Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen A

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter A, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Aardbeienkwarts

Liefde • Ontdekking • Ontspanning
Aardbeienkwarts affirmatie: “De juiste persoon voor mij zal spoedig in mijn leven komen.”

Aardbeienkwarts draagt de energie van bergkristal en extra energieën van liefde. Het dragen van aardbeienkwarts kan rustgevend zijn voor iemand die in een snelle sociale omgeving werkt. Als je op zoek bent naar ontspanning binnen het strakke schema, kan dit erg nuttig zijn. De steen kan helpen met kalmeren en rust bieden.

Aardbeienkwarts heeft de mogelijkheid om intenties van liefde, dankbaarheid en vrijgevigheid te versterken en kan die trillingen naar buiten uitstralen. Sommigen dragen aardbeikwarts wanneer ze een nieuwe liefde proberen aan te trekken. Houd de aardbeienkwarts vast als hulpmiddel of metgezel tijdens meditatie of reizen. De steen kan goed toegevoegd worden aan crystal grids.

Aardbeienkwarts kan degenen die op zoek zijn naar het pad van spiritualiteit, of nieuw hierin beginnen helpen. Het biedt mogelijkheden om iemands persoonlijkheid te achterhalen. Het werkt ook als inspiratiebron voor mensen zodat ze hun persoonlijkheid kunnen blijven verbeteren. Aardbeienkwarts helpt ook om onbenutte kennis op te doen.

Aardbeienkwarts gepolijst - Crystal Cave
Aardbeienkwarts

Abalone

Water • Zachtheid • Schoonheid
Abalone affirmatie: “Ik ben mooi.”

Abalone is een schelp van charismatische kleuren die in de schoonheid van de zee past. Het is de schelp van een weekdier, en bevat mineralen die de schelp een reeks schitterende kleuren geven. Abalone is te vinden in oceanen rond de meeste continenten, waaronder Australië, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Vietnam. Abalone werd door veel oude culturen gebruikt in sieraden, decoratieve kommen en maskers, ze worden al lang vereerd om hun prachtige kleuren. Inheemse culturen hebben de abalone schelp gebruikt als een smudge-kom om salie te verbranden. Ze geloofden dat de abalone schelpen hun boodschappen naar de hemel dragen. De kleurrijke schelpen zijn gevonden op archeologische vindplaatsen over de hele wereld, van de Blombos-grot in Zuid-Afrika tot de noordelijke Kanaaleilanden in Californië.

Spiritueel gezien wordt aangenomen dat abalone de ontelbare eeuwen de spirituele uitstraling met zich meedraagt. De schelp werd gebruikt voor het aanbieden van gebeden tot het goddelijke. Abalone is diep geworteld in de vitaliteit van de oceaan, samen met de kracht van het levende wezen. Het heeft ook een sterke band met de natuur en moeder aarde, dus de helende eigenschappen van abalone komen van de natuur, inclusief de aarde. Het is ook verbonden met de hartelijkheid van het water, wat de houder helpt om de zachtheid en schoonheid van de zee te dragen. Door stilte in de emoties te bieden, houdt het liefde samen met het mededogen voor de mensen om je heen.

De schelp vergemakkelijkt de psychische groei samen met de intuïtie, terwijl het de complexiteit van de verbeelding bevordert. Het heeft ook een rustgevende vibratie die zich verzamelt om de emoties te kalmeren tijdens diepe genezing, aan de andere kant wordt ook aangenomen dat het de vergroting van het Zelf ondersteunt. Abalone wordt erkend als een geschenk van de zee aan de levende ziel, en is voorbestemd om het directe verband met de geest te creëren. De abalone schelp is een perfect cadeau voor degenen die traumatische ervaringen hebben overleefd, om hen te laten weten dat hoewel ze misschien zelf heen en weer zijn gegooid en gedraaid zoals de schelp in de zee is geweest, ze er uiteindelijk alleen maar sterker door zijn geworden.

Abalone zou gevoelens van vrede, mededogen en liefde versterken. Het is geweldig om te gebruiken in tijden van moeilijke emotionele problemen, het kalmeert de zenuwen en stimuleert een kalme houding. Het is een uitstekende metgezel als je begeleiding nodig hebt in relaties, omdat het de communicatie, samenwerking, toewijding en compromis verbetert en ondersteunt, wat op zijn beurt leidt tot harmonie en balans. Het helpt ons ook om beide kanten van problemen te begrijpen door ons aan te moedigen even de tijd te nemen om in de schoenen van de ander te gaan staan, en zo een objectiever standpunt te krijgen, wat nuttig is voor beide partijen.

Abalone kopen - Crystal Cave
Abalone schelpen

Actinoliet

Universum • Vrede • Verbindingen
Actinoliet affirmatie: “Ik ben nooit alleen.”

Actinoliet is een lid van de amfibool silicaat minerale familie. Het komt in vele tinten groen voor en wordt gevormd in naaldachtige kristalformaties. Het wordt op verschillende locaties over de hele wereld gevonden. Wanneer actinoliet wordt aangetroffen in kwarts, worden de eigenschappen versterkt.

Actinoliet biedt psychische bescherming en kan de rand van je energieveld versterken, waardoor je je aura kunt uitbreiden en veilig kunt blijven in het proces. Actinoliet als een anti-negativiteitsschild voor invloeden van buitenaf en van binnenuit. De afschermingsfactor helpt ook bij elektromagnetische velden. Het biedt inzicht in energieën die spirituele groei verstoren en kan helpen bij het verwijderen van die blokkades. Als je de intentie hebt om ongewenste aspecten van jezelf los te laten, kan actinoliet helpen om het loslaten te vergemakkelijken.

Actinoliet brengt lichaam en geest op één lijn. Het helpt diegenen die hun reis opnieuw willen definiëren, helpt om meer verbonden te voelen en biedt kalmte, steun en liefde wanneer de nieuwe richting wordt ontdekt. Het moedigt juiste acties aan, verlicht uitstelgedrag en verbetert het zelfrespect. Actinoliet brengt focus naar projecten waarmee je bezig bent, en helpt een persoon op het pad te blijven om doelen te bereiken. De steen zou mogelijk stress kunnen verlichten en wekt het vermogen om een hoger bewustzijn te bereiken, en help beseffen dat we nooit echt alleen zijn in het leven.

Actinolietkwarts oplegger - Crystal Cave
Actionolietkwarts (Actinoliet in kwarts)

Adamiet

Identiteit • Rust • Veiligheid
Adamiet affirmatie: “Ik laat de noodzaak om me zorgen te maken los.”

Adamiet is een zinkarsenaathydroxide-mineraal en verschijnt als een botryoïdale uitstraling die doorschijnend of transparant is. Het adamiet behoort eigenlijk tot de fosfaatklasse, specifiek tot de arsenaatsubklasse. Het adamiet kan doorschijnend of transparant bleekgeel tot groen vormen door blauwgroene radiale aggregaten en verlengde kristallen. De gele kleur komt door de ijzerverbindingen in het kristal, groentinten zijn verbonden met het bestaan van uranium of koper en de paarse kleur is te wijten aan het kobaltgehalte. In Mexico zijn roze tot roodachtige en violette transparante kristallen gezien. In lange en korte golf ultraviolet licht is adamiet sterk fluorescerend. De steen is te vinden in Taiwan, Canada, British Columbia, Nieuw-Zeeland, China, Rusland, Namibië en Mexico. Adamiet is zeer zacht met een hardheid van 3.5 op de hardheidsschaal van Mohs.

Spiritueel gezien is adamiet een prachtig stuk edelsteen dat gevoelens en gevoelens met het hart verbindt. Het helpt de drager bij het vinden van zichzelf en zijn identiteit onder de menigte. Het geeft de kracht om te vechten met de emotionele problemen die iemands lichaam en geest belemmeren. Er wordt aangenomen dat men, door adamiet voor een lange tijd in handen te nemen, kan voelen en het gevoel hebben geborgen en veilig te zijn. Het is een uitstekende steen voor het verbeteren van het denken in de linkerhersenhelft, waarmee het de drager nieuwe en opwindende kansen in het leven laat ontdekken, vooral in zakelijke ondernemingen. Er wordt aangenomen dat het een steen is die even rustgevend en kalmerend is als die van de serene waterstroom. Adamiet kan onderbrekingen door collega’s en buren ontmoedigen, evenals afleidend gebabbel. Er wordt ook beweerd dat als je adamiet bij een telefoon houdt, dit ongevraagde bellers op afstand houd. De adamietsteen is ook geweldig voor pendelwerk, om tussen opties te beslissen.

Adamiet brok - Crystal Cave
Adamiet

Afghaniet in Calciet

Vrede • Wijsheid • Verlichting
Afghaniet in calciet affirmatie: “Ik zie en begrijp mijn relaties vanuit een nieuw perspectief.”

Afghaniet

Afghaniet is een zeer zeldzaam waterhoudend natrium-, kalium-, calcium-, chloride-, sulfaat-, carbonaataluminiumsilicaatmineraal. Het is een zeer complex mineraal met een nog ongebruikelijkere kristalstructuur. Het kan voorkomen in lange prismatische kristallen, dubbel eindigend als bipyramidekristallen, of als korsten die een matrix bekleden (meestal calciet of marmer). Dit mineraal varieert in kleur van licht hemelsblauw tot donker marineblauw, maar kan ook als kleurloos en transparant gezien worden. Afghaniet werd voor het eerst ontdekt in 1968 door R. Giraud, F. Cesbron en P. Bariand. Ze noemden het naar het land waar ze het vonden, Afghanistan. Het kan specifiek worden herleid tot de regio Badakhshan in de noordoostelijke hoek van het land. Afghaniet komt meestal voor in de buurt van mineralen uit de sodaliet familie, zoals hackmaniet en lazuriet. Chemisch gezien lijkt het erg op lazuriet en krijgt het zijn kleur van dezelfde elementen en componenten. De enige significant belangrijke afzetting van Afghaniet is Sar-e Sang, Kokcha Valley, in de provincie Badakshan, Afghanistan, waar het grote en mooie kristallen vormt die bijna altijd zijn ingebed op een witmarmeren matrix. Kleine korstjes van Afghaniet komen voor in de buurt van Slyudyanka, nabij het zuidelijke deel van het Baikalmeer, en witte en kleurloze microkristallen in de buurt van het Vico-meer, nabij Viterbo, Italië.

Spiritueel gezien kan Afghaniet het stimuleren van je kruinchakra je in staat stellen veel helderder en kritischer te denken en kan het een groot effect hebben op de hersenen, zodat je altijd scherp bent. De Afghaniet kan ook worden gebruikt om je intuïtie te versterken, zodat je altijd de beste tactiek kunt bedenken. Je kunt ook Afghaniet gebruiken om je chakra’s op één lijn te brengen, en je ook helpen bij het creëren van een energiestroom door je hele lichaam, zodat je het meeste voordeel kunt behalen. Je zou de steen ook kunnen gebruiken tijdens meditatie en astrale reizen, om je eigen focus te versterken en je te helpen een veel diepere verbinding met het hemelse rijk te ontwikkelen. Deze steen kan je ook enorm helpen bij het zoeken naar oplossingen voor problemen door je eigen intuïtie te verbeteren. Het kan ervoor zorgen dat je een beter gevoel tijdens de dag hebt, zodat je niet vaker verdwaalt in gedachten. Voor degenen die lijden aan depressie en angst, kan de Afghaniniet een perfecte steen voor hen zijn, omdat het helpt bij het kalmeren evan de zenuwen, zodat hun geest vrede en een grote rust kan vinden.

Als je iemand bent die de hele dag zoveel moet nadenken, of het nu voor creatief werk is of om redenen, dan kun je de krachten in deze steen gebruiken om je mentale capaciteiten te vergroten. Afghaniet kan je begeleiden in een nieuw tijdperk van kennis en wijsheid in het leven, zodat je altijd goed tevreden en geïnformeerd blijft. Dit kan stabiliteit in het leven brengen door je in staat te stellen alles uit te zoeken wat belangrijk is, zodat je een vreedzame toekomst tegemoet kunt gaan. Deze steen kan ook helpen bij het kalmeren van de zintuigen en de zenuwen, zodat je sereniteit en vrede kunt krijgen, dit is zeer gunstig voor degenen die aan slapeloosheid lijden, omdat het je helpt te slapen. Als je de steen bij je hebt, kun je elke nacht diep en passend slapen, zodat je altijd energiek en fris bent om elke taak in je dagelijkse leven aan te kunnen.

Calciet

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen op aarde. In feite bedekken kalkhoudende gesteenten (o.a. calciet) 40% van het aardoppervlak, en vormen het de belangrijkste component van 4% van de aardkorst en bedekkingen. Calciet is ook een van de meest verspreide mineralen. Het is het belangrijkste bestanddeel van krijt, marmer, kalksteen en stalactieten en stalagmieten. Calciet is een calciumcarbonaat, dat in hexagonale vorm is gekristalliseerd. De naam calciet komt van het Latijnse woord calx, wat ‘kalk’ betekent. Calciet is zeer zacht, het scoort slechts een 3 op de hardheidsschaal. Daarom wordt de steen niet veel gezien in sieraden. Blauwe calciet komt maar op een paar plekken op aarde voor. Hoewel het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen en vrij algemeen is, komen de meeste exemplaren uit Mexico. De diepste blauwe exemplaren komen uit Zuid-Afrika.

Spiritueel gezien wordt calciet ook wel een steen van de geest genoemd. Calciet verhoogt het mentale onderscheidingsvermogen en de analyse, verhoogt het geheugen en het leervermogen. Calciet is ook nuttig in tijden van mentale aanpassingen en meningsverschillen. Calciet kan ons een nieuwe manier laten zien om naar een situatie te kijken, waardoor we worden verlost van oude, achterhaalde denkpatronen die nieuwe ideeën in de weg kunnen staan. Calciet wordt in verband gebracht met de botten en gewrichten en kan het lichaam in evenwicht brengen. Er wordt ook beweerd dat calciet kan helpen om de opname van belangrijke vitamines en mineralen door het lichaam te verbeteren.

Afghaniet in calciet kopen - Crystal Cave
Afghaniet in calciet trommelstenen
Afghaniet in calciet trommelsteen - Crystal Cave
Afghaniet in calciet knuffelstenen

Agaat – Abrikoos Agaat

Familie • Verzorging • Zelfacceptatie
Abrikoos agaat affirmatie: “De mensen die ik lief heb zijn altijd bij mij in mijn hart.”

Abrikoos agaat is een fijne, liefdevolle en beschermende steen voor kinderen. De steen zou ook de band tussen ouder en kind kunnen versterken en zorgt voor meer begrip en helpt spanningen op te lossen. Het helpt om spiritueel volwassen te worden en geeft een diep innerlijk gevoel van stabiliteit en vrede. De steen roept de essentie op van het “thuis” zijn, een plek waar we graag gewild zijn, geaccepteerd en geliefd zijn. De steen is heerlijk om goede relaties te creëren, vooral in familie verband en vriendengroepen. De steen helpt ons herinneren dat we allemaal belangrijke gaven hebben en om die ook met anderen te delen.

Abrikoos agaat heeft een zeer verzorgende en warme aardingsenergie die veilig en geliefd kan aanvoelen. De steen helpt je met angst los te laten en om hier vrede mee te sluiten. De steen helpt ons om gezonde grenzen te creëren en te handhaven zodat we veilig zijn en en ook blijven, en geeft ons ook de moed om opnieuw te beginnen en woede en bitterheid los te laten. Het veranderd negatieve emoties naar positieve emoties en bevorderd zelfacceptatie en vergeving.

De steen kan ons helpen een scherper gevoel van de realiteit te geven en reinigt de energie van alles waarmee de steen in contact komt. Hierdoor kunnen we met een frisse en open geest de overvloed accepteren die het universum ons te bieden heeft.

Abrikoos agaat - Crystal Cave
Abrikoos agaat

Agaat

Rust • Bescherming • Balans
Agaat affirmatie: “Ik kom overal doorheen.”

Agaat is een variëteit van cryptokristallijn kwarts; siliciumdioxide. De naam agaat komt van de rivier Achetes op Sicilië. Agaat is een veel voorkomende term voor een duidelijk gestreepte chalcedoon. Het wordt vaak gevonden als lagen die geodes bekleden. Er zijn honderden namen toegepast op de soorten agaat die over de hele wereld voorkomen. Hoewel veel van de namen de vindplaats van de steen weerspiegelen, zijn andere namen beschrijvend voor hun kleur en patroon. Veel mensen zijn in de war door de verschillen tussen agaat en jaspis, de simpele verklaring is dat agaat doorschijnend is en jaspis ondoorzichtig.

Agaat is een uitstekende steen om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen en te harmoniseren. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, perceptie en analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Agaat op standaard decoratie - Crystal Cave
Agaat

Agaat – Agaat Geodine

Communicatie • Perspectief • Kracht
Agaat geodine affirmatie: “Ik accepteer uitdagingen met moed en vastberadenheid.”

Agaat geodines zijn gepolijste geodes. De term geode is ontstaan uit een Griekse term die ‘vorm van de aarde’ betekent. De naam is waarschijnlijk gegeven vanwege hun natuurlijke, ronde aarde-achtige formaties, hoewel de meeste voorkomen in langwerpige of eivormige vormen. Geodes zijn over de hele wereld te vinden, maar ze bevinden zich meestal in woestijnen en vulkanische gebieden.

Agaatgeodes hebben dezelfde helende krachten als alle andere agaat soorten. Bovendien bevatten de meeste geodes andere mineralen, waardoor ze de krachten dragen van alle mineralen die erin zitten. Van geodes in het algemeen is bekend dat ze zeer sterke krachten hebben. Aangenomen wordt dat geodes het hele perspectief kunnen helpen zien en situaties vanuit verschillende gezichtspunten kunnen zien. Agaatgeodes zouden ook in staat zijn om iemands toekomst vorm te geven. Ze kunnen communicatie overbruggen en ze zijn ook nuttig om de geest te zuiveren voor meditatie. Agaatgeodes zijn bijzonder krachtig in het verlichten van stress en het versterken van spiritualiteit.

Grotere geodes kunnen helpen bij het creëren van een chi-stroom in delen van uw huis. Velen zien geodes als een vrouwelijke eigenschap vanwege de holte die de baarmoeder zou kunnen vertegenwoordigen. Geodes kunnen helpen communiceren met goddelijke wezens en helpen bij het creëren van betere stemmingen, balansen en energieën die kunnen helpen bij meditatie, stress en besluitvorming. Hun meervoudig gebruik komt voort uit het feit dat kristalformaties variëren en elk kristal varieert in vastgehouden mineralen. Over de hele linie hebben ze veel voordelen voor de gezondheid en bevorderen ze het welzijn.

Agaat geodine edelsteen - Crystal Cave
Agaat geodine

Agaat – Ashburton Agaat

Trouw • Aardend • Kracht
Ashburton agaat affirmatie: “Ik ben loyaal aan de mensen om mij heen.”

Ashburton agaat is een vrij zeldzame en moeilijk te vinden steen, in de eerste plaats omdat het beperkt is tot slechts één locatie op de planeet, namelijk het Ashburton River-gebied in Nieuw-Zeeland. Spiritueel gezien helpt Ashburton agaat om woede te elimineren en innerlijke vrede te bevorderen. Het stelt ons in staat om ons liefdevoller te voelen en meer open te staan voor positieve relaties. Er wordt ook gezegd dat het trouw in het huwelijk aanmoedigt. Ashburton agaat is een aardende en balancerende steen die ons kan helpen opmerkzamer, logischer en rationeler te worden. Het geeft ons een gevoel van realiteit. De steen helpt en moedigt ons aan om al onze levenservaringen te verwerken en helpt ons daarom een gevoel van spirituele volwassenheid te ontwikkelen. Het staat bekend als een steen van kracht en wekt deze kwaliteit zowel mentaal als fysiek op.

Ashburton agaat kopen - Crystal Cave
Ashburton agaat knuffelstenen

Agaat – Australische Agaat

Liefde • Rijkdom • Moed
Australische agaat affirmatie: “Ik ben gelukkig.”

De Australische agaat is te vinden in de 2 grote staten van Australië, Queensland en New South Wales, waardoor het een zeer populaire steen is in heel Australië. De Australische agaat staat in het thuisland bekend als een bron van liefde, terwijl het een overvloed aan rijkdom, acceptatie, moed, kracht, balans, harmonie biedt en de acceptatie van de natuur. De Australische agaat is ook een van de beste en meest populaire stenen die daar worden gebruikt om de mentale functie te verbeteren, de concentratie te verbeteren en de geest te kalmeren. Vanwege zijn vrouwelijke eigenschappen is de agaat een publiekstrekker voor de vrouwen van Australië en wordt het vaak gebruikt in sieraden.

Australische agaat kopen - Crystal Cave
Australische agaat knuffelstenen

Agaat – Australische Amuletsteen (Steragaat)

Geluk • Meditatie • Aardend
Australische amuletsteen affirmatie: “Ik maak tijd voor mijzelf.”

De Australische amuletsteen staat ook wel bekend als thunderegg, ster agaat of Mt. Hay steen, genoemd naar de Mt. Hay regio, Queensland, Australië. De steen kristalliseert in bolvormige formaties en vertoont intern een sterachtig patroon. De stenen worden ook op verschillende andere plaatsen in de wereld aangetroffen. Een van de unieke kenmerken van dit mineraal is dat wanneer het aan de buitenkant wordt gepolijst, het midden oplicht wanneer het boven een lamp wordt gehouden. Dit is een steen met een krachtige vibratie, wat misschien te maken heeft met het feit dat de stenen zijn gemaakt door middel van vulkanische activiteiten, hij kan de kracht en energie vasthouden die door de gebruiker is opgeslagen. In de stenen is de vulkanische energie belichaamd, die afkomstig is uit de tijd dat de stenen werden gemaakt, waardoor ze enorm nuttig zijn als aardende stenen als je voelt dat je het nodig hebt.

De steen kan iemand helpen bij het handhaven van de ritmische ademhaling die bevorderlijk is voor het betreden en bereiken van diepte in de meditatieve staat. Het is gebruikt om elektromagnetische golven te versterken, waardoor de zelfverlichtende kwaliteit wordt verkregen en het helpt aura’s waar te nemen. Volgens legendes wordt de amuletsteen gedragen voor geluk en ter bescherming tegen negativiteit. Het is gebruikt om zowel uithoudingsvermogen als heelheid in het lichaam te brengen en er word beweerd dat deze stenen nuttig kunnen zijn bij de behandeling van aandoeningen van de longen, stress en emotionele woede. Het is een fijne steen voor iemand die zich in een lage energiecyclus bevindt.

Australische amuletsteen - Crystal Cave
Australische amuletsteen (steragaat)

Agaat – Blauwe Agaat

Verzorging • Rust • Communicatie
Blauwe agaat affirmatie: “Ik kies ervoor om mezelf alleen te omringen met ondersteunende en goede mensen.”

Spiritueel gezien kan de blauwe agaat een hulp zijn als je de taak hebt om voor andere mensen te zorgen, omdat het helpt bij het verlichten van emotionele vermoeidheid. Het is een fijne steen in het inspireren van mededogen, vooral wanneer het wordt gedragen door verpleegkundigen en artsen. Als je een stressvolle baan hebt, zul je merken dat de blauwe agaat rust in je leven kan brengen. Wanneer je het draagt ??tijdens een sprekende presentatie, kan je angst om in het openbaar te spreken verdampen.

Let op: deze agaten zijn geverfd.

Blauwe agaat geverfd kopen - Crystal Cave
Blauwe agaat knuffelstenen. Let op, deze stenen zijn geverfd.

Agaat – Bahia Agaat

Bescherming • Rust • Aarding
Blue lace agaat affirmatie: “Ik communiceer gemakkelijk en effectief.”

Deze Bahia agaten komen uit Bahia, Brazilië. Bahia agaat is een beschermingssteen. Deze steen beschermt de drager tegen negatieve energieën en helpt bij het wegwerken van angst en ongerustheid. Deze edelsteen is zeer rustgevend; het helpt de wortel chakra in balans te brengen en stelt je in staat om geaard te blijven tijdens stressvolle of emotionele tijden. Bahia agaat trekt gezondheid en welvaart aan; het moedigt ook onbaatzuchtigheid of vriendelijke daden aan die uit het hart komen. Dit is een ontvankelijke steen, die vrede en rust bevordert. Het is een krachtige energiereiniger met het bijzondere vermogen om de atmosfeer van elke plaats te verzachten, zelfs als deze vol is met mensen. Dit komt omdat hun energie erg stabiel is en het moeilijk is om het te veranderen met negatieve energieën.

Bahia agaat kopen - Crystal Cave
Bahia agaat knuffelstenen

Agaat – Blauwe Flower Agaat

Persoonlijke Groei • Motivatie • Passie
Blauwe flower agaat affirmatie: “Zoals een bloem ga ik ontkiemen, groeien en bloeien.”

Flower agaat heeft een vrouwelijke en moederlijke aanwezigheid die troostend en aardend is. Deze unieke steen is gecrediteerd met het bieden van de ideale omgeving voor het herstellen van emotioneel evenwicht, emotioneel herstel en vooruitgaan in het leven met gratie en vertrouwen. Flower agaat staat erom bekend de hart- en wortelchakra’s te activeren, te openen en te genezen. Het opent ons voor inspiratie, vestigt innerlijke vrede en bevordert empathie. Het wordt geassocieerd met de pragmatische, geaarde energie van sterrenbeeld Maagd.

Blauwe flower agaat palmsteen - Crystal Cave
Blauwe flower agaat knuffelstenen

Agaat – Blue Lace Agaat

Kalmte • Communicatie • Spiritualiteit
Blue lace agaat affirmatie: “Ik communiceer gemakkelijk en effectief.”

Blue lace agaat is een variëteit van gestreepte chalcedoon, een mineraal van de kwarts familie. Het is meestal gestreept in lagen van prachtig lichtblauw met blauwe en witte banden. Blue lace agaat bevat de kwaliteiten van  lucht en beweging, en helpt om een hoger spiritueel niveau te bereiken, vooral wanneer het gebruikt wordt voor innerlijke afstemming. Hierdoor is het erg nuttig voor als je werkt aan je spirituele pad of je weg hierin probeert te vinden. Het helpt je om je spirituele waarheid te uiten op een manier die niet bedreigend is voor jezelf of voor anderen. Deze steen verbindt je gedachten met je spirituele vibratie en brengt diepe vredige gevoelens met zich mee. Het is geen steen ter bescherming, maar eerder een steen voor aanmoediging en ondersteuning.

De blue lace agaat is een serene en rustgevende steen, en staat bekend om zijn zachte manier van gemoedsrust te brengen. Het is een zachte en verzorgende, ondersteunende steen. Zijn zachte energie is verkoelend en brengt makkelijkere communicatie en zelfexpressie. De steen staat in verbinding met het keelchakra, waardoor je je gedachten en emoties makkelijker en zelfverzekerder kunt uiten. Blue lace agaat is een steen van communicatie, die mensen helpt die moeite hebben om door anderen te worden gehoord, of die vertrouwen nodig hebben om hun waarheden te delen. Het geeft duidelijkheid in het denken wat belangrijk is in verhitte situaties. Spiritueel gezien heeft deze steen een laagdrempelige intensiteit en trilt het naar een langzamere frequentie dan andere stenen, maar wordt het hoog aangeschreven als een stabiliserende en versterkende invloed.

Blue lace agaat kopen - Crystal Cave
Blue lace agaat

Agaat – Bonte Mosagaat

Energie • Vitaliteit • Motivatie
Bonte mosagaat affirmatie: “Ik straal positieve energie uit.”

Bonte mosagaat, ook wel bekend onder de naam “red lightning agate” (rode bliksemagaat), roept bescherming op, nodigt uit tot overvloed, kalmeert woede en verwijdert emotionele negativiteit. Deze verwarmende en stimulerende steen scherpt de concentratie, stimuleert creativiteit en is uitstekend geschikt voor het herstellen van vitaliteit en motivatie. Bonte mosagaat biedt bescherming, nodigt overvloed uit, kalmeert woede en verwijdert emotionele negativiteit. Deze steen kan ook worden gebruikt om analytische mogelijkheden en precisie te stimuleren. Het biedt scherpzinnigheid en wekt inherente talenten. Bonte mosagaat ontdersteunt  stabiliteit en aarding in onze relaties. Deze steen is gunstig als je lijdt aan een gebrek aan energie of depressie.

Bonte mosagaat edelsteen - Crystal Cave
Bonte mosagaat knuffelstenen

Agaat – Boomagaat

Natuur • Plantenrijk • Cyclus
Boomagaat affirmatie: “Ik ben verbonden met de heilige energie van de bomen, planten en struiken.”

Boomagaat wordt ook wel dendritische agaat genoemd. Dendrieten zijn kristalinsluitsels die zich ontwikkelen in blad- of boomtakachtige patronen. In boomagaat creëren deze dendrieten een prachtig groen vlekkerig effect op een witte basis. Deze prachtige groen-witte steen wordt al lang gezien als een diepe verbinding met de natuur en werd daarom door veel beschavingen gezien als de steen van overvloed. De oude Grieken associeerden boomagaat met dryaden en de steen werd soms begraven in landbouwvelden om een overvloedige oogst te bevorderen.

Boomagaat is de perfecte steen voor boomkwekers, tuiniers, bloemisten, boeren, aromatherapeuten, kruidkundigen en iedereen die in lijn is met planten en de natuur. Boomagaat heeft een diepe band met de natuur en kan diegenen helpen die betrokken zijn bij natuurbeschermingsprojecten. Het zal je uitnodigen om meer tijd met de natuur door te brengen en je te verbinden met je natuurlijke omgeving.

Zoals een gevlekt bos kalmte kan brengen, zo wordt er gezegd dat boomagaat een gevoel van vrede en innerlijke rust geeft aan dragers. Deze steen helpt individuen naar binnen te kijken voor zelfonderzoek, wat ook kan resulteren in een kalme houding. Over het algemeen wordt gezegd dat agaat een steen is die innerlijke stabiliteit bevordert, waardoor boomagaat een versterkte versie is. Over het algemeen wordt aangenomen dat agaat stenen een stille energie hebben die verband houdt met het hartchakra. Agaat versterkt relaties, bevordert kalmte en biedt een warme, beschermende kwaliteit aan de drager.

Boomagaat is een zeer ondersteunende steen die het immuunsysteem stimuleert en de waterbalans in het lichaam reguleert. Het helpt bij het opruimen van energieblokkades in de energiekanalen om een grotere stroom van energie door het lichaam mogelijk te maken. De steen zorgt ervoor dat je je geaard voelt en verbonden bent met de natuurlijke levenscycli. Fysiek kan boomagaat aandoeningen van de zenuwen en bloedvaten helpen.

Klik hier om meer te lezen over boomagaat.

Boomagaat hanger - Crystal Cave
Boomagaat

Agaat – Botswana Agaat

Probleemoplossend • Creativiteit • Evenwicht
Botswana agaat affirmatie: “Ik faal nooit maar leer van alles wat ik doe en ben verder dan waar ik eerst was.”

Botswana agaat is een variatie op gestreepte chalcedoon, een van de mineralen uit de kwartsfamilie. Het is voornamelijk gestreept in verschillende tinten roze en grijs, maar je kunt bepaalde lagen vinden met de kleuren abrikoos en bruin. Deze stenen worden hoog aangeschreven als een invloed om te stabiliseren en te versterken. Er wordt gezegd dat het perfect is voor het balanceren van emotionele, intellectuele en fysieke energie. Er wordt gezegd dat het helpt om yin en yang, de positieve en negatieve krachten van het universum, te harmoniseren.

Botswana agaat kan oplossingen helpen ontdekken in plaats van stil te staan bij problemen en helpt bij het verkennen van creativiteit. Het is een uitstekende steen om degenen die willen stoppen met roken te helpen. Deze steen helpt om verslavingen en zelfvernietigend gedrag te overwinnen. Het is ook geweldig voor het opheffen van depressie en het verlichten van stress. Botswana agaat is een steen om de stroom van kunstzinnige ideeën intuïtief te laten lopen. Het zou een boost kunnen geven op het gebied van design of kunst. Het wordt ook gebruikt om meer energie in je creatieve werk te stoppen en ondersteunt je om rakende stukken te maken.

Als je je ups en downs van emoties wilt verminderen, is deze steen goed voor je. Het is een edelsteen om het positieve en negatieve in evenwicht te brengen. Je geluksstroom zal ook stabiel worden door je energie in balans te houden. Deze gestreepte agaat wordt geassocieerd met de wortel- en de sacraalchakra. Het wortelchakra is verbonden met de basis van fysieke en spirituele energie voor het lichaam. Vanwege deze verbinding wordt Botswana agaat gebruikt om mensen te helpen die zich fysiek of spiritueel uit balans voelen. Door de wortelchakra in evenwicht te brengen, zou Botswana agaat het lichaam energie, een gevoel van veiligheid en kracht geven.

Klik hier om meer te lezen over de Botswana agaat.

Botswana agaat - Crystal Cave
Botswana agaat

Agaat – Botswana Oogagaat

Probleemoplossend • Creativiteit • Evenwicht
Botswana agaat affirmatie: “Ik faal nooit maar leer van alles wat ik doe en ben verder dan waar ik eerst was.”

Een oogagaat is een agaat dat is gemarkeerd met een of meer concentrische cirkels, die op ogen lijken. De cirkels zijn meestal een complementaire kleur voor de rest van de agaat. De ogen zijn eigenlijk kleine bolletjes, mogelijk veroorzaakt door verkiezeling rond een kristal van een ander materiaal dat zich aan de rand van de agaat bevindt terwijl de rest van de agaat zich aan het vormen is. Ze zien er cirkelvormig uit omdat je hun dwarsdoorsnede ziet. Soms zullen twee ogen samenvloeien, waardoor een 8-figuur in de steen ontstaat. Oogagaten zijn vrij zeldzaam, maar ze lijken vaker voor te komen bij agaten uit Lake Superior en carneool-agaten uit Botswana. De algemene spirituele werking van Botswana agaat wordt voor deze agaat aangehouden.

Botswana oogagaat trommelsteen - Crystal Cave
Botswana oogagaat knuffelstenen

Agaat – Bruine Agaat

Troost • Rouwen • Bescherming
Bruine agaat affirmatie: “Ik erken mijn verdriet en sta mijzelf toe om te rouwen.”

Spiritueel gezien is de bruine agaat een troostende en beschermende steen, zijn rustgevende energie helpt mensen die eenzaam zijn, rouwen vanwege een verlies, moeilijke tijden doormaken of gekwetst zijn. De zachte energie van deze steen is geweldig voor meditatie. Deze steen trilt op een langzamere frequentie dan de meeste edelstenen, maar zijn energie moet de eigenschappen versterken en stabiliseren. Het is een goede steen voor het balanceren van emoties, harmonisatie, het stimuleren van intellectuele en fysieke energie.

Bruine agaat kopen - Crystal Cave
Bruine agaat knuffelstenen

Agaat – Crazy Lace Agaat

Vreugde • Positiviteit • Tevredenheid
Crazy lace agaat affirmatie: “Ik ben blij met mijn leven.”

Crazy lace agaat staat bekend als de lachsteen en wordt ook de happy lace agaat genoemd. Crazy lace agaat is een steen die geassocieerd wordt met vreugde. Het is een geweldige bron van stralend geluk, en is een positieve energie die door iedereen in de omgeving kan worden benut. Meestal heeft deze steen levendige kleuren die kronkels en aders van bruin, zwart, goud en grijs produceren en af en toe zelfs roze en rood, welke in complexe patronen kan worden uitgebeeld. De patronen lijken op een geweven kant. Er wordt zelfs aangenomen dat het zeer gunstig is met betrekking tot de weefbescherming eromheen.

De steen heeft krachtige energieën en eigenschappen die je kunnen helpen. De steen bevordert samenwerking en eenheid onder de mensen. Het heeft ook een positieve energie die pessimisme zal laten verdwijnen en je een positievere kijk op het leven bieden. De steen laat je ook bewust zijn van je tijd in je leven, en zal je de kleinere, subtielere dingen uit het leven laten zien, zodat je ook deze kleine dingetjes kunt waarderen. De steen zal je een gevoel van compleetheid en welzijn bieden.

Crazy lace agaat pendel hanger - Crystal Cave
Crazy lace agaat

Agaat – Dendriet Agaat

Zenuw- en Vatenstelsel • Natuur • Verbindingen
Dendriet agaat affirmatie: “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe verbindingen.”

Dendriet agaat is een doorschijnende, kleurloze tot witachtig grijze variëteit van chalcedoon, gemakkelijk te onderscheiden door zijn verschillende takachtige markeringen, die meestal bruin tot zwart van kleur zijn, die zijn samengesteld uit mangaan of ijzeroxide. Technisch gezien is dit geen echte agaat, omdat de typische banden van de steen ontbreken.

Dendriet agaat heeft een diepe band met de natuur en kan diegenen helpen die hierbij betrokken zijn. Het heeft een aarding en kalmerende energie, die ons eraan herinnert om verbonden te blijven, niet alleen met de aarde, maar met onze eigen wortels, om te groeien.

De steen wordt geassocieerd met overvloed, welvaart en groei in iemands leven. Het kan iemands zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen vergroten en negatieve energieën in de omgeving en lichaam omzetten in positieve energieën.

De vibratie van dendriet agaat resoneert met de fysieke takken van het lichaam, zoals de bloedvaten en het zenuwstelsel. De steen kan nuttig zijn bij de genezing of aandoeningen hiervan. Dendriet agaat kan de bloedsomloop stimuleren en kan ook ten goede komen bij het skelet, de spijsvertering en het lymfestelsel.

Dendriet agaat cabochon - Crystal Cave
Dendriet agaat

Agaat – Druifagaat

Dromen • Meditatie • Ontspanning
Druifagaat affirmatie: “Mijn geest is ontspannen.”

Druifagaat is een marketingnaam voor paarse aggregaten van kleine kwartskristallen met een bolvormige (botryoïdale) gewoonte. De naam weerspiegelt hun paarse kleur en hoe ze voorkomen in trossen die op druiventrossen lijken. Dit materiaal wordt gevonden in het Mamuju-gebied, nabij de westkust van Sulawesi, een eiland van Indonesië. Druivenagaat betrad de minerale markt in 2016. Zijn populariteit verspreidde zich snel via minerale shows, winkels en websites. De “druiven” van deze exemplaren zijn klein. Ze variëren tussen ongeveer twee en acht millimeter in doorsnee. Hoewel paars de beste kleur is die bij de naam “druiven” past, hebben sommige exemplaren druiven die wit, grijs, groen of blauw zijn.

De naam druifagaat is een marketingterm en een verkeerde officiële benaming voor deze steen. Verkeerde benamingen zijn namen die wetenschappelijk onjuist zijn. Er zijn geen argumenten met “druif” vanwege zijn paarse kleur. Maar het gebruik van “agaat” als naam voor soort/variëteit roept bezwaren op.  De naam druifagaat is onjuist omdat agaat parallelle interne banden zou moeten hebben. Het is een paarse chalcedoon die eruitziet als een tros druiven en daarom bekend staat onder deze naam. Het is gewoon siliciumdioxide in zijn natuurlijke vorm, en je kunt chalcedoon beschouwen als een cryptokristallijne versie van kwarts. Druivenkwarts past beter dan zowel agaat als chalcedoon, en “botryoïdaal” communiceert een ronde vorm. De naam botryoïdaal chalcedoon zou de wetenschappelijk correcte naam zijn, echter is deze niet zo leuk als druifagaat.

Spiritueel wordt druifagaat beschouwd als een droomsteen en wordt gebruikt om dromen te interpreteren. Als je het voor dat doel wilt gebruiken, plaats het dan onder je kussen en laat het zjin werk doen. Je kunt het met beide handen vasthouden tijdens het mediteren en het zal je helpen de diepste voordelen van meditatie te krijgen. Als je de betekenis van je droom wilt begrijpen, moet je, nadat je wakker bent, de druifagaat een paar minuten op je voorhoofd houden en dan zal de droom, en de betekenis ervan, je geest weer binnenkomen. Druifagaat dient als een uitstekend kristal dat je kan helpen lichamelijk te ontspannen en pijn te verlichten. Vanwege de emotionele, mentale en spirituele voordelen die het manifesteert, helpt het om het leven met vrede en gemak te leven. Het kan je helpen je schouders te ontspannen en van de fysieke stress af te komen die gepaard gaat met mentale problemen zoals angst, onzekerheden, twijfel en instabiliteit.

Druifagaten zijn een van de zeldzame kristallen die ook in devoties worden gebruikt. Het wordt gebruikt in devoties aan de Etruskische godin van wijsheid, Minerva. Het kan ook worden gebruikt voor toewijding aan andere godinnen zoals Bona Dea of de Romeinse aardegodin van vruchtbaarheid, Ceridwen, de kennisgodin en de Welshe moeder, Callisto, de Griekse maangodin, Clota, de godin van de rivier de Clyde, Chirakan-Ixmucane die de Maya Schepper Godin is en Gaia die de Griekse moeder van de Aarde is.

Ruwe druifagaat - Crystal Cave
Druifagaat ruw
Druifagaat kopen - Crystal Cave
Druifagaat knuffelstenen

Agaat – Flower Agaat

Persoonlijke Groei • Motivatie • Passie
Flower agaat affirmatie: “Zoals een bloem ga ik ontkiemen, groeien en bloeien.”

Flower agaat, ook wel bloemagaat, sakura agaat of kersenbloesem agaat genoemd, is een relatief nieuwe vondst uit 2018 uit Madagaskar. De steen is semi-transparant roze. Er zitten witte spikkeltjes in, wat doet denken aan zaadjes van een bloem, en bevat ook andere witte tekeningen van chalcedoon wat kan denken aan allerlei bloemblaadjes in een bloemenveld.

Spiritueel gezien heeft flower agaat een zachte en voedende energie. De cirkels en stippen vertegenwoordigen zaden en de bloemenpluimen vertegenwoordigen de bloesem, wat ons eraan herinnert dat we beginnen als zaden, dan bloeien en groeien. Het is een steen voor de fundatie voor een zinvolle groei. Als je op zoek bent naar wat meer enthousiasme tijdens je reis of aanmoediging nodig hebt om je dromen waar te maken, is deze steen voor jou.

Flower agaat helpt ons ons het groeiproces voor te stellen, elk onderdeel van het proces te eren en te waarderen. De steen helpt je om tot je volle potentieel te komen en moedigt je aan om je dromen met hart, passie en toewijding te manifesteren en het leven ten volle te leven. De steen bevat ook een zeer vrouwelijke energie, wat het gevoel brengt van veiligheid en thuis zijn. Flower agaat beschermt ons tegen angsten en twijfel aan onszelf.

Als je van je werk houdt, dan werk je met passie. Het is de perfecte steen voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien en bloeien, of voor degenen die een nieuwe onderneming in hun leven beginnen. De steen kan worden omschreven als een energie die helpt bij het ‘herbloeien’ van het plezier van het leven, óók na lange, misschien pijnlijke en uitputtende levensgebeurtenissen. Op onze beurt kunnen we uitgroeien tot positievere en gelukkigere mensen, wat anderen zal aanmoedigen hetzelfde te doen.

Flower agaat heeft een vrouwelijke en moederlijke aanwezigheid die troostend en aardend is. Deze unieke steen is gecrediteerd met het bieden van de ideale omgeving voor het herstellen van emotioneel evenwicht, emotioneel herstel en vooruitgaan in het leven met gratie en vertrouwen. Flower agaat staat erom bekend de hart- en wortelchakra’s te activeren, te openen en te genezen. Het opent ons voor inspiratie, vestigt innerlijke vrede en bevordert empathie. Het wordt geassocieerd met de pragmatische, geaarde energie van sterrenbeeld Maagd.

Klik hier om meer te lezen over flower agaat.

flower agaat
Flower agaat

Agaat – Gele Agaat

Positiviteit • Wilskracht • Vreugde
Gele agaat affirmatie: “Ik ben dankbaar voor wie ik ben.”

Gele agaat is een bleke tot donkere levendige gele variëteit van agaat. Het kan wasachtig lijken en is soms doorschijnend of gestreept. Gele agaat heeft alle eigenschappen van agaat, met als extra eigenschappen de kleur geel, waaronder verhoogde wilskracht, concentratie, geheugen en logica. Gebruik gele agaat op de zonnevlechtchakra om je te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en om te leren van fouten uit het verleden.

Gele agaat kopen - Crystal Cave
Natuurlijke gele agaten.

Agaat – Gele Agaat (Geverfd)

Positiviteit • Wilskracht • Vreugde
Gele agaat affirmatie: “Ik ben dankbaar voor wie ik ben.”

Gele agaat is een bleke tot donkere levendige gele variëteit van agaat. Het kan wasachtig lijken en is soms doorschijnend of gestreept. Gele agaat heeft alle eigenschappen van agaat, met als extra eigenschappen de kleur geel, waaronder verhoogde wilskracht, concentratie, geheugen en logica. Gebruik gele agaat op de zonnevlechtchakra om je te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en om te leren van fouten uit het verleden.

Let op: deze agaten zijn geverfd.

Gele agaat kopen - Crystal Cave
Gele agaat, deze agaten zijn geverfd.

Agaat – Grijze Agaat

Balans • Analyse • Communicatie
Grijze agaat affirmatie: “Ik heb mijzelf onder controle.”

Spiritueel gezien wordt de grijze agaat beschouwd als een aardende steen die je in emotioneel, intellectueel en fysiek evenwicht brengt. Het is een geweldige steen voor het stabiliseren van fysieke energie, en brengt zowel positieve als negatieve energie op zijn plaats. Het wordt vaak gebruikt om liefde en overvloed te brengen, het zal je helpen stress te verlichten en je beter te voelen. Er wordt aangenomen dat deze steen de hersenfuncties, perceptie, concentratie en het analytisch vermogen van personen verbetert. Op emotioneel niveau wordt grijze agaat beschouwd als een steen met een diepe verbinding met het verleden, thuis en de aarde. Het wordt gebruikt voor het stimuleren van zelfvertrouwen, stabiliteit, het brengen van een persoon in emotionele harmonie, verbetert persoonlijke en spirituele groei. Deze edelsteen verbetert mentale functies, perceptie, helpt de drager om negatieve emoties, trauma, bitterheid en woede te overwinnen.

Grijze agaat is bijzonder goed om ons te helpen “de grijstinten” te zien die vaak bestaan. Grijze agaat moedigt stille contemplatie aan en de bereidheid om overtuigingen te verfijnen op basis van nieuwe kennis en ervaringen. Grijze agaat is een kalmerende en rustgevende steen die troost biedt, vooral voor degenen die een trauma hebben opgelopen. Het kan emotionele onrust stabiliseren, de concentratie verbeteren en de waarneming verhelderen. De steen helpt ons herinneren aan het belang, de gedachten en gevoelens die we hebben voor ons welzijn op de lange termijn, en is een geheugensteentje om voorzichtig te zijn met emotionele reacties.

Grijze agaat kopen - Crystal Cave
Grijze agaat knuffelstenen

Agaat – Grijze Bandagaat

Evenwicht • Stabilisatie • Harmonie
Grijze bandagaat affirmatie: “Mijn leven is in perfecte balans.”

Grijze bandagaat wordt beschouwd als een aardende steen die een persoon in emotioneel, intellectueel en fysiek evenwicht brengt. Het is een geweldige steen voor het stabiliseren van fysieke energie, en brengt zowel positieve als negatieve energie op zijn plaats. Het wordt vaak gebruikt om liefde en overvloed te brengen, het zal je helpen stress te verlichten en je beter te voelen. Er wordt aangenomen dat deze steen de hersenfuncties, perceptie, concentratie en het analytisch vermogen van personen verbetert. Op emotioneel niveau wordt grijze agaat beschouwd als een steen met een diepe verbinding met het verleden, thuis en de aarde. Het wordt gebruikt voor het stimuleren van zelfvertrouwen, stabiliteit, het brengen van een persoon in emotionele harmonie, verbetert persoonlijke en spirituele groei. Deze steen verbetert mentale functies, perceptie, helpt de drager om negatieve emoties, trauma, bitterheid en woede te overwinnen.

Grijze bandagaat kopen - Crystal Cave
Grijze bandagaat knuffelstenen

Agaat – Grijze Oogagaat

Balans • Analyse • Communicatie
Grijze oogagaat affirmatie: “Ik heb mijzelf onder controle.”

Spiritueel gezien wordt de grijze agaat beschouwd als een aardende steen die je in emotioneel, intellectueel en fysiek evenwicht brengt. Het is een geweldige steen voor het stabiliseren van fysieke energie, en brengt zowel positieve als negatieve energie op zijn plaats. Het wordt vaak gebruikt om liefde en overvloed te brengen, het zal je helpen stress te verlichten en je beter te voelen. Er wordt aangenomen dat deze steen de hersenfuncties, perceptie, concentratie en het analytisch vermogen van personen verbetert. Op emotioneel niveau wordt grijze agaat beschouwd als een steen met een diepe verbinding met het verleden, thuis en de aarde. Het wordt gebruikt voor het stimuleren van zelfvertrouwen, stabiliteit, het brengen van een persoon in emotionele harmonie, verbetert persoonlijke en spirituele groei. Deze edelsteen verbetert mentale functies, perceptie, helpt de drager om negatieve emoties, trauma, bitterheid en woede te overwinnen.

Grijze agaat is bijzonder goed om ons te helpen “de grijstinten” te zien die vaak bestaan. Grijze agaat moedigt stille contemplatie aan en de bereidheid om overtuigingen te verfijnen op basis van nieuwe kennis en ervaringen. Grijze agaat is een kalmerende en rustgevende steen die troost biedt, vooral voor degenen die een trauma hebben opgelopen. Het kan emotionele onrust stabiliseren, de concentratie verbeteren en de waarneming verhelderen. De steen helpt ons herinneren aan het belang, de gedachten en gevoelens die we hebben voor ons welzijn op de lange termijn, en is een geheugensteentje om voorzichtig te zijn met emotionele reacties.

Een oogagaat is een agaat dat is gemarkeerd met een of meer concentrische cirkels, die op ogen lijken. De cirkels zijn meestal een complementaire kleur voor de rest van de agaat. De ogen zijn eigenlijk kleine bolletjes, mogelijk veroorzaakt door verkiezeling rond een kristal van een ander materiaal dat zich aan de rand van de agaat bevindt terwijl de rest van de agaat zich aan het vormen is. Ze zien er cirkelvormig uit omdat je hun dwarsdoorsnede ziet. Soms zullen twee ogen samenvloeien, waardoor een 8-figuur in de steen ontstaat. Oogagaten zijn vrij zeldzaam, maar ze lijken vaker voor te komen bij agaten uit Lake Superior en carneool-agaten uit Botswana.

Grijze oogagaat kopen - Crystal Cave
Grijze oogagaat knuffelstenen

Agaat – Groene Agaat (Geverfd)

Bescherming • Evenwicht • Loslaten
Groene agaat affirmatie: “Ik ben in balans.”

Groene agaat is een diep beschermende steen die door de eeuwen heen is gebruikt om schadelijke gedachten, negatieve energie en kwaadaardige entiteiten af te weren. Het herstelt het evenwicht als we ons niet goed voelen, en men denkt dat het een goede gezondheid, een vriendelijke instelling en moed inspireert. Deze mooie groene steen wordt ook verondersteld ons te helpen de slechte gewoonten die ons belasten te beteugelen, waardoor we de patronen kunnen identificeren die ons niet langer dienen en ons de kracht geven om de verandering te creëren die we in ons leven nodig hebben.

Groene agaat kopen - Crystal Cave
Groene agaat, deze agaten zijn geverfd

Agaat – Groene Flower Agaat

Persoonlijke Groei • Succes • Genezing
Groene flower agaat affirmatie: “Ik twijfel niet meer aan mezelf.”

Groene flower agaat is een zeldzamere variëteit van flower agaat uit Madagaskar die zijn groene kleur krijgt van chlorietinsluitsels. Spiritueel gezien wordt de kleur groen beschouwd als een kleur die wordt gebruikt bij genezing, mededogen, vrijgevigheid en een scherp rechtvaardigheidsgevoel, samen met het verbeteren van mentale en emotionele flexibiliteit, verbetering van de besluitvorming en het oplossen van geschillen. Ook staat de kleur groen voor rijkdom, welvaart, succes en de natuur. Naast deze eigenschappen bevat groene flower agaat ook de algemene eigenschappen van flower agaat.

Groene flower agaat kopen - Crystal Cave
Groene flower agaat

Agaat – Hongaarse Agaat

Rust • Bescherming • Balans
Hongaarse agaat affirmatie: “Ik kom overal doorheen.”

Deze agaten komen uit het Mátra gebergte in Hongarije. De algemene spirituele effecten van agaat worden bij deze agaat gebruikt.

Hongaarse agaat kopen - Crystal Cave
Hongaarse agaat

Agaat – Idar-Oberstein Agaat

Rust • Bescherming • Balans
Idar-Oberstein agaat affirmatie: “Ik kom overal doorheen.”

Typisch is de agaat van Idar-Oberstein wit, oranje, beige, rood, bruin of groen, die soms ook in een mineraal in combinatie met elkaar, in lagen of in een patroon kan voorkomen. De naam Idar-Oberstein is onlosmakelijk verbonden met de deze agaat. Aan het einde van de 14e eeuw ontwikkelde zich een hele economie rond dit mineraal. De reden hiervoor was en zit in de grote agaatafzettingen in de streken rond Idar-Oberstein. Door de eeuwen heen heeft Idar-Oberstein zich gevestigd als een stad voor de kunst van het edelsteensnijden.

De steden Idar en Oberstein ontwikkelden zich vanaf het midden van de 19e eeuw tot een van de belangrijkste juwelierscentra van Duitsland. Deze ontwikkelingsmogelijkheid was gebaseerd op drie bronnen: het voorkomen van agaat en jaspis in de regio, de beschikbare waterkracht en de beschikbare arbeid door de bewoners van de regio (vooral in tijden na de oogst en voor het zaaien, wanneer ook het water in grote hoeveelheid beschikbaar was). De eerste edelsteenbewerkende beroepen die uitsluitend gebaseerd waren op de materialen die ter plaatse te vinden waren, waren agaatslijpers en agaatboren. Als gevolg van de productie van geslepen stenen vestigden zich rond 1660 goudsmeden in de regio. De goudsmeden vestigden zich voornamelijk op de Obersteiner Naheufer, terwijl de agaatslijpers zich op de Idarbach vestigden. De rivier de Nahe zorgde regelmatig voor overstromingen en zou de maalmolens hebben overstroomd. Voor de goudsmeden was de Nahe echter ideaal, omdat ze voor veel werkprocessen water nodig hadden. Dat is de reden waarom alle vroege fabrieken aan de oever van de Obersteiner Nahe werden gesticht.

Spiritueel gezien is agaat een uitstekende steen om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen en te harmoniseren. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, perceptie en analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Idar-Oberstein agaat kopen - Crystal Cave
Idar-Oberstein agaat knuffelstenen

Agaat – Indiase Agaat

Natuur • Bescherming • Veranderingen
Indiase agaat affirmatie: “Ik kies ervoor om mijn leven stap voor stap te veranderen, en vandaag maak ik die stap.”

Indiase agaat is te vinden op een aantal locaties in India. De steen wordt gewoonlijk gewonnen in de staat Maharashtra, evenals in de staten Madhya Pradesh, Odisha en Rajasthan. Indiase agaat wordt ook in kleinere hoeveelheden aangetroffen in de staten Karnataka, Tamil Nadu en Gujarat. De steen wordt zeer gewaardeerd om zijn gebruik in sieraden en andere siervoorwerpen. Indiase agaat is niet alleen te vinden in een verscheidenheid aan kleuren, maar staat ook bekend om zijn doorschijnendheid en diepe, rijke glans. Als gevolg hiervan is de steen een populaire keuze voor een breed scala aan decoratieve toepassingen.

Naast de algemene spirituele eigenschappen van agaat wordt er gezegd over Indiase agaat dat het een diepe verbinding met de aarde heeft en een krachtige beschermer is tegen negatieve energie. De steen zou ook kracht, moed en stabiliteit bevorderen. Er wordt gezegd dat deze steen bijzonder nuttig is voor mensen die grote veranderingen in hun leven doormaken of die zich verloren en verward voelen. Als je aangetrokken wordt door Indiase agaat, kan dat zijn omdat je zijn zachte maar sterke energie nodig hebt.

Indiase agaat kopen - Crystal Cave
Indiase agaat knuffelstenen

Agaat – Laguna Lace Agaat

Inzicht • Intellect • Harmonie
Laguna lace agaat affirmatie: “Uitdagingen helpen mij groeien.”

Laguna lace agaat wordt aangetroffen in de regio’s van Mexico, met name in de bergketens van de staat Chihuahua. De banden van laguna lace agaat komen voor in verschillende vormen zoals in lagen, het toont een prachtige diversiteit aan markeringen. Een deel van deze agaat variëteit bevat ook fossiele insluitsels.

De steen helpt groepen nauw met elkaar te verbinden, en zou veel voordelen kunnen opleveren voor onderwijzers, counselors en coördinatoren. Het stimuleert ook de verbeeldingskracht en inspiratie voor schrijvers en kunstenaars, en heeft de kracht om complexe thema’s tot een kunstwerk te weven. Het is een uitstekende steen voor mensen die zich bezig houden met wiskundige problemen, de steen stimuleert hierin de intellectuele en logische vaardigheden. De aardende energieën helpen ook om je ware zelf te vinden en om een harmonieuze staat te bevinden door de verontruste emoties en het intellect te kalmeren.

Laguna lace agaat bevordert innerlijke stabiliteit, kalmte en volwassenheid. De warme, beschermende eigenschappen stimuleren veiligheid en zelfvertrouwen. De steen stopt de brandende verlangens naar dingen kopen en willen die we niet nodig hebben, en helpt bij het ordenen van verplichtingen. De steen is handig als beschermingsamulet tijdens het reizen. Laguna lace agaat stabiliseert ook de aura door de aardende energieën in de innerlijke, spirituele ziel te laten stromen. De levendige energieën van deze schitterende agaatsoort wekken ook enthousiasme op om een rustig leven te leiden.

Laguna lace agate palm stone - Crystal Cave
Laguna lace agaat

Agaat – Mali Agaat

Genezing • Balans • Harmonie
Mali agaat affirmatie: “Elke dag kies ik voor genezing van mijn lichaam en geest.”

Mali agaat wordt gevonden in Mali, Afrika. Deze agaat wordt ook wel onyx agaat genoemd. Mali agaat bevat de hoogste hoeveelheden koolstof van alle agaat die tot nu toe zijn gevonden. Spiritueel gezien maakt het koolstofgehalte voor deze agaat buitengewoon gunstig voor het helen, balanceren en harmoniseren van alle aspecten van het fysieke lichaam. Ze verbeteren de mentale functie omdat ze de concentratie, perceptie en analytische vaardigheden verbeteren, wat leidt tot praktische oplossingen. Mali agaat kan voor gedurende lange tijd worden gebruikt om te helpen bij allerlei soorten degeneratieve aandoeningen, omdat het eerst de chakra’s zuivert en vervolgens de energieën dieper in het lichaam werken, zelfs tot op cellulair niveau. Er wordt beweerd dat Mali agaat helpt bij een groot scala aan lichamelijke klachten, en brengt kracht en veerkracht tegen ziekten.

Mali agaat kopen - Crystal Cave
Mali agaat

Agaat – Mali Agaat

Rust • Bescherming • Balans
Marokkaanse agaat affirmatie: “Ik kom overal doorheen.”

De Marokkaanse agaat is een mooi ogende agaat die vaak voorkomt in de kleuren oranje, geel, rood en grijs. De toevoeging van naden op het oppervlak en het feit dat het meestal wordt gewonnen op verschillende locaties in Marokko zijn de twee belangrijkste redenen waar deze agaat ook wel bekend om staat. Spiritueel gezien heeft de Marokkaanse agaat dezelfde eigenschappen als de gewone agaat.

Agaat is een uitstekende steen om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen en te harmoniseren. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, perceptie en analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Marokkaanse agaat kopen - Crystal Cave
Marokkaanse agaat knuffelstenen

Agaat – Mosagaat

Stabiliteit • Aardend • Natuur Energie
Mosagaat affirmatie: “Ik ben verbonden met de natuur.”

Mosagaat is een vorm van chalcedoon die mineralen met een groene kleur bevat die in de steen zijn ingebed en filamenten en andere patronen vormen die op mos lijken, vandaar ook de naam. Het is geen echte vorm van agaat, omdat het de kenmerkende eigenschap van agaat, concentrische strepen, mist. Mosagaat is gevormd door de verwering van sterk vulkanisch gesteente. De diepe kleuren en levendige patronen zijn te wijten aan verschillende niveaus van oxidatie van de kristallen binnenin. Deze kleuren zijn vooral groen of bruin, maar kunnen ook worden gevonden als geel, rood en zwart. Mosagaat heeft afzettingen over de hele wereld, met de belangrijkste gecommercialiseerde afzettingen in India.

Mosagaat werkt grondend en stabiliseert. De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige staat en brengt stabiliteit en vrede naar al deze niveaus, terwijl het je meer in verbinding met de natuur brengt. Door de geschiedenis en alle culturen heen staat mosagaat bekend als het kristal van tuinders en landbouw. Het werd beschouwd als een wonderbaarlijke genezende steen voor stampriesters uit het verleden, waardoor ze de kracht kregen om te communiceren met ons menselijke organische systeem, en werd gebruikt als een talisman om krijgers sterk en zegevierend te maken.

Mosagaat zorgt voor de loslating van diepgewortelde angst en stress, waardoor je jezelf weer vindt en persoonlijke groei zult ondervinden. Het zorgt voor een beter zelfbeeld en versterkt positieve persoonlijkheids eigenschappen, inclusief het vermogen om goed met anderen om te kunnen gaan. Mosagaat is een optimistische steen en werkt goed tegen depressie en zorgt ervoor dat je de kracht en het geloof in jezelf terug zult vinden, en om positief door te blijven gaan met jouw reis door het leven. Mosagaat is heel fijn om te gebruiken als beschermer van het lichaam tijdens periodes van stress. De zachte, constante energie helpt degenen die zich instabiel of niet geaard voelen. Er wordt beweerd sinds de oudheid dat het is ook een goede steen om te gebruiken voor herstel na ziekte. De steen vergroot concentratie, volharding en uithoudingsvermogen.

Klik hier om meer te lezen over mosagaat.

Mosagaat punt hanger - Crystal Cave
Mosagaat

Agaat – Mozambique Agaat

Rust • Bescherming • Balans
Mozambique agaat affirmatie: “Ik kom overal doorheen.”

Mozambique agaat staat ook bekend als Swazi Agaat , en komt uit uit Zuidoost-Afrika. De “Swazi” Agaten komen eigenlijk uit Mozambique, niet uit Swaziland. Ze hebben meestal mooie strepen en zijn vaak enigszins doorschijnend. Ze zijn meer doorschijnend dan de roze Botswana agaat. Sommigen noemen deze steen ook wel de “Rose” agaat vanwege hun roze kleuren. De agaten zijn wit tot grijs met sterke roze tot lavendelkleurige tinten, soms met roodachtige randen. De horizontale banden komen vaker voor in de Swazi-agaten dan in Botswana en sommige zijn gevonden met insluitsels en “ogen”.

Agaat is een uitstekende steen om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen en te harmoniseren. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, perceptie en analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Mozambique agaat kopen - Crystal Cave
Mozambique agaat knuffelstenen

Agaat – Nanchong Agaat

Rust • Bescherming • Balans
Nanchong agaat affirmatie: “Ik kom overal doorheen.”

Agaat is een uitstekende steen om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen en te harmoniseren. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, perceptie en analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Deze agaten komen uit Nanchong, China. Er is verder weinig bekend over deze agaten, hierom worden de algemene spirituele eigenschappen van agaat voor deze steen gebruikt.

Nanchong agaat kopen - Crystal Cave
Nanchong agaat knuffelstenen

Agaat – Orka Agaat

Transformatie • Natuur • Aarding
Orka agaat affirmatie: “Ik heb de kracht om me te verbinden met de natuur om mij heen.”

Orka agaat wordt ook wel orka steen of oceaan steen genoemd. Het is een chalcedoon variëteit die alleen in Madagaskar voorkomt en kristalliseert in massavorming. Deze steen heeft unieke kleuren van grijze en blauwe strepen met witte vlekken, die de patronen en kleuren van een orka-walvis nabootsen. Vandaar ook de naam orka agaat. De steen verscheen op de markt in het laatste deel van 2010.

Spiritueel gezien is orka agaat een steen van transformatie die resoneert met je hele chakrakolom. Het heeft pure en krachtige aardende energieën die je helpen echt verbonden te blijven met moeder aarde en haar heilzame vibraties te gebruiken. De steen kan helpen om jezelf zowel fysiek als spiritueel te verjongen, doordat het je terugbrengt naar de vibratie van de aarde. Dit wordt meestal gedaan door middel van ademwerk en meditatie, evenals door verbinding te maken met de natuur. Terwijl je geest begint te vertragen, kunnen energie en leven overal om je heen worden gevoeld. Verbind je met deze levensenergie en groei naar de hoogste versie van jezelf, diep van binnen weet je al waar die persoon uit bestaat en hoe je dit kunt bereiken.

Orka agaat handsteen - Crystal Cave
Orka agaat handstenen

Agaat – Paarse Agaat (Geverfd)

Bescherming • Verzorging • Ontspanning
Paarse agaat affirmatie: “Ik ben altijd mijzelf.”

Spiritueel gezien is paarse agaat is een handig hulpmiddel om de energiebalans van de drager aan te passen. Het één van de verbindende stenen met de violette vlam van San Germain, die de transformatie van de elementen mogelijk maakt. Als beschermingsjuweel wordt deze steen gebruikt als een krachtige talisman die negatieve energieën verwijdert en ook beschermt tegen rampen. De energie omvat niet alleen de eigenaar, maar ook zijn familie en de mensen om hem heen. Het wordt vaak gebruikt door huishoudmanagers en mensen met grote gezinnen.

In sommige delen van de wereld wordt aangenomen dat deze steen de drager kan beschermen tegen het zogenaamde “boze oog” en dat het ook kan verdrijven van de slechte energieën van de nacht, zodat de persoon vredig kan slapen. Voorkom ongelukken en vermijd gevaren, vooral die met betrekking tot dieren. Er zijn mensen die de paarse agaat associëren als onderdeel van rituelen van bescherming en verzorging van de drager. De steen stimuleert de concentratie en het mentale evenwicht om zo de stress die je doormaakt te verminderen.

Let op: deze agaten zijn geverfd.

Paarse agaat geverfd knuffelsteen - Crystal Cave
Paarse agaat. Let op: deze agaten zijn geverfd.

Agaat – Pluim Agaat

Bewustzijn • Verbinding • Zicht
Pluim agaat affirmatie: “Mijn spirituele visie is duidelijk.”

Pluim agaat dankt zijn naam aan de patronen van minerale groei in de silicaten. De vormen van deze mineralen lijken meer op veren, bloemen of vlammen dan op bomen zoals mos of dendritische agaat. Ze kunnen in elke kleur van de regenboog zijn vanwege de oxidatie van het mineraal binnenin en andere variabelen. Pluim agaat is geen zeldzame edelsteen en is te vinden in de mijnen van Oregon en Colorado. “Priday pluim” (een variëteit van pluim agaat) wordt gevonden in Oregon, terwijl “Del Norte pluim” wordt gevonden in Colorado. “Graveyard Point plume” wordt gevonden in Oregon.

Spiritueel gezien wordt van pluim agaat aangenomen dat het helpt het gezichtsvermogen te verbeteren. Het dragen van deze staan kan de toestand helpen. Pluim agaat is gekoppeld aan het collectieve bewustzijn van de hogere autoriteit van goddelijkheid. Deze specifieke variëteit van agaat helpt de drager zijn levenservaringen te begrijpen en koppelt deze aan zijn persoonlijke spirituele groei en stabiliteit. Pluim agaat faciliteert ook paranormale visioenen die iemand helpen alles over de oorsprong van de wereld te begrijpen.

Pluim agaat kopen - Crystal Cave
Pluim agaat knuffelstenen

Agaat – Rode Agaat

Veiligheid • Vitaliteit • Aarding
Rode agaat affirmatie: “Ik creëer elk moment van mijn leven.”

Rode agaat wordt ook wel vleesagaat of bloedagaat genoemd. Spiritueel gezien beschermen de rode agaten de wortel chakra van ons lichaam. Dit is een plaats in het stuitbeengebied, meestal op het perineum en de geslachtsorganen. Rode agaat bevordert veiligheid, aarding en vitaliteit. Het heeft ook een positieve invloed op andere energiepunten in het lichaam. Rode agaat kan een ondersteunend effect hebben bij bloedaandoeningen en geeft energie aan het systeem. Het kan ook worden gebruikt om de efficiëntie van alle lichaamsfuncties te verbeteren en voor huidbeschadigingen. Thuis kan het helpen om alle veranderingen teweeg te brengen die je wenst of nodig hebt in je leven.

Rode agaat kopen - Crystal Cave
Rode agaat knuffelstenen

Agaat – Rode Bandagaat

Bescherming • Moed • Energie
Rode bandagaat affirmatie: “Ik mag er zijn.”

Spiritueel gezien wordt de rode bandagaat beschouwd als een steen voor het aarden en centreren van de energieën van het wortelchakra. De kleur voor het wortelchakra is rood of zwart en het is het centrum van je kracht. Deze steen biedt vastberadenheid, aard je en helpt bij het overleven in het fysieke rijk. Rode bandagaat is een uitstekende steen die helpt bij het versterken van bewustzijn, moed, fysieke energie, vastberadenheid en succes. Rode bandagaat wordt gebruikt voor bescherming, moed en energie.

rode-bandagaat-kRode bandagaat trommelsteen - Crystal CaveaRode bandagaat kopen - Crystal Caveopen
Rode bandagaat knuffelstenen

Agaat – Roze Botswana Agaat

Vriendelijkheid • Zachtheid • Optimisme
Roze Botswana agaat affirmatie: “Ik ben dankbaar voor al mijn prachtige vrienden.”

De prachtige roze Botswana agaat heeft een mooie reeks crème tot zachtroze kleuren in verschillende patronen. Deze steen staat ook bekend als de “Pink Limpopo River” agaat. Het roze in Botswana agaat creëert een zachte energie die zal helpen het optimisme te vergroten, vriendschappen te ondersteunen tijdens moeilijke momenten en vriendelijkheid en zachtaardigheid te vergroten. De steen zou kunnen helpen met het uitbannen van angsten en zelfbeperkende overtuigingen overwinnen. De roze Botswana agaat wordt geassocieerd met het hartchakra. Het is een steen voor verandering, die ons helpt om op een gemakkelijke en zachte manier positieve veranderingen in ons leven aan te brengen. Roze Botswana agaat helpt emotionele problemen los te laten en te genezen. Het kan je concentratie, analytische vaardigheden en perceptie van situaties verbeteren. De steen kan het zelfvertrouwen een boost geven.

Roze botswana agaat edelsteen - Crystal Cave
Roze Botswana agaat knuffelstenen

Agaat – Slangenhuid Agaat

Loslaten • Activerend • Tegen Depressie
Slangenhuid agaat affirmatie: “Er is niemand die ik beter kan zijn dan mijzelf.”

Slangenhuid agaat vertoont de duidelijke patronen van een slangenhuid en komt verschillende kleuren voor, zoals grijs, oranje, rood en blauw. Het slangenhuid patroon is meestal wit en kan ook zwart zijn.

Slangenhuid agaat is een zeer vrolijke steensoort die je zal helpen zorgen en depressies uit het dagelijks leven te verwijderen en je in plaats daarvan verbindt met de vreugde van het leven. Het zal je eraan herinneren dat, net zoals een slang zijn huid afwerpt, jij je verleden kunt laten vallen en herboren kunt worden. Deze steen activeert je Kundalini-energie als deze op de basis- of sacrale chakra’s wordt geplaatst. Slangenhuidagaat helpt om om te kunnen gaan met slinkse mensen en moeilijke situaties. Deze steen zal je beschermen tegen valse vrienden en slechte invloeden. Het zal degenen helpen die voortdurend gekwetst worden door verraad en bedrog, door hen te helpen het negatieve patroon te doorbreken.

Slangenhuidagaat zal je emotioneel helpen om klaar en in staat te zijn om een plek te verlaten waar je ongelukkig bent geweest, of om een relatie te verlaten die nergens toe leidt. Het zal je helpen bij het overwinnen of beheersen van een omgeving waarin je moet blijven, maar waarin je geen vertrouwen hebt of je onstabiel voelt. Er wordt beweerd over de slangenhuid agaat dat zij fysiek helpt bij huidaandoeningen zoals eczeem, droge of schilferige huid, wratten en beten of steken. Het vermindert de tekenen van veroudering op de huid, zoals vlekken en rimpels. Slangenhuidagaat stimuleert gewichtsverlies en de hergroei van cellen en spieren.

Snakeskin agate tumbled stone - Crystal Cave
Slangenhuid agaat

Agaat – Roze Mosagaat

Herstel • Liefde • Plezier
Roze mosagaat affirmatie: “Ik ben vrij van ziekte.”

Spiritueel gezien is roze mosagaat is geweldig voor herstel na een langdurige ziekte of slopende ziekte. Het werkt op de emoties, geneest ze en helpt enorm bij zelfexpressie. Roze mosagaat is erg liefdevol en resoneert met het hartchakra – het herstelt eventuele emotionele onevenwichtigheden of problemen met de relatie tussen ouder en kind. Het brengt innerlijke stabiliteit, veiligheid en verdrijft verlegenheid en de behoefte aan bescherming. Daarom is het ook een uitstekende steen voor kinderen, zodat ze in hun reis kunnen groeien. Roze mosagaat helpt ons verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen welzijn en spelenderwijs te experimenteren met nieuwe levensstrategieën. Ook is de roze mosagaat een prachtige steen die je helpt bij het helen en het loslaten van emotionele trauma’s. Het houdt je hand vast en spoort je zachtjes aan om elke situatie die je boos maakt of kwetst los te laten en je open te stellen voor vergeving. Het kalmeert interne spanning en ondersteunt je bij het gefocust blijven, concentreren en het uiten van je waarheid.

Roze mosagaat kopen - Crystal Cave
Roze mosagaat knuffelstenen

Agaat – Schlottwitz Agaat

Rust • Bescherming • Balans
Schlottwitz agaat affirmatie: “Ik kom overal doorheen.”

Agaat is een variëteit van cryptokristallijn kwarts; siliciumdioxide. De naam agaat komt van de rivier Achetes op Sicilië. Agaat is een veel voorkomende term voor een duidelijk gestreepte chalcedoon. Het wordt vaak gevonden als lagen die geodes bekleden. Er zijn honderden namen toegepast op de soorten agaat die over de hele wereld voorkomen. Hoewel veel van de namen de vindplaats van de steen weerspiegelen, zijn andere namen beschrijvend voor hun kleur en patroon. Veel mensen zijn in de war door de verschillen tussen agaat en jaspis, de simpele verklaring is dat agaat doorschijnend is en jaspis ondoorzichtig.

Agaat is een uitstekende steen om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen en te harmoniseren. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, perceptie en analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Deze agaten komen uit Schlottwitz, Glashütte, Saksisch Zwitserland-Oost-Ertsgebergte, Saksen, Duitsland. De algemene spirituele effecten van agaat worden bij deze agaat gebruikt.

Schlottwitz agaat kopen - Crystal Cave
Schlottwitz agaat knuffelstenen

Agaat – Shiva’s Oog

Bescherming • Cyclus • Intuïtie
Shiva’s oog affirmatie: “Mijn derde oog is geopend.”

Shiva’s oog, ook wel Shiva’s oog agaat of derde oog agaat genoemd, helpt onze intuïtie en het ontwaken van ons diepere onderbewustzijn bewust te maken. Deze ongewone stenen worden alleen in India gevonden. Shiva’s oog is een agaat, samengesteld uit concentrische ringen van verschillende gekleurde bruine en zwarte agaten aangespoeld op rivieroevers in India. Ze zijn gesneden en gepolijst in de vorm van een oog en worden al duizenden jaren vereerd in vele culturen.

De steen wordt lang gebruikt voor bescherming tegen het boze oog, waardoor buitenzintuiglijke waarneming, intuïtie, verbeeldingskracht en concentratie worden verbeterd. Mediteren met shiva’s oog zal nieuwe kanalen openen voor je visies en helderheid laten stromen. Omdat Shiva een God van Vernietiging is, is hij ook een God van Herstel, en volgt zo de cyclus van het leven. Geboorte, Dood & Wedergeboorte, die nieuwe kansen en vorderingen in spirituele groei en wijsheid voortbrengt. Er wordt beweerd dat Shiva’s oog delen van het leven kan transformeren naar een meer wenselijke staat.

Shivas oog 925 zilver - Crystal Cave
Shiva’s Oog

Agaat – Thunderegg

Geluk • Meditatie • Aardend
Thunderegg affirmatie: “Ik maak tijd voor mijzelf.”

De thunderegg staat ook wel bekend als Australische amuletsteen, ster agaat of Mt. Hay steen, genoemd naar de Mt. Hay regio, Queensland, Australië. De steen kristalliseert in bolvormige formaties en vertoont intern een sterachtig patroon. De stenen worden ook op verschillende andere plaatsen in de wereld aangetroffen. Een van de unieke kenmerken van dit mineraal is dat wanneer het aan de buitenkant wordt gepolijst, het midden oplicht wanneer het boven een lamp wordt gehouden. Dit is een steen met een krachtige vibratie, wat misschien te maken heeft met het feit dat de stenen zijn gemaakt door middel van vulkanische activiteiten, hij kan de kracht en energie vasthouden die door de gebruiker is opgeslagen. In de stenen is de vulkanische energie belichaamd, die afkomstig is uit de tijd dat de stenen werden gemaakt, waardoor ze enorm nuttig zijn als aardende stenen als je voelt dat je het nodig hebt.

De steen kan iemand helpen bij het handhaven van de ritmische ademhaling die bevorderlijk is voor het betreden en bereiken van diepte in de meditatieve staat. Het is gebruikt om elektromagnetische golven te versterken, waardoor de zelfverlichtende kwaliteit wordt verkregen en het helpt aura’s waar te nemen. Volgens legendes wordt de amuletsteen gedragen voor geluk en ter bescherming tegen negativiteit. Het is gebruikt om zowel uithoudingsvermogen als heelheid in het lichaam te brengen en er word beweerd dat deze stenen nuttig kunnen zijn bij de behandeling van aandoeningen van de longen, stress en emotionele woede. Het is een fijne steen voor iemand die zich in een lage energiecyclus bevindt.

Thunderegg kopen - Crystal Cave
Thunderegg knuffelstenen

Agaat – Turitella Agaat

Vorige Levens • Plantenrijk • Zwangerschap
Turitella agaat affirmatie: “Ik verwelkom nieuw leven in mij wat zich liefdevol en gezond mag ontwikkelen.”

Turitella agaat wordt gevormd uit fossiele turitella-schelpen in chalcedoon. Turitella agaat staat zonder twijfel bekend als een zeer spirituele steen, die diep verbonden is met de aarde en ons thuis, de steen wordt sterk geassocieerd met je persoonlijke wortels en je afkomst, zelfs de gebeurtenissen in je vorige levens. Deze steen staat in verbintenis met de natuur en zal de communicatie tussen het mineralen- en plantenrijk openen, waardoor je toegang krijgt tot de informatie die nuttig zal zijn bij het helen van de planeet.

Turitella agaat word ook gebruikt als een steen voor vruchtbaarheid die de slagingspercentages verhoogt bij verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF en kunstmatige inseminatie. Tijdens de zwangerschap kan deze steen ook nieuwe moeders helpen bij het omgaan met de babyblues die na de bevalling kunnen worden ervaren.  Turitella agaat gaat ook de symptomen van vermoeidheid tegen. De steen is ook effectief als het gaat om de opname van voedingsstoffen zoals vitamine A, calcium, magnesium en zink.

Turritella agate tumbled stone - Crystal Cave
Turitella agaat

Agaat – Vlamagaat

Spiritualiteit • Groei • Bewustzijn
Vlamagaat affirmatie: “Ik heb een warme uitstraling.”

Vlamagaat is niet dezelfde steen als vuuragaat. Spiritueel gezien heeft vlamagaat een kalmerende en zachte energie die communicatieve vaardigheden verbetert en persoonlijke vibraties verhoogt. Het kan je ook helpen om toegang te krijgen tot je spirituele gedachten en emoties. Vlam agaat wordt vaak gebruikt bij het stimuleren van spirituele ontwikkeling en bij spirituele genezing. Daarnaast kan het ook geruststellende energieën brengen voor je groei en bewustzijn. Vlamagaat zal je inspireren om je eigen waarheden met vertrouwen en je vrijheid creatief over te brengen. De energieën van vlam agaat moedigen een rustgevende en ontspannende staat aan, evenals je bewustzijn voor hogere gedachten en innerlijke waarheden.

Als je verbinding wilt maken met de etherische of engelenrijken, is dit een goede steen die je kunt gebruiken.  Deze stenen zullen je ook helpen bij het opbouwen van een nauwere relatie met de beschermengelen en spirituele gidsen. Vlamagaat je ook helpen om deze relatie voorspoedig en sterk te houden. De steen brengt ook de energieën van verandering, vrijheid, liefde, genade en vergeving. Dat is de reden waarom wanneer je vergeving en liefde in je leven nodig hebt, het hebben van een stuk vlamagaat  je veel kan helpen. Vlamagaat biedt een zuiverende en krachtige beschermende energie die werkt van de kruinchakra tot de wortelchakra. Als je de energieën van je bovenste chakra wilt stabiliseren of verankeren, is vlamagaat een geweldige steen om mee te werken.

Vlamagaat kopen - Crystal Cave
Vlamagaat knuffelstenen

Agaat – Vuuragaat

Innerlijk Vuur • Probleemoplossend • Vastberadenheid
Vuuragaat affirmatie: “Mijn innerlijke vuur helpt me door mijn angsten heen te branden.”

Vuuragaat bevat deeltjes van limoniet, ook wel bekend als ijzererts. Deze deeltjes zitten bijvoorbeeld ook in golden healer. De kleuren van de vuuragaat kunnen bruinachtig rood, oranje, blauw en groen met wervelende luminescentie zijn. Veel variatie dus.

Vuuragaat voegt vuur toe aan je vastberadenheid, zodat je je kunt bevrijden van jaloerse, kwaadwillende of hebzuchtige controle door anderen. Vuuragaat verdrijft angst en zorgt voor diepe veiligheid. Het vasthouden van een vuuragaat stimuleert introspectie en brengt moeiteloos innerlijke problemen naar voren om op te lossen. Het helpt bij het elimineren van onbedwingbare en destructieve verlangens en kan nuttig zijn bij het behandelen van verslavingen. Vuuragaat moedigt timide volwassenen en verlegen kinderen aan om te spreken en niet te worden genegeerd of gepest.

De energie van vuuragaat is sterk, maar ook rustgevend en biedt zekerheid en veiligheid. Met sterke aardingskrachten is de steen ondersteunend tijdens moeilijke en stressvolle tijden. Deze steen zal je seksualiteit en sensualiteit vergroten, zodat je een actief seksleven met je partner kunt omarmen en niet bang hoeft te zijn. Vuuragaat is een sterk beschermende steen, vooral tegen slechte wensen. Door een beschermend schild rond het lichaam te bouwen, keert het de schade terug naar de bron, zodat de bron begrijpt welke schade het aanricht. Plaats deze steen buiten op een vensterbank om uw gezin en huis te beschermen. Dit is ook een steen van ambitie en hoge prestaties, plaats het op elk voorstel of creatie die u wilt verkopen. Het is van oudsher gebruikt om verbinding te maken met vuurelementalen en geesten.

Draag overdag een stuk vuuragaat bij je en leg het ‘s nachts onder je kussen om eventuele koorden van jaloerse collega’s, ex-partners, controlerende ouders, jaloerse zogenaamde vrienden of nieuwsgierige buren door te snijden. Vuuragaat is ook handig wanneer je dat extra beetje vitaliteit en evenwicht nodig hebt bij het solliciteren, het kopen van een auto, het omgaan met en omgaan met een opdringerige verkoper, of wanneer je een mogelijke tegenstander moet confronteren.Deze steen helpt je om effectief ontspanningsoefeningen te doen, waardoor het lichaam milder wordt. Het zal het meditatieproces versterken als je deze steen op de basis- of sacrale chakra laat rusten. Van vuuragaat wordt gezegd dat het absolute perfectie vertegenwoordigt, het geeft spirituele kracht en ondersteunt de evolutie van het bewustzijn.

Vuuragaat kopen - Crystal Cave
Vuuragaat

Agaat – Witte Agaat

Harmonie • Tevredenheid • Verlichting
Witte agaat affirmatie: “Ik sta open voor begeleiding van het universum.”

De witte agaat is één van de meest makkelijke en toegankelijke stenen die er zijn. De steen is zeer gunstig voor mensen die zich voor het eerst bezighouden met spiritualiteit of meditatie. De witte agaat resoneert zachtjes met het energiecentrum van de kruin chakra vanwege zijn zuiverheid, maar kan ook worden opgeroepen voor de andere kleine en grote energiecentra van het lichaam om harmonie te brengen en overmatige stimulatie te corrigeren. Witte agaat helpt om zuiverheid en harmonie te creëren op alle gebieden van het leven. Het is een steen die je de voordelen van rust en stilte zal leren.

Deze witte steen zal je geest verlichten. De zachte vibraties helpen je om je te verlossen van negatieve gevoelens, je geest te zuiveren van negatieve gedachten, en langzaam liefde in je hart laten stromen. Door liefde in je hart te brengen, zal witte agaat je helpen negatieve emoties zoals verdriet en eenzaamheid te overwinnen. Het zal je helpen om je beter te voelen en je geluk te vergroten. Door deze edelsteen te dragen, voel je je lichter en veel meer tevreden met je leven, rustiger en meer gefocust.

Witte agaat is perfect voor gebruik tijdens de zwangerschap om de hechting tussen moeder en baby te stimuleren om zich vanaf de vroegste stadia te vormen. Deze steen kan ook na de bevalling gebruikt blijven worden om de steeds groeiende band te versterken en koestering op zijn best te stimuleren. De steen moedigt zoveel mogelijk aan om van het leven te genieten, de schoonheid van elke dag in zich op te nemen en elke andere vorm van leven rondom henzelf te herkennen en respecteren. Witte agaat leert het belang van banden tussen mensen en dieren, en zorgt voor wederzijds respect.

Witte agaat knuffelsteen - Crystal Cave
Witte agaat

Agaat – Zebra Agaat

Orde • Bescherming • Zelfvertrouwen
Zebra agaat affirmatie: “Vandaag zal een productieve dag worden.”

Zebra agaat is een zwarte agaat soort met lichtere strepen, hierdoor past de naam zebra agaat goed bij deze steen. De strepen resulteren in interessante kleurstructuren. Spiritueel gezien brengt de zebra agaat brengt orde in het leven en bevordert de motoriek. Het heeft een beschermend effect, het trekt kracht aan. Het kan een balans van energieën ondersteunen en de eigen talenten doen ontwaken, het geeft zelfvertrouwen en geborgenheid.

Zebra agaat trommelsteen - Crystal Cave
Zebra agaat knuffelstenen

Agaat – Zwarte Agaat

Veranderingen • Bescherming • Kalmerend
Zwarte agaat affirmatie: “Ik vertrouw op mijn waardigheid.”

Zwarte agaat is een vorm van chalcedoon, een vorm van cryptokristallijn kwarts. Als je deze steen vasthoudt en bekijkt, ziet het eruit als een massief gesteente, maar als je hem tegen het licht houdt, zul je merken dat hij eigenlijk doorschijnend is. Zwarte agaat heeft de herkenbare bandpatronen en lagen van agaat wat ze hun charismatische uitstraling geven. De kleur van de lagen in de steen is meestal een combinatie van zwart en donkergrijs of zwart en donkerbruin. De zwarte agaat wordt over de hele wereld gevonden met de grootste mijnen in Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten, Uruguay en Madagaskar.

Sinds de oudheid wordt zwarte agaat gebruikt voor zijn aardende, balancerende en centrerende effecten. De steen is nauw verbonden met het wortelchakra. De zwarte agaat wordt geassocieerd met aardende effecten en bescherming, net als de meeste zwarte edelstenen. Tijdens moeilijke perioden van het leven zal deze prachtige zwarte steen je zijn kalmerende energie bieden. De zwarte agaat geeft rust, brengt positieve en negatieve energie in balans, verlicht angst en biedt bescherming in moeilijke tijden. In het verleden werd deze steen gebruikt voor het verlichten en genezen van gewrichts- en botproblemen, nek- en schouderpijn, helpt bij de spijsvertering en verlicht misselijkheid. Zwarte agaat is een steen van een nieuw begin, verandering en overgang die diepe emoties zoals verdriet, angst en woede kalmeert.

Zwarte agaat hanger - Crystal Cave
Zwarte agaat

Albast

Spiritualiteit • Vergeving • Creativiteit
Albast affirmatie: “Creativiteit is de manier hoe ik mijn ziel met de wereld deel.”

Albast is vernoemd naar een stad genaamd Alabaster, in Egypte, dat ook een van de bronnen van albast is. Albast is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar twee vormen van calcium (gips). Beide worden gekenmerkt door een romige tot sneeuwwitte kleur en, doordat het zo’n lage hardheid heeft (2 op de schaal van mohs), wordt albast al eeuwenlang gebruikt in snijwerk, ornamenten en sierbeeldhouwwerken. Talloze voorbeelden van gebeeldhouwd albast zijn te vinden in musea en eerbiedwaardige gebouwen over de hele wereld. Oude volken gaven de voorkeur aan calcietalbast, een zeer harde vorm van calciumcarbonaat. Deze steen is oorspronkelijk geïmporteerd uit Egypte, een land dat ook een aantal kunstwerken met dit mineraal heeft gemaakt. Het wordt vaak gevonden in grotten als een gedeponeerd mineraal in de vorm van stalagmieten. Modern albast is meestal gipsalbast of calciumsulfaat. Gips is veel zachter dan calciet en komt veel voor in Engeland, waar de afzettingen van zeewater in de loop der eeuwen langzaam verdampten. De oude volken kenden en gebruikten echter beide vormen. Hoewel wit de klassieke kleur is die wordt geassocieerd met albast, kan het mineraal ook in andere kleuren voorkomen, zoals lichtbruin of roodachtig, en kan het geaderd zijn met kleur. Het is vaak licht doorschijnend en sommige beeldhouwers bewerken de steen om deze natuurlijke doorschijnendheid naar voren te brengen, waardoor het een soort glans krijgt. Dun gesneden albast is ook gebruikt om ramen en transparante artefacten te maken. Voorbeelden van werk dat duizenden jaren teruggaat, zijn gevonden in culturen over de hele wereld, wat wijst op een wijdverbreide populariteit van het mineraal.

Spiritueel gezien is albast een “tekensteen”, wat betekent dat het de mogelijkheid heeft om dingen naar je toe te trekken of om dingen van je weg te duwen, afhankelijk van wat je behoeften zijn. Het werkt geweldig om te gebruiken om dingen mee te tekenen, bijvoorbeeld sigils (tekens) of andere symbolen, waarmee je je spiritueel verbonden voelt. Albast is handig bij het zoeken naar je spirituele pad, maar ook bij maken van sommige spreuken. Het nuttig zijn bij het overleggen met spirituele gidsen en ook gebruikt worden bij het automatisch schrift. Albast kan vergeving trekken, of je nu zelfvergeving nodig heeft of het vermogen om iemand te vergeven die je iets heeft aangedaan. Het haalt ook energie uit andere stenen, wat betekent dat je de energie van één steen kunt “opzuigen” en de eigenschappen van beide stenen bij je kunt hebben terwijl je alleen de albast draagt. Het helpt om woede uit een persoon te trekken en deze naar het licht te brengen.

Deze steen is uitstekend voor het gebruik van het maken van kunst. Het helpt creatieve energie en artistieke helderheid te bevorderen. Het is handig bij het zoeken naar een licht gewijzigd perspectief. Het helpt bij het bevorderen van inspiratie en interpersoonlijke verkenning wanneer het wordt gebruikt als een hulpmiddel om je energie en artistieke intentie te sturen. Albast is geweldig om door een artistieke blokkade heen te werken of om aan een vaardigheid of project te werken die naar een nieuw niveau moet worden getild.

Omdat het albast zo zacht is, kan deze het beste alleen worden gereinigd in het zon- en maanlicht.

Albast kopen - Crystal Cave
Albast knuffelstenen

Aluniet

Vastberaden • Toewijding • Volharding
Aluniet affirmatie: “Ik laat mij niet uit de weg slaan.”

Aluniet is een gehydroxyleerd aluminiumkaliumsulfaatmineraal. De kristallen van aluniet zijn rhomboëdisch met grensvlakhoeken van 90 ° 50?, waardoor ze op kubussen lijken. Het werd voor het eerst waargenomen in de 15e eeuw in Tolfa, in de buurt van Rome, waar het werd gedolven voor de vervaardiging van aluin. Voor het eerst aluminiliet genoemd door J.C. Delamétherie in 1797, werd deze naam drie decennia later gecontracteerd door François Beudant.  Aluniet varieert in kleur van wit tot geelgrijs. Aluniet is een zacht kristal met een hardheid van 4 op de schaal van Mohs. Het is onoplosbaar in water of zwakke zuren, maar oplosbaar in zwavelzuur. Aluniet komt voor als aderen en massa’s in trachiet, ryoliet en soortgelijke kaliumrijke vulkanische rotsen. Het wordt gevormd door de inwerking van zwavelzuurhoudende oplossingen op deze rotsen tijdens de oxidatie en uitloging van metaalsulfideafzettingen. Aluniet wordt ook gevonden in de buurt van vulkanische fumarolen. De witte, fijnkorrelige massa’s lijken qua uiterlijk sterk op fijnkorrelige kalksteen, dolomiet, anhydriet en magnesiet. De compactere soorten uit Hongarije zijn zo hard en taai dat ze zijn gebruikt voor molenstenen. Als getuimelde steen is aluniet zeldzaam.

Spiritueel gezien verhoogt aluniet ons gevoel van stabiliteit en helpt ons meer vastberaden, toegewijd en volhardend te maken. Het is een uitstekende steen voor een langere kijk op het leven en een die ons leert zuiniger en gereserveerder te zijn en een die ons helpt de vruchten van geduld te plukken. Het helpt ons gevoelens van angst los te laten en kan een schuldig geweten verlichten. Het helpt ons om ruzies te beslechten, ongeacht wie gelijk of ongelijk had, en het helpt ook om de creativiteit op het gebied van artistieke inspanningen te vergroten. Aluniet helpt ons om ons op ons gemak te voelen met ons gevoel van spiritualiteit. Het stimuleert en activeert het onderste chakra-systeem van ons lichaam, de wortel-, sacrale en zonne-plexus chakra-punten en kan helpen om de yin yang-energie in balans te brengen. Het is een aardende steen die ook helpt om onevenwichtige energieën in harmonie te brengen.

Aluniet kopen - Crystal Cave
Aluniet knuffelstenen

Amazoniet

Empathie • Vrede • Vrouwelijk
Amazoniet affirmatie: “Ik ben in het hier en nu.

Amazoniet is een variëteit van microkliene veldspaat. Dit kristal vormt zich in kleine prismatische kristallen of grote massa’s. De kleuren van amazoniet variëren van diepblauw tot turkoois tot blauwgroen. De kleur van amazoniet wordt gecreëerd door kleine sporen van lood in het veldspaat. Amazoniet werd voor het eerst beschreven in 1847 door A. Breithaupt. Wegens de kleur is de naam is ontleend aan de naam van de Amazone-rivier, waaruit vroeger groene stenen werden verkregen, echter bleek na onderzoek dat deze stenen geen amazoniet waren. Wel zijn er verhalen over de krijgersvrouwen van de oude Amazone-stam in Brazilië die amazoniet gebruikten om hun schilden te versieren, ziekten te genezen en wonden te genezen. Hoewel het in 1847 werd gemeld, wordt aangenomen dat amazoniet al minstens 4.000 jaar is gebruikt. Oude beschavingen zoals Egypte, India en Mesopotamië gebruikten deze steen. Omdat het zich in massa vormt, gebruikten ze amazoniet als talismannen, amuletten, decoraties en schrijfplaten.

Spiritueel gezien is amazoniet een steen van vrede en helpt bij het creëren van harmonie binnen en buiten onze relaties. Een goede steen om meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Het stimuleert balans in alle aspecten van ons leven. De energie van deze steen brengt het lichaam op één lijn met de geest om fysiek evenwicht te creëren en de gezondheid te verbeteren. Het egaliseert mannelijke en vrouwelijke energieën en is een rustgevende en stressverlagende edelsteen. Het verdrijft frustratie en irritatie en kalmeert een hectische geest. Als je een stressvolle levensstijl hebt, gebruik deze edelsteen dan om de balans tussen werk en privé te verbeteren, grenzen te ontdekken en te definiëren en opgekropte frustratie en stress los te laten. Degenen die moeite hebben om in slaap te vallen vanwege een drukke geest kunnen er baat bij hebben om met amazoniet in hun kussensloop of op het nachtkastje te slapen.

De spirituele eigenschappen van amazoniet zijn erg effectief met filteren. Het filtert elektronische, milieu- en spirituele vervuiling. Als je last hebt van deze stralingen of als je je overweldigd voelt door je omgeving, houd deze steen dan vast om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Als je vaak achter een computer werkt, is dit een geweldige steen om in de buurt te houden om het effect van elektronische vervuiling te verminderen. Ook een geweldige edelsteen om te dragen tijdens het reizen. Het beschermt ook tegen overstimulatie en is een goede ondersteuning voor (zeer) gevoelige mensen en kinderen.

Klik hier om meer te lezen over amazoniet.

Amazoniet sculptuur - Crystal Cave
Amazoniet geslepen
Ruwe amazoniet - Crystal Cave
Amazoniet ruw

Amazoniet met Rookkwarts

Expressie • Tegen EMF • Bescherming
Amazoniet met rookkwarts affirmatie: “Ik trek positieve energieën aan in mijn leven.”

Amazoniet en rookkwarts vormen zich soms samen tot een wonderlijke combinatie. Beide stenen, amazoniet en rookkwarts, hebben elk hun eigen spirituele werking, maar in combinatie worden de keelchakra-activerende eigenschappen van amazoniet met de beschermende kwaliteit van rookkwarts een krachtige, energetische samenwerking. Amazoniet en rookkwarts transmuteren alle negatieve trillingen die je vermogen om open en duidelijk te communiceren omringen, en maken plaats voor eerlijke, gezonde, zelfverzekerde en duidelijke expressie. Amazoniet met rookkwarts is een een van de effectievere EMF stenen om je te helpen omgaan met elektromagnetische negativiteit die wordt afgegeven door mobiele telefoons of microgolven. Het is een krachtige genezende steen die je kan beschermen tegen elektrische gevoeligheid.

Amazoniet rookkwarts sculptuur kopen - Crystal Cave
Amazoniet met rookkwarts

Amazoniet met Veldspaat

Vrouwelijkheid • Leven • Balans
Amazoniet met veldspaat affirmatie: “Ik eer mijzelf.”

Veldspaat is een groep mineralen die kalium-, natrium-, calcium- en aluminiumsilicaten bevat. Veldspaat heeft zijn naam gekregen door Johan Gottschalk Wallerius in 1747. De naam veldspaat is afgeleid van het Duitse ‘feld’, wat ‘veld’ betekent, omdat sommige vroege exemplaren werden gevonden in velden, en ‘spar’, een geologische term voor niet-metaalhoudende mineralen met een glasachtige glans en goede splijting. De veldspaatgroep omvat de microcline (amazoniet), orthoklaas (maansteen en variaties) en plagioklaas (zonnesteen en labradoriet variaties) veldspaat. Verder komt dit mineraal nog in andere kleuren voor zoals wit, licht grijs, licht geel, en kan ook semi opaak en licht transparant voorkomen. Veldspaat is een belangrijke en veel voorkomende grondstof voor de productie van keramiek en geopolymeren, en is een belangrijk ingrediënt bij de productie van glas.

Veldspaat wordt gezien als een vrouwelijke steen en zou een ondersteuning kunnen zijn bij vrouwelijke klachten. Veldspaat verhoogt het zelfrespect, zelfrespect en zelfbewustzijn. Het helpt je om jezelf als vrouw te eren, je seksualiteit te eren en je vermogen om nieuw leven te creëren. Deze steen zal je helpen als je de gewoonte hebt om voortdurend de verkeerde partner te selecteren door je te helpen erkennen dat je gewaardeerd wordt als jezelf en niet als een verlengstuk van iemand anders. Het mineraal veldspaat voorziet je van vrouwelijke, maan- en godinnenenergie.

Amazoniet met veldspaat kopen - Crystal Cave
Amazoniet met veldspaat

Amber (Barnsteen)

Positiviteit • Rust • Vertrouwen
Amber affirmatie: “Ik ben authentiek.”

Amber, officieel barnsteen genoemd, is de verstarde, verharde hars van bomen, in leeftijd variërend van minder dan een miljoen tot meer dan 300 miljoen jaar oud. Amber is een prachtige steen die is geslepen en gepolijst en gebruikt als waardevolle edelsteen. Het is zeer licht in gewicht waardoor het zonder ongemak in een groot sieraad kan worden gebruikt. Amber, of fossiel boomsap, is al sinds de oudheid bekend. Het is een fossiel zelf en kan vele geconserveerde insecten en andere dieren en planten bevatten die tientallen miljoenen jaren oud zijn.

Amber heeft en warme en zonnige energie. Amber werkt goed tegen depressie en helpt het tegengaan. Amber moedigt rust aan en ontwikkelt vertrouwen. Het brengt evenwicht en geduld en stimuleert besluitvorming en is een nuttige geheugensteun. Het helpt je bij het vinden van doel en kracht door actie te ondernemen om je realiteit naar een hoger bewustzijn te evolueren.

Amber zal de zonnevlechtchakra openen en genezen. Het helpt het lichaam bij het opnemen van voedingsstoffen. Amber is een krachtige genezer en reiniger die ziekten uit het lichaam verwijdert, weefsel revitalisatie bevordert en het lichaam vitaliteit geeft. Door pijn en negatieve energie op te nemen, laat Amber het lichaam weer in balans komen en zichzelf genezen. De steen resoneert sterk met de keel. Amber beschermt het emotionele lichaam en beschermt je tegen psychische aanvallen en paranormale vampieren. Amber tijdens het dragen geeft je een gevoel van veiligheid, geborgenheid en rust.

Amber - Crystal Cave
Amber

Amethist – Amazez

Engelen • Reiniging • Spiritualiteit
Amazez affirmatie: “Ik voel glorieuze, dynamische energie. Ik voel mij actief en levend.”

Amazez lijkt op amethistkwarts (ook bekend onder de termen chevron amethist of dogtooth amethist) – paarse amethist met witte kwarts. Het is afkomstig uit de kust van Afrika. Sommigen beweren dat het witte gedeelte van de steen azeztuliet is – een handelsnaam voor gewone kwarts. Waarschijnlijk is amazez een handelsnaam voor gewone amethistkwarts.

Spiritueel gezien kan amazez iemands veld zuiveren op een manier die bewuste interactie met hogere wezens op vele spirituele niveaus mogelijk maakt. De engelen, en zelfs de Azez zelf, kunnen gemakkelijker iemand benaderen die door deze steen is gezuiverd. Amazez is ook een uitstekende steen voor reizen buiten het lichaam, waarbij de trilling hoog genoeg wordt verhoogd om het lichaam te transcenderen en tegelijkertijd iemand te beschermen tegen negatieve invloeden. Deze ontdekking bevestigde wat de Azez, de beschermengelgroepsziel die verantwoordelijk is voor alle azeztulieten, hadden voorspeld. Continent voor continent worden de stenen doorgedrongen en geactiveerd door de energieën van het Naamloze Licht op een toenemend aantal locaties. Dit proces en alle energieën die in de richting van planetaire vibrationele ascentie bewegen, lijkt te zijn versneld, zoals de Azez voorspelden.

De pure kracht van amazez, gecombineerd met zijn zuiverende eigenschappen, maakt het een ideale steen om te gebruiken bij het reinigen van een individueel of een gebied van alle soorten negativiteit. Of dit nu onbewuste negatieve programma’s zijn die uit vorige levens zijn voortgekomen, of van slechte ervaringen in dit leven, of dat het energie-uitputtende entiteiten zijn die in slechte omgevingen worden opgepikt. Als deze steen wordt gebruikt met een duidelijke bedoeling, kan het helpen negativiteit te verdrijven uit je energieveld, evenals je omgeving. Het dragen of dragen van een stuk kan iemands persoonlijke veld in een heldere, zuivere, gezonde staat houden, terwijl het plaatsen van hele kristallen van amazez in iemands omgeving hetzelfde effect kan hebben op iemands omgeving. Deze stenen brengen niet alleen het licht binnen, ze houden ook de duisternis op afstand

Azozeo is de naam van een nieuw type “super geactiveerd kristal”, en een woord dat wordt gebruikt om ze te wekken. Het is een manier om de Azez aan te roepen, de engelachtige beheerders van het naamloze licht. Azozeo super geactiveerde kristallen dragen veel hogere frequenties dan de niet-geactiveerde versies van dezelfde stenen. Ze stralen krachtige stromen van subtiele materie/energie of hemels vuur uit. Ze bieden een krachtigere, duidelijkere en meer verheven versie van de karakteristiek van elke kristaltrilling. Ze vergroten het bewustzijn naar hogere sferen, actualiseren spirituele capaciteiten en openen iemand voor verlichting.

Azozeo is een oud woord, ontdekt in het 2000 jaar oude Boek van Ieou. Het werd gebruikt om een beroep te doen op krachtige engelenwezens (waarvan wordt aangenomen dat het dezelfde engelen zijn, de Azez, die de energieën van azeztuliet deden ontwaken) met het oog op spirituele ascentie. Dit woord werd gebruikt om bepaalde kristallen naar een hoger niveau van energie en kracht te stimuleren. Hierom zijn de nieuw geactiveerde stenen azozeo kristallen genoemd.

Amazez ketting - Crystal Cave
Amazez hangertjes

Amethist – Amegreen

Spiritualiteit • Liefde • Compassie
Amegreen affirmatie: “Mijn lichaam, ziel en geest zijn in harmonie met elkaar verbonden.”

Amegreen zijn prachtige stenen die een combinatie zijn van drie soorten kwartskristallen. Het is een belichaming van amethist, groene amethist, ook wel bekend als prasioliet en witte kwarts. Veel van deze stenen zien er prachtig uit en ze hebben een verbazingwekkende zachte kalmerende energie. Zodoende bevat ze ook de metafysische krachten van alle drie de kristallen. Er wordt geloofd dat amegreen liefde, licht en compassie in het hart brengt van de drager.

Amegreen - Crystal Cave
Amegreen

Amethist

Inzicht • Intuïtie • Spiritualiteit
Amethist affirmatie: “Ik ben verbonden met de wijsheid van het universum.”

Amethist, een paarse kleurvariant van kwarts, is een van ‘s werelds meest populaire edelstenen en wordt al duizenden jaren gebruikt in sieraden en decoraties. De steen is terug te vinden in oude Griekse overtuigingen. Het woord amethist komt van het Griekse woord “amethystos”, wat nuchter betekent en verwijst naar het idee om een solide, nuchtere manier van denken te behouden. Amethist is de geboortesteen van februari en heeft een hardheid van 7. Amethisten vormen zich in lange, prismatische kristallen in geodes of holle rotsen. Deze geodes vormen zich wanneer er holtes in vulkanisch gesteente zijn. Terwijl het gesteente afkoelt, destilleren en kristalliseren het mineraalverzadigde water, de gassen en het vulkanische materiaal. Wanneer deze kristallen uitharden, vormen ze amethist. Hoewel ze in het algemeen een paarse kleur hebben, kan de steen ook een rood-paarse tint hebben, of een zeer lichtpaarse tint die vervaagt in een lila.

Spiritueel gezien is amethist een krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie. Amethist werkt goed tegen verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen. Leg een steen onder je kussen neer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook werkt amethist goed tegen stress en nervositeit. De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma’s te verwerken.

Amethist bevordert de geestelijke helderheid, geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Het helpt bij situaties zonder oordelen inzien en laat je het leven met compassie zien. De kalmerende energie van de steen laat negatieve emoties verminderen en brengt de geest en emoties in balans. Een amethist steen in de buurt hebben geeft al een gevoel van prettig comfort. Amethist opent bewuste toegang tot het spirituele lichaam, spiritueel bewustzijn en ontwaken. Amethist wekt het bewustzijn van de ziel en zal je leren dat het leven niet stopt bij het fysieke lichaam.

Large amethyst cluster - Crystal Cave
Amethist
Amethist gravure - Crystal Cave
Geslepen amethist hartjes

Amethist – Amethist Chalcedoon

Inzicht • Communicatie • Spiritualiteit
Amethist chalcedoon affirmatie: “Ik ben verbonden.”

Amethist

Amethist, een paarse kleurvariant van kwarts, is een van ‘s werelds meest populaire edelstenen en wordt al duizenden jaren gebruikt in sieraden en decoraties. De steen is terug te vinden in oude Griekse overtuigingen. Het woord amethist komt van het Griekse woord “amethystos”, wat nuchter betekent en verwijst naar het idee om een solide, nuchtere manier van denken te behouden. Amethist is de geboortesteen van februari en heeft een hardheid van 7. Amethisten vormen zich in lange, prismatische kristallen in geodes of holle rotsen. Deze geodes vormen zich wanneer er holtes in vulkanisch gesteente zijn. Terwijl het gesteente afkoelt, destilleren en kristalliseren het mineraalverzadigde water, de gassen en het vulkanische materiaal. Wanneer deze kristallen uitharden, vormen ze amethist. Hoewel ze in het algemeen een paarse kleur hebben, kan de steen ook een rood-paarse tint hebben, of een zeer lichtpaarse tint die vervaagt in een lila.

Spiritueel gezien is amethist een krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie. Amethist werkt goed tegen verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen. Leg een steen onder je kussen neer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook werkt amethist goed tegen stress en nervositeit. De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma’s te verwerken.

Amethist bevordert de geestelijke helderheid, geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Het helpt bij situaties zonder oordelen inzien en laat je het leven met compassie zien. De kalmerende energie van de steen laat negatieve emoties verminderen en brengt de geest en emoties in balans. Een amethist steen in de buurt hebben geeft al een gevoel van prettig comfort. Amethist opent bewuste toegang tot het spirituele lichaam, spiritueel bewustzijn en ontwaken. Amethist wekt het bewustzijn van de ziel en zal je leren dat het leven niet stopt bij het fysieke lichaam.

Chalcedoon

Chalcedoon is de vorm van kwarts die compact en microkristallijn is. Het komt voor in veel verschillende vormen, kleuren en patronen, en sinds de oudheid worden veel soorten als edelstenen gebruikt. In de edelsteenhandel wordt de term chalcedoon vaak specifiek gebruikt om het witte, grijze of blauwe doorschijnende type chalcedoon te beschrijven, maar de technische term omvat alle aanvullende variëteiten. Vormen van chalcedoon zijn agaat, aventurijn, heliotroop, carneool, flint, chrysopraas, jaspis, onyx, sard, sardonyx en tijgeroog. Chalcedoon is vaak moedergesteente waarop een groot aantal verschillende edelstenen kunnen zitten. De meeste chalcedonen zijn gepolijst als cabochons en kralen voor gebruik in sieraden en gravures.

Chalcedoon wordt verondersteld zijn naam te ontlenen aan de Griekse havenstad “Chalcedon”, die tegenwoordig bekend staat als “Kadikoy” in Turkije. Deze steen zou om de nek van Marcus Tullius Cicero, een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof, hebben gehangen. Het waren niet alleen de oude Grieken die de waarde in chalcedoon zagen, de indianen beschouwden het ook als een heilige steen. Het werd vaak gebruikt bij ceremonies om een gevoel van aarding te verzekeren. Tot op de dag van vandaag is chalcedoon nog steeds een populaire steen om te gebruiken bij meditatieve oefeningen en spirituele verblijven.

Spiritueel gezien staat chalcedoon in het algemene bekend om zijn verzorgende kracht, maar ook om zijn vermogen om je woorden en gesprekken te laten stromen. Het is geliefd bij openbare sprekers, redenaars, advocaten en politici vanwege het vermogen om diplomatie naar het puntje van je tong te brengen. Het wordt hierom ook wel de “sprekerssteen” genoemd. Chalcedoon is ook een steen van balans en kan lichaam, geest en ziel in volledige harmonie brengen.

Amethist chalcedoon kopen - Crystal Cave
Amethist chalcedoon knuffelstenen

Amethist – Amethistkwarts

Inzicht • Intuïtie • Spiritualiteit
Amethistkwarts affirmatie: “Ik ben verbonden met de wijsheid van het universum.”

Amethistkwarts is een combinatie van amethist en witte kwarts. De kwarts in amethistkwarts versterkt de werking van amethist.

Amethist werkt goed tegen verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen. Leg een steen onder je kussen neer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook werkt amethist goed tegen stress en nervositeit. De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma’s te verwerken.

Amethist bevordert de geestelijke helderheid, geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Het helpt bij situaties zonder oordelen inzien en laat je het leven met compassie zien.

Amethistkwarts zaksteen - Crystal Cave
Amethistkwarts

Amethist – Prasioliet (Groene Amethist) (Manmade)

Verbindingen • Spiritualiteit • Versterkend
Prasioliet affirmatie: “Mijn lichaam en geest zijn op elkaar afgestemd en perfect uitgelijnd.”

Prasioliet, ook wel bekend als groene amethist of groene kwarts, is een lichtgroene vorm van kwarts. Er is een kleine hoeveelheid natuurlijk prasioliet beschikbaar, bijna al het prasioliet wordt geproduceerd door het verhitten van amethist. Deze steen is verhit. De steen bevat naast zijn eigen specifieke eigenschappen de volgende eigenschappen van amethist:

Amethist is een krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie.  Amethist werkt goed tegen verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen. Leg een steen onder je kussen neer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook werkt amethist goed tegen stress en nervositeit. De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma’s te verwerken. Amethist bevordert de geestelijke helderheid, geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Het helpt bij situaties zonder oordelen inzien en laat je het leven met compassie zien. De kalmerende energie van de steen laat negatieve emoties verminderen en brengt de geest en emoties in balans. Een amethist steen in de buurt hebben geeft al een gevoel van prettig comfort. Amethist opent bewuste toegang tot het spirituele lichaam, spiritueel bewustzijn en ontwaken. Amethist wekt het bewustzijn van de ziel en zal je leren dat het leven niet stopt bij het fysieke lichaam.

Prasioliet is een steen die de hogere en lagere aspecten van het zijn verbindt, integreert en in evenwicht brengt. Het maakt het hart wakker voor de frequentie van liefde en mededogen en verbetert de verbinding met alle dingen in het dagelijks leven. Prasioliet helpt iemand om op hogere leiding te handelen en zijn hart te volgen. Het opent de chakra’s van het kruin en het derde oog en stimuleert innerlijke visie, verbinding en communicatie met het geestenrijk. Het ondersteunt ook het sjamanistische genezingswerk.

Prasioliet - Crystal Cave
Prasioliet (groene amethist) (manmade)
Prasioliet hanger - Crystal Cave
Prasioliet hangertje (licht verhit)

Amethist – Prasiolietkwarts (Groene Amethist) (Manmade)

Verbindingen • Spiritualiteit • Versterkend
Prasiolietkwarts affirmatie: “Mijn lichaam en geest zijn op elkaar afgestemd en perfect uitgelijnd.”

Prasioliet, ook wel bekend als groene amethist of groene kwarts, is een lichtgroene vorm van kwarts. Er is een kleine hoeveelheid natuurlijk prasioliet beschikbaar, bijna al het prasioliet wordt geproduceerd door het verhitten van amethist. Deze steen is verhit. De steen bevat naast zijn eigen specifieke eigenschappen de volgende eigenschappen van amethist:

Amethist is een krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie.  Amethist werkt goed tegen verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen. Leg een steen onder je kussen neer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook werkt amethist goed tegen stress en nervositeit. De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma’s te verwerken. Amethist bevordert de geestelijke helderheid, geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Het helpt bij situaties zonder oordelen inzien en laat je het leven met compassie zien. De kalmerende energie van de steen laat negatieve emoties verminderen en brengt de geest en emoties in balans. Een amethist steen in de buurt hebben geeft al een gevoel van prettig comfort. Amethist opent bewuste toegang tot het spirituele lichaam, spiritueel bewustzijn en ontwaken. Amethist wekt het bewustzijn van de ziel en zal je leren dat het leven niet stopt bij het fysieke lichaam.

Prasioliet is een steen die de hogere en lagere aspecten van het zijn verbindt, integreert en in evenwicht brengt. Het maakt het hart wakker voor de frequentie van liefde en mededogen en verbetert de verbinding met alle dingen in het dagelijks leven. Prasioliet helpt iemand om op hogere leiding te handelen en zijn hart te volgen. Het opent de chakra’s van het kruin en het derde oog en stimuleert innerlijke visie, verbinding en communicatie met het geestenrijk. Het ondersteunt ook het sjamanistische genezingswerk.

Prasiolietkwarts - Crystal Cave
Prasiolietkwarts (groene amethist) (Manmade)

Amethist – Roze Amethist

Liefde • Vrouwelijkheid • Verzorging
Roze amethist affirmatie: “De liefde die we zoeken, zit al in ons.”

Roze amethist is een nieuw ontdekte vorm van kwarts uit Argentinië. Het lichtbereik van de steen is licht lila roze tot een dieper getint perzik roze, maar het is anders van toon, helderheid en dichtheid dan dat van rozenkwarts en lavendelkwarts. De kleur is het resultaat van insluitsels van hematiet.

Roze amethist is in een kristal van liefde en toewijding. Het draagt een zachte vrouwelijke energie van mededogen, vrede en comfort. De frequentie van de roze amethist verbindt zich met de hart-, derde oog- en kruinchakra’s die deze stimuleren, zodat men openstaat voor de liefde en leiding van de ziel. Via het hartchakra helpt dit kristal iemand om iemands levenservaringen te bekijken vanuit het hogere perspectief van de ziel, waardoor iemand kan handelen met een sterk gevoel van goddelijke liefde.

Roze amethist is een goede steen voor emotionele genezing. Het helpt iemand een bewuste en liefdevolle verbinding te maken met iemands innerlijke kind in een staat van eenheid en integratie te brengen. Roze amethist kan helpen bij het verwerken van verdriet, en het helpt het hart open te houden. De geruststellende stromen van deze stenen kunnen helpen om vreugde en vrede in iemands hart en ziel te herstellen.

Roze amethist - Crystal Cave
Roze amethist

Ametrien

Concentratie • Gewichtsverlies • Tegen Verslavingen
Ametrien affirmatie: “Ik ben het waard om een gezond en gelukkig leven te leiden.”

Ametrien is een fusie van amethist en citrien die hun eigen krachten hebben. Deze combinatie zal de energie van de vibratie van beide stenen versterken, terwijl ze ook een aantal nieuwe vaardigheden zullen brengen. Ametrien helpt in het verenigen van de mannelijke en vrouwelijke energie, waardoor dit een zeer goede steen is om mee te werken voor het brengen van balans, harmonie en eenheid.

De citrienenergie in deze steen helpt je om gefocust te blijven, en de amethistvibratie om je creativiteit en inspiratie een boost te geven. Dit is een goede steen voor als je studeert of creatief bent. Hun energie wordt ook gezegd om depressie, angst en stress te verlichten.

Ametrien helpt je zelfvernietigende gewoonten te doorbreken die je tegenhouden. De steen is bijvoorbeeld goed tegen verslavingen maar ook voor gewichtsverlies, het zal je helpen om de hunkeringen die ermee gepaard gaan los te laten.

Ametrien sieraad - Crystal Cave
Ametrien

Amfiboliet

Dualiteit • Keuzes • Duidelijkheid
Amfiboliet affirmatie: “Mijn wereld is niet alleen in zwart wit gedefineerd. Het grijze gebied is waar de magie zit.”

Amfiboliet wordt ook wel hoornblende genoemd is een metamorf gesteente dat onder invloed van temperatuur, druk of hydrothermale vloeistoffen is gerekristalliseerd of gemetamorfoseerd. Dit gesteente bevat amfiboolmineralen (vandaar de naam) en veldspaatjes. Deze donkere en zware steen komt in zowel gestreepte als kristalvormen en kan een scala aan andere edelstenen en materialen bevatten.

De steen is genoemd naar zijn eigen dubbelzinnige aard. De andere naam van amfiboliet, hoornblende, combineert de dualiteit: “hoorn” voor zijn kleur en “blenden” (Duits voor “bedrieger”, vanwege zijn gelijkenis met metaalertsen). De dubbele aard van amfiboliet maakt het een ideale steen voor degenen die werken aan het in evenwicht brengen van hun eigen dubbele aard: vreedzame krijgers, belichamingen van twee geesten, enz. Er wordt ook aangenomen dat het de schurende werking van menselijke interactie beschermt en isoleert en de behoefte aan oordelen losmaakt.

De steen helpt erg bij als je in conflict bent met jezelf. Als je grote of kleine keuzes moet maken in je leven, kan amfiboliet je helpen om de knoop door te hakken, er voor gaan en zorgen dat je ook achter je keuze staat en blijft staan. Houd de steen in je hand of in je kleding als je een keuze moet maken om zo de twijfels weg te nemen.

Amfiboliet oplegger - Crystal Cave
Amfiboliet

Amfiboolkwarts

Hoge Vibratie • Acceptatie • Engelen
Amfiboolkwarts affirmatie: “Ik stel mij open voor de engelen.”

Amfibool is een essentieel instituut van meestal donkergekleurde, inosilicaatmineralen, die prisma- of naaldachtige kristallen vormen, samengesteld uit SiO4-tetraëders met dubbele keten, verbonden aan de hoekpunten en normaal gesproken ijzer- en / of magnesiumionen in hun systemen bevatten. Amfibolen kunnen onervaren, zwart, kleurloos, wit, geel, blauw of bruin zijn. De International Mineralogical Association classificeert amfibolen momenteel als een minerale supergroep, waarbinnen verschillende subgroepen kunnen zijn. De mineralen van de amfiboolgroep kristalliseren in de orthorhombische, monokliene en trikliene systemen, maar de kristallen van de verschillende soorten lijken in veel opzichten sterk op elkaar. Chemisch vormen ze een groep parallel aan de pyroxeengroep, zijnde silicaten met calcium, magnesium en ferro-ijzer als belangrijke basen, en ook met mangaan en de basen. De amfibolen bevatten echter hydroxyl. Bepaalde moleculen die in sommige soorten aanwezig zijn, bevatten aluminium en ijzer (III). De amfibolen en pyroxenen lijken sterk op elkaar en onderscheiden zich door splitsing. De prismatische splitsingshoek van amfibolen is ongeveer 56° en 124°, terwijl de pyroxeensplitsingshoek ongeveer 87° en 93° is. Amfibolen vertonen een uitgebreid scala aan mogelijke kationsubstituties en kristalliseren in zowel stollingsgesteenten als metamorfe gesteenten met een breed scala aan chemische bulksamenstellingen. Vanwege hun relatieve instabiliteit voor chemische verwering aan het aardoppervlak, vormen amfibolen slechts een ondergeschikt bestanddeel in de meeste afzettingsgesteenten.

Spiritueel gezien brengt amfiboolkwarts, ook wel bekend als engelfantoomkwarts, evenwicht in alle energieën. Het heeft het vermogen om je open te stellen voor hogere vibraties, en om op te treden als een immens krachtige bondgenoot bij het aarden en stabiliseren. Met deze eigenschappen creëert het een gevoel van gemak – vooral wanneer men zich bedreigd of veroordeeld voelt – terwijl het ook het hart en de geest opent voor gevoelens van acceptatie en eerlijkheid. Amfiboolkwarts helpt ons om anderen als gelijken te zien en te benaderen, waardoor elk gevoel van ‘anders-zijn’ vrijkomt. Op individueel niveau helpt het om alle gevoelens van “minder dan” weg te nemen, wat kalmte, tevredenheid en acceptatie van wie je bent mogelijk maakt. Dit kristal zorgt voor de ontvangst van hogere wijsheid en contact met je engelen. Het helpt iemand bij het nemen van beslissingen vanuit een plaats van intuïtieve duidelijkheid en geaardheid in de echte wereld. Als je een amfiboolkwarts draagt, voel je je nooit alleen; het is een echte bondgenoot die je steunt in moeilijke tijden. Ze brengen de hele dag een gevoel van vreugde en welzijn, helpen om eventuele zorgen of angst los te laten en helpen om het ego tot rust te brengen.

Amfiboolkwarts kopen - Crystal Cave
Amfiboolkwarts

Ancestraliet

Versterking • Aarding • Vorige Levens
Ancestraliet affirmatie: “Ik trek goede energie aan.”

Ancestraliet is een van de oudste stenen ter wereld. Ancestraliet is de handelsnaam voor een combinatie van martiet (een vorm van hematiet, die in dit geval magnetiet vervangt) en rood hematiet, die diep uit de aardkost wordt gewonnen. De “martitisering” van het originele magnetiet is niet altijd compleet, wat betekent dat een deel van het resulterende materiaal aantrekkelijk is voor een magneet. Het is ontstaan uit een stromatolietstructuur die de atmosfeer een paar honderd miljoen jaar van zuurstof heeft voorzien voordat ander leven kon bestaan. Maar de aanwezigheid van martiet suggereert dat het gesteente op een later tijdstip werd begraven en andere chemische processen onderging, aangezien het proces waarbij martiet zich vormt in de kern van de aarde plaatsvindt. Ancestraliet stenen zijn afkomstig uit de staat Minas Gerais in Brazilië. Tot op heden is het land de belangrijkste bron van deze stenen, maar worden ook in andere landen gevonden zoals Australië. Ze hebben een zeer hoog ijzergehalte. Hierdoor verschilt de kleur van de ene steen tot de andere. Ancestraliet hebben een donkergrijze of zilveren kleur met glinsteringen. In sommige gevallen bevatten ze donkere roodachtige tinten. De hardheid van deze stenen lijkt op die van een rots. Het is robuust en metaalachtig.

Spiritueel gezien is ancestraliet al duizenden jaren een bron van natuurlijke, krachtige, oude energie voor mentale rust en balans. Hoewel het al zo lang bestaat, is het een vrij nieuwe steen in de edelstenen en spirituele markt. Tot op de dag van vandaag wordt de spirituele werking nog beoordeeld. We weten iniedergeval al het volgende: ancestraliet maakt naam als een mineraal dat gevoelige personen en empaten zal helpen hun reis en doel te begrijpen. Interessant genoeg komt het nu tot ons in een tijd waarin er zovelen zijn die deze energie nodig hebben. Er wordt aangenomen dat ancestraliet sterker en magischer is dan hematiet, en kan in staat zijn om iemands energieveld dichtbij en strak te brengen om de persoonlijke energie te beschermen tegen verontreiniging en tegelijkertijd alle negatieve energie die erop terugkaatst te aarden. Dit maakt ancestraliet het perfecte kristal om iemands aura helpen sterk te worden.

Houd een stuk bij je wanneer je je huis of veilige plek verlaat en weet dat als je het vasthoudt, je wordt beschermd tegen vampierachtige energieverslindende ontmoetingen. Zijn energie is zwaar maar stabiel en voelt rustgevend aan om vast te houden. Het resoneert met de energieën van de wortel, sacrale en zonnevlecht chakra’s, dus zal veel naar boven halen om mee om te gaan. Het zal interessant zijn om de resultaten te zien van het mediteren ermee, omdat er wordt gezegd dat het problemen naar voren brengt die moeten worden aangepakt uit vorige levens. Ancestraliet wordt geassocieerd met aarding, versterking van de aura en verbinding met de Akasha-kronieken van de aarde.

Ancestraliet kopen - Crystal Cave
Ancestraliet knuffelstenen

Anhydriet – Angeliet

Communicatie • Kalmerend • Engelengidsen
Angeliet affirmatie: “Ik sta er voor open om berichten van mijn engelengidsen te ontvangen.”

Anhydriet is een watervrij calciumsulfaat en behoort tot de sulfaatklasse van mineralen. De naam anhydriet komt van een Grieks woord wat “zonder water” betekent. Anhydriet vormt zich niet direct, maar is het resultaat van het verlies van water in het mineraal gips. Dit verlies van water veroorzaakt een vermindering van het volume van de gesteentelaag en kan de vorming van grotten veroorzaken wanneer het gesteente krimpt. De kleur van anhydriet varieert van kleurloos tot wit, maar ook van bruin, rood, grijs en bleke tinten roze, blauw en violet. De blauwe vorm van anhydriet staat bekend als angeliet vanwege de hemelsblauwe kleur. Anhydriet is transparant tot doorschijnend met een glasachtige tot parelwitte glans.  Bij blootstelling aan water verandert anhydriet weer in gips. De hardheid van anhydriet wordt beoordeeld op 3,5 op de schaal van Mohs. Anhydriet komt voor in Nova Scotia, Canada, Duitsland, Frankrijk, Mexico, Zwitserland, Italië, Brazilië, China, Australië, Spanje en de VS.

Angeliet wordt vaak gebruikt in rituelen als een kalmerende steen om angst en stress in een situatie te verminderen en te verlichten. Dit zal helpen iemands woede te verminderen, hulp te bieden bij zelfvergeving en creatieve werken te ondersteunen, vooral wanneer iemand zijn eigen persoonlijke ritueel of betovering aan het maken is. Het biedt een helende en beschermende energieveld rond het gebied waar het is geplaatst.

Angeliet is nuttig voor de keelchakra en helpt de geheimen van het gesproken woord te ontsluiten, een stem te geven aan de waarheid; vrede brengen, kalmte kalmeren en focussen op de hoogste gebieden van spirituele genezing om lijden te verlichten. Het kan worden gebruikt om iemands engelen te roepen voor begeleiding en ondersteuning, evenals een paranormale verbinding met de volledige eenheid die het universum is.

Angelite palm stone - Crystal Cave
Angeliet

Anhydriet – Laminair Anhydriet

Acceptatie • Spiritualiteit • Geduld
Laminair anhydriet affirmatie: “Ik ben in contact met het universum.”

Deze wit/grijze anhydriet wordt laminair anhydriet genoemd wegens de donkere banden in de steen. Andere namen kunnen ook lamellen anhydriet of gestreepte anhydriet zijn. Voor laminair anhydriet worden de algemene spirituele eigenschappen van anhydriet gebruikt.

Laminair anhydriet kopen - Crystal Cave
Laminair anhydriet knuffelstenen

Anhydriet – Paarse Anhydriet

Acceptatie • Spiritualiteit • Geduld
Paarse anhydriet affirmatie: “Ik ben in contact met het universum.”

Anhydriet is een steen van het bewustzijn, het vergemakkelijkt de kracht en het begrip van de voorbijgaande aard van ons fysieke lichaam. Anhydriet ondersteunt dankbaarheid voor de lessen uit het verleden en voor wat was en voor wat nu is, en accepteert veranderingen in ons leven die momenteel gebeuren of in de toekomst zullen gebeuren. Anhydriet is een hulp bij het identificeren voor bepaald gedrag of acties die wellicht kunnen voortkomen uit wraak, woede en wrok die je kunt veranderen en los kunt laten. De steen helpt energetisch door vastzittende emotionele patronen los te laten en brengt een hernieuwde vibratie tot stand. Het helpt bij het bevorderen van liefdevolle communicatie met mensen die een ander standpunt dan jou hebben. Anhydriet verwijdert afleidingen uit de geest en uit de omgeving en bevordert de helderheid van het denken.

Paarse anhydriet is een steen van engelenenergie, het draagt je dromen op engelenvleugels om te worden gemanifesteerd in het fysieke rijk. Het verhoogt alle paranormale vermogens en maakt geblokkeerde energie vrij op de weg van spirituele verlichting. Een krachtig kalmerende en rustige steen die energie in balans brengt en vloeibaarheid tot leven brengt. Het toont ons het belang van timing en hoe we geduldig moeten zijn, zaden moeten worden geplant en vervolgens de tijd krijgen om te groeien. De steen creëert een interne energie-expansie van vrede en liefde en stuwt het uit je hele wezen, deze energie keert tienvoudig terug en trekt geluk, liefde, vrede en overvloed terug in de fysieke wereld.

Paarse anhydriet gepolijst - Crystal Cave
Paarse anhydriet

Antraciet

Loslaten • Doorbreken • Nieuw Begin
Antraciet affirmatie: “Ik heb de mogelijkheid om elke dag opnieuw te kunnen beginnen.”

Antraciet is de hoogste rang van steenkool. In tegenstelling tot andere soorten steenkool, wordt het meestal beschouwd als een metamorf gesteente. Antraciet is glanzend zwart, hard en bros en heeft het hoogste gehalte aan vaste koolstof, ongeveer 86-98%. Antracietkolen hebben over het algemeen de hoogste stookwaarde per ton mineraalvrij. Het wordt vaak onderverdeeld in semi-antraciet, antraciet en meta-antraciet op basis van het koolstofgehalte. De meeste antracieten hebben een laag vochtgehalte (ongeveer 3-6%) en hun verwarmingswaarde is 34.890 KJ/Kg. Antraciet verbrandt met hete, schone vlam, met een laag gehalte aan zwavel en vluchtige stoffen. Vanwege deze eigenschappen wordt antraciet soms gebruikt in huishoudelijke toepassingen, energieopwekking en andere gespecialiseerde industriële toepassingen waarvoor rookloze brandstoffen nodig zijn. Door zijn zachte karakter laat deze antraciet wel zwarte vlekken achter op stoffen en huid.

Spiritueel gezien is antraciet een aardende steen die wordt gebruikt om doelen te bereiken. Het wordt ook gewaardeerd bij detox, zowel op fysiek niveau als bij het opruimen van knopen en littekens uit donkere dagen in het verleden, vooral als een koelbloedig karakter of emotioneel vacuüm de oorzaak was. Antraciet wordt ook wel de ‘Steen van Wroeging’ genoemd, die een persoon helpt om berouw te hebben en te tonen waar dat nodig is, en brengt begrip en acceptatie van de situatie met zich mee. Antraciet is een reissteen omdat het een gevoel geeft van willen kijken naar waar, en waarom wroeging moet worden geopend en getoond. Het is niet om te verlagen of te bedreigen, maar om degene te helpen op zijn levensreizen. Antraciet helpt om slechte gewoonten en schadelijke levenspatronen te doorbreken. Het is een goede steen voor degenen die zich te zwak voelen om uit zulke wegen te komen.

Dit is een steen die een gevoel van rust en frisheid met zich meebrengt van oud naar nieuw. Antraciet is een steen om iemand uit onstabiele en ongeschikte levensfasen te halen. Ook een steen om uit perioden van depressie en angst te komen, evenals om zenuwen te kalmeren, te beschermen tegen paniekaanvallen en te beschermen tegen plotselinge dalingen in de gemoedstoestand. Antraciet licht sluiers van onacceptatie en ontkenning op voor de veiligheid van de keeper en de omringende wezens. Als het zo is dat er onder deze sluier een handeling is die wroeging behoeft, dan zal Antraciet helpen dit te bewerkstelligen door ondersteuning of begeleiding aan te trekken die gaandeweg nodig kan zijn.

Antraciet kopen - Crystal Cave
Antraciet

Apatiet – Blauwe Apatiet

Inspiratie • Tevredenheid • Motivatie
Apatiet affirmatie: “Ik ben geinspireerd en gemotiveerd.”

Apatiet is er in verschillende kleuren, het heeft meestal een groene tint, maar kan ook worden aangetroffen in helder blauw, paars, geel, roze, helder en roodachtig bruin. Omdat het in zoveel kleuren verkrijgbaar is, wordt het vaak verward met andere edelstenen. In feite is het de steen vernoemd naar het Griekse woord voor “bedrog” of “bedriegen”, omdat het je gemakkelijk kan misleiden door te denken dat het een andere steen is, het is verward met bijvoorbeeld de stenen toermalijn, olivijn, peridot, topaas en beryl. In 1786 kreeg het mineraal zijn naam van de Duitse geoloog Abraham Gottlob Werner. Apatiet is een mineraal dat de tanden en botten van alle gewervelde dieren vormt. Bij de productie is apatiet een bron van fosfor voor kunstmest. Maanstenen van onze maan die eind jaren zestig en begin jaren zeventig door Apollo-astronauten naar de aarde werden teruggebracht, bleken sporen van apatiet te bevatten.

Apatiet zou het inzicht, verbeeldingskracht, creativiteit en leervermogen kunnen vergroten, wat op zijn beurt meer zelfvertrouwen zal geven. Apatiet zou het intellect stimuleren en het besef bevorderen dat iemands wilskracht niet alleen uit spirituele wegen komt, maar ook uit liefde moet komen. Wanneer dit besef tot stand komt, begint men te voelen dat negativiteit en afstandelijkheid verdwijnen. Apatiet kan een verlichting zijn om verwarring en frustratie te verminderen, prikkelbaarheid verlagen en maakt het innerlijke zelf wakker. Apatiet vergroot kennis en waarheid en verlicht verdriet, apathie en woede. Fysiek zou apatiet een ondersteuning kunnen zijn bij de opname van calcium, waardoor het kraakbeen, botten en tanden helpt en de vorming van nieuwe cellen stimuleren.

Blauwe apatiet is een steen van manifestatie. Het zal je laten zien hoe je je ideeën omzet in realiteit en de resultaten krijgt die je wilt. Het vergroot je motivatie om te slagen en je doelen te bereiken. Blauwe apatiet wordt gebruikt voor de keelchakra. Mediteren met het kristal zal de zelfexpressie, communicatie en geduld verbeteren. Het zal ook je negativiteit verwijderen en het met vertrouwen en optimisme verbeteren. Blauwe apatiet zal je creativiteit, verbeeldingskracht en intellect stimuleren. Het zal je innerlijke zelf wakker maken en je verwarring en frustraties wegnemen. Het is ook een goede metgezel bij effectief en efficiënt leren.

Apatiet edelstenen bol - Crystal Cave
Blauwe apatiet

Apatiet – Gele Apatiet

Hoge Vibratie • Wilskracht • Manifestatie
Gele apatiet affirmatie: “De zon doet mijn geest elke dag herleven.”

Gele apatiet, ook wel goud of gouden apatiet genoemd, is een van de zuiverste kristallen van de kleur geel, de vibratie van mentale helderheid, wilskracht en manifestatie. Het geeft een zonnige, spirituele energie aan de aura, inspireert hoop en passie voor het leven, en wekt een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen op. Gele apatiet is een zonnesteen, het helpt zowel mannen als vrouwen bij het versterken van de mannelijke kant van hun persoonlijkheid door assertiviteit te ontwikkelen en de moed om risico’s te nemen. Gele apatiet is ook een steen van leren, het vergroot iemands vermogen om nieuwe informatie op te nemen en te verwerken, vooral informatie die helpt bij het manifesteren van iemands dromen en verlangens.

Gele apatiet 925 zilver - Crystal Cave
Gele apatiet hangertjes

Apatiet – Groene Apatiet

Spontaniteit • Ontwikkeling • Zelfliefde
Groene apatiet affirmatie: “Ik ben optimistisch.”

Groene apatiet draagt een opbeurende energie om een levendig en sociaal leven te leiden die apathie, negativiteit en verwarring verdrijft. De steen kan ons helpen ons af te stemmen op hogere kennis en waarheid, om een betere blik te krijgen op onze emotionele en sociale gewoontes, en om onze passies na te streven. Het stelt ons in staat situaties beter te bekijken en creatieve oplossingen voor problemen te vinden. Groene apatiet is een van de beste stenen om mee te werken bij het genezen van de aarde, het verbinden met het elektromagnetische veld van de planeet of het communiceren met vogels en dieren.

De groene apatiet, die nauw in verbinding staat met het hart chakra, geeft ons een hartgerichte focus die een humanitaire benadering van dienstbaarheid aan anderen inspireert en ons helpt deze humanitaire aspiraties te manifesteren in genezing, kennis, communicatie en onderwijs. Het moedigt ook creativiteit, afwisseling en spontaniteit aan. Groene apatiet is vooral nuttig om ons te helpen met het gevoel dat we liefde en aandacht oprecht verdienen. Het herinnert ons eraan om te investeren in gezonde relaties waarin we aan onze behoeften kunnen voldoen. Het helpt ons ook om ons op ons gemak te voelen om geld uit te geven aan zelfzorg en leuke activiteiten.

Groene apatiet kopen - Crystal Cave
Groene apatiet

Apatiet – Rode Apatiet

Passie • Activering • Liefde
Rode apatiet affirmatie: “Ik heb de moed om mijn hart te volgen en mijn passie na te streven.”

De energieën van rode apatiet centreren zich in het hart en ze lijken affiniteit te hebben met het bloed en de bloedsomloop. Er is een heel duidelijke stroom in de manier waarop de energieën van de rode apatiet in en door het lichaam bewegen. Rode apatiet brengt een intense activeringskracht die uiteindelijk verbinding maakt met alle cellen in het lichaam. Dit is een steen van licht die door het fysieke werkt en van daaruit naar binnen gaat. Rode apatiet verbetert het inzicht, creativiteit en leren. De steen helpt bij het houden van focus, helderheid en onvoorwaardelijke liefde te vergroten.

Rode apatiet kopen - Crystal Cave
Rode apatiet

Apliet

Vriendschap • Vertrouwen • Duidelijkheid
Apliet affirmatie: “Ik kan de juiste beslissingen maken.”

Apliet is een lichtgekleurd stollingsgesteente dat wordt gekenmerkt door een middelkorrelige (meestal 0,1-2 mm) saccharoïdale (aplitische) textuur. Aplieten kunnen in samenstelling variëren van granietachtig tot gabbroisch, maar de term apliet zonder modificator wordt in het algemeen begrepen als granietachtig apliet of aplitisch graniet, dat in wezen bestaat uit kwarts, kaliumveldspaat en natriumplagioklaas. De rotsen van deze groep zijn zeer frequent in alle gebieden waar granietmassa’s bekend zijn. Ze vormen dijken en onregelmatige aderen die slechts enkele centimeters of vele voeten in diameter kunnen zijn. De syeniet-aplieten bestaan voornamelijk uit alkalische veldspaat; de dioriet-aplieten van plagioklaas; er zijn nefelien-dragende aplieten die sommige elaeoliet-syenieten doorsnijden. In alle gevallen hebben ze dezelfde relatie tot de oudermassa’s. Door toename van kwarts gaan aplieten geleidelijk, op enkele plaatsen, door zeer kwartsachtige modificaties in kwartsaders.

Spiritueel gezien heeft apliet heeft betekenis en eigenschappen om je een goede ontmoeting met iemand te geven. Het is goed om te gebruiken wanneer je iemand wilt vinden die je echt begrijpt. Het zou prettige mensen kunnen aantrekken om nieuwe vriendschappen mee te smeden, en om een comfortabele tijd met andere te delen. De steen is ook handig wanneer je het vertrouwen tussen jou en jouw partner sterker wilt maken. Apliet is een steen die een vervuilde geest kan zuiveren. De liefdesenergie erin zal negatieve energie zuiveren. Het is handig als je je eigen ritme terug wilt krijgen. Het zou negatieve energie uit je omstandigheden zuiveren en je in staat stellen om je ware bekwaamheid uit te voeren. Apliet creëert omgekeerd denken. Het zou je gedachten kunnen ordenen en revolutionaire ideeën kunnen creëren, en wordt gebruikt om het analytisch vermogen te verbeteren. Met deze steen kun je de keuzes die je hebt effectief gebruiken. Het zou je helpen om de weg naar het geluk correct te laten kennen.

Apliet kopen - Crystal Cave
Apliet knuffelstenen

Apofyliet – Groene Apofyliet

Spiritualiteit • Vreugde • Genezing
Groene apofyliet affirmatie: “Ik ben bezig mijn geestelijke welzijn voorgoed te verbeteren.”

Apofylliet is een gehydrateerd kaliumcalciumsilicaatmineraal dat kristalliseert in de vorm van piramidale structuren, kubische kristallen, evenals druse op een matrix of andere mineralen.  Dit mineraal werd voor het eerst ontdekt in 1806 door R.J. Hauy, de betekenis van de naam apofyliet komt van de Griekse woorden die ‘krijgen’ en ‘blad’ betekenen, verwijzend naar de neiging om bij verhitting te exfoliëren en te verkruimelen als een blad. Apofyliet is een verzamelnaam voor 3 soorten mineralen, fluorapofyliet (de groene tint), hydroxyapofyliet (helder) en natroapofyliet (de bruin/gele tinten). De groene variant is naar verluidt de zeldzaamste van de drie. Apofyliet wordt voornamelijk in India gevonden, maar kan ook gevonden worden in Australië, Rusland, Duitsland, Groenland, Italië en de VS.

Spiritueel gezien is apofyliet is een steen van vrede en spiritualiteit. Het is een zeer nuttige steen voor meditatie, omdat het ons helpt saboterende gedachten op te ruimen. Het kalmeert de angst door stress, zorgen en angst te overwinnen, terwijl het onderdrukte emoties loslaat. Dit kristal verlicht mentale blokkades samen met negatieve denkpatronen, waardoor onzekerheden worden opgelost. Apofyliet maakt een verbinding met de engelen en stemt ons af op ons hogere spirituele zelf. Apofyliet bezit een vermogen om ons leven te zuiveren, te reinigen en licht te brengen. Apofyliet in huis halen doet niet alleen hetzelfde, maar zal je huis dichter bij het engelenrijk brengen en een algeheel gevoel van rust in uw ruimte brengen. Plaats apofyliet in donkere hoeken of plaatsen van je huis waar je voelt dat de energie vastzit of negatief is, en aan het hoofdeinde van je bed kun je er een plaatsen om je spiritueel bewustzijn te vergroten terwijl je slaapt. De heldere kristallen zijn georiënteerd op de kroonchakra. Het zal helpen om bewust te worden van onze eigen spiritualiteit, het hogere bewustzijn en ons vermogen om open voor het universum.

Naast de spirituele eigenschappen van apofyliet, geneest de groene apofyliet, brengt vreugde en opent de hartchakra. Het kalmeert het emotionele hart als en opent het derde oog en kruinchakra. Deze steen biedt overvloed en welvaart. De steen kan je lichaam en geest reinigen van alle negatieve energie. Dit kristal werkt bijzonder goed bij het wegwerken van alle emotionele trauma’s in je lichaam.

Apofyliet edelsteen - Crystal Cave
Apofyliet – helder groen

Apofyliet – Witte Apofyliet

Spiritualiteit • Vreugde • Genezing
Witte apofyliet affirmatie: “Ik sta open voor spirituele begeleiding.”

Apofylliet is een gehydrateerd kaliumcalciumsilicaatmineraal dat kristalliseert in de vorm van piramidale structuren, kubische kristallen, evenals druse op een matrix of andere mineralen.  Dit mineraal werd voor het eerst ontdekt in 1806 door R.J. Hauy, de betekenis van de naam apofyliet komt van de Griekse woorden die ‘krijgen’ en ‘blad’ betekenen, verwijzend naar de neiging om bij verhitting te exfoliëren en te verkruimelen als een blad. Apofyliet is een verzamelnaam voor 3 soorten mineralen, fluorapofyliet (de groene tint), hydroxyapofyliet (helder) en natroapofyliet (de bruin/gele tinten). De groene variant is naar verluidt de zeldzaamste van de drie. Apofyliet wordt voornamelijk in India gevonden, maar kan ook gevonden worden in Australië, Rusland, Duitsland, Groenland, Italië en de VS.

Spiritueel gezien is apofyliet is een steen van vrede en spiritualiteit. Het is een zeer nuttige steen voor meditatie, omdat het ons helpt saboterende gedachten op te ruimen. Het kalmeert de angst door stress, zorgen en angst te overwinnen, terwijl het onderdrukte emoties loslaat. Dit kristal verlicht mentale blokkades samen met negatieve denkpatronen, waardoor onzekerheden worden opgelost. Apofyliet maakt een verbinding met de engelen en stemt ons af op ons hogere spirituele zelf. Apofyliet bezit een vermogen om ons leven te zuiveren, te reinigen en licht te brengen. Apofyliet in huis halen doet niet alleen hetzelfde, maar zal je huis dichter bij het engelenrijk brengen en een algeheel gevoel van rust in uw ruimte brengen. Plaats apofyliet in donkere hoeken of plaatsen van je huis waar je voelt dat de energie vastzit of negatief is, en aan het hoofdeinde van je bed kun je er een plaatsen om je spiritueel bewustzijn te vergroten terwijl je slaapt. De heldere kristallen zijn georiënteerd op de kroonchakra. Het zal helpen om bewust te worden van onze eigen spiritualiteit, het hogere bewustzijn en ons vermogen om open voor het universum.

Naast de spirituele eigenschappen van apofyliet, geneest de groene apofyliet, brengt vreugde en opent de hartchakra. Het kalmeert het emotionele hart als en opent het derde oog en kruinchakra. Deze steen biedt overvloed en welvaart. De steen kan je lichaam en geest reinigen van alle negatieve energie. Dit kristal werkt bijzonder goed bij het wegwerken van alle emotionele trauma’s in je lichaam.

Spiegel apofyliet - Crystal Cave
Apofyliet – wit

Aquamarijn

Kalmerend • Moed • Communicatie
Aquamarijn affirmatie: “Ik ben veilig, kalm en gebalanceerd. Ik ga zelfverzekerd mijn dag door.”

Aquamarijn, de geboortesteen voor de maand maart, is een beryl soort, wat een relatief zeldzaam silicaatmineraal is dat wordt aangetroffen in stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten over de hele wereld. Andere berylstenen zijn morganiet (roze), heliodoor (geel/geelgroen), gosheniet (kleurloos) en smaragd (groen). Aquamarijn heeft zijn naam te danken omdat het afgeleid is aan het Latijnse woord voor zeewater. De natuurlijke blauwe en groene kleuren van aquamarijn zijn afkomstig van ferro-ijzer en metaalionen. Aquamarijn stenen worden gevonden in een aantal exotische plaatsen, waaronder Nigeria, Madagaskar, Zambia, Pakistan en Mozambique, en de meest briljante blauwe varianten van de edelstenen die tegenwoordig beschikbaar zijn, komen uit Brazilië.

Spiritueel gezien is aquamarijn een kalmerende steen die helpt gemoedsrust te geven. Het helpt om te gaan met verdriet en leert mededogen en geduld. Aquamarijn scherpt het intellect aan en maakt speels en creatief, het helpt tegen angsten en fobieën. Aquamarijn versterkt alle organen en verbetert het zicht.

Aquamarijn helpt om duidelijk te spreken in moeilijke situaties en helpt de angst om te spreken te overwinnen. Aquamarijn is een goede steen om te dragen tijdens het geven van een presentatie. Het ontspant sprekers tot een bewustzijnsfase waarin ze zich volledig bewust zijn van hun eigen waarheden, wijsheid en gevoelens, en ze met duidelijkheid en overtuiging verwoorden.

Klik hier om meer te lezen over aquamarijn.

Aquamarijn edelsteen - Crystal Cave
Aquamarijn

Aragoniet – Blauwe Aragoniet

Optimisme • Communicatie • Zuiverend
Blauwe aragoniet affirmatie: “Mijn kracht ligt in mijn zachtheid.”

Blauwe aragoniet is een steen van optimisme. Zacht en zuiverend, het brengt al je subtiele lichamen op één lijn met het fysieke. Deze steen krijgt zijn zachte blauwe kleur van koper. De blauwe aragoniet is een hart-, keel- en derde oogchakra-steen die een optimistische, vreugdevolle en geruststellende trilling geeft. Blauwe aragoniet helpt om een krachtig energieveld te maken dat je spirituele communicatie verhoogt en aard.

Deze steen helpt je de bron te vinden van problemen die zich in je leven voordoen en helpt ze om te zetten in kansen voor je groei. Mediteer met blauwe aragoniet om je levenspad voor dit leven te helpen manifesteren. Bovendien is blauwe aragoniet ook een steen van hoop en helpt het je om meer medeleven te krijgen in al je omgang met sommige andere mensen.

De steen ondersteunt allerlei soorten communicatie, en vooral de communicatie die je ontvangt van ja spirituele gidsen. Het is een sterke steen van spirituele visie welke optimisme en vreugde voort brengt. De steen brengt balans en rust voor de emoties. Als je moeilijke situaties hebt gehad waarbij je enige mate van kwetsing hebt meegemaakt, is blauwe aragoniet een goede hulp om te helen.

Blauwe aragoniet gepolijst - Crystal Cave
Blauwe Aragoniet

Aragoniet – Bruine Aragoniet

Balans • Loslaten • Concentratie
Bruine aragoniet affirmatie: “Ik laat oude wonden los en focus me op een nieuw begin.”

Bruine aragoniet is een stabiliserende steen en kan nuttig zijn voor diegenen die zich hebben gericht op spirituele activiteiten. De steen helpt degenen die problemen uit het verleden en heden willen loslaten.

De steen bevordert focus en concentratie en kan nuttig zijn voor studenten. Mediteren met aragoniet kan helpen om de lagere chakra’s te ontwakenen en te ontwikkelen, waardoor de algehele vibratie van het lichaam wordt verhoogd. Aragoniet heeft een fijne centrerende energie en brengt vrede en sereniteit in verschillende situaties.

Bruine aragoniet kalmeert, centreert, stabiliseert en verhoogt het vermogen om geduldig te blijven, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het zal de gevoeligheid en vrijgevigheid vergroten en aanmoedigen. De steen kan een hulpmiddel zijn voor diegenen die geen discipline en zelfbeheersing hebben, en kan iemand helpen om stagnatie in hun persoonlijke groei te overwinnen. Het zal zorgen voor een flexibele geest.

Bruine aragoniet hanger - Crystal Cave
Bruine aragoniet

Aragoniet – Eichenberg Aragoniet

Balans • Loslaten • Concentratie
Eichenberg aragoniet affirmatie: “Ik laat oude wonden los en focus me op een nieuw begin.”

Deze Eichenberg aragonieten zijn een variatie van bruine aragoniet, afkomstig uit de gemeente Eichenberg in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, gelegen in het district Bregenz. Idealiter vertonen ze duidelijke strepen in verschillende tinten bruin, soms samen met een licht golfpatroon. De steen kan ook voorkomen onder de naam Eichenbergiet.

Eichenberg aragoniet kopen - Crystal Cave
Eichenberg aragoniet knuffelstenen

Aragoniet – Gele Aragoniet

Geluk • Vreugde • Standvastigheid
Gele aragoniet affirmatie: “Ik genees oude wonden door ze met compassievolle aandacht te verkennen.”

Spiritueel gezien kan gele aragoniet vreugde en geluk brengen. Gele aragoniet verhoogt de standvastigheid en vastberadenheid, waardoor je je beter op een taak kunt richten. Deze aardende steen is waardevol in moeilijke of verwarrende tijden in het leven. Gele aragoniet kan buitengewoon nuttig zijn voor degenen die bezig zijn met het loslaten van eerdere gehechtheden aan mensen, plaatsen en materialistische voorwerpen. Gele aragoniet biedt een basis voor degenen die de neiging hebben om buitensporige passies en emoties te ervaren en moeite hebben deze te beheersen. De steen wordt geassocieerd met een verhoogde logica, en er wordt gezegd dat het iemand helpt die het draagt, weet wanneer hij in bepaalde situaties moet zwijgen. Fysiek kan gele aragoniet helpen bij het verzachten van angst en depressie en kan het emotionele kracht versterken.

Gele aragoniet kopen - Crystal Cave
Gele aragoniet knuffelstenen

Aragoniet – Groene Aragoniet

Liefde • Genegenheid • Genezing
Groene aragoniet affirmatie: “Wie ik vandaag ben, is het resultaat van alles wat ik heb gedaan.”

Groene aragoniet, ook wel onyx marmer en/of groene onyx genoemd, wordt gebruikt voor fysieke genezing. Deze steen vormt een brug tussen de bovenste drie chakra’s en de onderste drie chakra’s, maar wordt het meeste geassocieerd met het hartchakra. Het helpt om je spreekvaardigheid en creativiteit in het openbaar te ontwikkelen en moedigt ook aan om je gevoelens en gedachten te uiten. Groene aragoniet is een symbool van puurheid en rust. Deze groene rustgevende steen heeft de kracht om alle stress gerelateerde klachten en zorgen te verlichten. Er wordt beweerd dat de steen een positief gevoel en sterke mentale ondersteuning geeft en helpt bij het nemen van verstandige beslissingen tijdens moeilijke periodes. Deze rustgevende edelsteen is gerelateerd aan liefde, genegenheid en vriendschap en verbetert ook sensualiteit en seksualiteit.

Groene onyx obelisk toren - Crystal Cave
Groene aragoniet

Aragoniet – Karlsbad Sprudelstein

Balans • Loslaten • Concentratie
Karlsbad sprudelstein affirmatie: “Ik laat oude wonden los en focus me op een nieuw begin.”

Deze Karlsbad Sprudelsteinen zijn een donkerbruine variatie van bruine aragoniet, afkomstig uit Karlsbad (Karlovy Vary), een kuuroord in het westen van Tsjechië. In Karlovy Vary stroomt, althans sinds de bronstijd, elke minuut ongeveer 2000 liter heet, mineraalrijk water in de thermale bronnen, de huidige toeristische attracties. Het is precies dit mineraalrijke water dat generaties lang deze prachtige aragoniet heeft gevormd en blijft vormen. Idealiter vertonen ze duidelijke strepen in verschillende tinten bruin, soms samen met een licht golfpatroon. Dit is precies het geval met de hier aangeboden aragoniet trommelstenen uit Karlovy Vary.

De steen wordt gevormd als een minerale uitscheiding en afzetting van warmwaterbronnen als gevolg van temperatuurveranderingen of het vrijkomen van kooldioxide. Het is calciumcarbonaat in kristallijne vorm. Als zodanig is het mineralogisch toegewezen aan aragoniet. De hardheid ligt tussen 3 en 4. Het wordt erwtensteen genoemd in de vorm van bolletjes of witte vertakte aggregaten.

Karlsbad sprudelstein kopen - Crystal Cave
Karlsbad sprudelstein knuffelstenen

Aragoniet – Rode Aragoniet

Innerlijke Kracht • Loslaten • Ware Zelf
Rode aragoniet affirmatie: “Ik vorm mijn eigen mening.”

Rode aragoniet brengt ons zachtjes in balans en laat ons zien hoe we ons centrum kunnen vinden en behouden. Het straalt goede energie uit in alle richtingen en reinigt en activeert alle chakra’s, meridianen en ons auraveld. Rode aragoniet zorgt ervoor dat we ons spiritueel gezond en bekrachtigd voelen. Het helpt ons eventuele blokkades los te maken die in ons zijn blijven steken, waardoor we kunnen groeien. De steen helpt ons om ons bewustzijn te verruimen en laat het innerlijke licht schijnen. Het laat ons zien wat echt en goed is, en helpt ons alle leugens los te laten die we hebben geleerd te geloven. Tijdens meditatie helpt deze steen om ons veilig in de aarde te voelen terwijl we gemakkelijk communiceren met hogere spirituele niveaus.

Rode aragoniet is een krachtige bondgenoot voor emotionele groei. Het geeft ons moed en geduld om het werk te doen wat we echt willen, en om alle veranderingen aan te brengen die nodig zijn voor onze eigen vrede en geluk. Het leert ons vanuit dat kalme centrum in ons eigen hart te leven en door het leven te navigeren met liefde als kompas. Rode aragoniet helpt ons bij het loslaten van gehechtheid aan het drama, de woede en het verdriet van ons verleden. Het helpt ons dat te erkennen wat er is gebeurt terwijl je er bewust van wordt dat je het niet meer bij je hoeft te dragen. De steen moedigt je aan dat het tijd is om los te laten en onszelf te laten bloeien terwijl we in onze ware kracht staan.

Ruwe rode aragoniet - Crystal Cave
Rode aragoniet ruw
Rode aragoniet kopen - Crystal Cave
Rode aragoniet knuffelstenen

Aragoniet – Witte Aragoniet

Natuur • Spiritualiteit • Loslaten
Witte aragoniet affirmatie: “Ik vergeef mijzelf voor fouten die ik in het verleden heb gemaakt.”

Spiritueel gezien verbindt witte aragoniet, ook bekend als grotcalciet, onze kruinchakra met onze wortelchakra. Het geeft een geaard gevoel, vergroot het geduld en moedigt ons aan om verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf en voor de aarde. Witte aragoniet werkt als een stabiliserende steen en kan nuttig zijn voor diegenen die zich uitsluitend op spirituele bezigheden hebben gefocust, met uitsluiting van andere noodzakelijke taken. De steen helpt diegenen die problemen uit het verleden en gehechtheden in het heden moeten loslaten. Witte aragoniet versterkt en zuivert energie uit de omgeving en kan de motivatie herstellen en groei en ontwikkeling versnellen. Het kan het bewustzijn verhogen, verbindt met hogere spirituele staten en wekt paranormale vermogens. Er wordt gezegd dat het energie absorbeert en teruggeeft aan de afzender nadat het is getransmuteerd en versterkt, waardoor het auraveld en de chakra’s worden gereinigd. Het is de steen van een nieuw begin.

Witte aragoniet bevordert focus en concentratie en kan nuttig zijn voor studenten. Mediteren met witte aragoniet kan helpen om spirituele groei in de lagere chakra’s te aarden, waardoor de algehele vibratie van het lichaam wordt verhoogd. Witte aragoniet kalmeert, centreert, stabiliseert en verhoogt het vermogen om geduldig te blijven, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Het zal gevoeligheid en vrijgevigheid versterken en aanmoedigen. Het kan een hulpmiddel zijn voor degenen die discipline en zelfbeheersing missen, en kan iemand helpen stagnatie in hun persoonlijke groei te overwinnen. Fysiek kan het vermogen van witte aragoniet de vibrerende energieën van het lichaam te verhogen, en helpen bij alle soorten genezing.

Witte aragoniet kopen - Crystal Cave
Witte aragoniet knuffelstenen
Ruwe witte aragoniet brok - Crystal Cave
Ruwe witte aragoniet

Aragoniet – Zebra Aragoniet

Opluchting • Sereniteit • Geduld
Zebra aragoniet affirmatie: “Ik laat mijn dag los.”

Spiritueel gezien is zebra aragoniet een steen van opluchting. Het heeft een prachtige serene energie waar je jezelf in wilt omhullen. De steen zal je koesteren, voor je zorgen en je geruststellen dat alles in orde is of zal komen. Het zal ons geduld leren, maar vooral acceptatie van onszelf en anderen, en zal ons helpen om ons beter in ons vel te voelen. De frequentie wekt creativiteit en verbeeldingskracht op en ondersteunt het proces van het transformeren van dromen en wensen in tastbare vorm.

Zebra aragoniet geeft de kracht en ondersteuning die we nodig hebben om door te kunnen gaan met ons dagelijks leven, hoe stressvol de dag ook is. Neem een zebra aragoniet steen met je mee gedurende de dag, en het gewicht in je zak zal je er aan herinneren om even een adempauze te nemen. De steen moedigt ons aan om gedisciplineerd en betrouwbaar te zijn en helpt ons om focus te vinden en ons te concentreren op de taken die voor ons liggen. Als je moeite hebt met slapen of een onrustige slaper bent, kan dit kristal onder je kussen of naast je bed worden geplaatst om je te helpen de welverdiende rust te krijgen.

Zebra aragoniet kopen - Crystal Cave
Zebra aragoniet knuffelstenen

Arfvedsoniet

Ambitie • Levenspad • Manifestatie
Arfvedsoniet affirmatie: “Ik ben geweldige dingen waard.”

Arfvedsoniet werd zo genoemd naar de gelijknamige Zweedse chemicus Johann Arfvedson. De steen wordt gevonden in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Duitsland, Zuid-Afrika, Noorwegen en Groenland. Arfvedsoniet lijkt veel op nuummiet en wordt vaak verward met astrofyliet. Arfvedsoniet is een edelsteen met zwarte, groene, bruine, zilveren of blauwe tinten. De steen kan onderscheiden worden van de kleurtinten, arfvedsoniet is blauw, zilver en zwart van kleur, en de schitteringen in astrofyliet goud, brons en bruin. De strepen in de steen zien eruit als veren en lichten op met flitsen van kleur wanneer ze in het licht worden gedraaid.

Arfvedsoniet is een zeer actieve edelsteen die je van diep in de ziel stimuleert, hij moedigt aan om hogere niveaus van succes in het leven te bereiken en ondersteunt vanuit elke hoek met positieve energie. De steen is een ware manifestatie steen en bied meer kansen op welvaart, verlichting en spirituele wijsheid. De steen kan krachtige psychische visioenen vertonen om je te waarschuwen voor belangrijke wereldwijde of persoonlijke gebeurtenissen. Arfvedsoniet is de steen voor diegenen die iets van zichzelf willen maken in dit leven en nooit bereid zijn genoegen te nemen met iets minder dan het beste. Arfvedsoniet is een steen met sterke vibraties die goed voorspelt tijdens meditatie om je te helpen je ware roeping en doel in dit leven te realiseren.

Arfvedsoniet - Crystal Cave
Arfvedsoniet

Astrofylliet

Levenspad • Tegen Straling • Persoonlijke Groei
Astrofylliet affirmatie: “Bij keerpunten in ons leven leren we onszelf beter te begrijpen.”

Astrofylliet is een ongewone steen, het werd voor het eerst gevonden in 1844 op het eiland Laven in Noorwegen. Het dankt zijn naam aan de Griekse woorden astron, wat ster betekent en phyllon, wat blad betekent, wat verwijst naar de uitstralende bladformatie. De metallic flitsen van goud en donkerblauw in de donkere steen zien eruit als sterren. De steen is geschikt voor het vrijgeven van ongezonde gedragspatronen of slechte gewoonten. Het zou iemand helpen te bereiken en zich aan te passen met de intentie van de ziel. Astrofylliet zorgt voor een gevoel van rust en welzijn.

Astrofylliet activeert en lijnt elk chakra in het lichaam uit. Het kan licht naar de donkerste uithoeken van ons wezen leiden, zodat we onze negatieve eigenschappen kunnen waarnemen en begrijpen. Door ons geheel te kennen en te accepteren, kunnen we ervoor kiezen om ons volledige potentieel te leven. Astrofylliet zou energetisch beschermen tegen straling en elektromagnetische velden en wordt traditioneel gebruikt om ontgifting op energetisch of fysiek niveau te ondersteunen.

Het is een steen van vooruitgang en groei die je op een bepaald pad in het leven neemt. Deze steen kan je voor veranderingen energie geven en motiveren. Als je niet zeker weet wat je wilt doen, vooral als je je op een keerpunt in je leven bevindt, dan is deze steen een een prettige hulp om de energie te geven om door dat keerpunt heen te komen. Verder is heeft de steen ook een beschermende energie die je veilig door keerpunten kan komen laten gaan.

Buy astrophyllite - Crystal Cave
Astrofylliet

Atlantisiet

Atlantis • Vorige Levens • Spiritualiteit
Atlantisiet affirmatie: “De geheimen van Atlantis onthullen zich aan mij.”

Atlantisiet is een combinatie van serpentijn en stichtiet. De aarde krachten en de liefdevolle energieën van beide zijn gecombineerd. Het is een effectieve steen voor het helen van cellulaire herinneringen uit vorige levens, vooral die welke verband houden met misbruik van macht. Door negatieve afdrukken uit vorige levens te verwijderen, bevordert en versnelt het spirituele evolutie. De steen is een uitstekend geschikt steen voor meditatie, waardoor je oude wijsheid en informatie over je vorige levens kunt openen en ophalen uit Atlantis en om projecten te voltooien die op dat moment zijn begonnen.

Atlantisiet zuivert de chakra’s, laat kundalini-energie vrij stromen en leert wijsheid die verder gaat dan bewuste waarneming. Het herintroduceert informatie en kennis van de oude beschavingen van Atlantis en Lemuria. Wanneer deze waardevolle informatie wordt geassimileerd, heerst er een gevoel van heelheid. Je voelt je “Eén” met het universum. De steen helpt je om de noodzakelijke grenzen te stellen om je doelen te bereiken zonder invallende energieën. Deze steen helpt je om lief te zijn voor jezelf en anderen. Het is een troost voor alleenstaanden. Sommigen vinden dat het helpt om storend gedrag van moeilijke kinderen te veranderen.

Deze steen is ook een effectief kristal voor het helen van de aarde. Het brengt vreedzame energie naar de planeet, zuivert ontwrichtende energie en herstructureert energie op plaatsen waar vernietiging en / of dood is geweest. Atlantisite werkt kalmerend, centrerend en aardend. Het ruimt verwarring op en zet je op je ware koers. Het zal je met de aarde verbinden en die oeroude energie helemaal naar de zielester Chakra brengen. Deze steen laat je manieren zien om het universum lief te hebben en te vertrouwen, en leert je hoe je de hulp kunt accepteren die beschikbaar is via de universele link.

Atlantisiet - Crystal Cave
Atlantisiet

Augiet – Groene Augiet

Levensenergie • Harmonie • Welvaart
Groene augiet affirmatie: “Ik ben één met de zon, de aarde, de lucht, het heelal.”

Augiet is een rotsvormend mineraal dat vaak voorkomt in mafische en intermediaire stollingsgesteenten zoals basalt, gabbro, andesiet en dioriet. Het wordt overal ter wereld in deze rotsen gevonden, waar ze ook voorkomen. Augiet wordt ook gevonden in ultramafische gesteenten en in sommige metamorfe gesteenten die zich vormen bij hoge temperaturen. Augiet heeft een chemische samenstelling van (Ca,Na)(Mg,Fe,Al)(Si,Al)2O6 met veel paden van vaste oplossing. Vaak geassocieerde mineralen zijn orthoklaas, plagioklaas, olivijn en hoornblende. Augiet is het meest voorkomende pyroxeenmineraal en een lid van de clinopyroxeengroep. Sommige mensen gebruiken de namen “augiet” en “pyroxeen” door elkaar, maar dit gebruik wordt sterk afgeraden. Er is een groot aantal pyroxeenmineralen, waarvan er vele duidelijk verschillend en gemakkelijk te identificeren zijn. Augiet, diopside, jadeïet, spodumeen en hyperstheen zijn slechts enkele van de duidelijk verschillende pyroxeenmineralen. Augiet is een mineraal dat buiten de aarde is gevonden. Het is een veel voorkomend mineraal van maanbasalt. Het is ook geïdentificeerd in veel steenmeteorieten. Van sommige van deze meteorieten wordt gedacht dat het stukken van Mars of de maan zijn die door grote impactgebeurtenissen in de ruimte zijn gelanceerd.

Augiet is meestal groen, zwart of bruin van kleur met een doorschijnende tot ondoorzichtige doorschijnendheid. Het vertoont meestal twee verschillende splitsingsrichtingen die elkaar snijden op iets minder dan 90 graden. Een handlens is vaak nodig om de splitsing goed waar te nemen, vooral in fijnkorrelige rotsen. Licht dat door splijtvlakken en kristalvlakken van augiet weerkaatst, produceert een glasachtige glans, terwijl licht dat op andere oppervlakken valt een doffe glans produceert. Augiet heeft een Mohs-hardheid van 5,5 tot 6. Het soortelijk gewicht van 3,2 tot 3,6 is hoger dan bij de meeste andere mineralen in de gesteenten waarin het voorkomt. Augiet heeft geen fysieke, optische of chemische eigenschappen die het bijzonder nuttig maken. Het is dan ook een van de weinige mineralen die geen commercieel gebruik heeft. Het calciumgehalte van augiet is van beperkt nut gebleken bij studies naar de temperatuurgeschiedenis van stollingsgesteenten. Hoewel het weinig tot geen industriële waarde heeft, kan de aanwezigheid en ontwikkeling van augiet wetenschappers en geologen helpen om over de geschiedenis van de aarde in bepaalde regio’s te vertellen.

Spiritueel gezien is augiet een steen die helpt om de beproevingen van het leven te doorstaan. Het verlicht angst en stress door gevoelens helderder en positiever te maken. Het heeft ook het potentieel om de ambitie te vergroten en de assimilatie van informatie te vergemakkelijken door de concentratie te vergroten. Augiet staat ook bekend als een beschermende steen wat helpt in tijden van veranderingen. Het zou de acceptatie van veranderingen aanmoedigen, deze bevorderen en de individuen erop voorbereiden. Augiet kan het begrip van metamorfose in iemands leven vergroten en kan worden gebruikt om de meer moeilijke transformaties te verbeteren. De steen kan helpen om geaard en gecentreerd te worden en te blijven in de realiteit.

Spiritueel gezien vertegenwoordigt groene augiet de kleur van de natuur en de kleur van het leven. Ze vertegenwoordigen vernieuwing, harmonie en balans. Ze staan bekend als geweldige harmoniseerders van het hart en de emoties, en ze kunnen de verbinding tussen je hart en je geest versterken. Groene augiet heeft ook de kleur van groei. Ze zullen je lichaam doen herleven met hernieuwde levensenergie. Ze zullen ook sereniteit, vrede, wijsheid en gezondheid bevorderen. Ze kunnen ook worden gebruikt om rijkdom aan te trekken en meer geld en welvaart uit te nodigen.

Groene augiet kopen - Crystal Cave
Groene augiet knuffelstenen

Augiet – Zwarte Augiet

Ambitie • Groei • Acceptatie
Augiet affirmatie: “Ik laat me niet afschrikken door een gevoel.”

Augiet is een rotsvormend mineraal dat vaak voorkomt in mafische en intermediaire stollingsgesteenten zoals basalt, gabbro, andesiet en dioriet. Het wordt overal ter wereld in deze rotsen gevonden, waar ze ook voorkomen. Augiet wordt ook gevonden in ultramafische gesteenten en in sommige metamorfe gesteenten die zich vormen bij hoge temperaturen. Augiet heeft een chemische samenstelling van (Ca,Na)(Mg,Fe,Al)(Si,Al)2O6 met veel paden van vaste oplossing. Vaak geassocieerde mineralen zijn orthoklaas, plagioklaas, olivijn en hoornblende. Augiet is het meest voorkomende pyroxeenmineraal en een lid van de clinopyroxeengroep. Sommige mensen gebruiken de namen “augiet” en “pyroxeen” door elkaar, maar dit gebruik wordt sterk afgeraden. Er is een groot aantal pyroxeenmineralen, waarvan er vele duidelijk verschillend en gemakkelijk te identificeren zijn. Augiet, diopside, jadeïet, spodumeen en hyperstheen zijn slechts enkele van de duidelijk verschillende pyroxeenmineralen. Augiet is een mineraal dat buiten de aarde is gevonden. Het is een veel voorkomend mineraal van maanbasalt. Het is ook geïdentificeerd in veel steenmeteorieten. Van sommige van deze meteorieten wordt gedacht dat het stukken van Mars of de maan zijn die door grote impactgebeurtenissen in de ruimte zijn gelanceerd.

Augiet is meestal groen, zwart of bruin van kleur met een doorschijnende tot ondoorzichtige doorschijnendheid. Het vertoont meestal twee verschillende splitsingsrichtingen die elkaar snijden op iets minder dan 90 graden. Een handlens is vaak nodig om de splitsing goed waar te nemen, vooral in fijnkorrelige rotsen. Licht dat door splijtvlakken en kristalvlakken van augiet weerkaatst, produceert een glasachtige glans, terwijl licht dat op andere oppervlakken valt een doffe glans produceert. Augiet heeft een Mohs-hardheid van 5,5 tot 6. Het soortelijk gewicht van 3,2 tot 3,6 is hoger dan bij de meeste andere mineralen in de gesteenten waarin het voorkomt. Augiet heeft geen fysieke, optische of chemische eigenschappen die het bijzonder nuttig maken. Het is dan ook een van de weinige mineralen die geen commercieel gebruik heeft. Het calciumgehalte van augiet is van beperkt nut gebleken bij studies naar de temperatuurgeschiedenis van stollingsgesteenten. Hoewel het weinig tot geen industriële waarde heeft, kan de aanwezigheid en ontwikkeling van augiet wetenschappers en geologen helpen om over de geschiedenis van de aarde in bepaalde regio’s te vertellen.

Spiritueel gezien is augiet een steen die helpt om de beproevingen van het leven te doorstaan. Het verlicht angst en stress door gevoelens helderder en positiever te maken. Het heeft ook het potentieel om de ambitie te vergroten en de assimilatie van informatie te vergemakkelijken door de concentratie te vergroten. Augiet staat ook bekend als een beschermende steen wat helpt in tijden van veranderingen. Het zou de acceptatie van veranderingen aanmoedigen, deze bevorderen en de individuen erop voorbereiden. Augiet kan het begrip van metamorfose in iemands leven vergroten en kan worden gebruikt om de meer moeilijke transformaties te verbeteren. De steen kan helpen om geaard en gecentreerd te worden en te blijven in de realiteit.

Augiet kopen - Crystal Cave
Zwarte augiet knuffelstenen

Aura Kwartsen – Angel Aura (Manmade)

Genezing • Engelen • Zuivering
Angel aura affirmatie: “Ik sta engelen toe zich in mijn leven te manifesteren.”

Angel aura heeft een prachtig lichtblauw, regenboog en zilverachtig kleurenspel, maar deze kleuren zijn niet natuurlijk. Deze steen is namelijk aangepast door de mens. Angel aura ontstaat wanneer bergkristal (of andere kristallen) in een vacuüm worden oververhit en doordrenkt met verdampt zilver en / of platinum. Dit edelmetaal condenseert op het oppervlak van het kristal en vormt een permanente verbinding met de steen. Door de vibraties van kwarts te combineren met deze edelmetalen ontstaat een synthese van unieke vibraties. Deze stenen zijn uniek omdat ze je de mogelijkheid geven om te werken met een metaal waar je misschien nog nooit mee hebt kunnen werken, deze mooie stenen hebben een zeer hoge en vrij intense energie. Deze steen is gemaakt door het proces op een bergkristal uit te oefenen.

Angel aura, ook wel regenboog aura genoemd, draagt een zeer liefdevolle energie, die de geest stimuleert en de gemoedstoestand verbetert. Mediteren met deze steen stelt iemand in staat een staat van sereniteit en vrede, zuivering en rust binnen te gaan, en voorbij het lichaam te gaan om hulp van de engelengidsen waar te nemen en te ontvangen. Angel aura helpt bij het onthouden van lessen uit vorige incarnaties en bij het afstemmen op iemands spirituele doel. Het is een geweldig hulpmiddel om schoonheid te herkennen, van de natuur en de geest, van binnenuit en in anderen. Gebruik angel aura bij de keelchakra voor liefdevolle communicatie in het gebied van romantiek, verzorging en in alle genezingssituaties. Het kan ook worden gebruikt om alle chakra’s op één lijn te brengen en te zuiveren. Angel aura is een meestergenezer, het is geweldig voor angst, paniekaanvallen, fobieën en voor gebruik bij Reiki-genezing, reflexologie en shiatsu.

Angel aura hanger - Crystal Cave
Angel aura (manmade)

Aura Kwartsen – Angel Aura Amethist

Inzicht • Intuïtie • Spiritualiteit
Angel aura amethist affirmatie: “Ik ben verbonden met de wijsheid van het universum.”

Angel aura heeft een prachtig lichtblauw, regenboog en zilverachtig kleurenspel, maar deze kleuren zijn niet natuurlijk. Deze steen is namelijk aangepast door de mens. Angel aura ontstaat wanneer bergkristal (of andere kristallen) in een vacuüm worden oververhit en doordrenkt met verdampt zilver en / of platinum. Dit edelmetaal condenseert op het oppervlak van het kristal en vormt een permanente verbinding met de steen. Door de vibraties van kwarts te combineren met deze edelmetalen ontstaat een synthese van unieke vibraties. Deze stenen zijn uniek omdat ze je de mogelijkheid geven om te werken met een metaal waar je misschien nog nooit mee hebt kunnen werken, deze mooie stenen hebben een zeer hoge en vrij intense energie. Deze steen is gemaakt door het proces op een bergkristal uit te oefenen.

Angel aura, ook wel regenboog aura genoemd, draagt een zeer liefdevolle energie, die de geest stimuleert en de gemoedstoestand verbetert. Mediteren met deze steen stelt iemand in staat een staat van sereniteit en vrede, zuivering en rust binnen te gaan, en voorbij het lichaam te gaan om hulp van de engelengidsen waar te nemen en te ontvangen. Angel aura helpt bij het onthouden van lessen uit vorige incarnaties en bij het afstemmen op iemands spirituele doel. Het is een geweldig hulpmiddel om schoonheid te herkennen, van de natuur en de geest, van binnenuit en in anderen. Gebruik angel aura bij de keelchakra voor liefdevolle communicatie in het gebied van romantiek, verzorging en in alle genezingssituaties. Het kan ook worden gebruikt om alle chakra’s op één lijn te brengen en te zuiveren. Angel aura is een meestergenezer, het is geweldig voor angst, paniekaanvallen, fobieën en voor gebruik bij Reiki-genezing, reflexologie en shiatsu.

Amethist

Amethist is een krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie.  Amethist werkt goed tegen verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen. Leg een steen onder je kussen neer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook werkt amethist goed tegen stress en nervositeit. De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma’s te verwerken.

Amethist bevordert de geestelijke helderheid, geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Het helpt bij situaties zonder oordelen inzien en laat je het leven met compassie zien. De kalmerende energie van de steen laat negatieve emoties verminderen en brengt de geest en emoties in balans. Een amethist steen in de buurt hebben geeft al een gevoel van prettig comfort. Amethist opent bewuste toegang tot het spirituele lichaam, spiritueel bewustzijn en ontwaken. Amethist wekt het bewustzijn van de ziel en zal je leren dat het leven niet stopt bij het fysieke lichaam.

Angel aura amethist kopen -Crystal Cave
Angel aura amethist

Aura Kwartsen – Angel Aura Citrienkwarts

Zelfvertrouwen • Zelfrespect • Individualiteit
Angel aura citrienkwarts affirmatie: “Ik ben gelukkig, vol blijdschap en vreugde.”

Angel aura heeft een prachtig lichtblauw, regenboog en zilverachtig kleurenspel, maar deze kleuren zijn niet natuurlijk. Deze steen is namelijk aangepast door de mens. Angel aura ontstaat wanneer bergkristal (of andere kristallen) in een vacuüm worden oververhit en doordrenkt met verdampt zilver en / of platinum. Dit edelmetaal condenseert op het oppervlak van het kristal en vormt een permanente verbinding met de steen. Door de vibraties van kwarts te combineren met deze edelmetalen ontstaat een synthese van unieke vibraties. Deze stenen zijn uniek omdat ze je de mogelijkheid geven om te werken met een metaal waar je misschien nog nooit mee hebt kunnen werken, deze mooie stenen hebben een zeer hoge en vrij intense energie. Deze steen is gemaakt door het proces op een bergkristal uit te oefenen.

Angel aura, ook wel regenboog aura genoemd, draagt een zeer liefdevolle energie, die de geest stimuleert en de gemoedstoestand verbetert. Mediteren met deze steen stelt iemand in staat een staat van sereniteit en vrede, zuivering en rust binnen te gaan, en voorbij het lichaam te gaan om hulp van de engelengidsen waar te nemen en te ontvangen. Angel aura helpt bij het onthouden van lessen uit vorige incarnaties en bij het afstemmen op iemands spirituele doel. Het is een geweldig hulpmiddel om schoonheid te herkennen, van de natuur en de geest, van binnenuit en in anderen. Gebruik angel aura bij de keelchakra voor liefdevolle communicatie in het gebied van romantiek, verzorging en in alle genezingssituaties. Het kan ook worden gebruikt om alle chakra’s op één lijn te brengen en te zuiveren. Angel aura is een meestergenezer, het is geweldig voor angst, paniekaanvallen, fobieën en voor gebruik bij Reiki-genezing, reflexologie en shiatsu.

Citrienkwarts

Citrienkwarts is gebrande amethist. De werking is ongeveer aan citrien. Citrien is een zonnige en warme steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfrealisatie. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

Citrien trekt geluk, welvaart, succes, rijkdom en overvloed aan en moedigt de drager aan om dit met anderen te delen. De steen is creatief en bevordert zelfexpressie en helpt conflicten binnen een groep op te lossen.

Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. De steen levert ook fysiek energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstig effect op de maag, milt, pancreas en darmen. Citrien helpt ook bij nier- en blaasontstekingen, verbetert de bloedcirculatie en helpt mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom. De kwarts in deze steen versterkt het effect van citrien.

angel aura citrienkwarts kopen
Angel aura citrienkwarts

Aura Kwartsen – Aqua Aura (Manmade)

Kalmerend • Loslaten • Reiniging
Aqua aura affirmatie: “Ik ben een wezen van liefde, licht en welzijn.”

Aqua aura heeft een prachtige helderblauwe kleur, maar deze kleur is niet natuurlijk. Deze steen is namelijk aangepast door de mens. Aqua aura ontstaat wanneer bergkristal (of andere kristallen) in een vacuüm worden oververhit en doordrenkt met verdampt goud. Dit edelmetaal condenseert op het oppervlak van het kristal en vormt een permanente verbinding met de steen. Door de vibraties van kwarts te combineren met goud ontstaat een synthese van unieke vibraties. Deze stenen zijn uniek omdat ze je de mogelijkheid geven om te werken met een metaal waar je misschien nog nooit mee hebt kunnen werken, deze mooie stenen hebben een zeer hoge en vrij intense energie. Deze steen is gemaakt door het proces op een bergkristal uit te oefenen.

Aqua aura heeft een kalm, ontspannend effect op het emotionele lichaam en is uitzonderlijk voor het loslaten van negativiteit en stress, het kalmeren en genezen van de aura. Het werkt op alle chakra’s, maar is in het bijzonder stimulerend voor de keelchakra. De steen versterkt het vermogen om emoties op een constructieve, positieve manier te uiten en moedigt iemand aan om hun waarheid vanuit het hart te spreken. Het activeert zielsenergie, bevrijdt iemand van beperking en creëert ruimte voor iets nieuws. Het verdiept de spirituele afstemming en kan een hulpmiddel zijn voor bewuste spirituele communicatie.

Aqua aura - Crystal Cave
Aqua aura (manmade)

Aura Kwartsen – Regenboog Aura (Manmade)

Vereniging • Optimisme • Vreugde
Regenboog aura affirmatie: “Ik ben precies wie ik hoor te zijn.”

Regenboog aura, ook wel opaal aura genoemd, heeft een prachtige parelachtige glans met bleke regenboogkleuren, maar deze kleuren zijn niet natuurlijk. Deze steen is namelijk aangepast door de mens. Regenboog aura ontstaat wanneer bergkristal (of andere kristallen) in een vacuüm worden oververhit en doordrenkt met verdampt platinum. Dit edelmetaal condenseert op het oppervlak van het kristal en vormt een permanente verbinding met de steen. Door de vibraties van kwarts te combineren met deze edelmetalen ontstaat een synthese van unieke vibraties. Deze stenen zijn uniek omdat ze je de mogelijkheid geven om te werken met een metaal waar je misschien nog nooit mee hebt kunnen werken, deze mooie stenen hebben een zeer hoge en vrij intense energie. Deze steen is gemaakt door het proces op een bergkristal uit te oefenen.

Spiritueel gezien heeft regenboog aura een zeer intense, sterke energie die de aura reinigt, stimuleert, balanceert en zuivert alle chakra’s, waarbij het lichtlichaam wordt geïntegreerd in de fysieke dimensie. Het geeft toegang tot iemands persoonlijke etherische rijk waar informatie over balans voor deze levenscyclus wordt gepresenteerd. Het is een kristal van vreugde en staat als een regenboog voor hoop en optimisme. Het vergemakkelijkt een diepe staat van meditatief bewustzijn, grondt de ontvangen informatie in het fysieke lichaam en inspireert een totale vereniging met het goddelijke en kosmische bewustzijn. Regenboog aura is ook een steen van romantiek en liefde, en kan beide in iemands leven brengen. Het is zeer nuttig bij het genezen van pijn en trauma, voor multidimensionale genezing en is een efficiënte receptor voor programmering. Het kan worden gebruikt voor het reinigen en versterken van de organen, het stimuleren van het immuunsysteem en om het lichaam in balans te brengen.

Regenboog aura kopen - Crystal Cave
Regenboog aura (manmade)

Aura Kwartsen – Rozenkwarts Angel Aura (Manmade)

Liefde • Hart Energie • Engelen
Rozenkwarts angel aura affirmatie: “Mijn hart staat open voor het verzenden en ontvangen van alle soorten liefde.”

Rozenkwarts angel aura is herkenbaar aan hun prachtige regenboog iriserende metallic glans die echt uniek is. Alle aura kwartskristallen beginnen als heldere bergkristallen (of in dit geval rozenkwarts), die een oververhittingsproces ondergaan waarbij de kristallen worden gecoat met metaaldampen van verschillende metaalcoatings. Rozenkwarts angel aura is het resultaat van een speciaal mengsel van patina, zilver en goud die versmelten en binden met het oppervlak van de kristallen, wat zorgt voor de verbluffende engelachtige irisatie. Rozenkwarts angel aura biedt de significante liefdevolle energie van rozenkwarts, terwijl ze hun eigen unieke eigenschappen toevoegen op basis van hun metaalinfusies.

Open je hart met de rozenkwarts angel aura. Rozenkwarts angel aura is een ware hartchakra steen dat perfect is voor hartgenezing en het manifesteren van allerlei soorten liefde. Met de iriserende reflectie van schitterende regenbogen stimuleert rozenkwarts angel aura zowel lichaam als geest door zijn krachtige vibraties. De angel aura behandeling van de rozenkwarts vergemakkelijkt de communicatie en verbinding met de etherische rijken, spirituele gidsen en vorige levens. Werk met deze prachtige steen om contact te maken met je engelen en ontvang hun begeleiding bij het openen van je hart voor liefde en genezing. Rozenkwarts angel aura zijn zeer energetische stenen die zorgen voor een stabiliserende en emotioneel balancerende energie.

Rozenkwarts staat bekend als de “Steen van Liefde”, de boodschap die het uitstraalt is een sterke vibratie van onvoorwaardelijke liefde, vreugde, warmte en emotionele genezing. Bekend om de stress te verminderen, geluk en rust te brengen voor de ziel. Rozenkwarts is een edelsteen van het hart, waarvan de energieën helpen om zich te openen voor alle vormen van beschikbare liefde: eigenliefde, familiale liefde, platonische liefde, romantische liefde en meer. Dit zijn heerlijke helende kristallen die je overal in je huis kunt hebben, omdat ze een liefdevolle vibratie hebben die een krachtige energie is om relatieproblemen te helpen genezen.

Rozenkwarts angel aura punt - Crystal Cave
Rozenkwarts angel aura (manmade)
Rozenkwarts angel aura kopen - Crystal Cave
Rozenkwarts angel aura

Aura Kwartsen – Titanium Kwarts (Manmade)

Kundalini • Evolutie • Inzicht
Titanium kwarts affirmatie: “Ik zie de waarheid in alles en iedereen.”

Titanium kwarts wordt ook wel titanium aura kwarts of vlam aura kwarts genoemd. Titanium kwarts wordt gecreëerd wanneer heldere kwartskristallen (bergkristal) worden oververhit in een vacuüm en doordrenkt met verdampt titanium en niobium. Deze edelmetalen condenseren op het oppervlak van het kwartskristal en vormen een permanente verbinding met de buitenste laag van het kristal, waardoor er een zeer diepblauwe, violette en gouden metale coating ontstaat. Door de vibraties van kwarts te combineren met titanium en niobium ontstaat een synthese van unieke vibraties.

Titanium kwarts is uitstekend te gebruiken bij spirituele inwijdingen en rituelen, en voor het verdiepen van meditatie en spirituele afstemming. Het creëert een multidimensionale energieverschuiving, waarbij de kundalini energie langs de ruggengraat en door de subtiele lichamen wordt getrokken, en het effect ervan wordt aangepast om te voorzien in wat elk persoon nodig heeft om evolutie van lichaam en geest voort te brengen. Het kan ook worden gebruikt tijdens meditatie om contact met oude beschavingen te bevorderen. Titanium kwarts stimuleert het derde oog en de hogere kruinchakra’s, waardoor de focus wordt verbeterd en het vermogen wordt vergroot om mensen op een energetisch en subtiel niveau uit te lezen. Informatie die werd gecommuniceerd binnen deze wereld en de spirituele wereld, wordt hierdoor beter begrepen. Het is een nuttige steen voor het creëren en behouden van een staat van balans van het fysieke en emotionele lichaam.

Titanium quartz kopen - Crystal Cave
Titanium kwarts (manmade)

Aura Kwartsen – Zonneschijn Aura (Manmade)

Eigenwaarde • Creativiteit • Intimiteit
Zonneschijn aura kwarts affirmatie: “Ik ben waardevol.”

Zonneschijn aura kwarts wordt ook wel meloen aura kwarts, tangerine aura kwarts of oranje mist aura kwarts genoemd. Zonneschijn aura kwarts wordt gecreëerd wanneer heldere kwartskristallen (bergkristal) worden oververhit in een vacuüm en doordrenkt met verdampt goud en ijzeroxide. Deze edelmetalen condenseren op het oppervlak van het kwartskristal en vormen een permanente verbinding met de buitenste laag van het kristal, waardoor er een oranje aura coating ontstaat. Door de vibraties van kwarts te combineren met goud en ijzeroxide ontstaat een synthese van unieke vibraties.

De prachtige oranje kleur van de zonneschijn aura kwarts kan worden gebruikt om de sacraal chakra te activeren, waardoor men zich meer thuis voelt in de omgeving. De kleur van de steen in combinatie met het kristal wordt verondersteld zeer nuttig te zijn voor mensen die te maken hebben met problemen met hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. De zoete energieën van de zonnneschijn aura kwarts helpen om een hogere eigenwaarde te bevorderen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. Het helpt ook bij het verwijderen van creatieve blokkades, zodat creativiteit vrij en moeiteloos kan stromen. Zonneschijn aura kwarts helpt de seksualiteit te vergroten en te verbeteren.

Zonneschijn aura kopen - Crystal Cave
Zonneschijn aura (manmade)

Auraliet 23

Evolutie • Ware Zelf • Intuïtie
Auraliet 23 affirmatie: “Ik ben verbonden met alles dat voorbij de tijd zelf is.”

Auraliet 23, ook wel “rode kap amethist” genoemd, is een zeer zeldzame mix van kristallen en een van de oudste mineralen op aarde; naar schatting ongeveer 1,2 – 1,5 miljard jaar geleden gevormd. De enige bestaande plaats is de plaats van zijn eerste ontdekking, ten noorden van Lake Superior in Ontario, Canada. Auraliet 23 werd pas onlangs ontdekt en in de afgelopen 20 jaar op de minerale markt tentoongesteld, waardoor het tot nu toe een van de nieuwste en snelst verkopende kristallen in de 21e eeuw is. De naam is afgeleid van de 23 mineralen die zich in de chemische samenstelling van de steen bevinden. De belangrijkste hiervan is dat de steen een amethist basis heeft waarin de insluitsels van de andere stenen zitten. Hoewel de steen wordt verkocht met het nummer 23, betekent het niet dat alle insluitsels deze steen gegarandeerd bevatten. Dit doet niets af aan de unieke en grenzeloze energie die je kunt kanaliseren als je met dit stuk in een spirituele setting werkt. De meeste van de 23 mineralen kunnen alleen onder een microscoop worden gezien, met een paar dominante amethist, kwarts en hematiet kristallen die het uiterlijk van deze diverse steen smeden.

Auraliet 23 kan een intens effect hebben op degenen die het gebruiken, vaak als gevolg van de rijke samenstelling van maximaal 23 mineralen. De steen kan gebruikers een dieper gevoel van sereniteit en verbinding met een hogere macht bieden, wat de geest opent voor het ontvangen van meer positieve energieën. Door deze voordelen kunnen degenen die Auraliet 23 gebruiken ook een verbetering van hun intuïtieve vaardigheden verwachten. Zoals veel stenen helpt Auraliet 23 mensen die in contact willen komen met hun innerlijke spiritualiteit en contact willen maken met hun ware zelf. Wanneer het goed wordt geïntegreerd in iemands meditatiepraktijken en dagelijkse routine, kan het een radicale transformatie teweegbrengen. Voor mensen die een gevoel van stagnatie hebben, kan het gebruik van Auraliet 23 de innerlijke ruimte bieden die nodig is om energie vrij te maken en je geest in staat te stellen te ademen. Het gebruik van Auraliet 23 helpt bij fysieke spanning en stress. Bij het gebruik van deze edelsteen is het belangrijk om je lichaam en geest met elkaar te laten verbinden, dit zal je openen om alle herstellende voordelen te ontvangen.

Auraliet 23 bevat tenminste 17 van de 23 mineralen: amethist, cacoxeniet, lepidocrociet, pyriet, rutiel, goud, zilver, nikkel, koper, ajoiet, limoniet, goethiet, pyrolusiet, platina, titaniet, ijzer (incl. hematiet en magnetiet), covelliet, sfaleriet, chalcopyriet, epidoot, gilaliet en/of pauwenerts (borniet).

Auraliet 23 kopen - Crystal Cave
Auraliet 23 knuffelstenen

Aventurijn – Blauwe Aventurijn

Kalmerend • Discipline • Tegen Verslavingen
Blauwe aventurijn affirmatie: “Het verleden heeft geen macht over mij.”

Blauwe aventurijn, ook wel blauwe kwarts genoemd, is een mineraal van siliciumdioxide en lid van de kwartsfamilie. De kleur is van kleine insluitsels van koper en wordt meestal gekristalliseerd gevonden in de vorm van grote massa’s. Blauwe aventurijn bevat insluitsels van dumortieriet. Het meeste materiaal op de markt is afkomstig uit mijnen in heel Brazilië, hoewel Rusland en India grote afzettingen hebben. Aventurijn wordt ook wel adventurijn, avanturijn, aventurijnkwarts en Indiase Jade genoemd.

Spiritueel gezien is blauwe aventurijn bijzonder stimulerend voor het derde oog- en keelchakra, opent een voor hogere spirituele begeleiding en onthult paranormale en intuïtieve vermogens die voorheen mogelijk geblokkeerd waren. Het moedigt open en eerlijke communicatie aan en het spreken van je geest en hart. Dit kristal belichaamt niet alleen kracht, maar eert ook vrede en zorg voor anderen. Het is een heilige steen voor de aardsengel Raphael – de heerser van mercurius en de Engel van mededogen, kennis, vooruitgang, berouw en liefde.

Blauwe aventurijn combineert de elementen wind en water in een zachte steen die resoneert van de geest tot het hart, kalm, rationeel en gestaag werkt. Het versterkt de mannelijke energie bij zowel mannen als vrouwen, en is een steen van zelfdiscipline en innerlijke kracht, die iemand helpt bij het nemen van duidelijke beslissingen en zich daaraan houdt. Het bevordert het nemen van volledige verantwoordelijkheid voor iemands leven, relaties en ervaringen, terwijl het de steun biedt die nodig is om verandering mogelijk te maken wanneer de huidige realiteit niet werkt.

Blauwe aventurijn is een steen van zelfdiscipline en innerlijke kracht. Het helpt je om duidelijke beslissingen te nemen en bij hen te blijven. Het helpt je om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je levenskeuzes. Het is een geweldige steen om je te helpen verslavingen tegen te gaan en te verhelpen. Het is ook een uitstekende steen om tijdens het mediteren te gebruiken om tegen die verslavingen te vechten. Blauwe aventurijn helpt bij oude energieën los te laten die je bij je hebt om ruimte te maken voor nieuwe. Het helpt je om je spirituele pad, communicatievaardigheden en innerlijke groei te ontwaken.

Klik hier om meer te lezen over blauwe aventurijn.

Blauwe aventurijn gravure - Crystal Cave
Blauwe aventurijn

Aventurijn – Gele Aventurijn

Zekerheid • Vrolijkheid • Creativiteit
Gele aventurijn affirmatie: “Ik beheer mijn gedachten, mijn woorden en mijn leven.”

Gele aventurijn is geweldig voor het openen en balanceren van de sacrale en zonnevlecht chakra’s. De steen is vooral nuttig voor mensen die overgevoelig of besluiteloos zijn. Het helpt bij het overwinnen van problemen met macht en zorgt voor controle over je eigen leven. Het helpt je om blij te zijn met jezelf en zorgt voor overvloed en welvaart.

Gele aventurijn verhoogt de creativiteit en verlicht angst. Het geeft een gevoel van mededogen en begrip, verlicht verdriet en reguleert emoties. Gele aventurijn absorbeert en beschermt ook tegen elektromagnetische velden en milieuvervuiling. Het kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen en het verbeteren van de energiestroom, terwijl het de yin-yang-energie in balans houdt.

Gele aventurijn - Crystal Cave
Gele aventurijn

Aventurijn – Groene Aventurijn

Geluk • Welvaart • Rijkdom
Groene aventurijn affirmatie: “Ik verwelkom rijkdom en overvloed in mijn leven.”

Groene aventurijn, ook wel gewoon aventurijn genoemd, is een geweldig stuk om te gebruiken bij het werken met de hart chakra en/of de waterelementen. De steen staat ook bekend als een geluks gever en wordt vaak gebruikt in rituelen met groene kaarsen, of bewaard in geldkisten of laden om geld aan te trekken.

Groene aventurijn is een goede, veelzijdige genezer, en het is ook een trooster en een hart genezer. Groene aventurijn verhelpt misselijkheid en lost negatieve emoties en gedachten op. Het brengt welzijn en emotionele rust. Het kan ook bronnen van elektromagnetische vervuiling neutraliseren.

Groene aventurijn zal je helpen je meer thuis te voelen in je wereld. De steen heeft een sterke verbinding met de natuur, en zal je helpen een betere verbindtenis met de natuur te krijgen. Aventurijnstenen hebben een zeer rustgevende energie, die zeer gunstig is voor mensen die lijden aan angst of rusteloosheid.

Groene aventurijn zaksteen - Crystal Cave
Groene aventurijn

Aventurijn – Oranje Aventurijn

Welvaart • Manifestatie • Eigenwaarde
Oranje aventurijn affirmatie: “Ik doe het uitstekend.”

Spiritueel gezien wordt oranje aventurijn beschouwd als een steen van geluk, welvaart en kan voor nieuwe mogelijkheiden zorgen. De steen kan helpen om de kritische en veroordelende innerlijke stem tot rust te brengen. Oranje aventurijn kalmeert de geest van innerlijk geklets tijdens de voorbereiding op en tijdens meditatie. Het is een uitstekende steen als het gaat om problemen met eigenwaarde. Gebruik de steen om blokkades tussen de sacrale chakra te verwijderen. Het kan worden gebruikt om de persoonlijke wil te versterken door energie door de sacrale chakra te kanaliseren voor assimilatie. Dit helpt iemand ook om meer onderscheidend te zijn, zodat hij op één lijn ligt met de hoogste vibratie. Deze steen is ook uitstekend om te gebruiken om doorzettingsvermogen te stimuleren. Meditatie met oranje aventurijn kan de energieën van creativiteit, vitaliteit en vastberadenheid versterken en focussen, en zo nieuwe manieren vinden om uitdagingen in iemands leven te overwinnen. Het is een krachtig hulpmiddel om levenskracht te focussen en het vertrouwen te vergroten, en kan nuttig zijn op de werkplek.

Oranje aventurijn kopen - Crystal Cave
Oranje aventurijn knuffelstenen

Aventurijn – Paarse Aventurijn

Geloof • Wijsheid • Overtuiging
Paarse aventurijn affirmatie: “Ik ben vergeven.”

Paarse aventurijn krijgt zijn paarse kleur van insluitsels van paarse mica – ook wel lepidoliet genoemd. Hierom bevat de steen, spiritueel gezien, enkele van de krachtige voordelen van lepioliet, zoals het verlichten van intense stress en angst, het opheffen van depressies en het verlichten van liefdesverdriet. Als je je somber voelt over de loop van het leven en wereldgebeurtenissen, kan paarse aventurijn een krachtige metgezel zijn. Het is een krachtige genezer van de Geest. Het is vooral handig als je een geloofscrisis hebt. Soms schudden levenservaringen of wereldgebeurtenissen onze spirituele overtuigingen tot de kern en twijfelen we over onze overtuigingen. Paarse aventurijn helpt ons om stand te houden en vast te houden aan geloof en zijn plaats in deze menselijke ervaring, zelfs als we ons door de wereld in de steek gelaten voelen.

Als je onlangs een grote teleurstelling hebt geleden in je spirituele traditie, helpen de spirituele eigenschappen van paarse aventurijn je om bij je ervaring te blijven, het te absorberen en te observeren hoe het je gevoelens en spirituele pad verandert. Je zou kunnen vaststellen dat het slechts een klein probleem is dat je spirituele oefening herkadert, maar het niet laat ontsporen. Of je kiest ervoor om een ander pad te bewandelen. Paarse aventurijn zal je helpen je innerlijke wijsheid aan te boren en die beslissingen te nemen.

Paarse aventurijn kopen - Crystal Cave
Paarse aventurijn knuffelstenen

Aventurijn – Rode Aventurijn

Manifestatie • Welvaart • Evenwicht
Rode aventurijn affirmatie: “Vandaag ben ik een betere versie van mijzelf.”

Rode aventurijn verhoogt creativiteit, welvaart en verwijdert negativiteit. Het is een makkelijk te gebruiken steen in huis om harmonie te creëren. De steen kan ook goed gebruikt worden om electromagnetische straling te absorberen en andere milieuverontreinigende stoffen.

Rode aventurijn brengt de mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht en kan helpen om overtollige energie in het lichaam te gronden. Houd hiervoor een rode aventurijn vast, plaats je voeten plat op de vloer en visualiseer het vormen van een verbinding met de aarde. Laat de energie door je voeten naar beneden stromen in de grond.

Fysiek kan de steen helpen voor het zenuwstelsel en helpt om de bloeddruk in evenwicht te brengen, de cholesterol te verlagen en vet te verbranden. De steen kan dit alleen niet in zijn eentje, gebruik hem als krachtig energetisch maatje tijdens fysieke activiteiten.

Red aventurine palm stone - Crystal Cave
Rode aventurijn

Aventurijn – Roze Aventurijn

Liefde • Balans • Volharding
Roze aventurijn affirmatie: “Al mijn problemen hebben oplossingen.”

De roze aventurijn is gemaakt van siliciumdioxide en is eigenlijk de zeldzaamste vorm van de bekende aventurijn stenen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Aventurijn ontstaat wanneer vloeibaar magma van een vulkanische uitbarsting afkoelt en verandert in stollingsgesteente. Tijdens deze afkoelperiode verschuiven silicazuurbellen van een gas/vloeistof naar een vaste verbinding. De bel wordt een holle ruimte in het stollingsgesteente en het silicazuur worden kwartskristallen. Verschillende sporendeeltjes geven aventurijn zijn kleur en schittering.

Spiritueel gezien moedigt roze aventurijn ons aan om vanuit het hart te leven en vrijmoedig lief te hebben. Het herinnert ons eraan dat liefde het middelpunt is van alle religies, en dat alles wat haat of vervreemding aanmoedigt, niet waar kan zijn. Roze aventurijn helpt ons om moeilijke situaties het hoofd te bieden en doortastend te handelen voor het Hoogste Goed. Het is een steen van grote wijsheid, die ons eraan herinnert hoe gelukkig we zijn om gewoon te leven en te kunnen genieten van alles wat deze wereld ons te bieden heeft. De energie van roze aventurijn heeft te maken met het hart chakra en om gelukkig te zijn. Het kan depressie bestrijden, angst en andere negatieve emoties en vervangt ze door vertrouwen in onszelf en de zekerheid dat we in staat zijn om een gelukkiger toekomst te creëren. Het is vooral nuttig om angst en verdriet te overwinnen na een negatieve romantische ervaring, en is een steen van grote moed en helpt ons om bereid te zijn om daadwerkelijk te genezen, in plaats van stiekem vast te willen blijven zitten in ons eigen verhaal over gewond zijn. Het leert ons ook de kracht en het plezier om contact te maken met onze sensualiteit en als resultaat trekt en viert het gezonde romantische relaties.

Roze aventurijn heeft een zeer kalmerende en moedige energie. Het helpt ons om onze gedachten van zorgen te ontdoen en ons lichaam te laten ontspannen in een diepe slaap. Het is ook erg goed voor het bestrijden van nachtmerries, het helpt ons om snel wakker te worden en te beseffen dat onze mentale demonen ons geen pijn kunnen doen. Roze aventurijn kan ons helpen onze geest te trainen om aangename dromen te creëren. De steen leert ons dat we sterk genoeg zijn om alles aan te kunnen dat het leven ons toewerpt, of het nu in werkelijkheid is of alleen in onze eigen geest. Het helpt ons om een gezond evenwicht te vinden in onze romantische relaties en om altijd te zoeken naar de beste oplossing.

Roze aventurijn gepolijst - Crystal Cave
Roze aventurijn

Azeztuliet

Licht • Evolutie • Bewustzijn
Azeztuliet affirmatie: “Mijn lichaam is omringd door licht.”

Azeztuliet is niet geclassificeerd door de Internationale Mineralogische Unie. Azeztuliet is een in de VS gedeponeerde woordmerknaam die gewone kwarts beschrijft. Azeztuliet is een witte melkachtige kwarts, met een kenmerkend wasachtig gevoel. Melkachtig kwarts wordt geleverd met microscopisch kleine waterbelletjes. Azeztuliet is afkomstig uit North Carolina en Vermont, VS.

Verder is het volgende is bekend over deze steen. Azeztuliet wordt verondersteld een vat te zijn om de energie van het ‘naamloze licht’ te dragen. Het maakt verbinding en communicatie mogelijk met de Azez, interdimensionale, engelachtige wezens die zich inzetten om de evolutie van de mensheid en de aarde te helpen. Azeztuliet is een zeldzaam en licht dragend kristal, het is een steen voor de New Age, zijn extreem zuivere vibratie is afgestemd op de hoogste frequenties. Het brengt deze frequenties naar de aarde en veroorzaakt een krachtige trillingsverschuiving om spirituele evolutie te helpen en om ons te verbinden met de alternatieve rijken van energie om ons heen. Azeztuliet hoeft niet schoongemaakt te worden en is altijd energiek en straalt een aangenaam gevoel van vreugde en zelfverzekerde sereniteit uit.

Het zorgt voor een spiraalvormige energie die je geest en je fysieke lichaam omringt en tegelijkertijd beschermt. Het verruimt ook je bewustzijn en verhoogt je kundalini-energieën om je spirituele verbinding en paranormale vermogens te verbeteren. Dit kristal helpt bij je ontdekking, ontwaken en transformatie. De steen bevordert spirituele groei door je energiecentra te stimuleren en een vloed van goddelijk licht in je bewustzijn te gieten, wat leidt tot een geactiveerd lichtlichaam en vibrationele ascentie. Het opent ook de weg naar versnelde spirituele evolutie door zijn krachtige energieën van ontwaken, bescherming en zuivering. Over het algemeen wekt azeztuliet je mystieke aspiratie om een intense spirituele ervaring te leveren.

Azeztuliet zorgt voor de beste resultaten voor het emotionele welzijn. Het omringt je hart met spiraalvormige beschermende energie om fysieke ascentie aan te moedigen van je emotionele uitdagingen en jezelf te reinigen van oude patronen en gedragingen. Het helpt je ook om schilden en blokkades los te laten voor emotionele groei, genezing en verjonging. Bovendien bevordert de steen het vertrouwen in je hart en doordrenkt het met liefde, vreugde en mededogen. Het kristal dient als een krachtig meditatie-instrument omdat het je geest reinigt en leegmaakt en je helpt je opnieuw te verbinden met je energiebron. Het versnelt de toestand van geen ego om je te helpen focussen. Het activeert ook het derde oog chakra om je visies te openen en je te begeleiden. Bovendien opent het dragen van azeztuliet sieraden de zegeningen van het universum voor jou en helpt het je om je zin in het leven te vinden.

Let op: geologisch gezien is de naam “azeztuliet” een onofficiële handelsnaam voor een onopvallend type witte kwarts. Officieel bestaat er niet een mineraal als azeztuliet, het wordt gezien als een handelsnaam voor gewone (melk) kwarts. We hebben besloten dit product toe te voegen voor de informatieve waarde.

Azeztuliet kopen - Crystal Cave
Azeztuliet knuffelstenen

Azumar

Innerlijke Vrede • Water Energie • Sereniteit
Azumar affirmatie: “Ik ga mee met de natuurlijke stroom van het leven.”

De naam van azumar betekend blauwe (azure) oceaan (mare). De kleur lijkt op de azuurblauwe tinten die voorkomen in tropische zeeën en draagt de energie van water met zich mee. De water energie van azumar dringt in ons water lichaam door en herstelt op cellulair niveau. De steen zorgt voor verfrissing, verjonging en verkoeling in de cellen. De steen helpt negatieve emoties te verdrijven binnen ons lichaam en transformeert deze naar vredige golven van plezier en kracht. Het kan helpen bij het wegnemen van woede, jaloezie, angst en stress, en ze te vervangen door sereniteit, enthousiasme, vertrouwen en het gevoel omhuld te zijn in een sluier van liefde.

Deze steen helpt iemand met diepgewortelde emotionele problemen en patronen zoals angst en woede die op cellulair niveau worden geholpen, waardoor iemand opener en liefdevoller kan zijn voor zichzelf en anderen.

De energetische frequentie van azumar sluit aan op de chakra’s van het hart, de keel en het derde oog. Het opent en reinigt deze chakra’s. Via het derde oogchakra opent deze steen iemands bewustzijn, zodat hij helder kan denken en een dieper begrip heeft van iemands levensproblemen. Het stelt iemand in staat om ‘met de stroom mee te gaan’ en iemands levenservaringen vanuit een ‘hoger perspectief’ en met een ‘hoger bewustzijn’ te bekijken. Het kan helpen bij paranormale vermogens zoals helderziendheid, inzicht en innerlijk zicht.

Azumar polished - Crystal Cave
Azumar

Azuriet

Intuïtie • Spiritualiteit • Stimulatie
Azuriet affirmatie: “Ik ben verbonden met mijn lichaam en geest.”

Azuriet wordt de “Steen van de hemel” genoemd die helpt bij het nastreven van het hemelse zelf. Inheemse Amerikanen gebruikten azuriet als een heilige steen voor communicatie met Indiase spirituele gidsen, en de Maya’s zouden het hebben gebruikt voor heilige, mystieke communicatie via gedachten.

Azuriet werkt in samenwerking met het derde oog chakra, die paranormale vermogens doet ontwaken en je helpt om intuïtie en spirituele begeleiding te herkennen wanneer deze zich voordoet. Azuriet is nuttig bij meditatie om de geest leeg te maken, diepe introspectie en visualisatie te bevorderen en duidelijke herkenning van intuïtieve berichten die worden ontvangen mogelijk te maken. Azuriet helpt bij het verlichten van zorgen, fobieën en zeurende negatieve gedachten en helpt je ook om de gebieden in je leven te herkennen die aandacht nodig hebben.

Azuriet stimuleert intellectuele logica en bevordert mededogen voor zichzelf en anderen. Gebruikt op het keelchakra, stimuleert de steen de communicatie vanuit het hart en verhoogt het het bewustzijn van spirituele communicatie. Het kan helpen bij het oplossen van energieblokkades, communicatieblokkades en blokkades voor je eigen vooruitgang.

Ruwe azuriet - Crystal Cave
Azuriet op moedergesteente

Azuriet Malachiet

Onbaatzuchtigheid • Emotionele Balans • Mededogen
Azuriet malachiet affirmatie: “Ik heb liefde en compassie voor alle levende wezens op de planeet.”

Azuriet malachiet is een lid van de koper familie. De samenstelling van azuriet en malachiet produceert een mineraal waarvan wordt gezegd dat het de eigenschappen van elke individuele steen vertoont, plus enkele die uniek voortkomen uit hun partnerschap. Het is een mix van twee verschillende en populaire edelstenen: de diepe, bijna lapis lazuli achtige blauwtinten van azuriet en de bonte groene tinten van de malachiet. Deze combinatiesteen is verkrijgbaar in zowel massieve als kristallijne vorm, met kleuren die variëren van groen tot blauw. Deze twee edelstenen worden vaak gevonden in kopermijnen of in de buurt van mijnen van andere op koper gebaseerde edelstenen zoals turkoois en chrysocolla. Azuriet malachiet, samen en individueel, zijn giftig in hun ruwe staat en voorzichtigheid is geboden bij het hanteren, slijpen, snijden en polijsten van ruwe stenen. Getrommelde stenen zijn veilig om te hanteren.

Verenigd als azuriet malachiet, wordt er beweerd dat dit mineraal verschillende eigenschappen met elkaar vermengt, de kijk van de gebruiker op het leven verfrist en ook egocentrische kenmerken oplost; verwaandheid, arrogantie en ijdelheid wegnemen; het kalmeren van angst en het verbeteren van flexibiliteit in beweging en denken.

Azuriet malachiet - Crystal Cave
Azuriet malachiet

Azuriet Malachiet Shattuckiet

Mededogen • Transformatie • Waarheid
Azuriet malachiet shattuckiet affirmatie: “Ik ben verder gekomen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden, en ik leer gaandeweg.”

Azuriet

Azuriet wordt de “Steen van de hemel” genoemd die helpt bij het nastreven van het hemelse zelf. Inheemse Amerikanen gebruikten azuriet als een heilige steen voor communicatie met Indiase spirituele gidsen, en de Maya’s zouden het hebben gebruikt voor heilige, mystieke communicatie via gedachten.

Azuriet werkt in samenwerking met het derde oog chakra, die paranormale vermogens doet ontwaken en je helpt om intuïtie en spirituele begeleiding te herkennen wanneer deze zich voordoet. Azuriet is nuttig bij meditatie om de geest leeg te maken, diepe introspectie en visualisatie te bevorderen en duidelijke herkenning van intuïtieve berichten die worden ontvangen mogelijk te maken. Azuriet helpt bij het verlichten van zorgen, fobieën en zeurende negatieve gedachten en helpt je ook om de gebieden in je leven te herkennen die aandacht nodig hebben.

Azuriet stimuleert intellectuele logica en bevordert mededogen voor zichzelf en anderen. Gebruikt op het keelchakra, stimuleert de steen de communicatie vanuit het hart en verhoogt het het bewustzijn van spirituele communicatie. Het kan helpen bij het oplossen van energieblokkades, communicatieblokkades en blokkades voor je eigen vooruitgang.

Malachiet

Malachiet is een beschermsteen die negatieve energieën en verontreinigende stoffen uit de atmosfeer en uit het lichaam absorbeert. Het beschermt tegen allerlei soorten straling, ruimt elektromagnetische vervuiling op en heelt aardse energieën. Op de werkplek beschermt malachiet tegen lawaai, te fel fluorescerend licht en schadelijke stralen van technologische apparatuur, negatieve telefoontjes en e-mails

Malachiet is een steen van transformatie en moedigt verandering en het nemen van emotionele risico’s aan. Het laat zien wat je spirituele groei blokkeert, roept diepe gevoelens en psychosomatische oorzaken op, en stelt je vervolgens in staat om ongewenste banden en versleten patronen te verbreken. Het moedigt de expressie van gevoelens aan, verlicht verlegenheid en leert verantwoordelijkheid aan voor jouw gedachten en acties. Het ondersteunt vriendschappen en empathie voor andere mensen.

Malachiet helpt depressie en angst te bestrijden, biedt weerstand tegen emotionele chantage en geneest emotioneel misbruik, vooral wanneer het in de kindertijd wordt opgelopen. Het moedigt ook gezonde relaties aan op basis van liefde en niet nodig. Malachiet helpt bij het overwinnen van angst voor confrontatie, of angst om gezien of opgemerkt te worden, en helpt iemand de kracht te vinden om zijn rechtmatige plaats in het universum in te nemen.

Shattuckiet

Shattuckiet is genoemd naar de Shattuck-mijn in Bisbee Arizona, waar hij voor het eerst werd gevonden in 1915. Het is een silicaatsteen die koper bevat. De steen heeft blauwe tinten die zich uitstrekken van licht tot donker. Als de steen op de juiste manier wordt gepolijst, komen er ook bruine en rode tinten tevoorschijn. De rijke kleurenmix maakt Shattuckite trouwens bijzonder en tegelijkertijd uniek.

Shattuckiet staat bekend als een zeer spirituele edelsteen die helpt bij het versterken van je gedachten en het verhogen van je energie en vibratie. Deze steen fungeert ook als een soort energiekanaal om ervoor te zorgen dat alleen de puurste energieën en vibraties worden ontvangen. Dit helpt om de aangeboden informatie op een beknopte en duidelijke manier te ontdekken en te begrijpen.

Shattuckiet is een steen van waarheid. Het kan je verbinden met innerlijke rijken en helpen bij het begrijpen en communiceren van informatie van spirituele gidsen. Het is een beschermende steen en kan worden gebruikt om energetische blokkades uit het verleden te verwijderen. Shattuckite kan helpen om verbroken relaties te helen en harmonieuze verbindingen met anderen tot stand te brengen. Het is een prachtige steen om in het openbaar te spreken.

Azuriet malachiet shattuckiet trommelsteen - Crystal Cave
Azuriet malachiet shattuckiet knuffelstenen
Azuriet malachiet shattuckiet knuffelsteen - Crystal Cave
Azuriet malachiet shattuckiet trommelstenen