Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Amethist

Amethist is een krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie.  Amethist werkt goed tegen verschillende soorten hoofdpijn en slaapproblemen. Leg een steen onder je kussen neer om de slaapkwaliteit te verbeteren. Ook werkt amethist goed tegen stress en nervositeit. De steen helpt je om negatieve gedachtes los te laten en trauma’s te verwerken.

Amethist bevordert de geestelijke helderheid, geeft bescherming en zorgt voor zuivering. Het helpt bij situaties zonder oordelen inzien en laat je het leven met compassie zien. De kalmerende energie van de steen laat negatieve emoties verminderen en brengt de geest en emoties in balans. Een amethist steen in de buurt hebben geeft al een gevoel van prettig comfort. Amethist opent bewuste toegang tot het spirituele lichaam, spiritueel bewustzijn en ontwaken. Amethist wekt het bewustzijn van de ziel en zal je leren dat het leven niet stopt bij het fysieke lichaam.

Herkomst en Geschiedenis

Amethist is een variëteit van kwarts en de chemische samenstelling is samengesteld uit siliciumdioxide. Kwarts wordt gevormd in lava, met name wanneer gasbellen vast komen te zitten, waardoor zich kristallen kunnen vormen in de holtes die door de bellen worden gecreëerd. Wanneer de holtes worden gevuld met een silica-rijke vloeistof, beginnen zich kristallen te vormen in vulkanisch gesteente.

Amethist is een paarse variëteit van kwarts, en dankt zijn violette kleur aan bestraling, ijzer en andere insluitsels van mineralen. Bovendien zijn deze paarse stenen uniek omdat ze vaak groeien in enorme geodes, dit zijn rotsen die aan de buitenkant vlak lijken, maar eigenlijk gevuld zijn met kristallen. De geodevorming van de amethist is een eigenschap die de steen onderscheidt van de vele andere stenen soorten die geen geodes vormen.

Amethist is de geboortesteen van de maand februari. De naam amethist is afgeleid van het oude Griekse woord amethystos , wat nuchter betekent. Er werd gezegd dat een amethist kan voorkomen dat de drager overmatig dronken wordt en ook een nuchtere en serieuze geest opwekt. Men geloofde dat als iemand dronk uit een beker of beker die volledig van amethist was gemaakt, hij of zij helemaal niet dronken zou worden. In de Griekse mythologie was amethist bergkristal dat paars werd geverfd door de tranen van Dionysus, de god van wijn en feestvreugde. Oude Egyptenaren gebruikten de steen als de vertegenwoordiger van het sterrenbeeld van de geit. De geit werd beschouwd als de vijand van wijnstokken en wijngaarden, en daarom het tegengif van wijn.

Suggesties voor Gebruik

Het dragen van een amethist is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het kruinchakra en het derde oog chakra altijd instromen met energie.

Amethist is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met Amethist dichtbij tijdens meditatie zullen het derde oog en kruinchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of cluster amethist in de hand houden.

Amethist in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: voor degenen die de spirituele werking van de amethist in huis of werkruimte willen brengen, bouw een altaar met de steen in het midden. Aangenomen wordt dat het plaatsen van deze steen in de buurt of in van je slaapkamer zorgt voor een diepe, rustgevende slaap, in gezinsruimtes werkt het wonderbaarlijk bij het absorberen van spanningen van negativiteit en het omzetten van deze energieën in positieve energie.

In feng shui: amethist kan in huis worden gebruikt om te helpen bouwen op de vrije stroom van Feng Sui. Omdat het sterk wordt geassocieerd met yin-energie, is het een prachtig hulpmiddel om in evenwicht te brengen. Als je nog studeert, kun je het in het noordoosten van je slaapkamer plaatsen om het succes en vooruitgang van je studie te vergroten.

Amethist kan in de zuidwestelijke hoek van de slaapkamer worden geplaatst om het geluk van liefde en romantiek te vergroten.

De amethist kan ook geplaatst worden in de rijkdomhoek van je huis of in de hoofdhal om welvaartsgeluk aan te trekken, vooral als dit gecombineerd word met een pure citrien steen.

Op de werkplaats: door amethist op je bureau te plaatsen verbetert de steen het geheugen en helpt het ook met aandacht te concentreren. Geplaatst op kantoor helpt het ook bij het afstemmen op innerlijke creativiteit. Door de steen op zijn plaats te plaatsen in een ruimte die meestal gepaard gaat met spanning, kunnen drukke mensen minder hectisch en gestrest zijn over hun werk. In plaats daarvan zal het helpen om de geest te focussen en opnieuw te centreren, zodat de concentratie beter kan worden, uitstelgedrag kan verminderen en inspiratie kan worden opgedaan.

Amethist opladen, reinigen en programmeren

Amethist zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, intenties zetten en noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor amethist kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Onder stromend water houden
 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo of wierrook.
 • Begraaf de steen in de grond voor tenminste 24 uur. Om er voor te zorgen dat de steen niet vies wordt, kun je er voor kiezen om hem in een stoffen zakje te stoppen.

Opladen:

 • Leg de steen bij een opladende steen zoals bergkristal
 • Leg de steen neer in het zonlicht

Programmeren:

 • Houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen.
Grote amethist cluster - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Bolivia, Botswana, Brazilië, China, India, Madagaskar, Mexico, Tanzania en Uruguay
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: licht tot donkerviolet
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 7
Gemiddelde dichtheid: 2,6
Glans: glasglans
Andere namen: amethyst

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik ben verbonden met de wijsheid van het universum.”
Sterrenbeeld: waterman, vissen, steenbok en maagd
Chakra: derde oog chakra, kruin chakra
Element: lucht en water
Planeet: jupiter
Nummer: 3

Fysieke werking

 • Goed voor de bijnieren, blaas, zenuwen, hoofdpijn, insecten steken, darmstelsel, longen en het ademhalingssysteem
 • Goed voor de aandacht spanne
 • Tegen diarree, oedeem en pijn
 • Versterking van de wervelkolom en het ruggenmerg

Emotionele en Spirituele Werking

 • Wist en herstelt gaten in de aura
 • Lijnt de energielichamen uit
 • Opent, activeert en reinigt de kruinchakra en het derde oog chakra
 • Moedigt innerlijke kracht aan
 • Voor psychische bescherming en versterking van de aura tegen negatieve energieën
 • Vergemakkelijkt en vergroot een verbinding met het goddelijke en de spirituele rijken
 • Beschermt astrale reizigers tegen negatieve entiteiten
 • Algemeen spiritueel beschermende steen
 • Gebruikt om te herstellen van fysieke verslavingen
 • Zet lagere trillingen om in hogere frequenties
 • Verbindt het fysieke vlak met het hogere rijk
 • Bevordert een hogere bewustzijnsstaat
 • Opent de kosmische stroom van energieën
 • Bindt het fysieke wezen met hun spirituele geest of ziel
 • Versterkt doel, hoop, vrijheid en leidt tot vrede en evenwicht
 • Richt zich op vastberadenheid, stabiliteit en onafhankelijkheid
Amethist werking - Crystal Cave

Amethist producten bij Crystal Cave