Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Roze Maansteen

Roze Maansteen Edelsteentherapie

Maansteen is een variëteit van de veldspaatgroep minerale orthoklaas. Maansteen is een doorschijnend tot transparant materiaal dat bestaat uit afwisselende lagen orthoklaas en albiet veldspaat. Als licht een geslepen en gepolijste steen van maansteen binnendringt, verstrooit een deel van dat licht aan de grenzen tussen de twee tussenlaagse veldspaatmaterialen. Het verstrooide licht verlicht de steen en produceert een fenomenale gloed die onder het oppervlak van de steen lijkt te bewegen. De gloed lijkt te bewegen als de lichtbron wordt bewogen, of als de steen wordt bewogen, of als de waarnemer zijn waarnemingshoek verandert. De gloed is meestal wit van kleur en is de bron van de naam maansteen. De gemologische naam die voor dit fenomeen wordt gebruikt, is ‘adularescence’, dat is afgeleid van ‘adularia’, een oude Europese naam voor maansteen.

Spiritueel gezien is maansteen sinds de oude tijden de steen geweest van liefde, vruchtbaarheid, intuïtie, magie, bescherming, hoop en spirituele zuiverheid. Maansteen kalmeert en bemoedigt omdat het ons de natuurlijke ritmes van het leven leert, het hart opent voor empathie en helpt bij het accepteren van liefde. Van maansteen wordt gezegd dat het onze gevoeligheid voor het vrouwelijke goddelijke vergroot, de intuïtie verhoogt en ons openstelt voor onze paranormale gaven. Het moedigt hoop en inspiratie aan om ons in staat te stellen te wensen, te streven en te stromen in harmonie met onze dromen. Het opent ons voor serendipiteit en synchroniciteit. Maansteen kan een rustgevende slaap induceert en helpt bij lucide dromen.

Het is een steen van bescherming voor vrouwen en kinderen, vooral zwangere vrouwen en baby’s. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om de vruchtbaarheid te verbeteren en er wordt aangenomen dat het de reproductieve gezondheid van vrouwen overal ondersteunt, van het verlichten van menstruatieproblemen tot het kalmeren van fluctuerende hormonen tot het helpen van een vrouw bij de bevalling. Beschouwd als een steen van de godin, wordt Maansteen geassocieerd met de maan, de getijden, vrouwelijkheid en het onderbewustzijn. Het helpt de ritmes van maanenergie te synchroniseren met de ritmes van het lichaam van een vrouw. Maansteen helpt mannen om meer in harmonie te komen met de vrouwelijke aspecten van hun natuur. Het stimuleert de rechterkant van de hersenen om niet-lineair denken en emotioneel evenwicht aan te moedigen.

Roze maansteen is een variëteit van maansteen en valt onder de veldspaat – orthoklaas groep van mineralen van kaliumaluminiumsilicaat. De kleur is meestal geelbruin tot zeer licht perzik/roze. Aangenomen wordt dat deze kleurverandering wordt veroorzaakt door hogere aluminium en hematietgehaltes in de chemische samenstelling van veldspaat. De steen wordt gevonden in Brazilië, India, Madagaskar, Myanmar (Birma), Sri Lanka, Zwitserland, Noorwegen, Australië, Duitsland, Tanzania en de Verenigde Staten.

Roze maansteen heeft alle eigenschappen bovenstaande van maansteen, met een extra focus op de emotionele aspecten. Het wordt als extra rustgevend voor vrouwen beschouwd en helpt ons het gevoel van eigenwaarde en waarde te vergroten. Door het vertrouwen te versterken en zichzelf te waarderen, hebben vrouwen roze maansteen kunnen gebruiken als een centraal punt voor hun intenties om af te vallen en op gewicht te blijven. Het zal het degenen helpen bepalen wanneer ze eten voor fysieke voeding en wanneer ze misschien eten om emotionele behoeften te vervullen. Roze maansteen draait helemaal om het vrouwelijke is een zachte en zachte omhulling van goddelijke liefde.

Herkomst en Geschiedenis

Orthoklaas is een veldspaatmineraal met een chemische samenstelling van KAlSi3O8. Het is een van de meest voorkomende gesteentevormende mineralen van de continentale korst. Orthoklaas is het meest bekend als de roze veldspaat (roze maansteen) die in veel graniet wordt aangetroffen. Orthoklaas heeft verschillende commerciële toepassingen. Het is een grondstof die wordt gebruikt bij de productie van glas, keramische tegels, porselein, serviesgoed, sanitair en ander keramiek. Het wordt gebruikt als schuurmiddel in schuurpoeders en polijstmiddelen. Het wordt ook als edelsteen geslepen en heeft een hardheid van 6.

De meeste orthoklaas vormen tijdens de kristallisatie van een magma in stollingsgesteenten zoals graniet, granodioriet, dioriet en syeniet. Aanzienlijke hoeveelheden orthoklaas worden ook gevonden in extrusieve stollingsgesteenten zoals rhyoliet, daciet en andesiet. Grote kristallen van orthoklaas worden gevonden in stollingsgesteenten die bekend staan als pegmatiet. Ze zijn normaal gesproken niet meer dan een paar centimeter lang, maar het grootste gerapporteerde orthoklaas-kristal was meer dan 9 meter lang en woog ongeveer 100 ton. Het werd gevonden in een pegmatiet in het Oeralgebergte van Rusland. Orthoklaas is ook geobserveerd in stollingsgesteenten op de maan en op Mars.

Maansteen is de meest bekende orthoklaas edelsteen. Maansteen is een doorschijnend tot transparant materiaal dat bestaat uit afwisselende lagen orthoklaas en albiet veldspaat. Als licht een geslepen en gepolijste steen van maansteen binnendringt, verstrooit een deel van dat licht aan de grenzen tussen de twee tussenlaagse veldspaatmaterialen. Het verstrooide licht verlicht de steen en produceert een fenomenale gloed die onder het oppervlak van de steen lijkt te bewegen. De gloed lijkt te bewegen als de lichtbron wordt bewogen, of als de steen wordt bewogen, of als de waarnemer zijn waarnemingshoek verandert. De gloed is meestal wit van kleur en is de bron van de naam maansteen. De gemologische naam die voor dit fenomeen wordt gebruikt, is ‘adularescence’, dat is afgeleid van ‘adularia’, een oude Europese naam voor maansteen.

Maansteen in het algemeen wordt al duizenden jaren vereerd door culturen over de hele wereld. Volgens de hindoeïstische legende werd maansteen gevormd door manestralen, terwijl de Romeinen geloofden dat het was gemaakt van druppels maanlicht. In India werd maansteen gezien als een heilige steen.

Roze maansteen is een soort maansteen, die lid is van de orthoklaas groep. De roze maansteen heeft een zachtroze tot zalmroze tint en een metaalachtig rood tot grijs effect dankzij glinsterende hematiet-insluitsels. De steen wordt gevonden in Brazilië, India, Madagaskar, Myanmar (Birma), Sri Lanka, Zwitserland, Noorwegen, Australië, Duitsland, Tanzania en de Verenigde Staten.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je roze maansteen kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • De eigenschappen van roze maansteen zijn zeer sterk verbonden met vrouwelijke energie en de maan. Om deze reden gebruiken genezers deze steen al sinds de oudheid om vrouwelijke problemen te behandelen.
 • Roze maansteen wordt verondersteld te helpen als een steen om vruchtbaarheid, zwangerschap en bevalling te vergemakkelijken en te vergroten, menstruatieproblemen te verzachten en vochtretentie te verminderen. Voor vrouwen die de resultaten van een hormonale onbalans ervaren, zou deze steen de hormonen weer op een gezonder niveau kunnen brengen.
 • Het dragen van een roze maansteen steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hartchakra altijd instroomt met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Roze maansteen is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met roze maansteen dichtbij tijdens meditatie zal het hartchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe roze maansteen in de hand houden.

Roze maansteen in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: voor kinderen: de eigenschappen van deze rustgevende steen kunnen helpen bij slaapproblemen zoals nachtmerries, slaapwandelen of moeilijk doorslapen. Plaats de steen onder het kussen of op een nachtkastje voor het beste resultaat.

Plaats een stuk maansteen bij het bed of onder het hart (onder de matras) om vrouwelijke emoties in evenwicht te brengen of te vergroten en ontvankelijkheid uit te nodigen.

In feng shui: roze maansteen wordt gewaardeerd door beoefenaars van feng shui vanwege zijn vermogen om creativiteit te bevorderen, gezonde relaties tot stand te brengen en te helpen bij vrouwelijke problemen.

Zoek de bagua positie voor relaties (kun) in de slaapkamer. Plaats hier een stuk roze maansteen voor balans, inzicht, herstel en zelfzorg.

Gebruik de bagua en plaats roze maansteen in het gezondheidsgebied (centrum, tai qi) of kun-gebied van uw hele huis om het evenwicht en het welzijn te verbeteren en spanning te verminderen.

Op de werkplaats: roze maansteen, geplaatst in het kantoor of in de werkruimte activeert creativiteit in onze loopbaan.

Roze maansteen opladen, reinigen en programmeren

Roze maansteen zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor roze maansteen kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende. Let op: roze maansteen is gevoelig voor heet water. Reinig de steen daarom altijd onder kamertemperatuur of koud water.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Roze maansteen vrije vorm kopen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Brazilië, India, Madagaskar, Myanmar (Birma), Sri Lanka, Zwitserland, Noorwegen, Australië, Duitsland, Tanzania en de Verenigde Staten
Zeldzaamheid: beperkt voorkomen
Kleur: doorschijnend, lichtroze tot perzik met insluitsels van hematiet
Mineraalklasse: veldspaten
Chemische samenstelling: KAlSi3O8
Kristalstelsel: triklien
Hardheidsschaal van Mohs: 6 – 6.5
Soortelijk gewicht: 2.58
Glans: glasglans met soms een parelglans
Luminescentie: –
Andere namen: roze veldspaat, roze orthoclaas, abrikoos maansteen, perzik maansteen

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Mijn emoties zijn in balans en mijn intenties sterk.”
Sterrenbeeld: kreeft
Chakra: hart
Element: lucht en water
Planeet: maan
Nummer: 4

Fysieke werking

 • Zou verlichting kunnen brengen bij emotionele problemen, zoals depressie of woede
 • De steen zou met de natuurlijke vrouwelijke cyclus kunnen verbinden
 • Sinds de oudheid wordt de steen gebruikt voor de vruchtbaarheid en zwangerschappen
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens de menstuatie

Emotionele en Spirituele Werking

 • Een rustgevende steen voor kinderen
 • Biedt bescherming tijdens het reizen
 • Helpt om liefde te stimuleren
 • Helpt bij het ontwikkelen van intuïtie en helderziendheid
Roze maansteen werking - Crystal Cave

Roze maansteen producten bij Crystal Cave

Roze maansteen in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.