Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen I

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter I, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Ijzermeteoriet

Kundalini • Bewustzijn • Hoge Frequentie
Ijzermeteoriet affirmatie: “Het universum geeft mij kracht om het ware doel van mijn ziel te belichamen.”

Meteoriet is de naam die wordt gegeven aan het puin van asteroïden en kometen uit de ruimte, en is daarom van buitenaardse oorsprong. Meteorieten hebben de val door de atmosfeer van de aarde overleefd om op het aardoppervlak te landen. Veel soorten worden genoemd op basis van het gebied van hun impactlocatie. De samenstelling en het kleurbereik van de meteoriet is gevarieerd. Er zijn drie hoofdgroepen meteorieten: de ijzermeteorieten, steenachtige meteorieten (chrondrieten) en steenijzermeteorieten (achondrieten). De ijzermeteorieten bestaan voornamelijk uit ijzer en nikkel; de chondrieten bestaan uit steen, en de achondrieten bevatten geen steen en zijn samengesteld uit stollingsgesteente van asteroïden. Dit is een zeldzame vorm van meteoriet, een mengsel van ijzer-nikkel- en silicaatmineralen. Elke groep kan worden opgesplitst in veel meer klassen en soorten, afhankelijk van de mineralen, structuur en chemie.

Men denkt dat de meeste ijzermeteorieten de kernen zijn van asteroïden die vroeg in hun geschiedenis zijn gesmolten. Ze bestaan voornamelijk uit ijzer-nikkelmetaal met kleine hoeveelheden sulfide- en carbidemineralen. Tijdens het verval van radioactieve elementen in de vroege geschiedenis van het zonnestelsel smolten veel asteroïden en het ijzer dat ze bevatten zonk wegens de dichtheid (zwaarte) naar het centrum om een metalen kern te vormen. Meteorieten zijn een geschenk uit het universum. Veel culturen beschouwen de meteoriet als heilig en worden beschouwd als een bovennatuurlijke kracht. De meteoriet vertegenwoordigt de energie van andere werelden en geeft de gebruiker toegang tot deze speciale energie.

De meteoriet kan worden gebruikt voor het balanceren en uitlijnen van de energetische velden van het lichaam. Meteoriet verbetert de communicatie op dit vlak en kan toegang bieden tot opgeslagen interne informatie die relevant is voor je behoeften. Meteoriet stimuleert kracht en uithoudingsvermogen. Het verzamelt de liefdevolle energie van onbekende culturen en presenteert deze aan de bewoners van de aarde, waardoor het besef ontstaat dat we gasten op deze planeet zijn en de aarde met respect moeten behandelen. Meteoriet helpt bij het realiseren van het doel van onze aanwezigheid op deze planeet. Het straalt een overtuigende energie uit waardoor men open kan staan voor de uitwisseling van vertrouwen. Meteoriet geeft introspectie en verwondering aan de gedachten van verlichte wezens en bevordert de realiteit van alles wat is.

De frequentie van de ijzermeteoriet verbindt zich met de aardester, wortel, derde oog en kruinchakra’s. De sterke elektrische energie van de ijzermeteoriet ondersteunt Kundalini-energieën terwijl ze hogere vibraties stabiliseren en aarden naar de magnetische kern van de aarde. Via het derde oog en kruinchakra’s ondersteunt de energie van ijzermeteoriet het openen van iemands bewustzijn voor hogere vibrerende energieën, waardoor het innerlijke zicht wordt vergroot en iemands spirituele reis wordt ondersteund.

Ijzermeteoriet kopen - Crystal Cave
Ijzermeteoriet

Ijzersteen

Bescherming • Mannelijkheid • Energie
Ijzersteen affirmatie: “Ik omarm mijn mannelijkheid.”

IJzersteen is een sedimentair gesteente in de kleuren donkerbruin, lichtbruin en grijs. Terwijl sommige soorten pure ijzersteen zijn, worden andere gecombineerd met opaal, waardoor kleurrijke tinten zoals blauw en groen ontstaan. Sedimentgesteenten worden gevormd dicht bij het aardoppervlak (vaak erboven) in plaats van onder het aardoppervlak zoals metamorfe en stollingsgesteenten. Veel organische processen dragen bij aan de vorming van sedimentair gesteente, waaronder erosie, verwering, oplossen, neerslag en verharding. Erosie en verwering breken grote rotsen, zelfs hele bergen, af tot zand of modder, sediment genaamd. Daarna verslijt het oplossen het sediment met zuur water. IJzersteen vormt zich dan door neerslag en verstening. Sedimenten zoals klei en zand vormen zich langzaam in rotsen met water, waardoor de kenmerkende gelaagde ijzersteentextuur ontstaat die zich bovenop andere sedimenten vormt. Ijzersteen bevat ongeveer 15% ijzer dat afkomstig is van mineralen zoals goethiet, sideriet en berthierine in ijzersteen. Je kunt ook macrofossielen, kwartskorrels en ooliet in ijzersteen vinden. Voor zo’n aardachtige ondoorzichtige steen heeft ijzersteen een indrukwekkend pleochroïsme en kleurstrepen. Ze vertonen vaak flitsen van lichtbruin, oranjegeel en zelfs rood. Ijzersteen heeft etymologische wortels in veel culturen. IJzer komt van het Griekse woord “ieros” en het proto-Germaans woord “yron”, die beide “sterk” betekenen. Steen komt van het proto-Germaanse woord “Stainaz”, verwijzend naar alle gesteenten en kostbare edelstenen. Het woord steen was in het Oud-Engels een veelgebruikt synoniem voor testikel. Met andere woorden: ijzersteen is de naam voor een sterke “steen”.

Spiritueel gezien wordt ijzer gedomineerd door de planeet Mars. Het metaal werd veel gebruikt door de Aziatische, Afrikaanse en Europese beschavingen. IJzer symboliseert de mannelijke energie en is verbonden met fysieke kracht, agressie, groei, afhankelijkheid en bescherming. Het bevordert emoties zoals lust, vertrouwen, moed, kracht, uithoudingsvermogen en veerkracht. Het wordt beschouwd als het meest ‘menselijke’ metaal en wordt daarom gewantrouwd door de etherische entiteiten en geesten.

Ijzersteen kopen - Crystal Cave
Ijzersteen knuffelsteen

Ioliet

Inzicht • Intuïtie • Helderheid
Ioliet affirmatie: “Ik zie dingen hoe ze echt zijn, en niet hoe ze lijken te zijn.”

Ioliet, ook wel watersaffier genoemd, is een steen van het zicht. Het activeert het derde oog en vergemakkelijkt visualisatie en intuïtief inzicht. Het is een sjamaansteen die wordt gebruikt in ceremonies en wordt ook gebruikt om buiten het lichaam treden (astrale projectie) goed en veilig te laten verlopen. De steen kan ook ten goede helpen bij het zicht van onze ogen.

Gebruik en draag deze steen als je dezelfde patronen vindt die zich herhalen in je leven. De steen stelt je in staat oplossingen voor te stellen voor emotionele problemen waarbij je ervaart dat die geen goede uitkomst hebben. Bepaalde situaties kunnen altijd naar het goede worden gedraait! Het kan je hoop geven in moeilijke omstandigheden en kan helpen om uit te vinden hoe je het best verder kunt gaan. Het moedigt een positieve, kalme en heldere geest aan in het midden van tegenspoed.

Ioliet kan helpen bij het verkrijgen van emotionele afstand bij ingewikkelde situaties en een duidelijker perspectief hierop. De steen helpt ook tijdens uitdagingen, gebruik hem wanneer je je weg hierdoor probeert te vinden. Het buigt ook de elektromagnetische golven af van mobiele telefoons, tv’s en computers. Draag de steen bij je wanneer je hier elke dag mee werkt.

Ioliet hanger - Crystal Cave
Ioliet

Isua

Aarding • Probleemoplossend • Oudheid
Isua affirmatie: “Ik ben toegewijd en gefocust op mijn meditatie.”

De Isua Greenstone-gordel, ook bekend als de supracrustale gordel van Isua, omdat deze voornamelijk uit supracrustale rotsen bestaat, bevindt zich in het zuidwesten van Groenland, in de Isukasia-terrane, in de buurt van de hoofdstad Nuuk. Het vormt de grootste supracrustale enclave in het Itsaq Gneiss-complex, dat voornamelijk bestaat uit 3.85 – 3.6 miljard jaar oude felsische orthogneisses. De gordel bestaat uit twee hoofdreeksen van gemetamorfoseerde mafische vulkanische en sedimentaire gesteenten, die werden verdeeld op basis van zirkoonuraan-looddatering. Deze sequenties zijn de ‘zuidelijke terrane’, die een leeftijd heeft van ongeveer 3.8 miljard jaar, en de ‘noordelijke terrane’, die een leeftijd heeft van ongeveer 3.7 miljard jaar. Het jongere zuidelijke terrane is verder onderverdeeld in twee onderaardsen: de ene bestaat voornamelijk uit boninietachtige metavulkanische gesteenten en de andere bestaat uit tholeïtische en picritische metavulkanen. Vanwege zijn leeftijd is de Isua Greenbelt lange tijd de focus geweest van studies die tekenen van vroeg aards leven willen identificeren. In 1996 veronderstelden geoloog Steve Mojzsis en collega’s dat isotopisch lichte koolstof in de koolstofrijke lagen van de structuur suggereerde dat daar biologische activiteit had plaatsgevonden. In 2016 verklaarde geoloog en areoloog Abigail Allwood dat de ontdekking van Isua-stromatolieten de opkomst van leven op andere planeten, waaronder Mars kort na zijn vorming, waarschijnlijker maakt. In 2018 publiceerden zij en een team van andere geologen echter een paper dat belangrijke vragen oproept over de oorsprong van de structuren, waarbij ze worden geïnterpreteerd als zijnde het gevolg van vervorming. De ISB-stromatolieten blijven dus onderwerp van lopend onderzoek.

Spiritueel gezien helpt Isua ons om ons veiliger en zekerder in onszelf te voelen. Het kan zowel balancerend als stimulerend zijn en geeft ons de moed van onze eigen overtuigingen. Het helpt ons om erachter te komen wat onze behoeften in dit leven zijn en helpt ons ook om de doelen die we voor onszelf hebben gesteld te controleren. Isua brengt ons emotionele kracht en kracht om ons in staat te stellen uit te reiken en onze dromen aan te raken. Het is een verbazingwekkend effectieve aardingssteen. Het verbindt ons met onze wortel- en aardester chakra en wortelt ons diep in Moeder Aarde. Deze sterke en diepe aarding helpt ons ook om onze ziel in ons fysieke lichaam te verankeren. Omdat Isua zo’n extreem oude steen is, resoneren zijn energieën met oude wijsheid en kennis. Bij het mediteren met Isua is het mogelijk om “naar binnen te gaan” en verbindingen te maken met onze vorige levens hier op aarde. Het is niet alleen onze vorige levens kunnen aan ons worden geopenbaard, maar ook onze vorige levensrelaties. Als we tegenwoordig voortdurend problemen hebben met relaties, kunnen we leren hoe we deze cyclus kunnen doorbreken door onze relaties in het vorige leven te onderzoeken. Ten slotte is Isua ook een steen van bescherming die negatieve energieën die op ons gericht zijn afwendt of blokkeert.

Isua gepolijst - Crystal Cave
Isua

Ioliet Zonnesteen

Creativiteit • Ontwikkeling • Manifestatie
Ioliet zonnesteen affirmatie: “Ik verrijk mijzelf en de wereld met mijn creativiteit.”

Ioliet zonnesteen is een prachtige combinatiesteen welke de eigenschappen van ioliet en zonnesteen verenigt. Ioliet staat vaak bekend als een steen van krachtige spirituele visie, terwijl zonnesteen een steen is van licht, persoonlijke kracht en creativiteit. De stenen hebben elk hun individuele krachten, maar gecombineerd als ioliet zonnesteen onstaat er een nieuwe, unieke vibratie die ons kan helpen onszelf te begrijpen, onze energie te sturen en om onze talenten op de juiste manier te ontwikkelen en te ontdekken. Ioliet zonnesteen is een bijzonder effectieve steen voor creatieve mensen en mensen die zich bezig houden met allerlei vormen van kunst, zoals schilders, dansers en schrijvers, omdat het helpt bij het concentreren, ontwikkelen en sturen van creativiteit.

Ioliet zonnesteen stimuleert het derde oog en kruinchakra en helpt bij spirituele visioenen. Het opent en activeert het hartchakra. De steen motiveert iemand om vooruit te komen en hun dromen en doelen te realiseren. De steen belichaamt de vibratie van creatieve energie en is een krachtige steen voor degenen die betrokken zijn bij de kunsten en helpt bij het duidelijk ontwikkelen van creatieve communicatie en expressie. Het helpt bij het overwinnen van creatieve blokkades en stelt iemand in staat om ideeën door het proces van manifestatie en in fysieke vorm te brengen.

Ioliet zonnesteen kopen - Crystal Cave
Ioliet zonnesteen knuffelstenen