Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen G

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter G, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Gabbro

Veranderingen • Genezing • Meditatie
Gabbro affirmatie: “Ik kan problemen in mijn onderbewustzijn gemakkelijk onthullen en oplossen.

Gabbro, ook wel indigo gabbro of blizzard stone genoemd, is een combinatiesteen uit Alaska die bestaat uit verschillende mineralen. Een aantal hiervan zijn biotiet, magnetiet, granaat, serpentijn, chloriet, muscoviet en veldspar. De steen is samen met deze mineralen gekristalliseerd tijdens een stollingsproces diep in de aarde. De steen werkt met alle chakra’s en werkt het beste met het derde oog chakra en heeft ook effect op de kruin chakra.

Gabbro is een sterke steen als je de verandering van de aarde en samenleving stevig in je voelt en een moeilijke tijd hebt om hieraan te wennen en mee om te gaan. De steen is een langzaam werkende steen, dit is erg goed als je niet tegen snelwerkende energieën kunt. De steen is geweldig om te gebruiken tijdens meditaties, hij is erg grondend en de energie ondersteunt de ontwaking van kundalini energie.

De mix van de mineralen in gabbro zorgt voor spirituele ontwaking als je hiermee bezig bent of ondersteuning in wenst. De steen bied hierbij comfort aan tijdens het proces, en zorgt ervoor dat je je meer “aanwezig” voelt in het leven. Gabbro zorgt dat je op een gezonde manier grenzen kunt stellen naar jezelf en anderen, en helpt om verantwoordelijkheden de balanceren met persoonlijke vrijheid.

Gabbro sculptuur kopen - Crystal Cave
Gabbro

Galaxyiet

Universum • Vrede • Verbindingen
Galaxyiet affirmatie: “Ik ben één met het universum.”

Galaxyiet is een combinatie van veldspaat en micro-labradoriet. De veldspaat fungeert als een bed voor kleine stukjes labradoriet, waardoor een duidelijk vlekkerig oppervlakte met kleurenspel ontstaat. Hoewel de naam galaxyiet kan verwijzen naar het ruimteachtige patroon van deze steen, komt de naam Galaxyiet eigenlijk van de kleine stad Galax in Virginia, VS, waar de steen werd ontdekt, en de Galax-bloem die daar dichtbij groeit. De steen is verbonden met de kruin chakra en alle sterrenbeelden.

Galaxyiet helpt bij het verminderen van angst, onrust en stress, vooral als dit verband houdt met nare dromen of nachtmerries. De steen kan je ook door periodes van verandering in je leven heen helpen door je kracht en doorzettingsvermogen bij te brengen. Het kan ook helpen om instinctief in de “juiste tijd” voor dingen te kennen. Galaxyiet bevordert een sterke verbinding met de planeten in ons eigen zonnestelsel, waardoor het een goede keuze is voor diegenen die astrologie of astronomie studeren of dit willen. Het kan helpen onze eigen bestemming te bepalen en deze ook te bereiken.

Galaxyiet is een uitstekende beschermer van de Aura, werkt om ongewenste energieën af te weren en houdt het ook in balans en beschermd. De steen kan ons helpen om ons bewustzijnsniveau te verhogen en ons te helpen om beter verbinding te maken met universele energieën. Doordat de steen ook het universum vertegenwoordigt, kan het je helpen om je te concentreren op contact met hogere wezens en wezens met een hogere spiritualiteit. Het kan nuttig zijn voor astrale reizen en voor astrale projectie. De steen inspireert ook om de leringen van andere werelden naar deze, onze eigen wereld, te brengen ten behoeve van de hele mensheid. Het kan je in een beter begrip van intuïtie, mystiek en paranormale wijsheid brengen.

Galaxyiet kopen - Crystal Cave
Galaxyiet

Gele Mica

Wilskracht • Opbeurend • Focus
Gele mica affirmatie: “Ik heb een grenzeloze drive om door te gaan.”

Gele mica, ook wel gouden mica genoemd, is een mica variëteit die kristalliseert in de vorm van schubben, vellen en vlokken, deze zitten meestal op een matrix of moedergesteente. De kleur is afkomstig van geoxideerd ijzer en kan variëren in tinten van metaalgoud tot mosterdgeel. Dit mineraal is niet te verwarren met muscoviet, dat ook in de mica-familie voorkomt. Hoewel het beide mineralen zijn van “bladsilicaat”, bevat muscoviet aluminium en kalium, terwijl gele mica zware sporen van ijzer bevat. De meeste commerciële gele mica afzettingen zijn verspreid over heel Brazilië te vinden, met name in de staat Minas Gerais.

Mica zorgt voor duidelijkheid in visie en mystiek. Mica biedt reflecterende kwaliteiten zodat men de tekortkomingen van de mensheid kan herkennen terwijl men in een hart blijft om de hele mensheid met zijn onvolkomenheden lief te hebben. Mica helpt bij zelfreflectie en vergemakkelijkt de erkenning en eliminatie van karaktereigenschappen die niet langer het hoogste doel dienen. Mica is een handig kristaltool omdat het helpt om een situatie in detail te bekijken. Mica zorgt voor groei en flexibiliteit op alle vlakken en ondersteunt het verwerken en loslaten van pijnlijke gevoelens. Mica geeft iemand energie en een doel om vooruit te komen en de lessen en ervaringen in het verleden te waarderen. Mica vermindert nerveuze energie, kalmeert een overdenkende geest en verbetert tegelijkertijd intellectuele bezigheden en mentale situaties.

Gele mica bevordert evenwicht en zelfherstel, naast een toename van wilskracht. In het bijzonder helpt deze steen die innerlijke strijder in je wakker te maken, waardoor je je hele wezen kunt kanaliseren in welke taak of idee je ook hebt. Het kan zijn dat je zich weer beter voelt, evenals een verandering in je dagelijkse houding. Gele mica is een opbeurende steen die tijdens diepe meditatiesessies kan escaleren tot een stadium van euforie. Het is een van de krachtigere stenen, maar de energieën zijn nog steeds subtiel genoeg voor gevoelige en beginnende beoefenaars.

Ruwe gele mica - Crystal Cave
Gele mica

Git

Tegen Hoofdpijn • Bescherming • Emotioneel Welzijn
Git affirmatie: “Ik ben altijd beschermd, waar ik ook heen ga.”

Git, jet of gagaat genoemd, is niet een edelsteen, maar is gemaakt van organische oorsprong. Het is gefossiliseerd hout. Net als steenkool werd git gevormd uit de overblijfselen van hout die miljoenen jaren in water waren ondergedompeld, waarna het was verdicht en vervolgens gefossiliseerd. Bij verbranding of aanraking met een heet werktuig, straalt git vaak de karakteristieke geur van steenkool uit. Git moet regelmatig worden gereinigd van de verkregen negatieve energie omdat de steen wordt beschouwd als een van de krachtigste absorbeerders van negatieve energie. De steen moet worden gereinigd door deze de ene nacht in zeezout te plaatsen en de volgende nacht tussen bergkristal. Zorg ervoor dat de steen niet in contact komt met water.

Git is van oudsher gebruikt als beschermingssteen, het werd gebruikt om angstige gedachten te verdrijven. Er werd gezegd dat het de drager moet beschermen tegen kwaad en geweld. Het is een krachtige beschermingsenergie die kwaad, negativiteit en psychische aanvallen afweert. Het helpt ook om hoofdpijn direct achter de ogen te verlichten en wordt gebruikt om migraine te behandelen. Er wordt beweerd dat de steen emoties in evenwicht houdt en het verlichten van depressies waardoor emotionele balans en stabiliteit tot stand komt.

Git helpt iemand alert te zijn op zaken die rondom afspelen en snel constructieve oplossingen te vinden voor eventuele problemen. Uit religieuze overtuigingen wordt beweerd dat git voorkomt dat iemand bezeten wordt. Het haalt negatieve energie uit de aura en kan paranormale ervaringen initiëren. Het onthult negatieve energieën uit het verleden die men nog steeds in het onderbewustzijn kan dragen, en het zal iemand helpen deze energieën te begrijpen, ermee te werken en ze te verdrijven. Git wordt beschouwd als een ‘steen van medeleven’, omdat het grote steun en hulp biedt om de pijn en het lijden te verlichten van het overlijden van een geliefde.

Git - Crystal Cave
Git

Golden Healer

Genezing • Reiniging • Spiritualiteit
Golden healer affirmatie: “Het gouden licht stroomt door mij heen en geneest alles wat het aanraakt.”

Golden healer, ook wel limonietkwarts genoemd, is een geweldige “meester genezer”, een multifunctionele steen die voor grote genezing en reiniging zorgt van lichaam, aura en geest. De gouden gloed in deze steen komt door de ijzeroxide die in de steen zit. Golden healer bevat naast haar eigen, aanvullende eigenschappen ook de eigenschappen van bergkristal wat de eigenschappen van de golden healer versterkt.

Golden healer reinigt het aura veld en laat deze vullen met een prachtig, gouden genezend licht. Dit licht breekt door tot in de celstructuur zodat je oude patronen los kunt laten. De steen is inzetbaar in vrijwel alle spirituele en genezende toepassingen van alle niveau’s. De steen bereikt het hoogste trilling niveau die je lichaam kan waarnemen en verwerken, de trilling van het lichaam wordt hiermee verhoogd zodat het oude blokkades en vreemde energiën van buitenaf kan reinigen en zorgt voor een herstel van het natuurlijke balans en harmonie van het lichaam.

De steen richt alle chakra’s weer op één lijn af en balanceert de yin yang energieën. Er word beweerd door sommigen dat de golden healer het Christusbewustzijn op aarde en in onszelf brengt en activeert de chakra’s om ons bewustzijn samen te voegen met de goddelijke wil. Het reinigt alle organen, stimuleert het immuun systeem, brengt het lichaam in balans en zorgt voor versterking van energie.

Golden healer sculpturen - Crystal Cave
Golden healer

Goudsteen – Blauwe Goudsteen (Manmade)

Motivatie • Ambitie • Dromen
Blauwe goudsteen affirmatie: “Mijn wensen worden werkelijkheid.”

Goudsteen is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een glinsterend stuk waarin spikkels van koper opgesloten zitten, waardoor het oppervlak van de steen fonkelt. De blauwe goudsteen staat bekend om zijn schoonheid, en toch wordt er beweerd dat blauwe goudsteen verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Over goudsteen wordt gezegd dat een stel alchemistische monniken die goud probeerden te maken, de eerste mensen waren die goudsteen creëerden. Daarbij werden koperen krullen per ongeluk in een pot met gesmolten glas gestoten, waardoor de eerste goudsteen ontstond. Goudsteen wordt geproduceerd in verschillende kleuren, zoals groen, blauw en rood. Elke kleur die door deze steen wordt vertoond, is bedoeld voor een soort energie die er uit straalt.

De schitteringen van blauwe goudsteen doen denken aan sterren aan de nachtelijke hemel. Gebruik deze steen om een wens te doen. Houd een stuk op je bureau om de kansen op werk of betere vooruitgang in je carrière te vergroten. Er wordt beweerd dat blauwe goudsteen hoofdpijn weg zal laten gaan. Blauwe goudsteen zou de steen van vertrouwen en ambitie zijn, die motivatie en drive stimuleert. De steen staat in verbinding met het keelchakra, en moedigt zelfacceptatie aan, om authenticiteit uit te drukken en onze waarheid niet langer te ontkennen. Blauwe goudsteen, net als een diamant, is het een goede afbuiger van ongewenste energieën en wordt gezien als een beschermend materiaal.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over blauwe goudsteen te lezen.

Blauwe goudsteen - Crystal Cave
Blauwe goudsteen (manmade)

Goudsteen – Goudsteen (Manmade)

Ambitie • Energie • Positiviteit
Goudsteen affirmatie: “Geen enkele uitdaging is te groot voor mij.”

Goudsteen is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een glinsterend oranjegoud stuk waarin spikkels van kopermetaal opgesloten zitten, waardoor het oppervlak van de steen fonkelt. De goudsteen staat bekend om zijn schoonheid, en toch wordt er beweerd dat goudsteen verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Over goudsteen wordt gezegd dat een stel alchemistische monniken die goud probeerden te maken, de eerste mensen waren die goudsteen creëerden. Daarbij werden koperen krullen per ongeluk in een pot met gesmolten glas gestoten, waardoor de eerste goudsteen ontstond. Goudsteen wordt geproduceerd in verschillende kleuren, zoals oranje, blauw en groen. Elke kleur die door deze steen wordt vertoond, is bedoeld voor een soort energie die er uit straalt.

Goudsteen is bekend als de steen van de ambitie, en helpt de drager om met minder moeite zijn doel te bereiken. Het zal werken om je sterke emoties te kalmeren, zodat je nog steeds helder kunt denken en geen overhaaste beslissingen zult nemen. Deze steen wordt ook beschouwd als een beschermingssteen die negatieve krachten en ongewenste energieën verwijdert. De steen is ook populair omdat het het energieveld van degene die het draagt nieuw leven inblaast.

Goldstone palm stone - Crystal Cave
Goudsteen (manmade)

Goudsteen – Groene Goudsteen (Manmade)

Emotionele Genezing • Geluk • Welvaart
Groene goudsteen affirmatie: “Ik ben me bewust van al het overvloed wat mij overkomt.”

Goudsteen is een synthetisch glas wat gemaakt is door de mens. Het is een glinsterend stuk waarin spikkels van chroomoxiden opgesloten zitten, waardoor het oppervlak van de steen fonkelt. De groene goudsteen staat bekend om zijn schoonheid, en toch wordt er beweerd dat groene goudsteen verschillende metafysische eigenschappen bevat.

Over goudsteen wordt gezegd dat een stel alchemistische monniken die goud probeerden te maken, de eerste mensen waren die goudsteen creëerden. Daarbij werden koperen krullen per ongeluk in een pot met gesmolten glas gestoten, waardoor de eerste goudsteen ontstond. Goudsteen wordt geproduceerd in verschillende kleuren, zoals groen, blauw en oranje. Elke kleur die door deze steen wordt vertoond, is bedoeld voor een soort energie die er uit straalt.

De sprankelende groene goudsteen verbindt zich met het Hartchakra en is vooral goed voor emotionele genezing. Groene goudsteen heeft de kleur van de natuur, en wordt ook geassocieerd met geluk en welvaart vanwege de combinatie van de prachtige groene kleur en reflecterende glans.

Groene goudsteen cabochon - Crystal Cave
Groene goudsteen (manmade)

Granaat – Granaat (Almandien)

Passie • Vreugde • Energie
Granaat affirmatie: “Alles wat ik doe, doe ik met passie uit het hart.”

Almandien is het meest voorkomende lid van de granaatgroep. Het is de geboortesteen van januari en wordt geassocieerd met tweede huwelijksjubilea. Het is ook een populaire edelsteen en de meest gebruikte granaat in de handel in edelstenen. Er zijn meer edelstenen bewerkt van almandien dan enig ander type granaat. Slechts een kleine hoeveelheid almandien granaat is transparant en licht genoeg voor gebruik als edelsteen in juwelen; de meeste gevonden almandienen zijn ruw, ondoorzichtig en niet van edelsteenkwaliteit. Sommige almandien granaten vertonen asterisme wanneer ze geslepen en gepolijst zijn als cabochons, en staan bekend als ster granaten. Almandien granaat is vaak ingebed in een mica leisteen en vormt zeer mooie matrixstukken met perfect gevormde symmetrische kristallen. De leisteenmatrix breekt vaak door verwering, waardoor de Almandine-kristallen uiteenvallen in individuele, perfect gevormde floater-kristallen die behoorlijk groot kunnen zijn.

Granaat kan sterke en langdurige relaties bevorderen en het kan je helpen je leven met passie en inspiratie te vullen. Dit komt omdat het je creatieve krachten tot bloei kan brengen. De granaatsteen heeft een lange traditie om je bedrijf of carrière te ondersteunen en te helpen. Granaat is een symbool van moed en energie. Deze steen helpt je te focussen in je eigen energie en niet zozeer te vertrouwen op de energie van anderen. Het kan u helpen uw aandacht te houden op wat u wilt. Dit kan ervoor zorgen dat je je doelen sneller bereikt. Granaat is goed voor het afstoten van negativiteit. Het beschermt tegen depressie. Dit maakt granaat een geweldige steen voor iedereen die gelooft in de kracht van positief denken.

Almandien granaat, de meest bekende granaat die vaak ook wordt gewoon aangeduid als granaat, verenigt de energie van scharlaken en rood met de meer gedempte, aardse boventonen van bruin. Almandien granaat is een ijzer-aluminiumsilicaat, de naam is afgeleid van de stad Almandine in Klein-Azië.

Spiritueel gezien is de almandien granaat nauw verbonden met de aarde en is een talisman van bescherming en onverzettelijke kracht, die de wilskracht en weerstand tegen alle negatieve dingen vergroot. Fysiek gezien word er beweerd dat het de bloedsomloop en alle bloedgerelateerde problemen kan ondersteunen. Almandien is geassocieerd met de wortel chakra, en is het een steen van fysieke liefde en relaties, en een spirituele steen van psychische bescherming.

Almandien granaat staat bekend als een steen van tastbare waarheid. Het helpt bij het manifesteren van een realistische versie van de fysieke wereld. Zijn energie helpt zorgen, paniek en angst te verlichten en helpt bij het behouden van een kalme verbinding met het heden. Het stelt iemand in staat om de absolute steun van het Universum waar te nemen. Zijn intellectuele eigenschappen maken het ook nuttig voor diegenen die de gebieden van astronomie, astrologie en wiskunde verkennen.

Klik hier om meer te lezen over almandien granaat.

Granaat oplegger - Crystal Cave
Granaat getrommeld
Granaat ruw kopen - Crystal Cave
Granaat ruw

Granaat – Granaat in Biotiet

Stabiliteit • Zelfvertrouwen • Aardend
Granaat in biotiet affirmatie: “Ik ben geaard.”

De combinatie van granaat in biotiet, afkomstig uit India, creëert een prachtig helende tool om je te helpen in het leven. De granaat bestaat uit rijke tinten rood, bruin en mogelijk paars, terwijl de biotiet de diep zwarte mica laag van de steen is. De energie van granaat zal helpen bij liefde, passie en energie en kan helpen bij oude patronen doorbreken, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Biotiet werkt om te helpen bij het verwijderen van problemen in je leven door je duidelijkheid te bieden in de situaties. Beide stenen hebben elk hun individuele spirituele krachten, en verenigd als als granaat in biotiet, brengt deze nieuwe gecombineerde energie een nieuwe sprankel in je leven. Deze combinatiesteen resoneert sterk met de wortel chakra, en zou je kunnen helpen een sterke basis te bouwen waarop je kunt staan. Het zal helpen om de kwaliteiten van zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen en geloof in jezelf te versterken.

Granaat in biotiet kopen - Crystal Cave
Granaat in biotiet

Granaat – Granaat in Fuchsiet

Liefde • Kundalini • Compassie • Liefde
TGranaat in fuchsiet affirmatie: “Mijn eigen validatie is de enige die ik nodig heb.”

Deze stenen bestaan uit een ongebruikelijke combinatie van granaat en fuchsiet, afkomstig uit India. De fuchsiet bestaat uit een diepe bosgroene kleur die glinsteringen zouden kunnen bevatten, terwijl de granaat rijke tinten rood, bruin en mogelijk paars heeft. Je zult genieten van de liefdevolle en diepe passievolle energieën van de granaat terwijl je ook de positieve en luchtige energie van de fuchsiet leert kennen. Verenigd als granaat in fuchsiet, creëert deze nieuwe gecombineerde energie een verbinding tussen de wortel- en hartchakra en vergemakkelijkt het verhogen van Kundalini-energieën. Het dwingt degenen die vast zitten in hun wortelchakra of hierin problemen ervaren om boven en buiten dat centrum te groeien. Het brengt compassie in egocentrisme om uit de wortelchakra te komen en om ons ego te overwinnen en te voeden met liefdevolle, positieve energieën. Het brengt buitensporige primaire behoeften in evenwicht en stelt je in staat om boven je basale zelf uit te stijgen.

Granaat in fuchsiet kopen - Crystal Cave
Granaat in fuchsiet

Granaat – Hessoniet

Bescherming • Helderheid • Zelfvertrouwen
Hessoniet affirmatie: “Mijn reis door het leven is gevuld met geluk, gezondheid en verrukking.”

Hoewel granaat vooral bekend staat als een rode steen, is granaat eigenlijk een naam die wordt gebruikt voor een grotere groep mineralen die in meerdere kleuren kunnen voorkomen. Hessoniet behoort tot de grossulaar granaatgroep. Hoewel de meeste grossulariet-granaat groen is, heeft hessoniet meestal een warme, gele, oranjebruine tot roodachtige kleur. De steen kan ook in een roze kleur voorkomen, maar staat het meeste bekend om zijn oranje kleur waardoor het de bijnaam kaneelsteen heeft gekregen. De naam van deze steen komt van het Griekse woord “hesson” dat “inferieur” betekend. Dit betekend niet dat deze steen een inferieure edelsteen is, de naam is gegeven omdat de hardheid en dichtheid van de steen relatief lager zijn in vergelijking met andere granaat stenen.

In de Vedische astrologie is hessoniet-granaat een belangrijke steen die wordt geassocieerd met de planeet Rahu. Afhankelijk van de positie van hessoniet tussen de andere negen planetaire edelstenen wanneer je wordt geboren, kan Rahu worden gekarakteriseerd als geobsedeerd door wereldse verlangens en onmiddellijke bevrediging. Volgens Vedische astrologen zou het dragen van een hessoniet rijkdom en succes brengen en een lang leven bevorderen.

Spiritueel gezien staat granaat in het algemeen bekend als een edelsteen die wordt geassocieerd met succes, vooral in het bedrijfsleven. Hessoniet zou een sterke spirituele waarde hebben voor wijze mensen. Wanneer je met de energieën van de steen werkt, ervaar je een mentale verlichting en mentale beperkingen worden verholpen. Hessoniet zou ook helderheid in gedachten kunnen brengen. Met deze steen zou je mogelijk meer zelfvertrouwen kunnen krijgen, vooral in je acties, gedachten en woorden. Hessoniet zal je ook helpen bij het verwijderen van alle negativiteiten die in je hoofd spelen. Het zal je troost bieden en je helpen je spirituele, emotionele en mentale last te ontladen. Naast kracht bied hessoniet ook moed. De steem kan helpen om juiste pad naar je spiritualiteit te vinden door je materialistische beperkingen en verlangens los te laten. Hessoniet staat ook bekend als de steen van reizigers. Het wordt meestal als een beschermingssteen gedragen.

Ruwe hessoniet brok - Crystal Cave
Ruwe hessoniet brokken

Granaat – Melaniet

Kundalini • Kracht • Creativiteit
Melaniet affirmatie: “De energie van de aarde stroomt door mij heen.”

Melaniet, niet te verwarren met menaliet, is een glanzende zwarte granaat. De zwarte kleur van melaniet is het resultaat van titanium dat een deel van het ijzer in zijn samenstelling vervangt, hierom staat melaniet ook wel  bekend als titaanandradiet. Het is een van de drie varianten van de zeldzame andradiet-granaatgroep. De andere twee varianten zijn de groene demantoiet en de gele topazoliet. Andradiet ontleent zijn naam aan de Portugese mineraloog die het ontdekte; José Bonifacio de Andrada en Silva (1763 – 1838). Deze stenen zijn voornamelijk glanzend zwart. Het kristalstructuur is kubisch en zijn vaak dodecaëder-vormige stenen die vaak voorkomen in groepen of soms als kleine druzy clusters. Vindplaatsen van deze steen zijn gevonden in Italië, Groenland, Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Mexico en de VS.

De frequentie van melaniet is verbonden met de aardester en de basischakra’s. Het zuivert en activeert deze chakra’s waardoor men volledig geaard kan zijn op de magnetische kern van de aarde. Het helpt ook om iemands creatieve manifestaties te aarden in dit huidige leven. Melaniet helpt om iemand sterk en krachtig te maken, door de Kundalini-energieën te activeren die iemand zullen helpen met zijn persoonlijke kracht en creativiteit, waardoor je gefocust en zelfverzekerd kan zijn om voorwaarts te gaan op jouw pad. Melaniet werkt om energie te zuiveren en kan iemands energievelden helpen beschermen tegen negativiteit door een energetisch reflecterend schild rond iemands wezen te vormen. Melaniet helpt ook om de energie van negatieve gedachtevormen, waaronder die van jezelf, te zuiveren, wat anders zou kunnen leiden tot gevoelens van slachtofferschap, machteloosheid of verslavingen.

Ruwe melaniet - Crystal Cave
Ruwe melaniet

Granaat – Tsavoriet

Liefde • Acceptatie • Inzicht
Tsavoriet affirmatie: “Ik kijk naar het goede in iedereen.”

Granaat kan sterke en langdurige relaties bevorderen en het kan je helpen je leven met passie en inspiratie te vullen. Dit komt omdat het je creatieve krachten tot bloei kan brengen. De granaatsteen heeft een lange traditie om je bedrijf of carrière te ondersteunen en te helpen. Granaat is een symbool van moed en energie. Deze steen helpt je te focussen in je eigen energie en niet zozeer te vertrouwen op de energie van anderen. Het kan u helpen uw aandacht te houden op wat u wilt. Dit kan ervoor zorgen dat je je doelen sneller bereikt. Granaat is goed voor het afstoten van negativiteit. Het beschermt tegen depressie. Dit maakt granaat een geweldige steen voor iedereen die gelooft in de kracht van positief denken.

Tsavoriet is een grossulaar-variant van granaat. Naast de bovenstaande eigenschappen van granaat, bevat tsavoriet ook de volgende eigenschappen. Tsavoriet onttrekt negatieve energieën aan de chakra’s en helpt de juiste hoeveelheid positieve energie naar elk deel van het lichaam te verspreiden. Het kan onze vruchtbaarheid verbeteren. Tsavoriet leert ons om onszelf te kennen, en helpt om ons doel in het leven en ons doel naar onszelf en anderen te vinden. Bovendien helpt het ons ook om onze éérste, misschien wel kwade reacties op een situatie om te zetten in een antwoord met veel meer liefde en aandacht. Het inspireert het ideaal van dienstbaarheid, versterkt onze stabiliteit bij een uitdaging en helpt ons te beseffen dat elke persoon de heerser is van zijn of haar eigen bestemming, en dat die bestemming met liefde in ons hart en verstand moet worden bereikt.

Tsavoriet grossulaar knuffelsteen - Crystal Cave
Tsavoriet

Granaat – Uvaroviet

Welvaart • Vreugde • Ontgrendeling
Uvaroviet affirmatie: “Ik accepteer wie ik ben.”

Uvaroviet is een zeldzame granaatvariëteit, gemaakt van calciumchroomsilicaat. De steen werd in 1832 ontdekt door Henri Hess, die het vernoemde naar een Russische staatsman, Semenovitch Uvarov. De meeste uvaroviet komt uit het Oeralgebergte in Rusland en wordt gevonden in de vorm van druse – een verzameling kleine kristallen van mineralen die zich vormen op het oppervlak van een andere steen. Enkele andere bronnen zijn Finland, Italië, Turkije en de VS. Uvaroviet heeft een weelderig smaragdgroene kleur, en is de enige consistent groen gekleurde granaat. De steen wordt soms wel eens verward met smaragd vanwege zijn diepgroene kleur, en is lastig te onderscheiden van de donkergroene grossulaar granaat tsavoriet, een andere soort granaat die ook levendige groene tinten kunnen vertonen vanwege de sporen van chroominsluitsels. Toch is hun chemische samenstelling anders, en is uvaroviet te herkennen aan de druse op moedergesteente. Als een kristal gefacetteerd of getrommeld is, is het vrijwel zeker tsavoriet.

Uvaroviet, met zijn intense energie, bevordert welvaart en rijkdom. Het helpt iemand om met vreugde te leren accepteren wat het universum biedt, en door de kanalen van ontvangst vrij te maken, is de kans groter dat iemand de welvaart accepteert die beschikbaar is. Uvaroviet bevordert individualiteit zonder egocentrisme, en verbindt tegelijkertijd de ziel met haar universele natuur.

Ruwe uvaroviet brok - Crystal Cave
Uvaroviet