Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen G

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter G, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Gabbro

Doorbreken • Organisatie • Veranderingen
Gabbro affirmatie: “Ik laat de bagage van mijn verleden los.”

Gabbro is een grofkorrelig, donkergekleurd mafisch stollingsgesteente. Gabbro bestaat voornamelijk uit calciumrijke plagioklaas veldspaat (meestal labradoriet of bytowniet) en pyroxenen (meestal augiet). Kleine hoeveelheden olivijn kunnen ook in de steen aanwezig zijn. Deze minerale samenstelling geeft gabbro meestal een zwarte tot zeer donkergroene kleur. Er kan ook een kleine hoeveelheid lichtgekleurde minerale korrels aanwezig zijn. In tegenstelling tot veel andere stollingsgesteenten bevat gabbro meestal heel weinig kwarts. Gabbros zijn qua samenstelling gelijk aan basalt. Het verschil tussen de twee steensoorten is hun korrelgrootte. Basalts zijn extrusieve stollingsgesteenten die snel afkoelen en fijnkorrelige kristallen hebben. Gabbros zijn mafische stollingsgesteenten die langzaam afkoelen en grofkorrelige kristallen hebben. Het is het meest voorkomende gesteente in de diepe oceanische korst.

Gabbro kan worden gepolijst tot een schitterende zwarte glans. Het is een zeer wenselijk gesteente dat bestand is tegen verwering en slijtage. Gabbro heeft een verscheidenheid aan toepassingen in de bouwsector. Het wordt voor alles gebruikt, helder gepolijste gabbro wordt gebruikt voor het maken van stenen voor begraafplaatsen, aanrechtbladen in de keuken, vloertegels, gevelsteen en andere steenproducten. In de steenindustrie wordt gabbro verkocht onder de naam “zwart graniet”. Het meest voorkomende gebruik van gabbro is als steenslag of aggregaat. Gemalen gabbro wordt gebruikt als basismateriaal in bouwprojecten, als steenslag voor wegenbouw, als spoorwegballast en overal waar een duurzame steenslag nodig is als opvulling.

Spiritueel gezien staat gabbro bekend om zijn energetische kracht. Het brengt mentale helderheid en besluitvorming. Het wordt door energietherapeuten beschouwd als een begeleidende steen. Er is veel vraag naar omdat het de eigenschappen combineert van verschillende mineralen en edelstenen waaruit het bestaat. Het zal de persoon die het geluk heeft het te hebben versterken en het zal een onvergelijkbare steun zijn, vooral in periodes van stress en hoge vermoeidheid. Gabbro laat je het leven anders zien. Het zal je aanmoedigen om veranderingen in je leven aan te brengen en de routine waarin je verankerd bent te doorbreken. Je zult minder snel bang zijn voor het nieuwe en de omwenteling.

Gabbro geeft de hulp die je nodig hebt om een organisatie te vinden die bij je past. Obstakels en mensen die je in je routine zouden houden, worden opzij geschoven. Emotioneel, spiritueel, economisch, materieel en sociaal zal gabbro je doen beseffen dat je moet veranderen om je volledig te kunnen ontwikkelen. In het verleden blijven is als langzaam sterven zonder dat je er baat bij hebt gehad. Onbewust zet je mentale barrières op om in je gewoonten en routine te blijven uit angst voor verandering. Deze steen zal ze bekijken, aan je laten zien tijdens meditaties en helpen ze te verwijderen. Dit alles zal worden vervangen door wat in overeenstemming is met de waarheid. Dit aspect van de steen zal ook dienen als een trigger voor holistisch herstel en regeneratie. Door de steen in je dagelijkse leven te integreren, zul je een nieuwe smaak voor spiritualiteit ontdekken en de wens om je gewoonten te veranderen. Het komt vaak voor dat je persoonlijke blokkades hebt die je belemmeren om vooruit te komen en te evolueren, de steen zal je helpen om je hiervan bewust te worden en om de nodige maatregelen te nemen om deze belemmeringen weg te nemen.

Gabbro kopen - Crystal Cave
Gabbro knuffelstenen

Gabbro – Allalin Gabbro

Doorbreken • Organisatie • Veranderingen
Allalin gabbro affirmatie: “Ik laat de bagage van mijn verleden los.”

Allalin gabbro, ook bekend onder de naam “smaragdit”, Allaliniet en Allaline gabbro, is een stuk gesteente van 2 km x 0,5 km gelaagde olivijn-gabbro en troctoliet opgenomen in de Zermatt-Saas ofioliet nappe van de westelijke Alpen. De Allalin gabbro werd beschreven door Bearth (1967) in zijn klassieke paper over de Zermatt-Saas ofiolieten. De Allalin gabbro is vernoemd naar de berg Allalinhorn (4027 m) en de meeste van zijn contacten met omringende metavulkanische eklogieten en serpentinieten zijn bedekt met gletsjers of zijn zeer moeilijk toegankelijk, en van tektonische aard. Grote delen van de Allalin gabbro zijn grofkorrelige, lichtgekleurde rotsen met opmerkelijke prismatische grasgroene omfaciete kristallen van een centimeter groot in een melkwitte, ultrafijnkorrelige matrix. Veel ontsluitingen en blokken van de Allalin gabbro bevatten ook opvallende grote stukken zilverachtige talkaggregaten.

Spiritueel gezien is er weinig tot niks bekend over Allalin gabbro. Hierom maken we gebruik van de algemene spirituele beschrijving van gabbro.

Allalin gabbro kopen - Crystal Cave
Allalin gabbro knuffelstenen

Gabbro – Indigo Gabbro

Veranderingen • Genezing • Meditatie
Indigo gabbro affirmatie: “Ik kan problemen in mijn onderbewustzijn gemakkelijk onthullen en oplossen.

Indigo gabbro maakt deel uit van de gabbro-familie van mineralen die vormen zijn van donker, korrelig stollingsgesteente. Indigo gabbro wordt ook wel gewoon gabbro, mystic merlinite of blizzard stone genoemd. Verwarrend genoeg is deze steen eigenlijk geen vorm van merliniet, ook al wordt er vaak naar verwezen met de handelsnaam mystic merliniet. Een andere populaire vorm naam voor gabbro is blizzard stone, die vaak wordt aangezien voor indigo gabbro vanwege zijn eveneens gevlekte uiterlijk. Indigo gabbro is een combinatiesteen uit Alaska en Madagascar die bestaat uit verschillende mineralen. Een aantal hiervan zijn biotiet, magnetiet, granaat, serpentijn, chloriet, muscoviet en veldspaat. Je kunt soms ook prachtige glinsteringen zien in de steen als je deze in het licht houdt en beweegt. De steen is samen met deze mineralen gekristalliseerd tijdens een stollingsproces van hoge druk en gekoeld magma, diep in de aard- en oceaankorst. Er is weinig bekend over de ontdekker van de steen, en de reden waarom deze steen naar de mysticus Merlijn is vernoemd is ook onbekend. Merlijn was een mythologisch persoon die leefde in de tijd van de 12e eeuw van koning Arthur. Zijn naam is afgeleid van de Welshe volkslegende Myrddin Wyllt. Merlijn was een druïdische gedaanteverwisselaar, die de kracht van magie gebruikte om spreuken uit te spreken. Verhalen over Merlijn variëren van het vechten met draken tot het lezen van profetieën in de toekomst.

Spiritueel gezien werkt indigo gabbro met alle chakra’s en werkt het beste met het derde oog chakra en heeft ook effect op de kruin chakra. Indigo gabbro is een sterke steen als je de verandering van de aarde en samenleving stevig in je voelt en een moeilijke tijd hebt om hieraan te wennen en mee om te gaan. De steen is een langzaam werkende steen, dit is erg goed als je niet tegen snelwerkende energieën kunt. De steen is geweldig om te gebruiken tijdens meditaties, hij is erg grondend en de energie ondersteunt de ontwaking van kundalini energie. De mix van de mineralen in gabbro zorgt voor spirituele ontwaking als je hiermee bezig bent of ondersteuning in wenst. De steen bied hierbij comfort aan tijdens het proces, en zorgt ervoor dat je je meer “aanwezig” voelt in het leven. Indigo gabbro zorgt dat je op een gezonde manier grenzen kunt stellen naar jezelf en anderen, en helpt om verantwoordelijkheden de balanceren met persoonlijke vrijheid.

Indigo gabbro wekt je spirituele gaven en intuïtieve vermogens op. Een van de meest interessante toepassingen van indigo gabbro is het uitbreiden van kennis en inzicht. Er wordt aangenomen dat het gebruik van deze steen duidelijke berichten in je dromen en meditaties aantrekt, waardoor het een uitstekende steen is voor intuïtief leren en verbinding maken met een hoger bewustzijn. Indigo gabbro zou ook helpen bij regressie in vorige levens. Daarom is deze nieuwetijdssteen populair onder mensen die zich met het spirituele bezighouden, als werk maar ook als hobby. Er wordt aangenomen dat het je verbindt met je vorige levens in dromen of diepe meditaties. Deze steen brengt ervaringen uit het verleden naar boven die het meest relevant zijn voor jouw behoeften aan genezing en groei.

Indigo gabbro ketting - Crystal Cave
Indigo gabbro hangertjes

Galaxyiet

Universum • Vrede • Verbindingen
Galaxyiet affirmatie: “Ik ben één met het universum.”

Galaxyiet is een combinatie van veldspaat en micro-labradoriet. De veldspaat fungeert als een bed voor kleine stukjes labradoriet, waardoor een duidelijk vlekkerig oppervlakte met kleurenspel ontstaat. Hoewel de naam galaxyiet kan verwijzen naar het ruimteachtige patroon van deze steen, komt de naam Galaxyiet eigenlijk van de kleine stad Galax in Virginia, VS, waar de steen werd ontdekt, en de Galax-bloem die daar dichtbij groeit. De steen is verbonden met de kruin chakra en alle sterrenbeelden.

Galaxyiet helpt bij het verminderen van angst, onrust en stress, vooral als dit verband houdt met nare dromen of nachtmerries. De steen kan je ook door periodes van verandering in je leven heen helpen door je kracht en doorzettingsvermogen bij te brengen. Het kan ook helpen om instinctief in de “juiste tijd” voor dingen te kennen. Galaxyiet bevordert een sterke verbinding met de planeten in ons eigen zonnestelsel, waardoor het een goede keuze is voor diegenen die astrologie of astronomie studeren of dit willen. Het kan helpen onze eigen bestemming te bepalen en deze ook te bereiken.

Galaxyiet is een uitstekende beschermer van de Aura, werkt om ongewenste energieën af te weren en houdt het ook in balans en beschermd. De steen kan ons helpen om ons bewustzijnsniveau te verhogen en ons te helpen om beter verbinding te maken met universele energieën. Doordat de steen ook het universum vertegenwoordigt, kan het je helpen om je te concentreren op contact met hogere wezens en wezens met een hogere spiritualiteit. Het kan nuttig zijn voor astrale reizen en voor astrale projectie. De steen inspireert ook om de leringen van andere werelden naar deze, onze eigen wereld, te brengen ten behoeve van de hele mensheid. Het kan je in een beter begrip van intuïtie, mystiek en paranormale wijsheid brengen.

Galaxyiet kopen - Crystal Cave
Galaxyiet

Galeniet

Aarden • Doorzettingsvermogen • Actie
Galeniet affirmatie: “Ik kan moeilijke taken aan.”

Galeniet is een zwaar loodsulfidemineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, kubussen, octaëders en vezellagen. Het is het belangrijkste looderts als het gaat om de productie van goederen. Dit mineraal werd voor het eerst beschreven in 77 na Christus door Gaius Plinius Secundus . Hij noemde het naar het Latijnse woord dat “looderts” betekent, omdat het werd gebruikt als een bron van lood voor meerdere verschillende samenlevingen. Dit was gedeeltelijk te wijten aan het relatief lage smeltpunt dat nodig is om galeniet te smelten. De bron van dit mineraal in de oudheid was het eiland Sardinië, Italië, hoewel tegenwoordig opmerkelijke plaatsen zich over de hele wereld uitstrekken.

Galeniet is een zeer sterke aardingssteen en zeer geschikt voor mensen die aan hun doelen werken. Het levert de energie om lange en uitdagende taken gedaan te krijgen. De steen resoneert sterk met het wortelchakra. Met behulp van galeniet wordt deze geopend en geactiveerd, waardoor je je volledig kunt aarden. De energie van galeniet is zeer krachtig en helpt je interne batterij op te laden. Dit is een goede steen om op je werkplek te hebben. Galeniet zal de omgeving vullen met positieve energie die iemand tot actie kan aanzetten.

Galeniet kopen - Crystal Cave
Galeniet ruw
Galeniet knuffelsteen - Crystal Cave
Galeniet knuffelsteen

Galeniet met Sfaleriet, Kwarts, Pyriet en Calciet

Aarding • Rijkdom • Actie
Galeniet met sfaleriet, kwarts, pyriet en calciet affirmatie: “Ik ben beter dan ik eerder was.”

Galeniet is een zwaar loodsulfidemineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, kubussen, octaëders en vezellagen. Het is het belangrijkste looderts als het gaat om de productie van goederen. Dit mineraal werd voor het eerst beschreven in 77 na Christus door Gaius Plinius Secundus . Hij noemde het naar het Latijnse woord dat “looderts” betekent, omdat het werd gebruikt als een bron van lood voor meerdere verschillende samenlevingen. Dit was gedeeltelijk te wijten aan het relatief lage smeltpunt dat nodig is om galeniet te smelten. De bron van dit mineraal in de oudheid was het eiland Sardinië, Italië, hoewel tegenwoordig opmerkelijke plaatsen zich over de hele wereld uitstrekken.

Galeniet is een zeer sterke aardingssteen en zeer geschikt voor mensen die aan hun doelen werken. Het levert de energie om lange en uitdagende taken gedaan te krijgen. De steen resoneert sterk met het wortelchakra. Met behulp van galeniet wordt deze geopend en geactiveerd, waardoor je je volledig kunt aarden. De energie van galeniet is zeer krachtig en helpt je interne batterij op te laden. Dit is een goede steen om op je werkplek te hebben. Galeniet zal de omgeving vullen met positieve energie die iemand tot actie kan aanzetten.

Ruwe galeniet sfaleriet kwarts pyriet calciet - Crystal Cave
Galeniet, sfaleriet, kwarts, pyriet en calciet ruw

Gedriet

Reiniging • Gidsen • Spiritualiteit
Gedriet affirmatie: “Ik luister altijd naar mijn gidsen.”

Gedriet is een kristal dat behoort tot de orthorhombische ferromagnesische subgroep van de amfiboolsupergroep van de inosilicaatmineralen met dubbele keten met de ideale chemische formule Mg2(Mg3Al2)(Si6Al2)O22(OH)2. Gedriet is genoemd naar zijn ontdekkingsplaats, de Héas-vallei, in de buurt van Gédre, Hautes-Pyrénées, Frankrijk. Hier werd het voor het eerst beschreven in 1836. Gedriet vormt witte, grijze, bruine, groene, prismatische kristallen of vezelachtige aggregaten met glasachtige glans. Gedriet komt voor in contact en middelmatige tot hoogwaardige metamorfe gesteenten in combinatie met granaat, cordieriet, anthophylliet, cummingtoniet, sapphirien, sillimaniet, kyaniet, kwarts, stauroliet en biotiet.

Spiritueel gezien is gedriet een perfect hulpmiddel voor het ontvangen van duidelijke en nauwkeurige informatie en kennis van de bron, van spirituele gidsen. Gedriet houdt het fysieke lichaam geaard terwijl de zielenenergie zich verbindt met de vibratie en met de leraren en leringen in de spirituele rijken. Mediums en kanalen, zowel beginners als ervaren, kunnen profiteren van het gebruik van gedriet. Gedriet kan stagnerende en/of ongewenste energie uit een ruimte, plaats of persoon verwijderen en loslaten, en deze vullen met positieve, schone, heldere, liefdevolle energie. Fysiek kan gedriet gunstig zijn voor mensen die leiden aan migraine.

Gedriet kopen - Crystal Cave
Gedriet knuffelstenen

Gele Bruciet

Vooruitgang • Actie • Zelfverzekerdheid
Gele bruciet affirmatie: “Ik heb vertrouwen in mijzelf.”

Bruciet is een magnesiumhydroxide dat kristalliseert in de vorm van massa’s, platen, korsten, vezels, botryoïdale en kleine tabelvormige kristallen. Bruciet is te vinden in verschillende kleuren, zoals blauw, groen, wit, geel, roze, rood en zelfs kleurloos. De variatie van kleuren op de steen is afhankelijk van de samenstelling van mineralen op elk van de exemplaren. Gele bruciet is een pas nieuw ontdekte vondst uit Pakistan. Bruciet komt voor in hydrothermale aderen bij lage temperatuur in metamorfe kalksteen. Dit mineraal kan ook voorkomen in marmer. Veel voorkomende mineralen die in de buurt van of in combinatie met bruciet worden gevonden, zijn serpentijn, dolomiet, aragoniet, calciet en magnesiet. Bruciet werd voor het eerst ontdekt in 1824 door de Amerikaanse mineraloog Archibald Bruce. Hij was in zijn laboratorium een onbekend magnesiumzwaar mineraal uit New Jersey aan het onderzoeken. Het betrof een geheel nieuw mineraal, dus koos hij ervoor om het naar zichzelf te noemen. Bruciet is wereldwijd te vinden, met noemenswaardige vindplaatsen in Pakistan, Italië, Rusland, Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, Oostenrijk, China en Australië.

Spiritueel gezien helpt bruciet in het algemeen mensen die fluctueren of weifelen. Het helpt om los te komen van wat je ontgroeid bent. Het brengt licht in de omgeving, straalt positieve energie uit die inspireert tot goede besluitvorming en zorgt voor succes in het leven. Het helpt bij communicatieve vaardigheden, en stelt je in staat om hardop te zeggen wat er gezegd moet worden, zelfs als de waarheid onaangenaam is.

Spiritueel gezien verbind gele bruciet zich met de zonnevlecht chakra en stimuleert deze chakra, zodat je zijn wilskracht volledig kan benutten en instinctief weet wat je kan doen om vooruit te komen op je pad. Het geeft je het vertrouwen om weloverwogen beslissingen te nemen en te kiezen welke actie je moet ondernemen wanneer je wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en doelen. De kleur geel staat voor opbeurende energie, en kan je ondersteunen wanneer je wordt geconfronteerd met emotioneel uitputtende situaties, zodat je je volledig in staat voelt om het leven met positiviteit en zelfverzekerdheid tegemoet te treden.

Gele bruciet brok - Crystal Cave
Gele bruciet ruw

Gele Mica

Wilskracht • Opbeurend • Focus
Gele mica affirmatie: “Ik heb een grenzeloze drive om door te gaan.”

Gele mica, ook wel gouden mica genoemd, is een mica variëteit die kristalliseert in de vorm van schubben, vellen en vlokken, deze zitten meestal op een matrix of moedergesteente. De kleur is afkomstig van geoxideerd ijzer en kan variëren in tinten van metaalgoud tot mosterdgeel. Dit mineraal is niet te verwarren met muscoviet, dat ook in de mica-familie voorkomt. Hoewel het beide mineralen zijn van “bladsilicaat”, bevat muscoviet aluminium en kalium, terwijl gele mica zware sporen van ijzer bevat. De meeste commerciële gele mica afzettingen zijn verspreid over heel Brazilië te vinden, met name in de staat Minas Gerais.

Mica zorgt voor duidelijkheid in visie en mystiek. Mica biedt reflecterende kwaliteiten zodat men de tekortkomingen van de mensheid kan herkennen terwijl men in een hart blijft om de hele mensheid met zijn onvolkomenheden lief te hebben. Mica helpt bij zelfreflectie en vergemakkelijkt de erkenning en eliminatie van karaktereigenschappen die niet langer het hoogste doel dienen. Mica is een handig kristaltool omdat het helpt om een situatie in detail te bekijken. Mica zorgt voor groei en flexibiliteit op alle vlakken en ondersteunt het verwerken en loslaten van pijnlijke gevoelens. Mica geeft iemand energie en een doel om vooruit te komen en de lessen en ervaringen in het verleden te waarderen. Mica vermindert nerveuze energie, kalmeert een overdenkende geest en verbetert tegelijkertijd intellectuele bezigheden en mentale situaties.

Gele mica bevordert evenwicht en zelfherstel, naast een toename van wilskracht. In het bijzonder helpt deze steen die innerlijke strijder in je wakker te maken, waardoor je je hele wezen kunt kanaliseren in welke taak of idee je ook hebt. Het kan zijn dat je zich weer beter voelt, evenals een verandering in je dagelijkse houding. Gele mica is een opbeurende steen die tijdens diepe meditatiesessies kan escaleren tot een stadium van euforie. Het is een van de krachtigere stenen, maar de energieën zijn nog steeds subtiel genoeg voor gevoelige en beginnende beoefenaars.

Ruwe gele mica - Crystal Cave
Gele mica

Git

Tegen Hoofdpijn • Bescherming • Emotioneel Welzijn
Git affirmatie: “Ik ben altijd beschermd, waar ik ook heen ga.”

Git, jet of gagaat genoemd, is niet een edelsteen, maar is gemaakt van organische oorsprong. Het is gefossiliseerd hout. Net als steenkool werd git gevormd uit de overblijfselen van hout die miljoenen jaren in water waren ondergedompeld, waarna het was verdicht en vervolgens gefossiliseerd. Bij verbranding of aanraking met een heet werktuig, straalt git vaak de karakteristieke geur van steenkool uit. Git moet regelmatig worden gereinigd van de verkregen negatieve energie omdat de steen wordt beschouwd als een van de krachtigste absorbeerders van negatieve energie. De steen moet worden gereinigd door deze de ene nacht in zeezout te plaatsen en de volgende nacht tussen bergkristal. Zorg ervoor dat de steen niet in contact komt met water.

Git is van oudsher gebruikt als beschermingssteen, het werd gebruikt om angstige gedachten te verdrijven. Er werd gezegd dat het de drager moet beschermen tegen kwaad en geweld. Het is een krachtige beschermingsenergie die kwaad, negativiteit en psychische aanvallen afweert. Het helpt ook om hoofdpijn direct achter de ogen te verlichten en wordt gebruikt om migraine te behandelen. Er wordt beweerd dat de steen emoties in evenwicht houdt en het verlichten van depressies waardoor emotionele balans en stabiliteit tot stand komt.

Git helpt iemand alert te zijn op zaken die rondom afspelen en snel constructieve oplossingen te vinden voor eventuele problemen. Uit religieuze overtuigingen wordt beweerd dat git voorkomt dat iemand bezeten wordt. Het haalt negatieve energie uit de aura en kan paranormale ervaringen initiëren. Het onthult negatieve energieën uit het verleden die men nog steeds in het onderbewustzijn kan dragen, en het zal iemand helpen deze energieën te begrijpen, ermee te werken en ze te verdrijven. Git wordt beschouwd als een ‘steen van medeleven’, omdat het grote steun en hulp biedt om de pijn en het lijden te verlichten van het overlijden van een geliefde.

Git - Crystal Cave
Git

Golden Healer

Genezing • Reiniging • Spiritualiteit
Golden healer affirmatie: “Het gouden licht stroomt door mij heen en geneest alles wat het aanraakt.”

Golden healer is een gouden variant van de combinatie van limoniet/goethiet en kwarts. De kleur kan variëren van lichtgeel tot zeer rijk geel, afhankelijk van de hoeveelheid ijzeroxide in de afzettingen. Golden healer werd voor het eerst opgegraven in de jaren tachtig door mijnwerkers in Arkansas, andere kristallen worden gewonnen op een locatie in Wales, Brazilië en Madagaskar. De steen heeft een glasglans en een hardheid van 7, net als gewone kwarts.

Spiritueel gezien wordt de golden healer, ook wel limonietkwarts genoemd, een geweldige “meester genezer” genoemd. Bergkristal versterkt de eigenschappen van limoniet/goethiet wat in deze steen zit. Wanneer deze twee stenen samenkomen, verbinden ze je met de zegen van innerlijke rust en stabiliseren ze je geest en emoties. Het is een multifunctionele steen die voor grote genezing en reiniging zorgt van lichaam, aura en geest. Het kan je helpen motiveren en energie te geven. Golden healer kan je helpen om contact te maken met je innerlijke zelf en na te denken over wat je emotioneel belemmert. Het kan helpen om alle chakra’s op één lijn te brengen, en kan vooral helpen om je wortel- en kruinchakra met elkaar te verbinden. Dit creëert een band van stabiliteit tussen je geest en je geest, en verbindt je met de aarde door je te aarden. Het kan helpen om blokkades op te heffen, wat weer ruimte laat voor de stroom van positieve en helende energie.

Golden healer reinigt het aura veld en laat deze vullen met een prachtig, gouden genezend licht. Dit licht breekt door tot in de celstructuur zodat je oude patronen los kunt laten. De steen is inzetbaar in vrijwel alle spirituele en genezende toepassingen van alle niveau’s. De steen bereikt het hoogste trilling niveau die je lichaam kan waarnemen en verwerken, de trilling van het lichaam wordt hiermee verhoogd zodat het oude blokkades en vreemde energiën van buitenaf kan reinigen en zorgt voor een herstel van het natuurlijke balans en harmonie van het lichaam.

Golden healer balanceert de yin yang energieën. Er word beweerd door sommigen dat de golden healer het Christusbewustzijn op aarde en in onszelf brengt en activeert de chakra’s om ons bewustzijn samen te voegen met de goddelijke wil. Het reinigt alle organen, stimuleert het immuun systeem, brengt het lichaam in balans en zorgt voor versterking van energie. Golden healer wordt gebruikt om onze energietrilling of -frequentie te verhogen, wat spirituele communicatie over een lange afstand kan vergemakkelijken, ook tussen werelden en dimensies. Meditatie met golden healer verbindt ons met Bronenergie.

Klik hier om meer te lezen over de golden healer.

Golden healer sculpturen - Crystal Cave
Golden healer

Goudberyl

Vertrouwen • Motivatie • Empathie
Goudberyl affirmatie: “In nieuwe situaties pas ik mij gemakkelijk aan.”

Goudberyl krijgt zijn gele kleur van kleine ijzerafzettingen. Het werd voor het eerst ontdekt in Namibië in 1913 in een pegmatiet die ook aquamarijn produceerde. Tegenwoordig is het voornamelijk afkomstig uit Brazilië en Madagaskar. Goudberyl moet niet worden verward met heliodoor, een andere variëteit van beryl. De twee stenen kunnen worden onderscheiden door hun kleur: goudberyl is warm, helder geel, terwijl heliodoor licht geelgroen is. In zowel de handel in mineralen als in edelstenen wordt dit onderscheid echter meestal niet gemaakt en zijn beide termen onderling uitwisselbaar, waarbij de term goudberyl de meest gebruikte term in de edelsteenmarkt is. De term heliodoor kan ook worden gebruikt om lichtgroene, oranje en bruine beryl te beschrijven. De belangrijkste bronnen van deze edelsteen zijn Brazilië, Madagaskar, Namibië, Rusland en Oekraïne.

Spiritueel gezien is goudberyl, ook wel bekend als de “zonneschijn steen”, een kristal dat vertrouwen en motivatie wekt, terwijl het toch de focus en empathie naar anderen behoudt. Goudberyl kan wanneer geplaatst in een schaal in je huis helpen om negatieve entiteiten te verwijderen en engelen en spirituele gidsen binnen te laten. Het kan de vonk terugbrengen in stagnerende relaties. Goudberyl is over het algemeen een geweldig hulpmiddel om dichtbij te houden, omdat het helpt te beschermen tegen negatieve invloeden of manipulaties van buitenaf. Het kan helpen om oude emotionele bagage los te laten die niet langer dient, en kan helpen bij het verwijderen van stress en chaos.

Goudberyl 925 zilver - Crystal Cave
Goudberyl hangertjes

Goud Orthoklaas

Hoop • Nieuw Begin • Groei
Goud orthoklaas affirmatie: “Ik maak mijn eigen beslissingen.”

Orthoklaas is een veldspaatmineraal met een chemische samenstelling van KAlSi3O8. Het is een van de meest voorkomende gesteentevormende mineralen van de continentale korst. Orthoklaas is het meest bekend als de roze veldspaat die in veel graniet wordt aangetroffen en omdat het mineraal een hardheid van “6” heeft gekregen op de hardheidsschaal van Mohs. Orthoklaas heeft verschillende commerciële toepassingen. Het is een grondstof die wordt gebruikt bij de productie van glas, keramische tegels, porselein, servies, sanitair en ander keramiek. Het wordt gebruikt als schuurmiddel in schuurpoeders en polijstmiddelen. Het wordt ook als edelsteen geslepen. Een adularescent edelsteenmateriaal dat bekend staat als maansteen is een vergroeiing van orthoklaas en albiet.

De meeste orthoklaas vormen tijdens de kristallisatie van een magma in opdringerige stollingsgesteenten zoals graniet, granodioriet, dioriet en syeniet. Aanzienlijke hoeveelheden orthoklaas worden ook gevonden in extrusieve stollingsgesteenten zoals rhyoliet, daciet en andesiet. Orthoklaas is ook een belangrijk bestanddeel van de metamorfe gesteenten die bekend staan als gneis en leisteen. Deze rotsen vormen zich meestal tijdens regionaal metamorfisme wanneer granietrotsen worden blootgesteld aan hitte en druk bij convergente plaatgrenzen met continentale korst. De orthoklaas in deze metamorfe gesteenten is geërfd van hun stollingsprotolieten. Orthoklaas is ook bekend in stollingsgesteenten op de maan en op Mars. Orthoklaas is een belangrijk bestanddeel van stollingsgesteenten die door astronauten van de maan zijn meegebracht. Het is ook gedetecteerd in de stollingsgesteenten van Mars tijdens analyses uitgevoerd door NASA-rovers.

Spiritueel gezien worden de aangename en verfijnde energieën van goud orthoklaas geassocieerd met hoop, een nieuw begin, betere waarneming en onderscheidingsvermogen. Het kan nuttig zijn om emotionele spanningen los te laten. Het kan worden gebruikt voor chakra-balancering en meridiaanactivering. Deze steen van samenwerking en groepswerk stimuleert het vinden van nieuwe en onconventionele wegen om onze doelen te bereiken. Goud orthoklaas maar stimuleert ook innerlijke groei en het uitvoeren van constructieve acties en zorgvuldig geplande agenda’s. Het wordt voornamelijk geassocieerd met het zonnevlechtchakra en kan onze wil en kennis vergroten over hoe we onze relatie met het universum en zijn krachten kunnen verbeteren.

Goud orthoklaas kopen - Crystal Cave
Goud orthoklaas knuffelstenen

Goudsteen – Blauwe Goudsteen (Manmade)

Motivatie • Ambitie • Dromen
Blauwe goudsteen affirmatie: “Mijn wensen worden werkelijkheid.”

Goudsteen is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een glinsterend stuk waarin spikkels van koper opgesloten zitten, waardoor het oppervlak van de steen fonkelt. De blauwe goudsteen staat bekend om zijn schoonheid, en toch wordt er beweerd dat blauwe goudsteen verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Over goudsteen wordt gezegd dat een stel alchemistische monniken die goud probeerden te maken, de eerste mensen waren die goudsteen creëerden. Daarbij werden koperen krullen per ongeluk in een pot met gesmolten glas gestoten, waardoor de eerste goudsteen ontstond. Goudsteen wordt geproduceerd in verschillende kleuren, zoals groen, blauw en rood. Elke kleur die door deze steen wordt vertoond, is bedoeld voor een soort energie die er uit straalt.

De schitteringen van blauwe goudsteen doen denken aan sterren aan de nachtelijke hemel. Gebruik deze steen om een wens te doen. Houd een stuk op je bureau om de kansen op werk of betere vooruitgang in je carrière te vergroten. Er wordt beweerd dat blauwe goudsteen hoofdpijn weg zal laten gaan. Blauwe goudsteen zou de steen van vertrouwen en ambitie zijn, die motivatie en drive stimuleert. De steen staat in verbinding met het keelchakra, en moedigt zelfacceptatie aan, om authenticiteit uit te drukken en onze waarheid niet langer te ontkennen. Blauwe goudsteen, net als een diamant, is het een goede afbuiger van ongewenste energieën en wordt gezien als een beschermend materiaal.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over blauwe goudsteen te lezen.

Blauwe goudsteen - Crystal Cave
Blauwe goudsteen (manmade)

Goudsteen – Goudsteen (Manmade)

Ambitie • Energie • Positiviteit
Goudsteen affirmatie: “Geen enkele uitdaging is te groot voor mij.”

Goudsteen is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een glinsterend oranjegoud stuk waarin spikkels van kopermetaal opgesloten zitten, waardoor het oppervlak van de steen fonkelt. De goudsteen staat bekend om zijn schoonheid, en toch wordt er beweerd dat goudsteen verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Over goudsteen wordt gezegd dat een stel alchemistische monniken die goud probeerden te maken, de eerste mensen waren die goudsteen creëerden. Daarbij werden koperen krullen per ongeluk in een pot met gesmolten glas gestoten, waardoor de eerste goudsteen ontstond. Goudsteen wordt geproduceerd in verschillende kleuren, zoals oranje, blauw en groen. Elke kleur die door deze steen wordt vertoond, is bedoeld voor een soort energie die er uit straalt.

Goudsteen is bekend als de steen van de ambitie, en helpt de drager om met minder moeite zijn doel te bereiken. Het zal werken om je sterke emoties te kalmeren, zodat je nog steeds helder kunt denken en geen overhaaste beslissingen zult nemen. Deze steen wordt ook beschouwd als een beschermingssteen die negatieve krachten en ongewenste energieën verwijdert. De steen is ook populair omdat het het energieveld van degene die het draagt nieuw leven inblaast.

Goldstone palm stone - Crystal Cave
Goudsteen (manmade)

Goudsteen – Groene Goudsteen (Manmade)

Emotionele Genezing • Geluk • Welvaart
Groene goudsteen affirmatie: “Ik ben me bewust van al het overvloed wat mij overkomt.”

Goudsteen is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een glinsterend stuk waarin spikkels van chroomoxiden opgesloten zitten, waardoor het oppervlak van de steen fonkelt. De groene goudsteen staat bekend om zijn schoonheid, en toch wordt er beweerd dat groene goudsteen verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Over goudsteen wordt gezegd dat een stel alchemistische monniken die goud probeerden te maken, de eerste mensen waren die goudsteen creëerden. Daarbij werden koperen krullen per ongeluk in een pot met gesmolten glas gestoten, waardoor de eerste goudsteen ontstond. Goudsteen wordt geproduceerd in verschillende kleuren, zoals groen, blauw en oranje. Elke kleur die door deze steen wordt vertoond, is bedoeld voor een soort energie die er uit straalt.

De sprankelende groene goudsteen verbindt zich met het Hartchakra en is vooral goed voor emotionele genezing. Groene goudsteen heeft de kleur van de natuur, en wordt ook geassocieerd met geluk en welvaart vanwege de combinatie van de prachtige groene kleur en reflecterende glans.

Groene goudsteen cabochon - Crystal Cave
Groene goudsteen (manmade)

Grafiet in Kwarts

Creativiteit • Verbeeldingskracht • Uitdrukking
Grafiet in kwarts affirmatie: “Ik moedig mezelf aan.”

Grafiet

Grafiet is een natuurlijk voorkomende vorm van kristallijne koolstof. Het is een inheems elementmineraal dat wordt aangetroffen in metamorfe en stollingsgesteenten. Grafiet is een mineraal van uitersten. Het is extreem zacht, splijt met zeer lichte druk en heeft een zeer laag soortelijk gewicht. Het is daarentegen extreem hittebestendig en bijna inert in contact met bijna elk ander materiaal. Deze extreme eigenschappen geven het een breed scala aan toepassingen in de metallurgie en productie. Grafiet is een mineraal dat ontstaat wanneer koolstof wordt blootgesteld aan hitte en druk in de aardkorst en in de bovenmantel. Het meeste grafiet dat tegenwoordig aan het aardoppervlak te zien is, werd gevormd op convergerende plaatgrenzen waar organisch-rijke schalies en kalksteen werden onderworpen aan de hitte en druk van regionaal metamorfisme. Dit produceert marmer, leisteen en gneis die kleine kristallen en vlokken van grafiet bevatten. Wanneer grafiet in voldoende hoge concentraties is, kunnen deze rotsen worden gedolven, verpletterd tot een deeltjesgrootte die de grafietvlokken vrijmaakt, en verwerkt door specifieke zwaartekrachtscheiding of schuimflotatie om het grafiet met lage dichtheid te verwijderen. Het geproduceerde product staat bekend als “vlokgrafiet”.

Spiritueel gezien is grafiet een steen die je innerlijke stem stimuleert en je helpt je gedachten en creativiteit te uiten door te schrijven. Het is een onmisbare steen voor schrijvers en auteurs, want het is een muze van creativiteit en verbeeldingskracht. Grafiet is een geweldige steen voor mensen die verlegen zijn of moeite hebben om zich uit te drukken, omdat grafiet je helpt je gedachten te ordenen en jezelf goed uit te drukken tegenover anderen. Grafiet is een steen van innerlijk vertrouwen en het opbouwen van je personaliteit door middel van eigenliefde en zelfwaardering. Deze edelsteen is prachtig om je paranormale gave te laten materialiseren door automatisch te schrijven en door symboliek in droomdagboeken te realiseren.

Kwarts

Kwarts is een chemische verbinding die bestaat uit een deel silicium en twee delen zuurstof: siliciumdioxide (SiO2). Het is het meest voorkomende mineraal dat aan het aardoppervlak wordt gevonden, en zijn unieke eigenschappen maken het een van de meest bruikbare natuurlijke stoffen. Kwarts is het meest voorkomende en meest verspreide mineraal dat op het aardoppervlak wordt aangetroffen. Het is aanwezig en overvloedig in alle delen van de wereld. Het vormt zich bij alle temperaturen. Het is overvloedig aanwezig in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Het is zeer goed bestand tegen zowel mechanische als chemische weersinvloeden. Deze duurzaamheid maakt het het dominante mineraal van bergtoppen en het belangrijkste bestanddeel van strand-, rivier- en woestijnzand. Kwarts is alomtegenwoordig, overvloedig en duurzaam.

Sneeuwkwarts, ook wel melkkwarts genoemd, is de naam gegeven aan witte kwarts, één van de meest voorkomende kristalsoorten uit de wereld, met microscopische waterbelletjes in de steen, die een troebel, melkachtig uiterlijk geven. Het witte of ijzige uiterlijk van dit kristal symboliseert onschuld en helderheid. Dit kan je ook helpen de wereld door heldere en heldere ogen te zien, en het stelt je in staat om alle wonderen te zien die dit universum je gemakkelijk kan geven. Sneeuwkwarts heeft een waxachtige aanraking.

Het kristal heeft een zachte vrouwelijke energie die kan worden gebruikt om de yin- en yang-energieën in evenwicht te brengen. Sneeuwkwarts verbindt en reinigt alle chakra’s, met een sterke verbinding met het kruinchakra. Sneeuwkwarts heeft ook een erg goede frequentie voor het uitlijnen het energieveld waardoor de vrije stroom van energie mogelijk wordt. Sneeuwkwarts vergemakkelijkt mentale helderheid en alertheid tijdens meditatie en leert geduld. Sneeuwkwarts kan de intuïtie die je hebt verhogen. Het geeft je ook mentale scherpte en duidelijkheid om de berichten die naar je worden overgebracht correct te interpreteren. Het kristal helpt je gemakkelijker nieuwe dingen te leren en is ook erg goed als hulp om ook daadwerkelijk te onthouden wat je hebt geleerd. Fysiek gezien kan de steen erg goed helpen voor de botten, mergbeen en de tanden.

Grafiet in kwarts kopen - Crystal Cave
Grafiet in kwarts knuffelstenen

Granaat – Granaat (Almandien)

Passie • Vreugde • Energie
Granaat affirmatie: “Alles wat ik doe, doe ik met passie uit het hart.”

Almandien is het meest voorkomende lid van de granaatgroep. Het is de geboortesteen van januari en wordt geassocieerd met tweede huwelijksjubilea. Het is ook een populaire edelsteen en de meest gebruikte granaat in de handel in edelstenen. Er zijn meer edelstenen bewerkt van almandien dan enig ander type granaat. Slechts een kleine hoeveelheid almandien granaat is transparant en licht genoeg voor gebruik als edelsteen in juwelen; de meeste gevonden almandienen zijn ruw, ondoorzichtig en niet van edelsteenkwaliteit. Sommige almandien granaten vertonen asterisme wanneer ze geslepen en gepolijst zijn als cabochons, en staan bekend als ster granaten. Almandien granaat is vaak ingebed in een mica leisteen en vormt zeer mooie matrixstukken met perfect gevormde symmetrische kristallen. De leisteenmatrix breekt vaak door verwering, waardoor de Almandine-kristallen uiteenvallen in individuele, perfect gevormde floater-kristallen die behoorlijk groot kunnen zijn.

Granaat kan sterke en langdurige relaties bevorderen en het kan je helpen je leven met passie en inspiratie te vullen. Dit komt omdat het je creatieve krachten tot bloei kan brengen. De granaatsteen heeft een lange traditie om je bedrijf of carrière te ondersteunen en te helpen. Granaat is een symbool van moed en energie. Deze steen helpt je te focussen in je eigen energie en niet zozeer te vertrouwen op de energie van anderen. Het kan u helpen uw aandacht te houden op wat u wilt. Dit kan ervoor zorgen dat je je doelen sneller bereikt. Granaat is goed voor het afstoten van negativiteit. Het beschermt tegen depressie. Dit maakt granaat een geweldige steen voor iedereen die gelooft in de kracht van positief denken.

Almandien granaat, de meest bekende granaat die vaak ook wordt gewoon aangeduid als granaat, verenigt de energie van scharlaken en rood met de meer gedempte, aardse boventonen van bruin. Almandien granaat is een ijzer-aluminiumsilicaat, de naam is afgeleid van de stad Almandine in Klein-Azië.

Spiritueel gezien is de almandien granaat nauw verbonden met de aarde en is een talisman van bescherming en onverzettelijke kracht, die de wilskracht en weerstand tegen alle negatieve dingen vergroot. Fysiek gezien word er beweerd dat het de bloedsomloop en alle bloedgerelateerde problemen kan ondersteunen. Almandien is geassocieerd met de wortel chakra, en is het een steen van fysieke liefde en relaties, en een spirituele steen van psychische bescherming.

Almandien granaat staat bekend als een steen van tastbare waarheid. Het helpt bij het manifesteren van een realistische versie van de fysieke wereld. Zijn energie helpt zorgen, paniek en angst te verlichten en helpt bij het behouden van een kalme verbinding met het heden. Het stelt iemand in staat om de absolute steun van het Universum waar te nemen. Zijn intellectuele eigenschappen maken het ook nuttig voor diegenen die de gebieden van astronomie, astrologie en wiskunde verkennen.

Klik hier om meer te lezen over almandien granaat.

Granaat oplegger - Crystal Cave
Granaat getrommeld
Granaat ruw kopen - Crystal Cave
Granaat ruw

Granaat – Eclogiet

Kundalini • Compassie • Liefde
Eclogiet affirmatie: “Mijn eigen validatie is de enige die ik nodig heb.”

Eclogiet is een mafisch (hoog ijzer- en magnesiumsilicaat) metamorf gesteente dat bestaat uit roze of rode granaat (pyroop of almandien) en omfaciet (groen). Omfaciet is een natriumrijk mineraal en lid van de pyroxeenkristalfamilie. De kleur kan zowat elke tint groen zijn en is de matrix waarvoor de granaten zijn gevormd. Andere opmerkelijke mineralen kunnen soms ook in dit kristal worden gevonden, zoals jade, kwarts, kyaniet, zoisiet, rutiel, dolomiet, robijn en saffier. Eclogiet is uniek en is gevormd onder extreme hitte en druk. Het komt alleen voor op de onderste korst en de bovenmantel van de aarde (28 tot 45 km in de grond), en bij temperaturen die hoger zijn dan 648 – 982 graden celcius. Eclogiet heeft slechts een paar bekende plaatsen in de wereld, waardoor dit een zeldzame en waardevolle steen is. Noorwegen heeft een overvloed aan dit mineraal, maar China, Duitsland, Oostenrijk en de Verenigde Staten hebben ook eclogiet met verschillende submineralen erin. De oudste plaats waar dit mineraal wordt gevonden, is Brazilië en Mali, met deze afzettingen die naar schatting meer dan 650 miljoen jaar oud zijn.

Spiritueel gezien activeert eclogiet onze onderste 4 chakra’s en versterkt de verbinding die we hebben met Moeder Aarde. Iemands persoonlijke wil kan worden ontgrendeld en vervolgens rechtstreeks worden gekoppeld aan je hartruimte. Eenmaal opgericht, is dit kanaal hier om je diepste verlangens te benadrukken en actie te ondernemen om ze te realiseren. Meestal is de meest ware vorm van geluk al in ons, wachtend om losgelaten te worden. Eclogiet helpt iemands bewustzijn te vergroten om bewust te worden van de innerlijke waarheid. Eenmaal erkend, kan men deze intentie rechtstreeks in de steen plaatsen en beginnen met het aanboren van de energieën die het projecteert. Raak afgestemd op de energieën van eclogiet door te mediteren met deze steen en richt je bewustzijn naar je dromen. Als je je innerlijke kracht toestaat door te breken, zouden je focus, drive en zelfvertrouwen ook moeten stijgen. Naarmate je meer vertrouwd raakt met deze steen, zal het gemakkelijker zijn om je intentie rechtstreeks in je persoonlijke wil te kanaliseren. Naarmate je vordert op je spirituele reis met eclogiet, zul je talloze kansen vinden die op je wachten. Ga door met manifesteren en creëer een visie die je kunt volgen en laat eclogiet je tot actie aanzetten. De enige beperkingen waarmee we te maken kunnen krijgen, zijn die van waaruit we creëren. Eclogiet zal deze gewoonten doorbreken en je laten focussen op de ontwikkeling van iemands ware karakter.

Eclogiet ketting - Crystal Cave
Eclogiet hangertjes

Granaat – Granaat Amfiboliet

Zekerheid • Passie • Eerlijkheid
Granaat amfiboliet affirmatie: “Ik waardeer mijzelf.”

Granaat ambifoliet is een fusie van edelstenen, waarbij granaat is ingebed in amfiboliet.

Amfiboliet wordt ook wel hoornblende genoemd is een metamorf gesteente dat onder invloed van temperatuur, druk of hydrothermale vloeistoffen is gerekristalliseerd of gemetamorfoseerd. Dit gesteente bevat amfiboolmineralen (vandaar de naam) en veldspaatjes. Deze donkere en zware steen komt in zowel gestreepte als kristalvormen en kan een scala aan andere edelstenen en materialen bevatten.

De steen is genoemd naar zijn eigen dubbelzinnige aard. De andere naam van amfiboliet, hoornblende, combineert de dualiteit: “hoorn” voor zijn kleur en “blenden” (Duits voor “bedrieger”, vanwege zijn gelijkenis met metaalertsen). De dubbele aard van amfiboliet maakt het een ideale steen voor degenen die werken aan het in evenwicht brengen van hun eigen dubbele aard: vreedzame krijgers, belichamingen van twee geesten, enz. Er wordt ook aangenomen dat het de schurende werking van menselijke interactie beschermt en isoleert en de behoefte aan oordelen losmaakt.

De steen helpt erg bij als je in conflict bent met jezelf. Als je grote of kleine keuzes moet maken in je leven, kan amfiboliet je helpen om de knoop door te hakken, er voor gaan en zorgen dat je ook achter je keuze staat en blijft staan. Houd de steen in je hand of in je kleding als je een keuze moet maken om zo de twijfels weg te nemen.

Granaat amfiboliet kopen - Crystal Cave
Granaat amfiboliet

Granaat – Granaat Gneis Actinoliet

Levenskracht • Zelfvertrouwen • Juistheid
Granaat gneis actinoliet affirmatie: “Ik ben betrouwbaar.”

Granaat gneis actinoliet

Granaat in gneis en actinoliet is een fusie van edelstenen, waarbij granaat is ingebed in gneis, samen met de zwarte structuren van actinoliet, dat verandert langs de matrix.

Gneis

Gneis is een metamorf gesteente dat wordt geïdentificeerd door zijn banden en lenzen van verschillende minerale samenstelling. Sommige van deze banden (of lenzen) bevatten korrelige mineralen die aan elkaar zijn gebonden in een in elkaar grijpende textuur. Andere banden bevatten plaat of langwerpige mineralen die een voorkeursoriëntatie vertonen die parallel loopt met de algemene banden in de rots. Het is dit gestreepte uiterlijk en deze textuur – in plaats van compositie – die een gneis definiëren. Gneis wordt gewoonlijk gevormd door regionale metamorfose bij convergente plaatgrenzen. Het is een hoogwaardig metamorf gesteente waarin minerale korrels herkristalliseerden onder intense hitte en druk. Deze wijziging vergrootte de mineraalkorrels en scheidde ze in banden, een transformatie die het gesteente en zijn mineralen stabieler maakte in hun metamorfe omgeving. Gneis splitst zich meestal niet langs vlakken van zwakte zoals de meeste andere metamorfe gesteenten. Hierdoor kunnen aannemers gneis gebruiken als steenslag in wegenbouw, bouwplaatsvoorbereiding en landschapsarchitectuur. Sommige gneis is duurzaam genoeg om goed te presteren als maatsteen. Deze rotsen worden gezaagd of geknipt tot blokken en platen die worden gebruikt in een verscheidenheid aan bouw-, bestratings- en stoeprandprojecten. Sommige gneis accepteert een heldere glans en is aantrekkelijk genoeg om als architecturale steen te gebruiken. Mooie vloertegels, gevelsteen, traptreden, vensterbanken, werkbladen en begraafplaatsen zijn vaak gemaakt van gepolijst gneis.

Spiritueel gezien heeft gneis heeft de betekenis en eigenschappen van het vitaliseren van je innerlijke lichaamsenergie. Deze edelsteen kan passieve toestand veranderen in actieve toestand. Het geeft je ook passie en vitaliteit om een gevecht te winnen. Het is goed om te gebruiken als je mentale kracht wilt. Het is een steen die kan helpen om pech te voorkomen. Het kan krachtig negatieve energie blokkeren die ongeluk kan brengen, en handig als je je gevoelens onder controle wilt houden. De steen kan je helpen met het overwinnen van een zwakke geest. Het kan je helpen om over je afhankelijkheid of luiheid heen te komen. Het is ook handig als je je slechte gewoonten wilt corrigeren. Het wordt een amulet dat de eigenaar van binnenuit sterk kan maken. Gneis is goed te gebruiken als je je zelfvertrouwen wilt vergroten.

Actinoliet

Actinoliet is een lid van de amfibool silicaat minerale familie. Het komt in vele tinten groen voor en wordt gevormd in naaldachtige kristalformaties. Het wordt op verschillende locaties over de hele wereld gevonden. Wanneer actinoliet wordt aangetroffen in kwarts, worden de eigenschappen versterkt.

Actinoliet biedt psychische bescherming en kan de rand van je energieveld versterken, waardoor je je aura kunt uitbreiden en veilig kunt blijven in het proces. Actinoliet als een anti-negativiteitsschild voor invloeden van buitenaf en van binnenuit. De afschermingsfactor helpt ook bij elektromagnetische velden. Het biedt inzicht in energieën die spirituele groei verstoren en kan helpen bij het verwijderen van die blokkades. Als je de intentie hebt om ongewenste aspecten van jezelf los te laten, kan actinoliet helpen om het loslaten te vergemakkelijken.

Actinoliet brengt lichaam en geest op één lijn. Het helpt diegenen die hun reis opnieuw willen definiëren, helpt om meer verbonden te voelen en biedt kalmte, steun en liefde wanneer de nieuwe richting wordt ontdekt. Het moedigt juiste acties aan, verlicht uitstelgedrag en verbetert het zelfrespect. Actinoliet brengt focus naar projecten waarmee je bezig bent, en helpt een persoon op het pad te blijven om doelen te bereiken. De steen zou mogelijk stress kunnen verlichten en wekt het vermogen om een hoger bewustzijn te bereiken, en help beseffen dat we nooit echt alleen zijn in het leven.

Granaat gneis actinoliet kopen - Crystal Cave
Granaat gneis actinoliet

Granaat – Granaat in Biotiet

Zekerheid • Passie • Eerlijkheid
Granaat in biotiet affirmatie: “Ik ben geaard.”

De combinatie van granaat in biotiet, afkomstig uit India, creëert een prachtig helende tool om je te helpen in het leven. De granaat bestaat uit rijke tinten rood, bruin en mogelijk paars, terwijl de biotiet de diep zwarte mica laag van de steen is. De energie van granaat zal helpen bij liefde, passie en energie en kan helpen bij oude patronen doorbreken, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Biotiet werkt om te helpen bij het verwijderen van problemen in je leven door je duidelijkheid te bieden in de situaties. Beide stenen hebben elk hun individuele spirituele krachten, en verenigd als als granaat in biotiet, brengt deze nieuwe gecombineerde energie een nieuwe sprankel in je leven. Deze combinatiesteen resoneert sterk met de wortel chakra, en zou je kunnen helpen een sterke basis te bouwen waarop je kunt staan. Het zal helpen om de kwaliteiten van zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen en geloof in jezelf te versterken.

Granaat in biotiet kopen - Crystal Cave
Granaat in biotiet

Granaat – Granaat in Glaucofaan

Zekerheid • Passie • Eerlijkheid
Granaat in glaucofaan affirmatie: “Ik kies ervoor om boven de pijnlijke dingen uit te stijgen die op mijn pad kunnen komen.”

Almandien granaat, de meest bekende granaat die vaak ook wordt gewoon aangeduid als granaat, verenigt de energie van scharlaken en rood met de meer gedempte, aardse boventonen van bruin. Almandien granaat is een ijzer-aluminiumsilicaat, de naam is afgeleid van de stad Almandine in Klein-Azië.

Spiritueel gezien is de almandien granaat nauw verbonden met de aarde en is een talisman van bescherming en onverzettelijke kracht, die de wilskracht en weerstand tegen alle negatieve dingen vergroot. Fysiek gezien word er beweerd dat het de bloedsomloop en alle bloedgerelateerde problemen kan ondersteunen. Almandien is geassocieerd met de wortel chakra, en is het een steen van fysieke liefde en relaties, en een spirituele steen van psychische bescherming.

Almandien granaat staat bekend als een steen van tastbare waarheid. Het helpt bij het manifesteren van een realistische versie van de fysieke wereld. Zijn energie helpt zorgen, paniek en angst te verlichten en helpt bij het behouden van een kalme verbinding met het heden. Het stelt iemand in staat om de absolute steun van het Universum waar te nemen. Zijn intellectuele eigenschappen maken het ook nuttig voor diegenen die de gebieden van astronomie, astrologie en wiskunde verkennen.

Glaucofaan

Het mineraal glaucofaan is vernoemd naar twee Griekse woorden: “glaukos”, wat blauwachtig groen betekent; en “phainesthai”, wat verschijnen betekent. Exemplaren kunnen grijs, lavendelblauw of blauwachtig zwart zijn. Kristallen zijn slanke, vaak latachtige prisma’s, met strepen in de lengterichting. Twinning is gebruikelijk. Glaucofaan kan ook massief, vezelig of korrelig zijn. Wanneer ijzer het magnesium in zijn structuur vervangt, staat het bekend als ferroglaucofaan. Glaucofaan komt voor in leisteen gevormd door hogedrukmetamorfose van natriumrijke sedimenten bij lage temperaturen tot 200 °C of door de introductie van natrium in het proces. Glaucofaan gaat vaak gepaard met jadeïet, epidoot, almandien en chloriet. Glaucofaan en de bijbehorende mineralen staan bekend als de metamorfe facies van glaucofaan. De aanwezigheid van deze mineralen geeft het bereik van temperaturen en drukken aan waaronder metamorfose plaatsvindt.

Spiritueel gezien helpt glaucofaan om met zoveel mogelijk rust en harmonie door het dagelijkse leven te komen op alle niveaus van het zelf. Glaucofaan verheft de geest en helpt de stemming te verlichten. Een steen die een positieve houding aanmoedigt, maar ook gevoelens van vrede en harmonie binnenin geeft. Dit is een steen die kan helpen om van dag tot dag te functioneren, op alle niveaus van het zelf. Glaucofaan helpt om de mentor en de gids binnenin te openen, en stimuleert ook de verkenning en het gebruik van zichzelf vervullende voorspelling. Glaucofaan leert echter dat dit moet worden gevolgd met een oprecht hart vol positivisme. Een steen die het wezen kan helpen om harmonieus te functioneren op alle niveaus van het zelf, niet alleen in het dagelijks leven, maar ook bij obstakels en uitdagingen, zodat desgewenst het beste resultaat kan worden bereikt.

Glaucofaan brengt schittering in de aura en verhoogt zachtjes het trillingsniveau van het wezen en van zijn omgeving. Dit is een steen die woede neutraliseert en pessimisme vervangt door optimisme. Glaucofaan brengt ook de genezer in het wezen naar voren en kan een nuttige ondersteuning zijn voor degenen die regelmatig natuurlijke genezingstechnieken toepassen. Het is een steen die goed resoneert in alle energiecentra, maar zich vooral richt op het wortel-, hart- en keelcentra. Glaucofaan kan helpen om elke verstoring in de gefocuste centra op te lossen, of het nu op spiritueel niveau is, tot op fysiek niveau. Dit is een steen die helpt bij het verlichten en opruimen van depressie, sombere stemmingen, angst, paniekaanvallen en nervositeit.

Granaat in glaucofaan kopen - Crystal Cave
Granaat in glaucofaan knuffelstnen

Granaat – Granaat in Hoornblende en Schist

Inspiratie • Eenheid • Wilskracht
Granaat in hoornblende en schist affirmatie: “Ik ben niet beter of slechter dan andere mensen.”

Granaat in Hoornblende en Schist

Granaat in hoornblende en schist is een fusie van edelstenen, waarbij granaat is ingebed in metamorf gesteente (schist, vaak ook met mica-mineralen), samen met de zwarte, kruisachtige structuren van hoornblende, dat verandert langs de matrix.

Hoornblende

Hornblende is een klassenaam die wordt gebruikt voor een groep donkergekleurde amfiboolmineralen die worden aangetroffen in vele soorten stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten. Deze mineralen variëren in chemische samenstelling, maar zijn allemaal dubbelketenige inosilicaten met zeer vergelijkbare fysieke eigenschappen. Hoornblende is een rotsvormend mineraal dat een belangrijk bestanddeel is in zure en intermediaire stollingsgesteenten zoals graniet, dioriet, syeniet, andesiet en ryoliet. Het wordt ook gevonden in metamorfe gesteenten zoals gneis en leisteen. Enkele rotsen bestaan bijna geheel uit hoornblende. Amfiboliet is de naam die wordt gegeven aan metamorfe gesteenten die voornamelijk zijn samengesteld uit amfiboolmineralen. Lamprophyre is een stollingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit amfibool en biotiet met een veldspaatgrondmassa. Hoornblende-mineralen als groep zijn relatief eenvoudig te identificeren. De diagnostische eigenschappen zijn hun donkere kleur (meestal zwart) en twee richtingen van uitstekende splitsing die elkaar kruisen op 124 en 56 graden. De hoek tussen de splitsingsvlakken en de langwerpige gewoonte van hoornblende kan worden gebruikt om het te onderscheiden van augiet en andere pyroxeenmineralen die een korte blokvormige gewoonte hebben en splitsingshoeken die elkaar kruisen op ongeveer 90 graden. De aanwezigheid van splitsing kan worden gebruikt om het te onderscheiden van zwarte toermalijn die vaak in dezelfde rotsen voorkomt.

Spiritueel gezien is hoornblende een krachtige wortelchakra steen. Hoornblende kan helpen wanneer je argumentatieve kant het overneemt tijdens discussies met vrienden of geliefden. Het helpt individuen om compromissen te accepteren, zodat alle partijen tot een oplossing kunnen komen. Het is een aardende steen en werkt goed samen met andere mineralen en mensen. Hoornblende bevordert eenheid en integratie. Het helpt innerlijke conflicten en obsessieve spanningen te verdrijven, en helpt met het omgaan met contrasten door elk aspect de nodige ruimte te geven. Hoornblende straalt een groene helende energie uit. Het kan helpen om overvloed en welvaart te vergroten.

Schist

Schist, vernoemd naar het Griekse woord “schistos” wat gespleten betekend, is een bladvormig metamorf gesteente dat bestaat uit plaatvormige mineraalkorrels die groot genoeg zijn om met het blote oog te zien. Het vormt zich meestal aan een continentale kant van een convergente plaatgrens waar sedimentair gesteente, zoals leisteen en modderstenen, is onderworpen aan samendrukkende krachten (0,1 tot 0,8 GPa), hitte (200 tot 600 graden Celsius) en chemische activiteit. Deze metamorfe omgeving is intens genoeg om de kleimineralen van de sedimentaire gesteenten om te zetten in foliatie metamorfe mineralen zoals muscoviet, biotiet en chloriet. Om leisteen te worden, moet een schalie stapsgewijs worden gemetamorfoseerd door leisteen en vervolgens door foliatie. Als de leisteen verder wordt gemetamorfoseerd, kan het een korrelig gesteente worden dat bekend staat als gneis. Schist heeft een hogere metamorfe graad dan leisteen, schalie en fylliet, maar meestal een lagere graad dan gneis. Een kenmerk van leisteen is het verschijnen van heldere foliaties, die worden gevormd door de voorkeursoriëntatie van mica’s. Dit type foliatie wordt een schistositeit genoemd.

Een gesteente heeft geen specifieke minerale samenstelling nodig om ‘schist’ te worden genoemd. Het hoeft alleen voldoende foliatie metamorfe mineralen te bevatten die op één lijn liggen om duidelijke foliatie te vertonen. Door deze textuur kan het gesteente in dunne platen worden gebroken langs de uitlijningsrichting van de platachtige minerale korrels. Dit type breuk staat bekend als schistositeit. Schist is te vinden in veel landen, waaronder Brazilië, delen van de VS en Ierland. Schist werd vroeger gebruikt om decoratieve rotswanden te maken. Tegenwoordig wordt het zowel als decoratieve steen als voor sieraden gebruikt.

Spiritueel gezien heeft schist betekenis en eigenschappen om creativiteit te vergroten. Het is een nuttige edelsteen om je nieuwe ideeën werkelijkheid te laten worden. Het geeft je ook de kans om een stagnerende situatie te veranderen. Schist is een goede steen dat tegelijkertijd creatie en reformatie ondersteunt. Schist kan de wilskracht en intuïtie vergroten. Je zou de energie kunnen krijgen om moeilijkheden met moed te overwinnen. Het heeft ook de kracht om compromissen, ontmoediging of luiheid te voorkomen. Het is goed om te gebruiken als je je zelfvertrouwen terug wilt krijgen. Deze steen kan de onzichtbare stroom van energie opvangen. Je zou zelfs een kleine kans kunnen grijpen zonder hem te missen. Het heeft ook de kracht om van een klein geluk een groot geluk te maken.

Granaat in hoornblende en schist kopen - Crystal Cave
Granaat in hoornblende en schist

Granaat – Granaat in Schist

Energie • Vreugde • Creativiteit
Granaat in schist affirmatie: “Ik maak altijd ontroerende kunst.”

Granaat in schist

Granaat in schist is een fusie van edelstenen, waarbij granaat is ingebed in metamorf gesteente (schist, vaak ook met mica-mineralen), dat verandert langs de matrix.

Schist

Schist, vernoemd naar het Griekse woord “schistos” wat gespleten betekend, is een bladvormig metamorf gesteente dat bestaat uit plaatvormige mineraalkorrels die groot genoeg zijn om met het blote oog te zien. Het vormt zich meestal aan een continentale kant van een convergente plaatgrens waar sedimentair gesteente, zoals leisteen en modderstenen, is onderworpen aan samendrukkende krachten (0,1 tot 0,8 GPa), hitte (200 tot 600 graden Celsius) en chemische activiteit. Deze metamorfe omgeving is intens genoeg om de kleimineralen van de sedimentaire gesteenten om te zetten in foliatie metamorfe mineralen zoals muscoviet, biotiet en chloriet. Om leisteen te worden, moet een schalie stapsgewijs worden gemetamorfoseerd door leisteen en vervolgens door foliatie. Als de leisteen verder wordt gemetamorfoseerd, kan het een korrelig gesteente worden dat bekend staat als gneis. Schist heeft een hogere metamorfe graad dan leisteen, schalie en fylliet, maar meestal een lagere graad dan gneis. Een kenmerk van leisteen is het verschijnen van heldere foliaties, die worden gevormd door de voorkeursoriëntatie van mica’s. Dit type foliatie wordt een schistositeit genoemd.

Een gesteente heeft geen specifieke minerale samenstelling nodig om ‘schist’ te worden genoemd. Het hoeft alleen voldoende foliatie metamorfe mineralen te bevatten die op één lijn liggen om duidelijke foliatie te vertonen. Door deze textuur kan het gesteente in dunne platen worden gebroken langs de uitlijningsrichting van de platachtige minerale korrels. Dit type breuk staat bekend als schistositeit. Schist is te vinden in veel landen, waaronder Brazilië, delen van de VS en Ierland. Schist werd vroeger gebruikt om decoratieve rotswanden te maken. Tegenwoordig wordt het zowel als decoratieve steen als voor sieraden gebruikt.

Spiritueel gezien heeft schist betekenis en eigenschappen om creativiteit te vergroten. Het is een nuttige edelsteen om je nieuwe ideeën werkelijkheid te laten worden. Het geeft je ook de kans om een stagnerende situatie te veranderen. Schist is een goede steen dat tegelijkertijd creatie en reformatie ondersteunt. Schist kan de wilskracht en intuïtie vergroten. Je zou de energie kunnen krijgen om moeilijkheden met moed te overwinnen. Het heeft ook de kracht om compromissen, ontmoediging of luiheid te voorkomen. Het is goed om te gebruiken als je je zelfvertrouwen terug wilt krijgen. Deze steen kan de onzichtbare stroom van energie opvangen. Je zou zelfs een kleine kans kunnen grijpen zonder hem te missen. Het heeft ook de kracht om van een klein geluk een groot geluk te maken.

Granaat in schist kopen - Crystal Cave
Granaat in schist

Granaat – Granaat in Kwarts

Passie • Vreugde • Energie
Granaat in kwarts affirmatie: “Alles wat ik doe, doe ik met passie uit het hart.”

Almandien Granaat

Almandien granaat, de meest bekende granaat die vaak ook wordt gewoon aangeduid als granaat, verenigt de energie van scharlaken en rood met de meer gedempte, aardse boventonen van bruin. Almandien granaat is een ijzer-aluminiumsilicaat, de naam is afgeleid van de stad Almandine in Klein-Azië.

Spiritueel gezien is de almandien granaat nauw verbonden met de aarde en is een talisman van bescherming en onverzettelijke kracht, die de wilskracht en weerstand tegen alle negatieve dingen vergroot. Fysiek gezien word er beweerd dat het de bloedsomloop en alle bloedgerelateerde problemen kan ondersteunen. Almandien is geassocieerd met de wortel chakra, en is het een steen van fysieke liefde en relaties, en een spirituele steen van psychische bescherming.

Almandien granaat staat bekend als een steen van tastbare waarheid. Het helpt bij het manifesteren van een realistische versie van de fysieke wereld. Zijn energie helpt zorgen, paniek en angst te verlichten en helpt bij het behouden van een kalme verbinding met het heden. Het stelt iemand in staat om de absolute steun van het Universum waar te nemen. Zijn intellectuele eigenschappen maken het ook nuttig voor diegenen die de gebieden van astronomie, astrologie en wiskunde verkennen.

Kwarts

Kwarts is een chemische verbinding die bestaat uit een deel silicium en twee delen zuurstof: siliciumdioxide (SiO2). Het is het meest voorkomende mineraal dat aan het aardoppervlak wordt gevonden, en zijn unieke eigenschappen maken het een van de meest bruikbare natuurlijke stoffen. Kwarts is het meest voorkomende en meest verspreide mineraal dat op het aardoppervlak wordt aangetroffen. Het is aanwezig en overvloedig in alle delen van de wereld. Het vormt zich bij alle temperaturen. Het is overvloedig aanwezig in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Het is zeer goed bestand tegen zowel mechanische als chemische weersinvloeden. Deze duurzaamheid maakt het het dominante mineraal van bergtoppen en het belangrijkste bestanddeel van strand-, rivier- en woestijnzand. Kwarts is alomtegenwoordig, overvloedig en duurzaam.

Sneeuwkwarts, ook wel melkkwarts genoemd, is de naam gegeven aan witte kwarts, één van de meest voorkomende kristalsoorten uit de wereld, met microscopische waterbelletjes in de steen, die een troebel, melkachtig uiterlijk geven. Het witte of ijzige uiterlijk van dit kristal symboliseert onschuld en helderheid. Dit kan je ook helpen de wereld door heldere en heldere ogen te zien, en het stelt je in staat om alle wonderen te zien die dit universum je gemakkelijk kan geven. Sneeuwkwarts heeft een waxachtige aanraking.

Het kristal heeft een zachte vrouwelijke energie die kan worden gebruikt om de yin- en yang-energieën in evenwicht te brengen. Sneeuwkwarts verbindt en reinigt alle chakra’s, met een sterke verbinding met het kruinchakra. Sneeuwkwarts heeft ook een erg goede frequentie voor het uitlijnen het energieveld waardoor de vrije stroom van energie mogelijk wordt. Sneeuwkwarts vergemakkelijkt mentale helderheid en alertheid tijdens meditatie en leert geduld. Sneeuwkwarts kan de intuïtie die je hebt verhogen. Het geeft je ook mentale scherpte en duidelijkheid om de berichten die naar je worden overgebracht correct te interpreteren. Het kristal helpt je gemakkelijker nieuwe dingen te leren en is ook erg goed als hulp om ook daadwerkelijk te onthouden wat je hebt geleerd. Fysiek gezien kan de steen erg goed helpen voor de botten, mergbeen en de tanden.

Granaat in kwarts trommelsteen - Crystal Cave
Granaat in kwarts knuffelstenen

Granaat – Hessoniet

Bescherming • Helderheid • Zelfvertrouwen
Hessoniet affirmatie: “Mijn reis door het leven is gevuld met geluk, gezondheid en verrukking.”

Hoewel granaat vooral bekend staat als een rode steen, is granaat eigenlijk een naam die wordt gebruikt voor een grotere groep mineralen die in meerdere kleuren kunnen voorkomen. Hessoniet behoort tot de grossulaar granaatgroep. Hoewel de meeste grossulariet-granaat groen is, heeft hessoniet meestal een warme, gele, oranjebruine tot roodachtige kleur. De steen kan ook in een roze kleur voorkomen, maar staat het meeste bekend om zijn oranje kleur waardoor het de bijnaam kaneelsteen heeft gekregen. De naam van deze steen komt van het Griekse woord “hesson” dat “inferieur” betekend. Dit betekend niet dat deze steen een inferieure edelsteen is, de naam is gegeven omdat de hardheid en dichtheid van de steen relatief lager zijn in vergelijking met andere granaat stenen.

In de Vedische astrologie is hessoniet-granaat een belangrijke steen die wordt geassocieerd met de planeet Rahu. Afhankelijk van de positie van hessoniet tussen de andere negen planetaire edelstenen wanneer je wordt geboren, kan Rahu worden gekarakteriseerd als geobsedeerd door wereldse verlangens en onmiddellijke bevrediging. Volgens Vedische astrologen zou het dragen van een hessoniet rijkdom en succes brengen en een lang leven bevorderen.

Spiritueel gezien staat granaat in het algemeen bekend als een edelsteen die wordt geassocieerd met succes, vooral in het bedrijfsleven. Hessoniet zou een sterke spirituele waarde hebben voor wijze mensen. Wanneer je met de energieën van de steen werkt, ervaar je een mentale verlichting en mentale beperkingen worden verholpen. Hessoniet zou ook helderheid in gedachten kunnen brengen. Met deze steen zou je mogelijk meer zelfvertrouwen kunnen krijgen, vooral in je acties, gedachten en woorden. Hessoniet zal je ook helpen bij het verwijderen van alle negativiteiten die in je hoofd spelen. Het zal je troost bieden en je helpen je spirituele, emotionele en mentale last te ontladen. Naast kracht bied hessoniet ook moed. De steem kan helpen om juiste pad naar je spiritualiteit te vinden door je materialistische beperkingen en verlangens los te laten. Hessoniet staat ook bekend als de steen van reizigers. Het wordt meestal als een beschermingssteen gedragen.

Ruwe hessoniet brok - Crystal Cave
Ruwe hessoniet brokken
Hessoniet kopen - Crystal Cave
Hessoniet knuffelstenen

Granaat – Hessoniet in Wollastoniet

Verbinding • Helderheid • Spiritualiteit
Hessoniet in wollastoniet affirmatie: “Ik leer nieuwe, liefdevolle mensen kennen.”

Hessoniet

Hoewel granaat vooral bekend staat als een rode steen, is granaat eigenlijk een naam die wordt gebruikt voor een grotere groep mineralen die in meerdere kleuren kunnen voorkomen. Hessoniet behoort tot de grossulaar granaatgroep. Hoewel de meeste grossulariet-granaat groen is, heeft hessoniet meestal een warme, gele, oranjebruine tot roodachtige kleur. De steen kan ook in een roze kleur voorkomen, maar staat het meeste bekend om zijn oranje kleur waardoor het de bijnaam kaneelsteen heeft gekregen. De naam van deze steen komt van het Griekse woord “hesson” dat “inferieur” betekend. Dit betekend niet dat deze steen een inferieure edelsteen is, de naam is gegeven omdat de hardheid en dichtheid van de steen relatief lager zijn in vergelijking met andere granaat stenen.

In de Vedische astrologie is hessoniet-granaat een belangrijke steen die wordt geassocieerd met de planeet Rahu. Afhankelijk van de positie van hessoniet tussen de andere negen planetaire edelstenen wanneer je wordt geboren, kan Rahu worden gekarakteriseerd als geobsedeerd door wereldse verlangens en onmiddellijke bevrediging. Volgens Vedische astrologen zou het dragen van een hessoniet rijkdom en succes brengen en een lang leven bevorderen.

Spiritueel gezien staat granaat in het algemeen bekend als een edelsteen die wordt geassocieerd met succes, vooral in het bedrijfsleven. Hessoniet zou een sterke spirituele waarde hebben voor wijze mensen. Wanneer je met de energieën van de steen werkt, ervaar je een mentale verlichting en mentale beperkingen worden verholpen. Hessoniet zou ook helderheid in gedachten kunnen brengen. Met deze steen zou je mogelijk meer zelfvertrouwen kunnen krijgen, vooral in je acties, gedachten en woorden. Hessoniet zal je ook helpen bij het verwijderen van alle negativiteiten die in je hoofd spelen. Het zal je troost bieden en je helpen je spirituele, emotionele en mentale last te ontladen. Naast kracht bied hessoniet ook moed. De steen kan helpen om juiste pad naar je spiritualiteit te vinden door je materialistische beperkingen en verlangens los te laten. Hessoniet staat ook bekend als de steen van reizigers. Het wordt meestal als een beschermingssteen gedragen.

Wollastoniet

Wollastoniet is een natuurlijk wit of lichtgrijs voorkomend mineraal. Het is genoemd naar de Engelse chemicus en mineraloog William Hyde Wollaston (1766-1828) en is een calciuminosilicaatmineraal (CaSiO3) dat kleine hoeveelheden ijzer, magnesium en mangaan kan bevatten ter vervanging van calcium. Wollastoniet wordt gevormd wanneer kalksteen of andere calciumrijke gesteenten hoge temperatuur- en drukveranderingen ondergaan, soms in aanwezigheid van silicahoudende vloeistoffen zoals in skarns of contact metamorfe gesteenten. Mineralen die in wollastoniet kunnen zitten omvatten granaten, vesuvianiet, diopsiet, tremoliet, epidoot, plagioklaas, veldspaat, pyroxeen en calciet. Dit zeer veelzijdige mineraal wordt gekenmerkt door zijn unieke naaldvormige structuur, hoge helderheid, lage vocht- en olieabsorptie en hoge hittestabiliteit. In de industrie wordt wollastoniet gebruikt in kunststoffen, verven, keramiek, wrijvingsproducten, bouwmaterialen en lijm- en afdichtingsmiddelen.

Spiritueel gezien helpt de energie van wollastoniet je om succesvol te zijn in de dingen waar je aan werkt. Het is een goed aardende en genezende steen. Het kan de nauwkeurigheid van het gebruik van een wichelroede vergroten, er wordt ook gezegd dat het bevestigen van een klein stukje aan de wichelroede kan helpen om beter te werken. Wollastoniet kan helpen om je creativiteit te vergroten en een groei in het gevoel van eigenwaarde te stimuleren. De steen kan het vermogen om de toekomst te voorspellen, paranormale gaven en helderhorendheid versterken. De energie van wollastoniet kan goed zijn voor iedereen die betrokken is bij groepsactiviteiten, omdat het een uitstekende energie heeft om de groep te helpen het juiste resultaat te bereiken. Het is een sterke kruinchakra-steen die kan worden gebruikt bij meditatie en spirituele ceremonies.

hessoniet in wollastoniet kopen
Hessoniet in wollastoniet

Granaat – Melaniet

Kundalini • Kracht • Creativiteit
Melaniet affirmatie: “De energie van de aarde stroomt door mij heen.”

Melaniet, niet te verwarren met menaliet, is een glanzende zwarte granaat. De zwarte kleur van melaniet is het resultaat van titanium dat een deel van het ijzer in zijn samenstelling vervangt, hierom staat melaniet ook wel  bekend als titaanandradiet. Het is een van de drie varianten van de zeldzame andradiet-granaatgroep. De andere twee varianten zijn de groene demantoiet en de gele topazoliet. Andradiet ontleent zijn naam aan de Portugese mineraloog die het ontdekte; José Bonifacio de Andrada en Silva (1763 – 1838). Deze stenen zijn voornamelijk glanzend zwart. Het kristalstructuur is kubisch en zijn vaak dodecaëder-vormige stenen die vaak voorkomen in groepen of soms als kleine druzy clusters. Vindplaatsen van deze steen zijn gevonden in Italië, Groenland, Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Mexico en de VS.

De frequentie van melaniet is verbonden met de aardester en de basischakra’s. Het zuivert en activeert deze chakra’s waardoor men volledig geaard kan zijn op de magnetische kern van de aarde. Het helpt ook om iemands creatieve manifestaties te aarden in dit huidige leven. Melaniet helpt om iemand sterk en krachtig te maken, door de Kundalini-energieën te activeren die iemand zullen helpen met zijn persoonlijke kracht en creativiteit, waardoor je gefocust en zelfverzekerd kan zijn om voorwaarts te gaan op jouw pad. Melaniet werkt om energie te zuiveren en kan iemands energievelden helpen beschermen tegen negativiteit door een energetisch reflecterend schild rond iemands wezen te vormen. Melaniet helpt ook om de energie van negatieve gedachtevormen, waaronder die van jezelf, te zuiveren, wat anders zou kunnen leiden tot gevoelens van slachtofferschap, machteloosheid of verslavingen.

Ruwe melaniet - Crystal Cave
Ruwe melaniet

Granaat – Pyroop

Vitaliteit • Charisma • Plezier
Pyroop affirmatie: “Ik ben één met mijzelf.”

Pyroop, ook wel rodoliet genoemd, is een lid van de granaatgroep van mineralen die ook almandien, andradiet, grossulaar, spessartien en uvaroviet omvat. De chemische formule van pyroop is Mg3Al2(SiO4)3 (Magnesium Aluminium Silicaat). Pyroop is het enige lid van de granaatfamilie dat altijd rode verkleuring vertoont in natuurlijke exemplaren, en het is aan deze eigenschap dat het zijn naam dankt: van het Grieks voor vuur en oog. Pyroop komt altijd voor in combinatie met andere granaatsoorten. Donkerrode granaten zijn een mengsel van almandien en pyroop. Andere combinaties komen ook voor, in kleuren die kunnen variëren van lichtoranje en roze tot paars. Pure pyroop stenen zijn van nature onbekend. Het zuiverste exemplaar van edelsteenkwaliteit dat ooit is ontdekt, bevatte ongeveer 83% pyroop, 15% almandien en ongeveer 2% andere granaten. Edelstenen die gewoon als “pyropen” worden verkocht, vooral in grote maten, zijn meestal almandien granaten met een pyroop-component. Pyroop komt voor in sterk gemetamorfoseerde gesteenten, maar ook in ultramafische stollingsgesteenten. Het wordt gevonden in Duitsland, Brazilie en Spanje.

Spiritueel gezien geeft pyroop vitaliteit en charisma en bevordert een uitstekende kwaliteit van leven. Het verenigt de creatieve krachten in jezelf. Deze steen beschermt de basis- en kruinchakra’s, brengt ze in lijn met de subtiele lichamen en verbindt de aardingscapaciteiten van de basischakra met de wijsheid van de kruinchakra. Pyroop is een stabiliserende steen en geeft levensbevestigende energieën aan het hele lichaam. Het kan oude negatieve emoties oplossen. Ze zijn uitstekend geschikt om je innerlijke kind op een zachte en speelse manier te helen. De steen helpt je om de positieve kant van moeilijke situaties te zien door te erkennen dat alle dingen uiteindelijk ten goede werken. Pyroop heeft een overweldigende positieve energie die geluk, een goed humeur en levensvreugde brengt. Ze helpen je volledig te genieten van je spirituele pad.

Pyroop kopen - Crystal Cave
Pyroop knuffelstenen
Pyroop brok - Crystal Cave
Pyroop ruw

Granaat – Tsavoriet

Liefde • Acceptatie • Inzicht
Tsavoriet affirmatie: “Ik kijk naar het goede in iedereen.”

Granaat kan sterke en langdurige relaties bevorderen en het kan je helpen je leven met passie en inspiratie te vullen. Dit komt omdat het je creatieve krachten tot bloei kan brengen. De granaatsteen heeft een lange traditie om je bedrijf of carrière te ondersteunen en te helpen. Granaat is een symbool van moed en energie. Deze steen helpt je te focussen in je eigen energie en niet zozeer te vertrouwen op de energie van anderen. Het kan u helpen uw aandacht te houden op wat u wilt. Dit kan ervoor zorgen dat je je doelen sneller bereikt. Granaat is goed voor het afstoten van negativiteit. Het beschermt tegen depressie. Dit maakt granaat een geweldige steen voor iedereen die gelooft in de kracht van positief denken.

Tsavoriet is een grossulaar-variant van granaat. Naast de bovenstaande eigenschappen van granaat, bevat tsavoriet ook de volgende eigenschappen. Tsavoriet onttrekt negatieve energieën aan de chakra’s en helpt de juiste hoeveelheid positieve energie naar elk deel van het lichaam te verspreiden. Het kan onze vruchtbaarheid verbeteren. Tsavoriet leert ons om onszelf te kennen, en helpt om ons doel in het leven en ons doel naar onszelf en anderen te vinden. Bovendien helpt het ons ook om onze éérste, misschien wel kwade reacties op een situatie om te zetten in een antwoord met veel meer liefde en aandacht. Het inspireert het ideaal van dienstbaarheid, versterkt onze stabiliteit bij een uitdaging en helpt ons te beseffen dat elke persoon de heerser is van zijn of haar eigen bestemming, en dat die bestemming met liefde in ons hart en verstand moet worden bereikt.

Tsavoriet grossulaar knuffelsteen - Crystal Cave
Tsavoriet

Granaat – Spessartien

Vruchtbaarheid • Behulpzaamheid • Overwinnen
Spessartien affirmatie: “Ik geniet er van om anderen te helpen.”

Spessartien is lid van de granaatgroep en staat bekend om zijn esthetische oranje en roodoranje kleuren. Deze vorm van granaat was ooit veel zeldzamer, maar nieuwe overvloedige vondsten in Tanzania, China en Pakistan hebben spessartien op de kaart gezet, waardoor het zeer goed wordt gewaardeerd. Spessartien vormt een solide reeks met almandien granaat en kan er vrijwel niet van te onderscheiden zijn op plaatsen waar beide granaten samen voorkomen. Spessartien is genoemd naar het Spessart-gebergte in Beieren, Duitsland, de typelocatie voor dit mineraal.

Spiritueel gezien trilt spessartien op een zeer hoog niveau. Het geeft een bereidheid om anderen te helpen en sterkt het hart. Het verbetert analytische processen en de rationele geest. Het kan werken tegen depressies en onderdrukt nachtmerries. Spessartien kan helpen bij de vruchtbaarheid en seksuele voortplanting. Het stimuleert het lichaam en kan helpen bij het afvallen. Het is een uitstekende steen voor het endocriene systeem. Spessartien stimuleert optimisme, vertrouwen, durf en actie. Het kan een grote hulp zijn voor degenen die creatieve blokkades ervaren.

Spessartien  zuivert en geeft energie aan de basis tot aan de zonnevlechtchakra’s. Het is vooral stimulerend voor het sacrale chakra. Het kan helpen de stroom van chi-energie door het lichaam te vergroten en is een uitstekende steen voor algemene verkwikking en gezondheid. De steen helpt je bij het overwinnen van je angst voor nieuwe ervaringen. Het moedigt je aan om impulsiever, spontaner en intuïtiever te zijn. Hoewel het het nemen van risico’s aanmoedigt, kan het de faalangst helpen verminderen. Het geeft je vertrouwen om je leven te veranderen en nieuwe wegen in te slaan. Spessartien resoneert met de creatieve energie van het universum. Het stimuleert de expressie van de Bron van creatie door je dromen en visioenen in realiteit te brengen. Het is een uitstekende leraar van het proces van manifestatie en kan energie in vorm brengen.

Spessartien kopen - Crystal Cave
Spessartien knuffelstenen

Granaat – Uvaroviet

Welvaart • Vreugde • Ontgrendeling
Uvaroviet affirmatie: “Ik accepteer wie ik ben.”

Uvaroviet is een zeldzame granaatvariëteit, gemaakt van calciumchroomsilicaat. De steen werd in 1832 ontdekt door Henri Hess, die het vernoemde naar een Russische staatsman, Semenovitch Uvarov. De meeste uvaroviet komt uit het Oeralgebergte in Rusland en wordt gevonden in de vorm van druse – een verzameling kleine kristallen van mineralen die zich vormen op het oppervlak van een andere steen. Enkele andere bronnen zijn Finland, Italië, Turkije en de VS. Uvaroviet heeft een weelderig smaragdgroene kleur, en is de enige consistent groen gekleurde granaat. De steen wordt soms wel eens verward met smaragd vanwege zijn diepgroene kleur, en is lastig te onderscheiden van de donkergroene grossulaar granaat tsavoriet, een andere soort granaat die ook levendige groene tinten kunnen vertonen vanwege de sporen van chroominsluitsels. Toch is hun chemische samenstelling anders, en is uvaroviet te herkennen aan de druse op moedergesteente. Als een kristal gefacetteerd of getrommeld is, is het vrijwel zeker tsavoriet.

Uvaroviet, met zijn intense energie, bevordert welvaart en rijkdom. Het helpt iemand om met vreugde te leren accepteren wat het universum biedt, en door de kanalen van ontvangst vrij te maken, is de kans groter dat iemand de welvaart accepteert die beschikbaar is. Uvaroviet bevordert individualiteit zonder egocentrisme, en verbindt tegelijkertijd de ziel met haar universele natuur.

Ruwe uvaroviet brok - Crystal Cave
Uvaroviet

Groenlandiet

Natuur • Oudheid • Bescherming
Groenlandiet affirmatie: “Ik ben vervuld van verwondering door de creaties van de natuur.”

Groenlandiet, ook wel “de oudste edelsteen op aarde” genoemd, is ongeveer 3,8 miljard jaar oud. Het een van de vroegste formaties op aarde omdat dit is vastgesteld in de geologische omgeving van een sterk gemetamorfoseerde opeenvolging van gesteenten: deze vertegenwoordigen de oudst bekende supracrustale rotsen op aarde (de oudste aardkorstrotsen omvatten 4,03 miljard jaar oude Acasta gneiss, 4,28 b.j. rotsen uit het oostelijke Hudson Bay-gebied en 4,45-4,55 b.j. rotsen in de ondergrond van Baffin Island, Canada). Groenlandiet wordt alleen in Groenland gevonden en heeft daarom de toepasselijke naam, en kan worden beschouwd als de officiële “landsteen” van Groenland. Het was in de jaren zestig gevonden tijdens een onderzoek naar ijzer in Isukasia, ten noorden van Nuuk en is vervolgens op verschillende locaties in het Godhabsfjord-gebied van Groenland gevonden. Groenlandiet is een variëteit van het mineraal fuchsiet, en bestaat uit kwartsiet gemengd met fuchsiet. Fuchsiet is groen dat zijn chroomgehalte (Cr) heeft gekleurd, wat Groenlandiet zijn rijke en verbluffende lichte tot donkergroene kleuren geeft. Kleine, verspreide pyrietkristallen (koper goudkleurig) kunnen ook zichtbaar zijn.

Spiritueel gezien leert Groenlandiet, met oude energieën gecodeerd in zijn strepen, hoe voor de aarde te zorgen en in harmonie met de natuur te leven. De steen activeert en beschermt het hartchakra, en beschermt het tegen psychisch vampirisme van hartenergie. Het is een uitstekende beschermer tegen energiepiraten, het werkt op uiterst subtiele niveaus om je te bevrijden van karmische verstrengeling met zielen in en uit incarnatie. Groenlandiet is een positieve steen, verdrijft negatieve situaties en keert ze om. Groenlandiet versterkt leiderschapskwaliteiten en daadkracht. Deze steen helpt bij stotteren en neurose en geeft inzicht in wat er achter de omstandigheden zit. Door mededogen, empathie en de daad van het opnieuw proberen te bevorderen, neemt Groenlandiet je mee terug naar het verleden om bronnen van ziekte te vinden. Deze steen brengt de intellectuele en emotionele lichamen samen, werkt als een mentale stabilisator, brengt je gemoedstoestand in evenwicht, stimuleert de waarneming en verbetert de creativiteit. De steen verbindt zich met de wijsheid van de universele geest en helpt bij het accepteren van alternatieven en mogelijkheden, vooral die van andere mensen.

Groenlandiet kalmeert woede en irritatie. Het helpt bij emotioneel herstel en het vermogen om in je hart te leven, het is de perfecte steen om volwassen liefde te versterken. Ook bevordert de steen een gevoel van welzijn. Het brengt de mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht en stimuleert de regeneratie van het hart. Met een sterke verbinding met het devische koninkrijk, maakt Groenlandiet beschermingsrasters tegen geopathische stress en vergemakkelijkt de genezing van de aarde en de herschikking van het aardraster. Het dragen van Groenlandiet absorbeert elektromagnetische smog en beschermt tegen milieuvervuiling. Deze steen beschermt de gevoelige persoon als het bij een elektronisch apparaat wordt neergelegd.

Groenlandiet kopen - Crystal Cave
Groenlandiet knuffelstenen