Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen S

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter S, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Saffier

Focus • Rust • Meditatie
Saffier affirmatie: “Mijn geest is helder en gefocust.”

Saffier helpt de emoties in evenwicht te brengen. Het focust en brengt rust in de geest, laat onnodige gedachten los en maakt de weg vrij voor een nieuwe manier van denken. Het kalmeert woede en frustratie en helpt je gevoelens beter te begrijpen en waar ze vandaan komen. Saffier helpt je bij een groter gevoel van zelfinzicht en zelfonderzoek naar je fijnere kwaliteiten. Werk met deze steen om de innerlijke kracht te vergroten en het zelfvertrouwen te verbeteren.

De steen geeft je gemoedsrust en sereniteit terwijl het de fysieke, mentale en spirituele gebieden in lijn brengt en het evenwicht in het lichaam herstelt. Het stimuleert soberheid, het vermogen om te bekritiseren en de organisatie van gedachten. Je intenties en zullen zo duidelijk worden dat zowel ideeën als gedachten zeer snel worden gerealiseerd.

Saffier helpt je je geest te trainen voor een verbeterde focus. Gebruik het om duidelijkheid en begrip te krijgen. Met zijn vermogen om mentale capaciteit te verbeteren, is deze steen nuttig voor een beter begrip van geschreven materiaal. Het helpt om je beter te concentreren op de taken die moeten worden uitgevoerd. Hiermee kun je je aandacht vestigen op details en voor betere ordering van het werk.

Saffier cabochon - Crystal Cave
Saffier

Sarder

Liefde • Bescherming • Moed
Sarder affirmatie: “Ik heb de kracht om alles in mijn leven aan te kunnen.”

Sarder, sardonyx en carneool zijn edelstenen die vaak met elkaar verward worden. Hoewel ze erg op elkaar lijken, verwijzen deze drie stenen naar afzonderlijke variëteiten van microkristallijn kwarts. Sarder lijkt erg op agaat. Het lijkt ook op carneool, en de twee stenen worden vaak verward, maar sarder is meestal minder intens van kleur dan carneool. Sarder is, net als carneool, een variëteit van het microkristallijne kwarts, chalcedoon. Sarder is gemakkelijk te herkennen als een steen met één kleur (donker oranje, carneool is oranje), terwijl sardonyx in kleur is gestreept met wit en bruin.

De naam sarder is afgeleid van het Griekse woord sardios en het Latijnse woord sarda voor Sardis, de oude hoofdstad van het koninkrijk Lydia, wat nu bekend staat als Turkije. De Grieken en Romeinen noemden dit de “vuursteen”. Tot de middeleeuwen stond sard bekend als sardion. Sard heeft een lange geschiedenis en werd zelfs in veel oude geschriften genoemd. Damigeron, de Griekse historicus uit de tweede eeuw voor Christus, schrijft dat sarder een lichte kleur heeft, of gevlekt is; wanneer het door een vrouw wordt gedragen, maakt het ze beminnelijk. Sarder is de op één na oudste bekende naam voor een silicamineraal, waarbij kristal de eerste is. In de jaren 1300 werd sarder vaak gegraveerd met de afbeelding van een wijnstok verweven met klimop. De wijnstok symboliseerde mannelijke energie en de klimop symboliseerde vrouwelijke energie. Vrouwen zouden deze stukken dragen om liefde en geluk aan te trekken.  Het is altijd bekend geweest als een mineraal dat uitstekend geschikt is voor kleine sculpturen, inlegwerk, cameeën en diepdruk. Sinds de oudheid werd het gebruikt voor het graveren van sieraden en het was enorm populair voor Victoriaanse sieraden, zoals zegelringen. Sard wordt nu vaak gebruikt om kralen te maken.

Sarder varieert in kleur van roodachtig geel tot bruinrood tot bruin, met witte strepen. De kleur van sarder is afgeleid van de aanwezigheid van het gehydrateerde ijzeroxide, limoniet genaamd. Het scoort een 6,5 op de hardheidsschaal van Mohs, is transparant tot subtransparant en heeft een glasachtige tot wasachtige glans. Wanneer de steen banden van sard heeft samen met banden van witte onyx, wordt het sardonyx genoemd.  Sarder wordt gevormd door de afzetting van silica in gasholten in lava, wat resulteert in zijn kenmerkende witte banden. De beste kwaliteit sarder is te vinden in Ratnapura, in het zuidwesten van Sri Lanka, en in de Black Hills van Imperial County, Californië. Het is ook te vinden op verschillende locaties in India, China, Australië, Brazilië en Madagaskar.

Spiritueel gezien is sarder een steen die lange tijd liefde, bescherming en moed vertegenwoordigt. Het is ook een steen die bijzonder effectief is voor vrouwen. Vroeger werd het gegeven aan vrouwen die aan het bevallen waren om hen te helpen een algehele probleemloze bevalling te bereiken. Over het algemeen wordt sarder gebruikt om bewustzijn, moed en moed te bevorderen, waardoor de drager onbevreesd, succesvol, zegevierend en daarom gelukkig wordt. Sarder wordt ook gebruikt om negatieve spreuken en energieën te verslaan. Er is lang gedacht dat het beschermt tegen slangenbeten en andere vergiften, maar ook tegen slechte dromen en melancholische gevoelens. Sarder stimuleert openheid naar de medemens, haalt je uit je schulp en maakt extroverter. Het helpt bij het tegengaan van egoïsme. Sarder resoneert sterk met het wortel- en de sacraal chakra.

Sarder kopen - Crystal Cave
Sarder

Sardonyx

Moed • Wilskracht • Discipline
Sardonyx affirmatie: “Ik ben dapper en leer door vallen en opstaan.”

Sardonyx wordt sinds de oudheid als een steen van kracht en bescherming gebruikt en wordt geassocieerd met moed, geluk en heldere communicatie. Het brengt duurzaam geluk en stabiliteit in het huwelijk en connecties. Er wordt zelfs gezegd dat ze iemand toestaan zo’n ongelooflijk charisma te projecteren dat veel mensen suggereren dat de steen met zorg wordt gebruikt om anderen niet te overweldigen. Draag ze als je in een bepaalde omstandigheid extra overtuiging en communicatieve kracht wilt.

Sardonyx moedigt je aan om te streven naar een zinvol bestaan. Het verhoogt de wilskracht en versterkt een deugdzaam karakter, waardoor je vriendelijk en behulpzaam bent.
Sardonyx is perfect om te helpen een heldere geest te behouden tijdens het mediteren. Gebruik deze steen als je focussteen tijdens het meditatieproces om afleidende gedachten, geluiden en onderbrekingen af te weren. Dit is een steen van grote discipline en het is een goed hulpmiddel allerlei spirituele oefeningen omdat het je routine zal versterken en stabiliseren.

Sardonyx biedt de stabilisatie en kracht die nodig is om het uithoudingsvermogen, de energie en de kracht te hebben om welvaart en geluk te creëren op basis van goede morele ethiek. Met zijn aardstrillingen helpt deze steen je om je energieën te vertalen in tastbare resultaten. De steen zal het zakelijke succes vergroten.

Sardonyx oplegger - Crystal Cave
Sardonyx

Scoleciet

Connecties • Meditatie • Dromen
Scoleciet affirmatie: “Binnen een groep, op het werk of in andere kringen, voel ik mij altijd comfortabel.”

Scoleciet is een zeoliet soort, hieronder vallen ook apofyliet en stilbiet. De steen zou moeten helpen bij het oplossen of omgaan met groepsproblemen. Het kan worden gebruikt om de connectiviteit tussen leden van een groep te vergroten om een groter geheel te maken, of het kan individuen in de groep helpen toleranter voor elkaar te zijn.

Scoleciet werkt in op de derde oog, kruin en hogere chakra’s en brengt een diepe, innerlijke vrede voor degenen die ermee mediteren. Degenen die energieblokkades ervaren, kunnen deze steen goed gebruiken, omdat het stagnerende energieën, emotioneel, fysiek en mentaal kan doorbreken, waardoor de energieën door alle chakra’s kunnen stromen. Het kan informatie uit het verleden en de toekomst opleveren om iemand te helpen in dit fysieke leven. Scoleciet kan ook dienen als een gids voor diegenen die van astrale reizen houden en helpen om verbinding te maken met verschillende entiteiten uit andere rijken. Het kan de droomtoestanden zachtjes verbeteren.

De steen kan iemand helpen om een gevoel van sereniteit te bereiken, zelfs tijdens de meest turbulente tijden, en verhoogt het hogere bewustzijn. Het ondersteunt zachtjes de ontvankelijkheid, ondersteunt expansie en helpt om evenwicht te creëren ondanks uitdagende omstandigheden.

Scoleciet - Crystal Cave
Scoleciet getrommeld
Scoleciet ruw cluster - Crystal Cave
Scoleciet ruw

Seleniet – Oranje Seleniet

Spiritualiteit • Tegen Straling • Zelfvertrouwen
Oranje seleniet affirmatie: “Ik ben in harmonie met de energie van de aarde en de maan.”

Seleniet is ideaal voor het reinigen van een ruimte, het creëren van een veilige, opbeurende omgeving beschermd tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je seleniet in de vier hoeken van je huis plaatst, kun je meer rust en sereniteit uitnodigen of creëren en in het leven van alle mensen die er wonen. Deze methode wordt ook gebruikt om te beschermen tegen negativiteit van buitenaf, vooral ‘s nachts. Seleniet moet wel droog worden gehouden.

Als je ze gebruikt tijdens meditatie om contact te maken met je gidsen en jezelf open te stellen, kunnen er veel interessante mogelijkheden naar voren komen. Deze kristallen belichamen een nuttige energie om angst te verlichten, en het gebruik van dit kristal wekt diepe vrede. Als je het gevoel hebt dat je je niet energiek genoeg voelt, of als je je altijd moe en futloos voelt, kan seleniet helpen deze klachten van je lichaam te verwijderen en je de energie te geven die je nodig hebt.

Gebruik de oranje seleniet om elektromagnetische straling in en om je huis te verwijderen. Het werkt goed om ons te verbinden met de energie van de aarde en de maan en reinigt het sacrale chakra. Als je een boost van zelfvertrouwen, een groter gevoel van welzijn of een dosis creativiteit nodig hebt, ga dan voor deze steen. Het is een geweldig kristal om het moreel hoog te houden op de werkplek of thuis. Oranje seleniet helpt je ook om je veilig en zeker te voelen, vooral ‘s nachts.

Oranje seleniet sieraad - Crystal Cave
Oranje seleniet

Seleniet – Witte Seleniet (Satijnspaat)

Spiritualiteit • Licht • Engelengidsen
Seleniet affirmatie: “Mijn energie is schoon en puur”

Satijnspaat, in de volksmond seleniet genoemd, is ideaal voor het reinigen van een ruimte, het creëren van een veilige, opbeurende omgeving beschermd tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je seleniet in de vier hoeken van je huis plaatst, kun je meer rust en sereniteit uitnodigen of creëren en in het leven van alle mensen die er wonen. Deze methode wordt ook gebruikt om te beschermen tegen negativiteit van buitenaf, vooral ‘s nachts. Seleniet moet wel droog worden gehouden.

Als je het gevoel hebt dat je je niet energiek genoeg voelt, of als je je altijd moe en futloos voelt, kan seleniet helpen deze klachten van je lichaam te verwijderen en je de energie te geven die je nodig hebt.

Als je ze gebruikt tijdens meditatie om contact te maken met je gidsen en jezelf open te stellen, kunnen er veel interessante mogelijkheden naar voren komen. Deze kristallen belichamen een nuttige energie om angst te verlichten, en het gebruik van dit kristal wekt diepe vrede.

Seleniet palmsteen - Crystal Cave
Witte seleniet

Septarie

Zelfvertrouwen • Communicatie • Zelfgenezing
Septarie affirmatie: “Het oude laat ik los, het nieuwe sta ik toe.”

Septarie stenen zijn uniek omdat ze werden gevormd als gevolg van vulkaanuitbarstingen en het leven in de dode zee aantrokken door ze chemisch aan het sediment te binden en zo modderballen te vormen. Ze zijn samengesteld uit calciet, dat de gele centra vormt en de bruine lijnen is aragoniet. De buitenste grijze laag is kalksteen.

Septarie, ook wel drakensteen genoemd, is een prachtige steen om mee te nemen of te dragen als je in het openbaar spreekt, omdat het je zelfvertrouwen geeft in je gesproken woord en je de aandacht van het publiek kunt trekken. Deze steen zorgt voor een betere tolerantie en geduld, evenals emotionele flexibiliteit. Het kan de onderliggende oorzaak van een ziekte meten wanneer er mee wordt gemediteerd, en richt het lichaam op de kracht van het zelfgenezende proces. Septarie kan je energie absorberen wanneer het gedurende een bepaalde periode wordt vastgehouden en brengt die energie over in kracht wanneer dat nodig is.

Septarie edelstenen bol - Crystal Cave
Septarie geslepen bol

Serafiniet

Engelen • Genezing • Natuur
Serafiniet affirmatie: “Ik ben een brenger van licht en liefde.”

Dit groene en zilveren kristal heeft een aantal zeer krachtige eigenschappen, het is een van de stenen die contact maakt met de natuur engelen. De steen staat in verbinding met de hart chakra. De energieën van serafiniet zijn vrouwelijk van toon en kunnen helpen bij het ervaren van een groter bewustzijn van het Goddelijke Vrouwelijke.

Serafiniet is een steen van verlichting en een van de beste kristallen in meditatie voor het communiceren met de engelen. Het is een geweldige steen voor genezing voor zowel het fysieke als het emotionele. Het is een steen om je te helpen Goddelijk licht in je wezen te brengen.

Het vasthouden aan of mediteren met een stuk serafiniet kan de aanwezigheid uitnodigen van de natuur engelen. Het verbindt het fysieke met het etherische en is krachtig voor degenen die zich bezighouden met het herstellen van de planeet en de mensheid naar een staat van gezondheid en balans brengt.

Serafiniet cabochon - Crystal Cave
Serafiniet

Serpentijn – Chyta

Positiviteit • Kundalini • Spiritualiteit
Chyta affirmatie: “Ik verspreid positiviteit.”

Chyta serpentijn, ook wel werdiet, chytha of cheetah genoemd, is een mix van donker groene jade (nefriet) en de licht groene serpentijn. Deze steen is een prachtige mengeling van bleke en donkere tinten groen.

Chyta serpentijn heeft een sterke energie waarvan bekend is dat deze de opwinding van de kundalini-energieën stimuleert, en hierin ook nieuwe wegen kan openen. Het helpt ook om een positieve mentale houding te behouden en wordt gebruikt om melancholische en depressieve toestanden van de geest op te lossen. Chyta verbindt zelfliefde en liefde en vergroot ze beide en helpt om te verlichten en een nieuw pad in het leven te vinden. Het is zeer geschikt voor kinderen en hoogsensitieve mensen. Het helpt bij meditatie en bevordert spirituele verkenning. Chyta helpt bij het terugwinnen van wijsheid en helpt de herinnering aan vorige levens terug te winnen. Als je het gevoel hebt dat er blokkades zijn in een van je chakra’s, is deze steen een handig hulpmiddel. Het zuivert de chakra’s en stimuleert de kruinchakra, waardoor paranormale vermogens worden geopend en vergroot.

Chyta is een geweldige edelsteen om mee te werken als je de giftige invloeden in je leven moet opruimen en positieve kracht moet versterken. Alle negatieve energieën die je aura en chakra’s omringen, zullen oplossen en je krijgt een gereinigd energieveld. Chyta is een levendige en energieke edelsteen die je op elk niveau vertrouwen en kracht geeft. Deze edelsteen zal je mededogen versterken en je geest richten op verlichting en wijsheid. Er is een grote verbinding tussen hart en geest, wat het vermogen om anderen te begrijpen vergroot, en je volledige potentieel op je persoonlijke en paranormale paden te realiseren, versterkt.

Chyta kopen - Crystal Cave
Chyta

Serpentijn – New Jade

Reiniging • Bescherming • Voorspoed
Jade affirmatie: “Ik trek rijkdom, liefde en wijsheid aan.”

New jade is eigenlijk geen jade maar een serpentijn soort. New jade is een doorschijnende tot opaak steen met glasachtige glans die zich in verschillende tinten groen voorkomt: smaragdgroen tot lichtgroen maar komt ook voor in geelachtig, bruin of paarse kleuren.

Jade kan de eigenaar reinigen en beschermen, met name tegen lichamelijk letsel. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.  Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen werkt op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Heb je veel ideeën maar komen ze niet tot hun recht? Jade helpt je hierbij en geeft je ook de daadkracht om ze in de praktijk te brengen. Het is ook een goede reissteen voor bescherming voor onderweg. Jade werkt fysiek reinigend, verwijdert gifstoffen en brengt in balans.

New jade zaksteen - Crystal Cave
New jade

Serpentijn – Serpentijn

Reiniging • Natuur • Veranderingen
Serpentijn affirmatie: “Ik schud oude manieren en overtuigingen van mij af die niet meer bij mij passen.”

Serpentijn wordt vaak verward met jade vanwege de vergelijkbare kleur, maar is een heel andere steen. Serpentijn is zachter dan jade, en wordt vanwege de kleur ook vaak als een vervanger van jade gebruikt. De naam serpentijn is vernoemd naar de slangenhuid van een slang waarvan wordt gezegd dat hetzelfde groen gespikkelde huid heeft, maar ook afgeleid van de Latijnse term “Serpentinus”. De steen wordt al duizenden jaren gebruikt voor ornamenten en sieraden.

Serpentijn is een goede reinigingssteen welke het lichaam en het bloed ontgift, en is een uitstekende steen om  eventuele energieblokkades in de chakra’s op te ruimen, waardoor we een gezonde energiestroom door het emotionele en fysieke lichaam kunnen ontwikkelen. De slang, die dicht bij deze steen staat, wordt gerespecteerd als een symbool van goede gezondheid en wordt gesymboliseerd in medische instellingen. De reden hiervoor is omdat de slang zijn huid afstoot en opnieuw uit zijn oude schubben komt. De steen helpt een handje mee om onze energie te herstellen en de cellen in ons lichaam aan te vullen.

Serpentijn stelt ons in staat om een dieper begrip te krijgen van de vele dimensies waarin de aarde bestaat. Het draagt de blauwdrukken van onze toekomstige evolutie van de planeten en het verre verleden met zich mee. Het stemt ons ook af en maakt ons comfortabel met verandering omdat het ons in staat stelt het grote geheel te zien en te leren van de natuur.

Serpentijn kopen - Crystal Cave
Serpentijn

Serpentijn – Zilveroog Serpentijn

Motivatie • Rationaliseren • Vastberadenheid
Zilveroog serpentijn affirmatie: “Ik geef nooit op.”

Zilveroog serpentijn, ook wel bekend als chrysotiel serpentijn of groene zebra jaspis, is een grijze tot grijsgroene serpentijn variëteit, vaak met een wit streeppatroon van witte albiet. Chrysotiel bevat asbest. Gezondheidsrisico’s kunnen alleen ontstaan als de steen wordt geboord of gezaagd en er vezels vrijkomen. Was altijd je handen na gebruik, voor de veiligheid kan deze steen het beste alléén als decoratief stuk worden gebruikt. Wij raden het ook ten sterkste af om dit materiaal aan te schaffen, bedrijven in Europa mogen geen asbesthoudende producten verkopen.

Naast de algemene eigenschappen van serpentijn bevat zilveroog serpentijn ook de volgende eigenschappen. Zilveroog serpentijn en stelt ons in staat om uitdagingen het hoofd te bieden door ons te helpen de alledaagse problemen waarmee we worden geconfronteerd te rationaliseren. Deze steen kan je helpen apathie te boven te komen, je de moed geven om met problemen om te gaan en je de vastberadenheid geven om door te gaan.

Van deze steen wordt aangenomen dat het motivatie en energie geeft om ideeën tot leven te brengen en doelen en dromen te bereiken. Het is ook goed om je te concentreren op financiële problemen en deze tot een goed einde te brengen. Voor kleine bedrijven stelt het je in staat om je te concentreren op de onderliggende problemen van het bedrijf, niet alleen op geld, maar ook op klantenservice of onderdelen van je bedrijf die inefficiënt zijn.

Zilver serpentijn - Crystal Cave
Zilveroog serpentijn

Shattuckiet

Intentie • Waarheid • Versterkend
Shattuckiet affirmatie: “Ik vertrouw op mijn intuïtie om betrouwbare informatie binnen te krijgen.”

Shattuckiet is genoemd naar de Shattuck-mijn in Bisbee Arizona, waar hij voor het eerst werd gevonden in 1915. Het is een silicaatsteen die koper bevat. De steen heeft blauwe tinten die zich uitstrekken van licht tot donker. Als de steen op de juiste manier wordt gepolijst, komen er ook bruine en rode tinten tevoorschijn. De rijke kleurenmix maakt Shattuckite trouwens bijzonder en tegelijkertijd uniek.

Shattuckiet staat bekend als een zeer spirituele edelsteen die helpt bij het versterken van je gedachten en het verhogen van je energie en vibratie. Deze steen fungeert ook als een soort energiekanaal om ervoor te zorgen dat alleen de puurste energieën en vibraties worden ontvangen. Dit helpt om de aangeboden informatie op een beknopte en duidelijke manier te ontdekken en te begrijpen.

Shattuckiet is een steen van waarheid. Het kan je verbinden met innerlijke rijken en helpen bij het begrijpen en communiceren van informatie van spirituele gidsen. Het is een beschermende steen en kan worden gebruikt om energetische blokkades uit het verleden te verwijderen. Shattuckiet kan helpen om verbroken relaties te helen en harmonieuze verbindingen met anderen tot stand te brengen. Het is een prachtige steen om in het openbaar te spreken.

Shattuckiet - Crystal Cave
Shattuckiet getrommeld
Ruwe shattuckiet - Crystal Cave
Shattuckiet ruw

Shiva Lingam

Vruchtbaarheid • Vereniging • Transformatie
Shiva Lingam affirmatie: “Ik ben dankbaar voor mijn lichaam en wat het kan doen.”

Shiva Lingam is een heilige steen genoemd naar Shiva, die het universum tot leven liet komen. Het symboliseert de vereniging van de hindoegoden Shiva en Kali; als zodanig heeft deze steen al duizenden jaren mannelijke en vrouwelijke energieën verenigd. Als een steen van vruchtbaarheid en verlichting, wekt het aantrekkingskracht op binnen zijn dragers, evenals vruchtbaarheid in alle delen van het leven. Shiva Lingam kan ook de Kundalini-energieën wakker maken die nodig zijn voor zelftransformatie, het elimineren van pijn uit het verleden en het helpen van één plaats vertrouwen in hun geest.

Shiva Lingams vertegenwoordigen de eenheid van de schepping, ze zijn de schakel tussen de aarde en het universum. Ze zijn een krachtige versterker van het elektromagnetische veld van het lichaam en stimuleren de energiestroom in de meridianen van het lichaam. Ze verhogen de Kundalini-energie en activeren alle chakra’s die het hele lichaam versterken en balanceren. Ze helpen ons te herkennen wat ons niet langer dient en om die dingen die we misschien zijn ontgroeid, los te laten. Traditioneel worden ze gebruikt om onvruchtbaarheid te behandelen bij zowel mannen als vrouwen.

Shiva lingam knuffelsteen - Crystal Cave
Shiva lingam

Shungiet

Aarden • Zuiveren • Spiritualiteit
Shungiet affirmatie: “Ik laat mijn negatieve patronen genezen in het licht.”

Shungiet is een krachtige aardingssteen die je helpt jezelf in je lichaam te verankeren en je wortelchakra te versterken en te stabiliseren. De combinatie van aarding en zuivering maakt het een stabiele en beschermende gids voor diepgaand emotioneel werk. Terwijl je graaft in ervaringen uit het verleden en begraven emoties die je schaduw vormen, helpt shungiet deze energieën om te zetten in lichtenergie.

De bescherming die shungiet biedt, is om je te helpen geen negatieve energieën van andere mensen op te pikken, en om gemakkelijker in staat te zijn je grenzen te verduidelijken en vast te houden. Shungiet helpt je te weten welke energie “van jou” is en wat van andere mensen is en laat je daarvoor de verantwoordelijkheid nemen. Het is dus een goede steen voor degenen in de helende beroepen om hun persoonlijke energie te beschermen en geen energie van anderen aan te nemen.

Als je op zoek bent naar zuivering en reiniging, je ruimte of jezelf, van stagnerende, donkere of zware energieën, is shungiet een effectief en krachtig hulpmiddel.

Shungiet kopen - Crystal Cave
Shungiet

Smaragd

Liefde • Verbindingen • Intuïtie
Smaragd affirmatie: “Ik ben blij en dankbaar dat ik diep verbonden ben met mijn ware liefde.”

Smaragd werd in de oudheid beschouwd als een steen van liefde. Zijn groene kleur vertegenwoordigt vitaliteit, een nieuw begin en de lente. Om deze reden is het de perfecte edelsteen om een gelukkig nieuw begin, liefde en een eeuwige relatie te vertegenwoordigen. Smaragd kan ook een trouwe relatie en een sterke natuurlijke verbinding met een partner vertegenwoordigen. Door de tijd heen staat de smaragd bekend als een symbool van waarheid en liefde. In het oude Griekenland en Rome werd smaragd de edelsteen genoemd van de godin Venus, voor liefde en hoop. De smaragd staat ook bekend als een steen van intuïtie.

Er word gezegd dat de smaragd ware liefde kan onthullen en partners dichter bij elkaar kan brengen. Terwijl de robijn bekend staat als de steen van gepassioneerde liefde, staat de smaragd bekend als de steen van trouwe, diepe en volwassen liefde. De smaragd wordt door velen beschouwd als een helende edelsteen voor aandoeningen van lichaam en geest. Veel oude genezers geloofden dat het dragen of in de buurt zijn van een smaragd welzijn van het hart zou bevorderen.

Smaragden worden ook verondersteld een kalmerende energie te hebben die frisheid en vitaliteit genereert in de geest van de drager. Een steen die geduld en medeleven belichaamt, de steen doordrenkt de drager met dezelfde kwaliteiten terwijl het de mentale helderheid en focus verbetert. Van de smaragd wordt beweerd dat hij op de werkplek een energie heeft die creativiteit, focus en harmonie onder teamleden bevordert.

Smaragd hanger - Crystal Cave
Smaragd

Sneeuwkwarts

Vrouwelijke Energie • Leren • Helderheid
Sneeuwkwarts affirmatie: “Ik ervaar de wereld met verwondering zoals een kind dat doet.”

Sneeuwkwarts is de naam gegeven aan witte kwarts, één van de meest voorkomende kristalsoorten uit de wereld, met microscopische waterbelletjes in de steen, die een troebel, melkachtig uiterlijk geven. Het witte of ijzige uiterlijk van dit kristal symboliseert onschuld en helderheid. Dit kan je ook helpen de wereld door heldere en heldere ogen te zien, en het stelt je in staat om alle wonderen te zien die dit universum je gemakkelijk kan geven. Sneeuwkwarts heeft een waxachtige aanraking.

Het kristal heeft een zachte vrouwelijke energie die kan worden gebruikt om de yin- en yang-energieën in evenwicht te brengen. Sneeuwkwarts verbindt en reinigt alle chakra’s, met een sterke verbinding met het kruinchakra. Sneeuwkwarts heeft ook een erg goede frequentie voor het uitlijnen het energieveld waardoor de vrije stroom van energie mogelijk wordt. Sneeuwkwarts vergemakkelijkt mentale helderheid en alertheid tijdens meditatie en leert geduld.

Sneeuwkwarts kan de intuïtie die je hebt verhogen. Het geeft je ook mentale scherpte en duidelijkheid om de berichten die naar je worden overgebracht correct te interpreteren. Het kristal helpt je gemakkelijker nieuwe dingen te leren en is ook erg goed als hulp om ook daadwerkelijk te onthouden wat je hebt geleerd. Fysiek gezien kan de steen erg goed helpen voor de botten, mergbeen en de tanden.

Sneeuwkwarts knuffelsteen - Crystal Cave
Sneeuwkwarts

Sodaliet

Harmonie • Intuïtie • Waarheid
Sodaliet affirmatie: “Ik spreek mijn waarheid en communiceer open en eerlijk.”

Sodaliet staat bekend als de steen van harmonie. Sodaliet harmoniseert fysieke en mentale blokkades en verdiept je meditatie. Het verenigt het mannelijke en vrouwelijke, intuïtie en logica. Het helpt om problemen veroorzaakt door dualiteit op te lossen. Sodaliet vermindert prikkelbaarheid, schuldgevoelens, ontstekingen, helpt ontspannen en zorgt voor een betere nachtrust.

Sodaliet vergroot het bewustzijn en helpt je om orde te scheppen en uitdrukking te geven aan je eigen overtuigingen, zowel verbaal als door acties. Sodalite moedigt idealisme en de drang naar waarheid aan. Het helpt om onderdrukte delen van je aard te observeren zonder te oordelen en opnieuw om ze te accepteren. Deze steen biedt ruimte om het leven te leven dat je vrij en bewust hebt gekozen. Sodalite helpt je om trouw te blijven aan jezelf.

Sodaliet helpt je te zien waar je pad ligt, het fungeert als een wegwijzer op je persoonlijke reis, helpt je om je te laten onderdompelen in de ervaring van spirituele groei, zonder je te bekommeren om de mogelijkheden die je krijgt in het proces.

Sodaliet oplegger - Crystal Cave
Sodaliet getrommeld
Ruwe sodaliet - Crystal Cave
Sodaliet ruw

Sonora Sunrise

Assertiviteit • Zelfbekrachtiging • Vrijheid
Sonora sunrise affirmatie: “Ik ben vrij.”

Sonora sunrise, ook wel vaak gespeld als sonora sunrose/sunset, sonoran sunrise/sunset of cupriet chrysocolla, is een waterhoudend koperoxidemineraal dat is ontstaan door de vorming van de blauwgroene chrysocolla en de koper kleurige cupriet. De steen is in 2006 ontdekt in de Milpillas copper mine, Sonora, Mexico. De naam is afgeleid van de kleurrijke zonsopgangen waar de Mexicaanse staat bekend om staat. De twee stenen hebben elk hun eigen unieke spirituele krachten, maar versmolten als sonora sunrise brengen de energieën van deze twee stenen een unieke vibratie voort.

Sonora sunrise motiveert de geestelijke ziel om uit de vastzittende routine te komen. De vibraties van deze combinatiesteen dienen om de ziel erkenning geven en om het intellectuele en emotionele lichaam in lastige situaties te beheersen. Verder roept het het gevoel op om jezelf te bekrachtigen en het vuur van passie te ontsteken om elke levensfase assertief aan te pakken. Sonora sunset is een steen die de kracht geeft om vrijheid in het leven van lichaam en ziel te laten brengen. Het maakt een einde aan onaangename energieën in het leven en brengt zelfbekrachtiging, nieuwe hoop en vrijheid om een toekomstig leven prachtig te kunnen leiden. De steen helpt bij het openen en verbinden van de keelchakra, naast de wortel- en sacrale chakra’s, om zo een gevoel van veiligheid te kunnen geven. De steen zorgt voor een goede energiestroom en reinigt blokkades.

Sonora sunrise knuffelsteen - Crystal Cave
Sonora sunrise

Stichtiet

Vergeving • Ware Zelf • Vrijheid 
Stichtiet affirmatie: “Ik vergeef mijzelf en laat mijzelf vrij.”

Stichtiet is een steen van emotionele en fysieke veerkracht en ondersteunt een het herstel van ziekte, trauma, en negatieve emoties zoals woede, verdriet en teleurstelling. Stichtiet stelt iemand in staat het leven te zien en te ervaren vanuit een vreugdevol, kinderlijk bewustzijn dat vrij is van alle verwachtingen. De steen herinnert ons eraan dat onze beschermengelen ons altijd geestelijk ondersteunen en gezelschap houden. De geruststellende energetische trillingen verlichten gevoelens van eenzaamheid, isolatie en scheiding. Als je klaar bent om een andere weg in het leven te kiezen, zal stichtiet je daarbij helpen.

De steen is een van gezelschap en sociale ondersteuning. De kalmerende en medelevende stichtiet ondersteunt het manifesteren van je ware zelf in overeenstemming met je lotsbestemming in dit leven. Het helpt ook om verouderde geloften en beloften te verwijderen die je ervan weerhouden om je lotsbestemming in dit leven te bereiken. Dit is een steen die je helpt om je geest en meningen open te houden. Stichtiet verbindt iemand met de vibraties van liefde, vergeving en spirituele verlichting. Het biedt bescherming tegen negativiteit. De steen is een steen van vergeving, waardoor je beide kanten van emotionele problemen kunt zien en ervaren, waardoor begrip en mededogen voor onszelf en voor degenen die ons in het verleden misschien pijn hebben gedaan, wordt vergemakkelijkt en vergeven.

Stichtiet - Crystal Cave
Stichtiet

Stilbiet

Liefde • Innerlijke Vrede • Kalmte
Stilbiet affirmatie: “Ik verwerk en uit mijn gevoelens tijdens mijn rouwproces.”

Stilbiet heeft een vibratie die doet denken aan universele liefde en verbinding. Gewoon een stukje vasthouden herinnert je eraan dat je geliefd en verzorgd bent, ongeacht je omstandigheden. Het helpt het hart te openen en angst en verlies te overwinnen. Stilbiet is nuttig bij het leren van acceptatie en loslaten, wat op zijn beurt kan helpen bij het rouwproces of manifestatiewerk. Stilbiet vergemakkelijkt de helderheid van gedachten, zelfs in de meest verwarrende omstandigheden.

De kalmerende invloed brengt innerlijke vrede en tijdens meditatie breidt het ons bewustzijn zachtjes uit om ons bewust te zijn van andere rijken en dimensies. Het helpt om de geest te kalmeren. Het is een geweldige ondersteuning voor diegenen die zich overweldigd voelen door te veel taken of moeite hebben met het nemen van beslissingen, omdat het, door de geest te ontdoen van onbewuste rommel, een staat van heldere, positieve gedachten creëert en de geest helpt zich te concentreren.

Stilbiet is nuttig voor iedereen die verdriet of verlies ervaart, omdat ze een heel liefdevolle, aanmoedigende en genezende hartgebaseerde energie hebben. Het is een rustgevende bondgenoot voor mensen die aan slapeloosheid lijden veroorzaakt door pijnlijke en verdrietige situaties.

Stilbiet kopen - Crystal Cave
Stilbiet getrommeld
Stilbiet cluster - Crystal Cave
Stilbiet ruw

Super Seven

Paranormale Gaven • Spiritualiteit • Hoge Vibratie
Super seven affirmatie: “Ik ben verbonden met de hoge frequentie van het universum en geef mij hier volledig aan over.”

Super seven word ook wel ook wel melody stone genoemd, en is een steen die bestaat uit zeven mineralen: goethiet, cacoxeniet, rutielkwarts, lepidocrociet, amethist, en rookkwarts in bergkristal. Deze steen deelt de eigenschappen van deze zeven stenen. Deze steen zal helpen bij persoonlijke ascentie door je psychische gaven en je paranormale weten te verbeteren. Het zal je ook leiden in het nemen van de juiste weg voor je spirituele verlichting en verheffing. Super seven stemt je af op de metafysische eigenschappen van de steen en activeert de ontwikkeling van je paranormale gaven.

Deze steen zal ook helpen bij het genezen van fysieke, emotionele, mentale en spirituele ziekten. Zodra je je afstemt op de vibraties van super seven, zul je ondersteuning, begeleiding en hulp krijgen, evenals nieuwe geschenken die je zullen helpen tijdens je spirituele reis. Het is een krachtige steen voor het genezen van de geest. De aard van de steen betekent dat het niet geassocieerd is met een chakra; in plaats daarvan is het fantastisch om alle zeven charkra’s te helen, in balans te brengen en te activeren, vandaar ook de naam super seven.

Super seven melody stone - Crystal Cave
Super seven