Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen L

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter L, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Labradoriet

Bewustzijn • Verlichting • Negativiteitsschild
Labradoriet affirmatie: “Ik vertrouw op mijn innerlijke magie.”

Labradoriet is een speciale steen en heeft prachtige tinten blauw, paars en goud wanneer de steen gepolijst is. Het is een mystieke steen van transformatie en magie. Als je deze steen gebruikt als je je down voelt of als je energie is weggepompt, zul hij je helpen herstellen.

Labradoriet beschermt tegen negatieve energieën, verwijdert ongewenste energie en beschermt zijn eigen energieveld tegen negatieve invloeden van buitenaf. Labradoriet wordt gezien als een amulet tegen negativiteit en geeft je een realistische kijk op het leven. Hij stimuleert je bewustzijn, versterkt de intuïtie, vermindert angstgevoelens, geeft je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Labradoriet stimuleert je bewustzijn, versterkt de intuïtie en vermindert angst. Het stimuleert verbeeldingskracht en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen.

Labradoriet gravure - Crystal Cave
Labradoriet geslepen hartjes
Ruwe labradoriet brok - Crystal Cave
Labradoriet ruw

Lapis Lazuli

Wijsheid • Waarheid • Zelf-Expressie
Lapis lazuli affirmatie: “Ik heb een onbeperkt verlangen om te leren en te streven naar de waarheid.”

Lapis lazuli is één van de meest gezochte stenen sinds de oude tijden. De diepblauwe kleur is een symbool voor royaliteit en de goden. De steen staat ook wel bekend als een steen voor wijsheid en waarheid. Het helpt je om te streven naar de waarheid en zal je stimuleren om kritisch en probleem oplossend te denken. Lapis Lazuli helpt je om je gedachten stroom te vernieuwen zodat je situaties vanuit een ander perspectief kunt bekijken.

Lapis lazuli kan er voor zorgen dat het intellect wordt aangescherpt, het geheugen versterkt en stimuleert om de hogere geest aan te spreken. De steen moedigt je aan om diep in jezelf te gaan zoeken naar de waarheden en kennis die je al zo lang verborgen in je hebt zitten.

Als je werk hebt wat stressvol is of als je veel informatie gedurende dag over je heen krijgt, kan lapis lazuli je helpen om je geest te kalmeren en door de drukte heen te kijken naar wat goed en juist is en de belangrijke dingen te kunnen overzien.

Lapis lazuli druppel sieraad - Crystal Cave
Lapis lazuli

Larimar

Rust • Vrede • Oceaan Energie
Larimar affirmatie: “De rust van de oceaan stroomt door mijn lichaam en geest”

Larimar is de belichaming van de rustige energieën van de zee en de lucht. De zachte, rustgevende,blauwe kleuren heeft witte patronen die lijken op zonlicht dat onder Caribische wateren danst. Het brengt de oude wijsheid van Atlantis en de helende kracht van dolfijnen om lichaam en geest te harmoniseren.

Larimar is een van de hoofdelementen van het waterelement, maar is geboren uit vuur in zijn vulkanische oorsprong. Als een van de weinige kristallen om de polariteiten van deze energieën in balans te brengen, koelt Larimar de gemoederen af en kalmeert de angsten, verlicht stress en voedt de fysieke en emotionele lichamen. Het is krachtig in meditatie en in verbinding met de Goddelijke Vrouwelijke, en is bijzonder nuttig in het loslaten van emotionele banden, patronen of principes die niet langer het hoogste goed dienen. Een steen van duidelijke communicatie, het biedt de kracht en moed die nodig zijn om openlijk vanuit het hart te spreken.

Larimar is een kristal van sereniteit en bevordert ontspanning in elk aspect. Gebruik het als zorgsteen of plaats het thuis of op de werkplek om een aangename sfeer te verzekeren. Houd vast terwijl je aan de kust zit, of staar in de zee-achtige patronen van de steen, om je opnieuw te verbinden met de ebben en stromen van je innerlijke getijden. Als je in bad zit, kun je Larimar gebruiken om verbinding te maken met de helende krachten van de dolfijn door middel van visualisatie of muziek van dolfijnbellen.

Larimar - Crystal Cave
Larimar

Larvikiet

Reiniging • Mindfulness • Wijsheid
Larvikiet affirmatie: “Ik laat ongewenste energieën los.”

Larvikiet is een lid van de veldspaatfamilie. De naam is afkomstig van de Larvik Fjord-regio in Noorwegen, waar deze steen wordt gevonden. Het wordt soms foutief “zwarte maansteen” en “labradoriet” genoemd, omdat dit allemaal veldspaatmineralen zijn die op elkaar lijken. Deze steen is meestal donkergrijs, donkerblauw of zwart van kleur.

De energie van de larvikiet kan helpen bij bescherming tijgens je dagelijkse activiteiten. Het biedt zelfs bescherming als je slaapt of op reis bent. De larvikiet is een reinigingssteen voor het lichaam, de steen kan giftstoffen en negatieve energieën uit zowel het etherische als het fysieke lichaam verwijderen. Wat niet langer essentieel of zelfs schadelijk voor je is geworden na verloop van tijd, kan door deze edelsteen worden verdreven en je zult hierna kunnen genieten van een positieve energiestroom. Larvikiet is ook een geweldige steen voor meditatie, het kan de geest effectief concentreren en onnodige gedachten verwijderen en stil houden. Larvikiet helpt de hersenen om nieuwe informatie gemakkelijker op te nemen, het creëert nieuwe wegen voor kennis om te reizen en kan nieuwe deuren voor ons openen en helpen bij leerproblemen.

Larvikiet vergroot onze zekerheid van onze eigen intelligentie, stimuleert creativiteit en wijsheid van de ziel. Het helpt ons om onszelf te zien door de ogen van ons hogere zelf, leert geduld, en kan ondersteunen wanneer voltooiing en afsluiting van een doel vereist is. Het helpt ons ook om ingewikkelde feiten te begrijpen en op te lossen en om beslissingen te nemen die rationeel en nuchter zijn en niet gebaseerd op onze emoties. De steen kan helpen om ons beter aan situaties aan te passen.

Larvikiet - Crystal Cave
Larvikiet

Lavasteen

Element Vuur • Aardend • Innerlijke Kracht
Lavasteen affirmatie: “Elke dag is een nieuw begin.”

Vulkanisch gesteente, ook bekend als lavasteen, wordt gevormd wanneer een vulkaan uitbarst. Lavasteen is de oudste en meest gevonden steen ter wereld; daarom wordt het gebruikt door veel verschillende culturen. Lavasteen komt uit de kern van de aarde die naar de oppervlakte borrelt en afkoelt. Als de steen eenmaal koel is, wordt hij poreus en zwart, waardoor de prachtige zwarte kleur. De steen staat ook wel bekend als basalt en komt vooral voor in op de bodem van de oceaan.

De fysieke belichaming van vuur is de lavasteen. Het is de enige steen waarvan bekend is dat hij uit niets anders dan vuur is gevormd. Voor de persoon met het astrologische vuurteken (ram, leeuw, boogschutter) is de lavasteen een zeer krachtige steen. De lavasteen leert je om het vuur van binnen aan te steken en je ware expressie te laten zien, waardoor je de innerlijke kracht krijgt om persoonlijke uitdagingen te overwinnen. Laat de kracht van de steen je stimuleren, motiveren en inspireren in elke situatie waarin je je bevindt.

De lavasteen is een zeer aardende en stabiliserende steen, en is sterk verbonden met de aarde omdat deze afkomstig is van het middelpunt van de aarde. Vanwege de aardende eigenschappen van de lavasteen, kalmeert het de emoties met intense energie. De steen staat ook wel bekend als de steen van de wedergeboorte.

Lavasteen hart - Crystal Cave
Lavasteen hart

Lavendelkwarts

Compassie • Liefde • Begrip
Lavendelkwarts affirmatie: “Ik stuur medelevende gedachten en genezende liefdevolle energie naar mensen die dit het meeste nodig hebben in mijn leven.”

Lavendelkwarts is een combinatie van amethist en rozenkwarts. Het is een liefdessteen wat genezing en plezier zal brengen. Lavendelkwarts helpt goed voor degenen met een gebrek aan eigenwaarde en een laag zelfbeeld, en het helpt bij het waarderen van de dingen die je op dit moment om je heen hebt. De steen brengt een positief effect op dit de geest terwijl het mentale blokkades opheft, maar het brengt ook liefde en vreugde aan de drager.

Lavendelkwarts moedigt vergeving en mededogen aan. Het kan ons helpen om intellectueel te begrijpen waarom een ander op een specifieke manier heeft gereageerd. Met dit nieuwe begrip kunnen we dan echt accepteren en er vervolgens achter komen wat we moeten doen, om misschien deze persoon goed te kunnen helpen. Ons hoogste goed wordt altijd gediend door te handelen uit echte liefde, die zich kan manifesteren als zelfliefde of als liefde voor een ander, of beide tegelijkertijd. Lavendelkwarts leert ons dat we altijd naar oplossingen moeten zoeken die alle partijen tevreden zullen stellen.

Lavendelkwarts - Crystal Cave
Lavendelkwarts

Lemonkwarts (Manmade)

Optimisme • Geluk • Zelfverzekerdheid
Lemonkwarts affirmatie: “Ik ben tevreden met wat ik heb.”

Lemonkwarts wordt gemaakt door amethist, gele kwarts en ijzer samen te verhitten bij extreem hoge temperaturen. Dit verwarmingsproces geeft lemonkwarts zijn gele kleur.

Lemonkwarts is een steen van geluk en fortuin, het herinnert ons eraan onze zegeningen te tellen en biedt nieuwe kansen voor overvloed. Het helpt richting te behouden, obstakels te overwinnen en beslissingen te nemen met zelfverzekerdheid. Het kan helpen bij het stellen van de juiste emotionele grenzen en het duidelijk handhaven ervan. Het brengt optimisme en het vermogen om helder en snel te denken.

Lemonkwarts vermindert stress, negatieve gedachten en angst. Draag lemonkwarts tijdens een sollicitatiegesprek of bij examens, omdat het helpt bij snel denken en beslissingen nemen. Lemonkwarts is een kristal van welzijn en optimisme, overvloed en welvaart. Het helpt bij het emotionele evenwicht, helpt ons onze geest te concentreren, onze gedachten te versterken en helder te zien. Lemonkwarts helpt ons ons te concentreren op doelen en deze te stellen in ons leven. Deze steen versterkt gedachten en stelt je in staat om duidelijk te zien en intuïtief informatie te ontvangen.

Lemonkwarts hanger - Crystal Cave
Lemonkwarts (manmade)

Lepidoliet

Betere Slaap • Dromen • Ontspannen
Lepidoliet affirmatie: “Ik laat alle gedachten los die mijn diepe vertrouwen in mezelf belemmeren.”

Lepidoliet is een van de krachtigste stenen voor het tegengaan van stress, zorgen, angst en verdriet. Het stelt ons in staat een sterk, stabiel, emotioneel centrum te creëren en extreme emotionele verschuivingen te voorkomen. Lepidoliet helpt ons eerdere emotionele trauma’s waar we misschien nog onbewust aan vasthouden te vinden en zorgt ervoor dat je volledig in het huidige moment te leven en los te laten.

Lepidoliet helpt je om nog dieper te gaan, naar de gefocuste en gecentreerde theta-toestand. Theta is de staat die we bereiken wanneer we diep slapen en dromen.

Lepidoliet kan je helpen gemakkelijker angst en stress te verminderen, dankzij de kalmerende vibratie. Als je deze steen binnen handbereik houdt, zul je profiteren van zijn kalmerende energie. Plaats het onder je kussen als je je angstig voelt en je beter wilt slapen. Het helpt bij veel slaapstoornissen.

Ruwe lepidoliet brok - Crystal Cave
Lepidoliet (ruw)
Lepidoliet oplegger - Crystal Cave
Lepidoliet
Lepidolite tumbled stone - Crystal Cave
Lepidoliet (paars)

Libetheniet

Vooruitgang • Onafhankelijkheid • Zelfbekrachtiging
Libetheniet affirmatie: “Mijn leven stroomt in de goede richting.”

Libetheniet heeft prachtige donkergroene kristallen en is een zeldzaam koperfosfaatmineraal.

Libetheniet is een steen van vooruitgang, omdat het dynamische verandering en actie stimuleert ter bevordering van iemands leven. De steen verwijderd zelfopgelegde beperkingen en het vermogen om een onafhankelijk leven te leiden zonder de verwachtingen van anderen. De steen vergemakkelijkt de vrijheid van meningsuiting en juist handelen. Het verbetert ook de helderheid van de geest terwijl het de focus en concentratie verhoogt.

Libetheniet helpt bij het beperken van het zomaar spreken zonder daarover nagedacht te hebben, en laat iemand bedachtzaam en duidelijk spreken. De steen vermindert de neiging tot uitstelgedrag en moedigt iemand aan om tot actie te komen. Er wordt beweerd dat libetheniet iemands status in de wereldse omgeving en het vermogen om hulpbronnen te verwerven kan verbeteren. Libetheniet kan iemand helpen om op de juiste koers te blijven, aangezien men oude patronen loslaat en nieuw, beter gedrag ondersteunt.

Libetheniet - Crystal Cave
Libetheniet

Lodoliet

Meditatie • Genezing • Spiritualiteit
Lodoliet affirmatie: “Mijn intenties zijn duidelijk en krachtig.”

Lodoliet heeft een aantal verschillende namen, zoals sjamaankwarts en garden quartz. Het is een variëteit van bergkristal met insluitsels van vele mogelijke patronen en kleuren, vaak met het uiterlijk van een landschap, tuin of onderwater scène. Elke steen heeft weer zijn eigen bijzondere interne landschap, deze insluitsels kunnen vaak uit de volgende mineralen bestaan: chloriet, hematiet, veldspaat en/of calciet.

Lodoliet is een prachtige helende steen die sterke helende energieën en energetische verschuiving met zich meebrengt zodat genezing zal optreden. De steen is nuttig bij meditaties en mindfulness en is een fijne energetische assistent die je kan helpen om in de meditatieve staat te komen. Het brengt nieuwe energie om jouw verlangens te manifesteren. Als je bezig bent met affirmaties en intenties, kun je lodoliet gebruiken om ze nog duidelijker en krachtiger over te brengen. Lodoliet kan de communicatie in het spiritueel gebied verbeteren en kan iemands spirituele energieën verhogen. Mystiek gezien wordt het ook gebruikt om kennis uit vorige levens naar boven te halen.

Lodoliet staat ook wel bekend als de dagdroom steen. Het heeft een zachte, liefdevolle energie en zal deze energie zachtjes overbrengen. Het verhoogt het bewustzijn van je emoties, laat je weten welke emoties en handelingen goed voor je zijn, en bij slechte handelingen dat zij slecht zijn, zodat je zelf de beslissing kunt nemen om te stoppen of het anders te doen. Het is ook nuttig om iemands gevoeligheid voor energie te vergroten, zoals bij het gebruik van Reiki.

Lodoliet knuffelsteen - Crystal Cave
Lodoliet