Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Unakiet Edelsteentherapie

Wat is unakiet? Unakiet, ook bekend als epidoot graniet of unakiet jaspis, is een veel voorkomend type graniet met insluitsels van epidoot, roze orthoklaas (veldspaat) en kwarts. De naam is afgeleid van de locatie waar het werd ontdekt, het Unaka-gebergte in het westen van Noord-Carolina, VS, waar het oorspronkelijk werd ontdekt door de heer Bradley in 1874. Een goed exemplaar van unakiet, dat een hoog percentage kwarts bevat, wordt beschouwd als een halfedelsteen. Het is gemakkelijk te polijsten en maakt een interessante keuze aan sieraden; voornamelijk als getrommelde stenen, cabochons, gefacetteerd en vrije vormen. Soms wordt unakiet gebruikt voor het maken van tegels, een bijzonder opmerkelijk voorbeeld hiervan zijn de vloertegels van het hoofdterras van het National Museum of Natural History (Smithsonian Institution) in Washington, D.C., welke zijn gemaakt van unakiet. Andere landen met opmerkelijke afzettingen van unakiet zijn China, Brazilië, Zuid-Afrika en Sierra Leone.

Spiritueel gezien brengt unakiet de overvloedige, verzorgende energie van groen samen met de zachte, zorgzame passie van roze in een van de meest helende kristallen van het hart en de geest van de natuur. Het resoneert met de frequentie van liefde, mededogen en vriendelijkheid, en is een steen die gewijd is aan het balanceren van het emotionele lichaam. Unakiet is een prachtige steen die je helpt het beste uit jezelf te halen en slechte gewoonten te bestrijden. Het is een beschermende steen die je zal helpen om negatieve energieën en verslavingen uit de weg te ruimen die je misschien tegenhouden, je optimisme over de toekomst geven en ook je spirituele groei gunnen.

Unakiet is een uitstekende steen om te gebruiken als je moeite hebt met slapen. Je kunt de steen onder je kussen leggen, wat ook helpt als je je depressief voelt of onzeker bent over de toekomst. De steen kalmeert je wanneer je gestrest bent en goed te gebruiken in moeilijke situaties. Unakiet is een geweldige talisman om te gebruiken als je vecht tegen langdurende verslavingen. Bijvoorbeeld stoppen met roken, teveel eten of overmatig gebruik van alcohol of drugs. Unakiet vecht met je tegen de slechte gewoonten en kan mogelijk schadelijke gifstoffen en energieën uit je systeem verwijderen vanaf een diep cellulair niveau, en helpt bij het vrijgeven van emotionele triggers die het gedrag veroorzaken.

Herkomst en Geschiedenis

Unakiet is een metamorf gesteente dat ontstaat wanneer graniet (een stollingsgesteente) wordt veranderd door hydrothermische activiteit. Tijdens metamorfose wordt plagioklaas in het graniet vervangen door epidoot om een gesteente te produceren dat voornamelijk bestaat uit groene epidoot, roze orthoklaas en heldere kwarts. Unakiet kan ook kleine hoeveelheden magnetiet, chromiet, ilmeniet, apatiet, zirkoon en andere mineralen bevatten.

Unakiet is genoemd naar het Unaka-gebergte in het westen van Noord-Carolina en het oosten van Tennessee, waar het voor het eerst werd ontdekt en beschreven. Veel locaties in de Blue Ridge-provincie van Virginia zijn gedolven om unakiet te produceren voor constructie-, architectonisch en lapidair gebruik.

Unakiet is gemakkelijk te snijden en te polijsten om kralen, cabochons, kleine sculpturen en andere siervoorwerpen te produceren. Het is ook een populair materiaal voor het maken van getrommelde stenen in een tuimelaar. Unakiet is aantrekkelijk, overvloedig aanwezig, goedkoop en wordt vaak gezien op de markt voor sieraden. Unakiet wordt soms gebruikt als architecturale en decoratieve steen. Platen van unakiet worden gebruikt als vloertegels, gevelsteen, traptreden en vensterbanken. Unakiet is ook gebruikt als bouwaggregaat. Steenslag gemaakt van unakiet is gebruikt als wegbasismateriaal, drainagesteen, onverharde wegverharding en opvulling.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je unakiet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Als je bezig bent met meditatie of healingwerk is unakiet een goede steen om in je auraveld te bewaren, hij zal aardig bieden wanneer dit nodig is.
 • Maakt de effecten van elektromagnetische vervuiling teniet, je kunt een stuk plaatsen op of in de buurt van een televisie of computer.
 • De steen zou een nuttig hulpmiddel kunnen zijn bij genezing van vorige levens om terug te gaan naar de bron van een probleem en het opnieuw in te kaderen, plaats het voor dit doel op je derde oog chakra.
 • Het dragen van een unakiet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het derde oog- hart- en zonnevlecht altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Unakiet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met unakiet dichtbij tijdens meditatie zal het derde oog- hart- en zonnevlecht chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe unakiet in de hand houden.

Unakiet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: de beste plaats voor unakiet, is binnen of naast iets dat je kweekt. Dit kunnen tuin- of kamerplanten zijn. Unakiet helpt om groeiende dingen te voorzien van een mooie uitgebalanceerde energie en bevordert een schone groei. Je kunt unakiet ook in je voorraadkast plaatsen om de energetische gezondheid van het voedsel dat je eet te bevorderen.

In feng shui: unakiet maakt gebruik van houtenergie, de energie van groei, expansie, nieuw begin, voeding en gezondheid. Het verhoogt de vitaliteit, brengt overvloed en zorgt ervoor dat we fysiek groeien. Gebruik groene kristallen om elke ruimte die wordt gebruikt om te eten, in de kamer van een klein kind of op een plek in je huis waar je aan een nieuw project begint, mooier te maken. Houtenergie wordt traditioneel geassocieerd met het oosten en zuidoosten van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het gebied Gezin en Gezondheid en het gebied Welvaart en Overvloed.

Op de werkplaats: het plaatsen van unakiet in de werkkamer, hetzij als een groot stuk of als meerdere kleine trommelstenen in een kom, zou een zachte, kalmerende energie opleveren. Met unakiet in de werkruimte kan het gevoel van partnerschap tussen collega’s worden vergroot.

Unakiet opladen, reinigen en programmeren

Unakiet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor unakiet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
unakiet stenen

Eigenschappen

Vindplaats: Verenigde Staten, China, Brazilië, Zuid-Afrika en Sierra Leone.
Zeldzaamheid: overvloedig
Kleur: mix van groen, geelgroen en roze
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: KAlSi308, Ca2(Al,Fe)3(SiO4)3(OH) en SiO2
Kristalstelsel: monoklinisch
Hardheidsschaal van Mohs: 6 – 7
Soortelijk gewicht: 2.55 – 2.85
Glans: parelachtig
Luminescentie: –
Andere namen: epidoot graniet, unakiet jaspis

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Elke dag word ik een beter persoon.”
Sterrenbeeld: schorpioen, tweelingen en weegschaal
Chakra: derde oog, hart en zonnevlecht
Element: aarde
Planeet: aarde
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Zou ondersteunend kunnen werken tijdens zwangerschappen
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens herstel
 • Zou een positief effect kunnen hebben aan weefsels en organen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Stimuleert en opent het derde oog voor spirituele groei en psychische visioenen
 • Transformeert woede en angst in positieve constructieve energieën
 • Helpt iemand dingen te vinden die verloren zijn gegaan
 • Plaats in een kamer om de atmosfeer te vullen met een zachte, kalmerende energie
 • Vermindert de effecten van elektromagnetische smog
 • Helpt met de groei van planten
 • Bevordert een gevoel van partnerschap tussen collega’s
 • Begeleidt iemand om in hun centrum te gaan om hun onderliggende probleem te vinden
 • Verwijdert energieblokkades die persoonlijke groei blokkeren
 • Helpen bij het creëren van het leven dat men nodig heeft
 • Helpt iemand bij het vinden van hun dierengidsen
 • Moedigt eigenliefde en mededogen aan
Unakite crystal card - Crystal Cave

Unakiet producten bij Crystal Cave

Unakiet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.