Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen P

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter P, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Parelmoer

Bescherming • Kalmering • Balans
Parelmoer affirmatie: “Ik ben veilig en alles is goed in mijn wereld.”

Parelmoer is de term die wordt gebruikt voor de iriserende substantie die de binnenste laag van de schelp van sommige weekdieren vormt. Het wordt vaak gebruikt om onder andere unieke sieraden te maken die een boho-chique esthetiek hebben. Vanwege de nauwe relatie tussen parelmoer en parels, verwarren mensen de twee soms, hoewel er veel significante verschillen bestaan. Parelmoer wordt het meest aangetroffen in drie soorten weekdieren: pareloesters, zoetwatermosselen en zeeoren. Om de binnenkant van hun schelp te beschermen tegen parasieten en irriterende stoffen, bedekt het weekdier het met parelmoer – een organische stof die parelmoer zijn iriserende effect en onmiskenbare schoonheid geeft. Deze veelkleurige irisatie wordt veroorzaakt door de manier waarop het licht weerkaatst op de lagen parelmoer op de schelp.

Parels zijn volledig gemaakt van parelmoer. Wanneer een vreemd voorwerp vast komt te zitten in een weekdier, bedekt het weekdier, om zichzelf te beschermen, dit voorwerp met lagen nacre totdat het zich drie tot vier jaar later tot een parel ontwikkelt. Naast het verschil in samenstelling verschillen parelmoer en parels ook in aanbod en beschikbaarheid. Vooral in vergelijking met parelmoer zijn parels veel zeldzamer. Hoewel de meeste weekdieren parelmoer produceren, kan hetzelfde niet worden gezegd van parels. In feite produceert slechts een zeer laag percentage weekdieren parels. Zelfs met vooruitgang in de parelteelt die ideale omstandigheden creëert voor parelontwikkeling, is het nooit gegarandeerd dat een oester of mossel een parel ontwikkelt. Ten slotte kunnen meer soorten weekdieren parelmoer produceren, terwijl slechts enkele soorten parels van edelsteenkwaliteit kunnen maken.

Hoewel parelmoer voornamelijk wordt gebruikt voor sieraden, hebben mensen ze ook voor veel andere doeleinden gebruikt. Huisontwerpers hebben vaak parelmoer gebruikt voor huisdecoratie, meestal in de vorm van mozaïektegelontwerpen. Parelmoer wordt ook gebruikt om verschillende muziekinstrumenten te accentueren, waaronder gitaren, mondharmonica’s, accordeons en ouds. Tot slot vind je parelmoer ook vaak terug op dameskleding als knopen, maar ook op manchetknopen voor heren. In voorgaande eeuwen hechtten sommige culturen veel belang aan parelmoer, soms zelfs meer dan aan de parels zelf. In het oude Egypte werd parelmoer gebruikt om zilveren stukken te verfraaien. Parelmoer was ook immens populair in China tijdens de Shang- en Ming-dynastieën. Ten slotte, in Amerika, handelden inheemse Amerikaanse stammen regelmatig in parelmoer en gebruikten het om kralen en sieraden te maken. geproduceerd. Parelmoer en echte parels hebben inderdaad enkele gemeenschappelijke kenmerken, maar dat gezegd hebbende, ze verschillen ook erg van elkaar.

Spiritueel gezien wordt parelmoer erkend als een schelp van bescherming en helende krachten. Vanwege zijn natuurlijke vermogen om te beschermen, wordt aangenomen dat de steen helende krachten heeft. Het kan een grote waarde hebben voor degenen die door hun hoge doelen en houding gestrest raken. Omdat parelmoer resoneert met het water element, geeft het een rustgevend of ontspannen gevoel zodra je dit juweeltje draagt of vasthoudt. Zelfs op het moment van angst werkt deze steen om iemand te kalmeren. Men denkt dat de genezende krachten afkomstig zijn van de zee waar deze glanzende edelsteen wordt gevormd. Het is ook bekend dat parelmoer iemands verbeeldingskracht, inzichten, aanpassingsvermogen, creativiteit en gevoeligheid aanwakkert. Het helpt bij het in stand houden van harmonie en balans tussen verschillende emoties.

Parelmoer kan helpen om je gevoelens van aanbidding en respect gemakkelijk te uiten. Je kunt het zelfs proberen om te ervaren hoe het helpt om heldere beslissingen te nemen. Er wordt ook aangenomen dat de steen nuttig is voor uithoudingsvermogen, een beter gezinsleven en een betere organisatie. Er wordt ook gezegd dat de steen een evenwicht creëert en harmonie tussen de fysieke, emotionele en spirituele rijken improviseert. In Feng Shui symboliseert de edelsteen geluk en rijkdom. Het is dus een gangbare praktijk om deze steen cadeau te doen om geluk te garanderen.

Parelmoer kopen - Crystal Cave
Parelmoer schelpjes

Pauwenerts (Borniet)

Vrolijkheid • Eigenwaarde • Creativiteit
Pauwenerts affirmatie: “Er is er maar één van mij.”

Chalcopyriet is een koper-ijzersulfidemineraal. Het is een veel voorkomend mineraal en wordt in bijna alle sulfidemijnen aangetroffen. De meest voor de hand liggende fysieke eigenschappen van chalcopyriet zijn de koperachtige gele kleur, de metaalglans en het hoge soortelijk gewicht. Deze geven het een uiterlijk dat lijkt op pyriet en goud. Het onderscheiden van deze mineralen is eenvoudig. Goud is zacht, heeft een gele streep en heeft een veel hoger soortelijk gewicht. Chalcopyriet is broos en heeft een groenachtig grijze streep. Pyriet is zo hard dat het niet met een spijker kan worden bekrast, maar bij chalcopyriet kan dit gemakkelijk. De oppervlakte van chalcopyriet kan worden geoxideerd om ze een blauwe en paarse kleurenspel te geven, deze soort wordt verkocht als pauwenerts of borniet.

Pauwenerts, ook wel borniet genoemd, vertoont een prachtige reeks kleuren, vergelijkbaar met de vogel waarnaar het is vernoemd. Het staat bekend als een ‘steen van geluk’, wordt je al niet vrolijk als je naar een stukje kijkt? Creativiteit wordt versterkt door de levendigheid van de pauwenerts. De steen laat ons weten dat we het leven niet al te serieus moeten nemen op bepaalde momenten, en ook eens moeten gaan spelen en ontspannen. Het verhoogt ons gevoel van eigenwaarde door eventuele twijfels, angsten of zelfbeperkingen weg te nemen. Dit verhoogt ons moreel en onze bereidheid om nieuwe idealen en ervaringen uit te proberen. Borniet beschermt ons tegen negativiteit van buitenaf en moedigt ons aan om ons te concentreren op onze innerlijke stem, en om deze na te jagen. Ons verbinden met ons levensplan is de missie en de enige manier om dat doel te bereiken is door duidelijkheid te vinden. De steen herinnert ons eraan dat ons pad pas duidelijk zal zijn als onze geest zich niet langer zorgen maakt over wonden uit het verleden of teleurstellingen of angsten over wat de toekomst in petto heeft, maar in plaats daarvan focust op het huidige moment. Bovendien heeft de steen het vermogen om al onze chakra’s op één lijn te brengen en onze aura te versterken door elke kleur die eruit straalt te versterken.

Ruwe pauwenerts - Crystal Cave
Pauwenerts

Peridoot

Loslaten • Leren • Doorzettingsvermogen
Peridoot affirmatie: “Ik ben aanwezig in het huidige moment.”

Peridoot is de geboortesteen voor de maand augustus, het is ook de steen die werd gegeven om het 16e huwelijksjaar te vieren. De steen staat ook bekend als het mineraal olivijn. Peridoot is genoemd naar het Franse woord peritot, wat goud betekent, omdat het mineraal naar deze kleur kan variëren. Artsen van de oude wereld geloofden dat peridoot een natuurlijke genezer was als het ging om de lever, de galblaas en spijsverteringsproblemen. Vanwege zijn groene kleur was de steen synoniem met het idee van ontgiften. De steen werd in de oudheid ook gebruikt om huidproblemen te behandelen.

Er wordt beweerd dat peridoot een van de meest krachtige helende kristallen is, die je gemoedstoestand stabiliseerd je een goed geleefd leven aanmoedigd. Als je ondersteuning nodig hebt bij het loslaten van egocentrisch gedrag zoals jaloezie en wrok, nodigt de steen je uit om al die zware bagage neer te leggen en met een nieuwe blik naar de wereld te kijken. De steen biedt ondersteuning om alles los te laten en jezelf te ontdoen van problematische gedragspatronen. De steen kan geweldig zijn om stress en angst te verminderen.

Peridoot wordt ook wel eens de studeersteen genoemd omdat het een goede metgezel kan zijn bij het leren en het vergroten van de concentratie. Als je merkt dat je steeds wordt afgeleid, zou peridoot je de focus kunnen geven om gecentreerd te blijven op je werk. Dit is een edelsteen die je de focus en energie geeft die je nodig hebt om door te zetten, het maakt niet uit hoe zwaar een taak is. Het is een geweldige steen om te hebben als je voor een uitdaging staat die moet worden opgelost.

Peridot - Crystal Cave
Peridoot

Petaliet

Bewustzijn • Onafhankelijkheid • Hoge Vibratie
Petaliet affirmatie: “Ik laat mijn bewustzijn gemakkelijk opstijgen naar de hogere bewustzijnsgebieden.”

Petaliet, ook wel bekend als castoriet, is een lithiumaluminiumsilicaat. Het is een lid van de veldspaat groep. Petaliet werd voor het eerst ontdekt in 1800 door de Braziliaanse mineralogist JB de Andradae Silva. De naam is afgeleid van de Griekse woorden “petalon” wat blad betekent en “lithos”, wat steen betekent.

Petaliet is een zeer spirituele steen. Het word net als angeliet de steen van de engelen genoemd, en zal je helpen verbinding te maken met je gidsen en je verbinding met engelen versterken. Er wordt ook gezegd dat het negativiteit en zwarte magie spreuken oplost. De steen word ingezet voor persoonlijke kracht, bescherming en vrede. Het zal iemands yin yang in evenwicht brengen, evenals iemands lichaam en geest. Het verbetert ook het vermogen van iemand om energie in stenen te voelen. De steen werkt goed op de keel-, derde oog- en kroonchakra.

Petaliet is een steen die helpt de banden met iedereen uit het verleden te verbreken en de onafhankelijkheid ondersteunt. Het stelt de drager in staat om negatieve emoties op te ruimen en emotionele gevoeligheid te verminderen. Het is een steen van mededogen en bevordert de flexibiliteit terwijl de zachte kracht behouden blijft. Fysiek, als het op het lichaam wordt gedragen, geeft het constant energie en activeert het alle energiecentra van het lichaam. Het is een sterke generator van positieve, hogere energie.

Petaliet gepolijst - Crystal Cave
Petaliet

Phosphosideriet

Spiritualiteit • Gidsen • Groei
Phosphosideriet affirmatie: “Ik ben op het juiste spirituele pad.”

Phosphosideriet is een relatief zeldzaam mineraal dat voor het eerst werd ontdekt in 1858 en in 1890 werd genoemd naar de hoofdbestanddelen die fosfaat en ijzer zijn. De naam phosphosideriet (fosfosideriet in het Nederlands) komt van ‘fosfo’ (van fosfaat) en ‘sideriet’ van het Latijnse ‘sídros’ dat ijzer betekent. Deze van nature voorkomende vorm van ijzerfosfaat is slechts op een klein aantal locaties wereldwijd te vinden, waaronder Duitsland, de VS, Portugal, Chili en Argentinië. Hoewel deze naam ooit bekend stond als metastrengiet, is deze naam nu vrijwel achterhaald. Kristallen van dit mineraal komen voor in de kleuren rood en roze en zijn meestal erg klein, maximaal 2.5 cm. Het komt op grotere schaal voor met een massieve of botryoïdale kristalgewoonte en dit materiaal wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Een ander voorbeeld van een mineraal waarvan de kristallen op deze manier ontstaan is turkoois. Kristallen beschreven als botryoïdaal betekent dat de kristallen een ronde vorm hebben. Het woord komt van het Oudgriekse woord ‘botrys’ dat ‘druiventros’ betekent.

Het phosphosideriet dat in massieve vorm voorkomt, is te vinden in opvallende tinten lila, lavendel en paars. Het meeste van dit materiaal wordt verwerkt tot cabochons voor gebruik in sieraden. Het massieve type kan gele, dunne aderen bevatten die insluitsels zijn van cacoxeniet. Op de Mohs-schaal van minerale hardheid is phosphosideriet 3½ tot 4 vrij zacht. Het is ook broos en moet daarom voorzichtig worden behandeld.

Spiritueel gezien is phosphosideriet is een geweldige steen, voor het verbinden met jouw spirituele gidsen. Het zal een sterkere spirituele verbinding vergemakkelijken. Het kan ook levensevenwicht en stabiliteit brengen. Het is ook een goede steen die je kan helpen om toegang te krijgen tot herinneringen uit vorige levens, en ook om het derde oog te openen. Phosphosideriet bezit een rustgevende en aangename vibratie, die stress kan verlichten. Wanneer je deze steen voor meditatie gebruikt, zullen de helende eigenschappen die hij heeft weerklinken in al je chakra’s.

Dit is ook een steen die de spirituele groei kan helpen. Tijdens meditatie is de energetische weerkaatsing van de phosphosideriet uitgelijnd in het hart en de derde oog chakras’s. Bij elk gebruik van deze steen, realiseer je je misschien dat deze steen je lichaam actief kan genezen op een sterker en dieper niveau. Verder zal het ook werken bij het verhogen van je vibraties die helpen bij de spirituele en emotionele genezing, ook bij het spirituele ontwaken. Bovendien kan het phosphosideriet werken op gebieden van het leven waar het het meest nodig is. Alleen wanneer dat specifieke gebied is vastgelegd, kan het op andere gebieden functioneren.

Phosphosideriet ketting - Crystal Cave
Phosphosideriet gepolijste hangertjes

Pietersiet

Versterkend • Meditatie • Creativiteit
Pietersiet affirmatie: “Ik vertaal het leven naar kunst en druk mijzelf uit door mijn creativiteit.”

Pietersiet, ook wel arendsoog genoemd, werd genaamd ter ere van Sid Pieters die de steen in 1962 ontdekte in Namibië, Afrika. Pietersiet is een chalcedoon soort en bestaat voornamelijk bestaat uit strengen van valkenoog en tijgeroog.

De energie van pietersiet is zeer krachtig en versterkt andere energieën. Deze eigenschappen vragen iemand om enigszins voorbereid te zijn wanneer je met de energie van pietersiet werkt. Deze kwaliteit kan zeer nuttig zijn voor degenen die werken met diep begraven problemen uit het vorige leven die conflicten in het heden veroorzaken. De steen kan emoties naar boven laten halen die altijd zijn onderdrukt, waardoor ze weer losgelaten kunnen worden en je je beweegt naar de weg van vrijheid.

Pietersiet kan iemand beschermen tegen slechte weersomstandigheden, vooral tijdens het reizen. Thuis kalmeert het nerveuze huisdieren (en hun eigenaren) die bang zijn voor weersomstandigheden zoals bliksem en onweer. Creatieve mensen zullen meer zelfvertrouwen in zichzelf en hun capaciteiten vinden wanneer ze pietersiet voor langere tijd dragen of in de omgeving neerzetten. De steen kan helpen bij het vinden van creatieve oplossingen voor problemen.

Mediteren met pietersiet kan het vergemakkelijken om in een diepe meditatieve toestand te komen, zelfs tot het punt van trances en buitenlichamelijke ervaringen. De energieën van de steen kunnen blokkades opheffen en licht in de subtiele lichamen brengen, waardoor grotere vooruitgang in iemands spirituele leven mogelijk wordt. Fysiek kan Pietersite helpen bij zaken als uitputting, verwarring, hoofdpijn en alle soorten ademhalingsmoeilijkheden.

Pietersiet hanger - Crystal Cave
Pietersiet

Pinoliet

Verzorging • Stabiliteit • Creativiteit
Pinoliet affirmatie: “Energie stroomt vrij door mij heen.”

Pinoliet, ook wel pinolith, pinolithstein of märbelstein genoemd, is een zeldzame steen die bestaat uit howliet, dolomiet en grafiet. Het vormt zich wanneer magnesiet knobbeltjes zich nestelen in lagen grafiet en dolomiet. De magnesietkorrels lijken op pijnboompitten in het grafiet en dolomiet, vandaar ook de naam pinoliet. Dit mineraal heeft een zeer unieke chemische samenstelling en werd voor het eerst ontdekt in 1873 in het Neder-Tauerngebergte in Oostenrijk.

Pinoliet wordt al lang gebruikt om verdriet en gevoelens van eenzaamheid, stress, pijn en angst te verlichten. Het kan ook helpen bij slapeloosheid. Het wordt beschouwd als een steen van optimisme en evenwicht, die een rustgevend, kalmerend effect heeft, het zelfrespect verbetert en tegelijkertijd een evenwicht tussen emoties en intellect tot stand brengt. De steen bevordert verbeeldingskracht en creativiteit door negativiteit uit te bannen en helderheid van geest aan te moedigen voor positieve visualisatie. De rustige vibratie van deze steen motiveren de drager om zijn leven op een meer serene manier te leiden.

De steen helpt je om de hoogste staat van meditatie te bereiken en is geweldig om te ontspannen. Dolomiet in de steen helpt bij het omgaan met de problemen die verband houden met het gevoel van eigenwaarde en brengt ook balans en harmonie in het dagelijkse leven van de eigenaar. De sporen van grafiet in deze steen maken het een uitstekende geleider van energie. Bovendien draagt het grafietgehalte in de steen bij aan de stabiliteit naast het aardingsvermogen tijdens het dragen. Vaak erkend als de edelsteen van oprechte liefde, roepen de eigenschappen van deze rots liefde op samen met zuivering en visualisatie.

Pinoliet cabochon - Crystal Cave
Pinoliet

Porcelaniet

Natuur • Reiniging • Loslaten
Porcelaniet affirmatie: “Mijn chakra’s zijn in balans.”

Porcelaniet of porcellaniet is een hard, dicht gesteente dat qua uiterlijk enigszins lijkt op ongeglazuurd porselein. Porcelaniet is vaak een onzuivere variëteit van hoornkiezel die klei en kalkhoudend materiaal bevat; wanneer het van deze aard is, bestaat het voornamelijk uit silica (hoornkiezel en vuursteen). Porcellaniet is gevonden in Noord-Ierland, Polen en Tsjechië.

Spiritueel gezien is porcelaniet een edelsteen die wordt geassocieerd met moeder natuur. Het verbindt de energieën van de aarde met de energieën van haar drager. Het heeft een zachte maar krachtige energie die de veerkracht en vitaliteit verhoogt. Een ideale steen om angst en stress te ondersteunen. Porcelaniet kan de chakra’s van zijn drager activeren. Er wordt ook aangenomen dat het ze versterkt door ze allemaal zo op te ruimen. Verder gedijen deze geactiveerde chakra’s in de levenskracht-energieën van zijn drager. Porcelaniet versterkt het zelfrespect, en is ook goed voor het helen van emotionele wonden en brengt lichaam en geest in balans. Het is ook een nuttige steen voor rust en sereniteit. De steen inspireert de behoefte om iemands leven op te ruimen, niet alleen om de fysieke omgeving te vereenvoudigen en op te ruimen, maar ook om emotionele bagage of mensen te herkennen en los te laten die niet langer iemands beter goed dienen. De essentie ervan moedigt vrijheid en gemak aan en onbezwaard leven.

Porcelaniet kopen - Crystal Cave
Porcelaniet knuffelstenen

Prasem

Troost • Traumaverwerking • Positiviteit
Prasem affirmatie: “Vanuit diepe dalen van mijn leven klim ik weer naar de top.”

Prasem is een groene chalcedoon soort. Als je een drukke geest hebt, zal prasem er voor zorgen dat de rommel in de geest wordt opgeruimd, terwijl het de ontspanning en meditatie verbetert. Prasem kalmeert emoties, geeft troost aan rouw, verlating en verdriet en helpt het om het slaappatroom evenwicht te geven. Hier heb je baat aan als je door depressie of vervelende ervaringen loopt te piekeren en zo niet kunt slapen.

Prasem ondersteunt bij genezing van traumatische of verontrustende ervaringen. De steen leert je genezen en loslaten. Het helpt het proces van vergeving en acceptatie. De steen herinnert je er aan om hierin opmerkzaam te zijn wat er in je speelt als je aan het verwerken bent, maar om niet je eigenwaarde te vergeten.

Deze steen moedigt spreken, handelen en denken aan. Dit zijn uitermate geschikte kwaliteiten om te werken aan het verwerking van gebeurtenissen. Prasem kan helpen om stress, zorgen, angst en woede te verminderen. Het is ook een steen die gevoelens van frustratie wegneemt. De steen helpt je om leermomenten in het leven te zien, en om ook positieve dingen er uit te halen. De steen zorgt voor enthousiasme en optimisme voor een betere toekomst. Jij bent niet je verleden.

Prasem knuffelsteen - Crystal Cave
Prasem

Prehniet – Epidoot in Prehniet

Spiritualiteit • Natuur • Innerlijke Vrede
Epidoot in prehniet affirmatie: “Mijn hart is gevuld met liefde, vrede en harmonie.”

Epidoot in prehniet is een ongebruikelijke maar krachtige combinatie. De kleur en doorschijnendheid van de prehniet is prachtig, en de donker groene strepen en spikkels door de prehniet is de diepe, olijfgroene epidoot. Deze naalden zijn verschilled in dikte en vormen een mooi contrast van groene kleuren binnen de prehniet. Deze combinatie neemt je mee door een soepele overgang naar meditatie. Prehniet is bij uitstek een zeer geschikte steen voor visualisaties van welke aard dan ook. Epidoot is een prachtige steen om negativiteit mee te overwinnen. De combinatie van epidoot in prehniet uit zich tot een prachtige hartchakra steen. Met de spirituele eigenschappen van epidoot en prehniet gecombineerd kan het een zeer beschermend en genezend kristal zijn.

Epidoot in prehniet kopen - Crystal Cave
Epidoot in prehniet

Prehniet – Prehniet

Engelen • Paranormale Gaven • Sereen
Prehniet affirmatie: “Ik leef vanuit mijn hart wat mij vult met liefdevolle energie.”

Prehniet is een uitstekende steen om paranormale gaven te verbeteren en je naar een hoger niveau te brengen, regelmatig gebruik tijdens meditatie zal je helpen om je intuïtie te ontwikkelen.  Een van de sterkste troeven is om je in contact te brengen met engelen, tot het niveau van de aartsengelen en andere hemellichamen.

Prehniet heeft een zeer aards gevoel bij zijn energie, dit maakt de steen heel toegankelijk en laagdrempelig, vooral voor diegenen die voor het eerst edelsteen genezing en de algehele levensstijl onderzoeken. Prehniet verbetert op prachtige wijze de kwaliteiten van de geest, en ook onze emotionele reactie op wat soms uitdagende ideeën en concepten kan zijn.

En natuurlijk is het gevoel van vrede en sereniteit dat door prehniet en zijn energieën wordt aangeboden altijd welkom in een steeds hectischer wordende wereld zoals die we vandaag allemaal delen.

Prehniet kopen - Crystal Cave
Prehniet getrommeld
Ruwe prehniet kopen - Crystal Cave
Prehniet ruw

Preseli Bluestone

Ware Zelf • Inzicht • Spiritualiteit
Preseli Bluestone affirmatie: “De oneindige energie van het universum vult mij aan.”

Preseli Bluestone, ook bekend als Preseli stone, Stonehenge Bluestone of Stongehenge steen, is een zeer uniek en zeldzaam stollingsgesteente dat kristalliseert in de vorm van massa’s. Dit kristal bestaat uit meerdere mineralen, waaronder doleriet, veldspaat, diopsiet, biotiet en kwarts. De doleriet uit het Preseli-gebergte (ook wel Preseli-heuvels genoemd) in West-Wales krijgt een blauwe kleur als het nat is, wat leidde tot de naam “Bluestone”. Deze locatie is de enige vindplaats van deze steen. De kleur kan variëren in verschillende groene tinten van doleriet met insluitsels van kleine witte vlekken van kwarts, en zwarte spikkels welke meestal een mix zijn van hematiet, biotiet en ilmeniet.  Preseli Bluestone heeft een lange geschiedenis die gehuld is in controverse. Het beroemde Stonehenge in Engeland bestaat uit 82 Preseli Bluestones, sommige met een gewicht tot 4 ton, rond 2150 v. van het gebouw in Stonehenge. De belangrijkste controverse die deze prehistorische site en het miljoen jaar oude mineraal verstrikt, is hoe het precies op zijn locatie kwam. Stonehenge ligt in Wiltshire, op ongeveer 240 mijl afstand van de Preseli Hills, de vindplaats van de stenen. Historici zijn verdeeld over zowat elk aspect van deze steen, zijn culturele site en hoe hij is gekomen waar hij is. Sommige archeologen en geologen geloven controversieel dat de stenen door ijstijd daadwerkelijk dichter bij de plaats van Stonehenge zijn afgezet. Archeologische opgravingen die in 2008 in Stonehenge zijn uitgevoerd hebben bewijs blootgelegd dat hen ertoe bracht te theoretiseren dat Stonehenge eigenlijk een oude genezingsplaats was, in plaats van specifiek een kosmische kalender, een plaats van de doden of een plaats van de voorouders, zoals eerder getheoretiseerd. Het idee dat Stonehenge een oud genezingscentrum is, heeft ertoe geleid dat veel edelsteentherapeuten de helende eigenschappen van de blauwe steen hebben bestudeerd.

Spiritueel gezien heeft Preseli Bluestone een sterke verbinding met de elektrische impulsen die door het menselijk lichaam worden geproduceerd en heeft een bijzonder sterke verbinding met het hart. De elektrische verbinding stopt daar niet, maar helpt ons om verbinding te maken met het elektromagnetische veld van de aarde zelf. Het heeft een sterke verbinding met Moeder Aarde en helpt ons te beseffen dat we haar moeten respecteren. Preseli Bluestone resoneert met het keelchakra, wat de communicatie bevordert en het regulerende proces van het lichaam ondersteunt. In de Chinese geneeskunde is het verbonden met zowel de hart- als de maagmeridianen. Het kan worden gebruikt om de lagen weg te halen die onze persoonlijkheid en geloofssystemen hebben gevormd door omgevingsfactoren, zodat we ons de kern kunnen herinneren van wie we zijn, en hierdoor onze perceptie van de wereld om ons heen openen. Door oude percepties los te laten, kunnen we het universum misschien in al zijn multidimensionale glorie zien.

Preseli Bluestone kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot onze dromen en de diepste delen van onze geest, inclusief ons verre geheugen. Het helpt ons om voorbij de tijd te reizen, om contact te maken met het verre verleden en om verbanden met andere vorige levens te verkennen. Het is een tijdloze steen die emotionele problemen kan ontrafelen, ons helpt om tegelijkertijd ontspannen en energiek te zijn, en een die ons helpt om onze gedachten gestaag bij elkaar te brengen. Het is een beschermende steen die ons wilskracht en moed geeft en de overtuiging om de waarheid te spreken. Het helpt ons om spirituele boodschappen te ontvangen en om de boodschappen die we ontvangen te kunnen verwerken en integreren.

Preseli bluestone gepolijst - Crystal Cave
Preseli Bluestone zakstenen
Preseli bluestone sieraad - Crystal Cave
Preseli Bluestone gepolijste hangertjes

Psilomelaan

Dualiteit • Ontwaken • Spiritualiteit
Psilomelaan affirmatie: “Ik streef naar balans.”

Psilomelaan is een mengsel van een aantal mineralen, hoewel het voornamelijk bestaat uit het mineraal romanechiet. De naam psilomelaan beschrijft bariummangaanhydroxiden die zich niet vormen in zichtbare kristallen. Het is vernoemd naar de groene term “psilos”, wat glad betekent, en “melas”, wat zwart betekent. Oorspronkelijk erkend als een individuele minerale soort, werd psilomelaan in 1982 in diskrediet gebracht door de IMA (Industrial Minerals Association) waardoor het zijn betekenis heeft verloren. De naam is echter nog steeds in gebruik en beschrijft mangaanhydroxiden zoals romanechiet en hollandiet die niet specifiek zijn geïdentificeerd en soms zelfs met elkaar vermengd. Psilomelaan komt voor in combinatie met pyrolusiet, wat banden van afwisselende lagen van licht- en donkergrijs vertoont, wat het een interessante gepolijste steen maakt. Psilomelaan is een belangrijk erts van mangaan. Mangaan is een waardevol metaal en is een essentieel ingrediënt in staal en andere legeringen.

Spiritueel gezien staat psilomelaan bekend als een sterke spirituele steen van dualiteit. Het symboliseert de licht- en schaduwkanten van jezelf, die je beide moet accepteren voor innerlijk ontwaken. Psilomelaan helpt je ook om de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf in balans te brengen en om de aspecten van God en de Godin beter te begrijpen. De steen kenmerkt het adel en idealiteit in de aard van de drager en tijdens spiritueel werk. Door magie te creëren voor het hoogste goed, wordt aangenomen dat het beschermt tegen bedrieglijke entiteiten en het dragende individu verbindt met de fysieke, natuurlijke wereld. Geassocieerd met het fysieke bestaan van deze steen hier op aarde, brengt het kracht en kracht zoals moeder aarde in de drager.

Met een hogere spiritualiteit biedt het veiligheid tegen de verborgen vijanden. Psilomelaan is een uitstekend mineraal voor mensen die bezig zijn met het ophalen van de ziel. Door de diepe innerlijke reizen te initiëren, is het nuttig bij sjamanistische reizen tijdens meditatie en laat het toe om terug te keren naar een hogere bewustzijnsstaat. Met deze talismansteen wordt de drager stabieler en kan hij zijn emotionele lichaam onpartijdig zien. Mensen hebben een sterk geloof in deze charismatische steen omdat hij het vermogen heeft om de problemen op te lossen en het hart van het individu met de hersenen verbindt. Het bouwt het beschermende schild rond de spirituele aura en helpt om zich volledig te concentreren op het stellen van zijn focus.

Psilomelaan kopen - Crystal Cave
Psilomelaan knuffelstenen

Pulsiet

Aardend • Beschermend • Ontwikkeling
Pulsiet affirmatie: “Met kleine stapjes haal ik mijn doelen.”

Pulsiet is een mengsel van verschillende mineralen, waaronder koper, zilver, nikkel, pyriet, zink, ijzer en mangaan. Pulsiet wordt officieel niet als een geldige minerale soort beschouwd, maar als een mengsel of legeringachtige verbinding. Het wordt gevonden in Oregon en is vernoemd naar Jim Puls, de mijnwerker die het ontdekte. Pulsiet wordt geassocieerd met mangaan en kan worden gemaakt in cabochons. Het contrast van het heldere metaalmengsel tegen de achtergrond van zwart mangaan is zeer aantrekkelijk. Er is verder weinig over deze steen bekend.

Spiritueel gezien heeft pulsiet een aardende en beschermende kracht, en helpt je de stap verder te zetten en je op een geruststellende manier te ontwikkelen.

Pulsiet kopen - Crystal Cave
Pulsiet knuffelstenen

Purpuriet

Zelfexpressie • Communicatie • Innerlijke Kracht
Purpuriet affirmatie: “Mijn ziel zal door niemand getemd worden.”

De term purpuriet komt van purpura, een Latijns woord dat paars betekent. Purpuriet is een prachtige paarse steen die transparant tot ondoorzichtig is met een glasachtige tot submetalen glans. Als je de steen beweegt of in het zonlicht houd, komt er een prachtige glans vanaf, waardoor de steen een mystieke uitstraling krijgt. Let wel dat vanwege het poedervormige karakter van dit mineraal het gemakkelijk vlekken op handen, kleding etc. kan veroorzaken.

De steen elimineert obstructies die te maken hebben met zelfexpressie. De steen zal je motiveren om vrijuit te spreken, en volledig hier achter te staan. De energieën van deze steen zijn zeer gunstig als je voor veel mensen moet spreken of een toespraak moet overbrengen. Als het gaat om sociale interacties, helpt deze steen je zowel tactvol als beleefd te zijn. Bovendien zorgt het ervoor dat je je bewust bent van de oneerlijkheid en misleiding van andere mensen. De steen zal er ook voor zorgen dat je transparant blijft denken. Bovendien heeft purpuriet een sterk genezend vermogen en biedt het krachtige psychische bescherming.

Purpuriet zal ook rust en vrede in je leven brengen. De steen inspireert om minder hebzuchtig te zijn, en worden zelfopgelegde en zelfdestructieve beperkingen verwijderd. Het zal je ook helpen om je te hechten aan je spirituele zelf. Purpuriet zet negatieve energieën om in positieve en bied een zeer krachtige aarding. Purpuriet stimuleert het doorbreken van je oude gedrag- en gedachtepatronen die niet langer gunstig zijn voor je leven.

Purpuriet - Crystal Cave
Purpuriet

Pyriet

Geluk • Rijkdom • Manifestatie
Pyriet affirmatie: “Ik ben een magneet voor geluk en en welvaart.”

Pyriet is afgeleid van het Griekse woord pyr of pyros, wat “vuur” betekend. Dit komt door de kleuren van de steen, die vaak een glanzende bruin-goudachtige uitstraling hebben. Door dit uiterlijk wordt de steen vaak geassocieerd met kracht vanwege dat de steen ook wel verkeerd wordt aangezien als goud, waardoor het ook vaak wordt genoemd als “Fool’s Gold”.

Traditioneel staat pyriet bekend als een steen van geluk, dat helpt om overvloed, rijkdom en welvaart aan te trekken voor zijn eigenaar, via zijn creatieve energieën van manifestatie en zijn aanmoediging om je dromen te volgen. Pyriet buigt niet alleen negatieve energieën af, maar helpt ook om negatieve en remmende gedragspatronen vrij te geven. Pyriet kan iemands wil verbeteren tijdens uitdagende tijden en ondersteunt de actie die nodig is voor persoonlijke groei en succes. Meditatie met pyriet kan een grotere frequentie aanmoedigen op momenten van inspiratie, en dankzij de aarding van pyriet kunnen deze hogere frequenties worden geaard in de fysieke wereld.

Pyriet is een zeer beschermende steen die de gebruiker beschermt tegen allerlei soorten negatieve energie. Pyriet bevordert ook een goede lichamelijke gezondheid en emotioneel welzijn. Draag het met je mee om je te beschermen tegen fysiek gevaar. Pyriet kan worden gebruikt om een gevoel van verhoogde vitaliteit te brengen in tijden van hard werken of stress, het is ook een geweldige steen voor mensen in herstel.

Pyriet kopen - Crystal Cave
Pyriet getrommeld
Ruwe pyriet brok - Crystal Cave
Pyriet ruw

Pyriet – Pyriet Agaat

Veiligheid • Balans • Geluk
Pyriet agaat affirmatie: “Ik ben omringd met mensen die mijn geluk en weg steunen.”

Pyriet agaat is chalcedoon (agaat) met pyriet insluitsels. Een insluiting is elk materiaal dat tijdens de vorming in een mineraal wordt opgesloten. In de edelsteenkunde is een insluiting een kenmerk dat is ingesloten in een edelsteen of het oppervlak van binnenuit bereikt. Insluitsels zijn meestal andere mineralen of gesteenten, maar kunnen ook water, gas of aardolie zijn. Vloeistof- of dampinsluitingen staan bekend als vloeistofinsluitingen. In het geval van barnsteen is het mogelijk om insecten en planten als insluitsels te vinden.

Pyriet agaat kopen - Crystal Cave
Pyriet agaat knuffelstenen

Pyriet – Pyriet in Dolomiet

Bescherming • Herstel • Versterking
Pyriet in dolomiet affirmatie: “Ik neem de tijd voor mezelf.”

Pyriet in dolomiet is een veelvoorkomende combinatie en vertoont banden van de glinsterende ijzer of goud kleurige pyriet die door de witte dolomiet heen stromen. Deze combinatie in ruwe vorm wordt ook wel suiker dolomiet genoemd. Pyriet is een zeer beschermende steen die de gebruiker beschermt tegen allerlei soorten negatieve energie. Pyriet en dolomiet blokkeren samen energielekken en herstellen gaten in de aura, dus deze combinatie verdubbelt de spirituele krachten van beide steensoorten. De steen is een goed hulpmiddel voor de kruin- en de wortel chakra.

Pyriet in dolomiet knuffelsteen - Crystal Cave
Pyriet in dolomiet knuffelstenen

Pyriet – Pyriet in Kwarts

Zuiverend • Versterkend • Welvaart
Pyriet in kwarts affirmatie: “Ik ga er voor.”

Pyriet in kwarts is een veelvoorkomende combinatie en vertoont banden van de glinsterende ijzer of goud kleurige pyriet die door de kwarts heen stromen. Pyriet in kwarts heeft de eigenschappen van zuiverende en reinigende energie. Als een steen in combinatie is met bergkristal, is het bekend dat deze de spirituele krachten van de steen vergroot, in dit geval pyriet. Pyriet staat bekend om zijn welvaart vergrotende eigenschappen. Deze combinatiesteen kan een bescherming zijn tegen de negatieve energie uit de omgeving. De steen is een goed hulpmiddel voor de kruin- en de wortel chakra.

Pyriet in kwarts kopen - Crystal Cave
Pyriet in kwarts knuffelstenen

Pyriet – Pyriet in Schalie

Organisatie • Geluk • Ambitie
Pyriet in schalie affirmatie: “Mijn bedrijfswensen manifesteren zich.”

Pyriet

Pyriet is afgeleid van het Griekse woord pyr of pyros, wat “vuur” betekend. Dit komt door de kleuren van de steen, die vaak een glanzende bruin-goudachtige uitstraling hebben. Door dit uiterlijk wordt de steen vaak geassocieerd met kracht vanwege dat de steen ook wel verkeerd wordt aangezien als goud, waardoor het ook vaak wordt genoemd als “Fool’s Gold”.

Traditioneel staat pyriet bekend als een steen van geluk, dat helpt om overvloed, rijkdom en welvaart aan te trekken voor zijn eigenaar, via zijn creatieve energieën van manifestatie en zijn aanmoediging om je dromen te volgen. Pyriet buigt niet alleen negatieve energieën af, maar helpt ook om negatieve en remmende gedragspatronen vrij te geven. Pyriet kan iemands wil verbeteren tijdens uitdagende tijden en ondersteunt de actie die nodig is voor persoonlijke groei en succes. Meditatie met pyriet kan een grotere frequentie aanmoedigen op momenten van inspiratie, en dankzij de aarding van pyriet kunnen deze hogere frequenties worden geaard in de fysieke wereld.

Pyriet is een zeer beschermende steen die de gebruiker beschermt tegen allerlei soorten negatieve energie. Pyriet bevordert ook een goede lichamelijke gezondheid en emotioneel welzijn. Draag het met je mee om je te beschermen tegen fysiek gevaar. Pyriet kan worden gebruikt om een gevoel van verhoogde vitaliteit te brengen in tijden van hard werken of stress, het is ook een geweldige steen voor mensen in herstel.

Schalie

Schalie is een fijnkorrelig sedimentair gesteente dat wordt gevormd door de verdichting van slib en minerale deeltjes ter grootte van klei die we gewoonlijk ‘modder’ noemen. Deze samenstelling plaatst schalie in een categorie van sedimentair gesteente dat bekend staat als ‘modderstenen’. Schalie onderscheidt zich van andere modderstenen omdat het splijtbaar en gelamineerd is. “Gelamineerd” betekent dat het gesteente is opgebouwd uit vele dunne lagen. “Splijtbaar” betekent dat het gesteente gemakkelijk in dunne stukjes langs de lamellen splijt. Sommige schalies hebben speciale eigenschappen waardoor ze belangrijke hulpbronnen zijn. Zwarte leisteen bevat organisch materiaal dat soms afbreekt om aardgas of olie te vormen. Andere schalies kunnen worden vermalen en met water worden gemengd om klei te produceren waar allerlei nuttige voorwerpen van kunnen worden gemaakt.

Zwarte organische schalie is het brongesteente voor veel van ‘s werelds belangrijkste olie- en aardgasvoorraden. Deze schalies krijgen hun zwarte kleur door kleine deeltjes organisch materiaal die zijn afgezet met de modder waaruit de schalie is gevormd. Terwijl de modder in de aarde werd begraven en opgewarmd, werd een deel van het organische materiaal omgezet in olie en aardgas. Cement is een ander veelgebruikt materiaal dat vaak met schalie wordt gemaakt. Om cement te maken, worden gemalen kalksteen en schalie verwarmd tot een temperatuur die hoog genoeg is om al het water te verdampen en de kalksteen af te breken tot calciumoxide en koolstofdioxide. De koolstofdioxide gaat verloren als emissie, maar het calciumoxide in combinatie met de verwarmde schalie vormt een poeder dat uithardt als het wordt gemengd met water en wordt gedroogd. Cement wordt gebruikt om beton en vele andere producten voor de bouwsector te maken.

Spiritueel gezien kan schalie verwarde gevoelens kalmeren en organiseren. Het zou ook goed werken tegen emotionele stress, en om negatieve gevoelens zoals angst, verdriet of woede te verlichten. Het is ook goed om te gebruiken wanneer je inziet dat je je gevoelens moet veranderen, maar dat deze emoties, zoals boosheid, je tegenhouden om een goede reactie achter te laten. Schalie kan stimulerend zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Door een nieuwe wereld te openen, wordt geest geopend voor nieuwe ervaringen, invloeden en productiviteit. Het is goed om te gebruiken als je even weg wilt van saaie dagen. Hierdoor is het ook een goede steen om de creativiteit te verhogen.

Pyriet in schalie knuffelsteen - Crystal Cave
Pyriet in schalie knuffelstenen

Pyriet – Pyriet Kwarts Chloriet

Versterking • Geluk • Nieuw Begin
Pyriet kwarts chloriet affirmatie: “Ik laat mijn oude leven los.”

Pyriet

Pyriet is afgeleid van het Griekse woord pyr of pyros, wat “vuur” betekend. Dit komt door de kleuren van de steen, die vaak een glanzende bruin-goudachtige uitstraling hebben. Door dit uiterlijk wordt de steen vaak geassocieerd met kracht vanwege dat de steen ook wel verkeerd wordt aangezien als goud, waardoor het ook vaak wordt genoemd als “Fool’s Gold”.

Traditioneel staat pyriet bekend als een steen van geluk, dat helpt om overvloed, rijkdom en welvaart aan te trekken voor zijn eigenaar, via zijn creatieve energieën van manifestatie en zijn aanmoediging om je dromen te volgen. Pyriet buigt niet alleen negatieve energieën af, maar helpt ook om negatieve en remmende gedragspatronen vrij te geven. Pyriet kan iemands wil verbeteren tijdens uitdagende tijden en ondersteunt de actie die nodig is voor persoonlijke groei en succes. Meditatie met pyriet kan een grotere frequentie aanmoedigen op momenten van inspiratie, en dankzij de aarding van pyriet kunnen deze hogere frequenties worden geaard in de fysieke wereld.

Pyriet is een zeer beschermende steen die de gebruiker beschermt tegen allerlei soorten negatieve energie. Pyriet bevordert ook een goede lichamelijke gezondheid en emotioneel welzijn. Draag het met je mee om je te beschermen tegen fysiek gevaar. Pyriet kan worden gebruikt om een gevoel van verhoogde vitaliteit te brengen in tijden van hard werken of stress, het is ook een geweldige steen voor mensen in herstel.

Bergkristal

Bergkristal is de naam die wordt gegeven aan alle heldere kleurloze kwarts. Het is kleurloos, transparant of licht doorschijnend, en wordt veel gebruikt als populaire siersteen. Bergkristal is een alternatieve traditionele geboortesteen voor de maand april en is de steen van het 10e jubileum. Het Griekse woord krystallos wat “ijs” betekent, vormt de basis voor de oorsprong van de naam bergkristal. Bergkristal bevat vaak andere mineralen en deze insluitsels produceren soms populaire soorten stenen, zoals rutielkwarts, toermalijnkwarts, hematietkwarts, golden healer en meer. Andere variëteiten van kwarts zijn o.a. rozenkwarts, melkkwarts, citrien, rookkwarts en prasioliet. Bergkristal is de bekendste steen die bedekt kan worden met metaaldampen om het een specifieke glans te geven, deze stenen zijn “manmade” en staan bekend als o.a. aqua aura en angel aura.

Spiritueel gezien heeft bergkristal grote geneeskracht en wordt vaak toegepast bij healings en energetisch werk. Het schijnt een van de krachtigste helende stenen te zijn die kan worden toegepast op een breed scala aan spirituele problemen. Bergkristal is uitstekend geschikt voor alle chakra’s, voor het werken met alle symbolen en alle astrologische tekens.

Bij plaatsing in het huis is zijn functie absorberen, reguleren, opslaan en teruggeven van energie. Het verhoogt de energie in een ruimte in het algemeen, en in het bijzonder de energie van alle andere kristallen. Dit prachtige kristal bezit ook het vermogen om de energie van de andere kristallen te huisvesten en op te nemen. Omdat bergkristal bekend staat om zijn versterkende werking van andere stenen, wordt deze ook veelal gebruikt in combinatie met andere stenen.

Bergkristal beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Op het lichaam of in het dragen van kleding kan bergkristal bepaalde soorten hoofdpijn verminderen, verhoogt het de concentratie en reinigt en balanceert de chakra’s. Helder denken wordt versterkt en het helpt bij het aannemen van een neutrale en onpartijdige houding en een bevordering van probleemoplossend denken. Het is zeer geschikt voor het helen van wonden die in het verleden zijn ontstaan, zoals die bijvoorbeeld zijn ontstaan in een lastige jeugd. Bergkristal helpt bij het verbeteren van het zelfrespect.

Chloriet

Chloriet is de naam van een groep veel voorkomende bladsilicaatmineralen die zich vormen tijdens de vroege stadia van metamorfisme. De meeste chlorietmineralen zijn groen van kleur, hebben een bladachtig uiterlijk, een perfecte splijting en een olieachtig tot zeepachtige aanraking. Ze worden gevonden in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Chloriet is een mineraal met een laag potentieel voor industrieel gebruik. Het heeft geen fysieke eigenschappen die het geschikt maken voor een bepaald gebruik, en het bevat geen bestanddelen die het een doelwit van mijnbouw maken. Wanneer chloriet wordt gevonden, is het gewoonlijk innig vermengd met andere mineralen, en de scheidingskosten zouden hoog zijn. Als gevolg hiervan wordt chloriet niet gewonnen en verwerkt voor een specifiek gebruik. Het belangrijkste gebruik is als een toevallig bestanddeel in steenslag.

Spiritueel gezien helpt chloriet aura-zuivering en reiniging van milieuverontreinigende stoffen en is goed voor genezing en regeneratie. Chloriet is een uitstekende steen of het nu gaat om het starten van een project of het opnieuw aanwakkeren van een oude vlam, je baan een nieuwe start geven of een huwelijk meer passie geven. De steen zal je een sprong van vertrouwen geven. Ook is dit een goede steen voor diegenen die toe zijn aan een nieuwe start. Als je een grens wilt trekken, verder wilt gaan, passie wilt opwekken, inspiratie nieuw leven wilt inblazen of de liefde nog een kans wilt geven, neem dan een chloriet mee tijdens je dagelijkse leven. Vanwege de aanwezigheid van de groene kleur van chloriet, is dit kristal uitzonderlijk aardend omdat het natuurenergieën kanaliseert, waardoor het buitenleven naar binnen wordt gehaald. Als zodanig is het zowel opbeurend en voelt het als frisse lucht voor de ziel, terwijl het je helpt kalm en geaard te blijven. De steen is verbonden met het hartchakra, en kan voor een diepe hart genezing zorgen op emotioneel niveau, evenals het vrijkomen van trauma uit dit gebied. Net zoals chloriet langzaam evolueert, worden we door deze kristallen eraan herinnerd dat goede dingen tijd nodig hebben.

Pyriet kwarts chloriet kopen - Crystal Cave
Pyriet kwarts chloriet knuffelstenen

Pyriet – Pyriet met Hematiet

Kracht • Bescherming • Welvaart
Pyriet met hematiet affirmatie: “Ik ben succesvol.”

Pyriet

Pyriet is afgeleid van het Griekse woord pyr of pyros, wat “vuur” betekend. Dit komt door de kleuren van de steen, die vaak een glanzende bruin-goudachtige uitstraling hebben. Door dit uiterlijk wordt de steen vaak geassocieerd met kracht en wreedheid vanwege dat de steen ook wel verkeerd wordt aangezien als goud, waardoor het ook vaak wordt genoemd als “Fool’s Gold”.

Traditioneel staat pyriet bekend als een steen van geluk, dat helpt om overvloed, rijkdom en welvaart aan te trekken voor zijn eigenaar, via zijn creatieve energieën van manifestatie en zijn aanmoediging om je dromen te volgen. Pyriet buigt niet alleen negatieve energieën af, maar helpt ook om negatieve en remmende gedragspatronen vrij te geven. Pyriet kan iemands wil verbeteren tijdens uitdagende tijden en ondersteunt de actie die nodig is voor persoonlijke groei en succes. Meditatie met pyriet kan een grotere frequentie aanmoedigen op momenten van inspiratie, en dankzij de aarding van pyriet kunnen deze hogere frequenties worden geaard in de fysieke wereld.

Pyriet is een zeer beschermende steen die de gebruiker beschermt tegen allerlei soorten negatieve energie. Pyriet bevordert ook een goede lichamelijke gezondheid en emotioneel welzijn. Draag het met je mee om je te beschermen tegen fysiek gevaar. Pyriet kan worden gebruikt om een gevoel van verhoogde vitaliteit te brengen in tijden van hard werken of stress, het is ook een geweldige steen voor mensen in herstel.

Hematiet

Hematiet is een veel voorkomend ijzeroxidemineraal dat kan worden gevonden in de vorm van massa’s, botryoïdaal, tabelvormig en de zeldzaamste vorm, rhomboëdrisch. Dit mineraal, oorspronkelijk “haematiet” genoemd, werd pas in 1773 officieel ontdekt door Jean Baptiste rome de I’Isle die de eerste “e” verwijderde om het “hematiet” te maken. De naam is afgeleid van het Griekse woord “haima”, wat bloed betekend, vanwege de kleur die het mineraal verandert wanneer het tot poeder wordt vermalen. Hematiet is een speciaal mineraal waarvan werd aangenomen dat het al 164.000 jaar geleden door de mens werd gebruikt. Een klein gebied ten zuiden van Mosselbaai in Zuid-Afrika is sinds 2000 vele malen opgegraven en heeft talloze artefacten geproduceerd die honderdduizenden jaren oud zijn. Tijdens de opgravingen van tekeningen en schilderingen op rotswanden, werd ontdekt dat er een rode poedersubstantie aanwezig was. Door uitgebreid onderzoek en analyse werd bevestigd dat dit poeder, waaruit de schilderingen bestaan, in feite hematiet was.

Spiritueel gezien helpt hematiet om negatieve energie te absorberen en kalmeert in tijden van stress of zorgen. Het is een geweldige beschermende steen en is heel fijn om mee te dragen om je gegrond te houden in veel verschillende situaties. Het is ook een fijne steen om te werken met de wortel chakra, om negatieve energieën een positieve draai te geven. Het is ook een fijne steen om te hebben als je een relatie hebt, de steen zend energieën uit die het samenwerken bevorderen.

Hematiet kan helpen om je zoektocht te bevorderen naar je eigen, unieke talenten en om onbewust gezette limitaties hiervan te verwijderen, terwijl je nog steeds een gezonde hoeveelheid zelfcontrole behoud. Draag hematiet bij je wanneer je behoefte hebt aan balans of wanneer je moeite hebt om je energie te focussen. De steen is ook handig is om te gebruiken in zeer lastige situaties, en kan er voor zorgen dat het zelfvertrouwen word versterkt. Hematiet kan ook worden gebruikt voor bescherming tegen electromagnetische stralingen en schijnt een geweldige ontgiftende steen te zijn voor de lever en het bloed.

Pyriet met hematiet kopen - Crystal Cave
Pyriet met hematiet knuffelstenen

Pyroxmangiet

Balans • Levensdoel • Loslaten
Pyroxmangiet affirmatie: “Ik weet wat mijn gave is.”

Pyroxmangiet is een zeldzame hoge temperatuur polymorf van het mineraal rhodoniet, genoemd naar de samensmelting van de woorden pyroxeen (pyrox) en mangaan (mang), verwijzend naar de samenstelling en structuur van pyroxmangite. Het uiterlijk is bijna identiek aan rhodoniet en alleen complexe wetenschappelijke tests kunnen de twee mineralen onderscheiden. Pyroxmangiet is een zeer zeldzaam mangaansilicaat. Het heeft een hardheid van 5-6 op de schaal van Mohs en met zijn perfecte splijting is het moeilijk te knippen en te facetten. Pyroxmangiet kan roze, paars-roze, rood, geelachtig bruin of bruin van kleur zijn en wordt meestal aangetroffen in korrelige massa’s, kristallen zijn zelden groot genoeg of schoon genoeg om te facetten. Daarom zijn edelstenen meestal klein van formaat en zelden meer dan een paar karaat in gewicht. Er zijn maar weinig plaatsen bekend voor kristallen van edelsteenkwaliteit. Pyroxmangiet is gevonden in Broken Hill, New South Wales, Australië en Morro da Mina, Minas Gerais, Brazilië, evenals in Japan, Zweden en de VS (Colorado en New Jersey).

Spiritueel gezien inspireert pyroxmangiet je om te leven vanuit een plek van liefde, wanneer je dit doet zal je leven in balans en harmonie zijn met je ziel en je levensdoel. Het is goed voor de eigenliefde en het zelfvertrouwen. Het is een zeer energetisch kristal, maar ook een kalmerende steen die goed is voor yin/yang-balans, zelfrespect, gevoeligheid en spirituele liefde. Het kan in het werk in een vorig leven worden gebruikt om verraad en verlating aan te pakken. Het is goed voor aandacht voor detail, mentale balans en het maken van muziek. Pyroxmangiet is een steen van mededogen en vergeving. Het helpt bij angst, verwarring, inconsistentie en stress. Pyroxmangiet wordt zeer erkend als een emotionele genezer en om je terug te brengen naar je centrum tijdens stressvolle tijden.

Pyroxmangiet kopen - Crystal Cave
Pyroxmangiet knuffelstenen