Sterrenbeelden

Je zonneteken, ook wel “gewoon” sterrenbeeld genoemd, wordt beschouwd als je “hoofdteken” en het is de voorspelling of horoscoop die je leest op websites en in kranten. De zon verandert ongeveer elke dertig dagen van sterrenbeeld, dus mensen die in een van deze 12 clusters worden geboren, zullen een zonneteken en veel basispersoonlijkheidskenmerken delen. Degenen die tussen 21 november en 21 december zijn geboren, hebben bijvoorbeeld een Boogschutterzon.

Door op het plaatje van het gewenste sterrenbeeld te klikken, ga je naar de volgende pagina die een beschrijving, betekenis, karakter eigenschappen en meer informatie bevat over jouw sterrenbeeld. Scroll ook naar beneden om meer informatie te lezen over de sterrenbeelden.

Sterrenbeeld waterman - Crystal Cave
Sterrenbeeld Waterman
Sterrenbeeld vissen - Crystal Cave
Sterrenbeeld Vissen
Sterrenbeeld ram - Crystal Cave
Strerenbeeld Ram
Sterrenbeeld stier - Crystal Cave
Sterrenbeeld Stier
Sterrenbeeld tweelingen - Crystal Cave
Sterrenbeeld Tweelingen
Sterrenbeeld kreeft - Crystal Cave
Sterrenbeeld Kreeft
Sterrenbeeld leeuw - Crystal Cave
Sterrenbeeld Leeuw
Sterrenbeeld maagd - Crystal Cave
Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld weegschaal - Crystal Cave
Sterrenbeeld Weegschaal
Sterrenbeeld schorpioen - Crystal Cave
Sterrenbeeld Schorpioen
Sterrenbeeld boogschutter - Crystal Cave
Sterrenbeeld Boogschutter
Sterrenbeeld steenbok - Crystal Cave
Sterrenbeeld Steenbok

Er zijn twaalf sterrenbeelden, ookwel dierenriem tekens genoemd. Elk teken heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, zijn eigen specifieke eigenschappen, verlangens en houding in het leven. Astrologie kan ons een glimp geven van iemands basiskenmerken, voorkeuren, gebreken en angsten. Dit wordt berekend door de positie van de planeten, zon en maan op het moment van de geboorte.

We hebben het je gemakkelijk gemaakt om erachter te komen wat je sterrenbeeld is en de compatibiliteit met andere sterrenbeelden. Door jouw teken te selecteren in de bovenstaande lijst met sterrenbeelden, zul je van alles te weten komen over jouw sterrenbeeld: de eigenschappen, liefde, werk en meer.


De elementen en de sterrenbeelden

Elk van de 12 horoscooptekens behoort tot een van de vier elementen – Lucht, Vuur, Water en Aarde. Deze elementen vertegenwoordigen een essentieel type energie dat in elk van ons werkt. Astrologie is bedoeld om ons te helpen deze energieën op de positieve aspecten te concentreren en een beter begrip van ons potentieel en onze positieve eigenschappen te krijgen en negatieve te behandelen.

Deze vier elementen helpen bij het beschrijven van de unieke persoonlijkheidstypes geassocieerd met astrologische tekens. De vier dierenriemelementen hebben een grote invloed op basiskaraktertrekken, emoties, gedrag en denken. Lees ook meer op deze pagina: Wat zijn aarde, water, lucht en vuur elementen in astrologie? Welk element is mijn sterrenbeeld?


Water sterrenbeelden - Crystal Cave
Element water sterrenbeelden

Watertekens

Watertekens zijn emotioneel en gevoelig. Ze zijn intuïtief en kunnen net zo mysterieus zijn als de oceaan zelf. Watertekens houden van diepgaande gesprekken en intimiteit. Ze  zijn er altijd om hun geliefden te ondersteunen. De drie watertekens zijn: Kreeft, Schorpioen en Vissen.

Vuur sterrenbeelden - Crystal Cave
Element vuur sterrenbeelden

Vuurtekens

Vuurtekens zijn gepassioneerd en temperamentvol. Ze worden snel boos, maar ze vergeven ook gemakkelijk. Het zijn avonturiers met enorme energie. Ze zijn fysiek erg sterk en zijn een bron van inspiratie voor anderen. Vuurtekens zijn intelligente, zelfbewuste en idealistische mensen, die altijd klaarstaan om te ondernemen. De drie vuurtekens zijn: Ram, Leeuw en Boogschutter.

Aarde sterrenbeelden - Crystal Cave
Element aarde sterrenbeelden

Aardetekens

Aardetekens zijn ‘geaard’ en degenen die ons weer met beide voeten op de grond zetten. Ze zijn meestal down-to-earth en realistisch, maar ze kunnen ook emotioneel zijn. Ze zijn verbonden met de aarde. Aardetekens zijn loyaal en stabiel en ze blijven bij hun geliefden in moeilijke tijden. De drie aardetekens zijn: Stier, Maagd en Steenbok.

Lucht sterrenbeelden - Crystal Cave
Element lucht sterrenbeelden

Luchttekens

Luchttekens zijn de social butterflies en houden van communicatie en relaties met andere mensen. Ze zijn vriendelijk en intellectueel. Ze houden van (diepgaande) discussies, sociale bijeenkomsten en goede boeken. Ze geven graag advies, maar ze kunnen ook erg oppervlakkig zijn. De drie luchttekens zijn: Tweelingen, Weegschaal en Waterman.


Kardinaal, vast en veranderlijke tekens

Naast de elementen zijn er ook de modussen. De kardinale, vaste en veranderlijke tekens hebben niet de brede erkenning die de aarde-, lucht-, vuur- en watertekens hebben. Maar ze zijn net zo belangrijk. Kardinaal, vast en veranderlijk zijn drie manieren of kwaliteiten van expressie. Wanneer je ze op het horoscoopwiel bekijkt, verschijnen de tekens van elke kwaliteit in kruisvormige groepen. Elk teken wordt beïnvloed door een van de drie kwaliteiten: kardinaal, vast of veranderlijk. Elk van de kwaliteiten wordt gedefinieerd door een punt binnen elk seizoen: kardinale tekens beginnen een nieuw seizoen, vaste tekens dragen het gewicht van het seizoen en veranderlijke tekens sluiten het seizoen af. Lees ook meer hierover op deze pagina: Kardinaal, Vast of Veranderlijke Sterrenbeelden. Wat zijn het, en wat is mijn sterrenbeeld?


Kardinale tekens

Het woord kardinaal betekent ‘eerste’. De intrede van de zon in elk kardinaal teken vindt plaats op de equinoxen en zonnewendes. Ze brengen het begin van een nieuw seizoen, en laten het oude seizoen los. De eerste maand van elk seizoen brengt de ‘beginnende’ sfeer van de kardinale tekens. De eerste dag dat de zon in Ram staat is de eerste dag van de lente (op het noordelijk halfrond). Het teken Kreeft is het begin van de zomer. De eerste dag in Weegschaal markeert het begin van de herfst. De komst van Steenbok luidt de komst van de winter in. De kardinale tekens zijn Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok.

Vaste tekens

De vaste tekens vertegenwoordigen de tweede maand van elk seizoen. Het seizoen is in volle gang tegen de tijd dat de zon een vast teken bereikt. Het seizoen is echt “ingezet”. Tekens in de vaste modus zijn persistent, stabiel en bestand tegen verandering. De vaste kwaliteit is sterk en meedogenloos. Het is soms een zegen – vaste tekens zijn betrouwbaar en vastberaden. Ze geven niet gemakkelijk op. De vaste tekens zijn Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman.

Veranderlijke tekens

De passage van de zon door een veranderlijk teken vertegenwoordigt de laatste maand van elk seizoen. Laat in de zomer bijvoorbeeld, wanneer de bladeren beginnen te vallen en het weer wisselvalliger wordt naarmate we het volgende seizoen ingaan. Veranderlijke tekens pikken de kwaliteit van deze seizoenen van verandering op. Elk teken geboren in de veranderlijke modus heeft een flexibele, veranderlijke, aanpasbare en suggestieve aard. De veranderlijke kwaliteit gaat beter met de stroom mee dan andere tekens. De veranderlijke tekens zijn Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen.


Positieve en negatieve polariteit sterrenbeelden

Wat betekent polariteit in de astrologie? In de astrologie is het concept van polariteit gerelateerd aan de Ascendant – Descendant as. Beide elementen zijn belangrijk bij het analyseren van onze astrologische persoonlijkheid. Deze as beschrijft ook de yin en yang-dynamiek tussen polariteitstekens – het mannelijke en vrouwelijke. Op het eerste gezicht lijken polariteiten niets met elkaar gemeen te hebben, echter is een polariteit een speciale relatie tussen twee tekens, die toevallig tegenover elkaar staan op het dierenriemwiel. Ook al lijken deze tekens verschillen te hebben, het zijn die verschillen die ze echt samenbrengen en aan te vullen – waardoor ze een enkele entiteit worden. We kunnen dit magnetisme verklaren door de aantrekkingskracht van tegenstellingen “tegenpolen trekken aan”. Polariteit tussen tekens komt altijd voor in de lichtere elementen (vuur en lucht, wat als yang – mannelijk wordt beschouwd) of de zwaardere elementen (aarde en water, wat als yin – vrouwelijk wordt beschouwd.) Lees ook meer hierover op deze pagina: Sterrenbeelden en Polariteit – Positief en Negatief. Wat is mijn Sterrenbeeld?

Positieve tekens

Een teken met een positieve polariteit heeft de neiging om energie naar buiten te richten en meer zelfexpressie te tonen. De positieve tekens zijn Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman

Negatieve tekens

Een teken met een negatieve polariteit heeft de neiging om hun energie naar binnen te richten en ontvankelijker te zijn. De negatieve tekens zijn Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen.

Scroll To Top
  • Menu
  • Categories
Close
Home

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping