Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Blauwe Aventurijn Edelsteentherapie

Blauwe aventurijn, ook wel blauwe kwarts genoemd, is een mineraal van siliciumdioxide en lid van de kwartsfamilie. De kleur is van kleine insluitsels van koper en wordt meestal gekristalliseerd gevonden in de vorm van grote massa’s. Blauwe aventurijn bevat insluitsels van dumortieriet. Het meeste materiaal op de markt is afkomstig uit mijnen in heel Brazilië, hoewel Rusland en India grote afzettingen hebben. Aventurijn wordt ook wel adventurijn, avanturijn, aventurijnkwarts en Indiase Jade genoemd.

Spiritueel gezien is blauwe aventurijn bijzonder stimulerend voor het derde oog- en keelchakra, opent een voor hogere spirituele begeleiding en onthult paranormale en intuïtieve vermogens die voorheen mogelijk geblokkeerd waren. Het moedigt open en eerlijke communicatie aan en het spreken van je geest en hart. Dit kristal belichaamt niet alleen kracht, maar eert ook vrede en zorg voor anderen. Het is een heilige steen voor de aardsengel Raphael – de heerser van mercurius en de Engel van mededogen, kennis, vooruitgang, berouw en liefde.

Blauwe aventurijn combineert de elementen wind en water in een zachte steen die resoneert van de geest tot het hart, kalm, rationeel en gestaag werkt. Het versterkt de mannelijke energie bij zowel mannen als vrouwen, en is een steen van zelfdiscipline en innerlijke kracht, die iemand helpt bij het nemen van duidelijke beslissingen en zich daaraan houdt. Het bevordert het nemen van volledige verantwoordelijkheid voor iemands leven, relaties en ervaringen, terwijl het de steun biedt die nodig is om verandering mogelijk te maken wanneer de huidige realiteit niet werkt.

Blauwe aventurijn is een steen van zelfdiscipline en innerlijke kracht. Het helpt je om duidelijke beslissingen te nemen en bij hen te blijven. Het helpt je om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je levenskeuzes. Het is een geweldige steen om je te helpen verslavingen tegen te gaan en te verhelpen. Het is ook een uitstekende steen om tijdens het mediteren te gebruiken om tegen die verslavingen te vechten. Blauwe aventurijn helpt bij oude energieën los te laten die je bij je hebt om ruimte te maken voor nieuwe. Het helpt je om je spirituele pad, communicatievaardigheden en innerlijke groei te ontwaken.

Herkomst en Geschiedenis

Blauwe aventurijn is een kwartsiet, dat is samengesteld uit macrokristallijne kwartskorrels met verspreid dumortieriet als het kleurgevende mineraal. Er zijn veel genoemde kwartsietvariëteiten, meestal op basis van de kleur.

Aventurijn is ontdekt als kralen, talismannen en werktuigen in archeologische opgravingen. De mens gebruikt aventurijn al heel lang. De superioriteit van aventurijn voor het maken van gereedschappen is te danken aan de hardheid en de inherente isotrope broosheid, waardoor het gemakkelijk te vormen is. Aventurijn komt voor in Europa, India, Chili, Tanzania, Brazilië en in Noord-Azië.

Aventurijn dankt zijn naam aan het Italiaanse woord “avventura”, wat door toeval, risico of geluk betekend. De naam aventurijn is verbonden met de creatie van goudsteen, en de naam voor het door de mens gemaakte materiaal werd overgebracht naar het natuurlijke materiaal zodra de edelsteen was geïdentificeerd.

Tibetanen maakten al eeuwen geleden hun beelden, en versierden ze met aventurijn die het vaakst in de ogen werd gebruikt. Ze dachten dat elke flikkering van het licht de visionaire krachten van het beeld vergrootte. Tot de 19e eeuw werd aventurijn de “steen van de Amazonen” genoemd, omdat men dacht dat de afzettingen in Brazilië de juwelen van de Amazone-krijgerskoninginnen hadden geleverd.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je blauwe aventurijn kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Plaats blauwe aventurijn tijdens meditaties op het derde oog chakra om deze te openen.
 • Mediteren met blauwe aventurijn zal je in staat zal stellen contact te maken met je innerlijke zelf en je eigen paranormale vermogens te herkennen.
 • Blauwe aventurijn combineert de elementen water en lucht in een mooie en zachte steen die resoneert met je hart en geest.
 • Wanneer blauwe aventurijn als sieraad wordt gedragen, zal het zich gedragen als een zorgsteen die je angsten en zorgen verlicht en je doet uitkijken naar nieuwe dingen.
 • Blauwe aventurijn stimuleert avontuur, waardoor het een goede steen is om mee te reizen.
 • Er wordt gezegd dat blauwe aventurijn helpen kan om slechte gewoonten te verwijderen.
 • Blauwe aventurijn is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met blauwe dichtbij tijdens meditatie zal het keel- en de derde oog chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe blauwe aventurijn in de hand houden.

Blauwe aventurijn in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: blauwe aventurijn wordt al sinds de oudheid gebruikt om hier vazen en andere decoraties van te maken. Blauwe aventurijn kan in het huid voor vriendelijke communicatie zorgen, plaats de steen op plaatsen waar de harmonie soms uit balans kan zijn. Of het nu gaat om een gedeelde woning of een gezinswoning, blauwe aventurijn kan zorgen voor meer communicatie en meer compassie.

In feng shui: blauwe aventurijn maakt gebruik van waterkracht, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik blauwe aventurijn stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Op de werkplaats: blauwe aventurijn zou voordelig kunnen werken in je carrière of professionele leven. Het zou kunnen helpen je leiderschaps-, management- en organisatorische vaardigheden naar voren te brengen. Wanneer je werkt met de energieën van de blauwe aventurijn, kun je je projecten zelfverzekerder en rustiger benaderen en afronden. Het zal je ook veel andere positieve dingen opleveren die je vermogen om effectiever te communiceren zullen verbeteren. Deze steen zal ook visie en inspiratie aanmoedigen, waardoor je meer betrokken kunt spreken in het openbaar en een meer gepassioneerde uitvoering kunt geven.

Blauwe aventurijn opladen, reinigen en programmeren

Blauwe aventurijn zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor blauwe aventurijn kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Blauwe aventurijn interieur - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Europa, India, Chili, Tanzania, Brazilië en in Noord-Azië
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: licht tot donkerblauw, kan opaak voorkomen
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2(Al,Fe3+)7O3(BO3)(SiO4)3
Kristalstelsel: hexagonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 6.5 – 7
Soortelijk gewicht: 2.63 – 2.65
Glans: glasglans, wasglans
Luminescentie: –
Andere namen: aventurijn, avanturijn, aventurijnkwarts, adventurijn, blauwe kwarts

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Het verleden heeft geen macht over mij.”
Sterrenbeeld: ram
Chakra: keel en derde oog
Element: lucht en water
Planeet: neptunus
Nummer: 3

Fysieke werking

 • Zou kunnen helpen met slechte gewoontes en verslavingen overwinnen
 • Zou kunnen helpen om de hormonen te balanceren
 • Zou gebruikt kunnen worden om de emoties te kalmeren
 • Zou de levensstijl kunnen verbeteren
 • Zou de concentratie kunnen verhogen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Helpt de zenuwen te kalmeren en emoties te stabiliseren
 • Talisman tegen het kwaad
 • Een goede, beschermende reissteen
 • Past goed bij veel andere stenen en kristallen
 • Een goede allround reiniger en genezer
 • Beschermend tegen psychische vampiers
Blauwe Aventurijn edelsteen - Crystal Cave

Blauwe aventurijn producten bij Crystal Cave

Blauwe aventurijn in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.