Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen V

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter V, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Vanadiniet

Element Vuur • Energie • Intimiteit
Vanadiniet affirmatie: “Ik ervaar succes op alle gebieden van mijn leven.”

Vanadiniet is een steen die wordt geassocieerd met het element vuur en creëert van binnenuit een vlam van passie. Vanadiniet is een steen die je aanmoedigt om je creativiteit en verbeeldingskracht te gebruiken om problemen op te lossen en nieuwe paden te creëren op je persoonlijke reis. Vanadiniet helpt je negativiteit uit je leven te verwijderen en positieve kracht te verwelkomen. Vanadiniet wordt vaak gebruikt om seksuele energie te stimuleren en om te te helpen je seksuele energie uit te drukken.

Vanadiniet bevordert orde en motivatie in iemands leven. De vurige energie van vanadiniet helpt iemand om doelen te definiëren en deze op een ordelijke, productieve manier na te streven. Vanadiniet beschermt tegen verspilling van energie en leert iemand om op fysiek niveau energie te besparen. Vanadiniet is een ondersteunende steen die een verhoogd uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en wilskracht biedt om de voltooiing van grote projecten te zien.

Vanadiniet is een prachtig aardend kristal voor gebruik bij meditatie en spirituele reizen. De steen sluit het geklets van de geest af en faciliteert een toestand van in het Hier en Nu zijn.

Let op: vanadiniet is een giftig mineraal. Je kunt hem het beste alleen als decoratieve steen gebruiken. Mocht je hem toch aan hebben geraakt, was dan altijd zorgvuldig je handen.

Ruwe vanadiniet cluster - Crystal Cave
Vanadiniet

Varisciet

Acceptatie • Leren • Compassie 
Varisciet affirmatie: “Mijn hart is gevuld met liefde.”

Varisciet is vernoemd naar “Variscia”, de naam van het Vogtland-district in Saksen, Duitsland, waar de edelsteen oorspronkelijk werd gevonden in 1837. Varisciet, een gehydrateerd aluminiumfosfaatmineraal, is zeldzaam en werd voorheen soms verward met turkoois. Varisciet is niet alleen groener dan turkoois, maar bevat ook geen koper.

Varisciet is een krachtige steen voor helpen van oordelen los te laten. Het stimuleert het hartchakra en brengt onvoorwaardelijke liefde en begrip in alle situaties. Het wordt gebruikt voor het stimuleren van leren, logica en om het redeneren te verbeteren en om te helpen bij het vinden van zelfacceptatie. Het kan ons helpen om vorige levens te herinneren en is een goede meditatiesteen omdat het helpt om de geest te kalmeren en centreren. Variscite helpt ook om negatief denken en slechte gewoonten los te laten, door helderheid te brengen in het denken en rust in het gevoel, zodat eenvoudige oplossingen voor langdurige problemen kunnen worden gevonden.

Het moedigt zelfexpressie en de communicatie van ideeën aan. Het geeft hoop en moed en is buitengewoon behulpzaam bij ondersteuning tijdens ziekte. De steenhelpt bij verkenning en geheugen van vorige levens. Het werkt op astraal en etherisch niveau voor genezing via het centrale zenuwstelsel en op DNA-niveau.

Varisciet - Crystal Cave
Varisciet

Versteend Hout

Aardend • Geduld • Veranderingen
Versteend hout affirmatie: “Het is veilig om het verleden te verkennen en te helen.”

Versteend hout is een nuttig hulpmiddel om berichten te begrijpen en te lezen die in de natuur worden gevonden. De steen helpt de stroom en de cycli van het leven te volgen. Het is ook erg nuttig voor mensen die geïnteresseerd zijn in herinneringen uit het verleden.

Versteend hout kan behulpzaam zijn bij het verwijderen van ergernissen en zorgt ervoor een situatie vreedzaam opgelost wordt. Het kan ook helpen bij het verwijderen van kleine problemen en zorgen. Het staat bekend als een steen van geduld.

Versteend hout biedt kracht tijdens spirituele groei en helpt om het hoogste niveau en begrip van het doel te bereiken. Versteend hout bevordert de kracht op alle gebieden van het leven en zorgt voor aarding.

Ruwe versteend hout - Crystal Cave
Versteend hout ruw
Versteend hout stammetje - Crystal Cave
Versteend hout stam
Petrified wood heart - Crystal Cave
Versteend hout gepolijst hart
Ruwe versteend hout schijfje - Crystal Cave
Versteend hout ruw schijfje

Vesuvianiet

Vooruitgang • Hoop • Positiviteit
Vesuvianiet affirmatie: “Ik laat angst, twijfel en schuld los.”

Vesuvianiet werd voor het eerst ontdekt in 1795 en dankt zijn naam aan de berg Vesuvius in Italië, waar de edelsteen oorspronkelijk werd beschreven. De steen staat ook bekend als idocraas, wat is afgeleid van het de Griekse woorden “gemengde vorm” of “mengsel”. Dit komt omdat vesuvianiet een mengsel van andere mineralen bevat.

Deze steen werkt goed tegen depressie en andere negatieve gevoelens. Wanneer je deze steen gebruikt, kun je je zich losmaken van de kettingen uit het verleden die je niet toelaten om verder te gaan in het leven. De steen kan je ook helpen bij het overwinnen van jezelf en verkeerde ervaringen en keuzes uit het verleden door je eigen lot te accepteren en je daardoor verder te laten gaan. Als je je op de bodem van een zwart gat bevindt dat gevuld is met schuld en spijt, kun je deze steen gebruiken om uit de duisternis te klimmen, op weg naar het licht door te verwijderen gaan met wat je depressief maakt. De steen kan je ook in staat stellen nieuwe, positieve wegen te vinden die je kunt inslaan waarvan je je nog niet eerder bewust was.

Vesuvianiet is verbonden met het hartchakra. Deze steen is gebruikt om opgekropte woede en wrok op een zachte manier te verminderen, waardoor een persoon evenwicht kan vinden in zijn emoties. De steen helpt niet alleen emoties te egaliseren, maar kan het ons ook helpen om nuchter te denken door negatieve of repetitieve gedachten op te helderen. Als het meerdere keren in je leven is voorgekomen dat er iets is mislukt om te bereiken, kunnen de krachten van de vesuvianiet worden gebruikt om wat nieuwe hoop in het hart te wekken, zodat je nooit opgeeft en door blijft gaan totdat het lukt wat je wil bereiken.

Vesuvianiet - Crystal Cave
Vesuvianiet