Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Groen ondernemen

Bestellingen

Bij elke bestelling die je plaatst beslissen wij wat er allemaal van de bestelling bij het afval beland. Denk hierbij aan: verpakkings materialen, verpakkingen om het product te vertonen, papier en de verzenddoos. Hierbij willen wij ontzettend graag zero-waste gaan voor iedereen en wij doen ons best om hiervoor passende oplossingen te verzinnen.

Bij elke bestelling verpakken wij het product in met materialen die wij zelf hebben verkegen als wij een bestelling plaatsen voor benodigdheden. Al het vulmateriaal en verpakkingsmateriaal recyclen we. Daarom kun je soms wel eens witte of groene opvulchips en noppenfolie tegenkomen in jouw bestelling. De witte zijn door ons gerecycled, de groene is biologisch afbreekbaar die wij hebben ingekocht en alleen gebruiken als we zelf geen recyclebare materialen meer hebben. Om sommige breekbare producten zit ook wel eens gerecycled papier heen om zo wat meer bescherming te kunnen geven.

Eerder stopten we een factuur in de bestelling, maar deze kun je ook online op onze website en in je mailbox bekijken.

Product verpakkingen

Onze producten hebben geen display verpakkingen. Natuurlijk vinden wij dit heel mooi om bij producten in de winkel te zien, maar wij hebben gekozen om dit niet te doen. Reden waarom is dat deze verpakkingen altijd bij het afval belanden, en op deze manier kunnen wij veel afval weer besparen. Daarom zijn onze producten “nude” verpakt.

Om de hygiëne en houdbaarheid van de zepen te waarborgen hebben wij gekozen voor biologisch afbreekbare folie.

Grondstoffen in bulk

Alle grondstoffen die we gebruiken voor de zeep en kaarsen worden in grootverpakking gekocht. Wij kopen bijvoorbeeld kaarsvet voor 25 kg. Dit zit in één grote papieren zak. De mogelijkheid is er natuurlijk ook om voor 1 kg per keer te gaan, alleen heb je dan 25 zakken. De grondstoffen voor de zeep worden ook groot ingekocht zodat er ook niet vaak besteld hoeft te worden. Zo besparen we ook weer transport kosten en is er minder co2 uitstoot.

Doordat wij alles in grootverpakking kopen hebben we zelf ook gelukkig minder afval, en alle verpakkingsmaterialen die wij hierbij verkrijgen recyclen wij weer in bijvoorbeeld een bestelling.

Grondstoffen producten

Wij geven om de natuur en willen dit vooral laten terugzien in onze producten. Daarom hebben wij voor de kaarsen bijvoorbeeld gekozen voor koolzaadwas in plaats van soja was. Soja wordt voornamelijk in Amerika geteelt en voordat dat in Nederland is zijn er veel tussenpersonen is er veel transport noodzakelijk. Onze koolzaadwas wordt in Europa geteeld zodat de uitstoot en energie veel minder is.

Voor de rest van onze producten houden wij er van om zoveel mogelijk lokaal af te nemen en samenwerkingen aan te gaan met andere Nederlandse ondernemers.

Recyclen met Crystal Cave

Heb je een kaars in blik of in glas van ons gekocht, of een waxmelt in plastic verpakking? Sommige omhulsels zijn een noodzaak, maar dat hoeft niet direct te betekenen dat het slecht is, wij bieden namelijk de volgende oplossing hiervoor aan: als je een product in blik, glas of plastic bij ons hebt gekocht, kun je die bij ons in het echt weer inleveren. Voor een overzicht waar we in het echt zijn op beurzen en markten, ga dan naar onze Agenda.

Bij elke inlevering krijg je 10% korting op een nieuw product in blik, glas of plastic naar keuze en kunnen wij het omhulsel weer hervullen voor kaarsen of waxmelts. Zo kunnen we direct de materialen recyclen zodat ze weer opnieuw gebruikt kunnen worden.

Afval scheiden

Wij hebben te maken met een afvalsysteem waarbij we moeten scheiden. Papier, plastic en grof vuil worden in aparte bakken gedaan. Wij scheiden alles netjes zodat alles in de juiste bak terechtkomt. Doordat wij slim inkopen heeft Crystal Cave momenteel maar een paar afvalzakken per jaar.