Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen D

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter D, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Danburiet

Troost • Verwerking • Kalmerend
Danburiet affirmatie: “Ik haal troost uit de herinneringen van een dierbare.”

Danburiet is een calciumboorsilicaatmineraal met de scheikundige formule CaB2(SiO4)2 dat zich vormt in kleine prismatische kristallen. De kleur van danburiet kan variëren van wit tot lichtgeel, en ook een lichte tint bruin. Danburiet van zeer hoge kwaliteit is kleurloos en meestal transparant. Soms is het zelfs te vinden met een druzy coating van kwarts erover. Danburiet vormt orthorhombische, prismatische kristallen die een vergelijkbare symmetrie hebben als topaas. Exemplaren hebben vaak een V- of wigvorm aan een of beide uiteinden. Hoewel het een zacht uiterlijk kan hebben, is het een taai mineraal. Danburiet scoort ongeveer 7,5 op de hardheidsschaal van Mohs, hoger dan kwarts. Danburiet kristallen zijn zeldzaam, waarbij de meeste grote exemplaren van edelsteenkwaliteit afkomstig zijn van slechts een handvol locaties over de hele wereld. Dit mineraal werd voor het eerst ontdekt in 1839 door Charles Shepard en vernoemd naar de locatie waarin het werd gevonden, Danbury, Connecticut. Deze plaats werd nooit officieel gedocumenteerd en ging verloren in de tijd. Er wordt aangenomen dat de eigenlijke stad Danbury bovenop de locatie is gebouwd waar het mineraal is gevonden. Sindsdien is danburiet ook gevonden in Rusland, Mexico, Bolivia, Myanmar, Japan en Madagaskar. Danburiet is een steen die interessant is voor verzamelaars en kenners van mineralen. Danburiet is minder bekend in de sieradenwereld, maar is recentelijk populairder geworden.

Spiritueel gezien is danburiet een van de hoogste vibrerende kristallen, heeft ondersteunende helende eigenschappen die ons door elke moeilijke fase van verdriet na een verlies leiden. Het kalmeert ons wanneer we de vele complexiteiten van pijn ervaren en grond ons wanneer we voelen dat alles snel verandert. Of je nu onlangs een verlies hebt geleden of je jarenlang hebt moeten aanpassen aan het leven zonder een geliefde, danburiet helpt pijn te verlichten en het gewicht van verdriet te verminderen. Hoewel verdriet ons misschien het gevoel geeft dat onze wereld op zijn kop is gezet, helpt dit centrerende kristal ons om weer een gevoel van stabiliteit te krijgen als we opnieuw leren hoe we elke dag moeten managen.

De troostende energie van danburiet, waarvan wordt aangenomen dat het de kruinchakra reinigt, stelt ons gerust dat we nog steeds deel uitmaken van hetzelfde universum als onze dierbaren die zijn overleden. Houd een stukje danburiet bij de hand op dagen dat je je geliefde meer dan normaal mist. Zijn aanwezigheid zal je herinneren aan de herinneringen die je met je geliefde hebt gedeeld, en je helpen om je weer dichter bij hen te voelen. De kalmerende eigenschappen van danburiet maken het een uitstekende meditatiesteen. Neem even de tijd om stil te zijn bij je kristal wanneer je moet decomprimeren en ademen.

Danburiet kopen - Crystal Cave
Danburiet

Danburiet – Gele Danburiet

Welzijn • Optimisme • Overvloed
Gele danburiet affirmatie: “Ik hoor hier thuis.”

Geel of gouden danburiet is een zeldzamere vorm van dit mineraal dat alle eigenschappen van danburiet heeft zoals hieronder vermeld. Bovendien herinnert het ons ook aan de zonneschijn en heeft het een sterk opbeurend effect dat ons een gevoel van enthousiast welzijn, optimisme, overvloed en positiviteit geeft. Er wordt gezegd dat het onze hersenfunctie verbetert en helpt informatie gemakkelijker te verwerken. Gele danburiet is ook afgestemd op de vibratie van zoete etherische muziek en helpt ons om de muziek van het universum te horen en te ervaren. Gele danburiet is een zeer spirituele steen die een pure vibratie draagt. Het is uitstekend voor het verlichten van stress en zorgen. Houd een gele danburiet in elke hand voor een kalmerend effect en om je voor te bereiden op diepe meditatie. Gele danburiet heeft een hoge vibratie die opbeurend is en heeft het vermogen om je te verbinden met engelen en de universele geest. Er wordt beweerd dat gele danburiet een uitstekende bondgenoot is voor lucide dromen, waarbij je je bewust bent van wat er gebeurt.

Gele danburiet kopen - Crystal Cave
Gele danburiet knuffelstenen

Datoliet Skarn

Liefde • Acceptatie • Overgang
Datoliet skarn affirmatie: “Ik ben geduldig naar mijzelf toe.”

Skarn is een oude Zweedse mijnbouwterm die oorspronkelijk werd gebruikt om een soort silicaatganggesteente, of afvalgesteente, te beschrijven dat wordt geassocieerd met ijzerertshoudende sulfideafzettingen die schijnbaar de kalksteen uit het paleoproterozoïcum in het Zweedse Persberg-mijndistrict vervangen. In modern gebruik is de term “skarn” uitgebreid om te verwijzen naar calciumhoudende silicaten van elke leeftijd. In Amerika wordt de term “tactite” vaak gebruikt als synoniem voor skarn. De meeste skarns ontstaan wanneer carbonaatgesteenten zoals kalksteen, dolomiet of marmer worden binnengedrongen door een magmalichaam en worden veranderd door contactmetamorfose en metasomatisme. Metasomatisme is de verandering van gesteenten door hete, chemisch actieve vloeistoffen die door de gesteenten stromen of diffunderen en herkristallisatie en samenstellingsverandering veroorzaken. De mineralen die gewoonlijk in een skarn aanwezig zijn, zijn ijzeroxiden, kalk-silicaten (wollastoniet, diopsiet, forsteriet), andradiet en grossulaar granaat, epidoot en calciet. Veel skarns bevatten ook ertsmineralen; verschillende productieve afzettingen van koper of andere onedele metalen zijn gevonden in en naast skarns. Als het magma vervolgens afkoelt, komen hete, zure, silicaatrijke vloeistoffen vrij. Sommige magma’s bevatten tot enkele procenten opgelost water op basis van gewicht, maar vanwege het soortelijk gewichtsverschil tussen water en magma is het volumepercentage opgelost water minstens twee keer het gewichtspercentage. Wanneer dit water uit het magma wordt verdreven, is het een oplosmiddel dat het vermogen heeft om warmte en chemisch actieve opgeloste stoffen in het landgesteente te transporteren.

Datoliet skarn is een calciumboorsilicaathydroxide dat voorkomt in fijnkorrelige knobbeltjes die worden gevonden in oude kopermijnstortplaatsen en is een populair mineraal onder mineralenverzamelaars, hoewel het enigszins obscuur is. Het vormt mooi gefacetteerde complexe kristallen. Datoliet skarn wordt vaak gevonden in basaltblaasjes met calciet en zeoliet. Het wordt gedolven in porseleinachtige massa’s en knobbeltjes. De knobbeltjes zijn bruin, rood, groen, roze tot gebroken wit van kleur en sommige zijn gesneden en gepolijst als siersteen. Datoliet skarn wordt meestal gekocht als een uniek exemplaar, dus geslepen en gepolijste edelstenen zijn zeldzaam. Datoliet skarn is gekleurd door ijzeroxide, koper en zilver en geeft een reeks zachte tinten van roze, perzik, rood, groen en violet op een witte ondoorzichtige porseleinachtige achtergrond, soms met toegevoegde kanten insluitsels van koper of zilver.

Spiritueel gezien is datoliet skarn een steen van liefde, acceptatie en overgang. Het helpt te begrijpen dat alle worstelingen tijdelijk zijn. Deze steen zal je helpen tijdens meditatie, bij het vinden van een ruimte waar je fysiek, spiritueel of emotioneel jezelf kunt zijn en troost en vrede kunt vinden, angst en bezorgdheid vervangend, al is het maar voor een moment, totdat het evenwicht in je leven weer is hersteld. Deze steen helpt vernauwing in het hartchakra los te laten, inclusief zwaarte van het hart, hopeloosheid en verdriet. Het kan je helpen je emotioneel verfrist en gereinigd te voelen, met een helderder doel en een hoger perspectief.

Datoliet skarn zaksteen - Crystal Cave
Datoliet skarn

Diopsiet

Creativiteit • Vertrouwen • Leren
Diopsiet affirmatie: “Ik ontwaak mijn creatieve talenten.”

Diopsiet wordt al lang gebruikt om de creatieve visualisatie te verbeteren en de gewenste doelen te verfijnen, waardoor die doelen sneller zichtbaar worden en het bewustzijn te vergroten. De steen helpt ook als je last hebt van creatieve blokkades en laat je openen voor nieuwe plannen en ideeën. Diopsiet zou ook het intellect kunnen verbeteren en stimuleert het verlangen van iemand om te leren, vooral als het nieuwe, onbekende materialen zijn. De steen is ook goed voor mensen die vaak analytisch moeten nadenken voor hun werk.

Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van vertrouwen; in jezelf en anderen. De steen is verbonden met het hart chakra en zorgt voor hulp bij het leven vanuit het hart, en niet alleen om te luisteren, maar ook om je innerlijke instincten te vertrouwen. Het kan gebruikt worden om agressie of koppigheid te verminderen en op zijn beurt liefde en toewijding te vergroten. De steen biedt perspectief in tijden van turbulente emotionele situaties.

Voor fysiek gebruik is diopsiet goed bij de behandeling van hoofdpijn, om de bloeddruk te reguleren, om herstel na ziekte van het hart en de longen aan te moedigen en om degenen die aan verslaving lijden te helpen.

Diposiet kopen - Crystal Cave
Diopsiet

Diopsiet – Diopsiet in Calciet

Creativiteit • Doelen • Verlichting
Diopsiet in calciet affirmatie: “Ik moedig anderen aan, net zoals ik dat bij mijzelf doe.”

Diopsiet

Diopsiet is een steenvormend pyroxeenmineraal met een chemische samenstelling van MgCaSi2O6. Het komt voor in stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten op vele locaties over de hele wereld. Het meest voorkomende voorkomen van diopsiet aan het aardoppervlak is als een primair mineraal in olivijnrijke basalt en andesieten. In deze rotsen kan het aanwezig zijn in hoeveelheden van enkele gewichtsprocenten. Diopsiet vormt zich ook tijdens contactmetamorfose van kalksteen en dolomieten. Diopsietkristallen van edelsteenkwaliteit zijn gefacetteerd tot aantrekkelijke edelstenen die af en toe in commerciële sieraden worden gezien. Granulaire diopsiet kan gemakkelijk worden gesneden en gepolijst. Als het een aantrekkelijke kleur heeft, wordt het soms gebruikt als siersteen. Misschien wel het belangrijkste gebruik van diopsiet is de waarde ervan als een indicatormineraal bij het zoeken naar diamanten: prospectie met behulp van diopsiet en andere indicatormineralen heeft diamantafzettingen gevonden in Canada, de Verenigde Staten, Afrika en andere locaties. Diopsiet heeft potentiële toepassingen in de glas- en keramiekindustrie, maar het mineraal komt meestal voor in ophopingen die te klein of onzuiver zijn voor effectieve mijnbouw.

Spiritueel gezien wordt diopsiet al lang gebruikt om de creatieve visualisatie te verbeteren en de gewenste doelen te verfijnen, waardoor die doelen sneller zichtbaar worden en het bewustzijn te vergroten. De steen helpt ook als je last hebt van creatieve blokkades en laat je openen voor nieuwe plannen en ideeën. Diopsiet zou ook het intellect kunnen verbeteren en stimuleert het verlangen van iemand om te leren, vooral als het nieuwe, onbekende materialen zijn. De steen is ook goed voor mensen die vaak analytisch moeten nadenken voor hun werk. Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van vertrouwen; in jezelf en anderen. De steen is verbonden met het hart chakra en zorgt voor hulp bij het leven vanuit het hart, en niet alleen om te luisteren, maar ook om je innerlijke instincten te vertrouwen. Het kan gebruikt worden om agressie of koppigheid te verminderen en op zijn beurt liefde en toewijding te vergroten. De steen biedt perspectief in tijden van turbulente emotionele situaties. Voor fysiek gebruik is diopsiet goed bij de behandeling van hoofdpijn, om de bloeddruk te reguleren, om herstel na ziekte van het hart en de longen aan te moedigen en om degenen die aan verslaving lijden te helpen.

Calciet

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen op aarde. In feite bedekken kalkhoudende gesteenten (o.a. calciet) 40% van het aardoppervlak, en vormen het de belangrijkste component van 4% van de aardkorst en bedekkingen. Calciet is ook een van de meest verspreide mineralen. Het is het belangrijkste bestanddeel van krijt, marmer, kalksteen en stalactieten en stalagmieten. Calciet is een calciumcarbonaat, dat in hexagonale vorm is gekristalliseerd. De naam calciet komt van het Latijnse woord calx, wat ‘kalk’ betekent. Calciet is zeer zacht, het scoort slechts een 3 op de hardheidsschaal. Daarom wordt de steen niet veel gezien in sieraden. Blauwe calciet komt maar op een paar plekken op aarde voor. Hoewel het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen en vrij algemeen is, komen de meeste exemplaren uit Mexico. De diepste blauwe exemplaren komen uit Zuid-Afrika.

Spiritueel gezien wordt calciet ook wel een steen van de geest genoemd. Calciet verhoogt het mentale onderscheidingsvermogen en de analyse, verhoogt het geheugen en het leervermogen. Calciet is ook nuttig in tijden van mentale aanpassingen en meningsverschillen. Calciet kan ons een nieuwe manier laten zien om naar een situatie te kijken, waardoor we worden verlost van oude, achterhaalde denkpatronen die nieuwe ideeën in de weg kunnen staan. Calciet wordt in verband gebracht met de botten en gewrichten en kan het lichaam in evenwicht brengen. Er wordt ook beweerd dat calciet kan helpen om de opname van belangrijke vitamines en mineralen door het lichaam te verbeteren.

Diopsiet in calciet kopen - Crystal Cave
Diopsiet in calciet knuffelstenen

Diopsiet – Diopsiet Marmer

Potentieel • Creativiteit • Sereniteit
Diopsiet marmer affirmatie: “Ik kom er achter wat mijn doel in dit leven is.”

Diopsiet

Diopsiet is een steenvormend pyroxeenmineraal met een chemische samenstelling van MgCaSi2O6. Het komt voor in stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten op vele locaties over de hele wereld. Het meest voorkomende voorkomen van diopsiet aan het aardoppervlak is als een primair mineraal in olivijnrijke basalt en andesieten. In deze rotsen kan het aanwezig zijn in hoeveelheden van enkele gewichtsprocenten. Diopsiet vormt zich ook tijdens contactmetamorfose van kalksteen en dolomieten. Diopsietkristallen van edelsteenkwaliteit zijn gefacetteerd tot aantrekkelijke edelstenen die af en toe in commerciële sieraden worden gezien. Granulaire diopsiet kan gemakkelijk worden gesneden en gepolijst. Als het een aantrekkelijke kleur heeft, wordt het soms gebruikt als siersteen. Misschien wel het belangrijkste gebruik van diopsiet is de waarde ervan als een indicatormineraal bij het zoeken naar diamanten: prospectie met behulp van diopsiet en andere indicatormineralen heeft diamantafzettingen gevonden in Canada, de Verenigde Staten, Afrika en andere locaties. Diopsiet heeft potentiële toepassingen in de glas- en keramiekindustrie, maar het mineraal komt meestal voor in ophopingen die te klein of onzuiver zijn voor effectieve mijnbouw.

Spiritueel gezien wordt diopsiet al lang gebruikt om de creatieve visualisatie te verbeteren en de gewenste doelen te verfijnen, waardoor die doelen sneller zichtbaar worden en het bewustzijn te vergroten. De steen helpt ook als je last hebt van creatieve blokkades en laat je openen voor nieuwe plannen en ideeën. Diopsiet zou ook het intellect kunnen verbeteren en stimuleert het verlangen van iemand om te leren, vooral als het nieuwe, onbekende materialen zijn. De steen is ook goed voor mensen die vaak analytisch moeten nadenken voor hun werk. Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van vertrouwen; in jezelf en anderen. De steen is verbonden met het hart chakra en zorgt voor hulp bij het leven vanuit het hart, en niet alleen om te luisteren, maar ook om je innerlijke instincten te vertrouwen. Het kan gebruikt worden om agressie of koppigheid te verminderen en op zijn beurt liefde en toewijding te vergroten. De steen biedt perspectief in tijden van turbulente emotionele situaties. Voor fysiek gebruik is diopsiet goed bij de behandeling van hoofdpijn, om de bloeddruk te reguleren, om herstel na ziekte van het hart en de longen aan te moedigen en om degenen die aan verslaving lijden te helpen.

Marmer

De naam marmer komt van het Griekse woord “mármaros”, wat “glanzende steen” betekent. Er zijn tientallen verschillende soorten marmer, elk met verschillende snij- en vormeigenschappen. Het is een metamorf gesteente dat ontstaat wanneer kalksteen wordt blootgesteld aan de hitte en druk van metamorfose. Het bestaat voornamelijk uit het mineraal calciet (CaCO3) en bevat meestal andere mineralen, zoals kleimineralen, mica, kwarts, pyriet, ijzeroxiden en grafiet. Onder de omstandigheden van metamorfisme herkristalliseert het calciet in de kalksteen om een gesteente te vormen dat een massa is van in elkaar grijpende calcietkristallen. Een verwante rots, dolomietmarmer, wordt geproduceerd wanneer dolostone wordt blootgesteld aan hitte en druk. Marmer komt voor in grote afzettingen die honderden meters dik en geografisch uitgestrekt kunnen zijn. Hierdoor kan het op grote schaal economisch worden gedolven, waarbij sommige mijnen en steengroeven miljoenen tonnen per jaar produceren. Het meeste marmer wordt gemaakt in steenslag of maatsteen. Steenslag wordt gebruikt als aggregaat in snelwegen, spoorwegbeddingen, funderingen van gebouwen en andere soorten constructies. Dimensiesteen wordt geproduceerd door marmer in stukken van specifieke afmetingen te zagen. Deze worden gebruikt in monumenten, gebouwen, sculpturen, bestrating en andere projecten.

Spiritueel wordt marmer gezien als een steen van potentieel. Zoals een blok steen wacht op de aanraking van een meester-beeldhouwer, zo geloven beoefenaars dat een geest wacht op het ontwaken van de krachten van marmer. Er wordt gezegd dat het de piektoestanden van meditatie bevordert en het perfect herinneren van dromen ondersteunt. Andere vaardigheden die aan marmer worden toegewezen, zijn onder meer zelfbeheersing, sereniteit, innerlijke vrede en de groei van iemands gezond verstand. Het kan helpen om kracht te geven voor moeilijke omstandigheden en om een positieve focus aan te moedigen om fysieke en emotionele verbeteringen te brengen. Deze mooie aardende steen helpt de geest te kalmeren en bevordert een versterkte vastberadenheid die helpt bij verslavingen aan destructief gedrag en denkpatronen, evenals bij fysieke verslavingen zoals voedsel, drugs of alcohol. Bij lichamelijke genezing wordt gedacht dat het helpt bij het versterken van het immuunsysteem om virale problemen te overwinnen en bij ziekten die het beenmerg aantasten.

Diopsiet marmer kopen - Crystal Cave
Diopsiet marmer knuffelstenen

Diopsiet – Zwarte Diopsiet

Natuur • Aarde • Spiritualiteit
Zwarte diopsiet affirmatie: “Met mijn voeten de aarde rakend, ben ik geaard en ondersteund.”

Spiritueel gezien is zwarte diopsiet een steen die een geweldige verbinding maakt met de aarde, maar ook sterk trilt in de aarde en basischakra’s, en is een verbazingwekkend goddelijk aardingskristal. Dit is de verbinding die je kan helpen bij het maken van een link met Moeder Gaia. Dit contact met de aarde kan je helpen om je te verbinden met de elementwezens. Dit kan de manier waarop je handelt en voelt voor de aarde veranderen, wanneer je de heiligheid van het leven op de planeet waardeert. De energie kan helpen om de aura in evenwicht te brengen en een veel hoger niveau van lichtenergie in het etherische lichaam op te nemen.

De zwarte diopsiet zou een sterke verbinding kunnen maken door de basischakra naar de aardesterchakra. Het kan je nog meer passie geven om alles te doen wat je kunt doen, om de aarde anders te behandelen. Deze specifieke verbinding kan je de heiligheid van de planeet leren waar je in leeft. Het kan ook sterk helpen met de spirituele aarding. Je zou ook kunnen ontdekken dat je een ander soort verbinding maakt met zowel het planten- als het dierenrijk als je de heiligheid van het leven leert herkennen.  Als je een verbinding maakt met de aarde-energie, zul je misschien ontdekken dat je ideeën en waarden over de aarde veranderen. Wanneer je een aardeverbinding maakt, heb je het vermogen om de aura in evenwicht te brengen. Dit helpt je dan om het volledige scala aan lichtenergie in het etherische lichaam te brengen, omdat het verbazingwekkende spirituele aardingskristallen zijn.

Zwarte diopsiet kopen - Crystal Cave
Zwarte diopsiet knuffelstenen

Dioptaas

Mededogen • Vergeving • Mindfulness
Dioptaas affirmatie: “Mijn emoties zijn veilig om te ervaren en te uiten.”

Dioptaas is een uiterst zeldzaam kopercyclosilicaatmineraal dat kristalliseert in kleine prismatische scherven, evenals insluitsels in kwarts. Dioptaas werd voor het eerst ontdekt aan het einde van de 18e eeuw door kopermijnwerkers in Kazachstan. Ze geloofden dat het een enorme ader van smaragd was en stuurden exemplaren naar Moskou, Rusland om te testen. Het bleek een onbekend mineraal te zijn en werd van onschatbare waarde geacht. Dat veranderde echter in 1797 toen Rene Just Huey, de beroemde Franse mineraloog, dit mineraal in handen kreeg en het officieel opnam in het mineralenrijk. Hij koos ervoor om het te noemen naar de Griekse woorden “dio” en “optos”, wat “door” en “zichtbaar” betekent. Dit verwees naar de splitsing die in het mineraal werd gezien bij het kijken naar een compleet en bijna perfect dioptaas-kristal. Dit mineraal komt voor rond andere koperhoudende mineralen zoals chrysocolla, malachiet en shattuckiet. Het vormt zich op koperaders die zijn blootgesteld aan uitgebreide oxidatie. De kleur kan variëren van diep smaragdgroen tot lichter groen dat kan lijken op een lichte blauwe tint. Dioptaas is een van de zeldzaamste stenen op de markt en heeft slechts een paar bekende plaatsen in de hele wereld. Dioptaas is te vinden in Namibië, Kazachstan en Arizona, VS.

Spiritueel gezien heeft dioptaas sterke trillingen die het lichaam energie geven en laat trillen met positieve energieën. Het is een steen die mededogen en vergeving bevordert. Het is een steen die je in staat stelt om in het moment te leven en het ten volle te leven. Er wordt gezegd dat deze steen ook helpt bij het overwinnen van elke verbinding met vorige levens die je misschien voelt en die de voortgang van je huidige leven kan belemmeren. Dioptaas is een geweldige verjonger en activeerder van het hartchakra De vibraties reiken tot in je innerlijke zelf en laten je tot leven komen. Als er iets is dat je ervan weerhoudt een bevredigend leven te leiden, dan zal het dicht bij je houden van deze steen je helpen je innerlijke strijd te overwinnen. Dioptaas is een talisman van het hart. Het helpt iemand om gevoelige emoties te overwinnen die het hele wezen overweldigen. Emoties zoals verdriet, depressie, trauma, angst, depressie en zelfhaat kunnen een persoon volledig teneer halen. Maar met behulp van deze speciale steen kun je de rustgevende effecten van kalmte en geduld terugbrengen. Het ‘reset’ de emotionele toestand die in beroering is en brengt rust in je leven. Het helpt ook om verandering in je leven te brengen. Van het verwijderen van een slechte gewoonte tot het maken van betere levensstijlkeuzes, helpt deze steen op veel manieren.

Dioptaas kopen - Crystal Cave
Dioptaas ruw

Dioptaas – Dioptaas in Kwarts

Mededogen • Vergeving • Mindfulness
Dioptaas affirmatie: “Mijn emoties zijn veilig om te ervaren en te uiten.”

Dioptaas is een uiterst zeldzaam kopercyclosilicaatmineraal dat kristalliseert in kleine prismatische scherven, evenals insluitsels in kwarts. Dioptaas werd voor het eerst ontdekt aan het einde van de 18e eeuw door kopermijnwerkers in Kazachstan. Ze geloofden dat het een enorme ader van smaragd was en stuurden exemplaren naar Moskou, Rusland om te testen. Het bleek een onbekend mineraal te zijn en werd van onschatbare waarde geacht. Dat veranderde echter in 1797 toen Rene Just Huey, de beroemde Franse mineraloog, dit mineraal in handen kreeg en het officieel opnam in het mineralenrijk. Hij koos ervoor om het te noemen naar de Griekse woorden “dio” en “optos”, wat “door” en “zichtbaar” betekent. Dit verwees naar de splitsing die in het mineraal werd gezien bij het kijken naar een compleet en bijna perfect dioptaas-kristal. Dit mineraal komt voor rond andere koperhoudende mineralen zoals chrysocolla, malachiet en shattuckiet. Het vormt zich op koperaders die zijn blootgesteld aan uitgebreide oxidatie. De kleur kan variëren van diep smaragdgroen tot lichter groen dat kan lijken op een lichte blauwe tint. Dioptaas is een van de zeldzaamste stenen op de markt en heeft slechts een paar bekende plaatsen in de hele wereld. Dioptaas is te vinden in Namibië, Kazachstan en Arizona, VS.

Spiritueel gezien heeft dioptaas sterke trillingen die het lichaam energie geven en laat trillen met positieve energieën. Het is een steen die mededogen en vergeving bevordert. Het is een steen die je in staat stelt om in het moment te leven en het ten volle te leven. Er wordt gezegd dat deze steen ook helpt bij het overwinnen van elke verbinding met vorige levens die je misschien voelt en die de voortgang van je huidige leven kan belemmeren. Dioptaas is een geweldige verjonger en activeerder van het hartchakra De vibraties reiken tot in je innerlijke zelf en laten je tot leven komen. Als er iets is dat je ervan weerhoudt een bevredigend leven te leiden, dan zal het dicht bij je houden van deze steen je helpen je innerlijke strijd te overwinnen. Dioptaas is een talisman van het hart. Het helpt iemand om gevoelige emoties te overwinnen die het hele wezen overweldigen. Emoties zoals verdriet, depressie, trauma, angst, depressie en zelfhaat kunnen een persoon volledig teneer halen. Maar met behulp van deze speciale steen kun je de rustgevende effecten van kalmte en geduld terugbrengen. Het ‘reset’ de emotionele toestand die in beroering is en brengt rust in je leven. Het helpt ook om verandering in je leven te brengen. Van het verwijderen van een slechte gewoonte tot het maken van betere levensstijlkeuzes, helpt deze steen op veel manieren.

Kwarts

Kwarts is een chemische verbinding die bestaat uit een deel silicium en twee delen zuurstof: siliciumdioxide (SiO2). Het is het meest voorkomende mineraal dat aan het aardoppervlak wordt gevonden, en zijn unieke eigenschappen maken het een van de meest bruikbare natuurlijke stoffen. Kwarts is het meest voorkomende en meest verspreide mineraal dat op het aardoppervlak wordt aangetroffen. Het is aanwezig en overvloedig in alle delen van de wereld. Het vormt zich bij alle temperaturen. Het is overvloedig aanwezig in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Het is zeer goed bestand tegen zowel mechanische als chemische weersinvloeden. Deze duurzaamheid maakt het het dominante mineraal van bergtoppen en het belangrijkste bestanddeel van strand-, rivier- en woestijnzand. Kwarts is alomtegenwoordig, overvloedig en duurzaam.

Sneeuwkwarts, ook wel melkkwarts genoemd, is de naam gegeven aan witte kwarts, één van de meest voorkomende kristalsoorten uit de wereld, met microscopische waterbelletjes in de steen, die een troebel, melkachtig uiterlijk geven. Het witte of ijzige uiterlijk van dit kristal symboliseert onschuld en helderheid. Dit kan je ook helpen de wereld door heldere en heldere ogen te zien, en het stelt je in staat om alle wonderen te zien die dit universum je gemakkelijk kan geven. Sneeuwkwarts heeft een waxachtige aanraking.

Het kristal heeft een zachte vrouwelijke energie die kan worden gebruikt om de yin- en yang-energieën in evenwicht te brengen. Sneeuwkwarts verbindt en reinigt alle chakra’s, met een sterke verbinding met het kruinchakra. Sneeuwkwarts heeft ook een erg goede frequentie voor het uitlijnen het energieveld waardoor de vrije stroom van energie mogelijk wordt. Sneeuwkwarts vergemakkelijkt mentale helderheid en alertheid tijdens meditatie en leert geduld. Sneeuwkwarts kan de intuïtie die je hebt verhogen. Het geeft je ook mentale scherpte en duidelijkheid om de berichten die naar je worden overgebracht correct te interpreteren. Het kristal helpt je gemakkelijker nieuwe dingen te leren en is ook erg goed als hulp om ook daadwerkelijk te onthouden wat je hebt geleerd. Fysiek gezien kan de steen erg goed helpen voor de botten, mergbeen en de tanden.

Dioptaas in kwarts kopen - Crystal Cave
Dioptaas in kwarts knuffelstenen

Dolomiet

Rust • Tegen Angsten • Bescherming
Dolomiet affirmatie: “Ik ben vrij van angsten en leef een zorgeloos leven.”

Dolomiet behoort tot de carbonaatklasse van mineralen. Mineralen die bij dolomiet voorkomen zijn calciet, fluoriet, bariet, kwarts en af en toe met goud. Hoewel dolomiet over de hele wereld te vinden is, wordt het merendeel commercieel gebruikt voor industriële en farmaceutische producten. Dolomiet komt voor als witte, kleurloze, roze, grijze, oranje, groene of bruine stenen.

De steen helpt je te zien dat alles met een reden gebeurt. Dolomiet is een rustgevende steen en vermindert slapeloosheid, nachtmerries en rare slaappatronen die veroorzaakt kunnen worden door angsten. Deze steen opent de bron van je angsten en fobieën om ze te genezen, los te laten en te beëindigen. Het is ook goed voor degenen die vindingrijkheid missen en faalangst hebben. De steen bevordert zelfvertrouwen en vertrouwen en zorgt er voor dat je het gevoel hebt dat je het kunt in verschillende (lastige) situaties.

Dolomiet is een zeer beschermende steen. Als je dolomiet in het midden van een kamer of ruimte plaatst, zal het de energie van de kamers in evenwicht brengen en aarden. het verlicht verdriet en brengt optimisme in ons leven. Het opent en activeert het hartchakra en is dus een prachtig kristal om liefde in je leven te brengen en ook om de liefde die je al hebt te voeden en te koesteren. Dolomiet is een zeer liefdevol energiek helende kristal. Je zou dit kristal aan iemand geven die alleen woont of een eenzaam persoon is.

Dolomiet - Crystal Cave
Dolomiet getrommeld

Dolomiet – Roze Dolomiet

Balans • Creativiteit • Genezing
Roze dolomiet affirmatie: “Ik word elke dag dat ik wakker word meer en meer dankbaar voor het leven.”

Dolomiet, ook bekend als dolosteen, is een veel voorkomend gesteentevormend mineraal. Dolomiet behoort tot de carbonaatklasse van mineralen met een chemische samenstelling van CaMg(CO3)2. De eerste sporen van dolomiet in historische geschriften waren van de Zweedse botanicus Carl Linnaeus in 1778. Dit mineraal werd echter in 1791 genoemd ter ere van de Franse geoloog Déodat de Dolomieu. Dolomiet is het primaire component van het sedimentair gesteente dolomiet (dolosteen) en het metamorfe gesteente dat bekend staat als dolomietmarmer. Ze kunnen geografisch uitgebreid zijn en honderden tot duizenden meters dik. De meeste gesteenten die rijk zijn aan dolomiet werden oorspronkelijk afgezet als calciumcarbonaatmodders die na afzetting werden veranderd door magnesiumrijk poriewater om dolomiet te vormen. Dolomiet is ook een veel voorkomend mineraal in hydrothermale aderen. Daar wordt het vaak geassocieerd met calciet, bariet, fluoriet, pyriet, chalcopyriet, galena of sfaleriet, kwarts en af en toe met goud. In deze aderen komt het vaak voor als rhomboëdrische kristallen die soms gebogen vlakken hebben. Hoewel dolomiet over de hele wereld te vinden is, wordt het merendeel commercieel gebruikt voor industriële en farmaceutische producten. Dolomiet komt voor als witte, kleurloze, roze, grijze, oranje, groene of bruine stenen. Dolomiet wordt gevonden in Algerije, Brazilië, Zwitserland, Namibië, Spanje, Groot-Brittannië, India, Mexico, Italië, Australië en in de Verenigde Staten.

Spiritueel gezien helpt dolomiet je te zien dat alles met een reden gebeurt. Dolomiet is een rustgevende steen en vermindert slapeloosheid, nachtmerries en rare slaappatronen die veroorzaakt kunnen worden door angsten. Deze steen opent de bron van je angsten en fobieën om ze te genezen, los te laten en te beëindigen. Het is ook goed voor degenen die vindingrijkheid missen en faalangst hebben. De steen bevordert zelfvertrouwen en vertrouwen en zorgt er voor dat je het gevoel hebt dat je het kunt in verschillende (lastige) situaties. Dolomiet is een zeer beschermende steen. Als je dolomiet in het midden van een kamer of ruimte plaatst, zal het de energie van de kamers in evenwicht brengen en aarden. het verlicht verdriet en brengt optimisme in ons leven. Het opent en activeert het hartchakra en is dus een prachtig kristal om liefde in je leven te brengen en ook om de liefde die je al hebt te voeden en te koesteren. Dolomiet is een zeer liefdevol energiek helende kristal. Je zou dit kristal aan iemand geven die alleen woont of een eenzaam persoon is.

Naast de spirituele eigenschappen van gewone dolomiet, kan roze dolomiet spiritueel gezien helpen de energieniveaus helpen in balans te brengen en je chakra’s op één lijn te brengen. Dit helpt de gebruikers om in het moment te blijven en creatief denken te versterken, waardoor het tastbaar kan worden.

Roze dolomiet kopen - Crystal Cave
Roze dolomiet getrommeld
Dolomiet ruw - Crystal Cave
Roze dolomiet ruw

Dumortieriet

Geduld • Intellect • Kalmte
Dumortieriet affirmatie: “Ik heb geduld om mijzelf te ontwikkelen.”

Dumortieriet is een uitstekende steen voor het geheugen en leergierigheid. Het zal je intellectuele vermogens vergroten, en het is ook een nuttige steen voor je mentale vaardigheden. Ook helpt het bij organisatorische vaardigheden, en het opruimen van emotionele en mentale bagage. De steen balanceert de keelchakra, terwijl het ook de verbinding en communicatie tussen je lagere en hogere chakra’s verbetert.

Dumortieriet zal je helpen kalm te worden tijdens intense momenten, en het zal je een heldere geest geven om te weten wat je moet doen. Als je een kort lontje hebt, zal deze steen je geduld vergroten. Het zal je helpen met irrationele angsten loslaten en je moed versterken. De steen kan je ook helpen bij het loslaten van het ego.

Dumortieriet kan je open stellen voor engelachtige of spirituele gidsen. Als de energieën van deze steen voor je werken, zul je je meer op je gemak voelen en laagdrempeliger als het gaat om communiceren met je spirituele gidsen en beschermengelen. Astrologen en tarot leggers werken met dumortieriet in combinatie met parels. De interpretatie en nauwkeurigheid tijdens het leggen worden vergroot wanneer deze combinatie dichtbij is.

Dumortieriet kopen - Crystal Cave
Dumortieriet