Gratis verzending vanaf €100, Europa €150, wereldwijd €200

Groene Maansteen Edelsteentherapie

Garnieriet, ook bekend als groene maansteen, is een serpentijnmineraal dat rijk is aan nikkelerts en kaliumsilicaten. De prachtige groene tinten worden gecreëerd door het nikkelerts, variërend van groenblauw tot geelgroen tot diepgroen. Het wordt vaak groene maansteen genoemd vanwege de oppervlakteglans die vergelijkbaar is aan maansteen, maar is technisch gezien geen maansteen. Garnieriet heeft geen overeengekomen chemische formule, het is nauw verwant aan serpentijn en geassocieerd met olivijn. Garnieriet is een term die wordt gebruikt om de groene steenzakken te beschrijven die te vinden zijn in verweerde rotsen. Garnieriet werd in 1867 ontdekt door Jacque Jules Garnier, in Nieuw-Caledonië. Zeven jaar later zou het officieel naar hem vernoemd worden terwijl het aan de mineralogierecords werd toegevoegd. Sindsdien is deze landmassa cruciaal geworden voor de nikkelwinning, waarbij naar schatting 10% van het totale nikkelgehalte van de wereld zich onder het eiland bevindt. Afzettingen van garnieriet zijn ook gevonden in Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek, Oregon, VS en verschillende andere locaties. Het uiterlijk varieert bij elke vindplaats.

Hoewel garnieriet geen maansteen is, worden toch de spirituele eigenschappen van maansteen toegekend aan garnieriet. Spiritueel gezien is maansteen sinds de oude tijden de steen geweest van liefde, vruchtbaarheid, intuïtie, magie, bescherming, hoop en spirituele zuiverheid. Maansteen kalmeert en bemoedigt omdat het ons de natuurlijke ritmes van het leven leert, het hart opent voor empathie en helpt bij het accepteren van liefde. Van maansteen wordt gezegd dat het onze gevoeligheid voor het vrouwelijke goddelijke vergroot, de intuïtie verhoogt en ons openstelt voor onze paranormale gaven. Het moedigt hoop en inspiratie aan om ons in staat te stellen te wensen, te streven en te stromen in harmonie met onze dromen. Het opent ons voor serendipiteit en synchroniciteit. Maansteen kan een rustgevende slaap induceert en helpt bij lucide dromen.

Het is een steen van bescherming voor vrouwen en kinderen, vooral zwangere vrouwen en baby’s. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om de vruchtbaarheid te verbeteren en er wordt aangenomen dat het de reproductieve gezondheid van vrouwen overal ondersteunt, van het verlichten van menstruatieproblemen tot het kalmeren van fluctuerende hormonen tot het helpen van een vrouw bij de bevalling. Beschouwd als een steen van de godin, wordt Maansteen geassocieerd met de maan, de getijden, vrouwelijkheid en het onderbewustzijn. Het helpt de ritmes van maanenergie te synchroniseren met de ritmes van het lichaam van een vrouw. Maansteen helpt mannen om meer in harmonie te komen met de vrouwelijke aspecten van hun natuur. Het stimuleert de rechterkant van de hersenen om niet-lineair denken en emotioneel evenwicht aan te moedigen.

Garnieriet (groene maansteen) heeft alle eigenschappen van maansteen, met een extra focus op het in evenwicht brengen van de emoties en het volledig openstellen voor het vrouwelijke van binnen. Garnieriet wordt de steen van de godin genoemd, of Gaia, met andere woorden, de steen van de vrouwelijke aardse energie. Het is een zeer kalmerende steen, die stress en overweldigde gevoelens en angst verlicht. De steen helpt om “mee te gaan met de stroom”. Deze steen is vooral helend voor de emoties, en de verbinding met de aarde en de maan samen maakt het een geweldige steen voor tuiniers en boeren.

Garnieriet is een verwervingssteen en speelt een grote rol in het manifestatieproces. Het helpt je niet alleen groot te dromen, maar het geeft je ook de eigenliefde die nodig is om te weten dat je het verdient om groot te dromen. De steen laat het goede naar je toe komen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor je dromen om fysieke realiteit te worden. Het verhoogt je geluk en je vermogen om te winnen, en kan je verlangens vergroten.

Garnieriet geeft je de moed om te erkennen dat je genoeg bent en leert je je eigen goddelijke zelf te omarmen. Het is een steen van liefde, opent het hart, verwijdert veroordelende gedachten, jaloerse neigingen en geeft je een duidelijk beeld van hoe je die negatieve eigenschappen kunt omzetten in positieve acties. Garnieriet kan je helpen om bij je ware essentie te komen terwijl je de geweldige kwaliteiten die je in je hebt omarmt.

Herkomst en Geschiedenis

Garnieriet, gewoonlijk groene maansteen genoemd, is een variëteit van serpentijn met een hoog nikkelgehalte. Dit chemische element geeft garnieriet herkenbare groene kleur. Zware niveaus van nikkel kunnen echter ook een olijf- tot donkergroene tint creëren. Officieel heeft dit kristal geen definitieve chemische samenstelling waarover binnen de mineralengemeenschap overeenstemming kan worden bereikt. In geologische kringen is de naam “garnieriet” een algemene term die wordt gebruikt om elke vorm van nikkelerts te beschrijven die zich ontwikkelt in diepe zakken van ultramafisch stollingsgesteente.

Garnieriet werd voor het eerst ontdekt in 1867. Dankzij de variaties van dit mineraal werd het niet gedefinieerd door vroegere culturen. Hoewel het misschien net als andere stenen voor religieuze of spirituele doeleinden is gebruikt, zijn er geen definitieve gegevens om die theorieën te ondersteunen. De vroegste vermeldingen van deze steen zijn gevonden in Nieuw-Caledonië en zijn afkomstig van Jules Garnier. Garnier was een Franse geoloog die zijn bevindingen publiceerde als een ontdekking van nikkel in het gebied. Garnieriet dient als een belangrijk erts van nikkel. Het is geproduceerd uit een aantal mijnen over de hele wereld.

Suggesties voor Gebruik

Hier zijn enkele ideeën over hoe je groene maansteen kunt gebruiken voor zowel energieheling als praktische zaken:

 • Groene maansteen wordt gebruikt om welvaart en geluk aan te trekken, vooral bij kansspelen, en om ons dichter bij onze verlangens te brengen.
 • De eigenschappen van groene maansteen zijn zeer sterk verbonden met vrouwelijke energie en de maan.
 • Groene maansteen is een uitstekende manifestatiesteen. Ook al is het wat we willen verwerven spiritueel, emotioneel of fysiek, het opschrijven van de intentie en het onder groene maansteen plaatsen in een altaar kan een onderdeel zijn van een mooie manifestatieceremonie.
 • Groene maansteen wordt verondersteld te helpen als een steen om vruchtbaarheid, zwangerschap en bevalling te vergemakkelijken en te vergroten, menstruatieproblemen te verzachten en vochtretentie te verminderen. Voor vrouwen die de resultaten van een hormonale onbalans ervaren, zou deze steen de hormonen weer op een gezonder niveau kunnen brengen.
 • Het dragen van een groene maansteen steen is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het hartchakra altijd instroomt met energie, en zo kan de steen makkelijker zijn spirituele toegeschreven werkingen overbrengen.
 • Groene maansteen is een goede steen om om tijdens meditaties te gebruiken. Met groene maansteen dichtbij tijdens meditatie zal het hartchakra zich zeker openen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de krachten van het universum om er recht doorheen te sijpelen en begeleiding te geven. Hiervoor kun je een geslepen of ruwe groene maansteen in de hand houden.

Groene maansteen in het huis, feng shui en en op het werk

In het huis: groene maansteen is een groene steen. De gunstige aspecten van de kleur groen lijken bijna oneindig. De kleur kan kalmerend, helend en balancerend zijn. Het staat voor groei (denk aan planten) en overvloed. Groen is een geweldige optie in een badkamer, omdat het zich leent voor een gevoel van frisheid en een nieuw begin – precies hoe we ons allemaal willen voelen na het douchen. Maar de kleur heeft echt geen beperkingen en je kunt hem aan elke ruimte toevoegen om de voordelen te zien die de mooie kleur kan bieden.

In feng shui: groene maansteen maakt gebruik van houtenergie, de energie van groei, expansie, nieuw begin, voeding en gezondheid. Het verhoogt de vitaliteit, brengt overvloed en zorgt ervoor dat we fysiek groeien. Gebruik groene kristallen om elke ruimte die wordt gebruikt om te eten, in de kamer van een klein kind of op een plek in je huis waar je aan een nieuw project begint, mooier te maken. Houtenergie wordt traditioneel geassocieerd met het oosten en zuidoosten van een huis of kamer. Het wordt geassocieerd met het gebied Gezin en Gezondheid en het gebied Welvaart en Overvloed.

Op de werkplaats: groene maansteen, geplaatst in het kantoor of in de werkruimte activeert geluk in onze loopbaan.

Groene maansteen opladen, reinigen en programmeren

Groene maansteen zal net als andere stenen regelmatig moeten worden gereinigd wanneer zij gebruikt wordt. Reinig ze voordat ze in rituelen en andere (spirituele) activiteiten worden gebruikt. Dit is belangrijk voor de integriteit van het kristal, het is noodzakelijk om de steen vrij te maken van negatieve energieën. Opladen is niet noodzakelijk als ze eenmaal zijn gereinigd. Dit komt omdat het reinigen ze weer in resonantie brengt met zichzelf. Mocht je dit toch graag willen doen, zijn hier alsnog een aantal methodes beschreven. Let op: groene maansteen heeft een zeer lage hardheid. Hierom is het beste om de groene maansteen niet in contact met water te laten komen. De groene maansteen zal niet afbrokkelen, maar om de beste kwaliteit te behouden kun je dit beter voorkomen om zo een mooie steen te behouden.

Voor groene maansteen kun je de volgende methodes gebruiken om de steen te reinigen, op te laden en programmeren:

Reinigen:

 • Visualisatie: visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. 1 minuut is voldoende.
 • Geluid: bijvoorbeeld door te zingen, klankschalen gebruiken of een stemvork. Het maakt niet uit welke toonsoort het geluid is, zolang het uitgezonden geluid maar luid genoeg is zodat de trilling de steen volledig omvat. Deze methode is ideaal voor verzamelaars die een grote verzameling edelstenen en mineralen hebben die niet gemakkelijk kunnen worden geïnventariseerd of verplaatst. 5 tot 10 minuten is voldoende.
 • Reinigen met rook: gebruik bijvoorbeeld palo santo, wierrook of salie. Deze planten hebben een veelvoud aan genezende eigenschappen. Van je steen “smudgen” wordt gezegd dat het onharmonische trillingen verwijdert en de natuurlijke energie herstelt. Zorg er wel voor dat je kamer kan doortochten, dat je een raam open hebt staan. 30 tot 60 seconden per steen is voldoende.

Gebruik deze methodes NIET voor groene maansteen:

 • Water: NIET! Onder stromend water houden. 1 minuut per steen is voldoende.
 • Zout en zout water: NIET! Zout is door de geschiedenis heen gebruikt om ongewenste energie te absorberen en negativiteit uit te bannen. Als je in de buurt van de oceaan bent, overweeg dan om een kom met vers zout water te pakken. Meng anders een eetlepel zee-, steen- of tafelzout in een kom. Je kunt water toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat je steen volledig ondergedompeld is en laat hem een paar uur tot een paar dagen weken. Spoel af en dep droog als je klaar bent. Ongeveer 48 uur is voldoende.
 • Aarde: begraaf de steen NIET onder de grond ivm vocht. 24 uur is voldoende.

Opladen:

 • Seleniet en bergkristal: je kunt de stenen reinigen en opladen op een seleniet of bergkristal plaat of tegen een seleniet of bergkristal voorwerp neerzetten om te te reinigen en om weer op te laden. 6 uur is voldoende.
 • De zon en de maan: reinig en laad de steen weer op met de kracht van de maan en de zon. Leg de steen in de vensterbank, of het meest wenselijke, buiten neer (niet voor zachte stenen zoals groene maansteen) voordat de nacht aanbreekt. Haal de steen weer uit het zonlicht rond een uur of 11 ’s ochtends, en de steen en jij zullen baat hebben aan de vernieuwde energie. Belangrijk: laat je stenen niet te lang in het volle zonlicht staan om zo verkleuringen tegen te gaan.

Programmeren:

 • Intenties zetten: houd het kristal in de hand, concentreer je op je kristal en denk aan de energie en intentie waarmee je je kristal zou willen programmeren. Zorg ervoor dat de intentie die je stelt in lijn is met de helende eigenschappen van dat specifieke kristal. 
 • Meditatie: je kunt mediteren met de steen en zo je intenties bepalen. Je kunt ook achterover gaan liggen en de steen laten rusten op het corresponderende chakra of lichaamsdeel waarmee je wilt werken.
Groene maansteen - Crystal Cave

Eigenschappen

Vindplaats: Zuid-Afrika, Dominicaanse Republiek, VS, Nieuw-Caledonië
Zeldzaamheid: beperkt voorkomen
Kleur: groenblauw, geelgroen, diepgroen, kan witte strepen bevatten
Mineraalklasse: amorf gesteente
Chemische samenstelling: –
Kristalstelsel: –
Hardheidsschaal van Mohs: 3 – 4
Soortelijk gewicht: 2.2 – 2.8
Glans: glasglans met soms een parelglans
Luminescentie: –
Andere namen: garnieriet, falcondoiet

Spirituele Eigenschappen

Affirmatie: “Vrouwelijke aardse energie stroomt door mij heen.”
Sterrenbeeld: vissen
Chakra: hart
Element: water
Planeet: maan
Nummer: 4

Fysieke werking

 • Zou verlichting kunnen brengen bij emotionele problemen, zoals depressie of woede
 • De steen zou met de natuurlijke vrouwelijke cyclus kunnen verbinden
 • Sinds de oudheid wordt de steen gebruikt voor de vruchtbaarheid en zwangerschappen
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens de menstuatie

Emotionele en Spirituele Werking

 • Helpt iemand om meer medeleven met anderen te hebben
 • Verhoogt eigenwaarde
 • Stimuleert een gevoel van persoonlijk welzijn
 • Helpt emoties te aarden en te stabiliseren
 • Brengt vrouwelijke energieën in evenwicht
 • Helpt iemand bij het vinden van hun ware persoonlijkheid
 • Herinnert iemand eraan om dieper te ademen
 • Verbindt met de cyclische kijk op het leven
 • Stelt iemand in staat om het grote geheel te zien
 • Verbetert intuïtieve gevoeligheid
 • Verbindt je met Moeder Aarde
 • Verbetert passie, gevoeligheid, intuïtie en fysieke vermogens
 • Bevordert geluk
 • Zou een ondersteuning kunnen zijn tijdens een dieet
Groene maansteen edelsteen kaartje - Crystal Cave

Groene maansteen producten bij Crystal Cave

Groene maansteen in onze Etsy shop, klik hier.

Disclaimer:
Wij zijn geen artsen en kunnen geen medisch advies geven. Edelstenen moeten worden gebruikt als aanvulling op andere therapieën en niet als vervanging voor medische behandeling, diagnose of onderzoek. Raadpleeg voor medisch advies een gediplomeerd specialist in de gezondheidszorg.

Simpelweg omdat een kristal of steen een of meer helende eigenschappen zou hebben, fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel, betekent dit niet dat U persoonlijk dergelijke eigenschappen zeker zult ervaren of er baat bij zult hebben. Alle informatie die U mondeling, schriftelijk of elektronisch ontvangt met betrekking tot kristallen en stenen van Crystal Cave, moet worden ontvangen en begrepen in de bovenstaande context.

Het gebruik van stenen of kristallen als edelsteentherapie is een persoonlijke keuze. Hoewel stenen/kristallen in het verleden zijn gebruikt om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de artikelen die we verkopen of aanbevelen op onze website geen garantie voor resultaten.