Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Howliet Edelsteentherapie

Howliet is het resultaat van calciumborosilicaathydroxidemineralen die kristalliseren in de vorm van knobbeltjes, massa’s en soms kleine prismatische kristallen. Howliet is vaak wit of lichtgrijs van kleur met bruine, zwarte of grijze nerven die op een spinnenweb lijken. Meestal wordt howliet geverfd om imitatiestenen van te maken, het meest bekende voorbeeld is blauw om een turquoise steen na te bootsen. Pure witte howliet wordt ook wel magnesiet genoemd. Howliet werd voor het eerst ontdekt in 1868 in de buurt van Windsor in Nova Scotia, Canada. Henry How, een beroemde Canadese geoloog, werd op de hoogte gebracht voor een vreemd mineraal dat zich in een mijn vlakbij zijn kantoor voordeed. Na onderzoek stelde hij vast dat dit kristal een volledig nieuw mineraal was dat nog nooit eerder was ontdekt. Destijds noemde How het mineraal ‘silicoborocalciet’, naar wat hij op dat moment dacht dat de chemische structuur ervan was. James Dwight Dana, een beroemde Amerikaanse vulkanoloog en geoloog, noemde de steen later echter ter ere van de ontdekker, Henry How. Afgezien van de oorspronkelijke ontdekking in Nova Scotia, is howliet ook te vinden in Duitsland, Servië, Turkije en de Verenigde Staten. Er zijn twee staten met zeer belangrijke afzettingen in de Verenigde Staten, namelijk Californië en Nevada. Beide plaatsen hebben de enige mijnen ter wereld waar howliet in gekristalliseerde vorm is gevonden.

Spiritueel gezien heeft howliet eigenschappen die helpen om de geest, het lichaam en de ziel te kalmeren. Deze kalmerende steen staat altijd klaar om vurige gemoederen te helpen afkoelen en ons te helpen leiden met wijsheid. De steen heeft een zachte en laagdrempelige vibratie, wat de steen ook een uitstekend hulpmiddel maakt voor beginners. De steen kan helpen om je te verbinden met jezelf en je te laten stromen in de juiste flow, je eigen gevoel van bewustzijn te verhogen en eventuele sluieringen over het bewustzijn te verminderen.

Howliet is een kalmerende steen die woede en stress helpt verlichten. Draag howliet in je zak wanneer je je op een plek bevindt waar woede en stress mogelijk kunnen zijn. Het zal helpen om je een reminder te geven om kalm te blijven en zal proberen anderen ook tot rust te brengen. Zorg ervoor dat je je steen na elke ontmoeting reinigt. De steen geeft je een beter begrip van de bron van emotionele stress.

Howliet kan ook een bijdrage leveren aan het kalmeren van de geest en het uitschakelen van de constante stroom van gedachten die het dagelijks leven met zich meebrengt. Het kan een gevoel van kalme en contemplatieve stilte opwekken, waardoor je voldoende wordt voorbereid om te ontspannen, tot rust te komen en ervoor te zorgen dat je een rustgevende uren krijgt.

Howliet helpt materiele en spirituele ambities te bereiken. Het verbindt met de spirituele dimensies, opent tot afstemming en helpt de geest om inzichten en wijsheid te ontvangen. De steen versterkt het geheugen en wekt kennis op. De steen kan je helpen met mediteren, verbinding maken met een hoger spiritueel bewustzijn en toegang krijgen tot vorige levens. Het kan worden gebruikt om turbulente emoties te kalmeren die hun oorsprong hebben in een vorig leven.

Herkomst en Geschiedenis

Howliet is een mineraal dat beschikbaar is in oude verdampingssedimenten die rijk zijn aan gips. Samengesteld uit waterhoudend calciumboraat, groeit howliet meestal als onregelmatige kleine knobbeltjes met een grootte tot 1 cm. Dus bij de bron heeft de steen een onregelmatige vorm. De steen in kristalvorm is zeldzaam. Indien gevonden, zijn deze transparante kristallen klein; ze zijn slechts 1 cm lang.

Momenteel wordt howliet gebruikt in gepolijste, minimalistische sieraden en in kleding. Ze maken elegante en veelzijdige sieraden vanwege hun unisex uitstraling. Met een fijne glans van glas- tot matglans, is deze steen te zien in allerlei soorten sieraden, zoals kettingen, manchetknopen, armbanden, oorbellen, hangers en ringen.

Howliet wordt vaak gebruikt als een imitatiesteen omdat het makkelijk in verschillende kleuren geverfd kan worden om op andere mineralen te lijken. Meestal wordt het gebruikt om nep turkoois te maken. Dit kan makkelijk herkend worden door het feit dat geverfde howliet die op turkoois moet lijken te fel/onnatuurlijk blauw is van kleur, en dat de aderen er ook geverfd op lijken te zijn.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je howliet kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Howliet is een geweldige steen voor het verlichten van stress of angst, omdat het kalmeert.
 • Howliet kan samen met je andere meditatiehulpmiddelen worden geplaatst, zodat ze een gevoel van genezing en harmonie in je leven kunnen brengen.
 • Howliet kan dagelijks gedragen worden, zoals in een armband of ketting. Dit zal je helpen een gevoel van innerlijke vrede te bereiken, evenals kalm en bewust leven.
 • Howliet is een steen die het meest wordt gebruikt om de zachte vrouwelijke helende energieën naar edelsteentherapie te brengen.
 • Door de laagdrempelige energie van howliet is hij geschikt voor iedereen.
 • Howliet kan gebruikt worden om de Griekse godin van de maan, Selene, te eren.
 • Het dragen van een howliet steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat alle chakra’s, maar voornamelijk het kruinchakra, altijd instromen met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Howliet is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met howliet dichtbij tijdens meditatie zullen alle chakra’s, maar voornamelijk het kruinchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe howliet in de hand houden.

Howliet in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: howliet staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. De steen kan helpen met het verlichten van stress en moedigt het je aan om vrede te sluiten met de dag. Je kunt Howliet in uw slaapkamer plaatsen om een betere, diepere rust aan te moedigen, vooral als je lijdt aan slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Plaats hiervoor een stuk howliet op je nachtkastje of onder je kussen.

Het gebruik van howliet in je huis kan helpen om van jouw huis een rustige toevluchtsoord te maken. Als je lastige huisgenoten en familieleden hebt die ruzie maken, zal de energie van howliet hen aanmoedigen om ook in vrede en rust te zijn.

Als je het in je deuropening of entree neerzet van het huis, zal iedereen die je huis binnenkomt zich rustig en op zijn gemak voelen, door hun beschermende schilden te verwijderen en hun bezoek ontspannen te laten voelen.

In feng shui: howliet wordt voornamelijk gebruikt om verandering te brengen. Gebruikt in de zuidoostelijke richting, in het centrum voor balans en spiritualiteit en in het noordoosten voor wijsheid.

Op de werkplaats: howliet is een van de beste stenen die je op je werkplek kunt hebben. Omdat het je geest kalmeert, is het geweldig voor stressvolle banen, moeilijke beslissingen en stressvolle werkomgevingen. Howliet creëert een beschermende bubbel om je heen, waardoor je de vrijheid hebt om vreedzaam te werken in uitdagende omgevingen.

Howliet opladen, reinigen en programmeren

Howliet zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven. Let op: howliet heeft een zeer lage hardheid. Hierom is het beste om de howliet niet in contact met water te laten komen. De howliet zal niet afbrokkelen, maar om de beste kwaliteit te behouden kun je dit beter voorkomen om zo een mooie steen te behouden.

Voor howliet kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.
 • Water: NIET! onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: NIET! zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de NIET steen onder de grond ivm vocht.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer(niet voor zachte stenen zoals howliet) voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Howliet duim steen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Verenigde Staten, Canada, Turkije, Servië en Duitsland
Zeldzaamheid: ongewoon
Kleur: wit, kleurloos, lichtgrijs, bruin met bruine, zwarte of grijze aderen
Mineraalklasse: boraten
Chemische samenstelling: Ca2B5SiO9(OH)5
Kristalstelsel: monoklinisch
Hardheidsschaal van Mohs: 3.5 – 6.5
Soortelijk gewicht: 2.53 – 2.59
Glans: glasglans, matglans
Luminescentie: LW: lichtblauw
Andere namen: –

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Ik blijf rustig in stressvolle situaties.”
Sterrenbeeld: tweelingen en maagd
Chakra: alle, voornamelijk kruin
Element: lucht
Planeet: uranus en neptunus
Nummer: 2

Fysieke werking

 • Zou een ondersteuning kunnen zijn voor het geheugen
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn voor de opname van calcium
 • Zou ondersteunend kunnen zijn voor het skelet en de tanden
 • Zou goed kunnen helpen bij slaapproblemen

Emotionele en Spirituele Werking

 • Opent iemand voor hun innerlijke waarheid
 • Helpt bij het ontwikkelen en beheersen van vaardigheden
 • Helpt kritisch gedrag te overwinnen
 • Helpt inzicht te krijgen in vorige levens
 • Zeer kalmerende steen met energie die stress verlicht
 • Opent de geest voor nieuwe ideeën
 • Opent en beschermd de bovenste drie chakra’s
 • Goede steen om alle chakra’s te openen
 • Uitstekende steen voor kristal- en regenboog kinderen
Howliet edelsteen kaartje - Crystal Cave

Howliet producten bij Crystal Cave

Howliet in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.