Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Steen van de Maand Januari: Maansteen

Steen van de maand januari maansteen - Crystal Cave

Happy new year! Hopelijk hebben jullie fijne feestdagen gehad en fijne dagen. En hebben jullie nog goede voornemens? Die van mij is dat ik eindelijk eens een keer hardlopen ga volhouden, haha.

Het is weer tijd voor een nieuwe Steen van de Maand! Voor deze januari is dat alle maansteen soorten. Je krijgt nu 15% korting met de code maansteen in je winkelmandje. En wisten jullie dat groene maansteen en regenboog maansteen eigenlijk helemaal geen maanstenen zijn? Groene maansteen, ook wel garnieriet genoemd, heeft geen overeengekomen chemische formule. Het is nauw verwant aan serpentijn en geassocieerd met olivijn, het wordt vaak groene maansteen genoemd vanwege de oppervlakteglans die vergelijkbaar is aan maansteen. En regenboog maansteen is officieel een witte/transparante labradoriet, een nauw verwant veldspaatmineraal met glans in verschillende iriserende kleuren! Over alle maanstenen heb ik ook een stuk geschreven in mijn Edelsteen Encyclopedie.

Wat is maansteen? Maansteen is een variëteit van de veldspaatgroep minerale orthoklaas. Maansteen is een doorschijnend tot transparant materiaal dat bestaat uit afwisselende lagen orthoklaas en albiet veldspaat. Als licht een geslepen en gepolijste steen van maansteen binnendringt, verstrooit een deel van dat licht aan de grenzen tussen de twee tussenlaagse veldspaatmaterialen. Het verstrooide licht verlicht de steen en produceert een fenomenale gloed die onder het oppervlak van de steen lijkt te bewegen. De gloed is meestal wit van kleur en is de bron van de naam maansteen. Spiritueel gezien is maansteen sinds de oude tijden de steen geweest van liefde, vruchtbaarheid, intuïtie, magie, bescherming, hoop en spirituele zuiverheid. Meer kun je uiteraard lezen op mijn website.

In mijn hand, in de foto’s: armbandjes en hangertjes van maansteen, knuffelstenen en zakstenen en twee grote handstenen van maansteen. Allemaal hier te vinden: https://www.crystalcave.nl/shop/edelstenen-op-naam/edelstenen-k-o/maansteen/

Geef een antwoord