Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen F

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter F, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Flint

Wilskracht • Voorouderen • Eigenwaarde
Flint affirmatie: “Mijn voorouders zijn bij mij en begeleiden mij bij elke stap die ik zet.”

Flint is een chalcedoon soort en draagt een lange geschiedenis van de mensheid met zich mee. De steen is grijs zwart tot beige bruin in kleur die kan worden weergegeven als banden en wervelingen. Flint is lid van de chalcedoon familie, en is al sinds de oudheid bekend bij de mensheid, het stenen tijdperk begon met deze steen. Deze steen staat namelijk ook bekend als vuursteen. De mensen van de oudheid maakten hun eerste werktuigen van flint, zoals speerpunten, omdat het zich splitst in fragmenten met scherpe snijranden. Dankzij dat de steen de mogelijkheid heeft om vonken af te geven, werd flint ook gebruikt om vuur mee te maken. De naam vuursteen komt van het Latijnse woord sagetag, namelijk branden.

Flint is door de geschiedenis heen gebruikt voor bescherming. Zowel in Schotland als in Ierland werd vuursteen gebruikt als amulet dat werd gedragen ter bescherming tegen het kwaad. Sjamanen over de hele wereld heeft deze steen in rituele kringen gebruikt, als remedies voor het opruimen van ongewenste geesten en negatieve energie, en voor rituelen om aardgebonden geesten uit te drijven van plaatsen die worden achtervolgd. Flint kan worden gebruikt als beschermend wapen tijdens astrale reizen of spirituele zoektochten.

Flint staat voor eigenwaarde en moed. De steen kan goed worden gebruikt om verlegenheid te overwinnen. Flint laat ons zien hoe we intellectuele, rationele en fysieke kracht kunnen stimuleren. Het is ook erg handig tijdens confrontaties, ruzies en geschillen, omdat het ons helpt om de ‘hogere weg van begrip’ vanuit een rationeler standpunt te nemen. De steen kan ‘s nachts onder het kussen worden gelegd om nachtmerries of een overactieve geest als gevolg van deze confrontaties of geschillen te voorkomen. Het helpt ons daarom om inzicht te geven in het omgaan met tegengestelde invloeden. Ons helpen emotionele banden te verbreken die ons gebonden houden aan stressvolle situaties, banden met je verleden of angstige situaties. Vuursteen moet worden gebruikt als een talisman om alles wat je wilt verwijderen uit je leven te bannen, inclusief ziekte, verslaving of slechte wensen.

Flint - Crystal Cave
Flint

Fluoriet – Blauwe Fluoriet

Zelfexpressie • Loslaten • Verwerking
Blauwe fluoriet affirmatie: “Ik stel me open naar anderen toe.”

Blauwe fluoriet komt niet zo vaak voor als andere kleuren fluoriet en heeft een kalme, serene energie die innerlijke rust brengt. De steen moedigt het loslaten aan van opgekropte emoties om je achtergehouden verdriet en angst te uiten. Als je hulp, genezing of troost van anderen nodig hebt en normaal gesproken dit niet aan hun zou vragen, zal deze steen je in staat stellen om jezelf hiervoor open te zetten en dan om hulp te kunnen vragen. Dit is een steen waarmee je je negatieve gevoelens jegens anderen kunt loslaten. Blauwe fluoriet laat woede los en geneest, lost angst op, laat verdriet los en laat emotionele pijn los. Het zal je helpen beseffen dat je negatieve gedachten gewoon niet waar zijn, en dat jij ook niet jouw negatieve gedachten bent. De steen zal je helpen naar een staat van gemoedsrust.

Gebruik blauwe fluoriet als je te maken hebt met mensen die onaardig tegen je zijn en mensen die pesten, omdat het alle negatieve woorden verzacht. Blauwe fluoriet kan ook helpen bij het verminderen van argumenten, zowel thuis als op het werk, waardoor het proces van duidelijkere communicatie wordt versneld. Blauwe fluoriet verhoogt de mentale vermogens, helpt bij een snelle organisatie en verwerking van informatie en kan mentale helderheid en stabiliteit brengen in een anders chaotische situatie. Fluoriet absorbeert negatieve energieën uit de omgeving en is effectief bij aura en chakra reiniging. De steen kan de gebruiker ook beschermen tegen spirituele manipulatie. Omdat fluoriet veel verschillende energieën opneemt en de emotionele toestand beschermd, zal zij ook vaker moeten worden gereinigd dan andere stenen.

Blauwe fluoriet houdt je, net als alle andere kleuren fluoriet, op het goede spoor en gefocust op het werk, of het nu werkgerelateerd is of studeren voor examens. Houd het bij je als je merkt dat je gedachten afdwalen. De steen is een uitstekend hulpmiddel voor studenten. Blauwe fluoriet verdrijft negatieve energie, vooral uit de omgeving, zoals elektromagnetische smog van elektronische apparaten. Het geeft dan nieuwe energie aan de atmosfeer. Als de blauwe fluoriet hier specifiek voor wordt gebruikt, moet zij vaak worden gereinigd.

Blauwe fluoriet cabochon - Crystal Cave
Blauwe fluoriet

Fluoriet – Bruine Fluoriet

Humanitair • Thuis • Geluk
Bruine fluoriet affirmatie: “Mijn woorden worden met vriendelijkheid gesproken.”

Spiritueel gezien vertegenwoordigt bruine fluoriet de kleuren van de aarde en de materiële kant van het leven. Wanneer je deze steen bij je draagt, zal je een verhoogd gevoel van bewustzijn en een sterkere zorg voor de wereld waarin je leeft voelen. Je zult je ook meer bewust zijn van het lot van andere mensen. Je zal je geïnspireerd voelen om manieren te vinden waarop je kunt helpen hun leven beter kunt maken. Bruine fluoriet vertegenwoordigt het huis en alle goede dingen die je erin kunt stoppen om er je toevluchtsoord van te maken, een fijn, veilig thuis. Bruine fluoriet zal je helpen het te vullen met liefde, vreugde, vrede en geluk, en ze zullen ook alle ongewenste negatieve elementen verdrijven.

Bruine fluoriet kopen - Crystal Cave
Bruine fluoriet hangertjes

Fluoriet – Gele Fluoriet

Positiviteit • Leren • Samenwerking
Gele fluoriet affirmatie: “Ik ben zelfverzekerd in mijn vaardigheden.”

Gele fluoriet is een krachtige steen van de geest. Het kan het leren aanzienlijk verbeteren door informatie en ervaring te helpen integreren om een vollediger begrip te krijgen. Deze steen is is een zeer zonnige steen die een positieve houding teweegbrengt en kan helpen om iemands acties in overeenstemming te brengen met hun bedoelingen. Fysiek wordt er gezegd over gele fluoriet dat het goed kan worden gebruikt voor eetstoornissen zoals anorexia, maagproblemen, gewrichten, leverproblemen en ontgifting.

De steen verhoogt de creativiteit en stabiliseert de groepsenergie. Het is met name effectief voor mensen in groepssituaties, het zal iedereen helpen goed samen te werken zonder vervelende gevoelens en neutraliseerd negatieve innerlijke gevoelens. De energie van gele fluoriet helpt moed te behouden en geeft je het zelfvertrouwen om door uitdagende gevoelens heen te komen.

Gele fluoriet houdt je, net als alle andere kleuren fluoriet, op het goede spoor en gefocust op het werk, of het nu werkgerelateerd is of studeren voor examens. Houd het bij je als je merkt dat je gedachten afdwalen. De steen is een uitstekend hulpmiddel voor studenten. Gele fluoriet verdrijft negatieve energie, vooral uit de omgeving, zoals elektromagnetische smog van elektronische apparaten. Het geeft dan nieuwe energie aan de atmosfeer. Als de gele fluoriet hier specifiek voor wordt gebruikt, moet zij vaak worden gereinigd.

Gele fluoriet knuffelsteen - Crystal Cave
Gele fluoriet

Fluoriet – Groene Fluoriet

Natuur • Liefde • Leren
Groene fluoriet affirmatie: “Mijn vrede vind ik in de natuur.”

Fluoriet is een calciumkristal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, kubische en octaëdrische kristallen. Het woord fluoriet is afgeleid van het Latijnse werkwoord “fluere”, dat vloeien betekent. Het werd voor het eerst genoemd in 1530 vanwege zijn belangrijke hulp bij de productie van flux. De kleur van het fluoriet wordt bepaald door factoren zoals onzuiverheden, blootstelling aan straling en de afwezigheid van holtes in de kleurcentra. Het is een veel voorkomend mineraal met de meeste aderen en afzettingen in Zuid-Afrika, China, Mexico, Mongolië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Tanzania, Rwanda en Argentinië. Het is bekend dat meerdere kleuren vaak voorkomen op hetzelfde exemplaar en het is bekend dat ze worden gevonden in de buurt van kwarts en calciet.

Spiritueel gezien is groene fluoriet een uitstekende steen voor alle doeleinden die genezing op alle niveaus bevordert. De steen staat bekend als een zachte genezer en ontgift en geeft energie aan alle chakra’s, vooral wanneer het op het hart- of keelchakra wordt geplaatst. Het stelt ons in staat te genezen van op het hart gebaseerde problemen, zowel emotioneel als fysiek. Het bevordert ook zelfliefde en kan blokkades en bekrompenheid wegnemen, nieuwe ideeën en creativiteit binnenhalen. De groene fluoriet kan ook sporen van blauwe, paarse, heldere of gele fluoriet bevatten.

Als de drukte van de omgeving en het wonen in de stad invloed heeft op je energie en geest, brengt deze steen je graag graag weer in contact te brengen met de wijde wereld en de natuur. Door de groene kleur van de steen heeft zij nauwe banden met de natuur en overvloed. Groen is ook de kleur van groei en vernieuwing, en kan persoonlijke groei en nieuwe inzichten in je leven versterken. Groene fluoriet kan ook gebruikt worden om verbinding te maken met de natuur spirits, vooral die van water. Het kan de tuin verbeteren en vlinders, vogels en insecten aantrekken. Gebruik het om de omgeving te verbeteren waar vervuiling en verval aanwezig zijn.

Groene fluoriet houdt je, net als alle andere kleuren fluoriet, op het goede spoor en gefocust op het werk, of het nu werkgerelateerd is of studeren voor examens. Houd het bij je als je merkt dat je gedachten afdwalen. De steen is een uitstekend hulpmiddel voor studenten. Groene fluoriet verdrijft negatieve energie, vooral uit de omgeving, zoals elektromagnetische smog van elektronische apparaten. Het geeft dan nieuwe energie aan de atmosfeer. Als de groene fluoriet hier specifiek voor wordt gebruikt, moet zij vaak worden gereinigd.

Klik hier om meer te lezen over fluoriet.

Groene fluoriet hanger - Crystal Cave
Groene fluoriet getrommeld
Ruwe groene fluoriet brok - Crystal Cave
Groene fluoriet ruw

Fluoriet – Paarse Fluoriet

Spiritualiteit • Inzicht • Ontwikkeling
Paarse fluoriet affirmatie: “Ik ontwikkel mijn spiritualiteit op mijn eigen tempo en manier.”

Paarse fluoriet versterkt mystiek inzicht, psychisch bewustzijn en kan het derde oog openen. Op dit gebied helpt het bij het verkrijgen van toegang tot de spirituele gebieden, helderziendheid en visioenen. Degenen die deze geschenken willen ontwikkelen, doen er zich goed aan om te mediteren met de paarse fluoriet. Paarse fluoriet versterkt de intuïtie en brengt orde in chaos. Wanneer deze steen op de kruin of het derde oog wordt geplaatst, kan het de communicatie met spirituele gidsen, engelen en natuurgeesten verbeteren. Deze steen kan ook de energie in het huis helpen verbeteren. De paarse fluoriet kan ook sporen bevatten van groene-, blauwe-, gele-, heldere- of regenboog fluoriet.

Paarse fluoriet is in staat om je te beschermen terwijl je de deur in jezelf opent naar de hogere spirituele reiken, en inzichten die opzienbarend zijn en je een nieuwe realiteit in blazen. De paarse fluoriet is geweldig om bij de hand te hebben als je met nieuwe ideeën moet komen, als je hulpt nodig hebt bij brainstormen of een writers block hebt, of uit een mentale sleur moet komen. Paarse fluoriet is uitstekend in het vergroten van je mentale capaciteiten en inspirerende creativiteit. Het helpt de concentratie en geheugen, mede door innerlijke rust en emotionele stabiliteit te creëren.

Paarse fluoriet houdt je, net als alle andere kleuren fluoriet, op het goede spoor en gefocust op het werk, of het nu werkgerelateerd is of studeren voor examens. Houd het bij je als je merkt dat je gedachten afdwalen. De steen is een uitstekend hulpmiddel voor studenten. Paarse fluoriet verdrijft negatieve energie, vooral uit de omgeving, zoals elektromagnetische smog van elektronische apparaten. Het geeft dan nieuwe energie aan de atmosfeer. Als de paarse fluoriet hier specifiek voor wordt gebruikt, moet zij vaak worden gereinigd.

Paarse fluoriet - Crystal Cave
Paarse fluoriet getrommeld
Paarse fluoriet ruw - Crystal Cave
Paarse fluoriet ruw

Fluoriet – Lavendel Fluoriet

Hoge Vibratie • Creativiteit • Spiritualiteit
Lavendel fluoriet affirmatie: “Ik maak gebruik van de Goddelijke creativiteit.”

Spiritueel gezien is lavendel fluoriet, ook bekend als yttrium fluoriet, een speciaal type fluoriet dat een hoge vibratie heeft. Deze steen is uniek omdat het een variant is van fluoriet uit Mexico, waar ongeveer 20% van het calcium wordt vervangen door een zeldzaam mineraal, het element yttrium, vandaar de naam. Het is een zeldzame steen die zowel mystieke als spirituele groei helpt. Het heeft een verbazingwekkende energie om psychische en spirituele groei te ondersteunen, en als je je gaven ontwikkelt om een spiritueel medium te worden, is dit een krachtige steen om het proces te ondersteunen. Het zal je helpen bij het ontwikkelen van je intuïtie en het bevorderen van de groei van een reeks paranormale vermogens.

Lavendel fluoriet ontspant en ontwikkelt je geest, zodat je diep kunt mediteren en contact kunt maken met hogere rijken van het bestaan. Lavendel fluoriet is een krachtige kruinchakra steen. Het stimuleert de geest en de geest. Het kan mentale rommel doorbreken en je geest openen om je gedachten op een meer beheersbare manier te verzamelen. Het kan ook helpen om iemands intellectuele vermogens te stimuleren, dus het werkt als een geweldige steen voor degenen die studeren, het zal iemand in staat stellen om complexe ideeën te begrijpen.

Lavendel fluoriet helpt je om een opmerkelijke rechtstreekse verbinding met de Goddelijke geest te maken, en het helpt om kanaliseringsvermogens te versterken. Lavendel fluoriet transmuteert negatieve energieën terug in het licht van het heelal. Het reinigt de omgeving van negativiteit en is een steen voor de creatieve geest, een die de zintuigen inspireert en versterkt. Het wekt creativiteit op en laat de verbeelding de vrije loop. Lavendel fluoriet helpt ons om patronen te elimineren die niet langer nuttig zijn. Het elimineert negativiteit en vervangt het door het liefdevolle licht van het universum.

Lavendel fluoriet kopen - Crystal Cave
Lavendel fluoriet knuffelsteen

Fluoriet – Regenboog Fluoriet

Innerlijke Vrede • Reiniging • Vrije Geest
Regenboog fluoriet affirmatie: “Mijn hart en geest zijn helder en werken samen om de optimale keuzes voor mijn levensdoelen te maken.”

Fluoriet geeft rust, focus en positiviteit. Het is een beschermende en stabiliserende steen die het zelfvertrouwen vergroot. Het zou een geweldig cadeau zijn voor een persoon die student is omdat het ook een prachtig leerhulpmiddel is. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbindingen te leggen met bestaande kennis.

Regenboog fluoriet word ook wel multicolor fluoriet genoemd, wegens de verschillende kleurrijke banden in verschillende tinten. Deze variant is ideaal voor algehele reiniging en reparatie van het auraveld en voor het activeren en activeren van alle chakra’s. Het kalmeert een chaotische geest en bevordert vrij denken, flexibiliteit en keuzevrijheid. Het stelt een persoon in staat om zijn ideeën en behoeften met vertrouwen te verwoorden en zelfvoorziening te omarmen door zijn geluk niet in handen van anderen te laten rusten. Meditatie met deze steen kan helpen de waarheid van een relatie te onthullen en is geweldig voor het loslaten van onderdrukte emoties en het faciliteren van levensveranderingen.

Regenboog fluoriet is een geweldig hulpmiddel voor indigokinderen om eenvoud, veiligheid en liefde te ervaren, en is een geweldig kristal voor het verkrijgen van toegang tot en het doorkruisen van alternatieve realiteiten. Het kan ook worden gebruikt om etherische koorden te verwijderen en te beschermen tegen psychische aanvallen.

Regenboog fluoriet - Crystal Cave
Regenboog fluoriet

Fossielen – Ammoniet

Gezondheid • Welvaart • Succes
Ammoniet affirmatie: “Ik ken de waarheid in het centrum van mezelf.”

Ammonieten leefden ongeveer 140 miljoen jaar tijdens het Jura en het Krijt van de aarde. Ze zijn de voorouders van de inktvis, octopus en inktvis. Hun schelpen waren vermoedelijk gemaakt van aragoniet en parelmoer. Het is genoemd naar zijn gelijkenis met een ramshoorn. Feng Shui-leiders dachten dat deze fossielen rijkdom en roem zouden kunnen brengen.

De ammoniet is een zeer krachtig fossiel dat de aarde geneest. De Fibonacci-spiraal symboliseert voortdurende verandering en evolutie en de evenwichtige ontwikkeling van het leven. Zie de Ammonitische spiralen als een filter, haal deze dichte energieën die niet langer nodig zijn naar binnen, verplaats ze door de spiralen en laat ze los als frisse, positieve, liefdevolle levenskracht-energieën. Ammonieten hebben in de loop van de tijd kosmische energie geabsorbeerd en helpen de levenskracht binnenin te stimuleren. De Ammoniet wordt ook vaak aanbevolen om in huis te zetten om gezondheid, welvaart en succes aan te trekken.

Iriserende ammoniet - Crystal Cave
Iriserende ammoniet
Ammoniet hanger - Crystal Cave
Ammoniet
Iridiserende ammoniet hanger - Crystal Cave
Geopaliseerde ammoniet

Fossielen – Coproliet

Verwerking • Opruiming • Loslaten
Coproliet affirmatie: “Vandaag laat ik gaan wat mij niet meer dient om zo ruimte te maken voor iets nieuws.”

Coproliet is versteende dinosaurusmest die in veel gevallen prachtige versteende stenen maakt. Coproliet is typisch mestkleurig van beige tot honingbruin. Sommige exemplaren zijn stoffig en organisch, terwijl andere tot steen versteend zijn en meer op een mooie jaspis kunnen lijken. De naam is afgeleid van de Griekse woorden kopros, wat ‘mest’ betekent en lithos, wat ‘steen’ betekent. De oorspronkelijke samenstelling van coprolieten is vervangen door minerale afzettingen, vaak silicaten en calciumcarbonaten. Ze zijn te herkennen aan hun vaak spiraalvormige structuur. Coprolieten zijn gevonden vanaf het Cambrium tot recent en zijn over de hele wereld te vinden. Fossielen (van het Latijnse fossus, letterlijk “opgegraven”) zijn de gemineraliseerde of anderszins geconserveerde overblijfselen of sporen van dieren, planten en andere organismen. In de oudheid werd aangenomen dat ze een geschenk van de sterren waren en werden ze door veel culturen vereerd. Vanwege hun leeftijd zijn ze door de eeuwen heen gebruikt als talisman voor bescherming en een lang leven.

Spiritueel gezien is coproliet, zoals de meeste fossielen, een steen die oude wijsheid en kanalen naar de Akasha-kronieken vergemakkelijkt en bevordert. Coproliet kan verschillende mineralen bevatten zoals agaat, amber, gebladerte, jaspis, git, en kwarts, en is om deze reden is een zeer energieke steen die geluk, harmonie en waardering bevordert. Coproliet brengt een natuurlijk bewustzijn van het leven en de sterfelijkheid die je gedachten en acties ertoe brengt te doen wat je gelukkig maakt en je vervuld voelt. Het wordt gevoeld om het geheugen te verbeteren en duidelijkheid te geven aan situaties die verband houden met het verleden. Het is een zeer beschermende steen die ons helpt om ons veilig te voelen. Men denkt dat het op angst gebaseerde illusies van demonen en monsters stopt, dus het zou gunstig zijn voor iedereen die last heeft van nachtmerries of angst voor het donker heeft. Het wordt beschouwd als goed voor het opruimen van onze oude rommel en spirituele bagage die ons niet langer dienen.

Coproliet kopen - Crystal Cave
Coproliet knuffelstenen

Fossielen – Dinosaurus Bot

Uitdrukking • Evolutie • Loslaten
Dinosaurus bot affirmatie: “Ik groei door de dingen die ik meemaak.”

Een gematerialiseerd dinosaurus bot wordt vaak gezien als een edelsteenbot, vooral bekend als een edelsteen met een individuele cel die gefossiliseerd is met kostbare mineralen. Dit edelsteenbot is een product van gefossiliseerd bot van dinosauriërs waarin de cellulaire constructie is hersteld met kwarts, waardoor de botstructuur intact blijft. Traditioneel werd aangenomen dat het versteende bot van dinosaurussen de neiging heeft om de energie en het geheugen van het dragende individu te vergroten. Bekend als een uitstekende steen voor werk in vorige levens, heeft hij de neiging om de drager te verbinden met zijn diepe verleden. Versteende gefossiliseerde dinosaurus botten zijn versteend met silica- of kwartskristallen waardoor ze hun kleurrijke, geglazuurde uiterlijk krijgen. Gefossiliseerde dinosaurus botten worden op veel plaatsen over de hele wereld gevonden, maar het extreem gecoördineerde en prachtig gekleurde en gedessineerde dinosaurus bot dat bekend staat als “edelsteenbot” wordt bijna volledig gevonden in het vierhoekengebied van het Colorado-plateau in de VS, sommige staten van Arizona, Colorado, New Mexico verder Utah.

De prachtige gefossiliseerde dinosaurus botten hebben een link met de aarde, het zogenaamde natuurlijke universum, en zijn verbeend met kwartskristallen waardoor ze een geglazuurd uiterlijk krijgen. Dit bot is een steen met een magische aantrekkingskracht, die elk stukje van het verleden van de drager doorstaat. Het is geweldig voor degenen die altijd vluchtige tijd hebben. Omdat het een steen van integriteit is, is het geweldig voor het kalmeren van angst en als een steen van het zelf gaat het vooral om met overlevingsangsten. Door de drager met de meest ware overtuigingen op een rij te zetten, helpt het hem om vol vertrouwen zijn hart te volgen. Dinosaurus bot heeft een grote diversiteit aan kleuren die op hun beurt een gespierde, beschermende energie activeren en een beschermend aura rondom het lichaam opbouwen. Het krijgt zijn kleur door mineralen zoals chloride, chroom, ijzeroxide samen met mangaan die tijdens de vorming de cellen binnenkomen. Geloofd om de geest te versterken, de Geest te versterken in tijden van problemen, het vernietigt en vervangt de negatieve meningen, negatieve energieën met de glans van het positieve. Het bevordert ook heelheid en genezing. Het gefossiliseerde edelsteenbot heeft het vermogen om het astrale lichaam van de persoon terug in zijn fysieke lichaam te krijgen. Om verlichting te krijgen van het slappe lichaam van de drager als gevolg van de stress, druk en eisen van het universum, is het een volmaakte steen om in te stappen of door te gaan.

Het is uitstekend geschikt voor het promoten van elke collectieve activiteit, stimuleert teambuilding en brengt productieve harmonie in groepsinspanningen. Verondersteld dat het de hechting in gezinsomgevingen faciliteert en de vrede thuis stimuleert. Erkend om zijn geruststellende eigenschappen leidt het het individu door de dimensies van het hiernamaals.

Dinosaurus bot kopen - Crystal Cave
Dinosaurus bot knuffelstenen

Fossielen – Fallen Star Stone

Natuur • Wijsheid • Genezing
Fallen star stone affirmatie: “Ik word wijzer met de tijd.

Fallen star stone is een fossiel in sedimentgesteente dat wordt gekenmerkt door fossielen die op sterren lijken. Ze zien eruit als zeesterren, maar ze zijn een zeedier dat crinoid (zeelelie) wordt genoemd. Het fossiel is afkomstig uit Utah en is vele miljoenen jaren oud.

Spiritueel gezien kan fallen star stone je helpen om in contact te komen met de natuur. Het grond je op je spirituele reis en geeft je spiritueel bewustzijn en begrip. De fallen star stone zal je verbinden met Moeder Aarde en je verleden. Het geeft je kracht, bescherming en het vermogen om te overleven. Het vervult je met wijsheid en genezing. Het helpt je dromen en je dromen waar te maken en vergroot je creativiteit, optimisme en je innerlijke rust.

Fallen star stone kopen - Crystal Cave
Fallen star stone knuffelstenen

Fossielen – Fossiele Zeelelie

Harmonie • Bescherming • Stabiliteit
Fossiele zeelelie affirmatie: “Mijn manifestaties worden werkelijkheid.”

Fossiele zeelelies, ook wel crinoids genoemd, zijn een zeedier zijn van de stam Echinodermata en een lid van de klasse Crinoidea. Crinoidea woord afgeleid van het Griekse woord “Krinon” wat “lelie” betekent, evenals van “eidos” wat “vorm” betekent. Zeelelies zijn gevonden in zowel ondiep water als op diepten van meer dan 6000 meter. Deze fossiele zeelelies leefden naar schatting ongeveer 245 -570 miljoen jaar geleden. Een fossiel is een overblijfsel van dode wezens en planten. Deze zeelelie overblijfselen zijn te herkennen aan hun levendige patronen, verschillende tinten, variërend van grijsachtig tot beige, bruinachtig tot tamelijk roze-grijze patronen. Er wordt beweerd dat deze zeelelie overblijfsels verwant zijn aan zeesterren, zanddollars, zee-egels en zeekomkommers. Hun wortelachtige basis lijkt meer op een plant lijkt dan op een zeedier, en het is bekend dat ze een lange stengelachtige kolom hebben met een kop die lijkt op een bloem, die op zijn beurt soms wordt aangeduid als zeelelie. Ze leiden verder naar de fossielen die in de huidige mensheid zijn gevonden. De volledig geconserveerde overblijfselen zijn zeldzaam in de wereld van vandaag, maar over het algemeen worden ze gevonden met de conglomeraat van het fossiele karkas. Het fossiele overblijfsel van zeelelies wordt vaak gebruikt om sieraden of getrommelde stenen van te maken.

Spiritueel gezien wordt van de fossiele zeelelie gedacht dat ze een unieke sfeer rond de ziel produceren, waardoor deze zacht en aanhankelijk wordt. De energie werkt zacht met een langzame inval, en werkt stabiliserend en versterkend. De fossiele zeelelie is ondersteunend en beschermend van aard, wat de drager zal kalmeren. Ze bezitten een stille energie die gebruikt kan worden om oplossingen voor problemen te verzinnen. Fossiele zeelelies worden erkend als een uitstekend hulpmiddel om emotionele, fysieke en intellectuele dynamiek in evenwicht te brengen. Verder kunnen ze de de yin/yang-energieën harmoniseren, samen met de positieve en negatieve krachten van het universum. Ze worden vaak gebruikt om overvloed in het leven van de eigenaar te brengen.

Fossiele zeelelies worden als beschermend beschouwd en wordt verondersteld nuttig te zijn om de realiteit van ambities te onderbouwen.  Ze hebben de aardende energieën van de wereld die op hun beurt haar drager helpen om stevig geaard te blijven in deze materialistische wereld. Fossiele zeelelies helpen je om de spirituele wereld te begrijpen, en wakkeren de aspiratie en creativiteit aan om de voortreffelijkheid van de geest te leren kennen. Ook worden ze gebruikt om overvloed aan te trekken. Op fysiek niveau worden deze fossielen gebruikt om de RNA/DNA-structuur te activeren. Deze fossielen zijn het beste om te gebruiken om de slechte gewoonten te stoppen. Ze worden beoefend om de negatieve energieën vast te binden en de positieve in het omringende veld te brengen. Ook bevorderen ze de innerlijke stabiliteit, samen met de volwassenheid die in de betovering van het leven het zelfvertrouwen versterkt. Ze worden geaccepteerd om zowel weelde als zekerheid te brengen in het leven van de drager.

Fossiele zeelelie kopen - Crystal Cave
Fossiele zeelelie knuffelstenen

Fossielen – Orthoceras

Transformatie • Groei • Vorige Levens
Orthoceras affirmatie: “Ik omarm transformatie.”

Fossielen zijn geweldige hulpmiddelen om je te helpen bij de overgang van het oude naar het nieuwe en om open te staan voor de frisse, innovatieve krachten die voor je beschikbaar zijn. Fossielen kunnen je helpen bij je zoektocht naar transitie, transformatie en persoonlijke groei, en helpen je het veranderingsproces te begrijpen. Ze kunnen je helpen om kwaliteit en uitmuntendheid in uw omgeving te brengen.

Orthoceras, ook bekend als Orthoceratites, is een geslacht van uitgestorven nautiloid-koppotigen. De naam is afgeleid van de woorden “rechte hoorn”, verwijzend naar zijn lange, kegelvormige schaal. Orthoceras zijn zijn de vroegst herkenbare dieren. Ze zijn voorouders van de moderne inktvis. Hoewel ze tot de vroegste levensvormen behoorden, wordt deze klasse van nautiloid nog steeds beschouwd als een van de meest intelligente vormen van oceaanleven. Deze wezens zwierven in de zeeën tijdens de Ordovicium-periode (485 miljoen – 443 miljoen jaar geleden). Ze konden zowel zwemmen als kruipen op de oceaanbodem. Door de kamers in hun schelpen met lucht te vullen, konden ze door de zeeën zweven, zichzelf voortstuwend door spuitende waterstralen. De exemplaren die kunnen worden gevonden zijn in maten variërend van een centimeter tot meer dan 4 meter lang. Orthoceras worden vaak aangetroffen op een gesteentematrix, meestal kalksteen. De meeste exemplaren op de markt komen uit Marokko, Scandinavië, Zweden en de Baltische staten.

Spiritueel gezien helpt de orthoceras voor een soepele overgang van het oude naar het nieuwe. Het verlicht de geest en helpt bij het verlichten van stress en angst. Orthoceras is ook een goed fossiel voor transformatie en persoonlijke groei. Orthoceras zou een goed fossiel kunnen zijn tegen depressie. Omdat het een zeer aardend fossiel is, helpt het bij het in evenwicht brengen van emoties en het vergroten van het zelfvertrouwen. De orthoceras staat er bekend om te helpen bij het genezen van tegenslagen in vorige levens en om angsten uit het verleden te overwinnen. Het helpt bij toegang tot informatie uit een vorig leven.

Orthoceras doorboord - Crystal Cave
Orthoceras

Fossielen – Stromatoliet

Persoonlijke Groei • Verwijdert Blokkades • Transformatie
Stromatoliet affirmatie: “Ik maak verbinding met het prehistorische leven op aarde, en zal mezelf openstellen voor het proces van transformatie en alle mogelijkheden die het biedt.”

Fossielen zijn gemineraliseerde of anderszins geconserveerde overblijfselen of sporen van dieren, planten en andere organismen. Fossielen zijn een prachtig hulpmiddel om je te helpen bij de overgang van het oude naar het nieuwe en om ontvankelijk te zijn voor de nieuwe, innovatieve krachten die zich zullen openbaren. Ze kunnen helpen bij je persoonlijke zoektocht naar transformatie en persoonlijke groei en helpen het veranderingsproces te begrijpen.

Stromatoliet zijn gefossiliseerde cyanobacteriën, een van de oudste en eerst levende organismen die zich op de aarde bevonden. Van deze fossiele resten wordt geschat dat deze tussen de 3,5 – 2 miljard jaar oud zijn. In deze exemplaren kun je gemakkelijk het verstrijken van de tijd zien met alle verschillende lagen gevormd door een gemeenschap van microben. De zichtbare strepen worden vaak veroorzaakt door ijzerafzettingen.

Er word gedacht dat stromatoliet stabiliteit en vitaliteit biedt doordat de steen al vele miljoenen jaren van transformatie heeft meegemaakt, waardoor iemand zijn verbinding met de aarde en de aarde kan versterken in zijn verzorgende en oude ondersteunende structuur. Het is ook gebruikt om persoonlijke en spirituele evolutie op gang te brengen. De stabiliteit die stromatoliet biedt, kan iemand helpen emotioneel trauma te verwerken met een hernieuwde levenslust. Stromatoliet stimuleert het wortelchakra en zorgt ervoor dat je je sterk, stabiel en ondersteund voelt.

Stromatoliet oplegger - Crystal Cave
Stromatoliet

Fossielen – Trilobiet

Kracht • Doorzettingsvermogen • Leiding
Trilobiet affirmatie: “Oude wijsheid komt op mijn pad.”

De naam trilobiet betekent “drie lobben”, en komt van het feit dat het algemene lichaamsplan bestaat uit drie delen of lobben, twee pleurale lobben en een centrale kwab. Ook in de lengterichting heeft de trilobiet drie verschillende delen; de kop of cephalon, de gesegmenteerde thorax en de staart of pygidium. Het exoskelet bestaat grotendeels uit calciumcarbonaat en is relatief gemakkelijk te bewaren. Trilobieten vervellen meerdere keren tijdens een levenscyclus, en deze zijn ook gemakkelijk te behouden. Daarom zijn de meeste trilobietfossielen die worden gevonden, eigenlijk vervellingen.

Trilobieten behoren tot de geleedpotigen (Arthropoda), en leefden van het Cambrium (521 miljoen jaar geleden) tot het Perm (250 miljoen jaar geleden) in het Paleozoicum. De groep overleefde de massale uitsterving aan het einde van het Perm niet. De klasse trilobita is onderverdeeld in 9 orden, waarvan de Phacopida misschien wel de meest bekende zijn. Deze 9 orden zijn verder onderverdeeld in ongeveer 150 families met in totaal zo’n 15000 soorten die vandaag bekend zijn. Regelmatig worden er nieuwe (onder)soorten ontdekt. De trilobieten zijn een succesvolle groep te noemen en vertonen een opmerkelijk hoge morfologische diversiteit. De vorm van trilobieten is zeer variabel, indicatief voor een breed scala aan levensgewoonten. Sommige soorten vertonen spectaculaire vormen met indrukwekkende stekels, knobbels, poriën en oogstengels.

Trilobieten waren uitsluitend zeedieren. Ze varieerden in grootte van enkele millimeters tot meer dan een halve meter. Het grootste complete exemplaar dat tot nu toe is gevonden is 72 cm. Sommige soorten waren actieve jagers en hadden een goed gezichtsvermogen. Anderen leefden op grote diepte en vertoonden verlies van gezichtsvermogen. Aangenomen wordt dat de voedingsgewoonten gevarieerd waren, waaronder roofdieren, aaseters, filtervoeders en parasieten, afhankelijk van zowel het type trilobiet als hun levensfase. Aangenomen wordt dat de meerderheid roofdieren/aaseters waren vanwege de aanwezigheid van een verkalkt mondstuk dat een ‘hypostoom’ wordt genoemd.

Ook zijn er spirituele eigenschappen toegeschreven aan de trilobiet. Trilobieten zijn gevonden in menselijke culturele sites die zo oud zijn als 50.000 jaar en zijn mogelijk de eerste fossielen die ooit zijn verzameld. Oude Egyptische, Griekse en Romeinse graven hebben trilobiet fossielen opgeleverd met boorgaten die aangeven dat ze als amuletten werden gedragen. De trilobiet kan zowel leiderschaps- als managementvaardigheden bevorderen, waardoor iemand liefdevol en met geduld en standvastigheid kan regeren. Het helpt bij de ontwikkeling van geduld, kracht en doorzettingsvermogen, waardoor men de gewenste koers kan herkennen en het pad kan handhaven dat het gewenste doel zal opleveren. Het is een voorbeeld voor de mensheid dat men de baas kan zijn over de wereld, en toch “in de modder moet zitten”.

Trilobiet fossiel - Crystal Cave
Trilobieten

Fossielen – Vaticaansteen

Positiviteit • Gidsen • Eenheid
Vaticaansteen affirmatie: “Ik ben een onderdeel van het universum.”

Vaticaansteen is geen mineraal, maar eerder een rots (kalksteen) samen met een fossiel. Vaticaansteen werd 365 miljoen jaar geleden gevormd, toen Stags Head Coral langzaam werd begraven onder lagen modder in een ondiepe tropische zee. De modder verhardde uiteindelijk tot kalksteen, waardoor de fossielen prachtig werden bewaard. Fossielen zijn een overblijfsel of impressie van een organisme dat in het verleden leefde. Vaticaansteen is een relatief “nieuwe” steen in de spirituele wereld. In geologische kringen werd deze steen eerder “Frosterley Marble” genoemd. Binnen de spirituele gemeenschap is deze steen bekend geworden onder de naam Vaticaansteen, een naam die verwijst naar het feit dat deze steen werd gebruikt om katholieke kerken te versieren. De Vaticaansteen wordt uitsluitend commercieel gedolven in Rogerley Mine, Engeland. Oorspronkelijk werd gedacht dat het een soort marmer was en werd gedolven als decoratieve steen voor kerken en de huizen van de zeer rijken. Het wordt nu correct herkend als een kalksteen, maar wordt nog steeds decoratief gebruikt, in balies en vloeren in privéwoningen.

Spiritueel gezien is de Vaticaansteen is een mystieke steen die ons leidt om onze meest ware verbinding met de geest en het goddelijke te vinden. Het verdiept onze gebeden en trekt zachtjes de muren in onze geest terug die ons van de wereld scheiden. Vaticaansteen herinnert ons eraan dat er geen “wij” en “zij” zijn, er is alleen “ons” en dat we mooi zijn en het verdienen om veilig en geliefd te zijn. Het kan ons helpen om het ‘grote plaatje’ te zien en goede keuzes te maken. Vaticaansteen versterkt gaven van profetie en telepathie en versterkt onze intuïtie. Het kan ons ook helpen om onze spirituele gidsen te ontdekken en de lessen te leren die ze ons moeten leren.

Vaticaansteen is een steen die positieve gedachten in ons bevordert en die ons ook helpt om beide kanten van elk probleem te zien. Het helpt om gevoelens van zowel zuiverheid als onschuld te bevorderen. Het geeft ons gezond verstand en helpt ons ook om zelfbeheersing uit te oefenen, voor onszelf te denken en ervoor te zorgen dat we altijd proberen het juiste te doen. Het helpt ons open te staan voor nieuwe manieren van denken en maakt ons veel ontvankelijker voor nieuwe ideeën en nieuwe manieren om dingen te doen. Zowel in de thuisomgeving als op de werkplek helpt de Vaticaansteen ons niet alleen om de beste te zijn die we kunnen, maar helpt ons ook om uitmuntendheid te bereiken.

Vaticaansteen kopen - Crystal Cave
Vaticaansteen knuffelstenen

Fuchsiet

Innerlijk Kind • Spirituele Gidsen • Discipline
Fuchsiet affirmatie: “Ik ben jong van geest, en wijs van verstand.”

Fuchsiet is een groene variant van mica en wordt soms ook wel groene muscoviet genoemd. De aanwezigheid van chroom in fuchsiet geeft het de groene kleur. Het is een steen van verjonging en vernieuwing. Het helpt de vreugde en speelsheid van ons innerlijke kind te stimuleren; herinnert ons eraan dat de vitaliteit van de jeugd, ongeacht de leeftijd, een houding van hart en geest is. Fuchsiet helpt bij het opruimen en genezen van de verschillende bewustzijnsniveaus, en helpt bij het bereiken van een mentaal en emotioneel evenwicht. De steen geeft rust en een verdiept gevoel van mededogen, begrip en acceptatie. In combinatie met andere stenen, zal de energie van fuchsiet nog intensiever worden.

Deze steen zit vol liefde en medelevende energie om iemands emotionele lichaam te verjongen. Het zal je helpen met het gewicht van je schouders af te nemen in ruil voor positieve vibraties voor het lichaam en geest. Naast het kalmeren van je emotionele lichaam, zal deze steen ook mentale helderheid bieden. De steen is ook vooral nuttig is voor diegenen die schema’s en vaste patronen moeten bijhouden, zonder zich overweldigd te voelen. De steen is goed voor diegenen die begeleiding zoeken van engelen en andere spirituele gidsen.

Fuchsiet - Crystal Cave
Fuchsiet getrommeld
Fuchsiet brok - Crystal Cave
Fuchsiet ruw