Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Crystal Cave

Handmade with love

Alle handgemaakte producten van Crystal Cave zijn gemaakt door ons in onze studio of gemaakt door onze samenwerkingspartners die dezelfde visie delen als wij: handgemaakt met liefde uit het hart met oog naar de natuur.

Wij willen graag een originele webwinkel zijn met unieke cadeau’s voor jezelf en geliefden. Wij willen graag naast het verkopen van prachtige edelstenen en mineralen een mooi assortiment aan handgemaakte producten kunnen aanbieden die te maken hebben met stenen en mineralen, spiritualiteit en betrekking hebben en geinspireerd zijn door de natuur. Elke dag doen wij ons best om onze visie te kunnen nadrukken hierin en nieuwe producten te bedenken en bestaande producten te kunnen verbeteren.

Onze studio is klein wat ervoor zorgt dat alle producten met aandacht en liefde gemaakt kunnen worden. Er is daarom ook bij ons geen massa productie aanwezig, van bepaalde producten kunnen we er maar een paar per dag maken en bij andere producten 50. Zo kunnen we er ook voor zorgen dat er veel aandacht voor het product is.

Edelsteen zeep

Onze edelsteen zepen zijn een uniek product van Crystal Cave en nieuw op de Nederlandse markt sinds 2017. De zepen zijn gemaakt om de edelsteen heen die in de zeep zit: de achtergrond van de zeep in samenwerking met de kleuren en de geuren in verbindtenis met de steen is een kunstwerk om te maken. Alle onderdelen zijn in harmonie met elkaar verbonden om zo een liefdevol product aan te kunnen bieden wat je hier kunt zien.

De achterliggende gedachte van de zeep is dat je door je handen of lichaam te wassen even een mindful moment voor jezelf kunt nemen. Bekijk eens de kleuren van de zeep, de subtiele biologisch afbreekbare glitter en ruik eens de geuren die er in zitten die tot leven komen als je de zeep onder stromend water houd. Vergeet even het drukke dagelijks leven en laat dit moment op je inwerken, het is tijd voor jezelf!

De zepen zijn gemaakt met een basiszeep waarbij het grootste ingrediënt glycerine is. Dit is een plantaardig bestanddeel wat de huid zacht zal laten aanvoelen en niet zal laten uitdrogen. Alle gebruikte pigment en geurstoffen zitten onder de 1% in de zeep, doordat wij zorgvuldig alle bestanddelen zelf hebben geselecteerd komt dankzij dit lage percentage toch nog een prachtig kleurenspel naar boven en zijn de geuren niet overheersend maar aangenaam.

Alle zepen zijn handgemaakt, vegan, dierproefvrij en verpakt in biologisch afbreekbare folie. Er is uitsluitend gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare glitter in de zeep. De zepen zijn zeer lang te gebruiken als je ze na gebruikt op een zeepbakje legt waar het water niet in blijft liggen.

Onze zepen beschikken over de noodzakelijke veiligheidsrapporten, voldoen aan de 1223/2009 Europese cosmetische regulaties, zijn gemaakt onder GMP en aangemeld bij het CPNP. Om zeep te mogen maken en verkopen zijn wij dit wettelijk verplicht. We houden ook een batch administratie bij en op de achterkant van de zeep is een label geplakt die ook voldoet aan de wet waarop o.a. de ingrediënten staan vermeld. Je bent in veilige handen met onze zeep.

Kaarsen

Wij hebben altijd het plan gehad om unieke kaarsen aan te kunnen bieden in bijzondere vormen. De kristal kaarsen zijn bedacht met de vraag: “Wat als we nou in plaats van zeep voor de decoratieve kristal zepen eens kaarsvet gaan gebruiken?” en een nieuw product was geboren. Van toen tot nu zijn er allemaal verschillende modellen kaarsen aan de website toegevoegd.

De kristal vormige kaarsen zijn te gebruiken als decoratie maar na verloop van tijd als je ze brand kunnen er ook theelichten in worden gezet, of ze kunnen gebruikt worden als kleine plantenpotjes. De pit is er speciaal op geselecteerd zodat dit mogelijk is.

Daarnaast verkopen we ook kaarsen in blik en glas en waxmelts. Deze kaarsen en waxmelts zijn gemaakt van koolzaad was en etherische oliën. De hoeveelheid olie die in de kaars zit zorgt ervoor dat de geur aangenaam is en niet overheersend. Het blik, glas en waxmelt verpakking kunnen bij ons worden ingeleverd in het echt waarbij je 10% korting krijgt op een nieuw product van die reeks. Wij hergebruiken de gebruikte verpakking weer.

Vrijwel alle kaarsen op onze website worden gemaakt met koolzaadwas. Lees hieronder wat deze was inhoud:

Raapzaad ofwel koolzaad kaarsen zijn gemaakt van de bewerkte olie van de zaadjes van raapzaad. Raapzaadwas is in Europa de tegenhanger van de in Amerika zeer populaire sojawas wat betreft het gebruik als grondstof voor kaarsen. Raapzaadwaskaarsen zijn echter nog meer milieu en mensvriendelijk dan sojawaskaarsen.

Sojawas kaarsen en raapzaadwas kaarsen branden en gedragen zich vrijwel identiek. De samenstelling van de was is dan ook bijna gelijk. Deze wassen zijn eigenlijk geen echte wassen maar vallen onder de noemer vetten.

Daar waar sojawas gemaakt wordt uit het voor mensen geschikte voedingsmiddel sojaolie, wordt raapzaadolie, wat de basis is van raapzaadwas, hoofdzakelijk gebruikt voor biodiesel. Raapzaad wordt bovendien verbouwd op akkers die gedurende een of meerdere jaren braak dienen te liggen om gewasziektes te voorkomen.
Voor het gebruik als kaarsengrondstof in Europa heeft raapzaadwas bovendien het voordeel dat het niet over grote afstanden vervoerd hoeft te worden, waarbij er word bespaard op brandstofkosten en andere milieubelastende middelen.

Wij hebben onze kaarsen zeer zuiver en eenvoudig gehouden. Er worden voor deze kaarsen geen andere materialen gebruikt dan raapzaadwas en katoenen pit, en bij bepaalde modellen kaarsenkleurstof en de meest zuivere kaarsengeurstof. Deze kaarsen zijn (zonder de geur- en kleurstof) 100% plantaardig en branden zeer lang en schoon. Raapzaadwas is een vrij zachte en vettig aanvoelende was. Gemorste was kan makkelijk met heet sop of een mes verwijderd worden.

  • Geproduceerd in EU volgens EU normen.
  • Geformuleerd uit materialen waarvan de raffinage geschiedenis volledig traceerbaar is.
  • Bevat geen stoffen die in contact met dieren of GMO-producten komen in geen enkel stadium van de productie ervan.
  • Bevat geen resterende oplosmiddelen volgens richtlijnen CPMP / ICH283 / 95.
  • Is niet voor onszelf of namens ons op dieren getest.

Sieraden

Al onze sieraden op de website zijn handgemaakt door ons, of onze samenwerkingspartners. Wij kopen geen sieraden in bij bedrijven die deze aan de lopende band kunnen maken. Hierdoor kunnen we onze sieradenlijn kleinschalig en uniek houden. Al onze ontwerpen zijn zelf bedacht, en van sommige sieraden is er maar één gemaakt.

Onze sieraden zijn ontworpen op design, of op werking en samenwerking van bepaalde stenen, met bepaalde thema’s en functie. Met bepaalde sieraden steunen we goede doelen zoals de Totemdier sieraden.