Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen C

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter C, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Cactuskwarts (Spirit Kwarts)

Hoge Frequentie • Zuivering • Verbindingen
Cactuskwarts affirmatie: “Ik straal licht en liefde uit.”

De cactuskwarts, ook wel spirit kwarts genoemd, is een krachtig kristal met zeer hoge trillingen. Het brengt het hele chakrasysteem op één lijn en zuivert deze. De steen is goed als je werkt met de kruinchakra, zielenster en de hogere chakra’s. Het is een prachtige steen voor ondersteuning van transitie aan het einde van het leven. Cactuskwarts zou helpen de ziel door de verschillende dimensies van het hiernamaals te leiden. Het biedt spiritueel begrip en troost aan degenen die achterblijven.

Cactuskwarts verbindt met het geestenrijk, is verheffend voor de ziel en straalt hoge trillingsenergie uit in alle richtingen. De steen is een uitzonderlijke spirituele steen die helpt bij het ascensieproces terwijl het licht in lichaam en geest geactiveert wordt en multidimensionale spirituele en cellulaire genezing mogelijk maakt. Bij meditatie kanaliseert cactuskwarts de hogere frequenties waardoor dieper inzicht en focus mogelijk wordt. Cactuskwarts helpt om een staat van dieper bewustzijn, meer duidelijkheid en harmonie te bevorderen. De veelheid aan kleine kristalpuntjes op het oppervlak van het kristal helpt om de energieën van de cactuskwarts te versterken en een grotere verbinding te creëren met de frequenties van wit licht.

Cactuskwarts helpt iemand donkere gedachten, zorgen en negativiteit los te laten. De steen ondersteunt de overgang naar positief denken en intenties en verbindt iemand met begeleiding vanuit zijn hogere zelf. Het meer welzijn en plezier in je leven zorgt ervoor dat meer harmonieuze energetische trillingen naar anderen kunnen gaan. De prachtige steen herinnert ons eraan dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, omdat het energie verbetert en in meerdere richtingen beweegt. De steen is een prachtig kristal voor manifestatie en overvloed.

Cactuskwarts nieuwe clusters - Crystal Cave
Cactuskwarts

Calciet – Abrikoos Calciet

Tegen Depressie • Optimisme • Bescherming
Abrikoos calciet affirmatie: “Ik ben omringd door mensen die mij lief hebben.”

Abrikoos calciet is een beschermende, zuiverende, aardende en centrerende steen en kan helpen innerlijke rust te brengen. Het verhoogt de creativiteit, verbeeldingskracht en welvaart.
Deze calciet soort kan een lichte boost geven aan paranormale vermogens. Het kan ook nuttig zijn bij astrale reizen en het verruimen van de intuïtie.

Abrikoos calciet is een steen die emotionele angst en sombere gedachten kan verminderen, en geeft zachtjes haar liefdevolle vibraties aan jou door. De steen is vooral effectief bij fobieën. Abrikoos calciet herstelt het mentale en emotionele evenwicht. Mediteren met deze steen kan inzicht geven in de oorzaken van depressieviteit en andere negatieve gemoedstoestanden, waardoor iemand de controle over zijn leven kan terugkrijgen. De vitale energie van abrikoos calciet kan dienen als katalysator voor het loslaten van trauma’s uit het verleden die je hebben tegengehouden, waardoor optimisme en vreugde binnenkomen.

abrikoos calciet
Abrikoos calciet

Calciet – Blauwe Calciet

Paranormale Gaven • Astraal Reizen • Dromen
Blauwe calciet affirmatie: “Ik stap uit mijn comfort zone om mijn dromen werkelijkheid te maken.”

Calciet activeert en stimuleert fysieke, mentale, spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het mentale en fysieke en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke vrede. De steen is motiverend, bevordert het zelfvertrouwen, de kracht, de stabiliteit en geeft hoop, moed en succes.

Blauwe calciet is een steen van inspiratie en kan ideeën brengen waarnaar men op zoek was. Het bevordert helderziendheid, innerlijke visie en telepathie en kan meer creatieve energie brengen. Blauwe calciet helpt met communicatie en kan ons laten zien hoe woorden en gedachten onze realiteit beïnvloeden.

Blauw calciet helpt de stroom van energie in je lichaam te stimuleren en helpt negativiteit te zuiveren. Het is een prachtige steen om zinvolle dromen te stimuleren en het kan je helpen ze te onthouden.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over blauwe calciet te lezen.

Blue calcite crystal sphere - Crystal Cave
Blauwe calciet bol
Ruwe blauwe calciet brok - Crystal Cave
Ruwe blauwe calciet brokken

Calciet – Caribische Blauwe Calciet

Innerlijke Vrede • Paranormale Gaven • Sereniteit
Caribische blauwe calciet affirmatie: “Elke ademhaling vervult me met vrede.”

Caribische blauwe calciet is een heel nieuw combinatiekristal dat onlangs in 2019 in Pakistan werd gevonden. Het is een combinatie van een zeer lichte oceaanblauwe calciet en lichtbruine en witte aragoniet. De oceaan achtige kleuren van de steen trekt onmiddellijk je aandacht, naast de kleine spleten en knobbeltjes in de structuur.

De Caribische blauwe calciet is een zeer spirituele steen. Hij activeert iemands geest die helpt om hun eigen unieke paranormale vermogens te kanaliseren en zo het bewustzijn te verhogen. Het helpt bij het ontwikkelen van innerlijke visie en helderziendheid, kan iemand helpen gevoeliger te zijn voor de gedachten van anderen en tegelijkertijd telepathie en communicatie te versterken.

Als je deze prachtige steen naast je bed bewaard, zal het een verbeterd droominzicht bieden, evenals astrale reizen en lucide dromen verbeteren als je hiermee bezig bent. Ga zitten en mediteer met deze geweldige steen voor een algemeen gevoel van kalmte en sereniteit.

Caribische blauwe calciet sculptuur - Crystal Cave
Caribische blauwe calciet

Calciet – Champagne Calciet

Zelfbekrachtiging • Overtuiging • Loslaten
Champagne calciet affirmatie: “Ik ben overtuigd van mijn eigen innerlijke krachten.”

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het gevoel en verstand en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke rust. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen waardoor de steen regelmatig gereinigt moet worden. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de groei bij kinderen.

Champagne calciet, ook wel geel gouden calciet genoemd, wordt geassocieerd met eigenwaarde. De gloeiende, gouden kleur en kristallijnen structuur brengen het emotionele en mentale vertrouwen naar boven dat je in je onderbewustzijn hebt. Het verbindt je met je Hogere Zelf. Champagne calciet trekt hoge frequenties van gouden licht en goddelijkheid naar het aardse vlak. Gebruik het om hogere spirituele energieën aan te trekken. Champagne calciet helpt om overgangen te vergemakkelijken door oude overtuigingen los te laten en nieuwe overtuigingen te integreren die je beter ondersteunen in je dagelijkse realiteit. Gebruik de champagne calciet om de gewoonten en overtuigingen te ontdekken die je beperken en om je de mogelijkheid te geven deze los te laten en die energie te gebruiken om jezelf te bekrachtigen.

Ruwe champagne calciet brok - Crystal Cave
Champagne calciet

Calciet – Chocolade Calciet

Overvloed • Wensen • Groei
Chocolade calciet affirmatie: “Ik geloof in mijn dromen en wensen.”

Chocolade calciet wordt ook wel koffie calciet of bruine calciet genoemd. De steen is donkerbruin zoals chocola en kan mooie strepen vertonen die koffie bruin of room bruin zijn.

Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. Leg een stukje chocolade calciet in je kamer en het alle negatieve energie reinigen en de energie in die ruimte verhogen. Calciet is een actief kristal dat de ontwikkeling en groei fysiek, mentaal en spiritueel versnelt. Chocolade calciet is een actieve steen en geeft een gevoel van persoonlijke verantwoordelijkheid en hoop voor je leven. Deze steen kan je ook helpen herinneringen te herstellen en je verbinding te verdiepen met herinneringen die vrede, geluk en een gevoel van nostalgie geven.

Chocolade calciet is een mooie steen om je bewustzijn van welvaart en kansen voor persoonlijke groei in je leven te vergroten. Het beschermt de gebruiker tegen negatieve energie en geeft een gevoel van rust. De steen kan prima gebruikt worden in crystal grids die zijn gewijd aan overvloed. Het werken met deze steen stimuleert het nastreven van je diepste wensen en verlangens van je hart, en het willen ontdekken van meer geluk in het leven.

Chocolade calciet punt - Crystal Cave
Chocolade calciet

Calciet – Gele Calciet

Geluk • Positiviteit • Overvloed
Gele calciet affirmatie: “Alles is goed en wel in mijn leven.”

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het gevoel en verstand en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke rust. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen waardoor de steen regelmatig gereinigt moet worden. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de groei bij kinderen.

De gele calciet is een gelukssteen, omdat het overvloed, welvaart en positieve zegeningen in het leven kan aantrekken. De frequentie van gele calciet sluit aan op de zonnevlechtchakra, waardoor je meer vertrouwen kan hebben in je acties en beslissend kan zijn. Het helpt iemand om in zijn persoonlijke kracht te stappen en daardoor in staat te worden bekrachtigd te raken. De energie van gele calciet helpt om je op te vrolijken, zodat je een positieve, optimistische kijk hebt, en dus helpt bij negatieve emotionele patronen die kunnen leiden tot depressie.

Yellow calcite necklace - Crystal Cave
Gele calciet

Calciet – Groene Calciet

Hart Energie • Overvloed • Emotionele Balans
Groene calciet affirmatie: “Net als dat bomen bladeren loslaten, laat ik oude energie die mij niet meer dient los.”

Calciet activeert en stimuleert fysieke, mentale, spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het mentale en fysieke en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke vrede. De steen is motiverend, bevordert het zelfvertrouwen, de kracht, de stabiliteit en geeft hoop, moed en succes.

Groene calciet brengt de energie van vertrouwen met zich mee, waardoor datgene wat gemanifesteerd is, ontvangen wordt. Het is een prachtige steen om te gebruiken voor degenen die tuinen, planten en kruiden grootbrengen en verzorgen.

Handig voor het bereiken van mentale balans, helpt groene calciet om oude energiepatronen en overtuigingen op te lossen die je misschien tegenhouden. Het helpt tijdens tijden van mentale verandering of grote overgangen.

Groene calciet - Crystal Cave
Groene calciet

Calciet – Hondentand Calciet

Versterking • Zuivering • Leren
Hondentand calciet affirmatie: “Ik streef naar prefectie.”

Hondentand calciet wordt ook wel dogtooth calciet genoemd. Het is geen fossiel van echte tanden, maar een verwijzing naar de tandachtige vorm van de kristallen: de calciet vormt zich van nature in zeer puntige piramidevormen. De kristallen van de hondentand calciet groeien zeer langzaam gedurende lange tijd in grote open holtes, vaak ondergronds in kalksteengrotten, hoewel ze ook kunnen worden gevonden in aderen, breuken en geodes.

Hondentand calciet wordt gebruikt als energieversterker. Het zuivert en activeert alle chakra’s. Het is uitstekend geschikt voor meditatie en er wordt gezegd dat het het fysieke met het spirituele verbindt. Het wordt gebruikt om inzicht te stimuleren en het geheugen te stimuleren en is uitstekend geschikt voor studenten. Het verwijdert wrijving en dissonantie en creëert duidelijkheid. Hondentand calciet wordt beschouwd als een krachtige spirituele reiniger, evenals een beschermende steen tegen negatieve energie. Van hondentand calciet wordt ook aangenomen dat het de genezing, het leren en het bewustzijn verhoogt.

Hondentand calciet ruw - Crystal Cave
Hondentand calciet

Calciet – Honing Calciet

Eigenwaarde • Moed • Verantwoordelijkheid
Honing calciet affirmatie: “Ik gebruik mijn kracht om het hoogste goed ten goede te komen.”

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het gevoel en verstand en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke rust. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen waardoor de steen regelmatig gereinigt moet worden. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de groei bij kinderen.

Naast de eigenschappen van calciet heeft honing calciet de volgende extra krachten: de steen is verbonden met de sacrale en zonnevlecht chakra’s. Het helpt bij transformatie en ondersteunt je zodat je in je eigen kracht staat. Het leert ook over het juiste gebruik van macht. Het moedigt verantwoordelijkheid in leiderschap aan en kan helpen bij het herstellen van misbruik. Honing calciet verhoogt gevoelens van eigenwaarde, zelfvertrouwen en moed en helpt bij het overwinnen van obstakels. Het is nuttig voor het leren en het ontwikkelen van allerlei soorten vaardigheden.

Honing calciet edelsteen - Crystal Cave
Honing calciet

Calciet – Lemurian Aquatine Calciet

Lemurië • Ontwaken • Dromen
Lemurian aquatine calciet affirmatie: “Ik roep de wijsheid, kennis en kracht op uit het oude rijk van Lemurië.”

Lemurian aquatine calciet (of lemurische aquatine calciet) staat bekend onder vele namen, namelijk aqua(tine) calciet, lemurische (blauwe) onyx, oceaan calciet, Argentijnse blauwe onyx en nog vele anderen. De steen is bleek tot diep blauw/groen van kleur samen met licht geel-bruin tot donkerbruine banden en strepen. De verschillende gegeven namen maken het verwarrend wat de steen exact is. Deze steen is namelijk geologisch gezien geen calciet en ook geen onyx, maar een op chalcedoon gebaseerde agaat, een vorm van kwarts. Deze steen is ontdekt in 2009 in Argentinië en is vrij zeldzaam.

Lemurian aquatine calciet kan helpen om de intentie te zetten en te maken voor de verbinding met Lemurië. De steen helpt ons om toegang te krijgen tot vorige levens, oude kennis en de Akasha-kronieken. Het helpt ook om veel gemakkelijker af te stemmen op het verleden van de aarde. De steen heeft een sterke verbinding met walvissen, dolfijnen en andere wezens van de zee, tijdens meditatie met deze steen kunnen deze verbindingen worden versterkt.

Lemurian aquatine calciet helpt ons bewustzijn van spirituele gidsen en engelen te vergroten en zorgt voor gemakkelijkere communicatie met alle hogere wezens. Het helpt om zowel karmische verheffing als spirituele ascentie te bevorderen. Het leren begrijpen van en verbinden met je spirituele lichaam kan voor sommigen moeilijk zijn, vooral in de eerste pogingen tot ontwaken. Een ideale mentor en gids voor spirituele begeleiding en ontwikkeling is de Lemurian aquatine calciet. Als je accepteert dat je al spiritueel wakker bent en dat je dat alleen maar hoeft erop te vertrouwen dat je je zult ontplooien, zorgt dit voor een geruststellend gevoel zodat je je spiritualiteit op een ontspannende manier kunt ontwikkelen.

Lemurian aquatine calciet, gedragen over het lichaam heeft een verkoelend en kalmerend effect op het emotionele lichaam. De steen heeft de zacht- en gevoeligheid van de blauwe, kalmerende edelstenen en mineralen. Het vasthouden van de Lemurian aquatine calciet verbetert de droomstaat en de toegang tot theta-bewustzijn. De theta-staat bevindt zich ergens tussen de bewuste wereld en het onderbewuste. Het is het dagdromen, zwevend naar slaaptoestand waarin we loslaten en afdrijven. Deze staat is perfect voor hypnose, lucide dromen en het bewust bereiken van astrale reizen.

Lemurian aquatine calciet kopen - Crystal Cave
Lemurian aquatine calciet

Calciet – Mangano Calciet

Mededogen • Trauma • Liefde
Mangano calciet affirmatie: “Ik laat los wat ik niet onder controle heb.”

Mangano calciet, ook wel roze calciet genoemd, is een hart chakra steen in contact met het engelenrijk. Het heeft een delicate maar krachtige helende energie. Het geeft je redding en hoop en bezorgt je positieve gevoelens. Het is een steen van vergeving die angst en verdriet loslaat om onvoorwaardelijke liefde te brengen. Deze steen is gunstig voor diegenen die  emotioneel trauma ondergaan, inclusief misbruik, het overlijden van iemand die dichtbij je stond of een relatiebreuk.

Mangano calciet is een steen die kan worden gebruikt om het zelfvertrouwen te vergroten en het mededogen naar anderen te vergroten. Deze steen kan sereniteit en vrede in je leven brengen, omdat het zowel energieën van welzijn als rust geeft. Deze steen verbetert ook de energiestroom van het kruinchakra naar het hartchakra. Als je je emoties onderdrukt, zal je profiteren van het vermogen van deze prachtige roze steen om diepgewortelde oorzaken die je tegenhouden uit te roeien.

Deze steen verzacht de harten die omringd zijn door de dikste muur. Mangano calciet levert zachte, maar tegelijkertijd krachtige voedende energie. Dit is ook een uitstekende edelsteen voor het genezen van je innerlijke kind en het brengen van kinderlijk geluk.

Mangano calciet hoge kwaliteit - Crystal Cave
Mangano calciet

Calciet – Optische Calciet

Reiniging • Versterkend • Manifestatie
Optische calciet affirmatie: “Door wazen blijf ik helder zien.”

Optische calciet heeft een aantal namen, ook wel heldere calciet of ijslandspaat genoemd. De steen is als eerste gevonden in Ijsland en is dubbel refractief, leg deze steen maar eens op de krant neer, je zal de tekst kunnen lezen maar woorden zullen zich twee keer laten zien. Het licht wordt op twee manieren gebogen wanneer het door de transparante calciet heen komt, waardoor afbeeldingen dubbel lijken. Deze Calciet-variëteit is meestal volledig transparant en bevat regenbooginsluitingen.

Optische calciet lijkt erg op bergkristal, niet alleen qua uiterlijk, maar ook door eigenschappen. Beide bieden duidelijkheid, inzicht, manifestatie, verbetering, kracht en kunnen gebruikt worden om intenties te programmeren. Het is een steen voor het vinden van oplossingen, omdat het helpt bij het zoeken naar de oorzaak van het probleem en het verwijderen ervan. De steen is ook een perfecte meditatiesteen vanwege zijn vermogen om onze chakra’s opnieuw af te stemmen en de aura te reinigen. Optische calciet versterkt en reinigt energie uit de omgeving, herstelt de motivatie en versnelt de groei en ontwikkeling. De steen verhoogt het bewustzijn, verbindt met hogere spirituele staten en wekt psychische vermogens op.

Witte calciet gepolijst - Crystal Cave
Optische calciet

Calciet – Oranje Calciet

Creativiteit • Seksuele Energie • Energie Stroom
Oranje calciet affirmatie: “Ik bereik mijn volle potentie.”

Oranje calciet is de perfecte steen om te gebruiken bij het ontgrendelen en ontketenen van creatieve of seksuele energieën. Het is een van de weinige stenen die deze energieën door het lichaam laat circuleren en helpen bij het verwijderen van bepaalde blokkades wanneer dat nodig is. Wanneer onze creatieve en seksuele energieën vrijelijk stromen, worden we comfortabeler met onszelf en wat we doen en krijgen we hierdoor meer zelfvertrouwen. Als je wat lekkerder in je vel wil zitten, gebruik dan zeker een oranje calciet.

Deze calciet soort is een zeer positieve en opbeurende steen. De oranje stralen in de steen die de zon weerspiegelen helpen met het produceren en ontketenen van bepaalde endorfines in het lichaam. Iedereen die op zoek is naar het “vuur” om opnieuw in hen te worden aangestoken, dit is de steen voor jou.

Oranje calciet geslepen hart - Crystal Cave
Oranje calciet

Calciet – Pistache Calciet

Transformatie • Natuur • Balans
Pistache calciet affirmatie: “Ik vind mijn balans in de natuur.”

Pistache calciet wordt ook wel zeegroene of zeeschuim calciet genoemd. Pistache calciet lijkt erg op de groene calciet, maar is lichter en anders van kleur. De spirituele eigenschappen van deze lichtgroene – mintachtige variteit van de groene calciet zijn echter anders dan de pistache calciet.

Pistache calciet is een vredige edelsteen die een kanaal vormt voor inzicht en waardering. De steen verwelkomt gedachten die vanuit ons hart komen en leert geduld. Er is grote wijsheid en verlichting te verkrijgen door te mediteren met deze steensoort, omdat het ons helpt ons te verhouden tot de grotere wereld om ons heen. Er komt een fijne, rustige energie uit deze steen en het is een natuurlijke, reinigende energie die kalmerend werkt. De steen heeft een sterke band met de energie van de natuur.

De pistache calciet vergemakkelijkt genezing door negatieve emoties op te ruimen en ontspanning aan te moedigen. De groene vibratie van de steen opent je hartchakra om liefde te ontvangen uit het spirituele rijk en moedigt tolerantie, mededogen en begrip aan. Het is een sterke steen van transformatie, die je geest helpt om eventuele grote veranderingen die je doormaakt te verwerken.

Pistache calciet obelisk - Crystal Cave
Pistache calciet

Calciet – Rode Calciet

Ontgiftend • Stimulerend • Passie
Rode calciet affirmatie: “Ik heb de kracht om dingen in mijn leven te veranderen die mij niet dienen.”

Rode calciet is een stimulerende en ontgiftende steen en stimuleert het bloed. Het werkt om de bloedsomloop schoon te houden, verhoogt de energie en verhoogt de levenskracht en is gunstig voor omstandigheden waarbij ontgifting noodzakelijk is, zoals voedselvergiftiging of herstel van alcoholisme. Het brengt stabiliteit in iemands wil en verhoogt de innerlijke kracht, helpt bij het oplossen van problemen en helpt bij het verlichten en loslaten van angst. Rode calciet helpt om te centreren en te aarden, negatieve emoties los te laten en zorgt voor emotionele bescherming.

Rode calciet helpt bij het verminderen van stress en hypertensie, kalmeert onevenwichtigheden die vermoeidheid en uitputting veroorzaken. Het helpt het hele fysieke lichaam te verjongen en te revitaliseren. De steen kan worden gebruikt om te helpen bij alle lichamelijke genezing vanwege zijn relatie met het basischakra en is gunstig voor heling van de intieme delen. Rode calciet is ook nuttig voor een gezonde seksualiteit en sensualiteit. Het  helpt liefde aan te trekken en helpt een gesloten hartchakra te openen, wat gunstig is voor iemand die zich verzet tegen het geven of ontvangen van liefde, wat eerder ontstaan kan zijn door angst of trauma.

Rode calciet knuffelsteen - Crystal Cave
Rode calciet

Calciet – Witte Calciet

Spiritualiteit • Zuiverend • Vergeving
Witte calciet affirmatie: “Mijn huis is gevuld met zuivere energie.”

De witte calciet is een krachtige energieversterker en reiniger. Door simpelweg een stuk calciet in een kamer te plaatsen, kun je stilstaande en negatieve energieën verwijderen en je eigen energie verhogen, en helpt om stilstaande en geblokkeerde energieën uit het persoonlijke energieveld te verwijderen. De energie van witte calciet heeft een zuiverende werking op het chakrasysteem en de energievelden waardoor de energie op een hoog niveau trilt en zo helpt bij het lichamelijk welzijn. De frequentie van witte calciet verbindt met alle chakra’s maar vooral met de kruinchakra. Het stimuleert het derde oog chakra en brengt meer inzicht en helderheid in het bewustzijn.

Witte calciet kan helpen om zelfbeperkende overtuigingen te erkennen en los te laten die iemand ervan weerhouden vooruit te gaan en zijn optimisme te vergroten. Zo staat het je toe om je af te stemmen op het spirituele deel van het Zijn dat kan helpen om jezelf of anderen te vergeven en verder te gaan zonder wrok. De steen heeft het vermogen om verbinding te maken tussen iemands emotionele en intellectuele kanten. De zuiverende effecten van deze steen helpen om oude energie uit het lichaam te verwijderen, waardoor hoop en vastberadenheid terugkomen als je de weg even kwijt bent.

Witte calciet kopen - Crystal Cave
Witte calciet

Calciet – Zebra Calciet

Zelfverzekerdheid • Tegen Angst • Eigenwaarde
Zebra calciet affirmatie: “Ik word ondersteund door mijn verbinding met alle wezens.”

Zebra calciet, ook wel gestreepte calciet genoemd is een nieuwe steen dat onlangs in Mexico is gevonden. Het is een sedimentaire steen met afwisselende lagen van witte, zwarte, bruine en goudgele calciet. De verschillende kleuren zijn het resultaat van gelaagde afzettingen, elk met een unieke kleur als gevolg van verschillende onzuiverheden als gevolg van verschillende geologische gebeurtenissen. Zebra calciet is een zeer ondersteunend kristal, het helpt ons angst, twijfel en onzekerheid te overwinnen. Zebra calciet verhoogt het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en moed. Het helpt ons te erkennen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en bevordert een gevoel van verbondenheid. De energieën van zebra calciet verspreiden zich zachtjes maar stevig en brengt rust. Het verwijderd zware en chaotische energieën, zodat we ons een opbeurend gevoel van evenwicht en stabiliteit geven.

Zebra calciet kopen - Crystal Cave
Zebra calciet

Carneool

Energie • Activeren • Vitaliseren
Carneool affirmatie: “Mijn energie is krachtig en gebruik ik voor het goede.”

Carneool werkt aardend, activeert en vitaliseert. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft je zelfvertrouwen en heeft daarom een positief effect op depressie, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen.

Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en voorkomt misbruik. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positief effect op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals frigiditeit en impotentie.

Carneool bevordert de opname van vitaminen, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positief effect op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Carneool gepolijst - Crystal Cave
Carneool

Cassiteriet

Acceptatie • Compassie • Loslaten
Cassiteriet affirmatie: “Ik accepteer de cyclus van leven en dood.”

Het woord cassiteriet wordt afgeleid van het Griekse woord “kassiteros” dat tin betekent, waardoor deze steen ook wel de tinsteen wordt genoemd. De dichtheid van pure cassiteriet ligt tussen de 6,7 en 7,1, wat het een van de dichtste mineralen ter wereld maakt.

De steen heeft een sterke spirituele aardingsenergie, en helpt bij het erkennen dat het leven niet oneindig is, en om de dood te accepteren. Van deze stenen wordt gezegd dat ze de stervenden helpen, en dat ze je helpen alle problemen los te laten die je geest op aarde kunnen vasthouden, en de ziel te helpen om van het lichaam naar het licht te gaan. De steen kan ook zeer nuttig zijn voor iedereen die al heel lang problemen met afwijzing in de kindertijd, en het genezen van het innerlijke kind. Het helpt je om oude problemen te helen en iedereen te vergeven die je verdriet heeft veroorzaakt door met een compassie gevuld hart naar de situatie te kijken. De steen kan helpen om gevoelens los te laten die verband houden met elke afwijzing die je in je leven heeft meegemaakt.

Dit is een krachtige steen om te gebruiken bij meditatie om sjamanistische reizen te ondersteunen. Er word gezegd dat de steen portalen kan openen voor de ziel. Cassiteriet heeft een sterke spirituele aardingsenergie en heeft een goede mix van het balanceren van je energie en het energetiseren. Deze steen zou je ook fysiek beschermen tegen gevaar. Het kan worden gebruikt om je evenwichtiger te voelen, omdat het je helpt om energetische blokkades te verwijderen. Cassiteriet stimuleert en verbetert optimisme en positieve geest.

Cassiteriet in kwarts - Crystal Cave
Cassiteriet in kwarts

Celestien

Spirituele Ontwikkeling • Helderziendheid • Voorspoed
Celestien affirmatie: “Ik ben omarmd door liefde en licht.”

Celestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestien bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestien naast je bed om dromen en astrale reizen beter te herinneren. Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestiet kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren en keel.

Steen van de maand juli celestien - Crystal Cave
Celestien

Celestobariet

Spiritualiteit • Individualisme • Zelfvertrouwen
Celestobariet affirmatie: “Ik sta mijn ware zelf toe om naar buiten te komen.”

Celestobariet is een prachtige (zalm)roze / oranjekleurige combinatiesteen, vaak met grijze en blauwe banden. Het combineert de energieën van celestien en bariet. De frequentie van celestobariet verbindt met de zonnevlecht en kruinchakra’s, en zij opent en reinigt deze chakra’s. De steen kan iemand helpen om ervoor open te staan om begeleiding te ontvangen van de hogere dimensies en de ondersteunende energie kan helpen in een meditatieve staat of tijdens sjamanistische reizen. De energie van deze combinatiesteen stelt iemand in staat om in zijn persoonlijke kracht te stappen en deze te gebruiken voor zijn hoogste goed. Het brengt balans, zodat men de ervaringen en situaties van het leven van alle kanten kan bekijken en onderscheidend kan zijn in iemands kijk en handelingen.

Celestobariet - Crystal Cave
Celestobariet

Chalcedoon – Blauwe Chalcedoon

Kalmte • Communicatie • Balans
Blauwe chalcedoon affirmatie: “Ik ben vrij van alle stress.”

Blauwe chalcedoon is een uitnodigende en laagdrempelige steen en staat bekend om zijn energie te gebruiken om balans en harmonie te vinden. De steen moedigt het zelfreflectie en zorgvuldige besluitvorming aan, een waardevolle eigenschap om te hebben als er een probleem is met impulsiviteit.

Blauwe chalcedoon transformeert negatieve emoties naar positieve emoties. De steen brengt de ziel, lichaam en geest in balans en zal een opening brengen naar luchthartigheid en enthousiasme.

De steen is een verzorgende steen, het wordt geassocieerd met koestering en zorg hebben voor de mensen die de steen gebruiken. Blauwe chalcedoon helpt met betrekking tot het vermogen om mensen te helpen om voorzichtiger te zijn met hun woorden, en de steen bied een gevoel van veiligheid aan. Blauwe chalcedoon versterkt vriendschappen en moedigt aan om een goede wil te geven. De steen is een goede steen voor als je meer talen wil leren en versterkt het geheugen.

Blauwe chalcedoon ruw - Crystal Cave
Blauwe chalcedoon ruw
Blauwe chalcedoon kopen - Crystal Cave
Blauwe chalcedoon getrommeld

Chalcedoon – Dendrietenchalcedoon

Kalmte Verwerking • Kalmte • Compassie
Dendrietenchalcedoon affirmatie: “Ik ben rustgevend.”

Chalcedoon, een mineraal van siliciumdioxide, is samengesteld uit een gepigmenteerde submicroscopische kristallijne vorm van kwarts. Chalcedoon komt voor in verschillende kristallijne formaties, zoals de binnenbekleding van geodes, of als botryoïdale, stalactietische of onregelmatig gevormde mineralen.  De hardheid van Chalcedoon wordt beoordeeld op 7 op de hardheidsschaal van Mohs. De naam Chalcedoon zou afkomstig zijn van de Griekse stad “Chalcedon”. De kleur en patronen van Chalcedoon variëren sterk afhankelijk van de locatie van de minerale afzetting. De stenen zijn transparant tot ondoorzichtig met een glasachtige, wasachtige of doffe glans. Chalcedoon wordt over de hele wereld gevonden met belangrijke afzettingen in Madagaskar, India, Brazilië en Turkije. Het verschil tussen agaat en chalcedoon is dat agaat duidelijke strepen en banden vertoont.

Chalcedoon is een uitnodigende en laagdrempelige steen en staat bekend om zijn energie te gebruiken om balans en harmonie te vinden. De steen moedigt het zelfreflectie en zorgvuldige besluitvorming aan, een waardevolle eigenschap om te hebben als er een probleem is met impulsiviteit.

Dendrietenchalcedoon, ook wel bekend onder de naam merliniet (dendriet opaal wordt ook wel merliniet genoemd) is een doorzichtige steen die als basistoon wit of lichtgrijs is. De steen bevat donkere dendritische marketingen, ook wel dendrieten (insluitsels) genoemd. De markeringen lijken vaak de vorm te hebben van mossen, varens of bomen.

Dendrietenchalcedoon is zeer nuttig wanneer je in lastige situaties verkeerd. In situaties waarbij andere mensen druk uitoefenen, kan de steen een rustige vibratie doorzenden waardoor kalmte wordt bevorderd. Hierdoor kan een rustige communicatie verlopen en een verbetering van het helder en zorgvuldig denken. De steen helpt bij het verwerken van herinneringen en leert om te gaan met vervelende situaties. Dendrietenchalcedoon bevordert een zachte en vriendelijke benadering van mensen en een betere tolerantie naar degenen die als vervelend worden ervaren. De steen is een goede steen tijdens meditatieve sessies en leert in het Hier en Nu leven en bevordert het compassievol handelen naar jezelf en naar anderen.

Dendrietenchalcedoon kopen - Crystal Cave
Dendrietenchalcedoon

Chalcedoon – Groene Chalcedoon

Groei • Compassie • Evenwicht
Groene chalcedoon affirmatie: “Ik ben dankbaar.”

Groene chalcedoon kan het hartchakra ondersteunen om open te blijven staan voor de vrije uitwisseling van liefde. Het helpt ons de hoeveelheid liefde die we ontvangen in evenwicht te brengen met de hoeveelheid liefde die we uitzenden. Deze hartopener geeft je de ruimte om compassie voor jezelf en de wereld om je heen te cultiveren.

Groene chalcedoon geeft een mooie mix van helende energie met zachte groeistimulatie. Deze kalmerende steen geeft moed om jezelf te zijn. Het is een prachtig hulpmiddel om de mentale helderheid te verbeteren door zijn subtiele kalmerende effect. Het helpt je bij het verwerken van diepe innerlijke genezing en emotionele bevrijding. Deze mooie edelsteen vertegenwoordigt ook de energie van voorspoed en overvloed, waardoor je dankbaarheid kunt aanboren. Het is ook een uitstekend hulpmiddel om waarheid, vrede en liefde in jezelf en relaties te versterken.

Groene chalcedoon informatie - Crystal Cave
Groene chalcedoon

Chalcedoon – Lavendel Chalcedoon

Spiritualiteit • Dromen en Nachtrust • Bescherming
Lavendel chalcedoon affirmatie: “Ik onthoud mijn dromen gemakkelijk en ben mij bewust van het droomstadium.”

Lavendel chalcedoon, ook wel paarse chalcedoon of druif agaat genoemd, helpt bij de ontwikkeling van persoonlijke integriteit en vergroot de vrijgevigheid. De steen vervangt egocentrisch gedrag door welwillende acties ingegeven door de geest. Het verbindt iemand met hun aangeboren paranormale vermogens voor helderziendheid, en een verhoogde intuïtie. Lavendel chalcedoon is een prachtige steen voor droomwerk en sjamanistische reizen.

Paarse chalcedoon helpt je bij het bereiken van de meditatieve hersengolfpatronen van Theta en Delta terwijl je bij bewustzijn blijft. Het is uitstekend geschikt voor mensen die tijdens meditatie in slaap vallen. Het kan worden gebruikt om de effecten van narcolepsie en andere slaapstoornissen in evenwicht te brengen. Het verbetert de droomtoestand en kan helpen bij lucide dromen. Fysiek wordt beweerd dat lavendel chalcedoon het zenuwstelsel stimuleert, en helpt met de genezing van hersenschade en ontstekingen van de zenuwen en ogen te verlichten.

Paarse chalcedoon biedt een gevoel van emotionele bescherming tegen negativiteit en het helpt je om je meer verbonden te voelen met je hogere bron. Het is vooral nuttig om kinderen te helpen grip te krijgen op hun spirituele vermogens en om hen te beschermen tegen negatieve energieën. Lavendel chalcedoon biedt zowel ondersteuning bij het spiritueel ontwaken als psychische bescherming. Het stelt je in staat om positief gecentreerd te blijven terwijl je intuïtieve of energetische informatie van externe bronnen ontvangt en voorkomt dat je uit het centrum wordt gegooid door negativiteit die je op fysiek niveau kunt tegenkomen.

Lavendel chalcedoon knuffelsteen - Crystal Cave
Lavendel chalcedoon

Chalcedoon – Rode Chalcedoon

Doorzettingsvermogen • Kracht • Manifestatie
Rode chalcedoon affirmatie: “Ik verbeter mijn leven.”

Chalcedoon, een mineraal van siliciumdioxide, is samengesteld uit een gepigmenteerde submicroscopische kristallijne vorm van kwarts. Chalcedoon komt voor in verschillende kristallijne formaties, zoals de binnenbekleding van geodes, of als botryoïdale, stalactietische of onregelmatig gevormde mineralen.  De hardheid van Chalcedoon wordt beoordeeld op 7 op de hardheidsschaal van Mohs. De naam Chalcedoon zou afkomstig zijn van de Griekse stad “Chalcedon”. De kleur en patronen van Chalcedoon variëren sterk afhankelijk van de locatie van de minerale afzetting. De stenen zijn transparant tot ondoorzichtig met een glasachtige, wasachtige of doffe glans. Chalcedoon wordt over de hele wereld gevonden met belangrijke afzettingen in Madagaskar, India, Brazilië en Turkije. Het verschil tussen agaat en chalcedoon is dat agaat duidelijke strepen en banden vertoont.

Chalcedoon is een uitnodigende en laagdrempelige steen en staat bekend om zijn energie te gebruiken om balans en harmonie te vinden. De steen moedigt het zelfreflectie en zorgvuldige besluitvorming aan, een waardevolle eigenschap om te hebben als er een probleem is met impulsiviteit.

Spiritueel gezien geeft de rode chalcedoon kracht en doorzettingsvermogen bij het bereiken van doelen. Rode chalcedoon zorgt voor zelfverzekerdheid, helpt dromen te manifesteren en strategieën te bedenken om deze op de meest positieve manier tot stand te brengen. Zoals veel rode stenen, stimuleert rode chalcedoon de bloedsomloop. Rode chalcedoon vermindert hongergevoelens en kan helpen bij het afvallen, maar mag niet gedurende lange perioden worden gebruikt.

Rode chalcedoon kopen - Crystal Cave
Rode chalcedoon

Chalcedoon – Roze Chalcedoon

Vertrouwen • Liefde • Moederschap
Roze chalcedoon affirmatie: “Ik ben dankbaar voor mijn gezin.”

Roze chalcedoon is een variëteit van ondoorzichtige chalcedoon, wat cryptokristallijn kwarts is. Chalcedoon heeft vele variëteiten, waaronder agaat, carneool, chrysopraas, flint, jaspis, onyx, sardonyx en meer. Roze chalcedoon is de naam voor de zachtroze ondoorzichtige vorm van chalcedoon.

Roze chalcedoon is een uitstekende steen voor nieuwe moeders, voor bescherming voor, tijdens en na de bevalling, en kan gebruikt worden om de baby te beschermen tegen schade in de vroege dagen van het leven. De roze chalcedoon is een echte godinnensteen. Als je wordt aangetrokken door de roze chalcedoon, betekent dat de onbewuste angsten die je wakker kunnen houden ‘s nachts en kunnen laten piekeren overdag ongegrond zijn en dat je voor deze angsten verwerking moet zoeken. Ze zullen dan hun macht over je leven verliezen.

Roze chalcedoon verlicht trauma. Roze chalcedoon zal het gemakkelijker maken om met moeilijke personen om te gaan. Het is een fijne steen voor als je werkt voor een grote of onpersoonlijke organisatie. Het zal je helpen om je gemakkelijker te vestigen en een thuisbasis voor jezelf te creëren. Het kan de spanning verlichten van mensen die zich onbemind voelen. Het zal degenen helpen die bang zijn om opnieuw lief te hebben. Het kan worden gebruikt bij rituelen om de eigenliefde en het gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Roze chalcedoon kopen - Crystal Cave
Roze chalcedoon

Chalcopyriet

Verwijderd Blokkades • Bewustzijn • Zelfverzekerdheid 
Chalcopyriet affirmatie: “Ik creëer mijn geluk.”

Chalcopyriet is een koper-ijzersulfidemineraal. Het is een veel voorkomend mineraal en wordt in bijna alle sulfidemijnen aangetroffen. De meest voor de hand liggende fysieke eigenschappen van chalcopyriet zijn de koperachtige gele kleur, de metaalglans en het hoge soortelijk gewicht. Deze geven het een uiterlijk dat lijkt op pyriet en goud. Het onderscheiden van deze mineralen is eenvoudig. Goud is zacht, heeft een gele streep en heeft een veel hoger soortelijk gewicht. Chalcopyriet is broos en heeft een groenachtig grijze streep. Pyriet is zo hard dat het niet met een spijker kan worden bekrast, maar bij chalcopyriet kan dit gemakkelijk. De oppervlakte van chalcopyriet kan worden geoxideerd om ze een blauwe en paarse kleurenspel te geven, deze soort wordt verkocht als pauwenerts of borniet.

Chalcopyriet is een sterke geleider van energie en stimuleert het energetische evenwicht door het hele lichaam dat diep in de celstructuur doordringt. Het doorbreekt energetische blokkades en laadt het fysieke systeem op met helende trillingen. Als geleider van energie helpt het energetische blokkades te verlichten of te verdrijven, terwijl het de stroom van chi in en rond het lichaam verhoogt. Chalcopyriet kan helpen bij het verhogen van een laag zelfbeeld, kan nuttig zijn bij het vinden van verloren voorwerpen, en kan helpen bij fysieke ontgifting. Het biedt een gezonde kijk op overvloed omdat het je innerlijke stem afstemt op verfrissende vibraties.

Chalcopyriet is een uitstekende steen voor het gebruik tijdens meditaties. Als je de steen vasthoudt, voel je een tintelende energie door het lichaam stromen, zo compleet dat het de aandacht van de geest trekt, het innerlijke geklets tot rust brengt, waardoor we een staat van stilte en diepe meditatie kunnen bereiken. Het zal ons uitdagen om in onze diepste waarheden te duiken en ons te vragen naar onze meest kwetsbare aspecten te kijken. Het moedigt ons aan om de stroom en eenwording van het bewustzijn te herinneren.

Chalcopyriet knuffelsteen - Crystal Cave
Chalcopyriet

Charoïet

Transformatie • Spirituele Groei • Goddelijke Leiding
Charoïet affirmatie: “Ik laat los wat me niet langer dient om mezelf te openen voor diepere spirituele inzichten.”

Charoïet is een steen die vaak wordt gebruikt door lichtwerkers. Het versterkt de verbinding met de Goddelijke bron. Charoïet laat je vertrouwen op de Verhevene Wezen en stelt hen in staat je te helpen tijdens je reis. Het zal de stroom van energie van de hogere transpersoonlijke chakra’s naar de twaalfde chakra versterken. Naarmate je met hen begint te werken, zul je nieuwe geestelijke gaven vinden. Charoïet zal je helpen bij het proces, het laat deze energieën naar de diepten van je wezen komen.

Charoïet stimuleert innerlijke visie, spiritueel inzicht, overwint angst en helpt met ongelooflijke verandering op spiritueel niveau. Tijdens dit proces transformeert charoïet negatieve emoties zoals angst en woede in positieve energieën. Het zal je leiden naar het loslaten van alles wat je tegenhoudt van de verandering die voorwaartse beweging toestaat.

Charoiet cabochon - Crystal Cave
Charoïet

Chrysant Steen (Chrysanthemum)

Vrouwelijkheid • Mindfulness • Vertrouwen
Chrysant steen affirmatie: “Ik kies ervoor om in het huidige moment te leven.”

De chrysant steen is ongeveer 270 miljoen jaar oud. Het is een donkergrijze tot zwarte kalksteen met celestien, calciet, feldspar of andalusiet kristallen die de vorm aannemen van een chrysant. De steen werd gevormd door geologische veranderingen in het Perm-tijdperk van het Paleozoïcum, 248 tot 290 miljoen jaar geleden, door hoge temperaturen en de compressie van dikke lagen organisch-rijke modder op de bodem van de zee. Door voortdurende druk en afzetting werd ervoor gezorgd dat kristallen konden vormen die achterbleven als bloempatronen.

Chrysanthemum is een steen van harmonie en straalt een kalme, zelfverzekerde energie uit die je aanmoedigt om je levensstijl te vertragen en te genieten van het moment in plaats van rond te rennen in het tempo dat de samenleving voorschrijft. Het ondersteunt tijdens veranderingen om je karakter hierin mee te laten vloeien en te zorgen voor een positieve, solide levensstijl. De steen leert je wat in deze levensstijl niet meer bij je past zodat je dat kunt loslaten. Als je in je leven misbruik of verwaarlozing hebt gehad, zal deze steen nieuwe verbindingen openen en je aanmoedigen om jezelf en anderen opnieuw te vertrouwen.

De bloemachtige tekeningen in deze steen vertegenwoordigen de goddelijke vonk in ieder van ons. Gebruik deze steen om je eraan te herinneren dat het Goddelijke in je is, nu en altijd. Maak gebruik van de universele wijsheid die beschikbaar is in de uitsparingen van je bewustzijn om te onthouden dat je één bent met het universum. De steen is ook nuttig om je verbinding met de maan en de astrologie te versterken om je te helpen afstemmen op de levenscycli. Chrysanthemum is een goede steen voor diegenen die werken om overvloed op alle niveaus van het leven te openen. Het moedigt de manifestatie van ideeën aan en kan ondersteunend zijn voor genezers en ander spiritueel werk.

Chrysanthemum knuffelsteen - Crystal Cave
Chrysant steen (chrysanthemum)
Ruwe chrysanthemum brok - Crystal Cave
Chrysant steen ruw

Chrysocolla

Expressie • Helderheid • Onderwijzen
Chrysocolla affirmatie: “Wanneer ik mijzelf uitdruk, doe ik dit vanuit het hart met vriendelijkheid.”

Chrysocolla wordt vaak gevonden in samenwerking met azuriet en malachiet. Het kopererts in de steen geeft zijn blauwgroene kleur.

Eén van de hoofdkenmerken van chrysocolla is communicatie. Het manifesteert het vermogen om je uit te drukken door middel van woorden en daden. De steen is er een van stimulatie, waardoor iemand toegang krijgt tot intuïtieve gebieden van de geest. Het staat ook voor empowerment door les te geven en anderen te helpen. Deze blauwe steen vibreert met energieën van vrede en rust. Het energieveld is laag en stabiel en brengt rust op plaatsen waar sprake is van een voortdurende verstoring. Chrysocolla werkt goed bij mensen die moeite hebben in tijden van drukte helder en duidelijk te communiceren en overbrengen wat ze nu echt bedoelen.

Chrysocolla is een uitstekende steen voor mensen die les geven, individueel en aan kleine en grote groepen. Het helpt iemand toegang te krijgen tot hogere rijken van kennis en die wijsheid vrijelijk met anderen te delen. De steen zal je helpen dat je aandacht wordt gestuurd naar de dingen waarop de focus moet blijven, en zal het gepraat van de geest dempen. Door de kalme energie van deze steen die rust in drukke ruimtes zal geven, zal het ook helpen het hoofd koel en helder te houden wanneer er (communicatieve) verstoringen zijn in het klaslokaal.

Chrysocolla cabochon - Crystal Cave
Chrysocolla
Chrysocolla brok - Crystal Cave
Chrysocolla ruw

Chrysopraas – Chrysopraas (Groen)

Innerlijk Kind • Ontgifting • Liefde
Chrysopraas affirmatie: “Ik ben geliefd.”

Chrysopraas bevordert optimisme en persoonlijk inzicht. Chrysopraas brengt energie in het lichaam. Het is een kalmerende steen die je een open houding opstelt voor nieuwe situaties. Het helpt je om naar je verleden te kijken en duidelijk te zien welke dingen om puur egoïstische redenen zijn gedaan en hoe deze acties je persoonlijke ontwikkeling hebben beïnvloed.

Chrysopraas verzorgt en heelt je innerlijke kind, geeft emoties vrij die zijn opgesloten waren in de kindertijd, helpt dwanggedachten overwinnen, en richt je aandacht op positieve gebeurtenissen. Dit is een steen van het hartchakra, en kan helpen bij het verwerken van een groot aantal emotionele onevenwichtigheden. Het zal je leren dat alles wat geen liefde is, geen liefde is, ookal voel of hoopte je misschien van wel. Het zal je helpen van op angst gebaseerde emoties los te laten, en een groter vermogen om liefde te voelen en uit te drukken.

De groene steen kan je helpen contact te maken met de natuur en de schoonheid van de natuurlijke wereld. Het helpt je bij het bevorderen van positieve, helende gedachten voor de aarde. Chrysopraas stimuleert ontgifting en verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam en stimuleert de lever en nieren om alle stoffen met een negatief effect te verwijderen, inclusief een ophoping van zware metalen en andere stoffen die normaal moeilijk in het systeem op te lossen zijn.

Chrysopraas zaksteen - Crystal Cave
Chrysopraas

Chrysopraas – Citroen Chrysopraas

Geluk • Balans • Mindset
Citroen chrysopraas affirmatie: “Ik ben goed zoals ik ben.”

Citroen chrysopraas wordt beschouwd als een krachtige steen om geluk en welvaart te brengen, evenals zakelijk succes. Deze steen stimuleert ook trouw in zakelijke en persoonlijke relaties. De steen versterkt de perceptie en stimuleert gevoelens van vertrouwen en veiligheid. Deze steen stimuleert de creativiteit en haalt latente artistieke en intuïtieve talenten naar boven.

Citroen chrysopraas kan geluk brengen door negatieve gedachten en de prikkelbaarheid te verminderen en positieve zelfgroei te bevorderen. Het kan wijsheid en zelfvertrouwen vergroten, emotionele stress helpen verminderen en moedigt mededogen, liefdevolle acceptatie en vriendelijkheid aan. Naast de liefdevolle zachte vibraties is het een zeer rustgevende steen. Er wordt beweerd dat de steen ook een uitstekende genezende kracht heeft tegen depressie.

Deze steen kan helpen bij het omhoog halen van trauma uit de kindertijd om los te laten en het innerlijke kind liefdevol te genezen. De citroen chrysopraas kan gebruikt worden om de geest te genezen, te helpen bij eenzaamheid en een emotioneel gebroken hart. Citroen chrysopraas kan helpen om de geest alerter te houden. Het kan helpen bij nachtmerries, vooral bij kinderen. Plaats deze steen naast het bed en het zal een goede nachtrust bevorderen. Leg de steen niet in het zonlicht neer, dit vervaagt de kleur.

Citroen chrysopraas oplegger - Crystal Cave
Citroen chrysopraas

Cinnabar – Cinnabariet (Cinnabar in Kwarts)

Welvaart • Motivatie • Waardigheid 
Cinnabariet affirmatie: “Ik weet wat ik wil.”

Cinnabariet, ook wel bekend als cinnabar op kwarts is een oude, krachtige steen die wordt gebruikt in de alchemie en het transformatieve proces. Soms ook wel de koopliedensteen genoemd, wordt hij vaak in de buurt van financiële gebieden geplaatst om overvloed aan te trekken. Het helpt je om persoonlijke kracht voor universeel welzijn te ontwikkelen en te gronden. Het woord cinnaber is afgeleid van de Perzische term voor drakenbloed. Cinnaber is een erts en een kristal, een variant van kwikzilver, wat middeleeuwse alchemisten het element kwik noemden, en werd vroeger ook veelvuldig gebruikt in magie en transformatie processen. Cinnabariet wordt meestal gevonden met een rode, roze of witte kleur. Deze steen is wereldwijd te vinden.

Cinnabariet stimuleert waardigheid, vitaliteit en kracht. Het is een krachtige metgezel om de goddelijke krachten in je naar boven te halen. Als je een hoger niveau van verlichting wilt bereiken, kan het werken met cinnabariet je de motivatie en push geven die je nodig hebt om door te gaan naar een meesterniveau. Deze steen is bijzonder hulpvaardig als het gaat om persoonlijke kracht en prestatie. De steen kan zeer nuttig zijn in de zakenwereld en de financiële wereld. Cinnabariet helpt om overvloed aan te trekken, en is een natuurlijke magneet voor welvaart en rijkdom en kan op veel verschillende manieren geluk aantrekken. Er wordt beweerd dat door cinnaber in de geldkist te plaatsen, is het inkomen van de houder toegenomen en kan het ook helpen om de verwerving van rijkdom in stand te houden. Deze edelsteen is geweldig voor degenen die opnieuw willen beginnen of een nieuwe start in hun persoonlijke leven willen hebben, omdat het je de duidelijkheid, het doel en de motivatie geeft om grotere dingen te bereiken.

Cinnabariet - Crystal Cave
Cinnabariet (cinnabar in kwarts)

Citrien

Zelfvertrouwen • Zelfrespect • Individualiteit
Citrien affirmatie: “Ik ben gelukkig, vol blijdschap en vreugde.”

Veel citrienkwarts (door de mens verhitte amethist) wordt als citrien verkocht, echter is pure citrien meer rokerig en helder van kleur. De kleurintensiteit van citrien kan variëren van licht tot oker/bruin achtig geel. Citrienkwarts is te herkennen aan de hardere kleuren en de kwarts (bergkristal, wit van kleur) in de steen.

Citrien is een zonnige en warme steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfrealisatie. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

Citrien trekt geluk, welvaart, succes, rijkdom en overvloed aan en moedigt de drager aan om dit met anderen te delen. De steen is creatief en bevordert zelfexpressie en helpt conflicten binnen een groep op te lossen.

Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. De steen levert ook fysiek energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstig effect op de maag, milt, pancreas en darmen. Citrien helpt ook bij nier- en blaasontstekingen, verbetert de bloedcirculatie en helpt mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Citrine tumbled stone - Crystal Cave
Citrien getrommeld
Citrien ruw - Crystal Cave
Citrien ruw

Citrienkwarts (manmade)

Zelfvertrouwen • Zelfrespect • Individualiteit
Citrienkwarts affirmatie: “Ik ben gelukkig, vol blijdschap en vreugde.”

Citrienkwarts is een door de mens gebrande amethist. De werking is ongeveer hetzelfde aan citrien. Veel citrienkwarts wordt als citrien verkocht, echter is pure citrien meer rokerig en helder van kleur. De kleurintensiteit van citrien kan variëren van licht tot oker geel. Citrienkwarts is te herkennen aan de hardere kleuren en de kwarts (bergkristal, wit van kleur) in de steen.

Citrien is een zonnige en warme steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfrealisatie. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

Citrien trekt geluk, welvaart, succes, rijkdom en overvloed aan en moedigt de drager aan om dit met anderen te delen. De steen is creatief en bevordert zelfexpressie en helpt conflicten binnen een groep op te lossen.

Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. De steen levert ook fysiek energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstig effect op de maag, milt, pancreas en darmen. Citrien helpt ook bij nier- en blaasontstekingen, verbetert de bloedcirculatie en helpt mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom. De kwarts in deze steen versterkt het effect van citrien.

Citrienkwarts cluster - Crystal Cave
Citrienkwarts cluster (manmade)
Citrienkwarts - Crystal Cave
Citrienkwarts getrommeld (manmade)

Copal

Manifestatie • Spiritualiteit • Reiniging
Copal affirmatie: “Mijn lichaam en geest zijn gereinigd en genezen.”

Copal is een harssoort die wordt geproduceerd uit plantensap, vaak van leden van het geslacht Copaifera. De term wordt in het bijzonder geïdentificeerd met de aromatische boomharsen die door de culturen van pre-Columbiaans Meso-Amerika worden gebruikt als ceremonieel gebrande wierook en voor andere doeleinden. Het woord copal is afgeleid van het Nahuatl-taalwoord copalli, wat “wierook” betekent. Copal en barnsteen (amber) zijn beide gemaakt van boomhars, echter is copal lang niet zo oud als barnsteen. Boomhars die minder dan 100.000 jaar oud is, wordt copal genoemd. Copal is zachter en heeft niet dezelfde eigenschappen als barnsteen omdat het niet genoeg tijd heeft gehad om te fossiliseren. Copal kan er kruimelig uitzien. Dit is geen copal van edelsteenkwaliteit, maar eerder copal dat een natuurlijk proces van drogen en degraderen is begonnen. Wanneer ze in een normale atmosfeer blootgesteld liggen, zullen bepaalde elementen in de copal verdampen. Hierom is het gebruikelijk om een ??netwerk van fijne scheurtjes op het oppervlak van copal te zien, en deze haarscheurtjes duiden vaak op de beginfasen van dit proces. Het verschil tussen copal en barnsteen is makkelijk te zien, copal lost op in aceton, maar barnsteen niet.

Spiritueel gezien wordt copal geassocieerd met de vervulling van dromen, doelen en idealen. Het helpt om emotionele blokkades op te heffen. Het is goed voor de yin/yang balans, het geheugen, de rust en het intellect. Copal trekt negatieve energie naar buiten en reinigt het om positieve energie binnen te halen. Het helpt bij depressie en zelfbalancering. Het biedt ook een uitstekende bescherming tegen negatieve energie en invloeden van buitenaf. Copal is een prachtig manifestatiemiddel. Het bevordert de vruchtbaarheid en is ook geweldig voor het geboorteproces: verhoogt de helderheid, creatieve expressie en zelfvertrouwen.

Als je copal harsbrokjes hebt kan dit in het huis worden gehouden om te genieten van de positieve energie die het te bieden heeft. Je kunt de hars ook in een veilige bak verbranden met een houtskoolpuck. Je steekt de houtskool aan volgens de instructies op de verpakking met behulp van een tang en zodra de houtskool heet genoeg is, plaats je de hars op de houtskool waardoor deze opwarmt en het aroma verspreidt. Je kunt ook copal wierookstokjes gebruiken die het gebruik van de wierook vergemakkelijken. Gebruik het in meditatie of om je huis of kamer leeg te maken door een ruimte opruimingsoefening te doen.

Ruwe copal kopen - Crystal Cave
Ruwe copal brokken

Covelliet

Spiritualiteit • Visie • Loslaten
Covelliet affirmatie: “Ik stroom mee met de bewegingen van het universum.”

Covelliet, ook wel covellien genoemd, is een zeer zeldzaam kopersulfidemineraal dat kristalliseert in hexagonale kristallen of als een secundaire coating over andere kopermineralen. Het is een zeer krachtige steen die helpt om de fysieke en etherische rijken samen te overbruggen. Onze geest wordt open en helder wanneer we met de steen werken, en helpt ons af te stemmen op de krachtige energieën die deze hogere dimensies bevatten. Covelliet helpt je deze energieën naar de aarde te aarden en ze op je levenspad te gebruiken. Het stimuleert de hogere chakra’s en helpt met de verbinding met gidsen en andere goddelijke bronnen van wijsheid.

Covelliet is een steen van bevrijding en transformatie. De energetische trillingen van deze metallic blauwe steen moedigen iemand aan om positief te zijn in zijn gedachten en gedrag. De steen ondersteunt onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf en harmoniseert lichaam, geest en ziel. De steen stimuleert het derde oogchakra en verbetert paranormale vermogens. Covelliet is een steen van visie en fungeert als een reflecterende spiegel die de donkere kant van iemands ziel laat zien en de mogelijke problemen of gebreken in iemands gedachten en gedrag. Covelliet helpt om iemand uit het verleden te bevrijden en alles wat je misschien tegenhoudt om verder te gaan in je leven, zoals oud trauma, verlies, schaamte en angst.

Covelliet is een nuttige steen voor mensen die zich kwetsbaar voelen en angstig zijn in groepen. De steen kan behulpzaam zijn bij het verlichten van negativiteit en depressie en helpt bij het bedenken van oplossingen voor waargenomen problemen en uitdagingen. Covelliet elimineert ijdele en arrogante neigingen en vervangt ze door een houding van dankbaarheid en een gevoel van waardering. Covellite helpt iemand in te zien dat wanneer de energiestroom op de juiste manier wordt gestuurd, verbazingwekkende resultaten en wonderen in iemands leven kunnen komen. Covellite helpt om spirituele informatie en kennis duidelijk uit te drukken door middel van schrijven of andere vormen van communicatie.

Covelliet - Crystal Cave
Covelliet