Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen S

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter S, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Saffier

Focus • Rust • Meditatie
Saffier affirmatie: “Mijn geest is helder en gefocust.”

Saffier is een lid van het mineraal korund. Robijn is hier ook een lid van. Beide edelstenen hebben dezelfde chemische samenstelling en dezelfde minerale structuur. Sporen van onzuiverheden bepalen of een korund een schitterende rode robijn of een mooie blauwe saffier zal zijn. Sporenhoeveelheden ijzer en titanium kunnen een blauwe kleur in korund produceren. Blauwe korunden staan bekend als ‘saffieren’. De naam “saffier” wordt gebruikt voor korund dat varieert van een zeer lichtblauwe tot een zeer donkerblauwe kleur. Het blauw kan variëren van groenblauw tot violetblauw. Edelstenen met een rijke blauwe tot violetblauwe kleur zijn het meest wenselijk. Korund van edelsteenkwaliteit komt voor in een groot aantal andere kleuren, waaronder roze, paars, oranje, geel en groen. Deze edelstenen staan bekend als ‘kostbare saffieren’. Het is verrassend dat een enkel mineraal edelstenen van zoveel verschillende kleuren kan produceren. Wanneer de kleur van een saffier een andere kleur dan blauw is, moet de kleur worden gebruikt als een voorafgaand bijvoeglijk naamwoord om de steen te beschrijven. Bijvoorbeeld roze saffier, gele saffier of groene saffier. Alleen gebruikt, verwijst het woord “saffier” alleen naar blauw korund.

De meeste vormen van korund vormen zich in metamorfe gesteenten, zoals leisteen of gneis; of in stollingsgesteenten zoals basalt of syeniet. Edelsteenkwaliteit korund wordt echter zelden gewonnen uit de rotsen waarin ze zich vormen. Het is mogelijk om kleine edelstenen uit hard gesteente te winnen, maar het is erg duur en veel van de edelstenen worden tijdens het mijnbouwproces gebroken. Gelukkig is korund erg hard en bestand tegen weersinvloeden. In veel gebieden hebben natuurlijke verwering en erosie de stenen van hun gastgesteente bevrijd en ze gedurende lange geologische perioden in stromen gebracht. Tegenwoordig worden de edelstenen gewonnen uit deze stroomsedimenten. Hun hoge soortelijk gewicht ten opzichte van andere sedimentdeeltjes zorgt er vaak voor dat stromingen ze concentreren in kleine placer-afzettingen. De meeste robijnen en saffieren worden geproduceerd door het grind van deze stroomafzettingen te wassen. Dit werk wordt vaak met de hand gedaan omdat de afzettingen klein en onregelmatig van vorm en karakter zijn. Deze deposito’s bevinden zich vaak in landen waar de lonen erg laag zijn en ambachtelijke mijnbouw veel voorkomt. Opmerkelijke locaties waar korund van edelsteenkwaliteit is geproduceerd, zijn onder meer Myanmar, Thailand, Cambodja, Vietnam, India, Pakistan, Afghanistan, Sri Lanka, China, Australië, Madagaskar, Kenia, Tanzania, Nigeria en Malawi.

Spiritueel gezien helpt saffier de emoties in evenwicht te brengen. Het focust en brengt rust in de geest, laat onnodige gedachten los en maakt de weg vrij voor een nieuwe manier van denken. Het kalmeert woede en frustratie en helpt je gevoelens beter te begrijpen en waar ze vandaan komen. Saffier helpt je bij een groter gevoel van zelfinzicht en zelfonderzoek naar je fijnere kwaliteiten. Werk met deze steen om de innerlijke kracht te vergroten en het zelfvertrouwen te verbeteren. De steen geeft je gemoedsrust en sereniteit terwijl het de fysieke, mentale en spirituele gebieden in lijn brengt en het evenwicht in het lichaam herstelt. Het stimuleert soberheid, het vermogen om te bekritiseren en de organisatie van gedachten. Je intenties en zullen zo duidelijk worden dat zowel ideeën als gedachten zeer snel worden gerealiseerd. Saffier helpt je je geest te trainen voor een verbeterde focus. Gebruik het om duidelijkheid en begrip te krijgen. Met zijn vermogen om mentale capaciteit te verbeteren, is deze steen nuttig voor een beter begrip van geschreven materiaal. Het helpt om je beter te concentreren op de taken die moeten worden uitgevoerd. Hiermee kun je je aandacht vestigen op details en voor betere ordering van het werk.

Saffier cabochon - Crystal Cave
Saffier

Saffier – Gele Saffier

Welvaart • Succes • Visie
Gele saffier affirmatie: “Ik heb zin in het leven.”

Spiritueel gezien staat gele saffier al lang bekend als een steen van welvaart. In India dragen kooplieden fijne gele saffier om hun succes te vergroten, en mensen worden vaak begraven of gecremeerd met deze steen in hun mond, om rijkdom in het volgende leven te verzekeren. In het westen gebruiken spirituele beoefenaars gele saffier om niet alleen financiële overvloed te brengen, maar ook om elke visie die je wilt realiseren te belichamen. De steen is ideaal voor fysieke energie en vitaliteit en kan een uitstekende ondersteuning zijn bij het sporten. Gele saffier helpt je om je opgewonden en blij te voelen over de mogelijkheden van het leven. Het kan je helpen bij het overwinnen van uitstelgedrag en bij het onbevreesd uiten van uw ideeën. Het kan je helpen angst te overwinnen en bereid te zijn de risico’s te nemen voor grote persoonlijke beloningen. Gele saffier stimuleert creativiteit, expressie en manifestatie. Het helpt je nieuwe richtingen te bedenken en je wil af te stemmen op de goddelijke bedoeling. Deze steen stimuleert de sacrale en solar plexus chakra’s en kan de seksuele energie versterken. Het stimuleert creativiteit op alle niveaus.

Gele saffier 925 zilver - Crystal Cave
Gele saffier gepolijste hangertjes

Sarder

Liefde • Bescherming • Moed
Sarder affirmatie: “Ik heb de kracht om alles in mijn leven aan te kunnen.”

Sarder, sardonyx en carneool zijn edelstenen die vaak met elkaar verward worden. Hoewel ze erg op elkaar lijken, verwijzen deze drie stenen naar afzonderlijke variëteiten van microkristallijn kwarts. Sarder lijkt erg op agaat. Het lijkt ook op carneool, en de twee stenen worden vaak verward, maar sarder is meestal minder intens van kleur dan carneool. Sarder is, net als carneool, een variëteit van het microkristallijne kwarts, chalcedoon. Sarder is gemakkelijk te herkennen als een steen met één kleur (donker oranje, carneool is oranje), terwijl sardonyx in kleur is gestreept met wit en bruin.

De naam sarder is afgeleid van het Griekse woord sardios en het Latijnse woord sarda voor Sardis, de oude hoofdstad van het koninkrijk Lydia, wat nu bekend staat als Turkije. De Grieken en Romeinen noemden dit de “vuursteen”. Tot de middeleeuwen stond sard bekend als sardion. Sard heeft een lange geschiedenis en werd zelfs in veel oude geschriften genoemd. Damigeron, de Griekse historicus uit de tweede eeuw voor Christus, schrijft dat sarder een lichte kleur heeft, of gevlekt is; wanneer het door een vrouw wordt gedragen, maakt het ze beminnelijk. Sarder is de op één na oudste bekende naam voor een silicamineraal, waarbij kristal de eerste is. In de jaren 1300 werd sarder vaak gegraveerd met de afbeelding van een wijnstok verweven met klimop. De wijnstok symboliseerde mannelijke energie en de klimop symboliseerde vrouwelijke energie. Vrouwen zouden deze stukken dragen om liefde en geluk aan te trekken.  Het is altijd bekend geweest als een mineraal dat uitstekend geschikt is voor kleine sculpturen, inlegwerk, cameeën en diepdruk. Sinds de oudheid werd het gebruikt voor het graveren van sieraden en het was enorm populair voor Victoriaanse sieraden, zoals zegelringen. Sard wordt nu vaak gebruikt om kralen te maken.

Sarder varieert in kleur van roodachtig geel tot bruinrood tot bruin, met witte strepen. De kleur van sarder is afgeleid van de aanwezigheid van het gehydrateerde ijzeroxide, limoniet genaamd. Het scoort een 6,5 op de hardheidsschaal van Mohs, is transparant tot subtransparant en heeft een glasachtige tot wasachtige glans. Wanneer de steen banden van sard heeft samen met banden van witte onyx, wordt het sardonyx genoemd.  Sarder wordt gevormd door de afzetting van silica in gasholten in lava, wat resulteert in zijn kenmerkende witte banden. De beste kwaliteit sarder is te vinden in Ratnapura, in het zuidwesten van Sri Lanka, en in de Black Hills van Imperial County, Californië. Het is ook te vinden op verschillende locaties in India, China, Australië, Brazilië en Madagaskar.

Spiritueel gezien is sarder een steen die lange tijd liefde, bescherming en moed vertegenwoordigt. Het is ook een steen die bijzonder effectief is voor vrouwen. Vroeger werd het gegeven aan vrouwen die aan het bevallen waren om hen te helpen een algehele probleemloze bevalling te bereiken. Over het algemeen wordt sarder gebruikt om bewustzijn, moed en moed te bevorderen, waardoor de drager onbevreesd, succesvol, zegevierend en daarom gelukkig wordt. Sarder wordt ook gebruikt om negatieve spreuken en energieën te verslaan. Er is lang gedacht dat het beschermt tegen slangenbeten en andere vergiften, maar ook tegen slechte dromen en melancholische gevoelens. Sarder stimuleert openheid naar de medemens, haalt je uit je schulp en maakt extroverter. Het helpt bij het tegengaan van egoïsme. Sarder resoneert sterk met het wortel- en de sacraal chakra.

Sarder kopen - Crystal Cave
Sarder

Sardonyx

Moed • Wilskracht • Discipline
Sardonyx affirmatie: “Ik ben dapper en leer door vallen en opstaan.”

Sardonyx wordt sinds de oudheid als een steen van kracht en bescherming gebruikt en wordt geassocieerd met moed, geluk en heldere communicatie. Het brengt duurzaam geluk en stabiliteit in het huwelijk en connecties. Er wordt zelfs gezegd dat ze iemand toestaan zo’n ongelooflijk charisma te projecteren dat veel mensen suggereren dat de steen met zorg wordt gebruikt om anderen niet te overweldigen. Draag ze als je in een bepaalde omstandigheid extra overtuiging en communicatieve kracht wilt.

Sardonyx moedigt je aan om te streven naar een zinvol bestaan. Het verhoogt de wilskracht en versterkt een deugdzaam karakter, waardoor je vriendelijk en behulpzaam bent.
Sardonyx is perfect om te helpen een heldere geest te behouden tijdens het mediteren. Gebruik deze steen als je focussteen tijdens het meditatieproces om afleidende gedachten, geluiden en onderbrekingen af te weren. Dit is een steen van grote discipline en het is een goed hulpmiddel allerlei spirituele oefeningen omdat het je routine zal versterken en stabiliseren.

Sardonyx biedt de stabilisatie en kracht die nodig is om het uithoudingsvermogen, de energie en de kracht te hebben om welvaart en geluk te creëren op basis van goede morele ethiek. Met zijn aardstrillingen helpt deze steen je om je energieën te vertalen in tastbare resultaten. De steen zal het zakelijke succes vergroten.

Sardonyx oplegger - Crystal Cave
Sardonyx

Scapoliet – Gele Scapoliet

Welvaart • Doelen • Vooruitgang
Gele scapoliet affirmatie: “Mijn doelen zijn behaalbaar.”

Spiritueel gezien ondersteunt de gele scapoliet je bij je doelen om welvaart te bereiken door het zonnevlechtchakra te stimuleren. Scapoliet is een steen waarmee je je zelftwijfel en zelfsabotage kunt loslaten en vooruit kunt gaan op het pad dat je moet volgen. Het stelt je in staat om de blokkades die je vasthoudt te zien en te begrijpen, er verantwoordelijkheid voor te nemen zodat je vooruit kunt. Als je dit eenmaal hebt gedaan, brengt het je verder met zelfdiscipline om realistische doelen te stellen en je voort te stuwen op en door de reis om ze te bereiken. Dit is een prachtige steen om je leven naar een hoger niveau te tillen, maar wees voorbereid om de dingen die je in het verleden hebben tegengehouden onder ogen te zien en te accepteren, zodat je vooruit kunt.

Gele scapoliet kopen - Crystal Cave
Gele scapoliet trommelstenen

Scapoliet – Paarse Scapoliet

Spiritualiteit • Versterkend • Veranderingen
Paarse scapoliet affirmatie: “Alle situaties pak ik op een kalme en effectieve manier aan.”

Scapoliet is een naam die wordt gebruikt voor een groep aluminosilicaatmineralen die meioniet, marialiet en silvialiet omvat. Meioniet en marialiet zijn eindleden van een serie solide oplossingen. Silvialiet is een mineraal dat erg lijkt op meioniet. Deze mineralen hebben zeer vergelijkbare samenstellingen, kristalstructuren en fysieke eigenschappen. Scapoliet heeft een uiterlijk dat erg lijkt op veel veldspaten. Ze zijn niet gemakkelijk van elkaar te onderscheiden in het veld of tijdens handspecimenonderzoek in een laboratorium. De naam scapoliet is een term die wordt gebruikt voor gemakkelijke communicatie. Massieve scapoliet wordt gevonden in regionaal gemetamorfoseerde rotsen zoals marmer, gneis en leisteen. Deze massieve exemplaren vertonen vaak een houtnerf- of vezelachtige textuur die hun identificatie vergemakkelijkt. In gemetamorfoseerde stollingsgesteenten, vooral gabbro en basalt, komt scapoliet vaak voor als volledige of gedeeltelijke vervanging van de veldspaatkorrels. Kristallen van scapoliet worden soms gevonden in pegmatieten en gesteenten die zijn veranderd door contactmetamorfose. Scapoliet mineralen worden gemakkelijk aangevallen door verwering. Ze zijn enkele van de eerste mineralen die worden aangevallen in hun gastgesteenten en veranderen gemakkelijk in mica’s en kleimineralen. Als de verwering begint, verliezen de minerale korrels hun transparantie, worden ondoorzichtig en hebben een verminderde hardheid.

De steen werd oorspronkelijk in 1800 genoemd door José Bonifácio de Andrada e Silva (1763-1838) voor Abraham Gottlob Werner. Hij was de professor in mijnbouw en mineralogie aan de Freiberg Mining Academy. Hij was een invloedrijke leraar en zijn ideeën vormden het vroege geologische denken. Scapoliet speelt geen rol als industrieel mineraal. Het wordt zelden in kleine hoeveelheden aangetroffen en heeft geen samenstelling of fysieke eigenschappen die het industrieel gebruik maken. Het enige gebruik van scapoliet is als een kleine edelsteen; in dat gebruik kan het echter mooi en interessant zijn. Sommige exemplaren bevatten kleine vezelachtige insluitsels die een “zijde” in de steen produceren die licht reflecteert om een kattenoog te vormen. Scapoliet heeft een Mohs-hardheid tussen 5 en 6, wat te zacht is om als gebruik in een ring te dienen. Het gebruik ervan is daarom beperkt tot het zijn van een verzamelaarssteen en wordt gemonteerd in sieraden zoals oorbellen en hangers die een laag risico op stoten of slijtage hebben.

Spiritueel gezien moedigt scapoliet mensen, met name kinderen, aan om te volharden in het aanleren van nieuwe vaardigheden. Gebruik deze steen als je bezig bent met een bedrijf bouwen. Draag deze steen als je solliciteert naar een leidinggevende rol. Als je het idee hebt dat je vaak in een slachtofferrol verkeerd, verheldert scapoliet je om met je innerlijke saboteur of zondebok te praten en je te helpen begrijpen dat de rol die je hebt aangenomen niet nodig is nu je volwassen bent en in staat bent om je eigen waarden en richtlijnen te creëren. Scapoliet stuwt je vervolgens uit spirituele traagheid en naar dynamische actie. Scapoliet is nuttig voor het beïnvloeden van bewuste verandering. Het maakt de linkerkant van de hersenen vrij, waardoor het analytisch vermogen toeneemt. Scapoliet verbetert uw visionaire vaardigheden en communicatieve vaardigheden. Het kan je helpen bij het effectiever uiten van je kennis, inzichten en informatie

Spiritueel gezien verbind paarse scapoliet zich met het kruinchakra, opent, activeert, stimuleert en reinigt dit chakra zodat men in staat is verbinding te maken met de hogere dimensies. Het opent iemands bewustzijn zodat men informatie en begeleiding van zijn ziel kan ontvangen. De paarsgekleurde vorm van dit kristal stelt iemand in staat om het grotere geheel te zien van zijn levenservaringen en om vergevingsgezind te zijn naar zichzelf en anderen. Zijn energie van ondersteunt iemand op zijn spirituele pad en met zijn spirituele bezigheden.

Paarse scapoliet brok - Crystal Cave
Paarse scapoliet brokken

Schalenblende

Verbinding • Manifestatie • Visie
Schalenblende affirmatie: “Ik creëer een leven vol voldoening.”

Een interessante variëteit van sfaleriet staat bekend als schalenblende. De naam komt van de Duitse woorden “Schale” en “Blende”, wat “schelperts” betekent, verwijzend naar de concentrische gelaagde structuur. Schalenblende is een gestreept variëteit van sfaleriet en is een fijnkorrelig mengsel van sulfiden, gedomineerd door sfaleriet met een middenbruine tot gele of crèmekleur, voorkomend in concentrische lagen met reniforme oppervlakken die ook vergroeid marcasiet, pyriet, galeniet en mogelijk wurtziet kunnen bevatten. Aangenomen wordt dat het is gevormd door relatief snelle kristallisatie van een sulfidegel bij lage temperatuur. Het wordt vaak gepolijst tot platen of dwarsdoorsneden die erg populair zijn bij verzamelaars. Schalenblende is bekend van een select aantal mijnen in Europa, het meest opvallend is de Segen Gottes-mijn, Wiesloch, Baden-Württemberg, Duitsland.

Spiritueel gezien zal men alleen al door het gewicht van schalenblende zich onmiddellijk realiseren wat voor aardingspotentieel deze steen kan bieden. Met toevoegingen van vertrouwen, manifestatie en verbeterde persoonlijke wil, is schalenblende een uitstekende steen voor het activeren van iemands onderste drie chakra’s. Deze chakra’s zullen ons helpen bij de verbinding met Moeder Aarde, en ook helpen om onze gedachten en ideeën tot werkelijkheid te maken. Schalenblende helpt je bij het nemen van cruciale beslissingen die de loop van je levenspad zullen veranderen. Het houdt de visie op zichzelf gericht in plaats van op de mening van anderen. Je innerlijke kracht begint langzaam te ontsluiten en uit te stralen door je hele lichaam. Men kan deze energie gebruiken om zichzelf te herinneren aan hun ware potentieel, het enige wat ze hoeven te doen is zich er gewoon aan te committeren. Je potentieel kent geen grenzen en zit vol energie die erop wacht om aangeboord te worden. Gebruik dit mineraal als een manifestatietool in je leven door je intentie in de steen te zetten en het te gebruiken tijdens je sessies. Plaats het direct boven je buik omdat het helpt bij de verbinding met je zonnevlechtchakra. In dit portaal is de persoonlijke wil gehuisvest, waardoor dromen werkelijkheid kunnen worden.

Schalenblende kopen - Crystal Cave
Schalenblende knuffelstenen

Scoleciet

Connecties • Meditatie • Dromen
Scoleciet affirmatie: “Binnen een groep, op het werk of in andere kringen, voel ik mij altijd comfortabel.”

Scoleciet is een zeoliet soort, hieronder vallen ook apofyliet en stilbiet. De steen zou moeten helpen bij het oplossen of omgaan met groepsproblemen. Het kan worden gebruikt om de connectiviteit tussen leden van een groep te vergroten om een groter geheel te maken, of het kan individuen in de groep helpen toleranter voor elkaar te zijn.

Scoleciet werkt in op de derde oog, kruin en hogere chakra’s en brengt een diepe, innerlijke vrede voor degenen die ermee mediteren. Degenen die energieblokkades ervaren, kunnen deze steen goed gebruiken, omdat het stagnerende energieën, emotioneel, fysiek en mentaal kan doorbreken, waardoor de energieën door alle chakra’s kunnen stromen. Het kan informatie uit het verleden en de toekomst opleveren om iemand te helpen in dit fysieke leven. Scoleciet kan ook dienen als een gids voor diegenen die van astrale reizen houden en helpen om verbinding te maken met verschillende entiteiten uit andere rijken. Het kan de droomtoestanden zachtjes verbeteren.

De steen kan iemand helpen om een gevoel van sereniteit te bereiken, zelfs tijdens de meest turbulente tijden, en verhoogt het hogere bewustzijn. Het ondersteunt zachtjes de ontvankelijkheid, ondersteunt expansie en helpt om evenwicht te creëren ondanks uitdagende omstandigheden.

Scoleciet - Crystal Cave
Scoleciet getrommeld
Scoleciet ruw cluster - Crystal Cave
Scoleciet ruw

Seleniet – Oranje Seleniet (Satijnspaat)

Spiritualiteit • Tegen Straling • Zelfvertrouwen
Oranje seleniet affirmatie: “Ik ben in harmonie met de energie van de aarde en de maan.”

Seleniet is ideaal voor het reinigen van een ruimte, het creëren van een veilige, opbeurende omgeving beschermd tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je seleniet in de vier hoeken van je huis plaatst, kun je meer rust en sereniteit uitnodigen of creëren en in het leven van alle mensen die er wonen. Deze methode wordt ook gebruikt om te beschermen tegen negativiteit van buitenaf, vooral ‘s nachts. Seleniet moet wel droog worden gehouden.

Als je ze gebruikt tijdens meditatie om contact te maken met je gidsen en jezelf open te stellen, kunnen er veel interessante mogelijkheden naar voren komen. Deze kristallen belichamen een nuttige energie om angst te verlichten, en het gebruik van dit kristal wekt diepe vrede. Als je het gevoel hebt dat je je niet energiek genoeg voelt, of als je je altijd moe en futloos voelt, kan seleniet helpen deze klachten van je lichaam te verwijderen en je de energie te geven die je nodig hebt.

Gebruik de oranje seleniet om elektromagnetische straling in en om je huis te verwijderen. Het werkt goed om ons te verbinden met de energie van de aarde en de maan en reinigt het sacrale chakra. Als je een boost van zelfvertrouwen, een groter gevoel van welzijn of een dosis creativiteit nodig hebt, ga dan voor deze steen. Het is een geweldig kristal om het moreel hoog te houden op de werkplek of thuis. Oranje seleniet helpt je ook om je veilig en zeker te voelen, vooral ‘s nachts.

Oranje seleniet sieraad - Crystal Cave
Oranje seleniet

Seleniet – Witte Seleniet (Satijnspaat)

Spiritualiteit • Licht • Engelengidsen
Seleniet affirmatie: “Mijn energie is schoon en puur”

Satijnspaat, in de volksmond seleniet genoemd, is ideaal voor het reinigen van een ruimte, het creëren van een veilige, opbeurende omgeving beschermd tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je seleniet in de vier hoeken van je huis plaatst, kun je meer rust en sereniteit uitnodigen of creëren en in het leven van alle mensen die er wonen. Deze methode wordt ook gebruikt om te beschermen tegen negativiteit van buitenaf, vooral ‘s nachts. Seleniet moet wel droog worden gehouden.

Als je het gevoel hebt dat je je niet energiek genoeg voelt, of als je je altijd moe en futloos voelt, kan seleniet helpen deze klachten van je lichaam te verwijderen en je de energie te geven die je nodig hebt.

Als je ze gebruikt tijdens meditatie om contact te maken met je gidsen en jezelf open te stellen, kunnen er veel interessante mogelijkheden naar voren komen. Deze kristallen belichamen een nuttige energie om angst te verlichten, en het gebruik van dit kristal wekt diepe vrede.

Seleniet palmsteen - Crystal Cave
Witte seleniet

Seleniet – Woestijnroos

Begrip • Standvastigheid • Bescherming
Woestijnroos affirmatie: “Mijn beschermengelen zijn altijd bij me.”

De woestijnroos wordt ook wel de zandroos, selenietroos of gipsroos genoemd. Een woestijnroos is een ingewikkelde roosachtige formatie van kristalclusters van seleniet of bariet die overvloedige zandkorrels bevatten. De ‘bloemblaadjes’ zijn afgeplatte kristallen, openwaaiend in stralende clusters. De rozetkristallen treden meestal op wanneer de kristallen zich vormen in droge zanderige omstandigheden, zoals de verdamping van een ondiep zoutbassin in een woestijngebied. De kristallen vormen een cirkelvormige reeks platte platen, waardoor de rots een vorm krijgt die lijkt op een rozenbloesem. Woestijnrozen van seleniet hebben meestal beter gedefinieerde, scherpere randen dan barietrozen. Er wordt beweerd dat elke woestijnroos een unieke beschermingsgeest bevat. Ze worden van oudsher gebruikt als talismannen voor bescherming, het overwinnen van fobieën en om het zelfvertrouwen te vergroten.

Veel mensen gebruiken de woestijnroos om verwarrende situaties te begrijpen. Het brengt mentale helderheid en helpt je je met meer kracht en intensiteit op je huidige taak te concentreren. Om deze reden wordt de woestijnroos algemeen beschouwd als een geweldige steen om meditatie aan te vullen. Er wordt gezegd dat het je verbindt met je hogere zelf en je in staat stelt om te communiceren met je beschermengelen. Het hebben van een woestijnroos in de buurt, thuis of op kantoor, kan helpen om energieblokkades op te heffen. Dit kristal zal een herinnering zijn om sterk te zijn in jouw besluitvorming en te helpen bij het brengen van welvaart in het bedrijfsleven. Deze steen ondersteunt je in je reis om je droom te realiseren.

De woestijnroos wordt verondersteld zorgen te stillen en mentale helderheid te bevorderen. Ondanks zijn zachte uiterlijk, belichaamt deze steen kracht en is het een symbool van standvastigheid. Deze steen inspireert iemand om op het hart gecentreerde gedachten te hebben en geeft duidelijkheid in het begrijpen van het eigen emotionele lichaam. Er wordt aangenomen dat het sterke besluitvormingsvaardigheden opbouwt door waarheid en eerlijkheid. Deze steen zal je een zachte energie geven om het emotionele en mentale lichaam te kalmeren.

Ruwe woestijnroos - Crystal Cave
Woestijnroosjes

Septarie

Zelfvertrouwen • Communicatie • Zelfgenezing
Septarie affirmatie: “Het oude laat ik los, het nieuwe sta ik toe.”

Septarie, ook wel bekend onder de naam septarian, drakensteen of dragon stone, is een prachtig kristal dat miljoenen jaren oud is. Het bevat een stukje tijd en wijsheid in zijn wervelende interieur. Septarie is een mengsel van verschillende mineralen, het geelgekleurde materiaal is calciet, het bruine is aragoniet en het buitenste grijs is kalksteen. Sommige exemplaren kunnen ook witte of heldere bariet bevatten. Het woord septarie komt van het Latijnse woord septum, een scheidingswand die verwijst naar de scheuren in de rots. Dit worden ook wel ‘concreties’ genoemd, ronde rotsen ingebed in lagen steen in sedimentair gesteente. Of ze nu uit de gastrots komen, ze zijn gewoonlijk harder dan de omringende rots. Deze knobbeltjes zijn vaak bolvormig en hebben de vorm van aardappelen. Septarie worden gevonden langs de Golf van Mexico, helemaal landinwaarts tot in Zuid-Utah. Andere exemplaren zijn ontdekt langs Madagaskar, waar het waterpeil op dezelfde manier terugliep. Ook worden ze gevonden in Canada, in de VS, Engeland, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland.

Spiritueel gezien heeft septarie een overvloed aan spirituele vermogens. Omdat septarie een mengsel is van verschillende stenen (aragoniet, calciet, kalksteen en soms bariet), draagt het ieders spirituele eigenschappen, maar deze combinatie creëert ook zijn eigen unieke krachten. Septarie is een aardende steen die je helpt je voeten stevig te planten zodat je volledig aanwezig kunt zijn. Deze steen stimuleert geduld en tolerantie, evenals het vermogen om tussen emoties over te schakelen zonder overweldigd te raken. Septarie kan de energieën absorberen die je dreigen te overweldigen en hun zwaarte in lichtheid transformeren.

Veel mensen geloven dat septarie zowel een helende steen als een beschermende steen is. Septarie voedt en aard de drager, waardoor gevoelens van geluk en begrip ontstaan. Septarie wordt geassocieerd met de lagere chakra’s: wortel, sacrale en zonnevlecht. De energie is puur aardebruin. Het is een kalmerend meditatiekristal en een uitstekende steen voor het verwijderen van stress en angst. Septarie heeft betrekking op de elementen lucht en vuur. Geregeerd door de planeet Aarde, biedt deze steen krachtige hulp voor op aarde gebaseerde genezings- of meditatiepraktijken.

Deze veelzijdige steen is een sprekende steen waarvan wordt gezegd dat hij de communicatieve vaardigheden van de houder verbeterd. Hierom is het een prachtige steen om mee te nemen of te dragen als je in het openbaar spreekt, omdat het je zelfvertrouwen geeft in je gesproken woord en je de aandacht van het publiek kunt trekken. Deze steen zorgt voor een betere tolerantie en geduld, evenals emotionele flexibiliteit. Het kan de onderliggende oorzaak van een ziekte meten wanneer er mee wordt gemediteerd, en richt het lichaam op de kracht van het zelfgenezende proces. Septarie kan je energie absorberen wanneer het gedurende een bepaalde periode wordt vastgehouden en brengt die energie over in kracht wanneer dat nodig is.

Klik hier om meer te lezen over septarie.

Septarie edelstenen bol - Crystal Cave
Septarie geslepen bol

Serafiniet

Engelen • Genezing • Natuur
Serafiniet affirmatie: “Ik ben een brenger van licht en liefde.”

Dit groene en zilveren kristal heeft een aantal zeer krachtige eigenschappen, het is een van de stenen die contact maakt met de natuur engelen. De steen staat in verbinding met de hart chakra. De energieën van serafiniet zijn vrouwelijk van toon en kunnen helpen bij het ervaren van een groter bewustzijn van het Goddelijke Vrouwelijke.

Serafiniet is een steen van verlichting en een van de beste kristallen in meditatie voor het communiceren met de engelen. Het is een geweldige steen voor genezing voor zowel het fysieke als het emotionele. Het is een steen om je te helpen Goddelijk licht in je wezen te brengen.

Het vasthouden aan of mediteren met een stuk serafiniet kan de aanwezigheid uitnodigen van de natuur engelen. Het verbindt het fysieke met het etherische en is krachtig voor degenen die zich bezighouden met het herstellen van de planeet en de mensheid naar een staat van gezondheid en balans brengt.

Serafiniet cabochon - Crystal Cave
Serafiniet

Serpentijn – Antigoriet

Loslaten • Creativiteit • Intuïtie
Antigoriet affirmatie: “Ik laat me niet misleiden.”

Antigoriet serpentijn is in 1840 genoemd door Mathias Eduard Schweizer voor het type plaats, Valle di Antigorio, Domodossola, Piemonte, Italië, hoewel de vraag heerst of hij aan de Italiaanse kant van de grens was. Antigoriet vormt zich tijdens laaggradig metamorfisme van olivijnrijke gesteenten (peridotiet en andere ultrabasische gesteenten, gabbros, enz.); is een belangrijke component in serpentinieten. Antigoriet kan gepaard gaan met lizardiet, dat na orthopyroxeen de belangrijkste component kan vormen in pseudomorfen.

Spiritueel gezien kan antigoriet, vanwege zijn affiniteit met het hartchakra, emotionele blokkades en de daaruit voortvloeiende negatieve energie opheffen, waardoor we weg kunnen komen van die personen en dingen die niet langer dienen en ons ervan weerhouden verder te gaan met ons leven. Antigoriet laat creativiteit stromen en intuïtie tot bloei. Het kan ons vermogen vergroten om een bedrieger op te merken, en het geeft het laatste zetje om de leugens achter ons te laten en positieve veranderingen in ons leven aan te brengen.

Antigoriet kopen - Crystal Cave
Antigoriet knuffelstenen

Serpentijn – Chyta

Positiviteit • Kundalini • Spiritualiteit
Chyta affirmatie: “Ik verspreid positiviteit.”

Chyta serpentijn, ook wel werdiet, chytha of cheetah genoemd, is een mix van donker groene jade (nefriet) en de licht groene serpentijn. Deze steen is een prachtige mengeling van bleke en donkere tinten groen.

Chyta serpentijn heeft een sterke energie waarvan bekend is dat deze de opwinding van de kundalini-energieën stimuleert, en hierin ook nieuwe wegen kan openen. Het helpt ook om een positieve mentale houding te behouden en wordt gebruikt om melancholische en depressieve toestanden van de geest op te lossen. Chyta verbindt zelfliefde en liefde en vergroot ze beide en helpt om te verlichten en een nieuw pad in het leven te vinden. Het is zeer geschikt voor kinderen en hoogsensitieve mensen. Het helpt bij meditatie en bevordert spirituele verkenning. Chyta helpt bij het terugwinnen van wijsheid en helpt de herinnering aan vorige levens terug te winnen. Als je het gevoel hebt dat er blokkades zijn in een van je chakra’s, is deze steen een handig hulpmiddel. Het zuivert de chakra’s en stimuleert de kruinchakra, waardoor paranormale vermogens worden geopend en vergroot.

Chyta is een geweldige edelsteen om mee te werken als je de giftige invloeden in je leven moet opruimen en positieve kracht moet versterken. Alle negatieve energieën die je aura en chakra’s omringen, zullen oplossen en je krijgt een gereinigd energieveld. Chyta is een levendige en energieke edelsteen die je op elk niveau vertrouwen en kracht geeft. Deze edelsteen zal je mededogen versterken en je geest richten op verlichting en wijsheid. Er is een grote verbinding tussen hart en geest, wat het vermogen om anderen te begrijpen vergroot, en je volledige potentieel op je persoonlijke en paranormale paden te realiseren, versterkt.

Chyta kopen - Crystal Cave
Chyta

Serpentijn – Lizardiet

Manifestatie • Optimisme • Doelgerichtheid
Lizardiet affirmatie: “Ik kies ervoor om vrij te zijn van pijn, woede en haat.”

Lizardiet is een magnesiumsilicaathydroxide-mineraal en een lid van de serpentijn familie. Het is de meest voorkomende variëteit van serpentijn en kristalliseert in de vorm van massa’s, vezels en platen, evenals kleine flexibele prismatische kristallen. Dit mineraal vormt zich in serpentijn aders met een hoog magnesiumgehalte die alleen relatief lagere temperaturen hebben ervaren. Pyriet wordt meestal gevonden in of nabij afzettingen van lizardiet, wat waarde toevoegt aan elk stuk. De kleur van dit mineraal is voornamelijk licht limoengroen, maar komt ook voor als zeer donkergeel. Het vormt uiterst fijnkorrelige schubben en massieve aggregaten, en vormt zeer zelden kristallen tot 2 mm. Lizardiet werd in 1955 ontdekt door Eric James William Whittaker en Jack Zussman. Ze noemden het naar de mijn waarin het werd gevonden, het Lizard-schiereiland in Cornwall, Verenigd Koninkrijk. Sindsdien is het gevonden in Australië, Brazilië, de Verenigde Staten, Zwitserland, Slowakije, Rusland, Italië, Japan, Frankrijk en China. Lizardiet wordt vaak gebruikt voor siergravures.

Spiritueel gezien is lizardiet een buitengewone hulp om te gebruiken tijdens meditaties, omdat het de dragende ziel helpt om de innerlijke rust te vinden en de negatieve gedachten uit de geest verwijdert om dichter bij jezelf te komen. Assyriërs in hun historische tijd geloven dat deze steen de potentiële energieën overbrengt die de innerlijke geest van de drager verbinden met de kosmische krachten en zegeningen van hen ontvangen. Het wordt verondersteld de drager te helpen de innerlijke rust te vinden, samen met kalmte en een lang leven. Lizardiet is ook bekend als de Engelensteen vanwege zijn lichte uiterlijk en het gerapporteerde vermogen om in contact te komen met en te communiceren met de engelen van de hemel. Bovendien wordt het beschouwd als een verhoging van het psychisch bewustzijn en de intuïtie. Bovendien kan de drager de uittredingsreis tijdens meditatie ervaren. Het helpt ook om het hogere doel van het leven te begrijpen en te vinden en om de acties te identificeren die nodig zijn om vrede en vervulling in het leven te bereiken. Lizardiet provoceert de bewuste geest tot een hogere vibratie en dient het dragende individu om zich af te stemmen op de energieën van moeder aarde samen met de kosmos en het spirituele bewustzijn te vergroten. Het is ook stimulerend en verspreidt de kruinchakra en bewaakt het fysieke lichaam tijdens metafysisch werk en reizen.

De steen kan worden gebruikt om te manifesteren wat de dragers in het leven willen, zoals overvloed op alle niveaus, liefde, algehele genezing en weelde. Het heeft het potentieel om de intentie te activeren en uit te lijnen met het hartchakra en energie te leveren. Het roept de energie op die de Kundalini-energieën verhoogt en verbetert de meditatieve staat om sereniteit tot leven te brengen. Lizardiet staat ook bekend als een uitstekende edelsteen voor het herstellen van de kracht, samen met het optimisme en een gevoel van doelgerichtheid. Geplaatst op het hartgebied, verwijdert het slepende droevige herinneringen, angsten over mislukkingen uit het verleden en dient het om negativiteit uit de omgeving op te lossen.

Lizardiet resoneert sterk en is invloedrijk voor het effectieve gebruik op de 4e chakra, het hartchakra. Het ruimt de blokkades op om de stroom van resonerende energieën toe te staan om de slapende chakra’s goed te laten functioneren en de geest van de drager vervullend te maken. Het roept ook de stagnerende energie op samen met de Kundalini-energie voor het bereiken van vrede en liefde in de loop van het leven. Lizardiet helpt bij het ophalen van wijsheid en helpt bij het herstellen van herinneringen aan het leven dat in het verleden is geleefd. Het werpt licht op de chakra’s en stimuleert de kruinchakra, waardoor paranormale vermogens worden geopend. Lizardiet helpt bij het bewust beheren van helende energie naar probleemgebieden en corrigeert zowel de mentale als emotionele onevenwichtigheden. Het helpt de drager ook om meer controle te krijgen over de levendigheid.

Lizardiet kopen - Crystal Cave
Lizardiet knuffelstenen
Lizardiet 925 zilver - Crystal Cave
Lizardiet gepolijste hangertjes

Serpentijn – New Jade

Reiniging • Bescherming • Voorspoed
Jade affirmatie: “Ik trek rijkdom, liefde en wijsheid aan.”

New jade is eigenlijk geen jade maar een serpentijn soort. New jade is een doorschijnende tot opaak steen met glasachtige glans die zich in verschillende tinten groen voorkomt: smaragdgroen tot lichtgroen maar komt ook voor in geelachtig, bruin of paarse kleuren.

Jade kan de eigenaar reinigen en beschermen, met name tegen lichamelijk letsel. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.  Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen werkt op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Heb je veel ideeën maar komen ze niet tot hun recht? Jade helpt je hierbij en geeft je ook de daadkracht om ze in de praktijk te brengen. Het is ook een goede reissteen voor bescherming voor onderweg. Jade werkt fysiek reinigend, verwijdert gifstoffen en brengt in balans.

New jade zaksteen - Crystal Cave
New jade

Serpentijn – Serpentijn

Reiniging • Natuur • Veranderingen
Serpentijn affirmatie: “Ik schud oude manieren en overtuigingen van mij af die niet meer bij mij passen.”

Serpentijn wordt vaak verward met jade vanwege de vergelijkbare kleur, maar is een heel andere steen. Serpentijn is zachter dan jade, en wordt vanwege de kleur ook vaak als een vervanger van jade gebruikt. De naam serpentijn is vernoemd naar de slangenhuid van een slang waarvan wordt gezegd dat hetzelfde groen gespikkelde huid heeft, maar ook afgeleid van de Latijnse term “Serpentinus”. De steen wordt al duizenden jaren gebruikt voor ornamenten en sieraden.

Serpentijn is een goede reinigingssteen welke het lichaam en het bloed ontgift, en is een uitstekende steen om  eventuele energieblokkades in de chakra’s op te ruimen, waardoor we een gezonde energiestroom door het emotionele en fysieke lichaam kunnen ontwikkelen. De slang, die dicht bij deze steen staat, wordt gerespecteerd als een symbool van goede gezondheid en wordt gesymboliseerd in medische instellingen. De reden hiervoor is omdat de slang zijn huid afstoot en opnieuw uit zijn oude schubben komt. De steen helpt een handje mee om onze energie te herstellen en de cellen in ons lichaam aan te vullen.

Serpentijn stelt ons in staat om een dieper begrip te krijgen van de vele dimensies waarin de aarde bestaat. Het draagt de blauwdrukken van onze toekomstige evolutie van de planeten en het verre verleden met zich mee. Het stemt ons ook af en maakt ons comfortabel met verandering omdat het ons in staat stelt het grote geheel te zien en te leren van de natuur.

Serpentijn kopen - Crystal Cave
Serpentijn

Serpentijn – Serpentijn met Pyriet

Focus • Bescherming • Hart Energie
Serpentijn met pyriet affirmatie: “Ik ben zuiver.”

Serpentijn met pyriet is een prachtige steen gevonden in Peru. Deze mooie heldere bijna limoengroene serpentijn is samen met pyriet gevormd en deze stenen laten duidelijk beide mineralen in elke steen zien. Gecombineerd als serpentijn met pyriet wordt het een krachtige aardingssteen die hartverbinding met de aarde mogelijk maakt. Geniet van een diepe, aardse verbinding, emotioneel welzijn en prachtige ruimtelijkheid van het hart.

Spiritueel gezien brengt serpentijn met pyriet mentale helderheid en focus. Het verdrijft gevoelens van traagheid en ontoereikendheid en helpt ons te bevrijden van angst en frustratie. Het bevordert een meer ontspannen levenshouding, brengt stemmingswisselingen in evenwicht en bevordert innerlijke rust. Het kan ons aanmoedigen om eventuele conflicten op een veel vreedzamere manier op te lossen. Het stimuleert ons intellect en genereert de stroom van nieuwe ideeën. Serpentijn met pyriet helpt ons ook om de warmte van de zon te herinneren en om mooie herinneringen op te halen aan liefde en vriendschap. Het is een uitstekende steen voor meditatie die ons in staat stelt om zowel toegang te krijgen tot oude wijsheid als informatie over vorige levens en deze op te halen. Het kan ons helpen om zowel de zuiverheid als de perfectie van het universum te herkennen. Serpentijn met pyriet is een uitstekend beschermende steen en verdedigt de drager of drager tegen alle soorten en alle soorten negatieve energie. Het blokkeert energielekken uit de aura en heeft een unieke beschermende kracht.

Serpentijn met pyriet kopen - Crystal Cave
Serpentijn met pyriet knuffelstenen

Serpentijn – Serpentijn met Pyroxeen

Reiniging • Intuïtie • Rust
Serpentijn met pyroxeen affirmatie: “Ik laat alle energie van me afvallen die niet bij mij hoort.”

Serpentijn

Serpentijn wordt vaak verward met jade vanwege de vergelijkbare kleur, maar is een heel andere steen. Serpentijn is zachter dan jade, en wordt vanwege de kleur ook vaak als een vervanger van jade gebruikt. De naam serpentijn is vernoemd naar de slangenhuid van een slang waarvan wordt gezegd dat hetzelfde groen gespikkelde huid heeft, maar ook afgeleid van de Latijnse term “Serpentinus”. De steen wordt al duizenden jaren gebruikt voor ornamenten en sieraden.

Serpentijn is een goede reinigingssteen welke het lichaam en het bloed ontgift, en is een uitstekende steen om  eventuele energieblokkades in de chakra’s op te ruimen, waardoor we een gezonde energiestroom door het emotionele en fysieke lichaam kunnen ontwikkelen. De slang, die dicht bij deze steen staat, wordt gerespecteerd als een symbool van goede gezondheid en wordt gesymboliseerd in medische instellingen. De reden hiervoor is omdat de slang zijn huid afstoot en opnieuw uit zijn oude schubben komt. De steen helpt een handje mee om onze energie te herstellen en de cellen in ons lichaam aan te vullen.

Serpentijn stelt ons in staat om een dieper begrip te krijgen van de vele dimensies waarin de aarde bestaat. Het draagt de blauwdrukken van onze toekomstige evolutie van de planeten en het verre verleden met zich mee. Het stemt ons ook af en maakt ons comfortabel met verandering omdat het ons in staat stelt het grote geheel te zien en te leren van de natuur.

Pyroxeen

Pyroxeen is de naam van een groep donkergekleurde gesteentevormende mineralen die over de hele wereld worden aangetroffen in stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten. Ze vormen zich onder omstandigheden van hoge temperatuur en/of hoge druk. Augiet, diopsiet, jadeïet en spodumeen zijn vier van de bekendste leden van de pyroxeengroep; de pyroxeengroep heeft echter veel andere leden. Pyroxeenmineralen worden gedefinieerd door hun chemische samenstelling en kristalstructuur.

In de aardkorst worden pyroxenen aangetroffen in een breed scala van stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten. Ze komen het meest voor in de donkergekleurde stollingsgesteenten, zoals basalt en gabbro, die het grootste deel van de oceanische korst vormen. Pyroxenen en plagioklaas veldspaat zijn de meest overvloedige mineralen in deze rotsen. Pyroxenen zijn ook belangrijke mineralen in veel peridotieten. Rotsen van de bovenmantel bestaan voornamelijk uit olivijn en pyroxenen. In de continentale korst zijn pyroxenen vaak accessoire mineralen in graniet, ryoliet, dioriet en andesiet. Pyroxenen zijn niet overvloedig aanwezig in sedimentair gesteente omdat pyroxenen zich zelden vormen bij lage temperaturen en zeer gevoelig zijn voor chemische en fysische verwering.

Pyroxeenmineralen zijn buiten de aarde bekend. Ze zijn overvloedig aanwezig in veel steenmeteorieten en aanwezig in sommige steenijzermeteorieten. Ze zijn ook geïdentificeerd in de rotsen en regoliet van de maan en Mars. In vergelijking met aardse gesteenten hebben gesteenten van de maan en Mars een eenvoudige minerale samenstelling. Dit komt omdat ze niet significant zijn veranderd door chemische verwering. Hun samenstelling wordt gedomineerd door plagioklaas, veldspaat en pyroxeenmineralen. Pyroxeenmineralen zijn primaire of secundaire bestanddelen van veel gesteenten die worden gebruikt om steenslag, maatsteen en bouwsteen te maken. Pyroxeen zit in het valgesteente van de bouwsector en in de “zwarte granieten” die populair zijn voor het maken van decoratieve tegels en gevelsteen.

Spiritueel gezien kan pyroxeen in het algemeen de intuïtie versterken. Het kan je helpen om onzichtbare energie scherp te voelen en deze stroom tastbaar te maken. Het kan ook de mogelijkheid geven om gevaren op te sporen en van tevoren te vermijden. Ook kan deze steen helpen met het activeren van interne energie. Het is een handige steen als je kracht en motivatie wilt ontvangen. Het voorkomt energiestagnatie en wordt aanbevolen als je meer welvaart wilt aantrekken. De steen kan ook helpen met het zuiveren van negatieve energie. Het is een goede helende steen wanneer je op zoek bent naar vrede en genezing. Het zal zachtjes de stress verlichten die je met je meedraagt.

Serpentijn met pyroxeen kopen - Crystal Cave
Serpentijn met pyroxeen knuffelstenen

Serpentijn – Zilveroog Serpentijn

Motivatie • Rationaliseren • Vastberadenheid
Zilveroog serpentijn affirmatie: “Ik geef nooit op.”

Zilveroog serpentijn, ook wel bekend als chrysotiel serpentijn of groene zebra jaspis, is een grijze tot grijsgroene serpentijn variëteit, vaak met een wit streeppatroon van witte albiet. Chrysotiel bevat asbest. Gezondheidsrisico’s kunnen alleen ontstaan als de steen wordt geboord of gezaagd en er vezels vrijkomen. Was altijd je handen na gebruik, voor de veiligheid kan deze steen het beste alléén als decoratief stuk worden gebruikt. Wij raden het ook ten sterkste af om dit materiaal aan te schaffen, bedrijven in Europa mogen geen asbesthoudende producten verkopen.

Naast de algemene eigenschappen van serpentijn bevat zilveroog serpentijn ook de volgende eigenschappen. Zilveroog serpentijn en stelt ons in staat om uitdagingen het hoofd te bieden door ons te helpen de alledaagse problemen waarmee we worden geconfronteerd te rationaliseren. Deze steen kan je helpen apathie te boven te komen, je de moed geven om met problemen om te gaan en je de vastberadenheid geven om door te gaan.

Van deze steen wordt aangenomen dat het motivatie en energie geeft om ideeën tot leven te brengen en doelen en dromen te bereiken. Het is ook goed om je te concentreren op financiële problemen en deze tot een goed einde te brengen. Voor kleine bedrijven stelt het je in staat om je te concentreren op de onderliggende problemen van het bedrijf, niet alleen op geld, maar ook op klantenservice of onderdelen van je bedrijf die inefficiënt zijn.

Zilver serpentijn - Crystal Cave
Zilveroog serpentijn

Sfaleriet

Waarheid • Stimulerend • Versterking
Sfaleriet affirmatie: “Ik ben energiek.”

Sfaleriet, ook bekend als zinkblende en black-jack, is een zinksulfidemineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, botryoïdale, kubussen, tetraëdrische kristallen en dodecaëdrische kristallen. Het is meestal zilver en grijs, maar kan ook worden gezien als rood, zwart, geel, bruin, groen en kleurloos. Sphaleriet werd in 1847 ontdekt door E.F. Glocker en is vernoemd naar het Griekse woord dat “verraderlijk” betekent. Sfaleriet dankt zijn naam aan het voortdurend verward worden met galeniet. Zoals de meeste mineralen in deze periode, werden stenen die er hetzelfde uitzagen, allemaal onder dezelfde naam genoemd. Het is heel gebruikelijk om sfaleriet te vinden dat is gevormd met een verscheidenheid aan mineralen zoals fluoriet, pyriet, galeniet, dolomiet, kwarts en calciet. Sfaleriet is een veel voorkomend mineraal dat over de hele wereld te vinden is, met de beste exemplaren uit Mexico, Marokko, Zwitserland en Franklin, New Jersey. Sfaleriet is het belangrijkste erts als het gaat om de winning van zink. Ongeveer 95% van al het zink dat we tegenwoordig gebruiken, wordt gewonnen uit sfalerieterts, waardoor dit mineraal zeer gewild is in de huidige samenleving.

Spiritueel gezien vult sfaleriet het lichaam met gouden licht en geeft een gevoel van ‘lichtheid’ van binnen. Het is verwarmend, stimulerend en opbeurend en versterkt het immuunsysteem. Het stimuleert psychische en spirituele ontwikkeling en kan zeer nuttig zijn bij meditatie en visualisatiewerk. Omdat de naam uit het Grieks komt en ‘bedrieglijk’ betekent, vanwege het feit dat het als erts wordt gebruikt, geloven sommigen dat het ons helpt bedrog en verraad te herkennen. Sfaleriet heeft een vrij krachtige energie, met een sterke verbinding met het wortel chakra.

Sfaleriet wordt beschouwd als een kristal van vitaliteit en kracht. Dit kristal zal ook je energieniveau op peil houden terwijl je in balans blijft. Sfaleriet is een zeer aardende steen, en helpt om mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht te brengen en verhoogt de vitaliteit wanneer je het het meest nodig hebt. Van sfaleriet is ook bekend dat het kan helpen om het goede en het slechte af te wegen in moeilijke situaties. Het versoepelt ook de overgangsperiode, vooral bij het veranderen van baan. Bij gebruik in bemiddeling kan sfaleriet onze spirituele kwaliteiten vergroten, waardoor informatie gemakkelijker wordt ontvangen, en we mogelijk beter in staat zijn om de werkelijkheid van illusie te onderscheiden.

Sfaleriet knuffelsteen - Crystal Cave
Sfaleriet knuffelstenen

Shattuckiet

Intentie • Waarheid • Versterkend
Shattuckiet affirmatie: “Ik vertrouw op mijn intuïtie om betrouwbare informatie binnen te krijgen.”

Shattuckiet is genoemd naar de Shattuck-mijn in Bisbee Arizona, waar hij voor het eerst werd gevonden in 1915. Het is een silicaatsteen die koper bevat. De steen heeft blauwe tinten die zich uitstrekken van licht tot donker. Als de steen op de juiste manier wordt gepolijst, komen er ook bruine en rode tinten tevoorschijn. De rijke kleurenmix maakt Shattuckite trouwens bijzonder en tegelijkertijd uniek.

Shattuckiet staat bekend als een zeer spirituele edelsteen die helpt bij het versterken van je gedachten en het verhogen van je energie en vibratie. Deze steen fungeert ook als een soort energiekanaal om ervoor te zorgen dat alleen de puurste energieën en vibraties worden ontvangen. Dit helpt om de aangeboden informatie op een beknopte en duidelijke manier te ontdekken en te begrijpen.

Shattuckiet is een steen van waarheid. Het kan je verbinden met innerlijke rijken en helpen bij het begrijpen en communiceren van informatie van spirituele gidsen. Het is een beschermende steen en kan worden gebruikt om energetische blokkades uit het verleden te verwijderen. Shattuckiet kan helpen om verbroken relaties te helen en harmonieuze verbindingen met anderen tot stand te brengen. Het is een prachtige steen om in het openbaar te spreken.

Shattuckiet - Crystal Cave
Shattuckiet getrommeld
Ruwe shattuckiet - Crystal Cave
Shattuckiet ruw

Shiva Lingam

Vruchtbaarheid • Vereniging • Transformatie
Shiva Lingam affirmatie: “Ik ben dankbaar voor mijn lichaam en wat het kan doen.”

Shiva Lingam is een heilige steen genoemd naar Shiva, die het universum tot leven liet komen. Het symboliseert de vereniging van de hindoegoden Shiva en Kali; als zodanig heeft deze steen al duizenden jaren mannelijke en vrouwelijke energieën verenigd. Als een steen van vruchtbaarheid en verlichting, wekt het aantrekkingskracht op binnen zijn dragers, evenals vruchtbaarheid in alle delen van het leven. Shiva Lingam kan ook de Kundalini-energieën wakker maken die nodig zijn voor zelftransformatie, het elimineren van pijn uit het verleden en het helpen van één plaats vertrouwen in hun geest.

Shiva Lingams vertegenwoordigen de eenheid van de schepping, ze zijn de schakel tussen de aarde en het universum. Ze zijn een krachtige versterker van het elektromagnetische veld van het lichaam en stimuleren de energiestroom in de meridianen van het lichaam. Ze verhogen de Kundalini-energie en activeren alle chakra’s die het hele lichaam versterken en balanceren. Ze helpen ons te herkennen wat ons niet langer dient en om die dingen die we misschien zijn ontgroeid, los te laten. Traditioneel worden ze gebruikt om onvruchtbaarheid te behandelen bij zowel mannen als vrouwen.

Shiva lingam knuffelsteen - Crystal Cave
Shiva lingam

Shungiet

Aarden • Zuiveren • Spiritualiteit
Shungiet affirmatie: “Ik laat mijn negatieve patronen genezen in het licht.”

Shungiet is een krachtige aardingssteen die je helpt jezelf in je lichaam te verankeren en je wortelchakra te versterken en te stabiliseren. De combinatie van aarding en zuivering maakt het een stabiele en beschermende gids voor diepgaand emotioneel werk. Terwijl je graaft in ervaringen uit het verleden en begraven emoties die je schaduw vormen, helpt shungiet deze energieën om te zetten in lichtenergie.

De bescherming die shungiet biedt, is om je te helpen geen negatieve energieën van andere mensen op te pikken, en om gemakkelijker in staat te zijn je grenzen te verduidelijken en vast te houden. Shungiet helpt je te weten welke energie “van jou” is en wat van andere mensen is en laat je daarvoor de verantwoordelijkheid nemen. Het is dus een goede steen voor degenen in de helende beroepen om hun persoonlijke energie te beschermen en geen energie van anderen aan te nemen.

Als je op zoek bent naar zuivering en reiniging, je ruimte of jezelf, van stagnerende, donkere of zware energieën, is shungiet een effectief en krachtig hulpmiddel.

Shungiet kopen - Crystal Cave
Shungiet

Sideriet in Kryoliet

Werk • Focus • Wilskracht
Sideriet in kryoliet affirmatie: “Ik heb plezier in mijn werk.”

Sideriet

Sideriet is een mineraal dat is samengesteld uit ijzer (II) carbonaat (FeCO3). De naam komt van de Griekse term “sideros”, wat ijzer betekent. Het is een essentieel ijzermineraal, want het is samengesteld uit 48% ijzer zonder fosfor of zwavel. Sideriet wordt aangetroffen in sedimenten, leisteen, klei en veenafzettingen. Sideriet vormt zich ook in hydrothermale afzettingen en in nefelien-syenietpegamtieten. Sideriet kristalliseert in het trigonale systeem, meestal als rhomboëders met gebogen vlakken. Goed gevormde kristallen zijn zeldzaam. Het heeft meestal een parelachtige of glasachtige glans, is doorschijnend en licht tot donkerbruin van kleur; soms is het roodbruin. Het heeft een Mohs-hardheid van 3,5-4,0. Sideriet wordt magnetisch bij verhitting. De steen is al sinds de oudheid bekend en werd in 1845 als mineraalsoort erkend.

Sideriet werkt op alle chakra’s en is uitstekend in het op één lijn brengen van de meridianen en subtiele lichamen. Het helpt iemand om weer deel te nemen aan zijn loopbaan en zorgt voor stabiliteit in de werkgelegenheid. Het is een kristal van postiviteit en stimuleert positieve gedachten en ideeën. Sideriet helpt met positieve energie brengen dat de ontwikkeling van constructieve gedachten en ideeën stimuleert, terwijl het de interesse en het enthousiasme voor carrières en andere ambachten versterkt. Het versterkt onze wilskracht en verhoogt ons gevoel van eigenwaarde. Het helpt ons om kalm en sterk te blijven op die momenten dat we moeilijke beslissingen moeten nemen. Sideriet helpt ook om een nieuwe, positieve verbinding met je baan te creëren, hierdoor stimuleert en ververst onze interesse in het werk. Dit geeft ons op zijn beurt een gevoel van stabiliteit in de werkgelegenheid.

Kryoliet

Kryoliet, ook wel cryoliet genoemd, werd voor het eerst gevonden in Ivittuut (Groenland) in 1799 door Peder Christian Abildgaard (1740-1801), een Nederlandse (dieren)arts die ook het nieuw ontdekte mineraal noemde. De naam kryoliet is samengesteld uit de Griekse woorden “kryos” (vorst, ijs) en “lithos” (steen) en verwijst naar het sneeuwachtige uiterlijk van het mineraal. Kryoliet is een zeldzaam en nu uitgestorven natriumaluminiumfluoridemineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s en soms kleine kubische kristallen die kleurloos of wit, tot roodachtig of grijs-zwart kunnen zijn. Er kunnen meerdere verschillende mineralen binnen of buiten kryoliet groeien, waardoor het soms een geheel andere kleur krijgt. Vaak is de kleur van kryoliet wit. Kryoliet is nog een paar keer anders gevonden dan in de oorspronkelijke Groenland-locatie. Een paar staten in de Verenigde Staten hebben zeer kleine afzettingen gevonden, evenals Rusland, Noorwegen, Brazilië en de Tsjechische Republiek.

Spiritueel gezien is kryoliet is een zeer intuïtieve steen die resoneert met alle chakra’s, vooral met het derde oog en de zielerster chakra. Kryoliet zou een verbeterde mentale toestand kunnen brengen, en ook het contact met spirituele gidsen vergroten. Naarmate je meer in contact komt met zichzelf, helpt dit mineraal een duidelijk kanaal te creëren met je hogere wezen. Dit is de puurste vorm van jezelf die je hele lichtlichaam huisvest. Deze hogere geest is de belichaming van waarheid, liefde en passie. Naarmate men verbinding begint te maken en de berichten die uit hun gids komen beter begrijpt, kunnen ze deze direct op hun leven toepassen. Je moet leren je energie daarop af te stemmen door de steen elke dag met je mee te dragen. Sta deze steen toe om je algehele vibratie passief te verhogen, terwijl je jezelf de tijd geeft om eraan te wennen.

Kryoliet helpt je om alle gedachten, overtuigingen of gedragspatronen die je niet meer dienen los te laten. Het maakt ons veel besluitvaardiger en brengt helderheid en focus in de geest. Het maakt ons ook veel bewuster van onszelf en van onze omgeving. De steen helpt ons om stabiel te blijven tijdens perioden van stress in ons leven en helpt ons ook om problemen op te lossen door veel meer gebruik te maken van onze eigen intuïtie. Van deze steen wordt ook beweerd dat het helpt bij spraak- en spraakstoornissen in het openbaar, bijvoorbeeld tijdens een spreekbeurt.

Sideriet kryoliet kopen - Crystal Cave
Sideriet in kryoliet knuffelstenen
Sideriet in kryoliet ketting - Crystal Cave
Sideriet in kryoliet gepolijste hangertjes

Smaragd

Liefde • Verbindingen • Intuïtie
Smaragd affirmatie: “Ik ben blij en dankbaar dat ik diep verbonden ben met mijn ware liefde.”

Smaragd werd in de oudheid beschouwd als een steen van liefde. Zijn groene kleur vertegenwoordigt vitaliteit, een nieuw begin en de lente. Om deze reden is het de perfecte edelsteen om een gelukkig nieuw begin, liefde en een eeuwige relatie te vertegenwoordigen. Smaragd kan ook een trouwe relatie en een sterke natuurlijke verbinding met een partner vertegenwoordigen. Door de tijd heen staat de smaragd bekend als een symbool van waarheid en liefde. In het oude Griekenland en Rome werd smaragd de edelsteen genoemd van de godin Venus, voor liefde en hoop. De smaragd staat ook bekend als een steen van intuïtie.

Er word gezegd dat de smaragd ware liefde kan onthullen en partners dichter bij elkaar kan brengen. Terwijl de robijn bekend staat als de steen van gepassioneerde liefde, staat de smaragd bekend als de steen van trouwe, diepe en volwassen liefde. De smaragd wordt door velen beschouwd als een helende edelsteen voor aandoeningen van lichaam en geest. Veel oude genezers geloofden dat het dragen of in de buurt zijn van een smaragd welzijn van het hart zou bevorderen.

Smaragden worden ook verondersteld een kalmerende energie te hebben die frisheid en vitaliteit genereert in de geest van de drager. Een steen die geduld en medeleven belichaamt, de steen doordrenkt de drager met dezelfde kwaliteiten terwijl het de mentale helderheid en focus verbetert. Van de smaragd wordt beweerd dat hij op de werkplek een energie heeft die creativiteit, focus en harmonie onder teamleden bevordert.

Smaragd hanger - Crystal Cave
Smaragd

Smaragd – Smaragd in Kwarts

Ontspanning • Zelfvertrouwen • Communicatie
Smaragd in kwarts affirmatie: “Ik weet altijd wat ik moet zeggen.”

Smaragd in kwarts is een steen die verschijnt in een kristallijne structuur, die bestaat uit chroom en die voorkomt in een diepe en felgroene kleur. De steen wordt smaragd in kwarts (of smaragdkwarts) genoemd vanwege de vertalingen van het Sanskriete woord “marakata” en het Latijnse woord “smaragdus”. Beide termen betekenen het groen van de groeiende dingen. Deze mooie steen is te vinden in de VS, Egypte, Zimbabwe, Columbia, Noorwegen, Zuid-Afrika, Australië, Rusland, Brazilië en Babylon. De kleur van deze stenen kan voorkomen in verschillende tinten groen, maar hoewel sommige donkerder en andere wat lichter zijn, hebben alle edelstenen een prachtig heldere natuurlijke kleur groen.

Spiritueel gezien kan smaragd in kwarts de verstoorde emoties kalmeren, en ook meer positieve vibraties creëren, om je te helpen blokkades te omzeilen die je tegenhouden van je eigen potentiële kunnen. In de huidige tijd leiden velen aan een druk, stressvol leven. Smaragd in kwarts is een uitstekende steen om te gebruiken bij het mediteren voor liefdevolle energie. De steen kan gebruikt worden om het zelfvertrouwen en de creativiteit te vergroten. Bovendien is de smaragdgroene kwarts een zeer heilzaam kristal als je rechtlijniger en eerlijker wilt worden. Smaragd in kwarts is ook een uitstekende steen als je vaak toespraken en presentaties moet houden, of hier moeite mee hebt. Houd de steen bij je als een talisman om welbespraakt te zijn in je eigen toespraak en om indruk te maken op mensen. Deze steen kan ook wijsheid geven aan degenen die hem regelmatig gebruiken of degenen die hem bezitten.

Smaragd in kwarts kopen - Crystal Cave
Smaragd in kwarts knuffelstenen

Silicium

Meditatie • Zuivering • Communicatie
Silicium affirmatie: “Ik ben op het juiste moment op de juiste plaats.”

Silicium is een chemisch element met het symbool Si en atoomnummer 14. Silicium is een lid van groep 14 in het periodiek systeem. Het is een metalloïde, een element dat ergens tussen de metalen en niet-metalen valt. De categorie metalloïden is iets van een grijs gebied, zonder duidelijke definitie. Metalloïden hebben over het algemeen eigenschappen van zowel metalen als niet-metalen. Ze zien er metaalachtig uit, maar geleiden elektriciteit slechts middelmatig goed. Silicium is een halfgeleider, wat betekent dat het elektriciteit geleidt. In tegenstelling tot een typisch metaal, wordt silicium echter beter in het geleiden van elektriciteit naarmate de temperatuur stijgt (metalen worden slechter bij geleidbaarheid bij hogere temperaturen).

Silicium werd voor het eerst geïsoleerd in 1824 door de Zweedse chemicus Jöns Jacob Berzelius, die ook cerium, selenium en thorium ontdekte, volgens de Chemical Heritage Foundation. Berzelius verwarmde silica met kalium om silicium te zuiveren, volgens de Thomas Jefferson National Accelerator Facility, maar tegenwoordig verwarmt het verfijningsproces koolstof met silica in de vorm van zand om het element te isoleren. Silicium is een hoofdingrediënt in bakstenen en keramiek. Als halfgeleider wordt silicium gebruikt om transistors te maken, die elektrische stromen versterken of schakelen en in de moderne electronica zit zoals computers en telefoons.

Spiritueel gezien is silicium een uitstekend en interessant kristal dat kan worden gebruikt bij meditatie, dankzij de verschillende mystieke energieën. Het gebruik van dit kristal als een van je meditatiehulpmiddelen zal je meditatieve ervaring zeker naar een hoger niveau tillen. Silicium daarentegen kan je geest, lichaam en geest energetisch zuiveren. Afgezien daarvan stimuleert het ook intuïtie en onderscheidingsvermogen. Dit element zal de communicatie verbeteren. Het stelt je ook in staat om je gedachten op een positieve en duidelijke manier over te brengen. Silicium verlicht ook gevoelens van depressie, woede en somberheid.

Silicium kopen - Crystal Cave
Silicium knuffelstenen

Sneeuwkwarts

Vrouwelijke Energie • Leren • Helderheid
Sneeuwkwarts affirmatie: “Ik ervaar de wereld met verwondering zoals een kind dat doet.”

Sneeuwkwarts is de naam gegeven aan witte kwarts, één van de meest voorkomende kristalsoorten uit de wereld, met microscopische waterbelletjes in de steen, die een troebel, melkachtig uiterlijk geven. Het witte of ijzige uiterlijk van dit kristal symboliseert onschuld en helderheid. Dit kan je ook helpen de wereld door heldere en heldere ogen te zien, en het stelt je in staat om alle wonderen te zien die dit universum je gemakkelijk kan geven. Sneeuwkwarts heeft een waxachtige aanraking.

Het kristal heeft een zachte vrouwelijke energie die kan worden gebruikt om de yin- en yang-energieën in evenwicht te brengen. Sneeuwkwarts verbindt en reinigt alle chakra’s, met een sterke verbinding met het kruinchakra. Sneeuwkwarts heeft ook een erg goede frequentie voor het uitlijnen het energieveld waardoor de vrije stroom van energie mogelijk wordt. Sneeuwkwarts vergemakkelijkt mentale helderheid en alertheid tijdens meditatie en leert geduld.

Sneeuwkwarts kan de intuïtie die je hebt verhogen. Het geeft je ook mentale scherpte en duidelijkheid om de berichten die naar je worden overgebracht correct te interpreteren. Het kristal helpt je gemakkelijker nieuwe dingen te leren en is ook erg goed als hulp om ook daadwerkelijk te onthouden wat je hebt geleerd. Fysiek gezien kan de steen erg goed helpen voor de botten, mergbeen en de tanden.

Sneeuwkwarts knuffelsteen - Crystal Cave
Sneeuwkwarts

Sodaliet

Harmonie • Intuïtie • Waarheid
Sodaliet affirmatie: “Ik spreek mijn waarheid en communiceer open en eerlijk.”

Sodaliet is een groep mineralen die ook bekend staat als de veldspaatgroep met een hoog natriumgehalte. De naam sodaliet verwijst naar het hoge natriumgehalte. Sodaliet komt voor als een aggregaat of verspreide korrelvorming in silicaarme stollingsgesteenten of pegmatieten die zelden kristallen vormen. Het werd voor het eerst ontdekt in 1811 door Europeanen in Groenland. Het is teruggevoerd in de oudheid (2600-2000 v.Chr.) in de buurt van Lima voor handelsdoeleinden. De kleur van sodaliet varieert van grijs, wit, groen, geel, roze en vele tinten blauw. De hardheid van sodaliet wordt geschat op 5,5 tot 6 op de Moh’s-schaal van minerale hardheid. De transparantie van sodaliet varieert van transparant tot doorschijnend met een glasachtige tot vette glans. Sodaliet komt over de hele wereld voor.

Spiritueel gezien staat sodaliet bekend als de steen van harmonie. Sodaliet harmoniseert fysieke en mentale blokkades en verdiept je meditatie. Het verenigt het mannelijke en vrouwelijke, intuïtie en logica. Het helpt om problemen veroorzaakt door dualiteit op te lossen. Sodaliet vermindert prikkelbaarheid, schuldgevoelens, ontstekingen, helpt ontspannen en zorgt voor een betere nachtrust.

Sodaliet vergroot het bewustzijn en helpt je om orde te scheppen en uitdrukking te geven aan je eigen overtuigingen, zowel verbaal als door acties. Sodaliet moedigt idealisme en de drang naar waarheid aan. Het helpt om onderdrukte delen van je aard te observeren zonder te oordelen en opnieuw om ze te accepteren. Deze steen biedt ruimte om het leven te leven dat je vrij en bewust hebt gekozen. Sodaliet helpt je om trouw te blijven aan jezelf. Sodaliet helpt je te zien waar je pad ligt, het fungeert als een wegwijzer op je persoonlijke reis en helpt je om je te laten onderdompelen in de ervaring van spirituele groei.

Klik hier om meer te lezen over sodaliet.

Sodaliet oplegger - Crystal Cave
Sodaliet getrommeld
Ruwe sodaliet - Crystal Cave
Sodaliet ruw

Sonora Sunrise

Assertiviteit • Zelfbekrachtiging • Vrijheid
Sonora sunrise affirmatie: “Ik ben vrij.”

Sonora sunrise, ook wel vaak gespeld als sonora sunrose/sunset, sonoran sunrise/sunset of cupriet chrysocolla, is een waterhoudend koperoxidemineraal dat is ontstaan door de vorming van de blauwgroene chrysocolla en de koper kleurige cupriet. De steen is in 2006 ontdekt in de Milpillas copper mine, Sonora, Mexico. De naam is afgeleid van de kleurrijke zonsopgangen waar de Mexicaanse staat bekend om staat. De twee stenen hebben elk hun eigen unieke spirituele krachten, maar versmolten als sonora sunrise brengen de energieën van deze twee stenen een unieke vibratie voort.

Sonora sunrise motiveert de geestelijke ziel om uit de vastzittende routine te komen. De vibraties van deze combinatiesteen dienen om de ziel erkenning geven en om het intellectuele en emotionele lichaam in lastige situaties te beheersen. Verder roept het het gevoel op om jezelf te bekrachtigen en het vuur van passie te ontsteken om elke levensfase assertief aan te pakken. Sonora sunset is een steen die de kracht geeft om vrijheid in het leven van lichaam en ziel te laten brengen. Het maakt een einde aan onaangename energieën in het leven en brengt zelfbekrachtiging, nieuwe hoop en vrijheid om een toekomstig leven prachtig te kunnen leiden. De steen helpt bij het openen en verbinden van de keelchakra, naast de wortel- en sacrale chakra’s, om zo een gevoel van veiligheid te kunnen geven. De steen zorgt voor een goede energiestroom en reinigt blokkades.

Sonora sunrise knuffelsteen - Crystal Cave
Sonora sunrise

Spinel – Zwarte Spinel

Vernieuwing • Zelfverzekerdheid • Ambitie
Zwarte spinel affirmatie: “Ik laat me door niemand tegenhouden.”

De naam spinel komt van het Griekse woord voor vonk. Er wordt ook gezegd dat de naam afkomstig is van het Latijnse woord spina voor ruggengraat, stekel of doorn, omdat spinel vaak wordt aangetroffen als zeer scherpe octaëdervormige kristallen. Dit verwijst naar de naaldachtige formaties van de steen. Spinel is een mineraal gemaakt van magnesiumaluminiumoxide dat meestal rood, groen, blauw, bruin, violet, oranje of zwart van kleur is. Er zijn ook stenen die kleurloos zijn. Spinel is meestal te vinden in Sri Lanka, Myanmar, Afghanistan, Vietnam, Brazilië, Pakistan, Rusland, Turkije, Italië, Zweden en Madagaskar.

Spinel is een steen van hoop, revitalisering en het gevoel van de vreugde van het leven. Spinel is er in veel verschillende kleuren, maar rood en blauw zijn de meest bekende omdat ze eeuwenlang werden aangezien voor robijn en saffier. Spinel is perfect om naar uit te reiken als je een gebrek aan energie of enthousiasme voelt, of het moeilijk vindt om je uit negatieve gedachten terug te trekken. Spinel helpt om nieuwe energie te brengen in je geest, lichaam, hart en ziel.

Geestelijk gezien is spinel nuttig om nieuwe ideeën te inspireren en om je anders te laten denken over elke situatie waarin je gedachten vastlopen. Het kan je perspectief verruimen om je aan het denken te zetten voorbij de grenzen van oude overtuigingen. Emotioneel gezien brengt spinel dezelfde frisse energie van vernieuwing, helpt de oude negatieve denkpatronen en overtuigingen weg te vagen en luidt een nieuwe manier in om naar jezelf te kijken. Het kan je gevoel van zelfacceptatie verdiepen en je helpen transformeren in de hoogste versie van jezelf.

Zwarte spinel is ook een steen dat enorm helpt om je mannetje te staan en vrij te blijven van negatieve invloeden. Dat geldt ook voor die mensen die alleen maar kritiek lijken te hebben op jouw ambities, en niet op een constructieve manier. Zwart is een zeer beschermende kleur in de meeste kristallen, deze eigenschappen zijn natuurlijk ook aanwezig in de zwart spinel. Het zal negativiteit absorberen en voorkomen dat negativiteit binnendringt. Dit betekent dat je minder twijfels zult hebben wanneer je doorgaat met die projecten waarvan je weet dat ze zullen leiden tot rijkdom, succes, promotie of zelfs het runnen van jouw eigen succesvolle bedrijf.

Zwarte spinel hanger zilver - Crystal Cave
Zwarte spinel gepolijste hangertjes

Stauroliet

Vertrouwen • Loslaten • Nieuw Begin
Stauroliet affirmatie: “Ik geloof in mijzelf.”

Stauroliet is een ijzeraluminiumsilicaathydroxidemineraal dat behoort tot de nesosilicaatsubklasse. De naam “stauroliet” komt van het Griekse woord “stauros”, wat “kruis” betekent en lithos, wat “steen” betekend. Het komt voor als roodbruine, bruine en zwarte prismatische of tabulaire kristallen met een glasachtige tot doffe glans. Het is een opvallend mineraal omdat het vaak te vinden is als twee in een kruisvorm met elkaar vergroeide kristallen, wat ook wel een “tweeling” genoemd wordt.  In sommige plaatsen worden deze tweeling kristallen verzameld, tot sieraden gemaakt en verkocht onder de naam “feeënkruisen”. Er is geen industrieel gebruik voor stauroliet, waardoor dit een van de weinige mineralen ter wereld is die geen significante ontwikkelingswaarde heeft. Het enige fysieke gebruik dat het ooit heeft gehad, was als een indexmineraal, dat helpt bij het schatten van details van gesteenten tijdens metamorfose, zoals hitte, druk en diepte. Echter word deze steen al eeuwenlang door christenen zeer gewaardeerd als een talisman voor geluk en bescherming.

Spiritueel gezien herinnert stauroliet ons eraan dat we ons eigen lot in deze wereld bepalen, maar dat we moeten luisteren naar degenen die ons op onze reis helpen. Wees niet bang om ook naar je hart te luisteren. Door de unieke verbinding die deze steen heeft tussen het hart en het derde oog, kun je de pijn zien die we normaal gesproken verbergen. Het dwingt ons om deze negatieve emoties onder ogen te zien en ermee verder te gaan. Stauroliet helpt emotionele bescherming te bieden en de innerlijke kracht die iemand van binnen bezit aan het licht te brengen. Als men eenmaal in staat is zichzelf te reinigen van deze langgerekte emoties, kan men het leven weer beginnen aan te pakken met een helder hart en geest. Deze steen is een bondgenoot voor het leven die bij elke aanval van verdriet, tragedie of pijn een beroep moet doen.

Ruwe stauroliet brok - Crystal Cave
Ruwe stauroliet brokjes

Star Galaxy Graniet

Revitaliseren • Energie • Herstel 
Star galaxy graniet affirmatie: “Het universum geeft mij wijsheid.”

Star galaxy graniet, ook wel bekend onder de handelsnamen “Black Galaxy”, “Star Galaxy”, “Black Star Galaxy”, “Black Galaxy Graniet”, gabbro bronziet, Indische nuummiet, Chinese nuummiet, en in het Engels bekend onder de naam coppernite of copperlite, is een gabbro soort, een stollingsgesteente. Deze steen wordt vaak verkocht als (goedkope) nuummiet uit Groenland, echter is het mijngebied in India, in de staat Andhra Pradesh. Gabbro is een fijnkorrelig stollingsgesteente dat zich in het binnenste van de aarde heeft gevormd. Het bestaat voornamelijk uit donkere mineralen zoals pyroxeen, hoornblende en olivijn, kwarts is afwezig of komt slechts in sporen voor. Star galaxy graniet is een zwarte gabbro afgewisseld met reflecterende mineralen, die door de steenhouwer als natuursteen wordt gebruikt, voornamelijk als grafsteen of in woningbouw verkocht als granieten keukenbladen. De reflecterende mineralen zijn bronziet ingebed in de donkere matrix. Het bronzietgehalte is duidelijk te zien in de vorm van lommerrijke, kleine insluitsels in elk van deze stenen. Als deze deeltjes redelijk gelijk liggen met het stenen oppervlak, flitsen ze bij goede lichtomstandigheden bronskleurig, reflecteren het licht en lijken ze zelfs gespiegeld te zijn. Omdat “echt” graniet niet in donkere tinten bestaat, wordt deze steen aangeboden als graniet. In feite zijn de mechanische eigenschappen vergelijkbaar, dus de steen kan bijna als graniet worden gebruikt. De star galaxy graniet mist echter kwarts, het hardste mineraal in natuursteen, waardoor de slijtvastheid lager is dan die van graniet. Verder heeft deze gabbro andere eigenschappen dan graniet wat betreft zijn chemische bestendigheid.

Spiritueel gezien heeft star galaxy graniet het vermogen om energie te laten circuleren, relaties opnieuw leven in te blazen en stabiliteit te bevorderen. Deze steen verhoogt de vitaliteit en bevordert de energetische stroom wanneer je het gevoel hebt dat je vastzit of stagneert. Het helpt ook bij het magnetisch balanceren, aarden en zuiveren van je denkproces, en het kanaliseren van informatie en kennis uit de Hogere Rijken. Star galaxy graniet is een aardende steen die ook de intuïtie verbetert. Het is een opmerkzame steen die iemand helpt zich te concentreren op zowel het fysieke als het spirituele.

Star galaxy graniet is een praktisch hulpmiddel om een trage energiestroom te herstellen en gedachten te verhelderen. Zijn aardse, stabiliserende en balancerende eigenschappen zijn zacht herstellend en revitaliserend. Bij het zoeken naar wijsheid en spirituele begeleiding ondersteunt star galaxy graniet het kanaliseren van kennis en informatie om blokkades op te heffen en karmische verbindingen uit vorige levens te beoordelen. Gebruik star galaxy graniet om de wortelchakra in evenwicht te brengen en draag het als een talisman bij het revitaliseren van stagnerende relaties en ideeën die tot stilstand zijn gekomen en die nieuwe aandacht en hernieuwde aandacht vereisen.

Nuummiet oplegger - Crystal Cave
Star galaxy graniet zakstenen

Stichtiet

Vergeving • Ware Zelf • Vrijheid 
Stichtiet affirmatie: “Ik vergeef mijzelf en laat mijzelf vrij.”

Stichtiet is een steen van emotionele en fysieke veerkracht en ondersteunt een het herstel van ziekte, trauma, en negatieve emoties zoals woede, verdriet en teleurstelling. Stichtiet stelt iemand in staat het leven te zien en te ervaren vanuit een vreugdevol, kinderlijk bewustzijn dat vrij is van alle verwachtingen. De steen herinnert ons eraan dat onze beschermengelen ons altijd geestelijk ondersteunen en gezelschap houden. De geruststellende energetische trillingen verlichten gevoelens van eenzaamheid, isolatie en scheiding. Als je klaar bent om een andere weg in het leven te kiezen, zal stichtiet je daarbij helpen.

De steen is een van gezelschap en sociale ondersteuning. De kalmerende en medelevende stichtiet ondersteunt het manifesteren van je ware zelf in overeenstemming met je lotsbestemming in dit leven. Het helpt ook om verouderde geloften en beloften te verwijderen die je ervan weerhouden om je lotsbestemming in dit leven te bereiken. Dit is een steen die je helpt om je geest en meningen open te houden. Stichtiet verbindt iemand met de vibraties van liefde, vergeving en spirituele verlichting. Het biedt bescherming tegen negativiteit. De steen is een steen van vergeving, waardoor je beide kanten van emotionele problemen kunt zien en ervaren, waardoor begrip en mededogen voor onszelf en voor degenen die ons in het verleden misschien pijn hebben gedaan, wordt vergemakkelijkt en vergeven.

Stichtiet - Crystal Cave
Stichtiet

Stilbiet

Liefde • Innerlijke Vrede • Kalmte
Stilbiet affirmatie: “Ik verwerk en uit mijn gevoelens tijdens mijn rouwproces.”

Stilbiet heeft een vibratie die doet denken aan universele liefde en verbinding. Gewoon een stukje vasthouden herinnert je eraan dat je geliefd en verzorgd bent, ongeacht je omstandigheden. Het helpt het hart te openen en angst en verlies te overwinnen. Stilbiet is nuttig bij het leren van acceptatie en loslaten, wat op zijn beurt kan helpen bij het rouwproces of manifestatiewerk. Stilbiet vergemakkelijkt de helderheid van gedachten, zelfs in de meest verwarrende omstandigheden.

De kalmerende invloed brengt innerlijke vrede en tijdens meditatie breidt het ons bewustzijn zachtjes uit om ons bewust te zijn van andere rijken en dimensies. Het helpt om de geest te kalmeren. Het is een geweldige ondersteuning voor diegenen die zich overweldigd voelen door te veel taken of moeite hebben met het nemen van beslissingen, omdat het, door de geest te ontdoen van onbewuste rommel, een staat van heldere, positieve gedachten creëert en de geest helpt zich te concentreren.

Stilbiet is nuttig voor iedereen die verdriet of verlies ervaart, omdat ze een heel liefdevolle, aanmoedigende en genezende hartgebaseerde energie hebben. Het is een rustgevende bondgenoot voor mensen die aan slapeloosheid lijden veroorzaakt door pijnlijke en verdrietige situaties.

Stilbiet kopen - Crystal Cave
Stilbiet getrommeld
Stilbiet cluster - Crystal Cave
Stilbiet ruw

Strontianiet

Vitaliteit • Zelfvertrouwen • Enthousiasme
Stontianiet affirmatie: “Ik ben enthousiast over mijn leven.”

Strontianiet is een van de weinige belangrijke mineralen die het element strontium bevat, en is samen met celestien het belangrijkste strontium erts. Strontianiet werd in 1791 genoemd naar zijn eerste ontdekking in Strontian, Argyllshire, Schotland. Het element strontium, dat voor deze gebeurtenis onbeschreven was, werd vervolgens naar dit mineraal en zijn plaats genoemd. Er zijn inmiddels honderden bekende plaatsen voor strontianiet afzettingen. Strontianiet wordt voornamelijk gevonden als een mineraal bij lage temperatuur in kalksteen en wordt ook gevonden als een ganggesteentemineraal in sulfideaders en bij hydrothermale minerale aderen, met name die met bariummineralen. Bariet en strontianiet komen vaak samen voor. Het is bijna altijd fluorescerend.

Spiritueel gezien is strontianiet een steen van kracht, vitaliteit en zelfvertrouwen. Het stimuleert het derde oog chakra voor het innerlijke zicht, spiritualiteit en mystiek ontwaken, en de zonnevlecht chakra voor de volle expressie van je persoonlijke kracht. Strontianiet wakkert een vernieuwd enthousiasme voor het leven aan. Het zorgt voor toegankelijkheid van spirituele energie naar in het lichaam en laad de aura op met positieve energie. Het stimuleert de kundalini, ondersteunt energetische opruiming, zelfherkenning en emotionele ontlading.

Strontianiet kopen - Crystal Cave
Strontianiet knuffelstenen

Sugiliet

Violette Vuur • Hoge Vibratie • Spiritualiteit
Sugiliet affirmatie: “Ik ben het violette vuur.”

Sugiliet is een zeldzaam natriumkalium-lithiumsilicaat mineraal met de chemische samenstelling KNa2(Fe,Mn,Al)2Li3Si12O30, en een edelsteen die vooral bekend staat om zijn levendige roze tot paarse kleuren. Hoogwaardige exemplaren zijn gewild bij mineralenverzamelaars en lapidaristen. Kleine hoeveelheden mangaan produceren de roze tot paarse kleur die wordt weergegeven door sommige exemplaren van sugiliet. De samenstelling van sugiliet varieert omdat ijzer, mangaan en aluminium elkaar kunnen vervangen. Dit maakt de kleur en andere eigenschappen van sugiliet variabel. Sugiliet werd voor het eerst ontdekt in 1944 in een kleine voorraad op Iwagi Islet, Zuidwest-Japan door Japanse geologen Ken-ichi Sugi en M. Kutsuna. Ze identificeerden het mineraal niet, maar beschreven het als een eudialytachtig mineraal op basis van zijn optische eigenschappen. In 1976 publiceerden Nobuhide Murakami en anderen de eerste gedetailleerde beschrijving van de chemie en structuur van het mineraal. Ze noemden het mineraal postuum “sugliet” ter ere van Ken-ichi Sugi (1901-1948) Het kwam pas in 1979 op de markt voor edelstenen en juwelen, nadat in de Wessels-mijn in Zuid-Afrika commerciële hoeveelheden sugiliet van edelsteenkwaliteit werden gevonden. Het is slechts in kleine hoeveelheden verkrijgbaar, en heeft een korte commerciële geschiedenis. Cabochons, kralen en kleine sculpturen zijn de meest voorkomende producten gemaakt van sugiliet. Het is een fragiele edelseten met een Mohs-hardheid van 5,5 tot 6,5. Veel van het materiaal dat sugiliet wordt genoemd en dat wordt gebruikt om sieraden te maken, is een natuurlijk mengsel van sugiliet en andere mineralen, soms met sugiliet als een ondergeschikt ingrediënt. In rotsen in de buurt van waar sugiliet wordt gevonden, wordt soms paarse chalcedoon met zwevende deeltjes sugiliet gevonden. Dit materiaal kan natuurlijk ook mooi zijn en lijkt op edelsteensilica.

Sugiliet komt op slechts enkele locaties wereldwijd voor. De productie van sugiliet van edelsteenkwaliteit komt alleen voor in opmerkelijke hoeveelheden uit de mangaanafzettingen in Zuid-Afrika. Sugiliet wordt ook in kleine hoeveelheden gevonden als primair mineraal in stollingsgesteenten en als secundair mineraal in marmer. Mangaanafzettingen die vergelijkbaar zijn met die van Zuid-Afrika bestaan ??in andere landen (India, Brazilië, Ghana en Rusland), maar van geen van deze afzettingen is bekend dat ze commerciële producenten van sugiliet zijn. Tegenwoordig komt het meeste sugiliet dat als ruwe edelsteen of mineraal op de markt komt, uit een paar mijnen in het Kalahari-mangaanveld, in de provincie Noord-Kaap, Zuid-Afrika. Het wordt ook gevonden in de buurt van Mont St. Hilaire, Canada; Faggiona, Italië; Nieuw Zuid-Wales, Australië; en de staat Madhya Pradesh in centraal India.

Spiritueel gezien wordt aangenomen dat sugiliet een zeer beschermende en bemoedigende steen is, goed voor degenen die HSP zijn en het moeilijk vinden om het antagonisme en pessimisme van anderen over het hoofd te zien. Er wordt ook gezegd dat sugiliet  waardevol is voor degenen die zich afstandelijk en ‘niet op hun plaats’ voelen. Van sugiliet wordt gezegd dat het positieve gedachten en ideeën bemoedigt en ondersteunt, emotionele wanorde tegengaat, zelfvergeving in stand houdt en inzicht en gevoelens van vertrouwen bevordert. Sugiliet wordt verondersteld alle chakra’s in het lichaam te openen en op één lijn te brengen en het gevoel van mededogen en liefde in hen te verspreiden. Het staat echter vooral bekend om de helende kruin- en derde oogchakra. Door de kruinchakra te deblokkeren, ondersteunt en verwelkomt sugiliet nieuwe ideeën en benaderingen om iemands leven beter te maken die zich op een superieur pad beweegt. Het derde oogchakra opent iemands visie en bewustzijn naar spiritualiteit en verbinding met het allerhoogste.

Sugiliet is een steen die doordrenkt is met hoge trillingsenergie, en zijn violetkleurige energie filtert, reinigt en herstelt de aura. De steen staat sterk in contact met het violette vuur. Het omringt het hele energieveld met wit en puur licht van het goddelijke. Sugiliet is een heilzame steen voor degenen die op zoek zijn naar echte spiritualiteit en diepgang. Van sugiliet is bekend dat het een grote hulp is bij de groei en ontwikkeling van iemands intuïtieve en therapeutische vermogens. Deze steen helpt de drager bij het volgen van zijn of haar dromen en om je te ontwikkelen tot een hoger zelf. Het vergroot het geloof en de overtuiging van de drager over zichzelf en werkt tegen de gevoelens van gemis, ergernis, pijn, woede en andere overbodige energieën.

Sugiliet 925 zilver - Crystal Cave
Sugiliet gepolijste hangertjes
Sugiliet knuffelsteen - Crystal Cave
Sugiliet knuffelstenen

Super Seven

Paranormale Gaven • Spiritualiteit • Hoge Vibratie
Super seven affirmatie: “Ik ben verbonden met de hoge frequentie van het universum en geef mij hier volledig aan over.”

Super seven word ook wel ook wel melody stone genoemd, en is een steen die bestaat uit zeven mineralen: goethiet, cacoxeniet, rutielkwarts, lepidocrociet, amethist, en rookkwarts in bergkristal. Deze steen deelt de eigenschappen van deze zeven stenen. Deze steen zal helpen bij persoonlijke ascentie door je psychische gaven en je paranormale weten te verbeteren. Het zal je ook leiden in het nemen van de juiste weg voor je spirituele verlichting en verheffing. Super seven stemt je af op de metafysische eigenschappen van de steen en activeert de ontwikkeling van je paranormale gaven.

Deze steen zal ook helpen bij het genezen van fysieke, emotionele, mentale en spirituele ziekten. Zodra je je afstemt op de vibraties van super seven, zul je ondersteuning, begeleiding en hulp krijgen, evenals nieuwe geschenken die je zullen helpen tijdens je spirituele reis. Het is een krachtige steen voor het genezen van de geest. De aard van de steen betekent dat het niet geassocieerd is met een chakra; in plaats daarvan is het fantastisch om alle zeven charkra’s te helen, in balans te brengen en te activeren, vandaar ook de naam super seven.

Super seven melody stone - Crystal Cave
Super seven