Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Lapis Lazuli Edelsteentherapie

Wat is lapis lazuli? Lapis lazuli is één van de meest gezochte stenen sinds de oude tijden. De diepblauwe kleur is een symbool voor royaliteit en de goden. De steen staat ook wel bekend als een steen voor wijsheid en waarheid. Het helpt je om te streven naar de waarheid en zal je stimuleren om kritisch en probleem oplossend te denken. Lapis lazuli helpt je om je gedachten stroom te vernieuwen zodat je situaties vanuit een ander perspectief kunt bekijken.

Lapis lazuli kan er voor zorgen dat het intellect wordt aangescherpt, het geheugen versterkt en stimuleert om de hogere geest aan te spreken. De steen moedigt je aan om diep in jezelf te gaan zoeken naar de waarheden en kennis die je al zo lang verborgen in je hebt zitten. Als je werk hebt wat stressvol is of als je veel informatie gedurende dag over je heen krijgt, kan lapis lazuli je helpen om je geest te kalmeren en door de drukte heen te kijken naar wat goed en juist is en de belangrijke dingen te kunnen overzien.

Lazuriet, het belangrijkste minerale bestanddeel van lapis lazuli, is een steen met een hoge vibratie. Het opent ons derde oog en bevordert ascentie, hogere kennis en het zoeken naar waarheid. Deze eigenschappen in combinatie met andere mineralen in lapis lazuli zoals pyriet, calciet en sodaliet, zijn allemaal in staat om verschillende eigenschappen van wie we zijn nieuw leven in te blazen. De pyriet insluitingen in lazuriet helpen bijvoorbeeld bij het verwerken van gedachten en het manifesteren ervan in de realiteit. De calciet insluitsels zullen helpen om de mystieke energieën te doen ontwaken die in je sluimeren. Ten slotte zal sodaliet je mentale inzicht versterken om een echt begrip te geven van hoe je gedachten verbonden zijn met je emotionele lichaam. Ideeën zijn een krachtige vibratie die we uitzenden en wanneer we begrijpen waar ze vandaan komen, kunnen we ze gaan beheersen.

Herkomst en Geschiedenis

Lapis lazuli is een mineraal dat rijk is aan natriumaluminiumsilicaat, gecombineerd met het metamorfe gesteente waarin het groeit. Lazuriet is een essentieel onderdeel van lapis lazuli en zal altijd in deze steen gevonden worden. De naam lapis lazuli is zowel gebruikt om het blauwe mineraal te beschrijven dat voorheen bekend stond als lazuriet, en het gesteente dat voornamelijk bestaat uit dit mineraal plus calciet, pyriet en andere mineralen zoals sodaliet, augiet, diopsiet, enstatiet, mica, hoornblende, en haüyne. De naam is afgeleid van het Latijnse woord “Lapis” dat steen betekent en het Perzische woord “l?zaward” dat hemel of blauw betekent.

Lapis lazuli heeft vanwege de lazuriet een zeer kenmerkende blauwe kleur. Te veel pyriet veroorzaakt een doffe, groenachtige tint. Bij de exemplaren van de beste kwaliteit is de kleur gelijkmatig verdeeld, maar over het algemeen is deze vlekkerig of gestreept. In de oudheid werd lapis lazuli ten onrechte saffier of het Latijnse woord Sapphirus genoemd. De afzettingen van de hoogste kwaliteit zijn te vinden in de Sar-e-Sand-afzetting in het Hindu Kush-gebergte van de Kochka-riviervallei in Afghanistan. Het is belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot de meeste mineralen, lapis lazuli wordt gevonden in grotten en niet in traditionele mijnen. Andere lapis lazuli vindplaatsen zijn de Andes in Chili, Canada, Rusland, Birma en de Verenigde Staten. Omdat lapis lazuli een gesteente is, hangt de fluorescentie sterk af van de aanwezige mineralen en kan deze sterk verschillen per exemplaar.

Dit mineraal heeft enkele van de oudste maatschappelijke toepassingen die teruggaan tot de Mesopotamiërs, waar het tussen de Egyptenaren werd verhandeld. Van deze steen zijn talloze historische overblijfselen gemaakt, zoals de pilaren in de kathedraal van Sint-Petersburg, de sarcofaag van koning Toetanchamon en de oogschaduw van Cleopatra. Lapis lazuli werd vermalen tot een pigment (ook wel bekend als ultramarijn) en gebruikt in schilderijen van beroemde kunstenaars als Leonardo Divinci en Michaelangelo. In het Oude Testament stond Exodus op een leisteen van lapis en zag de God van Israël. Om te zeggen dat deze steen onze planetaire samenleving heeft beïnvloed, is een understatement. Lapis lazuli is een energetische bouwsteen van kennis die onze wereld sinds haar geboorte heeft gebruikt.

Lapis lazuli wordt vaak vervalst vanwege de populariteit die zijn naam draagt ??in de new age-beweging. Koop deze steen dus alleen bij betrouwbare verkopers, en onderzoek elk stuk naar zijn veelvoorkomende onzuiverheden (pyriet, sodaliet, calciet). Een makkelijke manier om te zien dat het een fake steen betreeft, is als de kleur geheel felblauw is.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je lapis lazuli kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Lapis lazuli knuffelstenen kunnen in je zak worden bewaard als je je ongerust voelt. Gebruik ze als zorgstenen om je stress te verlichten.
 • Lapis wordt beschouwd als een zeer nuttige steen voor journalisten, psychologen en leidinggevenden voor het stimuleren van een goed oordeel in de realistische wereld.
 • Houd een ruw stuk lapis lazuli steen vast als je je gefrustreerd of boos voelt en laat het je ongewenste energieën absorberen.
 • Draag lapis lazuli sieraden om je spanningen te verminderen tijdens sociale evenementen.
 • Een crystal grid van lapis lazuli stimuleert liefdevolle en vreedzame communicatie in gezinnen met tieners en/of kinderen met verschillende temperamenten.
 • Plaats lapis lazuli gepolijste of knuffelstenen bij de keelchakra om je communicatiecentrum te openen.
 • Gebruikend bij het derde oog, kan de steen paranormale krachten en vermogens initiëren terwijl het de pijnappelklier activeert en je spirituele verbindingen initieert.
 • Het dragen van een lapis lazuli steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het keelchakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Lapis lazuli is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met lapis lazuli dichtbij tijdens meditatie zullen het keel- en de derde oog chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe lapis lazuli in de hand houden.

Lapis lazuli in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: als je een meditatieruimte of -ruimte in je huis hebt, is lapis lazuli een geweldige steen om daar toe te voegen, omdat het bewustzijn, zelfkennis en intuïtie kan vergroten. Er wordt ook gezegd dat het helpt bij het herkennen van herhalende gedachten en om te weten hoe met die gedachten verder te gaan, of ze nu moeten worden onderzocht of losgelaten.

Lapis lazuli woonaccessoires kunnen bescherming bieden en positieve energie in huis brengen. Het kan de energie in alle gezinsleden neutraliseren, wat de omgeving kalmeert en kan zorgen voor vrede en harmonie. Je kan het op het altaar plaatsen om meer krachten van het Goddelijke op te nemen.

In feng shui: de beste aanbevolen plek om lapis lazuli thuis te plaatsen op basis van feng shui, zijn slaapkamers en woonkamers op het zuiden voor overvloed en rijkdom, op het noorden voor carrière of op het oosten voor gezondheid.

Op de werkplaats: in feng shui vertegenwoordigt je werkruimte je carrière. Als je kunt, is het het beste om een speciale kamer of ruimte te hebben die je gebruikt als je aan het werk bent. Als je eenmaal een werkruimte heeft, kunt je hier lapis lazuli toevoegen om uw bewustzijn, creativiteit en communicatie in uw werk te vergroten. Als je een of andere artiest bent en een ruimte hebt waar je je ambacht beoefent, zou lapis lazuli ook een mooie aanvulling op dat gebied zijn.

Lapis lazuli opladen, reinigen en programmeren

Lapis lazuli zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor lapis lazuli kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Lapis lazuli zaksteen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Afghanistan, Angola, Argentinië, Canada, Chili, India, Italië, Myanmar, Pakistan, Rusland en de Verenigde Staten.
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: licht tot diep blauw, violet, groen blauw.
Mineraalklasse: natriumaluminiumsilicaat
Chemische samenstelling: Na6Ca2(Al6Si6O24)(SO4,S,S2,S3,Cl,OH)2
Kristalstelsel: isometrisch
Hardheidsschaal van Mohs: 5.5
Soortelijk gewicht: 2.50 – 3.00
Glans: glasglans, vetglans
Luminescentie: LW: lazuliet: lichtblauw, calciet: rozeachtig. SW: fluorescentie van verschillende mineralen uit de sodalietgroep en/of afghaniet.

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: Ik heb een onbeperkt verlangen om te leren en te streven naar de waarheid.”
Sterrenbeeld: maagd, weegschaal en boogschutter
Chakra: keel en derde oog
Element: lucht
Planeet: mercurius, jupiter, saturnus en neptunus
Nummer: 1, 7 & 9

Fysieke werking

 • Stimuleert de aangeboren, hogere mentale vermogens
 • Zou energie aan het fysieke lichaam kunnen geven
 • Kan helpen met problemen met de keel
 • Zou een verlichting kunnen zijn bij de cyclus van de vrouw
 • Ondersteunt mogelijk bij slaapproblemen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Biedt energetische lichamelijke bescherming
 • Verbetert intuïtie, paranormale gaven en spiritueel bewustzijn
 • Helpt bij het spreken over en onderscheiden van waarheden
 • Verhoogt meditatieve reizen en inzichten
 • Bevordert innerlijke realisatie en reflectie, vergroot het bewustzijn van overtuigingen en brengt helderheid in de geest
 • Verdiept wijsheid en intuïtie
 • Plaats op het voorhoofd om te helpen bij het ontwaken van het derde oog
 • Een goede steen om te gebruiken bij droomwerk
 • Geeft de kracht van vriendschap en helpt bij het nemen van beslissingen
 • Mediteer met deze steen om helderheid van de wereld in de geest te brengen
 • Verheldert begrip en intuïtie
 • Versterkt paranormale gaven
Lapis lazuli edelsteen kaartje - Crystal Cave

Lapis lazuli producten bij Crystal Cave

Lapis lazuli in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.