Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen O

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter O, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Obsidiaan – Apache Tranen

Rouwen • Trauma • Bescherming
Apache tranen affirmatie: “Ik ben niet mijn negatieve gedachten.”

Apache tranen, ook wel apache tears genoemd, zijn een obsidiaan soort, maar ze hebben een vriendelijkere, zachtere vibratie dan de andere soorten. Het zijn vulkanische stenen, de kleur gaat van heel donkerbruin naar zwart. De vorm is een beetje ruig-achtig, ze kunnen deels transparant zijn. Als je een apache traan tegen het licht in houd, zie je het licht zwakjes erdoorheen schijnen.

Apache tranen zijn nuttig voor het genezen van verdriet en trauma, en zeer goed bij depressie. Ze werken zowel op nieuw verdriet als op verdriet dat in het emotionele lichaam wordt vastgehouden door oud trauma of wonden uit een vorig leven. Ze hebben ook de beschermende en reinigende eigenschappen van obsidiaan, in een gemakkelijk te dragen vorm. Ze hebben een krachtige werking om emotionele genezing te ondersteunen en bieden je troost wanneer je treurt.

Het zijn sterke stenen voor aarding en bescherming, en om je te helpen negatieve emoties te verwijderen die je misschien tegenhouden. Trauma kan vast komen te zitten in het lichaam en een soort bevroren toestand veroorzaken. Apache-tranen helpen die energie zachtjes te verplaatsen zodat het kan beginnen te verschuiven en genezen. De vibratie is zacht en zacht om iemand in staat van zelfrealisatie te laten komen.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over apache tranen te lezen.

Apache tears geslepen - Crystal Cave
Apache tranen gepolijst
Apache tranen kopen - Crystal Cave
Apache tranen ruwe knobbeltjes

Obsidiaan – Fluweel Obsidiaan

Bescherming • Plezier • Spiritualiteit
Fluweel obsidiaan affirmatie: “Ik ontwikkel mijn spiritualiteit met kleine stapjes.”

Fluweel obsidiaan, ook wel pauwen obsidiaan, fluweelglans obsidiaan, velvet obsidiaan of zijde obsidiaan genoemd, is een zeer vergelijkbare variëteit van obsidiaan. Fluweel obsidiaan neigt naar regenboog obsidiaan, behalve dat de kleuren in vage patronen worden gevormd, die eruitzien als regenbooglagen van fluweel in het kristal, in plaats van de banden van regenboog obsidiaan. Wanneer de steen onder het licht wordt bewogen, krijg je het gevoel van beweging in de steen terwijl het licht in en uit deze lichtere en donkere kleurvlakken speelt. Deze exemplaren zijn gevonden in Mexico.

Spiritueel gezien is fluweel obsidiaan een sterk beschermende steen. Het verdrijft negativiteit uit onze gedachten, vermindert ons stressniveau en brengt meer plezier in ons leven. Het helpt ons veel meer open te staan voor nieuwe ideeën, verlicht stemmingswisselingen en depressies en geeft ons hoop wanneer we dat het meest nodig hebben. Fluweel obsidiaan brengt licht en liefde in ons leven en helpt ons ook om de banden van oude liefdes te verbreken en zachtjes de greep die anderen op ons hart hadden los te laten.

Fluweel obsidiaan is een uitstekende steen voor degenen die sjamanisme beoefenen. Het helpt onze intuïtie en ons paranormale bewustzijn te stimuleren. Het maakt het veel gemakkelijker voor ons om te communiceren met de hogere wezens, met onze voorouders, onze spirituele gidsen en met engelen. Voor als je je spirituele kant begint te verkennen, biedt fluweel obsidiaan bescherming terwijl je onze kracht van meditatie en helderziendheid ontwikkelt en ons eigen bewustzijn begint uit te breiden. Het moedigt aan om meer over onze spirituele kant te leren, maar beschermt ons als we overspoeld raken met een overdaad aan nieuwe spirituele informatie.

Fluweel obsidiaan kopen - Crystal Cave
Fluweel obsidiaan

Obsidiaan – Goud Obsidiaan

Emotionele Balans • Tegen Angst • Inzicht
Goud obsidiaan affirmatie: “Niemand kan de kracht die ik in mij heb van me wegnemen.”

Obsidiaan is in het algemeen een zeer grondende en beschermende steen. Het wordt gebruikt als een grote reiniger van negatieve energieën, en helpt niet alleen negativiteit in de omgeving te verwijderen, maar ook die van de eigen negatieve emoties zoals jaloezie, woede, hebzucht, etc. Obsidiaan wordt vaak gebruikt voor genezing en loslaten, energieblokkades opheffen en helpt om waarheden naar de oppervlakte te brengen zodat deze kunnen worden opgelost.

Goud obsidiaan, ook wel goudglans obsidiaan genoemd, is een prachtige aardende en emotioneel versterkende steen. Angst en bezorgdheid kunnen worden oplost, zodat we ons eigen ego een boost kunnen geven. De steen weerhoudt ons ervan om conflicten te veroorzaken met andere mensen. Gevoelens van zinloosheid worden verwijderd, en de steen laat ons zien hoe we kunnen bereiken wat nodig is in ons leven. Goud obsidiaan helpt ook om verborgen talenten die we hebben naar boven te halen. Het helpt om beter in staat te kunnen zijn hoe we ons leven invullen, creëren en te sturen, de steen is geweldig bij het verbeteren bij de richting en de duidelijkheid van je doelen.

Goudglans obsidiaan helpt bij het balanceren en genezen van misbruik uit het verleden dat nog steeds als bagage wordt meegenomen in je lichaam en geest. Concentreer je op deze steen en maak met een positieve intentie jezelf sterk, denk na over hoe deze gebeurtenissen op dit moment je leven beïnvloeden. Erken repetitieve patronen en neem een duidelijke beslissing om de obstakels te verwijderen die deze patronen in beweging houden. Dit is een uitstekende steen voor slachtoffers van misbruik die alle aspecten van machtsmisbruik uit hun energetische systemen willen verwijderen. Het is een krachtige steen om het ego bloot te leggen en je te helpen je kracht en acties opnieuw af te stemmen.

Goud obsidiaan kopen - Crystal Cave
Goud obsidiaan

Obsidiaan – Lamellen Obsidiaan

Bescherming • Aarding • Reiniging
GLamellen obsidiaan affirmatie: “Ik ben spiritueel beschermd.”

De lamellen obsidiaan is een nieuw mineraal dat onlangs is gevonden in het Kaukasusgebergte van Armenië. Het is een zeldzame vorm van obsidiaan. Lamellen obsidiaan is herkenbaar door zijn rokerige transparantie en zwarte lagen, ook wel lamellen genoemd. Wanneer de steen niet in gebruik is kan het effen zwart lijken. Als je het tegen het licht houdt, zie je de lagen, die variëren van steen tot steen. Dr. Glester van de Universiteit van Wenen heeft monsters van dit pas opgegraven kristal grondig getest. Zijn bevindingen hebben ertoe geleid dat deze obsidiaan vorm de meest complexe tot nu toe is. Dit komt door het chemische lichaam dat sporen van kalium, silicium, aluminium, mangaan, ijzer, titanium, calcium, rubidium, strontium en zirkonium bevat. Lamellen obsidiaan vormt zich wanneer vloeibare lava langzaam afkoelt en stolt in lagen.

Obsidiaan wordt gebruikt als een grote reiniger van negatieve energieën, en helpt niet alleen negativiteit in de omgeving te verwijderen, maar ook die van de eigen negatieve emoties zoals jaloezie, woede, hebzucht, etc. Obsidiaan wordt vaak gebruikt voor genezing en loslaten, energieblokkades opheffen en helpt om waarheden naar de oppervlakte te brengen zodat deze kunnen worden opgelost. Het is een krachtige reiniger van negatieve energie in je aura, en is een sterke paranormale beschermingssteen. Deze steen heeft krachtige metafysische eigenschappen die je zullen helpen beschermen tegen negativiteit. De steen kan een duwtje in de rug zijn om negatieve banden te verbreken met mensen met wie je in de buurt bent geweest. Deze zwarte steen is uitstekend als hulpje bij het loslaten van disharmonie die zich heeft opgebouwd in jouw dagelijks leven.

Spiritueel gezien bezit lamellen obsidiaan alle eigenschappen van obsidiaan (zie bovenstaande alinea), en is het een sterke psychische beschermingssteen. Het is een krachtige reiniger van paranormale negativiteit in het auraveld. Het heeft krachtige eigenschappen die beschermen tegen negativiteit en paranormale gaven kunnen stimuleren. Het is een geweldige steen om mee te werken als je spiritueel of genezend werk hebt gedaan, want het is een zeer aardende steen. Lamellen obsidiaan bevordert etherische en psychische bescherming. Tijdens diepe meditatiesessies, wanneer je bewustzijn verhoogd wordt, moet je ook rekening houden met de bescherming die nodig is bij het oversteken van verschillende dimensionale vlakken. Naarmate je je beginnen open te stellen voor hogere kennis en nieuw gevonden energie, stellen we onszelf ook bloot aan het onbekende, waarvoor deze steen bescherming biedt.

Lamellen obsidiaan kopen - Crystal Cave
Lamellen obsidiaan knuffelstenen

Obsidiaan – Mahonie Obsidiaan

Verbindingen • Grenzen Stellen • Loslaten
Mahonie obsidiaan affirmatie: “Ik stel gezonde grenzen en sta hier volledig achter.”

Obsidiaan is een natuurlijk glas dat door vulkanische activiteit wordt gevormd door het afkoelen van gesmolten lava. In het algemeen is het een zeer grondende en beschermende steen. Het wordt gebruikt als een grote reiniger van negatieve energieën, en helpt niet alleen negativiteit in de omgeving te verwijderen, maar ook die van de eigen negatieve emoties zoals jaloezie, woede, hebzucht, etc. Obsidiaan wordt vaak gebruikt voor genezing en loslaten, energieblokkades opheffen en helpt om waarheden naar de oppervlakte te brengen zodat deze kunnen worden opgelost.

Mahonie obsidiaan heeft insluitingen van magnetiet of hematiet die de mahonie gekleurde vlekken erin creëren. Deze obsidiaan soort is enorm beschermend en wordt vaak gebruikt om energiekoorden te verwijderen tussen mensen die energie opzuigen en grenzen overschrijden. Het wordt ook gebruikt voor bescherming tegen psychische aanvallen door diegenen die schade willen toebrengen, ook tegen degenen die dit onbewust willen doen. Er wordt ook gezegd dat het de uitstraling versterkt en beschermt tegen herhaalde problemen.

Als je het gevoel hebt dat je niet je volledige potentieel tot uitdrukking brengt als gevolg van eerdere negatieve ervaringen in je leven, vorige levens, je familie of je voorouders, kan het dragen van mahonie obsidiaan je helpen deze beperkingen op te heffen en energie vrij te maken om verder te gaan met een hernieuwd doel. Mahonie obsidiaan is geweldig in zowel aarding als bescherming en moedigt kracht aan in tijden van nood. Het elimineert energetische blokkades, verlicht spanningen en helpt de groei op alle niveaus te stimuleren.

Mahonie obsidiaan zaksteen - Crystal Cave
Mahonie obsidiaan

Obsidiaan – Regenboog Obsidiaan

Plezier • Loslaten • Veerkracht
Regenboog obsidiaan affirmatie: “Zonder regen zijn er geen regenbogen.”

Regenboog obsidiaan heeft een zachtere energie dan obsidiaan. Er zijn mooie kleurrijke lagen aanwezig die je willen laten zien dat er achter alle duisternis een regenboog op je wacht. Regenboog obsidiaan is een krachtige beschermer, vult de energie van het hart aan en verwijdert stress uit het lichaam.

De steen neemt je mee naar emotioneel beschadigde plekken van binnen en stuurt erkenning en liefde naar ze toe zodat ze opgelost kunnen worden. Regenboog obsidiaan reinigt het lichaam en de chakra’s van deze hevige gevoelens op een liefdevolle manier en leert je er beter mee om te kunnen gaan en kan hiervoor uitstekend worden gebruikt tijdens meditaties.

Regenboog obsidiaan brengt licht en liefde in het leven van de drager.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over regenboog obsidiaan te lezen.

Regenboog obsidiaan cabochon - Crystal Cave
Regenboog obsidiaan

Obsidiaan – Sneeuwvlok Obsidiaan

Spirituele Gidsen • Probleemoplossend • Balans
Sneeuwvlok obsidiaan affirmatie: “Wat er ook gebeurt, er is altijd licht in de duisternis.”

Obsidiaan is in het algemeen een zeer grondende en beschermende steen. Het wordt gebruikt als een grote reiniger van negatieve energieën, en helpt niet alleen negativiteit in de omgeving te verwijderen, maar ook die van de eigen negatieve emoties zoals jaloezie, woede, hebzucht, etc. Obsidiaan wordt vaak gebruikt voor genezing en loslaten, energieblokkades opheffen en helpt om waarheden naar de oppervlakte te brengen zodat deze kunnen worden opgelost.

Obsidiaan is een natuurlijk glas dat door vulkanische activiteit wordt gevormd door het afkoelen van gesmolten lava. Sneeuwvlok obsidiaan vormt zich wanneer het mineraal cristobaliet aanwezig is en tijdens het afkoelen vast komt te zitten in de obsidiaan. Het eindresultaat is een prachtige zwarte kleur met opvallende grijsachtige witte patronen over het hele oppervlak. Omdat obsidiaan een glas is en cristobaliet een kristal, bestaat sneeuwvlok obsidiaan in wezen uit heel veel kleine kristallen die vastzitten in zwart glasgesteente.

Als je worstelt met een moeilijke tijd in je leven, kan sneeuwvlok obsidiaan je helpen dat “licht in de duisternis” te vinden. Het kan je de vastberadenheid geven om je weg te vinden en over obstakels te triomferen. Het is vooral handig om jezelf in staat te stellen ondersteuning op te merken die u misschien hebt gemist of ideeën of inzichten die je kunnen helpen. Zie het als een zaklamp waarmee je in het donker rond kunt kijken en de verborgen bronnen kunt vinden die je voorheen niet kende.

Sneeuwvlok obsidiaan helpt je je af te stemmen op spirituele begeleiding en is nuttig voor mensen die willen communiceren met hun gidsen en dierengeesten. Als je moeite hebt om de aanwezigheid van spirituele wezens in je leven te voelen, probeer dan met sneeuwvlok obsidiaan te mediteren. Sta jezelf toe om te ontspannen en laat je steunen. Je kunt ook sneeuwvlok obsidiaan gebruiken om te helpen bij het herinneren van vorige levens en het terugkrijgen van herinneringen van je huidige leven.

Sneeuwvlok obsidiaan pendel - Crystal Cave
Sneeuwvlok obsidiaan

Obsidiaan – Zilver Obsidiaan

Spiritualiteit • Bescherming • Onthulling
Zilver obsidiaan affirmatie: “Ik breng mijn schaduw kanten aan het licht om te kunnen genezen.”

Obsidiaan is een natuurlijk glas dat door vulkanische activiteit wordt gevormd door het afkoelen van gesmolten lava. Zilver obsidiaan is een variëteit van zwarte obsidiaan met zilverachtige insluitsels. Deze steen wordt gevormd wanneer vulkanische lava zeer snel afkoelt na contact met water. Het is een natuurlijk vulkanisch glas met een glanzende textuur en wanneer je deze steen in het licht houdt, heeft hij een zilveren flits die van binnenuit lijkt te gloeien.

In het algemeen is obsidiaan een zeer grondende en beschermende steen. Het wordt gebruikt als een grote reiniger van negatieve energieën, en helpt niet alleen negativiteit in de omgeving te verwijderen, maar ook die van de eigen negatieve emoties zoals jaloezie, woede, hebzucht, etc. Obsidiaan wordt vaak gebruikt voor genezing en loslaten, energieblokkades opheffen en helpt om waarheden naar de oppervlakte te brengen zodat deze kunnen worden opgelost. Zwarte obsidiaan is een krachtige reiniger van negatieve energie in je aura, en is een sterke paranormale beschermingssteen. Deze steen heeft krachtige metafysische eigenschappen die je zullen helpen beschermen tegen negativiteit. De steen kan een duwtje in de rug zijn om negatieve banden te verbreken met mensen met wie je in de buurt bent geweest. Deze zwarte steen is uitstekend als hulpje bij het loslaten van disharmonie die zich heeft opgebouwd in jouw dagelijks leven.

Naast de spirituele eigenschappen van zwarte obsidiaan, heeft zilver obsidiaan een hogere vibratie dan zwarte obsidiaan. Zilver obsidiaan verbind met de energie van moeder natuur en de intelligentie van het spirituele rijk. Sjamanistische beoefenaars in vroege beschavingen geloofden dat de glans van zilver obsidiaan een portaal tussen ons rijk en het spirituele rijk zou zijn. De Maya’s gebruikten het om met andere wezens te communiceren. Er wordt beweerd dat kijken in een zilver obsidiaan je diepste schaduwen zal onthullen en diep naar binnen zal gaan en je ziel zal reinigen. Het werkt door de waarheid van het zelf te onthullen, maar met integriteit en goede wil. Zilver obsidiaan kan de geest kalmeren en het bewustzijn verruimen. Het heeft ook een beschermende energie zodat geen duistere energieën de connectiviteit kunnen vasthouden of manipuleren.

Zilver obsidiaan kopen - Crystal Cave
Zilver obsidiaan

Obsidiaan – Zwarte Obsidiaan

Bescherming • Loslaten • Stabiliteit
Zwarte Obsidiaan affirmatie: “Alle negatieve banden in mijn leven worden verbroken.”

Obsidiaan is een natuurlijk glas dat door vulkanische activiteit wordt gevormd door het afkoelen van gesmolten lava. In het algemeen is het een zeer grondende en beschermende steen. Het wordt gebruikt als een grote reiniger van negatieve energieën, en helpt niet alleen negativiteit in de omgeving te verwijderen, maar ook die van de eigen negatieve emoties zoals jaloezie, woede, hebzucht, etc. Obsidiaan wordt vaak gebruikt voor genezing en loslaten, energieblokkades opheffen en helpt om waarheden naar de oppervlakte te brengen zodat deze kunnen worden opgelost.

Zwarte obsidiaan is een krachtige reiniger van negatieve energie in je aura, en is een sterke paranormale beschermingssteen. Deze steen heeft krachtige metafysische eigenschappen die je zullen helpen beschermen tegen negativiteit. De steen kan een duwtje in de rug zijn om negatieve banden te verbreken met mensen met wie je in de buurt bent geweest. Deze zwarte steen is uitstekend als hulpje bij het loslaten van disharmonie die zich heeft opgebouwd in uw dagelijks leven.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over zwarte obsidiaan te lezen.

Zwarte obsidiaan gravure - Crystal Cave
Zwarte obsidiaan gepolijste hartjes
Obsidiaan punt - Crystal Cave
Zwarte obsidiaan gedeeltelijk ruw en gepolijst

Onyx – Zwarte Onyx

Loslaten • Troost • Bescherming
Onyx affirmatie: “Ik laat mijzelf los van het verleden.”

Onyx is een chalcedoon variant. Onyx is een rustgevende steen en is goed om mee te nemen in tijden van emotionele onrust. De steen helpt om negativiteit los te laten en de drager te beschermen tegen het ‘boze oog’. Een belangrijk aspect van het loslaten van negativiteit is het loslaten van het verleden. Het dragen van deze steen helpt mensen hun eerdere relaties te boven te komen en het verleden los te laten. Dit is ideaal voor mensen die hun eerdere relaties niet zijn vergeten, zelfs als ze jaren geleden zijn geëindigd, en die meer in het verleden leven dan in het nu. De steen zal iemand helpen het leven te leiden zoals het hoort te zijn.

Onyx verwijdert verwarring en brengt focus en vertrouwen in je vermogen om goede beslissingen te nemen. Onyx helpt met het herkennen wanneer scheiding de beste manier van handelen is. Wanneer een baan of een relatie of zelfs dingen die u bezit onderdrukkende lasten zijn geworden, kunt u samenwerken met de steen om te helpen de banden te verbreken en los te laten. De steen kan ook een goede hulp en troost zijn bij rouwen. Onyx is een krachtig hulpmiddel om met je verdriet leren om te gaan en vooruit te komen.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over zwarte onyx te lezen.

Onyx edelsteen - Crystal Cave
Zwarte onyx

Ooliet

Verlichting • Rust • Stabilisatie
Ooliet affirmatie: “Ik ben uitgerust en gebalanceerd.”

Ooliet staat ook wel bekend als de roggensteen, kalksteen, eijersteen of Margarita-steen. De naam roggensteen komt door het roggenbrood achtige uiterlijk. Deze steen, die al door Hildegard von Bingen werd gebruikt, wordt daarom ook wel de Hildegard-steen genoemd. De steen is gevormd in het Juragebergte, en bestaat uit ronde korrels van kalk. De kalkbolletjes zijn gevormd in warm, met kalk verzadigd water. Door de golfbewegingen in het water wordt het kalk aan alle kanten gepolijst, zodat er bolletjes ontstaan. De kalk korrels zijn door een kalk- of mergachtig mengsel met elkaar verbonden. Het is gewoonlijk geel, bruin of grijs van kleur, en soms zijn de korrels anders gekleurd dan de verbindende massa.

Spiritueel gezien onderdrukt de steen stress en woede, en verlicht overgevoeligheid. Het stabiliseert de emoties en bevordert zuivering en helderheid. Het helpt je rustig te communiceren, en het is een goede steen om onder het kussen te leggen als er ‘s nachts sprake is van slapeloosheid. De steen helpt om je te verbinden met de aarde en het begin, voedende en vrouwelijke aspecten van het leven. Het kan helpen voor introspectie tijdens meditaties, en een ontspannen levensbenadering. Het kan ook helpen het calciumgehalte in het lichaam in evenwicht te brengen en kan worden gebruikt bij aandoeningen van de tanden, de botstructuur en de zachte weefsels.

Ooliet kopen - Crystal Cave
Ooliet

Opaal – Blauwe Opaal

Rust • Spiritualiteit • Meditatie
Blauwe opaal affirmatie: “Ik laat de behoefte om te oordelen los zodat ik kan groeien op mijn spirituele pad.”

Blauwe opaal is een goede steen voor onrustige gedachten. Als je de neiging hebt om ‘s nachts wakker te worden, of niet kunt slapen door een overactieve geest, het verleden herleeft of anticipeert op de toekomst, zal deze steen in je kussensloop je helpen om vrediger te slapen. De steen kan de herinnering aan je dromen versterken en zelfs aangenamere droomervaringen teweegbrengen. Het helpt bij het delen van opgekropte gevoelens en het communiceren over emotionele problemen.

Blauwe opaal bevordert een rustige en gecentreerde geest. Het kan meditatie vergemakkelijken door een mindful gevoel te vergroten en bewust te zijn van het hier en nu. Blauwe opaal kan helpen bij het behouden van kennis en is een uitstekende steen voor studenten. Blauwe opaal helpt je om je over te geven aan het universum en weerstand op je spirituele pad los te laten. Het helpt je bij het vinden van een rustig begrip van moeilijke levenservaringen uit het verleden en kan je helpen om met vreugde de toekomst te omarmen. Blauwe opaal vergemakkelijkt spiritueel begrip. Het kan je helpen spirituele begeleiding te accepteren en te volgen zonder ego-weerstand.

Blauwe opaal hanger - Crystal Cave
Blauwe opaal

Opaal – Boulder Opaal

Helderheid • Spiritualiteit • Reiniging
Boulder opaal affirmatie: “Ik ben compleet.”

Opalen zijn een fascinerend en gevarieerd type edelsteen met een geschiedenis vol legendes die passen bij hun schoonheid. Boulder opaal vormt zich in ijzerstenen rotsblokken in Queensland, Australië. Dit type opaal wordt vaak gesneden met de ijzersteen op de achterkant, omdat de opaalstreep meestal vrij dun is. Als je de ijzersteen op de achterkant laat staan, kan de opaal erg donker en mooi van kleur zijn. Het opaal vormt zich in de holtes van de rotsblokken in zowel verticale als horizontale scheuren. De naam van opaal is ontstaan uit het Romeinse woord “opalus” dat is ontleend aan het Griekse woord “opallios”, wat “een kleurverandering zien” betekent.

Boulder opaal staat voor zuiverheid en intensiteit, het zuivert de aura en zorgt voor helderheid van gedachten en maakt de verwarde gemoedstoestand overzichtelijk. Het helpt bij het emotionele en mentale evenwicht. Het kalmeert de gedachten, centreert de geest in meditatie en faciliteert raadgeving met spirituele gidsen. Het is een uitstekende steen voor vooruitgang, uitbreiding en ontwikkeling. De steen helpt iemand het bewuste en het onderbewuste te verbinden, en zorgt voor een helder begrip van zichzelf.

De steen vergemakkelijkt de communicatie tussen hemel en aarde van deze wereld en andere werelden. Het reinigt en verheldert de aura, en stimuleert genezing. De steen wordt gebruikt om toegang te krijgen tot spirituele gidsen en dierlijke gidsen. Het kan worden gebruikt bij medicijnwielceremonie om energie te stabiliseren en kan helpen om de innerlijke waarheden, aspiraties, ambities en verlangens te onthullen.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over boulder opaal te lezen.

Boulder opaal - Crystal Cave
Boulder opaal

Opaal – Bruine Opaal

Sensualiteit • Visie • Bevrijding
Bruine opaal affirmatie: “Ik ben bevrijd van mijn beperkingen.”

Spiritueel gezien is bruine opaal een emotioneel ondersteunende steen die koestering en aarding biedt terwijl het put uit de elementen aarde en water. Het is een ideale steen om zorgen, stress, angst en depressie te verlichten. Deze opaal is verbonden met het sacrale schakra. Bruine opaal is een krachtige en mysterieuze steen, en kan diepe momenten van emotionele bevrijding, intense creativiteit en dynamische visies veroorzaken. De vrede, rust en sereniteit die deze steen biedt, stelt ons in staat een duidelijke innerlijke visie te hebben, onszelf te begrijpen en vertrouwen te hebben terwijl we op onze eigen intuïtie vertrouwen.

Bruine opaal kopen - Crystal Cave
Bruine opaal knuffelstenen

Opaal – Dendriet Opaal

Natuur • Organisatie • Groei
Dendriet opaal affirmatie: “Ik laat de behoefte om mijzelf of anderen te oordelen los.”

Dendriet opaal staat ook wel bekend als merliniet. Het is een vorm van gewone opaal met donkere dendritische markeringen, die zijn samengesteld uit mangaan. De markeringen lijken vaak de vorm te hebben van mossen, varens of bomen. De steen bevordert spirituele en fysieke groei. Het verbetert je organisatorische capaciteiten en helpt bij de communicatie met de natuur. Het wordt geassocieerd met de bescherming van de aarde, welvaart, overvloed, genezing, herstel en creativiteit.

De energie van dendriet opaal sluit aan op alle fysieke chakra’s. De steen helpt bij groei, zowel in het fysieke lichaam als bij spirituele groei. Het stelt iemand in staat om zich bewust te zijn van de aard van de ervaring van het leven, geeft duidelijkheid in iemands acties en brengt balans en harmonie. Dendriet opaal ondersteunt iemands intentie en helpt iemands gedachten, gevoelens en acties te organiseren, zodat men onderscheidend wordt en in staat is om anderen te accepteren. Dit helpt iemand op zijn beurt niet veroordelend te worden, gewoon anderen te erkennen voor wie ze zijn, een belangrijke les voor iemands groei.

Bovendien is deze steen geweldig om verbinding te maken met de elementen van de natuur, psychische verbindingen te maken, hier en in de geestenwereld. Het is echter een vrij krachtige energie, dus wees voorzichtig als je ermee werkt.

Dendriet opaal - Crystal Cave
Dendriet opaal

Opaal – Gele Opaal

Acceptatie • Hartelijkheid • Blijheid
Gele opaal affirmatie: “Het leven is een geweldig avontuur.”

Gele opaal is een ondoorzichtige of doorschijnende gele tot gouden soort variant van de gewone opaal. Opaal is een gehydrateerd siliciumdioxide-mineraal dat bestaat uit microscopisch kleine bolletjes siliciumdioxide die aan elkaar zijn gebonden met water en siliciumdioxide.

De gele opaal wekt vreugde op en helpt ons om meer ruimdenkend te zijn en bereid om alle mensen uit te nodigen om onze blijheid, vreugde en goede emoties te delen. De gele opaal vraagt ??ons om uit onze comfort bubbel te stappen en in plaats daarvan alle verschillende kleurrijke kanten van het leven te omarmen. Het helpt ons om vreugde te vinden in ons religieuze of spirituele leven wat ons hart blij maakt en onze ziel verlicht. De frequentie van de gele opaal verbindt met de zonnevlecht en kruinchakra’s. Het stimuleert de zonnevlechtchakra zodat men vertrouwen kan hebben in iemands gedachten en handelingen en een positieve benadering heeft van de levenservaringen.

Gele opaal verlicht het hart en deelt met ons zijn gelukkige, opbeurende energie. Het moedigt ons aan om openlijk onze eigen seksualiteit te omarmen en anderen te accepteren. Het inspireert optimistische, vrolijke gedachten en helpt ons om het beste van mensen te geloven en hen het voordeel van de twijfel te geven als er iets misgaat. Het is een prachtige steen om zelfliefde te ontdekken, en herinnert ons er zachtjes aan dat wanneer we voor onszelf zorgen en ons eigen hart voeden, we sterker zijn en beter in staat om voor de rest van onze wereld en de mensen van wie we houden te zorgen.

Na een gebroken hart en romantische teleurstellingen te hebben geleden, kan de steen ons helpen om weer bereid te zijn om opnieuw verliefd te worden. De gele opaal helpt ons geweldige openhartige minnaars te worden en geweldige romantische partners en vrienden aan te trekken. De steen moedigt ons aan om minder serieus in het leven te staan en helpt te herinneren dat het leven leuk is en bedoeld is om van te genieten. Het moedigt ons aan om spontaner, creatiever en bereid te zijn om ons ware zelf aan de wereld te laten zien.

Gele opaal edelsteen - Crystal Cave
Gele opaal

Opaal – Girasol

Creativiteit • Ontspanning • Communicatie
Girasol affirmatie: “Ik focus mij op rustige en ontspannende activiteiten.”

Girasol is een kleurloze of zeer licht getinte vorm van doorschijnende gewone opaal met een zacht blauw of rood getint intern licht. Girasol heeft een zachte maar krachtige kalmerende energie. Het kan gevoelens weerspiegelen, waardoor het uitstekend geschikt is voor visualisatie en energieheling. Girasol kan onze communicatievaardigheden verbeteren, onze creativiteit stimuleren op artistiek, zakelijk en praktisch gebied en verbindingen met onze familie, collega’s of sociale groepen verdiepen.

Als je merkt dat je vastzit in een sleur, dan kan girasol de motivatie helpen terugkeren en je interesses weer op te rakelen. Girasol moedigt je aan gedachten te uiten die anders moeilijk uit te drukken zouden zijn. Girasol helpt grenzen te stellen, laten zien dat we problemen en uitdagingen kunnen overwinnen en stelt ons in staat om creatiever, attenter en gerichter in ons leven te zijn.

Het helpt ons om de waarheid rondom een kwestie te zien en stelt ons ook in staat om vrijer onze mening te uiten, ook al hebben we dit in het verleden misschien achtergehouden. Het helpt ons ook de controle over ons impulsief gedrag te nemen, dingen goed door te denken en hopelijk later geen spijt van te krijgen. Girasol brengt ons gevoelens van kalmte, ontspanning, hoop en optimisme.

Girasol palm stone - Crystal Cave
Girasol

Opaal – Girasol met Pyriet

Grenzen • Welzijn • Bescherming
Girasol met pyriet affirmatie: “Ik volg mijn eigen overtuigingen.”

Girasol

Girasol is een kleurloze of zeer licht getinte vorm van doorschijnende gewone opaal met een zacht blauw of rood getint intern licht. Girasol heeft een zachte maar krachtige kalmerende energie. Het kan gevoelens weerspiegelen, waardoor het uitstekend geschikt is voor visualisatie en energieheling. Girasol kan onze communicatievaardigheden verbeteren, onze creativiteit stimuleren op artistiek, zakelijk en praktisch gebied en verbindingen met onze familie, collega’s of sociale groepen verdiepen.

Als je merkt dat je vastzit in een sleur, dan kan girasol de motivatie helpen terugkeren en je interesses weer op te rakelen. Girasol moedigt je aan gedachten te uiten die anders moeilijk uit te drukken zouden zijn. Girasol helpt grenzen te stellen, laten zien dat we problemen en uitdagingen kunnen overwinnen en stelt ons in staat om creatiever, attenter en gerichter in ons leven te zijn.

Het helpt ons om de waarheid rondom een kwestie te zien en stelt ons ook in staat om vrijer onze mening te uiten, ook al hebben we dit in het verleden misschien achtergehouden. Het helpt ons ook de controle over ons impulsief gedrag te nemen, dingen goed door te denken en hopelijk later geen spijt van te krijgen. Girasol brengt ons gevoelens van kalmte, ontspanning, hoop en optimisme.

Pyriet

Pyriet is afgeleid van het Griekse woord pyr of pyros, wat “vuur” betekend. Dit komt door de kleuren van de steen, die vaak een glanzende bruin-goudachtige uitstraling hebben. Door dit uiterlijk wordt de steen vaak geassocieerd met kracht en wreedheid vanwege dat de steen ook wel verkeerd wordt aangezien als goud, waardoor het ook vaak wordt genoemd als “Fool’s Gold”.

Traditioneel staat pyriet bekend als een steen van geluk, dat helpt om overvloed, rijkdom en welvaart aan te trekken voor zijn eigenaar, via zijn creatieve energieën van manifestatie en zijn aanmoediging om je dromen te volgen. Pyriet buigt niet alleen negatieve energieën af, maar helpt ook om negatieve en remmende gedragspatronen vrij te geven. Pyriet kan iemands wil verbeteren tijdens uitdagende tijden en ondersteunt de actie die nodig is voor persoonlijke groei en succes. Meditatie met pyriet kan een grotere frequentie aanmoedigen op momenten van inspiratie, en dankzij de aarding van pyriet kunnen deze hogere frequenties worden geaard in de fysieke wereld.

Pyriet is een zeer beschermende steen die de gebruiker beschermt tegen allerlei soorten negatieve energie. Pyriet bevordert ook een goede lichamelijke gezondheid en emotioneel welzijn. Draag het met je mee om je te beschermen tegen fysiek gevaar. Pyriet kan worden gebruikt om een gevoel van verhoogde vitaliteit te brengen in tijden van hard werken of stress, het is ook een geweldige steen voor mensen in herstel.

Girasol met pyriet kopen - Crystal Cave
Girasol met pyriet insluitsels knuffelstenen

Opaal – Groene Opaal

Relaties • Hart Energie • Veranderingen
Groene opaal affirmatie: “Ik ben sterk en liefdevol verbonden met al mijn relaties in mijn leven.

Opalen zijn een fascinerend en gevarieerd type edelsteen met een geschiedenis vol legendes die passen bij hun schoonheid. De naam van opaal is ontstaan uit het Romeinse woord “opalus” dat is ontleend aan het Griekse woord “opallios”, wat “een kleurverandering zien” betekent. Groene opaal is een variëteit van gewone opaal, een silicaatmineraal, vermengd met nontroniet, een prachtig lichtgroen mineraal dat een prachtige limoenkleur creëert, gevlekt met kristaloppervlakken. Gewone opaal wordt op veel plaatsen over de hele wereld aangetroffen en vormt zich met bollen van ongeordende afmetingen of stapels, en vertoont geen kleurenspel. Het heeft meestal een melkachtige of parelachtige glans, ook wel “opalescentie” genoemd.

Spiritueel gezien wordt groene opaal gezien als hulpmiddel bij het versterken van alle soorten relaties; romantisch, vrienden, familie en zaken, vooral wanneer je ze in een hanger om de nek draagt. Het wordt soms de steen van verandering genoemd. Het is een spirituele steen die ook helpt psychisch open te stellen. Op fysiek niveau kan groene opaal helpen koorts en infecties te koelen en de geheugenfunctie te verbeteren. Men denkt dat opaal helpt bij het loslaten van angst en het troosten van steun aan degenen die treuren. Het is een mooie zachte ondersteunende steen.

Of je nu worstelt met snelle gedachten of hoopt pijnlijke of ongemakkelijke herinneringen aan te pakken, de rustgevende waterelementen van groene opaal kunnen helpen om je emoties in balans te brengen terwijl je werkt om je gedachten onder ogen te zien en te ordenen. Door de hart- en derde oogchakra’s met elkaar te verbinden, ondersteunt groene opaal ons bij het leren handelen met zowel gedachte als gevoel. Voor iedereen die zich geregeerd voelt door emotie of afgesloten is van emotie, kan groene opaal zachtjes het hart en de geest verenigen om ons te helpen groeien.

Groene opaal verlicht het hart en deelt zijn ontspannen en sensuele energie met ons. Het heeft een zeer rustgevende vibratie, die ons helpt te herstellen na het omgaan met stressvolle situaties. Het vernieuwt onze emotionele reserves en helpt ons terug te keren naar een optimale emotionele paraatheid. Groene opaal bevrijdt ons van gevoelens van angst, schaamte en schuld. Het is een prachtige steen om zelfliefde te onderzoeken en herinnert ons er zachtjes aan dat wanneer we voor onszelf zorgen en ons eigen hart voeden, we sterker zijn en beter in staat zijn om voor de rest van onze wereld en de mensen van wie we houden te zorgen. Bij gebruik in romantische relaties versterkt groene opaal het verlangen en leert het ons de kunst van het verleiden, terwijl het ook loyaliteit en trouw inspireert.

Klik hier om meer te lezen over groene opaal.

Groene opaal cabochon - Crystal Cave
Groene opaal
Ruwe groene opaal - Crystal Cave
Ruwe groene opaal

Opaal – Kascholong Opaal

Relaties • Beslissingen • Balans
Kascholong opaal affirmatie: “Mijn lichaam ondersteunt mij en mijn baby.”

Kacholong opaal, ook wel cacholong opaal en parelmoer opaal genoemd, en kan gevonden worden in Kazachstan, Rusland, Oezbekistan, Slowakije en Tsjechië. De chemische formule is SiO2 · nH2O. Kacholong is eigenlijk geen individuele steen, maar een variëteit van opaal met fijne korrels van chalcedoon. Het heeft een groenachtige, blauwgroene, moerasgroene of groenbruine kleur. Melkwitte exemplaren met spikkels van andere tinten komen echter het meest voor. Het is een ondoorzichtige steen; het wordt gekenmerkt door een glasachtige, parelachtige glans. De naam van deze steen heeft een Kalmukse oorsprong. Kalmuk-agaat is een andere naam voor het mineraal. In een van de oude legendes dankt de steen zijn naam aan geharde melkklonters, en wordt het ook ‘melk van heilige koeien die in steen is veranderd’.

Sinds de oudheid werden de helende eigenschappen van kacholong gebruikt om vrouwelijke problemen te genezen. Het werd ook gezien als een vrouwelijke steen. Kascholong opaal wordt geassocieerd met een speciaal genezend effect, men geloofde vroeger dit mineraal zwangerschap minder pijnlijk kan maken en dat het zowel comfort als ondersteuning biedt tijdens het geboorteproces. Kacholong vergroot de rijkdom. Het is een goede steen voor harmonisatie en versterking van het persoonlijke en het gezinsleven. De steen maakt het voor ons gemakkelijker om informatie uit de hogere dimensies te ontvangen en helpt ons psychisch en spiritueel bewustzijn te vergroten. Kascholong opaal werkt voornamelijk op onze kruinchakra en helpt ons om ons eigen energieveld te reinigen, op te ruimen en te zuiveren door kleur en licht in onze chakra’s te brengen.

Van kascholong opaal wordt gezegd dat het iedereen die deze steen vasthoudt welkom maakt in een groep mensen. Het is een steen die ons helpt om de juiste uitkomst te bereiken wanneer we beslissingen in ons leven moeten nemen en er wordt vaak gezegd dat deze eigenschap deze steen ideaal maakt voor advocaten, artsen, leraren en politici om ze voort te zetten. Kascholong opaal is een rustgevende, zachte, vrouwelijke steen en ideaal voor gevoelige mensen die overweldigd worden door krachtigere stenen en kristallen. Het helpt ook om stress, zorgen en depressie te verlichten en helpt woede te verminderen. Omdat het zo kalmerend en zacht is, is kacholong opaal een uitstekende steen voor degenen die het emotionele trauma van misbruik overwinnen. Ten slotte wordt kascholong opaal vaak gezien als een liefdessteen, die ons helpt de liefde te voelen die we in ons eigen hart hebben en degenen die hetzelfde voor ons voelen, naar ons toe te trekken.

Kascholong opaal kopen - Crystal Cave
Kascholong opaal knuffelstenen

Opaal – Roze Girasol

Liefde • Verbinding • Visualisatie
Roze girasol affirmatie: “Ik creëer mijn eigen kalmte.”

De roze girasol ziet eruit als een melkachtig heldere kwarts met een subliminale roze zweem. De melkachtige concentratie is een glinstering in de steen en draagt maanenergie, welke heel vrouwelijk is. Roze girasol zorgt voor transparantie en is goed voor het visualiseren van je doelen, creatief werk en het sturen van energie zoals Reiki of healing op afstand. Roze girasol helpt assertiviteit, verbindt krachtig met een liefdevolle warme energie en is een uitstekend kristal om te gebruiken bij het willen genezen van het zelf op fysiek of emotioneel niveau. Roze girasol werkt op het hartchakra en helpt bij het aantrekken van nieuwe liefde, romantiek en intimiteit, of bij het ontwikkelen van een hechtere band met familie of vrienden. Het is buitengewoon nuttig als je emotioneel gekwetst bent door een verbroken relatie.

Roze girasol opent ons hart en zorgt ervoor dat je je veilig en gesteund voelt. Daarnaast is het een uitstekende steen om emoties in balans te brengen. Het ondersteunt verbinding binnen groepen en gemeenschappen en draagt een hoge spirituele afstemming op de aarde, het universum en het goddelijke. Dit prachtige, heldere kristal vangt en geeft de essentie van rust. Met roze girasol kun je rustig en gestaag met persoonlijke zielswaarheden werken en die informatie naar voren halen. Dit nieuwe bewustzijn stelt je in staat om emotionele behoeften te identificeren en op te lossen, grenzen te begrijpen en impulsiviteit te verdrijven. Dit is een mooie steen om liefde hartstochtelijk te versterken en in evenwicht te brengen.

Roze girasol kopen - Crystal Cave
Roze girasol knuffelstenen

Opaal – Roze Opaal

Nachtrust • Tederheid • Vrede
Roze opaal affirmatie: “Ik laat relaties uit het verleden los en kijk met een geopend hart naar de toekomst.”

Roze opaal is een krachtige steen om de emoties te helen, vooral die welke verband houden met onbewust gehouden pijn. Het helpt ook bij emotioneel evenwicht en voor genezing van het hart. Roze opaal staat in verbinding met het hart chakra, en vult je aura met rust en vredige energie. Het is uitstekend geschikt voor kinderen die moeilijk kunnen slapen of nachtmerries hebben.

Als je een roze opaal onder je kussen legt tijdens het slapen, of vasthouden tijdens helende meditaties helpt de steen pijnlijke herinneringen op te lossen met zachtheid en compassie voor jezelf. Naast deze liefdevolle energieën, stimuleert de steen de vrijlating van angst en zorgen. Het helpt om stress te verminderen, waardoor je meer gecentreerd en kalmer wordt.

Roze opaal helende eigenschappen hebben een zachte frequentie die helpt om je emotionele lichaam te kalmeren om een gevoel van liefde, vrede en hoop te brengen. Als je aan het genezen bent na een breuk of het verlies van een geliefde, zal de roze opaal je helpen om je hart en pijnlijke emoties te genezen, waardoor je wordt aangemoedigd om vooruit te gaan in het leven en je hart te openen om weer lief te hebben.

Roze opaal knuffelsteen - Crystal Cave
Roze opaal

Opaal – Witte Opaal

Spiritualiteit • Puurheid • Sereen
Witte opaal affirmatie: “Mijn engelen en spirituele gidsen zijn altijd bij me.”

Witte opaal staat ook wel bekend als melkopaal. Witte opaal zorgt voor zuivering van je energieveld, reinigt en brengt de chakra’s van het etherische lichaam in evenwicht en ondersteunt hun verbinding met je fysieke zelf. Witte opaal helpt de geest te verhelderen, kalmeren en focussen, zodat subtielere spirituele signalen kunnen worden ontvangen en verwerkt. Hierdoor kan het de engelen aantrekken, zal je kosmische bewustzijn versterken en je mystieke en psychische visioenen versterken. Het helpt de inspiratie te komen en stimuleert creativiteit en originaliteit. Het laat creatieve ideeën stromen en geeft je energie elke keer dat je die extra boost nodig hebt.

De energieën van deze steen zullen je ook aanmoedigen om je ware zelf te uiten. Om deze reden zul je je veilig en comfortabel voelen bij jezelf en het zal worden opgemerkt in je woorden, gedachten en acties. Witte opaal is een sterk absorberende steen. Het verzamelt al je gedachten en emoties en houdt ze op een afstand zodat ze je niet overweldigen. De steen helpt bij het aarden van licht in de aura. Zijn energie is voedend en verhelderend, omdat het zachtjes wijst op emotionele problemen die opgelost moeten worden. Het kalmeert de emoties en bevordert een positieve kijk op het leven.

Witte opaal wordt beschouwd als een zeer beschermende steen. Het zal je kunnen beschermen tegen negatieve energieën en het boze oog. Er wordt aangenomen dat witte opaal reizigers bescherming biedt door licht uit te stralen en de weg te openen. Vanwege het vermogen om rust te verlenen, beschermt het tegen conflicten die schade kunnen veroorzaken of de drager ervan kunnen destabiliseren. Het beschermt naast pech en heeft de mogelijkheid om energie te investeren voor degenen die het als een amulet dragen.

White opal palm stone - Crystal Cave
Witte opaal

Opaal – Zwarte Opaal

Tegen Angsten • Verbinding • Manifestatie
Zwarte opaal affirmatie: “Ik reik door tijd en ruimte.”

De zwarte opaal is een kostbare opaal, en wordt gekenmerkt door een donkere, bijna zwarte tint die een helderheid van kleur veroorzaakt die ongeëvenaard is door lichtere opalen. De naam ‘zwarte opaal’ betekent niet dat de steen volledig zwart is, het betekent gewoon dat de steen een donkere lichaamstint heeft in vergelijking met een witte opaal. Zwarte opalen worden meestal gewonnen in Lightning Ridge, New South Wales, Australië, en zijn het meest bekende en gewilde type opaal.

De zwarte opaal wordt beschouwd als de meest verheffende van de opalen, die licht in de aura brengt. Het verlicht angst en lost depressie en hopeloosheid op, helpt iemand zijn diepste angsten onder ogen te zien en los te laten wat iemand tegenhoudt. Door de wortel- en kruinchakra’s met elkaar te verbinden, verbindt de zwarte opaal iemands hoogste spirituele aspiraties met iemands fysieke lichaam, waardoor het een krachtig vergrootglas wordt van intentie en manifestatie. Het is een beschermende steen voor diep innerlijk werk, het ophalen van de ziel of het terugroepen van vorige levens, en kan worden gebruikt om in het verleden, het heden of de toekomst te kijken. Het wordt zeer gewaardeerd als een krachtsteen voor magische rituelen en kan worden gebruikt om de intenties of bedoeling van een persoon te achterhalen.

Zwarte opaal kopen - Crystal Cave
Zwarte opaal knuffelstenen

Opaliet (Manmade)

Zelfvertouwen • Verandering • Rijkdom
Opaliet affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alles wat ik ontvang in mijn leven.”

Opaliet is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een dynamisch, iriserend stuk glas wat meerdere kleuren kan bevatten. Toch wordt er beweerd dat opaliet verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Opaliet is een steen van persoonlijke kracht, waarvan bekend is dat het het gevoel van eigenwaarde verhoogt en het gevoel van eigenwaarde verbetert. Samen met deze bekrachtigende eigenschappen, brengt het ook de bijbehorende kwaliteit van innerlijke kracht teweeg om iemands diepere, meer begraven gevoelens te ontdekken en uit te drukken.

Opaliet kan gebruikt worden wanneer je grote veranderingen ondergaat, omdat het helpt bij het maken van soepele overgangen. Dit komt ten goede aan allerlei levensveranderingen, groot en klein. Een aantal voorbeelden hiervan kunnen zijn verhuizen, een nieuwe relatie aangaan of een nieuwe baan krijgen.

Er wordt gezegd over opaliet dat het nuttig kan zijn voor succes in het bedrijfsleven, en helpt bij het manifesteren van rijkdom. Opaliet bevordert ondersteunende eigenschappen van doorzettingsvermogen en het vermogen om uitputting en vermoeidheid te overwinnen, alsook verbeterde communicatie.

Opaliet gepolijst - Crystal Cave
Opaliet (manmade)

Orbiculiet

Bescherming • Evenwicht • Diplomatie
Orbiculiet affirmatie: “Ik weet wie ik ben.”

Orbiculiet, ook wel cirkelvormige graniet, orbiculair graniet of orbiculaire steen genoemd, is een grofkorrelig stollingsgesteente met een orbiculaire structuur. Het kan een graniet, granodioriet, dioriet of gabbro zijn. De orbicules zijn concentrisch gelaagde, bolvormige structuren die voornamelijk bestaan uit veldspaat en mafische mineralen, gevormd door snelle kiemvorming in een magma. Op sommige plaatsen hebben ze een kern van een veldspaat- of hoornblendekristal met overgroeiingen van fijner materiaal. Op andere locaties kunnen ze bijna monomineralen (veldspaat) zijn.

Graniet bestaat voornamelijk uit orthoklaas (veldspaat), mica, natrium en kwarts. Graniet is een middelgroot tot grofkorrelig plutonische, stollingsgesteente met een verscheidenheid aan bijbehorende mineralen zoals hoornblende, magnetiet, toermalijn en epidoot. Het brede kleurengamma van graniet omvat gevlekt grijs, wit, roze, rood, zwart, groen, blauw en geelbruin. Graniet komt ook voor met een grote verscheidenheid aan patronen, waaronder porfier (grote kristallen), orbiculair (cirkelvormige, oogvormige markeringen) en grafische (gedurfde en ongebruikelijke markeringen). De hardheid van graniet varieert afhankelijk van de samenstelling. Graniet wordt wereldwijd gevonden.

Spiritueel gezien wordt graniet geassocieerd met het verlenen van kracht aan je fysieke gezondheid en er wordt ook gezegd dat het helpt om overvloed in je leven te brengen, of het nu financieel, liefdesleven of algemeen succes is. Het wordt ook beschouwd als een “beschermende steen” die bescherming biedt, waardoor het een ideaal cadeau is voor kinderen of voor mensen met risicovolle banen, zoals militair personeel. Wanneer graniet uit de oceaanbodem wordt gewonnen, wordt aangenomen dat de steen helpt om emoties kalm te houden, omdat het zowel elementen van de oceaan (die de emoties vertegenwoordigt) als de aardende eigenschappen van de aarde bevat. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat mensen zich gelukkiger voelen en evenwichtigere relaties ervaren op alle gebieden van hun leven.

Spiritueel gezien stelt orbiculair graniet stelt iemand in staat het grote geheel te zien, helpt scepsis uit te bannen en verslaat negativiteit met gemak. In de oudheid werd graniet vereerd door de Maynen. Aboriginal stammen beschouwen graniet als een “steen van bescherming” met heilige en magische eigenschappen. Graniet stelt iemand in staat om het verschil te zien tussen de ideeën van overtuigingen en de staat van ‘weten’. Graniet faciliteert en handhaaft het evenwicht in relaties en met samenwerkingsverbanden. Graniet ondersteunt discretie en diplomatie. Graniet is ook een steen van overvloed omdat het helpt om een grotere geldstroom naar de gebruiker te brengen.

Orbiculiet kopen - Crystal Cave
Orbiculiet knuffelstenen