Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen B

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter B, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Bariet – Bariet

Uitdrukking • Evolutie • Loslaten
Bariet affirmatie: “Oneindige mogelijkheden staan voor mij klaar.”

Bariet is een bariumsulfaat, waaraan hij ook zijn naam ontleed, dat tot de barietgroep van mineralen behoort. De groep bestaat uit vier leden: anglesiet: een loodsulfaat, bariet: een bariumsulfaat, celestien / celestiet: een strontiumsulfaat en hasjemiet: een bariumchromaatsulfaat. Bariet is er in een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren, namelijk geel, blauw, bruin, grijs, rood, kleurloos en wit. Het word gevonden in de vorm van bladen of als dunne tabelvormige kristallen of rozetten, deze vorm die lijkt op bloemen gemaakt van zand wordt ook wel de zandroos genoemd. De zandroos wordt gevormd door de krachten van wind, water en druk in droge, droge streken door de verdamping van een ondiep zoutwaterbassin. Bariet heeft een orthorombisch kristalsysteem en een hardheid van 3 tot 3,5. Het komt het meest voor in Engeland, Roemenië en de VS. Oorspronkelijk was de naam die aan de steen werd gegeven baryte, een Grieks woord dat in het Engels “zwaar” betekent. Nu wordt dit kristal echter gespeld als bariet, wat de Amerikaanse spelling is. Het heeft ook andere namen, zoals barytine, barytes, tiff, heavy spar, schwerspath en blanc fixe.

Bariet staat erom bekend vriendschap, harmonie en genegenheid te versterken. Het staat bekend om zijn motivatie, onafhankelijkheid en het loslaten van vastzittende gevoelens, uitdrukkingen en emoties. Het vernieuwt de intuïtieve krachten van de drager door een delicate maar sterke verbinding met de spirituele wereld te bieden. Het is een geweldig kristal om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen door te helpen bij het wegwerken van de verslavende gewoonten.

Bariet helpt ons te verbinden met ons hoogste doel en hogere zelf. Het werkt als een magneet voor hoogfrequente energie en activeert en verwijdert blokkades in de bovenste chakra’s, waardoor een sterkere verbinding met intuïtieve vermogens mogelijk wordt. Bariet helpt ons te herkennen waar we moeten loslaten en verandering moeten toestaan, zodat onze evolutie kan plaatsvinden. Op deze manier kan het ons helpen om vastzittende negatieve emoties die ons niet langer dienen te begrijpen en los te laten en ze te vervangen door liefde. Aangenomen dat het het geheugen stimuleert en het bewaren van informatie vergemakkelijkt, is het ook nuttig voor het herinneren van dromen.

Bariet kopen - Crystal Cave
Bariet

Bariet – Bariet op Cerussiet met Galeniet

Aarding • Uithoudingsvermogen • Stimulatie
Bariet op cerussiet met galeniet affirmatie: “Mijn licht schijnt door mijn duistere kanten.”

Deze drie-eenheid van mineralen uit Marokko is zowel een krachtige brok als een klein visueel meesterwerk. De bariet verschijnt als kleine messen op de zachtgrijze en transparante tinten van de cerussiet. De galeniet langs de zijkanten van de stenen hebben een prachtige, donkergrijze glans die goed licht vangen. Er wordt aangenomen dat deze steen symbolisch is voor hoe licht door de donkerste diepten kan schijnen. Deze combinatie van kristallen helpt bij meditatie en het vinden van verlichting. Bariet opent de chakra’s van het derde oog en de kruin, waardoor genezing en introspectie mogelijk zijn. Cerussiet en galeniet resoneren met het wortel-chakra, die samen voor een sterke aarding zorgen. Het is een warm, vurig, krachtig stuk voor in huis, perfect voor weergave in een verzameling.

*Let op, bariet op cerussiet met galeniet is giftig en kan het beste alleen als decoratie worden gebruikt.

Ruwe bariet op cerussiet met galeniet brok - Crystal Cave
Bariet, cerussiet en galeniet

Bariet – Blauwe Bariet

Vriendschap • Communicatie • Slaap
Blauwe bariet affirmatie: “Ik kies voor vrede en harmonie in mijn leven.”

Blauwe bariet staat er om bekend om hun effect om communicatie te bevorderen en kan helpen om gemakkelijk een doel te bereiken. De stenen kunnen nuttig zijn om ze als sieraden op je lichaam te dragen, aangezien deze kristallen een goede werking hebben om zowel het keelchakra te stimuleren als te reinigen. Blauwe bariet is goed te gebruiken onder het kussen of om ‘s nachts in de buurt te plaatsen, omdat ze kunnen helpen dromen te krijgen die een belangrijke leidraad in je leven kunnen zijn. Bariet wordt gebruikt in lichaamsvormen en wordt verondersteld om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, het zenuwstelsel te kalmeren en te helpen bij het herstel van verslavingen.

Blauwe bariet kopen - Crystal Cave
Blauwe bariet

Bariet – Vanadiniet op Bariet

Energie • Ambitie • Actie
Vanadiniet op bariet affirmatie: “Ik heb grote doelen in het vooruitzicht.”

Vanadiniet op bariet is veel vaak voorkomende combinatie uit Marokko. Vanadiniet is een mineraal van loodvanadaatchloriet, dus wees voorzichtig en gebruik deze steen alleen ter decoratie. Was altijd je handen als je er mee in contact bent geweest. Vanadiniet vormt zich in geoxideerde ertsafzettingen samen met lood, galena, bariet, wulfeniet en limoniet, als secundair mineraal en in kristallijne formaties van lange haarachtige prisma’s of als gladde prismatische kristallen. Deze vanadiniet is vermengd met de energie van bariet om een unieke vibratie voort te brengen om je een duidelijke verbinding met het spirituele rijk te geven. De combinatie brengt uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, energie, kracht en wil om grote en kleine projecten te voltooien. Het verbindt ook het derde oog met de lagere chakra’s om heldere gedachten, creativiteit, organisatie, vastberadenheid en vitaliteit te brengen. De steen iemand verbonden te blijven met het lichaam en de aarde, zelfs als ze verbinding maken met hogere rijken. Het vergroot de toegang tot spirituele werelden door meditatie en zet die geest in actie.

*Let op, vanadiniet op bariet is giftig en kan het beste alleen als decoratie worden gebruikt.

Ruwe vanadiniet op bariet kopen - Crystal Cave
Ruwe vanadiniet op bariet stenen

Bariet – Witte Bariet

Intuïtie • Loyaliteit • Reiniging
Witte bariet affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alle zegeningen die ik heb ontvangen.”

Spiritueel heeft witte bariet een zeer sterk effect op en is gunstig voor de psyche. Het wordt gebruikt om te helpen bij psychologische problemen, met name obsessief-compulsief gedrag, neurose, evenals pleinvrees en obsessief schoonmaken. Met witte bariet wordt de verbinding tussen geest en lichaam nog sterker gemaakt en helpt het bij genezing wanneer het wordt gebruikt voor zijn kleuren. Witte bariet vergemakkelijkt het communiceren van intuïtieve visie. Het stimuleert zowel het dromen als het herinneren van dromen. Het is nuttig voor het reinigen en opnieuw in evenwicht brengen van het hele chakrasysteem. Psychologisch vergroot het de autonomie. Het ondersteunt loyaliteit aan een geschikt persoon of ideaal, en overwint verlegenheid en helpt bij interpersoonlijke communicatie en mentale focus. Witte bariet leert je waar je grenzen liggen en is sterk motiverend, het komt mensen ten goede van wie de energie versnipperd of uitgeput is.

Witte bariet kopen - Crystal Cave
Witte bariet knuffelstenen

Basalt

Vrouwelijkheid • Stroming • Positiviteit
Basalt affirmatie: “Ik laat het leven vrij door me heen stromen.”

Basalt is een donkergekleurd, fijnkorrelig stollingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit plagioklaas en pyroxeenmineralen. Het vormt zich meestal als een extrusief gesteente, zoals een lavastroom, maar kan zich ook vormen in kleine lichamen, zoals een stollingsdijk of een dunne dorpel. Het heeft een samenstelling die lijkt op gabbro. Het verschil tussen basalt en gabbro is dat basalt een fijnkorrelig gesteente is, terwijl gabbro een grofkorrelig gesteente is. Basalt ligt ten grondslag aan meer van het aardoppervlak dan enig ander gesteentetype. De meeste gebieden in de oceaanbekkens van de aarde zijn bedekt met basalt. Hoewel basalt veel minder vaak voorkomt op continenten, liggen lavastromen en vloedbasalt ten grondslag aan enkele procenten van het aardoppervlak. Basalt is ook een overvloedige rots op de maan. Een groot deel van het oppervlak van de maan is bedekt met basaltachtige lavastromen en vloedbasalt. Deze gebieden van de maan staan ??bekend als ‘maan marea’ (‘mare’ = Latijns voor zee). Het zijn de donkere vlekken die vanaf de aarde met het blote oog zichtbaar zijn. Ongeveer 16% van het maanoppervlak bestaat uit marea. Vroeger dacht men dat de marea echte zeeën waren. De marea op de maan dateren uit het “Late Heavy Bombardment”, een periode (4,0 tot 3,8 miljard jaar geleden) in de begintijd van het zonnestelsel toen veel meteorieten de planeten en hun manen raakten. De leeftijd van marea kan worden bepaald door kratertelling. Volgens de datering van de meegebrachte maanstenen zijn de meeste marea 3,9 tot 3,3 miljard jaar oud. Van meer recente manifestaties van vulkanisme wordt gezegd dat ze tot 2,5 miljard jaar oud zijn.

Basalt wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Het wordt meestal verpletterd voor gebruik als aggregaat in bouwprojecten. Verpletterd basalt wordt gebruikt voor wegbasis, betonaggregaat, asfaltverhardingsaggregaat, spoorwegballast, filtersteen in afvoervelden en vele andere doeleinden. Basalt wordt ook in maatsteen gesneden. Dunne platen basalt worden gesneden en soms gepolijst voor gebruik als vloertegels, bouwfineer, monumenten en andere stenen voorwerpen.

Spiritueel gezien wordt basalt verondersteld nuttig te zijn bij de behandeling van aandoeningen van het voortplantingssysteem, en kan helpen bij vruchtbaarheidsproblemen. Basalt is een steen van kracht en moed, het geeft ons stabiliteit en standvastigheid wanneer we door veel veranderingen in ons leven gaan en het geeft ons ook de innerlijke kracht en moed die we nodig hebben om dergelijke veranderingen het hoofd te bieden. Basalt kan helpen de woede in ons te verminderen en ons te helpen negatieve energiekenmerken uit ons karakter te verwijderen. Wanneer we depressief en uitgeput zijn, bevordert Basalt vitaliteit, positiviteit en begrip en helpt ons om weer terug te komen in de natuurlijke stroming van het leven.

Basalt kopen - Crystal Cave
Basalt knuffelstenen

Bergkristal

Reiniging • Versterkend • Genezing
Bergkristal affirmatie: “De energie van het universum stroomt door mij heen.”

Bergkristal is de naam die wordt gegeven aan alle heldere kleurloze kwarts. Het is kleurloos, transparant of licht doorschijnend, en wordt veel gebruikt als populaire siersteen. Bergkristal is een alternatieve traditionele geboortesteen voor de maand april en is de steen van het 10e jubileum. Het Griekse woord krystallos wat “ijs” betekent, vormt de basis voor de oorsprong van de naam bergkristal. Bergkristal bevat vaak andere mineralen en deze insluitsels produceren soms populaire soorten stenen, zoals rutielkwarts, toermalijnkwarts, hematietkwarts, golden healer en meer. Andere variëteiten van kwarts zijn o.a. rozenkwarts, melkkwarts, citrien, rookkwarts en prasioliet. Bergkristal is de bekendste steen die bedekt kan worden met metaaldampen om het een specifieke glans te geven, deze stenen zijn “manmade” en staan bekend als o.a. aqua aura en angel aura.

Spiritueel gezien heeft bergkristal grote geneeskracht en wordt vaak toegepast bij healings en energetisch werk. Het schijnt een van de krachtigste helende stenen te zijn die kan worden toegepast op een breed scala aan spirituele problemen. Bergkristal is uitstekend geschikt voor alle chakra’s, voor het werken met alle symbolen en alle astrologische tekens.

Bij plaatsing in het huis is zijn functie absorberen, reguleren, opslaan en teruggeven van energie. Het verhoogt de energie in een ruimte in het algemeen, en in het bijzonder de energie van alle andere kristallen. Dit prachtige kristal bezit ook het vermogen om de energie van de andere kristallen te huisvesten en op te nemen. Omdat bergkristal bekend staat om zijn versterkende werking van andere stenen, wordt deze ook veelal gebruikt in combinatie met andere stenen.

Bergkristal beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Op het lichaam of in het dragen van kleding kan bergkristal bepaalde soorten hoofdpijn verminderen, verhoogt het de concentratie en reinigt en balanceert de chakra’s. Helder denken wordt versterkt en het helpt bij het aannemen van een neutrale en onpartijdige houding en een bevordering van probleemoplossend denken. Het is zeer geschikt voor het helen van wonden die in het verleden zijn ontstaan, zoals die bijvoorbeeld zijn ontstaan in een lastige jeugd. Bergkristal helpt bij het verbeteren van het zelfrespect.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over bergkristal te lezen.

Grote bergkristal cluster - Crystal Cave
Bergkristal

Bergkristal – Fadenkwarts

Communicatie • Genezing • Verbindingen
Fadenkwarts affirmatie: “Alle conflicten los ik altijd op een vreedzame en respectvolle manier op.”

Fadenkwarts is een beschrijvende term voor een gewoonlijk tabelvormige groep kwartskristallen met een witte draadachtige of koordachtige zone die door het interieur loopt. De term faden is een Duits woord voor “draad”. Ze zijn te vinden in het Alpengebied van Europa, Pakistan, Rusland en Arkansas. Ze worden gevonden in gebieden met een laag metamorfisme waarin holtes in het gesteente groeien. Wanneer deze zones groeien, worden de kwartskristallen erin (herhaaldelijk) gebroken en de genezing en hergroei omvat vloeibare en gasvormige insluitsels (de witte draden). De randen van de kristallen groeien sneller en nemen de vloeibare insluitsels op in het midden van de kristallen.

Kwartskristallen in het gastgesteente zullen scheuren wanneer de spleet opengaat. In een silicarijke oplossing zal deze breuk snel genezen, waardoor een kristal wordt gevormd dat aan de tegenoverliggende rotswanden is bevestigd en de nieuwe opening overbrugt. Terwijl de spleet zich gestaag blijft openen, zal het kristal ook blijven barsten en genezen. Omdat de groei veel sneller is op gebroken oppervlakken dan op gewone vlakken en omdat het leidt tot kleine regelmatige vlakken op de tegenoverliggende conchoïdale breukvlakken die niet perfect overeenkomen, wordt een deel van de groeioplossing in het kristal opgenomen. Het herhaaldelijk scheuren en genezen laat een litteken achter van vloeistof- en gasinsluitingen in het kristal: een witte draad, de “faden”. In zeldzame gevallen is de vervaging bedekt met chloriet, wat prachtig aantoont dat een nu platachtig exemplaar inderdaad als een dunne draad begon.

De draad is het beste te zien in kristallen die evenwijdig aan de wand groeiden, omdat de groeisnelheid meestal groter is langs de c-as van de kristallen (van punt tot punt). Deze verbleekte kwartsen nemen meestal een platachtige vorm aan. Vervaagde kwartskristallen die loodrecht op de wanden groeiden, zodat de punten naar de rotswand wijzen, worden niet plat. De draad is meestal recht, maar kan, afhankelijk van de beweging van de tegenoverliggende rotswanden, ook gekromd, gekarteld of onderbroken zijn.

Spiritueel gezien wordt van fadenkwarts gezegd dat het een goede steen is om relaties te helpen genezen, om opnieuw verbinding te maken waar afstand is verschenen, maar alleen als het voor het grotere goed is. Als de splitsing echter bedoeld is om wat tijd door te brengen met dit mooie kristal, wordt gedacht dat het je helpt vrede te vinden met de situatie en het hart te genezen. Er wordt ook gedacht dat het een betere communicatie tussen mensen mogelijk maakt en relaties verbetert door rustgevende verbindingen. Wanneer je je zich soms onwel voelt doordat de energie van de aura onvolmaakt is, denkt men dat fadenkwarts de aura geneest en gaten in de aura vult die een goede gezondheid bevorderen.

Fadenkwarts kopen - Crystal Cave
Fadenkwarts kristallen

Bergkristal – Fantoomkwarts

Transformatie • Cyclus • Spiritualiteit
Fantoomkwarts affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb en voor alles wat nog moet komen.”

Fantoomkwarts is een variëteit van kwartskristal die gedurende miljoenen jaren het binnendringen van variaties in het gehalte aan sporenelementen of straling heeft ondergaan tijdens zijn groei. Deze variaties zorgen ervoor dat contouren van de kristalgroei verschijnen in het lichaam van het kristal als gevolg van kleur- of helderheidsvariaties die worden veroorzaakt door de variatie van sporenmineralen of straling. Deze contouren zijn de “fantomen”. De fantoomomtrekken zijn typisch uitgelijnd met de buitenoppervlakken van het kristal. Fantoomkwarts wordt voornamelijk gevonden in Oostenrijk, Brazilië, Madagaskar, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Spiritueel gezien is fantoomkwarts een kristal van transformatie die ze ons leren hoe we door kunnen gaan naar het volgende niveau. Het wijst de ziel in de beste richting voor groei en verlichting. Fantomen laten ons de cycli van het leven zien en laten zien dat het oude moet sterven om het nieuwe leven te geven. Ze vergemakkelijken een breder spiritueel bewustzijn en maken alle overgangsperioden glad en creëren een moeiteloze beweging tussen verschillende stadia van groei. De steen zorgt voor assimilatie van eerdere lessen en onthult de kracht in iemands spirituele kern, waardoor oude wonden in nieuwe schoonheid veranderen.

De fantomen in fantoomkwarts activeren het helende vermogen en stimuleren de genezing voor de planeet, en openen ook paranormale vermogens. Roept krachten uit vorige levens op in het fysieke rijk voor gebruik in dit leven. Helpt iemand tussen de werelden te zien en met andere werkelijkheden te praten. Fantomen openen communicatie met wezens uit andere werelden, vooral handig om contact op te nemen met gidsen en helderhorendheid te stimuleren. Fantoomkwarts verbeterd meditatie en laat ingesleten patronen los. Het verschuift de perceptie van het zelf, onthult de eeuwige waarheden en opent de interne lichtbron. Deze steen leert ons hoe we giftige omgevingen kunnen veranderen in vreugdevolle kansen. Ze buigen negatieve energie af en beschermen hun menselijke vrienden. Fantoomkwartsen hebben het vermogen om alle chakra’s te activeren.

Fantoomkwarts kopen - Crystal Cave
Fantoomkwarts

Bergkristal – Herkimer Diamant

Hoge Vibratie • Versterking • Reiniging
Herkimer diamant affirmatie: “Ik ben een wezen met een hoge trilling.”

Herkimer diamanten zijn prachtige dubbelgetermineerde kwartskristallen gevonden in Herkimer, New York, waar de steen ook naar is vernoemd. De kristallen zijn bijna vijfhonderd miljoen jaar oud. Het zijn prachtige werken van de natuur, gevonden in de rots, met een diamantachtige geometrische vorm. Herkimer diamanten zijn van nature gefacetteerd. Het gesteente waarin Herkimer diamanten worden gevonden, begon zich ongeveer een half miljard jaar geleden te vormen in een ondiepe Cambrische Zee die tegen de zuidelijke oevers van het voorouderlijke Adirondack-gebergte aanspoelde. De sedimenten (calciummagnesiumcarbonaat) die zich langzaam ophoopten onder de zoute wateren van de zee, werden geleidelijk verdicht onder het gewicht van duizenden meters extra sedimenten, waardoor de gesteentelaag Dolostone werd gevormd. Terwijl het nog steeds onder de zee was, sijpelde water door de poriën van de rots en creëerde vaak groeven door een deel van de rots op te lossen. Het verschil tussen Herkimer diamanten en echte diamanten is dat diamanten een ruw ogende glasachtige steen is wanneer deze worden gevonden. De echte diamant moet door de mens worden geslepen om de gewenste geometrische vorm te verkrijgen. Op een Mohs hardheidsschaal scoort een echte diamant een tien. Herkimer diamanten vallen op een 7,5 op de schaal.

Spiritueel gezien zijn Herkimer diamanten de krachtigste van alle kwartskristallen. Omdat ze dubbel beëindigd zijn, hebben ze niet alleen het vermogen om hun eigen energieën over te dragen, maar ook om spirituele energie te ontvangen en deze intens te versterken en te focussen. Ze hebben de kracht en duurzaamheid om moeilijke uitdagingen buiten het bereik van andere kwartskristallen aan te kunnen. De Herkimer diamant wordt verondersteld innerlijke visie te stimuleren en bemiddeling, astrale reizen en psychische gevoeligheid te ondersteunen. Ze helpen bij het brengen van het Licht van de Geest op donkere plaatsen. Er wordt ook gedacht dat het het energetische veld zuivert en reinigt door blokkades en puin te verwijderen. Er wordt ook aangenomen dat ze iemands gezichtsvermogen en uithoudingsvermogen ondersteunen. Als versterkers zullen ze de energie-output van elke andere steen verhogen.

Herkimer diamant 925 zilver - Crystal Cave
Herkimer diamant hangertjes

Bergkristal – Iriskristal

Hoge Frequentie • Energie • Zuivering
Iriskristal affirmatie: “Mijn lichaam, geest en ziel zijn gereinigd van alle fysieke, emotionele en energetische negatieve trillingen.”

Iriskristal, ook wel vuur- en ijskwarts, iriskwarts of regenboog kristal genoemd, is de naam die wordt gegeven aan een vorm van heldere kwarts (bergkristal) uit Brazilië. Het wordt gekenmerkt door talrijke interne spleten die resulteren in het verschijnen van regenbogen in de kristallijne matrix.

De frequentie van het iriskristal verbindt zich met alle fysieke en transpersoonlijke chakra’s. De hoge trillingsenergie opent, balanceert, reinigt en lijnt alle chakra’s en energievelden uit, zodat energie ongehinderd door het chakrische systeem kan stromen, wat helpt om de trillingsenergie enorm te verhogen. Iriskristal opent iemands bewustzijn voor de hogere dimensies, zodat men leiding en wijsheid kan ontvangen en ontvankelijk kan zijn voor de impulsen van de ziel. De regenbogen in de kristallijne matrix verhogen de trillingen van het bergkristal zodat zijn energie multidimensionaal werkt.

Iriskristal verhoogt de trillingen van iemands etherische lichaam zodat men in staat is een hoge trilling vast te houden die op zijn beurt de trillingsenergie van iemands fysieke lichaam verhoogt. Negatieve energie met lage vibratie kan dus niet dezelfde “ruimte” vasthouden en wordt op natuurlijke wijze getransmuteerd, waardoor het helpt bij het opruimen van alle negatieve energieën die in het cellulaire geheugen van iemand aanwezig zijn. De hoge trillingsenergie van dit kristal helpt om iemand te zuiveren op alle niveaus van je wezen, zodat je multidimensionaal kunt functioneren in afstemming met het doel van je ziel voor dit leven.

Iriskristal - Crystal Cave
Iriskristal knuffelstenen

Bergkristal – Iriskristal (Geverfd)

Hoge Frequentie • Energie • Zuivering
Iriskristal affirmatie: “Mijn lichaam, geest en ziel zijn gereinigd van alle fysieke, emotionele en energetische negatieve trillingen.”

Deze iriskristal stenen zijn door de mens aangepast en in allerlei kleuren geverfd.

Iriskristal geverfd kopen - Crystal Cave
Iriskristal geverfd knuffelstenen

Bergkristal – Maria Magdalena

Helderheid • Acceptatie • Loslaten
Maria magdalena affirmatie: “Het universum waakt altijd over mij.”

Maria magdalena, ook wel bekend onder de naam magdalena steen, heksenvinger en witches finger in het Engels, is een zeldzaam soort kwarts die insluitsels kan bevatten van muscoviet, zirkoon, ijzer, veldspaat en/of calciet. De naam heksenvinger komt van het feit dat de kristallen langwerpige staven zijn, bedekt met kleine kristalletjes, wat doet denken aan de heksenvingers die vaak in sprookjes worden afgebeeld. Deze steen is meestal te vinden in Zambia.

Spiritueel gezien kan maria magdalena verbinden met alle chakra’s en helpt bij het overwinnen van de donkere kant van iemands natuur met zijn reflecterende eigenschappen die diep in de schaduw kijken. Het stelt ons in staat om te worden verlost van dat wat ons achtervolgt, om verder te gaan en al deze delen in onszelf te integreren. Deze helderheid brengt een hoger perspectief en potentieel met zich mee naarmate de energie die op deze plaatsen vastgehouden wordt, vrijkomt. Het is een steen van moed, kracht, steun en vertrouwen, en overwint angsten.

Maria magdalena kopen - Crystal Cave
Maria magdalena knuffelstenen

Bergkristal – Tibetaanse Kwarts

Bewustzijn • Spiritualiteit • Hoge Frequentie
Tibetaanse kwarts affirmatie: “Ik ben Goddelijk beschermd.”

Tibetaanse kwarts wordt gevonden op hoogten van meer dan 15.000 voet in het Ganesh Himal-gebergte dat grenst aan Tibet en Nepal. Deze afgelegen locatie is alleen te voet bereikbaar tijdens de warmere maanden, dus dit kristal wordt met de hand verzameld en in rugzakken van de berg gebracht. Dit zachte proces kan worden gevoeld in de energie van het kristal. Hoewel de kristallen lang voor de mensheid bestonden, kan de spirituele invloed door eeuwenlange meditatie door Tibetaanse monniken zeker in verband worden gebracht met het gebruik van deze lichtwerktuigen. Tibetaanse kwarts kan rokerig of helder zijn, dubbel eindigend of enkelvoudig eindigend. Tibetaanse kwarts bevat vaak insluitsels van hematiet, koolstof of water.

Spiritueel gezien draagt Tibetaanse kwarts de resonantie van Tibet en de esoterische kennis die daar heeft bestaan; je kunt je hierop afstemmen tijdens introspectie en meditatie en de kennis gebruiken voor healing en spirituele oefeningen. Het wordt zeer gewaardeerd voor meditatieve esoterische praktijken. Tibetaanse kwarts heeft een zeer hoge frequentie en is toch geaard, wat diepe genezing en energie geeft. De steen heeft een zeer hoge trilling, zou resoneren met het geluid van OM, en wordt traditioneel gebruikt voor spirituele bescherming en het verhogen van het menselijk bewustzijn. Tibetaanse kwarts werkt als een psychische reiniger, verwijdert vuil uit de aura en laat het volledige spectrumlicht ons fysieke en energetische lichaam vullen. Tibetaanse kwarts helpt ons bewustzijn snel uit te breiden om emotionele gehechtheden los te laten en te communiceren met hogere niveaus.

Naast de eigenschappen van bergkristal, heeft Tibetaanse kwarts een krachtige, gefocuste en vrijstaande lineaire energie, waardoor het uitstekend te gebruiken is als controlekristal of toverstok. Het is echter aan te raden dat je ervaring hebt met kristalgenezing voordat je ze op deze manier gebruikt, vanwege de sterkte van de kristallen. De energie van de Tibetaanse kwarts is vrouwelijk, en hoewel er een Boeddha-verbinding is, is er ook een verbinding met de Drie-eenheid. De dubbel eindigende variëteit lijkt energie te verdelen over de kruin en de wortel (basis) chakra’s, zonder de chakra’s ertussen aan te raken.

Tibetaanse kwarts kopen - Crystal Cave
Tibetaanse kwarts knuffelstenen

Bergkristal – Tibetaanse Kwarts

Bewustzijn • Spiritualiteit • Hoge Frequentie
Tibetaanse kwarts affirmatie: “Ik ben Goddelijk beschermd.”

Tibetaanse kwarts wordt gevonden op hoogten van meer dan 15.000 voet in het Ganesh Himal-gebergte dat grenst aan Tibet en Nepal. Deze afgelegen locatie is alleen te voet bereikbaar tijdens de warmere maanden, dus dit kristal wordt met de hand verzameld en in rugzakken van de berg gebracht. Dit zachte proces kan worden gevoeld in de energie van het kristal. Hoewel de kristallen lang voor de mensheid bestonden, kan de spirituele invloed door eeuwenlange meditatie door Tibetaanse monniken zeker in verband worden gebracht met het gebruik van deze lichtwerktuigen. Tibetaanse kwarts kan rokerig of helder zijn, dubbel eindigend of enkelvoudig eindigend. Tibetaanse kwarts bevat vaak insluitsels van hematiet, koolstof of water.

Spiritueel gezien draagt Tibetaanse kwarts de resonantie van Tibet en de esoterische kennis die daar heeft bestaan; je kunt je hierop afstemmen tijdens introspectie en meditatie en de kennis gebruiken voor healing en spirituele oefeningen. Het wordt zeer gewaardeerd voor meditatieve esoterische praktijken. Tibetaanse kwarts heeft een zeer hoge frequentie en is toch geaard, wat diepe genezing en energie geeft. De steen heeft een zeer hoge trilling, zou resoneren met het geluid van OM, en wordt traditioneel gebruikt voor spirituele bescherming en het verhogen van het menselijk bewustzijn. Tibetaanse kwarts werkt als een psychische reiniger, verwijdert vuil uit de aura en laat het volledige spectrumlicht ons fysieke en energetische lichaam vullen. Tibetaanse kwarts helpt ons bewustzijn snel uit te breiden om emotionele gehechtheden los te laten en te communiceren met hogere niveaus.

Naast de eigenschappen van bergkristal, heeft Tibetaanse kwarts een krachtige, gefocuste en vrijstaande lineaire energie, waardoor het uitstekend te gebruiken is als controlekristal of toverstok. Het is echter aan te raden dat je ervaring hebt met kristalgenezing voordat je ze op deze manier gebruikt, vanwege de sterkte van de kristallen. De energie van de Tibetaanse kwarts is vrouwelijk, en hoewel er een Boeddha-verbinding is, is er ook een verbinding met de Drie-eenheid. De dubbel eindigende variëteit lijkt energie te verdelen over de kruin en de wortel (basis) chakra’s, zonder de chakra’s ertussen aan te raken.

Vensterkwarts kopen - Crystal Cave
Ruwe vensterk

Bismut (Synthetisch)

Energie • Tegen Straling • Transformatie
Bismut affirmatie: “Ik ben kleurrijk.”

Bismut, ook wel bismuth genoemd, is een ongewoon mineraal dat is samengesteld uit het 83e element van de periodiek systeem der elementen met dezelfde naam. Bismut dankt zijn naam aan het Duitse woord “wissmuth” dat witte massa betekent en het Latijnse woord bismutum. De zeldzaamheid is ongeveer hetzelfde als zilver. Claude François Geoffroy, een Franse chemicus, bewees in 1753 dat het chemische element bismut verschilt van lood, en werd de officiële ontdekker van het element. Voor die tijd werden bismutbevattende mineralen vaak verkeerd geïdentificeerd als lood-, tin- of antimoonerts. Het vormt zich meestal in massa’s, hoewel het zich af en toe ook vormt in glanzende kristallen. Natuurlijke bismut heeft een metaalwitte kleur met een lichte roodachtige of roze tint. Deze pure kleur zal alleen aanwezig zijn op een ongeschonden oppervlak, aangezien bismut geel tot donkergrijs verkleurt. Bismut kan voorkomen met sporen van arseen, antimoon en zwavel, het beste is om deze steen dan ook alleen ter decoratie te gebruiken. Bismut heeft de unieke eigenschap dat het uitzet terwijl het stolt, in tegenstelling tot andere materie die samentrekt. Deze unieke eigenschap, en het feit dat het zeer diamagnetisch is, biedt tal van toepassingen op het gebied van elektronica. Bismut werd in de oudheid gebruikt door de Egyptenaren, Grieken, Aziaten, Romeinen en Chinezen. De Inca’s gebruikten ook bismut en gebruikten het met koper en tin om een bronzen legering voor messen te maken. De grootste afzettingen van natuurlijk voorkomend bismut zijn te vinden in Bolivia.

De meeste op de markt gebrachte en verkochte bismut exemplaren zijn in het laboratorium gekweekt en vertonen een zeer interessante vorm en kleurenspel. Ze hebben trechterachtige vormen in pseudokubische kristallen en zijn meestal bedekt met chemicaliën om aanslag te voorkomen, waardoor de zilverwitte kleur behouden blijft. Soms geeft de coating een kleurrijk effect op het bismut. Deze kunstmatige kristallen zijn algemeen verkrijgbaar voor verzamelaars en worden soms niet bestempeld als in het laboratorium gekweekt. Het is veilig om aan te nemen dat elk trechtervormig kristal met een fijne glans en geen aanslag in het laboratorium is gekweekt. Synthetische bismut is het enige zware metaal wat niet giftig is.

Spiritueel gezien stimuleert bismut energie en vitaliteit en kan helpen om je doelen te bereiken, vooral wanneer je in teamverband werkt. Het kan worden gebruikt om transformatie te ondersteunen door te helpen reizen tussen het fysieke gebied en de rijken van astraal en geest. Het kan ook helpen bij visualisatie tijdens sjamanistische reizen. Bismut helpt bij het verlichten van gevoelens van overweldiging, isolement en eenzaamheid. De spiegelachtige kwaliteit van Bismuth helpt bij zelfreflectie en kalmeert en kalmeert ook de geest. Het kan ook worden gebruikt om elektromagnetische straling van computers, telefoons, enz. te blokkeren.

De prachtige regenboogkleuren van bismut wekken en brengen het hele chakrasysteem en de bijbehorende lagen van het energielichaam op één lijn, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van aanwezigheid in het fysieke lichaam en verbondenheid met de aarde brengen. De sterke geometrische structuur introduceert orde en organisatie in chaotische situaties en denkwijzen, en kan als zodanig nuttig zijn bij het organiseren van ideeën en projecten. Bismut transformeert de energie van de kruinchakra om de wortelchakra te activeren, waardoor de kracht van wijsheid wordt geactualiseerd. Dit correleert met het gevoel van aanwezigheid dat je voelt als je het vasthoudt en ermee werkt.

Bismuth kristal - Crystal Cave
Bismut (synthetisch)

Brazilianiet

Verlangens • Relaties • Manifestatie
Brazilianiet affirmatie: “Ik ben de schepper van mijn toekomst.”

Brazilianiet is een zeldzaam natriumaluminiumfosfaatmineraal dat kristalliseert in de vorm van stralende prismatische kristallen, bolvormige druppeltjes en langwerpige staafjes. Het wordt meestal gevonden op granietpegmatieten die rijk zijn aan fosfaat. De kleur van Brazilianiet is opvallend geelgroen, waarbij de fosfaatonzuiverheden de kleurdiepte weergeven. In 1944 werd dit geelgroene mineraal gevonden in Minas Gerais, Brazilië en benoemd als chrysoberyl. Toen ontdekte een mineraloog, F.H. Pough, dat het een volledig onderscheidend mineraal is, en toen werd het genoemd naar de ontdekte locatie, namelijk Brazilië. Sindsdien is dit mineraal alleen gevonden in Canada, Rwanda, Australië, China, Frankrijk, Argentinië, Tsjechië en de Verenigde Staten.

Brazilianiet wordt beschouwd als een competente geneeskrachtige steen en werd door de oude beschavingen van Zuid-Amerika als amulet gebruikt. Deze zeldzame en ongewone edelsteen werd geslepen voor steenverzamelaars en juweliers, vanwege de sprankelende geelkleurige kristallen. Het uiterlijk van Brazilianiet is in de oudheid verward met het uiterlijk van chrysoberyl, beryl, apatiet en topaas.

Spiritueel gezien bevat Brazilianiet rijke en gezuiverde energieën, die iemand helpen de natuurlijke gezondheid en het genezingssysteem in zijn vorige staat terug te krijgen, en dit proces brengt harmonie en balans in iemands leven. Brazilianiet is een kristal dat goed is voor verlangen en relaties. Het brengt liefde en begrip van liefde en relaties naar een hoger niveau. Het helpt bij het nemen van en omgaan met beslissingen. Het is nuttig om kinderen te begrijpen en de ouders een idee te geven van hoe en waarom het kind verzorging nodig heeft.

Brazilianiet heeft sterke Atlantische energie die helpt bij manifestatie. Het heeft liefdevolle, op het hart gebaseerde energie, die bij eerlijk gebruik nuttig kan zijn om je leven te helpen. Helpt vastzittende energie en emoties voorzichtig los te laten. Het is een energetisch kristal dat wordt gebruikt om creativiteit te bevorderen en je in staat te stellen zich op alle projecten te concentreren. Gebruik de steen om woede en wrok los te laten.

Brazilianiet is een opbeurende steen die tot de juiste acties leidt. Het biedt inzicht in hoe je met anderen omgaat en stimuleert zelfbekrachtigende acties die helpen om relaties te harmoniseren. Het helpt degenen leren persoonlijke grenzen te respecteren. Brazilianiet activeert het hartchakra terwijl het de zonnevlecht in evenwicht houdt, wat een gevoel van kracht geeft. Het stabiliseert gedachten en creëert een ruimte die bevorderlijk is voor het manifesteren van dromen in realiteiten. De steen leert om te accepteren wat is en verantwoordelijk te handelen, waardoor de behoefte om aanmatigend of veeleisend te zijn, wordt losgelaten.

Brazilianiet kopen - Crystal Cave
Brazilianiet ruw
Brazilianiet 925 zilver - Crystal Cave
Brazilianiet hangertjes

Bronziet

Aarding • Stabiliteit • Zelfvertrouwen
Bronziet affirmatie: “Ik adem zelfvertrouwen in, en twijfels uit.”

Bronziet is een van de beste, welniet de beste steen die je kunt gebruiken om jezelf te aarden. Het zal helpen om je zelfvertrouwen en de harmonie te herstellen in jezelf in verschillende situaties waarin je je machteloos of overweldigd voelt. Deze steen kan veel universele lessen overbrengen die je helpen de cycli van het leven beter te begrijpen en het oude in nieuw te transformeren.

Bronziet word veelal gebruikt als een beschermende steen, hij zal de negatieve energie terugsturen naar de afzender. Bronziet is ook effectief om slechte wensen en vloeken tegen te gaan.

Bronziet neutraliseert negatieve emoties en zal je de moed geven om te handelen naar onz gedachtes en gevoelens, hoe complex ze ook kunnen zijn. Het zal je kracht geven om door te gaan met de beslissingen die je hebt gemaakt. Bronziet zal je inspireren om alle negatieve gedachten die je stress, depressie en angst veroorzaken te verwijderen en slechte gedragspatronen te overwinnen. De steen zal je gevoel voor doelen behalen versterken, zodat je veerkrachtig en gemotiveerd blijft om je persoonlijke doelen te bereiken.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over bronziet te lezen.

Bronziet getrommeld - Crystal Cave
Bronziet

Buddstone

Levenspad • Geduld • Trouw
Buddstone affirmatie: “Ik ben geduldig.”

Buddstone wordt ook wel, onterecht, prasem, (Zuid-)Afrikaanse jade en verdiet genoemd. De steen wordt uitsluitend in Zuid-Afrika gevonden. Buddstone is geen mineraal, maar eerder een soort metamorf gesteente. Metamorfe gesteenten begonnen als een ander type gesteente, en zijn aanzienlijk veranderd van hun oorspronkelijke stollings-, sedimentaire of eerdere metamorfe vorm. Metamorfe gesteenten ontstaan wanneer gesteenten worden blootgesteld aan hoge hitte, hoge druk, hete mineraalrijke vloeistoffen of, meer in het algemeen, een combinatie van deze factoren. Dergelijke omstandigheden worden diep in de aarde gevonden of waar tektonische platen elkaar ontmoeten. Buddstone is gemetamorfoseerde chert, een fijnkorrelig sedimentair gesteente dat in vele kleuren voorkomt, maar meestal grijs of bruin is. Buddstone krijgt zijn prachtige groene kleur door insluitsels van verschillende groene mineralen zoals chloriet, epidoot en fuchsiet. Hoewel buddstone soms als “Afrikaanse jade” wordt verkocht, is deze steen slechts in de verte verwant aan de jade familie. Het is nauwer verwant aan serpentijn en fuchsiet. Buddstone wordt soms ten onrechte “verdiet” genoemd, wat een soort fuchsiet is. Echte verdiet is puur groen, terwijl buddstone zacht wervelend appelgroen, wit, bruin en andere kleuren kan hebben.

Spiritueel gezien is buddstone een versterkende steen. Het stimuleert zelfvoorziening, het realiseren van potentieel en trouw blijven aan het vinden van ons levensdoel. Buddstone is een uitstekende steen voor het versterken van ons geloof in onszelf, ons uithoudingsvermogen en het wegwerken van twijfel aan onszelf. Het stimuleert consistentie en kan een gevoel van betrouwbaarheid geven, helpen om doelen te bereiken of geweldig voor het groeien van een bedrijf. Buddstone kan ons eraan herinneren dat ondanks uitdagingen of hobbels onderweg, dingen een manier hebben om te werken. Door een gevoel van rust en vertrouwen in het universum te brengen, kan deze steen stress en angst op milde wijze oplossen en kan hij ook helpen bij slapeloosheid en slaapproblemen. Buddstone versterkt onze zintuigen, met name het gehoor, en brengt onze intuïtie op grondniveau op één lijn.

Buddstone biedt ons de wijsheid van onze voorouders en geeft ons de kracht en standvastigheid om deze wijsheid in de moderne wereld te gebruiken. Het kan ons ook helpen om onze eigen onderscheiden familielijn, culturele gewoonten en geloofssystemen beter te begrijpen. Buddstone moedigt ons aan om met onderscheidingsvermogen en mededogen nauwkeuriger naar onze eigen overtuigingen te kijken en alleen die overtuigingen te kiezen die ons en het grotere goed dienen. Buddstone kan ook worden gebruikt om de Kundalini-geest te activeren en te helpen naar het hartniveau te stijgen. Buddstone heeft een zeer kalmerende en rustgevende energie die ons helpt ons veilig genoeg te voelen om ons emotionele werk te verrichten. Het moedigt ons aan om onze eigen ruwe plekken en randen te erkennen en actief te werken om ze glad te strijken en te polijsten. Dergelijk werk wordt gedaan voor ons eigen bestwil, om emotioneel volwassener te worden en beter in staat om de wendingen van het leven met gratie en waardigheid aan te pakken. Buddstone herinnert ons eraan dat wanneer we een stabiele emotionele basis hebben om op voort te bouwen, het gemakkelijk is om grote dingen te bereiken.

Buddstone gravure - Crystal Cave
Buddstone