Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Edelstenen Vormen en Hun Spirituele Betekenis

Edelstenen en mineralen zijn er niet alleen in allerlei kleuren en voor verschillende doeleinden, maar ze worden ook in veel verschillende vormen door de mens gemaakt en in de natuur aangetroffen. Er wordt beweerd dat de structuur van een kristal het soort energie dat het uitstraalt niet verandert, maar de vorm wel invloed heeft op de manier waarop je die energie ontvangt.

Hieronder staat een lijst met verschillende vormen, foto’s en hun betekenis.

Brok

Ruwe brokken zijn rauw, ruig, onaangeraakt, onbehandeld en precies zoals je ze zou vinden als je er zelf naar opzoek zou gaan in onze aarde. Ze kunnen variëren van kleine, bijna grindachtige afmetingen tot grote natuurlijke formaties. Omdat ze ruw en ruig zijn, zijn ze in deze staat iets kwetsbaarder dan getrommelde stenen (knuffelstenen), dit geldt ook voor vooral zachtere steensoorten. Knuffelstenen zijn getuimeld in een machine om zo al hun ruigheid te verzachten naar gladde, gepolijste stenen. Sommige mensen geloven dat ruwe stenen meer pure, authentieke energie hebben, omdat ze al die tijd onaangeroerd en onveranderd zijn gebleven. De voorkeur voor getrommelde of ruwe stenen is natuurlijk geheel persoonlijk. De ruwe textuur en vorm brengt een aardse, natuurlijke sfeer, het is geweldig om alle richels, markeringen, kleurvariaties en gewoon de manier waarop ze aanvoelen te zien in hun natuurlijke staat. Ruwe stenen zijn een prachtige decoratie in elk huis.

Ruwe champagne calciet brok - Crystal Cave
Champagne calciet brokken

Bol

De bol is een oud en universeel symbool dat staat voor eenheid, volledigheid en oneindigheid. Bollen zijn nauw verbonden met de spirituele aard van ons volledige zelf en helpen om integriteit, helder denken en een betere vereniging van lichaam, ziel en geest naar voren te brengen. In tegenstelling tot de gefocuste energie van een geslepen punt of eivormig kristal, zendt een bal energie in alle richtingen gelijkmatig uit.

Rozenkwarts edelstenen bol - Crystal Cave
Rozenkwarts bol

Cluster

Een kristal cluster is een groep kristallen die zijn gevormd of samengegroeid in een groep of een cluster. Het heeft veel punten die uit de basis van het kristal komen. Deze clusters zijn er in verschillende maten. Er zijn clusters die slechts minder dan 1 cm lang zijn, terwijl er ook zijn die meer dan een meter groot kunnen zijn. Elk cluster kan heel klein of heel groot zijn, maar elk stuk ziet er absoluut uniek uit! Clusters kun je als een prachtige decoratie gebruiken in en om het huis.

Grote bergkristal cluster - Crystal Cave
Bergkristal cluster

Duimsteen (Worry Stone)

Duimstenen, ook wel zorgstenen, rustgevende stenen of worry stones genoemd, worden deze stenen met een kuiltje op het oppervlak, meestal ter grootte van een duim, gebruikt voor ontspanning of de verlichting van zorgen of angst. Ze worden gebruikt door de steen tussen wijsvinger en duim vast te houden en de duim rustig heen en weer over de steen te bewegen. Deze handeling van het heen en weer wrijven van de duim over de steen houdt je geest bezig met het huidige moment en vermindert mogelijk stress. Zorgstenen werden al gebruikt sinds de oude tijden.

De gladheid van de steen wordt meestal op natuurlijke wijze gecreëerd door stromend water, hedendaags worden deze stenen meestal geslepen en gepolijst. Het concept van een zorgsteen begon met de simpele handeling van het kiezen van een gladde steen en er vervolgens mee spelen of de vingers er overheen wrijven. Zorgstenen gemaakt met zeewater werden over het algemeen gebruikt door de oude Grieken. Inheemse Amerikaanse stammen gaven ze voortdurend aan jongere generaties, waardoor een gevoel van verbondenheid ontstond bij eerdere familieleden. Ze geloofden ook dat deze zorgstenen heilig waren.

Blauwe aventurijn duimsteen - Crystal Cave
Blauwe aventurijn duimstenen

Edelstenen op Luxe Standaard

Stenen op sokkels of luxe standaarden zijn geweldige decoraties in het huis. Je kunt ze neerzetten in de vensterbank, op het tv meubel, waar je ook maar zou willen. Door hun prachtige kleuren en aantrekkelijke vormen zullen ze in jouw huis stralen en een mooi statement piece zijn.

Agaat op standaard decoratie - Crystal Cave
Agaat op luxe standaard

Engel

De engel kan helpen om alle gebeden en intenties die je naar je engelen wilt sturen te versterken wanneer je om begeleiding of ondersteuning bij een kwestie vraagt. Veel energiewerkers ondervinden dat ze een grotere verbinding met hun engelen en gidsen hebben gevonden wanneer ze met stenen werken in de vorm van een engel.

Agaat edelstenen engel - Crystal Cave
Agaat engel

Generator

Een generator is een geweldig hulpmiddel om edelsteen energie in elke kamer te brengen. Generatorpunten bestaan voor de helft uit ruw gesteente met aan de bovenkant een kristalpunt. De punt is gepolijst in de optimale vorm om energie op te wekken. Dit maakt deze punten ideaal voor kristalgenezing, het reinigen van een ruimte en crystal grids.

Edelsteen generator punt - Crystal Cave
Edelsteen generatoren

Half Gepolijst Sculptuur

Een half gepolijst sculptuur is een stuk gesteente dat meestal is gesneden in een onregelmatige, of meer afgesneden hoekige vorm. Half gepolijste sculpturen zijn er in alle soorten en maten en elk stuk is uniek en benadrukt de natuurlijke schoonheid van elke steen. Half gepolijste sculpturen zijn geweldige statement stukken om je huis mee te versieren. Half gepolijst betekend dat één vlak van het sculptuur glad en glanzend is en gepolijst, de achterkant is ruw zoals de steen in de natuur voorkomt.

Agaat sculptuur - Crystal Cave
Agaat half gepolijst sculptuur

Handsteen (Palmsteen of Jumbo Knuffelsteen)

Handstenen, palmstenen of jumbo knuffelstenen zijn prachtig om te gebruiken tijdens meditaties of andere spirituele sessies. Door het grotere formaat is de energie groter en krachtiger dan de knuffelstenen. Ze worden gemaakt door ruwe stenen in een machine te plaatsen die bekend staat als een trommelmachine, die ze tuimelt totdat hun randen en oppervlakken glad en gepolijst zijn

Deze stenen kunnen een waardevolle aanwinst zijn aan je collectie en kunnen natuurlijk ook als decoratie worden gebruikt. Deze stenen zijn mooi glad en glanzend, zonder scherpe randjes. De steen kan in de hand worden vastgehouden en rondgedraaid, door het contact met de huid van de hand heeft de steen een rustgevende invloed en kan het zijn krachten laten uitoefenen.

Girasol palm stone - Crystal Cave
Girasol handsteen

Hart

Een hart wordt gebruikt als het primaire symbool dat liefde vertegenwoordigt op alle niveaus. Tegenwoordig wordt het hartsymbool erkend, niet alleen als een symbool van liefde, maar ook van mededogen, vreugde en naastenliefde. Het wordt vaak gebruikt om de morele, emotionele, spirituele en zelfs de intellectuele substantie van een persoon te symboliseren. Er wordt naar het hart verwezen en aangenomen dat het de kern is van iemands menselijkheid.

Nieuwe edelstenen hartjes - Crystal Cave
Edelsteen hartjes

Knuffelsteen (Trommelsteen)

Knuffelstenen zijn kleine, ronde, glanzend gepolijste stukjes gesteente en mineralen. Ze worden gemaakt door ruwe stenen in een machine te plaatsen die bekend staat als een trommelmachine, die ze tuimelt totdat hun randen en oppervlakken glad en gepolijst zijn. Ze staan ook bekend als trommelstenen (deze zijn meestal kleiner dan knuffelstenen), getrommelde stenen, gepolijste stenen en een verscheidenheid aan andere namen. Veel mensen genieten van knuffelstenen omdat het prachtige natuurlijke materialen zijn die een mooie vorm hebben gekregen en een heldere glans hebben gekregen. Ze zijn populair in spiritualiteit, sieraden, handwerk, souvenirs, en gewoon als verzamelobjecten. Knuffelstenen zijn laagdrempelige stenen om zo kennis te maken met spiritualiteit, of gewoon als je ze mooi vindt en ze verzameld. Door hun grootte is de prijs ook voor iedereen betaalbaar. Hun kleurrijke uiterlijk en interessante vormen hebben veel mensen geïnspireerd om meer te leren over edelstenen, mineralen, spiritualiteit en geologie in het algemeen.

20 nieuwe knuffelstenen - Crystal Cave
Verschillende knuffelstenen

Obelisk

Een obelisk is een vierzijdige stenen pilaar die aan de bovenkant versmalt tot een piramidevorm. De obelisk is vaak representatief voor een heilige steen, een markering die een bepaald gebied aangeeft. De obelisk helpt bij duidelijkheid over onze spirituele overtuigingen of om een bijzonder heilig gebied te markeren waarbinnen het veilig is om onze spirituele overtuigingen te beoefenen. Bovendien vertegenwoordigt de sterke, nadrukkelijke, directionele vorm de connectiviteit tussen de aarde, de lucht en de planeten.

Pistache calciet toren punt obelisk - Crystal Cave
Edelsteen obelisken

Schedel

Stenen schedels zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Sommigen gebruiken schedels als decoratief stuk in huis, terwijl anderen ze gebruiken voor spirituele begeleiding, zelfverkenning of het vinden en verdiepen van wijsheid. De schedel staat ook bekend als een symbool van hoop of genezing en kan helpen bij het vergroten van paranormale gaven of zelfs macht over de dood (of de angst hiervoor overwinnen).

Mosagaat schedel - Crystal Cave
Mosagaat schedel

Theelichthouder

Een theelichthouder is een schitterend sfeerlicht voor op tafels en kastjes, en is een prachtige toevoeging aan ieders keuken en woonkamer. Het theelichthouder is speciaal ontworpen om één (of meerdere) waxinelichtje in te bewaren en als het brandt, ziet het er prachtig uit en laat het alle punten en ruwe oppervlaktes van de steen glinsteren. Geassocieerd met gevoelens van vrede, staat de natuurlijke schoonheid van dit sfeerlicht centraal. Omarm een gevoel van ontspanning terwijl je de iconische tinten van de steen ziet flikkeren en glinsteren bij het licht van de vlam.

Bergkristal theelichthouder - Crystal Caveal-theelichthouder
Bergkristal theelichthouder

Toren

Een toren of punt is een zes- of achtzijdige stenen pilaar met een vlakke onderkant. Een toren richt energie gericht naar de punt en naar buiten toe, en is ideaal tijdens meditaties. Een stenen toren genereert versterkte energie van andere kristallen of van zichzelf. Torens staan voor bescherming, kracht en macht. De vorm van een edelstenen toren reinigt op natuurlijke wijze de ruimte eromheen en weert negatieve energie af. Torens ondersteunen ook de beweging naar binnen, waardoor (zelf)reflectie, studie en focus mogelijk is.

Rookkwarts punt uit brazilie - Crystal Cave
Rookkwarts toren

Vlam

Een vlam sculptuur is vergelijkbaar met een vrije vorm, maar ze lopen aan de bovenkant taps toe en lijken op de organische beweging van een vlam. Ze zijn vaak glad gepolijst met duidelijk gedefinieerde wendingen en lijnen. Een vlam sculptuur draagt de energie van vuur, licht, transformatie en sensualiteit. Vlammen kun je plaatsen op je altaar, in een crystal grid of gewoon mooi neerzetten als pronkstuk in je kamer.

Carneool vlam - Crystal Cave
Carneool vlam

Vrije Vorm Sculptuur

Een vrije vorm sculptuur is een stuk gesteente dat meestal is gesneden in een onregelmatige ronde, of meer afgesneden hoekige vorm. Vrije vormen zijn er in alle soorten en maten en elk stuk is uniek en benadrukt de natuurlijke schoonheid van elke steen. Vrije vorm sculpturen zijn geweldige statement stukken om je huis mee te versieren.

Nieuwe stenen vrije vormen en vlammen - Crystal Cave
Vrije vorm sculpturen

Wolk

Een wolk is een symbool van het geweten. Het vertegenwoordigt ook de doelen die nog moeten worden bereikt in jouw leven. Wolken hebben ook een plaats in de mythologie. De oude Grieken en Romeinen dachten bijvoorbeeld dat hun goden in de wolken leefden. Andere culturen en religies dachten dat beschermengelen hun thuis in de wolken maakten.

Blauwe calciet wolk - Crystal Cave
Caribische blauwe calciet wolk

Zaksteen (Oplegger)

Zakstenen zijn niet zo groot en plat van vorm zodat je ze gemakkelijk in je broekzak of andere zakken kunt steken. Doordat ze plat zijn kun je ze comfortabel meenemen tijdens je dag. Door de platte vorm worden deze stenen ook wel opleggers genoemd. Therapeuten kunnen gebruik maken van deze stenen door ze op het lichaam van een persoon te leggen voor edelsteentherapie.

De steen kan in de hand worden vastgehouden en rondgedraaid, door het contact met de huid van de hand heeft de steen een rustgevende invloed en kan het zijn krachten laten uitoefenen. Door de platte vorm liggen ze ook comfortafel in de hand.

Amethistkwarts zaksteen - Crystal Cave
Amethistkwarts zakstenen