Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter C, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Cactuskwarts (Spirit Kwarts)

Hoge Frequentie • Zuivering • Verbindingen
Cactuskwarts affirmatie: “Ik straal licht en liefde uit.”

De cactuskwarts, ook wel spirit kwarts genoemd, is een krachtig kristal met zeer hoge trillingen. Het brengt het hele chakrasysteem op één lijn en zuivert deze. De steen is goed als je werkt met de kruinchakra, zielenster en de hogere chakra’s. Het is een prachtige steen voor ondersteuning van transitie aan het einde van het leven. Cactuskwarts zou helpen de ziel door de verschillende dimensies van het hiernamaals te leiden. Het biedt spiritueel begrip en troost aan degenen die achterblijven.

Cactuskwarts verbindt met het geestenrijk, is verheffend voor de ziel en straalt hoge trillingsenergie uit in alle richtingen. De steen is een uitzonderlijke spirituele steen die helpt bij het ascensieproces terwijl het licht in lichaam en geest geactiveert wordt en multidimensionale spirituele en cellulaire genezing mogelijk maakt. Bij meditatie kanaliseert cactuskwarts de hogere frequenties waardoor dieper inzicht en focus mogelijk wordt. Cactuskwarts helpt om een staat van dieper bewustzijn, meer duidelijkheid en harmonie te bevorderen. De veelheid aan kleine kristalpuntjes op het oppervlak van het kristal helpt om de energieën van de cactuskwarts te versterken en een grotere verbinding te creëren met de frequenties van wit licht.

Cactuskwarts helpt iemand donkere gedachten, zorgen en negativiteit los te laten. De steen ondersteunt de overgang naar positief denken en intenties en verbindt iemand met begeleiding vanuit zijn hogere zelf. Het meer welzijn en plezier in je leven zorgt ervoor dat meer harmonieuze energetische trillingen naar anderen kunnen gaan. De prachtige steen herinnert ons eraan dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, omdat het energie verbetert en in meerdere richtingen beweegt. De steen is een prachtig kristal voor manifestatie en overvloed.

Cactuskwarts - Crystal Cave
Cactuskwarts

Calciet – Abrikoos Calciet

Tegen Depressie • Optimisme • Bescherming
Abrikoos calciet affirmatie: “Ik ben omringd door mensen die mij lief hebben.”

Abrikoos calciet is een beschermende, zuiverende, aardende en centrerende steen en kan helpen innerlijke rust te brengen. Het verhoogt de creativiteit, verbeeldingskracht en welvaart.
Deze calciet soort kan een lichte boost geven aan paranormale vermogens. Het kan ook nuttig zijn bij astrale reizen en het verruimen van de intuïtie.

Abrikoos calciet is een steen die emotionele angst en sombere gedachten kan verminderen, en geeft zachtjes haar liefdevolle vibraties aan jou door. De steen is vooral effectief bij fobieën. Abrikoos calciet herstelt het mentale en emotionele evenwicht. Mediteren met deze steen kan inzicht geven in de oorzaken van depressieviteit en andere negatieve gemoedstoestanden, waardoor iemand de controle over zijn leven kan terugkrijgen. De vitale energie van abrikoos calciet kan dienen als katalysator voor het loslaten van trauma’s uit het verleden die je hebben tegengehouden, waardoor optimisme en vreugde binnenkomen.

Abrikoos calciet knuffelsteen - Crystal Cave
Abrikoos calciet

Calciet – Blauwe Calciet

Paranormale Gaven • Astraal Reizen • Dromen
Blauwe calciet affirmatie: “Ik stap uit mijn comfort zone om mijn dromen werkelijkheid te maken.”

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen op aarde. In feite bedekken kalkhoudende gesteenten (o.a. calciet) 40% van het aardoppervlak, en vormen het de belangrijkste component van 4% van de aardkorst en bedekkingen. Calciet is ook een van de meest verspreide mineralen. Het is het belangrijkste bestanddeel van krijt, marmer, kalksteen en stalactieten en stalagmieten. Calciet is een calciumcarbonaat, dat in hexagonale vorm is gekristalliseerd. De naam calciet komt van het Latijnse woord calx, wat ‘kalk’ betekent. Calciet is zeer zacht, het scoort slechts een 3 op de hardheidsschaal. Daarom wordt de steen niet veel gezien in sieraden. Blauwe calciet komt maar op een paar plekken op aarde voor. Hoewel het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen en vrij algemeen is, komen de meeste exemplaren uit Mexico. De diepste blauwe exemplaren komen uit Zuid-Afrika.

Spiritueel gezien wordt calciet ook wel een steen van de geest genoemd. Calciet verhoogt het mentale onderscheidingsvermogen en de analyse, verhoogt het geheugen en het leervermogen. Calciet is ook nuttig in tijden van mentale aanpassingen en meningsverschillen. Calciet kan ons een nieuwe manier laten zien om naar een situatie te kijken, waardoor we worden verlost van oude, achterhaalde denkpatronen die nieuwe ideeën in de weg kunnen staan. Calciet wordt in verband gebracht met de botten en gewrichten en kan het lichaam in evenwicht brengen. Er wordt ook beweerd dat calciet kan helpen om de opname van belangrijke vitamines en mineralen door het lichaam te verbeteren.

Spiritueel gezien is blauwe calciet de ultieme steen voor studenten en academici. Blauwe calciet activeert en stimuleert fysieke, mentale, spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het mentale en fysieke en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke vrede. De steen is motiverend, bevordert het zelfvertrouwen, de kracht, de stabiliteit en geeft hoop, moed en succes. Blauwe calciet is een steen van inspiratie en kan ideeën brengen waarnaar men op zoek was. Het bevordert helderziendheid, innerlijke visie en telepathie en kan meer creatieve energie brengen. Blauwe calciet, een steen dat resoneert met het keelcharka, helpt met communicatie en kan ons laten zien hoe woorden en gedachten onze realiteit beïnvloeden.

Blauwe calciet helpt de stroom van energie in je lichaam te stimuleren en helpt negativiteit te zuiveren. Het is een prachtige steen om zinvolle dromen te stimuleren en het kan je helpen ze te onthouden. Het kalmeert de zenuwen en vermindert angsten. Een zachte steen om te gebruiken bij het herstellen, vergemakkelijkt blauwe calciet spirituele genezing door negatieve emoties op te ruimen en rust en ontspanning aan te moedigen.

Klik hier om de uitgebreide informatiepagina over blauwe calciet te lezen.

Blauwe calciet - Crystal Cave
Blauwe calciet knuffelstenen
Ruwe blauwe calciet brok - Crystal Cave
Ruwe blauwe calciet brokken

Calciet – Bloedrode Calciet

Actie • Loslaten • Energie
Bloedrode calciet affirmatie: “Ik ben al zo ver gekomen en ik ben trots op mezelf.”

Bloedrode calciet, ook wel drakenbloed calciet genoemd, is een variëteit van rode calciet, gevonden in de calcietstrook van Mexico met een ongelooflijke kleurdiepte, variërend van het roestbruine van gedroogd bloed tot de vurige gloed van brandende sintels. Calciet komt voor in veel verschillend gekleurde vormen, elk met hun eigen karakter en doorgaans relatief jong in geologische termen. Bloedrode calciet voelt echter oud en vol rijke wijsheid. Er wordt gezegd dat het energie geeft en motiveert en er wordt aangenomen dat het stress, woede en angst loslaat, vooral oude dingen die in het verleden zijn geworteld. Deze steen is een aanstichter van energie en motivatie. Het wordt gebruikt op de wortelchakra en kan ter bescherming bij de voordeur worden geplaatst. Deze felle steen helpt je angst te overwinnen en dwingt je tot actie. De steen is afgestemd op het vermogen om verandering teweeg te brengen.

Bloedrode calciet kopen - Crystal Cave
Bloedrode calciet knuffelstenen

Calciet – Calciet met Chondrodiet en Diopsiet

Spiritualiteit • Bewustzijn • Vreugde
Calciet met chondrodiet en diopsiet affirmatie: “Mijn bewustzijn is mijn gids.”

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen op aarde. In feite bedekken kalkhoudende gesteenten (o.a. calciet) 40% van het aardoppervlak, en vormen het de belangrijkste component van 4% van de aardkorst en bedekkingen. Calciet is ook een van de meest verspreide mineralen. Het is het belangrijkste bestanddeel van krijt, marmer, kalksteen en stalactieten en stalagmieten. Calciet is een calciumcarbonaat, dat in hexagonale vorm is gekristalliseerd. De naam calciet komt van het Latijnse woord calx, wat ‘kalk’ betekent. Calciet is zeer zacht, het scoort slechts een 3 op de hardheidsschaal. Daarom wordt de steen niet veel gezien in sieraden.

Spiritueel gezien wordt calciet ook wel een steen van de geest genoemd. Calciet verhoogt het mentale onderscheidingsvermogen en de analyse, verhoogt het geheugen en het leervermogen. Calciet is ook nuttig in tijden van mentale aanpassingen en meningsverschillen. Calciet kan ons een nieuwe manier laten zien om naar een situatie te kijken, waardoor we worden verlost van oude, achterhaalde denkpatronen die nieuwe ideeën in de weg kunnen staan. Calciet wordt in verband gebracht met de botten en gewrichten en kan het lichaam in evenwicht brengen. Er wordt ook beweerd dat calciet kan helpen om de opname van belangrijke vitamines en mineralen door het lichaam te verbeteren.

Chondrodiet is een mineraal in de humietgroep. Het is nauw verwant aan clinohumiet, humiet en norbergiet en wordt vaak gevonden met een of meer van deze mineralen. Chondrodiet wordt bijna altijd aangetroffen in metamorfe en gemetamorfoseerde kalksteen en dolomieten en in het contact (calc-silicaatgesteenten/skarns) tussen deze en zure plutonische gesteenten. Het wordt vaak geassocieerd met verschillende ertsen en andere Mg-rijke silicaten zoals spinel, flogopiet en forsteriet. Chondrodiet komt vaak voor als ronde kristallen of anhedrische korrels, en de kleine maar uitzonderlijk goed gevormde kristallen die worden gevonden in ejecta van het Somma-Vesuvius-complex, Italië, zijn uniek. De beste tentoongestelde exemplaren komen uit de nu verlaten Tilly Foster-mijn, New York, VS. Daar zijn goed gevormde kristallen van meer dan 5 cm bekend en zijn ruwe, gedeeltelijk veranderde kristallen tot 15-20 cm gevonden. Het is moeilijk om mineralen in de humite-groep te onderscheiden, omdat ze grotendeels in dezelfde omgevingen en plaatsen voorkomen. Hun fysieke en optische uiterlijk is ook vergelijkbaar, evenals het voorkomen als afgeronde kristallen of anhedrale korrels.

Spiritueel gezien heeft chondrodiet een verbinding tussen de sacraal en zonnevlecht chakra’s. Er wordt beweerd dat het een detox effect heeft op de lever en dat het Chi kan verplaatsen. Het brengt vreugde en geluk in iemands leven, zorgt voor een goede en gezonde slaap voor mensen die lijden aan slaapstoornissen.

Diopsiet is een steenvormend pyroxeenmineraal met een chemische samenstelling van MgCaSi2O6. Het komt voor in stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten op vele locaties over de hele wereld. Het meest voorkomende voorkomen van diopsiet aan het aardoppervlak is als een primair mineraal in olivijnrijke basalt en andesieten. In deze rotsen kan het aanwezig zijn in hoeveelheden van enkele gewichtsprocenten. Diopsiet vormt zich ook tijdens contactmetamorfose van kalksteen en dolomieten. Diopsietkristallen van edelsteenkwaliteit zijn gefacetteerd tot aantrekkelijke edelstenen die af en toe in commerciële sieraden worden gezien. Granulaire diopsiet kan gemakkelijk worden gesneden en gepolijst. Als het een aantrekkelijke kleur heeft, wordt het soms gebruikt als siersteen. Misschien wel het belangrijkste gebruik van diopsiet is de waarde ervan als een indicatormineraal bij het zoeken naar diamanten: prospectie met behulp van diopsiet en andere indicatormineralen heeft diamantafzettingen gevonden in Canada, de Verenigde Staten, Afrika en andere locaties. Diopsiet heeft potentiële toepassingen in de glas- en keramiekindustrie, maar het mineraal komt meestal voor in ophopingen die te klein of onzuiver zijn voor effectieve mijnbouw.

Spiritueel gezien wordt diopsiet al lang gebruikt om de creatieve visualisatie te verbeteren en de gewenste doelen te verfijnen, waardoor die doelen sneller zichtbaar worden en het bewustzijn te vergroten. De steen helpt ook als je last hebt van creatieve blokkades en laat je openen voor nieuwe plannen en ideeën. Diopsiet zou ook het intellect kunnen verbeteren en stimuleert het verlangen van iemand om te leren, vooral als het nieuwe, onbekende materialen zijn. De steen is ook goed voor mensen die vaak analytisch moeten nadenken voor hun werk. Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van vertrouwen; in jezelf en anderen. De steen is verbonden met het hart chakra en zorgt voor hulp bij het leven vanuit het hart, en niet alleen om te luisteren, maar ook om je innerlijke instincten te vertrouwen. Het kan gebruikt worden om agressie of koppigheid te verminderen en op zijn beurt liefde en toewijding te vergroten. De steen biedt perspectief in tijden van turbulente emotionele situaties. Voor fysiek gebruik is diopsiet goed bij de behandeling van hoofdpijn, om de bloeddruk te reguleren, om herstel na ziekte van het hart en de longen aan te moedigen en om degenen die aan verslaving lijden te helpen.

Ruwe calciet met chondrodiet en diopsiet brok - Crystal Cave
Calciet (wit) met chondrodiet (oranje) en diopsiet (zwart/groen)

Calciet – Caribische Blauwe Calciet

Innerlijke Vrede • Paranormale Gaven • Sereniteit
Caribische blauwe calciet affirmatie: “Elke ademhaling vervult me met vrede.”

Caribische blauwe calciet is een heel nieuw combinatiekristal dat onlangs in 2019 in Pakistan werd gevonden. Het is een combinatie van een zeer lichte oceaanblauwe calciet en lichtbruine en witte aragoniet. De oceaan achtige kleuren van de steen trekt onmiddellijk je aandacht, naast de kleine spleten en knobbeltjes in de structuur.

De Caribische blauwe calciet is een zeer spirituele steen. Hij activeert iemands geest die helpt om hun eigen unieke paranormale vermogens te kanaliseren en zo het bewustzijn te verhogen. Het helpt bij het ontwikkelen van innerlijke visie en helderziendheid, kan iemand helpen gevoeliger te zijn voor de gedachten van anderen en tegelijkertijd telepathie en communicatie te versterken.

Als je deze prachtige steen naast je bed bewaard, zal het een verbeterd droominzicht bieden, evenals astrale reizen en lucide dromen verbeteren als je hiermee bezig bent. Ga zitten en mediteer met deze geweldige steen voor een algemeen gevoel van kalmte en sereniteit.

Klik hier om meer te lezen over de Caribische blauwe calciet.

Caribische blauwe calciet toren - Crystal Cave
Caribische blauwe calciet

Calciet – Champagne Calciet

Zelfbekrachtiging • Overtuiging • Loslaten
Champagne calciet affirmatie: “Ik ben overtuigd van mijn eigen innerlijke krachten.”

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het gevoel en verstand en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke rust. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen waardoor de steen regelmatig gereinigt moet worden. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de groei bij kinderen.

Champagne calciet, ook wel geel gouden calciet genoemd, wordt geassocieerd met eigenwaarde. De gloeiende, gouden kleur en kristallijnen structuur brengen het emotionele en mentale vertrouwen naar boven dat je in je onderbewustzijn hebt. Het verbindt je met je Hogere Zelf. Champagne calciet trekt hoge frequenties van gouden licht en goddelijkheid naar het aardse vlak. Gebruik het om hogere spirituele energieën aan te trekken. Champagne calciet helpt om overgangen te vergemakkelijken door oude overtuigingen los te laten en nieuwe overtuigingen te integreren die je beter ondersteunen in je dagelijkse realiteit. Gebruik de champagne calciet om de gewoonten en overtuigingen te ontdekken die je beperken en om je de mogelijkheid te geven deze los te laten en die energie te gebruiken om jezelf te bekrachtigen.

Ruwe champagne calciet brok - Crystal Cave
Champagne calciet
Champagne calciet kopen - Crystal Cave
Champagne calciet knuffelstenen

Calciet – Chocolade Calciet

Overvloed • Wensen • Groei
Chocolade calciet affirmatie: “Ik geloof in mijn dromen en wensen.”

Chocolade calciet wordt ook wel koffie calciet of bruine calciet genoemd. De steen is donkerbruin zoals chocola en kan mooie strepen vertonen die koffie bruin of room bruin zijn.

Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. Leg een stukje chocolade calciet in je kamer en het alle negatieve energie reinigen en de energie in die ruimte verhogen. Calciet is een actief kristal dat de ontwikkeling en groei fysiek, mentaal en spiritueel versnelt. Chocolade calciet is een actieve steen en geeft een gevoel van persoonlijke verantwoordelijkheid en hoop voor je leven. Deze steen kan je ook helpen herinneringen te herstellen en je verbinding te verdiepen met herinneringen die vrede, geluk en een gevoel van nostalgie geven.

Chocolade calciet is een mooie steen om je bewustzijn van welvaart en kansen voor persoonlijke groei in je leven te vergroten. Het beschermt de gebruiker tegen negatieve energie en geeft een gevoel van rust. De steen kan prima gebruikt worden in crystal grids die zijn gewijd aan overvloed. Het werken met deze steen stimuleert het nastreven van je diepste wensen en verlangens van je hart, en het willen ontdekken van meer geluk in het leven.

Chocolade calciet geslepen - Crystal Cave
Chocolade calciet

Calciet – Cobalto Calciet

Liefde • Vergeving • Genezing
Cobalto calciet affirmatie: “Ik overwin mijn trauma’s.”

Cobalto calciet, ook bekend als kobaltcalciet, cobaltoan calciet en Aphrodite steen, is een ongewone variëteit van calciet met kobalt-onzuiverheden. Meestal bepaalt de hoeveelheid kobalt erin hoe roze de steen is. Dit mineraal komt vaak voor in kleine druse clusters, hoewel sommige gebieden in Europa materiaal hebben opgegraven dat kan worden gesneden en gepolijst. Druse betekent een verzameling kleine kristallen van mineralen die zich vormen op het oppervlak van een andere steen. Dit mineraal werd voor het eerst ontdekt in de Calamita-mijn in Toscane, Italië. Sindsdien zijn er slechts een handvol plaatsen over de hele wereld gevonden. De belangrijkste aderen van dit mineraal bevinden zich momenteel in Congo, Marokko, Australië, Mexico, het VK, Spanje, Italië en Zwitserland.

Spiritueel gezien is cobalto calciet een verzorgende en rustgevende steen van liefde en vreugde. Het vult het hart met liefde voor anderen, ondersteunt eigenliefde, heelt innerlijke wonden van het kind en verlicht angst en stress. Deze variëteit van calciet is nuttig voor iedereen die fysiek of emotioneel getraumatiseerd is en is goed voor postnatale depressie. Het is een lief en zacht kristal dat de band tussen moeder en kind bevordert. Cobalto calciet is een echt hartchakra steen en helpt bij het loslaten van begraven emoties en blokkades om emoties en intellect te harmoniseren. Het is verheffend en moedigt ons aan om positief te denken en negatieve gevoelens die we misschien vasthouden los te laten. Cobalto calciet brengt meer harmonie bij mensen die samenwerken en helpt bij het vormen van vriendschappen. Voor genezing van de aarde kan cobalto calciet worden geplaatst in een gebied met verstoorde of vernielde aarde-energie. Cobalto calciet is een nuttige steen voor crystal grids, en werkt uitstekend voor elk type feeënmagie en ritueel om liefde in je leven uit te nodigen.

Cobalto calciet is een uitstekende steen voor studenten, omdat het zorgt voor effectiever studeren, versterkt het leren en houd de doorgenomen lesstof vast. Deze steen helpt ons onze aangeboren talenten en ons levensdoel te ontdekken. Het stimuleert creativiteit, verheft emotie, bevordert harmonie en verdrijft negativiteit. Cobalto calciet laadt de auralichamen op en zorgt voor een diepe, stabiele verbinding met de geestenwereld. Het is een uitstekende steen voor meditatie en kan worden gebruikt om diepe ontspanning teweeg te brengen en nieuwe ideeën en oplossingen te genereren. De steen helpt ons bij het begrijpen van de oorzaak en het gevolg van de lessen die we ervaren, en ondersteunt vergeving en het vermogen om ongewenste of uitdagende omstandigheden te overstijgen door medelevende liefde. Dit kristal kan worden gebruikt als een gids voor vorige levens en maakt het mogelijk een realiteit te creëren die gebaseerd is op ons hoogste potentieel.

Cobalto calciet cluster - Crystal Cave
Cobalto calciet ruw
Cobalto calciet knuffelsteen - Crystal Cave
Cobalto calciet knuffelstenen

Calciet – Gele Calciet

Geluk • Positiviteit • Overvloed
Gele calciet affirmatie: “Alles is goed en wel in mijn leven.”

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het gevoel en verstand en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke rust. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen waardoor de steen regelmatig gereinigt moet worden. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de groei bij kinderen.

De gele calciet is een gelukssteen, omdat het overvloed, welvaart en positieve zegeningen in het leven kan aantrekken. De frequentie van gele calciet sluit aan op de zonnevlechtchakra, waardoor je meer vertrouwen kan hebben in je acties en beslissend kan zijn. Het helpt iemand om in zijn persoonlijke kracht te stappen en daardoor in staat te worden bekrachtigd te raken. De energie van gele calciet helpt om je op te vrolijken, zodat je een positieve, optimistische kijk hebt, en dus helpt bij negatieve emotionele patronen die kunnen leiden tot depressie.

Yellow calcite necklace - Crystal Cave
Gele calciet

Calciet – Groene Calciet

Hart Energie • Overvloed • Emotionele Balans
Groene calciet affirmatie: “Net als dat bomen bladeren loslaten, laat ik oude energie die mij niet meer dient los.”

Calciet activeert en stimuleert fysieke, mentale, spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het mentale en fysieke en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke vrede. De steen is motiverend, bevordert het zelfvertrouwen, de kracht, de stabiliteit en geeft hoop, moed en succes.

Groene calciet brengt de energie van vertrouwen met zich mee, waardoor datgene wat gemanifesteerd is, ontvangen wordt. Het is een prachtige steen om te gebruiken voor degenen die tuinen, planten en kruiden grootbrengen en verzorgen.

Handig voor het bereiken van mentale balans, helpt groene calciet om oude energiepatronen en overtuigingen op te lossen die je misschien tegenhouden. Het helpt tijdens tijden van mentale verandering of grote overgangen.

Groene calciet - Crystal Cave
Groene calciet
Ruwe groene calciet brok - Crystal Cave
Groene calciet ruw

Calciet – Hondentand Calciet

Versterking • Zuivering • Leren
Hondentand calciet affirmatie: “Ik streef naar prefectie.”

Hondentand calciet wordt ook wel dogtooth calciet genoemd. Het is geen fossiel van echte tanden, maar een verwijzing naar de tandachtige vorm van de kristallen: de calciet vormt zich van nature in zeer puntige piramidevormen. De kristallen van de hondentand calciet groeien zeer langzaam gedurende lange tijd in grote open holtes, vaak ondergronds in kalksteengrotten, hoewel ze ook kunnen worden gevonden in aderen, breuken en geodes.

Hondentand calciet wordt gebruikt als energieversterker. Het zuivert en activeert alle chakra’s. Het is uitstekend geschikt voor meditatie en er wordt gezegd dat het het fysieke met het spirituele verbindt. Het wordt gebruikt om inzicht te stimuleren en het geheugen te stimuleren en is uitstekend geschikt voor studenten. Het verwijdert wrijving en dissonantie en creëert duidelijkheid. Hondentand calciet wordt beschouwd als een krachtige spirituele reiniger, evenals een beschermende steen tegen negatieve energie. Van hondentand calciet wordt ook aangenomen dat het de genezing, het leren en het bewustzijn verhoogt.

Hondentand calciet ruw - Crystal Cave
Hondentand calciet

Calciet – Honing Calciet

Eigenwaarde • Moed • Verantwoordelijkheid
Honing calciet affirmatie: “Ik gebruik mijn kracht om het hoogste goed ten goede te komen.”

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Het verenigt het gevoel en verstand en kalmeert de geest, het is een goede steen voor innerlijke rust. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen waardoor de steen regelmatig gereinigt moet worden. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de groei bij kinderen.

Naast de eigenschappen van calciet heeft honing calciet de volgende extra krachten: de steen is verbonden met de sacrale en zonnevlecht chakra’s. Het helpt bij transformatie en ondersteunt je zodat je in je eigen kracht staat. Het leert ook over het juiste gebruik van macht. Het moedigt verantwoordelijkheid in leiderschap aan en kan helpen bij het herstellen van misbruik. Honing calciet verhoogt gevoelens van eigenwaarde, zelfvertrouwen en moed en helpt bij het overwinnen van obstakels. Het is nuttig voor het leren en het ontwikkelen van allerlei soorten vaardigheden.

Honing calciet edelsteen - Crystal Cave
Honing calciet

Calciet – Lemon Calciet

Positiviteit • Energie • Ontspanning
Lemon calciet affirmatie: “Ik verwelkom welke nieuwe dag en de geweldige dingen die het zal brengen.”

Spiritueel bevordert lemon calciet, ook wel citroen calciet genoemd, een diepe staat van ontspanning en spiritualiteit, waardoor het een geweldig hulpmiddel is om meditatie te verbeteren en de hogere geest te inspireren. Het zal je fysieke energie verbeteren, je kracht en uithoudingsvermogen vergroten. Lemon calciet is een krachtige energiereiniger die gifstoffen in je heilige ruimte zal zuiveren en verwijderen, waardoor de aanwezige positieve energieën toenemen. De steen stimuleert speelsheid, luchtigheid en zelfvertrouwen. Zijn helende eigenschappen worden aangedreven door de zon en zijn energiek en helend. Het brengt die “feel good” energie in beweging en brengt ons zonnevlechtchakra in evenwicht. Het brengt bemoedigende vibraties die ons helpen om de dingen in een positiever en helderder licht te bekijken.

Lemon calciet handsteen - Crystal Cave
Lemon calciet handstenen

Calciet – Lemurian Aquatine Calciet

Lemurië • Ontwaken • Dromen
Lemurian aquatine calciet affirmatie: “Ik roep de wijsheid, kennis en kracht op uit het oude rijk van Lemurië.”

Lemurian aquatine calciet (of lemurische aquatine calciet) staat bekend onder vele namen, namelijk aqua(tine) calciet, lemurische (blauwe) onyx, oceaan calciet, Argentijnse blauwe onyx en nog vele anderen. De steen is bleek tot diep blauw/groen van kleur samen met licht geel-bruin tot donkerbruine banden en strepen. De verschillende gegeven namen maken het verwarrend wat de steen exact is. Deze steen is namelijk geologisch gezien geen calciet en ook geen onyx, maar een op chalcedoon gebaseerde agaat, een vorm van kwarts. Deze steen is ontdekt in 2009 in Argentinië en is vrij zeldzaam.

Lemurian aquatine calciet kan helpen om de intentie te zetten en te maken voor de verbinding met Lemurië. De steen helpt ons om toegang te krijgen tot vorige levens, oude kennis en de Akasha-kronieken. Het helpt ook om veel gemakkelijker af te stemmen op het verleden van de aarde. De steen heeft een sterke verbinding met walvissen, dolfijnen en andere wezens van de zee, tijdens meditatie met deze steen kunnen deze verbindingen worden versterkt.

Lemurian aquatine calciet helpt ons bewustzijn van spirituele gidsen en engelen te vergroten en zorgt voor gemakkelijkere communicatie met alle hogere wezens. Het helpt om zowel karmische verheffing als spirituele ascentie te bevorderen. Het leren begrijpen van en verbinden met je spirituele lichaam kan voor sommigen moeilijk zijn, vooral in de eerste pogingen tot ontwaken. Een ideale mentor en gids voor spirituele begeleiding en ontwikkeling is de Lemurian aquatine calciet. Als je accepteert dat je al spiritueel wakker bent en dat je dat alleen maar hoeft erop te vertrouwen dat je je zult ontplooien, zorgt dit voor een geruststellend gevoel zodat je je spiritualiteit op een ontspannende manier kunt ontwikkelen.

Lemurian aquatine calciet, gedragen over het lichaam heeft een verkoelend en kalmerend effect op het emotionele lichaam. De steen heeft de zacht- en gevoeligheid van de blauwe, kalmerende edelstenen en mineralen. Het vasthouden van de Lemurian aquatine calciet verbetert de droomstaat en de toegang tot theta-bewustzijn. De theta-staat bevindt zich ergens tussen de bewuste wereld en het onderbewuste. Het is het dagdromen, zwevend naar slaaptoestand waarin we loslaten en afdrijven. Deze staat is perfect voor hypnose, lucide dromen en het bewust bereiken van astrale reizen.

Lemurian aquatine calciet kopen - Crystal Cave
Lemurian aquatine calciet

Calciet – Mangano Calciet

Mededogen • Trauma • Liefde
Mangano calciet affirmatie: “Ik laat los wat ik niet onder controle heb.”

Mangano calciet, ook wel roze calciet genoemd, is een hart chakra steen in contact met het engelenrijk. Het heeft een delicate maar krachtige helende energie. Het geeft je redding en hoop en bezorgt je positieve gevoelens. Het is een steen van vergeving die angst en verdriet loslaat om onvoorwaardelijke liefde te brengen. Deze steen is gunstig voor diegenen die  emotioneel trauma ondergaan, inclusief misbruik, het overlijden van iemand die dichtbij je stond of een relatiebreuk.

Mangano calciet is een steen die kan worden gebruikt om het zelfvertrouwen te vergroten en het mededogen naar anderen te vergroten. Deze steen kan sereniteit en vrede in je leven brengen, omdat het zowel energieën van welzijn als rust geeft. Deze steen verbetert ook de energiestroom van het kruinchakra naar het hartchakra. Als je je emoties onderdrukt, zal je profiteren van het vermogen van deze prachtige roze steen om diepgewortelde oorzaken die je tegenhouden uit te roeien.

Deze steen verzacht de harten die omringd zijn door de dikste muur. Mangano calciet levert zachte, maar tegelijkertijd krachtige voedende energie. Dit is ook een uitstekende edelsteen voor het genezen van je innerlijke kind en het brengen van kinderlijk geluk.

Mangano calciet hoge kwaliteit - Crystal Cave
Mangano calciet

Calciet – Onyx Marmer Calciet

Kracht • Meditatie • Levenspad
Onyx marmer calciet affirmatie: “Ik koester mijn fysieke lichaam en kracht.”

Onyx Marmer

Onyx is een variëteit van het microkristallijne kwarts, chalcedoon genaamd. De naam “chalcedoon” komt van Calcedon of Calchedon, een oude haven aan de Zee van Marmara in Klein-Azië. In dat gebied werd ooit siermateriaal gewonnen en het was een actief centrum voor de handel in verschillende stenen. Onyx werd in het verleden veel gebruikt als basis en handvatten voor gouden voorwerpen, maar ook voor het inleggen van stenen. Onyx zegels waren erg populair bij de Romeinen, die het patroon van de zegel in negatief reliëf uithakte om een verhoogde punt te geven. Ze gebruikten vaak stenen met meerdere lagen, elk met een andere kleur, die vervolgens afzonderlijk werden gesneden om elk jaar een ander patroon te produceren. Oorspronkelijk gebruikten ze de naam onyx voor een verscheidenheid aan marmer met witte en gele aderen.

Onyx is het Griekse woord voor “klauw” of “vingernagel” omdat deze aderen in de steen lijken op de kleuren van een vingernagel. Het marmer wordt nog steeds “onyxmarmer” genoemd, omdat het minder waardevol en zachter is dan onyx dat een hardheid heeft van 7. Onyx werd ook traditioneel gebruikt voor het snijden van camee-broches.

Onyx marmer is een andere en exotische steen die een mooie en adembenemende indruk geeft. Het geeft een koninklijke en verbluffende uitstraling wanneer het wordt gebruikt in vloeren en andere interieurprojecten. Marmer onyx bevat vaak aragoniet, calciet en kalksteen. Het kan patronen bevatten in bruin, oranje, goud, ivoor, wit en bruin.

Spiritueel gezien spreekt onyx marmer, ook bekend onder de naam Pakistan onyx, tot de innerlijke krijger in ieder van ons. Het erkent de vele lagen waaruit we bestaan en hoe onze emotionele, mentale en spirituele gemoedstoestanden zowel onafhankelijke als collectieve krachten in ons zijn. De steen is geweldig voor degenen die een nieuw levenspad beginnen en een sterker zelfvertrouwen en zelfbewustzijn willen hebben. Het is een steen die ons helpt onze waarde te realiseren en ons te onderscheiden van de rest. Onyx marmer is geweldig voor transformatiewerk. Het is een steen die je verbindt met je verleden en je helpt werken met je voorouderlijke connecties. Het is een steen die je helpt kalmte in je hoofd te vinden, creativiteit te ontrafelen en je meer in harmonie te voelen met je natuurlijke talenten. Het is een geweldige bron van positieve energie en het ontdekken van een opbeurende focus voor je leven. Onyx marmer helpt je gedachten te uiten en een nieuwe focus te vinden als je je chaotisch voelt. Het is een warme en uitnodigende energie die je veelbelovend en bemoedigend zult vinden voor je reis. Het is een geweldige steen om mee te mediteren omdat het balans en vrede van binnenuit bevordert.

Calciet

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen op aarde. In feite bedekken kalkhoudende gesteenten (o.a. calciet) 40% van het aardoppervlak, en vormen het de belangrijkste component van 4% van de aardkorst en bedekkingen. Calciet is ook een van de meest verspreide mineralen. Het is het belangrijkste bestanddeel van krijt, marmer, kalksteen en stalactieten en stalagmieten. Calciet is een calciumcarbonaat, dat in hexagonale vorm is gekristalliseerd. De naam calciet komt van het Latijnse woord calx, wat ‘kalk’ betekent. Calciet is zeer zacht, het scoort slechts een 3 op de hardheidsschaal. Daarom wordt de steen niet veel gezien in sieraden. Blauwe calciet komt maar op een paar plekken op aarde voor. Hoewel het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen en vrij algemeen is, komen de meeste exemplaren uit Mexico. De diepste blauwe exemplaren komen uit Zuid-Afrika.

Spiritueel gezien wordt calciet ook wel een steen van de geest genoemd. Calciet verhoogt het mentale onderscheidingsvermogen en de analyse, verhoogt het geheugen en het leervermogen. Calciet is ook nuttig in tijden van mentale aanpassingen en meningsverschillen. Calciet kan ons een nieuwe manier laten zien om naar een situatie te kijken, waardoor we worden verlost van oude, achterhaalde denkpatronen die nieuwe ideeën in de weg kunnen staan. Calciet wordt in verband gebracht met de botten en gewrichten en kan het lichaam in evenwicht brengen. Er wordt ook beweerd dat calciet kan helpen om de opname van belangrijke vitamines en mineralen door het lichaam te verbeteren.

Onyx marmer calciet kopen - Crystal Cave
Onyx marmer calciet

Calciet – Optische Calciet

Reiniging • Versterkend • Manifestatie
Optische calciet affirmatie: “Door wazen blijf ik helder zien.”

Optische calciet heeft een aantal namen, ook wel heldere calciet of ijslandspaat genoemd. De steen is als eerste gevonden in Ijsland en is dubbel refractief, leg deze steen maar eens op de krant neer, je zal de tekst kunnen lezen maar woorden zullen zich twee keer laten zien. Het licht wordt op twee manieren gebogen wanneer het door de transparante calciet heen komt, waardoor afbeeldingen dubbel lijken. Deze Calciet-variëteit is meestal volledig transparant en bevat regenbooginsluitingen.

Optische calciet lijkt erg op bergkristal, niet alleen qua uiterlijk, maar ook door eigenschappen. Beide bieden duidelijkheid, inzicht, manifestatie, verbetering, kracht en kunnen gebruikt worden om intenties te programmeren. Het is een steen voor het vinden van oplossingen, omdat het helpt bij het zoeken naar de oorzaak van het probleem en het verwijderen ervan. De steen is ook een perfecte meditatiesteen vanwege zijn vermogen om onze chakra’s opnieuw af te stemmen en de aura te reinigen. Optische calciet versterkt en reinigt energie uit de omgeving, herstelt de motivatie en versnelt de groei en ontwikkeling. De steen verhoogt het bewustzijn, verbindt met hogere spirituele staten en wekt psychische vermogens op.

Witte calciet gepolijst - Crystal Cave
Optische calciet

Calciet – Oranje Calciet

Creativiteit • Seksuele Energie • Energie Stroom
Oranje calciet affirmatie: “Ik bereik mijn volle potentie.”

Oranje calciet is de perfecte steen om te gebruiken bij het ontgrendelen en ontketenen van creatieve of seksuele energieën. Het is een van de weinige stenen die deze energieën door het lichaam laat circuleren en helpen bij het verwijderen van bepaalde blokkades wanneer dat nodig is. Wanneer onze creatieve en seksuele energieën vrijelijk stromen, worden we comfortabeler met onszelf en wat we doen en krijgen we hierdoor meer zelfvertrouwen. Als je wat lekkerder in je vel wil zitten, gebruik dan zeker een oranje calciet.

Deze calciet soort is een zeer positieve en opbeurende steen. De oranje stralen in de steen die de zon weerspiegelen helpen met het produceren en ontketenen van bepaalde endorfines in het lichaam. Iedereen die op zoek is naar het “vuur” om opnieuw in hen te worden aangestoken, dit is de steen voor jou.

Ruwe oranje calciet brok - Crystal Cave
Oranje calciet

Calciet – Oranje Calciet met Zwarte Toermalijn

Bescherming • Revitalisering • Evenwicht
Oranje calciet met zwarte toermalijn affirmatie: “Ik ben een baken van positieve energie, beschermd tegen negativiteit. Mijn creatieve geest is krachtig en grenzeloos.”

Zwarte toermalijn in oranje calciet is een krachtige en unieke combinatiesteen die de aardende, beschermende eigenschappen van zwarte toermalijn combineert met de opbeurende, stimulerende eigenschappen van oranje calciet. Deze mix creëert een synergetisch effect dat zowel de individuele als de gecombineerde spirituele eigenschappen van de stenen verbetert, waardoor het een hulpmiddel van onschatbare waarde is voor wie op zoek is naar evenwicht, bescherming en positieve energie.

Zwarte toermalijn staat bekend om zijn sterke beschermende en aardende eigenschappen. Het fungeert als een schild tegen negatieve energieën, elektromagnetische straling en psychische aanvallen, waardoor het een essentiële steen is voor het behouden van een veilig en evenwichtig energieveld. Zwarte toermalijn helpt de drager te aarden, hem met de aarde te verbinden en een stabiele basis te bieden voor emotioneel en spiritueel welzijn. Dit aardende effect is vooral gunstig voor degenen die zich verstrooid, angstig of overweldigd voelen, omdat het helpt een gevoel van kalmte en stabiliteit te brengen.

Oranje calciet staat daarentegen bekend om zijn levendige en vreugdevolle energie. Het resoneert met het sacrale chakra, het centrum van creativiteit, passie en emotionele expressie. Oranje calciet is een uitstekende steen om de motivatie te stimuleren, de creativiteit te vergroten en een positieve kijk op het leven te bevorderen. Het helpt stagnerende energie en emotionele blokkades op te ruimen en bevordert een vrije stroom van energie die de geest nieuw leven inblaast en enthousiasme aanwakkert.

Wanneer ze gecombineerd worden, creëren zwarte toermalijn en oranje calciet een harmonieus evenwicht tussen aardende en opbeurende energieën. Deze combinatiesteen biedt een dubbele functie van bescherming en revitalisering, waardoor het een krachtige bondgenoot is in zowel spirituele als praktische zaken. De aardende eigenschappen van zwarte toermalijn zorgen ervoor dat de drager gecentreerd en veilig blijft, terwijl de stimulerende eigenschappen van oranje calciet de geest met positiviteit en motivatie doordringen.

Deze steen is bijzonder effectief bij het in evenwicht brengen van de lagere chakra’s, inclusief de wortel-, sacraal- en zonnevlechtchakra. Het helpt de drager stevig te verankeren in het huidige moment en stimuleert tegelijkertijd creativiteit en emotionele expressie. Door deze energieën te harmoniseren ondersteunt zwarte toermalijn in oranje calciet het algehele emotionele en fysieke welzijn en stimuleert het een proactieve en positieve benadering van het leven.

In praktisch gebruik kan deze combinatiesteen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals tijdens meditatie, als beschermende talisman of bij energetische genezingspraktijken. Het is vooral gunstig voor degenen die geaard moeten blijven terwijl ze creatieve inspanningen nastreven of voor degenen die bescherming zoeken tegen negatieve invloeden terwijl ze een positieve en optimistische mentaliteit behouden. Of het nu wordt gebruikt voor persoonlijke groei, emotionele genezing of spirituele bescherming, zwarte toermalijn in oranje calciet is een krachtig hulpmiddel dat de gebruiker evenwicht, positiviteit en kracht brengt.

woocommerce placeholder
Oranje calciet met zwarte toermalijn

Calciet – Orchidee Calciet

Daadkracht • Energie • Sensualiteit
Orchidee calciet affirmatie: “Ik ben op weg naar een betere toekomst.”

Orchidee calciet is een combinatie van twee krachtige stenen: oranje calciet en zwarte toermalijn.

Spiritueel gezien is orchidee calciet is een gepassioneerde, beschermende, stimulerende en aardende steen. Het helpt om het spirituele rijk samen te brengen met het fysieke lichaam, zodat ze meer op één lijn komen te staan en beter in staat zijn om als één te functioneren. Orchidee calciet is nuttig bij het werken met opruimen door angst en emotionele overstuur, waardoor iemand de controle over zijn eigen lichaam terug kan nemen. De steen resoneert sterk met het sacraal chakra, en helpt je ook om je te verbinden met het prachtige sensuele wezen binnenin om het fysieke lichaam en iemands seksuele en creatieve energiestroom te stimuleren. Orchidee calciet is verfrissend voor lichaam, geest en ziel. Het is een steen die aanmoedigt om stappen vooruit te zetten in plaats van achteruit, wat helpt om vertrouwen en moed te vergroten. Orchidee calciet verhoogt het energieniveau en verbetert de motivatie. Het is een steen die helpt om ideeën en dromen in daden om te zetten.

Orchidee calciet is een goede metgezel om je energie te laten circuleren en te helpen bij het opruimen van eventuele blokkades die je vasthoudt. Het is een fantastische steen die je helpt bij het verwerken van alle emotionele problemen die je doormaakt. De steen heeft een opbeurend effect en is erg behulpzaam bij depressies om te stabiliseren, op te helderen en eruit te komen. De steen kan ook helpen om de eerste moeilijke stadia van dingen te vergemakkelijken, inclusief fysieke bevalling. Bovendien is het reinigend voor de lagere chakra’s. De zwarte toermalijn in deze steen zorgt ervoor dat je je veilig en geaard voelt, en geassocieerd met de wortel chakra. Zwarte toermalijn is een sterk beschermende steen, omdat het je geest zal aarden en centreren, en je zal beschermen tegen huidige en toekomstige schade.

Orchidee calciet kopen - Crystal Cave
Orchidee calciet knuffelstenen
Ruwe orchidee calciet kopen - Crystal Cave
Orchidee calciet ruw

Calciet – Pistache Calciet

Transformatie • Natuur • Balans
Pistache calciet affirmatie: “Ik vind mijn balans in de natuur.”

Pistache calciet, ook wel zeegroene calciet of zeeschuim calciet genoemd, is een prachtige vorm van groene calciet, gevonden in Pakistan. Pistache calciet behoort tot de minerale klasse van carbonaat en wordt gevormd door sedimentatie. De groene kleur is te wijten aan chloriet dat tijdens de kristallisatie vast kwam te zitten. Pistache calciet lijkt erg op de groene calciet, maar is lichter en anders van kleur. Het heeft een rustgevende lichtgroene tint en de steen is doorschijnend en toch ondoorzichtig, met strepen van gele, bleke en donkerdere groenen, evenals bruine en lichtgroen-blauwe tinten. De spirituele eigenschappen van deze lichtgroene – mintachtige variteit van de groene calciet zijn echter anders dan de pistache calciet.

Spiritueel gezien is pistache calciet een vredige edelsteen die een kanaal vormt voor inzicht en waardering. De steen verwelkomt gedachten die vanuit ons hart komen en leert geduld. Er is grote wijsheid en verlichting te verkrijgen door te mediteren met deze steensoort, omdat het ons helpt ons te verhouden tot de grotere wereld om ons heen. Er komt een fijne, rustige energie uit deze steen en het is een natuurlijke, reinigende energie die kalmerend werkt. De steen heeft een sterke band met de energie van de natuur.

De pistache calciet vergemakkelijkt genezing door negatieve emoties op te ruimen en ontspanning aan te moedigen. De groene vibratie van de steen opent je hartchakra om liefde te ontvangen uit het spirituele rijk en moedigt tolerantie, mededogen en begrip aan. Het is een sterke steen van transformatie, die je geest helpt om eventuele grote veranderingen die je doormaakt te verwerken.

Klik hier om meer te lezen over pistache calciet.

Pistache calciet obelisk - Crystal Cave
Pistache calciet

Calciet – Regenboog Calciet

Kalmte • Beslissingen • Loslaten
Regenboog calciet affirmatie: “Ik ben goed uitgerust en heb zin in de dag.”

Regenboog calciet, ook wel multi calciet, lagen calciet, bandcalciet, rode bandcalciet, varkenscalciet, dali jaspis (en nog vele andere namen) genoemd, is afkomstig uit Mexico. De prachtige kleuren worden veroorzaakt door minuscule, ingesloten deeltjes hematiet (ijzeroxide).

Spiritueel gezien wordt regenboog calciet als nuttig beschouwd in tijden van emotionele vermoeidheid of stress. Het wordt gebruikt vanwege zijn eigenschappen om te kalmeren. Er wordt aangenomen dat het nuttig is bij het verzamelen van gedachten, zodat men zich veiliger en meer ontspannen voelt bij het nemen van beslissingen. Het kan helpen om negatieve energie op te ruimen en een toename van goede vibraties teweeg te brengen, te helpen bij spirituele groei en energie te versterken. Er wordt gezegd dat dit kristal helpt bij het opruimen van blokkades en helpt bij het verwijderen van negatieve energie uit het lichaam en helpt bij het elimineren van trage energie. De steen resoneert met het wortel, sacrale, kruin en hart chakra.

Regenboog calciet kopen - Crystal Cave
Ruwe rode regenboog calciet brokken

Calciet – Rode Calciet

Ontgiftend • Stimulerend • Passie
Rode calciet affirmatie: “Ik heb de kracht om dingen in mijn leven te veranderen die mij niet dienen.”

Rode calciet is een stimulerende en ontgiftende steen en stimuleert het bloed. Het werkt om de bloedsomloop schoon te houden, verhoogt de energie en verhoogt de levenskracht en is gunstig voor omstandigheden waarbij ontgifting noodzakelijk is, zoals voedselvergiftiging of herstel van alcoholisme. Het brengt stabiliteit in iemands wil en verhoogt de innerlijke kracht, helpt bij het oplossen van problemen en helpt bij het verlichten en loslaten van angst. Rode calciet helpt om te centreren en te aarden, negatieve emoties los te laten en zorgt voor emotionele bescherming.

Rode calciet helpt bij het verminderen van stress en hypertensie, kalmeert onevenwichtigheden die vermoeidheid en uitputting veroorzaken. Het helpt het hele fysieke lichaam te verjongen en te revitaliseren. De steen kan worden gebruikt om te helpen bij alle lichamelijke genezing vanwege zijn relatie met het basischakra en is gunstig voor heling van de intieme delen. Rode calciet is ook nuttig voor een gezonde seksualiteit en sensualiteit. Het  helpt liefde aan te trekken en helpt een gesloten hartchakra te openen, wat gunstig is voor iemand die zich verzet tegen het geven of ontvangen van liefde, wat eerder ontstaan kan zijn door angst of trauma.

Rode calciet knuffelsteen - Crystal Cave
Rode calciet

Calciet – Witte Calciet

Spiritualiteit • Zuiverend • Vergeving
Witte calciet affirmatie: “Mijn huis is gevuld met zuivere energie.”

De witte calciet is een krachtige energieversterker en reiniger. Door simpelweg een stuk calciet in een kamer te plaatsen, kun je stilstaande en negatieve energieën verwijderen en je eigen energie verhogen, en helpt om stilstaande en geblokkeerde energieën uit het persoonlijke energieveld te verwijderen. De energie van witte calciet heeft een zuiverende werking op het chakrasysteem en de energievelden waardoor de energie op een hoog niveau trilt en zo helpt bij het lichamelijk welzijn. De frequentie van witte calciet verbindt met alle chakra’s maar vooral met de kruinchakra. Het stimuleert het derde oog chakra en brengt meer inzicht en helderheid in het bewustzijn.

Witte calciet kan helpen om zelfbeperkende overtuigingen te erkennen en los te laten die iemand ervan weerhouden vooruit te gaan en zijn optimisme te vergroten. Zo staat het je toe om je af te stemmen op het spirituele deel van het Zijn dat kan helpen om jezelf of anderen te vergeven en verder te gaan zonder wrok. De steen heeft het vermogen om verbinding te maken tussen iemands emotionele en intellectuele kanten. De zuiverende effecten van deze steen helpen om oude energie uit het lichaam te verwijderen, waardoor hoop en vastberadenheid terugkomen als je de weg even kwijt bent.

Witte calciet kopen - Crystal Cave
Witte calciet

Calciet – Zilver in Calciet

Doorzettingsvermogen • Bescherming • Spiegel
Zilver in calciet affirmatie: “Ik ben kostbaar en waardevol, en ik straal positiviteit en balans uit naar de wereld om mij heen.”

Zilver

Zilver is een zacht, wit metaal dat gewoonlijk in de natuur voorkomt in een van de volgende vier vormen: als een natuurlijk element, als hoofdbestanddeel in zilvermineralen, als natuurlijke legering met andere metalen en als een spoor tot ondergeschikt bestanddeel in de ertsen van andere metalen. Het meeste zilver dat tegenwoordig wordt geproduceerd, is een product van het vierde type gebeurtenis. Zilver staat bekend als een “edelmetaal” omdat het zeldzaam is en omdat het een hoge economische waarde heeft. Het is waardevol omdat het een aantal fysieke eigenschappen heeft waardoor het het best mogelijke metaal is voor veel verschillende toepassingen. Zilver heeft een elektrische en thermische geleidbaarheid die hoger is dan enig ander metaal. Het heeft een hogere reflectiviteit bij de meeste temperaturen dan enig ander metaal. Het heeft een aantrekkelijke kleur en glans die bestand zijn tegen aanslag en het metaal wenselijk maken in sieraden, munten, servies en vele andere objecten.

Zilver wordt zelden gevonden als een elementmineraal. Wanneer het wordt gevonden, wordt het vaak geassocieerd met kwarts, goud, koper, sulfiden van andere metalen, arseniden van andere metalen en andere zilvermineralen. In tegenstelling tot goud wordt het zelden in significante hoeveelheden aangetroffen in afzettingen. Zilver wordt soms gevonden in de geoxideerde zones boven de ertsen van andere metalen. Het blijft daar omdat zilver niet gemakkelijk reageert met zuurstof of water. Het reageert met waterstofsulfide om een aangetast oppervlak te produceren dat is samengesteld uit het zilversulfide-mineraal dat bekend staat als acanthiet. Veel exemplaren van zilver die zijn blootgesteld aan de atmosfeer of aan hydrothermische activiteit hebben een acanthietcoating. Het meeste zilver wordt geassocieerd met hydrothermische activiteit. In deze gebieden komt het vaak in overvloed voor als ader- en holtevullingen. Een paar van deze afzettingen zijn groot genoeg en rijk genoeg aan zilver om mijnbouw te ondersteunen. In de meeste gevallen hangt de economische levensvatbaarheid van de afzetting af van de aanwezigheid van andere waardevolle mineralen. De mijnen zijn meestal ondergrondse operaties die de aderen en holtes volgen waar het zilver voorkomt. Zilver heeft meestal geen karakteristieke kristalgewoonte. Wanneer het zich vormt in de open ruimtes van zakken en breuken, ontwikkelen zich soms enkele interessante kristalgewoonten. De kristallen zijn zelden de kubussen, octaëders en dodecaëders die van een isometrisch mineraal worden verwacht. In plaats daarvan is de gewoonte van het zilver meestal dunne vlokken, platen en dendritische kristalclusters gevormd in de nauwe ruimtes van gewrichten en breuken. Filiforme en draadachtige gewoonten worden ook gezien.

Spiritueel gezien is zilver het metaal van emoties, van de psychische geest, en van zowel liefhebben als genezen. Het wordt gebruikt om de drager geduld en doorzettingsvermogen te geven. Wanneer zilver wordt gebruikt met edelstenen, behoudt en versterkt het metaal de eigenschappen die door de stenen worden uitgestraald. Het zal de verbinding tussen de drager en de steen versterken, waardoor een zachte stroom van energie tussen de twee mogelijk wordt. Het is bekend dat zilver de krachten van de maan versterkt, vooral tijdens volle en nieuwe manen. Over de hele wereld wordt het geïdentificeerd met de maanmanifestaties van de Grote Moeder, de eeuwige godin. Omdat zilver wordt geassocieerd met de maan, wordt het ook geassocieerd met de yin en vrouwelijke energieën. Zoals het metaal reflecterend is, zoals de maan het licht van de zon weerkaatst, zo reflecteert zilver de negativiteit van de drager. Elk zilver sieraad kan worden gedragen voor magische veiligheid; gebruikt om bescherming te bieden tegen kwade bedoelingen, waarbij spreuken van schade worden teruggekaatst naar de afzender.

Zilver kan ook worden gebruikt om iemands paranormale vermogens te verbeteren, omdat het een psychisch beïnvloedend metaal is. Wanneer het wordt gedragen, stimuleert het iemands paranormale bewustzijn, maar kalmeert het tegelijkertijd het bewuste, om niet te overweldigen. Het dragen van zilveren sieraden voor het slapengaan is een andere methode om paranormale dromen te produceren. Als het stuk is gezet met maansteen of een andere edelsteen met psychische eigenschappen, zullen de effecten krachtiger zijn. Gebruik de maankwaliteiten van zilver om je leven in balans te brengen; groeien wat goed en noodzakelijk is, terwijl je alles wat je schade toebrengt of je evolutie verhindert, tenietdoet. Laat het optreden als een psychische spiegel, zodat je je leven van buitenaf kunt zien. Bekijk dit nieuwe perspectief zonder oordeel, maar met een zuiverdere kennis van wat het beste is voor je hoogste goed.

Calciet

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen op aarde. In feite bedekken kalkhoudende gesteenten (o.a. calciet) 40% van het aardoppervlak, en vormen het de belangrijkste component van 4% van de aardkorst en bedekkingen. Calciet is ook een van de meest verspreide mineralen. Het is het belangrijkste bestanddeel van krijt, marmer, kalksteen en stalactieten en stalagmieten. Calciet is een calciumcarbonaat, dat in hexagonale vorm is gekristalliseerd. De naam calciet komt van het Latijnse woord calx, wat ‘kalk’ betekent. Calciet is zeer zacht, het scoort slechts een 3 op de hardheidsschaal. Daarom wordt de steen niet veel gezien in sieraden. Blauwe calciet komt maar op een paar plekken op aarde voor. Hoewel het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen en vrij algemeen is, komen de meeste exemplaren uit Mexico. De diepste blauwe exemplaren komen uit Zuid-Afrika.

Spiritueel gezien wordt calciet ook wel een steen van de geest genoemd. Calciet verhoogt het mentale onderscheidingsvermogen en de analyse, verhoogt het geheugen en het leervermogen. Calciet is ook nuttig in tijden van mentale aanpassingen en meningsverschillen. Calciet kan ons een nieuwe manier laten zien om naar een situatie te kijken, waardoor we worden verlost van oude, achterhaalde denkpatronen die nieuwe ideeën in de weg kunnen staan. Calciet wordt in verband gebracht met de botten en gewrichten en kan het lichaam in evenwicht brengen. Er wordt ook beweerd dat calciet kan helpen om de opname van belangrijke vitamines en mineralen door het lichaam te verbeteren.

Zilver in calciet kopen - Crystal Cave
Zilver in calciet

Calciet – Zwarte Azeztuliet

Transformatie • Kracht • Bescherming
Zwarte azeztuliet affirmatie: “Ik open mezelf voor de frequentie van het Naamloze Licht.”

Zwarte azeztuliet is een nieuw ontdekte combinatie van kwarts en zwarte calciet, vaak ook witte azeztuliet bevattend, alleen gevonden in Vermont, VS.

Spiritueel gezien wordt zwarte azeztuliet beschouwd als een steen van spirituele transformatie, verandering en kracht en bescherming. Zwarte azeztuliet is Azozeo super activated geweest. Men denkt dat het het lichaam en het energieveld reinigt, helpt bij de genezing van ziekten, en stelt ons in staat te weten wie en wat we werkelijk zijn.

Azeztuliet is niet geclassificeerd door de Internationale Mineralogische Unie. Azeztuliet is een in de VS gedeponeerde woordmerknaam die gewone kwarts beschrijft. Azeztuliet is een witte melkachtige kwarts, met een kenmerkend wasachtig gevoel. Melkachtig kwarts wordt geleverd met microscopisch kleine waterbelletjes. Azeztuliet is afkomstig uit North Carolina en Vermont, VS.

Zwarte azeztuliet kopen - Crystal Cave
Witte calciet

Calciet – Zebra Calciet

Zelfverzekerdheid • Tegen Angst • Eigenwaarde
Zebra calciet affirmatie: “Ik word ondersteund door mijn verbinding met alle wezens.”

Zebra calciet, ook wel gestreepte calciet genoemd is een nieuwe steen dat onlangs in Mexico is gevonden. Het is een sedimentaire steen met afwisselende lagen van witte, zwarte, bruine en goudgele calciet. De verschillende kleuren zijn het resultaat van gelaagde afzettingen, elk met een unieke kleur als gevolg van verschillende onzuiverheden als gevolg van verschillende geologische gebeurtenissen. Zebra calciet is een zeer ondersteunend kristal, het helpt ons angst, twijfel en onzekerheid te overwinnen. Zebra calciet verhoogt het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en moed. Het helpt ons te erkennen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en bevordert een gevoel van verbondenheid. De energieën van zebra calciet verspreiden zich zachtjes maar stevig en brengt rust. Het verwijderd zware en chaotische energieën, zodat we ons een opbeurend gevoel van evenwicht en stabiliteit geven.

Zebra calciet kopen - Crystal Cave
Zebra calciet

Carneool

Energie • Activeren • Vitaliseren
Carneool affirmatie: “Mijn energie is krachtig en gebruik ik voor het goede.”

Carneool werkt aardend, activeert en vitaliseert. De steen werkt opbeurend en motiverend en geeft je zelfvertrouwen en heeft daarom een positief effect op depressie, apathie en verwarring. Het maakt standvastig, behulpzaam, idealistisch, trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen.

Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en voorkomt misbruik. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positief effect op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen zoals frigiditeit en impotentie.

Carneool bevordert de opname van vitaminen, voedingsstoffen en mineralen en stimuleert de stofwisseling. Het zorgt voor een goede doorbloeding van organen en weefsels en heeft een positief effect op spataderen en hielspoor. De steen helpt bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijnen.

Carneool gepolijst - Crystal Cave
Carneool

Carneool – Ogen Carneool

Energie • Activeren • Vitaliseren
Ogen carneool affirmatie: “Mijn energie is krachtig en gebruik ik voor het goede.”

Een oogagaat is een agaat dat is gemarkeerd met een of meer concentrische cirkels, die op ogen lijken. De cirkels zijn meestal een complementaire kleur voor de rest van de agaat. De ogen zijn eigenlijk kleine bolletjes, mogelijk veroorzaakt door verkiezeling rond een kristal van een ander materiaal dat zich aan de rand van de agaat bevindt terwijl de rest van de agaat zich aan het vormen is. Ze zien er cirkelvormig uit omdat je hun dwarsdoorsnede ziet. Soms zullen twee ogen samenvloeien, waardoor een 8-figuur in de steen ontstaat. Oogagaten zijn vrij zeldzaam, maar ze lijken vaker voor te komen bij agaten uit Lake Superior en carneool-agaten uit Botswana. De algemene spirituele werking van carneool wordt voor deze steen aangehouden.

Ogen carneool kopen - Crystal Cave
Ogen carneool kopen

Cassiteriet

Acceptatie • Compassie • Loslaten
Cassiteriet affirmatie: “Ik accepteer de cyclus van leven en dood.”

Het woord cassiteriet wordt afgeleid van het Griekse woord “kassiteros” dat tin betekent, waardoor deze steen ook wel de tinsteen wordt genoemd. De dichtheid van pure cassiteriet ligt tussen de 6,7 en 7,1, wat het een van de dichtste mineralen ter wereld maakt.

De steen heeft een sterke spirituele aardingsenergie, en helpt bij het erkennen dat het leven niet oneindig is, en om de dood te accepteren. Van deze stenen wordt gezegd dat ze de stervenden helpen, en dat ze je helpen alle problemen los te laten die je geest op aarde kunnen vasthouden, en de ziel te helpen om van het lichaam naar het licht te gaan. De steen kan ook zeer nuttig zijn voor iedereen die al heel lang problemen met afwijzing in de kindertijd, en het genezen van het innerlijke kind. Het helpt je om oude problemen te helen en iedereen te vergeven die je verdriet heeft veroorzaakt door met een compassie gevuld hart naar de situatie te kijken. De steen kan helpen om gevoelens los te laten die verband houden met elke afwijzing die je in je leven heeft meegemaakt.

Dit is een krachtige steen om te gebruiken bij meditatie om sjamanistische reizen te ondersteunen. Er word gezegd dat de steen portalen kan openen voor de ziel. Cassiteriet heeft een sterke spirituele aardingsenergie en heeft een goede mix van het balanceren van je energie en het energetiseren. Deze steen zou je ook fysiek beschermen tegen gevaar. Het kan worden gebruikt om je evenwichtiger te voelen, omdat het je helpt om energetische blokkades te verwijderen. Cassiteriet stimuleert en verbetert optimisme en positieve geest.

Cassiteriet in kwarts - Crystal Cave
Cassiteriet in kwarts

Cavansiet

Positiviteit • Enthousiasme • Creativiteit
Cavansiet affirmatie: “Met optimisme kijk ik naar de toekomst.”

Cavansiet is een zeer zeldzaam waterhoudend calcium-vanadiumoxide-silicaatmineraal dat kristalliseert in prismatische kristallen en rozetten. Deze rozetten kunnen enkele centimeters hoog worden en worden meestal gevonden op zeolieten zoals apofyliet en stilbiet. Cavansiet maakt meestal kleine kristallen, gevonden in kleine formaties, waarvan de kleine blauwe rozetten het meest exquise en mooi zijn. De kleur varieert van groenblauw tot diep ultramarijnblauw en is glasachtig en transparant. Cavansiet vertoont ook zichtbaar pleochroïsme, wat zijn uiterlijk des te fascinerender maakt. Het is een broze steen, beoordeeld met 3-4 op de hardheidsschaal van Mohs.

Cavansiet werd voor het eerst ontdekt in 1967 door een groep geologen in Malheur County, Oregon. Ze noemden het naar zijn chemische samenstelling “Ca-V-Si” (Calcium, Vanadium, SIlicaat). Deze variëteit was niet van de beste kwaliteit en er werd gezocht naar een andere vindplaats. Uiteindelijk werd xavansiet halverwege de jaren 70 herontdekt in Poona, India. Tot op de dag van vandaag is cavansiet op slechts twee andere locaties gezien, Nieuw-Zeeland en Brazilië.

Spiritueel gezien zorgt cavansiet voor een krachtige vibratie, die vreugde en optimisme brengt, hoewel het je psychische gevoeligheid kan verhogen met zijn unieke energie. Cavansiet is een van de meest effectieve versterkers van creativiteit en enthousiasme. Wanneer je een nieuwe creatieve onderneming begint, is het goed om een cavansiet op je werkplek of atelier te plaatsen. Als je problemen hebt gehad met het bedenken van ideeën, kan cavansiet je helpen een doorbraak te bereiken. Emotioneel gezien is cavansiet een uitstekende steen om te gebruiken om verdriet en pijn te overwinnen. Het is geweldig voor meditatie, omdat het je helpt gemakkelijker weg te zinken in een diepe meditatieve staat die meer rust mogelijk maakt. Het biedt troost in moeilijke tijden en het kan nuttig zijn bij inspanningen om stress te verlichten.

Cavansiet biedt aanzienlijke emotionele genezing en innerlijke rust en helpt je om een rustgevend gevoel te krijgen. Daarom is het een goede metgezel voor bemiddeling en ook voor het verwijderen van stress. Cavansiet kan je een gevoel van vreugde en vrede geven, en kan je ook helpen om elke vorm van teleurstelling of verdriet te bestrijden. Cavansiet kan ook helpen bij het openen van de hart- en het derde oog chakra. Deze stenen worden ook aanbevolen als je op zoek bent naar positiviteit en hoop in hun leven.

Cavansiet 925 zilver - Crystal Cave
Cavansiet hangertjes
Cavansiet kopen - Crystal Cave
Cavansiet knuffelstenen

Celestien

Spirituele Ontwikkeling • Helderziendheid • Voorspoed
Celestien affirmatie: “Ik ben omarmd door liefde en licht.”

Celestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestien bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie). Leg celestien naast je bed om dromen en astrale reizen beter te herinneren. Celestien wordt ook wel engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen bevordert. Fysiek werkt celestiet kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren en keel.

Celestien ruw - Crystal Cave
Celestien
Celestien sieraad - Crystal Cave
Gepolijste celestien hangertjes

Celestobariet

Spiritualiteit • Individualisme • Zelfvertrouwen
Celestobariet affirmatie: “Ik sta mijn ware zelf toe om naar buiten te komen.”

Celestobariet is een prachtige (zalm)roze / oranjekleurige combinatiesteen, vaak met grijze en blauwe banden. Het combineert de energieën van celestien en bariet. De frequentie van celestobariet verbindt met de zonnevlecht en kruinchakra’s, en zij opent en reinigt deze chakra’s. De steen kan iemand helpen om ervoor open te staan om begeleiding te ontvangen van de hogere dimensies en de ondersteunende energie kan helpen in een meditatieve staat of tijdens sjamanistische reizen. De energie van deze combinatiesteen stelt iemand in staat om in zijn persoonlijke kracht te stappen en deze te gebruiken voor zijn hoogste goed. Het brengt balans, zodat men de ervaringen en situaties van het leven van alle kanten kan bekijken en onderscheidend kan zijn in iemands kijk en handelingen.

Celestobariet - Crystal Cave
Celestobariet

Chalcedoon – Blauwe Chalcedoon

Kalmte • Communicatie • Balans
Blauwe chalcedoon affirmatie: “Ik ben vrij van alle stress.”

Blauwe chalcedoon is een uitnodigende en laagdrempelige steen en staat bekend om zijn energie te gebruiken om balans en harmonie te vinden. De steen moedigt het zelfreflectie en zorgvuldige besluitvorming aan, een waardevolle eigenschap om te hebben als er een probleem is met impulsiviteit.

Blauwe chalcedoon transformeert negatieve emoties naar positieve emoties. De steen brengt de ziel, lichaam en geest in balans en zal een opening brengen naar luchthartigheid en enthousiasme.

De steen is een verzorgende steen, het wordt geassocieerd met koestering en zorg hebben voor de mensen die de steen gebruiken. Blauwe chalcedoon helpt met betrekking tot het vermogen om mensen te helpen om voorzichtiger te zijn met hun woorden, en de steen bied een gevoel van veiligheid aan. Blauwe chalcedoon versterkt vriendschappen en moedigt aan om een goede wil te geven. De steen is een goede steen voor als je meer talen wil leren en versterkt het geheugen.

Ruwe blauwe chalcedoon brok - Crystal Cave
Blauwe chalcedoon ruw
Blauwe chalcedoon kopen - Crystal Cave
Blauwe chalcedoon getrommeld

Chalcedoon – Chalcedoon Agaat

Communicatie • Bescherming • Balans
Chalcedoon agaat affirmatie: “Ik ben gevuld met een gevoel van innerlijke vrede en rust, en ik laat alle negatieve gedachten en emoties los.”

Chalcedoon

Chalcedoon is de vorm van kwarts die compact en microkristallijn is. Het komt voor in veel verschillende vormen, kleuren en patronen, en sinds de oudheid worden veel soorten als edelstenen gebruikt. In de edelsteenhandel wordt de term chalcedoon vaak specifiek gebruikt om het witte, grijze of blauwe doorschijnende type chalcedoon te beschrijven, maar de technische term omvat alle aanvullende variëteiten. Vormen van chalcedoon zijn agaat, aventurijn, heliotroop, carneool, flint, chrysopraas, jaspis, onyx, sard, sardonyx en tijgeroog. Chalcedoon is vaak moedergesteente waarop een groot aantal verschillende edelstenen kunnen zitten. De meeste chalcedonen zijn gepolijst als cabochons en kralen voor gebruik in sieraden en gravures.

Chalcedoon wordt verondersteld zijn naam te ontlenen aan de Griekse havenstad “Chalcedon”, die tegenwoordig bekend staat als “Kadikoy” in Turkije. Deze steen zou om de nek van Marcus Tullius Cicero, een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof, hebben gehangen. Het waren niet alleen de oude Grieken die de waarde in chalcedoon zagen, de indianen beschouwden het ook als een heilige steen. Het werd vaak gebruikt bij ceremonies om een gevoel van aarding te verzekeren. Tot op de dag van vandaag is chalcedoon nog steeds een populaire steen om te gebruiken bij meditatieve oefeningen en spirituele verblijven.

Spiritueel gezien staat chalcedoon in het algemene bekend om zijn verzorgende kracht, maar ook om zijn vermogen om je woorden en gesprekken te laten stromen. Het is geliefd bij openbare sprekers, redenaars, advocaten en politici vanwege het vermogen om diplomatie naar het puntje van je tong te brengen. Het wordt hierom ook wel de “sprekerssteen” genoemd. Chalcedoon is ook een steen van balans en kan lichaam, geest en ziel in volledige harmonie brengen.

Agaat

Agaat is een variëteit van cryptokristallijn kwarts; siliciumdioxide. De naam agaat komt van de rivier Achetes op Sicilië. Agaat is een veel voorkomende term voor een duidelijk gestreepte chalcedoon. Het wordt vaak gevonden als lagen die geodes bekleden. Er zijn honderden namen toegepast op de soorten agaat die over de hele wereld voorkomen. Hoewel veel van de namen de vindplaats van de steen weerspiegelen, zijn andere namen beschrijvend voor hun kleur en patroon. Veel mensen zijn in de war door de verschillen tussen agaat en jaspis, de simpele verklaring is dat agaat doorschijnend is en jaspis ondoorzichtig.

Agaat is een uitstekende steen om lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen en te harmoniseren. Het reinigt en stabiliseert de aura, elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de mentale functie en verbetert de concentratie, perceptie en analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Chalcedoon agaat grote edelsteen - Crystal Cave
Chalcedoon agaat

Chalcedoon – Chalcedoon Jaspis

Communicatie • Bescherming • Balans
Chalcedoon jaspis affirmatie: “Ik hoor thuis in deze wereld.”

Chalcedoon

Chalcedoon is de vorm van kwarts die compact en microkristallijn is. Het komt voor in veel verschillende vormen, kleuren en patronen, en sinds de oudheid worden veel soorten als edelstenen gebruikt. In de edelsteenhandel wordt de term chalcedoon vaak specifiek gebruikt om het witte, grijze of blauwe doorschijnende type chalcedoon te beschrijven, maar de technische term omvat alle aanvullende variëteiten. Vormen van chalcedoon zijn agaat, aventurijn, heliotroop, carneool, flint, chrysopraas, jaspis, onyx, sard, sardonyx en tijgeroog. Chalcedoon is vaak moedergesteente waarop een groot aantal verschillende edelstenen kunnen zitten. De meeste chalcedonen zijn gepolijst als cabochons en kralen voor gebruik in sieraden en gravures.

Chalcedoon wordt verondersteld zijn naam te ontlenen aan de Griekse havenstad “Chalcedon”, die tegenwoordig bekend staat als “Kadikoy” in Turkije. Deze steen zou om de nek van Marcus Tullius Cicero, een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof, hebben gehangen. Het waren niet alleen de oude Grieken die de waarde in chalcedoon zagen, de indianen beschouwden het ook als een heilige steen. Het werd vaak gebruikt bij ceremonies om een gevoel van aarding te verzekeren. Tot op de dag van vandaag is chalcedoon nog steeds een populaire steen om te gebruiken bij meditatieve oefeningen en spirituele verblijven.

Spiritueel gezien staat chalcedoon in het algemene bekend om zijn verzorgende kracht, maar ook om zijn vermogen om je woorden en gesprekken te laten stromen. Het is geliefd bij openbare sprekers, redenaars, advocaten en politici vanwege het vermogen om diplomatie naar het puntje van je tong te brengen. Het wordt hierom ook wel de “sprekerssteen” genoemd. Chalcedoon is ook een steen van balans en kan lichaam, geest en ziel in volledige harmonie brengen.

Jaspis

Jaspis is een variëteit van ondoorzichtige chalcedoon, een microkristallijne variëteit van kwarts. Het is een steen op silicabasis met conchoïdale of “schelpachtige” breuk (zoals hoe glas breekt) en een hardheid van 7, die niet kan worden bekrast met een stalen zakmes, net als kwarts. Het heeft een hoog kwartsgehalte, de kristallen in het materiaal zijn crypto of microkristallijn kwarts, dus je kunt ze niet zien, maar ze zijn wel. Jaspis is geen wetenschappelijke term. Bij het labelen van de juiste jaspis, zullen wetenschappers het monster “cryptokristallijn kwarts of microkristallijn kwarts: variëteit jaspis” noemen. Wat we “jaspis” noemen is meestal een steen die een “jasperoïde” wordt genoemd. Ongeveer 20% van de stenen die we “jaspis” noemen, zijn vaak de marketingnamen en hebben geen hoog silicagehalte of ze zijn niet ondoorzichtig, beide dingen die gebruikt worden om te bepalen of iets “jaspis” moet worden genoemd. De aantrekkingskracht van Jasper zijn de interessante kleurpatronen en formaties. Hoewel het een effen kleur kan zijn, is het meestal gevlekt, gevlekt, geringd of gestreept. Elke jaspis heeft een unieke kleur of patroon, waardoor deze steen veel variatie heeft. Jaspis is een oude edelsteen en wordt genoemd in de bijbel en andere klassieke bronnen. Hoewel het tegenwoordig vrij algemeen en betaalbaar is, werd jaspis in de oudheid als een waardevolle steen beschouwd.

Spiritueel gezien staat jaspis bekend als de “opperste verzorger”. Jaspis in het algemeen ondersteunt in tijden van stress, en brengt rust en heelheid. Jaspis biedt bescherming en absorbeert negatieve energie en brengt yin en yang in evenwicht. De steen verwijdert elektromagnetische en milieuvervuiling, inclusief straling. Het moedigt eerlijkheid met jezelf aan en geeft moed om problemen assertief aan te pakken. Jaspis helpt snel denken en bevordert organisatorische vaardigheden. Het prikkelt de verbeelding en zet ideeën om in actie. Het ondersteunt bij langdurige ziekte en geeft het lichaam nieuwe energie.

Chalcedoon jaspis edelsteen - Crystal Cave
Chalcedoon jaspis

Chalcedoon – Chroom Chalcedoon

Kalmte Verwerking • Kalmte • Compassie
Chroom chalcedoon affirmatie: “Ik breng balans en harmonie binnen groepen.”

Samenwerking • Communicatie • Humanitair

Spiritueel gezien bevordert chroom chalcedoon evenwicht en harmonie binnen groepen. Het vermindert gevoelens van vijandigheid en prikkelbaarheid. Het helpt ons te onthouden dat wanneer andere mensen onnadenkend handelen, dit niet betekent dat ze ons bewust proberen te irriteren of in gevaar te brengen. Chrome chalcedoon helpt ons rustig te reageren op stressvolle situaties en niet overweldigd te raken of overdreven te reageren. Het helpt ons de juiste woorden en daden te vinden om anderen te leren en/of eraan te herinneren om bedachtzamer te zijn. Chrome chalcedoon wekt gevoelens van vrijgevigheid en welwillendheid op. Het moedigt ons aan om meer aan anderen te geven, maar ook om genereus ontvankelijk te zijn voor het ontvangen van liefde en vriendelijkheid.

Chrome chalcedoon heeft een zoete, verzorgende energie die ons aanmoedigt om met elkaar om te gaan en elkaar te helpen. Het onthult op zachte wijze ons hoogste doel en laat ons zien hoe we het grootste en meest positieve verschil ter wereld kunnen maken. Chrome chalcedoon stimuleert ons om op één lijn te komen met onze gaven en prioriteiten. Het helpt ons daar diep te wortelen en sterk en levendig op te groeien. Chrome chalcedoon lost negatieve energie op en kalmeert verstoringen in ons auraveld. Het vergroot ook onze telepathische krachten, inclusief communicatie tussen mensen en niet-menselijke entiteiten, zoals dieren en sprookjesgeesten.

woocommerce placeholder
Chroom chalcedoon

Chalcedoon – Dendrietenchalcedoon

Kalmte Verwerking • Kalmte • Compassie
Dendrietenchalcedoon affirmatie: “Ik ben rustgevend.”

Dendrietenchalcedoon, ook wel bekend onder de naam merliniet (dendriet opaal wordt ook wel merliniet genoemd) is een doorzichtige steen die als basistoon wit of lichtgrijs is. De steen bevat donkere dendritische marketingen, ook wel dendrieten (insluitsels) genoemd. De markeringen lijken vaak de vorm te hebben van mossen, varens of bomen.

Dendrietenchalcedoon is zeer nuttig wanneer je in lastige situaties verkeerd. In situaties waarbij andere mensen druk uitoefenen, kan de steen een rustige vibratie doorzenden waardoor kalmte wordt bevorderd. Hierdoor kan een rustige communicatie verlopen en een verbetering van het helder en zorgvuldig denken. De steen helpt bij het verwerken van herinneringen en leert om te gaan met vervelende situaties. Dendrietenchalcedoon bevordert een zachte en vriendelijke benadering van mensen en een betere tolerantie naar degenen die als vervelend worden ervaren. De steen is een goede steen tijdens meditatieve sessies en leert in het Hier en Nu leven en bevordert het compassievol handelen naar jezelf en naar anderen.

Dendrietenchalcedoon kopen - Crystal Cave
Dendrietenchalcedoon

Chalcedoon – Gem Silica

Genezing • Visie • Levenspad
Gem silica affirmatie: “Door er tijd en moeite in te steken, kan ik bereiken wat ik wil bereiken.”

Gem silica is een blauwachtig groene tot groenachtig blauwe variëteit van chalcedoon die zijn levendige kleur krijgt door de aanwezigheid van koper. Het staat ook bekend als “chrysocolla chalcedoon” of “silica chrysocolla.” Gem silica is de meest waardevolle variëteit van chalcedoon, met kwaliteitsgeslepen edelstenen die voor meer dan €95 per karaat worden verkocht. De beste exemplaren hebben een aangename blauwe kleur met een sterke verzadiging, een uniforme doorschijnendheid en een gebrek aan insluitsels. Hoewel gem silica een van de mooiste blauwe edelstenen is, hebben de meeste mensen er nog nooit van gehoord. Dat komt omdat het een zeer zeldzame edelsteen is. Het wordt zelden gezien in sieraden en wordt voornamelijk gebruikt door een klein aantal high-end sieradenontwerpers. Slechts een paar locaties hebben opmerkelijke hoeveelheden edelsteensilica geproduceerd. De meeste van deze locaties zijn slechts enkele jaren productief geweest voordat ze werden uitgewerkt.

Gem silica wordt altijd geassocieerd met koperafzettingen. Het is een secundair mineraal dat zich vormt als holtevoeringen en breukvullingen in de rotsen boven en naast koperafzettingen. Het is zelfs bekend dat het voorkomt als minerale bekleding in geodes. Het voorkomen, de gewoonten en de afzettingsgeometrieën zijn als elk ander type chalcedoon. Vaak geassocieerde mineralen zijn kwarts, chalcedoon, chrysocolla en malachiet. Vindplaatsen zijn meestal klein in omvang en volume. Het is een materiaal dat wordt geproduceerd per gram in plaats van per ton.

Spiritueel gezien geneest gem silica het lichaam door middel van vibrerende helende technieken. Dit is zeer wenselijk, maar veel mensen vinden het moeilijk om contact te maken met de vibraties van genezing. Gem silica helpt je daarbij en verlaagt de drempel. De steen helpt duidelijk maken van je carrièrevisies en om deze te bereiken. Voor alle mensen aan de creatieve kant van hun carrière is de gem silica een goed hulpimiddel omdat het hen helpt hun creatieve zelf naar voren te brengen en dus uit te blinken in het veld. De kleurtint staat erom bekend vreugde en vrede in het leven uit te nodigen, waardoor je altijd een herinnering bij je kunt houden dat het leven de moeite waard is om geleefd te worden. Gem silica activeert de hart-, keel- en oogchakra’s in het menselijk lichaam.

Deze edelsteen helpt iemand om verbinding te maken met hogere rijken en de kennis binnenin beter te begrijpen. Door een sterke verbinding tot stand te brengen tussen je derde oog- en keelchakra, kan men vocaliseren en gemakkelijk beschrijven wat ze zien in diepe meditatie of dromen. De beelden in deze ervaringen hebben een grote symboliek die rechtstreeks verband houdt met iemands leven en de kansen die zich momenteel om hen heen bevinden. Gem silica helpt je om actie te ondernemen en het levenspad te volgen dat je wenst, terwijl het je gaandeweg helpt om contact te maken met je hogere zelf. Gem silica is een krachtige communicatiesteen die iemand kan helpen te vocaliseren wat er in hun hart, geest en ziel kan blijven hangen. Dit mineraal verlicht de spanning die men ervaart bij het omgaan met bepaalde trauma’s en helpt zichzelf open te stellen voor het vertrouwen in dierbaren. Van de steen is ook bekend dat het je emotionele lichaam kalmeert in stressvolle tijden, waardoor je geest een gevoel van helderheid kan behouden wanneer je probeert een oplossing te bereiken. Dit mineraal bevat ook kwarts, waardoor alle trillingen en energieën die je dagelijks met je meedraagt, worden versterkt.

Gem silica kopen - Crystal Cave
Gem silica knuffelstenen

Chalcedoon – Groene Chalcedoon

Groei • Compassie • Evenwicht
Groene chalcedoon affirmatie: “Ik ben dankbaar.”

Groene chalcedoon kan het hartchakra ondersteunen om open te blijven staan voor de vrije uitwisseling van liefde. Het helpt ons de hoeveelheid liefde die we ontvangen in evenwicht te brengen met de hoeveelheid liefde die we uitzenden. Deze hartopener geeft je de ruimte om compassie voor jezelf en de wereld om je heen te cultiveren.

Groene chalcedoon geeft een mooie mix van helende energie met zachte groeistimulatie. Deze kalmerende steen geeft moed om jezelf te zijn. Het is een prachtig hulpmiddel om de mentale helderheid te verbeteren door zijn subtiele kalmerende effect. Het helpt je bij het verwerken van diepe innerlijke genezing en emotionele bevrijding. Deze mooie edelsteen vertegenwoordigt ook de energie van voorspoed en overvloed, waardoor je dankbaarheid kunt aanboren. Het is ook een uitstekend hulpmiddel om waarheid, vrede en liefde in jezelf en relaties te versterken.

Groene chalcedoon informatie - Crystal Cave
Groene chalcedoon

Chalcedoon – Koper Chalcedoon

Versterking • Communicatie • Energie
Koper chalcedoon affirmatie: “Ik ben weloverwogen.”

Koper chalcedoon vertoont spectaculaire kleurvariaties en intense patronen in chalcedoon, waarvan de bron de aanwezigheid van koper is. Met de toegevoegde eigenschappen van het koper dat een metaal en een energiegeleider is die energie kan verplaatsen, kan deze combinatiesteen spiritueel gezien gedachten versterken, en het helpt bij het kanaliseren en communiceren met hogere dimensionale wezens zoals spirituele gidsen en engelen.

Koper chalcedoon kopen - Crystal Cave
Koper chalcedoon knuffelstenen

Chalcedoon – Lavendel Chalcedoon

Spiritualiteit • Dromen en Nachtrust • Bescherming
Lavendel chalcedoon affirmatie: “Ik onthoud mijn dromen gemakkelijk en ben mij bewust van het droomstadium.”

Lavendel chalcedoon, ook wel paarse chalcedoon of druif agaat genoemd, helpt bij de ontwikkeling van persoonlijke integriteit en vergroot de vrijgevigheid. De steen vervangt egocentrisch gedrag door welwillende acties ingegeven door de geest. Het verbindt iemand met hun aangeboren paranormale vermogens voor helderziendheid, en een verhoogde intuïtie. Lavendel chalcedoon is een prachtige steen voor droomwerk en sjamanistische reizen.

Paarse chalcedoon helpt je bij het bereiken van de meditatieve hersengolfpatronen van Theta en Delta terwijl je bij bewustzijn blijft. Het is uitstekend geschikt voor mensen die tijdens meditatie in slaap vallen. Het kan worden gebruikt om de effecten van narcolepsie en andere slaapstoornissen in evenwicht te brengen. Het verbetert de droomtoestand en kan helpen bij lucide dromen. Fysiek wordt beweerd dat lavendel chalcedoon het zenuwstelsel stimuleert, en helpt met de genezing van hersenschade en ontstekingen van de zenuwen en ogen te verlichten.

Paarse chalcedoon biedt een gevoel van emotionele bescherming tegen negativiteit en het helpt je om je meer verbonden te voelen met je hogere bron. Het is vooral nuttig om kinderen te helpen grip te krijgen op hun spirituele vermogens en om hen te beschermen tegen negatieve energieën. Lavendel chalcedoon biedt zowel ondersteuning bij het spiritueel ontwaken als psychische bescherming. Het stelt je in staat om positief gecentreerd te blijven terwijl je intuïtieve of energetische informatie van externe bronnen ontvangt en voorkomt dat je uit het centrum wordt gegooid door negativiteit die je op fysiek niveau kunt tegenkomen.

Lavendel chalcedoon knuffelsteen - Crystal Cave
Lavendel chalcedoon

Chalcedoon – Mangaan Chalcedoon

Zelfacceptatie • Tegen Angsten • Loslaten
Mangaan chalcedoon affirmatie: “Ik ben veel meer dan mensen van mij aan de buitenkant zien.”

Mangaan chalcedoon is een witgrijze tot zeer lichtblauwe chalcedoon met mangaanstippen. Dit is een relatief nieuwe en zeldzame vonst, tot op het heden is er nog niet veel over de steen bekend. Het kan nog zijn dat de naam van deze steen zal veranderen.

Spiritueel gezien staat mangaan chalcedoon voor emoties, en om onze geest en energieën in harmonie te brengen. Er wordt beweerd dat het een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen. Als je vaak aan jezelf twijfelt, is dit een goede metgezel om jezelf te bevestigen en te versterken, en kan ook worden gebruikt tegen angsten. Als je het toestaat, kan de energie van mangaan chalcedoon je volledig omhullen. Dit geeft je de mogelijkheid om jezelf voorbij de fysieke huid te voelen en het potentieel te voelen dat je op dit moment al hebt. De essentie van mangaan chalcedoon laat je groeien in je energieveld, het invullen en in contact komen met al je kansen. De beperkingen van jezelf waar je eerder in geloofde, verliezen hun betekenis. Deze essentie van de steen geeft je een gevoel van je eigen grootsheid en voorkomt dat je arrogant wordt. De steen zal je bewust maken van hoe de buitenwereld je ziet. De steen helpt ook om het lichaam bij te houden op spirtiueel gebied. De steen werkt op spiritueel niveau door naar binnen te gaan in het lichaam en het celniveau positief te beinvloeden.

Mangaan chalcedoon kopen - Crystal Cave
Mangaan chalcedoon knuffelstenen

Chalcedoon – Mtoroliet

Vrede • Harmonie • Acceptatie
Mtoroliet affirmatie: “Ik kom elke dag dichter bij mijn ware zelf.”

Mtoroliet komt uit Zimbabwe, dit is de enige bron ter wereld. Het is een variëteit van chalcedoon, gekleurd door chroom verbindingen om een groenachtig/blauw gekleurd mineraal te maken. Mtoroliet staat ook bekend onder de naam chroom chalcedoon. De huidige commerciële productie komt uit Zimbabwe onder de handelsnaam “mtoroliet”, “mtorodiet” of “matoroliet”, dit zijn namen van het bergachtige gebied van Mtoro waar kristallen worden gevonden. Stenen uit Bolivia vallen onder de handelsnaam “chiquitanita”. Mtoroliet werd veel gebruikt in sieraden en zegels in het hele Romeinse Rijk. De bron van het kristal is onduidelijk, het kan afkomstig zijn uit Turkije, waar bekend is dat er chroom afzettingen zijn. Het verdween ergens in de tweede eeuw uit gebruik. Het werd herontdekt toen de Zimbabwaanse afzettingen in de jaren vijftig werden gevonden.

Spiritueel gezien wordt mtoroliet beschouwd als een kalme en centrerende steen die je in staat stelt om met kalmte en zelfbeheersing door levensveranderingen te gaan, hoe traumatisch de situatie ook is. Het helpt je om open te staan voor verandering terwijl je in het hier en nu leeft. Het brengt vrede en harmonie in de wereld. Mtoroliet kalmeert het hele auraveld. Het helpt je om met sereniteit en acceptatie om te gaan met de problemen die het leven met zich mee kan brengen. Mtoroliet biedt emotionele ondersteuning, zodat je het leven met een hartgericht bewustzijn kunt bekijken en emotioneel in balans kunt zijn. Het stelt je in staat om te gaan met de uitdagingen van het leven, de lessen te begrijpen die moeten worden geleerd en je in staat te stellen om met begrip en doel verder te gaan op je pad. De kalmerende energie van mtoroliet helpt je jezelf te koesteren, doordrenkt met een vredige houding, zodat je je kunt aanpassen aan veranderingen met een open en liefdevolle aard. Men denkt dat het een nuttige steen is voor beoefenaars van homeopathie en kruidengeneeskunde.

Mtoroliet kopen - Crystal Cave
Mtoroliet knuffelstenen

Chalcedoon – Orange River Chalcedoon

Communicatie • Aarding • Harmonie
Orange river chalcedoon affirmatie: “Ik geef mijn volledige aandacht aan wat anderen zeggen.”

Er is niet veel bekend over de orange river chalcedoon. Orange river chalcedoon helpt om twijfels aan iemand te verminderen. Het kan slechte dromen verlichten. De steen heeft zeer sterke reinigende eigenschappen en hoeft daarom niet gereinigd te worden.

Orange river chalcedoon kopen - Crystal Cave
Orange river chalcedoon

Chalcedoon – Rode Chalcedoon

Doorzettingsvermogen • Kracht • Manifestatie
Rode chalcedoon affirmatie: “Ik verbeter mijn leven.”

Spiritueel gezien geeft de rode chalcedoon kracht en doorzettingsvermogen bij het bereiken van doelen. Rode chalcedoon zorgt voor zelfverzekerdheid, helpt dromen te manifesteren en strategieën te bedenken om deze op de meest positieve manier tot stand te brengen. Zoals veel rode stenen, stimuleert rode chalcedoon de bloedsomloop. Rode chalcedoon vermindert hongergevoelens en kan helpen bij het afvallen, maar mag niet gedurende lange perioden worden gebruikt.

Rode chalcedoon kopen - Crystal Cave
Rode chalcedoon

Chalcedoon – Roze Chalcedoon

Vertrouwen • Liefde • Moederschap
Roze chalcedoon affirmatie: “Ik ben dankbaar voor mijn gezin.”

Roze chalcedoon is een variëteit van ondoorzichtige chalcedoon, wat cryptokristallijn kwarts is. Chalcedoon heeft vele variëteiten, waaronder agaat, carneool, chrysopraas, flint, jaspis, onyx, sardonyx en meer. Roze chalcedoon is de naam voor de zachtroze ondoorzichtige vorm van chalcedoon.

Roze chalcedoon is een uitstekende steen voor nieuwe moeders, voor bescherming voor, tijdens en na de bevalling, en kan gebruikt worden om de baby te beschermen tegen schade in de vroege dagen van het leven. De roze chalcedoon is een echte godinnensteen. Als je wordt aangetrokken door de roze chalcedoon, betekent dat de onbewuste angsten die je wakker kunnen houden ‘s nachts en kunnen laten piekeren overdag ongegrond zijn en dat je voor deze angsten verwerking moet zoeken. Ze zullen dan hun macht over je leven verliezen.

Roze chalcedoon verlicht trauma. Roze chalcedoon zal het gemakkelijker maken om met moeilijke personen om te gaan. Het is een fijne steen voor als je werkt voor een grote of onpersoonlijke organisatie. Het zal je helpen om je gemakkelijker te vestigen en een thuisbasis voor jezelf te creëren. Het kan de spanning verlichten van mensen die zich onbemind voelen. Het zal degenen helpen die bang zijn om opnieuw lief te hebben. Het kan worden gebruikt bij rituelen om de eigenliefde en het gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Roze chalcedoon kopen - Crystal Cave
Roze chalcedoon

Chalcedoon – Truffel Chalcedoon

Aarding • Kalmering • Manifestatie
Truffel chalcedoon affirmatie: “Vrede overspoelt me.”

Truffel chalcedoon, ook bekend als baarmoeder steen, heksenwratten, chalcedoon nodules en turtle chalcedoon, zijn zeldzame botryoidale chalcedoon clusters die alleen in Marokko worden gevonden, waar ze ook pas onlangs zijn ontdekt. Ze variëren meestal in kleur van wit tot geelbruin en tot een nog donkerder bruin dat er bijna “verbrand” uitziet.

Spiritueel gezien kan truffel chalcedoon helpen het wortelchakra te activeren en een diepere verbinding met Moeder Aarde op te bouwen. Deze verbinding helpt iemand zijn energie, gedachten en emoties op dit vlak te aarden om je hele wezen te vertragen. Deze chalcedoon soort stelt iemand in staat zijn dagelijkse manier van leven te kalmeren en meer in contact te komen met zichzelf en zijn omgeving. Naarmate iemands geest helder wordt, zullen ze in het reine komen met wat voor hen het belangrijkst is en hun spirituele pad. Als je eenmaal de dingen hebt gevonden die het waard zijn om naar toe te werken, begin je prettiger in je vel te zitten. Of het nu gaat om een nieuwe hobby, activiteit, baan of relatie, ga ervoor door uit je comfortzone te stappen. Deze stenen zijn hier om iemands geest te revitaliseren en je aura te verjongen. Het maakt gebruik van iemands innerlijke kracht en brengt het in de schijnwerpers, zodat je het potentieel kunt zien dat je in je hebt. Zodra hernieuwd vertrouwen door je lichaam begint te stromen en je wil in lijn komt met je ziel, zal elke droom of wens haalbaar worden.

Ruwe truffel chalcedoon kopen - Crystal Cave
Truffel chalcedoon

Chalcopyriet

Verwijderd Blokkades • Bewustzijn • Zelfverzekerdheid 
Chalcopyriet affirmatie: “Ik creëer mijn geluk.”

Chalcopyriet is een koper-ijzersulfidemineraal. Het is een veel voorkomend mineraal en wordt in bijna alle sulfidemijnen aangetroffen. De meest voor de hand liggende fysieke eigenschappen van chalcopyriet zijn de koperachtige gele kleur, de metaalglans en het hoge soortelijk gewicht. Deze geven het een uiterlijk dat lijkt op pyriet en goud. Het onderscheiden van deze mineralen is eenvoudig. Goud is zacht, heeft een gele streep en heeft een veel hoger soortelijk gewicht. Chalcopyriet is broos en heeft een groenachtig grijze streep. Pyriet is zo hard dat het niet met een spijker kan worden bekrast, maar bij chalcopyriet kan dit gemakkelijk. De oppervlakte van chalcopyriet kan worden geoxideerd om ze een blauwe en paarse kleurenspel te geven, deze soort wordt verkocht als pauwenerts of borniet.

Chalcopyriet is een sterke geleider van energie en stimuleert het energetische evenwicht door het hele lichaam dat diep in de celstructuur doordringt. Het doorbreekt energetische blokkades en laadt het fysieke systeem op met helende trillingen. Als geleider van energie helpt het energetische blokkades te verlichten of te verdrijven, terwijl het de stroom van chi in en rond het lichaam verhoogt. Chalcopyriet kan helpen bij het verhogen van een laag zelfbeeld, kan nuttig zijn bij het vinden van verloren voorwerpen, en kan helpen bij fysieke ontgifting. Het biedt een gezonde kijk op overvloed omdat het je innerlijke stem afstemt op verfrissende vibraties.

Chalcopyriet is een uitstekende steen voor het gebruik tijdens meditaties. Als je de steen vasthoudt, voel je een tintelende energie door het lichaam stromen, zo compleet dat het de aandacht van de geest trekt, het innerlijke geklets tot rust brengt, waardoor we een staat van stilte en diepe meditatie kunnen bereiken. Het zal ons uitdagen om in onze diepste waarheden te duiken en ons te vragen naar onze meest kwetsbare aspecten te kijken. Het moedigt ons aan om de stroom en eenwording van het bewustzijn te herinneren.

Chalcopyriet knuffelsteen - Crystal Cave
Chalcopyriet

Chalcopyriet, Roze Dolomiet en Sfaleriet

Stimulering • Balans • Vitaliteit
Chalcopyriet, roze dolomiet en sfaleriet affirmatie: “Ik ben vastberaden om mijn innerlijke kracht en wijsheid te omarmen.”

Chalcopyriet

Chalcopyriet is een koper-ijzersulfidemineraal. Het is een veel voorkomend mineraal en wordt in bijna alle sulfidemijnen aangetroffen. De meest voor de hand liggende fysieke eigenschappen van chalcopyriet zijn de koperachtige gele kleur, de metaalglans en het hoge soortelijk gewicht. Deze geven het een uiterlijk dat lijkt op pyriet en goud. Het onderscheiden van deze mineralen is eenvoudig. Goud is zacht, heeft een gele streep en heeft een veel hoger soortelijk gewicht. Chalcopyriet is broos en heeft een groenachtig grijze streep. Pyriet is zo hard dat het niet met een spijker kan worden bekrast, maar bij chalcopyriet kan dit gemakkelijk. De oppervlakte van chalcopyriet kan worden geoxideerd om ze een blauwe en paarse kleurenspel te geven, deze soort wordt verkocht als pauwenerts of borniet.

Chalcopyriet is een sterke geleider van energie en stimuleert het energetische evenwicht door het hele lichaam dat diep in de celstructuur doordringt. Het doorbreekt energetische blokkades en laadt het fysieke systeem op met helende trillingen. Als geleider van energie helpt het energetische blokkades te verlichten of te verdrijven, terwijl het de stroom van chi in en rond het lichaam verhoogt. Chalcopyriet kan helpen bij het verhogen van een laag zelfbeeld, kan nuttig zijn bij het vinden van verloren voorwerpen, en kan helpen bij fysieke ontgifting. Het biedt een gezonde kijk op overvloed omdat het je innerlijke stem afstemt op verfrissende vibraties.

Chalcopyriet is een uitstekende steen voor het gebruik tijdens meditaties. Als je de steen vasthoudt, voel je een tintelende energie door het lichaam stromen, zo compleet dat het de aandacht van de geest trekt, het innerlijke geklets tot rust brengt, waardoor we een staat van stilte en diepe meditatie kunnen bereiken. Het zal ons uitdagen om in onze diepste waarheden te duiken en ons te vragen naar onze meest kwetsbare aspecten te kijken. Het moedigt ons aan om de stroom en eenwording van het bewustzijn te herinneren.

Roze Dolomiet

Dolomiet, ook bekend als dolosteen, is een veel voorkomend gesteentevormend mineraal. Dolomiet behoort tot de carbonaatklasse van mineralen met een chemische samenstelling van CaMg(CO3)2. De eerste sporen van dolomiet in historische geschriften waren van de Zweedse botanicus Carl Linnaeus in 1778. Dit mineraal werd echter in 1791 genoemd ter ere van de Franse geoloog Déodat de Dolomieu. Dolomiet is het primaire component van het sedimentair gesteente dolomiet (dolosteen) en het metamorfe gesteente dat bekend staat als dolomietmarmer. Ze kunnen geografisch uitgebreid zijn en honderden tot duizenden meters dik. De meeste gesteenten die rijk zijn aan dolomiet werden oorspronkelijk afgezet als calciumcarbonaatmodders die na afzetting werden veranderd door magnesiumrijk poriewater om dolomiet te vormen. Dolomiet is ook een veel voorkomend mineraal in hydrothermale aderen. Daar wordt het vaak geassocieerd met calciet, bariet, fluoriet, pyriet, chalcopyriet, galena of sfaleriet, kwarts en af en toe met goud. In deze aderen komt het vaak voor als rhomboëdrische kristallen die soms gebogen vlakken hebben. Hoewel dolomiet over de hele wereld te vinden is, wordt het merendeel commercieel gebruikt voor industriële en farmaceutische producten. Dolomiet komt voor als witte, kleurloze, roze, grijze, oranje, groene of bruine stenen. Dolomiet wordt gevonden in Algerije, Brazilië, Zwitserland, Namibië, Spanje, Groot-Brittannië, India, Mexico, Italië, Australië en in de Verenigde Staten.

Spiritueel gezien helpt dolomiet je te zien dat alles met een reden gebeurt. Dolomiet is een rustgevende steen en vermindert slapeloosheid, nachtmerries en rare slaappatronen die veroorzaakt kunnen worden door angsten. Deze steen opent de bron van je angsten en fobieën om ze te genezen, los te laten en te beëindigen. Het is ook goed voor degenen die vindingrijkheid missen en faalangst hebben. De steen bevordert zelfvertrouwen en vertrouwen en zorgt er voor dat je het gevoel hebt dat je het kunt in verschillende (lastige) situaties. Dolomiet is een zeer beschermende steen. Als je dolomiet in het midden van een kamer of ruimte plaatst, zal het de energie van de kamers in evenwicht brengen en aarden. het verlicht verdriet en brengt optimisme in ons leven. Het opent en activeert het hartchakra en is dus een prachtig kristal om liefde in je leven te brengen en ook om de liefde die je al hebt te voeden en te koesteren. Dolomiet is een zeer liefdevol energiek helende kristal. Je zou dit kristal aan iemand geven die alleen woont of een eenzaam persoon is.

Naast de spirituele eigenschappen van gewone dolomiet, kan roze dolomiet spiritueel gezien helpen de energieniveaus helpen in balans te brengen en je chakra’s op één lijn te brengen. Dit helpt de gebruikers om in het moment te blijven en creatief denken te versterken, waardoor het tastbaar kan worden.

Sfaleriet

Sfaleriet, ook bekend als zinkblende en black-jack, is een zinksulfidemineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, botryoïdale, kubussen, tetraëdrische kristallen en dodecaëdrische kristallen. Het is meestal zilver en grijs, maar kan ook worden gezien als rood, zwart, geel, bruin, groen en kleurloos. Sphaleriet werd in 1847 ontdekt door E.F. Glocker en is vernoemd naar het Griekse woord dat “verraderlijk” betekent. Sfaleriet dankt zijn naam aan het voortdurend verward worden met galeniet. Zoals de meeste mineralen in deze periode, werden stenen die er hetzelfde uitzagen, allemaal onder dezelfde naam genoemd. Het is heel gebruikelijk om sfaleriet te vinden dat is gevormd met een verscheidenheid aan mineralen zoals fluoriet, pyriet, galeniet, dolomiet, kwarts en calciet. Sfaleriet is een veel voorkomend mineraal dat over de hele wereld te vinden is, met de beste exemplaren uit Mexico, Marokko, Zwitserland en Franklin, New Jersey. Sfaleriet is het belangrijkste erts als het gaat om de winning van zink. Ongeveer 95% van al het zink dat we tegenwoordig gebruiken, wordt gewonnen uit sfalerieterts, waardoor dit mineraal zeer gewild is in de huidige samenleving.

Spiritueel gezien vult sfaleriet het lichaam met gouden licht en geeft een gevoel van ‘lichtheid’ van binnen. Het is verwarmend, stimulerend en opbeurend en versterkt het immuunsysteem. Het stimuleert psychische en spirituele ontwikkeling en kan zeer nuttig zijn bij meditatie en visualisatiewerk. Omdat de naam uit het Grieks komt en ‘bedrieglijk’ betekent, vanwege het feit dat het als erts wordt gebruikt, geloven sommigen dat het ons helpt bedrog en verraad te herkennen. Sfaleriet heeft een vrij krachtige energie, met een sterke verbinding met het wortel chakra.

Sfaleriet wordt beschouwd als een kristal van vitaliteit en kracht. Dit kristal zal ook je energieniveau op peil houden terwijl je in balans blijft. Sfaleriet is een zeer aardende steen, en helpt om mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht te brengen en verhoogt de vitaliteit wanneer je het het meest nodig hebt. Van sfaleriet is ook bekend dat het kan helpen om het goede en het slechte af te wegen in moeilijke situaties. Het versoepelt ook de overgangsperiode, vooral bij het veranderen van baan. Bij gebruik in bemiddeling kan sfaleriet onze spirituele kwaliteiten vergroten, waardoor informatie gemakkelijker wordt ontvangen, en we mogelijk beter in staat zijn om de werkelijkheid van illusie te onderscheiden.

Chalcopyriet roze dolomiet sfaleriet kopen - Crystal Cave
Chalcopyriet

Charoïet

Transformatie • Spirituele Groei • Goddelijke Leiding
Charoïet affirmatie: “Ik laat los wat me niet langer dient om mezelf te openen voor diepere spirituele inzichten.”

Charoïet is een steen die vaak wordt gebruikt door lichtwerkers. Het versterkt de verbinding met de Goddelijke bron. Charoïet laat je vertrouwen op de Verhevene Wezen en stelt hen in staat je te helpen tijdens je reis. Het zal de stroom van energie van de hogere transpersoonlijke chakra’s naar de twaalfde chakra versterken. Naarmate je met hen begint te werken, zul je nieuwe geestelijke gaven vinden. Charoïet zal je helpen bij het proces, het laat deze energieën naar de diepten van je wezen komen.

Charoïet stimuleert innerlijke visie, spiritueel inzicht, overwint angst en helpt met ongelooflijke verandering op spiritueel niveau. Tijdens dit proces transformeert charoïet negatieve emoties zoals angst en woede in positieve energieën. Het zal je leiden naar het loslaten van alles wat je tegenhoudt van de verandering die voorwaartse beweging toestaat.

Charoiet cabochon - Crystal Cave
Charoïet

Cherry Kwarts

Energie • Evenwicht • Motivatie
Cherry kwarts affirmatie: “Langzaam maar zeker komt alles goed.”

“Cherry kwarts” is een door de mens gemaakt glas, een man-made of synthetische steen, uit China. Het is een mix van helder glas met dunne wervelingen en naalden van roze materiaal. Het glas wordt in een oven gesmolten en wordt vervolgens gecombineerd met een kleurstof die de troebele of wervelende insluitsels produceert. Zodra de gewenste kleur is bereikt, laat men het glas afkoelen. Hierna wordt het product gesneden, gefacetteerd en gepolijst, net als elke edelsteen. Eerder werd beweerd dat cherry kwarts een nieuwe bestraalde kwarts of zelfs een natuurlijk voorkomende steen was. Andere namen voor dit glas kunnen kersenkwarts, bosbessenkwarts, watermeloenkwarts, peperkwarts en wolkenkwarts zijn. Sommige verkopers gebruiken de naam aardbeienkwarts voor de steen die cherry kwarts genoemd wordt. Echte aardbeienkwarts is echter een van nature voorkomende aardbeikleurige steen met glinsterende hematietnaalden. Het wordt gevonden in Rusland en Mexico.

Toch zijn er spirituele krachten aan dit stuk glas toegekend. Cherry kwarts is een opladende steen die je zal helpen de vitaliteit en flow van je realiteit terug te winnen. Het zal je heelheid verfrissen en het verstoorde evenwicht herstellen. Deze steen zal je ook aanmoedigen om initiatief te nemen en meer gemotiveerd te zijn in je bestaan. Het zal ook beweging en vitaliteit stimuleren om de energieën in je dagelijkse bestaan hoog te houden. De brede en gedetailleerde tint van cherry kwarts staat voor een overvloed aan leven, kracht en enthousiasme. Deze steen zal je opwinden en je een energiek gevoel geven.

Cherry kwarts kopen - Crystal Cave
Cherry kwarts

Chinese Schrijfsteen

Spiritualiteit • Intuïtie • Kalmte
Chinese schrijfsteen affirmatie: “Ik ben verbonden met de energie van de aarde en de wijsheid van oude tradities.”

De Chinese schrijfsteen is een stollingsgesteente van elke samenstelling dat opvallende fenocrysten bevat in een fijnkorrelige grondmassa; een porfierachtig stollingsgesteente. De term (van het Oudgriekse woord ??????? (porphyra) voor de kleur paars en een paarse kleurstof) werd voor het eerst toegepast op een paarsrode rots die in Egypte werd gewonnen en gekenmerkt door fenocrysten van alkalische veldspaat. Deze steen bestaat voornamelijk uit veldspaat en andere mineralen zoals epidoot, actinoliet en serpentijn. De opvallende groene kleur van deze steen is te danken aan de aanwezigheid van deze mineralen in wisselende hoeveelheden. De vorming van deze steen is het resultaat van een complex geologisch proces. Het is gevormd uit stollingsgesteenten die metamorfose hebben ondergaan als gevolg van de hoge druk en temperatuur in de aardkorst. Het resultaat is een steen met een unieke textuur en patroon, die lijkt op het oude Chinese schrift. Dit unieke patroon is de reden waarom het de ‘Chinese schrijfsteen’ wordt genoemd.

Groene Chinese schrijfsteen wordt op verschillende plaatsen over de hele wereld gevonden, waaronder China, de Verenigde Staten en India. De primaire bron van deze steen bevindt zich echter in de provincie Zhejiang in China. Het wordt gewonnen uit ondergrondse steengroeven en gesneden en gepolijst in verschillende vormen en maten voor gebruik in sieraden en andere decoratieve toepassingen. Naast zijn esthetische aantrekkingskracht wordt groene Chinese schrijfsteen ook gebruikt voor industriële doeleinden. Het wordt vaak gebruikt bij de productie van hoogwaardige keramische tegels en andere bouwmaterialen vanwege de duurzaamheid en weerstand tegen hitte en zuren. Het wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van elektrische isolatoren en andere industriële componenten

Spiritueel gezien wordt van de Chinese schrijfsteen aangenomen dat het spirituele groei bevordert en de intuïtie verbetert. De steen kan de derde oogchakra openen, waardoor een diepere verbinding met het spirituele rijk mogelijk wordt. Deze steen kan innerlijke rust en kalmte bevordert, waardoor je je meer gecentreerd en gebalanceerd voelt in je spirituele oefening. De steen kan de mentale helderheid en focus verbeteren, waardoor een betere concentratie en besluitvorming wordt bevorderd. De Chinese schrijfsteen kan ook stress en angst verlichten, waardoor je een staat van innerlijke vrede en harmonie kunt bereiken.

Chinese schrijfsteen cabochon - Crystal Cave
Chinese schrijfsteen

Chloriet

Genezing • Zuivering • Natuur
Chloriet affirmatie: “Ik ben afgestemd op de wijsheid van de oerbossen en leidt mij naar groei, genezing en innerlijke transformatie.”

Chloriet is de naam van een groep veel voorkomende bladsilicaatmineralen die zich vormen tijdens de vroege stadia van metamorfisme. De meeste chlorietmineralen zijn groen van kleur, hebben een bladachtig uiterlijk, een perfecte splijting en een olieachtig tot zeepachtige aanraking. Ze worden gevonden in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Chloriet is een mineraal met een laag potentieel voor industrieel gebruik. Het heeft geen fysieke eigenschappen die het geschikt maken voor een bepaald gebruik, en het bevat geen bestanddelen die het een doelwit van mijnbouw maken. Wanneer chloriet wordt gevonden, is het gewoonlijk innig vermengd met andere mineralen, en de scheidingskosten zouden hoog zijn. Als gevolg hiervan wordt chloriet niet gewonnen en verwerkt voor een specifiek gebruik. Het belangrijkste gebruik is als een toevallig bestanddeel in steenslag.

Spiritueel gezien helpt chloriet aura-zuivering en reiniging van milieuverontreinigende stoffen en is goed voor genezing en regeneratie. Chloriet is een uitstekende steen of het nu gaat om het starten van een project of het opnieuw aanwakkeren van een oude vlam, je baan een nieuwe start geven of een huwelijk meer passie geven. De steen zal je een sprong van vertrouwen geven. Ook is dit een goede steen voor diegenen die toe zijn aan een nieuwe start. Als je een grens wilt trekken, verder wilt gaan, passie wilt opwekken, inspiratie nieuw leven wilt inblazen of de liefde nog een kans wilt geven, neem dan een chloriet mee tijdens je dagelijkse leven. Vanwege de aanwezigheid van de groene kleur van chloriet, is dit kristal uitzonderlijk aardend omdat het natuurenergieën kanaliseert, waardoor het buitenleven naar binnen wordt gehaald. Als zodanig is het zowel opbeurend en voelt het als frisse lucht voor de ziel, terwijl het je helpt kalm en geaard te blijven. De steen is verbonden met het hartchakra, en kan voor een diepe hart genezing zorgen op emotioneel niveau, evenals het vrijkomen van trauma uit dit gebied. Net zoals chloriet langzaam evolueert, worden we door deze kristallen eraan herinnerd dat goede dingen tijd nodig hebben.

woocommerce placeholder
Chloriet in kwarts

Chroomdiopsiet

Natuur • Creativiteit • Harmonie
Chroomdiopsiet affirmatie: “Ik word herinnerd aan de eeuwige verbinding tussen alle levende wezens en de aarde.”

Diopsiet is een steenvormend pyroxeenmineraal met een chemische samenstelling van MgCaSi2O6. Het komt voor in stollingsgesteenten en metamorfe gesteenten op vele locaties over de hele wereld. Het meest voorkomende voorkomen van diopsiet aan het aardoppervlak is als een primair mineraal in olivijnrijke basalt en andesieten. In deze rotsen kan het aanwezig zijn in hoeveelheden van enkele gewichtsprocenten. Diopsiet vormt zich ook tijdens contactmetamorfose van kalksteen en dolomieten. Diopsietkristallen van edelsteenkwaliteit zijn gefacetteerd tot aantrekkelijke edelstenen die af en toe in commerciële sieraden worden gezien. Granulaire diopsiet kan gemakkelijk worden gesneden en gepolijst. Als het een aantrekkelijke kleur heeft, wordt het soms gebruikt als siersteen. Misschien wel het belangrijkste gebruik van diopsiet is de waarde ervan als een indicatormineraal bij het zoeken naar diamanten: prospectie met behulp van diopsiet en andere indicatormineralen heeft diamantafzettingen gevonden in Canada, de Verenigde Staten, Afrika en andere locaties. Diopsiet heeft potentiële toepassingen in de glas- en keramiekindustrie, maar het mineraal komt meestal voor in ophopingen die te klein of onzuiver zijn voor effectieve mijnbouw.

Spiritueel gezien wordt diopsiet al lang gebruikt om de creatieve visualisatie te verbeteren en de gewenste doelen te verfijnen, waardoor die doelen sneller zichtbaar worden en het bewustzijn te vergroten. De steen helpt ook als je last hebt van creatieve blokkades en laat je openen voor nieuwe plannen en ideeën. Diopsiet zou ook het intellect kunnen verbeteren en stimuleert het verlangen van iemand om te leren, vooral als het nieuwe, onbekende materialen zijn. De steen is ook goed voor mensen die vaak analytisch moeten nadenken voor hun werk. Het kan ook helpen bij de ontwikkeling van vertrouwen; in jezelf en anderen. De steen is verbonden met het hart chakra en zorgt voor hulp bij het leven vanuit het hart, en niet alleen om te luisteren, maar ook om je innerlijke instincten te vertrouwen. Het kan gebruikt worden om agressie of koppigheid te verminderen en op zijn beurt liefde en toewijding te vergroten. De steen biedt perspectief in tijden van turbulente emotionele situaties. Voor fysiek gebruik is diopsiet goed bij de behandeling van hoofdpijn, om de bloeddruk te reguleren, om herstel na ziekte van het hart en de longen aan te moedigen en om degenen die aan verslaving lijden te helpen.

Chroomdiopsiet is een nog zeldzamere vorm van gewone diopsiet. De samengestelde insluitsels van chroom in diopsiet geven het die glanzende, rijke groene kleur. De meeste ruwe chroomdiopsiet zijn bijna uitsluitend afkomstig uit de besneeuwde afgrond van Siberië, in Noord-Rusland.

Spiritueel gezien staat chroomdiopsiet bekend om zijn sterke, krachtige eminentie. Het heeft een prachtige groene kleur, waardoor de drager van de edelsteen de groene energiestralen kan gebruiken. Deze stralen zullen op hun beurt de drager helpen een op het hart gebaseerde verbinding te maken met de energie van de planeet Aarde. Het is te veel geneigd om zich te verbinden met de energieën van moeder aarde en deze ook te ervaren. Er wordt te veel aangenomen dat het de poorten van het spiritualisme voor de houder opent. Het is een steen dat in zijn tinten kan variëren van groenachtig tot zwartgroen of tot puur zwart. Omdat het creatief van aard is, brengt het de creativiteit in de levensduur van de houder.

Het leidt tot analytisch en logisch redeneren, wat verder helpt bij het leren van de levenservaringen. Het helpt de houder om vanuit zijn innerlijke hart met aanbidding over zijn begrip te spreken. Het kan ondersteunend zijn bij het herstellen van de beproeving en bij het opruimen van alle stressvolle omstandigheden uit het leven. Het is een vrouwelijke energie en gaat effectief om met de problemen van agressie en koppigheid waarmee we worden geconfronteerd.

Diopsiet hanger zilver - Crystal Cave
Chroomdiopsiet hangertjes

Chrysant Steen (Chrysanthemum)

Vrouwelijkheid • Mindfulness • Vertrouwen
Chrysant steen affirmatie: “Ik kies ervoor om in het huidige moment te leven.”

De chrysant steen is ongeveer 270 miljoen jaar oud. Het is een donkergrijze tot zwarte kalksteen met celestien, calciet, feldspar of andalusiet kristallen die de vorm aannemen van een chrysant. De steen werd gevormd door geologische veranderingen in het Perm-tijdperk van het Paleozoïcum, 248 tot 290 miljoen jaar geleden, door hoge temperaturen en de compressie van dikke lagen organisch-rijke modder op de bodem van de zee. Door voortdurende druk en afzetting werd ervoor gezorgd dat kristallen konden vormen die achterbleven als bloempatronen.

Chrysanthemum is een steen van harmonie en straalt een kalme, zelfverzekerde energie uit die je aanmoedigt om je levensstijl te vertragen en te genieten van het moment in plaats van rond te rennen in het tempo dat de samenleving voorschrijft. Het ondersteunt tijdens veranderingen om je karakter hierin mee te laten vloeien en te zorgen voor een positieve, solide levensstijl. De steen leert je wat in deze levensstijl niet meer bij je past zodat je dat kunt loslaten. Als je in je leven misbruik of verwaarlozing hebt gehad, zal deze steen nieuwe verbindingen openen en je aanmoedigen om jezelf en anderen opnieuw te vertrouwen.

De bloemachtige tekeningen in deze steen vertegenwoordigen de goddelijke vonk in ieder van ons. Gebruik deze steen om je eraan te herinneren dat het Goddelijke in je is, nu en altijd. Maak gebruik van de universele wijsheid die beschikbaar is in de uitsparingen van je bewustzijn om te onthouden dat je één bent met het universum. De steen is ook nuttig om je verbinding met de maan en de astrologie te versterken om je te helpen afstemmen op de levenscycli. Chrysanthemum is een goede steen voor diegenen die werken om overvloed op alle niveaus van het leven te openen. Het moedigt de manifestatie van ideeën aan en kan ondersteunend zijn voor genezers en ander spiritueel werk.

Chrysanthemum knuffelsteen - Crystal Cave
Chrysant steen (chrysanthemum)
Ruwe chrysanthemum brok - Crystal Cave
Chrysant steen ruw

Chrysoberyl

Bescherming • Positiviteit • Veerkrachtigheid
Chrysoberyl affirmatie: “Net als een standvastig baken van licht ben ik verankerd in veerkracht en helderheid.”

Chrysoberyl is een zeldzaam berylliumaluminiumoxide-mineraal met een chemische samenstelling van BeAl2O4. Het wordt soms verward met het silicaatmineraal dat bekend staat als beryl, dat een samenstelling heeft van Be3Al2Si6O18. Het belangrijkste commerciële gebruik van chrysoberyl is als edelsteen in sieraden.Hoewel chrysoberyl beryllium bevat, wordt het niet gewonnen als bron van beryllium. De meeste exemplaren van chrysoberyl zijn vrijwel kleurloos of vallen in het bruin tot geel tot groen kleurbereik. Af en toe worden rode exemplaren gevonden. Doorschijnende tot transparante kristallen van chrysoberyl worden meestal aangetroffen in pegmatieten, dolomietmarmers en stroomsedimenten. Ze zijn vaak geel, geelachtig groen, groen, bruin of geelachtig bruin en wegen minder dan vijf karaat. Er zijn ook zeldzame blauwe chrysoberylkristallen gevonden. De meeste chrysoberylkristallen zijn niet-fenomenaal (dat wil zeggen, ze vertonen geen chatoyance of kleurverandering). Gemologen noemen ze eenvoudigweg “chrysoberyl”. Natuurlijke, niet-fenomenale chrysoberyl is zeldzaam, redelijk duur en zelden te zien in juwelierszaken.

Een van de meest onderscheidende eigenschappen van chrysoberyl is de uitzonderlijke hardheid. Met een Mohs-hardheid van 8,5 is het de op twee na hardste edelsteen en het op twee na hardste mineraal dat zelfs af en toe op het aardoppervlak wordt aangetroffen. De enige edelstenen met een hogere hardheid zijn diamant en korund (het mineraal van robijn en saffier). Hoewel chrysoberyl extreem hard is, breekt het met duidelijke splitsing in één richting en onduidelijk of slecht in twee andere. Het heeft ook een broze vasthoudendheid.

Chrysoberyl komt vaak voor in tabelvormige of prismatische kristallen met duidelijke strepen. Het komt ook voor in gekoppelde kristallen met verschillende ster- en rozetvormen.  Als berylliummineraal vormt chrysoberyl alleen onder die omstandigheden waarin grote hoeveelheden beryllium aanwezig zijn. Dit beperkt de overvloed en geografische spreiding ervan. Hoge concentraties beryllium komen het vaakst voor aan de randen van magmalichamen tijdens de laatste fase van hun kristallisatie. Chrysoberyl wordt dus gewoonlijk gevormd in pegmatieten en in metamorfe gesteenten geassocieerd met pegmatieten. Deze omvatten mica-leisteen en dolomiet-marmer. Chrysoberyl wordt ook samen met andere mineralen aangetroffen in placerafzettingen. Het is een hard, weerbestendig mineraal met een hoog soortelijk gewicht. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het in sedimenten kan overleven nadat andere mineralen zijn vernietigd door slijtage en chemische verwering.

De drie soorten chrysoberyl:

Chrysoberyl: doorschijnend tot transparant, geel tot groen en bruin afhankelijk van de onzuiverheden van ijzer of chroom die aanwezig zijn in het transparante tot doorschijnende kristal. Geen verschijnselen. Kattenoog: een chatoyante edelsteen, welke vezelig en doorschijnend is. Alexandriet: een van de zeldzame kleurveranderingskristallen en is doorschijnend

Veel van de chrysoberyl sieraden die online worden verkocht, zijn gemaakt met synthetische chrysoberyl of imitatie-chrysoberyl. Deze moeten aanzienlijk goedkoper geprijsd zijn dan vergelijkbare sieraden gemaakt met natuurlijke chrysoberyl. Wees hierom oplettend met een aanschaf.

Spiritueel gezien is chrysoberyl is een effectieve beschermende steen en wordt sinds de oudheid gebruikt om negatieve omstandigheden op afstand te houden. Chrysoberyl transformeert negatieve gedachten in positieve energie. Het vergroot het zelfvertrouwen en versterkt de eigenwaarde. Chrysoberyl helpt je beide kanten van een situatie of probleem te zien. Het brengt mededogen en vrijgevigheid met zich mee en moedigt vergeving aan. Chrysoberyl brengt de kwaliteiten van discipline en zelfbeheersing met zich mee. Het bevordert de concentratie en het leervermogen, waardoor de drager helder en vooruitziend kan denken. Chrysoberyl brengt de zonnevlecht- en kruinchakra op één lijn. Het opent het kruinchakra en vergroot zowel de spirituele als de persoonlijke kracht. Chrysoberyl wordt geassocieerd met rijkdom en is uitstekend voor creativiteit. Het bevordert ook tolerantie en harmonie.

woocommerce placeholder
Chrysoberyl

Chrysocolla Koper Cupriet

Communicatie • Aarding • Manifestatie
Chrysocolla koper cupriet affirmatie: “Ik herinner mijzelf eraan om op mijn innerlijke wijsheid te vertrouwen en de schoonheid van mijn reis te omarmen.”

Chrysocolla

Chrysocolla wordt vaak gevonden in samenwerking met azuriet en malachiet. Het kopererts in de steen geeft zijn blauwgroene kleur.

Eén van de hoofdkenmerken van chrysocolla is communicatie. Het manifesteert het vermogen om je uit te drukken door middel van woorden en daden. De steen is er een van stimulatie, waardoor iemand toegang krijgt tot intuïtieve gebieden van de geest. Het staat ook voor empowerment door les te geven en anderen te helpen. Deze blauwe steen vibreert met energieën van vrede en rust. Het energieveld is laag en stabiel en brengt rust op plaatsen waar sprake is van een voortdurende verstoring. Chrysocolla werkt goed bij mensen die moeite hebben in tijden van drukte helder en duidelijk te communiceren en overbrengen wat ze nu echt bedoelen.

Chrysocolla is een uitstekende steen voor mensen die les geven, individueel en aan kleine en grote groepen. Het helpt iemand toegang te krijgen tot hogere rijken van kennis en die wijsheid vrijelijk met anderen te delen. De steen zal je helpen dat je aandacht wordt gestuurd naar de dingen waarop de focus moet blijven, en zal het gepraat van de geest dempen. Door de kalme energie van deze steen die rust in drukke ruimtes zal geven, zal het ook helpen het hoofd koel en helder te houden wanneer er (communicatieve) verstoringen zijn in het klaslokaal.

Koper

Koper is een element met het symbool Cu en atoomnummer 29 en een mineraal. Het wordt gevonden in de geoxideerde zones van koperafzettingen; in hydrothermische aderen; in de holten van basalt die in contact zijn geweest met hydrothermische oplossingen; en als porievullingen en vervangingen in conglomeraten die in contact zijn geweest met hydrothermische oplossingen. Het wordt zelden in grote hoeveelheden gevonden, dus het is zelden het primaire doelwit van een mijnbouwoperatie. Het meeste geproduceerde koper wordt gewonnen uit sulfideafzettingen. Het is een van de oudste bekende metalen en kopermetallurgie bloeide op in verschillende culturen, waaronder het Midden-Oosten, Azië, Europa, Midden- en Zuid-Amerika en India, en is waarschijnlijk een van de vroege metalen die door oude mensen werden bewerkt. Koperklompjes waren in een paar gebieden in stromen te vinden, en dankzij de eigenschappen ervan kon het gemakkelijk worden bewerkt zonder een vereiste verwerkingsstap. De metaalglans van koper trok de aandacht. Tegenwoordig wordt het meeste koper geproduceerd uit sulfide-ertsen. Koper is een zacht, buigzaam en taai metaal met een zeer hoge thermische en elektrische geleidbaarheid. Het meeste koper dat tegenwoordig wordt gewonnen, wordt gebruikt om elektriciteit te geleiden, meestal als bedrading. Het is ook een uitstekende warmtegeleider en wordt gebruikt in kookgerei, koellichamen en warmtewisselaars. Grote hoeveelheden worden ook gebruikt om legeringen zoals messing (koper en zink) en brons (koper, tin en zink) te maken. Koper is ook gelegeerd met edele metalen zoals goud en zilver.

Spiritueel gezien word koper geregeerd door de planeet Venus. Koper belichaamt het verzorgende aspect van vrouwen en hun jeugdigheid. Het wordt geassocieerd met liefde en lust en symboliseert kenmerken als charisma, vrouwelijke schoonheid, artistieke creativiteit, genegenheid, zorgzaamheid en balans. Het wordt ook beschouwd als een genezend metaal dat leert over het leiden van een bevredigend leven. Koper geleidt spirituele energie tussen individuen en zorgt voor genezing en herstel van het lichaam door zielsstimulatie en vrij stromende emoties. Het zorgt voor een harmonische verbinding tussen het fysieke en astrale lichaam en brengt de subtiele lichamen op één lijn. Er wordt beweerd dat koper geluk brengt en bevordert zelfgenezing, optimisme en onafhankelijkheid. Koper activeert en opent de wortel- en sacrale chakra’s, waardoor de energieën van intuïtie, seksualiteit, verlangen en vitaliteit worden bevorderd en gestabiliseerd. Het stelt iemand in staat de barrières te herkennen die op het pad van zijn ontwikkeling staan.

Cupriet

Cupriet, ook wel roodkopererts genoemd, is een zacht, zwaar roodoxidemineraal dat een belangrijk kopererts is en dat nog steeds op veel plaatsen in de wereld wordt gewonnen. Het wordt meestal gevormd tijdens de interactie van grondwater en kopermineralen of door de verwering van koperafzettingen. Cupriet is een mineraal dat voornamelijk uit koper bestaat en wordt vaak aangetroffen samen met afzettingen van chrysocolla, malachiet, limoniet en azuriet. De kleur van cupriet varieert van helder karmozijnrood tot bruinachtige of zwartachtige tinten, afhankelijk van de formatie en onzuiverheden in het gebied. Dit mineraal werd pas in 1845 voor het eerst herkend en beschreven door William Karl Ritter von Haidinger. De naam cupriet komt van het Latijnse woord “cuprum”, wat het woord is voor koper, omdat cupriet zo’n hoog kopergehalte heeft. In feite produceert cupriet de grootste opbrengst aan koper per molecuul van alle mineralen ter wereld. Voorheen was het bekend onder verschillende namen. Cupriet komt uit de geoxideerde zone van koperlagen en neemt de vorm aan van kristallen, korrels of aardse massa’s. De kristallen zijn transparant tot doorschijnend en rood tot dieprood dat bijna zwart kan lijken. Cupriet wordt voornamelijk gevonden in het Oeralgebergte van Rusland, het Altain-gebergte in Mongolië en het eiland Sardinië, met andere afzettingen in Bolivia, Chili, Engeland, Frankrijk, Zaïre en de Verenigde Staten.

Spiritueel gezien wordt cupriet verondersteld te helpen bij het bevredigen van iemands fysieke behoeften en het verminderen van zorgen. Het resoneert sterk met het wortel chakra, waarvoor de vitaliteit en het energieniveau kan toenemen. Cupriet kan zorgen voor een aardende energie voor het hele lichaam. Het brengt de mannelijke en vrouwelijke polariteit in evenwicht en zorgt voor balans op het spirituele pad. Cupriet is een geweldig hulpmiddel voor manifestatie omdat het iemand een gevoel van veiligheid kan geven en het weten dat aan alle fysieke behoeften wordt voldaan. Het grondt iemand in het huidige moment en helpt bij het loslaten van de behoefte aan controle en zorgen over situaties terwijl gebeurtenissen zich op natuurlijke wijze ontvouwen in het voordeel van iedereen. Cupriet moedigt iemand aan om voorbij gebeurtenissen uit het verleden te gaan, is ondersteunend en aardend in het huidige moment en helpt iemand naar toekomstige ervaringen en onbeperkt potentieel te gaan.

Cupriet verbindt zich met de goddelijke energieën die de manifestatie ondersteunen van de innerlijke wereld van intentie naar de uiterlijke wereld van het fysieke rijk. Cupriet is een steen voor vrouwelijke kracht en aardgodinnen. Cupriet helpt bij de genezing van de vrouwelijke en ontvankelijke delen van jezelf. Cupriet is ideaal voor vrouwelijke relaties en werkt helend, verzorgend, verzorgend, ondersteunend. Het kan helpen bij het identificeren en oplossen van problemen met betrekking tot relaties met moeders, zussen, zustervrienden, dochters, vrouwelijke partners of zelfs het vrouwelijke aspect van het zelf. Cupriet begeleid je met om ideeën en creaties te ontwikkelen, waardoor gemanifesteerde intenties in het fysieke rijk worden gebracht.

Chrysocolla koper cupriet kopen - Crystal Cave
Chrysocolla koper cupriet

Chrysocolla

Expressie • Helderheid • Onderwijzen
Chrysocolla affirmatie: “Wanneer ik mijzelf uitdruk, doe ik dit vanuit het hart met vriendelijkheid.”

Chrysocolla wordt vaak gevonden in samenwerking met azuriet en malachiet. Het kopererts in de steen geeft zijn blauwgroene kleur.

Eén van de hoofdkenmerken van chrysocolla is communicatie. Het manifesteert het vermogen om je uit te drukken door middel van woorden en daden. De steen is er een van stimulatie, waardoor iemand toegang krijgt tot intuïtieve gebieden van de geest. Het staat ook voor empowerment door les te geven en anderen te helpen. Deze blauwe steen vibreert met energieën van vrede en rust. Het energieveld is laag en stabiel en brengt rust op plaatsen waar sprake is van een voortdurende verstoring. Chrysocolla werkt goed bij mensen die moeite hebben in tijden van drukte helder en duidelijk te communiceren en overbrengen wat ze nu echt bedoelen.

Chrysocolla is een uitstekende steen voor mensen die les geven, individueel en aan kleine en grote groepen. Het helpt iemand toegang te krijgen tot hogere rijken van kennis en die wijsheid vrijelijk met anderen te delen. De steen zal je helpen dat je aandacht wordt gestuurd naar de dingen waarop de focus moet blijven, en zal het gepraat van de geest dempen. Door de kalme energie van deze steen die rust in drukke ruimtes zal geven, zal het ook helpen het hoofd koel en helder te houden wanneer er (communicatieve) verstoringen zijn in het klaslokaal.

Chrysocolla cabochon - Crystal Cave
Chrysocolla
Chrysocolla brok - Crystal Cave
Chrysocolla ruw

Chrysocolla Malachiet

Trauma • Genezing • Begrip
Chrysocolla malachiet affirmatie: “Ik mag fouten maken.”

Deze bijzondere combinatie wordt ook wel “malacolla” genoemd. Deze stenen zijn prachtige natuurlijke formaties van levendige chrysocolla, en malachiet toont zijn schoonheid met afwisselende banden van groen en turkoois. Samen als chrysocolla malachiet, kan deze krachtige combinatiesteen trauma’s uit het verleden, onderdrukte en negatieve gevoelens, pijn en wrok loslaten en ons diepe emotionele genezing brengen. Het geeft ons zelfvertrouwen en verhelpt schuldgevoelens, waardoor het voor ons gemakkelijker wordt om de waarheid te spreken. Het helpt ons om ongewenste banden en gedragspatronen te doorbreken, maakt remmingen los en kan het nemen van risico’s aanmoedigen. Dit alles stelt ons in staat om vooruit te komen en de toekomst te creëren die we voor onszelf willen. De steen geeft ons ook het vermogen om het hoofd te bieden wanneer de situatie om ons heen voortdurend verandert. Het is een geweldige steen om beter met andere mensen om te gaan, ons te helpen het standpunt van anderen te begrijpen en tegelijkertijd ons eigen vermogen om lief te hebben te vergroten. Een uitstekende steen om relaties opnieuw op te bouwen.

Chrysocolla malachiet heeft sterke banden met natuurgeesten en met Devische krachten die ons helpen om ons beter af te stemmen op de aarde en op de spirituele krachten van de aarde. Het helpt ons bij onze eigen spirituele evolutie, waardoor we gemakkelijker spirituele begeleiding kunnen ontvangen en onze paranormale vermogens kunnen verbeteren. Deze combinatiesteen is een uitstekende steen voor meditatie, waardoor het voor ons gemakkelijker wordt om visualisaties te ervaren. Het stimuleert ook onze dromen en maakt het herinneren ervan levendiger en het helpt ons te beseffen dat er veel meer in deze wereld is dan het bezit van materiële dingen.

Chrysocolla malachiet trommelsteen - Crystal Cave
Chrysocolla malachiet knuffelstenen (malacolla)

Chrysopraas – Chrysopraas (Groen)

Innerlijk Kind • Ontgifting • Liefde
Chrysopraas affirmatie: “Ik ben geliefd.”

Chrysopraas bevordert optimisme en persoonlijk inzicht. Chrysopraas brengt energie in het lichaam. Het is een kalmerende steen die je een open houding opstelt voor nieuwe situaties. Het helpt je om naar je verleden te kijken en duidelijk te zien welke dingen om puur egoïstische redenen zijn gedaan en hoe deze acties je persoonlijke ontwikkeling hebben beïnvloed.

Chrysopraas verzorgt en heelt je innerlijke kind, geeft emoties vrij die zijn opgesloten waren in de kindertijd, helpt dwanggedachten overwinnen, en richt je aandacht op positieve gebeurtenissen. Dit is een steen van het hartchakra, en kan helpen bij het verwerken van een groot aantal emotionele onevenwichtigheden. Het zal je leren dat alles wat geen liefde is, geen liefde is, ookal voel of hoopte je misschien van wel. Het zal je helpen van op angst gebaseerde emoties los te laten, en een groter vermogen om liefde te voelen en uit te drukken.

De groene steen kan je helpen contact te maken met de natuur en de schoonheid van de natuurlijke wereld. Het helpt je bij het bevorderen van positieve, helende gedachten voor de aarde. Chrysopraas stimuleert ontgifting en verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam en stimuleert de lever en nieren om alle stoffen met een negatief effect te verwijderen, inclusief een ophoping van zware metalen en andere stoffen die normaal moeilijk in het systeem op te lossen zijn.

Chrysopraas zaksteen - Crystal Cave
Chrysopraas

Chrysopraas – Citroen Chrysopraas

Geluk • Balans • Mindset
Citroen chrysopraas affirmatie: “Ik ben goed zoals ik ben.”

Citroen chrysopraas wordt beschouwd als een krachtige steen om geluk en welvaart te brengen, evenals zakelijk succes. Deze steen stimuleert ook trouw in zakelijke en persoonlijke relaties. De steen versterkt de perceptie en stimuleert gevoelens van vertrouwen en veiligheid. Deze steen stimuleert de creativiteit en haalt latente artistieke en intuïtieve talenten naar boven.

Citroen chrysopraas kan geluk brengen door negatieve gedachten en de prikkelbaarheid te verminderen en positieve zelfgroei te bevorderen. Het kan wijsheid en zelfvertrouwen vergroten, emotionele stress helpen verminderen en moedigt mededogen, liefdevolle acceptatie en vriendelijkheid aan. Naast de liefdevolle zachte vibraties is het een zeer rustgevende steen. Er wordt beweerd dat de steen ook een uitstekende genezende kracht heeft tegen depressie.

Deze steen kan helpen bij het omhoog halen van trauma uit de kindertijd om los te laten en het innerlijke kind liefdevol te genezen. De citroen chrysopraas kan gebruikt worden om de geest te genezen, te helpen bij eenzaamheid en een emotioneel gebroken hart. Citroen chrysopraas kan helpen om de geest alerter te houden. Het kan helpen bij nachtmerries, vooral bij kinderen. Plaats deze steen naast het bed en het zal een goede nachtrust bevorderen. Leg de steen niet in het zonlicht neer, dit vervaagt de kleur.

Citroen chrysopraas oplegger - Crystal Cave
Citroen chrysopraas

Cinnaber – Cinnabariet (Cinnaber in Kwarts)

Welvaart • Motivatie • Waardigheid 
Cinnabariet affirmatie: “Ik weet wat ik wil.”

Cinnabariet, ook wel bekend als cinnabar op kwarts is een oude, krachtige steen die wordt gebruikt in de alchemie en het transformatieve proces. Soms ook wel de koopliedensteen genoemd, wordt hij vaak in de buurt van financiële gebieden geplaatst om overvloed aan te trekken. Het helpt je om persoonlijke kracht voor universeel welzijn te ontwikkelen en te gronden. Het woord cinnaber is afgeleid van de Perzische term voor drakenbloed. Cinnaber is een erts en een kristal, een variant van kwikzilver, wat middeleeuwse alchemisten het element kwik noemden, en werd vroeger ook veelvuldig gebruikt in magie en transformatie processen. Cinnabariet wordt meestal gevonden met een rode, roze of witte kleur. Deze steen is wereldwijd te vinden.

Cinnabariet stimuleert waardigheid, vitaliteit en kracht. Het is een krachtige metgezel om de goddelijke krachten in je naar boven te halen. Als je een hoger niveau van verlichting wilt bereiken, kan het werken met cinnabariet je de motivatie en push geven die je nodig hebt om door te gaan naar een meesterniveau. Deze steen is bijzonder hulpvaardig als het gaat om persoonlijke kracht en prestatie. De steen kan zeer nuttig zijn in de zakenwereld en de financiële wereld. Cinnabariet helpt om overvloed aan te trekken, en is een natuurlijke magneet voor welvaart en rijkdom en kan op veel verschillende manieren geluk aantrekken. Er wordt beweerd dat door cinnaber in de geldkist te plaatsen, is het inkomen van de houder toegenomen en kan het ook helpen om de verwerving van rijkdom in stand te houden. Deze edelsteen is geweldig voor degenen die opnieuw willen beginnen of een nieuwe start in hun persoonlijke leven willen hebben, omdat het je de duidelijkheid, het doel en de motivatie geeft om grotere dingen te bereiken.

Cinnabariet - Crystal Cave
Cinnabariet (cinnabar in kwarts)

Cinnaber

Welvaart • Motivatie • Waardigheid
Cinnaber affirmatie: “Ik weet wat ik wil.”

Cinnaber is een hydrothermisch mineraal dat neerslaat uit opstijgend heet water en dampen terwijl ze door gebroken rotsen bewegen. Het vormt zich op ondiepe diepten waar de temperatuur lager is dan ongeveer 200 graden Celsius. Het vormt zich meestal in rotsen rond geologisch recente vulkanische activiteit, maar kan zich ook vormen in de buurt van warmwaterbronnen en fumarolen. Cinnaber slaat neer als coatings op rotsoppervlakken en als breukvullingen. Minder vaak kan cinnaber worden afgezet in de poriën van sedimenten. De steen vormt zich meestal in massa’s en wordt zelden gevonden als goed gevormde kristallen. Andere sulfidemineralen worden over het algemeen geassocieerd met cinnaber. Deze kunnen pyriet, marcasiet, realgar en stibniet omvatten. Kleine druppeltjes vloeibaar kwik zijn soms aanwezig op of nabij cinnaber. Cinnaber is een giftig kwiksulfidemineraal met een chemische samenstelling van HgS. Het is het enige belangrijke erts van kwik. Het heeft een felrode kleur die ervoor heeft gezorgd dat mensen het als pigment hebben gebruikt en het duizenden jaren in veel delen van de wereld in sieraden en ornamenten hebben gesneden. Omdat het giftig is, is het gebruik van pigment en sieraden bijna stopgezet.

Spiritueel gezien is cinnaber is een oude, krachtige steen die wordt gebruikt in de alchemie en het transformatieve proces. Soms ook wel de koopliedensteen genoemd, wordt hij vaak in de buurt van financiële gebieden geplaatst om overvloed aan te trekken. Het helpt je om persoonlijke kracht voor universeel welzijn te ontwikkelen en te gronden. Het woord cinnaber is afgeleid van de Perzische term voor drakenbloed. Cinnaber is een erts en een kristal, een variant van kwikzilver, wat middeleeuwse alchemisten het element kwik noemden, en werd vroeger ook veelvuldig gebruikt in magie en transformatie processen. Cinnaber wordt meestal gevonden met een rode, roze of witte kleur. Deze steen is wereldwijd te vinden.

Cinnaber stimuleert waardigheid, vitaliteit en kracht. Het is een krachtige metgezel om de goddelijke krachten in je naar boven te halen. Als je een hoger niveau van verlichting wilt bereiken, kan het werken met cinnaber je de motivatie en push geven die je nodig hebt om door te gaan naar een meesterniveau. Deze steen is bijzonder hulpvaardig als het gaat om persoonlijke kracht en prestatie. De steen kan zeer nuttig zijn in de zakenwereld en de financiële wereld. Cinnaber helpt om overvloed aan te trekken, en is een natuurlijke magneet voor welvaart en rijkdom en kan op veel verschillende manieren geluk aantrekken. Er wordt beweerd dat door cinnaber in de geldkist te plaatsen, is het inkomen van de houder toegenomen en kan het ook helpen om de verwerving van rijkdom in stand te houden. Deze edelsteen is geweldig voor degenen die opnieuw willen beginnen of een nieuwe start in hun persoonlijke leven willen hebben, omdat het je de duidelijkheid, het doel en de motivatie geeft om grotere dingen te bereiken.

Cinnaber kopen - Crystal Cave
Cinnaber

Cintamani Steen

Hoge Frequentie • Manifestatie • Licht
Cintamani steen affirmatie: “Ik ben de pure energie van liefde, licht en vrede.”

De Cintamani steen, ook wel saffordiet, Parel van Vuur of Agni Manitite genoemd, is een legendarisch artefact uit de boeddhistische en hindoeïstische mythologie, een ‘wensvervullend juweel van buitengewone kracht. Het is een uiterst zeldzame tektiet die wordt gevonden op het eiland Java, Indonesië. De kleur varieert van een donkere houtskool grijs-zwart tot een rokerige doorschijnende kleur. De naam is afgeleid van de oude Sanskrietterm “agni mani”, wat “parel van het goddelijke vuur” betekent. Deze tektieten werden gevormd toen een meteoriet neerstortte boven de Indonesische archipel. Dit resulteerde in de verwarming van het oppervlak die voldoende was om het vloeibaar te maken, waardoor Moeder Aarde een mineraal van niet van deze wereld kreeg. Wat dit zo zeldzaam maakt, is dat de meeste stukken Agni Manitite nu onder water zijn, waardoor deze tektiet ongelooflijk moeilijk te verkrijgen is.

De heilige steen zou een van de voorwerpen zijn die in een kist zaten die uit de lucht viel voor de Tibetaanse koning Lha Thothori Nyantsen. In de boeddhistische religie wordt verteld dat een Cintamani-steen, of “wensjuweel”, alles kan manifesteren wat je maar wilt. Er wordt ook gezegd dat het kan helpen bij het uitvoeren van daden van mededogen, zoals het genezen van zieken. Door sommigen wordt Cintamani steen beschouwd als het equivalent van de steen der wijzen in de westerse alchemie, en als de heilige graal. Er word beweerd dat Cintamani steen een geschenk van de ster Sirius. Het esoterische geloof stelt dat buitenaardse wezens van Sirius, misschien ambassadeurs van het systeem, de Cintamani steen naar de aarde hebben gebracht om hun eigen verenigde orde op onze planeet te vestigen. Of dit nu waar is of niet, Sirius heeft lang een rol gespeeld in de menselijke cultuur.

Spiritueel gezien heeft de Cintamani steen volgens de spirituele wetenschap en historische gegevens hebben de hoogste trillingsfrequentie van alle stenen op aarde. Ze worden al millennia gebruikt als een wensvervullend juweel en helpen mensen hun gebeden en meditaties te concentreren om hun behoeften te manifesteren en hun bestemming te vervullen. Ze kunnen niet worden geherprogrammeerd, gebruikt voor kwade of duistere magie, en ze kunnen geen negatieve energie vasthouden. Er wordt wel beweerd dat ze elke duisternis in je of om je heen zullen vergroten en blootleggen. Sommigen beschouwen deze zuiverende transformatie als een ‘negatieve’ ervaring, maar hebben er vertrouwen in dat het resultaat uiteindelijk beter zal zijn. Dromen kunnen helder en intens worden en je slaapt misschien niet goed als je de stenen naar bed draagt of ze dicht bij je rustplaats houdt. Onthoud dat wanneer het licht helderder schijnt, de schaduwen meer gedefinieerd worden, waardoor drama ontstaat dat je tot actie aanzet om je leven te zuiveren van giftigheid en duisternis.

De Cintamani steen resoneert rechtstreeks met het zonnevlechtchakra, activeert het en activeert het tot een hoge vibratie. Je zult onmiddellijk de verbinding en het overziend vermogen van je persoonlijke energieniveaus opmerken en de unieke eigenschappen die jou tot jou maken. De meeste van deze eigenschappen komen voort uit ons tweede brein (onze darm) en vormen de sleutel tot het ontsluiten van de meeste antwoorden waar we misschien niet eens naar op zoek waren. Deze steen is gespecialiseerd in het naar nieuwe hoogten brengen van je creatieve, manifestatie- en avontuurlijke energieniveaus. Dit is in de hoop dat iemand zijn eigen opgewekte energie kanaliseert in de taak, droom, doel of wens die in de voorhoede van hun geest staat. Het zou moeten resulteren in meer vertrouwen in jezelf en je eigen capaciteiten. Cintamani steen helpt je eigen persoonlijke wil te richten op datgene wat echt geluk en vreugde in jouw leven brengt. Dit resulteert in beter denken, kracht en positiviteit die zich als een lopend vuurtje door je lichaam zal spreiden. Cintamani steen tilt iemands leiderschapswaarden naar een hoger niveau en helpt je om langzaam je eigen gemeenschap samen te brengen op een missie van vrede, licht en zelfverbetering.

Cintamani steen kopen - Crystal Cave
Citrien getrommeld

Circle Stone

Hoge Vibratie • Evolutie • Universum
Circle stone affirmatie: “Ik laat het universum door mij heen werken.”

Circle stone, ook wel de graancirkelsteen genoemd, is een natuurlijke vuursteen die in graancirkels in Engeland wordt gevonden. Deze stenen, genaamd “ontwaakte stenen”, werken met het hart, het derde oog en de kruinchakra’s. Ze stralen zeer krachtige vibraties uit, die de stromingen weerkaatsen die je van binnen kunt voelen. Ze dragen de trillingspatronen van graancirkels, en ze kunnen fungeren als evolutionaire talismannen, het pad van iemands spirituele ontwaking versnellen en een pad openen voor innerlijke communicatie met de makers van de graancirkels. Hoewel de reden voor graancirkels mysterieus blijft, wordt aangenomen dat de graancirkelstenen de blauwdruk van het menselijk lot in relatie met het goddelijke helpen ontwaken.

Circle stones hebben de unieke eigenschap om “ontwaakte stenen” te zijn, die recentelijk hun trillingspatronen hebben gekregen, door tussenkomst van hogere (buitenaardse) intelligentie. In het geval van de circle stones vindt het ontwaken van elke groep stenen plaats wanneer een graancirkel wordt gevormd. Ze hebben de opmerkelijke energieën van de graancirkel belichaamd. Circle stone geeft het potentieel voor een vergroot bewustzijn. Men denkt dat het iemand opent voor het bewustzijn van de liefde van de aarde. Gebruik circle stone om je verborgen natuurlijke talenten naar het licht te trekken.

Circle stone kopen - Crystal Cave
Circle stone

Citrien

Zelfvertrouwen • Zelfrespect • Individualiteit
Citrien affirmatie: “Ik ben gelukkig, vol blijdschap en vreugde.”

Veel citrienkwarts (door de mens verhitte amethist) wordt als citrien verkocht, echter is pure citrien meer rokerig en helder van kleur. De kleurintensiteit van citrien kan variëren van licht tot oker/bruin achtig geel. Citrienkwarts is te herkennen aan de hardere kleuren en de kwarts (bergkristal, wit van kleur) in de steen.

Citrien is een zonnige en warme steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfrealisatie. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

Citrien trekt geluk, welvaart, succes, rijkdom en overvloed aan en moedigt de drager aan om dit met anderen te delen. De steen is creatief en bevordert zelfexpressie en helpt conflicten binnen een groep op te lossen.

Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. De steen levert ook fysiek energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstig effect op de maag, milt, pancreas en darmen. Citrien helpt ook bij nier- en blaasontstekingen, verbetert de bloedcirculatie en helpt mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Citrine tumbled stone - Crystal Cave
Citrien getrommeld
Kundalini citrien - Crystal Cave
Citrien ruw

Citrienkwarts (manmade)

Zelfvertrouwen • Zelfrespect • Individualiteit
Citrienkwarts affirmatie: “Ik ben gelukkig, vol blijdschap en vreugde.”

Citrienkwarts is een door de mens gebrande amethist. De werking is ongeveer hetzelfde aan citrien. Veel citrienkwarts wordt als citrien verkocht, echter is pure citrien meer rokerig en helder van kleur. De kleurintensiteit van citrien kan variëren van licht tot oker geel. Citrienkwarts is te herkennen aan de hardere kleuren en de kwarts (bergkristal, wit van kleur) in de steen.

Citrien is een zonnige en warme steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfrealisatie. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

Citrien trekt geluk, welvaart, succes, rijkdom en overvloed aan en moedigt de drager aan om dit met anderen te delen. De steen is creatief en bevordert zelfexpressie en helpt conflicten binnen een groep op te lossen.

Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. De steen levert ook fysiek energie. Het stimuleert de spijsvertering en heeft een gunstig effect op de maag, milt, pancreas en darmen. Citrien helpt ook bij nier- en blaasontstekingen, verbetert de bloedcirculatie en helpt mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom. De kwarts in deze steen versterkt het effect van citrien.

Ruwe citrienkwarts cluster - Crystal Cave
Citrienkwarts cluster (manmade)
Citrienkwarts - Crystal Cave
Citrienkwarts getrommeld (manmade)

Citroen Dendriet

Reiniging • Positiviteit • Helderheid
Citroen dendriet affirmatie: “Ik ben vervuld van vitaliteit en straal vreugde en positiviteit uit in alles wat ik doe.”

Citroen dendriet is een betoverende steen die behoort tot de kwartsfamilie. Het wordt gevormd door een combinatie van geologische processen die miljoenen jaren beslaan. De steen ontleent zijn naam aan de ingewikkelde dendritische patronen die lijken op delicate takken of varenachtige insluitsels die het oppervlak sieren. Deze fascinerende formaties ontstaan wanneer mineraalrijke vloeistoffen de gesteentematrix doordringen en in de loop van de tijd langzaam kristalliseren, waardoor ingewikkelde patronen achterblijven die uniek zijn voor elke citroen dendriet steen. Citroendendriet wordt vaak aangetroffen in sedimentaire of metamorfe rotsformaties. De vorming ervan wordt beïnvloed door de aanwezigheid van mineraalrijke vloeistoffen, zoals ijzeroxiden of mangaan, die aanleiding geven tot de prachtige dendritische patronen. Het samenspel van deze mineralen zorgt voor een verbluffend contrast met de doorschijnende achtergrond van de steen, wat resulteert in zijn kenmerkende uiterlijk. Mijnlocaties voor citroen dendriet zijn te vinden in verschillende delen van de wereld. Opmerkelijke afzettingen zijn te vinden in landen als Brazilië, India, Rusland en de Verenigde Staten.

Spiritueel gezien helpt citroen dendriet bij het vergemakkelijken van diepe spirituele verbindingen en het ontwaken van slapende aspecten van het zelf. Het verbetert de intuïtie, waardoor je hogere bewustzijnsgebieden kunt aanboren en toegang krijgt tot spirituele begeleiding. De energie van citroen dendriet zuivert de aura, ruimt stagnerende energieën op en bevordert spirituele afstemming. Het ondersteunt meditatiepraktijken en helpt je een staat van rust, innerlijke vrede en een verhoogd spiritueel bewustzijn te bereiken. De mentale eigenschappen van citroen dendriet omvatten helderheid, focus en mentale standvastigheid. Het zuivert de geest van mentale rommel, verbetert de mentale helderheid en verscherpt cognitieve vaardigheden. Citroen dendriet stimuleert positief denken, verdrijft negativiteit en bevordert een gevoel van mentaal evenwicht en emotionele harmonie. Het ondersteunt besluitvormingsprocessen, helpt u de waarheid te onderscheiden en uw gedachten af te stemmen op uw hoogste goed. De energie van deze edelsteen wekt vertrouwen, bevordert het zelfvertrouwen en stelt je in staat je ware potentieel te omarmen.

De levendige energie van citroen dendriet revitaliseert het lichaam, verjongt de geest en bevordert de vitaliteit. Van deze steen wordt aangenomen dat het het immuunsysteem ondersteunt en de algehele gezondheid en het welzijn bevordert. Het kan ook helpen bij cellulaire regeneratie en het herstel van de balans in het lichaam. De stimulerende eigenschappen van deze edelsteen verbeteren de stemming, verlichten stress en brengen een gevoel van fysieke verjonging.

Ruwe citroen dendriet kopen - Crystal Cave
Citroen dendriet ruw
Citroen dendriet zilveren hanger - Crystal Cave
Citroen dendriet hangertjes

Clinoptiloliet

Reiniging • Tegen Straling • Evenwicht
Clinoptiloliet affirmatie: “Alle straling is verwijderd uit mijn lichaam.”

Clinoptiloliet is een gehydrateerd alkali-aluminiumsilicaat dat een van de meest voorkomende mineralen in de zeolietfamilie is. De structuur bestaat uit een buitenste raamwerk van tetraëders van silica en aluminiumoxide, waarbinnen watermoleculen en uitwisselbare kationen (bijvoorbeeld calcium, kalium, natrium) vrij kunnen migreren. Hoewel de chemische formule van clinoptiloliet varieert met de samenstelling, wordt een typische weergave gegeven door (Na2,K2,Ca)3Al6Si30O72·24H2O. De structuur van clinoptiloliet lijkt sterk op die van heulandiet, een ander zeolietmineraal, maar bevat een groter aandeel silica en alkaliën. Clinoptiloliet is enigszins zacht en vormt platachtige, bijna transparante kristallen met monokliene symmetrie. Het is meestal kleurloos in dunne secties, maar kleuren (bijvoorbeeld bruin, roze, rood) kunnen optreden als gevolg van de aanwezigheid van onzuiverheden zoals ijzeroxide. Het gedehydrateerde mineraal heeft de eigenschappen van een moleculaire zeef die selectief stikstof uit een luchtstroom haalt, waardoor het effluent verrijkt blijft met zuurstof. Als ionenwisselaar is clinoptiloliet gebruikt om cesium en strontium te verwijderen uit radioactief afval dat wordt geproduceerd bij het opwerken van nucleaire brandstoffen en om ammoniak uit rioolwaterstromen te verwijderen. Het mineraal wordt ook gebruikt als vulmiddel en vulstof bij de productie van papier. Clinoptiloliet wordt op verschillende locaties over de hele wereld aangetroffen. Afzettingen van clinoptiloliet zijn in onder andere de VS, Rusland, Turkije en Mexico. Dit is een vrij nieuwe steen voor de spirituele en verzamelaars markt.

Spiritueel gezien wordt gezegd dat clinoptiloliet elektromagnetische verontreinigende stoffen, radioactiviteit en andere negatieve energieën absorbeert die de normale celfunctie kunnen verstoren. Het kan ook nuttig zijn bij het verwijderen van gifstoffen uit het spijsverteringsstelsel. Het zou kunnen helpen bij het verlichten van zorgen en heeft een kalmerend effect. Clinoptiloliet helpt om duistere entiteiten, haken en negatieve energieën uit onze aura los te laten, zodat het lichaam energetisch kan beginnen zichzelf te regenereren en terug te keren naar een normale staat van evenwicht.

Ruwe clinoptiloliet brok - Crystal Cave
Clinoptiloliet ruwe stenen

Columbiet

Creativiteit • Stimulatie • Bescherming
Columbiet affirmatie: “Ik ben altijd groeiend en in ontwikkeling op mijn persoonlijke reis.”

Columbiet, ook wel niobiet, en niobiet-tantaliet [(Fe, Mn)Nb2O6] genoemd, is een zwarte minerale groep die een erts van niobium is. Het heeft een submetallische glans en een hoge dichtheid en is een niobaat van ijzer en mangaan. Het is in 1801 genoemd door Charles Hatchett (1765-1847) naar een exemplaar verzameld in het midden van de 17e eeuw in een plaats genaamd Nautneague (nu beschouwd als Haddam, Connecticut, VS). Het exemplaar was afkomstig uit de mineralencollectie van John Winthrop (1606-1676), gouverneur van Connecticut en werd aan Hans Sloane gegeven door John Winthrop (1681-1747), de kleinzoon van de gouverneur met dezelfde naam. Van het type-exemplaar noemde Hatchett het nieuwe element columbium (nu niobium genoemd). De huidige soort, columbiet-(Fe) behoudt de oude wortelnaam en heeft het achtervoegsel -(Fe) om de dominantie van ijzer in de soort aan te geven. Columbiet was de tweede soort genoemd uit de VS, na celestien. Het vormt een reeks met het tantaal-dominante analoog ferrotantaliet en één met het mangaan-dominante analoog manganocolumbiet. Het ijzerrijke lid van de columbietgroep is ferrocolumbiet. Er kan wat tin en wolfraam in het mineraal aanwezig zijn. Columbiet heeft dezelfde samenstelling en kristalsymmetrie (orthorhombisch) als tantaliet. In feite worden de twee vaak gegroepeerd als een semi-enkelvoudige minerale reeks die in veel mineraalgidsen columbiet-tantaliet of coltan wordt genoemd. Tantaliet heeft echter een veel groter soortelijk gewicht dan columbiet, meer dan 8,0 vergeleken met 5,2 van columbiet.

Spiritueel gezien kan columbiet de creativiteit verbeteren en het kan je specifiek helpen als je ideeën of gedachten niet gloeien zoals je wilt dat het vloeit. De energie van deze steen kan ook opwinding en passie stimuleren met betrekking tot wat je met het leven doet en kan je aanmoedigen om je optimistischer en positiever te voelen over je eigen keuzes in het leven. Als je je angstig, depressief of neerslachtig voelt over waar je mee bezig bent, kan het helpen om fantasierijk denken en enthousiasme te stimuleren. Dit kan helpen om je project weer op de rails te krijgen. Dit kan je ook helpen als je je lui voelt, geen interesse hebt en lusteloos bent in je werk.

De vibratie van columbiet kan je aanmoedigen om realistische en verstandige antwoorden te vinden op verschillende problemen die je ervaart. Columbiet heeft een verbazingwekkende energie, die je zou kunnen helpen bij het nemen van beslissingen en die je interesse zou kunnen wekken om een nieuwe weg vooruit te vinden. Dit kan met name essentieel zijn om je te helpen om doelen los te laten wanneer je beseft dat je de verkeerde kant op gaat. Vanwege zijn sterke band met de aarde via zijn vibratie in zowel de aardester- als de basischakra, heeft het een sterke actie om te helpen bij het aarden. Dit is ook een zeer effectieve psychische beschermingssteen, die essentieel is om te gebruiken wanneer je hem in je omgeving draagt of hebt. Een van de sterkste en krachtigste acties van de frequentie van de columbiet is de manier waarop het werkt om je te beschermen tegen kwade spreuken die door sommige mensen op je gericht zijn.

Als je hebt ervaren dat een spreuk op je gericht is, is het bekend dat de energie van deze steen het einde omdraait, om een nog positiever resultaat voor je te creëren. Dit zal je in staat stellen een sterker niveau van veiligheid te voelen wanneer je je in een bepaalde situatie bevindt waarin anderen al negatieve actie tegen je hebben ondernomen. Dit geeft je een beter gevoel van veiligheid tegen elke psychische aanval. De steen creëert ook een sterke barrière die je kan beschermen tegen schade door iemand die niet van het licht is, en het kan voorkomen dat er nieuwe gehechtheden worden gevormd. Dit kan ook helpen bij het losmaken van de haken van relaties eerder in het leven en zelfs de gehechtheden in het vorige leven. Deze kunnen effecten hebben op de huidige tijd, en wanneer ze worden herkend, kunnen ze worden vrijgegeven.

Let op!: columbiet bevat arseen. Het is niet aan te raden om deze steen vast te houden. Altijd handen wassen na aanraking, gebruik deze steen alleen als decoratie.

Columbiet kopen - Crystal Cave
Columbiet stenen

Clinozoisiet

Vergeving • Ontgifting • Zelfbekrachtiging
Clinozoisiet affirmatie: “Ik ben als persoon gegroeid.”

Clinozoisiet is een zachte olijfgroene en roze steen die soms wordt aangezien voor epidoot. Clinozoisiet is hetzelfde als zoisiet, maar kristalliseert in het monokliene systeem, dat het wetenschappelijk classificeert als een individuele mineraalsoort. Clinozoisiet is ook qua samenstelling bijna identiek aan epidoot, maar mist significant ijzer in zijn structuur. Het vormt een reeks met epidoot en in veel gevallen kan het feitelijke onderscheid tussen deze twee mineralen niet worden gemaakt. Sommige exemplaren van bepaalde plaatsen worden zelfs bestempeld als clinozoisiet-epidoot omdat ze tussen deze twee mineralen zijn zonder een exacte bepaling. Het werd oorspronkelijk ontdekt in 1896 in Oost-Tirol, Oostenrijk. En de naam komt van het ontslag bij zoisiet en zijn monokliene kristalstructuur. Clinozoisiet is een mineraal dat voorkomt tijdens de wijziging van sedimentair gesteente. Meestal wordt deze prachtige edelsteen gevonden in massieve vorm en als prismatische kristallen in aderen van marmer. Het is moeilijk te vinden, daarom kan het duurder lijken dan andere edelstenen.

Spiritueel gezien is clinozoisiet een uitstekend kristal om te gebruiken bij het ontgiften van het lichaam, vooral wanneer het lichaam door enige vorm van straling is gegaan. Clinozoisiet werkt voornamelijk met de zonnevlecht en hartchakra’s en verbetert de emotionele helderheid, ondersteuning, binding, koestering en loyaliteit. Clinozoisiet helpt de pijn van een gebroken hart en hartzeer te verlichten. Het zorgt voor duidelijkheid en begrip. Werk met clinozoisiet om een plaats van vergeving (van jezelf en anderen) te vinden en om sterker en meer zelf bekrachtigd voorwaarts te gaan. Clinozoisiet kan stress en spanningen verlichten in tijden van crisis. Als lid van de epidoot groep zal clinozoisiet enkele van dezelfde metafysische eigenschappen als epidoot delen, zoals het balanceren en stabiliseren van de energiestroom van het lichaam, het verbeteren van het genezings- en/of herstelproces, het vergroten van de vitaliteit en het versterken van gevoelens van optimisme en hoop.

Clinozoisiet kopen - Crystal Cave
Clinozoisiet knuffelstenen

Clinozoisiet Epidoot

Vergeving • Ontgifting • Zelfbekrachtiging
Clinozoisiet epidoot affirmatie: “Ik ben als persoon gegroeid.”

Clinozoisiet is een zachte olijfgroene en roze steen die soms wordt aangezien voor epidoot. Clinozoisiet is hetzelfde als zoisiet, maar kristalliseert in het monokliene systeem, dat het wetenschappelijk classificeert als een individuele mineraalsoort. Clinozoisiet is ook qua samenstelling bijna identiek aan epidoot, maar mist significant ijzer in zijn structuur. Het vormt een reeks met epidoot en in veel gevallen kan het feitelijke onderscheid tussen deze twee mineralen niet worden gemaakt. Sommige exemplaren van bepaalde plaatsen worden zelfs bestempeld als clinozoisiet-epidoot omdat ze tussen deze twee mineralen zijn zonder een exacte bepaling. Het werd oorspronkelijk ontdekt in 1896 in Oost-Tirol, Oostenrijk. En de naam komt van het ontslag bij zoisiet en zijn monokliene kristalstructuur. Clinozoisiet is een mineraal dat voorkomt tijdens de wijziging van sedimentair gesteente. Meestal wordt deze prachtige edelsteen gevonden in massieve vorm en als prismatische kristallen in aderen van marmer. Het is moeilijk te vinden, daarom kan het duurder lijken dan andere edelstenen.

Spiritueel gezien is clinozoisiet een uitstekend kristal om te gebruiken bij het ontgiften van het lichaam, vooral wanneer het lichaam door enige vorm van straling is gegaan. Clinozoisiet werkt voornamelijk met de zonnevlecht en hartchakra’s en verbetert de emotionele helderheid, ondersteuning, binding, koestering en loyaliteit. Clinozoisiet helpt de pijn van een gebroken hart en hartzeer te verlichten. Het zorgt voor duidelijkheid en begrip. Werk met clinozoisiet om een plaats van vergeving (van jezelf en anderen) te vinden en om sterker en meer zelf bekrachtigd voorwaarts te gaan. Clinozoisiet kan stress en spanningen verlichten in tijden van crisis. Als lid van de epidoot groep zal clinozoisiet enkele van dezelfde metafysische eigenschappen als epidoot delen, zoals het balanceren en stabiliseren van de energiestroom van het lichaam, het verbeteren van het genezings- en/of herstelproces, het vergroten van de vitaliteit en het versterken van gevoelens van optimisme en hoop.

Clinozoisiet epidoot kopen - Crystal Cave
Clinozoisiet epidoot knuffelstenen

Copal

Manifestatie • Spiritualiteit • Reiniging
Copal affirmatie: “Mijn lichaam en geest zijn gereinigd en genezen.”

Copal is een harssoort die wordt geproduceerd uit plantensap, vaak van leden van het geslacht Copaifera. De term wordt in het bijzonder geïdentificeerd met de aromatische boomharsen die door de culturen van pre-Columbiaans Meso-Amerika worden gebruikt als ceremonieel gebrande wierook en voor andere doeleinden. Het woord copal is afgeleid van het Nahuatl-taalwoord copalli, wat “wierook” betekent. Copal en barnsteen (amber) zijn beide gemaakt van boomhars, echter is copal lang niet zo oud als barnsteen. Boomhars die minder dan 100.000 jaar oud is, wordt copal genoemd. Copal is zachter en heeft niet dezelfde eigenschappen als barnsteen omdat het niet genoeg tijd heeft gehad om te fossiliseren. Copal kan er kruimelig uitzien. Dit is geen copal van edelsteenkwaliteit, maar eerder copal dat een natuurlijk proces van drogen en degraderen is begonnen. Wanneer ze in een normale atmosfeer blootgesteld liggen, zullen bepaalde elementen in de copal verdampen. Hierom is het gebruikelijk om een ??netwerk van fijne scheurtjes op het oppervlak van copal te zien, en deze haarscheurtjes duiden vaak op de beginfasen van dit proces. Het verschil tussen copal en barnsteen is makkelijk te zien, copal lost op in aceton, maar barnsteen niet.

Spiritueel gezien wordt copal geassocieerd met de vervulling van dromen, doelen en idealen. Het helpt om emotionele blokkades op te heffen. Het is goed voor de yin/yang balans, het geheugen, de rust en het intellect. Copal trekt negatieve energie naar buiten en reinigt het om positieve energie binnen te halen. Het helpt bij depressie en zelfbalancering. Het biedt ook een uitstekende bescherming tegen negatieve energie en invloeden van buitenaf. Copal is een prachtig manifestatiemiddel. Het bevordert de vruchtbaarheid en is ook geweldig voor het geboorteproces: verhoogt de helderheid, creatieve expressie en zelfvertrouwen.

Als je copal harsbrokjes hebt kan dit in het huis worden gehouden om te genieten van de positieve energie die het te bieden heeft. Je kunt de hars ook in een veilige bak verbranden met een houtskoolpuck. Je steekt de houtskool aan volgens de instructies op de verpakking met behulp van een tang en zodra de houtskool heet genoeg is, plaats je de hars op de houtskool waardoor deze opwarmt en het aroma verspreidt. Je kunt ook copal wierookstokjes gebruiken die het gebruik van de wierook vergemakkelijken. Gebruik het in meditatie of om je huis of kamer leeg te maken door een ruimte opruimingsoefening te doen.

Ruwe copal kopen - Crystal Cave
Ruwe copal brokken

Covelliet

Spiritualiteit • Visie • Loslaten
Covelliet affirmatie: “Ik stroom mee met de bewegingen van het universum.”

Covelliet, ook wel covellien genoemd, is een zeer zeldzaam kopersulfidemineraal dat kristalliseert in hexagonale kristallen of als een secundaire coating over andere kopermineralen. Het is een zeer krachtige steen die helpt om de fysieke en etherische rijken samen te overbruggen. Onze geest wordt open en helder wanneer we met de steen werken, en helpt ons af te stemmen op de krachtige energieën die deze hogere dimensies bevatten. Covelliet helpt je deze energieën naar de aarde te aarden en ze op je levenspad te gebruiken. Het stimuleert de hogere chakra’s en helpt met de verbinding met gidsen en andere goddelijke bronnen van wijsheid.

Covelliet is een steen van bevrijding en transformatie. De energetische trillingen van deze metallic blauwe steen moedigen iemand aan om positief te zijn in zijn gedachten en gedrag. De steen ondersteunt onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf en harmoniseert lichaam, geest en ziel. De steen stimuleert het derde oogchakra en verbetert paranormale vermogens. Covelliet is een steen van visie en fungeert als een reflecterende spiegel die de donkere kant van iemands ziel laat zien en de mogelijke problemen of gebreken in iemands gedachten en gedrag. Covelliet helpt om iemand uit het verleden te bevrijden en alles wat je misschien tegenhoudt om verder te gaan in je leven, zoals oud trauma, verlies, schaamte en angst.

Covelliet is een nuttige steen voor mensen die zich kwetsbaar voelen en angstig zijn in groepen. De steen kan behulpzaam zijn bij het verlichten van negativiteit en depressie en helpt bij het bedenken van oplossingen voor waargenomen problemen en uitdagingen. Covelliet elimineert ijdele en arrogante neigingen en vervangt ze door een houding van dankbaarheid en een gevoel van waardering. Covelliet helpt iemand in te zien dat wanneer de energiestroom op de juiste manier wordt gestuurd, verbazingwekkende resultaten en wonderen in iemands leven kunnen komen. Covelliet helpt om spirituele informatie en kennis duidelijk uit te drukken door middel van schrijven of andere vormen van communicatie.

Covelliet - Crystal Cave
Covelliet

Cupriet

Aarding • Manifestatie • Overgave
Cupriet affirmatie: “Ik geef mijzelf over aan het universum.”

Cupriet, ook wel roodkopererts genoemd, is een zacht, zwaar roodoxidemineraal dat een belangrijk kopererts is en dat nog steeds op veel plaatsen in de wereld wordt gewonnen. Het wordt meestal gevormd tijdens de interactie van grondwater en kopermineralen of door de verwering van koperafzettingen. Cupriet is een mineraal dat voornamelijk uit koper bestaat en wordt vaak aangetroffen samen met afzettingen van chrysocolla, malachiet, limoniet en azuriet. De kleur van cupriet varieert van helder karmozijnrood tot bruinachtige of zwartachtige tinten, afhankelijk van de formatie en onzuiverheden in het gebied. Dit mineraal werd pas in 1845 voor het eerst herkend en beschreven door William Karl Ritter von Haidinger. De naam cupriet komt van het Latijnse woord “cuprum”, wat het woord is voor koper, omdat cupriet zo’n hoog kopergehalte heeft. In feite produceert cupriet de grootste opbrengst aan koper per molecuul van alle mineralen ter wereld. Voorheen was het bekend onder verschillende namen. Cupriet komt uit de geoxideerde zone van koperlagen en neemt de vorm aan van kristallen, korrels of aardse massa’s. De kristallen zijn transparant tot doorschijnend en rood tot dieprood dat bijna zwart kan lijken. Cupriet wordt voornamelijk gevonden in het Oeralgebergte van Rusland, het Altain-gebergte in Mongolië en het eiland Sardinië, met andere afzettingen in Bolivia, Chili, Engeland, Frankrijk, Zaïre en de Verenigde Staten.

Spiritueel gezien wordt cupriet verondersteld te helpen bij het bevredigen van iemands fysieke behoeften en het verminderen van zorgen. Het resoneert sterk met het wortel chakra, waarvoor de vitaliteit en het energieniveau kan toenemen. Cupriet kan zorgen voor een aardende energie voor het hele lichaam. Het brengt de mannelijke en vrouwelijke polariteit in evenwicht en zorgt voor balans op het spirituele pad. Cupriet is een geweldig hulpmiddel voor manifestatie omdat het iemand een gevoel van veiligheid kan geven en het weten dat aan alle fysieke behoeften wordt voldaan. Het grondt iemand in het huidige moment en helpt bij het loslaten van de behoefte aan controle en zorgen over situaties terwijl gebeurtenissen zich op natuurlijke wijze ontvouwen in het voordeel van iedereen. Cupriet moedigt iemand aan om voorbij gebeurtenissen uit het verleden te gaan, is ondersteunend en aardend in het huidige moment en helpt iemand naar toekomstige ervaringen en onbeperkt potentieel te gaan.

Cupriet verbindt zich met de goddelijke energieën die de manifestatie ondersteunen van de innerlijke wereld van intentie naar de uiterlijke wereld van het fysieke rijk. Cupriet is een steen voor vrouwelijke kracht en aardgodinnen. Cupriet helpt bij de genezing van de vrouwelijke en ontvankelijke delen van jezelf. Cupriet is ideaal voor vrouwelijke relaties en werkt helend, verzorgend, verzorgend, ondersteunend. Het kan helpen bij het identificeren en oplossen van problemen met betrekking tot relaties met moeders, zussen, zustervrienden, dochters, vrouwelijke partners of zelfs het vrouwelijke aspect van het zelf. Cupriet begeleid je met om ideeën en creaties te ontwikkelen, waardoor gemanifesteerde intenties in het fysieke rijk worden gebracht.

Cupriet kopen - Crystal Cave
Cupriet
Scroll To Top
  • Menu
  • Categories
Close
Home

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping