Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Bronziet Edelsteentherapie

Wat is bronziet? Bronziet is een van de beste, welniet de beste steen die je kunt gebruiken om jezelf te aarden. Het zal helpen om je zelfvertrouwen en de harmonie te herstellen in jezelf in verschillende situaties waarin je je machteloos of overweldigd voelt. Deze steen kan veel universele lessen overbrengen die je helpen de cycli van het leven beter te begrijpen en het oude in nieuw te transformeren.

Bronziet word veelal gebruikt als een beschermende steen, hij zal de negatieve energie terugsturen naar de afzender. Bronziet is ook effectief om slechte wensen en vloeken tegen te gaan.

Bronziet neutraliseert negatieve emoties en zal je de moed geven om te handelen naar onz gedachtes en gevoelens, hoe complex ze ook kunnen zijn. Het zal je kracht geven om door te gaan met de beslissingen die je hebt gemaakt. Bronziet zal je inspireren om alle negatieve gedachten die je stress, depressie en angst veroorzaken te verwijderen en slechte gedragspatronen te overwinnen. De steen zal je gevoel voor doelen behalen versterken, zodat je veerkrachtig en gemotiveerd blijft om je persoonlijke doelen te bereiken.

Herkomst en Geschiedenis

Bronziet behoort tot de minerale groep die bekend staat als pyroxeen, en dat geldt ook voor een silicaatverbinding van magnesium. Het is een ijzerhoudende variëteit van enstatiet, bronziet heeft een metaalglans wanneer hij is gepolijst. Het kristalsysteem van bronziet is orthorhombisch, wat betekent dat het kristalsysteem drie ongelijke assen heeft die loodrecht staan. Deze bronskleurige edelsteen wordt over de hele wereld gevonden, waaronder de VS, Oostenrijk, Engeland, Zuid-Afrika, India, Noorwegen en Groenland. Bronziet is te vinden in stollingsgesteenten en is ontdekt in meteorieten.

Er is niet veel bekend over de geschiedenis van bronziet, waarschijnlijk vanwege de overvloed van de steen. Bronziet wordt over de hele wereld gevonden en kan er alledaags uitzien als het niet gepolijst is. Bronziet is een werkelijk prachtige steen die chatoyancy en heldere gouden vlekken kan vertonen. De Romeinen gebruikten bronziet in poedervorm als beschermer tegen verwarring en psychische aandoeningen. Bronziet werd in de middeleeuwen ook gebruikt om de zenuwen te versterken.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je bronziet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Bronziet zou als een beschermsteen kunnen werken die je zal beschermen tegen negatieve energieën door ze te neutraliseren en te transmuteren.
 • Je zou bronziet als een zeer goede manifestatiesteen kunnen gebruiken als je meer rijkdom en overvloed in je leven wilt aantrekken.
 • Neem een bronziet steen mee in je tas of zak, het gewicht van de steen zou je een reminder kunnen geven om geaard te blijven.
 • Het dragen van een bronziet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de chakra’s, met name het wortel- en de aardester chakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Bronziet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met bronziet dichtbij tijdens meditatie zullen de chakra’s maar zeker het wortel- en de aardester chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe bronziet in de hand houden.

Bronziet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: het is handig om bronziet thuis te houden, het zou familieleden kunnen helpen om beter met elkaar om te gaan. Bronziet zou kunnen helpen bij het oplossen van problemen binnen het gezin.

In feng shui: bronziet maakt gebruik van Vuurenergie, de energie van enthousiasme, warmte, helderheid, verlichting en activiteit. Het is Yang van aard. Het is de energie van warmte, actie, emotie en passie – van ideeën, concepten en intimiteit. Het wordt traditioneel geassocieerd met het zuiden van een huis of kamer, en met het gebied Roem en Reputatie van je woning. Gebruik zijn energie om je leven de boost te geven die het nodig heeft om je positie in de gemeenschap en binnen je gezin te versterken.

Op de werkplaats: bronziet zou gebruikt kunnen worden om te beschermen tegen negatieve collega’s.

Bronziet opladen, reinigen en programmeren

Bronziet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor bronziet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Bronziet edelsteen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: wereldwijd
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: groenachtig bruin tot bruin, zou heldere gouden vlekken kunnen bevatten
Mineraalklasse: pyroxeen
Chemische samenstelling: (Mg,Fe)SiO3
Kristalstelsel: orthorhombisch
Hardheidsschaal van Mohs: 5.5
Soortelijk gewicht: 3.3 – 3.4
Glans: submetaal
Luminescentie: –
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik adem zelfvertrouwen in, en twijfels uit.”
Sterrenbeeld: leeuw
Chakra: alle, voornamelijk het wortel chakra en de aardester chakra
Element: aarde en vuur
Planeet: aarde
Nummer: 1

Fysieke werking

 • Zou het zenuwstelsel kunnen ondersteunen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Stelt iemand in staat om zich geen zorgen te maken en gewoon te zijn
 • Versterkt niet-oordelend gedrag
 • Vermogen om slechte wensen af te schrikken
 • Mediteer met bronziet om een veilige heilige ruimte te creëren
 • Combineert verschillende standpunten tot een begrijpelijker geheel
 • Verwijdert alle zelfbeperkende gedachten die ons ervan weerhouden vooruitgang te boeken in het leven
 • Brengt bewustzijn aan het hart om zijn waarheid te uiten
 • Brengt ons dingen in een nieuw perspectief te zien
 • Harmoniseert het ritme tussen het lichaam van de geest en de geest waardoor het hele wezen in balans komt in perfecte afstemming
 • Laat ons de diepe impact achter onze woorden, daden en gedachten beseffen en ze vormen de basis voor wat we in onze realiteit ervaren
Bronziet edelsteen kaartje - Crystal Cave

Bronziet producten bij Crystal Cave

Bronziet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.