Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200
Niet gecategoriseerd

Nieuwe Duimstenen (Worry Stones)!

Duimstenen worry stones - Crystal Cave

? Nieuw! ? Duimstenen van verschillende soorten stenen! Het zijn in totaal 17 verschillende steensoorten en je vindt ze bij Nieuw op de website! Ik heb deze nieuwe stenen ook gezet in de categorie Edelstenen en Mineralen -> Zakstenen en Duimstenen! Wat is een duimsteen?

Duimstenen, ook wel zorgstenen, rustgevende stenen of worry stones genoemd, zijn stenen met een kuiltje op het oppervlak, meestal ter grootte van een duim. De stenen worden gebruikt voor ontspanning of de verlichting van zorgen of angst. Ze worden gebruikt door de steen tussen wijsvinger en duim vast te houden en de duim rustig heen en weer over de steen te bewegen. Deze handeling van het heen en weer wrijven van de duim over de steen houdt je geest bezig met het huidige moment en vermindert mogelijk stress. Duimstenen werden al gebruikt sinds de oude tijden.

De gladheid van de steen wordt meestal op natuurlijke wijze gecreëerd door stromend water, hedendaags worden deze stenen meestal geslepen en gepolijst. Het concept van een zorgsteen begon met de simpele handeling van het kiezen van een gladde steen en er vervolgens mee spelen of de vingers er overheen wrijven. Door deze wrijving ontstond er na verloop van tijd een kuil in de steen. Duimstenen gemaakt door zeewater werden over het algemeen gebruikt door de oude Grieken. Inheemse Amerikaanse stammen gaven ze voortdurend aan jongere generaties, waardoor een gevoel van verbondenheid ontstond bij eerdere familieleden. Ze geloofden ook dat deze zorgstenen heilig waren.

Geef een antwoord