Hoe kies ik de juiste steen uit? Welke edelsteen past bij mij?

Het dragen van kristallen en edelstenen is eigenlijk een van de meest effectieve manieren om ze te gebruiken voor hun krachten, terwijl het plaatsen van ze in jouw huis en werk prachtige manieren zijn om energie te reinigen en een rustige en helende omgeving te creëren.

Om deze rust te creëren en te behouden, hebben we gekozen voor maximaal 3 stenen voor een bepaald thema. We houden het getal 3 hierbij aan omdat de Latijnse uitdrukking “omne trium perfectum” (alles wat in drieën komt is perfect, of, elke set van drie is compleet) perfect bij onze visie hierin past.

Het kiezen van het juiste kristal of edelsteen kan soms een hele opgave lijken, omdat er zoveel mooie verschillende soorten stenen zijn om uit te kiezen. Maar als je een steen ziet die voor jou direct goed voelt, dan kan het niet missen!

Bij Crystal Cave zijn we selectief op hoe we de stenen inkopen. Wij kiezen alleen handelaren uit die geen stenen uit de natuur halen met destructie van (leef)gebied als gevolg, en een andere eis is dat de stenen ook ethisch verantwoord gedelft moeten zijn. Als de stenen bij ons binnen komen reinigen we deze eerst, en laden we ze weer op met liefdevolle energie. Voel je ook vrij om ze zelf te ontladen en weer op te laden, als je ze in huis krijgt!

Hier zijn wat voorbeelden die jou zouden kunnen helpen om te kunnen kiezen aan welke steen je behoefte hebt. Heb je wat hulp nodig? Je mag altijd contact met ons opnemen, of wij kunnen jou ook helpen door zelf intuitief een stenensetje voor jou samen te stellen.

  1. Voel je een verbindtenis met geboortestenen? Je kunt dan kiezen tussen geboortestenen per maand of jouw sterrenbeeld stenen.
  2. Ben je bezig met de chakra’s? Kies dan voor een edelsteen die bij één van de zeven chakras hoort.
  3. Heb je een favoriete kleur, of doe je aan kleurentherapie?  Kies dan bij “edelstenen op kleur”. 

1. Geboortestenen en sterrenbeeld stenen

Geboortestenen per maand

 Geboortestenen zijn specifieke edelstenen die traditioneel worden geassocieerd met elke maand van het jaar. Men gelooft dat de oorsprong van geboortestenen dateert uit de borstplaat van Aaron die twaalf edelstenen bevatte die de twaalf stammen van Israël vertegenwoordigen. In de loop van de tijd is er enige variatie in de specifieke stenen die worden gebruikt als maandelijkse geboortestenen, maar het idee van geboortestenen heeft nog steeds een belangrijke plaats in veel tradities, gewoonten en geloofssystemen vandaag de dag.

En wat is dan jouw geboortesteen? Hieronder kun je jouw maandelijkse geboortesteen zien aan de hand van de maand dat je geboren bent. Als de geboortesteen die overeenkomt met die maand goed voor je voelt, klik dan op de linkjes om alle sieraden, edelstenen en andere gerelateerde producten van die steen te bekijken.

Januari geboortesteen:
Granaat
Februari geboortesteen:
Amethist
Maart geboortestenen:
Aquamarijn en heliotroop
April geboortestenen:
Diamant en bergkristal
Mei geboortestenen:
Smaragd en chrysopraas
Juni geboortestenen:
Parel en maansteen
Juli geboortestenen:
Robijn en carneool
Augustus geboortestenen:
Peridot en sardonyx
September geboortestenen:
Smaragd en lapis lazuli
Oktober geboortestenen:
Opaal en roze toermalijn
November geboortestenen:
Gele topaas en citrien
December geboortestenen:
Turkoois, bauwe topaas en tanzaniet

Sterrenbeeld edelstenen

De meeste mensen weten dat er een bepaalde edelsteen is geassocieerd met de maand van hun geboorte, maar de 12 sterrenbeelden zijn ook al zeer lang gekoppeld aan specifieke stenen. Deze staan bekend als dierenriem geboortestenen. Bovendien heeft elke dierenriem verschillende mogelijke bijbehorende geboortestenen, vandaar dat stenen vaak worden aangeduid als “affiniteit hebben met”, in plaats van specifiek te zijn voor een bepaald sterrenbeeld.

Wat zijn jouw bijpassende sterrenbeeld stenen? Met de tabel hieronder kun je kijken welk sterrenbeeld bij jou hoort. Klik op de linkjes om al onze sterrenbeeld producten met bijbehorende stenen te bekijken, als je op het sterrenbeeld klikt kun je de sterrenbeeld producten zien, als je op de stenen klikt zie je alle producten per steensoort. Wil je juist meer informatie over jouw sterrenbeeld, en de betekenis en kenmerken? Klik dan hier.

Waterman – 21 januari – 18 februari
Aquamarijn, amazoniet en maansteen.
Vissen – 19 februari – 20 maart
Amethist, regenboog maansteen en fluoriet
Ram – 21 maart – 19 april
Granaat, rode jaspis en carneool
Stier – 20 april – 20 mei
Rozenkwarts, mosagaat en groene aventurijn
Tweelingen – 21 mei – 21 juni
Citrienkwarts, botswana agaat en tijgeroog
Kreeft – 22 juni – 22 juli
Carneool, maansteen en blauwe chalcedoon
Leeuw – 23 juli – 22 augustus
Zonnesteen, tijgeroog en citrienkwarts
Maagd – 23 augustus – 22 september
Lapis lazuli, amazoniet en bergkristal
Weegschaal – 23 september – 23 oktober
Zebra jaspis, lepidoliet en jade
Schorpioen – 24 oktober – 22 november
Rhodochrosiet, sneeuwvlok obsidiaan en
abrikoos agaat.
Boogschutter – 23 november – 21 december
Sodaliet, labradoriet en valkenoog
Steenbok – 22 december – 20 januari
Bergkristal, sneeuwvlok obsidiaan en
blauwe chalcedoon

2. Chakra edelstenen

Traditioneel zijn er zeven chakra’s geassocieerd met het fysieke lichaam. Ze zijn uitgelijnd met de wervelkolom en bevinden zich in de basis van de wervelkolom, de onderbuik (sacraal), de zonnevlecht (navel), het hart, de keel, het midden van het voorhoofd tussen je wenkbrauwen (derde oog) en de kruin van het hoofd. Onze chakra’s worden geassocieerd met specifieke kleuren en edelstenen en bepalen ook verschillende aspecten van onze emoties en gedrag.

Gebruik de onderstaande tabel om sieraden, edelstenen en andere geschenken te vinden die zijn gericht op de specifieke chakra’s, en ontdek meer over elk chakra en welk deel van het lichaam het regeert. Chakra genezing is zeer effectief, of je nu chakra stenen gebruikt die zich op specifieke individuele chakra’s richten, of stenen om alle chakra’s in evenwicht te brengen.
 

Wortel chakra staat voor een veilig gevoel, houd ons gegrond en stabiel.
Rode jaspis, hematiet en granaat.
Sacraal chakra gaat over onze intimiteit en creatieve expressie.
Carneool, oranje calciet en maansteen.
Zonnevlecht chakra staat voor onze innerlijke kracht, emoties en zelfvertrouwen.
Citrienkwarts, tijgeroog en gele aventurijn.
Hart chakra helpt met relaties, acceptatie en liefde.
Rozenkwarts, groene aventurijn en malachiet.
Keel chakra helpt met verbale communicatie en expressie.
Sodaliet, aquamarijn en blauwe chalcedoon.
Derde oog chakra helpt met intuitie en het hogere bewustzijn.
Amethist, lapis lazuli en kyaniet.
Kruin chakra gaat over verlichting en spirituele vrebindingen.
Bergkristal, seleniet en lepidoliet.
Je kunt ook aan alle chakra’s tegelijkertijd werken.
Hierbij kun je stenen per chakra uitzoeken die in deze tabel
staan vermeld. De meest toegankelijke combinatie is: rode jaspis, carneool, citrien(kwarts), rozenkwarts, sodaliet, amethist(kwarts) en bergkristal.

3. Edelstenen op kleur

Iedereen wordt beïnvloed door kleuren, vaak meer dan ze zich realiseren. Kleur is nauw verbonden met alle aspecten van ons leven, vooral met zijn visuele aspecten. Het doordringt onze taal, onze cultuur en onze gezondheid. We gebruiken kleuren om ons fysieke welzijn, onze emoties, onze houdingen en onze spirituele ervaringen te beschrijven.

Het is daarom geen wonder dat we ons in het dagelijks leven tot bepaalde kleuren aangetrokken voelen. Of het nu gaat om het kiezen van de kleuren van ons interieur, het dragen van onze volledige outfits en accessoires, de kleur die we kiezen, heeft invloed op ons en anderen.

Kleuren hebben genezende eigenschappen, net zoveel als de edelstenen die die specifieke kleurkenmerken hebben. Wat is jouw favoriete kleur? Zijn er kleuren waar je je op verschillende momenten in je leven bijzonder door aangetrokken voelt? Net als de aantrekkingskracht van bepaalde stenen, kan dit na verloop van tijd weer veranderen voor welke kleur je een bijzonder gevoel voelt.

Kies hieronder een kleur en vind meer informatie over de helende eigenschappen van die kleur, samen met helende sieraden, helende kristallen en edelsteengeschenken die die bepaalde kleur bevatten. 

Rode edelstenen zijn stimulerend en helpen om vitaliteit op fysiek niveau op te bouwen. Ook staan zij voor intimiteit en de bloedsomloop.Blauwe edelstenen zijn verkoelend, kalmerend en ontspannend voor het lichaamssysteem. Zij helpen bij het intellect, leren en zelf expressie.Gele en gouden edelstenen zijn stimulerend, brengen vreugde, plezier, optimisme en vertrouwen. Deze kleur werkt ook nauw samen met de spijsvertering.
Paarse, violet en magentha edelstenen zijn ontgiftend en helpen het lichaam en geest te zuiveren. Ook zorgen zij voor sereniteit, goede meditatie en spiritualiteit.Oranje edelstenen helpen vreugde, wijsheid, productiviteit, ambitie en creativiteit te brengen.Groene edelstenen brengen balans en groei, en staan dicht naast de natuur. Ze zorgen voor rijkdom, verfrissing en regeneratie.
Roze edelstenen zijn verzorgende stenen die tederheid geven, vrouwelijkheid, liefde, romantiek, compassie en acceptatie.Indigo edelstenen helpen bij integratie, zuivering, verbetere (creatieve) visualisatie en intuïtie.Grijze en zilveren edelstenen staan voor moderniteit, professionaliteit en formaliteit. Ze helpen bij individualisme, wijsheid en intellect.
Zwarte edelstenen zijn (spiritueel) beschermend, aardend en versterkend. Vaak absorberen zij ook electromagnetische straling (EMF).Witte en beige edelstenen hebben een reinigende en zuiverende functie. Ook staan zij dicht bij spiritualiteit.Bruine edelstenen staan voor aarding en bieden stabiliteit en ondersteuning.

Scroll To Top
  • Menu
  • Categories
Close
Home

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping