Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Indigo Gabbro Edelsteentherapie

Wat is indigo gabbro? Indigo gabbro maakt deel uit van de gabbro-familie van mineralen die vormen zijn van donker, korrelig stollingsgesteente. Indigo gabbro wordt ook wel gewoon gabbro, mystic merlinite of blizzard stone genoemd. Verwarrend genoeg is deze steen eigenlijk geen vorm van merliniet, ook al wordt er vaak naar verwezen met de handelsnaam mystic merliniet. Een andere populaire vorm naam voor gabbro is blizzard stone, die vaak wordt aangezien voor indigo gabbro vanwege zijn eveneens gevlekte uiterlijk. Indigo gabbro is een combinatiesteen uit Alaska en Madagascar die bestaat uit verschillende mineralen. Een aantal hiervan zijn biotiet, magnetiet, granaat, serpentijn, chloriet, muscoviet en veldspaat. Je kunt soms ook prachtige glinsteringen zien in de steen als je deze in het licht houdt en beweegt. De steen is samen met deze mineralen gekristalliseerd tijdens een stollingsproces van hoge druk en gekoeld magma, diep in de aard- en oceaankorst. Er is weinig bekend over de ontdekker van de steen, en de reden waarom deze steen naar de mysticus Merlijn is vernoemd is ook onbekend. Merlijn was een mythologisch persoon die leefde in de tijd van de 12e eeuw van koning Arthur. Zijn naam is afgeleid van de Welshe volkslegende Myrddin Wyllt. Merlijn was een druïdische gedaanteverwisselaar, die de kracht van magie gebruikte om spreuken uit te spreken. Verhalen over Merlijn variëren van het vechten met draken tot het lezen van profetieën in de toekomst.

Spiritueel gezien werkt indigo gabbro met alle chakra’s en werkt het beste met het derde oog chakra en heeft ook effect op de kruin chakra. Indigo gabbro is een sterke steen als je de verandering van de aarde en samenleving stevig in je voelt en een moeilijke tijd hebt om hieraan te wennen en mee om te gaan. De steen is een langzaam werkende steen, dit is erg goed als je niet tegen snelwerkende energieën kunt. De steen is geweldig om te gebruiken tijdens meditaties, hij is erg grondend en de energie ondersteunt de ontwaking van kundalini energie. De mix van de mineralen in gabbro zorgt voor spirituele ontwaking als je hiermee bezig bent of ondersteuning in wenst. De steen bied hierbij comfort aan tijdens het proces, en zorgt ervoor dat je je meer “aanwezig” voelt in het leven. Indigo gabbro zorgt dat je op een gezonde manier grenzen kunt stellen naar jezelf en anderen, en helpt om verantwoordelijkheden de balanceren met persoonlijke vrijheid.

Indigo gabbro wekt je spirituele gaven en intuïtieve vermogens op. Een van de meest interessante toepassingen van indigo gabbro is het uitbreiden van kennis en inzicht. Er wordt aangenomen dat het gebruik van deze steen duidelijke berichten in je dromen en meditaties aantrekt, waardoor het een uitstekende steen is voor intuïtief leren en verbinding maken met een hoger bewustzijn. Indigo gabbro zou ook helpen bij regressie in vorige levens. Daarom is deze nieuwetijdssteen populair onder mensen die zich met het spirituele bezighouden, als werk maar ook als hobby. Er wordt aangenomen dat het je verbindt met je vorige levens in dromen of diepe meditaties. Deze steen brengt ervaringen uit het verleden naar boven die het meest relevant zijn voor jouw behoeften aan genezing en groei.

Herkomst en Geschiedenis

Gabbro is een grofkorrelig, donkergekleurd stollingsgesteente. Het is meestal zwart of donkergroen van kleur en bestaat voornamelijk uit calciumrijke plagioklaas veldspaat (meestal labradoriet of bytowniet) en pyroxenen (meestal augiet). Kleine hoeveelheden olivijn kunnen ook in de rots aanwezig zijn. Deze minerale samenstelling geeft gabbro meestal een zwarte tot zeer donkergroene kleur. Er kan ook een kleine hoeveelheid lichtgekleurde minerale korrels aanwezig zijn. In tegenstelling tot veel andere stollingsgesteenten bevat gabbro meestal heel weinig kwarts.

Gabbro is het meest voorkomende gesteente in de diepe oceanische korst. Er wordt vaak beweerd dat de oceanische korst van de aarde uit basalt bestaat. Het woord “basalt” wordt gebruikt omdat de rotsen van de oceanische korst een “basaltische” samenstelling hebben. Slechts een dun oppervlaktefineer van oceanische korst is basalt. De diepere rotsen van de oceanische korst zijn over het algemeen grofkorrelige gabbro. Basalt komt voor aan het oppervlak van de korst omdat de rotsen daar snel zijn afgekoeld. Op grotere diepte is de afkoelsnelheid langzamer en hebben grote kristallen tijd om zich te ontwikkelen. Op de continenten is gabbro te vinden in dikke lavastromen van basaltachtige samenstelling, waar langzame afkoeling grote kristallen mogelijk maakt.

Gabbro kan worden gepolijst tot een schitterende zwarte glans. Helder gepolijste gabbro wordt gebruikt voor het maken van begraafplaatsmarkeringen, aanrechtbladen in de keuken, vloertegels, gevelsteen en andere steenproducten met afmetingen. Het is een zeer wenselijk gesteente dat bestand is tegen verwering en slijtage.

Gabbro heeft verschillende toepassingen in de bouwsector. Het wordt voor alles gebruikt, van steenslaggrondstoffen op bouwplaatsen tot gepolijste stenen aanrechtbladen en vloertegels. In de steenindustrie wordt gabbro verkocht onder de naam “zwarte graniet”. Gemalen gabbro wordt gebruikt als basismateriaal in bouwprojecten, als steenslag voor wegenbouw (stoepranden, tegels, enz.), als spoorwegballast en overal waar een duurzame steenslag nodig is als opvulling.

Indigo gabbro maakt deel uit van de gabbro-familie van mineralen die vormen zijn van donker, korrelig stollingsgesteente. Indigo gabbro wordt ook wel gewoon gabbro, mystic merlinite of blizzard stone genoemd. Verwarrend genoeg is deze steen eigenlijk geen vorm van merliniet, ook al wordt er vaak naar verwezen met de handelsnaam mystic merliniet. Een andere populaire vorm naam voor gabbro is blizzard stone, die vaak wordt aangezien voor indigo gabbro vanwege zijn eveneens gevlekte uiterlijk. Indigo gabbro is een combinatiesteen uit Alaska en Madagascar die bestaat uit verschillende mineralen. Een aantal hiervan zijn biotiet, magnetiet, granaat, serpentijn, chloriet, muscoviet en veldspaat. Je kunt soms ook prachtige glinsteringen zien in de steen als je deze in het licht houdt en beweegt. De steen is samen met deze mineralen gekristalliseerd tijdens een stollingsproces van hoge druk en gekoeld magma, diep in de aard- en oceaankorst.

Er is weinig bekend over de ontdekker van de steen, en de reden waarom deze steen naar de mysticus Merlijn is vernoemd is ook onbekend. Merlijn was een mythologisch persoon die leefde in de tijd van de 12e eeuw van koning Arthur. Zijn naam is afgeleid van de Welshe volkslegende Myrddin Wyllt. Merlijn was een druïdische gedaanteverwisselaar, die de kracht van magie gebruikte om spreuken uit te spreken. Verhalen over Merlijn variëren van het vechten met draken tot het lezen van profetieën in de toekomst.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je indigo gabbro kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Indigo gabbro is een goede steen om te gebruiken bij schaduwwerk. Schaduwwerk is wanneer je je verdiept in je lichte en donkere kanten, zodat je kunt herkennen, begrijpen en balanceren wat jou, jou individueel maakt.
 • Deze steen wordt ook wel de “wijze ziel” genoemd. Dit zal je helpen je intuïtie te versterken, je kennis uit te breiden en je bewustzijn te vergroten.
 • Er wordt gezegd dat het een energie draagt die doet denken aan Merlijn de tovenaar en dat het een zeer nuttige steen kan zijn voor het beoefenen van magie en het uitvoeren van spreuken.
 • Indigo gabbro is een steen die het ons helpt toegang te krijgen tot mystieke rijken en ook om beter te communiceren met planten, dieren en andere kristallen.
 • De steen kan helpen om talenten en gaven te laten ontwaken die voortkomen uit vorige levens.
 • Het dragen van een indigo gabbro steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het derde oog chakra altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Indigo gabbro is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met indigo gabbro dichtbij tijdens meditatie zal het derde oog chakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe indigo gabbro in de hand houden.

Indigo gabbro in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: leg indigo gabbro onder je kussen voor verbeterd droomwerk en om lucide dromen te bevorderen. Op deze manier kan het ook het hebben van mystieke ervaringen bevorderen terwijl je slaapt.

In feng shui: indigo gabbro maakt gebruik van waterkracht, de energie van stilte, stille kracht en zuivering. Het belichaamt niet-gerealiseerde mogelijkheden. Het is meegaand, vormloos en toch krachtig. Het element water brengt kracht van regeneratie en wedergeboorte. Het is de energie van de levenscirkel. Gebruik indigo gabbro stenen om elke ruimte die je gebruikt voor rust, kalmte of gebed te verfraaien. Waterenergie wordt traditioneel geassocieerd met het noorden van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het Carrière- en Levenspad-gebied, zijn stromende energie verzekert een balans van energie terwijl je leven zich ontvouwt en stroomt.

Op de werkplaats: –

Indigo gabbro opladen, reinigen en programmeren

Indigo gabbro zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven.

Voor indigo gabbro kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen onder de grond. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Gabbro - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Alaska en Madagascar
Zeldzaamheid: zeldzaam
Kleur: zwart met violet/indigo plekken, kan een glans bevatten
Mineraalklasse: silicaten
Chemische samenstelling: SiO2
Kristalstelsel: –
Hardheidsschaal van Mohs: 6 – 6.5
Soortelijk gewicht: 2.86 – 2.87 
Glans: glasglans
Luminescentie: –
Andere namen: gabbro, mystic merlinite, mystic merliniet

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik kan problemen in mijn onderbewustzijn gemakkelijk onthullen en oplossen.”
Sterrenbeeld: stier en kreeft
Chakra: derde oog
Element: lucht
Planeet: jupiter
Nummer: 9

Fysieke werking

 • Ondersteunt bij lichamelijke genezing

Emotionele en Spirituele Werking

 • Sterke resonatie met het derde oog chakra
 • Leert met veranderingen om te gaan
 • Helpt grenzen stellen
 • Uitstekende steen voor droomwerk
 • Helpt schaduwkanten naar het licht brengen
 • Helpt in de meditatieve staat te komen
Gabbro edelsteen kaartje - Crystal Cave

Indigo gabbro producten bij Crystal Cave

Indigo gabbro in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.