Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Golden Healer Edelsteentherapie

Golden healer is een gouden variant van de combinatie van limoniet/goethiet en kwarts. De kleur kan variëren van lichtgeel tot zeer rijk geel, afhankelijk van de hoeveelheid ijzeroxide in de afzettingen. Golden healer werd voor het eerst opgegraven in de jaren tachtig door mijnwerkers in Arkansas, andere kristallen worden gewonnen op een locatie in Wales, Brazilië en Madagaskar. De steen heeft een glasglans en een hardheid van 7, net als gewone kwarts.

Spiritueel gezien wordt de golden healer, ook wel limonietkwarts genoemd, een geweldige “meester genezer” genoemd. Bergkristal versterkt de eigenschappen van limoniet/goethiet wat in deze steen zit. Wanneer deze twee stenen samenkomen, verbinden ze je met de zegen van innerlijke rust en stabiliseren ze je geest en emoties. Het is een multifunctionele steen die voor grote genezing en reiniging zorgt van lichaam, aura en geest. Het kan je helpen motiveren en energie te geven. Golden healer kan je helpen om contact te maken met je innerlijke zelf en na te denken over wat je emotioneel belemmert. Het kan helpen om alle chakra’s op één lijn te brengen, en kan vooral helpen om je wortel- en kruinchakra met elkaar te verbinden. Dit creëert een band van stabiliteit tussen je geest en je geest, en verbindt je met de aarde door je te aarden. Het kan helpen om blokkades op te heffen, wat weer ruimte laat voor de stroom van positieve en helende energie.

Golden healer reinigt het aura veld en laat deze vullen met een prachtig, gouden genezend licht. Dit licht breekt door tot in de celstructuur zodat je oude patronen los kunt laten. De steen is inzetbaar in vrijwel alle spirituele en genezende toepassingen van alle niveau’s. De steen bereikt het hoogste trilling niveau die je lichaam kan waarnemen en verwerken, de trilling van het lichaam wordt hiermee verhoogd zodat het oude blokkades en vreemde energiën van buitenaf kan reinigen en zorgt voor een herstel van het natuurlijke balans en harmonie van het lichaam.

Golden healer balanceert de yin yang energieën. Er word beweerd door sommigen dat de golden healer het Christusbewustzijn op aarde en in onszelf brengt en activeert de chakra’s om ons bewustzijn samen te voegen met de goddelijke wil. Het reinigt alle organen, stimuleert het immuun systeem, brengt het lichaam in balans en zorgt voor versterking van energie. Golden healer wordt gebruikt om onze energietrilling of -frequentie te verhogen, wat spirituele communicatie over een lange afstand kan vergemakkelijken, ook tussen werelden en dimensies. Meditatie met golden healer verbindt ons met Bronenergie.

Herkomst en Geschiedenis

Golden healer is een variant van kwarts met insluitsels van limoniet (goethiet). Golden healer dankt zijn goudgele kleur aan de hoge concentraties ijzeroxide in de gebieden rond de kristallisatie. Dit kan bestaan uit kleine insluitsels ijzeroxide in het kwarts of op het oppervlak ervan. Bepaalde gedeeltes in het kwarts kunnen ook kleurloos zijn.

Goethiet en limoniet zijn niet noodzakelijkerwijs verschillend van elkaar. “Limoniet” is slechts een naam voor gele of bruine slecht gekristalliseerde ijzeroxiden, wanneer we niet specifieker weten welke minerale soort het is. Meestal is “limoniet” samengesteld uit de soort goethiet, of een mengsel van goethiet met andere soorten. Hematiet en goethiet, in hun fijnkorrelige gedispergeerde vorm binnenin “ijzerhoudend kwarts”, kunnen meestal (zelfs als het niet helemaal betrouwbaar is) worden onderscheiden op kleur: rood voor hematietkwarts en geelbruin voor golden healer.

Vóór de moderne minerale analyse werd de naam “limoniet” gegeven aan veel van de geelachtige tot geelbruine ijzeroxiden die werden geproduceerd tijdens de verwering van ijzerhoudende rotsen of die werden afgezet als moeras-, meer- en ondiepe mariene sedimenten. Onderzoekers die “limoniet” bestudeerden, ontdekten dat het een amorf gesteente is en een variabele samenstelling heeft. Het bevat vaak aanzienlijke hoeveelheden ijzeroxidemineralen zoals goethiet (geel) en hematiet (rood). Uit dit onderzoek bleek dat het materiaal genaamd “limoniet” niet voldoet aan de definitie van een mineraal. In plaats daarvan is limoniet een mineraloïde die voornamelijk bestaat uit waterhoudende ijzeroxiden die vaak worden aangetroffen in intieme associaties met ijzermineralen.

Tegenwoordig wordt het woord “limoniet” gebruikt als veld- en klasterm voor deze materialen omdat ze niet kunnen worden geïdentificeerd in handspecimens en hun identiteit onbekend is zonder laboratoriumtests. De tijd en kosten die nodig zijn om deze tests uit te voeren, zijn over het algemeen niet nodig, tenzij het materiaal in de industrie zal worden gebruikt of het onderwerp is van een gedetailleerde studie. Dus de naam “limoniet” is niet achterhaald; het is nog steeds zinvol en nuttig.

Goethiet is een ijzerhydroxide-mineraal dat kristalliseert in de vorm van massa’s, botryoïdale, stalactieten en zelden kleine prismatische kristallen. De kleur van goethiet varieert van zwart, bruin en zilver tot lichtere kleuren zoals rood, geelbruin en oranje. JG Lenz ontdekte dit mineraal voor het eerst in 1806 in Herdorf, Duitsland. Hij noemde het naar de populaire Duitse dichter en filosoof uit die tijd, Johann Wolfgang von Goethe. Goethiet wordt beschouwd als een vrij algemeen mineraal met een overvloed in landen zoals het VK, Australië, de VS en Brazilië.

Goethiet wordt al duizenden jaren door veel verschillende beschavingen gebruikt. Het was een populair pigment dat werd gebruikt om verf te kleuren, met enkele opmerkelijke artefacten die goethiet bevatten. De beroemde grotten van Lascaux in Frankrijk bevatten talloze grotschilderingen van dieren en menselijke figuren getekend met hematiet- en goethietpigment. Deze tekeningen zijn naar schatting meer dan 16.000 jaar oud. Nu, in modernere tijden, wordt goethiet verwerkt voor zijn ijzer, terwijl hoogwaardige exemplaren op de mineralenmarkt worden verkocht of in zeldzame en waardevolle sieraden worden gesneden.

Terwijl NASA’s Spirit Rover het oppervlak van Mars inspecteerde, trof het grote afzettingen van dit mineraal aan. Deze overvloed aan ijzer brengt wetenschapper en astroloog ertoe te geloven dat vloeibaar water ooit heel gewoon was op deze planeet en het leven heel goed zou hebben ondersteund.

Het Griekse woord krystallos wat “ijs” betekent, vormt de basis voor de oorsprong van de naam bergkristal. Deze transparante kleurloze vorm van kwarts roept de beelden op van bevroren gesteente en werd zo genoemd sinds de oudheid. Bergkristal werd gewaardeerd om zijn helderheid en totaal gebrek aan kleur. Vaten en bollen zijn sinds de oudheid uit grote kristallen gesneden en de toepassing van het woord kristal op fijn glaswerk komt voort uit deze praktijk.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je golden healer kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Edelsteengenezers kunnen een golden healer onder een healing- of massagetafel plaatsen om het gebied tijdens de healingsessie met zachte, duurzame energie te vullen.
 • Golden healer op een altaar of crystal grid zal de frequentie of vibratie van de intentie van het crystal grid verhogen. Dit is een krachtig stuk dat vreugde, vrede en eenheid versterkt.
 • Golden healer werkt op alle chakra’s, en voornamelijk de kruin- en derde oog chakra.
 • Het dragen van een golden healer steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat alle chakra’s, voornamelijk het kruin- en wortelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Golden healer is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met golden healer dichtbij tijdens meditatie zullen alle chakra’s, met name het kruin- en wortelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe golden healer in de hand houden.

Golden healer in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: je kunt golden healer meenemen tijdens het mediteren, om verbinding te maken met de bronenergie. Daarnaast kun je deze steen ook onder de massage- of healingtafel plaatsen, om het gebied gedurende de hele genezingsperiode met duurzame en zachte energie te vullen. Je kunt ook golden healer plaatsen in een crystal grid of altaar, om de vibratie of frequentie te verhogen die je wilt.

In feng shui: bij gebruik in feng shui kan golden healer genezend licht in je huis uitstralen. Het kan de chi in je huis doorbreken, de negatieve chi verspreiden en vervangen door positieve chi.

Op de werkplaats: voor meer focus kun je een golden healer op je bureau plaatsen om je focus te vergroten, chaotische energieën te elimineren, helder te denken en scherpe aandacht te hebben.

Golden healer opladen, reinigen en programmeren

Golden healer zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor golden healer kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: Onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: Zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Golden healer gravure - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Madagaskar, Brazilië, VS, Wales
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: kleurloos, met lichtgele, donkergele of zwarte insluitsels
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2+Fe2O3
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 7
Soortelijk gewicht: 2.65
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: golden healer kwarts, limonietkwarts

Spirituele Eigenschappen

AffirmatieHet gouden licht stroomt door mij heen en geneest alles wat het aanraakt.
Sterrenbeeldalle
Chakra: zonnevlecht
Element: aarde en vuur
Planeet: –
Nummer: 11

Fysieke werking

 • Zou genezing kunnen bevorderen
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens ziekte
 • Zou mogelijk spanning, stress en angst kunnen verminderen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Vergroot de stroom van levenskracht door je lichaam en aura
 • Helpt een meer bewuste verbinding met de geest te ervaren
 • Reinigt alle chakra’s
 • Loslaten van oude patronen
 • Heft oude blokkades op
 • Balanceert de Yin-Yang energieën
 • Bevordert de zuivering van het volledige lichaam
 • Zou kunnen zorgen voor DNA genezing
 • Helpt bij een gevoel van eigenwaarde
 • Zorgt voor nieuwe creatieve energieën
 • Brengt de chakra’s in evenwicht, vooral het kruin- en wortelchakra
Golden healer edelsteen kaartje - Crystal Cave

Golden healer producten bij Crystal Cave

Golden healer in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.