[socials]
Bekijk onze social media
Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200
  • 0
  • 0
[socials]
Bekijk onze social media
Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200
 

Over ons & visie

Over Crystal Cave

“Thoughtful gifts for the body, mind and soul.”

 

Wij maken unieke producten die met edelstenen te maken hebben en geinspireerd zijn door de natuur. Bij Crystal Cave vindt je producten die je niet zo snel ergens anders ter wereld tegenkomt. Crystal Cave is om deze reden ook ontstaan omdat het aanbod vaak hetzelfde is op websites, en daarom is uniek zijn in de spirituele markt van Europa erg belangrijk voor ons. Wij doen sinds het begin ons best om hier vernieuwing in te brengen naast het aanbieden van een collectie van edelstenen.

Naast onze collectie handgemaakte producten brengen we ook collecties uit in samenwerking met andere kleine ondernemers. Wij vinden het belangrijk dat we óók andere, kleine ondernemers kunnen steunen en het beste uit elkaar kunnen halen door goed samen te werken, hieruit zijn al een aantal mooie samenwerkingen en producten ontstaan die wij zeer waarderen.

Crystal Cave steunt de natuur en vind natuurbehoud een van de belangrijkste dingen waarvoor we ons willen inzetten. Daarom steunen wij sinds 2018 goede doelen met bijvoorbeeld een percentage van de winst van een bepaald product. Bij elke bestelling krijg je ook een kaartje gemaakt uit gerecycled papier en zaadjes waarop een bedankje staat. Dit kaartje kun je even natmaken, in de grond doen, na verloop van tijd zullen er bloemen uit groeien waarmee je de natuur weer ondersteunt.

Onze bekendste producten waar wij ook naamsbekendheid mee hebben gekregen zijn bijvoorbeeld de edelsteenzepen en de kaarsen waarbij een edelsteen in zit of de vorm van stenen hebben.

Crystal Cave edelsteen zeep

Het gezicht achter Crystal Cave

Hoi! Ik ben Dino, de eigenaar van Crystal Cave. Ik ben met Crystal Cave begonnen aan het einde van 2016, toen mijn bedrijf nog in één tas paste en inmiddels heb ik een studio aan Crystal Cave toegeweid! Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb bereikt, en heel enthousiast voor elk nieuw product wat ik voor jullie ga ontwerpen.

Ik stop erg veel werk en liefde in deze producten en ik hoop dat jullie dat kunnen voelen wanneer je ze ontvangt. Als je een bericht stuurt ben ik ook het eerste aanspreekpunt.

Naast Crystal Cave houd ik er ook van om bezig te zijn met tuin- en landschapsontwerp, werken met planten, (auto) fotografie en nog veel meer!

Bedankt dat je dit gelezen hebt en bedankt voor het bezoeken van onze website. Ik hoop dat jullie hier een goede tijd zullen beleven en als er iets is wat je ons wil laten weten, stuur ons dan een berichtje!

Hoe het is begonnen

Toen ik nog een kleine Dino was, was ik altijd al gefascineerd door de natuur. Mijn droom was om met mijn hartsvriendin van de basisschool een dierentuin te beginnen of “iets doen met de natuur”. Daarnaast was ik altijd aan het tekenen of bezig met iets creatiefs.

Ik raakte met edelstenen in contact toen ik nog jong was, we waren elk weekend er op uit in de natuur. Een dag kwamen we bij een prachtige tuin met allerlei kinder achtiviteiten waar ook een winkeltje was van een heks. Zij had allemaal edelstenen en ik vond ze stuk voor stuk prachtig en wou ze allemaal mee naar huis nemen (wie wil dat nou niet?) uiteindelijk nam ik een tijgeroog hangertje mee naar huis.

Daarna heb ik stenen altijd mooi gevonden en is het me ook altijd bijgebleven. Bij elke plaats waar we heen gingen moest ik in een edelstenenwinkel kijken en iets meenemen. Gewoon een mooi of bijzonder stukje steen of mineraal. Ik denk dat velen zich hier ook wel in herkennen! 🙂

Er is altijd tegen me gezegd dat ik iets creatiefs moest gaan doen, maar koos steeds voor technische studies. Uiteindelijk werd ik hier niet gelukkig van en kon mijn ei er niet in kwijt, en ook het werk wat ik deed gaf me geen voldoening. Ik wou altijd al wel voor mezelf beginnen, maar wist niet wat. Toch bleven de stenen steeds terugkomen in mijn leven en uiteindelijk wou ik mijn creativiteit en de stenen samenvoegen tot iets, een product.

De naam “Crystal Cave” kwam naar voren en ik had een logo gemaakt. Dit logo gebruik ik nu nog steeds. Het idee was om armbandjes te gaan maken met edelstenen met allerlei verschillende ontwerpen. Uiteindelijk was dat idee toch opzij gezet en heb ik voor zeep gekozen. Daaruit zijn de allereerste producten ontstaan, de decoratieve kristal zepen met een geur die je zelf uit kunt zoeken. Een paar weken later ben ik naar de KVK gegaan om Crystal Cave in te schrijven als bedrijf. Hieronder zie je een foto met de eerste kristal zepen ooit gemaakt. Ik maakte dit destijds nog op een fornuis waarin ik de zeep met bekertjes smelt, elke zeep duurde wel een uur om te maken.

Kristal vorm zeep - Crystal Cave

Dit was zo leuk om te maken, maar ik wou meer, ik wou echt iets met de stenen zelf gaan doen in plaats van een model te gebruiken voor het eindproduct. Ik had de zeep liggen in huis en wou dat je de decoratieve zepen ook kon gebruiken als handzeep. Daaruit zijn een paar maanden later de allereerste edelsteen zepen onstaan. Daarbij kwamen ook de edelsteenkaartjes, kennen jullie ze nog?

De eerste edelsteen zepen - Crystal Cave

Ik was inmiddels ook gestopt met mijn studie en druk aan het uitzoeken hoe je een bedrijf moet runnen, betere producten maken, beter inkopen doen, enz. De ervaring met dit tegenover mijn studie was ook heel anders. Ik stak hier ontzettend veel tijd in en de vruchten van mijn harde werk wierpen zich ook daadwerkelijk af wat ik overal aan kon merken, wat me heel veel voldoening en energie gaf. Tegen deze tijd kreeg ik ook al de eerste aanvragen over wederverkoop, iets wat ik nooit had durven dromen. Mijn producten, in de winkel van iemand anders? Dat is echt heel tof en nog steeds ben ik daar zeer dankbaar voor dat in het prille begin andere mensen al veel potentie in mijn product zagen. Dus dat deden we en tot op heden zijn er nog steeds webshops die sinds het begin al mijn product aanbieden in hun catalogus.

Een tijd later gingen mijn vriend en ik samenwonen en ik kreeg een hele kamer in ons huis ter beschikking om alle producten te kunnen maken. (spoiler alert, Crystal Cave heeft inmiddels al het halve huis in beslag genomen ;)) door alle bestellingen kon ik steeds meer uitbreiden door groter en voordeliger in te kopen, goed werkmateriaal en goede meubels kopen om productie op te verrichten. De webshop bestond toen echt alleen nog maar uit zeep, maar ik wou al een tijdje kaarsen gaan maken, waaruit de kristal punt kaarsen ontstonden: kaarsen met kristal structuur en waar een geur in zit. Ik wou er nog iets extra’s aan toevoegen dus heb ik er Chakra kaarsen van gemaakt waar óók een edelsteen in zit verstopt die je er uit kon branden. Destijds waren ze beschikbaar in drie formaten.

Kristal punt kaars - Crystal Cave

En daarna gingen we naar de allereerste beurs toe om de producten te verkopen: Paranormaal Alternatief in Rijswijk. Hieronder zie je hoe het desijds was ingericht, ook zó anders dan nu!

We kregen zoveel goede en leuke reacties en enthousiaste mensen dat we een paar maanden later nog een keer gingen als standhouder. Ik had in die tijd ook een part-time baan zodat ik wat meer kon investeren en ook aan ons huishouden kon bijdragen, alleen merkte ik wel dat dit combineren best zwaar was. Je bijv. voorbereiden voor een beurs (inventaris maken, vrijdagavond 2 uur rijden, overnachten, zaterdag + zondag volledige dagen daar staan, zondag avond inpakken en weer 2 naar huis rijden) ik had wel even tijd nodig om bij te komen. Ik begon ook de eerste internationale wederverkoop aanvragen te krijgen, wat het nog drukker maakte. Een tijdje later had ik ook de marble en kristal cluster kaarsen ontworpen, kaarsen die op mineralen en kristallen lijken, gemaakt uit duurzame koolzaadwas.

Geode Point Candle - Crystal Cave

Inmiddels waren mijn vriend en ik ook druk bezig met een goede website maken. Dit bleek nog vrij lastig. Hoe ik er in het begin over dacht over de layout, was al na verloop van tijd flink anders geworden. Maar hoe kan het ook anders, ik was bij niks begonnen zonder ervaring hoe je dit allemaal doet, en na een tijdje wil je alles toch beter natuurlijk. Ik had inmiddels ook al een betere camera gekocht zodat de kwaliteit van de foto’s al omhoog ging en na een jaar oefenen begonnen de zepen er ook steeds beter uit te zien.

De samenwerkingen met anderen begonnen ook al te komen. FabianGems en Crystal Cave hebben in begin 2018 twee boxen uitgebracht: de lente box en de moederdag box. Twee boxen waarin we producten hebben gedaan van ons beide, wat een succes bleek te zijn! Nog steeds ben ik heel dankbaar voor deze ervaring, en we brengen tot op heden nog steeds boxen uit. In deze foto kun je ook de edelsteenkaartjes bekijken die je eerder bij de zeep ontving.

Aan het einde van de zomer van 2018 stopte ik met mijn part-time baan om me volledig op Crystal Cave te focussen. Ik wou het fulltime proberen, en kijken of het echt mijn werk en inkomsten kon worden. Ik raakte in gesprek met HappyLisz en een tijdje daarna gingen we samen de Totemdier producten uitbrengen: zij de hangers, ik de armbanden. Hier ben ik ook eindelijk weer aan het tekenen geweest, de dieren op de kaartjes heb ik zelf gemaakt. Met deze collectie begonnen we ook met het doneren aan goede doelen, en ik ging ook haar kaarsen en waxmelts verkopen in mijn webshop.

Crystal Cave en Happylisz - Crystal Cave

Na deze geweldige, en nog steeds huidige samenwerking is alles als een speer gegaan. Ik wou ook mijn eigen sieraden gaan uitbrengen, dus hebben mijn vriend en ik maanden lang geoefend om iets uit koper te kunnen maken. Dit was een proces waarin veel tijd zat, en uiteindelijk, na veel oefenen was het gelukt! De eerste collectie one of a kind Crystal Cave sieraden.

Edelstenen sieraden crystal cave - Crystal Cave

Eerder hadden we al wat kaarsen in de vorm van edelstenen, maar was daar nooit helemaal tevreden mee. Na meer experimenten en oefenen onderandere met verschillende kaarsenwassen zijn deze kristal cluster kaarsen teruggekomen op de website! Verkrijgbaar in de maten small, medium en mega. In de toekomst misschien nog een large maat er bij? 🙂

Aqua aura steen kaars - Crystal Cave

Hierna zijn we ook begonnen met het verkopen van edelstenen, iets wat ik al heel lang wou kwam eindelijk uit. Eerst trommelstenen en knuffelstenen uitproberen, en dat was al snel een succes. Eerst heb ik edelsteenkaartjes teruggebracht, ditkeer in een nieuwe vorm. Dit zijn kaartjes met de eigenschappen van de stenen en twee foto’s zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen.

Apatiet trommelsteen - Crystal CaveApatiet edelsteen - Crystal Cave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na lang praten over welke leuke dingen we nog meer konden toevoegen op de website, kwamen we al snel uit op meer gift boxes. Cadeauboxen die het makkelijker moeten maken om bijvoorbeeld een verjaardagscadeau uit te zoeken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, en vele anderen dat wel lastig vinden om een leuk cadeau te verzinnen. We brachten als oplossing daarvoor de Sterrenbeeld giftboxes uit. Giftboxes die je eidenlijk het hele jaar door als cadeautje kan geven aan iemand, of natuurlijk aan jezelf, gemaakt samen met HappyLisz!

Sterrenbeeld ram gift box - Crystal Cave

Nóg meer kaarsen!! Het is inmiddels geen geheim meer dat ik van kaarsen hou. Om een beetje uitgebreid assortiment te genereren, en als aanvulling op de marble kaarsen, zijn de schedel en drakenkaarsen geboren.

En inmiddels zijn we hier belang. Wat heeft de toekomst voor Crystal Cave in gedachten? Alleen de tijd zal het vertellen! Bedankt iniedergeval voor dit stuk lezen, ik hoop dat je het leuk vond. 🙂