Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Oceaan Jaspis Edelsteentherapie

Wat is oceaan jaspis? Oceaan jaspis, ook bekend als zee jaspis of Atlantis jaspis, is een zeer zeldzame variëteit van jaspis, een mineraal van siliciumdioxide en een lid van de kwartsfamilie. Het wordt gedefinieerd door cirkelvormige patronen die kunnen worden gezien als groen, bruin, blauw, geel, grijs, wit, crème, roze of rood. Dit ongewone mineraal heeft slechts één bekende plaats waar het gevonden wordt. Omdat de afzettingen deel uitmaken van de kustlijn, kunnen ze alleen bij eb worden gezien en gedolven, vanaf de voet van een klif die alleen per boot bereikbaar is. Deze locatie is Marovato, Ambolobozo, District Analalava, Regio Sofia, Provincie Mahajanga, Madagaskar; die langs de noordoostkust van het land ligt.

Als je je aangetrokken voelt tot oceaan jaspis, is de kans groot dat je wat opbeurende en inspirerende energie nodig hebt. Het houdt de kracht van de zee in zich, waardoor je kunt vertrouwen op de eb en vloed van het dagelijks leven. Sommige mensen noemen het een maanjuweel. Het wervelende bolpatroon is vergelijkbaar met het met kraters gevulde maanoppervlak, waardoor het een uitstekende aanvulling is op een meditatie bij volle maan.

Oceaan jaspis heeft het vermogen om je ziel weer wakker te maken. Als je ermee in meditatie gaat, worden je geest, lichaam en geest op één lijn gebracht, waardoor je je levendig en bewust voelt. Het is een geweldige steen voor contemplatie en onderlinge verbondenheid. Oceaan jaspis kan je helpen verder te gaan door je hart te openen voor vergeving en schadelijke gedachten los te laten. Als je gestrest bent, kun je hem meenemen voor een wandeling met je, en je energieën laten verbinden met de vibraties van de natuur om je auraveld te zuiveren van alle negativiteit.

Verbonden met de oude stad Atlantis, kan mediteren met deze steen helpen toegang te krijgen tot de archieven en het inzicht in het verleden en de toekomst te vergroten. Het kan negatieve spirituele energie uit het verleden transmuteren en kennis onthullen over hoe toegang te krijgen tot spirituele vermogens en deze te gebruiken. Oceaan jaspis brengt een persoon ook in lijn met de frequentie van het universum. Het helpt iemands spirituele reis om karmische cycli en banden te doorbreken door de wet van aantrekking en wederkerigheid te stimuleren en ons eraan te herinneren dat wat rondgaat, altijd rondkomt, in dit leven of het volgende.

Herkomst en Geschiedenis

Veel kennis en geschiedenis is er geschreven over de oceaan jaspis. Het werd voor het eerst besproken en geschreven in 1922, hoewel de locatie helaas al snel meer dan 75 jaar verloren ging. Dit mineraal is al zo lang onvindbaar geweest omdat het alleen bij eb te zien is, en sinds het jaar 2000 heeft het zijn terugkeer gevonden. Omdat oceaan jaspis zeldzaam is en niet vaak wordt gevonden, is het relatief duur in vergelijking met andere soorten jaspis. Het verschil in waarde hangt ook af van de verzadiging van de kleuren, de schoonheid van de geometrische patronen en het ambacht waarmee het wordt gemaakt in sieraden. Een andere belangrijke reden voor prijsverhogingen is de uitputting van de oceaan jaspis. De mijnbouwactiviteiten van oceaan jaspis werden in 2006 stopgezet toen de mijn als uitgeput werd beschouwd, evenals verhoogde veiligheidsrisico’s. Alle oceaan jaspis die tegenwoordig op de markt is, is ofwel een back-stock of is jarenlang opgepot door verzamelaars en verkopers.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je ocean jaspis kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Oceaan jaspis knuffelstenen kunnen in je zak worden bewaard als je je ongerust voelt. Gebruik ze als zorgstenen om je stress te verlichten.
 • Oceaan jaspis is een uitstekende steen om te gebruiken bij meditaties tijdens de volle maan.
 • Je kunt oceaan jaspis onder je kussen plaatsen of op de bijzettafel als je slaapt. Het zal je helpen om te gaan met je slapeloosheid en helpt bij beter slapen.
 • Als je oceaan jaspis in je handen houdt, zal het je helpen je te concentreren op het werk dat je op dat moment gaat doen.
 • Houd een oceaan jaspis steen vast als je je gefrustreerd of boos voelt en laat het je ongewenste energieën absorberen.
 • Je kunt oceaan jaspis dragen als je onzeker bent tijdens het doen van een project. Het zal je helpen om je focus op dat project te houden door vastberadenheid in je te ontwikkelen.
 • Plaats oceaan jaspis gepolijste of knuffelstenen bij de hart- en de wortelchakra de desbetreffende chakra’s te openen.
 • Steenbokken kunnen oceaan jaspis in hun dagelijkse routine dragen om een beter perspectief in het leven te hebben en zich goed te voelen over zichzelf.
 • Het dragen van een oceaan jaspis steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hart- en de wortelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Oceaan jaspis is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met oceaan jaspis dichtbij tijdens meditatie zullen de wortel- en het hartchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe oceaan jaspis in de hand houden.

Oceaan jaspis in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: oceaan jaspis helpt je de rust en vrede van de oceaan te voelen. Deze rustgevende steen helpt je lichaam en geest te ontspannen, zodat je je overdag uitgerust voelt. Plaats een oceaan jaspis bij je bed om rust in je hele slaapkamer te brengen.

In feng shui: oceaan jaspis brengt water energie met zich mee. Wanneer je de oceaan jaspis in het noordelijke deel van je huis of kantoor plaatst, brengt het rust en harmonie in het huis. Oceaan jaspis is een steen van rust die je helpt te stromen. Het is de steen van wedergeboorte en reïncarnatie. De energie van regeneratie bestaat in oceaan jaspis.

Op de werkplaats: wanneer de oceaan jaspis geplaatst wordt op de werkplek, brengt het ontspanning en rust in je huis of werkplek en zorgt voor een soepele stroom van energieën en een hoge productiviteit.

Oceaan jaspis opladen, reinigen en programmeren

Oceaan jaspis zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor oceaan jaspis kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Oceaan jaspis duim steen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Madagaskar
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: bruin, crème, groen, wit en geel
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: trigonaal
Hardheidsschaal van Mohs: 7
Soortelijk gewicht: 2.7
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: zee jaspis, Atlantis jaspis

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik waardeer alles wat het leven te bieden heeft.”
Sterrenbeeld: steenbok
Chakra: wortel en hart
Element: water en aarde
Planeet: aarde
Nummer: 6

Fysieke werking

 • Zou stress kunnen verlichten
 • Zou een positief effect kunnen hebben op de nieren en bijnieren, hormonen, het hart en de darmen, het lymfestelsel en de schildklier
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens het opnemen van vitaminen en mineralen
 • Zou emotionele wonden kunnen verzachten
 • Zou vitaliteit kunnen ondersteunen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Steen voor communicatie
 • Reinigt negatieve energieën
 • Stabiliseert de aura
 • Vergroot de focus
 • Steen van Atlantis
 • Ondersteuning met het loslaten van oude gewoonten
 • Versterkt motivatie en creativiteit
 • Verhoogd zelfvertrouwen
 • Manifesteert kansen
 • Trekt rijkdom aan
Oceaan jaspis edelsteen - Crystal Cave

Oceaan jaspis producten bij Crystal Cave

Oceaan jaspis in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.