Wekelijks Spiritueel Advies 2023

Januari – Februari – Maart – April – Mei – Juni – Juli – Augustus – September – Oktober – November – December


Week 1 2023 – 2 – 8 januari

Laten we samen deze betoverende reis beginnen naar het nieuwe jaar. Hier zijn 3 edelstenen voor een frisse start en enkele spirituele activiteiten:

Begin met journalen om je verlangens, doelen en intenties te verkennen. Gebruik bergristal als focuspunt om je intenties helder en krachtig te maken. Maak een visionboard met afbeeldingen die je doelen en dromen vertegenwoordigen. Plaats een citrien in het midden als symbool van overvloed en manifestatie. Visualiseer regelmatig je doelen terwijl je mediteert voor het visionboard. Start een dagelijkse meditatie om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Gebruik een labradoriet om je intuïtie te versterken tijdens meditatie.

 1. Bergkristal: Versterkt helderheid en zuivert energieën. Laat je intenties voor het nieuwe jaar in deze steen resoneren. Schrijf ze op en draag bergkristal als herinnering aan je doelen.
 2. Citrien: Trekt overvloed en positiviteit aan. Ideaal voor een nieuw jaar vol voorspoed en vreugde.
 3. Labradoriet: Versterkt intuïtie en innerlijke kracht. Perfect voor zelfontdekking en een nieuw begin.

Kristallen ondersteunen je intenties, maar jouw eigen intenties en acties zijn de sleutel tot manifestatie. Omarm de energie van deze kristallen en ontdek welke spirituele activiteiten resoneren met jouw ziel. Op naar een jaar van groei en transformatie!

Spiritueel advies week 1 2023 - Crystal Cave
Volle maan in kreeft 2023 - Crystal Cave

Week 2 2023 – 9 – 15 januari

Deze week nodigt ons uit om te vertragen, te reflecteren en te genieten van de eenvoudige schoonheid van het moment.

Temidden van de drukte van het dagelijks leven herinnert de natuur ons eraan om de rust op te zoeken. Neem de tijd om te wandelen in het bos, je te laten omarmen door de frisse lucht en je te verbinden met de aarde onder je voeten.

Deze week is het belangrijk om te luisteren naar je innerlijke stem en de wijsheid van je intuïtie. Laat je leiden door je gevoel en maak keuzes die in harmonie zijn met je diepste zelf.

Deze week ervaren we de invloed van de wassende maan, die staat voor groei, intentie en manifestatie. Gebruik deze krachtige energie om je doelen en dromen helder te stellen en stappen te zetten richting hun verwezenlijking.

Drie kristallen die je kunnen ondersteunen in deze week zijn:

 1. Maansteen – om je intuïtie te versterken en emotionele balans te bevorderen.
 2. Amazoniet – voor communicatie en het uiten van je ware gevoelens.
 3. Carneool – om creatieve energie te stimuleren en moedig stappen te zetten.

Laat deze week een tijd zijn van rust, reflectie en verbinding met de natuur. Geniet van de eenvoudige momenten en geef ruimte aan je intuïtie.

Spiritueel advies week 2 2023 - Crystal Cave

Week 3 2023 – 16 – 22 januari

Te midden van de rustige wintermaanden nodigt Week 3 van 2023 ons uit om de stilte te omarmen en naar binnen te keren.

Net zoals de natuur in de winterslaap verkeert, is dit een tijd waarin we ruimte kunnen creëren voor innerlijke reflectie en zelfzorg. Geef jezelf toestemming om te rusten, te herstellen en je te verbinden met je diepste verlangens en intenties.

Deze week is het belangrijk om jezelf te omringen met warmte en comfort. Omarm gezelligheid, geniet van een warme kop thee en vul je huis met kaarslicht. Creëer een veilige ruimte waarin je jezelf kunt ontspannen en je innerlijke wereld kunt verkennen.

De energie van de nieuwe maan in Waterman versterkt onze wens om vernieuwing en vrijheid te ervaren. Het is een tijd van het planten van zaadjes van verandering en het omarmen van onze eigen unieke individualiteit. Maak gebruik van deze energie om intenties te zetten en stappen te zetten richting je dromen.

Drie kristallen die je kunnen ondersteunen in deze periode zijn:

 1. Amethist – voor innerlijke rust, helderheid en spirituele groei.
 2. Bergkristal – voor zuivering, balans en het versterken van je energieveld.
 3. Sneeuwvlok obsidiaan – voor zelfreflectie, transformatie en het loslaten van oude patronen.

Laat Week 3 een tijd zijn van innerlijke rust, introspectie en het omarmen van de stille schoonheid van de winter. Geef jezelf de ruimte om te rusten, te helen en je te openen voor de nieuwe mogelijkheden die het nieuwe jaar met zich meebrengt.

Spiritueel advies week 3 2023 - Crystal Cave

Week 4 2023 – 23 – 29 januari

Deze week worden we vergezeld door de energie van de 1e kwartier maan. Het eerste kwartier van de maancyclus is een periode van actie en groei. Het is een tijd waarin we de vruchten kunnen plukken van onze inspanningen en ons richten op het manifesteren van onze doelen. Het herinnert ons eraan dat we zelf de regie hebben over ons leven en dat we stappen kunnen zetten richting onze dromen.

Deze week is het belangrijk om te luisteren naar je intuïtie en te vertrouwen op je innerlijke leiding. Neem de tijd om te reflecteren op je doelen en welke stappen je kunt nemen om ze te bereiken. Wees moedig en neem actie, zelfs als het uit je comfortzone is.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze periode zijn:

 1. Labradoriet – helpt verborgen waarheden bloot te leggen en brengt duidelijkheid op je pad.
 2. Rode jaspis – voor moed, kracht en het vergroten van vitaliteit.
 3. Seleniet – heeft een hoge trilling die je kan helpen contact te maken met je hogere zelf en spirituele gidsen.

Laat Week 4 een tijd zijn van positieve verandering en groei. Benut de energie van het eerste kwartier om stappen te zetten op je spirituele pad en je doelen te manifesteren. Vertrouw op je innerlijke kracht en wees bereid om buiten je comfortzone te treden.

Spiritueel advies week 4 2023 - Crystal Cave

Week 5 2023 – 30 en 31 januari – 1 – 5 februari

Deze week schittert de krachtige energie van de volle maan in leeuw.

De volle maan in leeuw brengt een overvloed aan zelfexpressie, zelfvertrouwen en creativiteit. Het is tijd om te stralen als een leeuw en jouw unieke gaven en talenten naar voren te brengen. Wees niet bang om je ware zelf te laten zien en je hart te volgen.

Deze week is het belangrijk om je innerlijke passie en vuur aan te wakkeren. Luister naar de roep van je hart en volg je creatieve impulsen. Sta jezelf toe om jezelf te uiten en te schitteren als nooit tevoren.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze periode zijn:

 1. Zonnesteen – voor vreugde, levenskracht en het versterken van zelfvertrouwen.
 2. Tijgeroog – voor moed, wilskracht en het bevorderen van helderheid.
 3. Rhodoniet – voor liefde, compassie en het helen van emotionele wonden.

Laat Week 5 een tijd zijn waarin je jezelf volledig omarmt en je innerlijke licht laat schijnen. Gebruik de energie van de volle maan in leeuw om je zelfvertrouwen te vergroten en jouw unieke waarheid uit te drukken.

Spiritueel advies week 5 2023 - Crystal Cave
Volle maan in leeuw 2023 - Crystal Cave

Week 6 2023 – 6 – 12 februari

Deze week nodigen we je uit om te genieten van een rustige en verkwikkende spirituele activiteit.

Soms hebben we geen specifieke maanfase nodig om ons te verbinden met onze spiritualiteit. Deze week gaat het om het vinden van innerlijke rust, balans en het versterken van onze energie. Het is een uitnodiging om dichter bij onszelf te komen en te luisteren naar onze diepste behoeften.

Onze spirituele activiteit voor deze week is het creëren van een persoonlijk ritueel. Neem de tijd om een rustige en serene ruimte te creëren waarin je jezelf kunt terugtrekken. Steek kaarsen aan, brand wierook en gebruik eventueel kristallen om de energie te versterken.

Neem de tijd om te mediteren, jezelf te gronden en je intenties voor de komende tijd te bekrachtigen. Schrijf in je dagboek, maak kunst of luister naar inspirerende muziek. Laat je intuïtie spreken en volg de innerlijke leiding die naar voren komt.

Voor deze week raden we de volgende drie edelstenen aan:

 1. Amethist – voor spirituele groei, intuïtie en innerlijke rust.
 2. Rozenkwarts – voor liefde, zelfacceptatie en emotionele heling.
 3. Sodaliet – voor helderheid, communicatie en het bevorderen van harmonie.

Week 6 is een uitnodiging om te vertragen, te reflecteren en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Gun jezelf de ruimte om tot rust te komen, je batterijen op te laden en in contact te komen met je diepste zelf.

We wensen je een prachtige week vol innerlijke rust, inspiratie en spirituele verbinding. Laat de magie van dit moment je ziel omarmen.

Spiritueel advies week 6 2023 - Crystal Cave

Week 7 2023 – 13 – 19 februari

Deze week vieren we de energie van de derde kwartier maan.

De derde kwartier maan markeert een periode van loslaten, reflectie en het afronden van lopende zaken. Het is een tijd waarin we de balans opmaken, onszelf bevrijden van wat niet langer dient en ruimte creëren voor nieuwe groei.

Deze week nodigen we je uit om te kijken naar wat je niet langer dient in je leven. Welke gewoontes, overtuigingen of patronen kun je loslaten om ruimte te maken voor positieve verandering? Neem de tijd om te reflecteren en maak bewuste keuzes voor jezelf.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze periode zijn:

 1. Maansteen – voor intuïtie, emotionele balans en het bevorderen van heldere dromen.
 2. Labradoriet – voor spirituele bescherming, transformatie en het versterken van innerlijke kracht.
 3. Howliet – voor kalmte, geduld en het bevorderen van diepe meditatie.

Maak deze week gebruik van de energie van de maan om jezelf te bevrijden van belemmeringen en ruimte te maken voor groei. Laat oude patronen achter en omarm nieuwe mogelijkheden die zich aandienen.

We wensen je een prachtige week vol bewustzijn, groei en positieve transformatie. Moge de energie van de maan je begeleiden op je spirituele reis.

Spiritueel advies week 7 2023 - Crystal Cave

Week 8 2023 – 20 – 26 februari

Deze week vieren we de krachtige energie van de nieuwe maan in vissen.

De nieuwe maan in vissen brengt een periode van diepe emoties, intuïtie en spirituele vernieuwing. Het is een tijd waarin we ons kunnen openstellen voor innerlijke transformatie en onze dromen en verlangens helder kunnen zien.

Deze week nodigen we je uit om verbinding te maken met je intuïtie en je innerlijke wereld te verkennen. Luister naar de fluisteringen van je ziel en volg de roep van je diepste verlangens. Sta jezelf toe om te dromen, te visualiseren en te geloven in de magie van het universum.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze periode zijn:

 1. Amethist – voor spirituele groei, intuïtie en het bevorderen van innerlijke rust.
 2. Aquamarijn – voor emotionele heling, heldere communicatie en het bevorderen van sereniteit.
 3. Fluoriet – voor mentale helderheid, bescherming en het bevorderen van balans.

Gebruik de energie van de nieuwe maan in vissen om je intenties te zetten voor de komende maand. Schrijf ze op in je dagboek, maak een vision board of mediteer op je doelen. Vertrouw erop dat het universum je ondersteunt bij het manifesteren van je diepste verlangens.

We wensen je een betoverende week vol intuïtie, dromen en spirituele vernieuwing. Moge de energie van de nieuwe maan in vissen je begeleiden op je reis naar persoonlijke groei en vervulling.

Spiritueel advies week 8 2023 - Crystal Cave

Week 9 2023 – 27 – 28 februari – 1 – 5 maart

Deze week omarmen we de energie van de wassende maan. De wassende maan markeert een tijd van groei, intentie en het manifesteren van onze doelen. Het is een periode waarin we kunnen werken aan het verwezenlijken van onze dromen en het vergroten van ons positieve momentum.

Deze week nodigen we je uit om je intenties helder te formuleren en gericht te werken aan je doelen. Maak een lijst van wat je wilt manifesteren en neem actie om je intenties te ondersteunen. Sta open voor nieuwe kansen en volg je innerlijke leiding.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze periode zijn:

 1. Rookkwarts – voor gronding, bescherming en het loslaten van negatieve energie.
 2. Carneool – voor creativiteit, motivatie en het stimuleren van passie.
 3. Aventurijn – voor overvloed, geluk en het aantrekken van voorspoed.

Gebruik de energie van de wassende maan deze week om je intenties te voeden en te manifesteren. Werk aan je doelen met vastberadenheid en vertrouwen. Blijf gefocust op wat je wilt bereiken en geloof in je eigen kracht.

We wensen je een prachtige week vol groei, manifestatie en positieve energie. Moge de energie van de wassende maan je begeleiden op je pad naar succes en vervulling.

Spiritueel advies week 9 2023 - Crystal Cave

Week 10 2023 – 6 – 12 maart

Deze week nodigen we je uit om te genieten van de magie van het heden.

In een wereld vol afleidingen is het belangrijk om af en toe stil te staan en je te verbinden met het hier en nu. Deze week is een uitnodiging om de schoonheid van het moment te omarmen en te ervaren.

Maak tijd vrij om te wandelen in de natuur, omringd door bloeiende bloemen en fluitende vogels. Laat je zorgen los en laat jezelf volledig opgaan in het rustgevende ritme van Moeder Aarde.

Wees bewust van je zintuigen en de kleine vreugdes om je heen. Luister naar het ruisen van de wind, voel de warmte van de zon op je huid, ruik de geur van bloemen en proef de zoetheid van verse vruchten.

Laat de natuurlijke omgeving je inspireren om creatief te zijn. Maak een bloemenkrans, schrijf in je dagboek, schilder of speel een instrument. Laat jezelf toe om je innerlijke kind te bevrijden en je te laten leiden door je intuïtie.

Drie edelstenen die resoneren met de energie van het moment zijn:

 1. Amethist – voor innerlijke rust, spirituele verbinding en het bevorderen van heldere inzichten.
 2. Maansteen – voor intuïtie, emotionele balans en het stimuleren van vrouwelijke energie.
 3. Chrysocolla – voor communicatie, harmonie en het versterken van verbinding met de natuur.

Deze week moedigen we je aan om de alledaagse magie om je heen te omarmen en te vieren. Laat de natuur je gids zijn op je spirituele reis en breng de vreugde van het moment in je hart.

Spiritueel advies week 10 2023 - Crystal Cave

Week 11 2023 – 13 – 19 maart

Deze week nodigen we je uit om te rusten en te reflecteren tijdens de afnemende maanfase. De afnemende maanfase markeert een tijd van loslaten, introspectie en het afronden van cycli. Het is een periode waarin we de gelegenheid hebben om te reflecteren op ons innerlijke landschap en te laten gaan wat ons niet langer dient.

Neem deze week de tijd om te rusten en te herstellen. Creëer een veilige en rustige ruimte waarin je jezelf kunt terugtrekken. Omring jezelf met zachte kussens, warme dekens en kaarslicht om een gevoel van comfort en sereniteit te creëren.

Gebruik deze tijd van de maancyclus om te reflecteren op je leven. Neem de tijd om dagboek te schrijven, mediteer en stel jezelf diepgaande vragen. Wat mag je loslaten? Welke patronen en overtuigingen dienen je niet langer? Welke nieuwe intenties wil je stellen?

Het is ook een goed moment om jezelf te verwennen met zelfzorg. Neem een ontspannend bad met etherische oliën, maak een wandeling in het bos of geniet van een kopje kalmerende kruidenthee. Verwen jezelf met zachtheid en liefde.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze fase zijn:

 1. Labradoriet – voor intuïtie, bescherming en het bevorderen van spirituele groei.
 2. Amethist – voor innerlijke rust, heldere inzichten en het loslaten van spanning.
 3. Maansteen – voor emotionele balans, vrouwelijke energie en het bevorderen van intuïtie.

Neem de tijd deze week om te rusten, te reflecteren en jezelf liefdevol te verzorgen. Laat los wat je niet langer dient en maak ruimte voor nieuwe groei. Moge de energie van de afnemende maan je begeleiden op je innerlijke reis.

Spiritueel advies week 11 2023 - Crystal Cave

Week 12 2023 – 20 – 26 maart

Deze week nodigen we je uit om een nieuw begin te omarmen tijdens de nieuwe maan in ram. De nieuwe maan in ram markeert een krachtig moment van vernieuwing, zelfexpressie en het manifesteren van persoonlijke intenties. Het vurige en assertieve karakter van ram stimuleert ons om onze passies te omarmen en stappen te zetten richting onze doelen.

Neem deze week de tijd om te reflecteren op je ware verlangens en dromen. Wat wil je echt bereiken? Welke stappen kun je zetten om jezelf volledig uit te drukken en je unieke talenten te delen met de wereld?

Gebruik de energie van de nieuwe maan in ram om moedig te zijn en nieuwe avonturen aan te gaan. Durf uit je comfortzone te stappen en de sprong te wagen naar het onbekende. Vertrouw op je intuïtie en geloof in je eigen kracht.

Creëer een heilig moment voor jezelf tijdens deze nieuwe maan. Steek kaarsen aan, maak gebruik van krachtige affirmaties en visualiseer je gewenste toekomst. Werk met de energie van ram om je passie en levenslust aan te wakkeren.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze fase zijn:

 1. Carneool – voor moed, vitaliteit en het stimuleren van creativiteit.
 2. Rode jaspis – voor doorzettingsvermogen, gronding en het versterken van wilskracht.
 3. Pyriet – voor zelfvertrouwen, manifestatie en het bevorderen van persoonlijke kracht.

Deze week moedigen we je aan om de vurige energie van ram te omarmen en jezelf vol vertrouwen uit te drukken. Wees niet bang om je ware zelf te laten zien en stappen te zetten richting je dromen. Moge de energie van de nieuwe maan in ram je begeleiden op je pad van persoonlijke groei.

Spiritueel advies week 12 2023 - Crystal Cave

Week 13 2023 – 27 – 31 maart – 1 – 2 april

Deze week nodigen we je uit om te groeien en te manifesteren tijdens de wassende maan. De wassende maanfase markeert een tijd van groei, bloei en het versterken van onze intenties. Het is een periode waarin we de energie van toenemende kracht en potentie kunnen benutten om onze dromen en doelen te manifesteren.

Neem deze week de tijd om je intenties te herzien en te versterken. Kijk naar de stappen die je tot nu toe hebt gezet en bevestig je vastberadenheid om je gewenste resultaten te bereiken. Visualiseer je doelen alsof ze al zijn gemanifesteerd.

Gebruik de kracht van de wassende maan om actie te ondernemen. Neem concrete stappen in de richting van je dromen. Schrijf een actieplan, maak een to-dolijst of neem deel aan activiteiten die je dichter bij je doelen brengen.

Creëer een sacred space in je huis waar je je kunt verbinden met de energie van de wassende maan. Versier het met kaarsen, bloemen en inspirerende quotes. Gebruik deze ruimte om te mediteren, te reflecteren en je intenties te versterken.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze fase zijn:

 1. Citrien – voor zelfvertrouwen, overvloed en het manifesteren van je intenties.
 2. Bergkristal – voor helderheid, versterking van energie en het bevorderen van spirituele groei.
 3. Rookkwarts – voor aarding, bescherming en het loslaten van negatieve energie.

Deze week moedigen we je aan om jezelf toe te staan te groeien en je intenties te manifesteren. Neem actie en wees vastberaden in het nastreven van je doelen. Moge de energie van de wassende maan je kracht geven bij het realiseren van je diepste verlangens.

Spiritueel advies week 13 2023 - Crystal Cave

Week 14 2023 – 3 – 9 april

Deze week nodigen we je uit om in balans te komen en harmonie te vinden tijdens de volle maan in weegschaal. De volle maan in weegschaal brengt een energie van evenwicht, vrede en samenwerking. Het is een gunstige tijd om relaties te versterken, zowel met anderen als met onszelf. We worden aangemoedigd om harmonie te cultiveren en conflicten op te lossen.

Neem deze week de tijd om je relaties te evalueren en te koesteren. Breng evenwicht in je interacties en zoek naar manieren om samen te werken en compromissen te sluiten. Luister naar anderen en sta open voor verschillende perspectieven.

Gebruik de energie van de volle maan in weegschaal om innerlijke balans te vinden. Zoek naar manieren om rust en harmonie in jezelf te creëren. Dit kan door meditatie, ademhalingsoefeningen of andere self-care praktijken die je helpen om in contact te komen met je innerlijke rustpunt.

Creëer een sacred space in je huis waar je je kunt verbinden met de energie van de volle maan. Versier het met zachte kleuren, bloemen en kaarsen. Gebruik deze ruimte om te mediteren, te reflecteren en je intenties voor harmonie en balans te versterken.

Drie edelstenen die resoneren met de energie van de volle maan in Libra zijn:

 1. Rozenkwarts – voor liefde, compassie en het bevorderen van harmonieuze relaties.
 2. Aquamarijn – voor communicatie, emotionele balans en het versterken van intuïtie.
 3. Seleniet – voor zuivering, helderheid en het bevorderen van spirituele groei.

Deze week moedigen we je aan om evenwicht en harmonie na te streven in je relaties en in jezelf. Wees bereid om compromissen te sluiten en open te staan voor de behoeften van anderen. Moge de energie van de volle maan in weegschaalje begeleiden naar diepe verbinding en innerlijke vrede.

Spiritueel advies week 14 2023 - Crystal Cave
Volle maan in weegschaal 2023 - Crystal Cave

Week 15 2023 – 10 – 16 april

Deze week nodigen we je uit om te reflecteren en los te laten tijdens de afnemende maan. De afnemende maanfase markeert een tijd van introspectie, loslaten en innerlijke reiniging. Het is een gunstige periode om te reflecteren op wat niet langer bij je past en om bewust keuzes te maken over wat je wilt behouden in je leven.

Neem deze week de tijd om naar binnen te keren en te reflecteren. Vraag jezelf af welke gewoonten, overtuigingen of situaties je niet langer dienen. Wees eerlijk tegen jezelf en wees bereid om los te laten wat je niet langer nodig hebt.

Gebruik de energie van de afnemende maan om te reinigen en te zuiveren. Dit kan zowel op fysiek als op emotioneel niveau plaatsvinden. Ontdoe jezelf van materiële bezittingen die je niet meer nodig hebt en laat negatieve emoties los door middel van meditatie of schrijfopdrachten.

Creëer een sacred space in je huis waar je je kunt verbinden met de energie van de afnemende maan. Versier het met gedroogde bloemen, kristallen en een journal. Gebruik deze ruimte om te mediteren, te schrijven en je intenties voor loslaten en vernieuwing te versterken.

Drie edelstenen die je kunnen ondersteunen tijdens deze fase zijn:

 1. Labradoriet – voor bescherming, intuïtie en het loslaten van oude patronen.
 2. Maansteen – voor emotionele balans, innerlijke groei en het bevorderen van intuïtie.
 3. Zwarte obsidiaan – voor diepe reiniging, transformatie en het loslaten van negativiteit.

Deze week moedigen we je aan om te reflecteren, los te laten en ruimte te maken voor vernieuwing. Sta jezelf toe om te groeien door dingen los te laten die je niet langer dienen. Moge de energie van de afnemende maan je begeleiden naar innerlijke vrijheid en positieve verandering.

Spiritueel advies week 15 2023 - Crystal Cave

Week 16 2023 – 17 – 23 april

Deze week staat in het teken van balans vinden en loslaten wat je niet meer dient. Dit is een goed moment om je te concentreren op zelfzorg, aardingsoefeningen en verbinding maken met de natuur. Het spirituele advies voor deze week is om zacht voor jezelf te zijn, zelfcompassie te oefenen en alle gehechtheden los te laten die je tegenhouden.

Edelstenen zoals maansteen, rozenkwarts en aquamarijn kunnen je helpen bij het loslaten van spanningen en het vergroten van je emotionele stabiliteit. Ze helpen je om in contact te komen met je intuïtie en om te vertrouwen op je eigen innerlijke wijsheid.

Breng wat extra tijd door in de natuur, om jezelf te aarden en te verbinden met de energieën van de aarde. Gebruik deze week om je te richten op rust en zelfzorg, en om te luisteren naar wat jouw hart en ziel echt nodig hebben.

Spiritueel advies week 16 2023 - Crystal Cave

Week 17 2023 – 24 – 30 april

Deze week brengt de Nieuwe Maan in Tweelingen ons de energie van communicatie, creativiteit en nieuwe ideeën. Gebruik deze week om te brainstormen over nieuwe projecten, gesprekken te voeren en je te richten op je intellectuele ontwikkeling.

Kristallen zoals blauwe chalcedoon, agaat en aquamarijn kunnen je helpen bij het versterken van je communicatie en het verhogen van creativiteit. Gebruik deze kristallen in meditatie, draag ze bij je of leg ze op een altaar.

Besteed deze week extra aandacht aan je ademhaling. Door bewust te ademen kun je spanning loslaten en je geest kalmeren.

Spiritueel advies week 17 2023 - Crystal Cave

Week 18 2023 – 1 – 7 mei

Deze week belooft intensiteit en transformatie, want we worden gezegend met een volle maan in schorpioen en een penumbrale maansverduistering.

De volle maan in schorpioen brengt diepe emoties, innerlijke kracht en transformatie. Het is een tijd waarin we kunnen duiken in onze diepste verlangens, angsten en veranderingen. De penumbrale maansverduistering versterkt dit krachtige energetische moment nog verder.

Neem deze week de tijd om je schaduwzijde te verkennen en je emotionele blokkades te doorbreken. Sta jezelf toe om oude patronen los te laten en te groeien naar een hoger bewustzijn. Dit is een periode van diepgaande transformatie en innerlijke genezing.

Gebruik de energie van de volle maan in schorpioen en de penumbrale maansverduistering om te mediteren en diep naar binnen te gaan. Onderzoek je diepste verlangens en angsten. Schrijf ze op en laat ze los, zodat je ruimte kunt maken voor vernieuwing en groei.

Creëer een sacred space in je huis waar je je kunt verbinden met de energie van deze intense maanfase. Versier het met donkere kleuren, kaarsen en mysterieuze elementen. Gebruik deze ruimte om te mediteren, te reflecteren en je intenties voor transformatie en innerlijke kracht te versterken.

Drie edelstenen die resoneren met de energie van de volle maan in schorpioen zijn:

 1. Labradoriet – voor spirituele bescherming, intuïtie en het doorbreken van beperkingen.
 2. Robijn – voor passie, moed en het transformeren van negatieve energie naar positieve kracht.
 3. Zwarte toermalijn – voor gronding, bescherming en het afvoeren van negatieve emoties.

Deze week moedigen we je aan om jezelf volledig te omarmen, inclusief je schaduwzijde. Sta jezelf toe om te transformeren en oude wonden te helen. Moge de energie van de volle maan in schorpioen en de penumbrale maansverduistering je begeleiden naar diepe transformatie en innerlijke kracht.

Een penumbrale maansverduistering vindt plaats wanneer de maan door de halfschaduw van de aarde gaat, het buitenste deel van zijn schaduw. Tijdens dit type zonsverduistering lijkt de maan iets zwakker als hij door deze zwakkere buitenste schaduw gaat, maar hij komt niet in de donkerdere centrale schaduw die bekend staat als de umbra.

In tegenstelling tot een totale maansverduistering waarbij de maan roodachtig of koperachtig kan worden, is een penumbrale maansverduistering subtieler en misschien niet zo visueel opvallend. Het wordt vaak gekenmerkt door een subtiele verduistering of schaduw van de maan, waarbij een deel ervan iets donkerder lijkt dan normaal.

Tijdens een penumbrale maansverduistering is de energie en invloed van de maan nog steeds voelbaar, hoewel deze mogelijk minder intens is in vergelijking met andere soorten zonsverduisteringen. Sommige mensen geloven dat dit soort eclips een energetisch effect kan hebben op emoties, spirituele groei en innerlijke transformatie.

In de context van het spirituele advies voor week 18 voegt de penumbrale maansverduistering in Schorpioen een extra laag van intensiteit en diepte toe aan de transformerende energieën die geassocieerd worden met de volle maan. Het nodigt ons uit om in onze diepste emoties te duiken, onze schaduwen te verkennen en het proces van innerlijke groei en genezing te omarmen.

Onthoud dat hoewel een penumbrale maansverduistering misschien niet zo visueel dramatisch is als andere soorten verduisteringen, de energetische betekenis ervan nog steeds van betekenis kan zijn voor spirituele oefeningen, zelfreflectie en het stellen van intenties gedurende deze tijd.

Spiritueel advies week 18 2023 - Crystal Cave
Volle maan in schorpioen 2023 - Crystal Cave

Week 19 2023 – 8 – 14 mei

Deze week is een mooie gelegenheid om te reflecteren op de liefde en zorg die we hebben ontvangen van de vrouwen in ons leven. Of we nu herinneringen koesteren of hen nog steeds in ons leven hebben, laten we deze week dankbaar zijn voor hun onvoorwaardelijke liefde.

Laat de liefde voor de vrouwen in je leven je inspireren om meer liefde te verspreiden in de wereld. Geef een compliment, glimlach naar iemand op straat of doe iets goeds voor iemand anders.

Kristallen zoals rozenkwarts, groene aventurijn en rhodoniet kunnen helpen bij het openen van het hartchakra en het versterken van de liefde en verbinding met anderen. Draag ze bij je of plaats ze op een altaar om hun energie te voelen.

Zorg ook goed voor jezelf deze week en wees vriendelijk voor jezelf, net zoals de moeder, oma, vriendin of vrouw in je leven dat zou doen. Maak gezonde keuzes voor je lichaam, omring jezelf met positieve mensen en energieën en geef jezelf wat rust en ontspanning.

Spiritueel advies week 19 2023 - Crystal Cave

Week 20 2023 – 15 – 21 mei

Het is week 20 en dat betekent dat het tijd is om te manifesteren! De nieuwe maan in Stier brengt ons de energie van het manifesteren van onze dromen en doelen. Neem deze week de tijd om na te denken over wat je echt wilt in het leven en maak een plan om dit te bereiken. Gebruik affirmaties om je te helpen bij het manifesteren van jouw dromen. Hier zijn enkele voorbeelden die je kunt gebruiken:

?Ik ben in staat om mijn dromen waar te maken.
?Ik ben dankbaar voor de overvloed die naar me toe komt.
?Ik ben de schepper van mijn eigen leven en ik ontvang en bereik alles wat ik nodig heb.
?Ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen en ik weet dat ik mijn doelen kan bereiken.
?Ik ben omringd door positieve energie en het universum ondersteunt me in mijn manifestatieproces.

Probeer een affirmatie te kiezen die resoneert met jou en jouw doelen, en herhaal deze regelmatig. Het kan ook helpen om de affirmatie op te schrijven of te visualiseren terwijl je deze herhaalt.

Edelstenen zoals rookkwarts, rutielkwarts en citrien kunnen helpen bij het manifesteren van jouw dromen. Draag ze bij je of plaats ze op een altaar om hun energie te voelen.

Spiritueel advies week 20 2023 - Crystal Cave

Week 21 2023 – 22 – 28 mei

Deze week staat in het teken van vernieuwing en groei. Het is tijd om te bloeien als de prachtige bloemen in de lente. Deze week ervaren we de energie van de wassende maan, wat betekent dat het een gunstige tijd is voor het stellen van intenties. Deze wassende maan fase wordt vaak de wederopbouwfase genoemd. Zodra de maan weer met nieuwe energie is verschenen, is het de perfecte tijd om nieuwe intenties voor de komende maand te stellen en aan zelfverbetering te werken. Gebruik deze krachtige maanfase om jouw dromen helder voor ogen te krijgen en ze met passie na te streven.

Laat los wat je niet langer dient en maak ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Dit kan betrekking hebben op oude patronen, overtuigingen of situaties die je groei belemmeren. Vertrouw op je intuïtie en volg de weg die je ziel verlicht.

Om je te ondersteunen in dit proces, raden we drie edelstenen aan:

Amethist – voor spirituele groei en het loslaten van oude energieën.
Rozenkwarts – voor liefdevolle zelfacceptatie en het openen van je hart.
Bergkristal – voor helderheid en versterking van je intenties.

Laat deze week een tijd van transformatie en bloei zijn. Sta open voor nieuwe mogelijkheden en vertrouw op het universum. Jij bent klaar om te stralen!

Spiritueel advies week 21 2023 - Crystal Cave

Week 22 2023 – 29 – 31 mei – 1 – 4 juni

Deze week worden we omhuld door de magische energie van de volle maan in boogschutter. Deze volle maan nodigt ons uit om onze innerlijke avonturier te omarmen, onze horizon te verbreden en ons te verbinden met ons hogere zelf.

Onder de stralende kracht van de volle maan in boogschutter worden de sluier van beperkingen opgetild en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Het is een tijd van groei, optimisme en het manifesteren van onze diepste verlangens.

Spirituele activiteit van de week: Schrijf je intenties op een stuk papier en steek het aan in het licht van de volle maan. Laat de vurige energie van Boogschutter je intenties versterken en stuur ze het universum in met vertrouwen en overtuiging.

Edelstenen voor deze week: sodaliet, rode jaspis en maansteen. Deze stenen kunnen je ondersteunen bij het vergroten van je intuïtie, het stimuleren van optimisme en het versterken van je spirituele verbinding tijdens deze magische periode.

Laat de energie van de volle maan in boogschutter je inspireren om je dromen na te jagen, je horizon te verbreden en je eigen pad van avontuur te bewandelen. Vertrouw op je intuïtie, laat los wat je niet langer dient en wees bereid om te groeien.

Geniet van de krachtige energie van deze volle maan en laat haar stralen je leiden naar nieuwe mogelijkheden en vervulling. Wees open voor avontuur en durf groots te dromen.

Spiritueel advies week 22 2023 - Crystal Cave
Scroll To Top
 • Menu
 • Categories
Close
Home

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping