Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen J

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter J, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Jade – Blauwe Jade

Spirutaliteit • Gidsen • Paranormale Gaven
Blauwe jade affirmatie: “Ik ben diep verbonden met de spirituele essentie.”

Blauwe jade is een variëteit van jadeiet, jade in het kort. De steen komt voor in verschillende kleuren, waaronder witgrijsgroen, bladgroen, blauw of blauwgroen, smaragdgroen, lavendelblauw of paars, roze, rood, oranje, groenachtig zwart of zwart. Hoewel ze verschillende samenstellingen, hardheden, dichtheden en kristalstructuren hebben, zijn het prachtige stenen, en lijken ze qua uiterlijk en even waardevol in metafysische eigenschappen.

Blauwe jade is een uistekende steen voor mensen die een medium willen zijn of een ander spiritueel beroep willen uitvoeren. De steen kan helpen om de stem in jezelf en van je spirituele gidsen beter te horen. Blauwe jade kan je eigen paranormale vermogens stimuleren en je meer bewust maken van de spirituele gebeurtenissen om je heen. Bovendien kan de blauwe jade helpen bij het bevorderen van visioenen en dromen, en het zal je eigen meditatieve ervaring verbeteren. Blauwe jade helpt om verbinding te maken met hogere dimensies, om toegang te krijgen tot je spirituele kennis die je kan ondersteunen bij het maken van verlichte keuzes.

Blue Jade herinnert ons eraan om onze gedachten te onthouden en de integriteit van onze acties af te wegen. Het ondersteunt de balans tussen het fysieke en spirituele vlak en centreert de geest. Het kan helpen het juiste pad te onderscheiden en de voordelen te ervaren van een spiritueel waarheidsgetrouwe benadering van het leven. Het zal helpen bij het nemen van beslissingen, die gebaseerd kunnen zijn op jouw eigen kennis en spirituele kennis. De steen kan je inspireren om het grote geheel te zien.

Blauwe jade kopen - Crystal Cave
Blauwe jade

Jade – Gevlekte Jade

Vriendschap • Rust • Rijkdom
Gevlekte jade affirmatie: “Ik verwelkom nieuwe fases in mijn leven.”

Groen gevlekte jade, ook wel China jade genoemd, is een witte jade bedekt met aardse groene jade spikkels, vlekken of patronen. Het is een bonte soort jade met een groene kleur variërend van licht- tot donkergroen. De gevlekte jade is een koesterende steen van vriendschap die harmonieuze energie in (nieuwe) fases in het leven en nieuwe relaties, zoals bij nieuwe kennissen, families, vrienden en bij koppels. Het is een steen van innerlijke rust en kan meditatie verdiepen. Het kan helpen bij het opheffen van energieblokkades en helpt degenen die betrokken zijn bij projecten voor milieubehoud. Het kan ook synchroniseren met de levenscycli en welvaart brengen.

Gevlekte jade hanger - Crystal Cave
Gevlekte jade

Jade – Jadeiet

Geluk • Bescherming • Dromen
Jadeiet affirmatie: “Ik trek succes en geluk aan.”

Een van de twee verschillende mineralen die algemeen bekend staat als jade, is nefriet jade en jadeiet, waarvan jadeiet de zeldzamere en hardere variëteit is. Jadeiet behoort tot de minerale groep pyroxeen. Het kan gecombineerd zijn met andere mineralen uit deze groep in vaste oplossingen. Jadeiet kan aanwezig zijn in verschillende combinatiestenen, maar ze worden niet altijd beschreven als jadeiet-variëteiten. Hoewel jadeiet en nefriet jade hetzelfde uiterlijk hebben, hebben ze verschillende interne structuren en eigenschappen. Niettemin noemen de meeste mensen beide mineralen jade zonder verder onderscheid. “Imperial jade” van diepgroene kleur uit Myanmar is zeer zeldzaam en duur. Het wordt soms Yunan of Yunnan jade genoemd, en doorschijnend materiaal wordt zeer gewaardeerd. Het belangrijkste verschil tussen jade en jadeiet is kwaliteit. Jadeiet wordt beschouwd als een hoogwaardige jade en is zeldzamer en duurder dan nefriet. Een andere manier om het verschil tussen jadeiet en nefrietjade te zien, is op kleur. Nefriet jade is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder donker tot lichtgroen en zelfs zwart. Vanwege het hoge magnesiumgehalte kan nefriet jade ook doorschijnend wit tot zeer lichtgeel zijn.

Tot 1863 beschouwden mineralogen het materiaal dat bekend staat als jade als één enkel mineraal. In dat jaar ontdekte de Franse mineraloog Alexis Damour dat wat jade werd genoemd eigenlijk stenen waren van twee verschillende minerale soorten: jadeiet en nefriet. De Chinezen hadden echter al meer dan een eeuw eerder twee soorten jade onderscheiden. Yu, nefriet jade, was het jademateriaal dat ze traditioneel hadden gesneden. Fei-ts’ui, jadeiet, was het intens groene jademateriaal dat in het midden van de 18e eeuw vanuit Birma, Myanmar, China binnenkwam.

Jadeiet is geliefd in sieraden vanwege zijn opvallende groene kleur, echter werden deze stenen oorspronkelijk duizenden jaren geleden als wapens gebruikt. De hardheid van jade maakte het ideaal voor het snijden in bijlkoppen en gereedschappen, evenals rituele artefacten. Het duurde niet lang voordat oude beschavingen jadeiet opmerkten, niet alleen vanwege zijn duurzaamheid, maar ook vanwege zijn schoonheid en potentiële spirituele mogelijkheden. Midden-Amerikaanse culturen hielden soms jadeiet tegen hun zij om kwalen zoals nierproblemen te helpen genezen, daarom noemden de Spanjaarden jadeiet “piedra de ijada”, wat “flanksteen” of “steen van de zijkant” betekent. Aan de andere kant van de wereld noemden de Chinezen jade “yu”, wat “hemels” of “keizerlijk” betekent en is gevonden in de graven van enkele Shang-dynastiekoningen en andere belangrijke figuren.

Spiritueel gezien is jadeiet een talisman van persoonlijke bescherming en een van de vreugden van de natuur. Het is een krachtige bewaker van je dierbaren en je fysieke veiligheid. Deze steen zal je de zegeningen en bescherming van vele Godinnen brengen. Het is altijd aan te raden om een klein stukje in je zak hebben als je buitenshuis bent. Jadeiet staat bekend als de droomsteen en helpt bij het herinneren van dromen, analyse en droomverbinding met oude wijsheid. De steen brengt bescherming en geluk. Het harmoniseert relaties en stimuleert de erkenning van vaardigheden en gemeenschappelijke doelen. Jadeiet stimuleert een zelfredzaam, zelfverzekerd karakter, kalmeert en geeft een gevoel van innerlijke vrede en rust.

Jadeiet kopen - Crystal Cave
Jadeiet knuffelstenen

Jade – Lavendel Jade

Genezing • Zuivering • Stilte
Lavendel jade affirmatie: “Ik omarm mijn imperfecties.”

Lavendel jade is een variëteit van jadeiet, jade in het kort. De steen komt voor in verschillende kleuren, waaronder witgrijsgroen, bladgroen, blauw of blauwgroen, smaragdgroen, lavendelblauw of paars, roze, rood, oranje, groenachtig zwart of zwart. Hoewel ze verschillende samenstellingen, hardheden, dichtheden en kristalstructuren hebben, zijn het prachtige stenen, en lijken ze qua uiterlijk en even waardevol in metafysische eigenschappen.

Lavendel jade wordt vaak de Steen van de Engelen genoemd vanwege zijn lavendelkleurige tint die wordt geassocieerd met de hoogste energie op het etherische spectrum. Deze krachtige kleur van jade verlicht emotionele pijn en geneest wonden van het hart en helpt ons de spirituele voeding te vinden die we nodig hebben.

Lavendel jade helpt emotionele pijn en overgebleven woede van trauma’s uit het verleden te verlichten. Het brengt nieuwe gevoelens van innerlijke rust teweeg, leert subtiliteit en terughoudendheid in emotionele zaken en stelt duidelijke grenzen. Als steen van spirituele zuivering is lavendel jade een uitstekende steen om te gebruiken tijdens retraites of tijdens meditaties. Het helpt bij het loslaten van cynisme en onderdrukte woede, en om een houding van serene acceptatie te omarmen.

Lavendel jade is perfect voor mensen die vaak mediteren en degenen die op zoek zijn naar staten van diepe innerlijke stilte. Door ons te helpen diepe innerlijke rust en kalmte te vinden, helpt de lavendel jade ons de innerlijke ruimte van in het hier-en-nu en gedachteloos te cultiveren en bij te wonen.

Lavendel jade - Crystal Cave
Lavendel jade

Jade – Nefriet Jade

Vrede • Balans • Overvloed
Nefriet jade affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alle overvloed die in mijn leven stroomt.”

Nefriet jade, ook wel bekend als groene jade, wordt vaak gebruikt in droomwerk, om te helpen bij lucide dromen, en bij het herinneren van dromen. De steen heeft een revitaliserende energie die kan helpen de genezing te versnellen. Het is een steen van gezondheid en overvloed, waardoor de energie de levensomstandigheden kan verbeteren. Nefriet wordt in veel culturen gebruikt als geluks talisman en helpt het hartchakra te openen, zodat het geluk op natuurlijke wijze kan stromen. Traditioneel wordt nefriet beschouwd als de gelukssteen voor zakelijke onderhandelingen en financiële transacties, zoals op verschillende manieren kopen, verkopen en beleggen.

Nefriet is geweldig voor het werken met het hartchakra, het balanceren van mannelijke en vrouwelijke energieën en het helpen bij disfunctionele relaties. Velen gebruiken deze steen als een beschermende steen die negatieve energieën omzet in positieve energie. Nefriet kan een gevoel van kalmte en welzijn opwekken en kan helpen het plezier in het leven te vergroten. Het bevordert het zelfvertrouwen en kalmeert het zenuwstelsel.

Nefriet jade ketting - Crystal Cave
Nefriet jade

Jade – Witte Jade

Vrede • Harmonie • Geluk
Witte jade affirmatie: “Ik geniet van mijn leven.”

Witte Jade is een variëteit van nefriet jade. De kleur varieert tot  doorschijnend wit tot lichtgeel en wit crème tot lichtbruin. Naast de officiële naam kan witte jade ook onder meer namen voorkomen, in het Engels wordt de steen ook wel “schapenvet jade” (lichtgele kleur) of “kippenbot jade” (crème wit tot lichtbruine kleur) genoemd. Het is een vrij waardevolle steen. Witte jade is een kalmerende en aardende steen die de drager ook beschermt tegen negatieve energieën. Het brengt vrede, harmonie en geluk. Witte jade is ook geweldig in het besluitvormingsproces, omdat het afleiding blokkeert, waardoor de beste resultaten zichtbaar worden. Hierom is witte jade ook een ideale, zachte steen voor kinderen.

Witte jade doorboord - Crystal Cave
Witte jade

Jade – Zwart en Groene Nefriet Jade

Vrede • Balans • Overvloed
Nefriet jade affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alle overvloed die in mijn leven stroomt.”

Nefriet jade wordt vaak gebruikt in droomwerk, om te helpen bij lucide dromen, en bij het herinneren van dromen. De steen heeft een revitaliserende energie die kan helpen de genezing te versnellen. Het is een steen van gezondheid en overvloed, waardoor de energie de levensomstandigheden kan verbeteren. Nefriet wordt in veel culturen gebruikt als geluks talisman en helpt het hartchakra te openen, zodat het geluk op natuurlijke wijze kan stromen. Traditioneel wordt nefriet beschouwd als de gelukssteen voor zakelijke onderhandelingen en financiële transacties, zoals op verschillende manieren kopen, verkopen en beleggen.

Nefriet is geweldig voor het werken met het hartchakra, het balanceren van mannelijke en vrouwelijke energieën en het helpen bij disfunctionele relaties. Velen gebruiken deze steen als een beschermende steen die negatieve energieën omzet in positieve energie. Nefriet kan een gevoel van kalmte en welzijn opwekken en kan helpen het plezier in het leven te vergroten. Het bevordert het zelfvertrouwen en kalmeert het zenuwstelsel.

Deze nefriet jade stenen komen uit China en zijn intenser groen dan de gewone nefriet.

Zwart en groene nefriet jade kopen - Crystal Cave
Zwart en groene nefriet jade knuffelstenen

Jade – Zwarte Jade

Schaduwkant • Bescherming • Spiritualiteit
Zwarte jade affirmatie: “Ik ben in harmonie met mijn emoties.”

Zwarte jade is een metamorf gesteente. De vorm van nefriet jade is het resultaat van contactmetamorfose. Dit metamorfisme vindt plaats wanneer een stollingsinvasie de bestaande rotsen ontwricht en de hitte en druk van de invasie ervoor zorgen dat ze zachter worden, vloeibaarder worden en opnieuw kristalliseren. Dit resulteert in nieuwe mineralen en zet gesteenten om in metamorfe. Nefriet bestaat specifiek als het oorspronkelijke gesteente kalksteen was dat rijk was aan magnesium, dat marmer werd vanwege het metamorfe proces. Tegenwoordig verwijst zwarte jade naar een algemene term die zowel jadeïet als nefriet aangeeft. Chemisch gezien wordt de naam jade duidelijk gedeeld door deze twee mineralen. Jadeïet verwijst naar natriumaluminiumsilicaat, terwijl nefriet of nefrietjade verwijst naar calciummagnesiumsilicaat. Beide mineralen zien er meestal hetzelfde uit, maar ze verschillen in samenstelling, dichtheden, kristalformaties en hardheid. Jadeïet en nefriet zijn opmerkelijk harde kristallen met dezelfde uitstraling en hebben een fijne korrel. Deze overeenkomsten maken het vrij moeilijk om onderscheid te maken tussen de twee. Daarom worden ze tegenwoordig met dezelfde naam herkend.

De zwarte kleur van zwarte jade komt van de insluitsels van fijne deeltjes ijzeroxide, zwarte hoornblende en grafiet. In werkelijkheid is zwarte jade een zeer diepgroene steen, maar door het hoge gehalte aan ijzer ziet hij er zwart uit. De donkergroene tint is meestal zichtbaar via elk deel van de jade, dat transparant zou kunnen zijn bij blootstelling aan licht. Dergelijke transparantie wordt meestal gerealiseerd in de randen die een zeer donkergroene kleur lijken uit te stralen. Omdat de meeste van deze stenen erg zwart zijn, is het misschien niet mogelijk om er doorheen te kijken. Zwarte jade is in wezen een donkere vorm van een veelkleurige jade. Zwart is dus geen echte kleur, maar is het resultaat van de absorptie van alle kleuren, een eigenschap die deze steen tot een symbool van macht maakt. Het verschil met zwarte jade en zwarte Lemurische jade is dat de zwarte Lemurische jade is verrijkt met andere mineralen zoals kwarts en pyriet.

Spiritueel gezien moedigt zwarte jade ons aan om onze kwetsbaarheden en schaduwen te onderzoeken voor wat ze werkelijk zijn, in plaats van voor wat we vrezen dat ze zijn. Het helpt ons diepgaand werk te doen en negatieve onbewuste overtuigingen die we al lang uit onze kindertijd of uit onze grotere cultuur hebben meegedragen, uit de wereld te helpen. Zwarte jade is ook een beschermende steen, waardoor het bijzonder geschikt is om ons te helpen bij het onderzoeken van onderwerpen die verband houden met trauma. Het is een ideale metgezel voor sjamanistische reizen en ander intens spiritueel werk. Zwarte jade moedigt ons aan om spiritueel volwassen te worden en een gegronde basis te hebben voor onze spirituele overtuigingen. Het nodigt ons uit om onze dromen uit de wolken te halen en ze een solide basis te geven in de werkelijkheid.

Zwarte jade heeft een kalme, rustgevende energie die nuttig is tijdens perioden van langdurige stress of plotselinge crises. Het helpt ons om een objectieve houding aan te nemen en onze emoties niet met ons op de loop te laten gaan. De steen moedigt ons aan om kalm te blijven, naar praktische oplossingen te zoeken en goede mensen te vinden die ons kunnen helpen de rust in ons leven te herstellen. Deze veranderingen gebeuren niet van de ene op de andere dag en vereisen veel geduld om te bereiken. Zwarte jade kan je helpen om innerlijke vrede te vinden, het helpt om deel te nemen aan eerlijke zelfreflectie, om eigenaar te zijn van onze keuzes en om bereid te zijn om te groeien en te veranderen.

Zwarte jade kopen - Crystal Cave
Zwarte jade

Jade – Zwarte Lemurische Jade

Vrouwelijkheid • Natuur • Evolutie
Zwarte Lemurische jade affirmatie: “Niets houdt mij tegen.”

Zwarte Lemurische jade, ook wel midnight Lemurische jade genoemd, is een variëteit van jadeiet, jade in het kort. Zwarte Lemurische jade is een samengestelde steen en bevat zwarte jade, chalcopyriet, calciet, pyriet, kwarts en sporen van andere mineralen die samen gekleurde soorten vormen. Het grijs/groene type staat bekend als “schaduw Lemurische jade” en het zwarte type “midnight Lemurische jade”. De steen wordt slechts op één locatie in Peru gedolven, onder een kopermijn.

Zwarte Lemurische jade is een sterk aardende steen die een doordachte focus op de natuur en ons evenwicht tussen beide aanmoedigt. Deze steen is nuttig voor sjamanen vanwege zijn vermogen om de ruimte vast te houden voor degenen die duistere negatieve krachten uit hun auraveld of vorige levens willen laten verwijderen. Het brengt oude herinneringen van het huidige of vorige levens naar de oppervlakte voor evaluatie. Zwarte Lemurische jade is nuttig voor degenen die misbruik van alle soorten hebben meegemaakt, en verlicht het gevoel van slachtofferschap en trauma dat als gevolg daarvan kan aanhouden. Omdat het energie van negatief naar positief kan verschuiven, kun je de lei schoonvegen en opnieuw beginnen.

Hoewel dit een donkergekleurde steen is, is het een steen van het Goddelijke Vrouwelijke, en helpt het zowel mannen als vrouwen te verbinden met de frequenties van vrouwelijkheid en de kracht om je doelen te manifesteren. Die vrouwelijke energie wordt geactiveerd en geaard door moeder aarde. Een unieke ontvouwing van innerlijke persoonlijke mysteries vindt plaats. De steen roept de noodzakelijke kwaliteiten op om de mensheid naar het volgende niveau van spirituele evolutie te brengen. De zwarte Lemurische jade straalt helende energieën uit en bevordert een hoger bewustzijn, innerlijke helderheid, spirituele kracht en onvoorwaardelijke liefde.

Zwarte Lemurische jade kopen - Crystal Cave
Zwarte lemurische jade

Jaspis – Afrikaanse Turkoois

Groei • Avontuur • Positiviteit
Afrikaanse turkoois affirmatie: “Mijn mogelijkheden zijn eindeloos.”

Hoewel Afrikaans turkoois turkoois wordt genoemd, is het eigenlijk helemaal geen turkoois. De steen wordt gewonnen in Afrika en wordt vaak ook nog eens behandeld om het de rijke blauwgroene kleur te geven. Omdat de steen een vorm van jaspis is en jaspis een vorm van chalcedoon, is Afrikaanse turkoois technisch gezien een vorm van chalcedoon, net als agaat en zoveel andere stenen. Afrikaanse jaspis bevat kwarts waardoor het een ondoorzichtig uiterlijk heeft, in tegenstelling tot het meestal transparante agaat. Het heeft ook andere insluitsels, zoals koper en ijzer, die bijdragen aan het prachtige gevlekte kleurenpalet.

Als de steen van evolutie brengt Afrikaanse Turquoise positieve verandering en transformatie in iemands leven. Het zal het hart openen en iemands ziel voorbereiden om met een positieve instelling en een diep gevoel van vertrouwen in het spirituele rijk te duiken. Het helpt je om je verleden en je toekomst in evenwicht te brengen terwijl je doorgaat om je ware zelf te worden. Het is een steen van het Derde Oog Chakra, die je ogen en geest opent voor nieuwe ideeën en je ware doel. Het brengt het verlangen met zich mee om het onbekende te verkennen en de geest te openen voor eindeloze mogelijkheden. Draag het bij je en je zult zijn geruststelling voelen terwijl je nieuwe kansen verkent.

Afrikaanse turkoois hanger - Crystal Cave
Afrikaanse turkoois

Jaspis – Australische Landschaps Jaspis

Gronden • Aarde • Natuur
Australische landschaps jaspis affirmatie: “Ik ben een kind van de aarde en dit is mijn thuis.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam.  De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Landschaps jaspis is een aardende en harmoniserende steen met een sterke verbinding met de aarde. De aardende energie kan je een sterk gevoel geven van wie je bent, waar je bent geweest en waar je naartoe gaat. De steen vergroot creatieve visualisatie, moedigt het ondernemers gevoel aan, en zorgt voor een moederlijk gevoel naar de aarde en natuur, om deze te verzorgen en te beschermen. Er wordt ook gezegd dat de steen angst verlicht.

Bij lichamelijke genezing wordt gedacht dat landschaps jaspis het immuunsysteem stimuleert, om vervuilende stoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de nieren te reinigen. De steen schijnt nuttig te zijn bij het stoppen met roken omdat het de vastberadenheid zou versterken.

Deze landschaps jaspissen komen uit Australie. Dezelfde spirituele werking wordt aan deze stenen toegekend.

Australische landschaps jaspis kopen - Crystal Cave
Afrikaanse turkoois

Jaspis – Bamboe Jaspis

Meditatie • Sereniteit • Zachtheid
Bamboe jaspis affirmatie: “Ik beland gemakkelijk in de meditatieve fase.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam. De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Bamboe jaspis of bamboe steen is een bruin-grijze tot bijna zwarte steen met verschillende patronen van geel en oranje. Bamboe Jaspis is een steen van sereniteit en troost je geest en een goede steen om te gebruiken tijdens meditaties, vooral tijdens meditaties waarbij je visualiseert, bijvoorbeeld het zitten aan de rand van een bos terwijl je je de geluiden van stromend water, de geur van vers gras en het gevoel van een verfrissend briesje voorstelt.

Bamboe jaspis is een steen die langzaam werkt en constante, opzettelijke energie levert, vooral in tijden van noodzakelijke veranderingen zonder de chaos die een totale omwenteling zou veroorzaken. Het is een steen met een zeer beschermende en helende energie welke rust en genezing bevordert. Bamboe jaspis is ook een goed hulpmiddel voor professionele genezers (zoals spirituele therapeuten, reiki-beoefenaars, enz.), omdat het helpt om het evenwicht te bewaren

Bamboe jaspis kopen - Crystal Cave
Bamboe jaspis

Jaspis – Birds Eye Jaspis

Wijsheid • Kalmerend • Individualisme 
Birds eye jaspis affirmatie: “Ik ben optimistisch over de toekomst.”

Birds eye jaspis is een vorm van rhyoliet jaspis. Birds eye jaspis, met zijn gracieuze patronen als een oog van een vogel is een steen van vrede. De donkere mystieke rode cirkels die eruitzien als het oog van een vogel, kalmeren de onrustige geest. Deze steen helpt je om het grotere plaatje in het leven te zien en niet alleen te zien wat je wilt zien. Birds eye jaspis creëert een gezichtsveld om je aan te moedigen de wereld en je plaats daarin te zien in plaats van verblind te worden door de verwachtingen van anderen.

Birds eye jaspis bevat de voedende energieën van Moeder Natuur. Als een van de meer exotische stenen, is het bekend dat het een zeldzame orbiculaire variëteit is die het leven stimuleert. De langzame, gestage frequentie van deze steen heeft de neiging om iemands vermogen om te focussen te vergroten, door als een schijnwerper te fungeren, en helpt tijdens het mediteren ook om de negatieve overtuigingen of meningen los te laten die voor anderen zijn gecreëerd. Door het hartchakra te stimuleren, zal het om voortdurend wijsheid uit iemands bewustzijn te halen.

Birds eye jaspis - Crystal Cave
Birds eye jaspis

Jaspis – Büchenberg Jaspis

Doelgerichtheid • Stabiliteit • Focus
Büchenberg jaspis affirmatie: “Ik creëer een veilige en geborgen ruimte voor mezelf, waar ik ook ben.”

Deze jaspissoort komt uit Büchenberg, Duitsland. De jaspis is een combinatie bestaande uit hematiet en rode jaspis.

Buchenberg jaspis kopen - Crystal Cave
Büchenberg jaspis

Jaspis – Bumblebee Jaspis

Moed • Ware Zelf • Verwijdert Blokkades
Bumblebee jaspis affirmatie: “Ik inspireer mijzelf en anderen.”

Bumblebee jaspis wordt gevormd uit een combinatie van sedimentair gesteente die zwavel, mangaanoxide, realgar en orpiment (arseensulfidemineralen) en calciumcarbonaat bevat. Deze mineralogische mix is anders dan de meeste jaspis soorten en daarom is het geen “echte” jaspis en sommigen zeggen dat het meer een agaat is. De bekende locaties zijn alleen in vulkanen in Australië en Indonesië. De mooie patronen op deze steen imiteren vaak de kleur van hommels, vandaar de naam bumblebee jaspis. De gele kleur is te wijten aan de aanwezigheid van zwavel en arseen, dat giftig is als het een ruwe steen betreft. Dus wees voorzichtig. Hoewel het veilig te hanteren is als het een knuffelsteen (trommel- of getuimelde steen), was ALTIJD je handen na gebruik.

Bumblebee jaspis verwijdert energetische blokkades en trekt ons naar spirituele afstemming. Het is een steen voor een helder gevoel en onthult het doel van ons leven en wat we moeten doen om het zo goed mogelijk te leven. Het laat ons zien hoe onze spirituele verlangens kunnen worden gebruikt om ons dagelijks leven op een positieve manier te transformeren. Bumblebee Jasper helpt ons ook om ons volledige zelf te omarmen, inclusief onze duistere kanten. Het leert ons dat ons volledige zelf veel interessanter en krachtiger is dan enig beperkt zelfbeeld ooit zou kunnen zijn. De steen inspireert spirituele overvloed en maakt een einde aan zelfbeperkend denken.

Bumblebee jaspis is een steen van moed. Het laat diepgewortelde angsten los en helpt ons in te zien dat de feitelijke waarheid over onszelf en onze situatie veel positiever is dan we ons hebben laten geloven. De steen moedigt ons aan om meer van ons leven te genieten en ons te omringen met prettig gezelschap en materialistische schoonheid. Het inspireert ons om zelfredzamer en zelfverzekerder te zijn, maar ook om genereus om te gaan met onze liefde en aandacht. Het helpt ons om ons geen zorgen meer te maken over hoe andere mensen ons zien, maar ons te concentreren op het zijn van ons ware zelf.

De steen stimuleert onze slimme geest en maakt het oplossen van problemen eerder een interessante uitdaging dan een vreselijke taak. Het helpt ons om meer aandacht te besteden aan details en om out of the box na te denken over wat die details mogelijk kunnen betekenen. Bumblebee Jasper helpt ons om afleidende gedachten en emoties te negeren, vooral faalangst. Het helpt ons om het initiatief te nemen en meer macht te krijgen op elk gebied van ons leven. De steen moedigt ons aan om actief op zoek te gaan naar nieuwe avonturen. Het belooft ons dat we perfect in staat zijn om goede keuzes te maken en een levendig en bevredigend leven te leiden.

Bumblebee jaspis - Crystal Cave
Bumblebee jaspis

Jaspis – Cappuccino Jaspis

Jeugdigheid • Avontuur • Verlangen
Cappuccino jaspis affirmatie: “Het leven is een cadeau.”

Cappuccino jaspis staat ook bekend als zoete cappuccino jaspis, cappuccino zebra jaspis, Australische zebra jaspis en de bruine zebra jaspis. De kleuren variëren van beige tot karamel tot groen tot bruin tot bruingrijs. Cappuccino jaspis zorgt voor een mix van jeugdigheid, avontuur, humor, verlangen, wijsheid en manifestatie. Het leidt je door grote plannen. Cappuccino jaspis is een praktische steen, maar trekt ook roem en fortuin aan. Van deze steen wordt beweerd dat het een zeer goede hulp is is bij het balanceren van energie, werk en spel, en de drager in staat stelt beide kanten van een situatie te zien.

Cappuccino jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Cappuccino jaspis

Jaspis – Caramel Jaspis

Evenwicht • Bescherming • Kalmering
Caramel jaspis affirmatie: “Ik ben veilig.”

Caramel jaspis is een donkerdere tint dan de gele jaspis. Het graaft dieper om energetische situaties in evenwicht te brengen. Dit varieert van het helpen kalmeren van de zenuwen en emoties, het spijsverteringsstelsel en de effecten van omgevings- en elektromagnetische vervuiling. Zoals de meeste jaspis is het een beschermende steen die werkt door een energetische barrière in je aura op te zetten, die je helpt beschermen tegen negatieve krachten.

Caramel jaspis kopen - Crystal Cave
Caramel jaspis

Jaspis – Chalcedoon Jaspis

Communicatie • Bescherming • Balans
Chalcedoon jaspis affirmatie: “Ik hoor thuis in deze wereld.”

Chalcedoon

Chalcedoon is de vorm van kwarts die compact en microkristallijn is. Het komt voor in veel verschillende vormen, kleuren en patronen, en sinds de oudheid worden veel soorten als edelstenen gebruikt. In de edelsteenhandel wordt de term chalcedoon vaak specifiek gebruikt om het witte, grijze of blauwe doorschijnende type chalcedoon te beschrijven, maar de technische term omvat alle aanvullende variëteiten. Vormen van chalcedoon zijn agaat, aventurijn, heliotroop, carneool, flint, chrysopraas, jaspis, onyx, sard, sardonyx en tijgeroog. Chalcedoon is vaak moedergesteente waarop een groot aantal verschillende edelstenen kunnen zitten. De meeste chalcedonen zijn gepolijst als cabochons en kralen voor gebruik in sieraden en gravures.

Chalcedoon wordt verondersteld zijn naam te ontlenen aan de Griekse havenstad “Chalcedon”, die tegenwoordig bekend staat als “Kadikoy” in Turkije. Deze steen zou om de nek van Marcus Tullius Cicero, een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof, hebben gehangen. Het waren niet alleen de oude Grieken die de waarde in chalcedoon zagen, de indianen beschouwden het ook als een heilige steen. Het werd vaak gebruikt bij ceremonies om een gevoel van aarding te verzekeren. Tot op de dag van vandaag is chalcedoon nog steeds een populaire steen om te gebruiken bij meditatieve oefeningen en spirituele verblijven.

Spiritueel gezien staat chalcedoon in het algemene bekend om zijn verzorgende kracht, maar ook om zijn vermogen om je woorden en gesprekken te laten stromen. Het is geliefd bij openbare sprekers, redenaars, advocaten en politici vanwege het vermogen om diplomatie naar het puntje van je tong te brengen. Het wordt hierom ook wel de “sprekerssteen” genoemd. Chalcedoon is ook een steen van balans en kan lichaam, geest en ziel in volledige harmonie brengen.

Jaspis

Jaspis is een variëteit van ondoorzichtige chalcedoon, een microkristallijne variëteit van kwarts. Het is een steen op silicabasis met conchoïdale of “schelpachtige” breuk (zoals hoe glas breekt) en een hardheid van 7, die niet kan worden bekrast met een stalen zakmes, net als kwarts. Het heeft een hoog kwartsgehalte, de kristallen in het materiaal zijn crypto of microkristallijn kwarts, dus je kunt ze niet zien, maar ze zijn wel. Jaspis is geen wetenschappelijke term. Bij het labelen van de juiste jaspis, zullen wetenschappers het monster “cryptokristallijn kwarts of microkristallijn kwarts: variëteit jaspis” noemen. Wat we “jaspis” noemen is meestal een steen die een “jasperoïde” wordt genoemd. Ongeveer 20% van de stenen die we “jaspis” noemen, zijn vaak de marketingnamen en hebben geen hoog silicagehalte of ze zijn niet ondoorzichtig, beide dingen die gebruikt worden om te bepalen of iets “jaspis” moet worden genoemd. De aantrekkingskracht van Jasper zijn de interessante kleurpatronen en formaties. Hoewel het een effen kleur kan zijn, is het meestal gevlekt, gevlekt, geringd of gestreept. Elke jaspis heeft een unieke kleur of patroon, waardoor deze steen veel variatie heeft. Jaspis is een oude edelsteen en wordt genoemd in de bijbel en andere klassieke bronnen. Hoewel het tegenwoordig vrij algemeen en betaalbaar is, werd jaspis in de oudheid als een waardevolle steen beschouwd.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Jaspis in het algemeen ondersteunt in tijden van stress, en brengt rust en heelheid. Jaspis biedt bescherming en absorbeert negatieve energie en brengt yin en yang in evenwicht. De steen verwijdert elektromagnetische en milieuvervuiling, inclusief straling. Het moedigt eerlijkheid met jezelf aan en geeft moed om problemen assertief aan te pakken. Jaspis helpt snel denken en bevordert organisatorische vaardigheden. Het prikkelt de verbeelding en zet ideeën om in actie. Het ondersteunt bij langdurige ziekte en geeft het lichaam nieuwe energie.

Chalcedoon jaspis kopen - Crystal Cave
Chalcedoon jaspis knuffelstenen

Jaspis – Chohua Jaspis

Orde • Welvaart • Focus
Chohua jaspis affirmatie: “ik ben geordend.”

De choahua jaspis heeft een aantal verschillende namen waaronder waterval jaspis, dendritische jaspis, astistieke jaspis, apache jaspis, Afrikaanse picasso jaspis en Chinese schildersteen. Chohua jaspis is een vlekkerige steen met rode, bruine of kastanjebruine penseelstreken op een grijze, beige of bruine achtergrond. De stenen komen uit de Lijing River mijn in China. De stenen zijn behandeld met een lak ivm. breekbaarheid.

Chohua jaspis is een steen die helpt duidelijkheid te scheppen in chaos. Werken met Chohua jaspis zal je helpen je gedachten te ordenen en je energie te richten op de levensgebieden die volgens jou de meeste aandacht nodig hebben. Chohua jaspis is een zeer actieve steen en resoneert met de hart- en de kruinchakra’s. Deze steen brengt eigenzinnigheid en geluk in je leven, waardoor je je meer in contact kunt voelen met de kansen en welvaart die met je reis gepaard gaan. De Chohua jaspis kan gebruikt worden als spiritueel hulpmiddel omdat het een natuurlijk soort discipline bijbrengt voor meditatie, yoga of visualisatie. Het helpt je los te komen van het drama om je heen, zodat je gecentreerd en gefocust kunt worden op wat belangrijk voor je is en wat je wilt manifesteren. De steen helpt ook bij het verwerken van teleurstellingen.

Chohua jaspis kopen - Crystal Cave
Chohua jaspis knuffelstenen

Jaspis – Conglomeraat Jaspis

Bewustzijn • Liefde • Samenwerking
Conglomeraat jaspis affirmatie: “Ik ben veelzijdig.”

Conglomeraat jaspis staat ook wel bekend onder de naam puddingsteen. Dit is een populaire naam die wordt toegepast op een samenstelling uit een verscheidenheid aan stenen. Conglomeraat bestaat uit afgeronde kiezelstenen waarvan de kleuren scherp contrasteren met de kleur van de matrix om de kiezelstenen heen. Het conglomeraat bestaat uit kiezelstenen van rode jaspis, zwarte chert, wit kwartsiet, hematiet en semi-transparant kwarts in een matrix van grofkorrelig kwartsiet. Het bevat ongeveer 30% tot 90% kiezelstenen. De ronde kiezelstenen en het scherpe kleurcontrast geven dit type conglomeraat het uiterlijk van een rozijn of kerstpudding, vandaar ook de naam puddingsteen. Er zijn verschillende soorten puddingsteen, met verschillende samenstellingen, herkomst en geografische spreiding. Voorbeelden van verschillende soorten puddingstenen zijn de Hertfordshire, Schunemunk, Roxbury en St. Joseph Island (Drummond Island) puddingstenen.

Spiritueel gezien hebben deze stenen interessante metafysische eigenschappen, omdat ze de energie aannemen van de stenen die in hun matrix zijn gecombineerd. Hoewel elke steen in deze matrix zijn eigen unieke helende en spirituele eigenschappen heeft, is de grootste les die deze stenen ons kunnen leren hoe we samen kunnen komen in bewustzijn, liefde en samenwerking. Deze stenen zijn prachtig voor een groepsmeditatie of bijeenkomst. Ze verwijderen negatieve patronen uit het emotionele lichaam en helpen bij het opruimen van alle vormen van woede en verwarring binnen relaties. Conglomeraatstenen kunnen licht werpen op de karmische aspecten van relaties met anderen in je leven. Deze stenen aarden vooral in tijden van onrust in ons leven. Ze worden beschouwd als “beschermstenen” en belichamen de elementaire krachten van water, vuur, lucht en aarde.

Conglomeraat jaspis kopen - Crystal Cave
Conglomeraat jaspis knuffelstenen

Jaspis – Dalmatiër Jaspis

Blijheid • Speelsheid • Positiviteit
Dalmatier jaspis affirmatie: “Ik kies ervoor om gelukkig en blij te zijn.

Dalmatiër jaspisis zorgt voor blijheid, speelsheid en positiviteit. Het is een sterk beschermende steen die evenwichtiger maakt. Het beschermt tegen straling en negatieve energie en helpt deze energie uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt de steen mensen die te rationeel zijn en mensen die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen en nachtmerries verminderen. Fysiek heeft het een positieve werking op het kraakbeen, de zenuwen, verstuikingen en reflexen.

Dalmatier jaspis sieraad - Crystal Cave
Dalmatier jaspis armband

Jaspis – Dendriet Jaspis

Helderheid • Concentratie • Creativiteit
Dendriet jaspis affirmatie: “Ik ben consistent in de dingen die ik zeg en doe.”

Spiritueel gezien heeft de dendriet jaspis een sterke verbinding met de hersenen en hun werkingen zoals de geest, zowel innerlijk als uiterlijk. Het is een steen die helderheid van geest en scherp denken brengt. Hierom is dendriet jaspis is erg goed voor schrijvers en onderzoekers, omdat het aanmoedigt om creativiteit en idealistisch na te denken. De steen kan kan worden gebruikt om de geest te kalmeren en te ordenen op momenten dat hij overbelast lijkt te worden, waardoor focus wordt gebracht, frustratie wordt verlicht en verstrooide gedachten worden opgeruimd. Dit is een steen die kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn. Het kan ook worden gebruikt om de geest te concentreren voor studeren, examens en meditatieoefeningen.

Dendriet jaspis trommelsteen - Crystal Cave
Dendriet jaspis knuffelstenen

Jaspis – Dr. Liesegang Steen

Vrije Geest • Helderheid • Hoop 
Dr. Liesegang steen affirmatie: “Vandaag is alles mogelijk.”

Deze ongebruikelijk genaamde Dr. Liesegang steen komt uit Nye County in Nevada, VS, deze prachtig gestreepte en gemarkeerde steen is een vorm van rhyoliet. De steen is vernoemd naar de Duitse chemicus Dr. Liesegang, die ringverschijnselen in veel chemische systemen opmerkte. De ringen en patronen zijn prachtig en uniek in elke steen. Al met al is het een mooie leuke knuffelsteen.

Dr. Liesegang steen is een steen die iemand kan helpen om vrij jezelf te zijn om vooruit te beginnen met nieuwe persoonlijke (spirituele) reizen. Dr. Liesegang steen is een uitstekende steen als je het moeilijk hebt om zin in het leven te zien. Dr. Liesegang steen helpt iemand te herkennen en te begrijpen waarom er gebeurtenissen in het leven zijn die soms gemakkelijk of soms moeilijk te doorlopen zijn, met heldere gedachten en helder zicht. Waar het moeilijk is om te zien dat men inderdaad dagelijks van kleine tot grote mate heeft geleerd en gegroeid, is dit de steen om iemand te helpen de pieken en dalen te lokaliseren en te herkennen. Dit is een steen die nieuwe hoop en belofte schenkt voor een betere, zelf op maat gemaakte toekomst door een dergelijke herkenning en gemoedsrust.

Dr Liesegang steen - Crystal Cave
Dr. Liesegang steen

Jaspis – Flint Jaspis

Moed • Bescherming • Assertiviteit
Flint jaspis affirmatie: “Ik ben trots op alle moeilijke dagen die ik heb overleefd.”

Flint

Flint is een chalcedoon soort en draagt een lange geschiedenis van de mensheid met zich mee. De steen is grijs zwart tot beige bruin in kleur die kan worden weergegeven als banden en wervelingen. Chalcedoon is al sinds de oudheid bekend bij de mensheid, het stenen tijdperk begon met deze steen. Deze steen staat namelijk ook bekend als vuursteen. De mensen van de oudheid maakten hun eerste werktuigen van flint, zoals speerpunten, omdat het zich splitst in fragmenten met scherpe snijranden. Dankzij dat de steen de mogelijkheid heeft om vonken af te geven, werd flint ook gebruikt om vuur mee te maken. De naam vuursteen komt van het Latijnse woord sagetag, namelijk branden.

Flint is door de geschiedenis heen gebruikt voor bescherming. Zowel in Schotland als in Ierland werd vuursteen gebruikt als amulet dat werd gedragen ter bescherming tegen het kwaad. Sjamanen over de hele wereld heeft deze steen in rituele kringen gebruikt, als remedies voor het opruimen van ongewenste geesten en negatieve energie, en voor rituelen om aardgebonden geesten uit te drijven van plaatsen die worden achtervolgd. Flint kan worden gebruikt als beschermend wapen tijdens astrale reizen of spirituele zoektochten.

Flint staat voor eigenwaarde en moed. De steen kan goed worden gebruikt om verlegenheid te overwinnen. Flint laat ons zien hoe we intellectuele, rationele en fysieke kracht kunnen stimuleren. Het is ook erg handig tijdens confrontaties, ruzies en geschillen, omdat het ons helpt om de ‘hogere weg van begrip’ vanuit een rationeler standpunt te nemen. De steen kan ‘s nachts onder het kussen worden gelegd om nachtmerries of een overactieve geest als gevolg van deze confrontaties of geschillen te voorkomen. Het helpt ons daarom om inzicht te geven in het omgaan met tegengestelde invloeden. Ons helpen emotionele banden te verbreken die ons gebonden houden aan stressvolle situaties, banden met je verleden of angstige situaties. Vuursteen moet worden gebruikt als een talisman om alles wat je wilt verwijderen uit je leven te bannen, inclusief ziekte, verslaving of slechte wensen.

Jaspis

Jaspis is een variëteit van ondoorzichtige chalcedoon, een microkristallijne variëteit van kwarts. Het is een steen op silicabasis met conchoïdale of “schelpachtige” breuk (zoals hoe glas breekt) en een hardheid van 7, die niet kan worden bekrast met een stalen zakmes, net als kwarts. Het heeft een hoog kwartsgehalte, de kristallen in het materiaal zijn crypto of microkristallijn kwarts, dus je kunt ze niet zien, maar ze zijn wel. Jaspis is geen wetenschappelijke term. Bij het labelen van de juiste jaspis, zullen wetenschappers het monster “cryptokristallijn kwarts of microkristallijn kwarts: variëteit jaspis” noemen. Wat we “jaspis” noemen is meestal een steen die een “jasperoïde” wordt genoemd. Ongeveer 20% van de stenen die we “jaspis” noemen, zijn vaak de marketingnamen en hebben geen hoog silicagehalte of ze zijn niet ondoorzichtig, beide dingen die gebruikt worden om te bepalen of iets “jaspis” moet worden genoemd. De aantrekkingskracht van Jasper zijn de interessante kleurpatronen en formaties. Hoewel het een effen kleur kan zijn, is het meestal gevlekt, gevlekt, geringd of gestreept. Elke jaspis heeft een unieke kleur of patroon, waardoor deze steen veel variatie heeft. Jaspis is een oude edelsteen en wordt genoemd in de bijbel en andere klassieke bronnen. Hoewel het tegenwoordig vrij algemeen en betaalbaar is, werd jaspis in de oudheid als een waardevolle steen beschouwd.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Jaspis in het algemeen ondersteunt in tijden van stress, en brengt rust en heelheid. Jaspis biedt bescherming en absorbeert negatieve energie en brengt yin en yang in evenwicht. De steen verwijdert elektromagnetische en milieuvervuiling, inclusief straling. Het moedigt eerlijkheid met jezelf aan en geeft moed om problemen assertief aan te pakken. Jaspis helpt snel denken en bevordert organisatorische vaardigheden. Het prikkelt de verbeelding en zet ideeën om in actie. Het ondersteunt bij langdurige ziekte en geeft het lichaam nieuwe energie.

Flint jaspis kopen - Crystal Cave
Flint jaspis knuffelstenen

Jaspis – Flower Jaspis

Vrede • Bescherming • Welzijn
Flower jaspis affirmatie: “Ik ben vrede en rust waard.”

Flower jaspis, ook wel “red flower jaspis” genoemd, wordt gedacht dat het spiritueel gezien de geest verheft en vreugde brengt, en ons innerlijke verlangen naar rust koestert met onze uiterlijke verlangens. Er wordt aangenomen dat het ons beschermt tegen gevaarlijke situaties en die neigingen in evenwicht brengt met het verlangen naar afwisseling, avontuur en nieuwe ervaringen. Het wordt beschouwd als een fysiek stabiliserende steen welke welzijn brengt.

Flower jaspis kopen - Crystal Cave
Flower jaspis knuffelstenen

Jaspis – Fossiele Jaspis

Reizen • Genezing • Loslaten
Fossiele jaspis affirmatie: “Ik haast me niet door mijn leven, ik vertraag de snelheid met stilte.”

Fossiele jaspis onderscheidt zich van andere jaspissoorten door zijn versteende en verkiezelde organische patronen. Spiritueel gezien is het een uitstekende beschermingssteen en biedt bescherming voor zowel fysieke reizigers als astrale reizigers. De steen houdt je stevig op de grond terwijl je het multidimensionale universum verkent. Fossiele jaspis is ook een aardende steen en is vooral nuttig bij genezing. Fossiele jaspis geeft een gevoel van heelheid, sereniteit en verzorgd worden. Het helpt mentale helderheid en functioneren. Het werkt als een energetisch tonicum voor iedereen die herstellende is van een langdurige ziekte en het stimuleert het immuunsysteem.  Het is nuttig bij het verkennen van vorige levens, en het maakt verbinding met de Akasha-kroniek van je ziel en de planeet. Fossiele steen biedt ondersteuning tijdens spirituele groei en het werk dat nodig is om te evolueren. Het vergemakkelijkte het loslaten van alles wat niet langer dient, terwijl het behouden van wat wel dient.

Fossiele jaspis kopen - Crystal Cave
Fossiele jaspis knuffelstenen

Jaspis – Drakenbloed Jaspis

Innerlijk Kind • Genezing • Creativiteit
Drakenbloed jaspis affirmatie: “Mijn innerlijke kind drukt zich vrij door mij uit.”

Drakenbloed jaspis is een combinatiekristal bestaande uit epidoot en het rode gesteente piemontiet. Deze jaspissoort wordt alleen maar gevonden in het westen van Australië. Legendes vertellen dat de steen de overblijfselen zijn van overleden oude draken, het groen is de huid en het rood het bloed.

Drakenbloed jaspis activeert de chakra’s en bevordert creativiteit op alle niveaus. Het helpt bij persoonlijke genezing, helpt levensproblemen uit het verleden en het heden en zorgt voor goede emotionele volwassenheid en reactievermogen. Deze steen temt je innerlijke draak en helpt je om de draken-energieën onder controle te krijgen die geassocieerd worden met beheersing van het leven. De steen helpt je om balans te vinden en de moed te krijgen om obstakels te overwinnen. Deze steen is vooral aantrekkelijk voor kinderen. Drakenbloed jaspis helpt hen om verbinding te maken met mythische wezens en de magische energie van de wereld om hen heen. Het helpt hen ook om de waarheid in hun hart te geloven, wat de wereld hen ook mag vertellen.

Drakenbloed jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Drakenbloed jaspis

Jaspis – Gele Jaspis

Geluk • Duidelijkheid • Zelfvertouwen
Gele jaspis affirmatie: “Ik straal positiviteit en vreugde uit.”

Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het geeft geluk, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag, lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen.

Gele jaspis werd historisch gezien vereerd als een talisman van bescherming en onderscheidingsvermogen, gebruikt door priesters, sjamanen en spirituele gidsen om de mens te bewaken tijdens zowel zijn fysieke reizen als zijn spirituele reizen. Er werd beweerd dat het innerlijke kracht en mentale helderheid gaf, die een langzame, stabiliserende energie geeft. Oude stammen gebruikten de steen wegens de diepe verbinding met de aarde en is een goede steen voor het aarden van lichaam en geest, en geeft inzicht in spiritueel werk en diepe meditaties.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over gele jaspis te lezen.

Gele jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Gele jaspis

Jaspis – Gila Jaspis

Spiritualiteit • Reizen • Voorouders
Gila jaspis affirmatie: “Mijn voorouders zijn mijn gidsen.”

Gila jaspis is een jaspissoort die voorkomt in Gila County, Arizona, VS. De naam komt van de Gila rivier die door deze staat stroomt. Een andere naam voor gila jaspis is “fruitleisteen”, wegens het bruine gesteente waarop de oranje vlekken zitten.

Gila jaspis wordt geassocieerd met de inheemse Indianen die het gebied bewoonden en de stenen gebruikten die ze in en rond de Gila rivier vonden. De stenen vertelden hen hoe en waar ze moesten reizen, niet alleen fysiek maar ook spiritueel. Nadat ze de stenen hadden gegooid, wisten ze waar ze heen moesten. Fysieke reizen waar bijvoorbeeld voedsel te vinden is, maar ook vragen over spirituele reizen werden door deze stenen beantwoord. De Indianen noemden deze steen een wandelsteen, de reis die je tot nu toe hebt gemaakt, maar ook die je nog zult gaan maken, staat altijd in verbinding met je voorouderlijke lijn en je natuur. Met de kennis uit het verleden kun je meenemen om naar je toekomst te reizen. De steen verbindt je opnieuw met hoe deze oude bevolking omging met deze energieën. Deze bijzondere steen is een informatiedrager, en bevat de energie van de levensstroom. De steen kan je helpen de energie van de aarde te lezen als die van de astrologie. Het verbindt je met de tijdlijnen waarop we kunnen reizen.

Gila jaspis kopen - Crystal Cave
Gila jaspis knuffelstenen

Jaspis – Grand Canyon Jaspis (Wonderstone)

Spiritualiteit • Concentratie • Vastberadenheid 
Grand Canyon jaspis affirmatie: “De frequentie tussen mijn hoofd en hart is in balans.”

Deze vorm van gestreepte jaspis wordt gevonden in het Grand Canyon-gebied van Arizona in de VS. De strepen zijn prachtig, variërend van romig oranje tot steenrood. Deze steen biedt de gelegenheid om onze voortgang op onze spirituele reis te bekijken, en moedigt je aan om jezelf af te vragen of je de goede kant op gaat of dat het tempo anders kan gaan. Het hebben van overleg met je spirituele gidsen tijdens meditatie ondersteunt dit. Het geeft je de helderheid van het denken en brengt de contemplaties van hoofd en hart op één lijn, eindigend in een staat van weten en in het hier-en-nu zijn.

Grand Canyon jaspis stelt ons in staat om een beter zicht te hebben op en een beter begrip te hebben van de eigen kenmerken zoals andere mensen ons zien. Het laat ons ook zien wat we kunnen worden. Het kan helpen om een evenwicht en balans tussen onze gevoelens te brengen. Het vergroot ons eigen zelfrespect en eigenwaarde en helpt ons om op een rustige en vastberaden manier om te gaan met moeilijke situaties. De steen helpt ook met betere communicatie, en helpt ons vooral om goed te luisteren en niet een verkeerde voorstelling te geven van wat je hoort. Het is een goede steen om te hebben in tijden van stress.

De steen helpt je om je te concentreren en voorkomt dat je het werk dat je moet voltooien, uitstelt. Het helpt om te stoppen, te kijken en te luisteren, veranderingen aan te brengen en opnieuw te beginnen. Het helpt ons om dingen op te lossen, dingen uit ons verleden op te ruimen en een duidelijkere toekomst te zien. Het is een steen van vastberadenheid en doorzettingsvermogen voor degenen die hun leven vooruit willen helpen.

Grand canyon jaspis - Crystal Cave
Grand Canyon jaspis (wonderstone)

Jaspis – Groene Jaspilliet

Doelgerichtheid • Moed • Natuur
Groene jaspilliet affirmatie: “De natuur voedt me en helpt me te bloeien.”

Jaspilliet is de handelsnaar voor rode, hematitiseerde variëteiten van jaspis met de chemische formule SiO2 (Fe2O3). De steen wordt ook geschreven als jaspiliet en staat ook bekend als jaspis taconiet. Het is een kiezelhoudende of gemetamorfoseerde gestreepte ijzersteen, waaronder ijzerrijke kwartsieten, jaspis en ijzeroxiden. Het zijn meestal gestreepte mengsels van kwarts en magnetiet en/of hematiet. Ze vormen vele laagwaardige ijzerertsafzettingen, die samen de grootste ophopingen van ijzer op aarde vormen.

Spiritueel gezien maakt de combinatie van groene jaspis en hematiet deze steen een prachtig hulpmiddel bij het werken met de hartchakra. De spirituele eigenschappen van groene jaspiliet zijn uniek, voornamelijk vanwege al die millennia die de steen in de ingewanden van de aarde heeft doorgebracht. Dit mineraal is in staat om de energie te vermenigvuldigen en alles wat al in ons bestaat. Daarom is groene jaspiliet erg handig voor sterke en doelgerichte mensen. Groene jaspiliet is een talisman van de nieuwe maan periode van de maancyclus. Dit betekent dat het oude mineraal de grootste kracht heeft op de derde dag na nieuwe maan, en eventuele rituelen ermee zullen op dit moment effectiever zijn.

Groene jaspilliet kopen - Crystal Cave
Groene jaspilliet knuffelstenen

Jaspis – Groene Jaspis

Nachtrust • Veranderingen • Harmonie
Groene jaspis affirmatie: “Mijn lichaam is klaar voor een diepe en rustgevende slaap.”

De groene jaspis word ook wel de regenbrenger jaspis genoemd. Het is een licht tot donkergroen gekleurde steen. De aanwezigheid van ijzersilicaatverbindingen zoals chloriet geeft de steen zijn groene kleur. De kleur groen staat bekend als een geld en geluk brengende kleur. Groene jaspis is een krachtige hulp bij het starten van een nieuwe onderneming. De steen wordt gebruikt om ondernemingen op koers te houden en om projecten en het leven op schema te houden.

Groene jaspis een steen die werd beschouwd als een uitstekende slaapsteen voor jonge kinderen die het juiste slaapritme moeten vasthouden. Natuurlijk kan deze steen ook door volwassenen worden gebruikt die lijden aan slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Deze steen is een goede talisman voor degenen die te maken hebben met terugkomende kwaadwillende entiteiten en nachtmerries.

Groene jaspis staat in verbinding met het hartchakra, en elimineert de onbalans en blokkades van het hart en geeft het nieuwe energie. Sommige mensen hebben het moeilijk om veranderingen in hun leven te begrijpen en te accepteren, maar met groene jaspis kun je deze fase soepel overleven. Er wordt ook beweerd dat de groene jaspis iemand moedig kan maken. Groene jaspis is een goede steen die door spirituele beoefenaars wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om de harmonie in het emotionele lichaam te herstellen en dwangmatige neigingen in evenwicht te brengen.

Groene jaspis kopen - Crystal Cave
Groene jaspis knuffelstenen

Jaspis – Groene Polychroom Jaspis

Groei • Stimulatie • Liefde
Groene polychroom jaspis affirmatie: “Ik doe altijd mijn best.”

Groene polychroom jaspis kan het hartchakra ondersteunen om open te blijven staan voor de vrije uitwisseling van liefde. Het helpt ons de hoeveelheid liefde die we ontvangen in evenwicht te brengen met de hoeveelheid liefde die we uitzenden. Deze hartopener geeft je de ruimte om compassie voor jezelf en de wereld om je heen te cultiveren. Groene polychroom jaspis geeft een mooie mix van helende energie met zachte groeistimulatie. Deze kalmerende steen geeft moed om jezelf te zijn. Het is een prachtig hulpmiddel om de mentale helderheid te verbeteren door zijn subtiele kalmerende effect. Het helpt je bij het verwerken van diepe innerlijke genezing en emotionele bevrijding. Deze mooie edelsteen vertegenwoordigt ook de energie van voorspoed en overvloed, waardoor je dankbaarheid kunt aanboren. Het is ook een uitstekend hulpmiddel om waarheid, vrede en liefde in jezelf en relaties te versterken.

Groene polychroom jaspis trommelsteen - Crystal Cave
Groene polychroom jaspis knuffelstenen

Jaspis – Groene Slangenhuid Jaspis

Bescherming • Verantwoordelijkheid • Loslaten
Groene slangenhuid jaspis affirmatie: “Ik ervaar genezing in dit leven en in vorige levens.”

Groene slangenhuid jaspis combineert een kwarts samen met jaspis in een groen en schilferig patroon. Groene slangenhuid jaspis is een steen van bescherming en beschermt tegen negativiteit. Het kan ook een onaangename kijk in situaties verbeteren. De steen verlicht stress, zelfoordeel en geeft een gevoel van welzijn. Het helpt bij het loslaten van obsessief gedrag, waardoor je de balans tussen geest en hart opnieuw evalueert, de steen staat ook in verbinding met het hart chakra. Het kan je laten zien waar je leven uit balans is geraakt als gevolg van egoïstische acties. Het verdrijft irrationele gedachten en moedigt emotioneel evenwicht aan door de wilskracht aan te wakkeren om ongezonde gedachten en gedragingen te weerstaan. Het helpt je de oorzaak en het gevolg te voelen van de acties die je hebt ondernomen, en stelt je in staat om gestaag te overwinnen gewoonten die leed veroorzaken. De steen werkt als een schild tegen paranormale aanvallen en beschermt tegen schadelijke of schadelijke verleidingen.

Groene slangenhuid jaspis hanger - Crystal Cave
Groene slangenhuid jaspis

Jaspis – Groene Zebra Jaspis

Natuur • Veranderingen • Harmonie
Groene zebra jaspis affirmatie: “De geluiden van de natuur vullen mijn hart en brengen me vrede.”

Groene zebra jaspis is een zebra jaspis met groene vlekken in plaats van de traditionele zwarte vlekken. Het is een licht tot donkergroen gekleurde steen. De aanwezigheid van ijzersilicaatverbindingen zoals chloriet geeft de steen zijn groene kleur. De kleur groen staat bekend als een geld en geluk brengende kleur. Wegens deze combinatie gebruiken we de spirituele krachten van de groene jaspis en de zebra jaspis. Groene zebra jaspis is een krachtige hulp bij het starten van een nieuwe onderneming. De steen wordt gebruikt om ondernemingen op koers te houden en om projecten en het leven op schema te houden. Groene zebra jaspis stelt je in staat optimistisch te zijn, ondanks de stress van het leven en geeft je meer initiatief om problemen aan te pakken. Het zal je aanmoedigen om te dromen en die dromen in realiteit om te zetten. Zebra jaspis is een aardingssteen, hij helpt je met afstemmen op Moeder Aarde en helpt om vreugde in je omgeving te vinden. Zebra jaspis is een zeer kalmerende steen en stimuleert de Wortelchakra. Het kan kan helpen verspreide energieën naar binnen te trekken om te werken waar ze het meest nodig zijn. Houd deze steen bij je zodat ze kan helpen bij het oplossen van moeilijke situaties.

Groene zebra jaspis een steen die werd beschouwd als een uitstekende slaapsteen voor jonge kinderen die het juiste slaapritme moeten vasthouden. Natuurlijk kan deze steen ook door volwassenen worden gebruikt die lijden aan slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Deze steen is een goede talisman voor degenen die te maken hebben met terugkomende kwaadwillende entiteiten en nachtmerries. Groene zebra jaspis staat in verbinding met het hartchakra, en elimineert de onbalans en blokkades van het hart en geeft het nieuwe energie. Sommige mensen hebben het moeilijk om veranderingen in hun leven te begrijpen en te accepteren, maar met groene jaspis kun je deze fase soepel overleven. Er wordt ook beweerd dat de groene zebra jaspis iemand moedig kan maken. Groene zebra jaspis is een goede steen die door spirituele beoefenaars wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om de harmonie in het emotionele lichaam te herstellen en dwangmatige neigingen in evenwicht te brengen.

Groene zebra jaspis kopen - Crystal Cave
Groene zebra jaspis knuffelstenen

Jaspis – Herfstblad Jaspis

Comfort • Rust • Verbinding
Herfstblad jaspis affirmatie: “Mijn geest is geordend.”

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat deze steen de prachtige kleuren van de herfst en straalt hij comfort en gezelligheid uit. Herfstblad jaspis, ook wel herfst jaspis genoemd, helpt je te aarden en te centreren. Het is een echte aardende steen, perfect afgestemd op de wortel chakra, waardoor je je evenwichtig, kalm en gecentreerd voelt. Het biedt ondersteuning in tijden van stress en inspireert tot rust en heelheid. Het ruimt negatieve energie op, zowel van binnen als van buiten. Het stimuleert een sterke verbinding met de aarde en herinnert ons eraan dat we verbonden zijn met de cirkel van het leven.

Herfstblad jaspis is een steen van geruststelling. Het kan je helpen om je veilig, verzorgd en verzorgd te voelen. In tijden van stress en moeilijkheden zal het er zijn als je vriend en het kan je helpen om door veranderende tijden te gaan, net als de verandering in seizoenen van zomer naar herfst. Het kan je ook helpen om negatieve gevoelens te overwinnen en emoties van pijn en ongemak los te laten. Deze jaspissoort verhoogt de focus en helpt het geheugen. De aardende eigenschappen helpen de geest te kalmeren en opnieuw verbinding te maken met Moeder aarde, om ons letterlijk geworteld te voelen en met een gevoel van verbondenheid. Een perfect kristal om zelfvertrouwen en zelfvertrouwen te bevorderen. Het is een uitstekende helende steen die een opgewekte geest aanmoedigt. Het geeft een goed gevoel en helpt bij het loslaten van stress en negativiteit.

Herfstblad jaspis kopen - Crystal Cave
Herfstblad jaspis knuffelstenen

Jaspis – Idar-Oberstein Jaspis

Rust • Heelheid • Vereniging
Idar-Oberstein jaspis affirmatie: “Ik werk met anderen in harmonie.”

Typisch is de jaspis van Idar-Oberstein wit, oranje, beige, rood, bruin, zwart of groen, die soms ook in een mineraal in combinatie met elkaar, in lagen of in een patroon kan voorkomen. De naam Idar-Oberstein is onlosmakelijk verbonden met de deze jaspissoort. Aan het einde van de 14e eeuw ontwikkelde zich een hele economie rond dit mineraal. De reden hiervoor was en zit in de grote jaspisafzettingen in de streken rond Idar-Oberstein. Door de eeuwen heen heeft Idar-Oberstein zich gevestigd als een stad voor de kunst van het edelsteensnijden.

De steden Idar en Oberstein ontwikkelden zich vanaf het midden van de 19e eeuw tot een van de belangrijkste juwelierscentra van Duitsland. Deze ontwikkelingsmogelijkheid was gebaseerd op drie bronnen: het voorkomen van agaat en jaspis in de regio, de beschikbare waterkracht en de beschikbare arbeid door de bewoners van de regio (vooral in tijden na de oogst en voor het zaaien, wanneer ook het water in grote hoeveelheid beschikbaar was). De eerste edelsteenbewerkende beroepen die uitsluitend gebaseerd waren op de materialen die ter plaatse te vinden waren, waren agaatslijpers en agaatboren. Als gevolg van de productie van geslepen stenen vestigden zich rond 1660 goudsmeden in de regio. De goudsmeden vestigden zich voornamelijk op de Obersteiner Naheufer, terwijl de agaatslijpers zich op de Idarbach vestigden. De rivier de Nahe zorgde regelmatig voor overstromingen en zou de maalmolens hebben overstroomd. Voor de goudsmeden was de Nahe echter ideaal, omdat ze voor veel werkprocessen water nodig hadden. Dat is de reden waarom alle vroege fabrieken aan de oever van de Obersteiner Nahe werden gesticht.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Het ondersteunt en in tijden van stress en brengt rust en heelheid. Wanneer de steen wordt gebruikt bij edelsteentherapie, verenigt jaspis alle aspecten van je leven. Jaspis herinnert mensen eraan om elkaar te helpen.

Idar-Oberstein jaspis kopen - Crystal Cave
Idar-Oberstein jaspis knuffelstenen

Jaspis – Imperial Jaspis

Eerlijkheid • Overwinning • Mededogen
Imperial jaspis affirmatie: “Ik ben comfortabel in mijn lichaam.”

Imperial jaspis wordt beschouwd als een van de vijf fraaie jaspissoorten. De andere vier zijn Bruneau jaspis, Morrisonite, Willow Creek jaspis en Blue Mountain jaspis. Imperial jaspis wordt ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van Guadalajara, Mexico, aan de oostkant van een steile kloof gevonden. Deze kloof ligt ten noorden van het stadje San Cristobal en de steile hellingen zijn bedekt met dichte vegetatie. Het gebied waar imperial jaspis wordt gevonden is zeer groot, bijna 6 km lang met veel individuele afzettingen, elk met zijn eigen kenmerken. De jaspis komt voor als aderen, grote gevulde holtes en als knobbeltjes in het moedergesteente.

Spiritueel gezien versterkt imperial jaspis de kracht van het emotionele lichaam, en verlicht stress door een rustgevende constantheid te produceren. De ongewone uitstraling van deze steen creëert gevoelige trillingen in het lichaam van zijn drager die op hun beurt het gevoel van mededogen en zelfs vrijgevigheid oproepen. Het is bekend dat imperial jaspis vanwege zijn gedurfde en moedige eigenschappen vastberadenheid geeft in alle vormen van spiritualiteit. Deze steen moedigt zijn drager aan om eerlijk te zijn tegen zichzelf en om alle problemen van het leven het hoofd te bieden. Imperial jaspis stimuleert zijn drager om onzekerheden te herkennen en te overwinnen. Het zet aan om energiek vooruit te komen in het leven, in plaats van geforceerde inspanningen, en fungeert als een herinnering om harmonieus met anderen samen te werken.

Imperial jaspis heeft, net als alle andere jaspis, de neiging om de associatie van zijn drager met de wereld te versterken, samen met de spirituele wijsheid. Het bezielt het heilige in je huidige leven. Het stelt je verder in staat om momenten van schoonheid in het gewone boven op de buitengewone manier te observeren. In de loop van meditatie helpt imperial jaspis om overeenstemming te vinden in het zelf. De steen biedt het droomwerk aan waarmee de drager spirituele kennis kan ophalen, om in het huidige leven te gebruiken. Deze jaspissoort is een eminente spirituele genezer die alle chakra’s van het lichaam activeert, inclusief hart, sacraal, wortel en de zonnevlechtchakra. Imperial jaspis werkt centrerend en beschermt je tegen negatieve opvattingen en aanrakingen.

Imperial jaspis kopen - Crystal Cave
Imperial jaspis knuffelstenen

Jaspis – Irai Jaspis

Bescherming • Balans • Verlichting
Irai jaspis affirmatie: “Ik ben bevrijd.”

Irai jaspis, afkomstig uit Brazilië, is een bijzondere steen met unieke kleuren met elk zijn eigen kleurenspel. Irai jaspis is een prachtige helende steen die bekend staat om het balanceren van de emoties en het verlichten van stress, maar ook om je te helpen de oorzaak van angst te realiseren en deze los te laten. Door met je onderbewustzijn te werken, kan deze steen je helpen beschermen tegen negatieve emoties. Irai jaspis is een geweldige beschermer en weerhoudt je ervan om impulsief te handelen. Het helpt je fouten te vermijden die worden veroorzaakt door ongeduld en verlangen. Verder is deze steen een krachtig sjamanistisch kristal. Hij dient als een gezaghebbende gids bij het reizen door alle rijken en het helpen van toekomstvisie. Irai jaspis versterkt het immuunsysteem en ontgift het lichaam. Het is een steen die beschermt tegen spirituele vervuiling. De steen is ideaal tijdens meditatie omdat het ons begeleidt met het gefocust te blijven op het huidige moment en te harmoniseren met onze omgeving.

Irai jaspis kopen - Crystal Cave
Irai jaspis knuffelstenen

Jaspis – Ivoor Jaspis

Heelheid • Rust • Eerlijkheid
Ivoor jaspis affirmatie: “Mijn acties brengen me dichter bij mijn doelen.” 

Ivoor jaspis ondersteunt in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Het brengt rust en heelheid, absorbeert negatieve energie en reinigt en lijnt de chakra’s en aura’s uit. Het brengt ook yin en yang in evenwicht en brengt de fysieke, emotionele en mentale lichamen op één lijn met het etherische rijk. Met de hervonden heelheid helpt de steen om sjamanistische reizen en het herinneren van dromen te vergemakkelijken. Het verwijdert elektromagnetische en milieuverontreiniging, inclusief straling.

Ivoor jaspis aardt energieën en het lichaam. Het verleent vastberadenheid aan alle bezigheden en ondersteunt tijdens noodzakelijke conflicten, en geeft de moed om assertief met problemen om te gaan. Het moedigt eerlijkheid met zichzelf en anderen aan. Deze steen helpt snel na te denken en bevordert de organisatorische vaardigheden en het doorzien van projecten. Het stimuleert de verbeelding en manifestatie en zet ideeën om in daden.

Ivoor jaspis knuffelsteen - Crystal Cave
Ivoor jaspis

Jaspis – Jaspilliet

Doelgerichtheid • Stabiliteit • Focus
Jaspilliet affirmatie: “Ik ben trots en sterk.”

Jaspilliet is de handelsnaar voor rode, hematitiseerde variëteiten van jaspis met de chemische formule SiO2 (Fe2O3). De steen wordt ook geschreven als jaspiliet en staat ook bekend als jaspis taconiet. Het is een kiezelhoudende of gemetamorfoseerde gestreepte ijzersteen, waaronder ijzerrijke kwartsieten, jaspis en ijzeroxiden. Het zijn meestal gestreepte mengsels van kwarts en magnetiet en/of hematiet. Ze vormen vele laagwaardige ijzerertsafzettingen, die samen de grootste ophopingen van ijzer op aarde vormen.

Spiritueel gezien maakt de combinatie van rode jaspis en hematiet deze steen een prachtig hulpmiddel bij het werken met de wortelchakra. De spirituele eigenschappen van jaspiliet zijn uniek, voornamelijk vanwege al die millennia die de steen in de ingewanden van de aarde heeft doorgebracht. Dit mineraal is in staat om de energie te vermenigvuldigen en alles wat al in ons bestaat. Daarom is jaspiliet erg handig voor sterke en doelgerichte mensen. Jaspiliet is een talisman van de nieuwe maan periode van de maancyclus. Dit betekent dat het oude mineraal de grootste kracht heeft op de derde dag na nieuwe maan, en eventuele rituelen ermee zullen op dit moment effectiever zijn.

Jaspilliet kopen - Crystal Cave
Jaspilliet knuffelstenen

Jaspis – Jaspis Breccie

Compassie • Aardend • Negativiteitsschild
Jaspis breccie affirmatie: “Ik sta mijzelf toe dat ik mijn muur afbreek en anderen mijn gevoelige kant laat zien.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam.  De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Jaspis breccie is een combinatiekristal bestaande uit rode jaspis waar elementen van hematiet in het kristal zijn gegroeid. Rode jaspis is aardend en stimulerend, terwijl de energie van hematiet negatitiveit afbuigt. Deze steen heeft een reinigend, balancerend en stabiliserend effect op het auraveld. Het verwijdert negatieve energieën en brengt ze terug naar waar ze vandaan kwamen; dit maakt het geschikt voor het voorkomen of tegengaan van psychische aanvallen.

De steen zal je inspireren om meer te handelen met compassie. Het zal je gevoelige en doordachte aard naar voren brengen, waardoor je dichter bij je partner komt. Deze steen zal je relatie ook bezielen met vurige passie en romantische intensiteit. Het zal uw fysieke compatibiliteit versterken en uw intimiteit verbeteren. De energieën van deze steen zullen seksuele genezing en seksuele gezondheid bevorderen.

Jaspis breccie zaksteen - Crystal Cave
Jaspis breccie

Jaspis – Kalkooliet

Voorouders • Overvloed • Eigenwaarde
Kalkooliet affirmatie: “Ik zal niet neergehaald worden door andermans negativiteit.”

Kalkooliet, ookwel leopardiet genoemd, is een jaspis die verbindingen tot stand brengt met ons oorspronkelijke zelf, onze voorouderlijke banden en ons begin van tijd hier op aarde. Het is een steen van reflectie en zelfbewustzijn die je helpt diep in je ziel te kijken en de paden van zelfacceptatie en zelfbewustzijn te koesteren die spiritueel geluk en introspectie aanmoedigen. Werken met deze steen versterkt het gevoel van eigenwaarde en vergemakkelijkt het zelfvertrouwen in tijden waarin anderen ons proberen neer te halen door oordeel, roddels en negatief gedrag.

Kalkooliet zorgt ervoor dat emoties in evenwicht worden gebracht en de eigenwaarde en acceptatie van anderen en zichzelf verbetert. Het helpt ons om goed naar onszelf en anderen te kijken en kritiek niet ter harte te nemen. De steen heeft een vredige energie en helpt bij emotionele stress en bij moeilijke situaties, loslaten en veranderen. Het is een steen die helpt bij het oplossen van problemen. Het helpt bij het geven en ontvangen van vergeving en om schuldgevoel en angst voor fouten uit het verleden te verminderen. Kalkooliet helpt ook om negatieve emoties zoals haat, onzekerheid en woede te verminderen. De steen helpt ook in brengen van overvloed, wat kan leiden tot succes in werk en bedrijf.

Kalkooliet - Crystal Cave
Kalkooliet

Jaspis – Kambaba Jaspis

Gronden • Stabiliteit • Natuur
Kambaba jaspis affirmatie: “Als een boom ben ik geworteld in de grond en stabiel.”

Kambaba jaspis, een prachtige groene en zwarte steen met wervelende kleurenpatroon, is een extreem oude steen die teruggaat tot 3 miljard jaar geleden, wat het eigenlijk geen jaspis maakt, maar een fossiel. Kambaba jaspis staat ook wel bekend onder de namen kambaba steen, krokodil jaspis, nebula steen, groene stromatoliet jaspis en eldariet. Er zijn verschillende spellingsvarianten van de naam, waaronder kabamba, kabamby, bambamba en cumbamba. Deze steen is geclassificeerd als een stromatoliet, wat verwijst naar de klomp gefossiliseerde algen die dit mineraal hebben gemaakt. Een van de speciale fossielen in kambaba jaspis zijn cyanobacteriën, waarvan wordt aangenomen dat ze vele miljaren jaren geleden hebben bijgedragen aan het creëren van de eerste zuurstofatmosfeer hier op aarde. Andere mineralen binnen deze speciale combinatie van stenen zijn meestal kwarts, veldspaat, cristobaliet en albiet. De exacte datum en vindplaats van deze steen is onbekend, maar hij kan worden gevonden in Zuid-Afrika, Madagaskar en de zee die de twee scheidt. De oorsprong van de naam van de steen wordt ook zwaar bediscussieerd, waarbij de leidende theorie suggereert dat kambaba jaspis is vernoemd naar Cheitharol Kambaba. Cheitharol Kambaba is de hofkroniek van de koningen van Manipur, India en bestaat al duizenden jaren.

Spiritueel gezien is kambaba jaspis is een steen van vrede, rust en vruchtbaarheid. De steen bevat buitengewoon wijze aardse energie. Dit kristal is diep geaard en harmoniseert je met de cycli van de natuurlijke wereld. Dit betekent dat je persoonlijke bioritme is afgestemd op Moeder Aarde en je eigen voorouderlijke cycli. Deze steen helpt je verbinding te maken met je wortels en doel voor dit leven. Kambaba jaspis verwijdert karmische blokkades en helpt je nieuwe levenspatronen te vinden. Het herinnert ons aan het geschenk van het leven en onze verbinding met alle levende wezens van het heden, verleden en toekomst. De steen wordt vaak gebruikt om te helpen bij meditaties omdat hij blokkades in de hart- en basischakra’s verwijdert om zorgen en negativiteit te verdrijven, en een duidelijk pad voor helderheid en sereniteit te laten stromen.

Kambaba jaspis absorbeert negatieve energie en kalmeert de zenuwen, kalmeert de geest en emoties en biedt inzicht in moeilijke situaties. Het is goed voor aarding en bescherming, met een affiniteit voor het elimineren van elektromagnetische straling. Of je je nu gevangen voelt in ontberingen of gewoon met minder negativiteit wilt leven, moedigt kambaba jaspis, ook wel bekend als ‘Opperste Verzorger’, ons aan om ons een eb en vloed van energie tussen onszelf en de aarde voor te stellen. Deze aardende steen geeft een gevoel van emotionele bescherming als we ons alle zorgen en negativiteit visualiseren die van ons worden getrokken, en warmte, comfort en nieuw inzicht in ons leven uitnodigen. Deze hernieuwde helderheid en gemoedsrust kunnen ons helpen eerlijker te zijn tegen onszelf en vol vertrouwen actie te ondernemen in ons leven. Als je op zoek bent naar rust of antwoorden in het leven hoopt te vinden, kan kambaba jaspis je aarden op je reis om nieuwe inzichten te ontdekken en negatieve emoties los te laten die je naar beneden halen en je geest vertroebelen.

Klik hier om meer te lezen over kambaba jaspis.

Kambaba jaspis vrije vorm - Crystal Cave
Kambaba jaspis

Jaspis – Kiwi Jaspis

Verzorging • Balans • Genezing
Kiwi jaspis affirmatie: “Ik eer mijn lichaam als mijn heilige tempel.”

Kiwi jaspis is een uitstekende verzorgende steen. Het kan ons ondersteunen in tijden van stress en het helpt ons om ons veel rustiger, vrediger en ontspannen te voelen. Het is een geweldige steen voor degenen die werken als genezers, raadgevers of therapeuten of voor anderen, omdat het helpt onze geest op te wekken, onze stemming op te heffen en helpt ons af te stemmen op de natuurlijke liefdesimpuls van de aarde. Kiwi jaspis is ook uitstekend voor degenen die zich zorgen maken over eerlijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen. De steen is ook goed voor degenen die werken aan het overwinnen van verslavingen en / of compulsief gedrag. Het helpt ons om de emotionele kracht en energie te verzamelen die we nodig hebben om de realiteit beter onder ogen te zien.

Kiwi jaspis kopen - Crystal Cave
Kiwi jaspis

Jaspis – Landschaps Jaspis

Gronden • Aarde • Natuur
Landschaps jaspis affirmatie: “Ik ben een kind van de aarde en dit is mijn thuis.”

Landschaps jaspis is een aardende en harmoniserende steen met een sterke verbinding met de aarde. De aardende energie kan je een sterk gevoel geven van wie je bent, waar je bent geweest en waar je naartoe gaat. De steen vergroot creatieve visualisatie, moedigt het ondernemers gevoel aan, en zorgt voor een moederlijk gevoel naar de aarde en natuur, om deze te verzorgen en te beschermen. Er wordt ook gezegd dat de steen angst verlicht.

Bij lichamelijke genezing wordt gedacht dat landschaps jaspis het immuunsysteem stimuleert, om vervuilende stoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de nieren te reinigen. De steen schijnt nuttig te zijn bij het stoppen met roken omdat het de vastberadenheid zou versterken.

Landschaps jaspis hanger - Crystal Cave
Landschaps jaspis

Jaspis – Luipaard Jaspis

Kracht • Vitaliteit • Stabiliteit
Luipaard jaspis affirmatie: “Ik begin vandaag met genezen.”

Ook bekend als de jaguar steen, heeft de luipaard jaspis veel prachtige kleuren en unieke stippelpatronen. Zoals alle jaspis soorten, wordt luipaard jaspis nauw geassocieerd met kracht en vitaliteit en brengt het stabiliteit aan degenen die mogelijk chaotische energieën ervaren. Eenmaal afgestemd op deze steen, staat de luipaard jaspis er bekend om het aantrekken van harmonieuze trillingen in zijn bestaan, die overeenkomen met zijn directe behoeften, maar niet noodzakelijkerwijs verlangens. Dit omvat het aantrekken van bepaalde omstandigheden en mensen die bevorderlijk zijn voor de eigen persoonlijke groei.

Luipaard jaspis gepolijst - Crystal Cave
Luipaard jaspis

Jaspis – Maligano Jaspis

Aarding • Bescherming • Evenwicht
Maligano jaspis affirmatie: “Het leven is zo rijk en bevredigend als ik het zelf maak.”

Maligano jaspis is een specifiek type jaspis dat voorkomt in Indonesië en wordt gevormd in oude vulkanische warmwaterbronnen. Maligano jaspis staat bekend om zijn contrasterende warme tinten op blauw en grijs met mooie breccie- en dendrietpatronen. Maligano jaspis is vernoemd naar een klein dorpje in Sulawesi, Indonesië in Zuidoost-Azië. Het werd minder dan 10 jaar geleden gevonden en kan dus als een recent nieuwe vondst worden beschouwd.

Maligano jaspis beschermt je tegen negativiteit en is ook een uitstekend aardingskristal. Het stabiliseert niet alleen de aura, maar brengt ook het fysieke, emotionele en intellectuele lichaam in evenwicht met het etherische. Maligano jaspis helpt je creatieve geest te deblokkeren om de ideeën te laten stromen en ongewenste denkpatronen of gewoonten te verwijderen.

Maligano jaspis kopen - Crystal Cave
Maligano jaspis

Jaspis – Mookaiet

Schoonheid • Avontuur • Aarding
Mookaiet affirmatie: “Ik sta open voor nieuwe avonturen op mijn pad.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam.  De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Naast de algemene eigenschappen van jaspis maakt mookaiet avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Het helpt deze ervaringen verwerken en zorgt voor innerlijke rust en balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert wondgenezing en het immuunsysteem. Er wordt gezegd als je een Mookaiet bij je draagt je jong van hart blijft en veroudering wordt vertraagd. Mookaiet komt in verschillende kleuren voor zoals oker geel en rood.

Mookaiet oplegger - Crystal Cave
Mookaiet

Jaspis – Navajo Jaspis

Rust • Heelheid • Vereniging
Navajo jaspis affirmatie: “Ik werk met anderen in harmonie.”

Er is niet veel bekend over Navajo jaspis. De steen wordt ook wel verkocht als Navajo “splash” jaspis en Navajo landschaps jaspis. De stenen zijn afkomstig uit Autralië. De stenen zijn kenmerkend als roze, gele en roodachtige lijnen die zwarte of bijna donker mauve jaspis kruisen.

Navajo jaspis kopen - Crystal Cave
Navajo jaspis knuffelstenen

Jaspis – Nguni Jaspis

Aanpassingsvermogen • Bescherming • Vrede
Nguni jaspis affirmatie: “Ik ervaar innerlijke vrede.”

Nguni jaspis is een zeldzame vorm van jaspis die in Zuid-Afrika wordt gevonden en is vernoemd naar een verscheidenheid aan runderen die inheems zijn in de regio vanwege de vergelijkbare patronen op de steen. Nguni jaspis is een bijzonder kalmerende en vredige steen en brengt de emoties van de gebruiker in balans, waardoor ze zich geaard en verbonden met de aarde voelen. De steen is diep beschermend weert kwaad en elk gevaar af. Het bevordert in ons een meer sociaal en zachtaardig temperament. Het helpt ons wanneer we ons moeten aanpassen aan barre of extreme omgevingsomstandigheden. Het is de steen van netwerken, het helpt ons om mensen te bereiken. Van Nguni jaspis wordt ook gezegd dat het de boze geesten beschermt en de gebruiker tegen gevaar beschermt.  Deze steen is vriendelijk en zachtaardig, maar het is moeilijk te missen dat er een diepere, Afrikaanse magie in hen leeft.

Nguni jaspis kopen - Crystal Cave
Nguni jaspis zakstenen

Jaspis – Noreena Jaspis

Bevrijding • Manifestatie • Ambitie
Noreena jaspis affirmatie: “Ik ben bevrijd van alles wat mij tegenhield.”

Noreena jaspis is een nieuw materiaal dat afkomstig is uit de regio Pilbara in West-Australië, zo’n 700 mijl ten noorden van de hoofdstad Perth. Noreena jaspis is vernoemd naar Noreena Station, de naam van het terrein waarop de rots werd gevonden en wordt gedolven. Het is een verkiezelde moddersteen die bekend staat om zijn patronen van roestrood of enigszins mosterdgeel en crèmetinten. Er wordt geschat dat Noreena jaspis ongeveer 2687-2765 miljoen jaar oud is. De steen heeft de neiging te breken in hoekige stukken die de meest prachtige “geometrische”, abstracte ontwerpen bevatten.

Noreena jaspis helpt om iemand te bevrijden van alle beperkingen, of deze nu door zichzelf of anderen worden opgelegd. Het helpt bij het manifesteren. Het kan iemand helpen de juiste doelen te stellen en te helpen deze te bereiken, en kan beschermen tegen psychische aanvallen. Noreena jaspis helpt je onnodig veroordelend te zijn en tegelijkertijd te beschermen tegen oordeel door anderen. Zoals bij alle jaspissoorten is het een verzorgende en beschermende steen.

Noreena jaspis kopen - Crystal Cave
Noreena jaspis knuffelstenen

Jaspis – Oceaan Jaspis

Bewustzijn • Verlichting • Nieuwsgierigheid
Oceaan jaspis affirmatie: “Ik waardeer alles wat het leven te bieden heeft.”

Oceaan jaspis, ook bekend als zee jaspis of Atlantis jaspis, is een zeer zeldzame variëteit van jaspis, een mineraal van siliciumdioxide en een lid van de kwartsfamilie. Het wordt gedefinieerd door cirkelvormige patronen die kunnen worden gezien als groen, bruin, blauw, geel, grijs, wit, crème, roze of rood. Dit ongewone mineraal heeft slechts één bekende plaats waar het gevonden wordt. Omdat de afzettingen deel uitmaken van de kustlijn, kunnen ze alleen bij eb worden gezien en gedolven, vanaf de voet van een klif die alleen per boot bereikbaar is. Deze locatie is Marovato, Ambolobozo, District Analalava, Regio Sofia, Provincie Mahajanga, Madagaskar; die langs de noordoostkust van het land ligt.

Als je je aangetrokken voelt tot oceaan jaspis, is de kans groot dat je wat opbeurende en inspirerende energie nodig hebt. Het houdt de kracht van de zee in zich, waardoor je kunt vertrouwen op de eb en vloed van het dagelijks leven. Sommige mensen noemen het een maanjuweel. Het wervelende bolpatroon is vergelijkbaar met het met kraters gevulde maanoppervlak, waardoor het een uitstekende aanvulling is op een meditatie bij volle maan.

Oceaan jaspis heeft het vermogen om je ziel weer wakker te maken. Als je ermee in meditatie gaat, worden je geest, lichaam en geest op één lijn gebracht, waardoor je je levendig en bewust voelt. Het is een geweldige steen voor contemplatie en onderlinge verbondenheid. Oceaan jaspis kan je helpen verder te gaan door je hart te openen voor vergeving en schadelijke gedachten los te laten. Als je gestrest bent, kun je hem meenemen voor een wandeling met je, en je energieën laten verbinden met de vibraties van de natuur om je auraveld te zuiveren van alle negativiteit.

Verbonden met de oude stad Atlantis, kan mediteren met deze steen helpen toegang te krijgen tot de archieven en het inzicht in het verleden en de toekomst te vergroten. Het kan negatieve spirituele energie uit het verleden transmuteren en kennis onthullen over hoe toegang te krijgen tot spirituele vermogens en deze te gebruiken. Oceaan jaspis brengt een persoon ook in lijn met de frequentie van het universum. Het helpt iemands spirituele reis om karmische cycli en banden te doorbreken door de wet van aantrekking en wederkerigheid te stimuleren en ons eraan te herinneren dat wat rondgaat, altijd rondkomt, in dit leven of het volgende.

Klik hier om meer te lezen over de oceaan jaspis.

Oceaan jaspis sculptuur - Crystal Cave
Oceaan jaspis gepolijst sculptuur
Ruwe oceaan jaspis kopen - Crystal Cave
Oceaan jaspis ruw

Jaspis – Ocelot Jaspis

Nachtrust • Veranderingen • Harmonie
Ocelot jaspis affirmatie: “Mijn lichaam is klaar voor een diepe en rustgevende slaap.”

Ocelot jaspis staat ook bekend onder de naam groene tijger jaspis, of gewoon groene jaspis. Groene jaspis heeft een andere uitstraling dan ocelot jaspis. Soms wordt de naam mosagaat ook gebruikt voor deze steen, echter is deze niet juist. De groene kleur in ocelot jaspis wordt veroorzaakt door ijzersilicaten, zoals chloriet. De heldere plekken in deze steen worden veroorzaakt door de opname van vulkanische as. Deze steen wordt gevonden in de regio rond Purbalingga (Midden-Java). Dit is een alluviale afzetting, de ruwe stenen worden door rivieren van hun plaats van herkomst getransporteerd en uiteindelijk afgezet. Alleen bijzonder harde stenen overleven deze manier van transport en worden vervolgens verwerkt door de bevolking.

Spiritueel gezien heeft ocelot jaspis dezelfde spirituele werking als groene jaspis. Groene jaspis is een krachtige hulp bij het starten van een nieuwe onderneming. De steen wordt gebruikt om ondernemingen op koers te houden en om projecten en het leven op schema te houden. Groene jaspis een steen die werd beschouwd als een uitstekende slaapsteen voor jonge kinderen die het juiste slaapritme moeten vasthouden. Natuurlijk kan deze steen ook door volwassenen worden gebruikt die lijden aan slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Deze steen is een goede talisman voor degenen die te maken hebben met terugkomende kwaadwillende entiteiten en nachtmerries.

Groene jaspis staat in verbinding met het hartchakra, en elimineert de onbalans en blokkades van het hart en geeft het nieuwe energie. Sommige mensen hebben het moeilijk om veranderingen in hun leven te begrijpen en te accepteren, maar met groene jaspis kun je deze fase soepel overleven. Er wordt ook beweerd dat de groene jaspis iemand moedig kan maken. Groene jaspis is een goede steen die door spirituele beoefenaars wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om de harmonie in het emotionele lichaam te herstellen en dwangmatige neigingen in evenwicht te brengen.

Ocelot jaspis kopen - Crystal Cave
Ocelot jaspis knuffelstenen

Jaspis – Oregon Landschaps Jaspis

Gronden • Aarde • Natuur
Oregon landschaps jaspis affirmatie: “Ik ben een kind van de aarde en dit is mijn thuis.”

Landschaps jaspis is een aardende en harmoniserende steen met een sterke verbinding met de aarde. De aardende energie kan je een sterk gevoel geven van wie je bent, waar je bent geweest en waar je naartoe gaat. De steen vergroot creatieve visualisatie, moedigt het ondernemers gevoel aan, en zorgt voor een moederlijk gevoel naar de aarde en natuur, om deze te verzorgen en te beschermen. Er wordt ook gezegd dat de steen angst verlicht.

Bij lichamelijke genezing wordt gedacht dat landschaps jaspis het immuunsysteem stimuleert, om vervuilende stoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en de nieren te reinigen. De steen schijnt nuttig te zijn bij het stoppen met roken omdat het de vastberadenheid zou versterken.

Deze landschaps jaspissen komen uit Oregon, Amerika. Dezelfde spirituele werking wordt aan deze stenen toegekend.

Oregon landschaps jaspis kopen - Crystal Cave
Oregon landschaps jaspis knuffelstenen

Jaspis – Owyhee Jaspis

Rust • Communicatie • Hoop
Owyhee jaspis affirmatie: “Zelfs in de donkerste tijden blijf ik hoop houden.”

Owyhee jaspis komt uit het ruige Owyhee-gebergte op de grens tussen Idaho en Oregon, VS, net ten zuiden van Homedale, Idaho. Dit gebied staat bekend om hun kleurrijke jaspissoorten. Owyhee jaspis staat bekend om hun afbeeldingen van berg- of woestijnlandschappen, met of zonder de “blauwe lucht”. Er wordt gezegd dat dit materiaal in 1967 werd gevonden door Bruce Markus en Ralph Fulson terwijl ze wilde Mustangs volgden in hun V.W. Ze zagen de mooie rots en verzamelden een paar honderd kilogram van de stenen. Later kwamen ze terug en claimden het gebied. De mijn is erg geïsoleerd en kijkt uit over de rivier de Owyhee.

Spiritueel gezien helpt Owyhee jaspis de geest te zuiveren en tot rust te brengen. Het is een steen die de ziel tot rust brengt en angst, nervositeit, spanning en zorgen kan verlichten. Owyhee jaspis helpt om de communicatie te verbeteren binnen alle niveaus van het zelf; geest, lichaam en geest. Het ondersteunt ook een gezonde zelfexpressie en helpt het om zelfvertrouwen te vinden. Een steen die je kan helpen om overal ‘thuis’ te vinden, vooral in jezelf. Owyhee jaspis opent de geest om het grotere geheel te zien en om iets positiefs te herkennen, en moedigt je aan om de vondsten in het dagelijks leven te integreren. Deze steen kan helpen om minder materialistisch te worden, en ook de weg wijzen naar een meer natuurlijke en simplistische manier van leven.

Owyhee jaspis moedigt je aan om te leren, vreugde en wijsheid in Moeder Aarde zelf te zoeken en in het dagelijks leven met haar te communiceren. Het is een zeer heilzame steen voor het degenen die de trillingen en tonen van Moeder Aarde wil voelen en begrijpen, en ook helpt om verbinding te maken met haar Natuur, inclusief het Dierenrijk. Owyhee jaspis kan worden opgeroepen om energiecentra te stabiliseren en aarding teweeg te brengen na channeling en meditatie. Deze steen kan ook zeer nuttig zijn voor communicatie met spirituele gidsen en de Oude volkeren, evenals voor visualisatie en droombeheersing. Deze steen kan het degenen helpen om naar het leven te kijken en sleutelmomenten van kennis te herkennen, zodat die momenten vervolgens kunnen worden omgezet in wijsheid. Owyhee jaspis kan licht schijnen, zelfs in tijden dat alles in duisternis lijkt te zitten. Het is een steen die veel hoop en kracht brengt in het heden en voor de toekomst.

Owyhee jaspis kopen - Crystal Cave
Owyhee jaspis knuffelstenen

Jaspis – Paarse Mookaiet

Intuïtie • Bewustzijn • Helderheid
Paarse mookaiet affirmatie: “Ik vertrouw erop dat ik de juiste beslissing neem.”

Naast de algemene eigenschappen van jaspis maakt mookaiet avontuurlijk en flexibel en bevordert de behoefte aan afwisseling en nieuwe ervaringen. Het helpt deze ervaringen verwerken en zorgt voor innerlijke rust en balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert wondgenezing en het immuunsysteem. Er wordt gezegd als je een mookaiet bij je draagt je jong van hart blijft en veroudering wordt vertraagd.

Paarse mookaiet stimuleert het derde oog en de kruin chakra’s, en zorgt voor visie en spiritueel bewustzijn. Paarse mookaiet wordt gebruikt om het bewustzijn te vergroten en paranormale vermogens en intuïtie te vergroten. Als je in de war bent over je doel in het leven, kan paarse mookaiet je helpen je plaats in de orde der dingen te vinden en je pad helder te volgen.

Paarse mookaiet kopen - Crystal Cave
Paarse mookaiet knuffelstenen

Jaspis – Picasso Jaspis

Stabiliteit • Creativiteit • Duidelijkheid
Picasso jaspis affirmatie: “Ik ben gevuld met creatieve energie.”

Picasso Jaspis is een metamorfe kalksteen die verschillende transformaties van warmte en druk ondergaat diep in de aarde, wat resulteert in het prachtige gelaagde effect. De picasso jaspis heeft veel kleuren en verschillende patronen, dus het is geen verrassing dat dit een veelzijdige steen is. De picasso jaspis is uitstekend te gebruiken tijdens meditaties. Sommige mensen waarderen de steen vanwege zijn vermogen om verloren vriendschappen te hernieuwen of om te helpen bij het begeleiden van relaties.

Houd het vast of mediteer ermee voor stabiliteit in tijden van verandering of transformatie. Deze steen zou de innerlijke helderheid en interpretatie van de eigen gedachten bevorderen. De steen wordt het meest geassocieerd met de wortel-, sacraal en zonnevlecht chakra’s. Picasso-jaspis is ook een steen om de creativiteit te stimuleren, gebruik het om creatieve blokkades op te lossen en te helpen bij het manifesteren van je fantasierijke ideeën.

Picasso jaspis - Crystal Cave
Picasso jaspis

Jaspis – Polychroom Jaspis

Balans • Veiligheid • Ontspanning
Polychroom jaspis affirmatie: “Ik leef in harmonie met mezelf en anderen.”

Polychroom jaspis, ook bekend als woestijnjaspis en royal savannah jaspis, is een variëteit van jaspis die onlangs in de woestijnen van Madagaskar is ontdekt. In 2008 werd bij het zoeken naar meer afzettingen van de zeer gewilde oceaan jaspis per ongeluk de eerste afzetting van polychroom jaspis ontdekt. Al het materiaal moet met de hand moet worden opgegraven vanwege het moeilijke terrein en de moeilijke omstandigheden. Polychroom jaspis vormt zich alleen in enorme massa’s en heeft zijn oorspronkelijke naam, woestijn jaspis, te danken aan de verschillende tinten bruin, rood en geel, de kleuren grijs, groen en blauw komen ook voor. Deze veelzijdige kleuren die de polychroom jaspis kenmerkt worden veroorzaakt door insluitsels van ijzer.

Spiritueel gezien is polychroom jaspis sterk verbonden met het element vuur en bevordert creativiteit, passie en levendigheid. Zijn aardende en centrerende eigenschappen zullen je verbinding met Moeder Aarde versterken. Polychroom jaspis zal je helpen positieve veranderingen te ontdekken die je leven nieuw leven inblazen. De steen, staat net als alle andere jaspissoorten bekend als een opperste verzorger en stelt je in staat je centrum te vinden en je veilig en gelukkig te voelen. Polychroom jaspis is een ideale metgezel om het energieniveau hoog te houden. Het helpt om het lichaam weer in evenwicht te brengen, en helpt om het lichaam te reinigen van giftstoffen. Bij edelsteengenezing wordt aangenomen dat polychroom jaspis problemen verlicht die de lever, het bloed, de bloedsomloop en de spijsvertering aantasten.

Polychroom jaspis zorgt voor een goede een veilige reis tijdens het voortbewegen naar werk of andere locaties. Als je in een omgeving werkt waarbij veel negativiteit komt kijken, is dit een goede steen voor jou. De steen brengt een krachtige energie van bescherming die negativiteit transmuteert in ons huis en kantoor, en ons een veilig en zeker gevoel geeft, gecentreerd en doelgericht. De steen balanceert en stabiliseert de emoties. Polychroom jaspis, met zijn zachte aardende en beschermende vibratie, kan helpen om de zenuwen te kalmeren en om angst en onzekerheid te verminderen. Het helpt met het ontspannen van het algehele lichaam. Het brengt hernieuwde energie naar de sacraal- en wortelchakra en vernieuwt onze passie, creativiteit en levensvreugde. Het helpt om de banden te versterken en positieve veranderingen te brengen in al onze relaties.

Polychroom jaspis is een steen die bruist van levenskracht die het fysieke lichaam ontsteekt met vitaliteit, passie en enthousiasme. Het aardt ons diep in de energie van de aarde en inspireert de opruiming en opening van onze wortelchakra. Het helpt ons te verankeren en ons thuis te voelen in ons fysieke lichaam en thuis op onze aarde. Polychroom jaspis stabiliseert, versterkt en geeft kracht. Het vervult ons met een gevoel van veerkracht en laat ons zien hoe we ons staande kunnen houden vanuit een plaats van kracht, rust en vertrouwen. Het verheft en inspireert, motiveert en vult ons bewustzijn met een gevoel van vrede en geluk met zijn uitbundige en vreugdevolle vibratie.

Klik hier om meer te lezen over polychroom jaspis.

Polychroom jaspis gravure - Crystal Cave
Polychroom jaspis

Jaspis – Poppy Jaspis

Vreugde • Aardend • Ontspanning
Poppy jaspis affirmatie: “Vandaag kies ik voor vreugde in mijn leven.”

Poppy jaspis is een rode jaspis type en word herkend door zijn vrolijke energie. Poppy jaspis brengt vreugde in je leven. Het heeft ook de kwaliteiten van ontspanning en een gevoel van heelheid. Poppy jaspis balanceert yin en yang energie en lijnt alle delen van het lichaam, geest en geest uit, inclusief de chakra’s..

Poppy jaspis stimuleert afstemming op dieren en kan helpen bij allergieën. Het brengt geluk en een positieve kijk op het leven en verlicht dagelijkse stress. Het is ook een goede steen voor aarding en wordt geassocieerd met het wortelchakra. Voor degenen die met computers of andere elektronica werken, is deze jaspis ook nuttig om EMF-energie af te weren. Het is een goede, beschermende steen.

Poppy jaspis - Crystal Cave
Poppy jaspis

Jaspis – Porphyriet

Ontspanning • Rust • Overgave
Porphyriet affirmatie: “Het komt altijd goed als ik ontspan en los laat.”

Porphyriet, ook wel marshmallow steen genoemd, is een zeer harde, granieten steen die in de oudheid in Egypte werd gewonnen vanwege zijn schoonheid en duurzaamheid. Binnen de unieke paars-grijs-oranje markeringen van deze helende steen, vind je kleine veldspaatkristallen. Porphyriet bestaat uit een combinatie van zwarte porfier en roze clinozoisiet. Deze combinatiesteen wordt enkel in de Marshmallow mijn in Australië gevonden.

Bij het vasthouden van dit marmerachtige kristal ontstaat een gevoel van ‘alles komt goed’. Het straalt een gevoel van ontspanning uit en het vertelt ons dat het emoties kan onderdrukken die rafelig aanvoelen en stress kan verminderen door verandering. Porphyriet is gelinkt aan de hartchakra, en helpt onszelf en de wijsheid van onze ziel te vertrouwen, om onze gevoelens te erkennen en naar te luisteren. De steen voegt rust en schoonheid toe in (openbare) ruimtes, en is een goede steen voor mensen die werken in de planten, mineralen en dierenrijken.

De steen zou naast mentale rust ook het zenuwstelsel kalmeren, wat kan helpen bij openbare taken zoals spreken maar ook bij onze gevoelens en gedachtes helder op te schrijven en te goed te uiten zoals we echt bedoelen. Dit kan een nuttige werking hebben omdat bij het van ons af schrijven ook rust ontstaat. De steen helpt ook bij slapen en dromen en helpt iemand snel naar de droomstaat. De steen helpt ons te helpen bij veranderingen in ons leven.

Porphyriet kopen - Crystal Cave
Porphyriet

Jaspis – Porselein Jaspis

Ontspanning • Tegen Stress • Vreugde 
Porselein jaspis affirmatie: “Ik ben blij dat ik leef.”

Porselein jaspis komt voor in de kleuren wit, grijs, zwart, roze en lavendel. De steen staat ook wel bekend als exotica jaspis of sci-fi jaspis. Porselein jaspis is een steen van zachtheid en ontspanning. Het biedt emotionele bescherming bij moeilijke en gevoelige kwesties. De steen heeft een kalmerende, verzorgende energie die gevoelens van stabiliteit, veiligheid en geborgenheid bevordert. Het werkt om stress te verlichten en herinnert ons eraan om in het huidige moment te leven door ons geaard te houden. Werken met de porselein jaspis zal je hart openen voor liefde en de opgebouwde spanning loslaten die je niet langer dient.

Porselein jaspis brengt herstel van je positieve innerlijke kracht en werkt als een katalysator voor vreugde en innerlijke rust. De steen creëert een verbinding met je menselijkheid en je persoonlijke doelen voor het leven. Porselein jaspis bevordert het reinigen van je bewustzijn en het hersel hiervan. De steen zorgt voor bewustwording van je chakra’s en opent je aura voor het zien en begrijpen. Het is een steen die je gelukkige en vreugdevolle energieën geeft om door te gaan met de verlangens van je hart. Porselein jaspis resoneert met een lagere energiefrequentie voor een gebalanceerd veld.

Porselein jaspis - Crystal Cave
Porselein jaspis

Jaspis – Printstone

Integriteit • Rechtvaardigheid • Duidelijkheid
Printstone affirmatie: “Ik ben eerlijk en oprecht.”

De aardende en beschermende Australische printstone is een steen die over rechtvaardigheid en eerlijkheid gaat. Net als de andere jaspis soorten werkt de steen langzaam maar gestaag, wat een pragmatische benadering van het leven en het vermogen om op koers te blijven inspireert.

De printstone versterkt integriteit en verwijdert negativiteit, waardoor je de kracht krijgt om het juiste te doen voor jezelf, voor anderen en voor de wereld. Deze steen werkt geweldig met het wortel chakra en wekt het vermogen op om vooruit te komen en de vastberadenheid die nodig is om taken te voltooien. Als je je niet op het goede spoor voelt, kan deze steen je helpen het juiste pad te herkennen en je te helpen gefocust te blijven. Het verwijdert verwarring en biedt duidelijkheid voor je levenspad maar ook voor je eigen gedachten. Er wordt gedacht dat de printstone gunstig is voor mensen in de advocatuur of andere ondernemingen waar integriteit en rechtvaardigheid voorop staan.

Printstone hoge kwaliteit - Crystal Cave
Australische printstone

Jaspis – Regenboog Jaspis

Creativiteit • Mindfulness • Balans
Regenboog jaspis affirmatie: “Ik kies ervoor om te leven in het huidige moment.”

Jaspis komt in vele verschillende soorten en kleuren voor en is een algemene aardende maar ook beschermende steen. Jaspis beschermt je tijdens je astrale reizen: hij laat je veilig reizen en ook weer veilig terug treden in het lichaam. De energie van de Jaspis soorten heeft ook een reinigende en beschermende energie op de chakra’s.

Regenboog jaspis, ook wel fancy jaspis of multicolor jaspis genoemd, bevat gestreepte kleuren rood, bruin en geel en groen die op een regenboog lijken. De diep gestreepte kleurenpatronen en wervelingen zijn afkomstig van verfijnd organisch materiaal zoals klei en ijzeroxiden. Regenboog jaspis komt voor in Afrika en India.

De regenboog jaspis is een gestage, gezonde genezer en resoneert met alle chakra’s om balans te brengen in het fysieke lichaam en focus op de geest en het intellect. Het verwijdert uitstelgedrag en helpt bij het organiseren van een overactieve geest in meer lineaire gedachten, waardoor je niet verstrikt raakt in zorgen over het verleden of de toekomst, en inspireert om door problemen van het heden te werken. Het is ook ideaal voor het verjongen van de creatieve kracht.

Regenboog jaspis kopen - Crystal Cave
Regenboog jaspis

Jaspis – Regenwoud Jaspis (Rhyoliet)

Creativiteit • Natuur • Activerend
Rhyoliet affirmatie: “Mijn creatieve visies openbaren zich vanuit mijn diepste bewustzijn.”

Regenwoud jaspis is een populaire naam die wordt gegeven aan groen gevlekte rhyoliet. Het gesteente staat ook bekend onder andere namen zoals “gewone” rhyoliet en groene rhyoliet. Ondanks zijn naam is regenwoud jaspis eigenlijk geen jaspissoort. Het is een vorm van rhyoliet, een soort stollingsgesteente. Rhyoliet is een extrusief stollingsgesteente, gevormd op het aardoppervlak door gesmolten magma als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Er zijn vijf soorten stollingsgesteenten gemaakt door lava: basalt, obsidiaan, rhyoliet, trachiet en andesiet. Andere soorten stollingsgesteenten, zoals graniet, worden gecreëerd door processen diep in de aarde. Rhyoliet is een relatief zeldzaam vulkanisch gesteente dat bijna uitsluitend in het binnenland van continenten wordt aangetroffen. De meeste rhyolieten zijn porfierachtig en bevatten grote kwartskristallen of andere soorten kristallen in een extreem fijnkorrelige matrix. Dit geeft aan dat deze kristallen al werden gevormd voordat de lava op het oppervlak stroomde.

Spiritueel gezien is de rhyoliet groep van gesteenten een creatieve steen. Creativiteit en kunst is een universele taal en rhyoliet wakkert het vuur en potentieel van de creativiteit van de ziel aan. Rhyoliet helpt je met het ontwikkelen van je vaardigheden en integriteit. Het stimuleert creatieve expressie en de mogelijkheid om je diepste creatieve visies te uiten. Het helpt om een groter beeld te creëren van het geheel. Rhyoliet is een uitstekende ondersteuning voor mensen die last hebben van uitstelgedrag en degenen die hulp nodig hebben bij het voltooien van projecten. De steen moedigt iemand aan om vooruit te gaan, waardoor hij niet verankert blijft zitten in het heden en vast blijft houden aan dingen en ervaringen die in het verleden thuishoren. Het helpt verandering te vergemakkelijken en vooruitgang te boeken. Rhyoliet bevordert eigenwaarde en acceptatie van je ware zelf. De steen helpt je om je waarheid te uiten terwijl je over moeilijke onderwerpen spreekt. Rhyoliet helpt om negatieve verwachtingen en waargenomen resultaten los te laten en geeft energie om vreugdevol verder te komen in het leven. Het vergemakkelijkt een diepe staat van meditatie en bevordert inzicht in de waarheid van de zaak. Het zou ook dieren moeten kalmeren.

Spiritueel gezien bezit regenwoud jaspis levensvreugde en levensgeluk, die je gevoelens naar buiten kan laten stromen. Regenwoud jaspis kan ook een sterke vibratie dragen voor positieve verandering. Dit geeft je een veel diepere band met de natuur, met bomen, dieren en planten, onze Moeder Aarde. Als je een iemand bent met een passie voor de aarde en die voelt dat het tijd is om naar voren te stappen om de aarde te helpen genezen, dan zal de energie van de regenwoud jaspis een grote metgezel voor je zijn. Bovendien kan deze steen ook helpen om je aan te moedigen een meer op je hart gerichte liefde voor onze planeet te hebben. Het zal je ook een veel solidere vorm van toewijding aan de aarde laten zien, evenals haar welzijn en gezondheid. Je zult ook zowel kleine als grote veranderingen in het leven aanbrengen, wat de aarde ten goede kan komen. Mensen in de omgeving kunnen geïnspireerd worden om hetzelfde te doen.

De regenwoud jaspis heeft een geleidelijke en subtiele energie, waardoor het meer vreugdevolle en aangename energieën in het leven aantrekt. Deze energie kan bijdragen dat je je prettiger en vrolijker voelt, een boost voor de gemoedstoestand. Daarnaast zal het je ook ondersteunen wanneer je contact wilt maken met de elementwezens en de natuurgeesten.

Klik hier om meer over regenwoud jaspis te lezen.

Rhyoliet regenwoud jaspis handsteen - Crystal Cave
Regenwoud jaspis
Rhyoliet cabochon - Crystal Cave
Regenwoud jaspis

Jaspis – Rode Ader Jaspis

Samenwerking • Kalmering • Astraal Reizen
Rode ader jaspis affirmatie: “Ik kan moeiteloos met anderen samenwerken.”

De wervelende, kriskras doorlopende aderen van rood zijn een mix van rode jaspis en roestrood ijzer in de vorm van hematiet.

Spiritueel gezien kan rode ader jaspis onze emoties zowel kalmeren als in balans brengen en ons gemoedsrust brengen. Het helpt ons kracht, stabiliteit, moed, leiderschap en macht bij te brengen. Het helpt ons niet alleen om het leven het hoofd te bieden, maar ook om het tegemoet te treden. Het herinnert ons er echter ook aan dat we hier niet alleen voor onszelf zijn en dat we er alles aan moeten doen om anderen te helpen en ook vreugde in hun leven te brengen. De steen kan ons helpen op astrale reizen door ons zowel veilig als geaard te houden. De sterk aardende eigenschappen helpen ons zowel geaard als sterk te houden. Het helpt ons ook bij het herinneren van onze dromen.

Rode ader jaspis kopen - Crystal Cave
Rode ader jaspis

Jaspis – Rode Jaspis

Stabiliteit • Fundering • Actie
Rode jaspis affirmatie: “Ik ben vol leven en vitaliteit.”

Rode jaspis is een ondoorzichtige, microkristallijne variëteit van kwarts met grote, korrelige kristallen in plaats van de vezelige lagen van chalcedoon of agaat. Het komt voor in knobbeltjes of als vullingen in kloven en kan over de hele wereld worden gevonden. Het levendige rood tot terracotta roodbruin is te wijten aan het hoge ijzergehalte en kan andere mineralen of onzuiverheden bevatten die rijke patronen creëren. Rode jaspis is een belangrijk bestanddeel van jaspis breccie en poppy jaspis, en is prominent aanwezig in veel gebiedsspecifieke jaspissen zoals mookaiet.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Het ondersteunt en in tijden van stress en brengt rust en heelheid. Wanneer de steen wordt gebruikt bij edelsteentherapie, verenigt jaspis alle aspecten van je leven. Jaspis herinnert mensen eraan om elkaar te helpen.

Velen gebruiken rode jaspis als kalmerende steen en om de wortelchakra te stimuleren. Sommige inheemse culturen beschouwen rode jaspis als symbool voor het bloed van de aarde, waardoor het bijzonder heilig is. Rode jaspis zit vol aardende aardse energie. Rode jaspis kan je diep verbinden met de trillingen van de aarde, waardoor je meer inzicht krijgt in de noodzaak van natuurlijke gebeurtenissen. Je kunt jaspis gebruiken om je kennis van de verbinding tussen mens en natuur te vergroten.

Rode jaspis is een zachte steen en werkt langzaam en effectief, en is een geweldige steen om iedereen te aarden die overgevoelig is voor kristalenergie. Rode jaspis helpt bij het oplossen van moeilijke situaties en kan worden gebruikt om de aura te aarden en te stabiliseren. Het gebruik van jaspis kan nuttige inzichten in beeld brengen die kunnen helpen om vooruitgang te boeken in de richting van gestelde doelen, of om te begrijpen waarom een verandering nodig kan zijn.

Klik hier om meer over rode jaspis te lezen.

Rode jaspis palmsteen - Crystal Cave
Rode jaspis

Jaspis – Rood Gele Jaspis

Geluk • Aarding • Bescherming
Rood gele jaspis affirmatie: “Het huidige moment is waar de kracht ligt.”

Rode jaspis is een ondoorzichtige, microkristallijne variëteit van kwarts met grote, korrelige kristallen in plaats van de vezelige lagen van chalcedoon of agaat. Het komt voor in knobbeltjes of als vullingen in kloven en kan over de hele wereld worden gevonden. Het levendige rood tot terracotta roodbruin is te wijten aan het hoge ijzergehalte en kan andere mineralen of onzuiverheden bevatten die rijke patronen creëren. Rode jaspis is een belangrijk bestanddeel van jaspis breccie en poppy jaspis, en is prominent aanwezig in veel gebiedsspecifieke jaspissen zoals mookaiet.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Het ondersteunt en in tijden van stress en brengt rust en heelheid. Wanneer de steen wordt gebruikt bij edelsteentherapie, verenigt jaspis alle aspecten van je leven. Jaspis herinnert mensen eraan om elkaar te helpen.

Velen gebruiken rode jaspis als kalmerende steen en om de wortelchakra te stimuleren. Sommige inheemse culturen beschouwen rode jaspis als symbool voor het bloed van de aarde, waardoor het bijzonder heilig is. Rode jaspis zit vol aardende aardse energie. Rode jaspis kan je diep verbinden met de trillingen van de aarde, waardoor je meer inzicht krijgt in de noodzaak van natuurlijke gebeurtenissen. Je kunt jaspis gebruiken om je kennis van de verbinding tussen mens en natuur te vergroten.

Rode jaspis is een zachte steen en werkt langzaam en effectief, en is een geweldige steen om iedereen te aarden die overgevoelig is voor kristalenergie. Rode jaspis helpt bij het oplossen van moeilijke situaties en kan worden gebruikt om de aura te aarden en te stabiliseren. Het gebruik van jaspis kan nuttige inzichten in beeld brengen die kunnen helpen om vooruitgang te boeken in de richting van gestelde doelen, of om te begrijpen waarom een verandering nodig kan zijn.

Gele jaspis is de zachtst werkende jaspis variant en werkt vooral op fysiek niveau. Het geeft geluk, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Het verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Het heeft een gunstige werking op het immuunsysteem, de maag, lever, alvleesklier en darmen (bijvoorbeeld darmkrampen). Gele jaspis biedt fysieke en spirituele bescherming tijdens het reizen.

Rood gele jaspis kopen - Crystal Cave
Rood gele jaspis

Jaspis – Rode Oceaan Jaspis

Positiviteit • Verlichting • Aarding
Rode oceaan jaspis affirmatie: “Het universum wil wat het beste voor mij is.”

Oceaan jaspis, ook bekend als zee jaspis of Atlantis jaspis, is een zeer zeldzame variëteit van jaspis, een mineraal van siliciumdioxide en een lid van de kwartsfamilie. Het wordt gedefinieerd door cirkelvormige patronen die kunnen worden gezien als groen, bruin, blauw, geel, grijs, wit, crème, roze of rood. Dit ongewone mineraal heeft slechts één bekende plaats waar het gevonden wordt. Omdat de afzettingen deel uitmaken van de kustlijn, kunnen ze alleen bij eb worden gezien en gedolven, vanaf de voet van een klif die alleen per boot bereikbaar is. Deze locatie is Marovato, Ambolobozo, District Analalava, Regio Sofia, Provincie Mahajanga, Madagaskar; die langs de noordoostkust van het land ligt.

Als je je aangetrokken voelt tot oceaan jaspis, is de kans groot dat je wat opbeurende en inspirerende energie nodig hebt. Het houdt de kracht van de zee in zich, waardoor je kunt vertrouwen op de eb en vloed van het dagelijks leven. Sommige mensen noemen het een maanjuweel. Het wervelende bolpatroon is vergelijkbaar met het met kraters gevulde maanoppervlak, waardoor het een uitstekende aanvulling is op een meditatie bij volle maan.

Oceaan jaspis heeft het vermogen om je ziel weer wakker te maken. Als je ermee in meditatie gaat, worden je geest, lichaam en geest op één lijn gebracht, waardoor je je levendig en bewust voelt. Het is een geweldige steen voor contemplatie en onderlinge verbondenheid. Oceaan jaspis kan je helpen verder te gaan door je hart te openen voor vergeving en schadelijke gedachten los te laten. Als je gestrest bent, kun je hem meenemen voor een wandeling met je, en je energieën laten verbinden met de vibraties van de natuur om je auraveld te zuiveren van alle negativiteit.

Verbonden met de oude stad Atlantis, kan mediteren met deze steen helpen toegang te krijgen tot de archieven en het inzicht in het verleden en de toekomst te vergroten. Het kan negatieve spirituele energie uit het verleden transmuteren en kennis onthullen over hoe toegang te krijgen tot spirituele vermogens en deze te gebruiken. Oceaan jaspis brengt een persoon ook in lijn met de frequentie van het universum. Het helpt iemands spirituele reis om karmische cycli en banden te doorbreken door de wet van aantrekking en wederkerigheid te stimuleren en ons eraan te herinneren dat wat rondgaat, altijd rondkomt, in dit leven of het volgende.

Spiritueel gezien kan rode oceaan jaspis stress verlichten en positieve gevoelens stimuleren. Ze brengen vreugde, stabiliteit, wedergeboorte en inzicht. Rode oceaan jaspis kan energie zuiveren en je horizon te verbreden. Het versterkt de wortelchakra en helpt je om je geaard en gecentreerd te voelen. Het brengt geduld, begrip, structuur en emotionele verlichting. Gebruik rode oceaan jaspis om angst en zorgen te verlichten.

Rode oceaan jaspis kopen - Crystal Cave
Rode oceaan jaspis

Jaspis – Rode Slangenhuid Jaspis

Bescherming • Levenspad • Loslaten
Rode slangenhuid jaspis affirmatie: “Ik ben gefocust op mijn levenspad.”

Rode slangenhuid jaspis combineert kwarts samen met jaspis in een rood en schilferig crème patroon, of geel met wervelende, schaalachtige patronen. Rode slangenhuid jaspis is een steen van bescherming en beschermt tegen allerlei soorten negativiteit. Het is een aardsteen, en kan je beschermen tegen degenen die jaloers zijn op jouw prestaties. Rode slangenhuid jaspis stelt je, net als zijn dierlijke tegenhanger, in staat jezelf te ontdoen van oude patronen en gewoonten en verandering te omarmen, vooral als je er misschien weerstand tegen hebt. Het is een begeleidende steen, die je helpt bij het doorlopen van deze aardse ervaringen en je in beweging houdt op je levenspad, en is gerelateerd aan het zonnevlechtchakra.

Rode slangenhuid jaspis doorboord - Crystal Cave
Rode slangenhuid jaspis

Jaspis – Sedona Jaspis

Warmte • Oerkracht • Aarden
Sedona jaspis affirmatie: “De zon op mijn gezicht verwarmt me en geeft me kracht.”

Sedona jaspis is genoemd naar zijn warme zonne-energie die wordt geassocieerd met de energie van de rode rotsen van Sedona, Arizona. Deze warme en zachte energie zal je constant stimuleren om je doelen te bereiken terwijl je de bronnen van mentale mist verdrijft. Houd deze stenen bij je in de buurt om je altijd gecentreerd en geaard te voelen en om hectische, hectische energie te vervangen door helder nadenken en geduld. Het is een goede aardsteen, vooral voor onstabiele mensen. Het kan ook worden gebruikt om helende, verwarmende en bevrijdende energie op te wekken. De steen je bij jezelf en je eigen oerkracht te komen. Sedona jaspis helpt om het “moeten” los te laten en geeft je de mogelijkheid om terug te keren naar je innerlijke kracht van “kunnen”.

Sedona jaspis kopen - Crystal Cave
Sedona jaspis knuffelstenen

Jaspis – Shell Jaspis

Aarding • Bescherming • Versterking 
Shell jaspis affirmatie: “Morgen kan ik verder groeien.”

Shell jaspis staat ook wel bekend als shell marmer, zee shell jaspis, marmer shell jaspis, fossiele shell jaspis en de “Thousand Eye Stone”. Hoewel shell jaspis op de markt wordt gebracht als jaspis, is het eigenlijk marmer, een metamorfe kalksteen, met een compacte en kristallijne textuur die tot hoogglans kan worden gepolijst. Het heeft gevlekte zwarte, witte en grijsgekleurde patronen die kunnen verschijnen als een conglomeraatgroep fossielen. Shell jaspis is te vinden in Italië, Mexico, Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika en Pakistan. Shell jaspis heeft een hardheid van 4-5.

Spiritueel gezien is shell jaspis een steen die wordt gebruikt voor aarding en bescherming. Het versterkt de geest en brengt de gebruiker in balans, waardoor het uitstekend geschikt is voor diegenen die hun energie terug in hun lichaam en in de aarde moeten brengen. Het zwart brengt focus, overleving en aarding, terwijl het grijs een kleur van rust is. Het brengt ontspanning, en is een uitstekende steen om mee te mediteren na een lange dag. De steen kan sereniteit en voldoening brengen en tegelijkertijd stabiliteit en bescherming bieden. Er wordt gezegd dat het kracht biedt op het fysieke, emotionele en mentale vlak, wat op zijn beurt mensen helpt om een zeer praktische en veilige spirituele verbinding tot stand te brengen. Er wordt ook gezegd dat het helpt om berusting te overwinnen en ons te helpen verdedigen tegen onderdrukking.

Shell jaspis kopen - Crystal Cave
Shell jaspis knuffelstenen

Jaspis – Slangen Jaspis

Negativiteits Schild • Tegen Angsten • Transformatie 
Slangen jaspis affirmatie: “Een betere wereld begint bij mijzelf.”

Slangen jaspis, ook wel slangenhuid jaspis, kalligrafie steen, miriam steen of olifantshuid steen genoemd, is een aardende steen en kan je helpen beschermen tegen degenen die jaloers zijn op je prestaties. Net als een slang, stelt slangenhuid jaspis in staat om jezelf te ontdoen van oude patronen en gewoonten en verandering te omarmen, vooral als je er misschien resistent tegen bent. Het is een begeleidende steen die je helpt om door deze ervaringen op aarde heen te gaan en je op je levenspad in beweging houdt. Slangen jaspis is in vele opzichten een beschermende, kalmerende steen, het beschermt tegen negativiteit, inclusief de negatieve kijk en het gedrag van andere mensen, het beschermt tegen psychische aanvallen en beschermt ook tegen verleidingen die schadelijk voor je zouden zijn. De steen kan helpen bij het herinneren van dromen en biedt inzicht in moeilijke situaties. Het is ook een anti-angststeen en kan helpen in tijden van zorgen of conflicten.

Slangen jaspis - Crystal Cave
Slangen jaspis

Jaspis – Ster Jaspis

Inzicht • Tegen Veranderingen • Positiviteit • Balans
Ster jaspis affirmatie: “Mijn lichaam is in balans.”

De ster jaspis, ook wel sterren jaspis of vuurwerk jaspis genoemd, hebben een licht- tot donkerbruine tot zwarte achtergrond met daarop oranje of crèmekleurige sprays die eruitzien als sterren. Op deze verschijning is ook de naam gebaseerd. De ster jaspis helpt ons om een positievere kijk op het leven te hebben en is ideaal voor wanneer we veranderingen moeten aanbrengen en opnieuw moeten beginnen. Het is een geweldige steen om te hebben voor stabiliteit, balans en moed. De ster jaspis ook geweldig voor innerlijke helderheid en om de chakra’s op één lijn te brengen.

Ster jaspis kopen - Crystal Cave
Ster jaspis

Jaspis – Sterren Jaspis

Bescherming • Rechtvaardigheid • Reizen
Sterren jaspis affirmatie: “Ik ben altijd beschermd als ik op reis ben.”

Sterren jaspis lijkt op jaspis breccie. Het is een prachtige rode jaspis, met donkergrijze hematietbanden en pyriet insluitsels in kwarts. Spiritueel gezien biedt deze steen biedt bescherming aan degenen die op reis zijn en beschermt tegen gevaarlijke situaties terwijl het een schild biedt tegen negatieve energie. Sterren jaspis stelt iemand in staat onrechtvaardige situaties recht te zetten, brengt gezond verstand bij en stelt iemand in staat dienstbaar te zijn.

Sterren jaspis kopen - Crystal Cave
Sterren jaspis knuffelstenen

Jaspis – Tijger Jaspis

Zelfvertrouwen • Zelfverzekerdheid • Uithoudingsvermogen
Tijger jaspis affirmatie: “Ik sta niet toe dat negatieve gedachtes mijn beslissingen bepalen.”

De prachtige tijger jaspis steen combineert de helende eigenschappen van tijgeroog en bruine jaspis en wordt als zeer beschermend beschouwd. Tijger jaspis is een prachtige steen waarvan gezegd wordt dat het emotionele stress verlicht. Er wordt algemeen aangenomen dat het het zelfvertrouwen en de zelfverzekerdheid bevordert en helpt om het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Tijger jaspis kopen - Crystal Cave
Tijger jaspis knuffelstenen

Jaspis – Tijgerhuid Jaspis

Positiviteit • Aarding • Bescherming
Tijgerhuid jaspis affirmatie: “Het leven is zo rijk en bevredigend als ik het zelf maak.”

Tijgerhuid jaspis staat ook bekend onder de namen hout jaspis, tijgervel jaspis en in het Engels “wood jasper”, “woodgrain jasper” en “tigerskin jasper”. Het is de handelsnaam voor een soort kalksteen met beige en geelbruin gestreepte banden, afkomstig van ijzeroxide, die het uiterlijk van versteend hout creëren. De ondoorzichtige, rijke bruine tinten van contrasterende strepen en wervelingen tegen een medium tot donker gouden basis maken een aards statement. De kleur van deze jaspis komt van ijzeroxiden van aards geelbruin, geel en geelachtig bruin. En de naam tijgerhuid is gebaseerd op de wervelingen en strepen van contrasterende kleuren.

Spiritueel gezien creëert tijgerhuid jaspis een positieve houding en vermindert de neiging om arrogant, zelfspot, hebzuchtig, zelfdestructief, slachtoffer, ongeduldig of koppig te zijn. Het is een uitstekende centrerende en aardende steen. Van deze steen wordt beweerd dat het kalmte en rust brengt. Het is een steen van bescherming en helpt bij het reinigen en elimineren van negatieve energie.

Tijgerhuid jaspis kopen - Crystal Cave
Tijgerhuid jaspis knuffelstenen

Jaspis – Tijgerijzer Jaspis

Balans • Bescherming • Assertiviteit
Tijgerijzer jaspis affirmatie: “Ik hoef niet productief te zijn om waarde in mezelf te zien.”

Tijgerijzer

Tijgerijzer is een combinatie van tijgeroog, hematiet en rode jaspis. De naam verwijst naar de samenstelling van de stenen tijgeroog en hematiet, deze zijn rijk aan ijzer. De steen brengt een balans aan het aarde- en vuur element. Traditioneel is het gebruikt als een aardingssteen om uithoudingsvermogen op te bouwen en creatieve expressie aan te moedigen. De mystieke kenmerken van deze steen helpen de houder om geaard, evenwichtig en gecentreerd te blijven wanneer we gevoelens en emoties van anderen aannemen.

Tijgerijzer is de meest energetisch dynamische van alle aardstenen. Het is nuttig voor zelfgenezing en stimuleert gezondheid, persoonlijke kracht, gerichte wil en mentale helderheid. Tijgerijzer geeft kracht, uithoudingsvermogen en energie aan het fysieke lichaam. Tijgerijzer verbetert de creatieve expressie en stelt je in staat je zelfverzekerder te voelen en in staat om je realiteit te creëren. Het resoneert in de lagere chakra’s en bevordert de totale vitaliteit aan het lichaam van zijn drager. Dit is een goede steen voor als je je emotioneel uitgeput of mentaal en fysiek uitgebrand voelt. De steen neemt zich in om alle energieën te aarden aan het lichaam van de drager. Het vergemakkelijkt de houder om lef omhoog te halen, en om een diepe verbinding met je bewuste zelf te handhaven.

Tijgerijzer is bijzonder nuttig voor diegenen die emotioneel gevoelig zijn, omdat het alle aangrijpende energiën samentrekt en verdicht, om zo stress te verlichten. Het bied je creativiteit aan om ingewikkelde situaties, die in het heden of het verleden spelen, goed op te lossen. In tijden van verandering, staat tijgerijzer je ook bij om je persoonlijke kracht hierin te geven.

Jaspis

Jaspis is een variëteit van ondoorzichtige chalcedoon, een microkristallijne variëteit van kwarts. Het is een steen op silicabasis met conchoïdale of “schelpachtige” breuk (zoals hoe glas breekt) en een hardheid van 7, die niet kan worden bekrast met een stalen zakmes, net als kwarts. Het heeft een hoog kwartsgehalte, de kristallen in het materiaal zijn crypto of microkristallijn kwarts, dus je kunt ze niet zien, maar ze zijn wel. Jaspis is geen wetenschappelijke term. Bij het labelen van de juiste jaspis, zullen wetenschappers het monster “cryptokristallijn kwarts of microkristallijn kwarts: variëteit jaspis” noemen. Wat we “jaspis” noemen is meestal een steen die een “jasperoïde” wordt genoemd. Ongeveer 20% van de stenen die we “jaspis” noemen, zijn vaak de marketingnamen en hebben geen hoog silicagehalte of ze zijn niet ondoorzichtig, beide dingen die gebruikt worden om te bepalen of iets “jaspis” moet worden genoemd. De aantrekkingskracht van Jasper zijn de interessante kleurpatronen en formaties. Hoewel het een effen kleur kan zijn, is het meestal gevlekt, gevlekt, geringd of gestreept. Elke jaspis heeft een unieke kleur of patroon, waardoor deze steen veel variatie heeft. Jaspis is een oude edelsteen en wordt genoemd in de bijbel en andere klassieke bronnen. Hoewel het tegenwoordig vrij algemeen en betaalbaar is, werd jaspis in de oudheid als een waardevolle steen beschouwd.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Jaspis in het algemeen ondersteunt in tijden van stress, en brengt rust en heelheid. Jaspis biedt bescherming en absorbeert negatieve energie en brengt yin en yang in evenwicht. De steen verwijdert elektromagnetische en milieuvervuiling, inclusief straling. Het moedigt eerlijkheid met jezelf aan en geeft moed om problemen assertief aan te pakken. Jaspis helpt snel denken en bevordert organisatorische vaardigheden. Het prikkelt de verbeelding en zet ideeën om in actie. Het ondersteunt bij langdurige ziekte en geeft het lichaam nieuwe energie.

Tijgerijzer jaspis kopen - Crystal Cave
Tijgerijzer jaspis knuffelstenen

Jaspis – Vulkaan Jaspis

Grenzen • Zelfvertrouwen • Negativiteitsschild
Vulkaan jaspis affirmatie: “Ik kan gerust nee zeggen tegen anderen zonder schuldgevoel.”

Vulkaan jaspis, ook wel bloedsteen genoemd, is een sterk aardende en zuiverende steen die in persoonlijke moeilijke tijden ondersteuning bied bij negatieve emoties, zoals woede, haat, verdriet en angst, en kalmeert deze gevoelens. Het geeft je de moed om door te gaan en laat zien dat je doelen makkelijker te bereiken zijn dan je denkt. Vulkaan jaspis leert je gezonde grenzen te stellen, voor jezelf op te komen en nee te zeggen in moeilijke persoonlijke omstandigheden. Het is de steen van wedergeboorte die je leert vertrouwen te winnen in jezelf. Vulkaan jaspis stimuleert de wortelchakra, stabiliseert de energie van je aura’s en helpt je je eigen limieten te definiëren en te bewaken.

Vulkaan jaspis - Crystal Cave
Vulkaan jaspis

Jaspis – Witte Jaspis Breccie

Compassie • Aardend • Negativiteitsschild
Witte jaspis breccie affirmatie: “Ik sta mijzelf toe dat ik mijn muur afbreek en anderen mijn gevoelige kant laat zien.”

Jaspis breccie is een combinatiekristal bestaande uit rode jaspis waar elementen van hematiet in het kristal zijn gegroeid. Rode jaspis is aardend en stimulerend, terwijl de energie van hematiet negatitiveit afbuigt. Deze steen heeft een reinigend, balancerend en stabiliserend effect op het auraveld. Het verwijdert negatieve energieën en brengt ze terug naar waar ze vandaan kwamen; dit maakt het geschikt voor het voorkomen of tegengaan van psychische aanvallen.

De steen zal je inspireren om meer te handelen met compassie. Het zal je gevoelige en doordachte aard naar voren brengen, waardoor je dichter bij je partner komt. Deze steen zal je relatie ook bezielen met vurige passie en romantische intensiteit. Het zal uw fysieke compatibiliteit versterken en uw intimiteit verbeteren. De energieën van deze steen zullen seksuele genezing en seksuele gezondheid bevorderen.

De witte jaspis breccie bevat een meer wit of crème kleurig oppervlakte waarin de verschillende steensoorten zich bevinden. De spirituele eigenschappen zijn hetzelfde als de gewone jaspis breccie.

Witet jaspis breccie kopen - Crystal Cave
Witte jaspis breccie jaspis

Jaspis – Zebra Jaspis

Probleemoplossend • Balans • Optimistisch
Zebra jaspis affirmatie: “Elke dag overwin ik obstakels op mijn pad en behaal ik mijn doelen.”

Zebra jaspis, ook wel spook agaat genoemd, stelt je in staat optimistisch te zijn, ondanks de stress van het leven en geeft je meer initiatief om problemen aan te pakken. Het zal je aanmoedigen om te dromen en die dromen in realiteit om te zetten. Zebra jaspis is een aardingssteen, hij helpt je met afstemmen op Moeder Aarde en helpt om vreugde in je omgeving te vinden. Zebra jaspis is een zeer kalmerende steen en stimuleert de Wortelchakra. Het kan kan helpen verspreide energieën naar binnen te trekken om te werken waar ze het meest nodig zijn. Houd deze steen bij je zodat ze kan helpen bij het oplossen van moeilijke situaties.

Zebra jaspis hanger - Crystal Cave
Zebra jaspis

Jaspis – Zilverblad Jaspis

Wilskracht • Energie • Comfort
Zilverblad jaspis affirmatie: “Ik kom op voor waar ik in geloof.”

Zilverblad jaspis is een zilver en zwart geaderde jaspis. De steen zorgt voor genezing, stimuleert de wilskracht en staat erom bekend je energieniveau hoog te houden. Het wordt gebruikt om onafhankelijkheid en discipline te bevorderen. Het staat bekend als een steen van bescherming, die het kwaad, negativiteit verdrijft en het energieveld bewaakt.

Zilverblad jaspis is daarnaast ook een steen van zachtheid en ontspanning, het vergroot het vermogen om te ontspannen en rust, comfort en genezing te brengen. De steen kan helpen met tevredenheid, mededogen, koestering, troost en moed voor toekomstige conflicten en zachte afloop. Fysiek is zilverblad jaspis is goed voor de lever, galblaas en rustgevend voor de maag. De steen wordt geassocieerd met het wortelchakra.

Zilverblad jaspis - Crystal Cave
Zilverblad jaspis