Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen R

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter R, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Rhodochrosiet

Innerlijk Kind • Genezing • Evenwicht
Rhodochrosiet affirmatie: “Ik hou van mijzelf, ik accepteer mijzelf volledig.”

Rhodochrosiet is een prachtig kristal met een diep roze of rozerood uiterlijk. Het word ook wel de Steen van het Compassievolle Hart genoemd. Dit is één van de prachtige stenen die vreugde, liefde en mededogen in iemands leven kan brengen, geneest oude wonden en maakt het mogelijk om jezelf en anderen onvoorwaardelijk lief te hebben. De liefdevolle energie zal helpen bij meditaties en zal je in een staat van vreugde en geluk brengen.

De liefdevolle energie in rhodochrosiet bevat de krachten om het innerlijke kind te stimuleren, en je weer zo gelukkig en vreugdevol te voelen als een kind. Diep vergeten en verborgen herinneringen kunnen naar de oppervlakte worden gebracht voor genezing. Als je ernstige gebeurtenissen hebt ondervonden in je jeugd die je er van hebben weerhouden om je prachtige talenten of aangeboren gaven naar buiten te brengen, kan deze steen je helpen deze liefdevol te ontwikkelen en de emotionele genezing hiervan te bevorderen. De steen moedigt je aan liefde voor jezelf te voelen en ook in wat je doet.

De steen vergroot je moed om te kijken naar mogelijkheden die zich voor kunnen doen maar op een of andere manier nog wat beangstigend voor je zijn geweest, zodat je nieuwe mogelijkheden en veranderingen in je leven kunt aanbrengen en verwelkomen met een open hart. Het helpt de mannelijke en vrouwelijke elementen te harmoniseren, dus als er teveel vrouwelijke of mannelijke aspecten zijn, zal deze energie helpen om een harmonieuze en evenwichtige persoonlijkheid te creëren.

Rhodochrosiet - Crystal Cave
Rhodochrosiet

Rhodoniet

Emotionele Balans • Liefde • Vergeving
Rhodoniet affirmatie: “Ik laat oude emotionele wonden los en open mijn hart voor liefde.”

Rhodoniet is een mangaanmetasilicaatmineraal dat voor het eerst werd ontdekt in 1819 door C.F. Jasche. Het kristal is genoemd naar het Griekse woord “rhodo” dat een roos betekent, vanwege de roze tot rozerode kleur. Een rhodoniet presenteert zich meestal als massa’s roze of rood met donkerbruine of zwarte aderachtige lijnen die over het oppervlak dansen. Rhodoniet is ook te vinden in bruinrode en zwarte variëteiten met roze insluitsels erin. Het werd oorspronkelijk alleen gevonden in het Oeralgebergte in Rusland, maar is nu te vinden in Zweden, Australië, India, Madagaskar, Mexico, Zuid-Afrika, Brazilië, Canada en de VS. In Rusland werd rhodoniet gesneden en verwerkt tot tegels, serveerschalen, sierzuilen en sculpturen voor Russische aristocraten en de Russische tsaren.

Spiritueel gezien is rhodoniet een steen van compassie, zorgt ervoor dat emotie word gebalanceerd en laat emotionele wonden en littekens van het verleden verdwijnen. Het activeert en reinigt het hart chakra. Rhodoniet bevordert de energie van liefde, die zich naar buiten richt. Deze steen is er een van altruïsme en vrijgevigheid, gebruik je talenten om goed te doen. Dit pad van vrijgevigheid biedt vaak meer voldoening voor jezelf dan elke hoeveelheid die je maar kunt krijgen. Deze steen is bijzonder nuttig voor emotionele genezing van welke soort dan ook, waarbij het je een ondersteunende energie aanbied.

Rhodoniet trekt de mensen en situaties aan die het meest geschikt zijn voor de toepassing van je unieke talenten. Door ze te gebruiken, kun je de vervulling ervaren van het diepe verlangen om lief te hebben en bemind te worden. Dit is het geschenk van rhodoniet, om meer liefde in de wereld te brengen door als katalysator te fungeren voor de vervulling van je levensdoel, door achter jouw verborgen gaves te komen en ze uit te oefenen. Rhodoniet vibreert een essentie van pure liefdevolle energie. Alleen al door een van deze stenen in de hand te hebben, kom je in een staat van ontspanning. Het is bekend dat het de emoties transformeert en stabiliseert. Wanneer we ons afstemmen op de energieën van Rhodoniet, activeren we de genezing van zowel het fysieke als het emotionele lichaam.

Rhodoniet brengt orde in onze gevoelens die verstrooid, uit balans zijn of behoefte hebben aan aarding. Ze zijn in staat om het hartcentrum te openen zodat er helende energie doorheen kan stromen. Deze helende energieën kunnen een emotioneel gesloten persoon openen en vullen met onvoorwaardelijke liefde. Rhodoniet helpt je gaven te begrijpen. Rhodoniet is een steen van mededogen en een emotionele balancer die emotionele wonden en littekens uit het verleden opruimt. Rhodoniet voedt liefde. Rhodoniet helpt negativiteit af te weren en geeft een gevoel van eigenwaarde en welzijn. Rhodoniet staat bekend om onvoorwaardelijke liefde, het kan innerlijke groei vergemakkelijken, helpt bij het algehele emotionele evenwicht en kan iemands zielsverwant aantrekken of gebroken harten herstellen.

Klik hier om meer te lezen over rhodoniet.

Rhodoniet hoge kwaliteit - Crystal Cave
Rhodoniet

Robijn – Korund Robijn

Transformatie • Levenspad • Stabiliteit
Korund robijn affirmatie: “Ik leef mijn leven vol passie en volg mijn geluk.”

Robijn is een lid van het mineraal korund. Saffier is hier ook een lid van. Beide edelstenen hebben dezelfde chemische samenstelling en dezelfde minerale structuur. Sporen van onzuiverheden bepalen of een korund een schitterende rode robijn of een mooie blauwe saffier zal zijn. Robijnen zijn hebben een dominante rode kleur. De kleur kan variëren van oranjerood tot paarsrood of bruinrood. Het meest wenselijke kleurenbereik is een puur levendig rood tot een licht paarsachtig rood. De rode kleur van robijn wordt geproduceerd door de aanwezigheid van chroom in de edelsteen. Een klein spoor van chroom zal een roze kleur produceren. Om als een robijn te worden beschouwd, moet er voldoende chroom zijn om de edelsteen een uitgesproken rode kleur te geven. Ondoorzichtige stukjes korund met slechts een vleugje rode kleur zijn geen robijnen maar gewoon korund. Rood en blauw zijn slechts twee van de vele kleuren die te vinden zijn in korund . Sporen van andere elementen kunnen schitterende gele, oranje, groene en paarse edelstenen produceren. Korunden van elke andere kleur staan bekend als ‘kostbare saffieren’. Door onzuiverheden komt korund voor in een spectrum van kleuren, en wanneer het volledig vrij is van kleur veroorzakende onzuiverheden, is het een kleurloze edelsteen die bekend staat als ‘witte saffier’. Robijn is de geboortesteen voor de maand juli.

De meeste vormen van korund vormen zich in metamorfe gesteenten, zoals leisteen of gneis; of in stollingsgesteenten zoals basalt of syeniet. Edelsteenkwaliteit korund wordt echter zelden gewonnen uit de rotsen waarin ze zich vormen. Het is mogelijk om kleine edelstenen uit hard gesteente te winnen, maar het is erg duur en veel van de edelstenen worden tijdens het mijnbouwproces gebroken. Gelukkig is korund erg hard en bestand tegen weersinvloeden. In veel gebieden hebben natuurlijke verwering en erosie de stenen van hun gastgesteente bevrijd en ze gedurende lange geologische perioden in stromen gebracht. Tegenwoordig worden de edelstenen gewonnen uit deze stroomsedimenten. Hun hoge soortelijk gewicht ten opzichte van andere sedimentdeeltjes zorgt er vaak voor dat stromingen ze concentreren in kleine placer-afzettingen. De meeste robijnen en saffieren worden geproduceerd door het grind van deze stroomafzettingen te wassen. Dit werk wordt vaak met de hand gedaan omdat de afzettingen klein en onregelmatig van vorm en karakter zijn. Deze deposito’s bevinden zich vaak in landen waar de lonen erg laag zijn en ambachtelijke mijnbouw veel voorkomt. Opmerkelijke locaties waar korund van edelsteenkwaliteit is geproduceerd, zijn onder meer Myanmar, Thailand, Cambodja, Vietnam, India, Pakistan, Afghanistan, Sri Lanka, China, Australië, Madagaskar, Kenia, Tanzania, Nigeria en Malawi.

Spiritueel gezien zijn robijnen zeer krachtige stenen die in nauw verband staan met het bloed en symbool staan als steen van liefde en kracht, en was vroeger erg gewild bij nobelen. Robijn is een uitstekend hulpmiddel om de energieniveaus van het lichaam op te laden, en het kan de geest stimuleren om positiever en zelfverzekerd te zijn. Robijn staat bekend als een dieprode edelsteen en kristal met een opvallende kleur die analoog is aan zijn energie, die zeer effectief is voor het stimuleren van vitaliteit, sensualiteit en seksuele energie. De trillingen van deze prachtige steen resoneren met ultieme levenskracht en stralen de hoogste trillingen van puur rood licht uit. Robijn is een krachtige aardingssteen die de levenskracht in iemands lichaam aanzienlijk verhoogt en alle organen versterkt, met name het bloed en het bloedvatenstelsel. Het stimuleert een harmonieuze energiestroom door het lichaam en werkt sterk op het wortel chakra. Deze edelsteen geeft een sterke energieboost aan de fysieke en geestelijke lichamen, waardoor robijn een bijzonder krachtig hulpmiddel is voor degenen die dagelijks futloosheid ervaren.

Robijn haalt de innerlijke kracht naar boven en zorgt dat deze wordt geuit, en geeft iemand de moed en kracht om ondanks tegenslagen vooruit te komen. Het prikkelt je levenslust en moedigt je aan om je passies te volgen. In situaties van falen of pijn, zullen de trillingen van deze steen gevoelens van wanhoop en verslagenheid elimineren, en voorkomen dat negativiteit de geest verteert. Robijn zal iedereen helpen die angst ervaart door gebrek aan vertrouwen in zichzelf, evenals degenen die met angst in de toekomst leven. Robijn neemt die angst weg die ons ervan weerhoudt zoveel dingen in ons leven te doen. Robijn is een zeer moedige steen en zal je uiteindelijk duwen om oude en nieuwe angsten onder ogen te zien die kunnen worden overwonnen met de kracht die de hij je zal bieden. Zelfs als een angst eenmaal is overwonnen, blijft deze steen je inspireren ook boven oude angsten te blijven staan en nieuwe obstakels te overwinnen.

Ruwe korund robijn brok - Crystal Cave
Korund robijn

Robijn – Robijn

Levenskracht • Vitaliteit • Sensualiteit
Robijn affirmatie: “Ik leef mijn leven vol passie en volg mijn geluk.”

Robijnen zijn zeer krachtige stenen die in nauw verband staan met het bloed en symbool staan als steen van liefde en kracht, en was vroeger erg gewild bij nobelen. Robijn is een uitstekend hulpmiddel om de energieniveaus van het lichaam op te laden, en het kan de geest stimuleren om positiever en zelfverzekerd te zijn. Robijn staat bekend als een dieprode edelsteen en kristal met een opvallende kleur die analoog is aan zijn energie, die zeer effectief is voor het stimuleren van vitaliteit, sensualiteit en seksuele energie.

De trillingen van deze prachtige steen resoneren met ultieme levenskracht en stralen de hoogste trillingen van puur rood licht uit. Robijn is een krachtige aardingssteen die de levenskracht in iemands lichaam aanzienlijk verhoogt en alle organen versterkt, met name het bloed en het bloedvatenstelsel. Het stimuleert een harmonieuze energiestroom door het lichaam en werkt sterk op het wortel chakra. Deze edelsteen geeft een sterke energieboost aan de fysieke en geestelijke lichamen, waardoor robijn een bijzonder krachtig hulpmiddel is voor degenen die dagelijks futloosheid ervaren.

Robijn haalt de innerlijke kracht naar boven en zorgt dat deze wordt geuit, en geeft iemand de moed en kracht om ondanks tegenslagen vooruit te komen. Het prikkelt je levenslust en moedigt je aan om je passies te volgen. In situaties van falen of pijn, zullen de trillingen van deze steen gevoelens van wanhoop en verslagenheid elimineren, en voorkomen dat negativiteit de geest verteert. Robijn zal iedereen helpen die angst ervaart door gebrek aan vertrouwen in zichzelf, evenals degenen die met angst in de toekomst leven. Robijn neemt die angst weg die ons ervan weerhoudt zoveel dingen in ons leven te doen. Robijn is een zeer moedige steen en zal je uiteindelijk duwen om oude en nieuwe angsten onder ogen te zien die kunnen worden overwonnen met de kracht die de hij je zal bieden. Zelfs als een angst eenmaal is overwonnen, blijft deze steen je inspireren ook boven oude angsten te blijven staan en nieuwe obstakels te overwinnen.

Robijn kopen - Crystal Cave
Robijn

Robijn – Robijn in Fuchsiet

Liefde • Herstel • Spiritualiteit
Robijn in fuchsiet affirmatie: “Ik communiceer makkelijk en liefdevol tussen deze dimensie en het geestenrijk.”

Robijn in fuchsiet combineert de eigenschappen van beide stenen om de perfecte hartsteen te creëren. Het heeft het vermogen om het hart en eventuele blokkades in het hartchakra te genezen en kan het de leegte vullen met de liefhebbende en ondersteunende energieën. Robijn in fuchsiet transformeert destructieve, negatieve energieën in positieve en behulpzame energieën.

Deze combinatiesteen kan je helpen je open te stellen voor paranormaal bewustzijn en de rijken van geest en de natuurlijke wereld. Het zou ook kunnen helpen om deze connectie te verbeteren door de sluier tussen deze realiteit en de andere dimensies wordt verdund. De steen zal helpen om het energieveld van het lichaam te versterken. Hierdoor is robijn in fuchsiet een perfecte metgezel om te gebruiken bij het verbinden en communiceren met de geestenwereld. Deze combinatie van twee complementair gekleurde kristallen opent en activeert het kruinchakra en is nuttig bij het verdiepen van meditatieve staten.

Het versterkt en verbetert de eigenschappen van andere stenen en er wordt gedacht dat het fysieke genezing bevordert voor mensen die herstellen van een (langdurige, chronische) ziekte en kan het helpen bij het versterken van de problemen met het hart en de bloedstroom en bloedsomloop. Ook schijnt het goed te helpen voor diegenen die moeite hebben om te slapen en / of in slaap te blijven.

Robijn in fuchsiet kopen - Crystal Cave
Robijn in fuchsiet

Robijn – Robijn in Kyaniet

Communicatie • Oplossingsgericht • Veiligheid
Robijn in kyaniet affirmatie: “Ik ben in orde met wie ik ben, en ik hou van wie ik word.”

De combinatie van robijn en kyaniet zorgt voor een energetische ondersteuning van het keelchakra, het hartchakra en het wortelchakra. Robijn in kyaniet ondersteunt het spreken vanuit het hart en faciliteert de vocalisatie en oplossing van fundamentele moeilijkheden, problemen en obstakels op een liefdevolle manier. Kyaniet werkt samen met de energie van robijn en produceert een energetische vibratie die helpt de accumulatie en het vasthouden van negatieve energie of vibraties te voorkomen. Robijn produceert een energie die gunstig is voor de kyaniet en die bescherming en veiligheid biedt. Robijn in kyaniet helpt ook bij astraal reizen en is een handig kristalgereedschap voor meditatie en toegang tot het astrale vlak en bij het verbinden met spirituele gidsen. Robijn in kyaniet is een uitstekende kristallen afstemmingssteen die de beweging van Kundalini-energieën initieert.

Robijn in kyaniet kopen - Crystal Cave
Robijn in kyaniet knuffelstenen

Robijn – Robijn in Veldspaat

Liefde • Vrouwelijkheid • Acceptatie
Robijn in veldspaat affirmatie: “Ik sta open voor het geven en ontvangen van uitingen van goddelijke liefde.”

Robijn in veldspaat is een krachtige combinatie van twee helende stenen. Robijn is een steen van liefde, en samen met veldspaat is het een sterke hartgenezer. Het vergemakkelijkt de balans van het hart en al je emoties. Robijn in veldspaat is een krachtige steunsteen, vooral in tijden van emotionele stress of trauma. Het stimuleert kracht, inzicht en moed. Robijn in veldspaat helpt om alle chakra’s op één lijn te brengen en activeert de hartchakra. Het kan je helpen in contact te komen met je hogere zelf. Robijn in veldspaat kan je moed geven om je gevoelens te uiten en je helpen je emoties te accepteren. De steen brengt het hart in balans met de geest en helpt je verbinding te maken met anderen.

Robijn in veldspaat kopen - Crystal Cave
Robijn in veldspaat knuffelstenen

Robijn – Robijn in Zoisiet

Wilskracht • Transformatie • Spiritualiteit
Robijn in zoisiet affirmatie: “De positieve kracht die in mij zit, is sterker dan mijn angsten. Ik overwin en herontdek mijzelf.”

Robijn in zoisiet, ook wel bekend als anyoliet, is een verbazingwekkende natuurlijke minerale combinatie. Robijn is de steen van moed en kracht en zuivert elke angst of bezorgdheid die dagelijks in ons zit. De energie van de groene zoisiet produceert groei en vruchtbaarheid in alle aspecten van het leven. Het helpt onze verbinding met de buitenwereld te begrijpen. Voor veel mensen die niet spiritueel zijn en recentelijk hun spiritualiteit hebben ‘ontwaakt’, helpt deze steen je op je reis om jezelf opnieuw te ontdekken, waardoor deze steen ook wel bekend staat als de steen van de “wedergeboorte”.

Deze speciale combinatie van stenen helpt bij het manifesteren van ideeën en biedt de kracht en de wil om jouw dromen te verwezenlijken. De steen brengt het hart en het derde oog samen om een dieper inzicht te krijgen in welke negativiteit je draagt en hoe je deze kunt overwinnen. Robijn in zoisiet is ook een van de weinige mineralen die negatieve energieën kunnen omzetten in positieve energieën. Zelfs als je een stukje in je dagelijkse omgeving laat, zal dat iedereen in het leven enorm ten goede komen.

Robijn in zoisiet druppel ketting - Crystal Cave
Robijn in zoisiet

Rookkwarts

Loslaten • Manifestatie • Aardend
Rookkwarts affirmatie: “De geheimen van het universum zullen zich aan mij openbaren.”

Rookkwarts is een kwartssoort dat zijn zwarte en/of rokerige kleur krijgt door natuurlijke straling van nabije andere radioactieve mineralen of natuurlijke straling. Deze specifieke kwartsvariëteit vormt zich in massa’s en kristalstructuren van alle soorten en maten. Het is over de hele wereld te vinden waar de beste exemplaren uit Afrika, Australië en de regio New England van de Verenigde Staten komen.

Spiritueel gezien is rookkwarts een kristal dat je in staat stelt verder te kijken dan wat vaak in het leven gehuld is – alsof de rook in de steen zelf alle wazigheid absorbeert die vaak ons begrip van intuïtie en psychisch inzicht belemmert. Wanneer je tijd moet nemen en een stap terug moet nemen om een probleem te onderzoeken en de oorzaak ervan, kan rookkwarts prachtige helderheid en inzicht bieden. Net als alle donkere stenen, is een van de belangrijkste sterke punten van rookkwarts het vermogen om negativiteit te verbannen. Het “absorbeert” de slechte vibraties van negatieve energie om je heen, waardoor de weg vrij is voor jou om je leven te verbeteren.

Draag rookkwarts om de overlevingsinstincten te verbeteren. De steen bied hulp aan bij het bereiken van persoonlijke en zakelijke doelen, en om dromen en ideeën in de werkelijkheid te realiseren. Dit kristal bevordert rationele, pragmatische denkprocessen en zorgt voor organisatie. Het vergroot de aandacht en kan in groepssituaties worden gebruikt om communicatieproblemen te verminderen en een geest van samenwerking te bevorderen. Houd rookkwarts vast om spanning en stress, angst of paniekaanvallen te verlichten; ook om negatief denken af te weren, en zorgen en twijfels weg te nemen. Rookkwarts helpt het huis, voertuigen en bezittingen te beschermen tegen diefstal, schade en ongelukken veroorzaakt door menselijke fouten. Houd het in je handtas of in de buurt van waardevolle spullen, vooral als deze gedurende lange tijd niet worden gebruikt.

Klik hier om meer te lezen over rookkwarts.

Rookkwarts knuffelsteen - Crystal Cave
Rookkwarts

Rozenkwarts

Onvoorwaardelijke liefde • Vergeving • Mededogen
Rozenkwarts affirmatie: “Ik ben gevuld met liefdevolle compassie naar mezelf en anderen.”

Rozenkwarts, ook wel hyalien kwarts genoemd, is een roze lid van de kwartsfamilie, een siliciumdioxide-mineraal met een hardheid van 7. Het heeft een doorschijnende transparantie en een glasachtige glans. Rozenkwarts is over de hele wereld te vinden. De afzetting is er in overvloed in Brazilië, Zuid-Afrika, Namibië, Madagaskar, Myanmar, Sri Lanka, India, Duitsland en de Verenigde Staten. De rozenkwarts kan worden gedateerd op 7000 voor Christus toen de Assyriërs van Mesopotamië (nu Irak) rozenkwarts gebruikten als een symbool van liefde. Ze waren de eerste mensen die de schoonheid van rozenkwarts hebben ontrafeld. De oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren hebben rozenkwarts gebruikt voor schoonheidsregimes en eretekens.

Spiritueel gezien staat rozenkwarts bekend als de “Steen van Liefde”, de boodschap die het uitstraalt is een sterke vibratie van onvoorwaardelijke liefde, vreugde, warmte en emotionele genezing. Bekend om de stress te verminderen, geluk en rust te brengen voor de ziel. Rozenkwarts is een edelsteen van het hart, waarvan de energieën helpen om zich te openen voor alle vormen van beschikbare liefde: eigenliefde, familiale liefde, platonische liefde, romantische liefde en meer. Rozenkwarts kan het hart openen en je weer op één lijn brengen, zodat je je verbonden, getroost en open voelt voor alle mogelijkheden die een vreugdevol leven kan brengen. Dit zijn heerlijke helende kristallen die je overal in je huis kunt hebben, omdat ze een liefdevolle vibratie hebben die een krachtige energie is om relatieproblemen te helpen genezen. Rozenkwarts kan afstemmen op godinnenenergie en is verbonden met het vrouwelijke goddelijke, wat betekent dat het de uitstraling van mededogen, vrede en de warmte van moederschap draagt.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over rozenkwarts te lezen.

Rozenkwarts edelstenen bol - Crystal Cave
Rozenkwarts gepolijste bol
Ruwe rozenkwarts kopen - Crystal Cave
Rozenkwarts ruw

Rubelliet Lepidoliet

Verwerking • Evenwicht • Vrede
Rubelliet en lepidoliet in veldspaat affirmatie: “Ik erken en omarm mijn emoties terwijl ik het evenwicht in mijn leven laat terugkeren.”

Rubelliet, ook wel roze toermalijn genoemd, met lepidoliet zijn dubbele lithiumverbindingen. In elk kristal zit een hoeveelheid lithium. De spirituele eigenschappen van de individuele stenen zijn van toepassing, en er zijn unieke spirituele eigenschappen die ook met deze combinatie van toepassing zijn. Deze combinatie is vooral goed om alle dingen met liefde te benaderen, onze lasten te verlichten en ons in staat te stellen in vreugde te leven. De roze toermalijn stimuleert de liefdevolle energie die we in ons hartchakra vasthouden om ons hele lichaam te helpen. De lepidoliet helpt ons negativiteit te verwijderen, vooral die gedragingen die patronen in ons leven zijn geworden, door helende energie door alle lichamen te sturen. Deze twee verbinden het spirituele lichaam met het fysieke lichaam en brengen balans in beide en alle andere lichamen.

Rubelliet lepidoliet veldspaat knuffelsteen - Crystal Cave
Rubelliet lepidoliet

Rutielkwarts

Bewustzijn • Manifestatie • Kracht
Rutielkwarts affirmatie: “De dingen waarnaar ik diep van binnen naar verlang onthullen zich.”

Rutiel is een mineraal van titaniumoxide met een chemische samenstelling van TiO2. Het wordt gevonden in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten over de hele wereld. Rutiel komt ook voor als naaldvormige kristallen in andere mineralen. Rutiel heeft een hoog soortelijk gewicht en wordt vaak geconcentreerd door stroom- en golfwerking in “zware minerale zanden” die tegenwoordig voorkomen in zowel onshore als offshore afzettingen. Een groot deel van de rutielproductie in de wereld wordt gewonnen uit dit zand. Rutiel wordt gebruikt als een erts van titanium, het wordt vermalen tot een wit poeder dat als pigment in verven wordt gebruikt en het wordt verwerkt voor gebruik in een groot aantal producten. Netwerken van naaldvormige rutielkristallen produceren de “ogen” en “sterren” in veel edelstenen, zoals sterrobijn en stersaffier.

Rutiel komt voor als een bijkomend mineraal in plutonische stollingsgesteenten zoals graniet en in diepbrons stollingsgesteenten zoals peridotiet en lamproiet. In metamorfe gesteenten is rutiel een veel voorkomend bijkomend mineraal in gneis, leisteen en eklogiet. Goed gevormde rutielkristallen worden soms gevonden in pegmatiet en skarn. Rutiel en een aantal andere metallische ertsmineralen worden samen gewonnen uit sedimentaire afzettingen die bekend staan ??als “zware mineraalzanden”. Deze sedimenten zijn afgeleid van de verwering van stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten die overvloedige kleine korrels van mineralen met een hoog soortelijk gewicht bevatten, zoals rutiel, ilmeniet, anataas, brookiet, leukoxeen, perovskiet en titaniet (ook bekend als sphene). Naarmate deze rotsen verweren, worden hun meer resistente minerale deeltjes gewassen in de mariene kustomgeving waar ze worden gesorteerd en geconcentreerd op basis van hun dichtheid door golven en stroming. Waar de omstandigheden goed zijn en zware mineralen in overvloed aanwezig zijn, kunnen deze sedimenten ontginbare afzettingen worden.

Rutielkwarts is een variëteit van kwarts die naaldvormige (naaldachtige) insluitsels van rutiel bevat. Het wordt gebruikt voor edelstenen in sieraden en als decoratie. Deze insluitsels zien er meestal goudkleurig uit, maar ze kunnen er ook zilver, koperrood of diepzwart uitzien. Ze kunnen willekeurig of in bundels worden verdeeld, die soms stervormig zijn gerangschikt, en ze kunnen dun of dicht genoeg zijn om het kwartslichaam bijna ondoorzichtig te maken. Terwijl insluitsels anders vaak de waarde van een kristal verminderen, wordt rutielkwarts gewaardeerd om de kwaliteit en schoonheid van deze insluitsels.

Spiritueel gezien geeft rutielkwarts verlichting voor de ziel en bevordert spirituele groei. Rutielkwarts kan helpen dingen te zien die anders misschien niet opmerkt waren, en helpen een beter gefundeerde benadering te ontwikkelen voor het begrip van je eigen geestelijke gezondheid. Rutielkwarts geeft bescherming tegen de slechte gedachten van anderen. Het helpt de wortel van problemen te bereiken en vergemakkelijkt overgangen en een verandering van richting. Het kalmeert slechte stemmingen en werkt als een antidepressivum. Er wordt ook gezegd dat het gevoelens van schuldgevoelens, angstgevoelens en eenzaamheid verlicht. Rutielkwarts heeft krachtige energie en is een gemakkelijk te gebruiken steen om je te helpen manifesteren wat je wenst in je leven. Het houd je gedachten positief en geniet van het proces, terwijl je de dingen voorstelt die je in je leven wilt opnemen.

Rutielkwarts 925 zilver - Crystal Cave
Rutielkwarts gepolijste hangertjes
Ruwe rutielkwarts - Crystal Cave
Ruwe rutielkwarts brok

Rutielkwarts – Rode Rutielkwarts

Manifestatie • Actie • Doelen
Rode rutielkwarts affirmatie: “Ik heb alles wat ik nodig heb om te slagen.”

Rode rutielkwarts is een vorm van helder kwarts maar met de aanwezigheid van strengen of naalden van rutiel in de structuur van het kristal. Rutiel, een mineraal van titaniumdioxide, bevat soms grote hoeveelheden ijzeroxide. En als het ijzeroxide hoog is, lijkt het rutielkwarts naalden van rood of goud erin te hebben. Maar wanneer het gehalte veel lager is, kan het een donkerdere, bijna achterste kleur hebben. Rode rutielkwarts is een van de zeldzame varianten van deze steen. Rode rutielkwarts wordt overal gevonden waar kwarts meestal wordt gevonden, en dat is over de hele wereld.

Spiritueel gezien stimuleert rode rutielkwarts vooral de wortelchakra. Als een steen van de wortelchakra, brengt deze steen positiviteit en ondersteunt hij je manifestatie door je te pushen om echte actie te ondernemen. De rode naalden aan de binnenkant vertegenwoordigen pijlers van vuur en actie, die je motiveren en in staat stellen om je doelen en doelstellingen te bereiken. Daarnaast geeft deze steen je ook de moed om naar voren te stappen of je prestaties te verbeteren door je levenskracht te stimuleren en lethargie te voorkomen.

Rode rutielkwarts kopen - Crystal Cave
Rode rutielkwarts knuffelstenen