Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Polychroom Jaspis Edelsteentherapie

Wat is polychroom jaspis? Polychroom jaspis, ook bekend als woestijnjaspis en royal savannah jaspis, is een variëteit van jaspis die onlangs in de woestijnen van Madagaskar is ontdekt. In 2008 werd bij het zoeken naar meer afzettingen van de zeer gewilde oceaan jaspis per ongeluk de eerste afzetting van polychroom jaspis ontdekt. Al het materiaal moet met de hand moet worden opgegraven vanwege het moeilijke terrein en de moeilijke omstandigheden. Polychroom jaspis vormt zich alleen in enorme massa’s en heeft zijn oorspronkelijke naam, woestijn jaspis, te danken aan de verschillende tinten bruin, rood en geel, de kleuren grijs, groen en blauw komen ook voor. Deze veelzijdige kleuren die de polychroom jaspis kenmerkt worden veroorzaakt door insluitsels van ijzer. Wat is Polychroom jaspis, ook bekend als woestijnjaspis en royal savannah jaspis, is een variëteit van jaspis die onlangs in de woestijnen van Madagaskar is ontdekt. In 2008 werd bij het zoeken naar meer afzettingen van de zeer gewilde oceaan jaspis per ongeluk de eerste afzetting van polychroom jaspis ontdekt. Al het materiaal moet met de hand moet worden opgegraven vanwege het moeilijke terrein en de moeilijke omstandigheden. Polychroom jaspis vormt zich alleen in enorme massa’s en heeft zijn oorspronkelijke naam, woestijn jaspis, te danken aan de verschillende tinten bruin, rood en geel, de kleuren grijs, groen en blauw komen ook voor. Deze veelzijdige kleuren die de polychroom jaspis kenmerkt worden veroorzaakt door insluitsels van ijzer.

Spiritueel gezien is polychroom jaspis sterk verbonden met het element vuur en bevordert creativiteit, passie en levendigheid. Zijn aardende en centrerende eigenschappen zullen je verbinding met Moeder Aarde versterken. Polychroom jaspis zal je helpen positieve veranderingen te ontdekken die je leven nieuw leven inblazen. De steen, staat net als alle andere jaspissoorten bekend als een opperste verzorger en stelt je in staat je centrum te vinden en je veilig en gelukkig te voelen. Polychroom jaspis is een ideale metgezel om het energieniveau hoog te houden. Het helpt om het lichaam weer in evenwicht te brengen, en helpt om het lichaam te reinigen van giftstoffen. Bij edelsteengenezing wordt aangenomen dat polychroom jaspis problemen verlicht die de lever, het bloed, de bloedsomloop en de spijsvertering aantasten.

Polychroom jaspis zorgt voor een goede een veilige reis tijdens het voortbewegen naar werk of andere locaties. Als je in een omgeving werkt waarbij veel negativiteit komt kijken, is dit een goede steen voor jou. De steen brengt een krachtige energie van bescherming die negativiteit transmuteert in ons huis en kantoor, en ons een veilig en zeker gevoel geeft, gecentreerd en doelgericht. De steen balanceert en stabiliseert de emoties. Polychroom jaspis, met zijn zachte aardende en beschermende vibratie, kan helpen om de zenuwen te kalmeren en om angst en onzekerheid te verminderen. Het helpt met het ontspannen van het algehele lichaam. Het brengt hernieuwde energie naar de sacraal- en wortelchakra en vernieuwt onze passie, creativiteit en levensvreugde. Het helpt om de banden te versterken en positieve veranderingen te brengen in al onze relaties.

Polychroom jaspis is een steen die bruist van levenskracht die het fysieke lichaam ontsteekt met vitaliteit, passie en enthousiasme. Het aardt ons diep in de energie van de aarde en inspireert de opruiming en opening van onze wortelchakra. Het helpt ons te verankeren en ons thuis te voelen in ons fysieke lichaam en thuis op onze aarde. Polychroom jaspis stabiliseert, versterkt en geeft kracht. Het vervult ons met een gevoel van veerkracht en laat ons zien hoe we ons staande kunnen houden vanuit een plaats van kracht, rust en vertrouwen. Het verheft en inspireert, motiveert en vult ons bewustzijn met een gevoel van vrede en geluk met zijn uitbundige en vreugdevolle vibratie.

Herkomst en Geschiedenis

Jaspis kan verschijnen als een ondoorzichtige steen van verschillende tinten vanwege minerale onzuiverheden. Patronen kunnen ontstaan door het vormingsproces en door stromingspatronen in het sediment of vulkanische as die verzadigd was met silica om jaspis te vormen, waardoor banden of wervelingen in het gesteente ontstaan. De samenstelling is identiek aan die van agaat en vuursteen, en is een fijnkristallijne variant van kwarts.

De naam jaspis betekent “gevlekte steen”. Het is afgeleid van de Anglo-Franse “jaspre”, van de oude Franse “jaspe”, van het Latijnse “iaspidem”, en het Griekse “iaspis”, van Semitische oorsprong; in oude geschriften werd de term voornamelijk toegepast op doorschijnende en felgekleurde stenen, in het bijzonder chalcedoon, maar ook op de ondoorzichtige jaspis. Medicinale waarden werden lang aan jaspis toegeschreven, inclusief de overtuiging dat het dragen ervan de maag versterkte.

Jaspis werden door oude volkeren en beschavingen over de hele wereld vereerd als heilige en krachtige stenen van bescherming, zowel voor het fysieke als het spirituele rijk. In de oudheid stonden de jaspis stenen bekend als de moeder van alle stenen, ze stonden bekend als verzorgers en genezers van de geest en stenen van moed en wijsheid. De werking van jaspis is door de eeuwen heen geprezen door artsen, magiërs, dichters, wetenschappers en geleerden en natuurlijk ook gebruikt in sieraden.

Polychroom jaspis, ook bekend als woestijnjaspis, is een variëteit van jaspis die onlangs in de woestijnen van Madagaskar is ontdekt. In 2008 werd bij het zoeken naar meer afzettingen van de zeer gewilde oceaan jaspis per ongeluk de eerste afzetting van polychroom jaspis ontdekt. Al het materiaal moet met de hand moet worden opgegraven vanwege het moeilijke terrein en de moeilijke omstandigheden. Polychroom jaspis vormt zich alleen in enorme massa’s en heeft zijn oorspronkelijke naam, woestijn jaspis, te danken aan de verschillende tinten bruin, rood en geel. Deze veelzijdige kleuren die de polychroom jaspis kenmerkt worden veroorzaakt door insluitsels van ijzer. Het is een gewenst materiaal in zijn ruwe vorm voor handwerkers en beeldhouwers vanwege het brede publiek dat de steen aanspreekt.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je polychroom jaspis kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Polychroom jaspis ziet er niet alleen mooi uit als hij gepoetst is. Het maakt ook uitstekende persoonlijke talismannen. Het is sterk en duurzaam en gaat lang mee.
 • Polychroom jaspis bollen worden meestal gebruikt tijdens het sjamanistische proces om mensen te helpen herinneringen op te halen.
 • Houd de polychroom jaspis onder je kussen voordat je naar bed gaat om de dromen die je ‘s snachts had te herinneren.
 • Door een polychroom jaspis punt in de kamer te houden, kun je de energiestroom om je heen sturen.
 • Het dragen van een polychroom jaspis steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat de sacraal- en wortelchakra altijd instroomt met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Alle jaspis soorten zorgen voor een rustige, harmonieuze energie voor meditatie. Ze zijn ideaal om aan het begin van een ritueel te aarden en te centreren en om de overgang naar een meditatieve staat te vergemakkelijken. Polychroom jaspis is bijzonder beschermend tijdens diepe meditatie of reizen met de geest, en is zeer bevorderlijk om verbinding te maken met de aarde, haar oude culturen en alle levende wezens die in de natuur bestaan.

Polychroom jaspis in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: je kunt polychroom jaspis in je huis of kantoor plaatsen om de daar aanwezige energieën te versterken. Door een polychroom punt in de kamer te houden, kun je de energiestroom om je heen sturen.

In feng shui: in het huis kan jaspis een uitstekende feng shui-steen zijn voor elk bagua-gebied dat wordt beheerst door aarde of metaal elementen. Je kunt bijvoorbeeld twee jaspishartjes plaatsen in het bagua-gebied voor liefde en huwelijk (zuidwesten), of een jaspiskom in het midden van uw huis.

Polychroom jaspis heeft in de feng shui vuurenergie. Als je dit element in je huis opneemt, kun je de heilzame energieën ervan benutten. De vurige energie van polychroom jaspis maakt het een natuurlijke pasvorm om je succes en zichtbaarheid te vergroten, wat ook verbonden is met het element vuur. Li is gerelateerd aan roem, erkenning en hoe je in de wereld wordt gezien. Dit is een geweldig gebied om aan te werken als je zichtbaarder wilt worden – misschien wil je meer ogen op een nieuwe onderneming, meer erkenning op het werk of beter gezien worden in je persoonlijke relaties. Om deze bedoelingen te ondersteunen, kun je proberen een polychroom jaspis in het Li-gebied van je slaapkamer te plaatsen. Je kunt dit gebied vinden door in de deuropening van je slaapkamer te gaan staan en naar binnen te kijken. Het midden van de muur die het verst van je verwijderd is, is het Li-gebied. Als je specifiek meer erkenning in je carrière wilt, probeer dan een polychroom jaspis toe te voegen aan het Li-gebied van je kantoor of bureau.

Op de werkplaats: polychroom jaspis kan negatieve energie transformeren in positieve energie in een oncomfortabel kantoor.

Polychroom jaspis opladen, reinigen en programmeren

Polychroom jaspis zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor polyhcroom jaspis kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Polychroom jaspis half gepolijst sculptuur - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Madagaskar
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: hoofdkleuren zijn rood, oranje en geel, kan ook grijs, groen en blauw bevatten
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 6.5 – 7
Soortelijk gewicht: 2.63 – 2.65
Glans: mat
Luminescentie: –
Andere namen: woestijn jaspis, royal savannah jaspis

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie“Ik leef in harmonie met mezelf en anderen.”
Sterrenbeeldleeuw
Chakra: sacraal en wortel
Element: vuur en aarde
Planeet: aarde
Nummer: 6

Fysieke werking

 • Ondersteunend voor de spijsvertering de maag
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn met de gewrichten
 • Zou kunnen beschermen tijdens fysieke reizen
 • Zou een positief effect kunnen hebben op het immuunsysteem

Emotionele en Spirituele Werking

 • Helpt bij het wennen en aanpassen aan een nieuwe omgeving
 • Heeft energie opgeslagen van de oude aarde
 • Kan helpen met een doel creëren in het leven
 • Een goede steen voor het sacraal- en wortelchakra
 • Zou energieblokkades kunnen opheven
 • Zou een nieuwe liefde kunnen aantrekken
 • Zou het pleziercentrum in het lichaam kunnen activeren
 • Helpt bij het onthouden van dromen
 • Stimuleert nieuwe dingen ontdekken en doen
 • Kan zorgen voor een gevoel van vreugde
Polychroom jaspis werking - Crystal Cave

Polychroom jaspis producten bij Crystal Cave

Polychroom jaspis in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.