Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen H

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter A, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heliodoor

Kennis • Leren • Stimuleren
Heliodoor affirmatie: “Elke dag beleef ik weer geweldige dingen.”

Heliodoor roept kennis en leren op, om de hogere geest te stimuleren en de hersenen in staat te stellen efficiënter te functioneren. Het is een steen van echte nobelheid en onbaatzuchtig leiderschap, en maakt het mogelijk om beslissingen te nemen op basis van wijsheid in plaats van emotie of reactie.

Heliodoor is een hoopsteen, verlicht prikkelbaarheid en nervositeit en biedt verlichting van zware lasten en immense druk. Het brengt stabiliteit en optimisme. Heliodoor word gebruikt als een talisman om eerlijkheid bij anderen naar voren te brengen en om te herwinnen wat verloren is gegaan in termen van werk, vooruitzichten of geld. Het is een uitstekend kristal voor de zelfstandigen, of voor degenen die moeite hebben om zorgverlening en carrière in balans te brengen.

Op de werkplek verhoogt heliodoor de drive en vastberadenheid om te slagen als anderen je enthousiasme hebben versleten.

Heliodoor kopen - Crystal Cave
Heliodoor

Heliotroop

Ontgiften • Levenskracht • Energie
Heliotroop affirmatie: “Ik sta op elk moment nieuwe energie toe om mijn hele lichaam en geest te revitaliseren.”

Heliotroop wordt ook wel bloedsteen genoemd, en bestaat uit een combinatie van groen en rode chalcedoon en jaspis. Door deze combinatie kan de steen een veelvoud aan prachtige kleuren hebben. Het is een krachtige steen die al duizenden jaren wordt gebruikt vanwege zijn helende eigenschappen. Het werd beschouwd als een enigszins magische steen vanwege het vermogen om negatieve energie te transmuteren en een ruimte en lichaam te zuiveren en ontgiften terwijl het tegelijkertijd wordt beschermd.

Heliotroop wordt gebruikt om energie en kracht te verhogen. Het verwijdert energieblokkades, die op hun beurt een soepele en constante energiestroom door het lichaam creëren. Als de steen wordt gedragen, kan het de stroom van energie in het lichaam activeren en in evenwicht brengen, en er wordt gedacht de drager een goede gezondheid en lange levensduur te geven. Dit kan ook nuttig zijn in tijden van weinig energie, de steen kan helpen hier helderheid en hernieuwing in te vinden.

Het is goed om een heliotroop te bewaren op elke plaats waar energie moet worden gereinigd, en is een uitstekende feng-shui steen. Je kunt het gebruiken om een specifieke energiekwaliteit in je huis te activeren, beschermen en te aarden. Het is ook een steen die de energie van moed kan inspireren en versterken, voor eenvoudige taken of voor een groter doen in het leven. Het kan het immuunsysteem versterken, het bloed stimuleren en iemands leven stimuleren. Naast zijn vermogen om de positieve energie te vergroten en kracht te geven, helpt heliotroop ook bij het ontwikkelen en volgen van iemands intuïtie.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over heliotroop te lezen.

Heliotrope palm stone - Crystal Cave
Heliotroop getrommeld
Heliotroop brok - Crystal Cave
Heliotroop ruw

Hematiet – Hematiet Breccie met Kwarts

Zelfliefde • Stabiliteit • Ondersteuning
Hematiet breccie met kwarts affirmatie: “Ik maak tijd om mijn geest, lichaam en ziel te voeden.”

Breccie is een term die het meest wordt gebruikt voor klastische sedimentaire gesteenten die zijn samengesteld uit grote hoekige fragmenten (meer dan twee millimeter in diameter). De ruimtes tussen de grote hoekige fragmenten zijn gevuld met een matrix van kleinere deeltjes en een mineraal cement dat het gesteente samenbindt. Breccie vormt zich waar gebroken, hoekige fragmenten van gesteente of mineraal puin zich ophopen. Een van de meest voorkomende locaties voor breccia-vorming is aan de voet van een ontsluiting waar mechanisch verweringsafval zich ophoopt. Een andere is in stroomafzettingen op korte afstand van de ontsluiting. Breccie en conglomeraat zijn zeer vergelijkbare rotsen. Het zijn beide klastische sedimentaire gesteenten die zijn samengesteld uit deeltjes die groter zijn dan twee millimeter in diameter. Het verschil zit in de vorm van de grote deeltjes. In breccia’s zijn de grote deeltjes hoekig van vorm, maar in conglomeraat zijn de deeltjes afgerond. Breccie heeft zeer weinig toepassingen. Het kan worden gebruikt als opvul- of wegbasis waar de technische vereisten minimaal zijn. Het wordt zelden gebruikt in belangrijke projecten omdat de samenstelling, mate van cementering en bekwaamheid zeer variabel zijn.

Hematiet breccie met kwarts kopen - Crystal Cave
Hematiet breccie met kwarts knuffelstenen

Hematiet – Gestreepte Hematiet

Stabiliteit • Ware Zelf • Aarding
Gestreepte hematiet affirmatie: “Ik sta mijzelf toe om alle emoties te voelen die binnen komen.”

Gestreepte hematiet, ook wel gebande hematiet genoemd, zijn afzettingsgesteenten die meer dan 15% ijzer bevatten dat voornamelijk bestaat uit ijzermineralen met een dunne laag en silica (als kwarts). Gestreepte ijzerformaties komen uitsluitend voor in Precambrische gesteenten en zijn gewoonlijk zwak tot intens gemetamorfoseerd. Gestreepte ijzerformaties kunnen ijzer bevatten in carbonaten (sideriet of ankeriet) of silicaten (minnesotaiet, greenaliet of gruneriet), maar in die gedolven als ijzererts, zijn oxiden (magnetiet of hematiet) het belangrijkste ijzermineraal. Gestreepte ijzerformaties staan bekend als taconiet in Noord-Amerika. De mijnbouw omvat het verplaatsen van enorme hoeveelheden erts en afval. Het afval komt in twee vormen voor: niet-ertsgesteente in de mijn (deklaag of interburden, plaatselijk bekend als mullock), en ongewenste mineralen die een intrinsiek onderdeel vormen van het ertsgesteente zelf (ganggesteente). De mullock wordt gewonnen en opgestapeld in afvalstortplaatsen, en het ganggesteente wordt tijdens het verrijkingsproces gescheiden en als residuen verwijderd. Taconietresiduen zijn meestal het mineraal kwarts, dat chemisch inert is. Dit materiaal wordt opgeslagen in grote, gereguleerde waterbezinkingsvijvers.

Gestreepte hematiet kan ook speculariet bevatten.

Gestreepte hematiet kopen - Crystal Cave
Gestreepte hematiet knuffelstenen

Hematiet

Grondend • Bescherming • Ontgiftend
Hematiet affirmatie: “Mijn lichaam is ontgift en gezond.” 

Hematiet is een veel voorkomend ijzeroxidemineraal dat kan worden gevonden in de vorm van massa’s, botryoïdaal, tabelvormig en de zeldzaamste vorm, rhomboëdrisch. Dit mineraal, oorspronkelijk “haematiet” genoemd, werd pas in 1773 officieel ontdekt door Jean Baptiste rome de I’Isle die de eerste “e” verwijderde om het “hematiet” te maken. De naam is afgeleid van het Griekse woord “haima”, wat bloed betekend, vanwege de kleur die het mineraal verandert wanneer het tot poeder wordt vermalen. Hematiet is een speciaal mineraal waarvan werd aangenomen dat het al 164.000 jaar geleden door de mens werd gebruikt. Een klein gebied ten zuiden van Mosselbaai in Zuid-Afrika is sinds 2000 vele malen opgegraven en heeft talloze artefacten geproduceerd die honderdduizenden jaren oud zijn. Tijdens de opgravingen van tekeningen en schilderingen op rotswanden, werd ontdekt dat er een rode poedersubstantie aanwezig was. Door uitgebreid onderzoek en analyse werd bevestigd dat dit poeder, waaruit de schilderingen bestaan, in feite hematiet was.

Spiritueel gezien helpt hematiet om negatieve energie te absorberen en kalmeert in tijden van stress of zorgen. Het is een geweldige beschermende steen en is heel fijn om mee te dragen om je gegrond te houden in veel verschillende situaties. Het is ook een fijne steen om te werken met de wortel chakra, om negatieve energieën een positieve draai te geven. Het is ook een fijne steen om te hebben als je een relatie hebt, de steen zend energieën uit die het samenwerken bevorderen.

Hematiet kan helpen om je zoektocht te bevorderen naar je eigen, unieke talenten en om onbewust gezette limitaties hiervan te verwijderen, terwijl je nog steeds een gezonde hoeveelheid zelfcontrole behoud. Draag hematiet bij je wanneer je behoefte hebt aan balans of wanneer je moeite hebt om je energie te focussen. De steen is ook handig is om te gebruiken in zeer lastige situaties, en kan er voor zorgen dat het zelfvertrouwen word versterkt. Hematiet kan ook worden gebruikt voor bescherming tegen electromagnetische stralingen en schijnt een geweldige ontgiftende steen te zijn voor de lever en het bloed.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over hematiet te lezen.

Hematiet sieraad - Crystal Cave
Hematiet getrommeld
Hematiet ruw - Crystal Cave
Hematiet ruw

Hematiet – Speculariet

Hoge Trilling • Ware Zelf • Loslaten
Speculariet affirmatie: “Ik ben magisch.” 

Speculariet hematiet, ook wel spiegelend hematiet of alleen speculariet genoemd, is een variëteit van Hematiet met een glanzend buitenoppervlak met zwarte ondertonen. Het glinsterende effect wordt veroorzaakt door ophopingen van ongelooflijk glanzende hematietvlokken en kleine sporen van mica. Spiegelend hematiet is wereldwijd te vinden maar voornamelijk in de Verenigde Staten tot Canada, Italië, Brazilië, Zwitserland, Zweden, Venezuela en Engeland.

Spiritueel gezien is speculariet een nuttige steen tijdens genezing. Het lost negativiteit op en aardt een hoge trillingstoestand, waarbij de meridianen en iemands Ying Yang-energieën in evenwicht worden gebracht. Het zorgt voor diepe, innerlijke vrede door de geest te kalmeren, ondersteunt het cognitief functioneren, de ontwikkeling en het geheugen, en verhoogt de eigenwaarde en het zelfvertrouwen. Bij gebruik in meditatie helpt speculariet verbinding met de energie van de ziel, herinneringen aan vorige levens en communicatie met engelenrijken. De steen vormt een schakel tussen de wortel- en kruinchakra om de hogere frequenties te aarden en de lagere frequenties te verhogen. Speculariet moedigt degenen die het dragen aan om zonder angst voor oordeel te zijn en wekt de ware geest en helpt hen om hun ware zelf te zijn. De trillingen van speculariet kan iemand verder brengen dan aannames of normen van wat een echt spiritueel pad zou kunnen zijn, waardoor degenen die het gebruiken hun eigen pad vrijelijk en door unieke zelfexpressie van geest kunnen vormen. Wanneer je deze steen draagt, kan het je helpen je unieke talenten te identificeren en hoe je ze in elke onderneming of situatie kunt gebruiken. Je begint misschien te merken dat je visies of talenten naar buiten schijnen (of je nu aan specifieke projecten werkt of dagelijkse activiteiten uitvoert). De sterachtige patronen die aanwezig zijn op speculariet zijn er om je eraan te herinneren dat de sterren niet zo ver weg zijn als je misschien denkt.

Speculariet kopen - Crystal Cave
Speculariet knuffelstenen

Hematiet – Zwarte Toermalijn met Rode Hematiet

Bescherming • Balans • Zelfcontrole
Zwarte toermalijn met rode hematiet affirmatie: “Ik weet wat ik waard ben.” 

Zwarte Toermalijn

De meest voorkomende soort toermalijn is zwarte toermalijn, ook wel schorl genoemd. De steen maakt tot 95% of meer uit van alle toermalijn die in de natuur voorkomt. De vroege geschiedenis van het mineraal schorl laat zien dat de naam “schorl” vóór 1400 in gebruik was, omdat een dorp dat tegenwoordig bekend staat als Zschorlau (in Saksen, Duitsland) toen “Schorl” werd genoemd, en het dorp had een nabijgelegen tinmijn waar naast cassiteriet ook zwarte toermalijn werd gevonden. De eerste beschrijving van schorl met de naam “schürl” en zijn voorkomen, werd in 1562 geschreven door Johannes Mathesius (1504-1565) onder de titel “Sarepta oder Bergpostill”. Zwarte Toermalijn diende in veel oude culturen als een steen ter bescherming tijdens rituelen.

Spiritueel gezien is zwarte toermalijn een van de beste stenen die je kunt gebruiken tegen alle soorten negativiteit, inclusief spirituele negativiteit en EMF straling. Het absorbeert de slechte energie en transformeert deze naar positieve energie. Als je vaak op je mobiel zit, de hele dag met een computer, laptop of tablet werkt, tv kijkt voordat je gaat slapen, enz. kan zwarte toermalijn helpen om te beschermen tegen de elektromagnetische straling die deze apparaten uitstralen.  Naast deze krachtige werking staat de steen ook bekend als hulpje voor aarding, gezondheid, geluk, blijdschap en positiviteit.

Hematiet

Hematiet is een veel voorkomend ijzeroxidemineraal dat kan worden gevonden in de vorm van massa’s, botryoïdaal, tabelvormig en de zeldzaamste vorm, rhomboëdrisch. Dit mineraal, oorspronkelijk “haematiet” genoemd, werd pas in 1773 officieel ontdekt door Jean Baptiste rome de I’Isle die de eerste “e” verwijderde om het “hematiet” te maken. De naam is afgeleid van het Griekse woord “haima”, wat bloed betekend, vanwege de kleur die het mineraal verandert wanneer het tot poeder wordt vermalen. Hematiet is een speciaal mineraal waarvan werd aangenomen dat het al 164.000 jaar geleden door de mens werd gebruikt. Een klein gebied ten zuiden van Mosselbaai in Zuid-Afrika is sinds 2000 vele malen opgegraven en heeft talloze artefacten geproduceerd die honderdduizenden jaren oud zijn. Tijdens de opgravingen van tekeningen en schilderingen op rotswanden, werd ontdekt dat er een rode poedersubstantie aanwezig was. Door uitgebreid onderzoek en analyse werd bevestigd dat dit poeder, waaruit de schilderingen bestaan, in feite hematiet was.

Spiritueel gezien helpt hematiet om negatieve energie te absorberen en kalmeert in tijden van stress of zorgen. Het is een geweldige beschermende steen en is heel fijn om mee te dragen om je gegrond te houden in veel verschillende situaties. Het is ook een fijne steen om te werken met de wortel chakra, om negatieve energieën een positieve draai te geven. Het is ook een fijne steen om te hebben als je een relatie hebt, de steen zend energieën uit die het samenwerken bevorderen.

Zwarte toermalijn met rode hematiet kopen - Crystal Cave
Zwarte toermalijn met rode hematiet knuffelstenen

Hematietkwarts

Zelfliefde • Stabiliteit • Ondersteuning
Hematietkwarts affirmatie: “Ik maak tijd om mijn geest, lichaam en ziel te voeden.”

Hematietkwarts is een combinatie van hematiet in bergkristal. Als een mineraal is gecombineerd met bergkristal, weten we dat de spirituele kracht hiervan versterkt wordt door de bergkristal. Hematietkwarts heeft veel bijnamen gekregen, waaronder agnitiet, pink fire azeztuliet, hematoide kwarts en vuurkwarts. De kleur kan variëren van lichtroze tot een zeer donkere roestkleur, afhankelijk van de hoeveelheid ijzer in de afzettingen. Het werd voor het eerst gevonden in Brazilië, maar het is ook gevonden in de Verenigde Staten, Zwitserland, Zuid-Afrika en Duitsland. De steen heeft een glasglans en een hardheid van 7, net als gewone kwarts.

Spiritueel gezien zijn bergkristal en hematiet beide beschermende stenen, de energie van deze combinatie zal een hogere vibratie afgeven en zal helpen bij het afstoten van de negatieve energieën die op ons afkomen. Vanwege de aard van hematiet kunnen we door deze combinatie nog meer geaard, stabiel en gefocust worden.

Hematietkwarts is een zeer goed aardend kristal. Het kalmeert je geest, waardoor je de tijd hebt om dingen goed te verwerken en op te lossen. Het is een kristal dat de onevenwichtigheden en negativiteiten in je leven oplost en je laat genieten van een meer gebalanceerde energie. Het inspireert tot creatief en origineel denken, en het verhoogt de focus en concentratie. Hematietkwarts helpt je ook om eenvoudige maar effectieve manieren te vinden om je problemen op te lossen. Het is een ideale steen voor wie regelmatig met complexe onderwerpen en technische zaken te maken heeft. Het verbetert ook de wilskracht en verhoogt het gevoel van eigenwaarde, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het stimuleert het verlangen naar vrede en oprecht geluk. Het helpt je te beseffen dat je kunt leren van je fouten uit het verleden en dat je er niet door moet worden gedefinieerd of verlamd.

Als je ooit dieptepunten ervaart, zal deze steen zal je uit die staat tillen en op een positieve manier ondersteunen. Hematietkwarts heeft een sterke, kalmerende energie, die in moeilijke tijden zeer bemoedigend kan zijn. Het helpt ons door grijze wolken heen te kijken en de kracht in ons vinden om het opnieuw te proberen. Hematietkwarts heeft ook een zeer praktische benadering van negatieve of overweldigende emoties door ons eraan te herinneren om te controleren of aan onze fundamentele fysieke en emotionele behoeften wordt voldaan. Soms voelen we ons slecht omdat we niet genoeg hebben gegeten, gedronken of hebben geslapen. Deze steen zal je een reminder geven dat de prioriteit van jezelf bij zelfzorg en zelfliefde ligt, een goede en sterkte fundatie voor in het dagelijks leven.

Klik hier om meer te lezen over hematietkwarts.

Hematite quartz crystal sphere - Crystal Cave
Hematietkwarts

Hemimorfiet – Blauwe Hemimorfiet

Intuïtie • Spiritualiteit • Communicatie
Blauwe hemimorfiet affirmatie: “Mijn intuïtie is scherp, ik vertrouw op mijn verkregen gevoelens en inzichten.”

Hemimorfiet is een ongewone steen, en dat wordt al weergeven in zijn naam. Hemimorfiet dankt zijn naam aan de Griekse woorden hemi (“half”) en morph (“vorm”) omdat elk uiteinde van een hemimorfietkristal een andere vorm heeft. Het ene uiteinde van elk kristal is nogal stomp en wordt gedomineerd door een voetstuk (een enkel vlak), terwijl het andere puntig en piramidevormig is. Het is een zo ongebruikelijk gedrag in de vorming van kristallen dat de ontdekkers het benadrukten.

Blauwe hemimorfiet geeft vreugde, versoepelt de emoties, geeft een gevoel van welzijn en vermindert emotionele pijn. De steen verbetert de communicatie om jouw ware gevoelens te kunnen uiten en kan helpen bij het genezen van disfunctionele relaties, in de zin van het helpen bij het oplossen van emotionele problemen. Het verlicht het emotionele lichaam, vergemakkelijkt de communicatie en bouwt bruggen tussen personen.

De steen heeft een frequentie die de chakra’s van het hart, de keel en het derde oog zuivert en energie geeft. Blauwe hemimorfiet stimuleert het derde oogchakra en vergroot visionaire vermogens. Het kan je helpen bij kijken op afstand, helderziende en telepathische inspanningen, en het stimuleert de droomstaat.

Blauwe hemimorfiet zuivert en ontgift het lichaam en het emotionele lichaam, bevordert spirituele evolutie en alle ascensieprocessen. De steen bevordert de innerlijke groei waardoor je kunt leren verbinden en communiceren met zielen die zijn ‘overgegaan’ naar het volgende rijk.

Hemimorfiet edelsteen - Crystal Cave
Blauwe hemimorfiet getrommeld
Blauwe hemimorfiet cluster - Crystal Cave
Blauwe hemimorfiet ruw

Hemimorfiet – Witte Hemimorfiet

Evenwicht • Visie • Hoge Frequentie
Witte hemimorfiet affirmatie: “Mijn twee helften zijn in perfecte balans.”

Witte hemimorfiet kan het herstel van de hersenen bevorderen, brengt de rechter- en linkerhersenhelft in evenwicht, helpt bij het sorteren en rangschikken van informatie en indrukken, bevordert het begrip van psychische indrukken en informatie en ondersteunt en helpt visie op alles niveaus. Witte hemimorfiet zendt frequenties uit die de kruin- en derde oogchakra’s activeren. Het helpt deze gebieden van dichtheid of blokkades te verwijderen, waardoor je een hogere kwaliteit energie in het lichaam kunt trekken. Witte hemimorfiet is uitstekend geschikt voor diegenen die ernaar streven hogere en fijnere frequenties in hun energiesystemen te integreren. Het is een krachtige steen voor channeling, engelencommunicatie, verbinding met gidsen en voor bewuste resonantie met het Goddelijke Bewustzijn.

Witte hemimorfiet clusters - Crystal Cave
Witte hemimorfiet ruw

Heulandiet

Loslaten • Nieuw Begin • Positiviteit

Heulandiet is een lid van de zeolietfamilie en kristalliseert in de vorm van tabelvormige, trapezoïde vormen, evenals vormen in korrelige en massieve gewoonten. De kleur van heulandiet varieert van kleurloos tot grijs, roze, perzik, goud, groen, rood, geel en wit.

Heulandiet is een uitstekende steen om verder te gaan in het leven en kan gebruikt worden om negatieve emoties, banden en gebeurtenissen uit het verleden los te laten en ingesleten gewoonten of gedragingen te veranderen, en deze te veranderen zodat je open kunt staan voor nieuwe ervaringen. Heulandiet ondersteunt het veranderingsproces tussen het oude en het nieuwe. Het is een uitstekende steen om te gebruiken tijdens meditaties.

Witte heulandiet kopen - Crystal Cave
Heulandiet – wit met groen apofylliet kristal
Groene heulandiet cluster - Crystal Cave
Heulandiet – groen
Grote heulandiet cluster - Crystal Cave
Heulandiet – zalmroze
Heulandiet cluster kopen - Crystal Cave
Heulandiet – rood

Hiddeniet

Groei • Vernieuwing • Troost
Hiddeniet affirmatie: “Ook dit zal voorbij gaan.”

Hiddeniet is de geelgroene tot groene variëteit van het silicaat spodumeen. De steen staat ook wel bekend als groene kunziet of groene spodumeen. Hiddeniet is groen, geel of kan kleurloos zijn, en is een lithiumaluminiumsilicaatmineraal dat vaak pleochroïsch is. Pleochroïsme is een optisch verschijnsel waarbij het licht wat in de steen schijnt wordt gesplitst in twee bundels die in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar gepolariseerd zijn. De naam is afgeleid van de 19e-eeuwse mineraloog William Earl Hidden, die het in 1879 voor het eerst ontdekte in Alexander County, North Carolina, VS. en identificeerde als een mineraal. De stad daar werd later omgedoopt tot “Hiddenite”, vanwege het mineraal, en de mijnen zijn nog steeds actief. De belangrijkste hiddeniet afzettingen bevinden zich in de VS, Afghanistan, Pakistan, Europa, Brazilië en Madagaskar. Hiddeniet is een steen die vooral is gewild door verzamelaars.

Spiritueel gezien is hiddeniet een steen met een hoge vibratie die helpt het hart, trauma’s en verslavingen te helen, en ook ware liefde aan te trekken. Dit is een uitstekende steen voor kinderen die emotionele nood ervaren, omdat het helpt om liefdevol troost te bieden. Het helpt ook de aura te beschermen, negativiteit te verdrijven en omgevingsstress te verlichten. Deze steen wordt beschouwd als de mentale en spirituele partner van kunziet, omdat beide dienen als bruggen tussen lichaam en geest. Een combinatie van deze twee stenen zorgen voor vrede, helderheid en om met een betere weg naar onszelf kunnen kijken om onze problemen op te lossen. Het ondersteunt een nieuw begin en focus op het heden, het loslaten van onrecht uit het verleden of zorgen voor de toekomst.

Hiddeniet is met zijn groene kleur een steen van stimulatie en groei. Het is een steen van evolutie, dat helpt om spiritueel en emotioneel te groeien en zich bewust te worden van hun collectieve verantwoordelijkheid voor de zorg voor de aarde. Het dragen van hiddeniet ontwaakt en trekt liefde aan. Het zorgt voor een constante puls van liefdevolle hartenergie en is een geweldig cadeau voor jezelf en je partner en lost emotionele blokkades in het hart op. Hiddeniet helpt bij het helen van het spirituele hart en is een uitstekend kristal voor herstel van verslavingen en misbruik. Het is vooral troostend voor degenen die een dierbare hebben verloren. Het helpt ook bij het omgaan bij het verlies van iets dat centraal staat in jouw leven, zoals een huis of een baan. Naast zijn helende eigenschappen is hiddeniet een kristal van vernieuwing dat hoop geeft in moeilijke omstandigheden.

Hiddeniet kopen - Crystal Cave
Hiddeniet knuffelstenen
Ruwe hiddeniet - Crystal Cave
Hiddeniet ruw

Hilutiet

Positiviteit • Manifestatie • Spiritualiteit
Hilutiet affirmatie: “Ik ben klaar voor het oneindige.”

Hilutiet is een nieuw ontdekte combinatiesteen uit Sri Lanka bestaande uit granaat, goethiet, kwarts en zirkoon. Het heeft een donkerroze, bruine of rode kleur, vaak met een fonkelend effect in de steen. Hilutiet werd voor het eerst aan de wereld getoond in april 2009.

Spiritueel is hilutiet een positieve steen die ons ook een uiterst positieve kijk op het leven kan geven. De frequentie van hilutiet is verbonden met alle fysieke chakra’s, waarbij de verschillende mineralen synergetisch werken. Het helpt om “lichte” energie in je fysieke lichaam te aarden, je levenskracht of pranische energie te vergroten en je energievelden op één lijn te brengen. Deze combinatiesteen stelt je in staat je veilig en beschermd te voelen en te genieten van de lichamelijkheid van de driedimensionale realiteit, terwijl je geaard blijft. Het helpt ons om onszelf hoger te waarderen en stelt ons in staat om de rol te zien die we spelen bij het bevorderen van het collectieve bewustzijn. Het helpt ons om uit te reiken en die spirituele ervaring te hebben terwijl we nog steeds stevig hier op aarde zijn. Hilutiet kan iemand helpen om emotioneel in balans te zijn en te accepteren dat iemand een geïncarneerde ziel is die een driedimensionale ervaring heeft. De energie van hilutiet stelt iemand in staat om een intentie te stellen en de energie vast te houden, zodat alles wat je wenst hij volledig kan manifesteren, voor het hoogste goed.

Hilutiet kopen - Crystal Cave
Hilutiet knuffelstenen

Howliet

Kalmerend • Geheugen • Geduld
Howliet affirmatie: “Ik blijf rustig in stressvolle situaties.”

Howliet is het resultaat van calciumborosilicaathydroxidemineralen die kristalliseren in de vorm van knobbeltjes, massa’s en soms kleine prismatische kristallen. Howliet is vaak wit of lichtgrijs van kleur met bruine, zwarte of grijze nerven die op een spinnenweb lijken. Meestal wordt howliet geverfd om imitatiestenen van te maken, het meest bekende voorbeeld is blauw om een turquoise steen na te bootsen. Pure witte howliet wordt ook wel magnesiet genoemd. Howliet werd voor het eerst ontdekt in 1868 in de buurt van Windsor in Nova Scotia, Canada. Henry How, een beroemde Canadese geoloog, werd op de hoogte gebracht voor een vreemd mineraal dat zich in een mijn vlakbij zijn kantoor voordeed. Na onderzoek stelde hij vast dat dit kristal een volledig nieuw mineraal was dat nog nooit eerder was ontdekt. Destijds noemde How het mineraal ‘silicoborocalciet’, naar wat hij op dat moment dacht dat de chemische structuur ervan was. James Dwight Dana, een beroemde Amerikaanse vulkanoloog en geoloog, noemde de steen later echter ter ere van de ontdekker, Henry How. Afgezien van de oorspronkelijke ontdekking in Nova Scotia, is Howliet ook te vinden in Duitsland, Servië, Turkije en de Verenigde Staten. Er zijn twee staten met zeer belangrijke afzettingen in de Verenigde Staten, namelijk Californië en Nevada. Beide plaatsen hebben de enige mijnen ter wereld waar Howliet in gekristalliseerde vorm is gevonden.

Spiritueel gezien heeft howliet eigenschappen die helpen om de geest, het lichaam en de ziel te kalmeren. Deze kalmerende steen staat altijd klaar om vurige gemoederen te helpen afkoelen en ons te helpen leiden met wijsheid. De steen heeft een zachte en laagdrempelige vibratie, wat de steen ook een uitstekend hulpmiddel maakt voor beginners. De steen kan helpen om je te verbinden met jezelf en je te laten stromen in de juiste flow, je eigen gevoel van bewustzijn te verhogen en eventuele sluieringen over het bewustzijn te verminderen.

Howliet is een kalmerende steen die woede en stress helpt verlichten. Draag howliet in je zak wanneer je je op een plek bevindt waar woede en stress mogelijk kunnen zijn. Het zal helpen om je een reminder te geven om kalm te blijven en zal proberen anderen ook tot rust te brengen. Zorg ervoor dat je je steen na elke ontmoeting reinigt. De steen geeft je een beter begrip van de bron van emotionele stress.

Howliet kan ook een bijdrage leveren aan het kalmeren van de geest en het uitschakelen van de constante stroom van gedachten die het dagelijks leven met zich meebrengt. Het kan een gevoel van kalme en contemplatieve stilte opwekken, waardoor je voldoende wordt voorbereid om te ontspannen, tot rust te komen en ervoor te zorgen dat je een rustgevende uren krijgt.

Howliet helpt materiele en spirituele ambities te bereiken. Het verbindt met de spirituele dimensies, opent tot afstemming en helpt de geest om inzichten en wijsheid te ontvangen. De steen versterkt het geheugen en wekt kennis op. De steen kan je helpen met mediteren, verbinding maken met een hoger spiritueel bewustzijn en toegang krijgen tot vorige levens. Het kan worden gebruikt om turbulente emoties te kalmeren die hun oorsprong hebben in een vorig leven.

Klik hier om meer over howliet te lezen.

Howliet gravure - Crystal Cave
Howliet hartjes
Howliet generator kopen - Crystal Cave
Howliet ruw – half gepolijst

Hyacint Zirkoon

Tevredenheid • Liefde • Trouw
Hyacint zirkoon affirmatie: “De verbintenis tussen mijn partner en mij is onbreekbaar.”

Zirkoon is een transparant tot ondoorzichtig zirkoniumsilicaatmineraal dat in een breed scala aan kleuren voorkomt. Het wordt al meer dan 2000 jaar gewonnen uit beekgrind. Zirkoon van lagere kwaliteit dient als het primaire erts van zirkoniummetaal, gebruikt in legeringen die hitte- en corrosieweerstand vereisen. De naam is afgeleid van het Perzische “zargun”, wat goudkleurig betekent. Grote zirkoonkristallen zijn zeldzaam. Hun gemiddelde grootte in granieten rotsen is 0,1-0,3 mm. Hyacint is de naam die wordt gegeven aan geel, oranje en rood getinte zirkoon, naar de bloem. Hyacint zirkoon is gevormd in dezelfde tijd als de aarder werd gevormd, en is een van de oudste gevormde kostbare mineralen. Het is bekend en gebruikt sinds het begin der tijden. De Bijbel vertelt ons dat deze kostbare steen, vooral de hyacint zirkoon, een van de stenen is die gebruikt zijn om de fundamenten van Jeruzalem te bouwen. Het schijnt dat deze edelsteen in de Middeleeuwen niet alleen werd gebruikt om diep te slapen en boze geesten te verdrijven, maar ook om rijkdom, eer en wijsheid te verkrijgen. Tegenwoordig wordt deze edelsteen veel gebruikt in sieraden vanwege zijn fantastische schoonheid en zijn gelijkenis met diamanten. Het wordt echter voornamelijk geëxploiteerd in de nucleaire sector, bij de exploitatie van reactoren of bij de vervaardiging van sarcofagen voor radioactief afval. Zirkoon is ook een geboortesteen van december.

Spiritueel gezien stimuleert zirkoon de beweging van chi over de meridianen, wat tegelijkertijd de stroom van stationaire energieën stimuleert. In feite is dit kostbare mineraal een stimulans van paranormale vermogens. Bovendien biedt het beschermende energie aan mensen wier geest de neiging heeft hun fysieke lichaam te verlaten om zich in andere bewustzijnsgebieden te wagen. Er wordt ook gezegd dat deze steen een lokmiddel is van wijsheid, eer, succes in een project en zelfs rijkdom. Zirkoon heeft een grote betekenis bij spirituele genezing, vooral vanwege de associatie met alle chakra’s. Als je het bezit, kun je spirituele begeleiding ontvangen van hogere machten die je zullen helpen het ware doel van je bestaan te begrijpen. Door negativiteit uit iemands energiesysteem te verwijderen, reinigt en zuivert het kristal de ziel. Zirkoon staat ook bekend om zijn vermogen om kwade krachten en geesten te bestrijden en je eigen geest te beschermen. Bovendien, vanwege zijn vermogen om al je ongebruikte energie te verzamelen en terug te geven aan Moeder Aarde, kan het je natuurlijke geest en energie verheffen. Vanwege zijn verbinding met de aarde, zal het al je energie verzamelen en je geest terugbrengen naar zijn meest natuurlijke staat. Er wordt ook gezegd dat dit kristal je helpt om dichter bij de Goddelijke Geest te komen door je de onbeduidendheid van materiële rijkdom te laten zien. Het verheft je spiritualiteit door het idee bij te brengen dat je slechts een geest in een fysiek lichaam bent en dat je tot een goddelijk rijk behoort.

Spiritueel gezien wordt van hyacint zirkoon gezegd dat het lichaam en geest beschermt en helpt de drager op een positieve manier. Het is een zeer effectieve edelsteen die de vibraties van wijsheid, voorspoed, zelfrespect en zelfvertrouwen aantrekt. Gevoelens van liefde en geluk worden sterk geassocieerd met deze kristallen en er wordt aangenomen dat ze de tevredenheid van de drager stimuleren. Als de kleuren van gelukzaligheid en romantiek in je relatie zijn vervaagd, gebruik dan alle belangrijke eigenschappen van deze steen om liefde terug te brengen in je relatie. Het is bekend dat het liefde tussen mensen voedt. Het kan daarom precies het hulpmiddel zijn dat nodig is om dichter bij je partner of je gezin te komen. Ook is dit een goede steen voor nieuwe geliefden die nog steeds navigeren in de delicate wateren van romantiek, omdat het een onschuldige romance tussen twee mensen helpt opbloeien. Door ervoor te zorgen dat je verschillen meer accepteert, zal het je helpen om anderen te zien als de unieke mensen die ze zijn, en te erkennen dat hun verschillen alleen maar meer fascinerende lagen aan je relatie toevoegen.

Hyacint zirkoon kopen - Crystal Cave
Hyacint zirkoon knuffelstenen

Hyalofaan

Vrouwelijkheid • Bewustzijn • Zelfrespect
Hyalofaan affirmatie: “Niemand behalve ik bepaalt hoe ik me voel.”

Hyalofaan

Hyalofaan of jaloallofaan is een kristallijn mineraal, onderdeel van de veldspaatgroep van tectosilicaten. Het wordt beschouwd als een bariumrijk kaliumveldspaat. De chemische formule is (K,Ba)[Al(Si,Al)Si2O8], en het heeft een hardheid van 6 – 6½. De naam hyalophane komt van het Griekse “hyalos”, wat “glas” betekent, en phanos wat “verschijnen” betekent. Een voorkomen van hyalofaan werd ontdekt in 1855 in Lengenbach Quarry, Imfield, in de gemeente Binn, Zwitserland. Het mineraal wordt voornamelijk in Europa gevonden, met voorvallen in Zwitserland, Australië, Bosnië, Duitsland, Japan, New Jersey en de westkust van Noord-Amerika.

Spiritueel gezien is er weinig bekend over hyalofaan. Hierom maken we gebruik van de algemene spirituele werking van veldspaat.

Veldspaat

Veldspaat is een groep mineralen die kalium-, natrium-, calcium- en aluminiumsilicaten bevat. Veldspaat heeft zijn naam gekregen door Johan Gottschalk Wallerius in 1747. De naam veldspaat is afgeleid van het Duitse ‘feld’, wat ‘veld’ betekent, omdat sommige vroege exemplaren werden gevonden in velden, en ‘spar’, een geologische term voor niet-metaalhoudende mineralen met een glasachtige glans en goede splijting. De veldspaatgroep omvat de microcline (amazoniet), orthoklaas (maansteen en variaties) en plagioklaas (zonnesteen en labradoriet variaties) veldspaat. Verder komt dit mineraal nog in andere kleuren voor zoals wit, licht grijs, licht geel, en kan ook semi opaak en licht transparant voorkomen. Veldspaat is een belangrijke en veel voorkomende grondstof voor de productie van keramiek en geopolymeren, en is een belangrijk ingrediënt bij de productie van glas.

Veldspaat wordt gezien als een vrouwelijke steen en zou een ondersteuning kunnen zijn bij vrouwelijke klachten. Veldspaat verhoogt het zelfrespect en zelfbewustzijn. Het helpt je om jezelf als vrouw te eren, je seksualiteit te eren en je vermogen om nieuw leven te creëren. Deze steen zal je helpen als je de gewoonte hebt om voortdurend de verkeerde partner te selecteren door je te helpen erkennen dat je gewaardeerd wordt als jezelf en niet als een verlengstuk van iemand anders. Het mineraal veldspaat voorziet je van vrouwelijke, maan- en godinnenenergie.

Hyalofaan kopen - Crystal Cave
Hyalofaan knuffelstenen

Hyperstheen

Herstel • Beter Slapen • Bewustzijn
Hyperstheen affirmatie: “Ik stel mezelf open voor duidelijkheid en accepteer alle antwoorden met gratie.”

Hyperstheen komt van het Griekse woord hyper dat “boven” betekent en stenos die “kracht” betekent. De stenen hebben een grote, glanzende iriscentie. Hyperstheen helpt mensen met slaapstoornissen zoals slapeloosheid, om in een diepe slaaptoestand te kunnen gaan zodat lichaam en geest kunnen herstellen.

Vanwege hun diepe energiebron, is hyperstheen essentieel voor iedereen die herstelt van ziekte of die overbelast is door stress in het leven, zich moe voelt of voor iedereen die vermoeidheid ervaart als gevolg van overmatige zorgen. Deze steen zal de aura verbergen in een veld van bescherming en onzichtbaarheid. Het geeft je het gevoel verborgen te zijn voor de wereld zodat je kunt herladen. Hyperstheen is een geweldige meditatiesteen omdat het helpt om te ontspannen en te aarden, zodat je opnieuw kunt verbinden met wat je voelt dat je bent verloren of opgegeven.

Hyperstheen helpt degenen die op zoek zijn naar antwoorden. Het helpt ons bedrog, illusie of oneerlijkheid te doorzien in zowel anderen als onszelf. Het is verrassend hoe vaak we dingen onderdrukken en er niet echt diep naar kijken. Hyperstheen is ook goed voor mensen die te kritisch of prikkelbaar zijn. Het vermindert de negatieve aspecten van trots en brengt zelfrespect. Het is een goede steen voor relaties, zowel persoonlijk als zakelijk. Het gehoor wordt verbeterd en brengt informatie over uit het spirituele rijk. Hyperstheen opent de deur naar kansen en ideeën die we misschien nog niet eerder hebben ervaren.

Hyperstheen palmsteen - Crystal Cave
Hyperstheen