Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen T

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter T, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Tanzaniet

Intuïtie • Hoger Bewustzijn • Mededogen
Tanzaniet affirmatie: “Ik ben geliefd door het Goddelijke.”

Het mineraal zoisiet komt van nature voor in een breed scala aan kleuren, waaronder kleurloos, grijs, geel, bruin, roze, groen, blauw en violet. De naam tanzaniet wordt gebruikt voor een kleurvariëteit van zoisiet die varieert van blauw tot blauwachtig paars tot blauwachtig violet. De naam van deze edelsteen wordt geassocieerd met de locatie van de enige plaats ter wereld waar hij wordt gevonden, namelijk Tanzania, Afrika.

De kalmerende, rustgevende vibraties van deze prachtige blauwe tot paarse edelsteen zorgen voor een gemakkelijk ontwaken en openen zachtjes de weg tussen het hart en de geest en onthullen bepaalde waarheden. De tanzaniet is verbonden met het vermogen om je te helpen een vriendelijke, medelevende en verlichte persoon te worden. De stenen helpen je bij het pad naar verlichting en zielstransformatie. Het vertegenwoordigt ook het veranderen van verlangens naar realiteit, waardoor het populair wordt voor degenen die de Wet van Aantrekking omarmen.

Er is ook een betekenis van psychische kracht die aan de steen is gehecht. Het weerspiegelt iemands vermogen om zijn waarnemingsvermogen en intuïtie te ontwikkelen. Een hoger bewustzijn is ook een kernbetekenis van tanzaniet. Het heeft het vermogen om iemand te helpen voorbij de percepties van de fysieke wereld te komen om spirituele concepten te omarmen. Ten slotte symboliseert deze steen mededogen voor alle levende wezens. Het vertegenwoordigt een besef dat men verbonden is met alle wezens, groot en klein.

Tanzaniet - Crystal Cave
Tanzaniet

Tektiet

Integreren • Buitenaardse Verbinding • Inzicht
Tektiet affirmatie: “Ik sta open voor communicatie met vriendelijk buitenaards leven.”

Tektiet is het resultaat van een meteoorinslag. Bij intreding in de ozonlaag en inslag op de aarde, kreeg het oppervlak van tektiet een gesmolten textuur met pitten vanwege de extreme omstandigheden van hitte en wrijving. Deze buitenaardse glassoort is uitgestrooid te vinden op velden over de gehele wereld. Het woord tektiet komt van het Griekse woord “tektos” wat gesmolten betekent.

Er word gezegd over tektiet dat deze de communicatie met andere werelden helpt te verbeteren. Tektiet moedigt ook spirituele groei aan door het behoud van kennis en lessen die zijn geleerd uit eerdere ervaringen. Tektiet is een nuttig hulpmiddel voor diegenen die geïnteresseerd zijn in telepathie en helderziendheid. Het versterkt het fysieke bio-magnetische veld en helpt de polariteiten van mannelijk-vrouwelijke energieën in de aura in evenwicht te brengen. Het stimuleert kracht en uithoudingsvermogen.

Tektiet geeft ook inzicht in situaties en zorgt voor onderscheidingsvermogen tijdens voortdurende conflicten. Het helpt bij het realiseren van het “waarom” we aanwezig zijn op deze planeet, en ons doel op aarde. Tektiet kan mensen die zich niet verbonden voelen met hun lichaam of waar ze wonen helpen om meer geïntegreerd en comfortabeler te worden. Fysiek kan tektiet gebruikt worden om koorts te verminderen en ter ondersteuning van een gezonde en verbeterde bloedsomloop.

Tektiet kopen - Crystal Cave
Tektiet

Thuliet

Emotionele Genezing • Levenskracht • Verzorging
Thuliet affirmatie: “Wat ik heb meegemaakt, bepaalt niet wie ik ben.”

Thuliet, ookwel rosaliet genoemd, is een roze variant van de steen zoisiet, en is rijk aan mangaan. Thuliet werd in de 19e eeuw in Noorwegen ontdekt en is vernoemd naar het mythische eiland Thule. De steen verbeterd de mentale en fysieke vaardigheden. De kleur van thuliet varieert van roze tot donkerrood, lichtere nuances van thuliet bevorderen tederheid, vriendelijkheid en liefde, terwijl de donkere tinten kracht geven aan iemands liefde, snelle actie en manifestatie.

Thuliet is een prachtige helende steen. Het geneest de emotionele en mentale wonden uit het verleden, met name verlatenheid, verwaarlozing en seksuele wonden. Er wordt ook gedacht dat de steen kan helpen met een laag zelfbeeld, in gevallen van zelfhaat, zelfbeschadiging en verwaarlozing. Een van de hoofdwaardes van thuliet is dat we moeten leren hoe we voor onszelf moeten zorgen en voor de mensen van wie we houden. Het reguleert ook verschillende soorten eetstoornissen.

Vanwege zijn kleur is thuliet van nature aan het hartchakra gekoppelt wat voor liefde staat, terwijl de donkere nuances overeenkomen met het wortelchakra, wat voor aarding staat. Als steen van het hartchakra heeft het een belangrijke boodschap we ons tegelijkertijd kwetsbaar maar ook sterk mogen opstellen.

Thuliet cabochon - Crystal Cave
Thuliet

Tijgerijzer

Stabiliteit • Wilskracht • Probleemoplossend
Tijgerijzer affirmatie: “Ik heb moeiteloos controle over mijn impulsen.”

Tijgerijzer is een combinatie van tijgeroog, hematiet en rode jaspis. De naam verwijst naar de samenstelling van de stenen tijgeroog en hematiet, deze zijn rijk aan ijzer. De steen brengt een balans aan het aarde- en vuur element. Traditioneel is het gebruikt als een aardingssteen om uithoudingsvermogen op te bouwen en creatieve expressie aan te moedigen. De mystieke kenmerken van deze steen helpen de houder om geaard, evenwichtig en gecentreerd te blijven wanneer we gevoelens en emoties van anderen aannemen.

Tijgerijzer is de meest energetisch dynamische van alle aardstenen. Het is nuttig voor zelfgenezing en stimuleert gezondheid, persoonlijke kracht, gerichte wil en mentale helderheid. Tijgerijzer geeft kracht, uithoudingsvermogen en energie aan het fysieke lichaam. Tijgerijzer verbetert de creatieve expressie en stelt je in staat je zelfverzekerder te voelen en in staat om je realiteit te creëren. Het resoneert in de lagere chakra’s en bevordert de totale vitaliteit aan het lichaam van zijn drager. Dit is een goede steen voor als je je emotioneel uitgeput of mentaal en fysiek uitgebrand voelt. De steen neemt zich in om alle energieën te aarden aan het lichaam van de drager. Het vergemakkelijkt de houder om lef omhoog te halen, en om een diepe verbinding met je bewuste zelf te handhaven.

Tijgerijzer is bijzonder nuttig voor diegenen die emotioneel gevoelig zijn, omdat het alle aangrijpende energiën samentrekt en verdicht, om zo stress te verlichten. Het bied je creativiteit aan om ingewikkelde situaties, die in het heden of het verleden spelen, goed op te lossen. In tijden van verandering, staat tijgerijzer je ook bij om je persoonlijke kracht hierin te geven.

Tijgerijzer hanger - Crystal Cave
Tijgerijzer

Tijgeroog – Nelliet

Doorzettingsvermogen • Assertiviteit • Richting
Nelliet affirmatie: “Niets houd mij tegen om mijn doelen en wensen te bereiken.”

Nelliet, ook wel tigrina, tigrina tiger, tigrina tijgeroog, leeuwenhuid, de honingsteen of gewoon nelliet met pietersiet genoemd, is een combinatiesteen die bestaat uit tijgeroog en pietersiet, maar kan ook sporen van heldere kwarts (bergkristal) en valkenoog (blauwe tijgeroog) bevatten. De steen kristalliseert in de vorm van massa’s, en ontstaat wanneer (blauwe) tijgeroog en pietersiet elkaar ontmoeten. De vereniging van deze stenen is een zeldzaam verschijnsel, en kan “chatoyancy” kan laten zien in de steen. Dit is een mineralogische term die wordt gebruikt om een heldere lichtlijn te beschrijven die over de breedte van een steen loopt, zoals tijgeroog vertoont. Nelliet is een recent ontdekte nieuwe soort en wordt gevonden in mijnen in zowel Zuid-Afrika als Namibië.

Nelliet bestaat uit de creatieve energie van tijgeroog, samen met de intuïtiviteit van pietersiet. De stenen hebben elk hun individuele werking, maar gecombineerd als nelliet zijn ze samengesmolten tot een krachtige steen. De drager kan zich makkelijker verbinden met het derde oog en het open zetten, welke hierdoor sterk ontwikkeld kan worden. De dromen en verlangens waarvan we hopen dat ze deel uitmaken van ons lot, kunnen werkelijkheid worden als je echt in jezelf gelooft. Nelliet wekt iemands zelfvertrouwen en sprankelt je lichaam met zelfvertrouwen en waardering voor je prestaties die je tot nu toe hebt bereikt. Want onthoud, al jouw prestaties hebben je gebracht waar je nu uiteindelijk bent, en ook de kleine overwinningen zijn zeker niet te verwaarlozen! Je weet dat jouw plek waar je je nu bevindt duidelijk niet het einddoel is, en werken met nelliet kan je mogelijk helpen om daar te komen waar je echt wilt zijn. Door aan de liefde voor jezelf en het opgeven van twijfel aan jezelf en innerlijke angsten te werken, is alles in deze wereld mogelijk. Jij bent de schepper van de toekomst en beslist wat en wie hier onderdeel van maken. Nelliet kan een sterk hulpmiddel zijn om je daar aan te laten herinneren.

Nelliet kopen - Crystal Cave
Nelliet

Tijgeroog – Rode Tijgeroog

Kracht • Moed • Zelfvertrouwen
Rode tijgeroog affirmatie: “Alle uitdagingen kan ik aan. Niets is onmogelijk.”

Rode tijgeroog, ook wel stierenoog genoemd, is tijgeroog blootgesteld aan verhitting waardoor het ijzeroxide in tijgeroog is omgezet naar rode hematiet. De werking is grotendeels hetzelfde. Rode tijgeroog wordt geassocieerd met de kracht en de moed van de os waardoor deze ook wel stierenoog wordt genoemd. Deze steen is een verdediging tegen elke vorm van pesten, en zorgt voor een kalm hoofd in situaties of plaatsen waar veel conflicten en stress voorkomen. Het zal evenwicht creëren in interacties met andere mensen, en ook op veel andere gebieden balans vinden zoals yin en yang, je emoties en je (spirituele) bewustzijn.

De steen is ideaal voor het versterken van de innerlijke kracht, moed en zelfvertrouwen en om je persoonlijke kracht te ontdekken. Het is een stimulerende steen, zorgt voor enthousiasme en motivatie, laat de creatieve energie vloeien en het inspireert de innerlijke ondernemer. Het verhoogt de vastberadenheid en helpt jouw ideeën in actie om te zetten. Het is ook nuttig voor het versnellen van een langzaam metabolisme en het vergroten van een laag libido.

Rode tijgeroog is verbonden met de wortel-, sacraal- en zonnevlecht chakra, en helpt je ook geaard te blijven op de aarde. De spirituele energie van deze steen zal je helpen je wilskracht en integriteit te versterken en aan je zelfzorg te werken. Het zal je ook aanmoedigen om een gezonde passie aan te nemen voor alles waar je bij betrokken bent of voor elke gelegenheid die zich kan voordoen.

Rode tijgeroog sieraad - Crystal Cave
Rode tijgeroog

Tijgeroog – Bruine Tijgeroog

Moed • Kracht • Zelfvertrouwen
Tijgeroog affirmatie: “Ik ben krachtig, moedig en beschermd.”

Tijgeroog is een steen van bescherming en kan de drager ook geluk brengen. Het is erg handig voor het herkennen van de eigen behoeften in relatie tot de behoeften van anderen. Het brengt het Yin-Yang in evenwicht en brengt het emotionele lichaam in beweging. Tijgeroog stabiliseert stemmingswisselingen, doordrenkt ons met wilskracht, doelgerichtheid, moed en zelfvertrouwen, en laat spanning los.

Tijgeroog helpt je om je doelen te bereiken door je focus en creativiteit te verbeteren. Als je gevoelig bent voor kritiek op je eigen acties, kan deze steen je misschien helpen. Het is een steen die je moed, gemoedsrust en zelfvertrouwen kan geven om alles aan te pakken dat je tegemoet komt. Het stimuleert actie te ondernemen en helpt je om beslissingen te nemen met onderscheidingsvermogen en inzicht, en onbewolkt door je emoties.

Tijgeroog gravure - Crystal Cave
Tijgeroog gepolijste hartjes
Ruwe tijgeroog - Crystal Cave
Tijgeroog ruw

Tijgeroog – Valkenoog (Blauwe Tijgeroog)

Inzicht • Zelfvertrouwen • Bescherming
Valkenoog affirmatie: “Ik blijf zelfverzekerd in moeilijke situaties.”

Valkenoog word ook wel blauwe tijgeroog genoemd. Valkenoog word geassocieerd met focus en gezichtsvermogen, ook spiritueel gezien. Het zal je helpen om spirituele en materiële doelen te visualiseren met een groter gevoel van duidelijkheid. De steen zal helpen om te ontladen wat er in je hart is en je gedachten te zuiveren, zodat je klaar bent om universele waarheden te ontvangen.

Deze steen zal je aanmoedigen om niet met de stroom mee te gaan maar je eigen pad te vinden, maar ook helpen om in jezelf te kijken en inzicht te geven in interne emotionele problemen. De trillingen van de valkenoog helpen je om eerlijk tegen jezelf te blijven en je te laten vasthouden aan je persoonlijke waarheden, geeft je mentale helderheid en verbeterde inzicht in situaties die gaande zijn in je leven. Doordat valkenoog in verbinding staat met de keelchakra, zal effectieve communicatie worden verbeterd.

Valkenoog verwijderd creatieve blokkades en stimuleert het creatief denken. Het zal de verbeeldingskracht vergroten en een steuntje in de rug zijn bij het bedenken van nieuwe ideeën en concepten. De steen helpt bij een ontspannen en kalme houding, zodat het gemakkelijker word om je angsten te overwinnen en zorgen te verlichten.

Valkenoog edelsteen - Crystal Cave
Valkenoog

Toermalijn – Bruine Toermalijn (Draviet)

Liefde • Socialiseren • Bescherming • Inzicht
Bruine toermalijn affirmatie: “Ik leer mijzelf kennen.”

Bruine toermalijn wordt ook wel draviet genoemd, is de bruine vorm van toermalijn en is een nog vrij onbekende maar bijzondere steen. De kleur is verschillende tinten bruin en kan witte aftekeningen bevatten, variërend van donkerbruin dat bijna zwart is tot een vrij verbluffende heldere goudbruine kleur. De steen is rijk aan natriummagnesium. Professor Gustav Tschermak uit Wenen noemde de steen Draviet in 1884 naar de plaats waar het voor het eerst werd gevonden: het gebied van de Drava-rivier in het toenmalige Oostenrijks-Hongaarse rijk. De steen wordt gevonden in Australië, Brazilië, Oostenrijk en Slovenië.

Het is een uitstekende aardingssteen wat is verbonden met het hart- en de wortelchakra. Het zuivert en opent het hart- en het wortelcharka en aardt het koord dat je lichaam in deze incarnatie vasthoudt. Bruine toermalijn lijnt je etherische lichaam uit en biedt bescherming. Deze steen stimuleert de gemeenschap, gezinsdynamiek en sociale betrokkenheid. Het helpt je om je op je gemak te voelen in grote groepen. Bruine toermalijn helpt je om je te verdiepen in de onbewuste dimensies van jezelf, het zogenoemde schaduwrijk. Dit kan helpen om inzichten te verkrijgen zodat je emotionele aspecten van negatieve problemen kunt erkennen, er bewust van kunt worden en kunt loslaten als je echt vooruit wilt op je pad. De steen dient ook als beschermingssteen tijdens het reizen.

Bruine toermalijn is een pragmatisch kristal, en zal je helpen om je empathie te versterken en creativiteit te bevorderen. De steen reinigt en kalmeert de fysieke en emotionele lichamen waardoor je gecentreerd en op je gemak kan worden met zichzelf en zo zichzelf accepteert op alle niveaus van zijn wezen.

Bruine toermalijn kopen - Crystal Cave
Bruine toermalijn (draviet)

Toermalijn – Groene Toermalijn (Verdeliet)

Natuur • Overvloed • Hart Energie
Groene toermalijn affirmatie: “Ik geef mijn liefde aan iedereen die het nodig heeft.”

Groene toermalijn, ook wel bekend als verdeliet, is een lid van de toermalijn-familie. De belangrijkste groene toermalijnafzettingen bevinden zich in Brazilië, Namibië, Nigeria, Mozambique, Pakistan en Afghanistan. Groene toermalijnen met een goede kleur en transparantie zijn zeldzaam in elke edelsteenmijn. Groene toermalijn heeft zijn groene kleur vanwege de aanwezigheid van chroomatomen in het kristal.

De groene kleur van de groene toermalijn trekt geluk, succes, overvloed en voorspoed aan. Het inspireert tot creativiteit en kan worden gebruikt om doelen te projecteren, te creëren en te manifesteren. Om deze successen tot iemand aan te trekken kan groene toermalijn iemand aan moedigen om remmingen los te laten en om te streven naar je ware verlangens. De steen kan een hulp zijn bij het plannen en implementeren van nieuwe projecten, misschien is dit wel van een hobby werk maken of beginnen aan een bedrijf.

Groene toermalijn kan helpen om iemand te verbinden met de cycli van het leven. De sterke verbinding van groene toermalijn met Moeder Aarde maakt het een geweldig hulpmiddel voor diegenen die graag met verschillende aspecten van de natuur werken, en het is vaak in tuinen geplaatst om de plantengroei te stimuleren. Dit aspect van groene toermalijn maakt het mogelijk om verbinding te maken met de natuurgeesten.

Groene toermalijn werkt nauw samen met het hartchakra dat kracht en vitaliteit aanmoedigt. Ook helpt bij het openen en het stimuleren van het hartchakra. Zoals alle toermalijnen is groene toermalijn een spiritueel beschermende steen waarvan wordt gezegd dat hij de chakra’s in evenwicht brengt en harmoniseert. Groene toermalijn is ideaal voor helende doeleinden, omdat het zijn helende energieën kan concentreren, de aura kan opruimen en blokkades kan verwijderen.

Groene toermalijn kopen - Crystal Cave
Groene toermalijn (verdeliet)

Toermalijn – Groene Toermalijn in kwarts

Natuur • Overvloed • Hart Energie
Groene toermalijn in kwarts affirmatie: “Ik geef mijn liefde aan iedereen die het nodig heeft.”

Toermalijnen in kwarts worden vaak aangetroffen in de vorm van naalden en staafjes die in of op de kwarts liggen. Groene toermalijn is echter zeer zeldzaam. Groene toermalijn in kwarts is een perfecte combinatie van helende eigenschappen van zowel de groene toermalijn als kwarts. Terwijl groene toermalijn vreugde in iemands leven brengt met zijn unieke vibratie, staat het kwarts bekend om zijn vermogen om de krachten en eigenschappen van andere stenen te vergroten. Groene kristallen helpen vaak bij het tot stand brengen van een sterke verbinding met Moeder Aarde, succes, geluk en overvloed en dat geldt ook voor de groene toermalijn.

De combinatie van groene toermalijn in kwarts creëert een geweldige hartchakra steen voor het openen en stimuleren van het hartchakra, en helpt bij het tot stand brengen van een elektromagnetische verbinding met de aarde. Groene toermalijn in kwarts vertoont een uitstekende vibratie. De kwarts is een geweldig vergrootglas en het laat de groene toermalijn met nog meer kracht en energie werken.

Ruwe groene toermalijn brok - Crystal Cave
Groene toermalijn in kwarts

Toermalijn – Roze Toermalijn (Rubelliet)

Liefde • Tegen Depressie, Angst en Stress • Verzorging
Roze toermalijn affirmatie: “Mijn geest is alleen gevuld met liefdevolle, gezonde, positieve en welvarende gedachten.”

Roze toermalijn, ook wel rubelliet genoemd, heeft een prachtige energie die sterk resoneert met het hart chakra. Dit mooie roze kristal bevat veel lithium. Dit materiaal staat er om bekend dat het emotionele en stemmingsgerelateerde problemen helpt, zoals depressie, angst en stress. De steen is van grote waarde voor mensen die hier last van hebben, die iets nodig hebben om hen te helpen om hun innerlijke angst te genezen. Roze toermalijn leert dat het veilig is om lief te hebben en geeft vertrouwen. Het introduceert de kwaliteiten van mededogen en wijsheid in je omgang met anderen. Het bevordert ook de flexibiliteit van denken.

Roze toermalijn staat voor liefde voor de mensheid en het humanitair handelen. Het is een uitstekende steen voor therapeuten en lichtwerkers omdat het hen in staat stelt beter naar hun patiënten te luisteren en ze te begrijpen. Het draagt de deugd van onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. De steen kalmeert de negatieve emoties die relaties vaak van streek maken. Naast deze fijne eigenschappen, is roze toermalijn ook een beschermende steen omdat het een beschermend veld om je heen creëert, zodat er niemand dicht bij je kan komen die kwaad wil brengen.

Roze toermalijn gepolijst - Crystal Cave
Roze toermalijn getrommeld
Ruwe roze toermalijn kopen - Crystal Cave
Roze toermalijn ruw

Toermalijn – Toermalijnkwarts

Bescherming • Negativiteitsschild • Reiniging
Toermalijnkwarts affirmatie: “Alle obstakels op mijn pad overwin ik.”

Toermalijnkwarts combineert de eigenschappen van bergkristal en zwarte toermalijn. Toermalijn zuivert de energie van de drager en beschermt tegen negativiteit, terwijl bergkristal de stromende energie versterkt. De combinatie van deze twee zorgt voor een sterk schild dat negatieve energie als een spiegel kan reflecteren, of kan omzetten naar positieve energie. Toermalijn zorgt er ook voor dat er geen negativiteit in de bergkristal komt.

Dit zijn sterke helende kristallen, ze hebben een krachtige mogelijkheid om de aura te zuiveren van negatieve invloeden. Toermalijn staat in verbinding met de wortel chakra en bergkristal met de kruin chakra, door deze combinatie reist de helende energie door alle chakra’s en worden ze gereinigt van negativieit. Toermalijnkwarts geeft de drager er van een schild van licht en beschermt tijdens reizen.

Toermalijnkwarts toren - Crystal Cave
Toermalijnkwarts

Toermalijn – Zwarte Toermalijn

Bescherming • Negativiteits Schild • Veiligheid
Zwarte toermalijn affirmatie: “Ik ben beschermd tegen alle soorten negativiteit.”

Zwarte toermalijn staat ook wel bekend als schorl en is de beste steen die je kunt gebruiken tegen alle soorten negativiteit, inclusief spirituele negativiteit en EMF straling. Het absorbeert de slechte energie en transformeert deze naar positieve energie. Als je vaak op je mobiel zit, de hele dag met een computer, laptop of tablet werkt, tv kijkt voordat je gaat slapen, enz. kan zwarte toermalijn helpen om te beschermen tegen de elektromagnetische straling die deze apparaten uitstralen.  Naast deze krachtige werking staat de steen ook bekend als hulpje voor aarding, gezondheid, geluk, blijdschap en positiviteit.

Houd de zwarte kleur van deze steen je tegen om hem te gebruiken? Maak je geen zorgen! De steen zit zoals hierboven beschreven bordevol met positieve eigenschappen. Zwarte toermalijn is ook een geweldige steen om te hebben omdat het je lichaam kan aarden. Het is zeer sterk verbonden met de wortelchakra, maar het kan je helpen om je chakra’s in balans te brengen en te openen.

Zwarte toermalijn is ook bekend om te helpen tegen paniekaanvallen, vooral die veroorzaakt door donkere plaatsen of besloten ruimtes. Als je de zwarte toermalijn in je handen wrijft, kan het helpen om de paniekaanval snel weer te verhelpen. Zwarte toermalijn kan ook helpen je immuniteit te vergroten door ondersteunende energieën naar je organen te verspreiden. Deze energie kan je bloedcirculatie verbeteren en schadelijke gifstoffen uit je lichaam verwijderen. Zijn energie kan helpen bij je metabolisme en ervoor zorgen dat je lichaam soepel loopt.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over zwarte toermalijn te lezen.

Zwarte toermalijn palmsteen - Crystal Cave
Zwarte toermalijn getrommeld
Zwarte toermalijn brok - Crystal Cave
Zwarte toermalijn ruw

Topaas – Blauwe Topaas

Concentratie • Communicatie • Uitdrukking
Blauwe topaas affirmatie: “Mijn emoties en gedachten kan ik eenvoudig duidelijk maken.”

Blauwe topaas is de geboortesteen van de maand december. Deze prachtige steen weerspiegelt de kennis van de geest, stimuleert het zelfvertrouwen en het vermogen om te leren en om complexer te denken. De steen vergroot creativiteit en haalt inspiratie uit allerdaagse dingen en gebeurtenissen, vergroot de aandacht en helpt perfectie te bereiken in verschillende projecten en ambities.

Als blauwe topaas geplaatst is op de keel of de derde oogchakra, helpt de steen iemand om bewuster en duidelijker de gedachten en gevoelens te formuleren die men nodig heeft om te communiceren, en om duidelijk onderscheid te maken over wat men wel en niet wil in zijn leven. Hierom is blauwe topaas ook een ideale steen voor schrijvers en zal helpen om blokkades, bijvoorbeeld de zogenoemde “writers block” te verwijderen.

Blauwe topaas is een steen van rust, kalmeert de emoties en is ideaal voor meditatie. De steen zal paranormale gaven vergroten, die helpt voor degenen die zich willen afstemmen op innerlijke leiding, als diegenen die anderen dienen door middel van lezingen of spirituele genezing. Deze stenen resoneren met het geperfectioneerde patroon van het menselijk lichaam en energiesysteem en zijn ideaal voor het gebruik als helende kristallen.

Blauwe topaas - Crystal Cave
Blauwe topaas

Topaas – Gele Topaas

Humanitair • Empathie • Gastvrijheid
Gele topaas affirmatie: “Iedereen is bij mij welkom.”

Topaas is in zijn natuurlijke staat goudbruin tot geel. Het is een nesosilicaatmineraal, en een van de hardste natuurlijk voorkomende mineralen en heeft een relatief lage brekingsindex. Het wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden. In de Middeleeuwen werd de naam topaas gebruikt om te verwijzen naar de gele topazen. Door de kleur kan de steen ook makkelijk verward worden met citrien.

De rokerige bruine en gouden tinten van gele topaas worden geassocieerd met de aarde en oogst. Bruin en geel vertegenwoordigen de oude plantseizoenen en de vruchtbaarheid van het leven. Ze roepen beelden op van alles wat biologisch is: de rijke grond, de oogstgranen en de zon die planten laat groeien. Dit is de reden waarom de gele topaas symbolisch zijn voor het buitenleven en onze natuurlijke wortels. De kleuren van topaas worden ook geassocieerd met de stabiliteit en het comfort van het huis. In de oudheid was de haard altijd het centrum van het gezinsleven en de gastvrijheid. De schittering en glans van deze stenen doet denken aan de kookvuren waar we vroeger allemaal omheen zaten om geluk te vieren en gasten in ons huis te verwelkomen. Goudbruin zijn de kleuren van comfort, benaderbaarheid en de eenheid van ons leven thuis.

Van de gele topaas wordt beweerd dat het empathie en sereniteit vertegenwoordigt. Dit heeft te maken met de symboliek van de bruine en gouden kleuren met betrekking tot het gezin en het huis. Het kan een rustgevende steen zijn en een bevorderaar van harmonie. Deze steen is een symbool van evenwicht en wordt verondersteld om emotionele stabiliteit en gastvrijheid te bevorderen.

Gele topaas kopen - Crystal Cave
Gele topaas

Topaas – Witte Topaas

Manifestatie • Spiritualiteit • Inzicht
Witte topaas affirmatie: “Ik ben één met mijzelf, de aarde en het universum.”

Witte topaas staat ook bekend als de zilveren topaas of heldere topaas. De betekenis van de term topaas kwam van de Griekse term “topazos”, wat zoeken betekent. Het is een steen die kan helpen bij je spirituele ontwikkeling. Dit moedigt je aan om leiding van de geest te aanvaarden en je eigen doel in het leven te vinden. Je kunt de vibratie van deze steen ook gebruiken om je te helpen manifesteren, aangezien hij een sterke energie van vergroting bezit. Het kan ook helpen bij het hebben van een meer logische benadering. Dit kan ook helpen bij de manifestatie en het bereiken van al je verlangens veel sneller en gemakkelijker maken.

Witte topaas brengt de energieën van vrede, liefde, hoop en inspiratie met zich mee. Dit kan worden gebruikt om kennis en gedachten uit te breiden. Dit kan je ook een boost geven in je zelfvertrouwen en je in staat stellen om als persoon te groeien. Als je een blokkade ervaart in het werk wat je hebt, dan is de witte topaas een steen die ideaal voor je is, omdat het je kan helpen om je geest te openen en om je visie duidelijk te zien. Als je een creatief persoon bent zal de steen helpen om de eigen innerlijke creativiteit te stimuleren. De steen kan je ook in staat stellen voorbij het voor de hand liggende te kijken, zodat je de situatie waarin je je bevindt beter kunt analyseren en met de best mogelijke antwoorden kunt komen. De witte topaas is ook een centrum van zoveel spirituele eigenschappen, die je zou kunnen gebruiken om het dagelijks leven te verbeteren.

De witte topaas kan ook worden gebruikt om je eigen individualiteit naar voren te brengen. De steen werkt ook nauw samen met het kruin chakra, zodat je misschien nog meer impact kunt hebben op je bestaan. De steen kan je ook helpen bij het synchroniseren van je eigen ideeën en gedachten, vooral met het goddelijke rijk, zodat je leven in lijn komt met het pad dat al voor je is gekozen. Dit kan ook helpen bij het bereiken van de doelen die je in het leven zou moeten bereiken, snel en vloeiend. Je kunt de kracht van deze steen ook gebruiken om je visioenen en ideeën in werkelijkheid te manifesteren. Door de negatieve energieën en verkeerde gedachten eruit te filteren, kan de steen je in staat stellen ideeën te benadrukken die je hebt en er vervolgens snel naar handelen.

Witte topaas kopen - Crystal Cave
Witte topaas

Turkoois

Evenwicht • Wijsheid • Waarheid
Turkoois affirmatie: “Mijn waarheid spreken is gemakkelijk voor mij.”

Turkoois stenen zijn een van de oudste edelstenen die ontdekt werden door de mens en werd al vóór 5000 voor Christus gebruikt in sieraden, andere versieringen, beelden en amuletten. De steen staat voor evenwicht, wijsheid en waarheid.

Turkoois helpt je om je waarheid te kennen, te spreken en na te leven. Dit is een goede steen als je hulp nodig hebt bij het timen van dingen. Weet dat de engelen je leven orkestreren voor je hoogste goed. Turkoois is buitengewoon gunstig voor het vertellen van verhalen, journalistiek en schrijven van welke aard dan ook. Het is een goede steen om naar te kijken terwijl je wacht op inspiratie om je te helpen bij elk type project, vooral als je een mentale blokkade ervaart.

De fysieke helende eigenschappen van turkoois richten zich op het herwinnen van kracht, het herstellen van uitputting of depressie en het beheersen van paniekaanvallen. Turkoois is goed voor het immuunsysteem, zowel fysiek als psychisch, en het spijsverteringsstelsel. De opname van voedingsstoffen en de verwijdering van verontreinigende stoffen worden verbeterd.

Turkoois knuffelsteen - Crystal Cave
Turkoois
Natuurlijke turkoois - Crystal Cave
Ruwe turkoois