Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen en Mineralen M

Op deze pagina kun je alle edelstenen en mineralen vinden die beginnen met de letter M, gesorteerd op alfabetische volgorde. Sommige stenen zijn geclassificeerd per variëteit. Je kunt op de titel van de naam van de steen klikken om zo naar de productpagina van die steensoort te gaan. Klik op de letters hieronder om naar een andere pagina te gaan.

Edelstenen en mineralen ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Maansteen – Groene Maansteen (Garnieriet)

Vrouwelijkheid • Vruchtbaarheid • Natuur
Groene maansteen affirmatie: “Vrouwelijke aardse energie stroomt door mij heen.”

Garnieriet, ook bekend als groene maansteen, is een serpentijnmineraal dat rijk is aan nikkelerts en kaliumsilicaten. De prachtige groene tinten worden gecreëerd door het nikkelerts, variërend van groenblauw tot geelgroen tot diepgroen. Het wordt vaak groene maansteen genoemd vanwege de oppervlakteglans die vergelijkbaar is aan maansteen, maar is technisch gezien geen maansteen. Garnieriet heeft geen overeengekomen chemische formule, het is nauw verwant aan serpentijn en geassocieerd met olivijn. Garnieriet is een term die wordt gebruikt om de groene steenzakken te beschrijven die te vinden zijn in verweerde rotsen. Garnieriet werd in 1867 ontdekt door Jacque Jules Garnier, in Nieuw-Caledonië. Zeven jaar later zou het officieel naar hem vernoemd worden terwijl het aan de mineralogierecords werd toegevoegd. Sindsdien is deze landmassa cruciaal geworden voor de nikkelwinning, waarbij naar schatting 10% van het totale nikkelgehalte van de wereld zich onder het eiland bevindt. Afzettingen van garnieriet zijn ook gevonden in Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek, Oregon, VS en verschillende andere locaties. Het uiterlijk varieert bij elke vindplaats.

Hoewel garnieriet geen maansteen is, worden toch de spirituele eigenschappen van maansteen toegekend aan garnieriet. Naast de eigenschappen van maansteen heeft garnieriet een extra focus op het in evenwicht brengen van de emoties en het volledig openstellen voor het vrouwelijke van binnen. Garnieriet wordt de steen van de godin genoemd, of Gaia, met andere woorden, de steen van de vrouwelijke aardse energie. Het is een zeer kalmerende steen, die stress en overweldigde gevoelens en angst verlicht. De steen helpt om “mee te gaan met de stroom”. Deze steen is vooral helend voor de emoties, en de verbinding met de aarde en de maan samen maakt het een geweldige steen voor tuiniers en boeren.

Garnieriet is een verwervingssteen en speelt een grote rol in het manifestatieproces. Het helpt je niet alleen groot te dromen, maar het geeft je ook de eigenliefde die nodig is om te weten dat je het verdient om groot te dromen. De steen laat het goede naar je toe komen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor je dromen om fysieke realiteit te worden. Het verhoogt je geluk en je vermogen om te winnen, en kan je verlangens vergroten.

Garnieriet geeft je de moed om te erkennen dat je genoeg bent en leert je je eigen goddelijke zelf te omarmen. Het is een steen van liefde, opent het hart, verwijdert veroordelende gedachten, jaloerse neigingen en geeft je een duidelijk beeld van hoe je die negatieve eigenschappen kunt omzetten in positieve acties. Garnieriet kan je helpen om bij je ware essentie te komen terwijl je de geweldige kwaliteiten die je in je hebt omarmt.

Klik hier om meer te lezen over groene maansteen.

Groene maansteen - Crystal Cave
Groene maansteen
Groene maansteen geslepen - Crystal Cave
Groene maansteen glans

Maansteen – Maansteen

Vrouwelijkheid • Vruchtbaarheid • Maan Magie
Maansteen affirmatie: “Ik sta volledig in mijn vrouwelijke kracht en energie.”

Maansteen is een variëteit van de veldspaatgroep minerale orthoklaas. Maansteen is een doorschijnend tot transparant materiaal dat bestaat uit afwisselende lagen orthoklaas en albiet veldspaat. Als licht een geslepen en gepolijste steen van maansteen binnendringt, verstrooit een deel van dat licht aan de grenzen tussen de twee tussenlaagse veldspaatmaterialen. Het verstrooide licht verlicht de steen en produceert een fenomenale gloed die onder het oppervlak van de steen lijkt te bewegen. De gloed lijkt te bewegen als de lichtbron wordt bewogen, of als de steen wordt bewogen, of als de waarnemer zijn waarnemingshoek verandert. De gloed is meestal wit van kleur en is de bron van de naam maansteen. De gemologische naam die voor dit fenomeen wordt gebruikt, is ‘adularescence’, dat is afgeleid van ‘adularia’, een oude Europese naam voor maansteen.

Orthoklaas is een algemeen kaliumveldspaatmineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, kleine prismatische scherven, langwerpige kristallen en dunne plaatachtige lagen. Het kan zich vormen op de meeste granieten en pegmatieten, maar het is ook een van de belangrijkste chemische componenten van maansteen. De meest voorkomende kleuren van orthoklaas zijn meestal beige-grijs of lichtbruin, maar zijn ook te vinden in wit, roze en verschillende tinten rood. Dit mineraal werd voor het eerst ontdekt in 1801 door R.J. Hooi. Orthoklaas is genoemd naar het Griekse woord dat “rechte breuk” betekent, verwijzend naar de dubbele splijtvlakken die haaks op elkaar staan. Orthoklaas is over de hele wereld te vinden, met de belangrijkste commerciële afzettingen in Rusland, Tanzania, Spanje, Italië, Zwitserland, Madagaskar en de Verenigde Staten. Vanwege de gemakkelijke toegankelijkheid en de goedkope kosten van dit mineraal, word orthoklaas veel gebruikt in commerciële productie. Het wordt meestal gebruikt bij het maken van keramiek, tegels, glas en als ingrediënt in schuurmiddel.

Spiritueel gezien is maansteen sinds de oude tijden de steen geweest van liefde, vruchtbaarheid, intuïtie, magie, bescherming, hoop en spirituele zuiverheid. Maansteen kalmeert en bemoedigt omdat het ons de natuurlijke ritmes van het leven leert, het hart opent voor empathie en helpt bij het accepteren van liefde. Van maansteen wordt gezegd dat het onze gevoeligheid voor het vrouwelijke goddelijke vergroot, de intuïtie verhoogt en ons openstelt voor onze paranormale gaven. Het moedigt hoop en inspiratie aan om ons in staat te stellen te wensen, te streven en te stromen in harmonie met onze dromen. Het opent ons voor serendipiteit en synchroniciteit. Maansteen kan een rustgevende slaap induceert en helpt bij lucide dromen.

Het is een steen van bescherming voor vrouwen en kinderen, vooral zwangere vrouwen en baby’s. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om de vruchtbaarheid te verbeteren en er wordt aangenomen dat het de reproductieve gezondheid van vrouwen overal ondersteunt, van het verlichten van menstruatieproblemen tot het kalmeren van fluctuerende hormonen tot het helpen van een vrouw bij de bevalling. Beschouwd als een steen van de godin, wordt Maansteen geassocieerd met de maan, de getijden, vrouwelijkheid en het onderbewustzijn. Het helpt de ritmes van maanenergie te synchroniseren met de ritmes van het lichaam van een vrouw. Maansteen helpt mannen om meer in harmonie te komen met de vrouwelijke aspecten van hun natuur. Het stimuleert de rechterkant van de hersenen om niet-lineair denken en emotioneel evenwicht aan te moedigen.

Klik hier om meer te lezen over maansteen.

Maansteen steen - Crystal Cave
Maansteen
Maansteen werking - Crystal Cave
Maansteen knuffelstenen

Maansteen – Regenboog Maansteen

Maan Energie • Bescherming • Vruchtbaarheid
Regenboog maansteen affirmatie: “Ik reageer met compassie gracieus op elke situatie.”

Regenboog maansteen is transparante labradoriet, een nauw verwant veldspaatmineraal met glans in verschillende iriserende kleuren. Hoewel het technisch gezien geen maansteen is, is het vergelijkbaar genoeg dat de handel het als een op zichzelf staande edelsteen heeft geaccepteerd. Tegenwoordig geven sommige mensen er de voorkeur aan boven traditionele maansteen. Vindlocaties voor regenboog maansteen zijn te vinden in Sri Lanka, Australië, Mexico, Madagaskar, Polen en India.

Veldspaat is een groep mineralen die kalium-, natrium-, calcium- en aluminiumsilicaten bevat. Veldspaat heeft zijn naam gekregen door Johan Gottschalk Wallerius in 1747. De naam veldspaat is afgeleid van het Duitse ‘feld’, wat ‘veld’ betekent, omdat sommige vroege exemplaren werden gevonden in velden, en ‘spar’, een geologische term voor niet-metaalhoudende mineralen met een glasachtige glans en goede splijting. De veldspaatgroep omvat de microcline (amazoniet), orthoklaas (maansteen en variaties) en plagioklaas (zonnesteen en labradoriet variaties) veldspaat. Verder komt dit mineraal nog in andere kleuren voor zoals wit, licht grijs, licht geel, en kan ook semi opaak en licht transparant voorkomen. Veldspaat is een belangrijke en veel voorkomende grondstof voor de productie van keramiek en geopolymeren, en is een belangrijk ingrediënt bij de productie van glas.

Spiritueel wordt veldspaat gezien als een vrouwelijke steen en zou een ondersteuning kunnen zijn bij vrouwelijke klachten. Veldspaat verhoogt het zelfrespect, zelfrespect en zelfbewustzijn. Het helpt je om jezelf als vrouw te eren, je seksualiteit te eren en je vermogen om nieuw leven te creëren. Deze steen zal je helpen als je de gewoonte hebt om voortdurend de verkeerde partner te selecteren door je te helpen erkennen dat je gewaardeerd wordt als jezelf en niet als een verlengstuk van iemand anders. Het mineraal veldspaat voorziet je van vrouwelijke, maan- en godinnenenergie.

Spiritueel gezien stimuleren en balanceren de trillingen van regenboog maansteen al onze chakra’s, waardoor energie kan stromen. De steen resoneert het meest met het kruinchakra, opent deze en brengt liefdevolle helende energieën binnen die door ons wezen zullen stromen. Het is een zeer vredige steen die harmonieuze, rustige en aangename vibraties uitstraalt. Deze krachtige steen is verbonden met de menselijke essentie van de drager. Regenboog maansteen ons met Goddelijke Inspiratie en bindt deze in onze eigen intuïtie. Werken met de steen moedigt introspectie en oordeelsvorming aan, waardoor besluitvorming eenvoudiger wordt. Regenboog maansteen helpt ons met een soepelere overgang naar meditatie. Het kalmeert de geest van het gebabbel dat onze meditatieve toestand kan beïnvloeden. Dit stelt ons in staat om in het hier en nu zonder afleiding te zijn.

Regenboog maansteen is een trouwe partner om elke dag de concentratie en focus te behouden en je atmosfeer te beschermen tegen slechte energieën die zich aan je proberen te binden. Je zult het vermogen van maanstenen voelen om je bewustzijn, intuïtie en intellectuele niveaus in het algemeen te vergroten door je gedachten zuiver te blijven beschermen. Je kunt deze kwaliteiten dan gebruiken bij elke activiteit of elk doel dat je heeft. Regenboog maansteen spoort iemand aan om grenzen te verleggen en ontvankelijk te zijn voor nieuwe veranderingen die zich kunnen voordoen.

Klik hier om meer te lezen over regenboog maansteen.

Regenboog maansteen ketting - Crystal Cave
Regenboog maansteen
Regenboog maansteen palmsteen - Crystal Cave
Regenboog maansteen zakstenen

Maansteen – Roze Maansteen

Vrouwelijkheid • Vruchtbaarheid • Emotionele Balans
Roze maansteen affirmatie: “Mijn emoties zijn in balans en mijn intenties sterk.”

Roze maansteen is een variëteit van maansteen en valt onder de veldspaat – orthoklaas groep van mineralen van kaliumaluminiumsilicaat. De kleur is meestal geelbruin tot zeer licht perzik/roze. Aangenomen wordt dat deze kleurverandering wordt veroorzaakt door hogere aluminium en hematietgehaltes in de chemische samenstelling van veldspaat. De steen wordt gevonden in Brazilië, India, Madagaskar, Myanmar (Birma), Sri Lanka, Zwitserland, Noorwegen, Australië, Duitsland, Tanzania en de Verenigde Staten.

Roze maansteen heeft alle eigenschappen bovenstaande van maansteen, met een extra focus op de emotionele aspecten. Het wordt als extra rustgevend voor vrouwen beschouwd en helpt ons het gevoel van eigenwaarde en waarde te vergroten. Door het vertrouwen te versterken en zichzelf te waarderen, hebben vrouwen roze maansteen kunnen gebruiken als een centraal punt voor hun intenties om af te vallen en op gewicht te blijven. Het zal het degenen helpen bepalen wanneer ze eten voor fysieke voeding en wanneer ze misschien eten om emotionele behoeften te vervullen. Roze maansteen draait helemaal om het vrouwelijke is een zachte en zachte omhulling van goddelijke liefde.

Klik hier om meer te lezen over roze maansteen.

Roze maansteen geslepen kopen - Crystal Cave
Roze maansteen gepolijst
Roze maansteen generator - Crystal Cave
Roze maansteen deels ruw en gepolijst

Maansteen – Polarity Maansteen

Onderbewustzijn • Intuitie • Nieuw Begin
Polarity maansteen affirmatie: “Ik ben dankbaar voor alle mogelijkheden die mij overkomen.”

Polarity maansteen is een recente vondst van een combinatie van verschillende maansteenmineralen, ook wel polarity (polariteit) maansteen genaamd. Het is een contrasterende maansteen bestaande uit witte en bruine kleuren, afkomstig uit India. Spiritueel gezien werkt deze steen voornamelijk in het emotionele lichaam. Het stimuleert zowel het ontwaakte ‘dag’-bewustzijn als het diepere ‘nacht’-bewustzijn van het onderbewuste. Als men met deze steen slaapt, kan hij intense en betekenisvolle dromen stimuleren en helpt hij bij het herinneren van zijn dromen na het ontwaken. Het stimuleert iemands vermogen tot emotionele en symbolische inzichten en helpt ons de boodschappen te begrijpen die onze dromen voor ons hebben. Polarity maansteen is een steen voor een nieuw begin. Het verzacht emotionele instabiliteit en zorgt voor kalmte om het emotionele lichaam in balans te brengen. Als vrouwelijke steen is het perfect voor emotionele genezing en liefde, waardoor je zelfs in moeilijke tijden of situaties geluk kunt vinden. Het stimuleert ook het intuïtieve vermogen en helpt ons de boodschappen te begrijpen die onze dromen voor ons hebben.

Polarity maansteen handsteen - Crystal Cave
Polarity maansteen

Maansteen – Zwarte Maansteen

Nieuw Begin • Bescherming • Emotionele Balans
Zwarte maansteen affirmatie: “Ik ben ondersteund en beschermd bij elk nieuw punt in mijn leven.”

Zwarte maansteen is een variëteit van gewone maansteen die onlangs is ontdekt in Madagaskar. Het kan worden gevonden met witte, grijze en bruine kleuren die door bijna elk stuk lopen. Zwarte maansteen wordt meestal gevormd en gesneden in een verscheidenheid aan verschillende meditatiehulpmiddelen zoals bollen, palmstenen, getrommelde stukken, slingers, ruwe brokken en nog veel meer meer.

Zwarte maansteen heeft een focus op nieuwe beginselen: met elk nieuw begin in ons leven, nieuw werk, nieuwe opleiding, een toevoeging aan het gezin, ontstaat er nieuwe energie. De zwarte maansteen ondersteunt je in nieuwe situaties. Dit is een geweldige steen mee te werken aan het begin van een nieuw project, of zelfs een nieuwe liefde, of het begin van de zwangerschap bijvoorbeeld. Zwarte maansteen is ook zeer beschermend. Het kan helpen negatieve energie af te weren en inspiratie aan te moedigen. Het helpt bij wisselende gevoelens en brengt je terug in een positievere emotionele toestand. Zwarte maansteen is zeer kalmerend en aardend.

Als je een relatiebreuk doormaakt of problemen hebt met iemand die dicht bij je staat, is het goed om een zwarte maansteen bij je te hebben. Zwarte maansteen is ook een uitstekende steen voor wanneer jij of iemand anders in je omgeving met wie je ervaringen of een deel van je leven hebt gedeeld. Als we een geliefde ongemakkelijk zien, ligt het in onze aard als mens om te helpen. Er is altijd een mogelijkheid dat onze goedbedoelde hulp averechts kan werken en je kan vatbaar maken voor hun eigen zware energie. Door deze steen aan deze mensen te geven, kun je je hart voor hen blijven openen. Het zal ook ondersteuning bieden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hun negativiteit je eigen emotionele lichaam beïnvloedt.

Klik hier om meer te lezen over zwarte maansteen.

Zwarte maansteen vrije vorm kopen - Crystal Cave
Zwarte maansteen
Ruwe zwarte maansteen brok - Crystal Cave
Ruwe zwarte maansteen

Magnesiet

Tederheid • Meditatie • Positiviteit
Magnesiet affirmatie: “Ik laat de spanning van mijn lichaam los.”

Magnesiet is een prachtige steen die op howliet lijkt. Het is een zachte steen en draagt het gevoel van zachtheid met zich mee. Magnesiet bevat een hoog magnesiumgehalte en bevordert de opname ervan in het lichaam. Met zijn kalmerende energie brengt magnesiet je emoties in evenwicht, zodat je in contact kunt komen met je ware gevoelens. Deze steen helpt je om oude emotionele patronen te verwijderen.

Magnesiet heeft een hersenachtige vorm, en heeft een krachtig effect op de geest. Magnesiet is een perfecte steen om je geest te ontspannen en de spanning van negatieve gedachtevormen of mentale energie te verminderen.
Het helpt je om je gecentreerd te voelen, helpt onbewuste gedachten en gevoelens te herkennen en de redenen hiervoor te onderzoeken.

De steen creëert een positieve levenshouding, heeft een kalmerend effect op de emoties en bevordert de tolerantie voor emotionele stress. Het ondersteunt mensen die nerveus en angstig zijn en helpt hen om prikkelbaarheid en intolerantie te overwinnen.

Magnesiet oplegger - Crystal Cave
Magnesiet
Ruwe magnesiet kopen - Crystal Cave
Magnesiet ruw

Magnetiet

Aarding • Magnetisme • Daadkracht
Magnetiet affirmatie: “Ik ben een magneet voor de goede dingen in het leven.”

Magnetiet werdt oorspronkelijk lodestone genoemd in 1548 en onder andere namen zoals magnetisch hematiet. De steen dient niet verward te worden met magnesiet en hematiet, dit zijn andere stenen. Magnetiet kreeg zijn naam in 1845 door Wilhelm Karl von Haidinger omdat natuurlijke magneten bekend waren bij de oude Grieken, die dit mineraal “magneet” noemden, waar het werd gevonden in de landen van de Magnetes in Thessalië.  Natuurlijk gemagnetiseerde magnetiet trekt kleine stukjes ijzer aan, en zo ontdekten oude volkeren voor het eerst de eigenschap van magnetisme. Magnetiet is een zwaar materiaal, zwart of bruinzwart met een metaalachtige glans. Het is de meest magnetische van alle natuurlijke, veel voorkomende mineralen op aarde. De van oorsprong felzwarte kleur kan door oxidatie geleidelijk verbleken tot donkerbruin of grijs. Magnetiet wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege de veronderstelde magnetische helende eigenschappen. Magnetiet is een erts en wordt, samen met hematiet, gewonnen als een van de belangrijkste ijzerertsen. Wetenschappers hebben bewijs ontdekt dat magnetiet bestaat in het menselijk brein en hebben getheoretiseerd dat de aanwezigheid ervan het langetermijngeheugen kan beïnvloeden. De magnetische kracht van magnetiet werd in de jaren dertig door de Duitsers gebruikt om magnetische acetaattape te ontwikkelen voor audio-opnames.

Magnetiet wordt verondersteld om negatieve emoties zoals angst, woede en verdriet te verlichten, terwijl het positieve eigenschappen zoals vasthoudendheid en uithoudingsvermogen bevordert. Omdat magnetiet magnetische eigenschappen heeft, werkt het als een aardende steen en wordt gedacht dat het een krachtige positief-negatieve polariteit heeft, wat betekent dat het energie aantrekt en afstoot, en een kalmerend effect geeft. Magnetiet trekt liefde, toewijding en loyaliteit aan. Van magnetiet wordt beweerd dat het stabiliteit biedt, het intellect in evenwicht brengt met de emotie en een evenwichtig perspectief en vertrouwen in je eigen intuïtie brengt. Magnetiet staat in verbinding met de wortelchakra, die de chakra’s, de subtiele en etherische lichamen tijdelijk op één lijn brengt.

Magnetiet kan een geelbruine roestlaag vormen als het wordt gewassen of in een vochtige ruimte wordt bewaard. Als een steen wordt gewassen, moet deze worden gedroogd om roesten te voorkomen.

magnetiet kopen
Magnetiet

Magnetiet in Kwarts

Aarding • Magnetisme • Daadkracht
Magnetiet affirmatie: “Ik ben een magneet voor de goede dingen in het leven.”

Magnetiet

Magnetiet werdt oorspronkelijk lodestone genoemd in 1548 en onder andere namen zoals magnetisch hematiet. De steen dient niet verward te worden met magnesiet en hematiet, dit zijn andere stenen. Magnetiet kreeg zijn naam in 1845 door Wilhelm Karl von Haidinger omdat natuurlijke magneten bekend waren bij de oude Grieken, die dit mineraal “magneet” noemden, waar het werd gevonden in de landen van de Magnetes in Thessalië.  Natuurlijk gemagnetiseerde magnetiet trekt kleine stukjes ijzer aan, en zo ontdekten oude volkeren voor het eerst de eigenschap van magnetisme. Magnetiet is een zwaar materiaal, zwart of bruinzwart met een metaalachtige glans. Het is de meest magnetische van alle natuurlijke, veel voorkomende mineralen op aarde. De van oorsprong felzwarte kleur kan door oxidatie geleidelijk verbleken tot donkerbruin of grijs. Magnetiet wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege de veronderstelde magnetische helende eigenschappen. Magnetiet is een erts en wordt, samen met hematiet, gewonnen als een van de belangrijkste ijzerertsen. Wetenschappers hebben bewijs ontdekt dat magnetiet bestaat in het menselijk brein en hebben getheoretiseerd dat de aanwezigheid ervan het langetermijngeheugen kan beïnvloeden. De magnetische kracht van magnetiet werd in de jaren dertig door de Duitsers gebruikt om magnetische acetaattape te ontwikkelen voor audio-opnames.

Magnetiet wordt verondersteld om negatieve emoties zoals angst, woede en verdriet te verlichten, terwijl het positieve eigenschappen zoals vasthoudendheid en uithoudingsvermogen bevordert. Omdat magnetiet magnetische eigenschappen heeft, werkt het als een aardende steen en wordt gedacht dat het een krachtige positief-negatieve polariteit heeft, wat betekent dat het energie aantrekt en afstoot, en een kalmerend effect geeft. Magnetiet trekt liefde, toewijding en loyaliteit aan. Van magnetiet wordt beweerd dat het stabiliteit biedt, het intellect in evenwicht brengt met de emotie en een evenwichtig perspectief en vertrouwen in je eigen intuïtie brengt. Magnetiet staat in verbinding met de wortelchakra, die de chakra’s, de subtiele en etherische lichamen tijdelijk op één lijn brengt.

Magnetiet kan een geelbruine roestlaag vormen als het wordt gewassen of in een vochtige ruimte wordt bewaard. Als een steen wordt gewassen, moet deze worden gedroogd om roesten te voorkomen.

Kwarts

Kwarts is een chemische verbinding die bestaat uit een deel silicium en twee delen zuurstof: siliciumdioxide (SiO2). Het is het meest voorkomende mineraal dat aan het aardoppervlak wordt gevonden, en zijn unieke eigenschappen maken het een van de meest bruikbare natuurlijke stoffen. Kwarts is het meest voorkomende en meest verspreide mineraal dat op het aardoppervlak wordt aangetroffen. Het is aanwezig en overvloedig in alle delen van de wereld. Het vormt zich bij alle temperaturen. Het is overvloedig aanwezig in stollingsgesteenten, metamorfe en sedimentaire gesteenten. Het is zeer goed bestand tegen zowel mechanische als chemische weersinvloeden. Deze duurzaamheid maakt het het dominante mineraal van bergtoppen en het belangrijkste bestanddeel van strand-, rivier- en woestijnzand. Kwarts is alomtegenwoordig, overvloedig en duurzaam.

Sneeuwkwarts, ook wel melkkwarts genoemd, is de naam gegeven aan witte kwarts, één van de meest voorkomende kristalsoorten uit de wereld, met microscopische waterbelletjes in de steen, die een troebel, melkachtig uiterlijk geven. Het witte of ijzige uiterlijk van dit kristal symboliseert onschuld en helderheid. Dit kan je ook helpen de wereld door heldere en heldere ogen te zien, en het stelt je in staat om alle wonderen te zien die dit universum je gemakkelijk kan geven. Sneeuwkwarts heeft een waxachtige aanraking.

Het kristal heeft een zachte vrouwelijke energie die kan worden gebruikt om de yin- en yang-energieën in evenwicht te brengen. Sneeuwkwarts verbindt en reinigt alle chakra’s, met een sterke verbinding met het kruinchakra. Sneeuwkwarts heeft ook een erg goede frequentie voor het uitlijnen het energieveld waardoor de vrije stroom van energie mogelijk wordt. Sneeuwkwarts vergemakkelijkt mentale helderheid en alertheid tijdens meditatie en leert geduld. Sneeuwkwarts kan de intuïtie die je hebt verhogen. Het geeft je ook mentale scherpte en duidelijkheid om de berichten die naar je worden overgebracht correct te interpreteren. Het kristal helpt je gemakkelijker nieuwe dingen te leren en is ook erg goed als hulp om ook daadwerkelijk te onthouden wat je hebt geleerd. Fysiek gezien kan de steen erg goed helpen voor de botten, mergbeen en de tanden.

Magnetiet in kwarts kopen - Crystal Cave
Magnetiet in kwarts knuffelstenen

Malachiet

Bescherming • Transformatie • Emotionele Balans
Malachiet affirmatie: “Angst en innerlijke strijd transformeert naar liefde en voorspoed.”

Malachiet is een beschermsteen die negatieve energieën en verontreinigende stoffen uit de atmosfeer en uit het lichaam absorbeert. Het beschermt tegen allerlei soorten straling, ruimt elektromagnetische vervuiling op en heelt aardse energieën. Op de werkplek beschermt malachiet tegen lawaai, te fel fluorescerend licht en schadelijke stralen van technologische apparatuur, negatieve telefoontjes en e-mails

Malachiet is een steen van transformatie en moedigt verandering en het nemen van emotionele risico’s aan. Het laat zien wat je spirituele groei blokkeert, roept diepe gevoelens en psychosomatische oorzaken op, en stelt je vervolgens in staat om ongewenste banden en versleten patronen te verbreken. Het moedigt de expressie van gevoelens aan, verlicht verlegenheid en leert verantwoordelijkheid aan voor jouw gedachten en acties. Het ondersteunt vriendschappen en empathie voor andere mensen.

Malachiet helpt depressie en angst te bestrijden, biedt weerstand tegen emotionele chantage en geneest emotioneel misbruik, vooral wanneer het in de kindertijd wordt opgelopen. Het moedigt ook gezonde relaties aan op basis van liefde en niet nodig. Malachiet helpt bij het overwinnen van angst voor confrontatie, of angst om gezien of opgemerkt te worden, en helpt iemand de kracht te vinden om zijn rechtmatige plaats in het universum in te nemen.

Malachiet hoge kwaliteit - Crystal Cave
Malachiet getrommeld
Silk malachite a quality - Crystal Cave
Ruwe zijde malachiet op moedergesteente

Mangaan

Inzicht • Concentratie • Loslaten
Mangaan affirmatie: “Ik laat mijn oude relaties los.”

Mangaan is een zilvermetaalelement met atoomnummer 25 en een chemisch symbool van Mn. Het wordt niet gevonden als een element in de natuur. Het komt voor in veel mineralen zoals sugiliet, purpuriet, rhodoniet, rhodochrosiet en pyrolusiet. Het wordt ook gevonden in veel mineraloïden zoals psilomelaan. Mangaanerts komt wereldwijd voor, maar het grootste deel van de wereldvoorraad komt uit een klein aantal mangaanmijndistricten. De meeste mangaanertsen zijn afkomstig uit uitgestrekte lagen van mangaanrijk sedimentair gesteente dat zich onder gespecialiseerde omstandigheden in oude oceanen heeft gevormd. Deze deden zich voor toen veranderingen in de oxidatietoestand van oceaanwater eerst hoge concentraties opgelost mangaan veroorzaakten en later verschillende mangaanmineralen precipiteerden die geconcentreerd raakten op de zeebodem. Deze lagen worden nu gevonden in het gesteente van continenten. Mangaan wordt gebruikt als een legering met metalen zoals staal, aluminium en koper. Belangrijke niet-metallurgische toepassingen zijn batterijkathoden, zachte ferrieten die worden gebruikt in elektronica, micronutriënten in meststoffen, micronutriënten in diervoeder, chemicaliën voor waterbehandeling, kleurstoffen voor auto-ondercoating, bakstenen, frits, glas, textiel en tegels. Het product “mangaanviolet” wordt gebruikt voor het kleuren van kunststoffen, poedercoatings, glazuren voor kunstenaars en cosmetica.

Spiritueel gezien kan mangaan worden gebruikt om energie of informatie in te drukken en helpt de geest te centreren, helpt bij concentratie en verbetert het mentale vermogen. Deze steen wordt gebruikt om zwarte magie tegen te gaan, om heling uit te voeren en om te communiceren met geesten en andere werelden. De steen kan iemand helpen om gehechtheid en controle los te laten en te erkennen dat iemand verantwoordelijk is voor zijn acties en niet voor de acties van een ander, het stelt iemand in staat verdriet los te laten en relaties te beëindigen die door een ander worden gecontroleerd.

Mangaan kopen - Crystal Cave
Mangaan knuffelstenen

Marcasiet

Bescherming • Innovatie • Leiderschap
Marcasiet affirmatie: “Door mijn bijdragen breng ik positieve veranderingen aan in de wereld.”

De metaalachtige glans van marcasiet wordt sinds de oudheid door tal van beschavingen gewaardeerd. Marcasiet is genoemd naar de middeleeuwse Latijnse term ‘marcasita’, een afgeleide van het Arabische woord ‘markaschatsa’, wat ‘vuursteen’ betekent. Deze term verwijst niet naar de prachtige metaalglans van marcasiet. Marcasiet kan zelfs vonken wanneer het wordt geraakt met ijzer of vuursteen. Marcasiet is ijzersulfide met een orthorhombische kristalstructuur. Het is niet ongebruikelijk dat marcasiet wordt verward met pyriet. Pyriet is ijzersulfide met een kubische kristalstructuur. Dus hoewel deze stenen dezelfde chemische formule hebben met korte bindingsafstanden tussen zwavelatomen, verschillen de structuren in hoe ze precies binden. Marcasiet komt ook minder vaak voor dan pyriet en heeft de neiging iets minder te wegen.

De oude Inca’s, Grieken en Egyptenaren waardeerden allemaal marcasiet. Het was niet ongewoon om Cleopatra zelf versierd te zien met marcasiet edelstenen. Marcasiet was vooral populair in de 18e en 19e eeuw van Edwardiaanse sieraden toen het meestal in kleine steentjes werd gesneden en in sterling zilver werd gezet. De Art Nouveau-periode en het vergulde tijdperk schuwden het gebruik van marcasiet niet, en maakten vaak sieraden met kleine marcasiet edelstenen naast parels, diamanten of felgekleurde edelstenen. Een heropleving van de belangstelling voor vintage sieraden zorgde ervoor dat marcasiet in de jaren negentig en daarna opnieuw populair werd.

Spiritueel gezien beschermt marcasiet de bezitter tegen langdurige controle. Marcasiet staat bekend om het versterken van de atmosfeer en het doorgeven van een onmiddellijke boost in het leven. Deze steen bevordert innovatie in de bouw en de kunsten en helpt de drager bij het overwinnen van vermoeidheid veroorzaakt door lethargie van het zenuwstelsel. Marcasiet is een symbool van rechtvaardigheid, moed, oordeelkundigheid en welsprekendheid. Evenals staat het toe om de bewuste geest binnen te gaan. Door de persoonlijke kracht te versterken, is het een steen van een gelukkig gezinsleven en harmoniseert de ziel. Ook traditioneel gezegd, geeft het de kracht om de veranderende kracht te weerstaan en in evenwicht te brengen zonder jezelf boos of overstuur te maken. Het stimuleert ook leiderschapskwaliteiten.

Marcasiet kopen - Crystal Cave
Marcasiet knuffelstenen

Menaliet

Vrouwelijkheid • Ontwikkeling • Loslaten
Menaliet affirmatie: “Ik ontwaak en eer mijn innerlijke Godin.”

Menaliet (niet te verwarren met melaniet) staat ook wel bekend als de Godinnensteen, Feeënsteen of de Fairy calcite stone. Inheemse Amerikaanse Indianen noemen ze al honderden jaren feeënstenen. Ze droegen ze vaak als geluksbrengers. In legende verzekeren deze speciale stenen bescherming tegen kwade geesten. Menaliet is een calciumrijk materiaal dat van nature voorkomt. De steen wordt gevormd in afzettingen achtergelaten in meren door terugtrekkende gletsjers. Ze kunnen wit, gebroken wit tot crème, lichtbeige/bruin of lichtgrijs van kleur zijn. Het vormt ongewone gladde en ronde onregelmatige vormen.

Spiritueel gezien is menaliet een krachtige sjamanistische steen en diep geworteld in de energieën van Moeder Aarde. Het helpt je te verbinden met je innerlijke godin. Menaliet helpt om een nieuw begin en wedergeboorte voort te brengen. Het is een steen die een grote steun en gids kan zijn voor elk wezen dat de behoefte voelt om zichzelf te helen en naar helderdere weiden te gaan. Het is zeer nuttig voor degenen die het oude willen loslaten en naar het nieuwe wil verhuizen, en ondersteunt een gezonde groei en ontwikkeling voor een betere toekomst.

Menaliet hebben een vrij essentiële spirituele energie, die specifiek vrouwen helpt. Deze steen kan je helpen bij het maken van contact met de spirituele gidsen in tijden van meditatie, omdat de stenen een sterke link creëren naar het oude vrouwelijke oordeel en inzicht dat essentieel voor je zou kunnen zijn. Het zijn ook verbazingwekkende helende kristallen die je in meditatie kunt gebruiken voor de regressie van het vorige leven, maar ook om contact te maken met de spirituele gidsen die je kunnen helpen bij het loslaten van angst, inclusief de angst voor de dood. Verder zijn ze ook nuttig om je te aarden. Ze helpen bij het creëren van een stabiele aardverbinding en kunnen in een aantal prachtige ronde vormen komen die mooie bochten bevatten, die enigszins sjamanistisch van aard zijn.

Ruwe menaliet kopen - Crystal Cave
Menaliet

Moldaviet

Genezing • Evolutie • Hoge Frequentie
Moldaviet affirmatie: “Ik ben klaar om te transformeren.”

Moldaviet is een tektiet, een steen met een intense frequentie en hoge vibratie. Moldaviet is zeldzaam en alleen te vinden in Tsjechië. Het is genoemd naar het gebied waarin het wordt gevonden, in de buurt van de rivier de Moldau. De vorming van moldaviet viel samen met de crash van een grote meteoriet op onze planeet, ongeveer 14,8 miljoen jaar geleden in wat nu het Boheemse plateau is. De meteoriet die door de hitte van de inslag een metamorfose had ondergaan, creëerde een strooiveld van gesmolten glas van moldaviet in de twee, meestal landelijke gebieden van Bohemen en Moravië. Boeren draaiden de stenen vaak om bij het ploegen van hun akkers, terwijl andere moldavieten zich een weg baanden naar de oppervlakte na dooi in de lente of hevige regenval in de herfst. Exemplaren worden gevonden door te zeven en te graven door los zand en grind. Er is momenteel nog maar één moldaviet mijn in gebruik

Mooie exemplaren van moldaviet zijn populair bij meteorieten- en mineralenverzamelaars. De buitenaardse oorsprong van moldaviet geeft het een speciale aantrekkingskracht op veel mensen die geïnteresseerd zijn in new age, astrologische en spirituele praktijken. Deze buitenaardse oorsprong, gecombineerd met de frequentie van onze planeet, resulteren in een krachtig scala aan helende en spirituele frequenties. Een andere belangrijke eigenschap van moldaviet is zijn vermogen om licht te aarden voor de genezing van de aarde. Het geeft inzicht in de essentiële eenheid van al het leven en onze verantwoordelijkheid om onze planeet als een geheel te zien dat liefde en mededogen nodig heeft.

Moldaviet is een talisman die naar de aarde werd gestuurd voor spirituele ontwakening, transformatie en evolutionaire groei. Het faciliteert een sterke, duidelijke en directe verbinding tussen iemands bewustzijn en de Universele Bron. Met zijn eigen kosmische aard heeft moldaviet het vermogen om verbinding te maken met kosmische boodschappers, en die gedachtepatronen en licht frequenties naar het aardse niveau te trekken die het meest gunstig zijn voor ascentie en verlichting. Verbinden met moldaviet creëert ook een energie van spirituele bescherming. Het voorkomt dat negatieve energieën en entiteiten zich verbinden met of zich vastklampen aan iemands aura, en helpt bij het loskoppelen van ongezonde persoonlijke gehechtheden.

Nieuwe moldaviet brokken - Crystal Cave
Moldaviet brokjes

Mariposiet

Welzijn • Positiviteit • Creativiteit
Mariposiet affirmatie: “Ik hou van mijn lichaam.”

Mariposiet is een witte steen met groene strepen. Het komt voor op verschillende plaatsen in de Sierra Nevada in Californië (VS), bijvoorbeeld rond Coulterville in Mariposa County. Benjamin Silliman Jr. noemde de steen in 1868 naar deze regio. Tijdens de Californische goudkoorts kwamen veel goudzoekers erachter dat mariposietrotsen vaak een bron van goud waren. Het zoeken naar groene en witte rotsen werd een prospectiemethode die soms tot succes leidde. Het ontstaan van mariposiet is verbonden met een contactzone van kleiachtige leisteen en ultrabasisch gesteente. Mariposiet is een informele naam die meestal wordt gebruikt voor groene mica’s waarvan wordt gedacht dat ze gekleurd zijn door kleine hoeveelheden chroom. De naam mariposiet is ook gebruikt voor een groep groene en witte metamorfe gesteenten die aanzienlijke hoeveelheden groene mica bevatten. Mariposiet wordt sinds het einde van de 19e eeuw in veel verschillende contexten gebruikt.

Spiritueel gezien heeft mariposiet een positieve invloed op lichaam en geest. Het dicht bij jezelf houden van deze steen brengt fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn. Een van de grootste voordelen van mariposiet is dat het je kijk op je directe omgeving en omgeving positief verandert. De steen helpt je niet alleen rustiger te worden, maar houdt ook uitputting tegen. Als stimulerende steen helpt het je om je creativiteit met meer kracht na te streven. Mariposiet wordt vaak de krachtsteen voor makers en kunstenaars genoemd. Mariposiet brengt stabiliteit in het leven van de drager. Het is een steen die balans brengt. Alle energieën van de natuurlijke wereld worden belichaamd in het innerlijke zelf en helpen de persoon om rust, vrede en succes te bereiken. Als je moeite hebt met communiceren, kan het dragen van deze steen wonderbaarlijke resultaten opleveren.

Mariposiet kopen - Crystal Cave
Mariposiet knuffelstenen

Morion

Loslaten • Bescherming • Schaduwkant
Morion affirmatie: “Blijvende vervulling en validatie kan alleen van binnenuit komen.”

“Morion” is een naam verbonden aan het donkere, bijna zwarte kristal dat nauwelijks licht doorlaat. Er wordt gezegd dat het een bruin kristal is dat oorspronkelijk werd geproduceerd in het “Kairangome-productiegebied” in Schotland. Onder de kristallen die hier worden geproduceerd, worden die met een bijzonder donkere kleur “morion” genoemd en die met een bruine kleur worden “keangome” genoemd. Als zodanig zijn er verschillende namen, maar alle mineralen worden geclassificeerd als “rookkwarts”. Daarom is het onderscheid tussen “morion”, “keangome” en “rookkwarts” niet erg duidelijk. Op het gebied van mineralogie noemen professionals het vaak rookkwarts. Verzamelaars kunnen verwijzen naar “morionkwarts”. Rookkwarts en morionkwarts is eigenlijk bijna hetzelfde materiaal, en verschilt alleen van het gewone kwartsmineraal door het aluminiumgehalte in de steen. Aluminium is de hoofdoorzaak van zijn lichtabsorberende eigenschap, die een doorschijnend-grijze tot gitzwarte kleuring veroorzaakt. Gewoonlijk behoudt zuiver kwarts een SiO2-chemische structuur en is het doorschijnend. De vereniging van aluminium met het zwarte kwartskristal verandert de chemische structuur in (AlO4)4- en creëert een moleculaire structuur die licht absorbeert. Bij langdurige blootstelling aan licht vervagen de stenen van zwart naar grijs. De term “morion” waren een soort helm die rond de tijd van de conquistadores werd gebruikt.

Spiritueel gezien heeft morion een diepe historische band met verschillende culturen van Oost- en West-Europa. Historici geloven bijvoorbeeld dat de vroege Indo-Europese families van wat nu Schotland, Wales en Ierland is, het rookkwartskristal ooit als een heilige edelsteen voor de druïden beschouwden. Zijn aardse kleuren werden verondersteld om de Kelten spiritueel te verbinden met de aardgoden, filosofen en edelen van de voorgaande tijdperken. Bovendien geloofden de oude Romeinen en Grieken dat de steen voor een spirituele verbinding zorgde met Hekate, de godin van de magie, de nacht en de maan. Tegenwoordig suggereren de overtuigingen dat morion mensen kunnen helpen bij het loslaten van de moeilijke stadia van hun verleden, en kan deze steen gebruikt worden voor een helderder leven. De zwarte kleur wijst op de beschermende en afschermende eigenschappen van de steen. Ze zijn nuttig bij schaduwwerk en helpen de drager om de donkere aspecten van zichzelf onder ogen te zien en obstakels los te laten. Ze zijn aardend en helpen bij het omgaan met verdriet.

Morion kopen - Crystal Cave
Morion knuffelstenen

Moqui Marbles

Sjamanisme • Energie • Bescherming
Moqui marbles affirmatie: “Ik ben geboren uit de aarde en sta in contact met mijn natuurlijke intuïties.”

Moqui marbles, ook wel bekend als sjamaan stenen, zijn concreties van hematiet in ijzererts en zandsteen die worden gevonden in het zuiden van Utah, nabij de noordkant van de Grand Canyon. Deze steenachtige bollen zijn eigenlijk concreties: zandsteenballen gecementeerd door een harde schaal van ijzeroxidemineralen. Als je er een doormidden snijdt, vind je hematiet met een massief zandsteencentrum. De buitenste schil van hematiet (ijzeroxide) stolde rond een zandsteencentrum dat rood of geel gekleurd kan zijn door de ijzeroxiden die in het zand uitlogen. Af en toe zijn er extra ringen van hematiet in het midden. Er wordt aangenomen dat ze meer dan 100 miljoen jaar geleden zijn gevormd, toen natuurlijk stromend water ijzermineralen en zand samen begon te bewegen. In de loop van de tijd creëerde dit natuurlijk deze concreties die kunnen variëren van erwtgrootte tot de grootte van een softbal.

Soortgelijke stenen zijn te vinden op Mars en worden ook wel “bosbessen” genoemd. Er wordt aangenomen dat de sjamaanstenen zich op dezelfde manier hebben gevormd als de recent ontdekte “bosbessen” op Mars. De NASA Rover “Opportunity” vond deze vreemd gevormde stenen in 2004 en wordt verondersteld bolvormig hematiet te zijn. Ze zijn te vinden op de oppervlakte, maar ook onder het oppervlak in los zand. De ontdekking van deze bollen helpt wetenschappers om hun theorie te ondersteunen dat Mars ooit stromend water op het oppervlak had. Het bestuderen van sjamaanstenen op aarde kan ons helpen meer te weten te komen over Mars en de geschiedenis van de planeet.

Het woord Moqui komt van de Hopi-stam, voorheen bekend als de Moqui-indianen. Moqui marbles zijn vernoemd naar deze inheemse mensen die in het woestijngebied van Navajo woonden en de kracht van Moqui gebruikten voor spirituele oefeningen en spelletjes. Sjamanen binnen de stam zouden deze stenen gebruiken in rituele praktijken en meditaties met andere stamleden.  Het was bekend dat de kinderen met deze stenen speelden, en ze gebruikten ze zoals je knikkers zou gebruiken, vandaar de naam “marbles”. Ze noemden hen ‘spirituele talismannen’ en werden gebruikt om hogere kennis te kanaliseren en contact te leggen met engelen en spirituele gidsen. Een andere legende vertelt hoe overleden geesten van de stam ‘s nachts zouden komen en met de “knikkers” zouden spelen en ze voor het aanbreken van de dag zouden verplaatsen. De mensen van de stam zagen dit als tekenen van hun dierbaren in het hiernamaals die probeerden contact met hen op te nemen.

Spiritueel gezien aarden deze sjamanistische stenen en beschermen je als geen ander tijdens een sjamanistische reis. Ze worden aanbevolen aan degenen die zowel de oude als de nieuwe manieren gebruiken van spiritualiteit. Moqui marbles kunnen worden gebruikt om de energiecentra op één lijn te brengen, energieblokkades op te heffen, chi te stimuleren, te aarden en te centreren, en om bescherming te bieden. Wrijven met twee Moqui marbles bevordert de ontvankelijkheid voor frequenties, die meestal onhoorbaar zijn. De reis met de Mochi marbles stelt je in staat om ten volle te leven, terwijl je de heiligheid van de aarde begrijpt en genezing uitvoert voor de aarde. Ze hebben geen speciale zorg nodig, ze zijn heerlijk om vast te houden en te beschermen wanneer ze in iemands omgeving worden geplaatst, de energie is als een goede vriend. Gemanifesteerd door de natuur, waar de mensheid van geniet, brengt de Moqui marbles de synthese van de dualiteit van de man en de vrouw, het yin yang,, waardoor men het zelf, en de onafhankelijkheid en vrijheid van de eigen natuur kan herkennen. Er wordt gezegd dat ze werden gebruikt voor contact met buitenaards leven, voor visioenen en voor sjamanistische reizen.

Ruwe moqui marbles - Crystal Cave
Moqui marbles

Morganiet

Trauma Genezing • Liefde • Mededogen
Morganiet affirmatie: “Mijn verleden bepaalt niet mijn toekomst.”

Morganiet staat in verbintenis met de hartchakra-steen en draagt de energie van goddelijke liefde en mededogen. Het is een uitstekende steen om met emotioneel trauma te werken. Het helpt je om de pijn uit het verleden te verwerken en de betekenis en het doel ervan te zien op de grotere weg van je leven. Als je klaar bent om pijn en trauma te transformeren in wijsheid en compassie, is dit een uitstekende steen.

Een ander van de eigenschappen van morganiet is om emotioneel voedend en genezend te zijn om te dragen terwijl je door verdriet werkt. Het brengt een lichtheid en het gevoel dat je last wordt opgeheven, omdat het je helpt pijn en woede los te laten en te vertrouwen op de grotere levenspatronen.

Morganiet geeft een gevoel van vrede, lichtheid en vreugde voor iedereen, en een constant en blijvend gevoel van de aanwezigheid van goddelijke liefde die alles doordringt.

Morganiet - Crystal Cave
Morganiet

Muscoviet – Gele Muscoviet

Zelfvertrouwen • Wilskracht • Leren
Gele muscoviet affirmatie: “Fysiek, emotioneel en spiritueel zal ik er klaar voor zijn voor wat de dag mij zal brengen.”

Gele mica is niet te verwarren met gele muscoviet, dat ook in de mica-familie voorkomt. Hoewel het beide mineralen zijn van “bladsilicaat”, bevat gele muscoviet aluminium en kalium, terwijl gele mica zware sporen van ijzer bevat.

Gele muscoviet, ook wel gouden muscoviet genoemd, vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om naar je intuïtie te luisteren. Naast de algemene eigenschappen maakt het snel denken en een betere communicatie van jouw gevoelens mogelijk. Gebruik deze steen wanneer je een grote verandering in je leven moet aanbrengen en je moet helpen om tot een definitieve beslissing te komen die het beste is voor jouw algehele welzijn. Het is een goed hulpmiddel voor studenten die misschien een boost nodig hebben tijdens het maken van examens, omdat het je helpt om materialen te onthouden en te begrijpen. Bovendien kan deze steen  helpen bij het bestuderen van een vreemde taal, technische materialen of spirituele genezingstechnieken.

Gele muscoviet helpt bij het balanceren van energie en het genereren van een toename van wilskracht. Deze steen helpt met name je ware kracht te ontwaken en stelt je in staat je te concentreren op je taken en langetermijndoelen. Deze edelsteen is een opbeurende steen die je dagelijkse houding kan veranderen en negativiteit van binnenuit kan bestrijden. Van gele muscoviet wordt verder aangenomen dat het helpt na te denken over je innerlijke kwaliteiten. Velen van ons richten zich op het negatieve, terwijl er veel positieve eigenschappen voor ons liggen. Gele muscoviet helpt ons gebreken te herkennen zonder hard voor onszelf te zijn, zodat we in staat zijn om negatieve eigenschappen effectief aan te pakken. Gele muscoviet kan ook gebruikt worden om vijandige of nerveuze energie te verminderen, waardoor het een ideale steen is om te gebruiken bij kritiek.

Gele muscoviet kopen - Crystal Cave
Gele muscoviet

Muscoviet – Muscoviet

Liefde • Leren • Afvallen
Muscoviet affirmatie: “Ik kan gemakkelijk nieuwe dingen leren.”

Muscoviet is vernoemd naar de provincie Muscovy in Rusland en is de meest voorkomende vorm van mica. Mica vormt zich normaal gesproken in gelaagde ‘platen’ en komt voor in een veelzijdig pallet aan kleuren. Muscoviet is de roze/paarse variant.

Muscoviet staat voor liefde en opent het hart om de liefde te delen. Het helpt je om de onvolkomenheden van anderen te accepteren en om meer vertrouwen te krijgen in jezelf en anderen. Het zal je helpen om in het heden te leven, en als je ‘vandaag’ loslaat, kan de toekomst zich ontvouwen zoals het bedoeld is. Op deze manier kun je ook spanning loslaten. Ook ondersteunt muscoviet het lichaam bij het bereiken van het meest geschikte gewicht en voorkomt honger tijdens een dieet.

De steen moedigt je aan om meer tijd te besteden aan je spirituele kant, door je in contact te brengen met je hogere zelf. De steen is een goed hulpmiddel als je een studie volgt, het zorgt ervoor dat je alle delen van je geest kunt gebruiken, zodat er compexer kan worden nagedacht over probleemstukken. Dit kan ook nuttig zijn voor bij het oplossen van sociale probleemstukken. De steen is ook zeer geschikt voor communicatie met de engelen.

Muscoviet cabochon - Crystal Cave
Muscoviet