Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Regenboog Obsidiaan Edelsteentherapie

Wat is regenboog obsidiaan? Regenboog obsidiaan heeft een zachtere energie dan obsidiaan. Er zijn mooie kleurrijke lagen aanwezig die je willen laten zien dat er achter alle duisternis een regenboog op je wacht. Regenboog obsidiaan is een krachtige beschermer, vult de energie van het hart aan en verwijdert stress uit het lichaam.

De steen neemt je mee naar emotioneel beschadigde plekken van binnen en stuurt erkenning en liefde naar ze toe zodat ze opgelost kunnen worden. Regenboog obsidiaan reinigt het lichaam en de chakra’s van deze hevige gevoelens op een liefdevolle manier en leert je er beter mee om te kunnen gaan en kan hiervoor uitstekend worden gebruikt tijdens meditaties.

Regenboog obsidiaan brengt licht en liefde in het leven van de drager.

Herkomst en Geschiedenis

Obsidiaan bestaat uit siliciumdioxide (silica) dat gesteente vormt. Obsidiaan is niet kristallijn en daarom geen mineraal. Obsidiaan wordt gevormd wanneer lava van een vulkanische explosie zo snel stolt dat er geen tijd is voor minerale kristallen om erin te groeien. Het wordt soms “vulkanisch glas” genoemd vanwege de glasachtige textuur. Obsidiaan is typisch gitzwart, maar de opname van verschillende mineralen kan ondoorzichtige gekleurde variëteiten creëren, zoals de mahonie- of sneeuwvlok obsidiaan. Zeldzamere vormen van obsidiaan, zoals de goud- en zilver obsidiaan hebben een kleurrijke glans die verschijnt wanneer ze in het licht worden bewogen. Dit effect wordt meestal gecreëerd door kleine insluitsels van golvende dampbellen die in het glas zijn opgesloten. Deze bellen zijn bijna plat uitgerekt in een reeks lagen die het licht reflecteren met een metaalachtige gloed. Regenboog obsidiaan heeft een iriserend regenboog effect samen met de glans van een zwarte obsidiaan, maar de kleuren zijn eigenlijk afkomstig van nanodeeltjes van magnetiet. Aangenomen wordt dat de verschillende kleuren het gevolg zijn van verschillende koelsnelheden van de gesmolten lava.

Obsidiaan heeft een rijke historische achtergrond en werd voor het eerst gebruikt in Kariandusi in 700.000 voor Christus. Volgens de historische bronnen werden meer voorwerpen van obsidiaan gevonden in het late vijfde millennium voor Christus. Er wordt ook gezegd dat obsidiaan in het stenen tijdperk buitengewoon waardevol was om scherpe messen of wapens zoals pijlen te produceren. Omdat het een glas is, werd het ook gepolijst om spiegels te maken. Het is hard en stijf en daarom werd het gebruikt om snij- en prikgereedschappen te maken en het werd ook gebruikt als chirurgische scalpelmesjes.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je regenboog obsidiaan kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Draag regenboog obsidiaan als sieraad om zijn energieën dicht bij je persoonlijke trillingsvelden te houden. Hoe meer je hem draagt, hoe meer je de energie van de steen op een continue basis zult ontvangen. Draag het als wanneer je wel een positieve opkikker kunt gebruiken, en je zult je minder verdrietig of depressief voelen.
 • Zet een stuk regenboog obsidiaan neer bij de voordeur of dichtbij de voordeur om zo negatieve energieën van buitenaf te absorberen en te beschermen.
 • Regenboog obsidiaan knuffelstenen kunnen in je zak worden bewaard als je je ongerust voelt. Gebruik ze als zorgstenen om je stress te verlichten.
 • Sommige mensen vinden dat het dragen van hun regenboog obsidiaan het meditatieproces helpt. Anderen geven de voorkeur aan om de steen in hun meditatieruimte te plaatsen met stenen die bij regenboog obsidiaan passen zoals rozenkwarts, rhodoniet en eudialiet. Je kunt een grote steen ook vasthouden tijdens meditatie om het sterkst verbonden te zijn met zijn energieën, voor degenen die hier niet op voorbereid zijn kan de energie zwaar zijn.

Regenboog obsidiaan in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis:  je kunt regenboog obsidiaan thuis of op het werk plaatsen om je gestimuleerd, productief, energiek en gemotiveerd te houden. Je kunt de steen vlak bij de voordeur plaatsen om zo het huis te beschermen tegen negatieve energieën die binnenkomen.

In feng shui: in feng shui is regenboog obsidiaan een uitstekende remedie voor het noordelijke bagua-gebied, het gebied dat verbonden is met de energie van iemands carrière en levenspad. Regenboog obsidiaan levert niet alleen de energie van het water-feng shui-element dat nodig is in het noorden, maar het biedt ook bescherming en verwijdert obstakels op iemands levenspad. Je kunt een kom met regenboog obsidiaan knuffelstenen of een kleine regenboog obsidiaanbol hier neerzetten.

Omdat er wordt gedacht dat regenboog obsidiaan negatieve energie opzuigt, moet je het regelmatig reinigen en goed voor zijn fysieke omgeving zorgen. Plaats geen regenboog obsidiaan op de vloer of ergens anders waar het kan worden verwaarloosd.

Op de werkplaats: je kunt regenboog obsidiaan thuis of op het werk plaatsen om je gestimuleerd, productief, energiek en gemotiveerd te houden.

Regenboog obsidiaan opladen, reinigen en programmeren

Regenboog obsidiaan zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor regenboog obsidiaan kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Regenboog obsidiaan oplegger - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Mexico
Zeldzaamheid: algemeen
Kleur: donkergrijs tot zwart en iriserend, kan licht opaak zijn
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: amorf materiaal
Hardheidsschaal van Mohs: 6
Soortelijk gewicht: 2.35-2.6
Glans: glasglans
Luminescentie: geen
Andere namen: iris obsidiaan

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Zonder regen zijn er geen regenbogen.”
Sterrenbeeld: schorpioen en steenbok
Chakra: hartchakra, wortelchakra en aardester chakra
Element: aarde
Planeet: aarde
Nummer: 1

Fysieke werking

 • Kan helpen bij kneuzingen en weefseltrauma
 • Verlicht mogelijk angst en wrok
 • Verlicht mogelijk depressie, verdriet en emotioneel trauma
 • Helpt bij het loslaten

Emotionele en Spirituele Werking

 • Krachtige aardingssteen
 • Absorbeert en transmuteert negatieve energie
 • Helpt bij transformatie
 • Bescherming tegen negatieviteit
regenboog obsidiaan edelsteen

Regenboog obsidiaan producten bij Crystal Cave

Regenboog obsidiaan in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.