Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Pistache Calciet Edelsteentherapie

Pistache calciet, ook wel zeegroene calciet of zeeschuim calciet genoemd, is een prachtige vorm van groene calciet, gevonden in Pakistan. Pistache calciet behoort tot de minerale klasse van carbonaat en wordt gevormd door sedimentatie. De groene kleur is te wijten aan chloriet dat tijdens de kristallisatie vast kwam te zitten. Pistache calciet lijkt erg op de groene calciet, maar is lichter en anders van kleur. Het heeft een rustgevende lichtgroene tint en de steen is doorschijnend en toch ondoorzichtig, met strepen van gele, bleke en donkerdere groenen, evenals bruine en lichtgroen-blauwe tinten. De spirituele eigenschappen van deze lichtgroene – mintachtige variteit van de groene calciet zijn echter anders dan de pistache calciet.

Spiritueel gezien is pistache calciet een vredige edelsteen die een kanaal vormt voor inzicht en waardering. De steen verwelkomt gedachten die vanuit ons hart komen en leert geduld. Er is grote wijsheid en verlichting te verkrijgen door te mediteren met deze steensoort, omdat het ons helpt ons te verhouden tot de grotere wereld om ons heen. Er komt een fijne, rustige energie uit deze steen en het is een natuurlijke, reinigende energie die kalmerend werkt. De steen heeft een sterke band met de energie van de natuur.

De pistache calciet vergemakkelijkt genezing door negatieve emoties op te ruimen en ontspanning aan te moedigen. De groene vibratie van de steen opent je hartchakra om liefde te ontvangen uit het spirituele rijk en moedigt tolerantie, mededogen en begrip aan. Het is een sterke steen van transformatie, die je geest helpt om eventuele grote veranderingen die je doormaakt te verwerken.

Herkomst en Geschiedenis

Pistache calciet, ook wel zeegroene calciet of zeeschuim calciet genoemd, is een prachtige vorm van groene calciet, gevonden in Pakistan. Pistache calciet behoort tot de minerale klasse van carbonaat en wordt gevormd door sedimentatie. De groene kleur is te wijten aan chloriet dat tijdens de kristallisatie vast kwam te zitten. Pistache calciet lijkt erg op de groene calciet, maar is lichter en anders van kleur. Het heeft een rustgevende lichtgroene tint en de steen is doorschijnend en toch ondoorzichtig, met strepen van gele, bleke en donkerdere groenen, evenals bruine en lichtgroen-blauwe tinten. De spirituele eigenschappen van deze lichtgroene – mintachtige variteit van de groene calciet zijn echter anders dan de pistache calciet.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je pistache calciet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Pistache calciet knuffelstenen kunnen in je zak worden bewaard als je je ongerust voelt. Gebruik ze als zorgstenen om je stress te verlichten.
 • De zachtgroene vibratie van pistache calciet opent je heilige hart om liefde uit het spirituele rijk te ontvangen.
 • Pistache calciet wordt vaak gebruikt in voorspoedspreuken omdat het geld, overvloed en welvaart in je huis of jouw bedrijf kan trekken
 • Houd een ruw stuk pistache calciet steen vast als je je gefrustreerd of boos voelt en laat het je ongewenste energieën absorberen.
 • Plaats pistache calciet gepolijste of knuffelstenen bij het hart- en zonnevlecht chakra’s om deze gebieden te openen.
 • Het dragen van een pistache calciet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hart- en zonnevlecht chakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Pistache calciet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met pistache calciet dichtbij tijdens meditatie zullen het hart- en zonnevlecht chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe pistache calciet in de hand houden.

Pistache calciet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: pistache calciet straalt kalmerende en rustgevende energieën uit en verwijdert alle stagnerende energie in je huis of werkplek.

In feng shui: pistache calciet maakt gebruik van houtenergie, de energie van groei, expansie, nieuw begin, voeding en gezondheid. Het verhoogt de vitaliteit, brengt overvloed en zorgt ervoor dat we fysiek groeien. Gebruik groene kristallen om elke ruimte die wordt gebruikt om te eten, in de kamer van een klein kind of op een plek in je huis waar je aan een nieuw project begint, mooier te maken. Houtenergie wordt traditioneel geassocieerd met het oosten en zuidoosten van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het gebied Gezin en Gezondheid en het gebied Welvaart en Overvloed.

Op de werkplaats: pistache calciet straalt kalmerende en rustgevende energieën uit en verwijdert alle stagnerende energie in je huis of werkplek.

Pistache calciet opladen, reinigen en programmeren

Pistache calciet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven. Let op: pistache calciet heeft een zeer lage hardheid. Hierom is het beste om de pistache calciet niet in contact met water te laten komen. De pistache calciet zal niet afbrokkelen, maar om de beste kwaliteit te behouden kun je dit beter voorkomen om zo een mooie steen te behouden.

Voor pistache calciet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.

Gebruik deze methodes NIET voor pistache calciet:

 • Water: NIET! Onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: NIET! Zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen NIET onder de grond ivm vocht. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer (niet voor zachte stenen zoals pistache calciet) voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Pistache calciet brok - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Pakistan
Zeldzaamheid: algemeen voorkomend
Kleur: lichtgroen tot zeegroen met witte en/of bruine strepen
Mineraalklasse: calciumcarbonaat
Chemische samenstelling: CaCO3
Kristalstelsel: rhomboëdrisch
Hardheidsschaal van Mohs: 3
Soortelijk gewicht: –
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: zeegroene calciet, zeeschuim calciet

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik vind mijn balans in de natuur.”
Sterrenbeeld: maagd en kreeft
Chakra: hart en zonnevlecht
Element: vuur en water
Planeet: aarde en venus
Nummer: 3

Fysieke werking

 • Zou ondersteunend kunnen zijn bij het hart en het bloed
 • Zou angst en stress kunnen verminderen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Brengt een hernieuwd gevoel van richting
 • Los oude geloofssystemen, gewoonten en patronen op
 • Helpt omgaan met emotioneel verdriet
 • Maakt van een slechte situatie een positieve ervaring
 • Herstelt emotioneel evenwicht
 • Een goede steen voor (spirituele) transformatie
 • Maakt verbinding met de natuur
Pistache calciet werking - Crystal Cave

Pistache calciet producten bij Crystal Cave

Pistache calciet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.