Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Zwarte Obsidiaan Edelsteentherapie

Wat is zwarte obsidiaan? Obsidiaan is een natuurlijk glas dat door vulkanische activiteit wordt gevormd door het afkoelen van gesmolten lava. In het algemeen is het een zeer grondende en beschermende steen. Het wordt gebruikt als een grote reiniger van negatieve energieën, en helpt niet alleen negativiteit in de omgeving te verwijderen, maar ook die van de eigen negatieve emoties zoals jaloezie, woede, hebzucht, etc. Obsidiaan wordt vaak gebruikt voor genezing en loslaten, energieblokkades opheffen en helpt om waarheden naar de oppervlakte te brengen zodat deze kunnen worden opgelost.

Zwarte obsidiaan is een krachtige reiniger van negatieve energie in je aura, en is een sterke paranormale beschermingssteen. Deze steen heeft krachtige metafysische eigenschappen die je zullen helpen beschermen tegen negativiteit. De steen kan een duwtje in de rug zijn om negatieve banden te verbreken met mensen met wie je in de buurt bent geweest. Deze zwarte steen is uitstekend als hulpje bij het loslaten van disharmonie die zich heeft opgebouwd in je dagelijks leven.

Herkomst en Geschiedenis

Obsidiaan vormt zich uit gesmolten lava in de laatste stadia van vulkaanuitbarstingen, de resterende silicamineralen die naar het oppervlak stromen en onderkoeld worden tot glas voordat kristallisatie kan optreden. Het is een amorf materiaal met een hardheid van 5 tot 5.5, en is meestal ondoorzichtig, behalve op dunne randen. Obsidiaan is meestal gitzwart, maar kan donkerbruin, grijs of grijsgroen zijn. Sporenelementen of insluitsels en breking van microscopisch kleine gasbellen kunnen zeldzame kleurvariaties, markeringen en iriserende of metaalachtige “glans” produceren, ook wel bekend als goud- of zilver obsidiaan.

De naam obsidiaan komt van het Latijnse “obsidianus”, een foutieve transcriptie van “obsianus”, wat ‘de steen van Obsius’ betekent, de prominente Romein die het ontdekte. Hoewel het gebruik van een steen als snijwerktuig klinkt iets uit het stenen tijdperk, blijft obsidiaan een belangrijke rol spelen in de moderne chirurgie. Obsidiaan kan worden gebruikt om een snede te produceren die dunner en scherper is dan het beste chirurgische staal. Tegenwoordig worden dunne bladen van obsidiaan in chirurgische scalpels geplaatst die worden gebruikt voor enkele van de meest precieze operaties. In gecontroleerde onderzoeken waren de prestaties van obsidiaanmesjes gelijk aan of beter dan die van chirurgisch staal.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je zwarte obsidiaan kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Neem een zwarte obsidiaan zaksteen in je hand om zo een rusteloze geest te kalmeren.
 • Zwarte obsidiaan wordt beschouwd als een zeer persoonlijke beschermingssteen en wordt over het algemeen door slechts één persoon gekocht, bewaard en gedragen. Het is een geweldige talisman om zachtaardige en hoogsensitieve (HSP) personen te beschermen. Draag zwarte obsidiaan sieraden of draag een steen met je mee om te voorkomen dat anderen hun problemen aan je overlaten of buitensporig veel van je tijd eisen.
 • Als je bezig bent met hekserij, kan zwarte obsidiaan je helpen op een plek in je creatieve ruimte of op je kantoor. De steen zal helpen om sterk en toegewijd aan jezelf te blijven.
 • Houd zwarte obsidiaan vast of draag het voor het aarden van energie, zodat het je weer naar het huidige moment brengt.
 • Zwarte obsidiaan neemt negatieve energie op en berschermt zo de drager of de omgeving waarin het wordt geplaatst. Als zodanig wordt zwarte obsidiaan gebruikt als bescherming in verschillende sieraden en in veel delen van het huis.
 • Zwarte obsidiaan is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken, maar kan door sommigen als een zware energie worden gezien. Als je nieuw bent met meditatie, let hier dan op.

Zwarte obsidiaan in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: zwarte obsidiaan is een prachtige steen om je huis in evenwicht te brengen en de ruimte te beschermen. Zet de steen neer op een mooie plaats in huis waar het netjes is. Let er op dat het een plek is wat regelmatig schoongemaakt word, zodat er geen stof op neervalt of rommelige plaatsen.

Zwarte obsidiaan is een zeer beschermende steen en zuivert energie. Zet een zwarte obsidiaan steen ergens bij de voordeur van je huis.

In feng shui: in feng shui is zwarte obsidiaan een uitstekende remedie voor het noordelijke bagua-gebied – het gebied dat verbonden is met de energie van iemands carrière en levenspad. Zwarte obsidiaan levert niet alleen de energie van het water-feng shui-element dat nodig is in het noorden, maar het biedt ook bescherming en verwijdert obstakels op iemands levenspad.

Je kunt een kom met zwarte obsidiaan knuffelstenen of een kleine zwarte obsidiaanbol neerzetten. Er zijn ook veel feng shui-gravures gemaakt van obsidiaan. Kies alleen de symbolen die je mooi vindt en waarmee je je kunt associëren. Plaats geen zwarte obsidiaan op de vloer of ergens anders waar het kan worden verwaarloosd, en reinig de steen regelmatig.

Op de werkplaats: één van de beste stenen die je op je werkplaats kunt gebruiken om negativiteit te verbannen is zwarte obsidiaan. Als je een people pleaser bent, kan zwarte obsidiaan je ook goed helpen op het werk, zodat je grenzen aan jezelf stelt en je geen overtollig werkt aanneemt van anderen, of ja zegt tegen dingen die je eigenlijk niet wilt doen.

Zwarte obsidiaan opladen, reinigen en programmeren

Zwarte obsidiaan zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor zwarte obsidiaan kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Zwarte obsidiaan trommelsteen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Argentinië, Canada, Chili, Ecuador, Griekenland, Guatemala, Hongarije, IJsland, Indonesië, Italië, Japan, Kenia, Mexico, Nieuw-Zeeland, Peru, Rusland, Verenigde Staten en vele andere locaties.
Zeldzaamheid: vaak voorkomend
Kleur: zwart, kan aan dunne randen licht doorschijnend grijs, donkerbruin of donkergroen zijn.
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2 
Kristalstelsel: amorf materiaal
Hardheidsschaal van Mohs: 5 – 5.5
Soortelijk gewicht: 3.4
Glans: glasglans
Luminescentie: geen
Andere namen: vulkaanglas

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Alle negatieve banden in mijn leven worden verbroken.”
Sterrenbeeld: boogschutter en schorpioen
Chakra: wortelchakra en aardester chakra
Element: vuur, water en aarde
Planeet: saturnus
Nummer: 1 en 3

Fysieke werking

 • Ondersteunend bij spijsverteringsproblemen en eetstoornissen
 • Kan helpen tegen verslavingen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Krachtige reiniger van psychische smog
 • Helpt illusies te doorbreken
 • Beschermt de aura tegen psychische aanvallen en negatieve bedoelingen
 • Verwijdert en absorbeert negatieve energie uit de omgeving
 • Zijn energie is geneigd attributen naar voren te brengen die we hebben geprobeerd te negeren
 • Aardt de ziel in het fysieke gebied
 • Helpt de ziel te verbinden met de bewuste wil
 • Staat iemand toe bewust gebruik te maken van je goddelijke wijsheid
 • Helpt je intuïtie en innerlijk weten te omarmen
 • Biedt een directe verbinding met het wortelchakra
 • Helpt bij het overwinnen van rouw in tijden van groot verdriet
Zwarte obsidiaan werking - Crystal Cave

Zwarte obsidiaan producten bij Crystal Cave

Zwarte obsidiaan in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.