Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen Z

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter Z, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Zariniet

Antwoorden • Acceptatie • Oplossingen
Zariniet affirmatie: “Ik accepteer en laat de schaamte en schuld van mijn verleden liefdevol los.”

Zariniet is een nieuw in 2013 ontdekte zeldzame steen uit Rusland. “Zariniet” is een commerciële naam gegeven aan een kleurrijke koperrijke variëteit van gossan uit Altai, Rusland. Dit roodbruine kiezelhoudend-ijzerhoudend gesteente is versierd met een schilderachtig raster van aderen van veelkleurig aluminium, koper en ijzermineralen: lichtblauw gibbsiet, azuurblauw, groen malachiet, donkergrijs, met een metaalachtige glans, cupriet, donker bruin en geelachtig hetiet en geel limoniet. Een dit zijn verbazingwekkende exemplaren uit de oxidatiezone van een koper-pyrietafzetting, die de meest complexe meertraps mineraalvormingsprocessen weerspiegelt, volgens het uitgebreide patroon en het rijkste kleurenbereik. De naam gossan komt van het jargon van Cornish mijnwerkers. De termen “ijzeren pet” en “ijzeren hoed” zijn gebruikelijk in Amerika, en zijn directe vertalingen van het Duitse “Eiserner Hut” of “Eisenhut”, welke term ook in Amerika werd gebruikt.

Wanneer je met zariniet werkt, kan dit plotselinge emotionele verschuivingen veroorzaken die je angsten, onwetendheid of onacceptatie van de zaak waar je je zich zorgen over maakt in twijfel trekken. Laat tijdens deze meditatie niet de berichten die door je heen komen je volgende actie bepalen om de verantwoordelijke persoon te confronteren. Je kunt je erg opgewonden voelen als je antwoorden begint te zoeken, dus geef jezelf wat ruimte om zelfbeheersing te oefenen. Voor sommigen kan dit overweldigend zijn, dus wees niet verbaasd als je emotioneel wordt. Er zal veel voor je zijn om te verteren, dus houd een dagboek bij de hand om je gedachten en frustraties daar los te laten. Dit zijn diepgewortelde uitdagingen waar je misschien lange tijd onder hebt begraven, dus ga langzaam op pad om die pagina’s te vullen. Zodra je er klaar voor bent, raak je acceptatie aan en alle relaties die je met de zaak hebt zullen alleen maar gevuld worden met vreugde en enthousiasme. Je zult misschien merken dat je niet langer naar antwoorden op de situatie zult zoeken, maar in plaats daarvan oude herinneringen probeert te vervangen door nieuwe, gezonde. Dit is een geweldige steen voor mensen die werken in snel veranderende industrieën.

Zariniet kopen - Crystal Cave
Zariniet stenen

Zebradoriet

Samenwerking • Probleemoplossend • Verwerking
Zebradoriet affirmatie: “Mijn enige competitie ben ik zelf.”

Zebradoriet hoort tot de veldspaat familie, net als maansteen, zonnesteen, amazoniet en labradoriet. Het heeft dezelfde prachtige glans die deze stenen ook hebben. Zebradoriet wordt ook wel grafische veldspaat, schriftgraniet of zebra veldspaat genoemd. De steen bestaat uit maansteen met lagen rookkwarts waardoor het de naam zebradoriet heeft gekregen, omdat het gestreepte patroon dat door de rookkwarts wordt gemaakt enigszins lijkt op strepen van een zebra.

Zebradoriet is ontdekt door landelijke mijnwerkers in Madagaskar uit de Norcross-Madagascar Zebradorietgroeve. Ze noemden deze steen “Feldspath” in het Frans. De steen wordt beschouwd als de “steen van gezamenlijke inspanning”. Deze inspanning wordt versterkt door het vermogen om te werken aan emotionele trauma’s en traumatische aanvallen die plaatsvinden wanneer een negatieve gebeurtenis ons op spiritueel niveau beïnvloedt. Deze steen wordt geacht het hart en de geest te kalmeren. Het geeft rust in een tijd van onrust.

Zebradoriet is gebruikt als probleemoplosser door zijn zachte, verzorgende energiëen. Deze steen biedt een individueel bewustzijn van je persoonlijke doelen en ambities. Het prikkelt de verbeeldingskracht en helpt bij het stimuleren van wilskracht en zelfevaluatie. Er wordt ook beweerd dat zebradoriet werkt met alle chakra-energieën. Deze steen kan ons helpen om op onconventionele manieren doelen te bereiken. Door de unieke combinatie van deze steen kunnen we naar binnen kijken en tegelijkertijd kracht vinden zonder grenzen. Zebradoriet kan helpen bij het bereiken van hogere doelen tijdens elke mijlpaal van je reis.

Zebradoriet oplegger - Crystal Cave
Zebradoriet

Zinkiet

Kracht • Moed • Leiderschap
Zinkiet affirmatie: “Ik ben essentieel.”

Zinkiet is de minerale vorm van zinkoxide (ZnO). De kristalvorm is zeldzaam van aard; een opmerkelijke uitzondering hierop zijn de Franklin en Sterling Hill Mines in New Jersey, een gebied dat ook beroemd is om zijn vele fluorescerende mineralen. Het heeft een hexagonale kristalstructuur en een kleur die afhankelijk is van de aanwezigheid van onzuiverheden. Het zinkiet dat in de Franklin Furnace wordt gevonden, is rood gekleurd, voornamelijk door ijzer- en mangaandoteringsmiddelen, en wordt geassocieerd met willemiet en frankliniet.

Zinkiet kristallen kunnen kunstmatig worden gekweekt en synthetische zinkiet kristallen zijn beschikbaar als bijproduct van het smelten van zink. Synthetische kristallen kunnen kleurloos zijn of in kleur variëren van donkerrood, oranje of geel tot lichtgroen. Zowel natuurlijke als synthetische zinkiet kristallen zijn belangrijk voor hun vroege gebruik als halfgeleiderkristaldetectoren in de vroege ontwikkeling van kristalradio’s vóór de komst van vacuümbuizen. Als een vroege radiodetector werd het gebruikt in combinatie met een ander mineraal, galeniet, en dit apparaat stond bekend als de kattensnordetector.

Spiritueel gezien heeft zink heeft betekenis en eigenschappen om je meer geluk te geven voor succes. Het kan helpen meer vermogen te gebruiken in een belangrijke situatie. Het heeft de energie om nervositeit of druk in je kracht te zetten. Het kan nuttig zijn voor sportwedstrijden, tests, presentaties, contractonderhandelingen of investeringen. Het zou ook moed kunnen vergroten. Het kan gebruikt worden als decoratief stuk om krachtig door te breken als je in moeilijkheden zit. Het is ook goed voor mensen van wie wordt verwacht dat ze een rol als leider spelen.

Let op!: zinkiet bevat zink. Het is niet aan te raden om deze steen vast te houden. Altijd handen wassen na aanraking, gebruik deze steen alleen als decoratie.

Zinkiet kopen - Crystal Cave
Zinkiet stenen

Zoisiet

Emotionele Balans • Genezing • Acceptatie
Zoisiet affirmatie: “Door mijn geneesproces heen, ben ik zachtaardig en geduldig naar mijzelf toe.”

Zoisiet, ook bekend als “sualpiet”, is een calciumaluminiumsilicaathydroxide dat sinds 2006 behoorde tot de epidoot groep van mineralen, sindsdien is het veronderstelt dat het zijn eigen groep mineralen is. Zoisiet wordt gevormd tijdens de metamorfose van alkalische stollingsgesteenten. Het kristalliseert in de vorm van massa’s, hoewel het zich kan vormen in kleine prismatische kristallen, en verkrijgt zijn groene kleur door de aanwezigheid van chroom en vanadium. Zoisiet wordt bijna altijd samen met andere mineralen gevonden, meestal met robijn of pargasiet. Zoisiet komt voor in de kleuren groen, blauw tot violet (tanzaniet) en roze tot roodachtig (thuliet) en minder vaak als grijs, wit of bruin. Het heeft een glasachtige glans en transparante tot doorschijnende kristallen. De kristalstructuur omvat lange, enigszins prismatische of tabulaire kristallen. Gestreepte kristallen komen vaak voor en zijn sterk pleochroïsch. Zoisiet is te vinden in Tanzania, Australië, Zuid-Afrika, Zwitserland, India, Oostenrijk en de VS.

Spiritueel gezien is groene zoisiet een prachtige steen om woede, wanhoop, verdriet en hopeloosheid te verlichten. Het is een krachtige genezer van het emotionele lichaam, dat positieve toestanden bevordert die genezing ondersteunen. Deze steen biedt je de energieën van geluk, waardering, overvloed, vitaliteit en groei. Het stimuleert het hart en het hartchakra waardoor je jezelf kunt openen voor liefde. Zoisiet versterkt het etherische lichaam en reinigt het astrale lichaam van negatieve gehechtheden. Het is uitstekend om verveling te verlichten en moedigt je aan om jezelf te betrekken bij andere mensen.

Zoisiet helpt je bij het genot van het moment, het hier en nu. Zoisiet laat je weten dat de dood niet het einde van de lijn is, het helpt je de pracht van elke adem te zien en laat je je veilig voelen terwijl je je overgeeft aan het universum. Het moedigt je aan om ziektes te accepteren en te begrijpen terwijl je je leven ten volle leeft. Hoewel deze steen geen remedie biedt voor een ziekte, zal het altijd verlichting bieden.

Klik hier om meer te lezen over zoisiet.

Zoisiet hoge kwaliteit - Crystal Cave
Zoisiet

Zonnesteen

Leiderschap • Creativiteit • Zelfbekrachtiging
Zonnesteen affirmatie: “Ik laat de wereld zien wie ik echt ben.”

Zonnesteen is een steen van kracht, onafhankelijkheid, leiderschap en creativiteit. De steen zal je laten zien dat je sterker bent dan je denkt en ook veel meer dingen kan doen dan je denkt. Het zal je laten zien dat je vrij bent om te doen wat je wilt, goede beslissingen kunt laten nemen over je leven en gebeurtenissen, en je goed je best doet om een goed leven voor jezelf op te bouwen. Gebruik deze steen als metgezel om je eraan te herinneren dat je hard werkt om je dromen te verwezenlijken.

Zonnesteen bevat de kracht van het licht. Het nodigt je uit om open, warm en vriendelijk te zijn, en je bereidheid brengen om dit met anderen te delen. Het is een steen van leiderschap die je de krachtige capaciteiten van hetbewustzijn laat zien. Het zal je leven vullen met enthousiasme, optimisme en aanmoediging. Zijn energieën zullen je blij maken om te leven en je zult vervuld zijn met energie en vrolijkheid, en een extra boost geven als je je gestresst voelt, en je beschermen tegen negatieve gedachtes en emoties.

Zonnesteen draagt energie van originaliteit en inspiratie bij zich. Als je je ooit vast of onproductief voelt en als je ooit het gevoel hebt dat je niet in staat bent om nieuwe en effectieve ideeën uit te werken, hou dan deze steen in je handen. Ideeën zullen makkelijker gaan vloeien. Het zal je aanmoedigen om je verborgen talenten te onthullen.

Zonnesteen palmsteen - Crystal Cave
Zonnesteen

Zwavel

Ontgifting • Doorzettingsvermogen • Verhelpt Blokkades
Zwavelkwarts affirmatie: “Ik zie altijd positieve dingen in het leven.”

Zwavel is een chemisch element dat is afgeleid van vulkanische werking en dat een negatieve lading heeft. Het symbool is S en het atoomnummer is 16 in het periodiek systeem. Het is bekend sinds de oudheid en werd gebruikt in Indiase alchemistische praktijken. Het werd sinds de 6e eeuw voor Christus in de Chinese geneeskunde gebruikt, en later als onderdeel van buskruit. In Griekenland en Egypte werd het verbrand als een ontsmettingsmiddel en gemengd met huidbalsems en antiparasitaire middelen. De Bijbel verwijst naar het verbranden van zwavel, wat brandsteen (brimstone) betekent, en associeert het met de hel, misschien een verwijzing naar de vulkanische oorsprong ervan.

Zwavel is een steen waarmee je in contact kunt komen met wie je werkelijk bent en kunt ontdekken wat je ware doel in dit leven is. Door je dit te laten zien, helpt het je patronen op te lossen die je tegenhouden en niet langer een doel dienen bij het vinden van je ware doel en voorwaarts gaan met de vrede dat je in de goede richting gaat. Zwavel helpt je om eventuele blokkades op te ruimen en stelt je in staat jezelf open te stellen om erachter te komen wat de oorzaak is van je blokkades. Zodra je de blokkades heeft geïdentificeerd, kun je de problemen loslaten en verder gaan zonder enige wegversperringen die je ervan weerhouden om jouw ware potentieel te bereiken. Zwavel is een steen die je in staat stelt om de heldere kant van de dingen te zien en door je te helpen eventuele woede of negatieve emoties die je ervaart los te laten. Het is geweldig voor iedereen die problemen heeft met woedebeheersing of een opvliegend karakter heeft.

Traditioneel werd het gebruikt om het lichaam te ontgiften, infecties op te sporen en huidaandoeningen, zwellingen en ontstekingen te verlichten. Elementaire zwavel is niet giftig, maar verwarm het niet of doe het niet in water, aangezien de bijproducten, zwaveldioxide en zwavelzuur schadelijk kunnen zijn. Was de handen grondig na gebruik en houd het uit de buurt van huisdieren en kinderen.

Zwavelkwarts - Crystal Cave
Zwavelkwarts getrommeld (zwavel in kwarts)
Zwavel - Crystal Cave
Zwavel ruw