Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Rhodoniet Edelsteentherapie

Rhodoniet is een mangaanmetasilicaatmineraal dat voor het eerst werd ontdekt in 1819 door C.F. Jasche. Het kristal is genoemd naar het Griekse woord “rhodo” dat een roos betekent, vanwege de roze tot rozerode kleur. Een rhodoniet presenteert zich meestal als massa’s roze of rood met donkerbruine of zwarte aderachtige lijnen die over het oppervlak dansen. Rhodoniet is ook te vinden in bruinrode en zwarte variëteiten met roze insluitsels erin. Het werd oorspronkelijk alleen gevonden in het Oeralgebergte in Rusland, maar is nu te vinden in Zweden, Australië, India, Madagaskar, Mexico, Zuid-Afrika, Brazilië, Canada en de VS. In Rusland werd rhodoniet gesneden en verwerkt tot tegels, serveerschalen, sierzuilen en sculpturen voor Russische aristocraten en de Russische tsaren.

Spiritueel gezien is rhodoniet een steen van compassie, zorgt ervoor dat emotie word gebalanceerd en laat emotionele wonden en littekens van het verleden verdwijnen. Het activeert en reinigt het hart chakra. Rhodoniet bevordert de energie van liefde, die zich naar buiten richt. Deze steen is er een van altruïsme en vrijgevigheid, gebruik je talenten om goed te doen. Dit pad van vrijgevigheid biedt vaak meer voldoening voor jezelf dan elke hoeveelheid die je maar kunt krijgen. Deze steen is bijzonder nuttig voor emotionele genezing van welke soort dan ook, waarbij het je een ondersteunende energie aanbied.

Rhodoniet trekt de mensen en situaties aan die het meest geschikt zijn voor de toepassing van je unieke talenten. Door ze te gebruiken, kun je de vervulling ervaren van het diepe verlangen om lief te hebben en bemind te worden. Dit is het geschenk van rhodoniet, om meer liefde in de wereld te brengen door als katalysator te fungeren voor de vervulling van je levensdoel, door achter jouw verborgen gaves te komen en ze uit te oefenen. Rhodoniet vibreert een essentie van pure liefdevolle energie. Alleen al door een van deze stenen in de hand te hebben, kom je in een staat van ontspanning. Het is bekend dat het de emoties transformeert en stabiliseert. Wanneer we ons afstemmen op de energieën van Rhodoniet, activeren we de genezing van zowel het fysieke als het emotionele lichaam.

Rhodoniet brengt orde in onze gevoelens die verstrooid, uit balans zijn of behoefte hebben aan aarding. Ze zijn in staat om het hartcentrum te openen zodat er helende energie doorheen kan stromen. Deze helende energieën kunnen een emotioneel gesloten persoon openen en vullen met onvoorwaardelijke liefde. Rhodoniet helpt je gaven te begrijpen. Rhodoniet is een steen van mededogen en een emotionele balancer die emotionele wonden en littekens uit het verleden opruimt. Rhodoniet voedt liefde. Rhodoniet helpt negativiteit af te weren en geeft een gevoel van eigenwaarde en welzijn. Rhodoniet staat bekend om onvoorwaardelijke liefde, het kan innerlijke groei vergemakkelijken, helpt bij het algehele emotionele evenwicht en kan iemands zielsverwant aantrekken of gebroken harten herstellen.

Herkomst en Geschiedenis

Rhodoniet is een mangaaninosilicaat en lid van de pyroxenoïde groep van mineralen. Het komt voornamelijk voor in massieve vorm of in korrels, compacte groeperingen, coxcomb-aggregaten en zelden als transparante tabelvormige kristallen, vaak met afgeronde randen. In massieve vorm is rhodoniet meestal roze-roze tot rood met zwarte dendritische aderen of stukjes mangaanoxide die er doorheen lopen, hoewel het ook oranjerood of bruinrood kan zijn. De zeldzame transparante kristallen zijn rood of roodoranje, wegen zelden meer dan 1 gram en kunnen in uitstekende edelstenen worden gesneden.

Rhodoniet werd voor het eerst ontdekt in de jaren 1790 in het Oeralgebergte in Rusland in de buurt van Maloe Sidelnikovo, en werd door de lokale bevolking orletz genoemd, Russisch voor “de Adelaarssteen”, omdat mensen begonnen op te merken dat adelaars in de regio vaak kleine stukjes van de steen naar hun nesten brachten. Het werd al snel traditie om ook kleine rhodonietsteentjes in de wiegjes van hun baby’s te leggen. De gewoonte werd later uitgebreid tot het geven van rhodoniet aan reizigers als beschermende steen. Op deze locatie en in vele mijnen in de Oeral werden enorme blokken orletz met rhodoniet en andere mangaanmineralen met een gewicht tot 48 ton per stuk gewonnen. Het werd de nationale steen van Rusland in 1913, hier werd rhodoniet gesneden en verwerkt tot tegels, serveerschalen, sierzuilen en sculpturen voor Russische aristocraten en de Russische tsaren.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je rhodoniet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Draag of plaats rhodoniet in elk gebied om emoties in evenwicht te brengen en gevoelens van liefde te koesteren.
 • Rhodoniet is ideaal voor het aarden van energieën tijdens meditatie en droomwerk, waardoor de diepte, helderheid en betekenis van iemands innerlijke ervaringen wordt verbeterd, zodat de boodschappen achter de dromen en visioenen beter kunnen worden begrepen.
 • Rhodoniet kan worden gebruikt ter ere van Nisaba, de Sumeriaanse godin van kennis en het paleis archieven. Als schrijfster, schrijver, activist en architect wordt ze gesymboliseerd door een inscriptiestylus. Ook helpt ze bij het interpreteren van dromen.
 • Als je in een stressvolle situatie terechtkomt, kun je wat rhodoniet stenen in je zak meenemen om als zorgstenen te gebruiken en je spanningen te verlichten.
 • Het dragen van een rhodoniet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de wortel- en het hartchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Rhodoniet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met rhodoniet dichtbij tijdens meditatie zullen de wortel- en hartchakras zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe rhodoniet in de hand houden.

Rhodoniet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: zet rhodoniet neer in gebieden waar het gezin zich ontspant, om kinderen, tieners en volwassenen te kalmeren die moeite hebben hun humeur te beheersen.

In feng shui: in feng shui straalt rhodoniet balans uit. Het is een steen die draait om het balanceren van de yin- en yang-energie. Het is dit soort energie dat echt goed geschikt is voor wederzijds liefdevolle gezonde relaties. Als je wilt dat Rhodoniet de band tussen jou en je partner versterkt, kun je het in de slaapkamer of in een gedeelde ruimte plaatsen waar intieme gesprekken plaatsvinden.

Op de werkplaats: gebruik rhodoniet op de werkplek om zelfvertrouwen te vergroten en gevoelens van tekortkomingen te overwinnen.

Rhodoniet opladen, reinigen en programmeren

Rhodoniet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor rhodoniet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Rhodoniet hoge kwaliteit - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Zweden, Australië, India, Madagaskar, Mexico, Zuid-Afrika, Brazilië, Canada en de VS
Zeldzaamheid: algemeen voorkomend
Kleur: roze met bruine of zwarte aderen, kleurvariaties kunnen rozerood of bruinrood, grijs zijn
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: (Mn+2,Fe+2,Mg,Ca)SiO3
Kristalstelsel: pinacoïdaal
Hardheidsschaal van Mohs: 5.5 – 6
Soortelijk gewicht: 3.57–3.76
Glans: glasglans
Luminescentie: rood in LW
Andere namen: aardelaarssteen, roze marmer

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik laat oude emotionele wonden los en open mijn hart voor liefde.”
Sterrenbeeld: stier
Chakra: wortel en hart
Element: aarde
Planeet: venus
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Zou een ondersteuning kunnen zijn voor zenuwen
 • Zou een positief effect kunnen hebben op het hart
 • Verlicht mogelijk spanning, stress en depressie
 • Zou de gemoedstoestand kunnen verhogen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Ruimt wrok en woede op en helpt vergeving te vinden
 • Zijn gebruikt om zielsverwante tweelingvlammen aan te trekken
 • Versterkt het bewustzijn van iemands ware potentieel
 • Ruimt emotionele wonden en littekens uit het verleden op
 • Zorgt voor een soepele en succesvolle overgang naar de ziel
 • Helpt emotionele genezing van relatieproblemen
 • Moedigt iemand aan om vanuit het hart te leven
 • Transmuteert emotioneel trauma om ervoor te zorgen dat iemand in een hogere frequentie leeft
 • Moedigt broederschap van de mensheid aan
 • Helpt emotioneel evenwicht
 • Hulp bij het begrijpen van dromen en visioenen
 • Stimuleert kalmte in stressvolle situaties
 • Helpt bij het herkennen en toepassen van talenten
Rhodoniet edelsteen kaartje - Crystal Cave

Rhodoniet producten bij Crystal Cave

Rhodoniet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.