Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Caribische Blauwe Calciet Edelsteentherapie

Caribische blauwe calciet is een heel nieuw combinatiekristal dat onlangs in 2019 in Pakistan werd gevonden. Het is een combinatie van een zeer lichte oceaanblauwe calciet en lichtbruine en witte aragoniet. De oceaan achtige kleuren van de steen trekt onmiddellijk je aandacht, naast de kleine spleten en knobbeltjes in de structuur.

De Caribische blauwe calciet is een zeer spirituele steen. Hij activeert iemands geest die helpt om hun eigen unieke paranormale vermogens te kanaliseren en zo het bewustzijn te verhogen. Het helpt bij het ontwikkelen van innerlijke visie en helderziendheid, kan iemand helpen gevoeliger te zijn voor de gedachten van anderen en tegelijkertijd telepathie en communicatie te versterken.

Als je deze prachtige steen naast je bed bewaard, zal het een verbeterd droominzicht bieden, evenals astrale reizen en lucide dromen verbeteren als je hiermee bezig bent. Ga zitten en mediteer met deze geweldige steen voor een algemeen gevoel van kalmte en sereniteit.

Herkomst en Geschiedenis

Caribische blauwe calciet is een heel nieuw combinatiemineraal dat onlangs in 2019 in Pakistan is gevonden. Het is een combinatie van een zeer lichte oceaanblauwe calciet en lichtbruine en witte aragoniet. De kleur van de steen trekt onmiddellijk je aandacht, naast de kleine spleten en knobbeltjes in de structuur. Soms kan het zijn dat in de steen zelf zich druzy (druse) heeft gevormd. Caribische blauwe calciet is een eenmalige vondst en waarschijnlijk is dat de bron over enkele jaren uitgeput zal zijn. Simpelweg vanwege de kleur en mineralen die erin zitten, zullen veel mijnwerkers en handwerkers een hoog investeringsrendement hebben. Dit zal een overstroming in de markt veroorzaken, gevolgd door een permanente uitputting, tenzij er meer afzettingen worden gevonden.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je Caribische blauwe calciet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Caribische blauwe calcietknuffelstenen kunnen in je zak worden bewaard als je je ongerust voelt. Gebruik ze als zorgstenen om je stress te verlichten.
 • Als je meer wilt doen met droomwerk (dromen onthouden, astraal reizen en lucide dromen) dan is dit een goede steen om naast het bed neer te zetten.
 • Houd een ruw stuk Caribische blauwe calciet steen vast als je je gefrustreerd of boos voelt en laat het je ongewenste energieën absorberen.
 • Plaats Caribische blauwe calciet gepolijste of knuffelstenen bij de kruin- en het derde oog chakra’s om deze gebieden te openen.
 • Het dragen van een Caribische blauwe calciet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het keelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Caribische blauwe calciet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met Caribische blauwe calciet dichtbij tijdens meditatie zullen het kruin- en de derde oog chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe Caribische blauwe calciet in de hand houden.

Caribische blauwe calciet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: de kalme rustgevende energie die uitstraalt van Caribische blauwe calciet maakt het perfect om te gebruiken tijdens meditatie. Zet het naast je in je meditatieruimte terwijl je oefent en laat de rustgevende natuur je wezen overwinnen. Decomprimeer je hele lichaam, ga terug naar dat dromerige tafereel vanaf het begin toen we in het Caribisch gebied waren.

In feng shui: Caribische blauwe calciet maakt gebruik van waterkracht, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik Caribische blauwe calciet stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Een kleine Caribische blauwe calciet is uitstekend in het noorden, oosten en zuidoosten van het huis. Het is het beste om een Caribische blauwe calciet niet te lang in het midden van het huis te plaatsen, tenzij het hart van het huis enige tijd veel beweging en opruiming nodig heeft. Vermijd bovendien de plaatsing van Caribische blauwe calciet in de buurt van of op de trap, vooral als de trap zich in een uitdagend feng shui-gebied van het huis bevindt.

Op de werkplaats: Caribische blauwe calciet kan op de werkplaats worden geplaatst om een rustige en harmonieuze sfeer te creëren.

Caribische blauwe calciet opladen, reinigen en programmeren

Caribische Blauwe calciet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven. Let op: Caribische blauwe calciet heeft een zeer lage hardheid. Hierom is het beste om de Caribische blauwe calciet niet in contact met water te laten komen. De Caribische blauwe calciet zal niet afbrokkelen, maar om de beste kwaliteit te behouden kun je dit beter voorkomen om zo een mooie steen te behouden.

Voor Caribische blauwe calciet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.

Gebruik deze methodes NIET voor Caribische blauwe calciet:

 • Water: NIET! Onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: NIET! Zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen NIET onder de grond ivm vocht. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer (niet voor zachte stenen zoals Caribische blauwe calciet) voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Nieuwe caribische blauwe calciet uit pakistan - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Madagaskar
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: lichtblauw tot zeeblauw met witte en/of bruine strepen
Mineraalklasse: calciumcarbonaat
Chemische samenstelling: CaCO3
Kristalstelsel: hexagonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 3
Soortelijk gewicht: –
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: Caribbean blue calcite

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Elke ademhaling vervult me met vrede.”
Sterrenbeeld: stier en weegschaal
Chakra: kruin en derde oog
Element: aarde en water
Planeet: aarde en venus
Nummer: –

Fysieke werking

 • Zou ondersteunend kunnen zijn bij slaapstoornissen
 • Kalmeert en leert geduld
 • Goed voor een herinnering om te leven in het huidige moment

Emotionele en Spirituele Werking

 • Zorgt voor verfrissing voor het spirituele lichaam
 • Activering van de geest voor spirituele wijsheden
 • Ontwikkeling van innerlijke visie en helderziendheid
 • Verbeterd droominzicht, astraal reizen en lucide dromen
 • Kalmte en sereniteit voor de geest
 • Versterkt communicatie
Caribische blauwe calciet werking - Crystal Cave

Caribische blauwe calciet producten bij Crystal Cave

Caribische blauwe calciet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.