Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen E

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter E, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Eilatsteen

Bescherming • Grenzen • Communicatie
Eilatsteen affirmatie: “Mijn lichaam en geest zijn beschermd tegen het kwaad.”

Eilatsteen is een edelsteen die zijn naam ontleent aan de stad Eilat in Israël, waar het ooit werd gedolven. Het wordt gekenmerkt door een groenblauw heterogeen mengsel van verschillende secundaire kopermineralen, waaronder malachiet, azuriet, turkoois, pseudomalachiet en chrysocolla. Eilatsteen is de nationale steen van Israël en staat ook bekend als de King Solomon-steen.

Spiritueel gezien verbindt de frequentie van eilatsteen met de hart- en keelchakra’s. Het helpt bij emotionele problemen, vooral die als gevolg van emotionele trauma’s veroorzaakt door fysiek geweld. Deze zeldzame steen helpt iemand op emotioneel niveau te beschermen door hem te helpen emotionele grenzen in zichzelf en anderen te begrijpen. De verbinding met het keelchakra en de combinatie van mineralen helpt om het keelgebied te reinigen, waardoor iemand zijn waarheid kan spreken en zijn gedachten en emoties duidelijk kan communiceren.

Eilatsteen kopen - Crystal Cave
Eilatsteen knuffelstenen

Epidoot

Optimisme • Versterkend • Manifestatie
Epidoot affirmatie: “Ik concentreer me op het positieve om mijn leven te ontdoen van negativiteit.”

Epidoot is een aluminium-ijzermineraal (Ca2Al2(Fe3+;Al)(SiO4)(Si2O7)O(OH)) dat in kristal- of steenvorm kan worden gevonden. De steen werd voor het eerst beschreven in 1801 door R.J. Hauy. Ze worden vaak aangetroffen in Noorwegen, de VS en Brazilië. De betekenis van de naam epidoot komt van het Griekse woord “epidose”, wat toename betekend, in verwijzing naar het kristal dat kenmerkend is voor een langere zijde aan de basis van het prisma. Epidoot is ook bekend onder de naam pistaciet. Epidoot is de groene toevoeging in unakiet. Epidoot is een silicaatmineraal dat typisch wordt waargenomen in  gemetamorfoseerde gesteenten van lage tot lichte kwaliteit. In die rotsen wordt epidoot vaak geassocieerd met amfibolen, veldspaat, kwarts en chloriet. Het komt voor als vervanging van minerale korrels die zijn veranderd door middel van metamorfose. Het wordt vaak gevonden in aderen die graniet bevatten. Het vindt plaats als monokliene kristallen in pegmatieten. Het wordt ook ontdekt in enorme vorm en als monokliene kristallen in marmer en leisteen die werden gevormd of veranderd door contactmetamorfose.

Spiritueel gezien is epidoot een steen waarvan bekend is dat deze verschillende mensen op verschillende manieren beïnvloedt. Hoe je door zijn energie wordt beïnvloed, kan tot op zekere hoogte afhangen van je manier van denken. Het is bekend dat de vibratie je meer van hetzelfde brengt. Dit heeft betrekking op het feit dat je misschien baat hebt bij een toestroom van eigenschappen die je al hebt, omdat het ze duidelijk onder je aandacht brengt. Epidoot is een aantrekkingssteen die je meer brengt van wat je uitstraalt, dus vergeet niet dat je oogst wat je zaait. Epidote helpt ons om voort te bouwen op de “echte persoon” die we zijn en lost valse beelden op van de manier waarop we onszelf zien. Epidoot is nuttig bij het overwinnen van negativiteit, hopeloosheid, destructieve emotionele patronen en depressie. Het genereert hoop voor de toekomst en een bereidheid om je dromen na te streven. Het helpt diegenen die vastzitten in hun langdurige negativiteits patronen om manieren te vinden om actie te ondernemen of beweging te creëren. De steen stimuleert een positievere emotionele toestand om algemene genezing te ondersteunen.

Ruwe epidoot brok - Crystal Cave
Epidoot ruw

Epidoot – Sneeuwvlok Epidoot

Optimisme • Versterkend • Manifestatie
Epidoot affirmatie: “Ik concentreer me op het positieve om mijn leven te ontdoen van negativiteit.”

Sneeuwvlok epidoot is een relatief nieuwe vondst van epidoot uit Mesina in Zuid-Afrika. Deze stenen zijn epidoot maar met een hoger gehalte aan kwarts dan je normaal zou verwachten. Ze zijn ook iets lichter van kleur dan gebruikelijk en vanwege deze twee factoren worden ze op de markt gebracht als sneeuwvlok epidoot.

Spiritueel gezien is sneeuwvlok epidoot een steen die herstel en regeneratie kan bevorderen na een ernstige ziekte, of zelfs na grote uitputting veroorzaakt door overwerk. Epidoot helpt om de emoties op te heffen, en helpt ook om verdriet, verdriet, zelfmedelijden en verdriet op te lossen. Het is een zeer goede steen om ons te helpen de frustratie te overwinnen die vaak wordt veroorzaakt door falen, omdat het ons helpt onze zwakheden toe te geven en te accepteren. Er wordt gezegd dat het de interactie met andere mensen en groepen mensen stimuleert en je helpt om aan dingen te ‘meedoen’.

Sneeuwvlok epidoot knuffelsteen - Crystal Cave
Sneeuwvlok epidoot knuffelstenen

Eudialiet

Levenspad • Waarheid • Zelfvergeving
Eudialiet affirmatie: “Ik creëer het leven wat ik verdien.”

Eudialiet is een steen afkomstig uit Rusland. De betekenis van de naam eudialiet komt van de Griekse woorden voor ‘gemakkelijk’ en ‘om op te lossen’, omdat vroege gebruikers van dit kristal ontdekten dat de steen gemakkelijk in zuur oploste. De steen helpt je de weg te vinden om geestelijk te groeien met vreugde en vervulling. Deze steen heeft een sterke verbinding met Kundalini-energie. Eudialiet helpt je te begrijpen hoe je ongelukkige keuzes kunt corrigeren en open kunt staan voor de waarheid.

Als je je ten onrechte voelt behandelt door het universum, kan eudialiet je helpen begrijpen waarom, zelfs als dat betekent dat je vorige levens moet verkennen om het probleem op te lossen. Deze steen helpt bij zelfvergeving en gezonde eigenliefde. Het kan ook jaloezie en dwangmatig gedrag wegnemen. Sta toe dat het helpt om door de noodzakelijke veranderingen te gaan terwijl het vertrouwen geeft dat het goed met je gaat als de veranderingen eenmaal ontwikkeld en voltooid zijn.

Eudialiet helpt je zielsgenoten te herkennen en helpt je te weten waarom je herenigt met die bepaalde ziel. Het verfijnt ook je vermogen om paranormale gaven te openen en te gebruiken. Het heeft een zeer bemoedigende vibratie en is een sterk hulpmiddel om je te helpen bepalen in welke richting je leven je moet leiden, en helpt je te ontdekken wat je levenspad is.

Eudialiet knuffelsteen - Crystal Cave
Eudialiet

Eye of Saint Lucia

Geluk • Bescherming • Toewijding
Eye of Saint Lucia affirmatie: “Mijn toewijding is grenzeloos.”

Het Eye of Saint Lucia is geen steen, maar het operculum van een schelp. Het is een deksel wat aan de voet van een schelpdier is bevestigd, en waarmee het zijn schaal kan sluiten. Dit operculum ontleent zijn naam aan de legende van Saint Lucia. Het operculum is ovaal van vorm, en heeft een wit en oranje uiterlijk. De oranje kant doet denken aan een oor of een gestileerde vorm van de Heilige Maagd. De witte oppervlakte van het Eye of Saint Lucia vertoont, wanneer het gepolijst is, een oranje spiraal van dezelfde kleur als het andere oppervlakte.

Het operculum is afkomstig van de schelp genaamd de “Rough Turbo Mediterranean”, gevonden aan de Middellandse Zeekust, en symboliseert de ogen van Saint Lucia. Het dragen van een Eye of Saint Lucia voert het boze oog weg en bevordert het geluk.

De legende van het Eye of Saint Lucia is als volgt, er zijn varianten op deze legende in de landen rondom de Middelandse Zee: het was in de 4e eeuw dat de legende van Saint Lucia werd geboren: een jong meisje van de adel van Syracuse verkreeg de wonderbaarlijke genezing van haar moeder die leed aan een ongeneeslijke ziekte door herhaaldelijk te bidden tot de Maagd Maria. Ze wijdde een onbegrensde aanbidding en toewijding toe tot de Maagd Maria, door haar ogen te verscheuren en ze te werpen in de zee om niet van haar geloof te worden afgeleid, en om haar aanbidders weg te jagen. Ze richtte zich volledig tot het gebed en verrichtte vele wonderen. Als reactie op deze toewijding herstelde de Heilige Maagd haar gezichtsvermogen en schonk haar mooiere en helderdere ogen. De Eye of Saint Lucia wordt hierdoor beschouwd als een geluksbrenger.

Eye of Saint Lucia kopen - Crystal Cave
Eye of Saint Lucia