Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen U

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter U, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Ulexiet

Visualisatie • Duidelijkheid • Spiritualiteit
Ulexiet affirmatie: “Elke dag ervaar ik duidelijkheid.”

Ulexiet is een natriumcalciumboraatmineraal dat afkomstig is uit het Amerikaanse zuidwesten. De samenstelling van ulexiet is NaCaB5O6(OH)6.5H2O, en het heeft een hardheid van 2,5 en is bros. Door bepaalde insluitsels kan dit mineraal fluoresceren onder UV-licht; het kan zacht fosforescerend zijn. Wegens de hardheid kun je deze steen het beste niet in water reinigen. Een andere bekende naam voor ulexiet is “TV-steen”. Het is een interessante steen met ongewone kenmerken, waarbij de optische vezelkarakteristiek het mogelijk maakt om een op de andere kant geprojecteerd beeld te zien, hetzelfde effect zoals je vroeger op een beeldbuis tv zou kunnen observeren. De steen heeft een kleurloze of een parelwitte tint. Ulexiet wordt sinds 1840 als een mineraal beschouwd en het is vernoemd naar George Ludwig Ulex die de eerste chemische analyse van het mineraal maakte. De steen wordt het meest aangetroffen in Boron, Californië en Nevada (Verenigde Staten), maar is ook te vinden in China, Duitsland, Turkije, Argentinië en Canada.

Spiritueel gezien zijn de energieën van ulexiet geschikt om te programmeren voor hulp bij het verbinden met spirituele gidsen en engelen en is sterk verbonden met het derde oog. Ulexiet prikkelt tot de verbeelding en wekt vervolgens creativiteit op; ook zal deze steen je in staat stellen gemakkelijker lessen te trekken uit alle levenservaringen. Ulexiet verbetert de visualisatie en staat vooral bekend om zijn vergrotingsvermogen. Het brengt dingen op het innerlijke en spirituele niveau onder de aandacht en geeft objectiviteit en duidelijkheid. Het is gunstig voor ontspanning, verbeeldingskracht, het balanceren van yin en yang. Het geeft je het vermogen om in andermans hart te kijken, empathie te voelen voor wat ze voelen en denken, en mededogen bij te brengen. Ulexite helpt bij het onthullen van de waarheid rondom problemen en het helder zien van zaken. Het helpt bij creativiteit en verbeeldingskracht. Het is geweldig voor dromen en visioenen en om vertrouwd te raken met je innerlijke zelf.

Ulexiet kopen - Crystal Cave
Ulexiet

Jaspis – Rode Unakiet

Inzicht • Tegen Slechte Gewoontes • Loslaten
Rode unakiet affirmatie: “Elke dag word ik een beter persoon.”

Rode unakiet bevat een hoger orthoklaas gehalte dan de gewone unakiet. De spirituele eigenschappen zijn hetzelfde als unakiet.

Rode unakiet kopen - Crystal Cave
Rode unakiet

Jaspis – Unakiet

Inzicht • Tegen Slechte Gewoontes • Loslaten
Unakiet affirmatie: “Elke dag word ik een beter persoon.”

Unakiet, ook bekend als epidoot graniet of unakiet jaspis, is een veel voorkomend type graniet met insluitsels van epidoot, roze orthoklaas (veldspaat) en kwarts. De naam is afgeleid van de locatie waar het werd ontdekt, het Unaka-gebergte in het westen van Noord-Carolina, VS, waar het oorspronkelijk werd ontdekt door de heer Bradley in 1874. Een goed exemplaar van unakiet, dat een hoog percentage kwarts bevat, wordt beschouwd als een halfedelsteen. Het is gemakkelijk te polijsten en maakt een interessante keuze aan sieraden; voornamelijk als getrommelde stenen, cabochons, gefacetteerd en vrije vormen. Soms wordt unakiet gebruikt voor het maken van tegels, een bijzonder opmerkelijk voorbeeld hiervan zijn de vloertegels van het hoofdterras van het National Museum of Natural History (Smithsonian Institution) in Washington, D.C., welke zijn gemaakt van unakiet. Andere landen met opmerkelijke afzettingen van unakiet zijn China, Brazilië, Zuid-Afrika en Sierra Leone.

Spiritueel gezien brengt unakiet de overvloedige, verzorgende energie van groen samen met de zachte, zorgzame passie van roze in een van de meest helende kristallen van het hart en de geest van de natuur. Het resoneert met de frequentie van liefde, mededogen en vriendelijkheid, en is een steen die gewijd is aan het balanceren van het emotionele lichaam. Unakiet is een prachtige steen die je helpt het beste uit jezelf te halen en slechte gewoonten te bestrijden. Het is een beschermende steen die je zal helpen om negatieve energieën en verslavingen uit de weg te ruimen die je misschien tegenhouden, je optimisme over de toekomst geven en ook je spirituele groei gunnen.

Unakiet is een uitstekende steen om te gebruiken als je moeite hebt met slapen. Je kunt de steen onder je kussen leggen, wat ook helpt als je je depressief voelt of onzeker bent over de toekomst. De steen kalmeert je wanneer je gestrest bent en goed te gebruiken in moeilijke situaties. Unakiet is een geweldige talisman om te gebruiken als je vecht tegen langdurende verslavingen. Bijvoorbeeld stoppen met roken, teveel eten of overmatig gebruik van alcohol of drugs. Unakiet vecht met je tegen de slechte gewoonten en kan mogelijk schadelijke gifstoffen en energieën uit je systeem verwijderen vanaf een diep cellulair niveau, en helpt bij het vrijgeven van emotionele triggers die het gedrag veroorzaken.

Klik hier om meer te lezen over unakiet.

Unakiet edelsteen - Crystal Cave
Unakiet