Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Regenwoud Jaspis Edelsteentherapie

Wat is regenwoud jaspis? Regenwoud jaspis is een populaire naam die wordt gegeven aan groen gevlekte rhyoliet. Het gesteente staat ook bekend onder andere namen zoals “gewone” rhyoliet en groene rhyoliet. Ondanks zijn naam is regenwoud jaspis eigenlijk geen jaspissoort. Het is een vorm van rhyoliet, een soort stollingsgesteente. Rhyoliet is een extrusief stollingsgesteente, gevormd op het aardoppervlak door gesmolten magma als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Er zijn vijf soorten stollingsgesteenten gemaakt door lava: basalt, obsidiaan, rhyoliet, trachiet en andesiet. Andere soorten stollingsgesteenten, zoals graniet, worden gecreëerd door processen diep in de aarde. Rhyoliet is een relatief zeldzaam vulkanisch gesteente dat bijna uitsluitend in het binnenland van continenten wordt aangetroffen. De meeste rhyolieten zijn porfierachtig en bevatten grote kwartskristallen of andere soorten kristallen in een extreem fijnkorrelige matrix. Dit geeft aan dat deze kristallen al werden gevormd voordat de lava op het oppervlak stroomde.

Spiritueel gezien is de rhyoliet groep van gesteenten een creatieve steen. Creativiteit en kunst is een universele taal en rhyoliet wakkert het vuur en potentieel van de creativiteit van de ziel aan. Rhyoliet helpt je met het ontwikkelen van je vaardigheden en integriteit. Het stimuleert creatieve expressie en de mogelijkheid om je diepste creatieve visies te uiten. Het helpt om een groter beeld te creëren van het geheel. Rhyoliet is een uitstekende ondersteuning voor mensen die last hebben van uitstelgedrag en degenen die hulp nodig hebben bij het voltooien van projecten. De steen moedigt iemand aan om vooruit te gaan, waardoor hij niet verankert blijft zitten in het heden en vast blijft houden aan dingen en ervaringen die in het verleden thuishoren. Het helpt verandering te vergemakkelijken en vooruitgang te boeken. Rhyoliet bevordert eigenwaarde en acceptatie van je ware zelf. De steen helpt je om je waarheid te uiten terwijl je over moeilijke onderwerpen spreekt. Rhyoliet helpt om negatieve verwachtingen en waargenomen resultaten los te laten en geeft energie om vreugdevol verder te komen in het leven. Het vergemakkelijkt een diepe staat van meditatie en bevordert inzicht in de waarheid van de zaak. Het zou ook dieren moeten kalmeren.

Spiritueel gezien bezit regenwoud jaspis levensvreugde en levensgeluk, die je gevoelens naar buiten kan laten stromen. Regenwoud jaspis kan ook een sterke vibratie dragen voor positieve verandering. Dit geeft je een veel diepere band met de natuur, met bomen, dieren en planten, onze Moeder Aarde. Als je een iemand bent met een passie voor de aarde en die voelt dat het tijd is om naar voren te stappen om de aarde te helpen genezen, dan zal de energie van de regenwoud jaspis een grote metgezel voor je zijn. Bovendien kan deze steen ook helpen om je aan te moedigen een meer op je hart gerichte liefde voor onze planeet te hebben. Het zal je ook een veel solidere vorm van toewijding aan de aarde laten zien, evenals haar welzijn en gezondheid. Je zult ook zowel kleine als grote veranderingen in het leven aanbrengen, wat de aarde ten goede kan komen. Mensen in de omgeving kunnen geïnspireerd worden om hetzelfde te doen.

De regenwoud jaspis heeft een geleidelijke en subtiele energie, waardoor het meer vreugdevolle en aangename energieën in het leven aantrekt. Deze energie kan bijdragen dat je je prettiger en vrolijker voelt, een boost voor de gemoedstoestand. Daarnaast zal het je ook ondersteunen wanneer je contact wilt maken met de elementwezens en de natuurgeesten.

Herkomst en Geschiedenis

Regenwoud jaspis is een zeldzaam type rhyolitische lavagesteente, geassocieerd met vulkanische activiteit in sommige gebieden. Gasbellen worden tijdens het stollen in de lavastroom opgesloten, waardoor holtes ontstaan ??die later worden gevuld of gedeeltelijk worden gevuld door stromen kiezelhoudend materiaal, zoals agaat, jaspis, kwartskristal of andere mineralen. De rhyoliet komt meestal voor in combinatie met ster agaten/Australische amuletstenen, een andere vulkanische steen. Rhyoliet is dus eigenlijk geen mineraal maar een vulkanisch gesteente – een steen die uit verschillende mineralen bestaat.

Deze unieke steen wordt alleen gewonnen op Mt Hay, 38 km ten westen van Rockhampton in Centraal-Queensland, Australië. Deze rhyolieten, die worden gedateerd op ongeveer 120 miljoen jaar oud, komen voor in verschillende tinten groen, bruin, rood en crème. Het kleurbereik en de verscheidenheid aan mineralen die het rhyoliet vullen, creëren een unieke en aantrekkelijke steen. Regenwoud jaspis is in verschillende delen van de wereld bekend onder verschillende andere namen, zoals “gewone” rhyoliet en groene rhyoliet. Het werd voor het eerst commercieel gedolven in het eind van 1960 en is nog steeds een populaire edelsteen bij slijpers en verzamelaars over de hele wereld. Regenwoud jaspis wordt veel gebruikt bij de vervaardiging van kralen, cabochons, ornamenten en meer recentelijk in de meubel- en bouwindustrie.

De naam rhyoliet werd in 1860 in de geologie geïntroduceerd door de Duitse reiziger en geoloog Ferdinand von Richthofen van het Griekse woord “rhýax” wat een stroom lava betekend, en het achtervoegsel van de rotsnaam “- licht”. In de prehistorie van Noord-Amerika werd rhyoliet op grote schaal gewonnen in wat nu het oosten van Pennsylvania is. Een van de belangrijkste steengroeven was de Carbaugh Run Rhyolite Quarry Site in Adams County. Rhyoliet werd daar vanaf 11.500 jaar geleden gewonnen. Er werden tonnen ryoliet verhandeld over het Delmarva-schiereiland omdat het ryoliet een scherpe punt behield bij het kloppen en werd gebruikt om speerpunten en pijlpunten te maken. Puimsteen, ook typisch van rhyolitische samenstelling, vindt belangrijke toepassingen als schuurmiddel, in beton en als bodemverbeteraar. Rhyolitische tufsteen werd op grote schaal gebruikt voor de bouw in het oude Rome en is gebruikt in de bouw in het moderne Europa.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je regenwoud jaspis kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • De vibratie van regenwoud jaspis kan helpen bij het communiceren vanuit het hart. Het geeft je de moed en kracht om je emoties en gedachten te uiten, vooral wanneer het de relatie met je partner positief kan beïnvloeden.
 • Regenwoud jaspis is een geweldige steen om te bezitten als je doelen en doelen wilt bereiken, met name financiële doelen. Het zal het uitstelsysteem wegwerken en je misschien motiveren om dingen te doen die je hebt ontweken.
 • Regenwoud jaspis kan als een talisman worden gebruikt in je leven als je veranderingen wilt aanbrengen. Dit kan een nieuw begin zijn, een nieuw pad in je leven die je inslaat of humanitaire veranderingen, bijvoorbeeld je aansluiten bij een goed doel en vrijwilligerswerk.
 • Regenwoud jaspis wordt dankzij zijn groene kleur gebruikt voor aarding en centrering in het begin van een meditatieritueel. Het zal je in staat stellen om te harmoniseren met de natuur en de overgang naar de meditatiestaat te vergemakkelijken. Gebruik deze steen de eerste paar minuten van een meditatie en schakel dan over naar een kristal dat is afgestemd op de intentie van je sessie.
 • Regenwoud jaspis maakt ons meer bewust van onze innerlijke kracht en vermogen om met moeilijke levensomstandigheden om te gaan. Het helpt ons om kalm te blijven en ons te concentreren op wat het belangrijkste is. Het is een zeer creatieve steen, vooral voor iedereen wiens creativiteit bewust wordt verbonden met hun spirituele leven.
 • Het dragen van een regenwoud jaspis steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hart- en zonnevlechtchakra altijd instroomt met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Alle jaspis soorten zorgen voor een rustige, harmonieuze energie voor meditatie. Ze zijn ideaal om aan het begin van een ritueel te aarden en te centreren en om de overgang naar een meditatieve staat te vergemakkelijken. Regenwoud jaspis is bijzonder beschermend tijdens diepe meditatie of reizen met de geest, en is zeer bevorderlijk om verbinding te maken met de aarde, haar oude culturen en alle levende wezens die in de natuur bestaan.

Regenwoud jaspis in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: plaats de regenwoud jaspis overal in huis waar je liefdevolle energie wilt ontvangen.

In feng shui: regenwoud jaspis is een groene steen. De gunstige aspecten van de kleur groen lijken bijna oneindig. De kleur kan kalmerend, helend en balancerend zijn. Het staat voor groei (denk aan planten) en overvloed. Groen is een geweldige optie in een badkamer, omdat het zich leent voor een gevoel van frisheid en een nieuw begin – precies hoe we ons allemaal willen voelen na het douchen. Maar de kleur heeft echt geen beperkingen en je kunt hem aan elke ruimte toevoegen om de voordelen te zien die de mooie kleur kan bieden.

Op de werkplaats: regenwoud jaspis kan negatieve energie transformeren in positieve energie in een oncomfortabel kantoor.

Regenwoud jaspis opladen, reinigen en programmeren

Regenwoud jaspis zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor regenwoud jaspis kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Rhyoliet regenwoud jaspis hoge kwaliteit - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Australië
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: groen en bruin, kan patronen van rood, oranje en crème bevatten
Mineraalklasse: vulkanisch gesteente
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 6.5 – 7
Soortelijk gewicht: 2.63 – 2.65
Glans: mat
Luminescentie: –
Andere namen: rhyoliet, ryoliet, groene rhyoliet, groen gevlekte rhyoliet, Australische regenwoud jaspis

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie“Mijn creatieve visies openbaren zich vanuit mijn diepste bewustzijn.”
Sterrenbeeldstier
Chakra: hart en zonnevlecht
Element: aarde
Planeet: aarde
Nummer: 6

Fysieke werking

 • Zou een positief effect kunnen hebben op het immuunsysteem
 • Zou lichaam en geest kunnen versterken
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn voor de aderen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Brengt je hart- en zonnevlechtchakra’s in balans
 • Maakt verandering zonder dwang of haast mogelijk
 • Helpt je jezelf te leren kennen op zielsniveau
 • Uitstekende meditatiesysteem voor verbinding met de natuur
 • Nuttig voor genezing van vorige levens
 • Moedigt je actief aan om verder te gaan
 • Geeft de kracht om om te gaan met uitdagingen
 • Een genezende steen voor de planeet
Rhyoliet edelsteen kaartje - Crystal Cave

Regenwoud jaspis producten bij Crystal Cave

Regenwoud jaspis in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.