Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen E

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter E, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Epidoot

Optimisme • Versterkend • Manifestatie
Epidoot affirmatie: “Ik concentreer me op het positieve om mijn leven te ontdoen van negativiteit.”

Epidoot komt vaak voor in combinatie met prehniet. Epidoot is nuttig bij het overwinnen van negativiteit (denkpatronen), hopeloosheid, destructieve emotionele patronen en depressie. Het genereert hoop voor de toekomst en een bereidheid om je dromen na te streven. Het helpt diegenen die vastzitten in hun langdurige negativiteits patronen om manieren te vinden om actie te ondernemen of beweging te creëren. De steen stimuleert een positievere emotionele toestand om algemene genezing te ondersteunen.

Epidoot is een aantrekkingssteen die je meer brengt van wat je uitstraalt, dus vergeet niet dat je oogst wat je zaait. Het verhoogt de energie van wat het aanraakt, inclusief andere stenen. Het is een uitstekende steen voor afstemming op de natuur en haar helende eigenschappen. Het brengt een rustige, aardse trilling voort, die bijzonder goed is voor diegenen die in een stad met hoge energie leven.

Het vermogen van epidoot om energie te verhogen is nuttig bij het versterken van het fysieke lichaam. Het maakt een completere opname van voedingsstoffen mogelijk. De steen stimuleert het immuunsysteem en is een goede steen voor bij herstel. Het verhoogt de persoonlijke kracht, om je levensenergie en hoop te geven om niet in het huidige stil te blijven staan maar om voort te streven naar een betere toekomst.

Epidoot edelsteen - Crystal Cave
Epidoot getrommeld
Epidoot hanger - Crystal Cave
Epidoot ruw (groene steen)

Eudialiet

Levenspad • Waarheid • Zelfvergeving
Eudialiet affirmatie: “Ik creëer het leven wat ik verdien.”

Eudialiet is een steen afkomstig uit Rusland. De betekenis van de naam eudialiet komt van de Griekse woorden voor ‘gemakkelijk’ en ‘om op te lossen’, omdat vroege gebruikers van dit kristal ontdekten dat de steen gemakkelijk in zuur oploste. De steen helpt je de weg te vinden om geestelijk te groeien met vreugde en vervulling. Deze steen heeft een sterke verbinding met Kundalini-energie. Eudialiet helpt je te begrijpen hoe je ongelukkige keuzes kunt corrigeren en open kunt staan voor de waarheid.

Als je je ten onrechte voelt behandelt door het universum, kan eudialiet je helpen begrijpen waarom, zelfs als dat betekent dat je vorige levens moet verkennen om het probleem op te lossen. Deze steen helpt bij zelfvergeving en gezonde eigenliefde. Het kan ook jaloezie en dwangmatig gedrag wegnemen. Sta toe dat het helpt om door de noodzakelijke veranderingen te gaan terwijl het vertrouwen geeft dat het goed met je gaat als de veranderingen eenmaal ontwikkeld en voltooid zijn.

Eudialiet helpt je zielsgenoten te herkennen en helpt je te weten waarom je herenigt met die bepaalde ziel. Het verfijnt ook je vermogen om paranormale gaven te openen en te gebruiken. Het heeft een zeer bemoedigende vibratie en is een sterk hulpmiddel om je te helpen bepalen in welke richting je leven je moet leiden, en helpt je te ontdekken wat je levenspad is.

Eudialiet knuffelsteen - Crystal Cave
Eudialiet

Eye of Saint Lucia

Geluk • Bescherming • Toewijding
Eye of Saint Lucia affirmatie: “Mijn toewijding is grenzeloos.”

Het Eye of Saint Lucia is geen steen, maar het operculum van een schelp. Het is een deksel wat aan de voet van een schelpdier is bevestigd, en waarmee het zijn schaal kan sluiten. Dit operculum ontleent zijn naam aan de legende van Saint Lucia. Het operculum is ovaal van vorm, en heeft een wit en oranje uiterlijk. De oranje kant doet denken aan een oor of een gestileerde vorm van de Heilige Maagd. De witte oppervlakte van het Eye of Saint Lucia vertoont, wanneer het gepolijst is, een oranje spiraal van dezelfde kleur als het andere oppervlakte.

Het operculum is afkomstig van de schelp genaamd de “Rough Turbo Mediterranean”, gevonden aan de Middellandse Zeekust, en symboliseert de ogen van Saint Lucia. Het dragen van een Eye of Saint Lucia voert het boze oog weg en bevordert het geluk.

De legende van het Eye of Saint Lucia is als volgt, er zijn varianten op deze legende in de landen rondom de Middelandse Zee: het was in de 4e eeuw dat de legende van Saint Lucia werd geboren: een jong meisje van de adel van Syracuse verkreeg de wonderbaarlijke genezing van haar moeder die leed aan een ongeneeslijke ziekte door herhaaldelijk te bidden tot de Maagd Maria. Ze wijdde een onbegrensde aanbidding en toewijding toe tot de Maagd Maria, door haar ogen te verscheuren en ze te werpen in de zee om niet van haar geloof te worden afgeleid, en om haar aanbidders weg te jagen. Ze richtte zich volledig tot het gebed en verrichtte vele wonderen. Als reactie op deze toewijding herstelde de Heilige Maagd haar gezichtsvermogen en schonk haar mooiere en helderdere ogen. De Eye of Saint Lucia wordt hierdoor beschouwd als een geluksbrenger.

Eye of Saint Lucia kopen - Crystal Cave
Eye of Saint Lucia