Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen K

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter K, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


K2 Steen

Empathie • Intuïtie • Hoge Vibratie
K2 steen affirmatie: “Alleen zijn we sterk, samen zijn we nog veel sterker.”

K2 steen is een gecombineerde steen die bestaat uit graniet en azuriet. K2 stenen worden alleen gedolven uit de K2 berg, de op een na hoogste berg ter wereld. Het azuriet graniet wordt gevonden nabij de voet van de berg. Het is in een zeer afgelegen gebied dat door zeer weinig mensen wordt bezocht waardoor de steen als zeldzaam wordt beschouwd.

K2 steen is een hoog vibrerende en krachtige steen, die ons helpt meer controle te krijgen over onze eigen emoties en ons veel meer gecentreerd en in balans te voelen. Het helpt ons om onze diepste gedachten en privé-gevoelens met anderen te delen, het is een uitstekende steen om harmonie binnen een groep te bevorderen, vooral als die groep echt als één moet samenwerken. Het bevordert empathie in ons en helpt ons het standpunt van andere mensen te begrijpen.

De krachtige aardverbinding van het graniet, gecombineerd met de energetische stroom van het azuriet maakt K2 goed voor spirituele werkers omdat het hen zal helpen de berichten en informatie die ze ontvangen duidelijker te interpreteren. K2 balanceert kracht met zachte wijsheid. het verbetert spirituele reizen en helpt ons om leiding terug te brengen van de hoogste bron. het vereist je energie om zijn kracht te onthullen en je te brengen waar je echt naartoe wilt.

K2 steen azuriet in graniet - Crystal Cave
K2 steen

Kammereriet

Spiritualiteit • Reiniging • Bewustzijn
Kammereriet affirmatie: “Mijn spirituele visie is ontwaakt.”

Kammereriet is een zeldzame chroomrijke variëteit van chlinochloor en lid van de chloriet-familie. Het kristalliseert in de vorm van massa’s, piramide-achtige micropunten en hexagonale kristallen. De kleur kan variëren van donkerrood tot paars en zelfs violet. De groene variant van clinochloor is serafiniet. Dit hangt af van de hoeveelheid chroomverontreinigingen binnenin. Het werd voor het eerst ontdekt in 1841 door Nils Gustaf Nordenskiöld, een Finse mineraloog die ervoor koos om het te noemen naar August Alexander Kämmerer. Kämmerer was een beroemde chemicus en destijds de mijndirecteur van St. Petersburg, Rusland, die de chemie van kristallen en hun invloed op het lichaam bestudeerde. Sindsdien is het slechts een handvol keren ontdekt in Rusland, Noorwegen, Zweden, Finland, de Verenigde Staten en recentelijk Turkije.

Spiritueel gezien kan kammereriet helpen om onze geest vrij te maken van ongewenste rommel en helpt ons om dingen op een meer redelijke manier te zien. Het helpt om woede, angst, schuldgevoelens en negatieve gedachten te verdrijven en helpt ons ook om gevoeliger te zijn voor de behoeften van andere mensen. Het is een steen van spirituele ontwikkeling. Het versterkt zowel het derde oog- als het kruinchakra en helpt ons om ons spirituele leven verder te ontwikkelen. Het kan ons volharding geven om ons op onze spirituele zoektocht te steunen. Het is ook een uitstekende steen voor het reinigen van de aura en het verwijderen van energieblokkades in onze chakra’s. Kammereriet helpt ons flexibeler te zijn in onze spirituele visie en niet star vast te houden aan één idee of één overtuiging. Het geeft ons toegang tot ons eigen innerlijke bewustzijn om de ‘waarheden’ die ons eigen leven leiden te onderzoeken en te bepalen.

Kammereriet geslepen - Crystal Cave
Kammereriet

Kattenoog Kwarts

Bescherming • Zelfvertrouwen • Geluk
Kattenoog kwarts affirmatie: “Ik ben opmerkzaam.”

De term kattenoog is een andere naam voor “chatoyancy”, een mineralogische term die wordt gebruikt om een heldere lichtlijn te beschrijven die over de breedte van een steen loopt. Tenzij anders vermeld, is kattenoog meestal een vorm van chrysoberyl. Deze kattenoog kwarts is een natuursteen, in tegenstelling tot veel andere die je ziet, dat wordt verkocht als optisch glas of glasvezel. Het heeft de chatoyante kwaliteit die lijkt op die van tijgeroog.

Deze steen wordt gebruikt om het zelfvertrouwen te vergroten en de creativiteit te vergroten. Naast deze geweldige kwaliteit helpt het ook bij depressie. Als een steen van bescherming wordt kattenoog vaak gebruikt als talisman om te beschermen tegen het boze oog en de psychische aanval. Er wordt ook aangenomen dat het geluk brengt, de opmerkzaamheid vergroot, de ogen verbeterd en de paranormale vermogens verbetert. De steen vergroot en stabiliseert de verbinding met de aardester chakra.

Kattenoog kwarts - Crystal Cave
Kattenoog kwarts

Kieseltuff

Loslaten • Individualisme • Innerlijke Kracht
Kieseltuff affirmatie: “Ik heb de kracht om mijn emotioneel opgelegde beperkingen door te breken.”

Kieseltuff wordt gevonden in Duitsland. Het is een vorm van chert, een harde verkiezelde vulkanische as van fijnkorrelig sedimentair gesteente, samengesteld uit zeer kleine kwartskristallen.

Spiritueel gezien bevordert kieseltuff de vrijheid van beperkende gewoonten en gedragingen die de persoon die we werkelijk zijn niet dienen, en wekt een besef van binnenuit om uit te dagen, te realiseren en terug te keren naar de bron. De ringvormige markeringen op kieseltuff staan symbool voor de beperkingen die het leven ons heeft opgelegd, wat we moeten denken, hoe we ons moeten gedragen, en houden ons beperkt in gedachten, woord en daad. Kieseltuff helpt bij het realiseren van deze beperkingen, waardoor we de banden kunnen verbreken die ons binden aan hoe we zouden moeten zijn in plaats van aan hoe en wie we werkelijk zijn. Wat als we heel anders zijn dan anderen als dat is wie we zijn. Niemand kan dit voor ons doen, we moeten het allemaal voor onszelf doen, aan onszelf werken, ons realiseren en onszelf bevrijden door terug te keren naar de natuurlijke menselijke staat die we moesten zijn, in staat zijn om buiten de kaders te horen, zien en denken. Werken met kieseltuff kan dit bewustzijn vergroten en het vermogen brengen om te zien waar we ons op moeten concentreren om het doel te bereiken.

Kieseltuff kopen - Crystal Cave
Kieseltuff knuffelstenen

Kimberliet

Ware Zelf • Levenspad • Balans
Kimberliet affirmatie: “Ik ben de sleutel tot mijn succes.”

Kimberliet, ook wel blauwe grond genoemd, is een donkergekleurde, zware, vaak een breccie (gefragmenteerde) stollingsgesteente dat diamanten bevat in zijn gesteentematrix, maar slechts een klein percentage van de bekende kimberliet gesteenten zijn diamanthoudend. Het heeft een porfierachtige textuur, met grote, vaak ronde kristallen, omgeven door een fijnkorrelige matrix of moedergesteente. Het is een mica-peridotiet en het meest voorkomende mineraalbestanddeel is olivijn. Andere vaakvoorkomende mineralen in kimberliet zijn flogopiet mica; chroom- en pyrooprijke granaatfenocrysten; chroomhoudende diopside, met name in de Afrikaanse kimberliet. Kimberliet, samen met een soortgelijk gesteente genaamd lamproite, is belangrijk voor het afleveren van diamanten aan de korst door magmatische intrusies die stollen tot pijpachtige structuren. Kimberliet komt voor in de verheven centra van continentale platforms. In het Kimberley-district, Zuid-Afrika, waar de naam ook van is afgeleid, vormt het verticale pijpen/trechters en soms dijken. Andere plaatsten waar kimberliet voorkomt zijn de dijken bij Ithaca, N.Y., VS, de Kimberley- en Lake Argyle-regio’s van Australië, en de lava’s in de Iswisi Hills, Tanzania.

Spiritueel gezien bevat kimberliet diepe energieën die het mogelijk maken om vrij te worden van de fysieke omgeving, van de wereld zelf. Het is een kristal om je te helpen je ware potentieel te bereiken. Het moedigt zelfvertrouwen aan, leeft in het moment en leeft je waarheid. Het helpt je om projecten of je levensdoel te voltooien. Het bevordert de flexibiliteit en het vermogen om te zien wat er gaat komen. Het is een beschermende steen die leert weerstanden los te laten. Kimberliet is een goede steen om magie in je leven te laten brengen. Het helpt je je mogelijkheden te creëren, spiritueel bewustzijn en ontwikkeling, bescherming, uittredingen naar meerdere dimensies te verbeteren, visualisatie en wichelroedelopen te versterken.

Kimberliet bevordert het ontstaan en de assimilatie van ideeën en helpt je de hoogten te bereiken die je verdient. Het helpt je om burn-out en mentale overbelasting te voorkomen en om de balans tussen leven en werk, verlangens te bereiken. Er wordt beweerd dat het een goede steen is tegen depressie. Het brengt schoonheid en veiligheid in ceremonies. Kimberliet stimuleert diepe meditatieve staten en uittredingen, waardoor iemand naar nieuwe niveaus van bewustzijn wordt gebracht. Deze steen helpt in meditatieve staten waar diepe genezing van geest, lichaam en ziel kan plaatsvinden. Hoewel kimberliet zo’n krachtige energie bevat, is de steen zachtaardig in het uitzenden van zijn energie, waardoor de houder ervan kan leren en zich kan aanpassen aan wat het iemand kan helpen bereiken. Ook versterkt kimberliet de visualisatiestadia en neemt je mee in de magische werelden en serene creaties van de verdiepte geest.

Kimberliet knuffelsteen - Crystal Cave
Kimberliet knuffelstenen

Kingston Koper Conglomeraat

Vrouwelijkheid • Verbindingen • Harmonie
Kingston koper conglomeraat affirmatie: “Het universum geeft mij alles wat ik begeer.”

Kingston koper conglomeraat komt uit de Kingston-mijn, gelegen op het Keweenaw-schiereiland in het bovenste schiereiland van Michigan, VS. Volgens de heer Jack Keck uit Houghton, MI, die informatie uit de eerste hand schreef toen hij voor het mijnbouwbedrijf werkte, is de mijn zelf sinds 1967 gesloten, waardoor de aanvoer van dit materiaal beperkt is. Het metaal geeft elke steen zowel schoonheid als gewicht.

Koper is een element met het symbool Cu en atoomnummer 29 en een mineraal. Het wordt gevonden in de geoxideerde zones van koperafzettingen; in hydrothermische aderen; in de holten van basalt die in contact zijn geweest met hydrothermische oplossingen; en als porievullingen en vervangingen in conglomeraten die in contact zijn geweest met hydrothermische oplossingen. Het wordt zelden in grote hoeveelheden gevonden, dus het is zelden het primaire doelwit van een mijnbouwoperatie. Het meeste geproduceerde koper wordt gewonnen uit sulfideafzettingen. Het is een van de oudste bekende metalen en kopermetallurgie bloeide op in verschillende culturen, waaronder het Midden-Oosten, Azië, Europa, Midden- en Zuid-Amerika en India, en is waarschijnlijk een van de vroege metalen die door oude mensen werden bewerkt. Koperklompjes waren in een paar gebieden in stromen te vinden, en dankzij de eigenschappen ervan kon het gemakkelijk worden bewerkt zonder een vereiste verwerkingsstap. De metaalglans van koper trok de aandacht. Tegenwoordig wordt het meeste koper geproduceerd uit sulfide-ertsen. Koper is een zacht, buigzaam en taai metaal met een zeer hoge thermische en elektrische geleidbaarheid. Het meeste koper dat tegenwoordig wordt gewonnen, wordt gebruikt om elektriciteit te geleiden, meestal als bedrading. Het is ook een uitstekende warmtegeleider en wordt gebruikt in kookgerei, koellichamen en warmtewisselaars. Grote hoeveelheden worden ook gebruikt om legeringen zoals messing (koper en zink) en brons (koper, tin en zink) te maken. Koper is ook gelegeerd met edele metalen zoals goud en zilver.

Spiritueel gezien word koper geregeerd door de planeet Venus. Koper belichaamt het verzorgende aspect van vrouwen en hun jeugdigheid. Het wordt geassocieerd met liefde en lust en symboliseert kenmerken als charisma, vrouwelijke schoonheid, artistieke creativiteit, genegenheid, zorgzaamheid en balans. Het wordt ook beschouwd als een genezend metaal dat leert over het leiden van een bevredigend leven. Koper geleidt spirituele energie tussen individuen en zorgt voor genezing en herstel van het lichaam door zielsstimulatie en vrij stromende emoties. Het zorgt voor een harmonische verbinding tussen het fysieke en astrale lichaam en brengt de subtiele lichamen op één lijn. Er wordt beweerd dat koper geluk brengt en bevordert zelfgenezing, optimisme en onafhankelijkheid. Koper activeert en opent de wortel- en sacrale chakra’s, waardoor de energieën van intuïtie, seksualiteit, verlangen en vitaliteit worden bevorderd en gestabiliseerd. Het stelt iemand in staat de barrières te herkennen die op het pad van zijn ontwikkeling staan.

Kingston koper conglomeraat kopen - Crystal Cave
Kingston koper conglomeraat

Kobaltiet

Bescherming • Harmonie • Probleemoplossend
Kobaltiet affirmatie: “Ik ben niet bang om vooruit te blijven gaan.”

Kobaltiet is een sulfidemineraal dat bestaat uit kobalt, arseen en zwavel. De onzuiverheden kunnen tot 10% ijzer en variabele hoeveelheden nikkel bevatten. Structureel lijkt het op pyriet, waarbij een van de zwavelatomen is vervangen door een arseenatoom. Hoewel zeldzaam, wordt het gedolven als een belangrijke bron van het strategisch belangrijke metaal kobalt. Secundaire verweringsafzettingen van erythriet, gehydrateerd kobaltarsenaat, komen vaak voor. De naam komt van het Duits, Kobold, “ondergrondse geest” in zinspeling op de “weigering” vanwege zijn onwil om te worden gesmolten. Het komt voor in hydrothermische afzettingen op hoge temperatuur en contact metamorfe gesteenten. Het komt voor in combinatie met magnetiet, sfaleriet, chalcopyriet, skutterudiet, allaniet, zoisiet, scapoliet, titaniet en calciet, samen met tal van andere Co-Ni-sulfiden en arseniden. Het werd al in 1832 beschreven.

Het wordt voornamelijk gevonden in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Cornwall, Engeland, Canada, La Cobaltera, Chili, Australië, de Democratische Republiek Congo en Marokko. Er zijn ook kristallen gevonden in Khetri in Rajasthan, en onder de naam sehta werd het mineraal door Indiase juweliers gebruikt voor het produceren van blauw email op gouden en zilveren ornamenten. Kobaltiet kan van andere mineralen worden gescheiden door selectieve, pH-gecontroleerde flotatiemethoden, waarbij kobaltwinning gewoonlijk hydrometallurgie omvat. Het kan ook worden verwerkt met pyrometallurgische methoden, zoals flash-smelten.

Spiritueel gezien is er weinig bekend over de werking van kobaltiet. Kobaltiet helpt bij de ontwikkeling en bevordering van creatieve inspanningen en verheft de geest in emotionele situaties. De steen herinnert ons aan het Alles wat Is in dit leven.

Let op!: kobaltiet bevat arseen. Het is niet aan te raden om deze steen vast te houden. Altijd handen wassen na aanraking, gebruik deze steen alleen als decoratie.

Kobaltiet kopen - Crystal Cave
Kobaltiet gepolijste stenen

Kruissteen (Chiastoliet)

Bescherming • Harmonie • Probleemoplossend
Kruissteen affirmatie: “Beschermende energie houdt mij altijd stabiel met twee benen op de grond.”

De naam van deze steen komt van het Griekse woord chiastos dat kruiselings, kruisvormig of kruis gemarkeerd betekent. Dat gezegd hebbende, wordt chiastoliet ook wel de kruissteen genoemd.

Sinds de oude tijden wordt deze steen gebruikt voor bescherming. Deze steen helpt bij het transformeren van conflicten naar harmonie en verwijdert ook alle negatieve energieën en gedachten die bij het conflict horen. Het zorgt er voor dat de drager meer fijnere en positievere energieën naar zich toe zal trekken.

Kruissteen zorgt voor harmonie en balans. Het behoudt het emotionele en mentale evenwicht, in veranderende situaties helpt hij om stevig op beide benen te blijven staan. Het maakt de drager stabiel, en verbetert het probleemoplossend vermogen. Het creatieve proces hierin wordt verhoogd zodat er innovatievere ideeën toegepast kunnen worden. Het maakt de mens in staat dat hij alle perspectieven van een probleem kan zien, en verbeterd het geheugen.

Kruissteen knuffelsteen - Crystal Cave
Kruissteen

Kunziet

Liefde • Zelf Acceptatie • Onbaatzuchtigheid
Kunziet affirmatie: “Mijn hart staat open om liefde aan mezelf en anderen te geven.”

Kunziet is een van de krachtigste liefdesstenen, die allerlei soorten liefde zal bieden. Een diepe zelfliefde, zelfacceptatie, liefde voor anderen en een krachtige band tussen jou en andere mensen. Je medeleven en vriendelijkheid voor anderen zullen toenemen en je zult geïnspireerd raken om anderen te helpen en het leven van anderen te verbeteren, en dit op je eigen manier te doen. Kunziet stimuleert je inlevingsvermogen naar anderen en maakt het gemakkelijker om de behoeften van anderen te begrijpen, zodat je gemakkelijker met een liefdevol hart op hen kunt reageren.

Kunziet helpt je het lawaai in je hoofd te kalmeren, je hart en geest te verbinden om innerlijke rust te brengen en harmonie in je leven. Door kalm te blijven, geeft kunziet je ook vertrouwen om je te verbinden met nieuwe mensen en om gemakkelijk nieuwe verbindingen te vormen. Het zal je vertrouwen in jezelf en anderen herstellen, slechte ervaringen zullen je op tijd een beter persoon maken. Het helpt je te focussen op wat je moet doen, zodat je alles kunt bereiken wat je wilt.

Kunziet gepolijst - Crystal Cave
Kunziet

Kwarts – Engelenhuid Kwarts

Liefde • Troost • Engelen
Engelenhuid kwarts affirmatie: “Ik ben aardig en goed voor de persoon die ik in de spiegel zie.”

Kwarts is een chemische verbinding die bestaat uit een deel silicium en twee delen zuurstof: siliciumdioxide (SiO2). Het is het meest voorkomende mineraal dat aan het aardoppervlak wordt gevonden, en zijn unieke eigenschappen maken het een van de meest bruikbare natuurlijke stoffen. Kwarts is het meest voorkomende en meest verspreide mineraal dat op het aardoppervlak wordt aangetroffen. Het is aanwezig en overvloedig in alle delen van de wereld. Het vormt zich bij alle temperaturen. Het is overvloedig aanwezig in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Het is zeer goed bestand tegen zowel mechanische als chemische weersinvloeden. Deze duurzaamheid maakt het het dominante mineraal van bergtoppen en het belangrijkste bestanddeel van strand-, rivier- en woestijnzand. Kwarts is alomtegenwoordig, overvloedig en duurzaam.

Engelenhuid kwarts is een nieuwe vondst uit Zuid-Afrika. Geologisch gezien heeft het kwarts een zeer aantrekkelijke roze kleur door de toevoeging van waarschijnlijk ijzer of titanium. Omdat engelenhuid kwarts zo’n nieuwe vondst is, is de informatie op dit moment nog beperkt. De kleurtint is steviger en rozer dan een rozenkwarts en het is niet zo doorschijnend als een rozenkwarts. Er is bedacht dat de mooie vleeskleurige tinten lijken op de huid van engelen, vandaar de naam.

Spiritueel gezien is er tot nu toe bekend dat het een troostende steen is in tijden van nood en dat het ons ontvankelijker maakt voor de onvoorwaardelijke liefde van het universum. Er wordt gezegd dat het op het hartchakra werkt en het een meer pure en positieve energie brengt. Er wordt ook beweerd dat het helpt om toegang te krijgen tot onze engelen tijdens meditatie.

Engelenhuid kwarts kopen - Crystal Cave
Engelenhuid kwarts knuffelstenen

Kwarts – Gele Kwarts

Creativiteit • Vreugde • Voorspoed
Gele kwarts affirmatie: “Blijvende vervulling en validatie kan alleen van binnenuit komen.”

Gele kwarts wordt vaak verkocht als “gele jade”. Echter is dit geen echte jade of jadeïetsteen; in plaats daarvan is het een handelsnaam voor een troebel kwarts met een bleke tot halfdonkergele kleur – soms allemaal in hetzelfde stuk. Deze steen kan een reeks insluitsels bevatten. Het kan ook verkocht worden onder de namen “gouden jade”, “boterkwarts” of “boterroomkwarts”. De kleur van “gele jade” wordt vaak versterkt met kleurstoffen.

Spiritueel gezien is gele kwarts een energiek kristal dat de geest verheft en ons creativiteit en vreugde biedt. Het wordt geassocieerd met de zonnevlecht chakra, die het opent, geneest, activeert en reinigt om ons zelfvertrouwen, eigenwaarde en gevoel van persoonlijke kracht te vergroten. Gele kwarts opent ons voor overvloed en voorspoed omdat het onze helderheid verbetert en helderheid naar het centrum van bekrachtiging kanaliseert.

Gele kwarts kopen - Crystal Cave
Gele kwarts knuffelstenen

Kwarts – Gele Satyaloka Azeztuliet

Licht • Evolutie • Ascentie
Gele satyaloka azeztuliet affirmatie: “Ik verspreid het Naamloze Licht liefdevol door de wereld.”

Gele satyaloka azeztuliet staat ook bekend onder de naam Himalaya goud azeztuliet. In de Zuid-Indiase bergen is er een gemeenschap van verlichte dasa’s (monniken) genaamd de Satyaloka-klooster. De stenen worden in de buurt gevonden. Satyaloka wordt beschouwd als een van de meest heilige plaatsen in India, want daar keert de oude en natuurlijke staat van verlichting terug naar de mens. Door de inspanningen van de siddha purusha’s daar, zijn duizenden ontwaakt tot een getransformeerde of verlichte staat van bewustzijn.

Spiritueel gezien stimuleert gele satyaloka azeztuliet krachtig het derde oog chakra. De stromen gaan diep in de hersenen en brengen intense en plezierige sensaties met zich mee. Het kan voelen alsof het iemands bewustzijn naar boven “trekt”. De kracht van deze steen is de kracht van evolutionaire verandering. Het is geprogrammeerd voor het ontwaken van de mensheid en de aarde naar een hoger niveau van spiritueel bewustzijn, en de energie van ontwaken heeft een buitengewone kracht. Deze stenen dragen de stromen van verlichting. Ze hebben een sterk enthousiasme voor iemand om wakker te worden en op te stijgen. Ze lijken een eigen wil te hebben, gericht op de snelle versnelling van ons spiritueel ontwaken. Het stimuleert ook iemands wilskracht en helpt om iemands intentie af te stemmen op de Goddelijke wil. Het helpt bij het focussen van je energieën om je hoogste intentie te dienen. Deze stenen zorgen voor helderheid en versterken het doel, evenals het ontwaken van de geest om zijn lot waar te nemen en te omarmen. De steen helpt bij het transformeren van het fysieke lichaam in het Lichaam van Licht, door de cellen te doordrenken met satchitananda. Deze steen vergemakkelijkt het bereiken van spirituele gelukzaligheid en extatische vervoering. Gele satyaloka azeztuliet opent de kruinchakra en giet een stroom van spiritueel Licht door alle niveaus van het zelf, zowel spiritueel als fysiek. Het wekt spirituele aspiratie en helpt bij de creatieve manifestatie van je hoogste visies. Deze steen stimuleert waarheidsbewustzijn gelukzaligheid. Het stelt je in staat om focus van bewustzijn te bereiken door de wil van de solar plexus chakra. Wanneer je op het hartchakra wordt geplaatst, voel je een diep gevoel van eerbied en een waardering van de aanwezigheid van het Goddelijke in je hart.

Azeztuliet is niet geclassificeerd door de Internationale Mineralogische Unie. Azeztuliet is een in de VS gedeponeerde woordmerknaam die gewone kwarts beschrijft.

Gele satyaloka azeztuliet kopen - Crystal Cave
Gele satyaloka azeztuliet knuffelstenen

Kwarts – Groene Kwarts

Genezing • Succes • Creativiteit
Groene kwarts affirmatie: “Ik ben één met de wind, de bomen en de lucht.”

Kwarts is een chemische verbinding die bestaat uit een deel silicium en twee delen zuurstof: siliciumdioxide (SiO2). Het is het meest voorkomende mineraal dat aan het aardoppervlak wordt gevonden, en zijn unieke eigenschappen maken het een van de meest bruikbare natuurlijke stoffen. Kwarts is het meest voorkomende en meest verspreide mineraal dat op het aardoppervlak wordt aangetroffen. Het is aanwezig en overvloedig in alle delen van de wereld. Het vormt zich bij alle temperaturen. Het is overvloedig aanwezig in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Het is zeer goed bestand tegen zowel mechanische als chemische weersinvloeden. Deze duurzaamheid maakt het het dominante mineraal van bergtoppen en het belangrijkste bestanddeel van strand-, rivier- en woestijnzand. Kwarts is alomtegenwoordig, overvloedig en duurzaam.

Groene kwarts is een macrokristallijne variant van het mineraal kwarts, het meest voorkomende enkelvoudige mineraal op aarde. Het meeste natuurlijk voorkomende groene kwarts komt uit een kleine mijn in Brazilië, met enkele kleine afzettingen in Polen en Canada.

Spiritueel gezien heeft groene kwarts een genezend effect wanneer je het draagt, en werkt effectief samen met het hartchakra. Afgezien daarvan helpt het ook bij het omzetten van negatieve energieën in positieve energieën. Het is ook beroemd om het aantrekken van succes, welvaart en het stimuleren van ieders creativiteit. Het valt niet te ontkennen dat dit specifieke kristal een must-have is. De energie die groene kwarts heeft, is net als de geest van de natuur zelf, die is belichaamd in prachtige groengekleurde steen. Net als alle kwarts zijn dit verbazingwekkend mooie kristallen die je met sommige andere stenen kunt gebruiken. De energie van deze stenen wordt versterkt door hun contact met het groene kwarts.

Green quartz kopen - Crystal Cave
Groene kwarts knuffelstenen

Kwarts – Rode Satyaloka Azeztuliet

Licht • Evolutie • Ascentie
Rode satyaloka azeztuliet affirmatie: “Ik verspreid het Naamloze Licht liefdevol door de wereld.”

In de Zuid-Indiase bergen is er een gemeenschap van verlichte dasa’s (monniken) genaamd de Satyaloka-klooster. De stenen worden in de buurt gevonden. Satyaloka wordt beschouwd als een van de meest heilige plaatsen in India, want daar keert de oude en natuurlijke staat van verlichting terug naar de mens. Door de inspanningen van de siddha purusha’s daar, zijn duizenden ontwaakt tot een getransformeerde of verlichte staat van bewustzijn.

Spiritueel gezien stimuleert rode satyaloka azeztuliet krachtig het derde oog chakra. De stromen gaan diep in de hersenen en brengen intense en plezierige sensaties met zich mee. Het kan voelen alsof het iemands bewustzijn naar boven “trekt”. De kracht van deze steen is de kracht van evolutionaire verandering. Het is geprogrammeerd voor het ontwaken van de mensheid en de aarde naar een hoger niveau van spiritueel bewustzijn, en de energie van ontwaken heeft een buitengewone kracht. Deze stenen dragen de stromen van verlichting. Ze hebben een sterk enthousiasme voor iemand om wakker te worden en op te stijgen. Ze lijken een eigen wil te hebben, gericht op de snelle versnelling van ons spiritueel ontwaken. Het stimuleert ook iemands wilskracht en helpt om iemands intentie af te stemmen op de Goddelijke wil. Het helpt bij het focussen van je energieën om je hoogste intentie te dienen. Deze stenen zorgen voor helderheid en versterken het doel, evenals het ontwaken van de geest om zijn lot waar te nemen en te omarmen. De steen helpt bij het transformeren van het fysieke lichaam in het Lichaam van Licht, door de cellen te doordrenken met satchitananda. Deze steen vergemakkelijkt het bereiken van spirituele gelukzaligheid en extatische vervoering. Rode satyaloka azeztuliet opent de kruinchakra en giet een stroom van spiritueel Licht door alle niveaus van het zelf, zowel spiritueel als fysiek. Het wekt spirituele aspiratie en helpt bij de creatieve manifestatie van je hoogste visies. Deze steen stimuleert waarheidsbewustzijn gelukzaligheid. Het stelt je in staat om focus van bewustzijn te bereiken door de wil van de solar plexus chakra. Wanneer je op het hartchakra wordt geplaatst, voel je een diep gevoel van eerbied en een waardering van de aanwezigheid van het Goddelijke in je hart.

Azeztuliet is niet geclassificeerd door de Internationale Mineralogische Unie. Azeztuliet is een in de VS gedeponeerde woordmerknaam die gewone kwarts beschrijft. Azeztuliet is een witte melkachtige kwarts, met een kenmerkend wasachtig gevoel. Melkachtig kwarts wordt geleverd met microscopisch kleine waterbelletjes. Azeztuliet is afkomstig uit North Carolina en Vermont, VS.

Rode satyaloka azeztuliet kopen - Crystal Cave
Rode satyaloka azeztuliet knuffelstenen

Kwartsiet – Limno Kwartsiet

Meditatie • Loslaten • Doorbreken
Limno kwartsiet affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alles wat mij is overkomen.”

Limno kwartsiet is een hard gesteente dat wordt gevormd door microscopisch kleine kwartskorrels en was een frequente grondstof van paleolithische geklopte stenen werktuigen. Later werd het gebruikt als molensteen, in de tweede helft van de 20e eeuw als grondstof voor vuurvaste silicabakstenen voor staal- en glasovens en voor ferrosilicium in de ijzermetallurgie.

Spiritueel gezien zal limno kwartsiet je zachtjes naar de diepten van jezelf trekken, en je uitnodigen om diep naar binnen te treden. Wanneer je in het hier en nu bent, voel je de vrede, voel je buitenwereld verdwijnen, maak je geest leeg en verbind je met je Hogere Zelf ver voorbij de afleidingen van de geest. Eenmaal verankerd in deze ruimte, leidt limno kwartsiet de gebruiker nog dieper, verbindend met de Akasha-kronieken, waar het mogelijk is om ons te herinneren wat we uit ons verleden hebben geleerd. Velen van ons hebben het zich misschien herinnerd in dromen, tijden van lijden of dramatische trauma’s, waardoor we weer met angst in ons opwelden. Om de energie van dit kristal te maximaliseren, is het raadzaam om jezelf te verbinden met het stuk waarmee je wilt werken door het diep in de palm van je hand te houden, de warmte te voelen die door de steen wordt gegenereerd terwijl je jezelf vermengt, geleren als een.

Limno kwartsiet werkt anders dan andere stenen tijdens meditatie. Dit is omdat het samenwerkt met de gebruiker, communiceert met het nieuwe moment en ons eraan herinnert dat we uit oude praktijken en reacties kunnen stappen en positief kunnen blijven. Als we ons eenmaal ontdoen van angsten uit het verleden, handelen we positief en vanuit de oude duistere energieën die ons niet ondersteunden, naar de nieuwe energieën die ons wel ondersteunen, het duister in het licht veranderend en handelend voor het welzijn van de mensheid. We zien onze angsten misschien als negatief, terwijl we in feite, wanneer we in staat zijn om angst als slechts een positieve energie te zien, optreden als een katalysator voor verandering en voor de eenheid van de mensheid, het licht dat het duister overwint.

Limno kwartsiet kopen - Crystal Cave
Limno kwartsiet knuffelstenen

Kwartsiet – Rode Wijn Kwartsiet

Transformatie • Aarding • Ontdekking
Rode wijn kwartsiet affirmatie: “Ik ben gegrond en verbonden met de energie van de aarde.”

Kwartsiet is een zeer hard gesteente dat voornamelijk bestaat uit een in elkaar grijpend mozaïek van kwartskristallen. Het korrelige, schuurpapierachtige oppervlak ziet er glazig uit. Het is een natuurlijk voorkomend metamorf gesteente, wat ontstaat wanneer zandsteen wordt blootgesteld aan extreme hitte en druk veroorzaakt door tektonische plaatcompressie in de aardkorst. Kleine hoeveelheden voormalige cementeermaterialen, ijzeroxide, silica, carbonaat en klei, migreren vaak tijdens herkristallisatie, waardoor strepen en lenzen in het kwartsiet ontstaan. Om door de British Geological Survey als kwartsiet te worden geclassificeerd, moet een metamorf gesteente ten minste 80% kwarts bevatten. De steen wordt gedolven en in platen gezaagd, vervolgens worden ze bijvoorbeeld als werkbladen voor in keukens gesneden.

Rode wijn kwartsiet, ook wel red wine quartz of rode wijn jaspis genoemd, is een dieprode edelsteen met strepen van zwart, bruin en ivoor. Het is kwartsiet met insluitsels van hematiet. Net als bij rode kwarts heeft deze steen een diepere rode kleur met meer spikkels die het uiterlijk van een glas wijn geven. Rode wijn kwartsiet helpt je negatieve energie uit je leven te verwijderen en blokkades te overwinnen die je ervan weerhouden om innerlijke rust en ontdekking te vinden. Deze steen helpt je je te identificeren met je alter-ego en je grenzen van zelfvertrouwen en persoonlijke kracht te versterken. Wanneer je met rode wijn kwartsiet werkt, kan het negatieve emoties kalmeren en je gefocust houden op wat belangrijk is in je leven. Terwijl je je bezighoudt met rode wijn kwartsiet, maak je contact met je innerlijke stem en begrip van spirituele doelen.

Rode wijn kwartsiet is een zeer energetisch kristal met een sterke vibratie, die linkt naar het wortelchakra. Het is een steen van transformatie, het kan de gebruiker een sterk positief gevoel geven en ervoor zorgen dat ze geaard blijven. Rode wijn kwartsiet kan helpen de emoties op te ruimen. Het helpt ook de creatieve stroom, waardoor je vrij kunt bewegen in je creatieve bezigheden. Het zal je helpen om creatief avontuurlijk te zijn terwijl je geaard blijft. Het kan helpen om zachtheid, ontspanning, tevredenheid, comfort en genezing te brengen, vooral met betrekking tot iemands seksualiteit. Het wordt gebruikt om je persoonlijke energie en aura te stabiliseren, vooral tijdens astrale reizen en om jezelf te aarden. Het staat bekend als een steen van bescherming, die je de hele dag bewaakt.

rode wijn kwartsiet kopen
Rode wijn kwartsiet zakstenen

Kyaniet – Blauwe Kyaniet

Rust • Zelfexpressie • Meditatie
Blauwe kyaniet affirmatie: “Ik adem de kalmte in en mijn geest is vredig.”

Kyaniet is een mineraal dat voornamelijk voorkomt in metamorfe gesteenten. Het vormt zich meestal door de hogedrukverandering van kleimineralen tijdens de metamorfose van sedimentair gesteente. Het wordt gevonden in de leisteen en gneis van regionaal gemetamorfoseerde gebieden en minder vaak in kwartsiet of eklogiet. De meeste kyaniet van edelsteenkwaliteit is blauw van kleur. Kyaniet kan echter helder, groen, zwart en zelden paars zijn. Sommige kyaniet edelstenen zijn pleochroïsch (lijken verschillende kleuren te hebben wanneer ze vanuit verschillende richtingen worden bekeken). Blauwe kyaniet komt voor in een doorlopend kleurbereik tussen helder en donkerblauw. De meest populaire kyaniet edelstenen zijn transparant met een diepe saffierblauwe kleur. Transparant blauw kyaniet met een lagere kleurintensiteit kan lijken op blauwe topaas of blauwe aquamarijn.

De typische gewoonte van kyaniet is een kristal met bladen, hoewel het soms voorkomt als stralende massa’s kristallen. Kyaniet wordt vaak geassocieerd met andere metamorfe mineralen zoals granaat, stauroliet en korund. De stenen hebben een variabele hardheid. De lange kristallen hebben een Mohs-hardheid van ongeveer 4,5 tot 5 indien getest parallel aan de lengte van een kristal, en een hardheid van 6,5 tot 7 indien getest over de korte afmeting van een kristal. Het mineraal werd ooit gewoonlijk “distheen” genoemd, wat “twee sterke punten” betekent. Drie mineralen hebben een chemische samenstelling van Al2SiO5. Dit zijn kyaniet, andalusiet en sillimaniet. Kyaniet is de hogedrukpolymorf, sillimaniet vormt zich bij hoge temperatuur en andalusiet is de lagedrukpolymorf.

Kyaniet wordt gebruikt om een breed scala aan producten te vervaardigen. Een belangrijk gebruik is bij de vervaardiging van vuurvaste producten zoals de bakstenen, mortels en ovenmeubels die worden gebruikt in ovens op hoge temperatuur. Voor gieterijen zijn de mallen die worden gebruikt voor het gieten van metalen op hoge temperatuur vaak gemaakt met kyaniet. Kyaniet zit ook in producten die worden gebruikt in de auto- en spoorwegindustrie waar hittebestendigheid belangrijk is. Mulliet, een vorm van gecalcineerd kyaniet, wordt gebruikt om remschoenen en koppelingsbekledingen te maken.
Kyaniet kan, in tegenstelling tot de meeste andere mineralen, aanzienlijk uitzetten bij verhitting. Afhankelijk van de deeltjesgrootte, temperaturen en verhittingsomstandigheden kan kyaniet bij verhitting tot tweemaal het oorspronkelijke volume uitzetten. Deze uitbreiding is voorspelbaar. Bij de vervaardiging van bepaalde vuurvaste producten worden specifieke hoeveelheden kyaniet aan de grondstof toegevoegd (die bij verhitting krimpt) om het volume in het eindproduct te behouden.

Spiritueel gezien is kyaniet een uitstekende steen om het evenwicht van het lichaam te herstellen, de geest tot rust te brengen, stilte te creëren en de geest te openen. Kyaniet wordt gebruikt voor ontspanning en meditatie, om de creativiteit te vergroten, de perceptie te verruimen en het begrip van anderen te vergroten. Het bevordert rust en creëert een positief effect op je dromen, visualisaties en vooruitziendheid. Van kyaniet is bekend dat het kalmte opwekt, en tevens communicatie en psychisch bewustzijn bevordert. Het vergemakkelijkt, verbetert en ondersteunt bemiddelingspogingen gemakkelijk en snel. Kyaniet helpt iemand verschillende schijnbaar onmogelijke persoonlijke obstakels te overwinnen en te overwinnen. Er wordt aangenomen dat het helpt om beschadigde relaties te helen, loyaliteit stimuleert, en iemand helpt om eventuele geschillen of meningsverschillen met succes te beëindigen.

Kyaniet gepolijst - Crystal Cave
Blauwe kyaniet getrommeld
Kyaniet brok - Crystal Cave
Blauwe kyaniet ruw

Kyaniet – Groene Kyaniet

Liefde • Waarheid • Spiritualiteit
Groene kyaniet affirmatie: “Ik geloof in het goede van mijzelf en anderen.”

Spiritueel gezien werkt groene kyaniet vredig en rustgevend. Deze steen is gevuld met universele liefde en helpt je om je meer bewust te worden van de innerlijke wijsheid van je hart. Het elimineert hartblokkades en vergroot je bewustzijn van de liefde voor mensen uit de devische, engelachtige en elementaire rijken. Dit type kyaniet is ook een bijzonder goede aarde genezer. Groene kyaniet kan energetische paden naar de diepste delen van je creëren. Het helpt bij het verlichten van stress, angst en depressie, en helpt je het licht aan het einde van de tunnel te zien. Deze steen zal je helpen de waarheid van een situatie te onderscheiden, zodat je altijd je beslissingen kunt nemen op basis van volledige kennis.

Groene kyaniet werkt met alle chakra’s en richt zich het meest op de hartchakra. Groene kyaniet is vooral nuttig voor diegenen die op zoek zijn naar en/of leren om de waarheid van een kwestie of situatie te onderscheiden, inclusief de media en de politiek. Groene kyaniet bij kan helpen als je in het gezelschap bent van anderen van wie je niet zeker bent, door je te helpen in het hart van die persoon te kijken om hun ware motieven achter een uitspraak of actie te zien.  Groene kyaniet wordt vaak gebruikt om contact te maken met de natuurgeesten. Sommige plantenliefhebbers plaatsen groene kyaniet in de grond van een potplant om de groei en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Mediteren met groene kyaniet kan helpen informatie over te dragen van de derde-oogchakra naar het hart, waar het kan worden opgenomen in iemands bewuste wijsheid voor toepassing in het fysieke rijk. De groene kyaniet kristallen zenden een voelbare vibratie van goddelijke liefde uit wanneer men erop is afgestemd.

Groene kyaniet kopen - Crystal Cave
Groene kyaniet zakstenen

Kyaniet – Zwarte Kyaniet

Natuur • Spiritualiteit • Doelen
Zwarte kyaniet affirmatie: “Mijn energie stroomt vrij.”

Zwarte kyaniet is een aluminiumrijk silicaatmineraal dat zich onder extreem hoge druk in pegmatieten vormt. Het kristalliseert in de vorm van waaierachtige bladen die van een paar centimeter tot een halve meter groot kunnen worden. Zwarte kyaniet wordt gevonden in Brazilië, hoewel er ook andere belangrijke plaatsen zijn in Birma, Zuid-Afrika en India.

Spiritueel gezien kan zwarte kyaniet helpen om op een dieper niveau met de natuur te verbinden en kan helpen om herinneringen uit vorige levens op te roepen. Zwarte kyaniet moedigt en versterkt ook de telepathische vermogens aan en opent de communicatielijnen met entiteiten met een hoge vibratie en spirituele wezens. Zwarte kyaniet zal je ook helpen empathischer te worden; De sterke vibraties zullen iemand in staat stellen om het emotionele veld van anderen aan te boren en een dieper begrip van deze gevoelens mogelijk te maken. Dit biedt het beste vermogen om te genezen en te vergeven.

Zwarte kyaniet begrijpt waar iemands interesses, vaardigheden en talenten schuilgaan. Het helpt bij het richten van deze energieën in de richting van een bepaald doel. Deze steen kan diegenen helpen die niet zeker zijn van hun huidige pad en helpen ontdekken wat echt authentiek of uniek is aan zichzelf. Deze ontdekking stelt je in staat om op een positieve manier met anderen te delen en anderen van dienst te zijn.

Ruwe zwarte kyaniet kopen - Crystal Cave
Zwarte kyaniet waaiers