Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen J

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter J, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Jade – Blauwe Jade

Spirutaliteit • Gidsen • Paranormale Gaven
Blauwe jade affirmatie: “Ik ben diep verbonden met de spirituele essentie.”

Blauwe jade is een variëteit van jadeiet, jade in het kort. De steen komt voor in verschillende kleuren, waaronder witgrijsgroen, bladgroen, blauw of blauwgroen, smaragdgroen, lavendelblauw of paars, roze, rood, oranje, groenachtig zwart of zwart. Hoewel ze verschillende samenstellingen, hardheden, dichtheden en kristalstructuren hebben, zijn het prachtige stenen, en lijken ze qua uiterlijk en even waardevol in metafysische eigenschappen.

Blauwe jade is een uistekende steen voor mensen die een medium willen zijn of een ander spiritueel beroep willen uitvoeren. De steen kan helpen om de stem in jezelf en van je spirituele gidsen beter te horen. Blauwe jade kan je eigen paranormale vermogens stimuleren en je meer bewust maken van de spirituele gebeurtenissen om je heen. Bovendien kan de blauwe jade helpen bij het bevorderen van visioenen en dromen, en het zal je eigen meditatieve ervaring verbeteren. Blauwe jade helpt om verbinding te maken met hogere dimensies, om toegang te krijgen tot je spirituele kennis die je kan ondersteunen bij het maken van verlichte keuzes.

Blue Jade herinnert ons eraan om onze gedachten te onthouden en de integriteit van onze acties af te wegen. Het ondersteunt de balans tussen het fysieke en spirituele vlak en centreert de geest. Het kan helpen het juiste pad te onderscheiden en de voordelen te ervaren van een spiritueel waarheidsgetrouwe benadering van het leven. Het zal helpen bij het nemen van beslissingen, die gebaseerd kunnen zijn op jouw eigen kennis en spirituele kennis. De steen kan je inspireren om het grote geheel te zien.

Blauwe jade kopen - Crystal Cave
Blauwe jade

Jade – Gevlekte Jade

Vriendschap • Rust • Rijkdom
Gevlekte jade affirmatie: “Ik verwelkom nieuwe fases in mijn leven.”

Groen gevlekte jade, ook wel China jade genoemd, is een witte jade bedekt met aardse groene jade spikkels, vlekken of patronen. Het is een bonte soort jade met een groene kleur variërend van licht- tot donkergroen. De gevlekte jade is een koesterende steen van vriendschap die harmonieuze energie in (nieuwe) fases in het leven en nieuwe relaties, zoals bij nieuwe kennissen, families, vrienden en bij koppels. Het is een steen van innerlijke rust en kan meditatie verdiepen. Het kan helpen bij het opheffen van energieblokkades en helpt degenen die betrokken zijn bij projecten voor milieubehoud. Het kan ook synchroniseren met de levenscycli en welvaart brengen.

Gevlekte jade hanger - Crystal Cave
Gevlekte jade

Jade – Lavendel Jade

Genezing • Zuivering • Stilte
Lavendel jade affirmatie: “Ik omarm mijn imperfecties.”

Lavendel jade is een variëteit van jadeiet, jade in het kort. De steen komt voor in verschillende kleuren, waaronder witgrijsgroen, bladgroen, blauw of blauwgroen, smaragdgroen, lavendelblauw of paars, roze, rood, oranje, groenachtig zwart of zwart. Hoewel ze verschillende samenstellingen, hardheden, dichtheden en kristalstructuren hebben, zijn het prachtige stenen, en lijken ze qua uiterlijk en even waardevol in metafysische eigenschappen.

Lavendel jade wordt vaak de Steen van de Engelen genoemd vanwege zijn lavendelkleurige tint die wordt geassocieerd met de hoogste energie op het etherische spectrum. Deze krachtige kleur van jade verlicht emotionele pijn en geneest wonden van het hart en helpt ons de spirituele voeding te vinden die we nodig hebben.

Lavendel jade helpt emotionele pijn en overgebleven woede van trauma’s uit het verleden te verlichten. Het brengt nieuwe gevoelens van innerlijke rust teweeg, leert subtiliteit en terughoudendheid in emotionele zaken en stelt duidelijke grenzen. Als steen van spirituele zuivering is lavendel jade een uitstekende steen om te gebruiken tijdens retraites of tijdens meditaties. Het helpt bij het loslaten van cynisme en onderdrukte woede, en om een houding van serene acceptatie te omarmen.

Lavendel jade is perfect voor mensen die vaak mediteren en degenen die op zoek zijn naar staten van diepe innerlijke stilte. Door ons te helpen diepe innerlijke rust en kalmte te vinden, helpt de lavendel jade ons de innerlijke ruimte van in het hier-en-nu en gedachteloos te cultiveren en bij te wonen.

Lavendel jade - Crystal Cave
Lavendel jade

Jade – Nefriet Jade

Vrede • Balans • Overvloed
Nefriet jade affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alle overvloed die in mijn leven stroomt.”

Nefriet jade, ook wel bekend als groene jade, wordt vaak gebruikt in droomwerk, om te helpen bij lucide dromen, en bij het herinneren van dromen. De steen heeft een revitaliserende energie die kan helpen de genezing te versnellen. Het is een steen van gezondheid en overvloed, waardoor de energie de levensomstandigheden kan verbeteren. Nefriet wordt in veel culturen gebruikt als geluks talisman en helpt het hartchakra te openen, zodat het geluk op natuurlijke wijze kan stromen. Traditioneel wordt nefriet beschouwd als de gelukssteen voor zakelijke onderhandelingen en financiële transacties, zoals op verschillende manieren kopen, verkopen en beleggen.

Nefriet is geweldig voor het werken met het hartchakra, het balanceren van mannelijke en vrouwelijke energieën en het helpen bij disfunctionele relaties. Velen gebruiken deze steen als een beschermende steen die negatieve energieën omzet in positieve energie. Nefriet kan een gevoel van kalmte en welzijn opwekken en kan helpen het plezier in het leven te vergroten. Het bevordert het zelfvertrouwen en kalmeert het zenuwstelsel.

Nefriet jade ketting - Crystal Cave
Nefriet jade

Jade – Witte Jade

Vrede • BalaVrede • Harmonie • Geluk
Witte jade affirmatie: “Ik geniet van mijn leven.”

Witte Jade is een variëteit van nefriet jade. De kleur varieert tot  doorschijnend wit tot lichtgeel en wit crème tot lichtbruin. Naast de officiële naam kan witte jade ook onder meer namen voorkomen, in het Engels wordt de steen ook wel “schapenvet jade” (lichtgele kleur) of “kippenbot jade” (crème wit tot lichtbruine kleur) genoemd. Het is een vrij waardevolle steen. Witte jade is een kalmerende en aardende steen die de drager ook beschermt tegen negatieve energieën. Het brengt vrede, harmonie en geluk. Witte jade is ook geweldig in het besluitvormingsproces, omdat het afleiding blokkeert, waardoor de beste resultaten zichtbaar worden. Hierom is witte jade ook een ideale, zachte steen voor kinderen.

Witte jade doorboord - Crystal Cave
Witte jade

Jade – Zwarte Lemurische Jade

Vrouwelijkheid • Natuur • Evolutie
Zwarte Lemurische jade affirmatie: “Niets houdt mij tegen.”

Zwarte Lemurische jade, ook wel midnight Lemurische jade genoemd, is een variëteit van jadeiet, jade in het kort. Zwarte Lemurische jade is een samengestelde steen en bevat zwarte jade, chalcopyriet, calciet, pyriet, kwarts en sporen van andere mineralen die samen gekleurde soorten vormen. Het grijs/groene type staat bekend als “schaduw Lemurische jade” en het zwarte type “midnight Lemurische jade”. De steen wordt slechts op één locatie in Peru gedolven, onder een kopermijn.

Zwarte Lemurische jade is een sterk aardende steen die een doordachte focus op de natuur en ons evenwicht tussen beide aanmoedigt. Deze steen is nuttig voor sjamanen vanwege zijn vermogen om de ruimte vast te houden voor degenen die duistere negatieve krachten uit hun auraveld of vorige levens willen laten verwijderen. Het brengt oude herinneringen van het huidige of vorige levens naar de oppervlakte voor evaluatie. Zwarte Lemurische jade is nuttig voor degenen die misbruik van alle soorten hebben meegemaakt, en verlicht het gevoel van slachtofferschap en trauma dat als gevolg daarvan kan aanhouden. Omdat het energie van negatief naar positief kan verschuiven, kun je de lei schoonvegen en opnieuw beginnen.

Hoewel dit een donkergekleurde steen is, is het een steen van het Goddelijke Vrouwelijke, en helpt het zowel mannen als vrouwen te verbinden met de frequenties van vrouwelijkheid en de kracht om je doelen te manifesteren. Die vrouwelijke energie wordt geactiveerd en geaard door moeder aarde. Een unieke ontvouwing van innerlijke persoonlijke mysteries vindt plaats. De steen roept de noodzakelijke kwaliteiten op om de mensheid naar het volgende niveau van spirituele evolutie te brengen. De zwarte Lemurische jade straalt helende energieën uit en bevordert een hoger bewustzijn, innerlijke helderheid, spirituele kracht en onvoorwaardelijke liefde.

Zwarte Lemurische jade kopen - Crystal Cave
Zwarte lemurische jade

Jaspis – Afrikaanse Turkoois

Groei • Avontuur • Positiviteit
Afrikaanse turkoois affirmatie: “Mijn mogelijkheden zijn eindeloos.”

Hoewel Afrikaans turkoois turkoois wordt genoemd, is het eigenlijk helemaal geen turkoois. De steen wordt gewonnen in Afrika en wordt vaak ook nog eens behandeld om het de rijke blauwgroene kleur te geven. Omdat de steen een vorm van jaspis is en jaspis een vorm van chalcedoon, is Afrikaanse turkoois technisch gezien een vorm van chalcedoon, net als agaat en zoveel andere stenen. Afrikaanse jaspis bevat kwarts waardoor het een ondoorzichtig uiterlijk heeft, in tegenstelling tot het meestal transparante agaat. Het heeft ook andere insluitsels, zoals koper en ijzer, die bijdragen aan het prachtige gevlekte kleurenpalet.

Als de steen van evolutie brengt Afrikaanse Turquoise positieve verandering en transformatie in iemands leven. Het zal het hart openen en iemands ziel voorbereiden om met een positieve instelling en een diep gevoel van vertrouwen in het spirituele rijk te duiken. Het helpt je om je verleden en je toekomst in evenwicht te brengen terwijl je doorgaat om je ware zelf te worden. Het is een steen van het Derde Oog Chakra, die je ogen en geest opent voor nieuwe ideeën en je ware doel. Het brengt het verlangen met zich mee om het onbekende te verkennen en de geest te openen voor eindeloze mogelijkheden. Draag het bij je en je zult zijn geruststelling voelen terwijl je nieuwe kansen verkent.

Afrikaanse turkoois hanger - Crystal Cave
Afrikaanse turkoois

Jaspis – Bamboe Jaspis

Meditatie • Sereniteit • Zachtheid
Bamboe jaspis affirmatie: “Ik beland gemakkelijk in de meditatieve fase.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam. De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Bamboe jaspis of bamboe steen is een bruin-grijze tot bijna zwarte steen met verschillende patronen van geel en oranje. Bamboe Jaspis is een steen van sereniteit en troost je geest en een goede steen om te gebruiken tijdens meditaties, vooral tijdens meditaties waarbij je visualiseert, bijvoorbeeld het zitten aan de rand van een bos terwijl je je de geluiden van stromend water, de geur van vers gras en het gevoel van een verfrissend briesje voorstelt.

Bamboe jaspis is een steen die langzaam werkt en constante, opzettelijke energie levert, vooral in tijden van noodzakelijke veranderingen zonder de chaos die een totale omwenteling zou veroorzaken. Het is een steen met een zeer beschermende en helende energie welke rust en genezing bevordert. Bamboe jaspis is ook een goed hulpmiddel voor professionele genezers (zoals spirituele therapeuten, reiki-beoefenaars, enz.), omdat het helpt om het evenwicht te bewaren

Bamboe jaspis kopen - Crystal Cave
Bamboe jaspis

Jaspis – Birds Eye Jaspis

Wijsheid • Kalmerend • Individualisme 
Birds eye jaspis affirmatie: “Ik ben optimistisch over de toekomst.”

Birds eye jaspis is een vorm van rhyoliet jaspis. Birds eye jaspis, met zijn gracieuze patronen als een oog van een vogel is een steen van vrede. De donkere mystieke rode cirkels die eruitzien als het oog van een vogel, kalmeren de onrustige geest. Deze steen helpt je om het grotere plaatje in het leven te zien en niet alleen te zien wat je wilt zien. Birds eye jaspis creëert een gezichtsveld om je aan te moedigen de wereld en je plaats daarin te zien in plaats van verblind te worden door de verwachtingen van anderen.

Birds eye jaspis bevat de voedende energieën van Moeder Natuur. Als een van de meer exotische stenen, is het bekend dat het een zeldzame orbiculaire variëteit is die het leven stimuleert. De langzame, gestage frequentie van deze steen heeft de neiging om iemands vermogen om te focussen te vergroten, door als een schijnwerper te fungeren, en helpt tijdens het mediteren ook om de negatieve overtuigingen of meningen los te laten die voor anderen zijn gecreëerd. Door het hartchakra te stimuleren, zal het om voortdurend wijsheid uit iemands bewustzijn te halen.

Birds eye jaspis - Crystal Cave
Birds eye jaspis

Jaspis – Bumblebee Jaspis

Moed • Ware Zelf • Verwijdert Blokkades
Bumblebee jaspis affirmatie: “Ik inspireer mijzelf en anderen.”

Bumblebee jaspis wordt gevormd uit een combinatie van sedimentair gesteente die zwavel, mangaanoxide, realgar en orpiment (arseensulfidemineralen) en calciumcarbonaat bevat. Deze mineralogische mix is anders dan de meeste jaspis soorten en daarom is het geen “echte” jaspis en sommigen zeggen dat het meer een agaat is. De bekende locaties zijn alleen in vulkanen in Australië en Indonesië. De mooie patronen op deze steen imiteren vaak de kleur van hommels, vandaar de naam bumblebee jaspis. De gele kleur is te wijten aan de aanwezigheid van zwavel en arseen, dat giftig is als het een ruwe steen betreft. Dus wees voorzichtig. Hoewel het veilig te hanteren is als het een knuffelsteen (trommel- of getuimelde steen), was ALTIJD je handen na gebruik.

Bumblebee jaspis verwijdert energetische blokkades en trekt ons naar spirituele afstemming. Het is een steen voor een helder gevoel en onthult het doel van ons leven en wat we moeten doen om het zo goed mogelijk te leven. Het laat ons zien hoe onze spirituele verlangens kunnen worden gebruikt om ons dagelijks leven op een positieve manier te transformeren. Bumblebee Jasper helpt ons ook om ons volledige zelf te omarmen, inclusief onze duistere kanten. Het leert ons dat ons volledige zelf veel interessanter en krachtiger is dan enig beperkt zelfbeeld ooit zou kunnen zijn. De steen inspireert spirituele overvloed en maakt een einde aan zelfbeperkend denken.

Bumblebee jaspis is een steen van moed. Het laat diepgewortelde angsten los en helpt ons in te zien dat de feitelijke waarheid over onszelf en onze situatie veel positiever is dan we ons hebben laten geloven. De steen moedigt ons aan om meer van ons leven te genieten en ons te omringen met prettig gezelschap en materialistische schoonheid. Het inspireert ons om zelfredzamer en zelfverzekerder te zijn, maar ook om genereus om te gaan met onze liefde en aandacht. Het helpt ons om ons geen zorgen meer te maken over hoe andere mensen ons zien, maar ons te concentreren op het zijn van ons ware zelf.

De steen stimuleert onze slimme geest en maakt het oplossen van problemen eerder een interessante uitdaging dan een vreselijke taak. Het helpt ons om meer aandacht te besteden aan details en om out of the box na te denken over wat die details mogelijk kunnen betekenen. Bumblebee Jasper helpt ons om afleidende gedachten en emoties te negeren, vooral faalangst. Het helpt ons om het initiatief te nemen en meer macht te krijgen op elk gebied van ons leven. De steen moedigt ons aan om actief op zoek te gaan naar nieuwe avonturen. Het belooft ons dat we perfect in staat zijn om goede keuzes te maken en een levendig en bevredigend leven te leiden.

Bumblebee jaspis - Crystal Cave
Bumblebee jaspis

Jaspis – Cappuccino Jaspis

Jeugdigheid • Avontuur • Verlangen
Cappuccino jaspis affirmatie: “Het leven is een cadeau.”

Cappuccino jaspis staat ook bekend als zoete cappuccino jaspis, cappuccino zebra jaspis, Australische zebra jaspis en de bruine zebra jaspis. De kleuren variëren van beige tot karamel tot groen tot bruin tot bruingrijs. Cappuccino jaspis zorgt voor een mix van jeugdigheid, avontuur, humor, verlangen, wijsheid en manifestatie. Het leidt je door grote plannen. Cappuccino jaspis is een praktische steen, maar trekt ook roem en fortuin aan. Van deze steen wordt beweerd dat het een zeer goede hulp is is bij het balanceren van energie, werk en spel, en de drager in staat stelt beide kanten van een situatie te zien.

Cappuccino jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Cappuccino jaspis

Jaspis – Caramel Jaspis

Evenwicht • Bescherming • Kalmering
Caramel jaspis affirmatie: “Ik ben veilig.”

Caramel jaspis is een donkerdere tint dan de gele jaspis. Het graaft dieper om energetische situaties in evenwicht te brengen. Dit varieert van het helpen kalmeren van de zenuwen en emoties, het spijsverteringsstelsel en de effecten van omgevings- en elektromagnetische vervuiling. Zoals de meeste jaspis is het een beschermende steen die werkt door een energetische barrière in je aura op te zetten, die je helpt beschermen tegen negatieve krachten.

Caramel jaspis kopen - Crystal Cave
Caramel jaspis

Jaspis – Dalmatiër Jaspis

Blijheid • Speelsheid • Positiviteit
Dalmatier jaspis affirmatie: “Ik kies ervoor om gelukkig en blij te zijn.

Dalmatiër jaspisis zorgt voor blijheid, speelsheid en positiviteit. Het is een sterk beschermende steen die evenwichtiger maakt. Het beschermt tegen straling en negatieve energie en helpt deze energie uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt de steen mensen die te rationeel zijn en mensen die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen en nachtmerries verminderen. Fysiek heeft het een positieve werking op het kraakbeen, de zenuwen, verstuikingen en reflexen.

Dalmatier jaspis sieraad - Crystal Cave
Dalmatier jaspis armband

Jaspis – Dr. Liesegang Steen

Vrije Geest • Helderheid • Hoop 
Dr. Liesegang steen affirmatie: “Vandaag is alles mogelijk.”

Deze ongebruikelijk genaamde Dr. Liesegang steen komt uit Nye County in Nevada, VS, deze prachtig gestreepte en gemarkeerde steen is een vorm van rhyoliet. De steen is vernoemd naar de Duitse chemicus Dr. Liesegang, die ringverschijnselen in veel chemische systemen opmerkte. De ringen en patronen zijn prachtig en uniek in elke steen. Al met al is het een mooie leuke knuffelsteen.

Dr. Liesegang steen is een steen die iemand kan helpen om vrij jezelf te zijn om vooruit te beginnen met nieuwe persoonlijke (spirituele) reizen. Dr. Liesegang steen is een uitstekende steen als je het moeilijk hebt om zin in het leven te zien. Dr. Liesegang steen helpt iemand te herkennen en te begrijpen waarom er gebeurtenissen in het leven zijn die soms gemakkelijk of soms moeilijk te doorlopen zijn, met heldere gedachten en helder zicht. Waar het moeilijk is om te zien dat men inderdaad dagelijks van kleine tot grote mate heeft geleerd en gegroeid, is dit de steen om iemand te helpen de pieken en dalen te lokaliseren en te herkennen. Dit is een steen die nieuwe hoop en belofte schenkt voor een betere, zelf op maat gemaakte toekomst door een dergelijke herkenning en gemoedsrust.

Dr Liesegang steen - Crystal Cave
Dr. Liesegang steen

Jaspis – Drakenbloed Jaspis

Innerlijk Kind • Genezing • Creativiteit
Drakenbloed jaspis affirmatie: “Mijn innerlijke kind drukt zich vrij door mij uit.”

Drakenbloed jaspis is een combinatiekristal bestaande uit epidoot en het rode gesteente piemontiet. Deze jaspissoort wordt alleen maar gevonden in het westen van Australië. Legendes vertellen dat de steen de overblijfselen zijn van overleden oude draken, het groen is de huid en het rood het bloed.

Drakenbloed jaspis activeert de chakra’s en bevordert creativiteit op alle niveaus. Het helpt bij persoonlijke genezing, helpt levensproblemen uit het verleden en het heden en zorgt voor goede emotionele volwassenheid en reactievermogen. Deze steen temt je innerlijke draak en helpt je om de draken-energieën onder controle te krijgen die geassocieerd worden met beheersing van het leven. De steen helpt je om balans te vinden en de moed te krijgen om obstakels te overwinnen. Deze steen is vooral aantrekkelijk voor kinderen. Drakenbloed jaspis helpt hen om verbinding te maken met mythische wezens en de magische energie van de wereld om hen heen. Het helpt hen ook om de waarheid in hun hart te geloven, wat de wereld hen ook mag vertellen.

Drakenbloed jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Drakenbloed jaspis

Jaspis – Gele Jaspis

Geluk • Duidelijkheid • Zelfvertouwen
Gele jaspis affirmatie: “Ik straal positiviteit en vreugde uit.”

Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het geeft geluk, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag, lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen.

Gele jaspis werd historisch gezien vereerd als een talisman van bescherming en onderscheidingsvermogen, gebruikt door priesters, sjamanen en spirituele gidsen om de mens te bewaken tijdens zowel zijn fysieke reizen als zijn spirituele reizen. Er werd beweerd dat het innerlijke kracht en mentale helderheid gaf, die een langzame, stabiliserende energie geeft. Oude stammen gebruikten de steen wegens de diepe verbinding met de aarde en is een goede steen voor het aarden van lichaam en geest, en geeft inzicht in spiritueel werk en diepe meditaties.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over gele jaspis te lezen.

Gele jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Gele jaspis

Jaspis – Grand Canyon Jaspis (Wonderstone)

Spiritualiteit • Concentratie • Vastberadenheid 
Grand Canyon jaspis affirmatie: “De frequentie tussen mijn hoofd en hart is in balans.”

Deze vorm van gestreepte jaspis wordt gevonden in het Grand Canyon-gebied van Arizona in de VS. De strepen zijn prachtig, variërend van romig oranje tot steenrood. Deze steen biedt de gelegenheid om onze voortgang op onze spirituele reis te bekijken, en moedigt je aan om jezelf af te vragen of je de goede kant op gaat of dat het tempo anders kan gaan. Het hebben van overleg met je spirituele gidsen tijdens meditatie ondersteunt dit. Het geeft je de helderheid van het denken en brengt de contemplaties van hoofd en hart op één lijn, eindigend in een staat van weten en in het hier-en-nu zijn.

Grand Canyon jaspis stelt ons in staat om een beter zicht te hebben op en een beter begrip te hebben van de eigen kenmerken zoals andere mensen ons zien. Het laat ons ook zien wat we kunnen worden. Het kan helpen om een evenwicht en balans tussen onze gevoelens te brengen. Het vergroot ons eigen zelfrespect en eigenwaarde en helpt ons om op een rustige en vastberaden manier om te gaan met moeilijke situaties. De steen helpt ook met betere communicatie, en helpt ons vooral om goed te luisteren en niet een verkeerde voorstelling te geven van wat je hoort. Het is een goede steen om te hebben in tijden van stress.

De steen helpt je om je te concentreren en voorkomt dat je het werk dat je moet voltooien, uitstelt. Het helpt om te stoppen, te kijken en te luisteren, veranderingen aan te brengen en opnieuw te beginnen. Het helpt ons om dingen op te lossen, dingen uit ons verleden op te ruimen en een duidelijkere toekomst te zien. Het is een steen van vastberadenheid en doorzettingsvermogen voor degenen die hun leven vooruit willen helpen.

Grand canyon jaspis - Crystal Cave
Grand Canyon jaspis (wonderstone)

Jaspis – Groene Slangenhuid Jaspis

Bescherming • Verantwoordelijkheid • Loslaten
Groene slangenhuid jaspis affirmatie: “Ik ervaar genezing in dit leven en in vorige levens.”

Groene slangenhuid jaspis combineert een kwarts samen met jaspis in een groen en schilferig patroon. Groene slangenhuid jaspis is een steen van bescherming en beschermt tegen negativiteit. Het kan ook een onaangename kijk in situaties verbeteren. De steen verlicht stress, zelfoordeel en geeft een gevoel van welzijn. Het helpt bij het loslaten van obsessief gedrag, waardoor je de balans tussen geest en hart opnieuw evalueert, de steen staat ook in verbinding met het hart chakra. Het kan je laten zien waar je leven uit balans is geraakt als gevolg van egoïstische acties. Het verdrijft irrationele gedachten en moedigt emotioneel evenwicht aan door de wilskracht aan te wakkeren om ongezonde gedachten en gedragingen te weerstaan. Het helpt je de oorzaak en het gevolg te voelen van de acties die je hebt ondernomen, en stelt je in staat om gestaag te overwinnen gewoonten die leed veroorzaken. De steen werkt als een schild tegen paranormale aanvallen en beschermt tegen schadelijke of schadelijke verleidingen.

Groene slangenhuid jaspis hanger - Crystal Cave
Groene slangenhuid jaspis

Jaspis – Ivoor Jaspis

Heelheid • Rust • Eerlijkheid
Ivoor jaspis affirmatie: “Mijn acties brengen me dichter bij mijn doelen.” 

Ivoor jaspis ondersteunt in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Het brengt rust en heelheid, absorbeert negatieve energie en reinigt en lijnt de chakra’s en aura’s uit. Het brengt ook yin en yang in evenwicht en brengt de fysieke, emotionele en mentale lichamen op één lijn met het etherische rijk. Met de hervonden heelheid helpt de steen om sjamanistische reizen en het herinneren van dromen te vergemakkelijken. Het verwijdert elektromagnetische en milieuverontreiniging, inclusief straling.

Ivoor jaspis aardt energieën en het lichaam. Het verleent vastberadenheid aan alle bezigheden en ondersteunt tijdens noodzakelijke conflicten, en geeft de moed om assertief met problemen om te gaan. Het moedigt eerlijkheid met zichzelf en anderen aan. Deze steen helpt snel na te denken en bevordert de organisatorische vaardigheden en het doorzien van projecten. Het stimuleert de verbeelding en manifestatie en zet ideeën om in daden.

Ivoor jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Ivoor jaspis

Jaspis – Kalkooliet

Voorouders • Overvloed • Eigenwaarde
Kalkooliet affirmatie: “Ik zal niet neergehaald worden door andermans negativiteit.”

Kalkooliet, ookwel leopardiet genoemd, is een jaspis die verbindingen tot stand brengt met ons oorspronkelijke zelf, onze voorouderlijke banden en ons begin van tijd hier op aarde. Het is een steen van reflectie en zelfbewustzijn die je helpt diep in je ziel te kijken en de paden van zelfacceptatie en zelfbewustzijn te koesteren die spiritueel geluk en introspectie aanmoedigen. Werken met deze steen versterkt het gevoel van eigenwaarde en vergemakkelijkt het zelfvertrouwen in tijden waarin anderen ons proberen neer te halen door oordeel, roddels en negatief gedrag.

Kalkooliet zorgt ervoor dat emoties in evenwicht worden gebracht en de eigenwaarde en acceptatie van anderen en zichzelf verbetert. Het helpt ons om goed naar onszelf en anderen te kijken en kritiek niet ter harte te nemen. De steen heeft een vredige energie en helpt bij emotionele stress en bij moeilijke situaties, loslaten en veranderen. Het is een steen die helpt bij het oplossen van problemen. Het helpt bij het geven en ontvangen van vergeving en om schuldgevoel en angst voor fouten uit het verleden te verminderen. Kalkooliet helpt ook om negatieve emoties zoals haat, onzekerheid en woede te verminderen. De steen helpt ook in brengen van overvloed, wat kan leiden tot succes in werk en bedrijf.

Kalkooliet - Crystal Cave
Kalkooliet

Jaspis – Kambaba Jaspis

Gronden • Stabiliteit • Natuur
Kambaba jaspis affirmatie: “Als een boom ben ik geworteld in de grond en stabiel.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam.  De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Kambaba Jasper bevat buitengewoon wijze aardse energie. Dit kristal is diep geaard en harmoniseert je met de cycli van de natuurlijke wereld. Dit betekent dat je persoonlijke bioritme is afgestemd op Moeder Aarde en je eigen voorouderlijke cycli. Deze steen helpt je verbinding te maken met je wortels en doel voor dit leven. Kambaba jaspis verwijdert karmische blokkades en helpt je nieuwe levenspatronen te vinden.

Kambaba Jasper absorbeert negatieve energie en kalmeert de zenuwen, kalmeert de geest en emoties en biedt inzicht in moeilijke situaties. Het is goed voor aarding en bescherming, met een affiniteit voor het elimineren van elektromagnetische effecten.

Kambaba jaspis vrije vorm - Crystal Cave
Kambaba jaspis

Jaspis – Kiwi Jaspis

Verzorging • Balans • Genezing
Kiwi jaspis affirmatie: “Ik eer mijn lichaam als mijn heilige tempel.”

Kiwi jaspis is een uitstekende verzorgende steen. Het kan ons ondersteunen in tijden van stress en het helpt ons om ons veel rustiger, vrediger en ontspannen te voelen. Het is een geweldige steen voor degenen die werken als genezers, raadgevers of therapeuten of voor anderen, omdat het helpt onze geest op te wekken, onze stemming op te heffen en helpt ons af te stemmen op de natuurlijke liefdesimpuls van de aarde. Kiwi jaspis is ook uitstekend voor degenen die zich zorgen maken over eerlijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen. De steen is ook goed voor degenen die werken aan het overwinnen van verslavingen en / of compulsief gedrag. Het helpt ons om de emotionele kracht en energie te verzamelen die we nodig hebben om de realiteit beter onder ogen te zien.

Kiwi jaspis kopen - Crystal Cave
Kiwi jaspis

Jaspis – Landschaps Jaspis

Gronden • Aarde • Natuur
Landschaps jaspis affirmatie: “Ik ben een kind van de aarde en dit is mijn thuis.”

Landschaps jaspis is een aardende en harmoniserende steen met een sterke verbinding met de aarde. De aardende energie kan je een sterk gevoel geven van wie je bent, waar je bent geweest en waar je naartoe gaat. De steen vergroot creatieve visualisatie, moedigt het ondernemers gevoel aan, en zorgt voor een moederlijk gevoel naar de aarde en natuur, om deze te verzorgen en te beschermen. Er wordt ook gezegd dat de steen angst verlicht.

Bij lichamelijke genezing wordt gedacht dat landschaps jaspis het immuunsysteem stimuleert, om vervuilende stoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de nieren te reinigen. De steen schijnt nuttig te zijn bij het stoppen met roken omdat het de vastberadenheid zou versterken.

Landschaps jaspis hanger - Crystal Cave
Landschaps jaspis

Jaspis – Luipaard Jaspis

Kracht • Vitaliteit • Stabiliteit
Luipaard jaspis affirmatie: “Ik begin vandaag met genezen.”

Ook bekend als de jaguar steen, heeft de luipaard jaspis veel prachtige kleuren en unieke stippelpatronen. Zoals alle jaspis soorten, wordt luipaard jaspis nauw geassocieerd met kracht en vitaliteit en brengt het stabiliteit aan degenen die mogelijk chaotische energieën ervaren. Eenmaal afgestemd op deze steen, staat de luipaard jaspis er bekend om het aantrekken van harmonieuze trillingen in zijn bestaan, die overeenkomen met zijn directe behoeften, maar niet noodzakelijkerwijs verlangens. Dit omvat het aantrekken van bepaalde omstandigheden en mensen die bevorderlijk zijn voor de eigen persoonlijke groei.

Luipaard jaspis gepolijst - Crystal Cave
Luipaard jaspis

Jaspis – Mookaiet

Schoonheid • Avontuur • Aarding
Mookaiet affirmatie: “Ik sta open voor nieuwe avonturen op mijn pad.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam.  De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Naast de algemene eigenschappen van jaspis maakt mookaiet avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Het helpt deze ervaringen verwerken en zorgt voor innerlijke rust en balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert wondgenezing en het immuunsysteem. Er wordt gezegd als je een Mookaiet bij je draagt je jong van hart blijft en veroudering wordt vertraagd. Mookaiet komt in verschillende kleuren voor zoals oker geel en rood.

Mookaiet oplegger - Crystal Cave
Mookaiet

Jaspis – Oceaan Jaspis

Bewustzijn • Verlichting • Nieuwsgierigheid
Oceaan jaspis affirmatie: “Ik waardeer alles wat het leven te bieden heeft.”

Oceaan jaspis, ook bekend als zee jaspis of Atlantis jaspis, is een zeer zeldzame variëteit van jaspis, een mineraal van siliciumdioxide en een lid van de kwartsfamilie. Het wordt gedefinieerd door cirkelvormige patronen die kunnen worden gezien als groen, bruin, blauw, geel, grijs, wit, crème, roze of rood. Dit ongewone mineraal heeft slechts één bekende plaats waar het gevonden wordt. Omdat de afzettingen deel uitmaken van de kustlijn, kunnen ze alleen bij eb worden gezien en gedolven, vanaf de voet van een klif die alleen per boot bereikbaar is. Deze locatie is Marovato, Ambolobozo, District Analalava, Regio Sofia, Provincie Mahajanga, Madagaskar; die langs de noordoostkust van het land ligt.

Als je je aangetrokken voelt tot oceaan jaspis, is de kans groot dat je wat opbeurende en inspirerende energie nodig hebt. Het houdt de kracht van de zee in zich, waardoor je kunt vertrouwen op de eb en vloed van het dagelijks leven. Sommige mensen noemen het een maanjuweel. Het wervelende bolpatroon is vergelijkbaar met het met kraters gevulde maanoppervlak, waardoor het een uitstekende aanvulling is op een meditatie bij volle maan.

Oceaan jaspis heeft het vermogen om je ziel weer wakker te maken. Als je ermee in meditatie gaat, worden je geest, lichaam en geest op één lijn gebracht, waardoor je je levendig en bewust voelt. Het is een geweldige steen voor contemplatie en onderlinge verbondenheid. Oceaan jaspis kan je helpen verder te gaan door je hart te openen voor vergeving en schadelijke gedachten los te laten. Als je gestrest bent, kun je hem meenemen voor een wandeling met je, en je energieën laten verbinden met de vibraties van de natuur om je auraveld te zuiveren van alle negativiteit.

Verbonden met de oude stad Atlantis, kan mediteren met deze steen helpen toegang te krijgen tot de archieven en het inzicht in het verleden en de toekomst te vergroten. Het kan negatieve spirituele energie uit het verleden transmuteren en kennis onthullen over hoe toegang te krijgen tot spirituele vermogens en deze te gebruiken. Oceaan jaspis brengt een persoon ook in lijn met de frequentie van het universum. Het helpt iemands spirituele reis om karmische cycli en banden te doorbreken door de wet van aantrekking en wederkerigheid te stimuleren en ons eraan te herinneren dat wat rondgaat, altijd rondkomt, in dit leven of het volgende.

Klik hier om meer te lezen over de oceaan jaspis.

Oceaan jaspis sculptuur - Crystal Cave
Oceaan jaspis

Jaspis – Picasso Jaspis

Stabiliteit • Creativiteit • Duidelijkheid
Picasso jaspis affirmatie: “Ik ben gevuld met creatieve energie.”

Picasso Jaspis is een metamorfe kalksteen die verschillende transformaties van warmte en druk ondergaat diep in de aarde, wat resulteert in het prachtige gelaagde effect. De picasso jaspis heeft veel kleuren en verschillende patronen, dus het is geen verrassing dat dit een veelzijdige steen is. De picasso jaspis is uitstekend te gebruiken tijdens meditaties. Sommige mensen waarderen de steen vanwege zijn vermogen om verloren vriendschappen te hernieuwen of om te helpen bij het begeleiden van relaties.

Houd het vast of mediteer ermee voor stabiliteit in tijden van verandering of transformatie. Deze steen zou de innerlijke helderheid en interpretatie van de eigen gedachten bevorderen. De steen wordt het meest geassocieerd met de wortel-, sacraal en zonnevlecht chakra’s. Picasso-jaspis is ook een steen om de creativiteit te stimuleren, gebruik het om creatieve blokkades op te lossen en te helpen bij het manifesteren van je fantasierijke ideeën.

Picasso jaspis - Crystal Cave
Picasso jaspis

Jaspis – Polychroom Jaspis

Balans • Veiligheid • Ontspanning
Polychroom jaspis affirmatie: “Ik leef in harmonie met mezelf en anderen.”

Polychroom jaspis staat ook wel bekend als woestijn jaspis en is ideaal om het energieniveau hoog te houden en voor niet specifieke pijnen. Het helpt om het lichaam weer in evenwicht te brengen, en helpt om het lichaam te reinigen van giftstoffen. De steen kan een ondersteunende werking hebben bij allerlei ziektes.

De steen zorgt voor een goede een veilige reis tijdens het voortbewegen naar werk of andere locaties. Als je in een omgeving werkt waarbij veel negativiteit komt kijken, is dit een goede steen voor jou. De steen balanceert en stabiliseert de emoties. Polychroom jaspis, met zijn zachte aardende en beschermende vibratie, kan helpen om de zenuwen te kalmeren en om angst en onzekerheid te verminderen. Het helpt met het ontspannen van het algehele lichaam.

Polychroom jaspis gravure - Crystal Cave
Polychroom jaspis

Jaspis – Poppy Jaspis

Vreugde • Aardend • Ontspanning
Poppy jaspis affirmatie: “Vandaag kies ik voor vreugde in mijn leven.”

Poppy jaspis is een rode jaspis type en word herkend door zijn vrolijke energie. Poppy jaspis brengt vreugde in je leven. Het heeft ook de kwaliteiten van ontspanning en een gevoel van heelheid. Poppy jaspis balanceert yin en yang energie en lijnt alle delen van het lichaam, geest en geest uit, inclusief de chakra’s..

Poppy jaspis stimuleert afstemming op dieren en kan helpen bij allergieën. Het brengt geluk en een positieve kijk op het leven en verlicht dagelijkse stress. Het is ook een goede steen voor aarding en wordt geassocieerd met het wortelchakra. Voor degenen die met computers of andere elektronica werken, is deze jaspis ook nuttig om EMF-energie af te weren. Het is een goede, beschermende steen.

Poppy jaspis - Crystal Cave
Poppy jaspis

Jaspis – Porphyriet

Ontspanning • Rust • Overgave
Porphyriet affirmatie: “Het komt altijd goed als ik ontspan en los laat.”

Porphyriet, ook wel marshmallow steen genoemd, is een zeer harde, granieten steen die in de oudheid in Egypte werd gewonnen vanwege zijn schoonheid en duurzaamheid. Binnen de unieke paars-grijs-oranje markeringen van deze helende steen, vind je kleine veldspaatkristallen. Porphyriet bestaat uit een combinatie van zwarte porfier en roze clinozoisiet. Deze combinatiesteen wordt enkel in de Marshmallow mijn in Australië gevonden.

Bij het vasthouden van dit marmerachtige kristal ontstaat een gevoel van ‘alles komt goed’. Het straalt een gevoel van ontspanning uit en het vertelt ons dat het emoties kan onderdrukken die rafelig aanvoelen en stress kan verminderen door verandering. Porphyriet is gelinkt aan de hartchakra, en helpt onszelf en de wijsheid van onze ziel te vertrouwen, om onze gevoelens te erkennen en naar te luisteren. De steen voegt rust en schoonheid toe in (openbare) ruimtes, en is een goede steen voor mensen die werken in de planten, mineralen en dierenrijken.

De steen zou naast mentale rust ook het zenuwstelsel kalmeren, wat kan helpen bij openbare taken zoals spreken maar ook bij onze gevoelens en gedachtes helder op te schrijven en te goed te uiten zoals we echt bedoelen. Dit kan een nuttige werking hebben omdat bij het van ons af schrijven ook rust ontstaat. De steen helpt ook bij slapen en dromen en helpt iemand snel naar de droomstaat. De steen helpt ons te helpen bij veranderingen in ons leven.

Porphyriet kopen - Crystal Cave
Porphyriet

Jaspis – Porselein Jaspis

Ontspanning • Tegen Stress • Vreugde 
Porselein jaspis affirmatie: “Ik ben blij dat ik leef.”

Porselein jaspis komt voor in de kleuren wit, grijs, zwart, roze en lavendel. De steen staat ook wel bekend als exotica jaspis of sci-fi jaspis. Porselein jaspis is een steen van zachtheid en ontspanning. Het biedt emotionele bescherming bij moeilijke en gevoelige kwesties. De steen heeft een kalmerende, verzorgende energie die gevoelens van stabiliteit, veiligheid en geborgenheid bevordert. Het werkt om stress te verlichten en herinnert ons eraan om in het huidige moment te leven door ons geaard te houden. Werken met de porselein jaspis zal je hart openen voor liefde en de opgebouwde spanning loslaten die je niet langer dient.

Porselein jaspis brengt herstel van je positieve innerlijke kracht en werkt als een katalysator voor vreugde en innerlijke rust. De steen creëert een verbinding met je menselijkheid en je persoonlijke doelen voor het leven. Porselein jaspis bevordert het reinigen van je bewustzijn en het hersel hiervan. De steen zorgt voor bewustwording van je chakra’s en opent je aura voor het zien en begrijpen. Het is een steen die je gelukkige en vreugdevolle energieën geeft om door te gaan met de verlangens van je hart. Porselein jaspis resoneert met een lagere energiefrequentie voor een gebalanceerd veld.

Porselein jaspis - Crystal Cave
Porselein jaspis

Jaspis – Printstone

Integriteit • Rechtvaardigheid • Duidelijkheid
Printstone affirmatie: “Ik ben eerlijk en oprecht.”

De aardende en beschermende Australische printstone is een steen die over rechtvaardigheid en eerlijkheid gaat. Net als de andere jaspis soorten werkt de steen langzaam maar gestaag, wat een pragmatische benadering van het leven en het vermogen om op koers te blijven inspireert.

De printstone versterkt integriteit en verwijdert negativiteit, waardoor je de kracht krijgt om het juiste te doen voor jezelf, voor anderen en voor de wereld. Deze steen werkt geweldig met het wortel chakra en wekt het vermogen op om vooruit te komen en de vastberadenheid die nodig is om taken te voltooien. Als je je niet op het goede spoor voelt, kan deze steen je helpen het juiste pad te herkennen en je te helpen gefocust te blijven. Het verwijdert verwarring en biedt duidelijkheid voor je levenspad maar ook voor je eigen gedachten. Er wordt gedacht dat de printstone gunstig is voor mensen in de advocatuur of andere ondernemingen waar integriteit en rechtvaardigheid voorop staan.

Printstone hoge kwaliteit - Crystal Cave
Australische printstone

Jaspis – Regenboog Jaspis

Creativiteit • Mindfulness • Balans
Regenboog jaspis affirmatie: “Ik kies ervoor om te leven in het huidige moment.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam. De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Regenboog jaspis, ook wel fancy jaspis of multicolor jaspis genoemd, bevat gestreepte kleuren rood, bruin en geel en groen die op een regenboog lijken. De diep gestreepte kleurenpatronen en wervelingen zijn afkomstig van verfijnd organisch materiaal zoals klei en ijzeroxiden. Regenboog jaspis komt voor in Afrika en India.

De regenboog jaspis is een gestage, gezonde genezer en resoneert met alle chakra’s om balans te brengen in het fysieke lichaam en focus op de geest en het intellect. Het verwijdert uitstelgedrag en helpt bij het organiseren van een overactieve geest in meer lineaire gedachten, waardoor je niet verstrikt raakt in zorgen over het verleden of de toekomst, en inspireert om door problemen van het heden te werken. Het is ook ideaal voor het verjongen van de creatieve kracht.

Regenboog jaspis kopen - Crystal Cave
Regenboog jaspis

Jaspis – Regenwoud Jaspis (Rhyoliet)

Creativiteit • Natuur • Activerend
Rhyoliet affirmatie: “Mijn creatieve visies openbaren zich vanuit mijn diepste bewustzijn.”

Creativiteit en kunst is een universele taal en rhyoliet, ook wel regenwoud jaspis genoemd, wakkert het vuur en potentieel van de creativiteit van de ziel aan. Rhyoliet helpt je met het ontwikkelen van je vaardigheden en integriteit. Het stimuleert creatieve expressie en de mogelijkheid om je diepste creatieve visies te uiten. Het helpt om een groter beeld te creëren van het geheel.

Rhyoliet is een uitstekende ondersteuning voor mensen die last hebben van uitstelgedrag en degenen die hulp nodig hebben bij het voltooien van projecten. De steen moedigt iemand aan om vooruit te gaan, waardoor hij niet verankert blijft zitten in het heden en vast blijft houden aan dingen en ervaringen die in het verleden thuishoren. Het helpt verandering te vergemakkelijken en vooruitgang te boeken. Rhyoliet bevordert eigenwaarde en acceptatie van je ware zelf.

De steen helpt je om je waarheid te uiten terwijl je over moeilijke onderwerpen spreekt. Rhyoliet helpt om negatieve verwachtingen en waargenomen resultaten los te laten en geeft energie om vreugdevol verder te komen in het leven. Het vergemakkelijkt een diepe staat van meditatie en bevordert inzicht in de waarheid van de zaak. Het zou ook dieren moeten kalmeren.

Rhyoliet regenwoud jaspis handsteen - Crystal Cave
Regenwoud jaspis

Jaspis – Rode Jaspis

Stabiliteit • Fundering • Actie
Rode jaspis affirmatie: “Ik ben vol leven en vitaliteit.”

Rode jaspis is een ondoorzichtige, microkristallijne variëteit van kwarts met grote, korrelige kristallen in plaats van de vezelige lagen van chalcedoon of agaat. Het komt voor in knobbeltjes of als vullingen in kloven en kan over de hele wereld worden gevonden. Het levendige rood tot terracotta roodbruin is te wijten aan het hoge ijzergehalte en kan andere mineralen of onzuiverheden bevatten die rijke patronen creëren. Rode jaspis is een belangrijk bestanddeel van jaspis breccie en poppy jaspis, en is prominent aanwezig in veel gebiedsspecifieke jaspissen zoals mookaiet.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Het ondersteunt en in tijden van stress en brengt rust en heelheid. Wanneer de steen wordt gebruikt bij edelsteentherapie, verenigt jaspis alle aspecten van je leven. Jaspis herinnert mensen eraan om elkaar te helpen.

Velen gebruiken rode jaspis als kalmerende steen en om de wortelchakra te stimuleren. Sommige inheemse culturen beschouwen rode jaspis als symbool voor het bloed van de aarde, waardoor het bijzonder heilig is. Rode jaspis zit vol aardende aardse energie. Rode jaspis kan je diep verbinden met de trillingen van de aarde, waardoor je meer inzicht krijgt in de noodzaak van natuurlijke gebeurtenissen. Je kunt jaspis gebruiken om je kennis van de verbinding tussen mens en natuur te vergroten.

Rode jaspis is een zachte steen en werkt langzaam en effectief, en is een geweldige steen om iedereen te aarden die overgevoelig is voor kristalenergie. Rode jaspis helpt bij het oplossen van moeilijke situaties en kan worden gebruikt om de aura te aarden en te stabiliseren. Het gebruik van jaspis kan nuttige inzichten in beeld brengen die kunnen helpen om vooruitgang te boeken in de richting van gestelde doelen, of om te begrijpen waarom een verandering nodig kan zijn.

Klik hier om meer over rode jaspis te lezen.

Rode jaspis palmsteen - Crystal Cave
Rode jaspis

Jaspis – Rode Slangenhuid Jaspis

Bescherming • Levenspad • Loslaten
Rode slangenhuid jaspis affirmatie: “Ik ben gefocust op mijn levenspad.”

Rode slangenhuid jaspis combineert kwarts samen met jaspis in een rood en schilferig crème patroon, of geel met wervelende, schaalachtige patronen. Rode slangenhuid jaspis is een steen van bescherming en beschermt tegen allerlei soorten negativiteit. Het is een aardsteen, en kan je beschermen tegen degenen die jaloers zijn op jouw prestaties. Rode slangenhuid jaspis stelt je, net als zijn dierlijke tegenhanger, in staat jezelf te ontdoen van oude patronen en gewoonten en verandering te omarmen, vooral als je er misschien weerstand tegen hebt. Het is een begeleidende steen, die je helpt bij het doorlopen van deze aardse ervaringen en je in beweging houdt op je levenspad, en is gerelateerd aan het zonnevlechtchakra.

Rode slangenhuid jaspis doorboord - Crystal Cave
Rode slangenhuid jaspis

Jaspis – Slangen Jaspis

Negativiteits Schild • Tegen Angsten • Transformatie 
Slangen jaspis affirmatie: “Een betere wereld begint bij mijzelf.”

Slangen jaspis, ook wel slangenhuid jaspis, kalligrafie steen, miriam steen of olifantshuid steen genoemd, is een aardende steen en kan je helpen beschermen tegen degenen die jaloers zijn op je prestaties. Net als een slang, stelt slangenhuid jaspis in staat om jezelf te ontdoen van oude patronen en gewoonten en verandering te omarmen, vooral als je er misschien resistent tegen bent. Het is een begeleidende steen die je helpt om door deze ervaringen op aarde heen te gaan en je op je levenspad in beweging houdt. Slangen jaspis is in vele opzichten een beschermende, kalmerende steen, het beschermt tegen negativiteit, inclusief de negatieve kijk en het gedrag van andere mensen, het beschermt tegen psychische aanvallen en beschermt ook tegen verleidingen die schadelijk voor je zouden zijn. De steen kan helpen bij het herinneren van dromen en biedt inzicht in moeilijke situaties. Het is ook een anti-angststeen en kan helpen in tijden van zorgen of conflicten.

Slangen jaspis - Crystal Cave
Slangen jaspis

Jaspis – Ster Jaspis

Inzicht • Tegen Veranderingen • Positiviteit • Balans
Ster jaspis affirmatie: “Mijn lichaam is in balans.”

De ster jaspis, ook wel sterren jaspis of vuurwerk jaspis genoemd, hebben een licht- tot donkerbruine tot zwarte achtergrond met daarop oranje of crèmekleurige sprays die eruitzien als sterren. Op deze verschijning is ook de naam gebaseerd. De ster jaspis helpt ons om een positievere kijk op het leven te hebben en is ideaal voor wanneer we veranderingen moeten aanbrengen en opnieuw moeten beginnen. Het is een geweldige steen om te hebben voor stabiliteit, balans en moed. De ster jaspis ook geweldig voor innerlijke helderheid en om de chakra’s op één lijn te brengen.

Ster jaspis kopen - Crystal Cave
Ster jaspis

Jaspis – Unakiet

Inzicht • Tegen Slechte Gewoontes • Loslaten
Unakiet affirmatie: “Elke dag word ik een beter persoon.”

Unakiet is een prachtige steen door je te helpen het beste uit jezelf te halen en slechte gewoonten te bestrijden. Het is een beschermende steen die je zal helpen om negatieve energieën en verslavingen uit de weg te ruimen die je misschien tegenhouden, je optimisme over de toekomst geven en ook je spirituele groei gunnen.

Unakiet is een uitstekende steen om te gebruiken als je moeite hebt met slapen. Je kunt de steen onder je kussen leggen, wat ook helpt als je je depressief voelt of onzeker bent over de toekomst. De steen kalmeert je wanneer je gestrest bent en goed te gebruiken in moeilijke situaties.

Unakiet is een geweldige talisman om te gebruiken als je vecht tegen langdurende verslavingen. Bijvoorbeeld stoppen met roken, teveel eten of overmatig gebruik van alcohol of drugs. Unakite vecht met je tegen de slechte gewoonten en kan mogelijk schadelijke gifstoffen en energieën uit je systeem verwijderen vanaf een diep cellulair niveau, en helpt bij het vrijgeven van emotionele triggers die het gedrag veroorzaken.

Unakiet edelsteen - Crystal Cave
Unakiet

Jaspis – Vulkaan Jaspis

Grenzen • Zelfvertrouwen • Negativiteitsschild
Vulkaan jaspis affirmatie: “Ik kan gerust nee zeggen tegen anderen zonder schuldgevoel.”

Vulkaan jaspis, ook wel bloedsteen genoemd, is een sterk aardende en zuiverende steen die in persoonlijke moeilijke tijden ondersteuning bied bij negatieve emoties, zoals woede, haat, verdriet en angst, en kalmeert deze gevoelens. Het geeft je de moed om door te gaan en laat zien dat je doelen makkelijker te bereiken zijn dan je denkt. Vulkaan jaspis leert je gezonde grenzen te stellen, voor jezelf op te komen en nee te zeggen in moeilijke persoonlijke omstandigheden. Het is de steen van wedergeboorte die je leert vertrouwen te winnen in jezelf. Vulkaan jaspis stimuleert de wortelchakra, stabiliseert de energie van je aura’s en helpt je je eigen limieten te definiëren en te bewaken.

Vulkaan jaspis - Crystal Cave
Vulkaan jaspis

Jaspis – Zebra Jaspis

Probleemoplossend • Balans • Optimistisch
Zebra jaspis affirmatie: “Elke dag overwin ik obstakels op mijn pad en behaal ik mijn doelen.”

Zebra jaspis, ook wel spook agaat genoemd, stelt je in staat optimistisch te zijn, ondanks de stress van het leven en geeft je meer initiatief om problemen aan te pakken. Het zal je aanmoedigen om te dromen en die dromen in realiteit om te zetten. Zebra jaspis is een aardingssteen, hij helpt je met afstemmen op Moeder Aarde en helpt om vreugde in je omgeving te vinden. Zebra jaspis is een zeer kalmerende steen en stimuleert de Wortelchakra. Het kan kan helpen verspreide energieën naar binnen te trekken om te werken waar ze het meest nodig zijn. Houd deze steen bij je zodat ze kan helpen bij het oplossen van moeilijke situaties.

Zebra jaspis hanger - Crystal Cave
Zebra jaspis

Jaspis – Zilverblad Jaspis

Wilskracht • Energie • Comfort
Zilverblad jaspis affirmatie: “Ik kom op voor waar ik in geloof.”

Zilverblad jaspis is een zilver en zwart geaderde jaspis. De steen zorgt voor genezing, stimuleert de wilskracht en staat erom bekend je energieniveau hoog te houden. Het wordt gebruikt om onafhankelijkheid en discipline te bevorderen. Het staat bekend als een steen van bescherming, die het kwaad, negativiteit verdrijft en het energieveld bewaakt.

Zilverblad jaspis is daarnaast ook een steen van zachtheid en ontspanning, het vergroot het vermogen om te ontspannen en rust, comfort en genezing te brengen. De steen kan helpen met tevredenheid, mededogen, koestering, troost en moed voor toekomstige conflicten en zachte afloop. Fysiek is zilverblad jaspis is goed voor de lever, galblaas en rustgevend voor de maag. De steen wordt geassocieerd met het wortelchakra.

Zilverblad jaspis - Crystal Cave
Zilverblad jaspis