Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Almandien Granaat Edelsteentherapie

Wat is almandien granaat? Granaat is een silicaatgroep van mineralen die voor het eerst werd geregistreerd als “??????? / Antraciet” in 325 voor Christus. door Theophrastus. Plinius de Oudere registreerde deze steen in 77 na Christus als Carchedonius Garamanticus of Garamantic Carbuncle. Het woord granaat is afgeleid van “Gernet” dat donkerrood betekent en het woord “Granatus” wat graan of zaad betekent, verwijzend naar de gelijkenis met een granaatappel. Traditioneel bestaat de Granaatgroep van mineralen uit 6 submineralen: almandien, pyroop, spessartien, andradiet, grossulaar en uvaroviet. Granaatafzettingen zijn over de hele wereld te vinden.

Spiritueel gezien kan granaat kan sterke en langdurige relaties bevorderen en het kan je helpen je leven met passie en inspiratie te vullen. Dit komt omdat het je creatieve krachten tot bloei kan brengen. De granaatsteen heeft een lange traditie om je bedrijf of carrière te ondersteunen en te helpen. Granaat is een symbool van moed en energie. Deze steen helpt je te focussen in je eigen energie en niet zozeer te vertrouwen op de energie van anderen. Het kan je helpen jouw aandacht te houden op wat je wilt. Dit kan ervoor zorgen dat je je doelen sneller bereikt. Granaat is goed voor het afstoten van negativiteit. Het beschermt tegen depressie. Dit maakt granaat een geweldige steen voor iedereen die gelooft in de kracht van positief denken.

Almandien granaat, de meest bekende granaat die vaak ook wordt gewoon aangeduid als granaat, verenigt de energie van scharlaken en rood met de meer gedempte, aardse boventonen van bruin. Almandien granaat is een ijzer-aluminiumsilicaat, de naam is afgeleid van de stad Almandine in Klein-Azië.

Spiritueel gezien is de almandien granaat nauw verbonden met de aarde en is een talisman van bescherming en onverzettelijke kracht, die de wilskracht en weerstand tegen alle negatieve dingen vergroot. Fysiek gezien word er beweerd dat het de bloedsomloop en alle bloedgerelateerde problemen kan ondersteunen. Almandien is geassocieerd met de wortel chakra, en is het een steen van fysieke liefde en relaties, en een spirituele steen van psychische bescherming.

Almandien granaat staat bekend als een steen van tastbare waarheid. Het helpt bij het manifesteren van een realistische versie van de fysieke wereld. Zijn energie helpt zorgen, paniek en angst te verlichten en helpt bij het behouden van een kalme verbinding met het heden. Het stelt iemand in staat om de absolute steun van het Universum waar te nemen. Zijn intellectuele eigenschappen maken het ook nuttig voor diegenen die de gebieden van astronomie, astrologie en wiskunde verkennen.

Herkomst en Geschiedenis

Almandien is het meest voorkomende lid van de granaatgroep. Het is de geboortesteen van januari en wordt geassocieerd met tweede huwelijksjubilea. Het is ook een populaire edelsteen en de meest gebruikte granaat in de handel in edelstenen. Er zijn meer edelstenen bewerkt van almandien dan enig ander type granaat. Slechts een kleine hoeveelheid almandien granaat is transparant en licht genoeg voor gebruik als edelsteen in juwelen; de meeste gevonden almandienen zijn ruw, ondoorzichtig en niet van edelsteenkwaliteit. Sommige almandien granaten vertonen asterisme wanneer ze geslepen en gepolijst zijn als cabochons, en staan bekend als ster granaten. Almandien granaat is vaak ingebed in een mica leisteen en vormt zeer mooie matrixstukken met perfect gevormde symmetrische kristallen. De leisteenmatrix breekt vaak door verwering, waardoor de Almandine-kristallen uiteenvallen in individuele, perfect gevormde floater-kristallen die behoorlijk groot kunnen zijn.

Granaten werden in het voormalige Tsjechoslowakije al in de bronstijd gebruikt en vijfduizend jaar geleden in het oude Egypte. Ze werden rond 2100 voor Christus in Sumerië gebruikt, en in Zweden tussen 1000 en 2000 voor Christus. Ze waren ook populair in de oude Griekse en Romeinse beschavingen. Volgens de Talmoed werd het enige licht op de ark van Noach geleverd door een grote granaat. In Europa tijdens de Middeleeuwen werd granaat gebruikt om waarheid, geloof en standvastigheid te versterken en melancholie te verdrijven. Als steen van een krijger diende granaat als talisman in de kruistochten voor zowel de christenen als moslims.

Van granaat wordt gezegd dat het een van de twaalf stenen in de borstplaat van de hogepriester was en dat het als heilige steen werd gebruikt door de Zuid-Amerikaanse Indianen, de Azteken, de Afrikaanse stamoudsten en de Maya’s. Volgens deze stammen werkten ze met snelheid om iemands bewustzijn te vergroten vanwege de bliksemflits die erin zit, en versterkt iemands interne vuur om creatieve krachten tot uitvoering te brengen.

Granaten waarvan de kleur deed denken aan bloed, werden niet alleen verondersteld onkwetsbaar te zijn voor wonden, maar sommige Aziatische stammen lanceerden granaten uit hun slingerbogen, en later als kogels, het principe dat de bloedkleurige steen een dodelijker wond zou toebrengen dan een loden kogel. Dergelijke raketten werden in 1892 door de opstandige Hanza’s gebruikt tijdens hun vijandelijkheden met de Britse troepen aan de grens van Kasjmir, en veel van deze kostbare raketten werden bewaard als curiosa.

Tegenwoordig wordt granaat niet alleen decoratief gedragen als een prachtig juweel, maar wordt het ook veel gebruikt in industriële markten, van horloges en wetenschappelijke instrumenten tot schuurpapier en schuurmiddelen.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je almandien granaat kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Als beschermende edelsteen kan een granaat onder het kussen of in de kussensloop worden geplaatst om het op zijn plaats te houden om nare dromen af te weren.
 • Dromen over een granaat suggereert dat je controle hebt over je leven en een gericht doel hebt dat je wilt bereiken. Als iemand je in een droom een granaat geeft, zal die persoon je helpen om orde in je leven te vinden.
 • Als je een moeilijke of stressvolle periode in je leven doormaakt, houd dan een stuk granaat in je handen als je mediteert.
 • Granaat is een geweldige edelsteen voor zowel meditatie als yoga. Het is aardend, balancerend en energiek, allemaal geweldige eigenschappen voor deze bezigheden.
 • Huisdieren hebben een soortgelijk chakrasysteem als wij en edelstenen kunnen ze ook beïnvloeden. Een nerveus huisdier kan tekenen van een geblokkeerde wortelchakra vertonen en granaat kan een grote hulp zijn.
 • Het dragen van een granaat steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het wortelchakra altijd instroomt met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Granaat is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met granaat dichtbij tijdens meditatie zal het wortelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe granaat in de hand houden.

Almandien granaat in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: Bij het element vuur draait alles om passie, inspiratie en emotionele expressie. Je hebt misschien meer vuurenergie nodig in je leven als je je futloos of ongeïnspireerd voelt of moeite hebt om contact te maken met je emoties. Werken met almandien granaat kan je helpen om verbinding te maken met deze vuurenergie. Probeer de steen in een deel van je huis te plaatsen waar je het regelmatig zult zien.

In feng shui: door almandien granaat in de feng shui van je huis op te nemen, kun je de heilzame energieën ervan benutten. De vurige energie van granaat maakt het een natuurlijke pasvorm om je succes en zichtbaarheid te vergroten, wat ook verbonden is met het element vuur. Li is gerelateerd aan roem, erkenning en hoe je in de wereld wordt gezien. Dit is een geweldig gebied om aan te werken als je zichtbaarder wilt worden – misschien wil je meer ogen op een nieuwe onderneming, meer erkenning op het werk of beter gezien worden in je persoonlijke relaties. Om deze bedoelingen te ondersteunen, kun je proberen een granaat in het Li-gebied van je slaapkamer te plaatsen. Je kunt dit gebied vinden door in de deuropening van je slaapkamer te gaan staan en naar binnen te kijken. Het midden van de muur die het verst van je verwijderd is, is het Li-gebied. Als je specifiek meer erkenning in je carrière wilt, probeer dan een granaat toe te voegen aan het Li-gebied van je kantoor of bureau.

Kun is het gebied van de bagua-kaart met betrekking tot relaties en partnerschappen, inclusief romantische relaties. Omdat granaat kan helpen om een nieuwe romantische partner aan te trekken, kan het plaatsen van een granaat in dit gedeelte van je slaapkamer je helpen om nieuwe liefde op te roepen. Je kunt dit gedeelte van de slaapkamer vinden door in de deuropening van de slaapkamer te gaan staan en de kamer in te kijken. De meest rechtse hoek van de slaapkamer is je liefdeshoek. Granaat is ook een ondersteunende toevoeging aan dit bagua-gebied als je een bestaande relatie nieuw leven wilt inblazen met een extra boost van passie.

Op de werkplaats: almandien granaat is een uitstekende edelsteen om op de werkvloer, op je bureau of te dragen tijdens het werk. Het is motiverend en geeft je energie en geeft je het enthousiasme en de stimulans om goed te werken en je carrièredoelen te bereiken. Granaat heeft een grote creatieve energie, dus iedereen die op artistiek of innovatief gebied werkt, zal zeker de vruchten van deze edelsteen plukken.

Almandien granaat opladen, reinigen en programmeren

Almandien granaat zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor almandien granaat kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Buy raw garnet - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: wereldwijd
Zeldzaamheid: algemeen voorkomend
Kleur: donkerrood, roodbruin, zwart
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: Fe3Al2Si3O12
Kristalstelsel: isometrisch
Hardheidsschaal van Mohs: 7.5 – 8.5
Soortelijk gewicht: 4.3
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: granaat, gewone granaat

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Alles wat ik doe, doe ik met passie uit het hart.”
Sterrenbeeld: waterman
Chakra: wortel
Element: vuur en aarde
Planeet: mars
Nummer: 2

Fysieke werking

 • Zou het hart en de bloedsomloop kunnen ondersteunen
 • Zou kunnen helpen bij de opname van vitaminen en mineralen
 • Zou kunnen beschermen tegen sombere of negatieve gedachten
 • Zou sensualiteit, seksualiteit en intimiteit op een evenwichtige manier kunnen verhogen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Verwijdert belemmeringen die je tegenhouden
 • Plaats op het bureau om zakelijk succes te stimuleren
 • Stimuleert de gecontroleerde opkomst van Kundalini-energie
 • Geeft moed en hoop
 • Helpt met een positieve kijk naar de toekomst te kijken
 • Bewustzijn en het herinneren van vorige levens
 • Herstelt de geest, het lichaam en de geest
 • Verscherpt je perceptie van jezelf en anderen
 • Lost ingesleten gedragspatronen op die niet langer in jouw belang zijn
 • Verwijdert en verwijdert energieblokkades uit alle chakra’s
Granaat edelsteen - Crystal Cave

Almandien granaat producten bij Crystal Cave

Almandien granaat in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.