Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Zwarte Onyx Edelsteentherapie

Wat is zwarte onyx? Zwarte onyx is een chalcedoon variant. Zwarte onyx is een rustgevende steen en is goed om mee te nemen in tijden van emotionele onrust. De steen helpt om negativiteit los te laten en de drager te beschermen tegen het ‘boze oog’. Een belangrijk aspect van het loslaten van negativiteit is het loslaten van het verleden. Het dragen van deze steen helpt mensen hun eerdere relaties te boven te komen en het verleden los te laten. Dit is ideaal voor mensen die hun eerdere relaties niet zijn vergeten, zelfs als ze jaren geleden zijn geëindigd, en die meer in het verleden leven dan in het nu. De steen zal iemand helpen het leven te leiden zoals het hoort te zijn.

Zwarte onyx verwijdert verwarring en brengt focus en vertrouwen in je vermogen om goede beslissingen te nemen. Zwarte onyx helpt met het herkennen wanneer scheiding de beste manier van handelen is. Wanneer een baan of een relatie of zelfs dingen die u bezit onderdrukkende lasten zijn geworden, kunt u samenwerken met de steen om te helpen de banden te verbreken en los te laten. De steen kan ook een goede hulp en troost zijn bij rouwen. Zwarte onyx is een krachtig hulpmiddel om met je verdriet leren om te gaan en vooruit te komen.

Herkomst en Geschiedenis

Zwarte onyx is de geboortesteen voor sterrenbeeld leeuw en de jubileum-edelsteen voor het 7e huwelijksjaar. Het meeste zwarte onyx wat aangeboden wordt op de markt heeft een kleurbehandeling gekregen, natuurlijke zwarte onyx is zeldzaam.

Onyx is een variëteit van het microkristallijne kwarts, chalcedoon genaamd. De naam “chalcedoon” komt van Calcedon of Calchedon, een oude haven aan de Zee van Marmara in Klein-Azië. In dat gebied werd ooit siermateriaal gewonnen en het was een actief centrum voor de handel in verschillende stenen. Onyx werd in het verleden veel gebruikt als basis en handvatten voor gouden voorwerpen, maar ook voor het inleggen van stenen. Onyx zegels waren erg populair bij de Romeinen, die het patroon van de zegel in negatief reliëf uithakte om een verhoogde punt te geven. Ze gebruikten vaak stenen met meerdere lagen, elk met een andere kleur, die vervolgens afzonderlijk werden gesneden om elk jaar een ander patroon te produceren. Oorspronkelijk gebruikten ze de naam onyx voor een verscheidenheid aan marmer met witte en gele aderen.

Onyx is het Griekse woord voor “klauw” of “vingernagel” omdat deze aderen in de steen lijken op de kleuren van een vingernagel. Het marmer wordt nog steeds “onyxmarmer” genoemd, omdat het minder waardevol en zachter is dan onyx dat een hardheid heeft van 7. Onyx werd ook traditioneel gebruikt voor het snijden van camee-broches.

De mythe van de oorsprong van onyx zegt dat de godin Venus aan de oevers van de rivier de Indus rustte. Terwijl ze sliep, gebruikte Cupido de punt van een van zijn betoverde pijlen om haar een manicure te geven. De snippers van haar nagels vielen toen in het water van de heilige rivier. Omdat de nagels van hemelse oorsprong waren, zonken ze naar de rivierbodem en veranderden ze in onyx.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je zwarte onyx kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Neem een zwarte onyx knuffelsteen met je mee om een duwtje in de rug te krijgen om assitiever te worden en te weten op welk moment je moet spreken.
 • Zwarte onyx kan helpen om een stevigere basis in het leven te krijgen. Dit is vooral belangrijk als je een nieuwe onderneming aangaat of nieuwe ervaringen gaat opdoen in je leven.
 • Draag zwarte onyx bij je of als sieraad om het te gebruiken als je amulet van verdediging en bescherming. Dit houdt ook je zintuigen scherp en je instincten sterk.
 • Het dragen van een zwarte onyx steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het keelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Zwarte onyx is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met zwarte onyx dichtbij tijdens meditatie zal het wortelchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe zwarte onyx in de hand houden.

Zwarte onyx in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: plaats een zwarte onyx steen op je nachtkastje om je te beschermen tegen angst voor nachtmerries of iets anders dat met het donker te maken heeft. De rustgevende energieën van deze steen zouden je ook de hele nacht een diepe en rustgevende slaap bezorgen wanneer hij naast je bed wordt geplaatst.

In feng shui: zwarte onyx maakt gebruik van waterkracht, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik zwarte onyx stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Op de werkplaats: je kunt een zwarte onyx steen in je kantoor of werkplek plaatsen om verkeerde kritiek en negatieve gedachten van anderen af te weren. De steen zal je ook beschermen tegen mensen die je willen manipuleren of de schijnwerpers van je willen stelen.

Zwarte onyx opladen, reinigen en programmeren

Zwarte onyx zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor zwarte onyx kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Onyx edelsteen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Brazilië, India
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: zwart, kan witte strepen bevatten
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: triagonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 7
Soortelijk gewicht: 2.55 – 2.70
Glans: waxglans
Luminescentie: geen
Andere namen: onyx

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik laat mijzelf los van het verleden.”
Sterrenbeeld: leeuw
Chakra: wortelchakra
Element: aarde
Planeet: aarde, mars en saturnus
Nummer: 6

Fysieke Werking

 • Ondersteuning bij problemen met vorige levens en oude wonden
 • Ondersteunend bij de tanden, botten en het bloed
 • Zou mogelijk een hulp kunnen zijn bij huidaandoeningen en cel schade

Emotionele en Spirituele Werking

 • Voorkomt het wegvloeien van persoonlijke energie
 • Absorbeert en transformeert negatieve energie
 • Bevordert de besluitvorming
 • Uitstekende steen voor centrering en uitlijning van de totale persoon met een hogere macht
 • Wordt gebruikt om ongelukkige relaties te beëindigen
 • Verhoog iemands intuïtie en instinct
 • Helpt iemand materiële doelen te realiseren
 • Helpt iemand de baas te worden over zijn eigen toekomst
 • Moedigt een gezond egoïsme aan
 • Creëert onzichtbaarheid
 • Versterkt zelfvertrouwen
 • Brengt de mannelijke en vrouwelijke polariteit in elke persoon in evenwicht
 • Helpt bij het herwinnen van emotioneel evenwicht
 • Verankert en stabiliseert iemand om angsten en zorgen te verheffen
 • Beschermt tegen zwarte magie, maar ook tegen negativiteit gericht op de drager
 • Helpt negativiteit of mensen uit iemands leven te bannen
 • Geef de drager kracht, zowel fysiek als mentaal
Onyx edelsteen kaartje - Crystal Cave

Zwarte onyx producten bij Crystal Cave

Zwarte onyx in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.